EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Πνιγόμαστε για λίγα εκατ. ευρώ κι αδιαφορούμε για εκατοντάδες δις.

Απροετοίμαστος και αδιάβαστος πήγε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον στην Ουάσινγκτον.

Κατά την συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στην Ουάσιγκτον με τον Ρεξ Τίλερσον, υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον ικανότερο υπουργό του Τραμπ και άριστο γνώστη της ΑΟΖ, δυστυχώς ο δικός μας υπουργός, από ό,τι φάνηκε, πήγε στην αμερικανική πρωτεύουσα απροετοίμαστος και αδιάβαστος.

Είχε και μια μοναδική ευκαιρία να μιλήσει για την ΑΟΖ, αλλά όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν, εάν έγινε κάποια συζήτηση για τα θέματα ενέργειας, απάντησε:

«Εξήγησα τα ενεργειακά projects που υπάρχουν στην περιοχή. Νομίζω ότι τα γνωρίζει καλύτερα και από μένα, αλλά αναφέρθηκα στο πως τα βλέπουμε εμείς και στην σημασία που έχει για τους Έλληνες το να εξελιχθεί η Ελλάδα σε ένα κέντρο μεταφοράς διαφόρων μορφών ενέργειας».

Αυτό ήταν όλο, ενώ είχε απέναντί του τον ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος γνωρίζει άριστα τη σημασία της ΑΟΖ, επειδή η ExxonMobil, την οποία διηύθυνε πριν αναλάβει το νέο πόστο του, έχει εκμεταλλευθεί, για πολλά χρόνια τώρα, τις ΑΟΖ πολλών κρατών. Επομένως, ευελπιστούσαμε ότι δεν θα ήταν αρνητικός στην ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ.

Άλλωστε, είδαμε την εταιρεία του να αναλαμβάνει την εκμετάλλευση του οικοπέδου 10 της Κυπριακής ΑΟΖ, που αποτελεί το σημαντικότερο οικόπεδο, μια και γειτνιάζει με το τεράστιο κοίτασμα Ζορ της Αιγυπτιακής ΑΟΖ. Δυστυχώς, φαίνεται ότι στη συνάντηση του Στεητ Ντηπάρτμεντ ο δικός μας υπουργός έπασχε από το φοβικό σύνδρομο όλων των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1996.

Σε παλαιότερο σημείωμα, είχα κάνει λόγο για κάποιες παρασκηνιακές επαφές που είχαμε με τους Λίβυους για την οριοθέτηση της μεταξύ μας ΑΟΖ. Δεν θα υπήρχαν δυσκολίες, αν δεν είχαν βάλει οι Τούρκοι το δάχτυλό τους, την εποχή που ο ημέτερος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παρίστανε το προσκοπάκι διαφημίζοντας την πράσινη επανάσταση και βρισκόταν σε άλλο Σύμπαν, και οι Λίβυοι -έχοντας και τα σοβαρά τους προβλήματα από την εγκληματική ενέργεια της Χίλαρυ Κλίντον να διαλύσει την πιο προοδευτική αραβική χώρα- υπαναχώρησαν.

Όμως, γνωρίζω πως ικανοί σύμβουλοι -όχι των αρμόδιων υπουργείων- ξεκίνησαν αθόρυβα κάποιες συζητήσεις με τους Λίβυους, χωρίς μέχρι στιγμής ορατά αποτελέσματα, και τούτο διότι έπρεπε σύμπασα η ελληνική Κυβέρνηση, του ΥΠΕΞ προεξάρχοντος, να ενεργοποιηθεί δραστικά (φοβούμαι όμως, πως ο Ν. Κοτζιάς, επαναπαυόμενος στις δάφνες της αντιμετώπισης του Κυπριακού, όπου όντως είχε επιτυχία, ξανάρχισε πάλι τα τουριστικά ταξιδάκια).

Και ξαναφέρνω το θέμα, μετά από δημοσίευμα της Real News, το οποίο ανεβάζει στα 600 δισ. δολάρια τα νέα γιγαντιαία υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων μεταξύ Λιβύης και Κρήτης. Αυτά τα αποτελέσματα έφεραν στο φως οι σεισμικές έρευνες της αμερικανικής γεωφυσικής εταιρείας Spectrum, σε συνεργασία με την ελληνική γεωφυσική εταιρεία ΙΟΝ.

Δημοσιεύει η εφημερίδα μεταξύ άλλων: «Οι πόροι των κοιτασμάτων αυτών θα μπορούσαν με 50% πιθανότητα να ξεπεράσουν τα 10 δισ. βαρέλια που αντιστοιχούν σε μία ακαθάριστη αξία υδρογονανθράκων 600 δισ. δολαρίων. Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν πριν από τρεις μήνες και τα επιστημονικά τους ευρήματα ανοίγουν νέες ενεργειακές προοπτικές για την χώρα μας. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η πρόσφατη ανακάλυψη δείχνει με βεβαιότητα ότι και ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος κρύβει κοιτάσματα - μαμούθ και μάλιστα μεγαλύτερα ακόμα και από αυτά που εντοπίστηκαν πρόσφατα στην ΑΟΖ του Ισραήλ (Λεβιάθαν) και της Αιγύπτου (Ζορ)!

» Η μελέτη της Spectrum παρουσιάστηκε στο Λονδίνο και είχε τίτλο "Ένα θέαμα μέσα από τα μάτια του Ζορ: Η αναζήτηση του επόμενου σούπερ γίγαντα".

» Όπως σημειώνεται στην μελέτη, νοτιοδυτικά της Κρήτης και εντός της ΑΟΖ που ανήκει στην Λιβύη, εντοπίστηκαν ύφαλοι καρστικών ασβεστολίθων ανάλογοι με αυτούς που υπάρχουν γύρω από το Ύβωμα του Ερατοσθένη στην Κύπρο. Ο πρώτος ύφαλος εμφανίζει εξαιρετικές ομοιότητες με τον αντίστοιχο ύφαλο καρστικού ασβεστολίθου του κοιτάσματος Ζορ, ο οποίος έχει μήκος 10 χλμ. Οι δύο ύφαλοι φαίνεται με βεβαιότητα ότι κρύβουν μεγάλα κοιτάσματα υδρογονανθράκων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο σημεία ερευνών απέχουν ελάχιστα από τη νοητή οριογραμμή που χωρίζει την λιβυκή ΑΟΖ από την ελληνική. Συγκεκριμένα, ο πρώτος ύφαλος απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από τα ελληνικά θαλάσσια όρια, όπως αυτά ορίστηκαν από τη λιβυκή πλευρά, η οποία και ανέθεσε στις εταιρείες τη διεξαγωγή των ερευνών. Η Spectrum διαπίστωσε με εμφανή έκπληξη ότι ο υπεργιγαντιαίος αυτός "στόχος" προσομοιάζει στο κοίτασμα Ζορ. Ωστόσο, ο εν λόγω ύφαλος έχει συνολικό μήκος 100 χλμ. και ο όγκος του υπολογίζεται ότι είναι πιθανότατα ακόμα και δέκα φορές μεγαλύτερος του αιγυπτιακού κοιτάσματος Ζορ! (στην Ελλάδα πρώτο θέμα είναι το χειρουργείο του Πολάκη)
 πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι Κινέζοι βρήκαν τη λύση για το μποτιλιάρισμα!

Οι κυκλοφοριακές συνθήκες στα κινέζικα αστικά κέντρα είναι κυριολεκτικά τραγικές. Τόσο που από τις 50 χειρότερες πόλες στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα οι 18 βρίσκονται στην Κίνα, ενώ το άμεσο επακόλουθο είναι βέβαια η εκτεταμένη ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ο λόγος για τα παραπάνω είναι φυσικά η ταχύτατη ανάπτυξη της χώρας και η εκρηκτική αύξηση του αριθμού των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους της, ενώ συνεχώς προστίθενται και άλλα.

Από τις πιο επιβαρυμένες κυκλοφοριακά κινέζικες πόλεις είναι η βιομηχανική πρωτεύουσα του νότου της χώρας, η Shenzhen, στην οποία πριν από λίγες ημέρες δοκιμάστηκε ένα νέο σύστημα για τη ρύθμιση της κίνησης και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Ονομάζεται «λωρίδα - ρομπότ» και στην ουσία είναι μια μπαριέρα η οποία μπορεί να μετακινηθεί πάνω στο οδόστρωμα αυξάνοντας ή μειώνοντας τον αριθμό των λωρίδων ανά κατεύθυνση ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Το συγκεκριμένο σύστημα εφαρμόζεται πιλοτικά και για πρώτη φορά, ενώ αν αποδειχθεί επιτυχημένο θα χρησιμοποιηθεί πιο εκτεταμένα καταρχήν στη Shenzen και στη συνέχεια και σε άλλες πόλεις.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων

Όπως ανέφερε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θ. Μητράκος, η διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων, η οποία βρίσκεται σε πιλοτική εφαρμογή, θα εφαρμοστεί πλήρως έως το τέλος του Αυγούστου και θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο ίδιος, μιλώντας σε συνέδριο για τα «κόκκινα» δάνεια, ανέφερε ότι τα πρώτα δείγματα και συγκεκριμένα τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων τριμήνων του 2016, για την επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει οι τράπεζες στη μείωση των «κόκκινων» δανείων, είναι ενθαρρυντικά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζών, το μεγαλύτερο ποσοστό της μείωσης θα επιτευχθεί κατά το 2018 και το 2019 και εκτιμάται ότι θα προέλθει κυρίως από τις επιτυχείς ρυθμίσεις δανείων, δηλαδή την αποκατάσταση της τακτικής εξυπηρέτησης δανείων που βρίσκονται επί του παρόντος σε καθυστέρηση, με το ποσό να εκτιμάται σε 30,8 δισ. ευρώ, από διαγραφές δανείων ύψους 13,9 δισ. ευρώ, καθώς και, σε μικρότερο βαθμό, από ρευστοποιήσεις εξασφαλίσεων (11,5 δισ. ευρώ) και μεταβιβάσεις δανείων (7,4 δισ. ευρώ).

Αντίθετα, αρνητική συμβολή εκτιμάται ότι θα έχει η συσσώρευση νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων (30,4 δισ. ευρώ).

Σήμερα, τα δάνεια σε καθυστέρηση ανέρχονται στο 44,7%, ενώ τα ποσοστά ανά κατηγορία δανείων, δηλ. για τα στεγαστικά, επιχειρηματικά και καταναλωτικά, διαμορφώνονται σε 41,5%, 44,4% και 54%, αντίστοιχα.

Ειδικά για τα επιχειρηματικά δάνεια, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάλυση, την καλύτερη εικόνα εμφανίζουν τα δάνεια προς μεγάλες επιχειρήσεις (26,6%) και χειρότερη τα δάνεια των επιχειρήσεων μικρού και μεσαίου μεγέθους (58,9%) και κυρίως των πολύ μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών (68,3%). Υψηλά ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων καταγράφονται στην πλειονότητα των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας, με το πρόβλημα να είναι πιο έντονο στους κλάδους του εμπορίου (59,6%), των κατασκευών (54,7%) και της μεταποίησης (46,4%).
Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέες δραματικές αυξήσεις έως 61% στις ασφαλιστικές εισφορές!

Τα πάνω-κάτω φέρνουν τα «καπέλα» των αυξήσεων σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες. Όλοι ανεξαιρέτως θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερες εισφορές.

Πάνω από ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι θα κληθούν να πληρώσουν τα «σπασμένα» για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Αν και το Υπουργείο Εργασίας διαψεύδει μία τέτοια τροπή στο Ασφαλιστικό, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η αρμόδια Υπουργός συμφώνησε με τους Θεσμούς για αλλαγές και αυξήσεις στις ήδη εξοντωτικές εισφορές.

«Έντρομοι, με συναισθήματα οργής και απόγνωσης, 1.400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες άκουσαν σήμερα (8/5/2017) την Υπουργό Εργασίας, κυρία Αχτσιόγλου να ομολογεί κυνικά ότι στο τέταρτο Μνημόνιο συμφώνησε και νέες εξοντωτικές εισφορές. Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς και ο αγροτικός κόσμος της χώρας, μαθαίνουν πλέον επίσημα, ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, συμφώνησε και νέες αυξήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, ενώ συμπλήρωσε με νόημα ότι, «η σημερινή παραδοχή της Υπουργού περί νέων αυξήσεων ισοδυναμεί με όλεθρο, καθώς πρόκειται για αυξήσεις από 37% μέχρι και 61% στις ήδη υψηλές εισφορές».

Παράδειγμα 1ο

Ασφαλισμένος με μικτό καθαρό εισόδημα - το προηγούμενο έτος - 12.000 ευρώ ή 1.000 ευρώ/μήνα: Με το σημερινό σύστημα ασφαλιστικών εισφορών, θα καταβάλει εισφορές για κύρια σύνταξη και υγεία 20% και 6,95% σύνολο 26,95%. Εφόσον έχει επικουρική και εφάπαξ θα καταβάλλει επιπλέον 7% και 4% αντίστοιχα. Όχι στα 12.000 ευρώ, αλλά στο καθαρό φορολογητέο εισόδημα, δηλαδή στο ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών του υποχρεώσεων.

Καθαρό φορολογητέο εισόδημα 12.000€ - (12.000€*26,95%)= 8.760€
Αντίστοιχα με επικουρική και εφάπαξ 12.000 € - (12.000€*38%)= 7.440€

Έτσι οι ασφαλιστικές εισφορές διαμορφώνονται για το επόμενο έτος σε ετήσια βάση: 8.760*26,95%= 2.365€ και 7.440* 38% = 2.827€ αντίστοιχα

Με το νέο τρόπο, ο υπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών γίνεται στη βάση του μικτού καθαρού εισοδήματος, πριν την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών. Δηλαδή:
12.000€ * 27%= 3.240€, αύξηση 875€ (3.240€ - 2.365€) σε ετήσια βάση
Αύξηση 37% στο ποσό των ήδη καταβαλλόμενων εισφορών

Στην περίπτωση επιπλέον εισφορών για επικουρική και εφάπαξ
12.000€ * 38% = 4.560€, αύξηση 1.733€ (4.560€- 2.827€) σε ετήσια βάση
Αύξηση 61% στο ποσό των ήδη καταβαλλόμενων εισφορών

Παράδειγμα 2ο

Ασφαλισμένος με μικτό καθαρό εισόδημα - το προηγούμενο έτος - 30.000 ευρώ ή 2.500 ευρώ/μήνα: Με το σημερινό σύστημα ασφαλιστικών εισφορών, θα καταβάλει για κύρια σύνταξη και υγεία 20% και 6,95%, σύνολο 26,95%. Εφόσον έχει επικουρική και εφάπαξ, θα καταβάλλει επιπλέον 7% και 4% αντίστοιχα, όχι στα 30.000€, αλλά στο καθαρό φορολογητέο εισόδημα, δηλαδή στο ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Για το πιο πάνω παράδειγμα:

Καθαρό φορολογητέο εισόδημα 30.000 € - (30.000€ *26,95%) = 21.900€

Αντίστοιχα με επικουρική και εφάπαξ
30.000 € - (30.000€*38%)= 18.600€

Έτσι, οι ασφαλιστικές εισφορές διαμορφώνονται για το επόμενο έτος σε ετήσια βάση:
21.900€*27%= 5.913€
18.600€ *38% = 7.068€ αντίστοιχα

Με τον νέο τρόπο,  ο υπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών γίνεται στη βάση του μικτού καθαρού εισοδήματος, πριν την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών. Δηλαδή:
30.000€ * 27%= 8.100€, αύξηση 2.187€ (8.100€- 5.913€) σε ετήσια βάση
Αύξηση 37% στο ποσό των ήδη καταβαλλόμενων εισφορών

Στην περίπτωση επιπλέον εισφορών για επικουρική και εφάπαξ
30.000€* 38% = 11.400€, αύξηση 4.342€ (11.400€-7.058€) σε ετήσια βάση
Αύξηση 61% στο ποσό των ήδη καταβαλλόμενων εισφορών»

Διαψεύδει τις αυξήσεις το Υπουργείο Εργασίας

«Η Υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι για το 2017 δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Όποια παραμετρική αλλαγή θα αφορά το 2018, αλλά συγχρόνως θα εφαρμόζεται συνολική έκπτωση 15% στη βάση του υπολογισμού με αποτέλεσμα οι εισφορές να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα. Κανείς, εξάλλου, δεν αμφισβητεί πλέον ότι περίπου το 80% των αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών πληρώνουν λιγότερες εισφορές από ό,τι πλήρωναν με το προηγούμενο καθεστώς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας. πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Super League: Πρεμιέρα στα play off με ντέρμπι, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ


Με το ντέρμπι των «δικεφάλων», ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, στο γήπεδο της Τούμπας, θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Κυριακή τα play off της Super League.

Μετά την επικύρωση της βαθμολογίας για τις θέσεις 1-5, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε ότι η σέντρα του μίνι πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου. Το ντέρμπι, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ «κλέβει την παράσταση» από το πρόγραμμα της πρεμιέρας, ενώ στο άλλο ματς ο Πανιώνιος θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη.

Το πλήρες πρόγραμμα (ακόμη δεν ανακοινώθηκαν οι ώρες):

1η αγωνιστική (14/05)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
Πανιώνιος – Παναθηναϊκός

2η αγωνιστική (17/05)
ΑΕΚ - Πανιώνιος
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

3η αγωνιστική (21/05)
ΠΑΟΚ – Πανιώνιος
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

4η αγωνιστική (24/05)
Πανιώνιος – ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

5η αγωνιστική (28/05)
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός – Πανιώνιος

6η αγωνιστική (31/05)
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
Πανιώνιος – ΑΕΚ

Η βαθμολογία που θα μπουν οι ομάδες στα play off:

ΠΑΟΚ 2β.
Παναθηναϊκός 1β.
ΑΕΚ 0β.
Πανιώνιος 0β.
 πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

4,1 δισ. θα πληρώσουμε το 4ο μνημόνιο

Οι φτωχότεροι Ελληνες θα πληρώσουν από το 2018 το νέο μνημόνιο με την απώλεια μιας έως δύο συντάξεων τον χρόνο και θα δίνουν 650 ευρώ παραπάνω φόρο λόγω της μείωσης του αφορολογήτου
– Παρά τις νέες θυσίες, τα μέτρα για το χρέος και η ποσοτική χαλάρωση θα καθυστερήσουν…Οχι ένα, αλλά δύο μνημόνια σε μία ψηφοφορία καλείται επί της ουσίας να εγκρίνει η Βουλή πριν από το Eurogroup της 22ας Μαΐου. Πρόκειται για την επικαιροποίηση του 3ου μνημονίου, που λήγει τον Ιούλιο του 2018, και τη βάση του 4ου μνημονίου μέσω των νέων μέτρων για τη διετία 2019-2020.

Μαζί αυτά τα δύο θα κοστίσουν πάνω από 4,1 δισ. ευρώ μέτρων, τα οποία θα πλήξουν τους φτωχότερους Ελληνες. Οι συνταξιούχοι χάνουν από μία ως δύο συντάξεις τον χρόνο και (μαζί με τους υπόλοιπους φορολογούμενους) επι­πλέον 650 ευρώ λόγω της μείωσης του αφορολόγητου στα 5.681 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Ψαλίδι έως και 18% από 1.1.2019
κόβονται 1 έως 2 συντάξεις τον χρόνο
Χάνουν έως και 300 € πάνω από 1.000.000 συνταξιούχοι (με αποδοχές άνω των 700 €)

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

Μείωση στα 5.681 € (από 8.636 €) από 1.1.2020
Χάνουν 650 € – Οι χαμηλοσυνταξιούχοι των 470 € δεν καλύπτονται

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Περικοπές 58 εκατ. € στα επιδόματα ανεργίας, τέκνων, φτώχειας, θέρμανσης
Επιβάρυνση 121 εκατ. € μετά την κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Πάγωμα συμβάσεων – Ελευθέρας στις ομαδικές απολύσεις
– Διά νόμου απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων ως τον Ιούλιο του 2018. – Καταργείται η υπουργική απόφαση για την έγκριση των ομαδικών απολύσεων


ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

Νέες περικοπές επιδομάτων για τους 180.000 δικαστικούς, ένστολους, γιατρούς ΕΣΥ, πανεπιστημιακούς κ.λπ.

ΔΕΗ

Πωλείται το 40% των λιγνιτικών μονάδων και το 17% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, αναμένεται δόση

7 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου. Για το χρέος θα υπάρξει μια γενική διατύπωση (αλλά θα εφαρμοστεί πολύ μετά τις γερμανικές εκλογές), ενώ η Ευρωπαΐκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ζητάει νομική διασφάλιση και την ψήφο των κοινοβουλίων για να δώσει την ποσοτική χαλάρωση.

Το ΔΝΤ από την πλευρά του δεν αναγνωρίζει ότι έχει κλείσει η τεχνική συμφωνία και καραδοκεί, πρώτον, με τα 100 προαπαιτούμενα ως τον Ιούλιο και, δεύτερον, με το κενό του 2018 (2,3 δισ. ευρώ), το οποίο όσο αργεί η ανάκαμψη θα το βρούμε μπροστά μας κατά την κατάρτιση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού της νέας χρονιάς. Την ίδια περίοδο θα πρέπει να εφαρμοστεί και ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που έμεινε τελικά έξω από τη β’ αξιολόγηση.

Το πακέτο που συμφώνησε η κυβέρνηση για μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου έχει ως αντίβαρο στα μέτρα της διετίας 2019-2020 τα θεωρητικά προς το παρόν αντίμετρα. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη κι αν επιτραπεί να εφαρμοστούν, πρώτον, δεν θα ανακουφίζουν όσους πλήττονται άμεσα από το νέο κύμα λιτότητας (χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους) και, δεύτερον, προϋποθέτουν υπερπλεόνασμα 3,5%, το οποίο ισοδυναμεί με διαρκή θηλιά λιτότητας για την εξουθενωμένη οικονομία.

Αλλωστε κοινοτικός αξιωματούχος προανήγγειλε την Παρασκευή ότι η χώρα θα βρίσκεται σε εποπτεία για 3-5 χρόνια μετά το 2018, επομένως προεξόφλησε ότι η κυβέρνηση δέχτηκε πλεονάσματα 3,5% ως το 2023 και φωτογράφισε με αυτόν τον τρόπο το τέταρτο μνημόνιο. Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ευελπιστεί ότι μετά τις γερμανικές εκλογές τα πλεονάσματα 3,5% θα περιοριστούν μέχρι το 2021.

Αβέβαια ανταλλάγματα

Τα σοβαρά ανταλλάγματα, όπως τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, φαίνεται ότι θα καθυστερήσουν. Οπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ» η ΕΚΤ ζητάει έγκριση των νομικά δεσμευτικών κειμένων για τη διευθέτηση του χρέους από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια προτού εντάξει την Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση (QE). Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα και ο συμβιβασμός για το χρέος και όλα αυτά να περάσουν από τα κοινοβούλια.

Υπό το φως των νέων δεδομένων, αναλυτές τοποθετούν την ένταξη στο QE μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, με ένα ενδεχόμενο θετικής έκπληξης τον Ιούλιο. Τυχόν καθυστέρηση απειλεί να χαλάσει τα σχέδια της κυβέρνησης για δοκιμαστική έξοδο στις αγορές τον Ιούλιο και υπονομεύει το πλάνο για να μια αναπτυξιακή ρελάνς ώστε να μαζευτούν τα σπασμένα από την καθυστέρηση της αξιολόγησης.

Ο ίδιος αξιωματούχος της Κομισιόν αποκάλυψε την Παρασκευή ότι η πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,7% του ΑΕΠ το 2017 υποβαθμίστηκε ήδη από την τρόικα σε 2% λόγω των καθυστερήσεων. Αν ξεδιπλωθεί το αρνητικό σενάριο, τότε η νέα αναβολή της ανάκαμψης θα λειτουργήσει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία για το ΔΝΤ που ήδη βλέπει δημοσιονομικό κενό 1,3% του ΑΕΠ (2,3 δισ. ευρώ) για το 2018. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητήσει νέα μέτρα το φθινόπωρο κατά την κατάρτιση του σχεδίου του Προϋπολογισμού του 2018 – ο κόφτης, άλλωστε, μετά από απαίτησή του καταργήθηκε…

Αναφορικά με το χρέος, οι πάντες στη διαπραγματευτική ομάδα γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι τα λεγόμενα μεσοπρόθεσμα μέτρα, ακόμη κι αν περιγραφούν στο ανακοινωθέν του Eurogroup της 22ας Μαΐου (ή το αργότερο σε αυτό της 15ης Ιουνίου), δεν θα εφαρμοστούν άμεσα. Η αιτία είναι οι γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου αλλά και μια κρίσιμη τεχνική λεπτομέρεια: ως τον Απρίλιο του 2018 θα εφαρμόζονται ακόμη τα βραχυπρόθεσμα μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) προανήγγειλε ότι το θέμα τοποθετείται στη λήξη του προγράμματος, το καλοκαίρι του 2018. Εκεί το βασικό σενάριο προβλέπει σύνδεση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος με τα μέτρα που θα ψηφιστούν τις επόμενες μέρες από τη Βουλή (2019-2020) συν κάποια επιπλέον μεταρρυθμιστικά ορόσημα στο πλαίσιο του 4ου μνημονίου, το οποίο θα έχει προληπτική μορφή (ECCL) και θα προβλέπει έξωση του ΔΝΤ με ανάληψη του χρέους της Ελλάδας προς το Ταμείο από τον ESM.

Το πανόραμα των μέτρων

– Από 1.1.2019 περικόπτεται η προσωπική διαφορά στις κύριες συντάξεις ως 18%, καθώς και μέρος των επικουρικών σε περίπτωση που δεν συμπληρώνεται το απαιτούμενο ποσό περικοπής. Η μέση μείωση της σύνταξης θα είναι 9% σε κύριες και επικουρικές. Το μέτρο θα θίξει πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους που παίρνουν σύνταξη πάνω από 700 ευρώ. Οι απώλειες θα αρχίζουν από λίγα ευρώ ως και πάνω από 300 ευρώ τον μήνα. Η συνολική μείωση της σύνταξης δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 18%. Αρα χάνονται μία ως δύο συντάξεις τον χρόνο.

– Από 1.1.2020 (ή από 1.1.2019 αν δεν πιαστεί ο στόχος του πλεονάσματος) επιβάλλεται η μείωση του αφορολόγητου από τα 8.636 στα 5.681 ευρώ, που θα φέρει επιβάρυνση από 650 ευρώ ακόμη και για τους φτωχότερους. Ετσι, όσοι παίρνουν σύνταξη πάνω από 474 ευρώ τον μήνα δεν θα καλύπτονται από το αφορολόγητο. Για παράδειγμα, ένας συνταξιούχος που λαμβάνει 720 ευρώ τον μήνα και μέχρι τώρα δεν πλήρωνε φόρο θα κληθεί να πληρώσει πάνω από 600 ευρώ.

– Για τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης το 2018 προβλέπονται μέτρα 447 εκατ. ευρώ με περικοπές επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών και επιπλέον μείωση του επιδόματος θέρμανσης κατά 58 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, προβλέπεται η κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες, κάτι που θα αυξήσει το φορολογικό βάρος κατά 121 εκατ. ευρώ.

– Στο Δημόσιο επιβάλλεται ταβάνι στον αριθμό των συμβασιούχων και επιβάλλονται νέες περικοπές επιδομάτων για τους 180.000 δημοσίους υπαλλήλους που αμείβονται με τα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια: δικαστικοί, ένστολοι, ιατροί ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί κ.ά.

– Πωλείται το 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, καθώς επίσης και το 17% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

– Επεκτείνεται το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θα πωλούνται και εκτός φαρμακείων.

– Στα εργασιακά παρατείνεται με νόμο ως τον Ιούλιο του 2018 η απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων και καταργείται η υπουργική απόφαση που απαιτούνταν ως τώρα για την έγκριση των ομαδικών απολύσεων. Αντικαθίσταται από ένα σύστημα προειδοποίησης. Η κυβέρνηση βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο και υποστηρίζει ότι θα νομοθετήσει την επαναφορά της αρχής της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης από τον Σεπτέμβριο του 2018 μετά το τέλος του προγράμματος.

Τα αντίμετρα

Τα υπό αίρεση αντίμετρα προβλέπουν στοχευμένο πακέτο κρατικών δαπανών 1% και του ΑΕΠ καθώς και φοροελαφρύνσεις ίδιου ύψους.

α) Οι κοινωνικές δαπάνες θα περιλαμβάνουν:

– Αύξηση των στεγαστικών επιδομάτων, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς στο ΚΕΑ (έως 0,2% του ΑΕΠ)

– Αύξηση του επιδόματος τέκνων (έως 0,1% του ΑΕΠ)

– Σχολικά γεύματα (έως 0,1% του ΑΕΠ)

– Νηπιαγωγείο / βρεφονηπιακοί σταθμοί (έως 0,15% του ΑΕΠ)

– Μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις δαπάνες Υγείας (μέχρι 0,1% του ΑΕΠ)
Υψηλής απόδοσης δημόσιες επενδύσεις όπως:

– Για την ενεργειακή απόδοση, τη γεωργία κ.ά. (0,2%-0,3% του ΑΕΠ)

– Ενεργητικές πολιτικές για την αγορά εργασίας (έως 0,1%-0,2% του ΑΕΠ)

β) Φοροελαφρύνσεις:

– Μείωση του ποσοστού του φόρου στις επιχειρήσεις από 29% σήμερα σε 26% (εκτιμώμενο κόστος στα κρατικά έσοδα 0,2% του ΑΕΠ).

– Μείωση του χαμηλότερου συντελεστή φυσικών προσώπων από 22% σήμερα σε 20%. Δεν αναφέρεται άλλη μείωση συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα. Αφορά μόνο όσους έχουν πολύ χαμηλά εισοδήματα, με στόχο να μετριαστούν οι απώλειες (κατά περίπου 10%) από τη μείωση των 650 ευρώ στην έκπτωση φόρου για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες (εκτιμώμενο κόστος για το κράτος 0,5% του ΑΕΠ).

– Προοδευτική μείωση των συντελεστών με τους οποίους υπολογίζεται η εισφορά αλληλεγγύης, διατηρώντας τα υφιστάμενα όρια εισοδήματος. Αυτό ουσιαστικά θα σημάνει ελάφρυνση κυρίως στα υψηλά εισοδήματα.

– Επανασχεδιασμός (και όχι μείωση έως 40%) του ΕΝΦΙΑ με ελάχιστο κόστος για το Δημόσιο (μόλις 0,1% του ΑΕΠ ή περίπου 200 εκατ. ευρώ). Αρα η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να μειωθεί κάτω από τα 2,4 δισ. από 2,65 δισ. ευρώ σήμερα.

πηγη

 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έγγραφο ντοκουμέντο – Τα Funds παίρνουν εξυπηρετούμενα δάνεια και ακίνητα

Ανοίγει ο δρόμος ,ώστε να πάρουν στα χέρια τους τα funds μη εξυπηρετούμενα δάνεια ακινήτων , όπως προκύπτει από το κείμενο με τα προαπαιτούμενα για την καταβολή της δόσης που αποκαλύπτει το enikonomia.gr.

Τις πιέσεις που ασκούσαν οι δανειστές για να συμπεριληφθούν τα ακίνητα στη διαχείριση των funds είχε παρουσιάσει με εκτενές ρεπορτάζ η Realnews.

Το σχέδιο ,θα προβλέπει ότι τα στεγαστικά δάνεια θα μεταπωλούνται κανονικά στη δευτερογενή αυτή αγορά και τα σπίτια θα περνούν σε χέρια άλλων. Πλέον οι τράπεζες θα μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση με τους ξένους, να πουλήσουν ένα «πακέτο» τέτοιων δανείων σε χαμηλές τιμές και οι νέοι «ιδιοκτήτες» να μπορούν να τα διαχειριστούν κατά το δοκούν.Ο νόμος 4389 του 2016 που ψηφίσθηκε πέρυσι τον Μάιο, άνοιξε την… κερκόπορτα για τις αγοροπωλησίες όχι μόνο «κόκκινων» δανείων, αλλά και κανονικά εξυπηρετούμενων.


Αυτό σημαίνει πρακτικά πως τα δάνεια των Ελλήνων πολιτών είτε αποπληρώνονται είτε όχι μπορούν να περάσουν στα funds. Από την πώληση εξαιρούνται προσωρινά, και μόνο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017, τα δάνεια που είναι συνδεδεμένα με την πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ.
πηγη
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χάκερς έβγαλαν στη φόρα τα e-mails του Μακρόν! Rothschild, offshore, ναρκωτικά, απο όλα έχει! Κατηγορούν την Ρωσία οι δυτικοι προπαγανδιστές!

Χάκερς έβγαλαν στη φόρα τα e-mails του Μακρόν! Rothschild, offshore, ναρκωτικά, gay απο όλα έχει! Κατηγορούν την Ρωσία οι δυτικοι προπαγανδιστές!


Βγήκαν στο φως 9GB με email του Macron. Και Rothschild μέσα, και offshore στις Μπαχάμες, και ναρκωτικά για gay, κι απ’όλα έχει … αλλά δεν θα προλάβουν να κυκλοφορήσουν έγκαιρα. Ακόμα τα ξεψαχνίζουν αυτοί που ξέρουν Γαλλικά.

πηγηΗ Κεντρική Επιτροπή ελέγχου της προεκλογικής εκστρατείας (CNCCEP) προειδοποίησε τα μέσα ενημέρωσης να μην δημοσιεύουν το περιεχόμενο των εγγράφων της προεκλογικής ομάδας του Εμανουέλ Μακρόν που διέρρευσαν αργά χθες, έπειτα από «ηλεκτρονική παρείσφρηση», όπως κατήγγειλε το κόμμα του κεντρώου υποψηφίου των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Αργά την Παρασκευή το βράδυ, λίγες ώρες πριν την επίσημη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας, «δεκάδες χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφίες και συνημμένα αρχεία, που έφεραν ημερομηνίες από τις 24 Απριλίου (την πρώτη μέρα μετά τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών), συνολικού όγκου περίπου 9 gigabyte αναρτήθηκαν από έναν χρήση που έφερε το όνομα EMLEAKS σε έναν ιστότοπο ανταλλαγής εγγράφων που επιτρέπει σε ανώνυμους χρήστες να αναρτούν περιεχόμενο. Δεν έχει καταστεί σαφές ποιος είναι υπεύθυνος για αυτή την ανάρτηση των δεδομένων, είτε αν αυτά είναι γνήσια.

Το WikiLeaks, που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter το σύνδεσμο (link) που οδηγεί στα εν λόγω αρχεία ανέφερε ότι αυτή η ηλεκτρονική πειρατεία δεν προέρχεται από τον ίδιο τον ιστότοπό του. Παράλληλα χαρακτήρισε «περίεργη» την επιλογή της χρονικής στιγμής της διαρροής, λιγότερο από δύο μέρες πριν την διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε πως με δεδομένη την επίσημη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας (από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής) κάθε δημοσίευση λεπτομερειών σχετικά με την διαρροή των εγγράφων μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές διώξεις.

Το κόμμα (En Marche!) του Μακρόν ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι αυτή η επιχείρηση «παρέμβασης κατά τις τελευταίες ώρες της επίσημης προεκλογικής εκστρατείας προφανώς θέτει ζήτημα αποσταθεροποίησης της δημοκρατίας, όπως έγινε στις ΗΠΑ κατά την διάρκεια των τελευταίων προεδρικών εκλογών».

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Μακρόν έχει καταγγείλει προσπάθειες ηλεκτρονικής παρείσφρησης κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κάνοντας λόγο για ρωσικά συμφέροντα ότι εμπλέκονται σε κυβερνοεπιθέσεις.

Την Πέμπτη ο ανεξάρτητος υποψήφιος κατέθεσε καταγγελία σχετικά με ισχυρισμούς που τόνιζαν ότι διατηρεί λογαριασμό σε μια υπεράκτια εταιρεία στις Μπαχάμες. Το κόμμα En Marche! εξέδωσε αργότερα ανακοίνωση τονίζοντας ότι το Sputnik και το RT «ενεργά» προώθησαν τους ισχυρισμούς που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, τους οποίους έχει επαναλάβει η Λεπέν.

Την Παρασκευή το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russian Today (RT) και το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ανέφεραν εξετάζουν ενδελεχώς με τους νομικούς τους εκπροσώπους τις καταγγελίες της ομάδας του Μακρόν εναντίον των δύο μέσων ενημέρωσης για «διασπορά ψευδών ειδήσεων», για τα δημοσιεύματα με τους φερόμενους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί ο κεντρώος υποψήφιους

«Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τα ψέματα που λένε», ανέφερε με ανάρτησή της στο Twitter η αρχισυντάκτρια των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, Μαργαρίτα Σιμονιάν.

πηγη
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το «Ελληνικό ποδόσφαιρο» της ολιγαρχίας του κώλου

Την λένε «ελίτ», αλλά αφορά τελικά μόνο στο οικονομικό σκέλος, γιατί οι νεόπλουτοι άξεστοι της σύγχρονης εποχής δεν έχουν καμία σχέση με την κουλτούρα και την παλιά γνωστή αριστοκρατία…

Δεν επενδύουν στην κουλτούρα. Δεν θα σπαταλήσουν χρήματα για κλασσική μουσική, ζωγραφική, γλυπτική, θέατρο, όπερα ή μπαλέτο, αλλά για ένα δημοφιλές σπορ που βγάζει ένταση, μίσος και ανταγωνισμό. Που θα βοηθήσει στο διαίρει και βασίλευε, αλλά και στη διατήρηση χαμηλού πνευματικού επιπέδου των οπαδών.

Το ποδόσφαιρο στηρίχθηκε και στηρίζεται ακόμα περισσότερο από τα ολιγαρχικά καθεστώτα, ακριβώς γιατί προσφέρεται για τέτοιου είδους κοινωνικής εκπαίδευσης και χειραγώγησης.
Χτες δυο βαθιά νεόπλουτοι κοντραρίστηκαν μέσω των ομάδων τους στο Βόλο, εκεί που είναι δήμαρχος ο έτερος ποδοσφαιρόφιλος, ο Αχ. Μπέος.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μεγαλοεφοπλιστής και επιχειρηματίας, μεγαλομέτοχος του ΟΠΑΠ και της Aegean Marine Petroleum, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στην Ελλάδα με σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια και τη βόρεια Αφρική. Γεννήθηκε στη Νίκαια της Αττικής και είναι γιος πρόσφυγα από τον Καύκασο. Εργάστηκε ως δάσκαλος οδήγησης και σύντομα έγινε ιδιοκτήτης μιας μικρής σχολής οδηγών στον Κορυδαλλό (1975) ενώ μόλις 2,5 δεκαετίες μετά (2000) ίδρυσε την Aegean Marine Petroleum  Σήμερα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Forbes, με τους 500 πιο πλούσιους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, με περιουσία 3.4 δισεκατομμύρια δολάρια. Το μυστικό επιτυχίας του ίσως μπορεί να μας το πει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, ο οποίος το 2014, τον τίμησε με το οφφίκιο του Άρχοντα Κουροπαλάτου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τίτλος που δόθηκε για πρώτη φορά από τον 15ο αιώνα.

Ο Ιβάν Σαββίδης του Ιγνάτιου, είναι Ρώσος επιχειρηματίας και πολιτικός, γιος οικογένειας εργατών ελληνικής καταγωγής από τον Πόντο. Γεννήθηκε στο χωριό Σάντα, της περιφέρειας Τσάλκας της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας της Γεωργίας. Το 1980, μετά τη θητεία του, άρχισε να εργάζεται στο κρατικό καπνεργοστάσιο του Ντον, όπου ξεκίνησε ως απλός εργάτης και έφτασε μέχρι το βαθμό του υποδιευθυντή του εργοστασίου. Μετά την Περεστρόικα, το εργοστάσιο πέρασε στα χέρια της γυναίκας του. Σήμερα, η σύζυγος του Σαββίδη, αποτελεί τη μεγαλομέτοχο της Donskoy Tabak, της μεγαλύτερης καπνοβιομηχανίας της Ρωσίας.

Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του ομίλου «AGROCOM» που ίδρυσε το 2004 και περιλαμβάνεται στη λίστα των 200 (92η θέση) μεγαλύτερων ρωσικών εταιρειών. Ο Ιβάν Σαββίδης σύμφωνα με το «Forbes» κατατάσσεται στην 30η θέση των πλουσιότερων της Ρωσίας. Μιας Ρωσίας που με τον θάνατο του τέρατος του Σοβιετικού καθεστώτος, γέννησε τα νεόπλουτα ολιγαρχικά τέρατα που κυοφορούσε από πριν. Το μυστικό επιτυχίας του ίσως μπορεί να μας το πει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρώην Γκαγκεμπίτης και κολλητός του Σαββίδη, που έχει καταφέρει να ορίζει τις τύχες της χώρας μετά την σοβιετική κατάρρευση. Η σχέση του με τη ρωσική ολιγαρχία αλλά και μαφία, άριστες!

70 τραυματίες οπαδοί και καμία σύλληψη


Αυτός είναι ο απολογισμός της χθεσινής «αναμέτρησης», που παραλίγο να μετρήσει νεκρούς. Με δυο ολιγάρχες κι έναν Μπέο δήμαρχο δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς.

Ο Σαββίδης μετά τη νίκη του τρολάρει τον Μελισσανίδη, ενώ ο δεύτερος κάνει λόγο για στημένο παιγνίδι.

Τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για μέρες ντροπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Λάθος. Οι μέρες ντροπής είναι για την ελληνική κοινωνία που επιτρέπει και συμμετέχει ενεργά στην παρακμή της. Που ανέχεται μνημόνια, φανατίζεται για να κάνουν οι ολιγάρχες τα κέφια τους και να ασκήσουν την εξουσία τους, παίζει μετά μανίας ΣΤΟΙΧΗΜΑ κι άλλα τυχερά παιγνίδια για να θησαυρίζουν εκείνοι περισσότερο κι όταν δεν χαζεύει τσόντες στο διαδίκτυο ή φιλοσοφεί στον διαδικτυακό καφενέ του facebook, βλέπει Survivor και… έχει και άποψη!

Κατά τα άλλα, δηλώνει Ελληνάρας, απόγονος των αρχαίων Ελλήνων κι ας το δηλώνει με greeklish ή με απόλυτη ανορθογραφία. Τα… «καλά» μυαλά, επιλέγουν μια ξένη ποδοσφαιρική ομάδα, καθώς μαζεύουν τα μπογαλάκια τους και την κάνουν για εξωτερικό. Από κει, η κριτική στους Έλληνες που δεν τα βγάζουν πέρα και δεν δέχονται να μεταρρυθμιστούν γίνεται εκ του ασφαλούς.

«Δυστυχία σου Ελλάς με τα τέκνα που γεννάς…». Το είπε ο Σουρής ένα αιώνα πίσω και ισχύει ακόμα…πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ …… ΔΗΘΕΝ…… «ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ» ΤΗΣ …ΔΗΘΕΝ…… «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ»…..!! Η …… «ΓΑΤΑ» …… ΔΙΑΛΥΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΔΝΤ…!!!

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Χριστός Ανέστη.
Αφού περίμενα να τελειώσει αυτό το θέατρο που έπαιζαν, όλοι αυτοί οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι θεατρίνοι του ΔΝΤ και της Ε.Ε που σας παρουσιάζονται για ……. «οικονομολόγοι» και κάνουν…… «αξιολογήσεις» και μιλάνε για ……. πλεονάσματα, για χρέη, μεταρρυθμίσεις, ελλείμματα και ελαφρύνσεις, για …….. κουρέματα και ξυρίσματα, προσαρμογές και τόσες άλλες ηλιθιότητες για να … περνάει η ώρα, τώρα θα πούμε και θα σχολιάσουμε, κάτι από τα ….. «παρασκήνια» αυτού του θεάτρου, έτσι για να καταλάβουμε όλοι, τι επιδιώκει αλλά και τι φοβάται, αυτός ο θίασος που περιφερόταν από τον Οκτώβριο του 2016 στα υπόγεια του Χίλτον.

Γιατί, μην φαντάζεται κανείς ότι πηγαινοερχόντουσαν επτά μήνες στο Χίλτον, περιμένοντας την ξεβρακωμένη Κυβέρνηση, αν θα δεχθεί κάποια καινούργια μέτρα από το …… 2019..!!
Τι να περιμένουν μωρέ από τα ξεβρακωμένα πιόνια;; Τι θα κάνουν και αν θα κάνουν από το … 2019, όταν τα περισσότερα μέτρα από το πρώτο μνημόνιο της Οικουμενικής Παπαδήμου το 2011, είναι ακόμα …… επί …. χάρτου;;;;

Αυτό που γινόταν επτά μήνες στο Χίλτον, δεν είχε να κάνει με το …… 2019…..!!!!! Ήταν μία μάχη μεταξύ της Ε.Ε και του ΔΝΤ, για το αν θα συνεχίσουν μαζί την χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «διάσωσης» της Ελλάδος και με ποιούς όρους, ή αν θα αποχωρήσει το ΔΝΤ.
Μία μάχη που έβγαλε πάλι νικητή τον Σόιμπλε και την Γερμανία σε βάρος των γυναικών του ΔΝΤ, Λαγκάρντ και Βελκουλέσκου , που υπέκυψαν τελικά στους εκβιασμούς και τα «παιχνίδια» με τις «μπλόφες» του Σόιμπλε.

Από τα στοιχεία που εξέταζαν επτά μήνες και από όλα τα οικονομικά δεδομένα που είχαν πάνω στο τραπέζι και αφορούσαν το Ελληνικό ….. πρόγραμμα «διάσωσης», σ’ ένα πράγμα συμφωνούσαν οι Αμερικανοί του ΔΝΤ με τα κλιμάκια της Ε.Ε. και της ΕΚΤ. Πως η κατάσταση στην Ελλάδα, έχει ΞΕΦΥΓΕΙ εντελώς, από κάθε καλώς ή κακώς εννοούμενο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ….!!

Συμφωνούσαν δηλαδή, πως αυτό που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα σήμερα, είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση …. «Οικονομίας», που δεν διδάσκεται σε κανένα Οικονομικό πανεπιστήμιο του κόσμου, οπότε δεν υπάρχει και καμία γνωστή και δοκιμασμένη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος….!!!

Οπότε αφού δεν υπάρχει γνωστή και δοκιμασμένη λύση, προσπαθούσε ο καθένας από την μεριά του, να επιβάλλει την δική του λύση. Να ξέρατε επτά μήνες τώρα, τι «μπινελίκια» έχουν πέσει εκατέρωθεν, θα τα ζήλευαν και οι ….. φυλακισμένοι..!!!! Εκεί καταλαβαίνεις τι σημασία έχουν οι…… «σπουδές»… στον άνθρωπο..!!! Εκφράζεται με .. «ακαδημαϊκά» μπινελίκια…

Ναι αλλά τώρα στο αδιέξοδο που έχουν φθάσει, δεν έχουν και πολλές λύσεις. Αλλά δεν θέλουν να δείξουν και στον κόσμο που παρακολουθεί, πως έχουν πρόβλημα. Τι να πούν δηλαδή;;; Πως δημιούργησαν στην Ελλάδα ένα …. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ «ΤΕΡΑΣ», που πρέπει συνεχώς να το «ταΐζουν», γιατί την στιγμή που θα σταματήσουν να το «ταΐζουν», αυτό θα «ΦΑΕΙ» ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…;;;;

Και δεν είναι μόνο αυτό. Βλέπουν πως όσο και να το «ταΐζουν», αυτό το «ΤΕΡΑΣ» δεν χορταίνει και μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Και όσο μεγαλώνει, τόσο περισσότερο φαΐ ζητάει. Βλέπουν λοιπόν μπροστά τους έναν μεγάλο εφιάλτη και με αυτόν «πάλευαν» επτά μήνες και όχι με τους ξεβρακωμένους της Κυβέρνησης.

Και αυτόν τον εφιάλτη, τον έχουν …. διαγνώσει οι ….. «προφέσορες» του ΔΝΤ , από το 2015. Γιατί από τότε είδαν πως το …. μικρό «τερατάκι» άρχισε να ….. μεγαλώνει επικίνδυνα. Γι’ αυτό και άρχισαν από τότε να θέλουν να ……. φύγουν…!!!

Από τον Ιούνιο του 2015 τα …. «μαζεύει» για να φύγει το ΔΝΤ, αλλά τελικά υποκύπτει συνεχώς στην γραμμή που χαράζουν οι Γερμανοί, οι οποίοι βέβαια νοιώθουν περισσότερο από το ΔΝΤ την …. ανάσα του «ΤΕΡΑΤΟΣ»….

Το ΔΝΤ, κατηγορεί συνεχώς την γραμμή Σόιμπλε για την άσχημη τροπή και το αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί τα πράγματα, αλλά τους Γερμανούς δεν τους νοιάζει αυτό, γιατί απλά…..δεν βιάζονται , ενώ το ΔΝΤ ….. ΒΙΑΖΕΤΑΙ….


Εκτός από αυτό, υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο θέμα, μεταξύ του ΔΝΤ και του Γερμανικού πυρήνα της Ε.Ε.

Οι Γερμανοί δεν έχουν χρονοδιάγραμμα και κανένα χρονικό περιορισμό σε αυτό που επιδιώκουν. Επίσης δεν έχουν και κανένα θέμα ηθικής με τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ενέργειες που κάνουν… Δεν έχουν δηλαδή κανένα θέμα, που το χρέος της Ελλάδος έχει χαρακτηριστεί από το 2012 ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ..!!! Ούτε έχουν θέμα που ενεργούν κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Έχουν βάλει στόχο να κατακτήσουν χωρίς πόλεμο την Ελλάδα και δεν τους νοιάζει, ούτε πόσο χρόνο θα τους πάρει αυτό, ούτε αν τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουν είναι νόμιμα… Με λίγα λόγια σε ότι κάνουν, δεν έχουν ούτε αρχές, ούτε κανόνες, ούτε δεοντολογία…. ούτε πίεση χρόνου…

Εδώ έχει σοβαρά θέματα το ΔΝΤ.
Πρώτον δεν έχει την υπομονή των Γερμανών, γιατί το ΔΝΤ δουλεύει με χρονοδιάγραμμα και ήδη έχει ξεφύγει εντελώς από το χρονοδιάγραμμα που είχε για την χρεοκοπία της Ελλάδος, που την είχε τοποθετήσει μέσα στο 2015.
Δεύτερον το ΔΝΤ έχει σοβαρό θέμα με το ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ χρέος, γιατί παραμένοντας στο πρόγραμμα της Ελλάδος, ενεργεί εντελώς ΠΑΡΑΝΟΜΑ, καταπατώντας το ΙΔΙΟ το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του.

Αλλά το πρόβλημα που έχει το ΔΝΤ είναι ουσιαστικά πολύ μεγαλύτερο, γιατί φθάνει στα όρια της υπαρξιακής του ΑΡΧΗΣ και των κανόνων ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ του και αυτό που σας λέω τώρα το γνωρίζουν ελάχιστοι.

Δηλαδή, ενώ η Γερμανία και ο Σόιμπλε δεν έχουν αρχές και κανόνες δεοντολογίας σε ότι κάνουν, το ΔΝΤ έχει αρχές και δεοντολογία, που είναι θεμελιωμένη επάνω σε ΑΓΡΑΦΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ της Ελληνικής σοφίας, μέσα από την οποία ενεργεί η ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Θα το πούμε απλά. Το Σύμπαν το δημιούργησε ο Θεός επάνω σε άγραφους νόμους. Έναν βασικό νόμο, τον διέγνωσε ο Αριστοτέλης και τον αποτύπωσε ως εξής: «Το αληθές και το δίκαιον έχουν εκ φύσεως μεγαλυτέραν δύναμιν από το ψεύδος και το άδικον»

Αν δηλαδή προχωράς στην ζωή σου, με ψέμα και αδικία, σε βάθος χρόνου ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ, γιατί θα νικηθείς από την δύναμη της ….. ΦΥΣΕΩΣ..!! Αυτό το αποτυπώνει και η Ελληνική σοφία με την παροιμία: «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται».

Στο ΔΝΤ δεν είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να πάνε κόντρα στην φύση. Δηλαδή δεν πάνε κόντρα στους νόμους του Θεού, γιατί ξέρουν πως σε βάθος χρόνου θα χάσουν. Γι’ αυτό θέλουν να ενεργούν πάντα σύμφωνα με την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και όταν ενεργούν παράνομα, το κάνουν μόνο, όταν έχουν παράνομο απέναντί τους.. Γι’ αυτό το ΔΝΤ όπου πήγαινε, έκανε και ένα πραξικόπημα, για να έχει απέναντί του, παράνομη Κυβέρνηση…

Έχουν δηλαδή αρχές και κανόνες δεοντολογίας, που εδώ στην Ελλάδα τους έχουν ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙ και αυτό είναι το πιο ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ που έχουν, γιατί όπως σας είπα φθάνει στα όρια της υπαρξιακής του ΑΡΧΗΣ.

Τους έχει ρίξει δηλαδή ο Σόιμπλε σε μία τέτοια παγίδα, που οδηγεί σιγά σιγά το ΔΝΤ στην διάλυσή του. Γιατί όταν το βάζει να παρεκκλίνει από τις αρχές του καταστατικού του και να καταπατά την δεοντολογία του, τότε ουσιαστικά του βάζει τα θεμέλια της διάλυσής του.

Δεν ξέρω τι νομίζετε για τον ανάπηρο, αλλά να ξέρετε πως στα μεγάλα τραπέζια και στα μεγάλα παγκόσμια παιχνίδια που «παίζει», είναι μεγάλος «παίχτης»……
Και θα του χρωστάμε και «χάρη» γιατί χωρίς να το καταλάβει «δούλεψε» για μας.. Γιατί αυτός με τους ηλίθιους της Ε.Ε. αργά ή γρήγορα θα έχαναν από μας, γιατί δεν είχαν αρχές και πήγαιναν κόντρα στους νόμους του Σύμπαντος. Αλλά το ΔΝΤ δεν θα έχανε από μας, γιατί είχε αρχές και ήξερε να πάει σύμφωνα με τους νόμους της «φύσεως»….. Αλλά τώρα που τους παγίδεψε ο Σόιμπλε και τους έριξε στην ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, τώρα θα πάνε και οι δύο στον «πάτο» , ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ …. «ΦΥΣΕΩΣ»….!!!

Γι’ αυτό και όσοι καταλαβαίνετε τι διαβάζετε, η …. Βελκουλέσκου όλες τις ημέρες στο Χίλτον, καθόταν …… ΑΜΙΛΗΤΗ στις συσκέψεις. Και τι να έλεγε άλλωστε;; Ότι πάλι μας κατάφερε ο Σόϊμπλε;; Ότι πάλι ακολουθούμε τον ανάπηρο, σε ένα δρόμο ΨΕΥΤΙΆς ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ, που ΞΕΡΟΥΜΕ ότι τελικά ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ;;;;

Αυτά λοιπόν διαδραματίστηκαν στο Χίλτον από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι τον Μάιο του 2017, εν μέσω εκατέρωθεν …. «ακαδημαϊκών» …μπινελικίων και κανείς από ΔΝΤ και ΕΕ, δεν νοιαζόταν για το αν οι «ξεβρακωμένοι» της Κυβέρνησης θα κατέβαζαν πιο κάτω το «βρακί» τους.

Και ακόμα θα συνέχιζαν τα μπινελίκια, αλλά επειδή πέρναγε ο καιρός και όλοι οι οικονομικοί και οι χρηματιστηριακοί κύκλοι στον κόσμο, έχουν καταλάβει πλέον την σοβαρότητα του προβλήματος, αναγκάστηκε το ΔΝΤ υπό το βάρος της παγκόσμιας κοινής γνώμης που παρακολουθεί τα τεκτενόμενα στο ελληνικό ….. «πρόγραμμα», να προχωρήσει πιωπηλά και χωρίς χαμόγελα, σε μία μικρή παράταση του ….. «προγράμματος», για να μην πανικοβάλλουν κάποιους ηλίθιους που τζογάρουν ακόμα στα χρηματιστήρια του κόσμου.

Μία μικρή παράταση είναι για τα …. «μάτια του κόσμου».

Ούτε το ελληνικό χρέος έγινε ΒΙΩΣΙΜΟ, ούτε άρθηκαν οι ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ της Ε.Ε. εις βάρος της Ελλάδος, ούτε φυσικά επανήλθε το ΔΝΤ στις αρχές του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ του….
Το μόνο που μεγάλωσε λίγο ακόμα , είναι το …. «ΤΕΡΑΣ»..!!!Ιωάννης Λαμπρόπουλος
συγγραφέας-ερευνητής
giannis_lampropoulos@yahoo.com
πηγη
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ» ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ

ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ 4Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ψήφισαν όλα τα Μνημόνια, όλες τις Αξιολογήσεις.

Τσίπρες-Κυριάκοι-Φώφες-Ποτάμια-Λεβέντηδες-Καμμένοι- κ.λ.π. είναι οι πολιτικοί του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!

Ποτέ δεν είπαν ένα ΟΧΙ!!!

Ψήφισαν τη φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού.

Ψήφισαν το κλείσιμο των Ελληνικών Βιομηχανιών.

Ψήφισαν το γκρέμισμα της Ελληνικής Γεωργίας.

Ψήφισαν όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια.

Κατάντησαν την Ελλάδα χώρα των Μνημονίων.!

Χρεοκόπησαν την Ελλάδα για τα συμφέροντα των δανειστών του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!! Στίς διαταγές του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!

Ότι θέλει ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!

Δεν συμφέρει στους διεθνείς δανειστές (ΔΝΤ) να μαθαίνουμε τέτοιες ειδήσεις!!! Ένα μικρό κράτος-νησί, όπως το PUERTO-RICO στην Καραϊβική, προσπαθεί να μειώσει το χρέος του καταφεύγοντας στα διεθνή δικαστήρια.

Ενώ εμείς οι «Ανεξάρτητοι», οι «Υπερήφανοι», και μάλιστα «Αριστεροί», και «Προοδευτικοί», ότι μας λένε το δεχόμαστε αμέσως!!!

Σκέφτεσθε πόσες ειδήσεις εξαφανίζονται κάθε ημέρα από τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ του ΡΟΤΣΙΛΝΤ & Ν.Τ.Π.;;;

Εδώ στο Ελλαδιστάν του Τσίπρα & Κυριάκου, η είδηση πέρασε στα πάρα πολύ ψηλά.

Το PUERTO-RICO υπέβαλε ΕΠΙΣΗΜΩΣ αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας από τους δανειστές του, στην μεγαλύτερη χρεοκοπία περιφέρειας στην ιστορία των ΗΠΑ!!

Η προσφυγή στα δάνεια, και στα Μνημόνια έσωσε τους προδότες πολιτικούς της Αθήνας!!! Επαφίεται στο πατριωτισμό των «Ελλήνων» Βουλευτών, να ψηφίσουν τα νέα μέτρα των δανειστών του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!! Ο Ελληνικός Λαός έχει το δικαίωμα αντίστασης έναντι των δανειστών, σύμφωνα με το άρθρο 120 του Συντάγματος των Ελλήνων!!!ΟΜΑΔΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
triklopodia 

 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός στην έφεση: Από 4 αγωνιστικές σε μία μειώθηκε η ποινή

Αρχικά ο Ολυμπιακός είχε τιμωρηθεί πρωτόδικα με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 150.000 ευρώ πρόστιμο για τα όσα συνέβησαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τους Πειραιώτες να κάνουν έφεση κατά της πρωτόδικης ποινής.

Η Επιτροπή Εφέσεων αποφάσισε να μειώσει την πρωτόδικη ποινή σε μία αγωνιστική χωρίς κόσμο και πρόστιμο 95.000 ευρώ. Η Επιτροπή αποφάσισε να απαλλάξει τον Ολυμπιακό για την επίθεση στον βοηθό παρατηρητή Λασκαράκη και δεν δέχτηκε την κατάθεσή του πως υπήρξε άσκηση βίας σε βάρος του.

Επίσης, δέχτηκε πως υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια, αλλά αποφάσισε να επιβληθεί στον Ολυμπιακό μόνο πρόστιμο 95.000 ευρώ, με την μία αγωνιστική της ποινής που έμεινε στους «ερυθρόλευκους» να είναι λόγω απώθησης του διαιτητή Παπαπέτρου και την παρεμπόδισή του να μπει στα αποδυτήρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Απέρριψε ομόφωνα την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της υπ΄ αρ. 111/2017 απόφασης ΠΕ/ΕΠΟ.

Δέχτηκε ομόφωνα τυπικά και κατά πλειοψηφία ως εν μέρει ουσία βάσιμη, την έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της υπ΄ αρ. 111/2017 απόφασης ΠΕ/ΕΠΟ.

Απέρριψε ομόφωνα την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Απάλλαξε κατά πλειοψηφία την εγκαλουμένη ΠΑΕ Ολυμπιακός από την πράξη της βίας σε βάρος του βοηθού παρατηρητή του αγώνα (αρ. 29 παρ. 1 και 4 Πειθαρχικού κώδικα). Κήρυξε κατά τα λοιπά πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ Ολυμπιακός και της επέβαλλε τις εξής ποινές:

1. Για την πράξη των εκτεταμένων επεισοδίων (άρθ.14 παρ. 1,2, άρθ. 15 παρ. 6), χρηματική ποινή 80.000€.

2. Για την πράξη της παράνομης εισόδου οπαδών της εγκαλουμένης στο χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών (άρθρο 12 παρ. 5 ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων σε συνδυασμό με άρθρο 1 και 26 ΠΚ), χρηματική ποινή 20.000€.

3. Για την πράξη της παράνομης βίας σε βάρος του διαιτητή του αγώνα (άρθρο 29 παρ. 1,3,4 ΠΚ), ποινή διεξαγωγής του αγώνα χωρίς θεατές, μιας (1) αγωνιστικής.

4. Για την πράξη της αφής πυρσών, κροτίδων και καπνογόνων στις κερκίδες, πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα (άρθ. 14 παρ. 1, αρθρ. 15 παρ. 2 περ. α΄ ΠΚ), χρηματική ποινή ύψους 10.000€.

Συγχωνεύει τις ως άνω χρηματικές ποινές, επιβάλλοντας συνολική χρηματική ποινή 95.000€.
 πηγη
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σύντροφος Κατρούγκαλος: Υπάρχουν μέτρα που έχουν τον χαρακτήρα του παράλογου.

Το περιεχόμενο της συμφωνίας που έρχεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή, σχολίασε σε συνέντευξή του αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών

«Για καλό συμβιβασμό» έκανε λόγο ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα και αναφερόμενος στη συμφωνία που πρόκειται να έρθει τις επόμενες μέρες στη Βουλη

Όπως είπε ο Σύντροφος Γιώργος Κατρούγκαλος, «δεν πέρασαν οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για μέτρα το 2017». Αντιθέτως, σημείωσε, «τα μέτρα που θα ληφθούν από το 2019, θα έχουν εξισσοροπιστικά μέτρα».

«Υπάρχουν μέτρα που ποτέ δεν θα τα παίρναμε, που έχουν τον χαρακτήρα του παράλογου, αλλά εξουδετερώθηκαν με τα θετικά», τόνισε.

Ερωτηθείς για το Ασφαλιστικό, υπογράμμισε ότι η παρούσα κατάσταση θα πρέπει να «κριθεί σε σχέση με αυτό που παραλάβαμε», αφού «οι μειώσεις επί ΝΔ ήταν του ύψους των 44 δισ. ευρώ, ενώ η αναπροσαρμογή που αναγκαστήκαμε να κάνουμε ήταν στο 1% του ΑΕΠ και θα ισχύσει από το 2019».

«Το αποτέλεσμα πρέπει να κριθεί στο τέλος», είπε και ανάφερε αντίμετρα όπως η επιδότηση ενοικίου, η ένταξη των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα μέτρα για τους άνεργους.

Για πρώτη φορά δεν υπάρχει ούτε ένα πρόσθετο ευρώ λιτότητας», τόνισε αναφερόμενος στη συνολική συμφωνία για μέτρα και αντίμετρα, ενώ είπε πως θα έρθουν στη Βουλή στο ίδιο νομοσχέδιο.

«Ακριβώς γι’αυτό εξουδετερώσαμε τον πολιτικό εκβιασμό, γιατί πήραμε τόσα αντίμετρα όσο και μέτρα», σχολίασε σχετικά.

Αναφερόμενος στις σχεδιαζόμενες μειώσεις στις συντάξεις, είπε ότι, «η μεσοσταθμική μείωση των συντάξεων αφορά μόνο το ένα τρίτο των συνταξιούχων . Όταν όμως έχεις μπροστά σου έναν ακραίο παίκτη, όπως το ΔΝΤ, κάνεις έντιμους συμβιβασμούς».

«Προσπαθούμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην Ευρώπη», δήλωσε αναφερόμενος στις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση και τόνισε πως «οι πολιτικές είναι πάντα θέμα συσχετισμών και τώρα είμαι κατά του νεοφιλελευθερισμού».

Μάλιστα, σχετικά με τις πολιτικές που ακολούθησε η παρούσα κυβέρνηση στο πρόσφατο παρελθόν, ανέφερε το δημοψήφισμα του 2015, το οποίο χαρακτήρισε «σήμα στην καρδιά της Ευρώπης ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτό το κλίμα».

«Υπό την απειλή του grexit είχαμε ένα δίλημμα: η ρήξη που μπορεί να είχαμε ήταν χρεοκοπία ή grexit και δεν είχαμε εντολή τέτοια. Στη συνέχεια είχαμε μία επιλογή να παραδώσουμε τη διακυβέρνηση στο παλιό, η δεύτερη να κλείσουν οι τράπεζες και η τρίτη, στην οποία προχωρήσαμε, ήταν ο έντιμος συμβιβασμός», περιέγραψε και ερωτηθείς για τα capital controls, επανέλαβε πως, «οι τράπεζες έκλεισαν για να μας εκβιάσουν».

 πηγη

 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βασιλειάδης: Οριστικό τέλος στις μετακινήσεις οπαδών δια νόμου

Οριστικό τέλος στις μετακινήσεις οπαδών θέτει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ ο Νίκος Τόσκας τάσσεται υπέρ των σοβαρών κυρώσεων στις ομάδες που δημιουργούν επεισόδια στα γήπεδα.

«Βάζω οριστικό τέλος στις μετακινήσεις οπαδών μετά τα όσα έγιναν στον τελικό Κυπέλλου» δηλώνει στο Real.gr ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

«Εγώ ξεκίνησα τη συζήτηση για να ξαναρχίσουν υπό προϋποθέσεις οι μετακινήσεις, εγώ βάζω και τέλος στη συζήτηση αυτή. Οι μετακινήσεις οπαδών θα απαγορευτούν δια νόμου» τονίζει.

«Πρέπει να υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις στις ομάδες που οι οπαδοί τους δημιουργούν επεισόδια» δηλώνει στο Real.gr ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Να αντιγράψουμε την πείρα της Βρετανίας και της Γερμανίας, αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουν οι συγκρούσεις» επισημαίνει και τονίζει πως αυτή τουλάχιστον τη στιγμή δεν μπορεί η αστυνομία να απουσιάζει από τα γήπεδα, καθώς πολλοί ζητούν οι ΠΑΕ να αναλάβουν την ασφάλεια των αγώνων.

«Θα γίνει …σφαγή αν φύγει σήμερα η αστυνομία, ταυτόχρονα όμως η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να ρίχνει τόσες δυνάμεις για την ασφάλεια των γηπέδων».

Η πραγματοποίηση του τελικού του Κυπέλλου έχει μεγάλο παρασκήνιο και στο κυβερνητικό επίπεδο, καθώς ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης τασσόταν υπέρ της αναβολής του και σύμφωνα με πληροφορίες χρειάστηκαν «άνωθεν πιέσεις» για να ξεκινήσει ο αγώνας.

Υπέρ της πραγματοποίησης του αγώνα είχε ταχθεί και η ΕΛ.ΑΣ., με το επιχείρημα, μεταξύ άλλων, ότι εάν υπήρχε αναβολή τα επεισόδια θα ήταν πολύ μεγαλύτερα.

Πηγή: Real.gr
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αχτσιόγλου: Στόχος μας η ανάσχεση της ανεργίας

Το θετικό μήνυμα των γαλλικών εκλογών είναι η ήττα της ακροδεξιάς. Χρειάζεται μια ουσιαστική στροφή της κυρίαρχης πολιτικής στην Ευρώπη, χρειάζεται μια κοινωνική Ευρώπη που θα λειτουργεί με γνώμονα τις ανάγκες των λαών, τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον ρ/σ Real FM, για να προσθέσει ότι η νίκη του Μακρόν έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας διότι, όπως είπε, αναμένεται να είναι αρωγός στην μάχη της ελληνική κυβέρνησης για τη ρύθμιση του κρίσιμου ζητήματος του ελληνικού χρέους, που θα σημάνει και την έξοδό μας από τα προγράμματα επιτροπείας.

Σχετικά με τις συντάξεις η κ. Χτσιόγλου τόνισε ότι τα 2/3 των συνταξιούχων δεν θα υποστούν καμία μεταβολή στις συντάξεις τους και ότι η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε μια συμφωνία μηδενικού δημοσιονομικού αποτελέσματος για την περίοδο 2019 και 2020.

Παραλάβαμε ένα ασφαλιστικό σύστημα με λεηλατημένα αποθεματικά, πλήρως ανορθολογικό, ένα σύστημα που είχε κάνει την εισφοροδιαφυγή συστατικό κομμάτι - την ήξερε, τη μέτραγε και την άφηνε εκεί που ήταν- και ταυτόχρονα παραλάβαμε μια αγορά εργασίας πλήρως απορρυθμισμένη, με την ανεργία στο 27%, επισήμανε η υπουργός Εργασίας, υπογραμμίζοντας: Βλέπουμε ενιαία την αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό σύστημα. Δουλεύουμε σε ένα συνολικό σχέδιο με στόχους: την ανάσχεση της ανεργίας, την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας. Μικτά κλιμάκια διενεργούν ελέγχους αυτό το διάστημα για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, κάτι που θα φέρει και πόρους στο ασφαλιστικό σύστημα.

Αναφερόμενη στα εργασιακά, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε: Θα νομοθετήσουμε σήμερα ότι, από τον Σεπτέμβρη του 2018 θα επανισχύσουν οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων ( η ευνοϊκότερη ρύθμιση και η επεκτασιμότητα των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας). Με αυτόν τον τρόπο, θα δοθεί ξανά η δυνατότητα στους εργαζόμενους να διεκδικούν και να υπογράφουν συμβάσεις με υψηλότερους μισθούς και καλύτερους όρους εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γαλλία: «Εποχή Μακρόν» για την Πέμπτη Δημοκρατία - Νίκη με 66% δίνουν τα τελικά αποτελέσματα

Το 66,01% έλαβε ο Εμανουέλ Μακρόν έναντι 33,99% για την Μαρίν Λεπέν, όπως έχουν διαμορφωθεί τα αποτελέσματα στην επικράτεια σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας σήμερα στις 02:40 (ώρα Ελλάδας).

Les résultats transmis par @Place_Beauvau après le dépouillement de 90% des communes https://t.co/ORtgl8k3TE #AFP pic.twitter.com/VfjGPqcalv
— Agence France-Presse (@afpfr) May 7, 2017

Η αποχή ανήλθε στο 24,95%.

Ο 39χρονος επικεφαλής του En Marche! γίνεται ο 8ος πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας έχοντας πετύχει μια ξεκάθαρη νίκη έναντι της υποψήφιας του Εθνικού Μετώπου, ηλικίας 48 ετών.

Η πρώτη δήλωση του νέου Προέδρου 

«Ανοίγει μια νέα σελίδα» για τη Γαλλία, «αυτή της ελπίδας και της εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται», δήλωσε απόψε ο νικητής των προεδρικών εκλογών Εμανουέλ Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Γυρίζουμε μια νέα σελίδα στη μακρά ιστορία μας απόψε», τόνισε ο Μακρόν εκφράζοντας την ευχή αυτή να είναι μια σελίδα «ελπίδας και εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται». «Ανοίγει μια νέα σελίδα, αυτή της ελπίδας και της εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται».

Ο Φρανσουά Ολάντ τηλεφώνησε στον Εμανουέλ Μακρόν για να τον συγχαρεί 

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ "συνεχάρη θερμά" τον Εμανουέλ Μακρόν για της εκλογή του στο προεδρικό θώκο της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρικό μέγαρο, ο Ολάντ επισήμανε ότι η νίκη του Μακρόν δείχνει ότι η πλειονότητα των Γάλλων πολιτών επιθυμεί να ενωθεί γύρω "από τις αξίες της Δημοκρατίας".

Οι Γάλλοι πολίτες επέλεξαν τον Μακρόν για πρόεδρο της χώρας

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε ότι οι Γάλλοι πολίτες επέλεξαν τον Εμανουέλ Μακρόν για πρόεδρο της χώρας επιλέγοντας να κρατήσει η Γαλλία την θέση της στην καρδιά της Ευρώπης.

Η Μαρίν Λεπέν συνεχάρη τον Μακρόν

Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας. Η ίδια χαρακτήρισε τα ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα της, το Εθνικό Μέτωπο, ιστορικά.

Σύντομη" και "φιλική" τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Μακρόν και της Λεπέν

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν είχαν μια "σύντομη" και "φιλική" τηλεφωνική συνδιάλεξη, σύμφωνα με το περιβάλλον του νέου προέδρου της Γαλλίας.

"Πολύ θερμή" τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ του Μακρόν και της Μέρκελ

Μια "πολύ θερμή" τηλεφωνική συνδιάλεξη είχαν ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ σήμερα το βράδυ, αμέσως μετά την ανακοίνωση της νίκης του κεντρώου υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές, γνωστοποίησε το περιβάλλον του Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε την πρώτη του επαφή με έναν ξένο ηγέτη, (συγκεκριμένα) με την Άγγελα Μέρκελ. Συνομίλησαν για περίπου 10 λεπτά και η συνδιάλεξή τους ήταν πολύ θερμή» διευκρίνισε η ίδια πηγή. Μεταξύ άλλων ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε στην Άγγελα Μέρκελ ότι θα επισκεφθεί σύντομα το Βερολίνο.

Η καγκελαρία συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν

Εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ εξέφρασε μέσω Twitter συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν, κάνοντας λόγο για μια νίκη υπέρ μιας ισχυρής ενωμένης Ευρώπης και υπέρ της γαλλογερμανικής φιλίας.

Συγχαρητήρια της Τερέζας Μέι στον Εμανουέλ Μακρόν

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, σύμφωνα με μια ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο.
"Η πρωθυπουργός συνεχάρη θερμά τον εκλεγμένο πρόεδρο Μακρόν για την εκλογική του επιτυχία. Η Γαλλία είναι μία από τις στενότερες συμμάχους μας και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το νέο πρόεδρο σε ένα εύρος κοινών προτεραιοτήτων" επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Ζήτω ο πρόεδρος Μακρόν», έγραψε στο Twitter ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι

«Ζήτω ο πρόεδρος Μακρόν. Μια ελπίδα πλανάται πάνω από την Ευρώπη», έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

«H ξεκάθαρη νίκη του Μακρόν γράφει μια σελίδα ελπίδας για την Γαλλία και την Ευρώπη» έκρινε από την μεριά του ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς Ματέο Ρέντσι. Στενοί συνεργάτες του Ρέντσι, τις τελευταίες ημέρες, σημείωναν τη μεγάλη ομοιότητα του εκλογικού προγράμματος του Μακρόν με τις θέσεις του αρχηγού του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος.

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συνεχάρη τον Μακρόν μέσω του Twitter.  

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας μέσω twitter απέστειλε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. «Συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν, συγχαρητήρια στους Γάλλους πολίτες που διάλεξαν την Ελευθερία, την Ισότητα και την Αλληλεγγύη από την τυραννία των ψεύτικών ειδήσεων», έγραψε ο Ντ. Τουσκ.
Congratulations @EmmanuelMacron. Congratulations to French people for choosing Liberty, Equality and Fraternity over tyranny of fake news.
— Donald Tusk (@eucopresident) May 7, 2017
Συγχαρητήρια στον νέο Γάλλο Πρόεδρο και από τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.  

Οι Γάλλοι επέλεξαν τον δρόμο του «ευρωπαϊκού μέλλοντος» της χώρας τους, σημείωσε με ικανοποίηση απόψε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Εμανουέλ Μακρόν μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Félicitations @EmmanuelMacron! Heureux que les Français aient choisi un avenir européen. Ensemble pour une #Europe plus forte et plus juste pic.twitter.com/GWlxKYs4hL
— Jean-Claude Juncker (@JunckerEU) May 7, 2017 πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!