EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

ΟΑΕΔ: «Αντί να καταργείται η ανεργία, καταργούνται επιδόματα»

Αντί να καταργείται η ανεργία των νέων, καταργείται ένα ακόμα επίδομα για τους ανέργους νέου
Από την αρχή της κρίσης και των μνημονίων μέχρι σήμερα οι άνεργοι αυξάνονται ενώ οι επιδοτούμενοι άνεργοι έχουν μειωθεί σε ποσοστό άνω του 30%. Δηλαδή, ενώ το 2010 επίδομα ανεργίας ελάμβαναν περίπου το 40-45% επί του συνόλου των ανέργων, σήμερα επίδομα ανεργίας λαμβάνει περίπου το 10% του συνόλου των ανέργων.

Να επισημάνουμε, για άλλη μια φορά, ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ανέρχεται περίπου στο 1εκ., ενώ η χώρα μας κατέχει την πρωτιά και στην ανεργία των νέων.

Σε μια εποχή που οι νέοι μας μεταναστεύουν μαζικά, προκειμένου να αναζητήσουν μια δουλειά, σε μια εποχή που η 1η προτεραιότητα του Οργανισμού συνολικά θα έπρεπε να είναι η στήριξη των ανέργων, η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει την περικοπή ενός ακόμα επιδόματος, αυτού των Νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας (20-29 ετών), ένα επίδομα που το τελευταίο έτος έλαβαν περίπου 3.500 νέοι.

Καταργείται ένα ακόμα επίδομα χωρίς να υπάρχει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων. Καταργείται η κοινή λογική, καταργείται κάθε δυνατότητα ανάσχεσης της ανεργίας.

Καλούμε την Κυβέρνηση αντί της περικοπής επιδομάτων, να υιοθετήσει επέκταση και αύξηση στην κάθε είδους στήριξη των ανέργων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποδώσει τα χρήματα από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών στους ανέργους όπως έχει υποχρέωση να το κάνει.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτά είναι τα σενάρια για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας

Εντατικές διαβουλεύσεις σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες με στόχο την προετοιμασία μιας συνολικής απόφασης για την Ελλάδα, η οποία θα συζητηθεί στο Εurogroup της 22ας Μαΐου.
 
Μετά την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, το βάρος πλέον έχει εστιαστεί στην εξεύρεση ενός κοινού τόπου για την ελάφρυνση του χρέους, κάτι που ζητάει επιτακτικά το ΔΝΤ προκειμένου να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.
 
Σύμφωνα με κοινοτική πηγή στις Βρυξέλλες, μέσα στην εβδομάδα και ειδικότερα στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου της Ομάδας G7, που θα γίνει μεταξύ 11 και 13 Μαΐου στο Μπάρι της Ιταλίας, θα γίνουν οι τελευταίες διαβουλεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων και το ΔΝΤ, ώστε να ετοιμαστεί ένα σχέδιο συμφωνίας, το οποίο αρχικά θα συζητήσει στους τεχνοκράτες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, δηλαδή στο Εuroworking Group την προσεχή Δευτέρα και στη συνέχεια στο Εurogroup στις 22 Μαΐου.
 
Διάφορα σενάρια

Το σχέδιο των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος θα κινείται στη βάση της απόφασης του Εurogroup του Μαΐου 2016, ωστόσο θα είναι πιο περιγραφικό σχετικά με τους τρόπους ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, που θα υλοποιηθούν με τη λήξη του ελληνικού προγράμματος, το καλοκαίρι του 2018. Την αποσαφήνιση της απόφασης του Μαΐου 2016 ζητάει το ΔΝΤ προκειμένου να έχει μια σαφή πολιτική δέσμευση από την πλευρά των Ευρωπαίων για την ελάφρυνση του χρέους.
 
Αναφορικά με τους τρόπους ελάφρυνσης, στο «τραπέζι» βρίσκονται διάφορα σενάρια, τα οποία επικεντρώνονται στην περαιτέρω επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, στην μετατροπή των κυμαινόμενων επιτοκίων σε σταθερά, στην εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ από τους Ευρωπαίους ώστε να μειωθεί το επιτόκιο ή ακόμη στην επαναγορά των διμερών δανείων που είχαν δώσει οι εταίροι στην Ελλάδα τον Μάιο του 2010.
 
Η διευθέτηση του χρέους σε συνδυασμό με την είσοδο της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ εκτιμάται ότι θα δώσουν ώθηση στην οικονομία, η οποία τους τελευταίους μήνες -και λόγω της καθυστέρησης στη διαδικασία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης- βρίσκεται σε φάση επιβράδυνσης.
 


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Εγώ πως θα ζήσω με 560 ευρώ; » - Τι είπε ένας καρκινοπαθής στον Αλέξη Τσίπρα (Video)

Στα εγκαίνια του Ιατρικού Κέντρου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης παραβρέθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο κέντρο υγείας του Ευόσμου, συνοδεία του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, όπου τον υποδέχθηκαν η υπεύθυνη του πρωθυπουργικού

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με συνταξιούχο που τον σταμάτησε, ο οποίος είναι καρκινοπαθής.

Ο κ. Γιώργος ρώτησε τον πρωθυπουργό « εγώ πως θα ζήσω με 560 ευρώ'» με τον Πρωθυπουργό να απαντά «ότι οι άλλοι σου κόψανε, εγώ δε σου έκοψα».Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κυβερνητικό μασάζ στους βουλευτές με μηνύματα για χρέος και επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων με ... "παραφωνία" από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις περικοπές 18% των κύριων κι επικουρικών συντάξεων  που περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο ήρθαν να προσθέσουν έναν ακόμη πονοκέφαλο στο Μαξίμου που προσπαθεί να κάμψει τις ανησυχίες των βουλευτών του εν όψει της ψήφισης των προαπαιτούμενων στις 18 Μαΐου.

Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο έκρινε ότι οι περικοπές είναι ασύμβατες με τις ευρωπαϊκές συνθήκες και συγκεκριμένα με το πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), ενώ επιπρόσθετα αντίκειται στην ελληνική νομοθεσία καθώς προωθείται νομοσχέδιο με περικοπές χωρίς να υπάρχει αναλογιστική μελέτη όπως απαιτείται.

Στις κυβερνητικές διαρροές επισημαίνεται ότι η εισήγηση της Ολομέλειας του ελεγκτικού συνεδρίου έχει γνωμοδοτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα κι επιχειρείται να υποβαθμιστεί το θέμα σε ενέργεια ρουτίνας από πλευράς Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σαφώς, το ερώτημα είναι κατά πόσο θα επηρεάσει και το κλίμα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε μια στιγμή που φαίνεται να καταγράφονται γκρίνια και ανησυχία, σχετικά με το πόσο οι δανειστές – σε αντάλλαγμα των μέτρων του 2019 και του 2020 - θα τηρήσουν το δικό τους σκέλος της συμφωνίας και θα προχωρήσουν στον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων του χρέους, που ανοίγουν το δρόμο για την έξοδο στις αγορές.

Χθες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να διασκεδάσει την ανησυχία ότι η κυβερνητική βεβαιότητα σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας για τη μεσοπρόθεσμη ρύθμιση του χρέους, εκπέμπεται για λόγους συσπείρωσης των ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενόψει ψηφοφορίας στη Βουλή.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας αναφέρθηκε στο ζήτημα λέγοντας «είμαστε πιο κοντά από ποτέ άλλοτε σε μια ουσιαστική διευθέτηση για το χρέος. Η μπάλα δεν είναι πλέον στο δικό μας γήπεδο». Και πρόσθεσε με νόημα πως η αναφορά του αυτή δεν «δεν είναι σχήμα λόγου». «Είναι η πρώτη φορά που κλείνουμε μία αξιολόγηση και παίρνουμε χρήματα για να εφαρμόσουμε μέτρα υπό τον όρο ότι θα έχουμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», είπε και κατέληξε λέγοντας ότι τα μέτρα τα απαίτησε το ΔΝΤ οπότε αν δεν υπάρξει συμφωνία για το χρέος, «σημαίνει ότι το ΔΝΤ δε θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα» και άρα δε θα υπάρχει θέμα εφαρμογής των μέτρων.

Το "χαρτί" της επαναδιαπραγμάτευσης

Στο μεταξύ, προς ενθάρρυνση των κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων αξιοποιείται το χαρτί της επαναδιαπραγμάτευσης του μετά το τέλος του προγράμματος πακέτου.
Στην προοπτική της επαναδιαπραγμάτευσης αναφέρθηκε χθες – όχι για πρώτη φορά, ενδεχομένως όμως πιο εκτεταμένα και καθαρά - μιλώντας στον Real FM ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης:

«Ασφαλώς και υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης και αλίμονο αν δεν υπήρχε» ανέφερε προσθέτοντας,  «αυτό πια θα ήταν το τέλος της Δημοκρατίας και της πολιτικής. Πολλά πράγματα έχουν υπογραφεί από τη μία και την άλλη πλευρά και πολλά πράγματα έχουν προστεθεί και από τις δύο πλευρές».

Και συνέχισε υπονοώντας ότι η επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνηθέντων από πλευράς δανειστών είναι διαρκής, υπαγορεύεται δε από την υπεροχή τους στο συσχετισμό δύναμης σε αυτή τη συγκυρία: «Αλλωστε στο πλαίσιο της 2ης αξιολόγησης είδαμε απαιτήσεις από μέρους των δανειστών οι οποίες δεν προβλέπονταν με απόλυτη σαφήνεια από το αρχικό πρόγραμμα. Και ήταν ένα σημείο ισορροπίας, ανάμεσα στο ΔΝΤ και κυρίως τη Γερμανία. Άρα οι συσχετισμοί είναι αυτοί που μετράνε, η κατάσταση της χώρας, τότε, όταν θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, είναι όλα αυτά τα οποία πρέπει να δούμε και βέβαια και τον πολιτικό χάρτη των χωρών της Ευρώπης που θα μας επιτρέψουν να βάλουμε θέματα υπό διαπραγμάτευση».

Το Μαξίμου για ευνόητους λόγους αποφεύγει επισήμως τη σχετική ρητορική (καθώς μπορεί να προκαλέσει αντίδραση από τους δανειστές σε μια κρίσιμη στιγμή) και μένει στην επισήμανση ότι η συμφωνία είναι ισορροπημένη. Πρέπει ωστόσο να επισημανθεί ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός προ ημερών κατά τη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 άνοιξε παράθυρο για επαναδιαπραγμάτευση της «επόμενης μέρας» με καλύτερους όρους, αν ψηφιστεί η συμφωνία που αποτελεί το «εξιτήριο» όπως είχε πει από το πρόγραμμα.

Το στοιχείο της πιθανότητας επαναδιαπραγμάτευσης μετά τη λήξη του προγράμματος σε συνάρτηση και με τη διεθνή πολιτική και οικονομική συγκυρία που θα υπάρχει τότε, είχε αναδείξει ήδη πριν το Πάσχα μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ερμηνεύοντας τις εισηγήσεις του πρωθυπουργού και του ΥΠΟΙΚ στη συνεδρίαση του οργάνου.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Βόμβα» από το Ελεγκτικό Συνέδριο: Παράνομες οι νέες περικοπές συντάξεων από το 2019

Αντίθετες στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) είναι οι περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων κατά 18% από το 2019, που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές, σύμφωνα με γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου,

Οι σύμβουλοι του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου υπογραμμίζουν ότι καλούνται να γνωμοδοτήσουν επί ενός νομοσχεδίου που προβλέπει περικοπές συντάξεων μετά από δύο χρόνια, δίχως να υπάρχει σχετική αναλογιστική μελέτη όπως προβλέπει η νομοθεσία και η νομολογία των Ελληνικών δικαστηρίων.

Η απόφαση έρχεται πριν ακόμη ψηφιστούν τα συμφωνηθέντα μέτρα με τους δανειστές, ενώ σημειώνεται ότι η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε μία προσπάθεια να «στρογγυλέψει» την αντίθεση αυτή των σκληρών επαναλαμβανόμενων περικοπών, επισημαίνει ότι «ενδεχομένως» οι περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων να προσκρούουν στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ.\
 πηγη
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτή είναι η συμφωνία της 2ας Μαΐου με τους δανειστές - Την δημοσίευσε ολόκληρη η Handelsblatt

Το τελικό κείμενο του Μνημονίου, που συμφωνήθηκε τα ξημερώματα της 2ας Μαΐου, έφερε στο φως της δημοσιότητας η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

Οι διαφορές, όπως προκύπτει, είναι ελάχιστες, σε σχέση με το κείμενο του Μνημονίου. Το κείμενο έχει διευρυνθεί, καθώς έχουν προστεθεί λεπτομέρειες σε όλο το φάσμα των δράσεων, από την περικοπή των επιδομάτων του 2018 μέχρι τον τρόπο με τον οποίο θα υπάρξει μείωση συντάξεων και αφορολόγητου εντός των επόμενων ετών.

Ίσως η πιο σημαντική προσθήκη αφορά στην άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής και αφορά στη διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος για τα επόμενα τέσσερα έτη μετά το 2018, ήτοι από το 2019 έως και το 2022, επιβεβαιώνοντας αυτό που ήταν ήδη γνωστό από το προσχέδιο του κειμένου.

Σοκ προκαλεί η επιβεβαίωση της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς ως βάση υπολογισμού ορίζονται τα ακαθάριστα έσοδα πριν τις εισφορές της προηγούμενης χρονιάς. Υπάρχει έκπτωση 15% μόνο για το 2018.

Τα βασικά στοιχεία ισχύουν όπως τα γνωρίζαμε καθώς:

- Από 1.1.2019 περικόπτεται η προσωπική διαφορά στις κύριες συντάξεις ως 18% καθώς και μέρος των επικουρικών αν δεν συμπληρώνεται το απαιτούμενο ποσό περικοπής. Η μέση μείωση της σύνταξης θα είναι 9% σε κύριες και επικουρικές. Το μέτρο θα θίξει πάνω από 1.000.000 συνταξιούχους που παίρνουν σύνταξη πάνω από 700 ευρώ. Οι απώλειες θα αρχίζουν από λίγα ευρώ έως και πάνω από 300 ευρώ το μήνα. Η συνολική μείωση της σύνταξης δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 18%. Άρα χάνονται μία ως δύο συντάξεις το χρόνο.

- Από 1.1.2020 (ή από 1.1.2019 αν δεν πιαστεί ο στόχος του πλεονάσματος) επιβάλλεται η μείωση του αφορολόγητου από 8.636 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που θα φέρει επιβάρυνση από 650 ευρώ ακόμη και για τους φτωχότερους. Έτσι, όσοι παίρνουν σύνταξη πάνω από 474 ευρώ το μήνα δεν θα καλύπτονται από το αφορολόγητο. Για παράδειγμα, ένας συνταξιούχος που λαμβάνει 720 ευρώ το μήνα και μέχρι τώρα δεν πλήρωνε φόρο θα κληθεί να πληρώσει πάνω από 600 ευρώ. Παράλληλα, επιβεβαιώνεται και το δημοσίευμα του «Business Stories» (07/05/2017), αναφορικά με τα ειδικά μισθολόγια. Στο κείμενο του Συμπληρωματικού Μνημονίου της Ευρωπαϊκής πλευράς (SMoU) στη σελίδα 48 αναφέρεται ότι η κυβέρνηση «θα εγκρίνει», ως προαπαιτούμενη ενέργεια (prior action), «νομοθεσία για να ολοκληρώσει τον εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων, ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για το ενιαίο μισθολόγιο».

Όπου «εξορθολογισμός», στη γλώσσα του Μνημονίου σημαίνει περικοπή, η οποία αφορά δικαστικούς, γιατρούς του ΕΣΥ και πανεπιστημιακούς, αλλά το κείμενο φωτογραφίζει κυρίως τους στρατιωτικούς και τους υπόλοιπους ένστολους (λιμενικούς, σώματα ασφαλείας κ.ά.).

Στη σελίδα 4 αναφέρεται ότι η κυβέρνηση θα πρέπει ως prior action να νομοθετήσει τον «εξορθολογισμό (σ.σ.: δηλαδή το κόψιμο) ορισμένων επιδομάτων στον στρατιωτικό τομέα, με απόδοση επτά εκατ. ευρώ το 2018. Σε αυτά θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλαμβάνονται:

1. «Τα κριτήρια επιλεξιμότητας και τον τρόπο υπολογισμού για τα επιδόματα των επικίνδυνων λειτουργιών (dangerous operations allowances)». Αφορά το επίδομα επικινδυνότητας που λαμβάνουν τα στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

2. «Τον εξορθολογισμό του επιδόματος που καταβάλλεται για την υπηρεσία στο εξωτερικό μέσω της μείωσης των θέσεων και της διάρκειας των τοποθετήσεων στο εξωτερικό». Αυτή η διάταξη αφορά τους αξιωματικούς υπηρετούν εκτός Ελλάδας. Στην ίδια σελίδα γίνεται λόγος για «τον εξορθολογισμό των κινήτρων απόδοσης στο Μισθολόγιο του Δημοσίου κατά 33 εκατ. ευρώ».

Στο πλαίσιο αυτό το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προχωράει εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα τη λίστα των επιδομάτων που θα περικοπούν στο πλαίσιο της κατάρτισης των προαπαιτούμενων.

Οι γνώστες του κειμένου λένε ότι αφορά επιδόματα και αμοιβές 180.000 δημοσίων υπάλληλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι, όπως επισημαίνεται, το ΔΝΤ θα ζητήσει από τη ΝΔ να δεσμευτεί ότι δεν θα αντιστρέψει τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή το 2020.


pronews
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ… ΣΚΟΤΩΝΕΙ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟΝ… ΚΑΙΑΔΑ

Το νέο Μνημόνιο σκοτώνει: «Χαράτσι» έως και 36% στους ελεύθερους επαγγελματίες Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Ο «Θάνατος του Εμποράκου» γίνεται πλέον ζωντανή πραγματικότητα στην Ελλάδα των Μνημονίων, καθώς η νέα συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών οδηγεί στην πλήρη εξόντωση τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και τους αγρότες, που θα δουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους να παίρνουν την ανηφόρα από το 2018.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Μνημονίου, έρχεται νέο «χαράτσι» έως και 36%, γεγονός που οδηγεί στον πλήρη εκμηδενισμό των μεσαίων εισοδημάτων. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ακόμη κι όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας δηλώνει ετήσιο εισόδημα 6.000 ευρώ, θα καλείται από την επόμενη χρονιά να πληρώνει επιπλέον 270 ευρώ κάθε χρόνο!

Αυτό θα συμβαίνει, επειδή αλλάζει ριζικά ο τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, μιας και αυτές θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος, προσαυξημένου κατά το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά. Τούτο, ωστόσο, θα συνεπάγεται και νέο πρόσθετο βάρος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, να προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα νέα αρνητικά μέτρα, υποστηρίζοντας ότι το 2018 θα υπάρξει μία έκπτωση 15%, η οποία θα οδηγεί περίπου στην ίδια επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.

Το ζήτημα, πάντως, είναι ότι για πολλοστή φορά τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα έρχονται να πληρώσουν το «μάρμαρο» του νέου Μνημονίου, με την κυβέρνηση απλώς να μεταθέτει τα σκληρά μέτρα σε βάθος διετίας, ώστε να αποφύγει το ήδη βαρύ πολιτικό κόστος.
newsbomb.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!