EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Απόφαση ΣΟΚ της κυβέρνησης για τα εμβόλια και όσους τα αρνούνται

Και όμως τα ζούμε όλα τώρα

Θα δούμε πολλά στην Ελλάδα! Στο πλαίσιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού όλων των παιδιών, προκειμένου να φοιτήσουν στα ολοήμερα σχολεία, η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει, όπως λέει τον κίνδυνο εμφάνισης του λεγόμενου «αντιεμβολιαστικού κινήματος», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξάνθο, θέτει υπό εξέταση το ενδεχόμενο της καταγραφής της εν λόγω άρνησης εγγράφως, με στόχο την αποθάρρυνση των γονιών.

Εν ολίγοις να δημιουργηθεί λίστα στοχοποίησης όσων γονέων αρνούνται τον εμβολιασμό στα παιδιά τους με εμβόλια που κατά καιρούς έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται η υποχρέωση των γονιών που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους να το υπογράφουν εγγράφως, και το έντυπο αυτό να επισυνάπτεται αρχικά στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού και εν συνεχεία στον ηλεκτρονικό του φάκελο, ώστε να είναι σε γνώση των γιατρών του δημόσιου συστήματος και του οικογενειακού παιδιάτρου που βρίσκεται υπό θεσμοθέτηση και να επιλαμβάνονται του θέματος.

Πως θα επιλαμβάνονται του θέματος;

Θα υπάρχουν κυρώσεις κατά των γονέων; Μήπως και ποινικές επιπτώσεις;

Το μέτρο εκτιμάται ότι θα αποθαρρύνει τους γονείς που για διάφορους λόγους γυρνάνε την πλάτη στον εμβολιασμό.

«Πρέπει να πείσουμε τους γονείς ότι κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά είναι ο εμβολιασμός των παιδιών τους», υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστα Μπαργιώτα.
Ο ίδιος σημείωσε ότι στην Ελλάδα προς το παρόν το φαινόμενο δεν έχει προσλάβει διαστάσεις κινήματος όπως σε άλλες ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο, δήλωσε ότι το ζήτημα πρέπει να παρακολουθείται πιο συστηματικά. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ μετά τις ενημερωτικές αφίσες που έχει τοποθετήσει σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας ετοιμάζει τηλεοπτικό spot για τα οφέλη του εμβολιασμού.

Θα δούμε πολλά! Ετοιμαστείτε!
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τελετουργίες παρανοϊκού ψεύδους και διαστροφών…


Η Βουλή είναι, γνωστό πλέον, μια αρένα κοκορομαχιών, ταχυδακτυλουργιών ΑΠΑΤΗΣ και τελετουργικών παραστάσεων ΨΕΥΔΟΥΣ…
 

Σ’ αυτά τα σπορ τα «αριστερά» ανδρείκελα έχουν ξεπεράσει, κατά πολύ, όλους τους προγενέστερους κυβερνητικούς απατεώνες…
 

Ο Τσίπρας έχει προσδώσει στο κυβερνητικό ψεύδος, στην πολιτική απάτη και στη διαστροφή της πραγματικότητας, μορφές παράνοιας.

Μας δουλεύει χωρίς καμιά τσίπα, χωρίς καμιά συστολή, με τον κυνισμό και την έπαρση των πωρωμένων, αλλά και των διεστραμμένων απατεώνων…

Μας πέταξε χθες κατάμουτρα, στη θεατρική του ομιλία στη Βουλή, ότι ο ελληνικός λαός τον ψήφισε για να μας «βγάλει από τα Μνημόνια και ότι αυτό θα το κάνουμε»(!!!).

Τόσο κυνικά ξεδιάντροπος και παρανοϊκά διεστραμμένος είναι. Νομιμοποίησε τα δύο πρώτα Μνημόνια, μας «έβαλε» στο τρίτο, χθες στη Βουλή μας «έβαλε» στο τέταρτο (η χαριστική βολή για την ελληνική κοινωνία και το λαό της) και ο μέγας πολιτικός απατεώνας (Τσίπρας) μας πετάει κατάμουτρα ότι θα μας «βγάλει από τα Μνημόνια»: Τέτοιο παρανοϊκό και κυνικό ψεύδος και τέτοια ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ της πραγματικότητας…

Διπλή, βεβαίως, η ΠΑΡΑΝΟΙΑ του δουλέματος του ελληνικού λαού. Από τη μία ο Τσίπρας ομολογεί ότι ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό ακριβώς για να «σχίσει τα Μνημόνια» (αυτά έλεγαν οι «αριστεροί απατεώνες) και από την άλλη εμπαίζει παρανοϊκά και με έπαρση τον ελληνικό λαό: ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ τα Μνημόνια που θα «έσχιζε», μας «βάζει» σε νέα ακόμα πιο καταστροφικά και εφιαλτικά, το χθεσινό είναι η χαριστική βολή, και κοκορεύεται, με έπαρση ότι θα μας «βγάλει» από το φέρετρο που μας έβαλε!!!

Μας δολοφονεί και μας λέει: Όταν πεθάνετε ολοκληρωτικά θα σας …αναστήσω!!!

Τέτοιος πωρωμένος, αλαζονικός και διεστραμμένος πολιτικός ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ είναι…


Τις ίδιες διαστροφές παράνοιας έχουν και όλα τα κυβερνητικά στελέχη. Αντιγράφουν τον Τσίπρα σε όλα. Απλώς στους κλώνους του Τσίπρα αυτά τα χαρακτηριστικά παίρνουν μορφές γελοιογραφικής απομίμησης και ξεπερνούν σε κομπασμό ανοησίας και τον αρχηγό τους…

Τωρινό παράδειγμα η Ελισάβετ Σκούφα, βουλευτίνα Πιερίας.


  

Μας είπε, η ανεκδιήγητη, ότι τα σχολικά συσσίτια «είναι πρόοδος...», «αντίμετρα οικονομικής ανάπτυξης»!!!

Βάπτισε «πρόοδο» τα «αντίμετρα» της χονδροειδούς ΑΠΑΤΗΣ: τις κατοχικές ελεημοσύνες των σχολικών συσσιτίων.

ΠΑΝΤΑ μετά από μεγάλες καταστροφές της οικονομικής και πολιτικής κακουργίας του καπιταλισμού, η καθεστωτική βαρβαρότητα κατέφευγε στην ΑΠΑΤΗ των «αντιμέτρων» μιας ασπιρίνης: Σχολικά συσσίτια…

Αυτό έγινε,
μετά τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα, από τις δυνάμεις του δωσιλογισμού και της κατεστημένης πολιτικής κτηνωδίας…

Τώρα για σχολικά συσσίτια μιλάει η κλώνος του Τσίπρα, η «χρήσιμη ηλίθια» της νέας μας κατοχής, Ελισάβετ Σκούφα. Αυτή τη φορά υπό το κατοχικό καθεστώς του 4ου Ράιχ…

Και μας εμφανίζει αυτό το κατοχικό «αντίμετρο» της ΑΠΑΤΗΣ (τη φιλανθρωπία της ασπιρίνης), σαν «αντίμετρο ανάπτυξης». ΟΧΙ πια τόση ανοησία από τα «αριστερά» μορμολύκεια, δεν αντέχεται…
 

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υποθέσεις διαφθοράς: Νέους μάρτυρες καλούν οι εισαγγελείς

Το δρόμο για να έρθουν στην Ελλάδα σημαντικοί μάρτυρες από το εξωτερικό που θα μπορούσαν να καταθέσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη αναφορικά με υποθέσεις διαφθοράς που βρίσκονται υπό διερεύνηση, ανοίγει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, με το οποίο ενσωματώνεται στην ελληνική νομοθεσία η λεγόμενη Ευρωπαϊκή Εντολή Έρευνας.

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Εντολή Έρευνας; Πρόκειται για μία διαδικασία η οποία αφορά σε σοβαρές περιπτώσεις δικαστικών ερευνών σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (όπως είναι οι έρευνες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος) όπου ζητείται η συνδρομή άλλων κρατών-μελών, είτε με την παροχή οικονομικής φύσεως πληροφοριών, είτε με την εξέταση κρίσιμων μαρτύρων.

Με βάση την κοινοτική οδηγία η οποία πρόκειται να ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, προβλέπεται μεταξύ άλλων η άρση του τραπεζικού απορρήτου ή του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, όταν αυτή ζητείται από ένα κράτος-μέλος της ΕΕ στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας, καθώς και η εξέταση σημαντικών μαρτύρων, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης από τη χώρα στην οποία βρίσκονται, είτε μέσω της προσωρινής μεταγωγής τους στη χώρα που ζητά την εξέτασή τους.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, η ενεργοποίηση της κοινοτικής νομοθεσίας σημαίνει ότι, για παράδειγμα, στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ θα μπορούσε να κληθεί για κατάθεση ο Ερβέ Φαλσιανί, ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τη διαρροή των στοιχείων από την τράπεζα UBS, ενώ για τις υποθέσεις των εξοπλιστικών θα μπορούσαν να εξεταστούν μάρτυρες-κλειδιά στο εξωτερικό, που ενδεχομένως να γνωρίζουν κάτι παραπάνω για τις ύποπτες διαδρομές του “μαύρου” χρήματος.

Πρόκειται δηλαδή για ένα νέο σημαντικό “όπλο” που θα έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιοι εισαγγελείς στο πλαίσιο των ερευνών τους και θα τους “λύσει τα χέρια”, ειδικά σε περιπτώσεις όπου μέχρι τώρα δυσκολεύονταν να βγάλουν άκρη.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτές είναι οι αλλαγές που φέρνει το 4ο Μνημόνιο

Το 4ο Μνημόνιο είναι και επίσημα στη ζωή των πολιτών, επιβαρύνοντάς τους με πρόσθετα μέτρα 5,396 δισ. ευρώ ως το 2021.

Αν γίνουν αληθινές οι προβλέψεις στο πρόγραμμα, αναμένεται να «θυσιαστούν» πάνω από 41 δισ. ευρώ, λόγω υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, τη στιγμή που το ΑΕΠ θα αυξηθεί εντός πενταετίας κατά 35,3 δισ, δηλαδή κατά 5,9 δισ. λιγότερο από όσο θα αυξηθούν τα πλεονάσματα.

Οι αλλαγές:

Συντάξεις: Τέλος από το 2019 η προσωπική διαφορά και μειώσεις 18% σε κύριες και επικουρικές. Μείωση του ΕΚΑΣ από το 2018 κατά 238 εκ. ευρώ και κατάργησή του το 2019. Έτσι, μπορεί υπό όρους, η συμμετοχή από τότε σε φάρμακα και γιατρούς να σταματήσει.

Φόροι: Τέλος από το αφορολόγητο οι ιατρικές δαπάνες. Από 01/01/2018, η έκπτωση 1,5% σε παρακράτηση φόρου μισθών ή συντάξεων, καταργείται. Από το 2019 (αμα το ζητήσει το ΔΝΤ) ή το 2020, το αφορολόγητο πέφτει στις 5.700 ευρώ ή 6.250 ευρώ, αν εφαρμοστούν τ αντίμετρα. Τι σημαίνει αυτό; Απώλεια 650 ευρώ για όσους έχουν εισοδήματα από 5.700 ευρώ έως 21.500 ευρώ το χρόνο. Αντίμετρο, θα θεωρείται η μείωση του ΕΝΦΙΑ έως 70 ευρώ για όσους πληρώνουν έως 700 ευρώ.

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Μεγάλο σοκ θα υποστούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού θα χάσουν 59 εκ. ευρώ λόγω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών από το 2018 και 138 εκ, το 2019.

Επιδόματα: Εδώ θα “χτυπηθούν” τα νοικοκυριά με άσχημο τρόπο. Μείωση κατά 58 εκ. ευρώ του επιδόματος θέρμανσης, κατά 50% δηλαδή, ήδη από τον επόμενο χειμώνα. Άρα ή λίγοι θα παίρνουν ολόκληρο το επίδομα ή όλοι μισό.

Επίσης, υπάρχει και η εξής κατάργηση επιδομάτων: 1. Οικονομική ενίσχυση οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, που έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας. 2.Επιδότηση νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας από τον ΟΑΕΔ (καταβαλλόταν για 5 μήνες σε ανέργους νέους μέχρι και 29 ετών οι οποίοι παραμένουν στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο). 3.Προνοιακό επίδομα απροστάτευτων τέκνων που είχε στόχο να μη διαλυθούν οικογένεια και τα παιδιά να καταλήξουν σε ιδρύματα. 4. Επίδομα ένδειας (ΝΔ 57/1973).

Τα ανωτέρω επιδόματα ενσωματώνονται σε ένα, με πλαφόν 200 ευρώ το μήνα.

Ιδιωτικοί υπάλληλοι: Πλέον, το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, δεν θα διαδραματίζει κανέναν ουσιαστικό ρόλο, αφού από εδώ και στο εξής, οι ομαδικές απολύσεις θα γίνονται πολύ εύκολα. Σύμφωνα με αλλαγή στην Αιτιολογική Έκθεση, διευκρινίζεται ότι «σε περίπτωση προσφυγής κατά του κύρους των απολύσεων, η αρνητική απόφαση του ΑΣΕ μπορεί να ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο», τουτέστιν ότι η απόφαση του ΑΣΕ δεν είναι δεσμευτική. Είναι ενδεικτικό ότι στην προηγούμενη διατύπωση, που αντικαταστάθηκε, οριζόταν ότι « η αρνητική αιτιολογημένη απόδοση του ΑΣΕ, λόγω μη πλήρωσης των σχετικών προϋποθέσεων, συνιστά τεκμήριο ακυρότητας των απολύσεων σε περίπτωση προσφυγής των απολυόμενων στα πολιτικά δικαστήρια».Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και η επαναδιατύπωση της παραγράφου για την επαναφορά της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης, δηλαδή των συλλογικών συμβάσεων. Η αρχική διατύπωση ήταν ότι αυτές αναστέλλονται ως την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος. Η νέα διατύπωση έχει μια ακόμα μικρή λεπτομέρεια: ότι επανέρχονται υπό την προϋπόθεση επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος.

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Ίσως είναι και οι μόνοι κερδισμένοι. Οι αμοιβές προσωπικού στο Δημόσιο, όλο και αυξάνονται: 15,8 δισ. το 2016, 16,3 δισ. το 2017, 17,3 δισ το 2021. Επίσης, στον Δημόσιο τομέα, το 2020 και 2021, θα προσληφθούν περισσότεροι υπάλληλοι (9.000 και 8.500) από αυτούς που φεύγουν (8.200 και 7.500 αντίστοιχα) ενώ στα ειδικά μισθολόγια, αυξάνονται όσα επιδόματα δεν καταργούνται.

Βασικά, αυτό που προβλέπεται, είναι ότι σε κάθε περίπτωση, θα υπάρχει ένα εισόδημα, αν προκύψει αύξηση από το νέο σύστημα αμοιβών τότε χορηγείται σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών, ενώ στην περίπτωση που από την εφαρμογή του νέου συστήματος αμοιβών προκύψει μείωση αποδοχών, η διαφορά θα διατηρείται ως «προσωπική» και δεν κόβεται, απλά δεν θα παίρνουν αυξήσεις μελλοντικά μέχρι να καλυφθεί η διαφορά.

Συγκεκριμένα, το ειδικό επίδομα έρευνας για τους Ερευνητές διαμορφώνεται ως εξής:

α. Γενικός Διευθυντής ή Διευθυντής Ερευνητικού Κέντρου, Ινστιτούτου και αυτοτελούς Ερευνητικού Ινστιτούτου, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.): 500€ αντί 300€

β. Ερευνητής Α΄: 500€ αντί 280€

γ. Ερευνητής Β: 450€ αντί 250€

δ. Ερευνητής Γ΄: 400€ αντί 180€

ε. Ερευνητής Δ’: 250€ αντί 160€

στ. Ε.Λ.Ε. Α’: 350€ αντί 200€

ζ. Ε.Λ.Ε. Β: 320€ αντί 170€

η. Ε.Λ.Ε. Γ΄: 290€ αντί 150€

θ. Ε.Λ.Ε. Δ’: 270€ αντί 120€

Ειδική παρέμβαση έγινε, επίσης, υπέρ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων,στα οποία επεκτείνεται η πρόβλεψη για ειδική αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης, που ίσχυε μόνο στα Σώματα Ασφαλείας. Η αποζημίωση ανέρχεται στα 2,77 ευρώ ανά ώρα.

Επιπλέον, στους Ιατρούς και Οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), στους έμμισθους ειδικευόμενους ιατρούς και στους Επικουρικούς Ιατρούς, το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης, αλλάζει ως εξής:

α. Συντονιστής Διευθυντής και Διευθυντής: 340€ αντί 250€

β. Επιμελητής Α’: 295€ αντί 210€

γ. Επιμελητής Β’: 280€ αντί 200€

δ. Ειδικευόμενος: 230€ αντί 180€

Σημειωτέον ότι ενώ οι Ιατροί της Δημόσιας Υγείας του ΕΣΥ εξαιρούνταν από το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης, με αλλαγή της τελευταίας στιγμής μπορούν να το εισπράττουν αρκεί να υπηρετούν στη Διεύθυνση ΚΕΔΥ του υπουργείου Υγείας ή στις Διευθύνσεις Υγείας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ή Περιφερειών. Όσον αφορά στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εφημεριών, αυτή θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου κι όχι από τη δημοσίευση του νόμου.

Βελτιώσεις γίνονται και στα επιδόματα ειδικών καθηκόντων των διπλωματών, καθώς αυτά θα καταβάλλονται χωρίς προϋποθέσεις, ενώ το επίδομα υπηρεσίας στην αλλοδαπή απαλλάσσεται και από το φόρο.

Αυξήσεις έγιναν και στα επιδόματα διδασκαλίας και έρευνας των Πανεπιστημιακών:

i. Καθηγητής: 500€ αντί 400€

ii. Αναπληρωτής Καθηγητής: 450€ αντί 400€

iii. Επίκουρος Καθηγητής: 400€ αντί 350€

iv. Λέκτορας: 250€ (αμετάβλητο)

Αντιστοίχως για Μέλη Ε.Π. των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Τ.Ε.Ι.), μέλη Δ.Ε.Π. των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Σ.Ε.Ι.), κ.λ.π.:

i. Καθηγητής: 500€ αντί 250€

ii. Αναπληρωτής Καθηγητής: 450€ αντί 200€

iii. Επίκουρος Καθηγητής: 400€ αντί 180€

iv. Λέκτορας: 250€ αντί 150€
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ μέχρι και τις 22/5 οι εργαζόμενοι

Θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους τη Δευτέρα

Απόφαση να μην πιάσουν τιμόνι μέχρι και τη Δευτέρα 22/5 έλαβαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, με τον πρόεδρο του συνδικάτου τους, Δημήτρη Τσερμενίδη, να επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, "αφού η διοίκηση του οργανισμού δεν έκανε καμία κίνηση μέχρι αυτήν την ώρα, δεν πιστεύουμε ότι κάτι θα αλλάξει τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μας τα δεδουλευμένα μηνών Μαρτίου -Απριλίου και να εξοφληθούμε το δώρο του Πάσχα, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ".


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: "διεκδικούμε την καταβολή όλων των δεδουλευμένων μας και όχι μέρους αυτού" και πρόσθεσε "δεν πιστεύω ότι έμεινε πλέον χρόνος ώστε η Εθνική Τράπεζα να δώσει το δάνειο στον ΟΑΣΘ και να πληρωθούμε και εμείς οι 2.300 εργαζόμενοι του οργανισμού".

Σύμφωνα δε με τον κ. Τσερμενίδη, οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν εκ νέου τη Δευτέρα το μεσημέρι, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, βάσει και των όποιων εξελίξεων.


Κατά τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Χρήστο Στεφανίδη, η διοίκηση του Οργανισμού κατέθεσε σήμερα το πρωί στην Εθνική Τράπεζα τα συμπληρωματικά έγγραφα που της ζητήθηκαν, ώστε να της χορηγηθεί δάνειο ύψους 4 εκατ. ευρώ, καταθέτοντας ως ενέχυρο την απόφαση της Διαιτησίας, με βάση την οποία το ελληνικό δημόσιο, από την εκκαθάριση του 2014, πρέπει να καταβάλλει στον οργανισμό 4,5 εκατ. ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανεβαίνει ο λογαριασμός: Πάνω από 14 δις μέτρα έχει φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Αν από χθες που ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα στη Βουλή προσπαθείτε να υπολογίσετε πόσα μέτρα μας έχει “φορτώσει” η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εδώ είμαστε για να σας βοηθήσουμε: ο λογαριασμός πλέον, με βάση τα όσα έχουν ψηφιστεί έως και για το 2021, ξεπερνά τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για ένα ποσό ιλιγγιώδες και τρομακτικό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι αυτά τα χρήματα βγαίνουν από τις δικές μας τσέπες, και εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς πώς προκύπτει. Την απάντηση τη δίνει το ίδιο το πολυνομοσχέδιο: οι περικοπές των συντάξεων θα μας “στοιχίσουν” 2,72 δις ευρώ, η μείωση του αφορολογήτου 2,06 δις ευρώ, ενώ οι παρεμβάσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών… μόνο 143 εκατομμύρια ευρώ. Σύνολο, 4,92 δις ευρώ. Τώρα, προσθέστε αυτά τα 4,92 δις ευρώ στα 9,22 δις ευρώ μέτρων που έχει φέρει από το 2015 μέχρι σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (εκ των οποίων τα 5,45 δις ευρώ αφορούν σε φόρους και τα 2,49 δις σε συντάξεις), και έχετε το τελικό ποσό, που φτάνει στα 14,14 δις ευρώ…

Ναι, αλλά τα αντίμετρα;”, μπορεί να ρωτήσει κάποιος. Τα αντίμετρα, αν και πολυδιαφημισμένα από την κυβέρνηση, δεν είναι στο χέρι της, αλλά στο χέρι του… κακού ΔΝΤ, το οποίο έχει την αρμοδιότητα (αν βέβαια συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, γιατί και αυτό ακόμα παίζεται) να αποφασίζει αν και ποια αντίμετρα θα εφαρμοστούν, σε συνάρτηση με τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας, ενώ στο χέρι του Ταμείου είναι επίσης και το αν οι περικοπές στις συντάξεις και η μείωση του αφορολογήτου θα εφαρμοστούν όπως προβλέπεται το 2020 ή ένα χρόνο νωρίτερα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ναι, αλλά με αυτά τα μέτρα θα πάρουμε την ελάφρυνση του χρέους, θα μπούμε στο πρόγραμμα QE της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και θα βγούμε στις αγορές”, θα πει κάποιος άλλος. Όμως και πάλι, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι όλα αυτά θα γίνουν, τουλάχιστον όχι σύντομα: Βερολίνο και ΔΝΤ συνεχίζουν να κονταροχτυπιούνται, εμμένοντας στις απόψεις τους, και είναι ορατό το ενδεχόμενο όλα αυτά να μείνουν στον “αέρα” μέχρι το φθινόπωρο, όταν από τις γερμανικές εκλογές θα προκύψει η νέα κυβέρνηση, που θα επιληφθεί του θέματος. Βέβαια, στο μεταξύ θα μείνει στον “αέρα” και η ελληνική οικονομία, με τις προοπτικές ανάπτυξής της να υπονομεύονται και να κινδυνεύει η Ελλάδα να μην πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, οδηγώντας ενδεχομένως και σε νέα μέτρα για να καλυφθεί το κενό!

Και η σκληρή λιτότητα δεν έχει τέλος και το χειρότερο, δεν έχει ούτε αντίκρισμα…
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αιτία του δυστυχήματος στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης η ταχύτητα

Πήγαινε με 144,3 Km/h

Η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο μηχανοδηγός του συρμού που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, πήγαινε με 144,3 km/h, είναι η αιτία του δυστυχήματος στην περιοχή Αδενδρου.

Αυτό αναφέρεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πόρισμα της επιτροπής για τα αίτια του δυστυχήματος.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η βρώμικη ιστορία

Η Ελλάδα καταρρέει, επειδή οι Έλληνες δεν έχουν καταλάβει το έγκλημα που διενεργήθηκε εις βάρος τους, έχοντας επικεντρώσει την προσοχή τους στην εποχή προ των μνημονίων – κάτι που θα αλλάξει, με αποτέλεσμα να κλειστούν όλοι οι υπαίτιοι της τραγωδίας στη φυλακή.  
.


Καρικατούρα: Έναντι χρημάτων, χιλιάδες ανθρώπινες ζωές – θύματα ενός πολέμου, ο οποίος όπως οι περισσότεροι πόλεμοι χάθηκε από μέσα, από τους ενδοτικούς «ηγέτες» του Έθνους.  
.

Άποψη

Η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει τον Ιούλιο, εάν δεν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση – από την οποία εξαρτάται η πληρωμή της δόσης των 6,1 δις €. Γιατί κινδυνεύει; Επειδή τότε λήγουν κάποια από τα ομόλογα που έχει αγοράσει η ΕΚΤ, πολύ πριν το εγκληματικό PSI παραβιάζοντας το καταστατικό της, για να διασώσει της γερμανικές και γαλλικές τράπεζες.
Φυσικά η ΕΚΤ τα αγόρασε πολύ πιο χαμηλά από την ονομαστική τους αξία, ενώ εμείς είμαστε υποχρεωμένοι όχι μόνο να τα εξοφλήσουμε στο 100% της τιμής τους αλλά, επίσης, να πληρώσουμε τα κουπόνια τους – τους τόκους δηλαδή με ένα τοκογλυφικό επιτόκιο της τάξης του 6%.

Για να γίνει πιο κατανοητό το θέμα, τα ομόλογα ύψους 5,2 δις περίπου που λήγουν τον Ιούλιο, τα αγόρασε η ΕΚΤ περί τα 40% φθηνότερα – άρα έναντι 3,12 δις €, οπότε θα κερδίσει από εμάς γύρω στα 2 δις € συν έναν ετήσιο τόκο της τάξης των 300 εκ. € μόνο από αυτά.
Συνολικά λοιπόν 2,3 δις € ή έναν περίπου ΕΝΦΙΑ – ενώ, γνωρίζοντας πως είχε αγοράσει πολύ περισσότερα, χωρίς να τα κουρέψει όπως όλοι οι άλλοι με το PSI, παρά το ότι της κόστισαν 40% χαμηλότερα, κατανοούμε πως κερδοσκόπησε ασύστολα εις βάρος μας, κερδίζοντας περί τα 20 δις € (σχεδόν δέκα ΕΝΦΙΑ), με τις ευχές δυστυχώς των κυβερνήσεων μας! Γιατί το κάνουμε και πώς μας εκβιάζει η ΕΚΤ;


94Επειδή δρομολόγησε το PSI ο σωτήρας της πατρίδας μας, ο κ. Βενιζέλος, μετατρέποντας τα ομόλογα σε αγγλικού, δικαίου (άρθρο), απεμπολώντας τη δυνατότητα μετατροπής του χρέους μας σε δραχμές, χρεοκοπώντας τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς επίσης υποθηκεύοντας τη δημόσια περιουσία μας. Έναντι ποιού ανταλλάγματος; Μίας ονομαστικής μείωσης του δημοσίου κατά 50 δις € (γράφημα), τα περισσότερα από τα οποία ήταν δικά μας χρήματα (τραπεζών, μικρών ομολογιούχων και ασφαλιστικών οργανισμών), ενώ αργότερα χάσαμε περίπου 40 δις € από τις τράπεζες μας, αφελληνίζοντας τες ταυτόχρονα.

Γιατί δεν τιμωρείται ούτε αυτός, ούτε όλοι εκείνοι που καταδίκασαν τη χώρα στο διηνεκές; Που τη μετέτρεψαν σε γερμανικό προτεκτοράτο, που καταρράκωσαν την εθνική μας αξιοπρέπεια και που έχουν έκτοτε υποχρεώσει όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις να εξευτελίζονται, υποκλινόμενες δουλικά απέναντι στη γερμανική κυβέρνηση;

Επειδή οι Έλληνες δεν έχουν δυστυχώς ακόμη καταλάβει το έγκλημα που διενεργήθηκε εις βάρος τους, έχοντας επικεντρώσει την προσοχή τους στην εποχή προ των μνημονίων – νοιώθοντας πολύ σωστά πως για την υπερχρέωση της χώρας είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι. Βέβαια πρόκειται για τη μισή αλήθεια, αφού η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ ήταν ανέκαθεν προσαρμοσμένη στη γερμανική οικονομία (ανάλυση) – οπότε δεν εμπόδιζε ως όφειλε το φθηνό δανεισμό τους για καταναλωτικούς σκοπούς, καθώς επίσης για μη αποδοτικές επενδύσεις, μεταξύ των οποίων σε ακίνητα.

Εκτός αυτού η Γερμανία, επιδιώκοντας να εκμεταλλευθεί όλες τις δυνατότητες που της προσέφερε η Ευρωζώνη, υιοθέτησε από την αρχή τη βρώμικη πολιτική της φτωχοποίησης του γείτονα – μεταξύ των οποίων το μισθολογικό dumping, με αποτέλεσμα να κλέβει τους πάντες χωρίς καν να το καταλαβαίνουν, καταστρέφοντας παράλληλα τις βιομηχανίες τους, όπως φαίνεται από το γράφημα που ακολουθεί.


Η βρώμικη ιστορία

Επεξήγηση γραφήματος: Εξέλιξη της βιομηχανικής παραγωγής της Γερμανίας μετά το ξεκίνημα της Ευρωζώνης (σκούρα πράσινη καμπύλη), σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της ΕΕ και τις Η.Π.Α. – με την Ελλάδα (κίτρινη) την Ισπανία (κόκκινη) την Ιταλία και τη Βρετανία να καταρρέουν, καθώς επίσης με τη Γαλλία σε αρνητικά επίπεδα (όλες κάτω του 100, άρα σε χειρότερη θέση από το 2000, όταν η Γερμανία είναι στο 120).
.

Το θέμα όμως που πρέπει να απασχολεί τους Έλληνες είναι το τι συνέβη μετά το 2010, όπου ξεκίνησε η εποχή των μνημονίων. Εάν δεν καταλάβουν λοιπόν πως έκτοτε το δημόσιο χρέος εκτοξεύθηκε στα ύψη, ότι το ιδιωτικό μη εξυπηρετούμενο απογειώθηκε από σχεδόν αμελητέο προηγουμένως, πως καταστράφηκε εντελώς ο παραγωγικός μας μηχανισμός, ότι η ανεργία κλιμακώθηκε σε ύψη πρωτόγνωρα για τη χώρα, πως χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρεοκόπησαν κοκ., αποκλειστικά και μόνο λόγω των μνημονίων, δεν πρόκειται να συνειδητοποιήσουν πως είναι τα άδικα θύματα μίας βρώμικης ιστορίας – οπότε θα συνεχίσουν να μην αντιδρούν, να σιωπούν δηλαδή όπως τα πρόβατα, επιτρέποντας στις εγχώριες και ξένες πολιτικές και άλλες συμμορίες να τους λεηλατούν, να τους εξευτελίζουν, καθώς επίσης να τους απομυζούν αχόρταγα.

Αντίθετα, εάν τελικά το καταλάβουν θα πλημμυρίσουν τους δρόμους, απαιτώντας να κλεισθούν στη φυλακή όλοι αυτοί που διαχειρίσθηκαν το πρόβλημα της υπερχρέωσης του 2009 με αυτόν τον άθλιο τρόπο – ψηφίζοντας μνημόνια που δεν είχαν καν διαβάσει, κυρίως όμως υπογράφοντας τη θανατική καταδίκη της πατρίδας τους, το PSI, μέσω του οποίου έχει μετατραπεί η Ελλάδα σε άβουλη αποικία, τουλάχιστον για τα επόμενα 99 χρόνια.

Θα το καταλάβουν οι Έλληνες, παύοντας να θεωρούνται η μεγάλη ντροπή της Ευρώπης; Ασφαλώς, όσο και αν κάτι τέτοιο δεν φαίνεται σήμερα, έχοντας εξουδετερωθεί από το δηλητήριο της ελπίδας. Η Ελλάδα είναι μία πανέμορφη, πλούσια σε φυσικούς πόρους και πολιτισμό χώρα, οι Πολίτες της οποίας έχουν χάσει απλά το δρόμο τους, διαφθειρόμενοι από ένα απίστευτα διεφθαρμένο κομματικό κράτος – κάτι που με τη συνδρομή της κρίσης θα περάσει, οπότε από εκείνη ακριβώς τη χρονική στιγμή και μετά οι Έλληνες θα γίνουν καλύτεροι Πολίτες, με αποτέλεσμα να προωθηθούν αντίστοιχα καλοί πολιτικοί.

Καμία βρώμικη ιστορία δεν παραμένει ποτέ στο απυρόβλητο, οι ένοχοι τιμωρούνται πάντα, ενώ οι λαοί είναι αδύνατον να μην ξυπνήσουν αργά ή γρήγορα – κάτι που δεν αφορά μόνο τους Έλληνες αλλά, επίσης, τους Ευρωπαίους, οι οποίοι ασφαλώς δεν θα επιτρέψουν ποτέ να γίνει η Ευρώπη γερμανική.

Ενδεχομένως ξεκινώντας από την απόρριψη του γερμανικού ευρώ, μέσα από την επιστροφή στα εθνικά τους νομίσματα – ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθούν μία Γερμανία, η οποία έχει το θράσος να απειλεί τις Η.Π.Α. με την επιβολή δασμών εκπροσωπώντας αυθαίρετα την Ευρώπη, χωρίς να έχει δηλαδή τη νομιμοποίηση κανενός, όταν είναι η μοναδική που έχει πλεονάσματα στις εμπορικές συναλλαγές της με την υπερδύναμη (πηγή).

Προφανώς καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θέλει να εμπλακεί σε έναν αιματηρό εμπορικό και νομισματικό πόλεμο με τις Η.Π.Α., απλά και μόνο για να προστατεύσει τα πλεονάσματα της αχόρταγης Γερμανίας – η οποία δεν απομυζεί βέβαια μόνο την υπερδύναμη αλλά, κυρίως, τους Ευρωπαίους εταίρους της, σκοπεύοντας να τους μετατρέψει σε οικονομικούς σκλάβους και υποτελείς της. Πρόκειται ουσιαστικά για μία ακόμη βρώμικη ιστορία, ξανά με πρωταγωνιστή την καγκελάριο και τον υπουργό οικονομικών της – η οποία φυσικά δεν θα συνεχιστεί επ’ αόριστον.

Ολοκληρώνοντας, η Ελλάδα θα υποφέρει πολλά ακόμη, με αιτία την αποτυχημένη διαχείριση της κρίσης εκ μέρους των πολιτικών της κομμάτων – αν και, για να είμαστε αντικειμενικοί, μετά το PSI οι διαπραγματευτικές δυνατότητες τους ήταν και είναι πολύ περιορισμένες, έχοντας σχεδόν εκμηδενισθεί μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Στο τέλος όμως, αφού εξεγερθούν οι Πολίτες και απαιτήσουν τη φυλάκιση όλων των υπευθύνων της ελληνικής τραγωδίας, η Ελλάδα θα τα καταφέρει – κάτι για το οποίο δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία. Ελπίζουμε μόνο να μη χρειαστεί να ξεπουλήσουμε τα πάντα προτού το καταλάβουμε – να μην εξαθλιωθούμε δηλαδή ακόμη περισσότερο, να μην υποφέρουν οι επόμενες γενιές Ελλήνων, καθώς επίσης να πάρουμε το ρίσκο της απελευθέρωσης μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ανεύθυνο μισθολογικό dumping της Γερμανίας

Η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για πολλά από τα προβλήματα της, αλλά όχι για την κρίση της Ευρωζώνης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον αποπληθωρισμό, την αύξηση των χρεών που προκαλεί (ανάλυση), καθώς επίσης την ανάγκη υιοθέτησης μηδενικών επιτοκίων σε συνδυασμό με τα πακέτα ποσοτικής διευκόλυνσης της ΕΚΤ – γεγονότα που ενδεχομένως θα οδηγήσουν στη διάλυση της. Υπεύθυνη εν προκειμένω είναι αποκλειστικά και μόνο η Γερμανία, η οποία αύξησε την ανταγωνιστικότητα της εις βάρος όλων των άλλων εταίρων της – όχι με τη βοήθεια της καλύτερης αποδοτικότητας των εργαζομένων της, όπως ισχυρίζεται ψευδώς ο κ. Σόιμπλε, αλλά με το μισθολογικό dumping που υιοθέτησε το 2000, εγκαινιάζοντας την πολιτική της φτωχοποίησης του γείτονα.

Αυτός είναι επίσης ο λόγος της υποτίμησης του ευρώ στις διεθνείς αγορές, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των γερμανικών εξαγωγών – γεγονός που σημαίνει ότι, ο κ. Trump έχει απόλυτο δίκιο όταν κατηγορεί τη Γερμανία για αθέμιτο ανταγωνισμό, οπότε για τη δημιουργία πλεονασμάτων εις βάρος της χώρας του. Πόσο μάλλον όταν ο κ. Σόιμπλε πιέζει όλες τις άλλες χώρες να εφαρμόσουν την ίδια πολιτική, η οποία ασφαλώς δεν είναι αποδεκτή από τον υπόλοιπο πλανήτη – ενώ δεν θέλει να κατανοήσει ότι, μία μεγάλη και σχετικά κλειστή οικονομία, όπως η Ευρωζώνη, δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα της μέσω των εξαγωγών και εις βάρος των άλλων.

Αυτό που οφείλει να κάνει η Ευρωζώνη είναι η δημιουργία εσωτερικής ζήτησης – η οποία δεν είναι εφικτή χωρίς μία λογική μισθολογική πολιτική στη Γερμανία που θα επέτρεπε στις υπόλοιπες χώρες να λειτουργήσουν ανάλογα. Εδώ δεν εξετάζει κανείς τους μισθούς πολιτικά, παίρνοντας το μέρος των επιχειρηματιών ή των εργαζομένων, αλλά οικονομικά, με κριτήριο αυτό που είναι δίκαιο – δηλαδή, την εξέλιξη τους ανάλογα με την παραγωγικότητα.

Με απλά λόγια, εάν η παραγωγικότητα των εργαζομένων αυξάνεται, τότε οφείλουν να αυξάνονται ανάλογα οι μισθοί, για να διατηρείται σε ισορροπημένα επίπεδα η ζήτηση – ενώ όταν μειώνεται, τότε πρέπει επίσης να μειώνονται οι μισθοί. Στα πλαίσια αυτά, στην Ελλάδα οι μισθοί αυξάνονταν περισσότερο από την παραγωγικότητα των εργαζομένων μετά το 2004 (άρθρο) – με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί υψηλότερη ζήτηση από αυτήν που ήταν ορθολογική, οπότε να προκληθούν μεγάλα προβλήματα στην οικονομία της.

Αντίθετα, στη Γερμανία οι μισθοί διατηρούταν χαμηλότερα από την παραγωγικότητα των εργαζομένων της μετά το 2000, όπως φαίνεται στο γράφημα που ακολουθεί – γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία τεράστιων ανισορροπιών στην Ευρωζώνη, οι οποίες οδήγησαν στην κρίση του 2010 ενώ, εάν δεν διορθωθούν άμεσα, θα είναι θανατηφόρες για τη νομισματική ένωση.


132
Επεξήγηση γραφήματος: Πραγματικοί μισθοί (πράσινη καμπύλη), σε σύγκριση με την παραγωγικότητα των εργαζομένων (πορτοκαλί) στη Γερμανία, με αφετηρία το 2000 (=100).
.

Από την άλλη πλευρά στη Γαλλία οι μισθοί ακολουθούσαν ανέκαθεν την παραγωγικότητα των εργαζομένων της, έχοντας ξεφύγει για ένα μικρό χρονικό διάστημα μετά το 2010, λόγω της κρίσης – ενώ πρόσφατα επανήλθαν σε ισορροπία (γράφημα).
133
Επεξήγηση γραφήματος: Πραγματικοί μισθοί (πράσινη καμπύλη), σε σύγκριση με την παραγωγικότητα των εργαζομένων (πορτοκαλί) στη Γαλλία, με αφετηρία το 2000 (=100).
.

Ολοκληρώνοντας, για να μπορέσει να ισορροπήσει η νομισματική ένωση, θα πρέπει η Γερμανία να αυξήσει τους μισθούς των εργαζομένων της τόσο, όσο είχε αρνηθεί να το κάνει στο παρελθόν – ήτοι κατά 20% με βάση τους υπολογισμούς των οικονομολόγων της.  

Αυτό το 20% αποτελεί ακριβώς την «τρύπα» που έχει δημιουργηθεί στην Ευρωζώνη – η οποία, εάν δεν κλείσει, θα οδηγήσει στη διάλυση της.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΥΤΗ είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ…. Κάτι ΣΚΛΗΡΟ, υπεροπτικό και Α Κ Α Ρ Δ Ο … Τι δεν ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;;

Τον Τσίπρα τον κρατάνε οι Αμερικανοί. Πρέπει να τους κάνει την δουλειά με το χρέος. Σε λίγες μέρες μπορεί να δώσουν εντολή ακόμα και στις αγορές να βγούμε.

Θα προσπαθήσουν να του φτιάξουν το προφίλ κλείνοντας ένα ραντεβού με τον Τραμπ. To σκηνικό θα είναι ο λαός στην πείνα και ο Τσίπρας θα μιλά για λαμπρή ανάπτυξη. Η γραββάτα λείπει από τον σύγχρονο Νικολάε (Τσαουσέσκου) με το περίεργο αργόσυρτο βάδισμά του…….
-Ω, ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ! ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΕΔΩ O ΑLEXIS. ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ …»ΕΙΚΟΝΙΚΗ 
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»!
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Ή ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ
 
ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑ…
 
[«ΙΩ.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» – ‘ΟΔΥΣΣΕΙΑΤV’]

Ποτέ και κανένας πολιτικός δεν είπε τόσα πολλά ψέμματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα…

Ποτέ και κανένας δεν ειρωνεύτηκε τόσο πολύ με τον πόνο των απλών ανθρώπων.

Τον Τσίπρα ήθελαν οι Αμερικανοί.

Στον Τσίπρα βασίζονται.

Ποτέ δεν τους χαλά εξάλλου χατήρι .

Είναι το δικό τους ‘anxious boy’.

Πρώτα όμως έκαψαν μαζί με τον Παπανδρέου, το παλιό πολιτικό σύστημα.

Δεν είχε πολλά ψωμιά το ΠΑΣΟΚ. Κούρασε, απογοήτευσε, άδειασε από ιδέες, πνιγμένο στα χρέη του.

Αυτό το έβλεπαν καθαρά οι Αμερικανοί.

ΠΑΣΟΚ, τέλος, με κραυγές στο Σύνταγμα. Κανείς, δεν είχε καταλάβει π.χ. ότι τα φτηνιάρικα ‘video’ στο ‘Youtube’ για το καταστροφικό ΠΑΣΟΚ δεν ήταν και τόσο αθώα….

Κανείς δεν σκέφτηκε τι σκοπό είχαν τα περίφημα «πατριωτικά» ‘sites’, που ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια από το 2008 στο ίντερνετ …ρίχνοντας το ανάθεμα στο παλιό πολιτικό σύστημα….ένα ανάθεμα που σήμερα είναι οριστικά παρελθόν.

Ένας σκληρός υπόκοσμος από ‘bloggers’, που διορίστηκε σε υπουργεία.

Ήθελαν κάτι πιο ριζοσπαστικό οι σκληροί προτεστάντες. Κάτι «ψυχικά» κοντά στην Νέα Τάξη, χωρίς τύψεις, χωρίς ενοχές. Κάτι σκληρό, υπεροπτικό και άκαρδο για τους μεγάλους στόχους της νέας εποχής και όχι φιγουρίνια της μόδας.

Έβαλαν μπροστά για λίγο την λύση του συντηρητικού Σαμαρά, απλά και μόνο για να θολώσουν τα νερά και μετά έστρωσαν τον δρόμο με την ησυχία τους.

Μόνο τον Ραφήνα αφήνουν αλώβητο…γιατί το όνομα Καραμανλής είναι συνώνυμο της σταθερότητας. Να σωπαίνει ο Βούδας και να «φλυαρεί» ταυτόχρονα.

Δεν θέλουν αποσταθεροποίηση….Oύτε στο περίπου δεν έχει καταλάβει ο κόσμος τι παίζεται…..
Θα πληγωθούμε πάρα πολύ, δεν θέλω να το σκέφτομαι…..
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με νέο «χάος» σε όλο τον πλανήτη απειλούν οι χάκερς Shadow Brokers

Οι Shadow Brokers, η ομάδα χάκερς που ισχυρίζεται ότι τα δεδομένα που έκανε διαθέσιμα χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση του WannaCry, απειλεί ότι σκοπεύει να διαρρεύσει ένα νέο πακέτο εργαλείων hacking, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, έχουν κλέψει από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA).

Οι αποκαλούμενοι Shadow Brokers είχαν αναλάβει την ευθύνη για την διαρροή εργαλείων της NSA που χρησιμοποιήθηκαν για τη διάδοση του ransomware WannaCry, το οποίο έχει προκαλέσει πανικό σε ολόκληρο τον πλανήτη, αφού μέχρι στιγμής έχουν προσβληθεί τουλάχιστον 200.000 συσκευές.
Τώρα, δηλώνουν πως διαθέτουν ένα νέο πακέτο εργαλείων hacking και πως γνωρίζουν για την ύπαρξη και άλλων τρωτών σημείων σε νεότερες εκδόσεις λογισμικού.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα "The Guardian", επόμενος πιθανός στόχος των χάκερς θα είναι τα Windows 10 της Microsoft, τα οποία δεν επηρεάστηκαν από την αρχική επίθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα έχει ενσωματωθεί σε τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει σε ένα blog post, ως συνήθως σε «σπασμένα» αγγλικά, η ομάδα υποστηρίζει ότι διαθέτει ακόμα περισσότερους από τους λεγόμενους Ops Disks, τους οποίους έχουν κλέψει από την NSA. Ισχυρίζονται επίσης ότι έχουν επίγνωση για ευπάθειες σε προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο, σε routers, smartphones καθώς και «δεδομένα δικτύου από ρωσικά, κινεζικά, ιρανικά και βορειοκορεάτικα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα».

Στην ανάρτηση, η οποία έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία σε υπηρεσίες και εταιρείες ασφαλείας, η ομάδα αναφέρει ότι «τον Ιούνιο οι ShadowBrokers θα ανακοινώσουν την υπηρεσία ‘TheShadowBrokers Data Dump of the Month', το οποίο θα είναι ένα νέο μοντέλο μηνιαίας συνδρομής. Κάθε μήνα οι άνθρωποι θα μπορούν να πληρώνουν μηνιαία συνδρομή και μόνο τα μέλη θα παίρνουν τα δεδομένα, κάθε μήνα. Το τι θα κάνουν μετά με αυτά, εξαρτάται από τα μέλη».

Παρά το γεγονός ότι τα κίνητρα των Shadow Brokers παραμένουν αδιευκρίνιστα, εντούτοις υποστηρίζουν ότι δεν ενδιαφέρονται για το χρηματικό ποσό που προσφέρουν μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες για τις ευπάθειες που εντοπίζονται στον κώδικά τους.

Παράλληλα, η παγκόσμια κοινότητα που ασχολείται με την κυβερνο-ασφάλεια εξετάζει ενδελεχώς το blog post για τον εντοπισμό οποιοδήποτε στοιχείου που θα μπορούσε να οδηγήσει στα ίχνη και τα κίνητρα της ομάδας.

Όπως αναφέρει η Guardian, είναι άγνωστο εάν οι Shadow Brokers όντως έχουν στη διάθεσή τους κι άλλα κλεμμένα εργαλεία από την NSA, ή εάν θα υλοποιήσουν τις απειλές τους. Ωστόσο, το ενδεχόμενο ο επόμενος στόχος τους να είναι τα Windows 10 σίγουρα θα έχει προκαλέσει μεγάλη νευρικότητα στη Microsoft, τους συνεργάτες της αλλά και τους οργανισμούς που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού και δεν επηρεάστηκαν από την αρχική επίθεση με το WannaCry.

Την Τρίτη, η Microsoft ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι έχει επίγνωση των πρόσφατων απειλών από την πλευρά των Shadow Brokers και για τον λόγο αυτόν οι ομάδες ασφαλείας της παρακολουθούν διαρκώς για οποιεσδήποτε πιθανές απειλές «ώστε να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα».Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!