EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Αναλαμβάνουν οι τοκογλύφοι την εκπροσώπηση της εργατικής τάξης...

Τέλος με την ανάμιξη των κομμάτων στον Συνδικαλισμό. Αναλαμβάνουν οι τοκογλύφοι την εκπροσώπηση της εργατικής τάξης ...για να μπει επιτέλους μία τάξη... Δεν μπορούν να τα αφήνουν όλα στην τύχη και σε κάτι εκβιαστές.

Τα ξένα κοράκια δεν θα έρθουν στην Ελλάδα να γευματίσουν αν δεν ελέγχουν και τους συνδικαλιστές ...αν δεν εξασφαλίσουν ότι καμία απεργία δεν θα τους χαλάσει το φαγοπότι.

Γράφει σχετικά "ΤΟ ΒΗΜΑ":Με στόχο την αλλαγή του συνδικαλιστικού κινήματος σε τριτοβάθμιο επίπεδο, δηλαδή στη ΓΣΕΕ ανακοινώθηκε η ίδρυση νέας συνδικαλιστικής παράταξης με την επωνυμία «Ενότητα Δύναμη Ευθύνης και Προοπτικής» με επικεφαλής τον πρόεδρο του συλλόγου προσωπικού ALPHA BANK κ. Τάσο Γκιάτη.
 
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της νέα παράταξης, σε αυτήν συμμετέχουν συνδικαλιστές από όλους τους εργασιακούς χώρους και στόχος της είναι το αμέσως προσεχές διάστημα να υπάρξει διεύρυνσή της εκπροσώπησή της προς πάσα κατεύθυνση. Βασική επιδίωξη της νέας παράταξης είναι η αλλαγή της εικόνας που έχει σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα στην κοινωνία και τους εργαζόμενους. «Χωρίς κραυγές και αφορισμούς, η 'Ενότητα' επιδιώκει την αλλαγή στη δομή και τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος σε τριτοβάθμιο επίπεδο (ΓΣΕΕ)», σημειώνεται στην ανακοίνωση της παράταξης. Στόχος της είναι η εδραίωση ενός νέου μοντέλο που θα λειτουργεί με αξιοκρατία, δικαιοσύνη, κοινωνική αλληλεγγύη στα πλαίσια μίας σύγχρονης, ελεύθερης και ευρωπαϊκής δομής, απαλλαγμένο από κομματικές εξαρτήσεις».

Στις βασικές της επιδιώξεις αναφέρονται:
 
Πρώτον, η στήριξη των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.
 
Δεύτερον, η κατάθεση πρότασης για μεγάλες αλλαγές στην δομή του συνδικαλιστικού κινήματος. Και τρίτον, η επιδίωξη «αντικατάστασης του ληστρικού και ισοπεδωτικού μοντέλου σοβιετικής έμπνευσης στο ασφαλιστικό, με ένα σύγχρονο μοντέλο δημιουργίας επαγγελματικών ταμείων και η καθιέρωση των τριών πυλώνων ασφάλισης».

Αναλυτικά στην ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης - την οποία υπογράφουν 22 εν ενεργεία συνδικαλιστές - σημειώνονται τα εξής:
«Συγκροτήθηκε σε σώμα και ξεκινάει τη δράση της μια νέα μεγάλη συνδικαλιστική παράταξη.
 
Μια συνδικαλιστική παράταξη που λειτουργεί χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και που έχει στόχο να αλλάξει τη δομή του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας.
 
Θέλουμε να εδραιώσουμε ένα νέο συνδικαλιστικό μοντέλο που θα λειτουργεί με αξιοκρατία, δικαιοσύνη, κοινωνική αλληλεγγύη στα πλαίσια μιας σύγχρονης, ελεύθερης, ευρωπαϊκής δομής.
 
Βασικά χαρακτηριστικά μας είναι η εσωτερική δημοκρατική λειτουργία, η διαφάνεια, η αξιοπρέπεια που είναι οι βασικές αρχές για την προστασία
των ατομικών ελευθεριών μέσα σε ένα ελεύθερο οικονομικό τοπίο που θα εξασφαλίζει ευημερία για τους εργαζόμενους.
 
Δημιουργήσαμε ένα δημοκρατικό, κοινωνικό, μεταρρυθμιστικό σχήμα που στηρίζεται στην σύγχρονη αντίληψη συνδικαλιστικής έκφρασης μακριά από ακραίες μορφές που στηρίζονται στον λαϊκισμό και στην αδιαλλαξία που ενώ εμφανίζονται έτσι στο προσκήνιο, υποκλίνονται με υποτέλεια σε κόμματα και εργοδότες στο παρασκήνιο.
 
Η «ΕΝΟΤΗΤΑ-δύναμη ευθύνης και προοπτικής» στηρίζει απόλυτα τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών μέσα σε ένα πλαίσιο διαλόγου, αξιοπιστίας και υπεύθυνης διεκδίκησης.
 
Οικοδομούμε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό μοντέλο συνδικαλιστικής δράσης με στόχο την πραγματική εξυπηρέτηση των επαγγελματικών συμφερόντων των εργαζομένων.
 
Είναι η ώρα για μια νέα αρχή που δεν θα μείνει στις διαπιστώσεις, στην καταγγελία, τον αφορισμό και την απόκρυψη της αληθινής κατάστασης που βιώνουμε αλλά θα βασίζεται σε προτάσεις και θέσεις οικοδομώντας έτσι ένα σύγχρονο συνδικαλιστικό μοντέλο με τη δημιουργία νέων θεσμών που βασίζονται στο σήμερα και προσδιορίζουν το μέλλον.
 
Η παράταξή μας απορρίπτει την κάθετη εκπροσώπηση και την άνωθεν επιβολή των αρχών μας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο (σωματείο) και δευτεροβάθμιο επίπεδο (ομοσπονδίες).
 
Συναντιόμαστε, μέσα από την ανεξαρτησία μας, σε ένα τρίτο επίπεδο όπου με τη συμμετοχή μας στο ανώτατο συνδικαλιστικό επίπεδο με ενιαία έκφραση και συγκλίσεις έχουμε στόχο να αλλάξουμε συνολικά το σημερινό συνδικαλιστικό κατεστημένο.
 
Δεν έχουμε αγκυλώσεις, εμμονές, ιδεοληψίες, τάσεις επιβολής στη συνείδηση των εργαζομένων με οράματα του παρελθόντος που μας έφεραν στη σημερινή στασιμοχρεοκοπία.
 
Οικοδομούμε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό μοντέλο δράσης και για το σκοπό αυτό θα συνδεθούμε με ομάδες εργαζομένων στην Ευρώπη.
 
Η συνδικαλιστική έκφραση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, δεν εξαντλείται στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες.
 
Είμαστε έτοιμοι με τις δικές μας θέσεις και προτάσεις να παρέμβουμε στον όποιο διάλογο γίνει στα πλαίσια εκσυγχρονισμού των νόμων που αφορούν τα δικαιώματά μας.
 
Δεν δεχόμαστε να συμμετέχουμε ως απαθείς θεατές στο έργο της πλήρους ισοπέδωσης των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και να δεχόμαστε να παίρνουμε ένα φιλοδώρημα πολύ μικρότερο, ιδίως για τις νέες γενιές, σε σχέση με αυτά που εισφέρουμε.
 
Αυτό το ληστρικό κρατικό ισοπεδωτικό μοντέλο σοβιετικής έμπνευσης πρέπει να αντικατασταθεί μέσα από ένα σύγχρονο μοντέλο δημιουργίας επαγγελματικών ταμείων ασφάλισης και καθιέρωση τριών πυλώνων ασφάλισης.
 
Ακόμη και στο επίπεδο της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής μας κάλυψης η κατάσταση είναι εφιαλτική και οφείλουμε να πάρουμε θέση».


Ιδρυτικά μέλη:

ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ALPHA BANK, ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΠΕ και ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΣΕΕ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΩΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ ΕΛΤΑ ΑΘΗΝΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ COSMOTE, ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΤ-ΟΤΕ, ΣΥΜΕΩΝ ΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΟΙΚ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ και ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΚΕ ΠΑΣΕ-ΟΤΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΥΡΛΗΣ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΙΔΑΣ ΑΝΑΠΛ.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΑΡΙΑΡΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟΥ και ΥΠ. ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΚΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΥΔΑΠ και ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΟΥΝΤΟΥΛΑΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΥΔΑΠ, ΣΑΒΒΑΣ ΜΙΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΚΑΛΗΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΛΑΡΚΟ, ΗΛΙΑΣ ΤΣΑΛΑΣ ΟΙΚΟΝ. ΥΠΕΥΘ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΛΑΡΚΟ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΡΙΒΑΣ ΜΕΛΟΣ ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΗΛΠΑΠ ΣΤΟ ΕΚΑ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΑΝΟΣ ρ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΡΓ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΠΑΜΠΟΝΗΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΣΑ (ΟΣΥ), ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΣΚΙΝΙΔΗΣ πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΡΑΜ (ΣΤΑΣΥ), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΙΛΙΑΡΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε. ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΝΩΛΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ και ΜΕΛΟΣ ΕΕ ΓΣΕΕ.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«WCRY»: Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – Πως θα προστατευτείτε (βίντεο)

Ένας ιός ransomware εξαπλώνεται επιθετικά σε όλο τον πλανήτη το τελευταίο 24ωρο, με περισσότερους από 100.000 υπολογιστές σε 99 χώρες να έχουν προσβληθεί – Πέντε απλά βήματα για να προστατευτείτε.

Ο ιός μολύνει τα αρχεία του υπολογιστή και στη συνέχεια απαιτεί bitcoins για να τους ξεμπλοκάρει (που δεν συμβαίνει ποτέ).

Οι τρύπες ασφαλείας που εκμεταλλεύεται το ransomware, αποκαλύφθηκαν πριν από αρκετές εβδομάδες από τους χάκερς TheShadowBrokers, μια μυστηριώδη ομάδα που δημοσίευσε τα λεγόμενα εργαλεία hacking που χρησιμοποιεί η NSA ως μέρος της συλλογής πληροφοριών.

Ειδικοί της κυβερνοασφάλειας ισχυρίζονται ότι θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη επίθεση αυτού του είδους που έχει καταγραφεί ποτέ. Μάλιστα, ο Mikko Hypponen, επικεφαλής ερευνητής της εταιρίας F-Secure που εδρεύει στο Ελσίνκι, χαρακτήρισε την επίθεση «το μεγαλύτερο ξέσπασμα ransomware στην ιστορία».

Το WION μίλησε στον πρόεδρο της Cyberpol για τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε και πώς εξαπλώθηκε και για τις προφυλάξεις που μπορούν να ληφθούν για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων.
Μια αύξηση στην δραστηριότητα του κακόβουλου λογισμικού παρατηρήθηκε ξεκινώντας από τις 8:00 CET (07:00 GMT) την Παρασκευή, ανέφερε η εταιρία λογισμικού ασφάλειας Avast, προσθέτοντας ότι «γρήγορα κλιμακώθηκε σε μαζική εξάπλωση».

Σε λίγες ώρες, εντοπίστηκαν πάνω από 75.000 επιθέσεις παγκοσμίως, ανέφερε η εταιρεία. Εν τω μεταξύ, το MalwareTech ανίχνευσε πάνω από 100.000 μολυσμένα συστήματα τις τελευταίες 24 ώρες.

Βρετανία και Ισπανία ζήτησαν από την Europol να βοηθήσει στη διερεύνηση των κυβερνοεπιθέσεων ransomware, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Jan Op Gen Oorth, χωρίς να επεκταθεί περαιτέρω.

Τι λένε οι ειδικοί

Δεκάδες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν επηρεαστεί, καθώς ο αριθμός των θυμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται, σύμφωνα με τον ρωσικό πολυεθνικό φορέα παροχής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, Kaspersky Lab.

Οι χρήστες υπολογιστών με ενημερώσεις των Windows στους υπολογιστές τους προστατεύονται από την πιο πρόσφατη επίθεση κακόβουλου λογισμικού, ανέφερε η Microsoft σε μια δήλωση.

«Οι χρήστες που χρησιμοποιούν το δωρεάν μας λογισμικό προστασίας από ιούς και έχουν ενεργοποιημένο το Windows Update προστατεύονται. Συνεργαζόμαστε με τους πελάτες για να παρέχουμε πρόσθετη βοήθεια», ανέφερε η εταιρεία.

Αναταραχή και στη Γερμανία

Το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια Πληροφοριών (BSI0) εξέδωσε μια προειδοποίηση μέσω του Twitter «συμβουλεύοντας έντονα» για την εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης MS17-010 της Microsoft.

Επιπλέον, το BSI δήλωσε ότι η ενημερωμένη έκδοση της Microsoft εμποδίζει την εκμετάλλευση μιας παραβίασης ασφάλειας και υπενθύμισε ότι τα συνηθισμένα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων του υπολογιστή είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Το σύστημα που χρησιμοποιούν οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι επηρεάστηκε από το ransomware. Αυτό αποδεικνύουν οι οθόνες σε ορισμένους σταθμούς, όπως η Φρανκφούρτη και το Neustadt.

Οι ΗΠΑ

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των Η.Π.Α. λέει ότι είναι έτοιμο να δώσει τεχνική υποστήριξη για την καταπολέμηση των κακοηθών ransomware. Η υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης αργά την Παρασκευή, ότι τώρα μοιράζεται πληροφορίες σχετικά με τον ιό με εγχώριους και ξένους εταίρους.

ΠΕΝΤΕ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

Ένα επιθετικό νέο στέλεχος του ransomware κλείνει τους υπολογιστές που λειτουργούν με Windows σε όλο τον κόσμο. Αν και ο ιός που είναι γνωστός ως WannaCry έχει ήδη μολύνει πάνω από 100.000 υπολογιστές σε 99 χώρες, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολο να εξασφαλίσετε τα ψηφιακά σας δεδομένα.

Το πιο πρόσφατο ransomware χρησιμοποιεί ασύμμετρη κρυπτογράφηση για να κρατήσει τις πληροφορίες του στόχου για λύτρα, χρησιμοποιώντας ένα ζευγάρι κλειδιών που δημιουργούνται με μοναδικό τρόπο από τον εισβολέα για το θύμα. Ο εισβολέας κάνει το ιδιωτικό κλειδί διαθέσιμο στο θύμα μόνο μετά την πληρωμή των λύτρων – ή πολύ πιθανόν, όχι.

Εδώ είναι μερικά απλά βήματα για να προστατεύσετε το μηχάνημά σας και να εξασφαλίσετε ότι τα αρχεία σας δεν θα πέσουν όμηροι ηλεκτρονικών απατεώνων.

# 0 Patch!

Οι ειδικοί ασφαλείας σας συμβουλεύουν να εγκαταστήσετε το Microsoft fix-MS17-010-αμέσως. Μετά την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι έχετε επανεκκινήσει το σύστημα.

Το patch που κλείνει το backdoor που χρησιμοποίησε η WannaCry για να εισχωρήσει στο σύστημα απελευθερώθηκε από τη Microsoft στις 14 Μαρτίου – προφανώς λίγο μετά το γεγονός ότι η NSA γνώριζε ότι το λογισμικό της έχει κλαπεί και περίπου ένα μήνα πριν η ομάδα hacking Shadow Brokers το εκθέσει στον κόσμο.

Γενικά, η επιδιόρθωση του συστήματός σας και η εγκατάσταση συνηθισμένων ενημερώσεων της Microsoft θα πρέπει να εξασφαλίζουν έναν μέσο χρήστη υπολογιστή από ανεπιθύμητα τρωτά σημεία.

# 1 Προσοχή!

Όπως και με πολλά άλλα ransomware, ο ιός μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα όχι μόνο μέσω της ευπάθειας των Windows, αλλά και μέσω της επίθεσης phishing «spray-n’-pray», η οποία περιλαμβάνει spamming στους χρήστες με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φέρουν κακόβουλο συνημμένο. Οι επιτιθέμενοι μπορούν επίσης να προσελκύσουν το θύμα να κάνει κλικ σε μια διεύθυνση URL όπου το κακόβουλο λογισμικό θα είναι έτοιμο να εισχωρήσει στο μηχάνημά σας.
Επειδή το ransomware απευθύνεται σε καθημερινούς χρήστες του Διαδικτύου, επιχειρήσεις και παρόχους δημόσιων υπηρεσιών, όποια άτομα ή οργανισμοί χρειάζονται συνεχή πρόσβαση στα συστήματά τους, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το ποιες ιστοσελίδες επισκέπτονται και ποια συνημμένα ανοίγουν.

# 2 Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας! (Backup)

Συνιστάται ιδιαίτερα, για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από το να βρεθείτε όμηρος κλεφτών δεδομένων, να δημιουργείτε ασφαλή αντίγραφα σημαντικών δεδομένων σε τακτική βάση. Η απλή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεν αρκεί, ωστόσο, καθώς η φυσική αποσύνδεση της συσκευής αποθήκευσης είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί η μόλυνση με ransomware επίσης. Η αποθήκευση Cloud είναι μια άλλη επιλογή για χρήση, αλλά καθιστά τα δεδομένα σας ευάλωτα σε όλες τις άλλες επιθέσεις.

# 3 Μην πληρώνετε λύτρα!

Αυτό είναι πολύ απλό – δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα θύματα θα πάρουν τα στοιχεία τους πίσω. Επιπλέον, δεν υπάρχει εγγύηση ότι οι επιτιθέμενοι δεν θα σας χτυπήσουν πάλι ούτε θα απαιτήσουν περισσότερα.

# 4 Εγκατάσταση antivirus (έστω και μια δοκιμαστική έκδοση)!

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο αφαίρεσης ransomware του λογισμικού αντιμετώπισης ιών, το οποίο θα πρέπει να σαρώσει και να εξαλείψει τυχόν προσπάθειες ransomware που βρέθηκαν στον υπολογιστή σας.

Οι περισσότερες πληρωμένες συνδρομές χρησιμοποιούν προστασία σε πραγματικό χρόνο για να προστατέψουν τους πελάτες τους. Ακόμα κι αν το ransomware ξεπεράσει το antivirus σας, οι πιθανότητες είναι καλές ότι μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα μια αυτόματη ενημέρωση ιών θα καθαρίσει τον εισβολέα από το σύστημά σας.

Οι περισσότερες εταιρείες προστασίας από ιούς προσφέρουν δοκιμαστικές εκδόσεις δωρεάν για να τεστάρετε πριν εγγραφείτε για μια πληρωμένη υπηρεσία, η οποία θα πρέπει να είναι αρκετή αν χρειαστεί να αφαιρέσετε επειγόντως ένα αδέσποτο κακόβουλο λογισμικό.

Το Ransomware γνωστό ως WannaCry, Wanna, ή Wcr, υιοθετήθηκε σε μια πολυγλωσσική πλατφόρμα και έχει προκαλέσει πλήρη παράλυση δεδομένων σε τράπεζες, νοσοκομεία και παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τη Γερμανία.

Ο ιός απαιτεί λύτρα από $ 300 έως $ 600 σε bitcoin μέχρι τις 15 Μαΐου για να ξεκλειδώσει την πρόσβαση σε δεδομένα που κρατούνται όμηροι. Το κακόβουλο λογισμικό πιστεύεται ευρέως ότι έχει αναπτυχθεί με βάση λογισμικό της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, το οποία διέρρευσε τον περασμένο μήνα από την ομάδα χάκερ Shadow Brokers.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αιφνιδιαστικός έλεγχος στο σπίτι του Γ. Παπαντωνίου από τους εισαγγελείς διαφθοράς

Αιφνιδιαστικό έλεγχο στο σπίτι του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου πραγματοποίησαν στις αρχές της εβδομάδας οι εισαγγελείς διαφθοράς με εντολή της νέας προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Η έφοδος των εισαγγελέων έγινε με άκρα μυστικότητα στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται από την Δικαιοσύνη για υποθέσεις παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο της θητείας του κ. Παπαντωνίου στο υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας , υπόθεση για την οποία πρόσφατα η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα .

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελείς πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους και στο γραφείο του πρώην υπουργού προκειμένου να αναζητήσουν στοιχεία για την έρευνα των δικαστικών αρχών , καθώς πλην της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την περίοδο της υπουργίας του κ. Παπαντωνίου διενεργείται ήδη ποινική έρευνα από την ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα.

Το κλιμάκιο των εισαγγελέων που έκαναν έφοδο στους χώρους του κ. Παπαντωνίου φέρονται να κατέσχεσαν έγγραφα καθώς και αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία αξιολογούνται και αντιπαραβάλλονται με στοιχεία που ήδη κατέχει η Δικαιοσύνη, όπως τραπεζικοί λογαριασμοί της συζύγου του, συμβάσεις εξοπλιστικών και άλλα που αφορούν τίτλους ιδιοκτησίας του ζευγαριού, ακίνητα που απέκτησαν μετά το 2000. Από την αξιολόγηση των στοιχείων αυτών αναμένεται να κριθούν οι επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης.

Πηγή: ΑΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παγκόσμια «κυβερνοεπίθεση» από χάκερ για λύτρα - «Χτυπήθηκαν» περισσότερες από 70 χώρες

Λύτρα 300 δολάρια από κάθε χρήστη υπολογιστή ζήτησαν οι χάκερ, από τη στιγμή που πραγματοποίησαν τη μαζική κυβερνοεπίθεση σε δεκάδες χώρες και οργανισμούς σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες αναφορές επηρεάστηκαν τα υπολογιστικά συστήματα σε περισσότερες από 70 χώρες.

Στη Βρετανία στόχος έγινε το Εθνικό Σύστημα Υγείας δημιουργώντας αρκετά προβλήματα.

«Δεν ήταν στόχος το Ε.Σ.Υ. είναι μια παγκόσμια επίθεση. Μία σειρά από χώρες κι οργανισμοί έχουν επηρεαστεί. Η Εθνική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας συνεργάζεται στενά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας για να διασφαλιστεί η υποστήριξη του οργανισμού και προστατεύονται παράλληλα και οι ασθενείς. Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας επί του παρόντος οποιαδήποτε υποκλοπή δεδομένων ασθενών», τόνισε η Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Στην Ισπανία οι υπάλληλοι της Telefonica αρχικά και στην συνέχεια εκείνοι στην εταιρία φυσικού αερίου και ύδρευσης βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ίδια εικόνα στους υπολογιστές τους.

«Συνέβη γύρω στις 10:30. Οι οθόνες των υπολογιστών έγιναν μπλε και στην συνέχεια μας είπαν ότι έπρεπε να φύγουμε. Οι υπολογιστές ούτως ή άλλως είχαν παγώσει», λέει ένας από τους εργαζομένους της Telefonica.

Τις περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις φέρεται να έχει δεχθεί η Ρωσία.

Συνολικά σε παγκόσμια κλίμακα έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 57.000 υπολογιστές, να έχουν εμφανίσει τα μηνύματα περί λύτρων από τους χάκερ.
πηγη


 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!