EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Καβγάς Λοβέρδου στην εξεταστική για τους λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου

‘Εντονες αντιδράσεις από τον Ανδρέα Λοβέρδο που ζήτησε να σταματήσουν οι εργασίες της. Πολιτική απομόνωση του ΠΑΣΟΚ από τα υπόλοιπα κόμματα

Παρά τις εντονότατες αντιδράσεις του εκπρόσωπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου που επιχείρησε να «βγάλει λάδι» τυπικά και ουσιαστικά τον Γιάννο Παπαντωνίου, η προανακριτική επιτροπή για τα εξοπλιστικά προγράμματα 2001-2004 θα συνεχίσει τις εργασίες της.

Στην σημερινή της συνεδρίαση η επιτροπή αποφάσισε ότι θα εστιάσει καταρχήν στα έγγραφα που περιλαμβάνονται στις δικογραφίες και σε άλλα που θα προσκομιστούν σχετικά με τους λογαριασμούς και την περιουσιακή κατάσταση του πρώην υπουργού Άμυνας.

Με βάση αυτά θα καθορίσει την αρμοδιότητα της για την εξέταση του αδικήματος της νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Βασικό κριτήριο θα είναι ο χρόνος του ανοίγματος των τραπεζικών λογαριασμών του Γ.Παπαντωνίου και των λοιπών οικονομικών δραστηριοτήτων του σε σχέση με την περίοδο που ήταν υπουργός.

Πάντως – σύμφωνα με πληροφορίες- ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν ιδιαίτερα επιθετικός κατά την διάρκεια της συζήτησης στην επιτροπή. Ζήτησε να σταματήσουν οι εργασίες της και να επιστραφεί άμεσα ο φάκελος στην δικαιοσύνη. Μάλιστα ενδεικτικό ήταν ότι επιτέθηκε φραστικά στον εκπρόσωπο του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη επειδή δεν συμφωνούσε με την στάση αυτή, ενώ φιλονίκησε και με άλλα μέλη της επιτροπής.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι επίμαχοι λογαριασμοί ανοίχτηκαν δύο χρόνια πριν την ανάληψη του υπουργείου ‘Αμυνας από τον Γιάννο Παπαντωνίου υποστηρίζοντας πως διαθέτει την σχετική πληροφόρηση. Πάντως ο Α.Λοβέρδος δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συμμετάσχει στην προανακριτική επιτροπή.

Τελικά υπήρξε ομοφωνία όλων των κομμάτων πλην του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την συνέχιση των εργασιών.

Όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο της επιτροπής σχετικά με το νομικό μέρος του πράγματος αυτή «δέχθηκε ότι η Βουλή είναι κατ’ αρχάς αρμόδια για την εξέταση τέλεσης της του εγκλήματος της απιστίας εκ μέρους του πρώην Υπουργού κ. Ιωάννη Παπαντωνίου.

Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι υπάρχει εξάλειψη του αξιόποινου για το συγκεκριμένο αδίκημα, λόγω παραγραφής.Κατά δεύτερο, αποφάσισε ότι πρέπει να εξεταστεί η αρμοδιότητα της Επιτροπής να διερευνήσει, εάν διαπιστώνονται ενδείξεις για διάπραξη εκ μέρους του πρώην Υπουργού κ. Ιωάννη Παπαντωνίου του εγκλήματος νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατά την άσκηση των Υπουργικών του καθηκόντων».

Το προεδρείο της επιτροπής επισημαίνει ότι «η διερεύνηση θα γίνει με τον ταχύτερο δυνατό, στο πλαίσιο του κράτους δικαίου τρόπο, ώστε ακόμη και σε περίπτωση αναρμοδιότητας, να γίνει τάχιστα παραπομπή στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης».πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Κόλαση» σε επίσκεψη του Μακρόν σε εργοστάσιο που κλείνει - Απειλήθηκαν επεισόδια (Photos-Video)

Σε «κόλαση» μετατράπηκε επίσκεψη του ανεξάρτητου υποψηφίου για τη γαλλική προεδρία, Εμανουέλ Μακρόν σε εργοστάσιο που απειλείται με λουκέτο, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αμιένη.

Ο Μακρόν επέλεξε να συζητήσει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο εργοστάσιο, ωστόσο, σύντομα τα πράγματα ξέφυγαν, καθώς ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας βρέθηκε περικυκλωμένος από εργάτες, δημοσιογράφους και άνδρες της ασφαλείας του.
Ο Μακρόν θέλησε να απευθυνθεί στους εργαζόμενους, ωστόσο αυτοί τον γιούχαραν και η ασφάλειά του τον απέτρεψε από το να ανέβει σε εξέδρα για να μιλήσει. «Έρχομαι για να μιλήσουμε», είπε ο Μακρόν. «Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Μου είπαν ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μου μιλήσουν. Ήρθα για αυτό».Όμως, οι εργάτες που φώναζαν «Σώστε τις δουλειές μας», τον κατηγόρησαν ότι δεν επισκέφθηκε το εργοστάσιο νωρίτερα, αλλά και για τη γενικότερη πολιτική του. Σημειώνεται ότι το ίδιο εργοστάσιο επισκέφθηκε και η Μαρίν Λεπέν, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής με τους εργαζόμενους να φωνάζουν «Μαρίν πρόεδρος» και να βγάζουν selfies με την ακροδεξιά υποψήφια πρόεδρο της Γαλλίας.Επιστρέφοντας στην επεισοδιακή επίσκεψη του Μακρόν, τελικά συζήτησε με εκπροσώπους των εργαζομένων λέγοντάς τους ότι δεν υπόσχεται θαύματα, ενώ η Λεπέν είχε δεσμευτεί ότι το εργοστάσιο δεν θα κλείσει. πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πυροσβέστης καλείται να πληρώσει 53.000 ευρώ στο Δημόσιο - Δείτε γιατί

Την υποχρέωση σε πυραγό του Πυροσβεστικού Σώματος να καταβάλει στο ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 53.678 ευρώ, επέβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς, αφού εκπαιδεύτηκε με δαπάνες του Δημοσίου, ως χειριστής αεροσκαφών, αποχώρησε αυθαίρετα, πριν τη λήξη της υποχρεωτικής 10ετους παραμονής του στο Σώμα.
 
Ο συγκεκριμένος αξιωματικός στάλθηκε για εκπαίδευση στην Σχολή Επαγγελματιών Χειριστών Αεροσκαφών της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας, για την απόκτηση πτυχίου χειριστή αεροπλάνων και ακολούθως για την απόκτηση πτυχίου επαγγελματία χειριστή ελικοπτέρων. Εν τω μεταξύ, προήχθη κατ’ εκλογή στον βαθμό του πυραγού.
 
Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσή του και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2010, υπέβαλε δυο αιτήσεις, με τις οποίες ζητούσε να παραιτηθεί από την υπηρεσία λόγω θεμελιώσεως συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
 
Οι αιτήσεις αυτές απορρίφθηκαν, με την αιτιολογία ότι υποχρεούτο να παραμείνει στην υπηρεσία, σύμφωνα με τη διάταξη του ν. 2800/2000, αφού δεν είχε συμπληρώσει την προβλεπόμενη υποχρεωτική 10ετή παραμονή στο Πυροσβεστικό Σώμα, μετά τη λήξη της εκπαίδευσής του για την απόκτηση των πτυχίων επαγγελματία χειριστή αεροπλάνων και επαγγελματία χειριστή ελικοπτέρων.
 
Μετά την αρνητική απάντηση, ο πυραγός στις 22.10.2010, παραιτήθηκε από τη θέση του, με δήλωσή του στο Πρωτοδικείο Αθηνών, προκειμένου να συμμετάσχει ως υποψήφιος σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές της 7ης 11.2010.
 
Η δήλωση παραίτησης διαβιβάσθηκε στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο γνωστοποίησε στο Πρωτοδικείο Αθηνών ότι ο εν λόγω πυραγός είχε ήδη υποβάλει και άλλη αίτηση παραίτησης, η οποία δεν είχε γίνει δεκτή, γιατί είχε υποχρέωση παραμονής στο Σώμα μέχρι το 2016.
 
Στην συνέχεια, στις 9.11.2010, παρουσιάσθηκε στην υπηρεσία του και δήλωσε ότι δεν θα επανέλθει, λόγω υποβολής δήλωσης παραίτησής του από την υπηρεσία, για να συμμετάσχει στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010.
 
Κατόπιν αυτού, διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης και του επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της απόταξης, επειδή απουσίαζε αυθαιρέτως από την υπηρεσία από 8.11.2010 και υποχρεώθηκε να καταβάλλει υπέρ του Δημοσίου αποζημίωση 53.678,67 ευρώ για «την αποκατάσταση ισόποσης ζημίας που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο λόγω της αποτάξεώς του από το Πυροσβεστικό Σώμα πριν από τη συμπλήρωση δεκαετούς υποχρεωτικής παραμονής του σ’ αυτό».
 
Τώρα, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την υπ’ αριθμ. 773/2017 απόφαση του Γ΄ Τμήματος, απέρριψε την αναίρεση του πυραγού και τον υποχρέωσε να καταβάλλει την επίμαχη αποζημίωση.
 
Το ΣτΕ αναφέρει ότι «οι εκπαιδευόμενοι ή μετεκπαιδευόμενοι ως χειριστές ή τεχνίτες εναερίων μέσων, με μέριμνα και δαπάνες του Δημοσίου, υποχρεούνται να υπηρετήσουν στο Σώμα επί 10 έτη, μετά τη λήξη της εκπαίδευσης».
Ακόμη, ως προς τη χρονική διάρκεια της υποχρεωτικής παραμονής στην υπηρεσία, οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν, ότι «αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση υπέρτερου δημόσιου σκοπού, ο οποίος ανάγεται στην οργάνωση, τον προγραμματισμό και εν τέλει στην εξασφάλιση της διαρκούς ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος για την εκπλήρωση της αποστολής του, η οποία πλήττεται σε περίπτωση που τα στελέχη αυτά, αφού εκπαιδευθούν, μετά και από προγραμματισμό των αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος σε στελεχιακό δυναμικό, αποχωρούν προώρως από την υπηρεσία».
 
Παράλληλα, αναφέρει το ΣτΕ, ότι το νομοθετικό μέτρο της 10ετούς παραμονής είναι εύλογο, δεν συνιστά υπέρμετρο περιορισμό ως προς την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του οικειοθελώς υπαχθέντος σε εκπαίδευση και δεν θίγει το δικαίωμα του υπηρετούντος προς εργασία, καθώς, πάντως, είναι γνωστό εκ των προτέρων στον κάθε ενδιαφερόμενο.
 
Συνεπώς, η διάταξη του άρθρου 25 του ν. 2800/2000 δεν είναι αντίθετη προς τα άρθρα 5 και 22 του Συντάγματος. Ακόμη, αναφέρει η δικαστική απόφαση, ούτε η ρύθμιση περί υποχρεωτικής δεκαετούς παραμονής του στο Πυροσβεστικό Σώμα μετά τη λήξη της εκπαίδευσής του και περί καταβολής αποζημίωσης για την πρόωρη αποχώρησή του αντίκειται στα άρθρα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη και της ΕΣΔΑ.
 
 
 
 
 
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: «Γλυκιά» ήττα - πρόκριση η ΑΕΚ

«Γλυκιά» ήττα γνώρισε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό με 1-0 και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και θα περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό της από την αναμέτρηση της Πέμπτης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Με δέκα ολοκλήρωσαν και οι δύο ομάδες το παιχνίδι, παραλίγο να το «κλέψει» στο τέλος ο Ολυμπιακός.

Το ματς ήταν τρομερά νευρικό και χαρακτηριστικό είναι, ότι και οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη. Παράλληλα, δε διεκδικεί ούτε δάνφες ποιότητας μιας και χαρακτηριστικό του ήταν οι λίγες φάσεις καθ' όλη τη διάρκεια του αλλά και ιδιαίτερα σκληρά μαρκαρίσματα!

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά και έκανε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Φορτούνη μόλις στο 3' με τον Ανέστη να διώχνει σε κόρνερ. Στο 21' ο Βράνιες πάτησε εκτός φάσης τον Μάριν και είδε την κίτρινη κάρτα, με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να μην εξαντλεί την αυστηρότητά του με μια κόκκινη, παρότι ο παίκτης της ΑΕΚ φάνηκε να κινείται εσκεμμένα. Η κίνηση του Βράνιες έγινε αφορμή να υπάρξει κόντρα με τον συμπαίκτη του Γκάλο, που του ζήτησε το λόγο. Στο 28' η ΑΕΚ χάνει τρομερή ευκαιρία με τον Χριστοδουλόπουλο, που εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», όμως ο Καπίνο του είπε «όχι».


%IMAGEALTΣτο 40΄ο Γκάλο σούταρε δυνατά, η μπάλα πήρε φάλτσα και πέρασε κάτω από τον Καπίνο, με την άμυνα του Ολυμπιακού όμως να διώχνει τον κίνδυνο στη συνέχεια. Στο 41' ο Μάριν έγινε αυτή τη φορά αρνητικός πρωταγωνιστής, καθώς «κλάδεψε» τον Ανέστη εκτός φάσης και αντίκρυσε από τον Σιδηρόπουλο και αυτός την κίτρινη κάρτα αντί της κόκκινης για την αντικανονική του ενέργεια. Το ημίχρονο έκλεισε με το ωραίο γυριστό του Καμπιάσο, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Ανέστης.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός και η ποιότητα του παιχνιδιού έπεσαν ακόμη περισσότερο ενώ χαρακτηριστικό είναι, πως η πρώτη καλή στιγμή ήταν η τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου στο 70', με τον Καπίνο να διώχνει σε κόρνερ! Στην πρώτη του καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ήταν το 82', όταν από το λάθος του Μάνταλου, ο Καρντόσο έδωσε την ασίστ στον Ρομαό και ο τελευταίος πλάσαρε τον Ανέστη για το 1-0. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πίεζε και έκλεισε την ΑΕΚ στα «καρέ» της, με τον Καρντόσο στο 90' να χάνει μοναδική ευκαιρία να κάνει το 2-0, καθώς η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι του Ανέστη.

Τα 5' καθυστερήσεων που δόθηκαν από το διαιτητή τελικά έγιναν 10(!) με τις έξτρα καθυστερήσεις, στις οποίες πρώτα αποβλήθηκε στην ίδια φάση ο Ανέστης με δύο κίτρινες (η μία πίσω από την άλλη – 96') και μετά ο Ντα Κόστα στο 99'. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τη θέση του Ανέστη πήρε για τα τελευταία λεπτά ο Αλμέιδα, σε μια θέση μάλλον άγνωστη για τον ίδιο. Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ θριαμβεύτρια στον τελικό.%IMAGEALT

ΣΚΟΡΕΡ: 82' Ρομαό

ΔΟΚΑΡΙ: 90' Καρντόσο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 21' Βράνιες, 23' Σιμόες, 75' Ντίντακ, 79' Γιόχανσον, 87' Αραούχο, 96' Ανέστης - 4' Ρομαό, 41' Μάριν, 45+2' Καπίνο, 93' Καρντόσο, 94' Ντα Κόστα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 96' Ανέστης – 99' Ντα Κόστα
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/σων)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (91' Βάργκας), Χριστοδουλόπουλος (78' Αλμέιδα), Πατίτο (62' Γαλανόπουλος), Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεμονής): Καπίνο, Ντε Λα Μπέγια, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Φιγκέιρας, Μαρτίνς, Καμπιάσο (61' Ανδρούτσος), Ρομαό, Φορτούνης, Μάριν (83' Ελιουνούσι), Ανσαριφάρντ (58' Καρντόσο).
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ - 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 1 Μαΐου 2017 Το Δ.Σ. της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε ομόφωνα 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 1 Μαΐου 2017.


 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!