EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Ενα εκατ. συνταξιούχοι θα χάσουν έως 3 συντάξεις το χρόνο από το 2019

Βαρύ τσεκούρι σε 1,1 εκατ. συνταξιούχους φέρνει η τελική συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές που επετεύχθη τα ξημερώματα της Τρίτης.

Και αυτό διότι οι μειώσεις που θα υποστούν, κυρίως δε οι χαμηλοσυνταξιούχοι, θα είναι οι μεγαλύτερες από το 2010. Οι περικοπές στις συντάξεις θα εφαρμοστούν από τον Ιανουάριο του 2019 και θα ανέρχονται κατ' ανώτατο όριο στο 18% της σύνταξης.

Οπως έγινε γνωστό χθες, θα εφαρμοστούν όχι μόνο σε κύριες αλλά και σε επικουρικές εφόσον προκύπτουν προσωπικές διαφορές για να μπορέσει να βγει ο λογαριασμός και να μην χάσουν οι κύριες το σύνολο της προσωπικής διαφοράς. Αυτό έχει ως συνέπεια 100.000 συνταξιούχοι να δουν και την κύρια και την επικουρική τους σύνταξη να μειώνεται.

Οπως προκύπτει οι απώλειες για 1,1 εκατ. συνταξιούχους θα διαμορφωθούν από 45 έως 350 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσουν 2,5 με 3 συντάξεις το χρόνο καθώς οι απώλειες για αρκετές περιπτώσεις ασφαλισμένων θα φθάσουν ή και θα ξεπεράσουν τις 3.000 ευρώ το χρόνο.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας στην Καθημερινή εξήγησε ότι μεγάλοι χαμένοι από το νέο μαχαίρι στις συντάξεις θα είναι όσοι σήμερα λαμβάνουν τα κατώτατα όρια στις κύριες και επικουρικές, όπως για παράδειγμα μητέρες ανηλίκων που συνταξιοδοτήθηκαν με μειωμένη σύνταξη και θα υποστούν το πλαφόν του 18%, αλλά και χιλιάδες άτομα με αναπηρία.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός επισημαίνει πως εάν δεν υπάρξει κάποια πρόνοια, το μαχαίρι θα πέσει και στα επιδόματα αναπηρίας, τα οποία υπολογίζονται ως ποσοστό της κύριας σύνταξης.

Μειώσεις θα υπάρξουν και στις συντάξεις χηρείας.

 
 
 
Πηγή

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι έμποροι για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγουν εκ νέου οι μικρομεσαίοι έμποροι σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει στη νομοθέτηση για το κυριακάτικο άνοιγμα των επιχειρήσεων 32 Κυριακές τον χρόνο.

Επιπλέον, θα προχωρήσουν σε ασφαλστικά μέτρα προκειμένου να ανασταλεί η εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης ενώ προγραμματίζουν και απεργιακές κινητοποιήσεις. Την κατηγορηματική τους αντίθεση σε οποιαδήποτε προσπάθεια απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές εξέφρασαν σε συνέντευξη τύπου η ΕΣΕΕ, η ΓΣΕΒΕΕ και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ανακοίνωσαν ότι προγραμματίζουν απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 7 Μαϊου, ενώ  για κάθε Κυριακή που θα θεσμοθετεί η Κυβέρνηση θα κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα μία Κυριακή από τις ήδη 8 θεσμοθετημένες.‬

Τόσο ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης όσο και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς κατήγγειλαν ότι η ‬επαναφορά του ζητήματος της Κυριακής είναι πρωτοβουλία συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων του εσωτερικού, με τους δανειστές στην πραγματικότητα να διαμεσολαβούν το αίτημα μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, αλυσίδων, εμπορικών κέντρων και malls.

Οι έμποροι, οι μικρομεσαίοι  και οι εμποροϋπάλληλοι ζητούν να τοποθετηθούν όλα τα πολιτικά κόμματα, και να παρουσιαστεί το ξεκάθαρο σχέδιο της κυβέρνησης μέχρι τις 7 Μαϊου ενώ ζήτησαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον Πρωθυπουργό. ‬

Για ένα 30% των εργαζομένων στο εμπόριο υπάρχει ήδη καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων είπε στη συνέντευξη ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Εμποροϋπαλλήλων (ΟΥΙΕ) ο  Παναγιώτης Κυριακούλας και υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται για γενική απελευθέρωση αλλά για μία φωτογραφική διάταξη που αφορά πέντε δέκα εμπορικά κέντρα - και όσα θα ακόμη θα δημιουργηθούν στο μέλλον - για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες εταιρείες. Πρόκειται για αντιαναπτυξιακό και εχθρικό μέτρο για την απασχόληση, για τις συνθήκες εργασίας και για τους όρους αμοιβής και εργασίας καθώς  ενισχύεται η αδήλωτη ή κρυφή αδήλωτη απασχόληση».

Το μέσο εργατικό κόστος της κυριακάτικης λειτουργίας ενός εμπορικού καταστήματος υπολογίζεται στα 1750 ευρώ με το συνολικό κόστος να φτάνει στα 9 εκατ ευρώ ανά Κυριακή αν λειτουργήσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα.‬

Ακόμη, όπως αναφέρθηκε, η μέχρι σήμερα εμπειρία από την εφαρμογή της Κυριακάτικης λειτουργίας των  καταστημάτων για 8 Κυριακές το χρόνο, όπως επανειλημμένα έχουν αποδείξει μελέτες των οργανώσεων μας αλλά και επίσημα στατιστικά στοιχεία, ούτε στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας έχει συμβάλλει, ούτε στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 
 
 

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γερμανία, η πρωταθλήτρια του μαύρου χρήματος

Η ιταλική Μαφία εκτιμάει ιδιαίτερα τη Γερμανία, χρησιμοποιώντας κυρίως τα εστιατόρια για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τα ναρκωτικά – προς όφελος βέβαια και της ίδιας της χώρας, αφού εισπράττει επί πλέον φορολογικά έσοδα, έχοντας τη δυνατότητα να ξεπλένει χρήματα άλλων κρατών.
.
Άρθρο

Σύμφωνα με μία γνωστή γερμανική εφημερίδα (πηγή), η χώρα θεωρείται ως εκείνη με τη μεγαλύτερη αγορά μαύρου χρήματος στην Ευρώπη – αφού ο όγκος του ξεπλύματος ετήσια υπερβαίνει τα 100 δις €, χωρίς τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, αλλά συμπεριλαμβανομένων των τυχερών παιχνιδιών και της γαστρονομίας.

Στην κορυφή της Ευρώπης λοιπόν η Γερμανία, όσον αφορά τις απάτες , στην 8η θέση παγκοσμίως ως φορολογικός παράδεισος , μεταξύ των πρωταθλητών της φοροδιαφυγής, καθώς επίσης πρώτη σε σχέση με τη διακίνηση μαύρου χρήματος στην ήπειρο μας – ενώ υπάρχουν δυστυχώς Έλληνες που θεωρούν ότι, μόνο στη χώρα μας υπάρχει φοροδιαφυγή, ενώ είναι ένας από τους βασικούς λόγους, για τον οποίο αξίζουμε την παραδειγματική τιμωρία που μας επιβάλλει η εντιμότατη εταίρος μας!

Συνεχίζοντας, παρά το ότι η έκταση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος στη Γερμανία είναι τεράστια, το ρίσκο που έχουν οι «εγκληματίες» να ανακαλυφθούν είναι ελάχιστο, κυρίως λόγω της νομοθεσίας – όπως για παράδειγμα το φορολογικό απόρρητο για δικηγόρους και συμβολαιογράφους, καθώς επίσης η ελλειμματική δημόσια διοίκηση.

Όλα μαζί τα ομοσπονδιακά κρατίδια της χώρας των 80 εκ. ανθρώπων απασχολούν μόλις 50 ελεγκτές μαύρου χρήματος – λιγότερους δηλαδή από 1 προς 1.000.000 κατοίκους! Τυχαίο; Ασφαλώς όχι, αφού με τον τρόπο αυτό η Γερμανία διευκολύνει έμμεσα τις εισροές του μαύρου χρήματος από το εξωτερικό, το οποίο επενδύεται και καταναλώνεται εντός της – με αποτέλεσμα να επωφελείται σημαντικά.

Εξαιτίας των αποκαλύψεων τώρα η Γερμανία αποφάσισε να αυξήσει τη δύναμη των ελεγκτών, προσλαμβάνοντας επί πλέον 100 άτομα! Σύμφωνα δε με τον κ. Σόιμπλε, ο οποίος ουσιαστικά είναι υπεύθυνος, με τους συνολικά περίπου 165 ελεγκτές που θα έχει σύντομα στη διάθεση της η χώρα, «θα φωτίσει περισσότερο το σκοτάδι των παράνομων ροών χρημάτων» – κάτι που βέβαια κανείς δεν πιστεύει.

Περαιτέρω, μόνο ένα μικρό τμήμα της αστυνομίας της χώρας (ΒΚΑ), στελεχωμένο με 25 άτομα, ασχολείται με τις ύποπτες χρηματοοικονομικές συναλλαγές – γεγονός που σημαίνει ότι, ελάχιστες αποκαλύπτονται τελικά. Για παράδειγμα, το 2013 καταγγέλθηκαν 20.000 ύποπτες συναλλαγές, ενώ τ0 2015 σχεδόν 30.000, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 50% – οι οποίες ήταν φυσικά αδύνατον να ελεγχθούν από τους μόλις 25 ειδικούς αστυνομικούς.

Από την άλλη πλευρά, οι συνεχείς καθυστερήσεις της Γερμανίας, όσον αφορά την υιοθέτηση των ευρωπαϊκών νόμων περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος, είχαν ως αποτέλεσμα να κατηγορηθεί από την ΕΕ δύο φορές, ως παραβάτης. Ήδη το 2014 η Γερμανία κινδύνευσε άλλωστε να καταχωρηθεί ως χώρα υψηλού ρίσκου, όσον αφορά τη χρηματοδότηση της διεθνούς τρομοκρατίας – ενώ ο κ. Σόιμπλε αρνείται ακόμη και σήμερα να δρομολογήσει ένα μητρώο επιχειρήσεων, στο οποίο να καταγράφονται οι πραγματικοί ιδιοκτήτες τους.


141 Το ξέπλυμα πάντως μαύρου χρήματος στη Γερμανία, η οποία θεωρείται ως το «Eldorado» της συγκεκριμένης παρανομίας (πηγή), μέσω της αγοράς ακινήτων, είναι το πιο εύκολο πράγμα στον πλανήτη – αφού υπεύθυνες για τους ελέγχους είναι οι δημοτικές επιθεωρήσεις εργασίας, οι υπάλληλοι των οποίων ασχολούνται επίσης με υποθέσεις, όπως τα δαγκώματα σκυλιών. Για παράδειγμα, στη Βαυαρία από το 2010 έως το 2013 δεν ελέγχθηκε ούτε ένας μεσίτης ακινήτων – ενώ στο Βερολίνο, στο οποίο οι τιμές των σπιτιών έχουν αυξηθεί υπερβολικά, με καταχωρημένους 2.500 μεσίτες, οι έλεγχοι είναι αμελητέοι.

Όποιος τώρα θέλει να ξεπλύνει μαύρο χρήμα μέσω της αγοράς ακινήτων στη Γερμανία, θα πρέπει απλά να βρει έναν συμβολαιογράφο, ο οποίος θα δέχεται για την πληρωμή του ακινήτου μία βαλίτσα με μετρητά χρήματα – κάτι που δεν απαγορεύεται από τη γερμανική νομοθεσία, όταν σε χώρες όπως η Ελλάδα, η οποία κατηγορείται από τους ίδιους τους Έλληνες για ακραία φοροδιαφυγή και διαφθορά , δεν επιτρέπεται η πληρωμή ποσών άνω των 500 € με μετρητά.

Ως εκ τούτου, η ιταλική Μαφία εκτιμάει ιδιαίτερα τη Γερμανία, χρησιμοποιώντας κυρίως τα εστιατόρια για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τα ναρκωτικά – προς όφελος βέβαια και της ίδιας της χώρας, αφού εισπράττει επί πλέον φορολογικά έσοδα, έχοντας τη δυνατότητα να ξεπλένει χρήματα άλλων κρατών, στα οποία απαγορεύονται αυτού του είδους οι συναλλαγές.

Ολοκληρώνοντας, ελπίζουμε να μπορέσουν κάποια στιγμή οι Έλληνες να καταλάβουν πως είναι αδύνατον να ανταγωνιστούν χώρες όπως τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Ιρλανδία κοκ. – μεταξύ άλλων επειδή χρησιμοποιούν αθέμιτες μεθόδους πλουτισμού τους, απαγορευμένες στους ίδιους. Κυρίως όμως να πάψουν να θεωρούν τους εαυτούς τους ακραίους φοροφυγάδες, σε σύγκριση με τους εντιμότατους Γερμανούς – οι οποίοι είναι κυριολεκτικά πρωταθλητές στις πάσης φύσεως παρανομίες, εκμεταλλευόμενοι όπου και όπως μπορούν τους «εταίρους» τους.
.
Υστερόγραφο: Υπενθυμίζουμε πως «Η Διεθνής Διαφάνεια» (Transparency International) με έδρα το Βερολίνο, είναι μία οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε από τους παγκοσμίως μεγαλύτερους διεφθαρμένους – δηλαδή, από όλες τις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις του κόσμου, μεταξύ των οποίων η Siemens, οι οποίες είναι «βυθισμένες» σε αυτήν (στο «βούρκο» της).

Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο, σαν να αναθέτει κανείς σε μία αλεπού την εποπτεία της διαφύλαξης ενός ορνιθοτροφείου, παρακαλώντας την ταυτόχρονα να απολυμαίνει το χώρο μεθοδικά – θανατώνοντας τα ποντίκια (μυοκτονία), τα οποία τρέφονται με το, απαραίτητο για τις όρνιθες, καλαμπόκι.” (C. de Brie, πηγή).πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ελλάδα είναι σε θέση να ανακτήσει την εθνική της ανεξαρτησία, διώχνοντας την Τρόικα και καταργώντας τα μνημόνια

Ανάγκη ριζικών αποφάσεων και αλλαγών

Η Ελλάδα είναι σε θέση να ανακτήσει την εθνική της ανεξαρτησία, διώχνοντας την Τρόικα και καταργώντας τα μνημόνια, εάν υπάρξουν οι σωστές προϋποθέσεις – κυριότερη εκ των οποίων είναι η αποκατάσταση της δημοκρατίας, παράλληλα με την τιμωρία των υπευθύνων της χρεοκοπίας.

Άποψη Στον επίλογο της ανάλυσης μας «Ο δεκάλογος του ελέγχου των μαζών» αναφέραμε πως, σύμφωνα με το φιλόσοφο J.Dewey, μόνο όταν όλοι οι Θεσμοί, η παραγωγή, το εμπόριο, οι τράπεζες και τα ΜΜΕ ελέγχονται δημοκρατικά, θα καταφέρουμε να οικοδομήσουμε μία λειτουργική δημοκρατική κοινωνία – κάτι που θα μπορούσε τότε μόνο να επιτευχθεί, όταν όλοι οι άνθρωποι ενωθούν μεταξύ τους, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις, αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματα τους, όπως έκαναν στο παρελθόν.

Στα πλαίσια αυτά, είναι προφανές πως ο έλεγχος των υπολοίπων Θεσμών μπορεί να επιτευχθεί μόνο από τις εκάστοτε κυβερνήσεις – οι οποίες βέβαια θα πρέπει επίσης να ελέγχονται. Ποιός όμως θα τις ελέγχει; Ασφαλώς οι κοινωνίες που εκπροσωπούν, αρκεί βέβαια να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις – να έχουν δηλαδή πρακτικά το δικαίωμα, καθώς επίσης να είναι σε θέση να το ασκούν.

Πώς θα τις ελέγχουν οι κοινωνίες; Τι απαιτείται δηλαδή; Απλούστατα, να έχουν θεσμικά τη δυνατότητα όχι μόνο να τις εκλέγουν κάθε τέσσερα χρόνια, ανεχόμενες στη συνέχεια υποχρεωτικά τη μη τήρηση των δεσμεύσεων τους – αλλά, επίσης, να τις ελέγχουν συνεχώς, να μπορούν να τις ανακαλούν ανά πάσα στιγμή όταν κρίνονται ανεπαρκείς ή/και ανίκανες, καθώς επίσης να τις τιμωρούν εφόσον δεν τηρούν τα υπεσχημένα.

Πόσο μάλλον όταν διαπλέκονται, διαφθείρονται και υπηρετούν ξένα συμφέροντα, ενάντια σε αυτά του Έθνους τους – προφανώς προκαλώντας του ζημίες. Συμπερασματικά λοιπόν, από πολιτικής πλευράς κυρίως αυτά απαιτούν οι ανθρώπινες κοινωνίες, τόσο όσον αφορά την Ελλάδα, όσο και τις υπόλοιπες χώρες – καθώς επίσης τις διακρατικές ενώσεις τους, όπως είναι η Ε.Ε., η οποία δυστυχώς διοικείται από μη εκλεγμένους, διορισμένους πολιτικούς που υπηρετούν τα συμφέροντα της Γερμανίας και των αγορών, καθώς επίσης από ένα Ευρωκοινοβούλιο που δεν έχει ουσιαστικά καμία δικαιοδοσία. Με απλά λόγια την πραγματική Δημοκρατία, η οποία έχει το ιδίωμα να απελευθερώνει τεράστιες ποσότητες ενέργειας στις ανθρώπινες κοινωνίες που είναι τότε ικανές να επιτύχουν θαύματα.

Όσον αφορά την Ευρωζώνη, όλοι γνωρίζουν πως η θνησιγενής κατασκευή της είναι τέτοια που (α) δεν παρέχει στα κράτη-μέλη της καμία προστασία σε περιόδους κρίσεων, (β) κυβερνάται από τις αγορές, (γ) αποτελείται από χώρες με πολύ διαφορετικές οικονομίες που ως εκ τούτου είναι αδύνατον να έχουν την ίδια νομισματική πολιτική, (δ) έχει γίνει σκόπιμα αντικείμενο εκμετάλλευσης εκ μέρους της Γερμανίας, ενώ (ε) δεν πρόκειται ασφαλώς να επιβιώσει εάν δεν ενωθεί τραπεζικά, δημοσιονομικά και πολιτικά – κάτι που θεωρείται σχεδόν απίθανο Επομένως, η σωστή λύση θα ήταν η ελεγχόμενη διάλυση της νομισματικής ένωσης, με την επιστροφή όλων των χωρών από κοινού στην προ ευρώ εποχή – έτσι ώστε να είναι σε θέση το κάθε κράτος να εφαρμόζει την κατάλληλη για το ίδιο νομισματική πολιτική, πάντοτε σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική, αφού διαφορετικά δεν αποδίδει.

Τι επιθυμούν τώρα οι Έλληνες, από οικονομικής πλευράς; Πριν από όλα την ανάκτηση της εθνικής τους κυριαρχίας, απαραίτητη προϋπόθεση για την οποία είναι η δημοσιονομική τους ανεξαρτησία, οπότε την απομάκρυνση της Τρόικας που βαφτίσθηκε σε «θεσμούς» – με την κατάργηση των μνημονίων, καθώς επίσης των αποκρατικοποιήσεων σε εξευτελιστικές τιμές, ιδίως των κοινωφελών επιχειρήσεων που είναι απαράδεκτο να ανήκουν σε ιδιώτες. Ταυτόχρονα επιθυμούν να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι της χρεοκοπίας και να ζητηθούν αποζημιώσεις για τις ζημίες άνω του 1 τρις € που τους προκάλεσε η Τρόικα από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, παράλληλα με την καταγγελία των παράνομων δανειακών συμβάσεων.

Στη συνέχεια να είναι ισοσκελισμένοι οι προϋπολογισμοί, έτσι ώστε να μην αυξάνονται τα δημόσια χρέη – αφού στην αντίθετη περίπτωση θα εξαρτώνται από τις αγορές, οι οποίες θα τους επιβάλλουν ανάλογα μέτρα λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεις, με μοχλό πίεσης το δανεισμό και τα επιτόκια. Εν προκειμένω δεν θα είχε κανένα νόημα η απομάκρυνση της Τρόικας, αφού στη θέση της θα τοποθετούνταν οι αγορές – όπως συμβαίνει με πολλά άλλα κράτη, τα οποία διοικούνται κυριολεκτικά από το σύστημα του χρέους.

Τι είναι τώρα πρόθυμοι οι Έλληνες να θυσιάσουν για να καταφέρουν τα παραπάνω; Κατά την άποψη μας οτιδήποτε χρειαστεί, αρκεί να πιστέψουν αυτόν που θα τους βεβαιώσει ότι θα το επιδιώξει – ακόμη και το ευρώ εάν απαιτηθεί και υπάρξει ένα ρεαλιστικό σχέδιο, τη χρεοκοπία εάν οι δανειστές επιμένουν σε παράλογες απαιτήσεις ή/και την περαιτέρω πτώση του βιοτικού τους επιπέδου, για εκείνο το χρονικό διάστημα που θα ήταν απαραίτητο.

Φυσικά υπό την προϋπόθεση της σωστής λειτουργίας της Δημοκρατίας, έτσι όπως την αναλύσαμε παραπάνω – όπου θα μπορούν να ελέγχουν την κυβέρνηση, να την ανακαλούν εάν δεν τηρεί αυτά που υπόσχεται, καθώς επίσης να την τιμωρούν εάν διαπλέκεται, διαφθείρεται κοκ. Μπορούν να τα καταφέρουν; Ασφαλώς, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία – αφού η Ελλάδα είναι μία πάμπλουτη χώρα, με ένα εξαιρετικά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό, οπότε είναι σε θέση να επιτύχει θαύματα.
analyst.gr 
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αξιολόγηση = Δ! Μνημόνιο.

Ο Νεοφιλεύθερος Τσίπρας, είναι χειρότερος Νεοφιλεύθερος από τον Κυριάκο, υπόγραψε την Αξιολόγηση, δηλαδή το Δ! ΜΝΗΜΟΝΙΟ όπως ήθελαν οι δανειστές του ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Ο Τσίπρας καλυμένος από το προσωπείον του Αριστερού, είναι καταλληλότερος για τα συμφέροντα των δανειστών. Οι «Έλληνες» πολιτικοί είναι γεμάτοι υποτέλεια. Ότι ζητούν οι Κοσμοκράτορες δανειστές πράττουν και υπογράφουν. Η υποτέλεια των πολιτικών είναι τόση ώστε ονόμασαν ΘΕΣΜΟΥΣ, τους τοκογλύφους δανειστές, και την τσιφούτα ΡουμανοΕβραία ΔΡΑΚΟΥΛΕΣΚΟΥ.

Οι πολιτικοί κινούνται μόνον για την εξουσία, και αυτήν τους την προσφέρει ο δανειστής ΡΟΤΣΙΛΝΤ………. ο Τσίπρας εξαπατήθηκε από τους δανειστές της Ν.Τ.Π. ότι θα διαγράψουν μέρος του Χρέους. Υπογράψτε εσείς την Αξιολόγηση, και εμείς σας υποσχόμεθα για το ΧΡΕΟΣ!!!

Και ο Τσίπρας τους πίστεψε!!!

Ο Τσίπρας έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ υπογραφόντας δύο Μνημόνια, σε 2 χρόνια. Ο λόγος που οι Σιωνιστές τοκογλύφοι δανειστές της Ν.Τ.Π. του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, «φούσκωσαν» το Χρέος της Ελλάδος, είναι γιατί θέλουν τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, με την Α.Ο.Ζ. και τα πετρέλαια, ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

Η Ελίτ της Ν.Τ.Π. βάζουν τον Σουλτάνο να απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, για τα Πετρέλαια του Αιγαίου. Για να πάρουν τα Πετρέλαια, πρέπει να πάρουν τα νησιά, για να έχουν Α.Ο.Ζ. Δυστυχώς για την Ελλάδα, δεν έχει πολιτικούς ηγέτες άξιους των περιστάσεων.

Οι Κοσμοκράτορες της ΕΛΙΤ της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης κανόνισαν συνάντηση ΤΣΙΠΡΑ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ στο Πεκίνο, όπου ο Τσίπρας θα τα δώσει όλα στο Σουλτάνο, όπως έκανε τον Ιούλιο 2015 στο Παρίσι, με το Γ! Μνημόνιο.

Από τον Σουλτάνο θα τα πάρουν πίσω οι Κοσμοκράτορες, ή θα τα μοιράσουν. Η Κυβέρνηση Τσίπρα χαρακτηρίζει τη συμφωνία «ισορροπημένη» και «Βιώσιμη». Τον Ελληνικό Λαό τον ρώτησε;;;;;;;;;; Τα Σιωνιστικά ΜΜΕ λένε στις ειδήσεις, «έκλεισε η συμφωνία Αθήνας-Θεσμών». Το Δ! Μνημόνιο προβλέπει, μείωση συντάξεων, εργασιακά, Αφορολόγητο, φάρμακα, ασφαλιστικό, Κυριακές, προαπαιτούμενα, Λιτότητα, Ποσοτική χαλάρωση, Πρωτογενές Πλεόνασμα, Διάσωση Τραπεζών του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, κ.λ.π. δηλαδή ότι συμφέρει στους δανειστές!!!

Το πλεόνασμα που εξήγγειλε ο Τσίπρας, πάει όλο στους δανειστές! Εκείνο που καίει τον γέροντα συνταξιούχο είναι το αφορολόγητο, και η μείωση συντάξεων. Αυτά είναι μέτρα αιώνιας φτώχειας για τον Ελληνικό Λαό, τη στιγμή που η Αλβανία, και οι άλλες Βαλκανικές χώρες αναπτύσσονται…….

Ούτε λέξη για ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Η Ανεργία ανέρχεται στο 30% συντηρητικά. Μετά τη συμφωνία ο Σόϊμπλε ζητάει Πρωτογενή Πλεονάσματα -Λιτότητα. Με αυτά τα δεδομένα η Ελλάς θα είναι εσαεί χρεωμένη και σκλαβωμένη στους δανειστές του ΡΟΤΣΙΛΝΤ & Ν.Τ.Π.!!!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ

Διεθνείς Σχέσεις/Αναλυτής Γεωπολιτικήςπηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στα σχολικά βιβλία «βαφτίζουν» τα Σκόπια «Μακεδονία» και τον Εμφύλιο «επανάσταση» …λιγότερη Ελλάδα, ήρωες, μάχες

Παραχάραξη της Ιστορίας επιχειρεί ο σύμβουλος του υπουργού Παιδείας, Πολυμέρης Βόγλης, που ανέλαβε τη μελέτη των αλλαγών στα σχολικά βιβλία Ιστορίας – 

Το δικό του βιβλίο «Η αδύνατη επανάσταση» είναι ενδεικτικό των προθέσεών του«Ο ελληνικός εμφύλιος ήταν μία επανάσταση, η μοναδική στην Ελλάδα του 20ού αιώνα, έστω και αν, έτσι όπως εξελίχθηκε, δεν θα μπορούσε να αποβεί νικηφόρα». Πρόκειται για την επιστημονική θέση του προέδρου της επιτροπής για την αναμόρφωση του μαθήματος της Ιστορίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ο οποίος θεωρεί ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να διδαχτούν τα Ελληνόπουλα εκτενώς τον Εμφύλιο. 

 Ο αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Πολυμέρης Βόγλης, ο οποίος ανέλαβε για λογαριασμό του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής να υποβάλει μελέτη στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου αναφορικά με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη διδασκαλία της Ιστορίας, κατατάσσει τα Δεκεμβριανά στις «επαναστατικές στιγμές» των Ελλήνων. Στα όσα ενδιαφέροντα υποστηρίζει ο συγκεκριμένος πανεπιστημιακός συγκαταλέγεται και η άποψη που έχει εκφράσει δημοσίως περί «δυσανεξίας της ελληνικής κοινωνίας» να αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία», με τον ίδιο να προαναγγέλλει ότι στα νέα βιβλία Ιστορίας δεν θα πρέπει να παραλειφθεί, εκτός των άλλων, και «η βία του Ελληνικού Στρατού κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία»! Πρόσφατα το «ΘΕΜΑ» (9/4/2017) παρουσίασε την περίπτωση του νέου συμβούλου του κ. Γαβρόγλου, με καθήκοντα την επιμόρφωση δασκάλων και καθηγητών, αναπληρωτή καθηγητή Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Χάρη Αθανασιάδη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι «η Ρεπούση θα έπρεπε να γράψει στο βιβλίο της Ιστορίας και για τις σφαγές καθώς υποχωρούσε ο ελληνικός στρατός, που δεν άφηνε τίποτα όρθιο πίσω του στη Σμύρνη». 

 Την ίδια άποψη, όμως, έχει και ο πρόεδρος της επιτροπής αναμόρφωσης του Προγράμματος Σπουδών του μαθήματος της Ιστορίας, Πολυμέρης Βόγλης, ο οποίος σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» στις 18 Απριλίου, αναφερόμενος στις οδηγίες που θα δώσει σχετικά με τη διδασκαλία των εθνικών τραγωδιών, είπε: «Η διδασκαλία της Ιστορίας οφείλει να δείξει με ποιον τρόπο δημιουργήθηκε ιστορικά η εθνική ταυτότητα, αλλά και γιατί κάποιοι αναγορεύονταν σε “εχθρούς”, σε “άλλους”. 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει από την άλλη πλευρά την αποσιώπηση σφαγών ή διωγμών, όπως των σφαγών των Ελλήνων στη διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής, ούτε όμως και τη βία του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια της μικρασιατικής εκστρατείας». Είχε προηγηθεί τη Μεγάλη Παρασκευή(14/4/2017) η κοινή παρουσία των κυρίων Αθανασιάδη και Βόγλη μαζί με την καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ρεπούση στις σελίδες της «Αυγής» όπου ανέπτυσσαν τις απόψεις τους για το πώς θα πρέπει να διδάσκεται από εδώ και στο εξής η Ιστορία. 

  

 Για τα Σκόπια Εναν χρόνο νωρίτερα, ο κ. Βόγλης, ο οποίος θεωρεί ότι ο ιστορικός «πρέπει να έχει δημόσια παρουσία και λόγο», είχε πάρει θέση πάλι μέσω συνέντευξής του σε ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα, αυτό της ονομασίας των Σκοπίων. 

Μιλώντας στην ιστοσελίδα popaganda.gr και τοποθετούμενος σχετικά με «τα αντιδραστικά, εθνικιστικά αντανακλαστικά μας που αναζωπυρώθηκαν» όταν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αποκάλεσε το γειτονικό κρατίδιο «Μακεδονία» σε συνέντευξη Τύπου, απάντησε: «Αναδύθηκε εκ νέου το αδιέξοδο της εξωτερικής ελληνικής πολιτικής τις τελευταίες δεκαετίες. Μία χώρα η οποία έχει αναγνωριστεί από πάρα πολλές άλλες -117 αν δεν απατώμαι- με το ακατονόμαστο όνομα η Ελλάδα επιμένει να την ονομάζει διαφορετικά, τηρώντας το γράμμα και όχι την ουσία». Εξηγώντας «τη δυσανεξία της ελληνικής κοινωνίας» για το θέμα αυτό, αναφέρθηκε στα αντανακλαστικά «που έχουν καλλιεργηθεί συστηματικά επί χρόνια και έχουν μετατρέψει μια σειρά από ζητήματα σε ταμπού. Εχουμε δει τις αρνητικές συνέπειες σε αυτό το πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία και την εξωτερική πολιτική από το 1992. Παρ’ όλα αυτά, έχει παραμείνει ταμπού. 

Συγχρόνως παρατηρούνται γραφικά φαινόμενα, όπως η εξαφάνιση του ονόματος της χώρας στις αθλητικές συναντήσεις. Είναι, δηλαδή, σαν να εθελοτυφλούμε, να μην αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο». Ο κ. Βόγλης, μέλος της οργάνωσης πανεπιστημιακών ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων με το ψηφοδέλτιο του κόμματος υπό τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου τον τοποθέτησε κατά τη διάρκεια της θητείας της αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, ενώ στις αρχές του χρόνου τού ανατέθηκαν από το Ιδρυμα Εκπαιδευτικής Πολιτικής καθήκοντα προέδρου της επιτροπής ειδικών επιστημόνων για την εκπόνηση μελέτης για την αναμόρφωση του Προγράμματος Σπουδών της Ιστορίας. 

Σύμφωνα με τη μελέτη που υποβλήθηκε προ ημερών, η διδασκαλία της Ιστορίας θα έχει πλέον ως κύριο στόχο να καλλιεργήσει «μια πλουραλιστική και ανεκτική εθνική ταυτότητα, η οποία θα είναι απαλλαγμένη από μισαλλοδοξία και ξενοφοβία». Η νέα αντίληψη δεν θα εστιάζει πλέον στην πολιτική, στρατιωτική και διπλωματική δράση των μεγάλων προσωπικοτήτων, αλλά στην κοινωνική, οικονομική, πολιτισμική ιστορία, την ιστορία τέχνης και την ιστορία περιβάλλοντος. Στο νέο πλαίσιο, με επανειλημμένες δημόσιες παρεμβάσεις του ο κ. Βόγλης έχει υπερθεματίσει για το πόσο σημαντικό είναι να διδαχτεί ο Εμφύλιος στα σχολεία, αφού, όπως έχει σημειώσει, «δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μία μικρή αναφορά μισής περίπου σελίδας στο βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Λυκείου γι’ αυτά τα δραματικά γεγονότα». «Αδύνατη επανάσταση» τα Δεκεμβριανά Αλλωστε, το κύριο επιστημονικό πεδίο του αφορά στη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, την οποία προσεγγίζει ως «επανάσταση» στο βιβλίο του με τίτλο «Η αδύνατη επανάσταση – Η κοινωνική δυναμική του εμφυλίου πολέμου». 

Ευχαριστώντας αρχικά τον νυν υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη για τη συνεισφορά του ως πανεπιστημιακού στην έρευνα του συγγραφέα αναφορικά με την οικονομική διάσταση του Εμφυλίου, ο κ. Βόγλης ολοκληρώνει το έργο του με τις ακόλουθες δύο προτάσεις, οι οποίες ορίζουν την ενδιαφέρουσα οπτική του για τα σκοτεινά γεγονότα που άφησαν πίσω τους περισσότερους από 40.000 νεκρούς και αβάσταχτο πόνο διχάζοντας την ελληνική κοινωνία για δεκαετίες: 
«Ο ελληνικός εμφύλιος ήταν μία επανάσταση, η μοναδική στην Ελλάδα του 20ού αιώνα, έστω και αν, έτσι όπως εξελίχθηκε, δεν θα μπορούσε να αποβεί νικηφόρα. Υπό αυτή την έννοια, ήταν μία αδύνατη επανάσταση». 

Ο πρόεδρος της επιτροπής για την αναμόρφωση του μαθήματος της Ιστορίας εστιάζει στο βιβλίο του στη δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) και στις συνθήκες που οδήγησαν στην «επανάσταση». «Το εαμικό κίνημα, ριζοσπαστικοποιώντας την ελληνική κοινωνία, είχε δημιουργήσει δυναμική κοινωνικής επανάστασης στην Κατοχή. Αυτή η δυναμική μετασχηματίστηκε σε ολομέτωπη στρατιωτική και πολιτική σύγκρουση κατά τον Εμφύλιο». Σε αυτές τις συνθήκες «οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις, αντί να προχωρήσουν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα ικανοποιούσαν τα αιτήματα εκδημοκρατισμού και κοινωνικής δικαιοσύνης που είχε αναδείξει η κοινωνία στα χρόνια της Κατοχής, έθεσαν στόχο τη διάλυση των οργανωτικών δομών και τη συρρίκνωση των κοινωνικών ερεισμάτων του ΕΑΜ ώστε να ανακοπεί η δυναμική της επανάστασης». 

Επαναστατική είναι και η παρουσίαση των Δεκεμβριανών, που αποτελούν γεγονός-ορόσημο του Εμφυλίου. «Τα Δεκεμβριανά ως επαναστατική στιγμή θα στοιχειώσουν το φαντασιακό του αστικού κόσμου. Η Ελλάδα ήταν μία χώρα χωρίς παρελθόν κοινωνικών επαναστάσεων και ο κίνδυνος του κομμουνισμού είχε διογκωθεί τεχνητά στην προπολεμική περίοδο. Τα Δεκεμβριανά θα φέρουν αντιμέτωπο τον αστικό κόσμο με την απειλή της επανάστασης». Ο συγγραφέας, αναφερόμενος στη Δεξιά της περιόδου εκείνης, γράφει ότι μέχρι τις εκλογές του 1946 «ο αντικομμουνισμός και η βία έγιναν καταστατικά στοιχεία τού υπό συγκρότηση κρατικού μηχανισμού αλλά και της δεξιάς παράταξης, η οποία αναδιπλώθηκε στην πιο συντηρητική και αντιδραστική εκδοχή της με την επικράτηση των βασιλόφρονων δυνάμεων. 

Ακόμη, η βία ήταν αναπόσπαστο κομμάτι ενός πλέγματος πολιτικών (όπως οι διώξεις, η εκκαθάριση του κρατικού μηχανισμού από τους μη εθνικόφρονες, οι οικονομικές διακρίσεις στη διανομή της βοήθειας), που είχαν στόχο να τρομοκρατηθεί η κοινωνική βάση της εαμικής Αριστεράς και να διαλυθούν οι οργανωτικές δομές του ΚΚΕ στην ύπαιθρο. Απέναντι στην εκστρατεία βίας και τρομοκρατίας, η ηγεσία του κόμματος παρέμεινε για αρκετούς μήνες προσηλωμένη στην πολιτική νομιμότητα, αποφασίζοντας να μην απαντήσει ένοπλα και άρα να μην προσδώσει δυναμική στην εμφύλια σύγκρουση». 

 Οσον αφορά στη μετέπειτα στάση της Αριστεράς σε σχέση με τα γεγονότα του Εμφυλίου, ο κ. Βόγλης σημειώνει ότι «η Αριστερά αποσιώπησε την επαναστατική διάσταση του εμφυλίου πολέμου. Η ήττα και οι οδυνηρές συνέπειές της για χιλιάδες ανθρώπους την οδήγησαν στην απώθηση της ιδέας της επανάστασης. Μετά τον Εμφύλιο προσανατολίστηκε σταθερά στην πολιτική νομιμότητα και τον κοινοβουλευτισμό και θέλησε να “ξεχάσει” το επαναστατικό παρελθόν, το οποίο λειτουργούσε απονομιμοποιητικά για την ενσωμάτωσή της στο πολιτικό σύστημα στο παρόν και δεν συνιστούσε προοπτική για το μέλλον. Υποβάθμισε την επαναστατική διάσταση της εαμικής Αντίστασης προκειμένου να τονίσει τον αγώνα για την εθνική απελευθέρωση, ενώ για τον Εμφύλιο επέλεξε να αναδείξει τη μνήμη των θυμάτων της κρατικής βίας και των διώξεων, παρά τον αγώνα των μαχητών του ΔΣΕ. 

Μέχρι σχετικά πρόσφατα ο μνημονικός τόπος του Εμφυλίου για την Αριστερά δεν ήταν ο Γράμμος, αλλά η Μακρόνησος». Θα διδασκόμαστε λιγότερη Ελλάδα, ήρωες, μάχες… Με πρόσχημα την αποφυγή επαναλήψεων, το ΙΕΠ προτείνει τη μετατόπιση του διδακτικού ενδιαφέροντος Κάθε εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας προαναγγέλλει αλλαγές και σε ένα άλλο μάθημα, με προφανέστατο στόχο τη διαμόρφωση μιας διαφορετικής εθνικής ταυτότητας στους μαθητές. Η αρχή έγινε με τα Θρησκευτικά και ακολούθησε με την Ιστορία. 

Και όπως όλα δείχνουν, οι αλλαγές θα συνεχιστούν με το μάθημα της Λογοτεχνίας, με τους συνεργάτες του αρμόδιου υπουργού Κωνσταντίνου Γαβρόγλου να θέλουν να αλλάξουν όλη τη διδακτέα ύλη που επί δεκαετίες διαμορφώνει τον εθνικό χαρακτήρα των μαθητών. Παρά τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που εξακολουθούν να προκαλούν οι αλλαγές στο μάθημα της Ιστορίας, αυτές προγραμματίζονται κανονικά να εφαρμοστούν από τη νέα χρονιά. Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από τη Γ’ Δημοτικού και θα αγγίξουν και την ύλη της Α’ Λυκείου, όπου οι μαθητές πλέον θα διδάσκονται γεγονότα της σύγχρονης πολιτικής Ιστορίας, όπως είναι ο πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας και οι επιχειρήσεις για την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν. 

Μεταξύ των προτάσεων του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) είναι η διδασκαλία του Ψυχρού Πολέμου και η πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων, παραμερίζοντας κεφάλαια της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, αλλά και της Μυθολογίας. Προτείνεται επίσης ο περιορισμός της αναλυτικής παρουσίασης της Επανάστασης του 1821, παρότι θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν κεφάλαια από τον 15ο αιώνα έως και τη σύγχρονη εποχή. Στην ενότητα, όμως, για την Ελληνική Επανάσταση η διδασκαλία στρέφεται σε βασικά κοινωνικά χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας, όπως ο εκσυγχρονισμός και η εκβιομηχάνιση και λιγότερο στους πρωταγωνιστές της Απελευθέρωσης.Με πρόσχημα την αποφυγή επαναλήψεων των ιστορικών κύκλων, το ΙΕΠ προτείνει τη μετατόπιση του διδακτικού ενδιαφέροντος από τα στρατιωτικά γεγονότα στα κοινωνικά, όπως θέματα που αφορούν τους πρόσφυγες και τη διάσπαση των γειτονικών κρατών. 

Ποιες θα είναι οι αλλαγές Οι κυριότερες από τις αλλαγές που προτείνονται στο μάθημα της Ιστορίας είναι: 

■ Για την Α’ Λυκείου: Σήμερα διδάσκεται η περίοδος του αρχαίου κόσμου, που καλύπτει τη χρονική περίοδο από τους προϊστορικούς πολιτισμούς της Ανατολής έως την εποχή του Ιουστινιανού. Τώρα προτείνεται η συνολικότερη αναμόρφωση της διδακτέας ύλης που θα καλύπτει πλέον την περίοδο από το 1880 ως σήμερα. 

■ Για τη Γ’ Δημοτικού: Σήμερα διδάσκονται βασικά στοιχεία από την ελληνική µυθολογία (η δηµιουργία του κόσµου, η Τιτανοµαχία, οι θεοί και οι θεές του Ολύµπου, ο Προµηθέας, η Πανδώρα, ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα, οι Αθλοι του Ηρακλή, ο Θησέας, η Αργοναυτική εκστρατεία και ο Τρωικός πόλεµος). Προτείνεται πλέον η διδασκαλία των αρχαιοελληνικών µύθων µε αναφορές και συνδέσεις µε µύθους άλλων λαών και η ερµηνευτική τους αποδέσµευση από τις πολιτικές, στρατιωτικές, ιδεολογικές και πολιτισµικές διαδικασίες των προϊστορικών κοινωνιών. 

■ Για τη Δ’ Δημοτικού: Σήμερα διδάσκεται η Αρχαία Ελληνική Ιστορία από τη Γεωµετρική Εποχή ως την άνοδο της Ρώµης (η Αθηναϊκή Δηµοκρατία, η Αθήνα και η Σπάρτη, οι Περσικοί πόλεµοι, ο Πελοποννησιακός πόλεµος, ο Χρυσός Αιώνας του Περικλή, τα έργα στην Ακρόπολη, η άνοδος της Μακεδονίας, ο Μέγας Αλέξανδρος και η κατάκτηση της Ανατολής). Το ΙΕΠ προτείνει τη διδασκαλία της οικογενειακής, της προφορικής και της τοπικής Ιστορίας, όπως επίσης και των στοιχείων της θεµατικής Ιστορίας. 

■ Για την Ε’ Δημοτικού: Σήμερα οι μαθητές διδάσκονται την άνοδο της Ρωµαϊκής Αυτοκρατορίας και τις σχέσεις των Ρωμαίων µε τους Ελληνες, τη µετάβαση από τη Ρωµαϊκή στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, την Κωνσταντινούπολη και την ιστορία του βυζαντινού κράτους και την Αλωση. Η καινούρια πρόταση είναι να διδαχθούν την ιστορική εξέλιξη από την Προϊστορία έως την οθωµανική κατάκτηση. Λόγω του µεγάλου χρονικού εύρους της περιόδου, όμως, το μάθημα θα εστιάζει στις σηµαντικές κοινωνικές και πολιτισµικές αλλαγές που συντελούνται στο πέρασµα των αιώνων και λιγότερο στην εξέταση συγκεκριµένων προσώπων ή γεγονότων. 

■ Για τη ΣΤ’ Δημοτικού: Η σημερινή διδακτέα ύλη περιλαμβάνει τις εξελίξεις στην Ευρώπη κατά τους νεότερους χρόνους (Αναγέννηση, Ανακαλύψεις, Διαφωτισµός, οι Δάσκαλοι του Γένους, Επανάσταση του 1821). Πλέον προτείνεται η ιστορική εξέλιξη από τον 15ο αιώνα έως τη σύγχρονη εποχή, με έµφαση στις σηµαντικές τεχνολογικές, κοινωνικές και πολιτισµικές αλλαγές και λιγότερο στην εξέταση συγκεκριµένων προσώπων ή γεγονότων, µε την εξαίρεση της ίδρυσης του ελληνικού κράτους και των δύο Παγκοσµίων Πολέµων. 

 protothema.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκάνδαλο μεγατόνων: Η ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟ ΥΠΕΞ !!! (ΛΙΣΤΑ)

Ούτε ένα ούτε δυο αλλά 36 εκατομμύρια ευρώ είναι το ποσό που διατέθηκε από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας προς τις κάθε λογής Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις την περίοδο 2000-2010.

Λεφτά με το τσουβάλι που δόθηκαν κάτω από αδιαφανείς –τις περισσότερες φορές- διαδικασίες προκειμένου να αναδιαρθρωθεί η Βουλή στην Γεωργία, να εγκατασταθεί αγρόκτημα στο Αγροτικό Πανεπιστήμιο των Τιράνων, να επιμορφωθούν εκπρόσωποι των Βαλκανικών χωρών για την Δημοκρατία, να δημιουργηθεί κέντρο ηλεκτρονικης διακυβέρνησης σε Αλβανία, Βοσνία, Ερζεβοβίνη ακόμη και να εκπαιδευτούν εμπειρογνώμονες στο Σουδάν.

Πριν από λίγο καιρό από την εισαγγελία διαβιβάστηκαν στην Βουλή δυο δικογραφίες που σχετίζονται με «αμαρτωλές» χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ που αφορούν την περίοδο 2001-2008.

Από την έρευνα προέκυψε ότι μόνο γι αυτές τις υποθέσεις το Δημόσιο υπέστη ζημιά περίπου 6.5 εκατομμύρια ευρώ από λεφτά που δόθηκαν για την δήθεν παροχή έργου αλλά τελικά κατέληξαν στις τσέπες επιτηδείων οι οποίοι είδαν την ίδρυση ΜΚΟ ως ένα προσοδοφόρο επάγγελμα.

Την ίδια στιγμή η ιστοσελίδα ereportaz φέρνει στο φως της δημοσιότητας τον πλήρη κατάλογο με τις 195 συνολικά ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν από κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών.

Μερικές από τις πλέον κραυγαλέες περιπτώσεις είναι οι εξής:

Ακαδημία Τηλεπικοινωνιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης: Σκοπός της συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ήταν να εκσυγχρονίσει χώρες όπως η Αλβανία, η Βοσνία, οτι Σκόπια και η Σερβία. Με ποιον τρόπο; Με την δημιουργία κέντρου ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Γι αυτόν τον λόγο το 2008 έλαβε 200.000 ευρώ, ενώ λίγο καιρό αργότερα έλαβε 167.400 ευρώ επιπλέον για την ανάπτυξη και υποστήριξη των θεσμικών δομών στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών. Που κατέληξαν τα χρήματα; Ένας θεός ξέρει καθώς οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ κατηγορούνται για κακουργήματα…

ΙΣΤΑΜΕ: Μεταξύ άλλων το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών έλαβε 310.000 ευρώ για την αναδιάρθρωση της Βουλής στην Γεωργία. Επιπλέον έλαβε και άλλα χρήματα για έργα στην Αλβανία και την Βουλγαρία. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε όμως προέκυψε ότι μεταξύ άλλων, εκείνη την περίοδο η συγκεκριμένη ΜΚΟ δεν είχε (εκ του Νόμου) την δυνατότητα να λαμβάνει ποσά μεγαλύτερα των 60.000 ευρώ! Εκτός αυτού προέκυψε ότι στους φακέλους με τις… δράσεις δεν υπήρχαν τα απαραίτητα παραστατικά αλλά και ότι σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως εκείνη της Αλβανίας) το ΙΣΤΑΜΕ πρώτα έλαβε την χρηματοδότηση και μετά υπέβαλλε την αίτηση για να υπαχθεί στο σχετικό πρόγραμμα!

Οι περιπτώσεις όμως δεν είναι μόνο αυτές καθώς στην σχετική λίστα που διερευνάται από τις Αρχές υπάρχουν και οι περιπτώσεις ΜΚΟ με χρηματοδότηση μαμούθ.

Έχουμε και λέμε: Η «Φιλεκπαιδευτική εταιρεία» έλαβε συνολική επιχορήγηση ύψους 1.9 εκατ ευρώ για την αποπεράτωση του δημοτικού σχολείου Αρσακείου στα Τίρανα, ενώ το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έλαβε άλλα δυο εκατομμύρια για τους εξής λόγους: Πρώτα για να εγκαταστήσει συλλέκτες και λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης στον Λίβανο και στην συνέχεια για να αποκαταστήσει το ελληνικό τετράγωνο στην Αλεξάνδρεια.

Λίγα χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα το 2004 το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου είχε χρηματοδοτηθεί με 700.000 ευρώ για να επιμορφώσει εκπροσώπους Βαλκανικών χωρών! Τι επιμόρφωση ήταν αυτή και γιατί κόστιζε τόσο; Ουδείς γνωρίζει!

Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και μία ΜΚΟ-μαμούθ η οποία κατόρθωσε μέσα σε λίγα χρόνια ζωής να ενθυλακώσει περί οτι 60 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την «Ευρωπαϊκή Προοπτική» επικεφαλής της οποία ήταν γνωστοί πανεπιστημιακοί οι οποίοι επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν και στον προθάλαμο του υπουργείου Παιδείας. Με τι δεν ασχολήθηκε η συγκεκριμένη ΜΚΟ; Από την παροχή έργου στην Μολδαβία το 1995, τη βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές Napos και Sucumbios του Εκουαδόρ, μέχρι και τις πλέον πρόσφατες όπως την ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας της Πληροφορίας για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη το 2008. Συνολικά έλαβε 59.1 εκ ευρώ.

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

George Soros: Φιλάνθρωπος ή Απατεώνας;

Σήμερα 86χρονος George Soros, αν και με το ένα πόδι στον τάφο, είχε συσσωρεύσει 24 δισεκατομμύρια δολάρια... από «φιλανθρωπικές» δράσεις. Οι κερδοφόρες αυτές δράσεις του απέδωσαν μέσα στα τελευταία δύο χρόνια άλλο 1 δισεκατομμυριάκι...


Όσοι πράκτορες δουλεύουν για τον "φιλάνθρωπο" Soros επίσης πλουτίζουν πολύ εύκολα. 

Αυτά που συσσώρευσε ο Soros... φυσικά αφαιρέθηκαν από τις τσέπες των φτωχότερων στρωμάτων, προκαλώντας πείνα, δυστυχία, αυτοκτονίες κι εγκληματικότητα. Τόσο «φιλάνθρωπος»... 
Για του λόγου τω αληθές σας παραθέτουμε παρακάτω τη φωτογραφία της σελίδας του "Forbes" που είχαμε ανεβάσει στο άρθρο μας «Ο Soros διαθέτει 24,2 δισ από 'φιλανθρωπικές' δράσεις...» και να συγκρίνεται το ποσό με την σημερινή οικονομική του εικόνα:

  

Σήμερα μόλις δύο χρόνια μετά την δημοσίευσή μας η οικονομική εικόνα του εν λόγω «φιλάνθρωπου» έχει ως εξής:

 


Πηγή: forbes.com
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!