EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Διώξεις σε βάρος υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ – Κατηγορούνται ότι “έφαγαν” πάνω από 1 εκατομμύριο

Για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα διώκονται συνολικά δώδεκα πρόσωπα, υπάλληλοι και στελέχη της εταιρείας ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ (ΣΤΑΣΥ ΑΕ), οι μεθοδεύσεις των οποίων φέρονται να προκάλεσαν ζημία ύψους 1.000.000 ευρώ στην υπηρεσία του ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ποινικά υπόλογοι για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και της υπεξαγωγής εγγράφων και παράβασης καθήκοντος, φέρονται να είναι συνολικά δώδεκα άτομα, τα οποία προέρχονται από τον τομέα καταμέτρησης της ΣΤΑΣΥ, αλλά και διευθύνοντες σύμβουλοι της εταιρείας.

Τη δίωξη σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων απήγγειλε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας της Γενικής Επιθεωρήτριας Μάρης Παπασπύρου, έρευνα η οποία βασίσθηκε σε ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στο γραφείο της.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διήρκεσε έναν χρόνο, υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, αρμόδιοι για τη διακίνηση των εισιτηρίων και καρτών και την απόδοση των εισπράξεων, υπό την ανοχή κάποιων στελεχών της διοίκησης, αφαιρούσαν συστηματικά εισπράξεις με περίτεχνες μεθοδεύσεις, προκαλώντας ζημία στην υπηρεσία του ΟΑΣΑ άνω του 1.000.000 ευρώ για την περίοδο 2015, ενώ δεν αποκλείεται παρόμοια φαινόμενα να είχαν παρουσιαστεί και στο παρελθόν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά την διάρκεια του ελέγχου οι δράστες φέρονται ότι κατέστρεψαν αρχεία για να μη βρεθούν στοιχεία, ενώ οι ίδιοι οι ελεγχόμενοι για να «θολώσουν» το τοπίο είχαν προκαλέσει αυτοβούλως πόρισμα εσωτερικού ελέγχου, στο οποίο παρουσιαζόταν το έλλειμμα να είναι 16.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο ΟΑΣΑ είχε αναθέσει τον έλεγχο σε εταιρεία ορκωτών λογιστών.

Ωστόσο, αδιάψευστος μάρτυρας του ύψους της ζημίας υπήρξε ο δεύτερος έλεγχος της Γενικής Επιθεωρήτριας που ακολούθησε και τα στοιχεία που προέκυψαν επιβεβαίωσαν και πάλι το αρχικό πόρισμα για τη ζημία του 1.000.000 ευρώ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ρυθμίσεις δανείων: Έτοιμη η νομική ασυλία των τραπεζιτών

Μία σημαντική εκκρεμότητα στο μέτωπο της αντιμετώπισης του προβλήματος των “κόκκινων” δανείων κλείνει επιτέλους, καθώς όλα δείχνουν ότι εντός ημερών, ή ακόμα και ωρών, θα “κλειδώσει” το ακαταδίωκτο για τα τραπεζικά στελέχη που θα εμπλακούν σε αναδιαρθρώσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των τραπεζών, οι οποίες επισημαίνουν πως πρακτικά κανένας τραπεζικός δεν θα ρισκάρει να βάλει την υπογραφή του σε μία αναδιάρθρωση “κόκκινου” δανείου, αν δεν καλύπτεται νομικά για τη διαγραφή μέρους της οφειλής και μπορεί να βρεθεί στο μέλλον υπόλογος για αυτήν τη διαγραφή. Αυτό φυσικά σημαίνει πως χωρίς το ακαταδίωκτο θα ήταν ανέφικτο να επιτευχθούν οι στόχοι για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών, κάτι που οι επικεφαλής των τραπεζών διαμηνύουν με κάθε τρόπο στην κυβέρνηση, έχοντας και τη στήριξη των θεσμών, οι οποίοι βρίσκουν λογικό το αίτημά τους. Μάλιστα, προς την κατεύθυνση αυτή ασκούσε έντονες πιέσεις εδώ και μήνες η Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ενώ στο θέμα είχε αναφερθεί και η επικεφαλής του SSM, Daniele Nouy, κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα πριν από λίγους μήνες.

Αυτό που προκύπτει τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, είναι ότι η θέσπιση του ακαταδίωκτου έχει μπει στην τελική ευθεία, με τη σχετική διάταξη να είναι σχεδόν έτοιμη προς κατάθεση στη Βουλή, όπου αναμένεται να ψηφιστεί στις αρχές Μαΐου. Στη διάταξη αυτή αναμένεται να λαμβάνεται υπόψη και η θέση των τραπεζών, η οποία εκφράστηκε στην πρόσφατη συνάντηση της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Έτσι, το ακαταδίωκτο πιθανότατα θα επεκτείνεται, εκτός από τις αναδιαρθρώσεις δανείων, και στις μεταβιβάσεις χαρτοφυλακίων δανείων σε funds, αλλά και στις πτωχεύσεις επιχειρήσεων, όπως ζητούν οι τραπεζίτες, προκειμένου να είναι πλήρης η νομική κάλυψη των τραπεζικών στελεχών (που σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα περιλαμβάνει και ποινική και αστική ευθύνη) και αποτελεσματικότερη η αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μοναδική προϋπόθεση για τη χορήγηση του ακαταδίωκτου στα στελέχη των τραπεζών που θα χειρίζονται τέτοιες υποθέσεις, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα για το περιεχόμενο της διάταξης, θα είναι να υπάρχει επαρκώς αιτιολογημένη απόφαση των αρμόδιων επιτροπών κάθε τράπεζας που να κρίνει ότι είναι αδύνατο να εισπραχθεί το σύνολο της οφειλής, και οι όποιες ενέργειες των τραπεζικών να αποσκοπούν στην είσπραξη μέρους έστω της απαίτησης ή, στην περίπτωση των επιχειρηματικών δανείων, στη συνέχιση της δραστηριότητας της επιχείρησης, ώστε να υπάρχει προοπτική για την είσπραξη μέρους της απαίτησης στο μέλλον.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΦΕΚ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ... ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ Ο NOMOΣ!

 
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ!
 
ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Η Ε.Ε. ΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...


 


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Mερική προσωρινή τροποποίηση της διαδρομής των λεωφορειακών γραμμών 421, 619, Β9, 755 και των τρόλεϊ 3 και 6

Ο Ο.Α.Σ.Α ανακοινώνει την μερική προσωρινή τροποποίηση της διαδρομής των λεωφορειακών γραμμών 421, 619, Β9, 755 και των  τρόλεϊ 3 και 6 που διέρχονται από την Λεωφ. Δεκελείας λόγω εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά, και για το χρονικό  διάστημα από τις 18.00μ.μ της Παρασκευής 28/04/2017 μέχρι και τις 01.00 π.μ της Τρίτης 02/05/17, ως εξής :

Διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 421.
 
Διαδρομή από Αφετηρία

Από Αγ Αναργύρων, Οδυσσέως, αριστερά Περισσού, δεξιά Αχαρνών, αριστερά Τσούντα, Σαρανταπόρου, Λασκαράτου, αριστερά Αγ. Λαύρας, αριστ. Λεωφ. Ηρακλείου, δεξιά Ν. Βυζαντίου (Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως), συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.
 
Διαδρομή από Τέρμα

Από Ν. Βυζαντίου (Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως), αριστερά Λεωφ. Ηρακλείου, αριστερά Αγ. Λαύρας, δεξιά Λασκαράτου, Σαρανταπόρου, Τσούντα, δεξιά Αχαρνών, αριστερά Αγ. Αναργύρων, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.

Στάσεις που εγκαταλείπονται:
 
Διαδρομή από Αφετηρία
 
1)Η στάση με την ονομασία «ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ» επί της Αγ. Αναργύρων.
2)Η στάση με την ονομασία «ΗΡΩΔΕΙΟ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
3)Η στάση με την ονομασία «ΚΑΝΑΚΗ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
4)Η στάση με την ονομασία «ΠΛ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ» επί της οδού Αγ. Τριάδος.
5)Η στάση με την ονομασία «ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ» επί της οδού Χρ. Σμύρνης.
6)Η στάση με την ονομασία «ΑΛΣΟΣ» επί της οδού Πατρ. Κωνσταντίνου.
7)Η στάση με την ονομασία «ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ» επί της οδού Πατρ. Κωνσταντίνου.
8)Η στάση με την ονομασία «ΣΤΡΟΦΗ» επί της οδού Ελ. Αλαμέιν.
9)Η στάση με την ονομασία «ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ» επί της οδού Ελ. Αλαμέιν.
 
Διαδρομή από Τέρμα
 
1)Η στάση με την ονομασία «ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ» επί της Ελ. Αλαμέιν.
2)Η στάση με την ονομασία «ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ» επί της οδού Πατρ. Κωνσταντίνου.
3) Η στάση με την ονομασία «ΑΛΣΟΣ» επί της οδού Πατρ. Κωνσταντίνου.
4) Η στάση με την ονομασία «ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ» επί της οδού Φωκών.
5) Η στάση με την ονομασία «ΠΛ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
6) Η στάση με την ονομασία «ΚΑΝΑΚΗ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
7) Η στάση με την ονομασία «ΗΡΩΔΕΙΟ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
8) Η στάση με την ονομασία «ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.

Διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής Β9.
 
Διαδρομή προς Αφετηρία

Από Αχαρνών, δεξιά Εθν. Οδό Αθηνών-Λαμίας, δεξιά Αναγεννήσεως (κάτω από την γέφυρα της Μεταμόρφωσης), αριστερά Τατοΐου, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.
 
Διαδρομή προς Τέρμα


Από Τατοΐου, δεξιά Αναγεννήσεως, αριστερά Εθν. Οδό Αθηνών-Λαμίας, αριστερά Αχαρνών, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.

Στάσεις που εγκαταλείπονται:
 
Διαδρομή από Αφετηρία
 
1)Η στάση με την ονομασία « ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ» επί της οδού Αγ. Αναργύρων.
2)Η στάση με την ονομασία «ΗΡΩΔΕΙΟ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
3) Η στάση με την ονομασία «ΚΑΝΑΚΗ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
4)Η στάση με την ονομασία «ΠΛ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
5) Η στάση με την ονομασία «ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
6)Η στάση με την ονομασία «ΑΛΣΟΣ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
7)Η στάση με την ονομασία «ΚΟΜΠΑΡΣΙΤΑ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
8) Η στάση με την ονομασία «ΦΑΡΟΣ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
9) Η στάση με την ονομασία «ΕΡΓ. ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
 
Διαδρομή από Τέρμα
 
1) Η στάση με την ονομασία «ΕΡΓ. ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
2) Η στάση με την ονομασία «ΦΑΡΟΣ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
3) Η στάση με την ονομασία «ΚΟΜΠΑΡΣΙΤΑ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
4) Η στάση με την ονομασία «ΑΛΣΟΣ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
5) Η στάση με την ονομασία «ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
6) Η στάση με την ονομασία «ΠΛ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
7) Η στάση με την ονομασία «ΚΑΝΑΚΗ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
8) Η στάση με την ονομασία «ΗΡΩΔΕΙΟ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
9) Η στάση με την ονομασία « ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ» επί της οδού Αγ. Αναργύρων.

Διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 619
 
Διαδρομή προς Αφετηρία

Από Πατησίων, δεξιά Αγίας Λαύρας, αριστ. Λεωφ. Ηρακλείου, αριστ. Ελ. Βενιζέ λου, δεξιά Τατοΐου, αριστ. Αναγεννήσεως, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.
 
Διαδρομή προς Τέρμα

Από Αναγεννήσεως, δεξιά Τατοΐου, αριστ. Ελ. Βενιζέλου, δεξιά Λεωφ. Ηρακλείου, δεξιά Λασκαράτου, δεξιά Πατησίων, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.

Στάσεις που εγκαταλείπονται:
 
Διαδρομή από Αφετηρία
 
1)Η στάση με την ονομασία « ΑΡΤΗΣ» επί της οδού Πλαστήρα.
2) Η στάση με την ονομασία «ΣΧΟΛΕΙΟ» επί της οδού Ν. Πλαστήρα.
3) Η στάση με την ονομασία «ΦΟΥΡΝΟΣ» επί της οδού Ν. Πλαστήρα.
4)Η στάση με την ονομασία «ΕΣΠΕΡΟΣ» επί της οδού Ν. Πλαστήρα.
5)Η στάση με την ονομασία «ΤΡΩΑΔΟΣ» επί της οδού Τρωάδος.
6)Η στάση με την ονομασία ΑΛΣΟΣ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
7) Η στάση με την ονομασία «ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
8)Η στάση με την ονομασία «ΠΛ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
9) Η στάση με την ονομασία « ΚΑΝΑΚΗ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
10) Η στάση με την ονομασία «ΗΡΩΔΕΙΟ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
11) Η στάση με την ονομασία «ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ» επί της οδού Χαλκίδος.
12)Η στάση με την ονομασία «ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ» επί της οδού Χαλκίδος.
13) Η στάση με την ονομασία «ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ» επί της οδού Χαλκίδος.
 
Διαδρομή από Τέρμα
 
1)Η στάση με την ονομασία «ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ» επί της οδού Χαλκίδος.
2)Η στάση με την ονομασία «ΤΙΤΑΝ» επί της οδού Χαλκίδος.
3)Η στάση με την ονομασία «ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ» επί της οδού Χαλκίδος.
4)Η στάση με την ονομασία «ΗΡΩΔΕΙΟ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
5)Η στάση με την ονομασία « ΚΑΝΑΚΗ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
6)Η στάση με την ονομασία «ΠΛ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
7)Η στάση με την ονομασία «ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
8)Η στάση με την ονομασία «ΑΛΣΟΣ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
9)Η στάση με την ονομασία «ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
10)Η στάση με την ονομασία «ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ» επί της οδού Καμπούρογλου.
11) Η στάση με την ονομασία «ΦΟΥΡΝΟΣ» επί της οδού Ν. Πλαστήρα.
12)Η στάση με την ονομασία «ΣΧΟΛΕΙΟ» επί της οδού Ν. Πλαστήρα.
13) Η στάση με την ονομασία « ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ» επί της οδού Ν. Πλαστήρα.
14)Η στάση με την ονομασία « ΛΑΡΝΑΚΟΣ» επί της οδού Λάρνακος.
15)Η στάση με την ονομασία «ΣΕΡΙΦΟΥ» επί της οδού Λάρνακος.

Διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 755.
 
Διαδρομή από Τέρμα (κυκλικής γραμμής)

Από Αχαρνών, δεξιά Εθν. Οδό Αθηνών-Θεσ/νίκης, αριστ. Αναγεννήσεως (κάτω από την γέφυρα της Μεταμόρφωσης), αριστ. Αναξαγόρα, συνέχεια Θεμ. Σοφού λη, δεξιά Πίνδου, συνέχεια Φιλαδέλφειας, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.
Διαδρομή από Αφετηρία (κυκλικής γραμμής)

Από Φιλαδέλφειας, αριστ. Θεμ. Σοφούλη, συνέχεια Αναξαγόρα, δεξιά Εθν. Οδό Αθηνών-Θες/νίκης, αριστ. Αχαρνών, συνέχεια όπως η εγκεκριμένη διαδρομή.

Στάσεις που εγκαταλείπονται:
 
Διαδρομή από Τέρμα (κυκλική γραμμή) 

1)Η στάση με την ονομασία « ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ» επί της οδού Αγ. Αναργύρων.
2)Η στάση με την ονομασία «ΗΡΩΔΕΙΟ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
3) Η στάση με την ονομασία «ΚΑΝΑΚΗ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
4)Η στάση με την ονομασία «ΠΛ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
5)Η στάση με την ονομασία «ΠΙΝΔΟΥ» επί της οδού Πίνδου.
6) Η στάση με την ονομασία «ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ» επί της οδού Πίνδου.
7) Η στάση με την ονομασία «ΜΑΔΥΤΟΣ» επί της οδού Πίνδου.
8) Η στάση με την ονομασία «ΓΕΦΥΡΑ» επί της οδού Πίνδου.
 
Διαδρομή από Αφετηρία (κυκλική γραμμή)
 
1)Η στάση με την ονομασία «ΑΓ. ΚΟΣΜΑΣ» επί της οδού Πίνδου.
2) Η στάση με την ονομασία «ΓΕΦΥΡΑ» επί της οδού Πίνδου.
3) Η στάση με την ονομασία «ΜΑΔΥΤΟΣ» επί της οδού Πίνδου.
4) Η στάση με την ονομασία «ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ» επί της οδού Πίνδου.
5) Η στάση με την ονομασία «ΠΙΝΔΟΥ» επί της οδού Πίνδου.
6)Η στάση με την ονομασία «ΕΦΕΣΟΥ» επί της οδού Τρυπιά.
7)Η στάση με την ονομασία « ΤΡΥΠΙΑ» επί της οδού Τρυπιά.
8)Η στάση με την ονομασία «ΣΠΗΛΙΑ» επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.
9)Η στάση με την ονομασία « ΗΡΩΔΕΙΟ» επί της οδού Μακρυγιάννη.
10) Η στάση με την ονομασία « ΒΑΡΝΑΛΗ» επί της οδού Μακρυγιάννη.

Διαδρομή του τρόλεϊ 3(Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ – ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ)
 
ΑΦΕΤΗΡΙΑ στην οδό Πατησίων μαζί με την γραμμή 11 των τρόλεϊ.

 
Διαδρομή από Αφετηρία:

Από Πατησίων (ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ), αριστερά Χαλκοκονδύλη, συνέχεια κανονικά.
 
Διαδρομή από Τέρμα:

Από Πατησίων, δεξιά Ματσούκα, αριστερά Καμπύση, αριστερά Μαβίλη, αριστερά Πατησίων (ΑΦΕΤΗΡΙΑ).

Στάσεις που εγκαταλείπονται:
 
Διαδρομή από Αφετηρία
 
1)Η στάση με την ονομασία «ΑΦΕΤΗΡΙΑ» επί της οδού Σμύρνης.
2)Η στάση με την ονομασία « ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
3) Η στάση με την ονομασία « ΠΛ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
4) Η στάση με την ονομασία «ΚΑΝΑΚΗ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
5) Η στάση με την ονομασία « ΗΡΩΔΕΙΟ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
6) Η στάση με την ονομασία «ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
7) Η στάση με την ονομασία « ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ» επί της οδού Χαλκίδος.
8) Η στάση με την ονομασία « ΣΤ. ΗΣΑΠ» επί της οδού Χαλκίδος.
9) Η στάση με την ονομασία « ΑΛΥΣΙΔΑ» επί της οδού Πατησίων.

 
Διαδρομή από Τέρμα
 
1)Η στάση με την ονομασία « ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ» επί της οδού Πατησίων.
2)Η στάση με την ονομασία «ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ» επί της οδού Χαλκίδος.
3) Η στάση με την ονομασία «ΤΙΤΑΝ» επί της οδού Χαλκίδος.
4) Η στάση με την ονομασία «ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ» επί της οδού Χαλκίδος.
5) Η στάση με την ονομασία «ΗΡΩΔΕΙΟ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
6) Η στάση με την ονομασία «ΚΑΝΑΚΗ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.

Διαδρομή του τρόλεϊ 6 (ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ – Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ- ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ)
Μετατροπή της γραμμής σε κυκλική:

 
Διαδρομή από Αφετηρία

Από την οδό Αχαρνών, αριστερά Αγ. Αναργύρων, δεξιά Δερβενακίων, δεξιά Αχαρνών, συνέχεια κανονικά προς τέρμα.


Στάσεις που εγκαταλείπονται:
 
Διαδρομή από Αφετηρία
 
1)Η στάση με την ονομασία «ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ» επί της οδού Αγ. Αναργύρων.
2) Η στάση με την ονομασία «ΗΡΩΔΕΙΟ» επί της οδού Λεωφ. Δεκελείας.
3)Η στάση με την ονομασία «ΚΑΝΑΚΗ» επί της οδού Λεωφ. Δεκελείας.
4) Η στάση με την ονομασία «ΠΛ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ» επί της οδού Λεωφ. Δεκελείας.
5) Η στάση με την ονομασία «ΠΙΝΔΟΥ» επί της οδού Πίνδου.
6) Η στάση με την ονομασία «ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ» επί της οδού Πίνδου.
7) Η στάση με την ονομασία «ΜΑΔΥΤΟΣ» επί της οδού Πίνδου.
8) Η στάση με την ονομασία «ΓΕΦΥΡΑ» επί της οδού Πίνδου.
9) Η στάση με την ονομασία «ΑΓ. ΚΟΣΜΑ» επί της οδού Σοφούλη.
10)Η στάση με την ονομασία «ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ» επί της οδού Σοφούλη.
11)Η στάση με την ονομασία «ΠΑΛ. ΤΕΡΜΑ» επί της οδού Σοφούλη.
12) Η στάση με την ονομασία «ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ» επί της οδού Αναξαγόρα.
13) Η στάση με την ονομασία «ΤΕΡΜΑ» επί της οδού Σ. Καϊτατζόγλου.

Διαδρομή από Τέρμα:
 
1)Η στάση με την ονομασία «ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ» επί της οδού Αναξαγόρα.
2)Η στάση με την ονομασία «ΠΑΛ. ΤΕΡΜΑ» επί της οδού Σοφούλη.
3)Η στάση με την ονομασία «ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ» επί της οδού Σοφούλη.
4)Η στάση με την ονομασία «ΓΕΦΥΡΑ» επί της οδού Πίνδου.
5)Η στάση με την ονομασία «ΜΑΔΥΤΟΣ» επί της οδού Πίνδου.
6) Η στάση με την ονομασία «ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ» επί της οδού Πίνδου.
7) Η στάση με την ονομασία «ΠΙΝΔΟΥ» επί της οδού Πίνδου.
8) Η στάση με την ονομασία «ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ» επί της Λεωφ. Δεκελείας.
9) Η στάση με την ονομασία «ΠΛ. ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ» επί της οδού Λεωφ. Δεκελείας.
10) Η στάση με την ονομασία «ΚΑΝΑΚΗ» επί της οδού Λεωφ. Δεκελείας.
11) Η στάση με την ονομασία «ΗΡΩΔΕΙΟ» επί της οδού Λεωφ. Δεκελείας.
12) Η στάση με την ονομασία «ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ» επί της οδού Αγ. Αναργύρων.

Οι γραμμές, κατά τις νέες διαδρομές θα πραγματοποιούν στάσεις, στις υπάρχουσες άλλων γραμμών.
πηγη: ΟΑΣΑ 

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΔΕΗ κλέβει όλο τον κόσμο για να μη πληρώνουν οι υπάλληλοί της ρεύμα και να κάνουν δεξιώσεις με χαβιάρια και αστακούς με τα λεφτά του λαού

Είναι γνωστό ότι η ΔΕΗ δεν είναι και πολύ τίμια με τους Έλληνες πολίτες. Επίσης οι δαπάνες που κάνει κάθε χρόνο με δεξιώσεις και διάφορες δήθεν συνεδρίες προσφέροντας στους υπαλλήλους της χαβιάρια και αστακούς είναι ιδιαιτέρως δαπανηρές αλλά και αρκετά προκλητικές. Επίσης ένα ακόμα χαρακτηριστικό που έχει η ΔΕΗ και είναι άξιο απορίας είναι οι υψηλότατες αμοιβές προς τα στελέχη της και λέγοντας στελέχη συμπεριλαμβάνονται και οι προϊστάμενοι που είναι σε γραφεία που οι ετήσιες αμοιβές του ξεπερνάνε τα 40 και τα 50 χιλιάδες ευρώ.
 

Ένα ακόμα προκλητικό πράγμα που κάνει η ΔΕΗ είναι ότι δίνει σε όλους τους υπαλλήλους της την δυνατότητα να καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα με έκπτωση κατά 50% στον λογαριασμό τους. Που αυτό σημαίνει ότι κάποιος πληρώνει αυτό το 50% ειδάλλως θα έπρεπε να έχει έλλειμμα κάτι το οποίο δεν συμβαίνει φυσικά αλλά αντιθέτως η ΔΕΗ δηλώνει και κάποια κέρδη που φυσικά δεν είναι ανταποδοτικά προς του πολίτες αλλά μόνο προς τους υπαλλήλους της.
 

Ας δούμε λοιπόν τη χρεώνει η ΔΕΗ χωρίς φυσικά να έχει δώσει ποτέ σαφή εξήγηση που πραγματικά πάνε αυτά τα λεφτά και τη πραγματικά περιλαμβάνει αυτή η χρέωση.
 


 
 


Όπως λοιπόν βλέπετε και στις εικόνες τα ποσά είναι πραγματικά τρομακτικά καθώς αν από κάθε λογαριασμό εισπράττουν το 40% ως ρυθμιζόμενες χρεώσεις με έναν πρόχειρο υπολογισμό και μάλιστα αρκετά μπακάλικο αν υποθέσουμε ότι έχουμε 4.000.000 ρευματοδοτούμενα ακίνητα με μέσω όρο κατανάλωσης 100 ευρώ ποσό αστείο για τις μέρες μας μαζεύονται 40 ευρώ από κάθε λογαριασμό δλδ 80.000.000 σε ένα μήνα για την ΔΕΗ. 

Μάλλον η ΔΕΗ είναι καλοστημένο κόλπο για καλοφαγάδες που είχαν μπει για τα καλά μέσα στα πολιτικά παιχνίδια.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι επικοινωνήσαμε με την ΔΕΗ με τρεις διαφορετικούς υπαλλήλους και κανείς δεν μας έδωσαν σαφή απάντηση για το σημαίνει ρυθμιζόμενες χρεώσεις και όταν του είπαμε ποιές εργασίες έγιναν στην περιοχή μας αυτό το μήνα δεν είχαν να απαντήσουν τίποτα απλά συντήρηση, η οποία μάλλον είναι λίγο ακριβή.
Πηγη

 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αρνάκι ο Γερούν...

Αφού πρώτα μας είπε ότι σιγά μην μας ζητήσει και συγγνώμη, ότι δεν μετανιώνει και ότι φταίμε κι από πάνω, επειδή δεν καταλάβαμε την… καλβινιστική του παιδεία, ήρθε και ωρίμασε μέσα του – μετά από τις πολλές σφαλιάρες, βεβαίως – και απολογήθηκε για την «περίφημη» ατάκα ότι εμείς οι Νοτιοευρωπαίοι τρώμε τα λεφτά μας σε ποτά και γυναίκες και μετά ζητάμε και δανεικά!

Ο λόγος για τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, που τόσο τον έφαγαν οι τύψεις – οι σφαλιάρες από όλη την Ευρώπη, Βόρεια και Νότια, για την ακρίβεια – που ξεκίνησε την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου συζητήθηκε το ελληνικό πρόγραμμα, με μία μεγαλοπρεπή συγγνώμη…

«Και όχι, ξέρετε, δεν ήθελα να πω αυτό, κακώς συνδέθηκαν οι δηλώσεις μου με τον Νότο, εγώ μιλούσα συνολικά για την Ένωση…». Συνολικά; Να ακούσει η Μέρκελ ότι οι Γερμανοί τρώνε τα λεφτά τους σε… ποτά και γυναίκες και μαύρο φίδι που σε έφαγε, Γερούν! Η συμπατριώτισσα της «σιδηράς» Καγκελαρίου, πάντως, η συμπρόεδρος των Ευρωπαίων Πρασίνων, Σκα Κέλερ, δεν «μάσησε» από την απολογία Ντάισελμπλουμ και τον έκανε κυριολεκτικώς… κουρέλι! Η Κέλερ, εξάλλου, του τα είχε ψάλλει και με την συνέντευξή της στο «Documento», όπου είχε δηλώσει ανοιχτά ότι ο Ντάισελμπλουμ πρέπει να παραιτηθεί από την ηγεσία του Eurogroup.

Και σαν να μην έφταναν οι συγγνώμες, ξαφνικά… ξανάγινε – διότι έχει και μεταπτώσεις, πότε έτσι, πότε αλλιώς – ο καλύτερος φίλος της Ελλάδας, μετά τον Μοσκοβισί! «Εγγυώμαι προσωπικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι θα φθάσουμε σε μια συμφωνία για την Ελλάδα τον Μάιο», δήλωσε. Και όχι μόνον! Χωρίς ελάφρυνση του χρέους, δεν θα έρθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα, πρόσθεσε. Πουλιά στον αέρα… ο Γερούν! Επιπλέον, ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι «επαρκώς καλή»! Σπίρτο… ο Γερούν! Και γι’ αυτό, είπε, η δεκαετής περίοδος επίτευξης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ «θα πρέπει να μειωθεί». Στα λόγια μας έρχεσαι, Γερούν!πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ω, τι κόσμος, μπαμπά...

Μετ’ εμποδίων ο δρόμος προς το... εξιτήριο από τα μνημόνια
 
Εξιτήριο στην... ασθενή και πολυτραυματία Ελλάδα υποσχέθηκε την Τρίτη το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου.
 
Υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα ολοκληρώσει τη θεραπευτική αγωγή του μνημονίου με τα μέτρα που θα έλθουν στη Βουλή στα μέσα Μαΐου, αλλά και ότι θα λάβει την ενισχυτική θεραπεία της διευθέτησης του χρέους αν υποθέσουμε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές μας θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και θα προσφέρουν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ήπιας αναδιάρθρωσης.
 
Ταυτοχρόνως βέβαια ο πρωθυπουργός φρόντισε να διαμορφώσει τη βάση ενός εκλογικού διλήμματος, το οποίο κάποια στιγμή θα εκφέρει περίπου ως εξής: «Ή μαζί μου για να βγούμε οριστικά από τα μνημόνια ή με τον Μητσοτάκη, ο οποίος θα εφαρμόζει μνημόνιο ακόμη και αν δεν έχουμε» .
 
Καμιά βεβαιότητα όμως δεν υφίσταται για το αν η διαδικασία μέχρι το εξιτήριο θα είναι πολιτικά ανέφελη. Τόσο για ενδογενείς όσο και για εξωγενείς λόγους.
 
Στόχοι και τρικλοποδιές
 
Στο εσωτερικό αναμένεται σε λίγες μέρες να ψηφιστεί ένα τεράστιο πακέτο μέτρων, το οποίο, εφαρμοζόμενο από το 2019 και το 2020, ακόμη μια φορά θα πλήξει χαμηλά εισοδήματα, κυρίως συνταξιούχων, αλλά και εργαζομένων με απολαβές ακόμη και κάτω των 500 ευρώ. Το βασικό ερώτημα είναι αν αυτά τα μέτρα θα είναι όντως τελευταία ή αν στην πορεία θα χρειαστεί είτε να ληφθούν νέα πριν από το 2019 είτε η εφαρμογή μέρους των ήδη ψηφισμένων να μετακινηθεί προς το 2018. Για να συμβεί αυτό, δύο είναι οι προϋποθέσεις.
 
♦ Η πρώτη, να πέσει η κυβέρνηση έξω από τους στόχους των επόμενων ετών και κυρίως του 2018, αν υποτεθεί ότι σοβαρό μέρος των εσόδων που διαμόρφωσαν το πρωτογενές πλεόνασμα - μαμούθ δεν είναι διατηρήσιμο.
 
♦ Η δεύτερη, κάποιοι εκ των δανειστών (λέγε με ΔΝΤ), ελέγχοντας τον μηχανισμό παρακολούθησης και πρόβλεψης των δημοσιονομικών μεγεθών, να κρίνουν - και να επιβάλουν την πρόβλεψη - ότι οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται και, κατά συνέπεια, να ζητήσουν μέτρα και για το 2018.
 
Στην περίπτωση αυτήν το πιθανότερο σενάριο θα είναι μια πολιτική κρίση που θα οδηγήσει σε κάλπες.
 
Μια ακόμη παράμετρος που θα μπορούσε να διαταράξει την πορεία προς το... εξιτήριο είναι η πιθανότητα να υπονομευτεί - είτε από την πορεία της οικονομίας είτε από τρικλοποδιές ΔΝΤ και άλλων ευγενών κυρίων - η πορεία εξόδου στις αγορές.
 
Διεθνής αστάθεια
 
Σε ό,τι αφορά το εξωτερικό - κυρίως ευρωπαϊκό - περιβάλλον, οι πολιτικές αναταράξεις είναι επίσης πιθανές.
 
Η σπουδή του Τσίπρα να στηρίξει τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών εκλογών εξηγείται όχι μόνο από την αυτονόητη ιδεολογική και πολιτική αντίθεσή του προς την προοπτική μιας ακροδεξιάς προεδρίας στη φίλη Γαλλία, αλλά και από την προσδοκία ότι ο πρώην υπουργός Οικονομίας του Φρανσουά Ολάντ θα ακολουθήσει την πολιτική υπεράσπισης της Ελλάδας - έστω και χωρίς να εξαγριώνει τη Γερμανία -, την οποία είχε ακολουθήσει ο πολιτικός του μέντορας.
 
Το δόγμα «Ελλάς - Γαλλία συμμαχία» εκτιμάται ότι θα πρέπει πάση θυσία να συνεχίσει να εφαρμόζεται, διότι οι κίνδυνοι που απειλούν την πολιτική ομαλότητα στην Ευρώπη - με ενδεχόμενη σοβαρή αντανάκλαση στην Ελλάδα - δεν είναι λίγοι. Έχουμε εκτενώς αναφερθεί σε αυτούς, επομένως θα τους δούμε επιγραμματικά και μόνον:
 
♦ Η διαδικασία του Brexit, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρή αναταραχή, αλλά και αλλαγή προσανατολισμού της Ε.Ε. σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η κοινή διπλωματία και άμυνα.
 
♦ Η σοβούσα κρίση στην Ιταλία, η οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσει σχετικά σύντομα σε εκλογές με άγνωστο αποτέλεσμα και ισχυρή πιθανότητα για σοβαρές περιπλοκές.
 
♦ Η διαδικασία εφαρμογής των δύο ή περισσότερων ταχυτήτων στην Ε.Ε., η οποία αναμένεται να παγιώσει την υποβάθμιση της ελληνικής θέσης στο ευρωσύστημα, ανεξαρτήτως της ύπαρξης μνημονίων ή της εξόδου από αυτά.
 
♦ Η εκκρεμότητα περί της γερμανικής αντίληψης για την Ευρώπη, έτσι όπως αυτή θα διαμορφωθεί μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του Σεπτεμβρίου.
 
♦Η αναθεωρητική διάθεση του Ντόναλντ Τραμπ σε μια σειρά ζητημάτων της στενής και ευρύτερης περιοχής μας, καθώς η αστάθεια αναμένεται να είναι το κύριο χαρακτηριστικό της επόμενης περιόδου.
 
♦ Η παροξυσμική ένταση της τουρκικής επιθετικότητας, η οποία, παρά τις προσδοκίες των αφελών (;), διατηρείται πλήρως και μετά τη νίκη του Ερντογάν στο δημοψήφισμα και επαυξάνει την παραδοσιακή απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.
 
♦ Η εξέλιξη άλλων περιφερειακών σχεδιασμών που έχουν στο επίκεντρό τους την Τουρκία, το Κουρδικό, τη Συρία, το Ιράν κ.λπ., καθώς από τη στάση κάποιων ισχυρών δυνάμεων, όπως π.χ. του Ισραήλ, θα εξαρτηθεί και η πορεία σοβαρότατων θεμάτων που αφορούν ευθέως την Ελλάδα.
 
Στα όρια της αντοχής
 
Προφανώς ο δρόμος της εξόδου από την κρίση δεν αφορά μόνο τη δυνατότητα - ή μη - εξόδου από τα μνημόνια, όσο κι αν είναι ειλικρινής η επιθυμία των πολιτικών μας ηγεσιών να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο... εξιτήριο.
 
Επιπλέον δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο πολυτραυματίας Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιδείξει περαιτέρω αντοχή και ανοχή στη βαριά «θεραπεία» που της έχει επιβληθεί σαν να πρόκειται για πειραματόζωο. Συνεπώς τίποτε - προς το παρόν -δεν δικαιολογεί μια ασυγκράτητη αισιοδοξία. 
Έχουμε πολλούς κάβους ακόμη μπροστά μας...πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο «κούρεμα» δόσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά - Ποια δικαιούνται «δεύτερη ευκαιρία»

«Δεύτερη ευκαιρία» προσφέρει η Δικαιοσύνη στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά προκειμένου να «διορθώσουν» την αρχική ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών τους, πετυχαίνοντας ακόμα μεγαλύτερη «ελάφρυνση», αν μετά τον πρώτο δικαστικό διακανονισμό της οφειλής τους επιδεινώθηκε η οικονομική κατάστασή τους ή εμφανίστηκαν σημαντικά προβλήματα υγείας.

Αποφάσεις διαφόρων Ειρηνοδικείων της χώρας, επικαλούμενες το κοινωνικό κράτος δικαίου και την υπερχρέωση οικογενειών με ευθύνη της πολιτείας και των τραπεζών (εξαιτίας του επί χρόνια ανεξέλεγκτου υπερδανεισμού), δέχονται ότι επιτρέπεται να τροποποιηθεί και να βελτιωθεί η αρχική ρύθμιση, με την υποβολή αίτησης για μεταρρύθμισή της, ακόμα και αναδρομικά (από τον χρόνο της πρώτης αίτησης διακανονισμού), εφόσον μεσολάβησαν γεγονότα που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τη ζωή του οφειλέτη.

Δικαστικές αποφάσεις-ανάσα περιφερειακών Ειρηνοδικείων για τον νόμο Κατσέλη αποκρούουν τις ενστάσεις τραπεζών ότι είναι καταχρηστική η «διορθωτική» απόφαση μιας ήδη ευνοϊκής για τον δανειολήπτη ρύθμισης και ανάβουν «πράσινο φως» για νέο «κόφτη» χρεών, που μπορεί να προκύψει όχι μόνο με αίτηση μεταρρύθμισης, αλλά και με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για προσωρινή δικαστική διαταγή, εφόσον χειροτέρευσαν οι συνθήκες διαβίωσης και τα εισοδήματα του υπερχρεωμένου νοικοκυριού.

Κατά τις πρωτοποριακές αυτές αποφάσεις, η «δεύτερη ευκαιρία» για μια βελτιωμένη ρύθμιση αναδρομικά (ανεξάρτητα από το αν εκκρεμεί έφεση για την υπόθεση) μπορεί να δοθεί σε κάθε περίπτωση ανατροπής των βιοτικών αναγκών και δεδομένων του οφειλέτη, αρκεί να αποδεικνύεται η εκ των υστέρων επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης, που δικαιολογεί την αναπροσαρμογή των συμφωνημένων δόσεων, ανάλογα με τις νέες συνθήκες.

Ετσι επιτρέπεται νέο αναδρομικό δικαστικό «κούρεμα» των οφειλών, εάν, μετά την αρχική ρύθμιση, ο υπερχρεωμένος δανειολήπτης υπέστη νέα μείωση αποδοχών (ακόμα και μέσα από τη μείωση των ωρών απασχόλησης, λόγω μετατροπής της εργασίας του σε εκ περιτροπής απασχόληση, ή με τη μείωση υπερωριών, υπεραπασχόλησης κ.λπ.), ή εάν απολύθηκε και αδυνατεί (καλόπιστα) να βρει νέα εργασία, ή όταν προέκυψαν σοβαρά προβλήματα υγείας για τον ίδιο ή για μέλη της οικογένειάς του, ή όταν αυξήθηκαν στην πορεία της ζωής του οι βιοτικές ανάγκες και οι σχετικές οικονομικές υποχρεώσεις.

Περίπτωση

Αυτό μπορεί να συμβεί, ενδεικτικά, όχι μόνο στην περίπτωση που διευρυνθεί η οικογένειά του με την απόκτηση (και άλλου) παιδιού, αλλά και στην περίπτωση που αυξηθούν γενικά οι διατροφικές ανάγκες αλλά και οι υποχρεώσεις σπουδών των παιδιών λόγω εισαγωγής τους σε ΑΕΙ-ΤΕΙ άλλης πόλης από τον τόπο διαμονής της οικογένειας, αλλά και λόγω ανάγκης παρακολούθησης φροντιστηρίου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για ξένη γλώσσα κ.λπ.

Στις δικαστικές αποφάσεις επισημαίνεται ότι η δυνατότητα ευνοϊκότερης ρύθμισης των οφειλών (μέχρι και απαλλαγή από αυτές) βρίσκει τη νομιμοποίησή της ευθέως στο ίδιο το κοινωνικό κράτος δικαίου, που επιτάσσει ο πολίτης να μην εγκαταλειφθεί σε μια κατάσταση χωρίς διέξοδο και προοπτική, από την οποία ούτε οι πιστωτές μπορούν, άλλωστε, να αντλήσουν οποιοδήποτε κέρδος.
Ακόμα τονίζεται ότι μια τέτοια απαλλαγή χρεών δεν παύει να εξυπηρετεί ευρύτερα και το γενικό συμφέρον, καθώς οι πολίτες επανακτούν ουσιαστικά μέσω αυτών των διαδικασιών την αγοραστική τους δύναμη, προάγοντας την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.

Τα Ειρηνοδικεία επικαλούνται επίσης τη νομολογιακή γραμμή που δέχεται ότι οι επίμαχες διατάξεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι σύμφωνες με επιταγές του Συντάγματος για την προστασία της ανθρώπινης αξίας, της οικογένειας, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, καθώς και για το κοινωνικό κράτος δικαίου.

Ακόμα επισημαίνουν ότι στην αυξανόμενη υπερχρέωση των νοικοκυριών συνέβαλαν ανενόχλητα η εισοδηματική στενότητα, τα υψηλά επιτόκια στον χώρο ιδίως της καταναλωτικής πίστης, οι επιθετικές πρακτικές προώθησης πιστώσεων, οι ατυχείς προγραμματισμοί και τα απρόβλεπτα γεγονότα στη ζωή των δανειοληπτών (όπως η απώλεια εργασίας, οι μεγάλες περικοπές αποδοχών, μισθών ή συντάξεων, η υπερφορολόγηση κ.λπ.), παράγοντες που έδρασαν καταλυτικά, υπό την απουσία θεσμών συμβουλευτικής υποστήριξης των καταναλωτών σε θέματα υπερχρέωσης, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και να υφίστανται τις αλυσιδωτά καταστροφικές συνέπειες.

Aποφάσεις

Ανοιξε ο δρόμος και για ανατροπές με ευνοϊκότερες ρυθμίσεις

Ανοίγοντας τον δρόμο και για άλλες ανατροπές με αντίστοιχες ευνοϊκότερες ρυθμίσεις, η Δικαιοσύνη έκανε δεκτές:

- Αίτηση δανειολήπτη για μεταρρύθμιση της αρχικής ρύθμισης του Ειρηνοδικείου Κρωπίας, που είχε επιβάλει να πληρώνει μηνιαίως δόσεις 700 ευρώ σε 4 πιστωτικά ιδρύματα επί 20ετία για τη διάσωση της ακίνητης περιουσίας του, καθώς οι συνολικές οφειλές του είχαν ανέλθει σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Περίπου δύο χρόνια μετά τη ρύθμιση ο δανειολήπτης έχασε την εργασία του ως ασφαλιστικός σύμβουλος και το μέσο μηνιαίο εισόδημα των 700 ευρώ, ενώ εδώ και ενάμιση χρόνο παραμένει άνεργος, ζώντας με τη συνεισφορά της συζύγου του που εργάζεται στην ΕΛ.ΑΣ. και πλέον συντηρεί την 5μελή οικογένειά τους με τον μισθό της (1.279 ευρώ).

Το δικαστήριο κρίνοντας ότι το εισόδημα που θα απέμενε βάσει των αρχικών δόσεων δεν θα αρκούσε για να καλύψει τις βασικές ανάγκες διατροφής, ένδυσης, ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εκπαίδευσης τριών ανήλικων παιδιών, αλλά και του ζεύγους, κατέληξε ότι λόγω του μεγάλου ύψους των οφειλών και της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας η μηνιαία δόση πρέπει να περικοπεί από τα 700 στα 400 ευρώ για το διάστημα της 5ετούς διάρκειας ρύθμισης, κάνοντας δεκτή τη μεταρρύθμισή της και αποκρούοντας τις τραπεζικές ενστάσεις ότι η σχετική αίτηση είναι καταχρηστική και η νέα ευνοϊκότερη δόση δυσανάλογα μικρή.

• Αίτηση δανειολήπτη στην Αχαΐα για βελτίωση της αρχικής ρύθμισης που επέβαλε το Ειρηνοδικείο Πατρών για καταβολή 80 ευρώ μηνιαίως και παρακράτηση άλλων 200 ευρώ από τον μισθό του ως δημοσίου υπαλλήλου, αφού οι αποδοχές του από 1.050 ευρώ μειώθηκαν μέσα σε λίγους μήνες σε 843 ευρώ, γιατί δεν πληρωνόταν πλέον προσαυξήσεις για νυχτερινή εργασία και Σαββατοκύριακα.

Ανάγκες

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι πολλαπλασιάστηκαν οι βιοτικές ανάγκες του, αφού αυξήθηκαν οι απαιτούμενες δαπάνες για δίδακτρα που όφειλε να καταβάλλει για ξενόγλωσσες σπουδές των παιδιών του και σε συνδυασμό με την επιδείνωση των οικονομικών του το δικαστήριο έκρινε αναγκαία τη μεταρρύθμιση και την περικοπή της δόσης στο μισό.

• Τη βελτίωση της αρχικής ρύθμισης που είχε κάνει Ειρηνοδικείο στην Κρήτη για χρέος λίγο μεγαλύτερο των 110.000 ευρώ, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να καταβάλλεται δόση 200 ευρώ επί 20ετία για διάσωση της κατοικίας του δανειολήπτη, η οποία μειώθηκε στο μισό επειδή μειώθηκαν στο μισό και οι αποδοχές του.

Η ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ

Δικαστικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η νομολογία για βελτιωμένες δόσεις όταν επιδεινώνονται τα οικονομικά μπορεί να λειτουργήσει και αντίστροφα, εφόσον διαπιστωθεί σημαντική καλυτέρευση των οικονομικών σε σταθερή βάση (π.χ. μόνιμη εργασία, κληρονομιά).

 πηγη
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Aρχίζει το σερβίρισμα των μέτρων - Έκκληση στους πολίτες να «σφίξουν τα δόντια»

Από τη διαπραγμάτευση στην πολιτική διαχείριση της συμφωνίας περνάει τώρα το Μαξίμου, οργανώνοντας την επικοινωνιακή του αντεπίθεση στην κριτική για τα σκληρά μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος, η οποία θα μπορούσε να συμπυκνωθεί στο σύνθημα «με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛΛ οι θυσίες των πολιτών πιάνουν τόπο». Κοινώς, με «τους άλλους» οι θυσίες… παραμένουν θυσίες χωρίς αντίκρισμα.
 
Αυτό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε σε όλους τους τόνους ουσιαστικά ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.
Με άλλα λόγια, έπειτα από μήνες διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση πλέον επιχειρεί να διαμορφώσει το αφήγημα ώς τις εκλογές του 2019 και κατ’ επέκταση να χτίσει το εκλογικό δίλημμα που θα προβληθεί στο τέλος αυτής της πορείας κι εφόσον δεν υπάρξουν ανατροπές έως τότε.
 
Με τη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός ουσιαστικά απευθύνθηκε στην κοινωνία, την οποία κάλεσε να «σφίξει τα δόντια» για την οριστική έξοδο από το πρόγραμμα. Εν ολίγοις απεύθυνε έκκληση για περαιτέρω κοινωνική ανοχή και κατανόηση ώστε το επόμενο 20μηνο να κυλήσει σε κλίμα κοινωνικής και πολιτικής ομαλότητας και να αποφευχθεί ο κίνδυνος η εικόνα των δημοσκοπήσεων να λάβει διαστάσεις μαζικής κοινωνικής αντίδρασης στον δρόμο. Άλλωστε κατά τον πρωθυπουργό εκεί κρίθηκε η «απονομιμοποίηση» των προηγούμενων, εκεί θα κριθεί και η «απονομιμοποίηση» της σημερινής κυβέρνησης - όσο δεν υπάρχουν διαδηλώσεις η ερμηνεία που δίνει η κυβέρνηση είναι ότι υπάρχει ανοχή.
 
Στο ερώτημα πόσο ν’ αντέξουν ακόμη μισθωτοί και συνταξιούχοι ο πρωθυπουργός αντέτεινε ουσιαστικά τον μονόδρομο των μέτρων στην πορεία προς την έξοδο: «Αντέχει αυτή η χώρα 8ο, 9ο, 10ο, χρόνο επιτροπείας»;
 
Από την άλλη αξίζει να επισημανθεί ότι στην εν λόγω συνέντευξη, εμφανώς, απουσίαζε το γνωστό συγκρου-σιακό (για διαπραγματευτικούς λόγους) ύφος, σαφής ένδειξη πως ό,τι ήταν να κλείσει, έχει κλείσει και ξεκινά η φάση της εσωτερικής πολιτικής διαχείρισης. Επιπλέον, για το δίδυμο Μέρκελ - Σόιμπλε ο πρωθυπουργός έκανε θετικά σχόλια – ειδικά για τη Γερμανίδα καγκελάριο είπε ότι είναι πολιτικός με αίσθηση ευθύνης και ανοιχτό μυαλό, κάτι που φάνηκε στη διαχείριση του προσφυγικού.

Σε αδρές γραμμές το κυβερνητικό αφήγημα λέει:
Η κυβέρνηση δεν συμφωνεί, αλλά αναγκάστηκε να πάρει τα σκληρά μέτρα, για τα οποία πιέστηκε κυρίως από την πλευρά του ΔΝΤ, προκειμένου αυτό να δώσει τη συγκατά-θεσή του στο κλείσιμο της αξιολόγησης και να αποφασίσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα (κάτι βέβαια που μπορεί να μην ευοδωθεί εντός του ευκταίου χρονοδιαγράμματος).
 
Τα μέτρα είναι κομμάτι μιας συνολικής συμφωνίας που περιλαμβάνει τη μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους, η οποία με τη σειρά της θα επιτρέψει να ανάψει το «πράσινο φως» για την ένταξη του εγχώριου τραπεζικού συστήματος στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ (ποσοτική χαλάρωση) εξασφαλίζοντας φθηνότερη ρευστότητα για τις τράπεζες, η οποία θα διοχετευθεί στην αγορά.
 
Στην περίπτωση βέβαια που το ζήτημα των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος δεν καταλήξει στο Eurogroup της 22ας Μαΐου (οπότε η αξιολόγηση θα κλείσει ούτως ή άλλως ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευσης της δόσης) τότε δύο είναι τα ενδεχόμενα, κατά την κυβερνητική ρητορική: είτε το θέμα του χρέους να ρυθμιστεί αργότερα (ο πρωθυπουργός έδωσε ουσιαστικά τράτο μέχρι και τη λήξη του προγράμματος λέγοντας «τους επόμενους 20 μήνες, τις επόμενες 20 μέρες λέω εγώ»), με το τρένο της ποσοτικής χαλάρωσης μάλλον να χάνεται σε αυτήν την περίπτωση, είτε εφόσον δεν ρυθμιστεί μέχρι το τέλος του προγράμματος, μετά το οποίο ξεκινά ο χρόνος εφαρμογής τους (σύμφωνα με την πρόβλεψη του Eurogroup της 24ης Μαΐου του 2016), η κυβέρνηση να μην εφαρμόσει τα ψηφισμένα μέτρα, εφόσον θα μπορεί να θεωρηθεί ότι από την πλευρά των δανειστών η συμφωνία αθετήθηκε.

 Τα μέτρα, στον βαθμό που ικα-νοποιούν τις απαιτήσεις των δανειστών, αποτελούν ταυτόχρονα το «εξιτήριο» από τα μνημόνια και το εισιτήριο στον δανεισμό από τις αγορές. Στόχος είναι η έξοδος στις αγορές να είναι «διατηρήσιμη» και «όχι ευκαιριακή», το οποίο κατ’ επέκταση σημαίνει ότι η χώρα στέκεται στα πόδια της και μπορεί να επανασχεδιάσει και να επαναδιαπραγματευτεί την επόμενη μέρα με καλύτερους όρους. Σε ό,τι αφορά την κοινωνία, η συμφωνία (λέει το αφήγημα) περιέχει και θετικά μέτρα (αντίμετρα) τόσο στο πεδίο της φορολογίας όσο και στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής, τα οποία ο πρωθυπουργός κάλεσε να μην υποβαθμίζονται.

Παραδέχτηκε ωστόσο ότι αυτά δεν είναι στοχευμένα καθώς το ισοζύγιο ένα ευρώ επιβάρυνση - ένα ευρώ ελάφρυνση αφορά το συνολικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αλλά όχι το εκάστοτε πληττόμενο άτομο. Συμπληρωματικά, υπογραμμίζεται ότι οι άλλοι θα φόρτωναν μέτρα τον ελληνικό λαό χωρίς να διεκδικούν και να εξασφαλίζουν μέτρα ελάφρυνσης. Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι το τέλος της αξιολόγησης και άρα της αβεβαιότητας συμβαδίζει με τη σταθερότητα και τα βήματα προς τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Το ερώτημα βέβαια παραμένει αν οι «επενδύσεις» είναι η άλλη όψη των ιδιωτικοποιήσεων ή κατά την κυβέρνηση αποκρατικοποιήσεων. Σε κάθε περίπτωση κατά τον πρωθυπουργό οι αποκρατικοποιήσεις δεν είναι κυβερνητική επιλογή, αλλά διαχειριστική ανάγκη (αφού αυτή ήταν η δέσμευση των προηγούμενων), επομένως το σημαντικό είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση πετυχαίνει μεγαλύτερα τιμήματα που… συνοδεύονται από τη δέσμευση για επενδύσεις σε μεσοπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμα διάστημα. Αυτά ανέφερε ο πρωθυπουργός για περιπτώσεις όπως ο ΟΛΘ, ο ΟΛΠ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ «ένοχος» είναι ο ευρωπαϊκός ανταγωνισμός (και κανονισμός) και όχι οι μνημονιακές υποχρεώσεις. Τόσο απλά…

Όσο για το υπερπλεόνασμα του 4,2% έναντι στόχου 0,5% του ΑΕΠ ο πρωθυπουργός επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί προέλευσής του από τη φορολογική αφαίμαξη της κοινωνίας και το πάγωμα των οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα. Σε μεγάλο βαθμό το απέδωσε στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, αντί του δημοσιονομικού κόφτη ενεργοποιήθηκαν κάποιοι άλλοι «κόφτες», στις μίζες, στη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, στη ρεμούλα, στη φοροδιαφυγή.
Πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΕ

TA ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ 
OΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑ PQH ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΔΩ
 πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!