05/21/17
Συνεχίζουν για δέκατη μέρα την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, διεκδικώντας δεδουλευμένα  Μαρτίου - Απριλίου και δεν θα κυκλοφορήσουν ούτε αύριο αστικά λεωφορεία στην Θεσσαλονίκη. 

Στις 10:30 το πρωί πρόκειται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του οργανισμού στη Θεσσαλονίκη διεκδικώντας δεδουλευμένα τριών μηνών, ανέφερε ο πρόεδρος του συνδικάτου τους Δημήτρης Τσερμενίδης.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

…σε περιόδους βίαιης κατάλυσης του συντάγματος και κατοχής, οι αρμοδιότητές της εμπίπτουν στα χέρια του κάθε πολίτη. δείτε και κοινοποιήστε.

Ο κάθε πολίτης που έχει εκλογικά δικαιώματα, εκ των καθηκόντων του και την υποχρέωσή του να πράττει συνειδητά τις εκλογικές του υποχρεώσεις, οφείλει από το νόμο να γνωρίζει τα πρακτικά της βουλής. Και συγκεκριμένα να γνωρίζει τις επίσημες θέσεις του κάθε πολιτικού που οι οποίες έχουν περάσει στα πρακτικά αλλά και ότι έχει από την έδρα της Βουλής ανακοινωθεί.

Έτσι, δεδομένου ότι στις 24/11/2011 και για πρώτη φορά στην ιστορική διαδρομή του κοινοβουλίου και της βουλής ανακοινώθηκε από την έδρα της βουλής ότι ισχύει δικογραφια για το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας εις βάρος 173ων βουλευτών-υπουργών και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν ξεκίνησαν διώξεις εναντίον των. Και βάσει αυτών των υποχρεώσεων ( να γνωρίζει τι έχει ειπωθεί στη βουλή)που ο κάθε πολίτης έχει, οφείλει να ξέρει και ότι ο μοναδικός λόγος της κακουργηματικής εκείνης παράλειψης των εν λόγω διώξεων είναι ότι τελούμε υπό επίσημη εχθρική κατοχή, ότι η κατοχή συνιστά βίαιη κατάλυση του Συντάγματος και ότι όλοι οι πολιτικοί έχουν προδώσει τη χώρα συνεργώντας άμεσα σε βίαιη κατάλυση του Συντάγματος με σκοπό να εγκαθιδρίσουν και να νομιμοποιήσουν την κατοχή στη χώρα, να προβούν εν καιρό κατοχής και βίαιης κατάλυσης του Συντάγματος σε Συνταγματική αναθεώρηση ωστε η Συνταγματικότητα να ευθυγραμίζεται με την προδοσία και με την κατοχή της χώρας καταργώντας εκτός των άλλων, και τις διώξεις που προβλέπονται για το έγκλημα της προδοσίας και της κατάλυσης του Συντάγματος .

Και αυτές οι προθέσεις των 300σίων προδοτών πολιτικών φαίνονται ξεκάθαρα, καθώς αφενός κανείς των δεν ζήτησε ποτέ εξεταστική για την δικογραφία εκείνη που από το 2011 λιμνάζει στη Βουλή, αφετέρου ποτέ δεν αντέδρασε κανείς των ούτε για την παράλειψη εκείνων των διώξεων, ούτε για τη συνεχιζόμενη βίαιη κατάλυση του συντάγματος.

Έτσι, ο κάθε πολίτης οφείλει να γνωρίζει ότι οι εκλογές πλέον και από το 2011 και έκτοτε,,διεξάγονται εν μέσω κατοχής, είναι κατοχικές παράνομες και άκυρες και ότι η κακουργηματική συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές ωφελεί μόνον τις εχθρικές δυνάμεις κατοχής και συνιστά συνέργεια σε βίαιη κατάλυση του συντάγματος.

Ο κάθε πολίτης οφείλει να καταγγείλει αυτά τα κατά του λαού και τού Έθνους εγκλήματα αλλά και ΟΛΟΥΣ τους πολίτικους και να ενεργήσει με οποιοδήποτε μέσο για την αποτίναξη της κατοχής και την επίτευξη της ομαλής λειτουργίας του Συντάγματος.

Και αν δεν προχωρήσει σε αυτές τις πράξεις αντίστασης θα θεωρείτε από το ίδιο το σύνταγμα και το νόμο αλλά και από τους πολίτες που αντιστέκονται και που κατήγγειλαν την προδοσία, συνεργός σε προδοσία κατά της χώρας και σε βίαιη κατάλυση του Συντάγματος. Και εκτός των άλλων διώξεων που θα κλιθούν να έρθουν αντιμέτωποι, βάσει του Αρθρου 4 παρ 3 του Συντάγματος,οι πολίτες αυτοί, , όχι μόνον διώκονται με τουλάχιστο 3ετή φυλάκιση, αλλά τους αφαιρείται δια παντός η Ελληνική ιθαγένεια και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεστε.

Καταλάβατε πιστεύω που στηρίζονται οι πολιτικοί και με τόση ευκολία δίνουν εκλογικά δικαιώματα, ιθαγένειες επιδόματα και άλλα προτερήματα σε λαθρομετανάστες παραμερίζοντας τους ελληνες πολίτες και παραβιάζοντας το νόμο εις βάρος των.

δείτε στις σημειώσεις μου ή και στην καρφιτσωμένη ανάρτηση στην ομάδα (Ιερή Δήλωση Άρθρο 120) την καταγγελία που καταθέτουμε κατά της προδοσίας και ορισμένες από τις ενέργειες που μπορούμε άμεσα να προβούμε.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ, ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Αυτό είναι και το βασικό επιχείρημα των πολίτικων για την αθώωσή των και τις ευθύνες έχουν οι πολίτες που υπεθαλψαν την προδοσια και δεν εφήρμοσαν το άρθρο 120 δείτε το  Εδώ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ομολογεί στα ίσια πλέον τα ατράνταχτα στοιχειά που βεβαιώνουν ότι για την προδοσία φταίνε οι πολίτες που δεν σεβάστηκαν το αρθρο 120 , και ότι οι πολίτες είναι που πρόδωσαν. Αυτοί καταπάτησαν το Σύνταγμα. Δείτε στο 2′.20′ Δείτε πώς του την είπε(αναφερόμενος και στον δημοσιογράφο, του είπε, ότι είναι και εκείνος προδότης)..’Είπε επί λέξη, ότι ο σεβασμός του Άρθρου 120 είναι χρέος όλων των Ελλήνων…δείτε το, ( εμείς τα λέμε επί 5 χρόνια τώρα).   ΕΔΩ…..
Πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Νέος κύκλος προσλήψεων ανοίγει στους δήμους όλης της χώρας. Ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών ενέκρινε την πρόσληψη 1.175 υπαλλήλων, που θα υπογράψουν σύμβαση εργασίας από οκτώ έως έντεκα μήνες.

Με το νέο προσωπικό ενισχύονται καίρια οι παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί και υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των δήμων (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός).

Από την ανάγνωση της εγκριτικής απόφασης προκύπτει ότι θα ενισχυθούν και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Ωφελούμενοι από τη διαδικασία των προσλήψεων είναι οι δήμοι σε Αθήνα και Περιφέρεια, καθώς και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμοί και Κοινωφελείς Επιχειρήσεις Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας, Κοινωνικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης ή Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής και Πνευματικά Κέντρα.

Σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης κατανέμονται 176 θέσεις και αντιστοιχούν στους δήμους Καλύμνου (6 θέσεις), Ρόδου (54), Σύμης και Χερσονήσου (από 10), Λέσβου (13), Εορ- δαίας (4), Σελίνου (3), Βόρειου Άξονα Χανίων (7), Χανίων (60) και Κατερίνης (9). Το νέο προσωπικό θα επιλεγεί με συγκεκριμένη διαδικασία, όπως αυτή προβλέπεται από το ΑΣΕΠ.

• Κάθε δήμος θα προετοιμάσει σχέδιο προκήρυξης.

• Το σχέδιο θα αποσταλεί για έγκριση στο ΑΣΕΠ.

• Μετά την έγκριση, ο φορέας δημοσιοποιεί την προκήρυξη και τη δεκαήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών.

• Οι υποψήφιοι καταθέτουν αιτήσεις αυτοπροσώπως ή με άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

• Εκδίδεται προσωρινός πίνακας διοριστέων.

• Ορίζεται δεκαήμερη προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά του προσωρινού πίνακα.

• Δημοσιοποιείται ο οριστικός πίνακας διοριστέων.

Κριτήρια επιλογής Βασικό κριτήριο επιλογής είναι η εντοπιότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι μόνιμοι κάτοικοι ή δημότες των περιοχής όπου προκηρύσσονται οι θέσεις αποκτούν σημαντικό προβάδισμα στον διορισμό.

Εάν ο αριθμός των υποψηφίων είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των προκηρυσσόμενων θέσεων, τότε η τελική επιλογή γίνεται στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων.

Αυτά είναι: χρόνος ανεργίας, αριθμός ανήλικων τέκνων (50 μόρια για κάθε παιδί), αριθμός μελών πολύτεκνης οικογένειας, τριτεκνική και ιδιότητα ΑμΕΑ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν οπωσδήποτε επικυρωμένο τίτλο σπουδών ανάλογα με την ειδικότητα.

Σημειώστε ότι για τις θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης γίνεται αποδεκτό το Απολυτήριο Γυμνασίου ή Δημοτικού για όσους αποφοίτησαν έως το 1980. Στους δεκάδες διαγωνισμούς, που θα προκηρυχθούν σταδιακά από τα τέλη Μαΐου, συμμετέχουν υποψήφιοι ηλικίας 18- 65 ετών.

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ ΑΝΑ ΔΗΜΟ
 
Θάσος ………………………………..71
Ηράκλειο……………………………66
Δράμα………………………………..63
Καλαμαριά………………………….58
Λάρισα ……………………………….50
Εορδαία ……………………………..46
Βέροια ……………………………….44
Παλλήνη …………………………….43
Κως ……………………………………32
Ρόδος……………………………….. 31
Χαλκίδα ……………………………..21
Νέα Ιωνία …………………………..20
Καβάλα ………………………………20
Λαυρεωτική ……………………….19
Χανιά………………………………….18
Νίσυρος……………………………..18
Ωρωπός ……………………………..17
Αλεξανδρούπολη ……………….15
Νίκαια – Ρέντης …………………..15
Κιλελέρ………………………………15
Πέραμα Ιωαννίνων ……………..15
Ελληνικό ……………………………14
Αλωμπία……………………………..14
Ίλιον…………………………………..13
Βόειων……………………………….13
Αλμυρός…………………………….13
Ραφήνα………………………………13
Παύλος Μελάς……………………12
Αριστοτέλης ………………………12
Μουζάκι……………………………..12
Βύρωνας…………………………….11
Ψυχικό ……………………………….11
Άρτα…………………………………..11
Σαμοθράκη…………………………11
Κασσάνδρα…………………………11
Ξάνθη…………………………………10
Ήλιδα…………………………………10
Λαγκαδάς…………………………..10
Ανάφη……………………………….1-9
Αγ. Ανάργυροι …………………..1-9
Παπάγος……………………………1-9
Αίγινα………………………………..1-9
Βελβεντό ………………………….1-9
Αλόννησος………………………..1-9
Λαμία ………………………………..1-9
Λοκροί ………………………………1-9
Χερσόνησος ……………………..1-9
Σητεία……………………………….1-9
Κ. Νευροκόπι……………………..1-9
Σίφνος ………………………………1-9
Καλλιθέα…………………………..1-9
Τύρναβος………………………….1-9
Ορεστιάδα ………………………..1-9
Μενεμένη …………………………1-9
Αντίπαρος …………………………1-9
Ωραιόκαστρο…………………….1-9
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Λιγότερους φόρους μπορούν να πληρώσουν φέτος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι εάν εκμεταλλευτούν τις εκπτώσεις φόρου και τις απαλλαγές που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι φορολογούμενοι αξιοποιώντας πέντε διαφορετικές νομοθετικές ρυθμίσεις που προβλέπουν εκπτώσεις φόρου και απαλλαγές, μπορούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να πετύχουν σημαντική μείωση στα επιπλέον ποσά φόρου που μπορούν να προκύψουν κατά την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Οι διατάξεις που προβλέπουν εκπτώσεις φόρου και απαλλαγές για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους είναι οι εξής:

1. Πρόσθετες εκπτώσεις φόρου λόγω τέκνων

Οι φορολογούμενοι που απέκτησαν το 2016 εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις δικαιούνται ετήσιας έκπτωσης φόρου χωρίς δικαιολογητικά. Η έκπτωση αυτή μπορεί να φθάσει μέχρι τα 1.900 ευρώ για κάθε άγαμο χωρίς εξαρτώμενα τέκνα, μέχρι 1.950 ευρώ για κάθε έγγαμο με 1 εξαρτώμενο τέκνο, μέχρι 2.000 ευρώ για κάθε έγγαμο με 2 εξαρτώμενα τέκνα και μέχρι 2.100 ευρώ για κάθε έγγαμο με 3 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα.

2. Μείωση φορολογητέου εισοδήματος λόγω πληρωμής ασφαλίστρων για εξαγορά χρόνου ασφάλισης

Οι ασφαλιστικές εισφορές που κατέβαλαν το 2016 οι μισθωτοί σε ασφαλιστικούς οργανισμούς υποχρεωτικής ασφάλισης για να εξαγοράσουν χρόνο ασφάλισης μειώνουν το φορολογητέο εισόδημα από μισθωτή εργασία. Δηλαδή εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημά τους.

3. Μείωση τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30% για συνταξιούχους άνω των 65 ετών.

Για τους συνταξιούχους οι οποίοι εντός του 2016 ήταν άνω των 65 ετών, δηλαδή γι’ αυτούς που γεννήθηκαν μέχρι και την 31η-12-1951, προβλέπεται μείωση του ύψους των αντικειμενικών δαπανών ή τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30%. Δηλαδή το συνολικό τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημά τους το οποίο προκύπτει από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης λαμβάνεται υπόψη μειωμένο κατά 30% και στον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος και στον υπολογισμό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης (από φέτος)

4. Έκπτωση δαπανών για ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη.

Το ποσό του φόρου εισοδήματος που προκύπτει από τη φορολογική κλίμακα μειώνεται κατά το 10% των ετήσιων εξόδων ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης του φορολογούμενου εφόσον τα έξοδα αυτά υπερβαίνουν το 5% του φορολογητέου εισοδήματός του. Ανεξάρτητα από το ύψος των δαπανών δεν μπορεί το ποσό της μείωσης να είναι πάνω από τις 3.000 ευρώ.

5. Έκπτωση χρηματικών δωρεών.

Το ποσό του φόρου εισοδήματος που προκύπτει από τη φορολογική κλίμακα μειώνεται κατά 10% των χρηματικών δωρεών προς το Δημόσιο, προς φορείς του Δημοσίου, προς ιερούς ναούς, ιερές μονές, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και λοιπούς δημόσιους φορείς που λειτουργούν για κοινωφελείς σκοπούς εφόσον οι δωρεές αυτές υπερβαίνουν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους τα 100 ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει στο συνολικό ποσό δωρεών που προκαλούν μείωση, καθώς δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 5% του φορολογητέου εισοδήματος.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
«Σύννεφα» φαίνεται πως συγκεντρώνονται πάνω από τον φαινομενικά… ανέφελο ουρανό του Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, στη διάρκεια του οποίου η Αθήνα ελπίζει ότι θα λάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τους Ευρωπαίους δανειστές για τα βήματα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τα οποία εξάλλου ζητά διακαώς και το ΔΝΤ, προκειμένου να συμμετάσχει με χρηματοδότηση στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.

Όπως αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επιμένει στο ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλά αλλά μπορεί και πρέπει να κάνει ακόμα περισσότερα, με ακόμα πιο βαθιές μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, στην αγορά εργασίας και στο πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων.

Κάνοντας αυτά τα αναγκαία βήματα, η ελληνική οικονομία μπορεί να διατηρήσει ρυθμούς ανάπτυξης 2,5- 3% για τα επόμενα χρόνια και με αυτόν τον τρόπο να περιορίσει τις μεσομακροπρόθεσμες δανειακές της ανάγκες σε διαχειρίσιμα επίπεδα, χωρίς να χρειάζονται τα μέτρα ελάφρυνσης που ζητά το ΔΝΤ.

Eκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που μίλησε στη γερμανική εφημερίδα Bild, απηχώντας σαφώς τις θέσεις του πολιτικού προϊσταμένου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έσπευσε να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών της Αθήνας, παρά την ψήφιση, το βράδυ της Πέμπτης, του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα για μετά το 2018, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της έναντι των δανειστών, όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τους ταυτόχρονα να τηρήσουν τις δικές τους.

Σε ερώτηση αν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η γερμανική κυβέρνηση σκέφτονται αυτό που ζητά το ΔΝΤ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων και περίοδο χάριτος, απάντησε συγκεκριμένα: «Δεν συζητάμε ούτε αυτά (σ.σ. περίοδος χάριτος, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και σταθεροποίηση των επιτοκίων) ούτε κανένα άλλο σχέδιο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι το Βερολίνο παραμένει σταθερό στην άποψή του πως μόνο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, το 2018 -και αν αυτό κριθεί απαραίτητο, όπως έλεγε η συμφωνία του Μαΐου του 2016 στο Eurogroup- θα εξεταστεί εάν χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι στην υπόθεση του ελληνικού χρέους, όπως και εν γένει στη διαπραγμάτευση για την Ελλάδα, ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού παραμένει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Και αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από τις δηλώσεις του εκπροσώπου της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος ουσιαστικά λέει πως η Άνγκελα Μέρκελ έχει αφήσει τον κ. Σόιμπλε να χειρίζεται «εν λευκώ» το θέμα, διαμηνύοντας πως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να προσβλέπει σε κάποιου είδους πολιτική συμφωνία, εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Η φράση-«κλειδί», άλλωστε, στα λεγόμενα του κ. Ζάιμπερτ, είναι ότι στο Eurogroup «το ζήτημα βρίσκεται σε καλά χέρια».

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελάριου αρνείται να επιβεβαιώσει εάν η Άνγκελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική της επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτήρισε «αναγκαία και δυνατή» μία συνολική συμφωνία στις 22 Μαΐου, που να περιλαμβάνει και το χρέος.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, το καλύτερο δυνατό σενάριο, στο οποίο μπορεί να ελπίζει η ελληνική κυβέρνηση για τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την προσεχή Δευτέρα, είναι μια επανάληψη ή επαναδιατύπωση των αποφάσεων του Μαΐου του 2016, στην οποία γινόταν μια γενική περιγραφή των βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά του.

Αυτό που ξεκάθαρα προέκυπτε από την απόφαση της 24ης Μαΐου 2016, ήταν ότι τα όποια ουσιαστικά βήματα για το χρέος θα γίνουν μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος (σ.σ. Μνημονίου), το 2018 -ήτοι, όπως προκύπτει σαφώς, μετά τις εκλογές του φθινοπώρου του 2017 στη Γερμανία, όπου η διαμόρφωση των πολιτικών συσχετισμών μετά την κάλπη αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο για την έκβαση του ελληνικού ζητήματος, με βάση και όσα καταγράφονται στις μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η έρευνα για τα δάνεια που είχαν πάρει εκατοντάδες τραπεζικά στελέχη και τα οποία δεν καλύπτονται από εμπράγματες εγγυήσεις.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και των ίδιων των συστημικών τραπεζών, έχουν ανακαλύψει πράγματα και θάματα και η υπόθεση πάει ολοταχώς στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της έρευνας, ένα μεγάλο μέρος των δανείων έχει γίνει βίλες σε ελληνικά κοσμικά νησιά και ακίνητα στο εξωτερικό.

Πρόκειται για ακίνητα, τα οποία αναμένεται να δεσμευτούν, προκειμένου οι τράπεζες να εξασφαλίσουν την επιστροφή τουλάχιστον ενός τμήματος των θαλασσοδανείων.

Βέβαια υπάρχουν και τραπεζικά στελέχη με ιδιαίτερα γούστα. Ένας απ΄ αυτούς αγόρασε δύο μέρες μετά την έγκριση του δανείου ελικόπτερο.

Πενήντα τραπεζικά στελέχη εμφανίζονται να έχουν αγοράσει με τα δάνεια που εξασφάλισαν από τις τράπεζες, πολυτελή σκάφη αναψυχής, ενώ κάποιοι προνοητικοί φρόντισαν να επενδύσουν στο χώρο της εστίασης.

Πολλά από τα δάνεια έγιναν ομόλογα και καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, ενώ κάποια τολμηρά τραπεζικά στελέχη επένδυσαν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Το σκάνδαλο που καταγράφεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς είναι τα μπόνους που είχαν εισπράξει κάποια υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και τα οποία είναι ισόποσα με τα δάνεια που είχαν πάρει.

Αυτοί με το κόλπο των μπόνους εξόφλησαν τις υποχρεώσεις τους. Για τους υπόλοιπους μόλις τώρα αρχίζουν οι δικαστικές περιπέτειες.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Μεγάλα «λαβράκια» που αφορούν πασίγνωστους Έλληνες επιχειρηματίες (κάποιοι εκ των οποίων είναι και μηντιάρχες) αναμένεται να βγάλει η αποκάλυψη στοιχείων, ονομάτων, εταιρειών και ποσών της δημοσιογραφικής έρευνας για τα «Malta Files».

Ήδη συγκεκριμένοι Έλληνες παράγοντες, οι οποίοι διαθέτουν κάποιες… περίεργες εταιρείες στην 
Μάλτα, και ήδη διερευνώνται από τις Ελληνικές δικαστικές και φορολογικές αρχές  έχουν χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο τους.

Αφού το «κόλπο» που αποκάλυψε το Spiegel, και το οποίο χρησιμοποιούσαν Γερμανικοί επιχειρηματικοί κολλοσοί για να φοροδιαφεύγουν, ακολουθούν τα τελευταία χρόνια κατά κόρον, κάποια εγχώρια… φυντάνια που δραστηριοποιούνται (κυρίως) στον χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και του διαδικτυακού τζόγου. 

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και οι αποκαλύψεις θα προκαλέσουν πάταγο…Spiegel: Φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων από ευρωπαϊκούς κολοσσούς στη Μάλτα
Εικονικές θυγατρικές ομίλων και υποκαταστήματα εταιρειών όπως οι πασίγνωστες BMW, Bosch, BASF, Deutsche Bank και Puma είναι εγκατεστημένες στη Μάλτα.

Πολλές δεν αναφέρονται ούτε καν στον τηλεφωνικό κατάλογο, ούτε έχουν προσωπικό. Τρεις εξ αυτών μοιράζονται μάλιστα το ίδιο κουδούνι, ενώ η Lufthansa διατηρεί 18 θυγατρικές στη χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία έχει μετατραπεί σε φορολογικό παράδεισο, με αποτέλεσμα άλλες χώρες-μέλη να έχουν απώλειες φορολογικών εσόδων δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως αποκαλύπτει το Spiegel.

Οι Μαλτέζοι δελεάζουν τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις εταιρείες με ονειρεμένα χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές. Αυτό προκύπτει από τις χιλιάδες σελίδες εγγράφων τα οποία αξιολόγησε το γερμανικό περιοδικό σε συνεργασία με το ερευνητικό δίκτυο «European Investigative Collaborations» (EIC).

Το Spiegel αποκαλύπτει μάλιστα και τις επιλήψιμες πρακτικές τις οποίες χρησιμοποιούν οι γερμανικές εταιρείες, των οποίων οι θυγατρικές καταφεύγουν στην Μάλτα για να φοροδιαφύγουν στη χώρα τους.

Πιο συγκεκριμένα: Στο ερευνητικό δίκτυο «European Investigative Collaborations» (EIC) περιήλθαν δύο πακέτα δεδομένων, τα λεγόμενα «MaltaFiles», τα οποία επιτρέπουν μια πληρέστερη εικόνα στο μαλτέζικο σύστημα ίδρυσης εταιρειών και αποκαλύπτουν τις μητρικές όσων έχουν εγκατασταθεί εκεί. Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα είναι εγκατεστημένοι στη Μάλτα -μέσω θυγατρικών τους- μεγάλοι όμιλοι εταιρειών του δείκτη DAX της Φρανκφούρτης .

Συγκεκριμένα παραδείγματα τα οποία αναφέρει το Spiegel είναι οι γερμανικοί κολοσσοί BMW, BASF, Deutsche Bank, Puma, Merck και μεγάλες εταιρείες όπως είναι η Bosch και η Rheinmetall. Μόνον η Lufthansa διαθέτει 18 θυγατρικές εταιρείες στη Μάλτα. Σε αυτές συγκαταλέγεται ακόμα και το Ασφαλιστικό Ταμείο της εν λόγω αεροπορικής εταιρείας.

Κέρδη τα οποία προκύπτουν από δραστηριότητες των εταιρειών αυτών στην Μάλτα φορολογούνται με συντελεστή 6%, εφόσον βέβαια πράγματι έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα στο νησί.
Οι έρευνες του Spiegel εν τούτοις καταδεικνύουν ότι είναι πολύ αμφίβολο ότι πράγματι οι θυγατρικές αυτές εταιρείες των γερμανικών ομίλων δραστηριοποιούνται εκεί επιχειρηματικά.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα του Spiegel ότι τρεις εξ αυτών ( η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt, ο γίγαντας των χημικών BASF και ο βαρώνος των πουλερικών Erich Wesjohann), όχι απλώς μοιράζονται τον ίδιο όροφο γραφείων, αλλά και το ίδιο κουδούνι.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις εταιρείες πρώτων υλών K+S και το τμήμα οχημάτων της Rheinmetall .
Πολλές από αυτές τις εταιρείες δεν αναφέρονται μάλιστα ούτε καν στον τοπικό τηλεφωνικό κατάλογο. Για μερικές από αυτές δεν κατέστη δυνατόν να εντοπισθεί το προσωπικό το οποίο υποτίθεται πως εργάζεται σε αυτές. Οταν ρωτήθηκαν δε από το Spiegel, απάντησαν ότι οι επιχειρηματικές τους δραστηριότητας στη Μάλτα είναι νόμιμες και οι μαλτέζικες θυγατρικές τους είναι γνωστές στο γερμανικό δημόσιο.

Οπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, η Μάλτα, έχει υπεραμυνθεί κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής της προεδρίας η οποία διαρκεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, των φορολογικών προνομίων τα οποία παρέχει, τόσο μετά τις επικρίσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όσο και χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 

Tο Spiegel υπογραμμίζει τέλος ότι στην ίδια την Γερμανία μόλις την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς ανήγγειλε σκληρότερη αντιμετώπιση των φοροφυγάδων της Μάλτας.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός χαρακτήρισε μάλιστα το μεσογειακό νησί «Παναμά της Ευρώπης»
Malta Files: Ένας φορολογικός παράδεισος εντός της ΕΕ

Ευρωπαϊκοί επιχειρηματικοί όμιλοι ιδρύουν θυγατρικές, ή ενδεχομένως και εικονικές εταιρείες, στη
Μάλτα, για να εκμεταλλευτούν τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, προκαλώντας φοροαποφυγή δισεκατομμυρίων στις χώρες της ΕΕ όπου εδρεύουν.

Αυτό προκύπτει από χιλιάδες σελίδες εγγράφων, τα λεγόμενα Malta Files, τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του ερευνητικού δικτύου European Investigativ Collaborations (EIC) και δημοσιεύονται σταδιακά σε 13 ευρωπαϊκές εφημερίδες.

«Τίποτε στα «Malta Files» δεν είναι μυστικό. Το να δηλώνεται ότι υπάρχουν εταιρείες offshore στην Μάλτα δεν είναι σωστό ως προς τα γεγονότα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ.

«Αυτό που λέω» δήλωσε ο Μουσκάτ, είναι ότι έχουμε ένα ανταγωνιστικό σύστημα, από άποψης φορολογίας. Με αυτό το δεδομένο, οι διαμαρτυρίες των άλλων χωρών δεν αφορούν την ίδια την ύπαρξη των εγγεγραμμένων στην Μάλτα εταιρειών» αλλά το γεγονός ότι προέρχονται από τις χώρες αυτές.

«Οι χώρες που διαμαρτύρονται, με την Γερμανία στην πρώτη θέση θα ήθελαν να εισπράξουν τους φόρους που αυτές οι εταιρείες πληρώνουν στη Μάλτα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τη γαλλική ιστοσελίδα Mediapart, η Μάλτα, η οποία προεδρεύει μέχρι τις 30 Ιουνίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στερεί «τις άλλες χώρες από 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους ετησίως».
Σύμφωνα με την Mediapart, η έρευνα, η δημοσίευση των αποτελεσμάτων της οποίας θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, αφορά «φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και διαφθορά».

Στην Γερμανία, το περιοδικό Spiegel αναφέρεται σε πασίγνωστες γερμανικές εταιρείες. Το περιοδικό αφήνει να εννοηθεί ότι είναι πολύ αμφίβολο αν πράγματι οι θυγατρικές αυτές εταιρείες των γερμανικών ομίλων δραστηριοποιούνται στη Μάλτα επιχειρηματικά.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα του Spiegel ότι τρεις εξ αυτών των εταιρειών, όχι απλώς μοιράζονται τον ίδιο όροφο γραφείων, αλλά και το ίδιο κουδούνι.

Πολλές από αυτές τις εταιρείες δεν αναφέρονται ούτε καν στον τοπικό τηλεφωνικό κατάλογο. Για μερικές από αυτές δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί το προσωπικό το οποίο υποτίθεται πως εργάζεται σε αυτές.

Tο Spiegel σημειώνει ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, χαρακτήρισε το μεσογειακό νησί «Παναμά της Ευρώπης».

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα L’Espresso η Ιταλία είναι η χώρα που αναφέρεται περισσότερο από όλες τις άλλες στα Malta Files, με περισσότερες από 8.000 μαλτέζικες εταιρείες να τελούν υπό τον έλεγχο ιταλών επενδυτών.

Σειρά ονομάτων πολιτικών προσωπικοτήτων, αλλά όχι πρώτης γραμμής, αναφέρονται το σημερινό σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας La Repubblica, που ανήκει στον ίδιο όμιλο με την L’Espresso.

Ο Τζόζεφ Μουσκάτ, που είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του στις εκλογές των αρχών του Ιουνίου, κάλεσε κυβερνητική πλειοψηφία και αντιπολίτευση να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο για την υπόθεση, αποφεύγοντας να την καταστήσουν θέμα της προεκλογικής εκστρατείας.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Ο θρύλος της ελληνικής ακτοπλοΐας «Κύδων» που κάνει δρομολόγια στην κεντρική Αμερική και τα νησιά της Καραϊβικής, έμπλεξε σε περιπέτειες στον Αγιο Δομίνικο.

Το μεγάλο πλοίο προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού του Αγίου Δομίνικου, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Το πλοίο, της ΑΝΕΚ Lines έχει ναυλωθεί από την εταιρία Ferries Del Caribe και κάνει το δρομολόγιο Σαν Χουάν (Πουέρτο Ρίκο) – Άγιος Δομίνικος.

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν στο λιμάνι Sansouci του Αγίου Δομίνικου. Το ατύχημα σημειώθηκε ενώ το πλοίο έκανε μανούβρες για να δέσει στο λιμάνι. Σύμφωνα με το λιμεναρχείο, έσπασε ένα από τα καλώδια που συγκρατούσαν το πλοίο και τότε παρασύρθηκε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον προβλήτα και τα κοντέινερ που ήταν στοιβαγμένα εκεί.

Σύμφωνα με την εταιρία, δεν έβαλε νερά αλλά έχει καταστραφεί η μπουκαπόρτα από τη σύγκρουση.

Για τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος ξεκίνησε έρευνα.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Αεροσκάφος Airbus A380 της Qantas που εκτελούσε την πτήση από το Λος Άντζελες στη Μελβούρνη μεταφέροντας εκατοντάδες επιβάτες αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε σε κινητήρα, ανακοίνωσε σήμερα η αυστραλιανή αεροπορική εταιρία.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, έπειτα από δύο ώρες πτήσης. Επιβάτες της πτήσης QF94 ανέφεραν ότι είδαν σπινθήρες να βγαίνουν από έναν από τους τέσσερις κινητήρες.
"@Η πτήση 94 της Qantas επέστρεψε στο Λος Άντζελες με σπινθήρες να βγαίνουν από έναν κινητήρα και (το αεροσκάφος) ελέγχεται", έγραψε ένας επιβάτης στο Twitter.

Η Qantas εκτιμά ότι οι σπινθήρες μπορεί να προκλήθηκαν από την υπερθέρμανση ενός κινητήρα αλλά διέψευσε ότι ο κινητήρας είχε πάρει φωτιά, όπως μετέδωσαν αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

"Η πτήση QF94 από Λος Άντζελες για Μελβούρνη επέστρεψε στο Λος Άντζελες, εξαιτίας ενός προβλήματος σε έναν από τους τέσσερις κινητήρες", ανακοίνωσε η εταιρία. "Οι πιλότοι ακολούθησαν την τυπική διαδικασία, απενεργοποίησαν τον κινητήρα και η πτήση προσγειώθηκε κανονικά στο Λος Άντζελες γύρω στις 03.00 τοπική ώρα του Σαββάτου. Μηχανικοί επιθεωρούν το αεροσκάφος".
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Ένα επιβατικό αεροσκάφος των αερογραμμών Aeromexico συγκρούστηκε με ένα φορτηγό σε ένα διάδρομο τροχοδρόμησης στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες λίγο μετά την προσγείωσή του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό οκτώ εργαζομένων που βρίσκονταν μέσα στο φορτηγό, ανέφεραν οι αρχές.

Τα αίτια του ατυχήματος, που προκάλεσε ζημιές στο δεξί φτερό του αεροσκάφους Boeing 737 και ανέτρεψε το φορτηγό όχημα, παραμένουν αδιευκρίνιστα και διεξάγεται έρευνα, ανέφερε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Λος Άντζελες, Μπράιαν Χάμφρι.

Οι έξι άνδρες και οι δύο γυναίκες που επέβαιναν στο όχημα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής για τους τραυματισμούς που υπέστησαν, χωρίς ωστόσο η ζωή τους να διατρέχει κίνδυνο, πρόσθεσε ο Χάμφρι.

Οι αξιωματούχοι του αεροδρομίου ανέφεραν πως η κατάσταση και των οχτώ είναι σταθερή.

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανέφερε πως δεν απαιτήθηκε ιατρική παρακολούθηση για κανέναν από τους περίπου 150 επιβαίνοντες και το πλήρωμα της πτήσης 642 της Aeromexico που ταξίδευε από την Πόλη του Μεξικού.

Το ατύχημα συνέβη στις 2:30 το μεσημέρι (Ώρα Ειρηνικού).Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Βιβλία, σχολικά και μη, και χαρτικά ζητεί το υπουργείο Παιδείας από τους μαθητές να φέρουν στο σχολείο τους με στόχο τα ανταποδοτικά έσοδα της ανακύκλωσης να συμβάλουν και στα πενιχρά κονδύλια των σχολείων. Την ίδια στιγμή, θέτει ρεαλιστικούς –και άρα πιο χαμηλούς– στόχους για το πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης των σχολικών βιβλίων από τους μαθητές των επόμενων τάξεων. Και αυτό γιατί οι μαθητές δεν έχουν συνηθίσει να επιστρέφουν τα σχολικά βιβλία, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν οι επόμενοι, ενώ δεν υπάρχουν ούτε και οι υποδομές για κάτι τέτοιο. Ωστόσο, εκτιμάται ότι εάν οι μαθητές επέστρεφαν έστω το 10% των βιβλίων τους ετησίως, θα υπήρχε όφελος περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ είτε από την επαναχρησιμοποίηση είτε από την ανακύκλωσή τους.

Ειδικότερα, προ πενθημέρου άρχισε η διανομή στα σχολεία των βιβλίων του Γυμνασίου, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα πάρουν σειρά τα βιβλία του Λυκείου και στα τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου του Δημοτικού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ)-«Διόφαντος», κάθε χρόνο μοιράζονται στους μαθητές των δύο βαθμίδων 28 εκατομμύρια αντίτυπα σχολικών βιβλίων.

Στο Δημοτικό υπάρχουν κατά μέσον όρο 20 τίτλοι ανά τάξη, όπως και στο Γυμνάσιο, ενώ στο Γενικό Λύκειο ο μέσος όρος ανεβαίνει στους 25 τίτλους. Αντίθετα, στα Επαγγελματικά Λύκεια, λόγω των πολλών ειδικοτήτων, υπάρχουν συνολικά περίπου 700 τίτλοι βιβλίων. Υπολογίζεται ότι απαιτούνται 10.000 τόνοι χαρτιού και το ετήσιο κόστος προσεγγίζει τα 19 εκατομμύρια, ύστερα από σημαντικές προσπάθειες οικονομίας τα τελευταία χρόνια (το 2011 το κόστος ήταν 36 εκατομμύρια).

Ωστόσο, όπως ανέφερε στην «Καθημερινή» ο Χρήστος Μανωλόπουλος, διευθυντής εκδόσεων στον «Διόφαντο», τα προγράμματα επαναχρησιμοποίησης των σχολικών βιβλίων είναι δύσκολο να υλοποιηθούν στο εκπαιδευτικό σύστημά μας –εκείνα του 2011 και του 2012 εγκαταλείφθηκαν γρήγορα– όχι μόνο επειδή δεν έχει δημιουργηθεί η σχετική κουλτούρα στους μαθητές, αλλά και επειδή τα σχολεία δεν έχουν το διοικητικό προσωπικό και τους χώρους για την καταγραφή και αποθήκευση των βιβλίων που θα επιστρέφουν οι μαθητές κάθε χρόνο. Στον αντίποδα, σε χώρες του εξωτερικού, πάντως, ο χρόνος ζωής των βιβλίων διαρκεί από τρία έως πέντε χρόνια. Ενδεικτικά, στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Γαλλία οι μαθητές παίρνουν δωρεάν τα βιβλία, αλλά πρέπει να τα επιστρέψουν στο τέλος της χρονιάς. Αν δεν τα επιστρέψουν σε καλή κατάσταση, τότε πληρώνουν αντίτιμο.

Με δεδομένες, λοιπόν, τις δυσκολίες ο «Διόφαντος» ξεκίνησε πέρυσι με 12 βιβλία, στα οποία συνήθως δεν σημειώνουν οι μαθητές μιας και τους διανέμεται και Τετράδιο Μαθητή (π.χ. Γεωγραφία), και ζήτησε από τους μαθητές να τα επιστρέψουν με τη λήξη των μαθημάτων. Φέτος, το πρόγραμμα θα επεκταθεί στα 22 βιβλία των δύο βαθμίδων, με πρόθεση τη σταδιακή αύξηση του αριθμού των προς επιστροφή βιβλίων.

Την ίδια στιγμή, το δέλεαρ των εσόδων εν μέσω έλλειψης πόρων θα μπορούσε να λειτουργήσει επιταχυντικά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού, που προωθεί το υπουργείο. Δηλαδή, παλιά βιβλία, σχολικά ή μη, μαθητικά τετράδια, λευκό φωτοτυπικό χαρτί. Σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο, τον Ιούνιο του 2016 υπήρξε η πρώτη πιλοτική προσπάθεια συλλογής χαρτιού από σχολικές μονάδες, με σκοπό την καταγραφή των πρακτικών ενεργειών που απαιτούνται για την επιτυχία του προγράμματος, αλλά και τον εντοπισμό τυχόν εμποδίων.

Στην πιλοτική φάση μετείχαν 114 σχολεία, 29.793 μαθητές και 250 εκπαιδευτικοί δήμων της Αττικής και της Θήβας, διαθέτοντας φορτηγά για την παραλαβή του χαρτιού και τη μεταφορά τους στα σημεία μεταφόρτωσης. Με βάση μελέτη του «Διόφαντου», είναι απόλυτα εφικτός στόχος ένας μέσος όρος 3 κιλών για ανακύκλωση ανά μαθητή. Ενδεικτικά, από την πιλοτική φάση συγκεντρώθηκαν 30.240 κιλά χαρτί, τα οποία δόθηκαν προς ανακύκλωση.

Το συνολικό ποσό που προέκυψε ήταν 4.660 ευρώ, με το οποίο αγοράστηκαν 1.925 πακέτα των 500 φύλλων χαρτί φωτοτυπικού, δηλαδή 385 κούτες, οι οποίες μοιράστηκαν στα 114 σχολεία ανά 3 ή 4 κούτες. Φέτος το πρόγραμμα επεκτάθηκε σε περίπου 700 σχολεία δήμων της Αττικής, της Αχαΐας, της Στερεάς, της Θεσσαλίας και στις 12-16 Ιουνίου θα συγκεντρωθεί το προς ανακύκλωση υλικό. Οπως τονίζει ο κ. Μανωλόπουλος, «το πρόγραμμα μπορεί να επιτύχει μόνο στον βαθμό που μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν ενεργά».πηγη
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Σε πλήρη αλλαγή οδεύει το σκηνικό των "κόκκινων" δανείων, βάζοντας νέα δεδομένα για τους οφειλέτες με καθυστερούμενες οφειλές τις οποίες δεν έχουν ρυθμίσει με την τράπεζά τους.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από τον Αύγουστο και κατόπιν οι πωλήσεις "κόκκινων" δανείων σε εταιρείες διαχείρισης, βάζουν τέλος στις πρακτικές μη πληρωμής χρεών του παρελθόντος και ανάγουν τον συνεργάσιμο δανειολήπτη και το ύψος των εύλογων δαπανών διαβίωσης στα κατεξοχήν κριτήρια για τη διευθέτηση χρεών. Την ίδια στιγμή, ο αιτών τη ρύθμιση των οφειλών του αποδέχεται και την άρση του απορρήτου για τις καταθέσεις και λοιπά περιουσιακά του στοιχεία.

Οι αλλαγές που θα επιφέρει στην πράξη η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη διαχείριση των "κόκκινων" δανείων έχουν ως στόχο τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, την αποκατάσταση κουλτούρας πληρωμών, τη θωράκιση των τραπεζών και την απελευθέρωση πόρων για τη χρηματοδότηση της επανεκκίνησης της οικονομίας. Στο πλαίσιο των αλλαγών αυτών, επιχειρήσεις θα αλλάξουν χέρια, άλλοτε κραταιοί επιχειρηματίες θα αποκαθηλωθούν και ιδιώτες θα υποχρεωθούν να προσαρμοστούν σε συνθήκες διαβίωσης που θα προσμετρούν τα πραγματικά οικονομικά τους δεδομένα και την υποχρέωση να αποπληρώσουν δάνεια που έλαβαν.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός

Η ψήφιση του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο οποίος θα ισχύσει αρχές Αυγούστου (δηλαδή 3 μήνες μετά τη δημοσίευσή του στο ΦΕΚ στις 3/5/2017) θα ανοίξει επισήμως τον δρόμο για εκτεταμένες αναδιαρθρώσεις "κόκκινων" επιχειρηματικών δανείων, ρυθμίζοντας συνολικά τις οφειλές τους προς τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ και ιδιώτες προμηθευτές.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός θα επιτρέπει σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να υποβάλουν τεκμηριωμένες προτάσεις με σοβαρές πιθανότητες αποδοχής τους από τα υπόλοιπα μέρη, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρώνεται στη βάση συγκεκριμένων προθεσμιών και με σημαντικά μειωμένο διοικητικό κόστος χάρη στη διεκπεραίωσή της με ηλεκτρονικό τρόπο.

Όλες οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, καθώς και τα επιμέρους βήματα, θα διενεργούνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, η οποία θα ενεργοποιηθεί αρχές Αυγούστου στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Στην πλατφόρμα θα μπορεί να μπει κάθε επιχείρηση με τους κωδικούς TAXIS που ήδη διαθέτει. Αφού μπει στην πλατφόρμα, θα εισάγει τα βασικά οικονομικά στοιχεία και θα υποβάλει τα σχετικά δικαιολογητικά, εφόσον αυτά δεν είναι ήδη διαθέσιμα εκεί. Στην πλατφόρμα αυτή θα μπορούν να συνδεθούν και οι τράπεζες εισάγοντας τα δικά τους στοιχεία, έτσι ώστε να αποφεύγεται η διπλοκαταχώρηση από τις επιχειρήσεις.

Με την ολοκλήρωση αυτού του βήματος της αίτησης θα προκύπτει ένα "περιουσιολόγιο" των επιχειρήσεων, καθώς και των επιχειρηματιών και των συγγενικών τους προσώπων, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Πώς θα γίνεται η αίτηση στον εξωδικαστικό μηχανισμό

Η αίτηση του οφειλέτη θα πρέπει να περιέχει υποχρεωτικά τα εξής:

α) Πλήρη στοιχεία της επιχείρησης (επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ, ΚΑΔ, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση), αναφορά στον κύκλο εργασιών του κατά την τελευταία χρήση πριν από την υποβολή της αίτησης και στις συνολικές υποχρεώσεις του έναντι των πιστωτών του, περιγραφή της δραστηριότητάς του, της οικονομικής του κατάστασης, των λόγων της οικονομικής του αδυναμίας και των προοπτικών της επιχείρησής του,

β) κατάλογο όλων των πιστωτών του με πλήρη στοιχεία (επωνυμία, διεύθυνση, Α.Φ.Μ., τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση), των οφειλομένων ποσών ανά πιστωτή και των συνοφειλετών που ευθύνονται έναντι κάθε πιστωτή,

γ) την πρόταση του οφειλέτη για τον τρόπο ρύθμισης των οφειλών του, όπου αναφέρει το ποσό που είναι σε θέση να καταβάλει σε μηνιαία ή ετήσια βάση για την αποπληρωμή των οφειλών του και βασίζεται στα εκτιμώμενα έσοδα και έξοδά του κατά τις επόμενες τρεις τουλάχιστον χρήσεις. Όταν υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο ή οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ή Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης ή προς άλλο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, η πρόταση του οφειλέτη πρέπει να συντάσσεται σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 8 του νόμου (4469/2017).

δ) τα στοιχεία που απαιτούνται για την αξιολόγηση της επιλεξιμότητάς του, σύμφωνα με το άρθρο 3.

Άρση απορρήτου περιουσιακών στοιχείων

Η αίτηση θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από

α) κατάλογο περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη με αναφορά στην εκτιμώμενη εμπορική αξία τους, έτσι ώστε να μπορεί να προσδιορισθεί η αξία ρευστοποίησης της περιουσίας του,

β) δήλωση για κάθε μεταβίβαση ή επιβάρυνση περιουσιακού στοιχείου του οφειλέτη που έγινε εντός των τελευταίων 5 ετών πριν από την υποβολή της αίτησης και για κάθε καταβολή μερίσματος από τον οφειλέτη προς τους μετόχους ή εταίρους ή άλλη συναλλαγή, εκτός των τρεχουσών συναλλαγών της επιχείρησης, που έγινε εντός των τελευταίων 24 μηνών πριν από την υποβολή της αίτησης,

γ) στοιχεία κάθε νομικού προσώπου συνδεδεμένου με τον οφειλέτη με ημερομηνία σύστασης μεταγενέστερη της 1ης Ιανουαρίου 2012, καθώς και πλήρη στοιχεία ακινήτων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων που τυχόν μεταβιβάστηκαν από τον οφειλέτη ή τους συνοφειλέτες σε πρόσωπα συνδεδεμένα με τον οφειλέτη μετά την 1η Ιανουαρίου 2012,

δ) κατάλογο των προσώπων που αμείβονται από τον οφειλέτη και τα οποία αποτελούν συνδεδεμένα πρόσωπα με αυτόν, καθώς και ανάλυση των αμοιβών αυτών κατά τους τελευταίους 24 μήνες πριν από την υποβολή της.

Η αξία των ακινήτων που δηλώνονται στην αίτηση θα καθορίζεται με βάση έκθεση εκτιμητή ακινήτων, την οποία συνυποβάλλει ο οφειλέτης με την αίτηση. Αν ο οφειλέτης δεν προσκομίσει έκθεση από τον εκτιμητή, ως αξία των ακινήτων στην αίτηση δηλώνεται η αξία που λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Πώς θα γίνεται η συμφωνία της ρύθμισης

Επόμενο βήμα στη διαδικασία θα είναι η ανάθεση της υπόθεσης σε έναν συντονιστή, ο οποίος θα έχει ρόλο "διαιτητή" μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών και πρωταρχικό σκοπό την πιστή τήρηση των κανόνων του νόμου. Ο συντονιστής θα μπαίνει και αυτός στην πλατφόρμα και θα διενεργεί όλα τα βήματα και τους ελέγχους που προβλέπονται. Εφόσον διαπιστώσει ελλείψεις ή παρατυπίες, θα καλεί την επιχείρηση να προβεί στις αναγκαίες διορθώσεις ή εξηγήσεις.

Με την ολοκλήρωση των ελέγχων, ο συντονιστής θα εκδίδει τη βεβαίωση πληρότητας και θα ειδοποιεί ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας όλους τους πιστωτές, τράπεζες, Δημόσιο και προμηθευτές για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Εφόσον το 50% αποδεχθεί να συμμετάσχει στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού, τότε μόνο θα τους αποστέλλει όλο τον φάκελο της επιχείρησης.

Μελετώντας τον φάκελο της επιχείρησης, οι πιστωτές θα προτείνουν λύσεις για τη ρύθμιση των χρεών της. Οι λύσεις θα καθορίζονται στη βάση μίας μελέτης βιωσιμότητας, την οποία θα μπορεί να ετοιμάσει είτε η επιχείρηση είτε οι πιστωτές.

Ακολούθως, ο συντονιστής θα προσκαλεί όλους τους πιστωτές και την επιχείρηση σε μια συνάντηση, με σκοπό να διαπραγματευθούν επί των εναλλακτικών λύσεων ρύθμισης των χρεών. Αναλόγως μεγέθους επιχείρησης και πολυπλοκότητας της υπόθεσης, ενδέχεται να πραγματοποιηθούν και άλλες συναντήσεις, χωρίς όμως να ξεπερνιούνται συγκεκριμένες προθεσμίες που ορίζει ο νόμος.

Εφόσον συζητηθούν οι εναλλακτικές λύσεις ρύθμισης χρεών, ο συντονιστής θα καλεί όλους τους πιστωτές να ψηφίσουν. Εφόσον συμφωνήσει το 60% των πιστωτών, η διαδικασία διαπραγμάτευσης θα ολοκληρώνεται επιτυχώς και θα υπογράφεται η σύμβαση αναδιάρθρωσης.

Έτσι, η επιχείρηση θα γνωρίζει επιτόπου τι έχει να πληρώνει και σε ποιον. Και έχοντας ρυθμίσει όλα της τα χρέη, θα μπορεί να προχωρήσει σε μία αναπτυξιακή και εξωστρεφή πορεία. Προς ενίσχυση της πορείας αυτής των επιχειρήσεων, ο νόμος προβλέπει κίνητρα προς τις τράπεζες ώστε να παρέχουν νέα χρηματοδότηση προς τις επιχειρήσεις.

Τελευταίο βήμα που προβλέπει ο νόμος είναι η επικύρωση της σύμβασης αναδιάρθρωσης από το δικαστήριο.

Η μη τήρηση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης

Αν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει προς οποιονδήποτε πιστωτή οποιοδήποτε οφειλόμενο ποσό σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης αναδιάρθρωσης οφειλών, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών, τότε ο πιστωτής θα μπορεί να ζητήσει ακύρωση της συμφωνίας αναδιάρθρωσης ως προς όλους τους πιστωτές, καταθέτοντας αίτηση στο δικαστήριο που επικύρωσε τη σύμβαση αναδιάρθρωσης ή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο στην περιφέρεια όπου έχει έδρα ο οφειλέτης. Μετά την ακύρωση της σύμβασης αναδιάρθρωσης, θα αναβιώνουν οι απαιτήσεις των πιστωτών κατά του οφειλέτη και των συνοφειλετών του, εξαιρουμένων των ποσών που έχουν καταβληθεί ήδη. Οι πιστωτές θα ασκούν ασφαλιστικά μέτρα κατά του οφειλέτη και το χρέος θα καθίσταται άμεσα ληξιπρόθεσμο και απαιτητό, μαζί με τους αναλογούντες τόκους και προσαυξήσεις.

Τι αλλάζει στους πλειστηριασμούς ακινήτων

Αρχές Αυγούστου πρόκειται να ξεκινήσουν και οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων, οι οποίοι με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, θα γίνονται με βάση την εμπορική τιμή. Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθεί και θα απλοποιηθεί η μέχρι πρότινος διαδικασία, η οποία προέβλεπε τιμή πρώτης προσφοράς την αντικειμενική αξία και προϋπέθετε δύο άγονους πλειστηριασμούς για να κάνει δεκτό το αρμόδιο δικαστήριο τη μείωση της τιμής εκκίνησης. Σήμερα οι εμπορικές τιμές είναι, κατά μέσο όρο, 30% χαμηλότερες σε σχέση με τις αντικειμενικές.

Με το νέο σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, πλειστηριασμοί ακινήτων θα διενεργούνται όχι μόνο κάθε Τετάρτη, όπως γίνεται σήμερα, αλλά και Πέμπτη, Παρασκευή από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Αρκεί εκείνος που επισπεύδει τον πλειστηριασμό να δηλώνει κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας ότι επιθυμεί ο πλειστηριασμός να γίνει ηλεκτρονικά. Έδρα του πλειστηριασμού που θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο θα είναι το γραφείο του συμβολαιογράφου.

Σημειώνεται ότι το νέο σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δεν διαφοροποιεί την προδικασία για τους πλειστηριασμούς σε ό,τι αφορά προθεσμίες και άλλες ευχέρειες ή νομικές δυνατότητες που παρέχει ήδη ο νόμος.

Πώς θα γίνονται οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες

Με το νέο σύστημα, στους πλειστηριασμούς θα μπορούν να μετέχουν ενδιαφερόμενοι τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Τα στοιχεία των προς πλειστηριασμό ακινήτων (περιγραφή, φωτογραφίες, πιστοποιητικά, αποτίμηση) θα δημοσιεύονται σε δικτυακή πύλη, η οποία θα συνδέεται με την ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα διενεργούνται οι πλειστηριασμοί.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στη διαδικασία θα εγγράφονται στη δημοπρασία και θα υποβάλουν τις προσφορές τους. Κάθε φορά που θα υποβάλλεται μία προσφορά, το σύστημα θα αποστέλλει ειδοποίηση παραλαβής της.

Το σύστημα θα δημοσιεύει σε πραγματικό χρόνο την υψηλότερη τρέχουσα προσφορά, αλλά όχι στοιχεία για τον προσφέροντα. Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται εντός της καθορισμένης διάρκειας, με δυνατότητα παράτασης αν υπάρχει υποβολή προσφορών της τελευταίας στιγμής.

Οι μεταβιβάσεις δανείων σε funds

Στο "κάδρο" των αλλαγών θα μπουν πολύ ενεργότερα από τα τέλη του έτους και τα funds. Ο νόμος 4354/2015 που προβλέπει τις μεταβιβάσεις δανείων σε εταιρείες διαχείρισης θα τροποποιηθεί, δίνοντας μεγαλύτερη ευελιξία στις εταιρείες διαχείρισης και δυνατότητες να διαχειρίζονται και άλλα ακίνητα ή τα ίδια ακίνητα όταν δεν θα υπάρχει πλέον το δάνειο για οποιονδήποτε λόγο.

Σήμερα ο νόμος προβλέπει ότι στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων μπορούν να μεταβιβάζονται δάνεια που βρίσκονται σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών. Αναγκαία προϋπόθεση για να μεταβιβαστούν "κόκκινα" δάνεια προς πώληση είναι, 12 μήνες πριν από την προσφορά του δανείου στην εταιρεία διαχείρισης, να έχει προσκληθεί με εξώδικη πρόσκληση ο οφειλέτης δανειολήπτης και ο εγγυητής του δανείου να ρυθμίσουν την οφειλή. Από την προϋπόθεση αυτή εξαιρούνται απαιτήσεις επίδικες ή επιδικασθείσες και απαιτήσεις κατά οφειλετών μη συνεργάσιμων.

Από τη στιγμή που η τράπεζα θα μεταβιβάζει στην εταιρεία διαχείρισης ένα δάνειο, θα παύει κάθε σχέση της με τον δανειολήπτη, ο οποίος πλέον θα έχει ως αντισυμβαλλόμενη την εταιρεία διαχείρισης. Αυτό σημαίνει ότι θα οφείλει πλέον σε αυτή το δάνειο και θα υποχρεούται να ακολουθήσει τις επιλογές που θα συμφωνήσει με αυτήν για τη ρύθμιση της οφειλής του. Μέσω των πωλήσεων δανείων σε funds θα αλλάξουν χέρια επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες φυσικών προσώπων.

Τι θα σημάνουν οι πωλήσεις δανείων σε funds

Για τις περιπτώσεις διαχείρισης στεγαστικών δανείων που θα περιέλθουν στα χέρια των funds, τα τελευταία θα μπορούν να προτείνουν στον δανειολήπτη εναλλακτικά:

-  την αποπληρωμή του δανείου του με κάποιο "κούρεμα" (το fund θα έχει αγοράσει ήδη "κουρεμένο" το δάνειο από την τράπεζα, οπότε για να βγάλει κέρδος θα πουλήσει σε υψηλότερη τιμή στον δανειολήπτη),

-  τη μεταβίβαση της κυριότητας του ακινήτου στην εταιρεία διαχείρισης με παράλληλη διαγραφή του δανείου και με τη συμφωνία ότι ο δανειολήπτης θα μπορεί να μένει πλέον στο ακίνητο ως ενοικιαστής, καταβάλλοντας ενοίκιο στην εταιρεία,

-  τη μετακίνηση του δανειολήπτη σε άλλο μικρότερο ακίνητο, με ανάλογη μείωση της οφειλόμενης δόσης του δανείου,

-  την εξουσιοδότηση του δανειολήπτη στην εταιρεία να αναζητήσει αγοραστή του ακινήτου για λογαριασμό του.
 πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Σε μια εποχή που η προεδρία Trump υπόσχεται να κάνει την Αμερική μεγάλη ξανά επαναφέροντας θέσεις εργασίας παλαιάς σχολής στον κατασκευαστικό τομέα, οι ερευνητές της ΤΝ δεν τον παίρνουν και πολύ στα σοβαρά. Ξέρουν ότι αυτές οι θέσεις εργασίας δε θα επιστρέψουν ποτέ, κυρίως χάρη στην έρευνά τους, η οποία θα εξαλείψει τόσα πολλά άλλα είδη θέσεων εργασίας στα επόμενα χρόνια. Στο Asilomar, μελέτησαν την πραγματική οικονομία των ΗΠΑ, τους πραγματικούς λόγους υποδαύλισης της μεσαίας τάξης. Το πρόβλημα δεν είναι η μετανάστευση – κάθε άλλο. Το πρόβλημα δεν είναι οι μετεγκαταστάσεις ή οι φόροι ή η νομοθεσία. Το πρόβλημα είναι η τεχνολογία.

Οργή ενάντια στις μηχανές

Στις ΗΠΑ, ο αριθμός των θέσεων εργασίας στον κλάδο των κατασκευών κορυφώθηκε το 1979 και από τότε μειώθηκε σταθερά. Την ίδια στιγμή, η βιομηχανοποίηση έχει αυξηθεί σταθερά, με τις ΗΠΑ σήμερα να παράγουν περισσότερα αγαθά από οποιαδήποτε άλλη χώρα, με εξαίρεση την Κίνα. Τα μηχανήματα δεν παίρνουν απλώς τη θέση του ανθρώπου στη γραμμή συναρμολόγησης. Κάνουν καλύτερη δουλειά. Και όλα αυτά πριν το επερχόμενο κύμα της ΤΝ διευρυνθεί σε τόσο πολλούς άλλους τομείς της οικονομίας. «Ανησυχώ λιγότερο με τα σενάρια τύπου Εξολοθρευτής», δήλωσε ο οικονομολόγος Andrew McAfee του MIT την πρώτη μέρα εργασιών στο Asilomar. «Αν συνεχιστούν οι σημερινές τάσεις, οι άνθρωποι θα ξεσηκωθούν πολύ πριν το κάνουν οι μηχανές.»

Ο McAfee επεσήμανε πρόσφατα συλλεγμένα δεδομένα που δείχνουν μια απότομη πτώση στη δημιουργία θέσεων εργασίας για τη μεσαία τάξη από το 1980 και μετά. Τώρα, οι περισσότερες νέες θέσεις εργασίας βρίσκονται είτε στο πολύ χαμηλό άκρο της κλίμακας αμοιβών είτε στο πολύ υψηλό. Υποστήριξε επίσης ότι οι τάσεις αυτές είναι αναστρέψιμες, ότι η βελτίωση της εκπαίδευσης και η μεγαλύτερη έμφαση στην επιχειρηματικότητα και την έρευνα μπορεί να βοηθήσουν στην τροφοδότηση νέων κινητήριων δυνάμεων ανάπτυξης, ότι οι οικονομίες έχουν ξεπεράσει την άνοδο των νέων τεχνολογιών και στο παρελθόν. Αλλά μετά την ομιλία του, στους διαδρόμους του Asilomar, ήταν τόσοι πολλοί οι ερευνητές που τον προειδοποίησαν ότι η επερχόμενη επανάσταση στην ΤΝ θα εξαλείψει πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας και πολύ πιο γρήγορα από ό,τι ανέμενε.

Πράγματι, η αύξηση των αυτοκινήτων και των φορτηγών χωρίς οδηγό είναι μόνο η αρχή. Νέες τεχνικές ΤΝ είναι έτοιμες να επανεφεύρουν τα πάντα από την παραγωγή μέχρι την υγειονομική περίθαλψη και τη Wall Street. Με άλλα λόγια, δεν είναι μόνο οι θέσεις εργασίας των χαρτογιακάδων που η ΤΝ θέτει σε κίνδυνο. «Πολλοί από τους κορυφαίους στον τομέα αυτό ήρθαν και μου είπαν: “Νομίζω ότι το υποτιμάς όλο αυτό. Νομίζω ότι υποτιμάς τον ρυθμό της αλλαγής”», μας είπε ο McAfee.

Αυτή η απειλή κάνει πολλούς στοχαστές να αρέσκονται στην ιδέα ενός καθολικού βασικού εισοδήματος, ενός εγγυημένου μισθού διαβίωσης που καταβάλλεται από την κυβέρνηση σε όσους μείνουν έξω από το εργατικό δυναμικό. Αλλά ο McAfee πιστεύει ότι αυτό θα κάνει το πρόβλημα χειρότερο, διότι θα εξαλείψει το κίνητρο για την επιχειρηματικότητα και για όποια άλλη δραστηριότητα θα μπορούσε να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας καθώς οι παλιές θα μαραζώνουν. Άλλοι αμφισβητούν τις ψυχολογικές επιπτώσεις της ιδέας. «Ένα καθολικό βασικό εισόδημα δε δίνει στους ανθρώπους αξιοπρέπεια ή δεν τους προστατεύει από την πλήξη και τη φαυλότητα», λέει ο Etzioni.

Επίσης, στο μυαλό των ερευνητών βρισκόταν η ρύθμιση της ίδιας της ΤΝ. Κάποιοι φοβούνται ότι μετά τη συμπίεση της μετανάστευσης, η οποία θα βάλει φρένο στο είδος της επιχειρηματικότητας το οποίο ζητά ο McAfee, ο Λευκός Οίκος θα κινηθεί προς τη συγκράτηση της αυτοματοποίησης και της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό θα αποτελούσε άσχημα νέα για τους ερευνητές της ΤΝ, αλλά και για την οικονομία. Αν ο μετασχηματισμός της ΤΝ επιβραδυνθεί στις ΗΠΑ, πολλοί υποπτεύονται πως θα επιταχυνθεί σε άλλα μέρη του κόσμου, βάζοντας τις αμερικανικές θέσεις εργασίας σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο λόγω του παγκόσμιου ανταγωνισμού.

 
 
 
Διαβάστε ολόκληρο το πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο MediaLibre
 

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Από 1/1/2019 έρχονται σημαντικές αλλαγές στο σύνολο των παρεχόμενων επιδομάτων. Το επίδομα συζύγου καταργείται, τα δε επιδόματα τέκνων χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια από τον ΟΓΑ.

Για να πάρει ένας συνταξιούχος επίδομα 1ου ανήλικου παιδιού από το 2019 θα πρέπει να έχει οικογενειακό εισόδημα κάτω των 9.000 ευρώ. Σήμερα το λαμβάνει χωρίς κριτήρια.

Κερδισμένοι είναι εκείνοι που έχουν περισσότερα από ένα παιδί και χαμένοι όσοι έχουν ένα παιδί, γιατί αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης των επιδομάτων.

Τα νέα εισοδηματικά διαφέρουν με τα σημερινά. Συγκεκριμένα για ένα παιδί, το επίδομα χορηγείται σε εκείνους που έχουν ετήσιο εισόδημα ως 9.000 ευρώ. Με τις αλλαγές υποχωρεί στις 6.000 ευρώ και έτσι όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από 6.000 ως 9.000 ευρώ χάνουν το επίδομα του παιδιού.

Για οικογένειες με δύο και περισσότερα παιδιά τα δεδομένα αλλάζουν καθώς το όριο εισοδήματος για δύο παιδιά φτάνει στα 12.000 ευρώ, από 10.000 ευρώ που είναι σήμερα. Αντίστοιχα για τρία παιδιά το όριο εισοδήματος βάσει του οποίου προσδιορίζεται η χορήγηση οικογενειακού επιδόματος θα αυξηθεί στα 18.000 ευρώ από 11.000 ευρώ που είναι σήμερα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εργασίας, ο σχεδιασμός είναι ο εξής:

Για το πρώτο παιδί το επίδομα από 40 ευρώ το μήνα (480 ευρώ τον χρόνο) ανέρχεται στα 60 ευρώ το μήνα ή αύξηση 50% (720 ευρώ τον χρόνο).

Για το δεύτερο παιδί το οικογενειακό επίδομα από τα 54 ευρώ το μήνα (648 ευρώ τον χρόνο) αυξάνεται κατά 85% και φτάνει στα 100 ευρώ το μήνα (1.200 ευρώ τον χρόνο).

Για το τρίτο παιδί από τα 26 ευρώ το μήνα (312 ευρώ τον χρόνο) αυξάνεται κατά 188% στα 75 ευρώ το μήνα (900 ευρώ τον χρόνο).
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου εξηγεί τις φάσεις του επικίνδυνου παιχνιδιού "Μπλε Φάλαινα" και ταυτόχρονα συμβουλεύει γονείς και εκπαιδευτικούς τι να προσέξουν.

Η ανακοίνωση


Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας εφιστά την προσοχή γονιών παιδιών και εκπαιδευτικών για την εμφάνιση το τελευταίο χρονικό διάστημα επικίνδυνων διαδικτυακών παιχνιδιών.

Σε ένα από τα πλέον επικίνδυνα παιχνίδια με την ονομασία «Μπλε Φάλαινα» διαδικτυακές ομάδες δραστηριοποιούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προσελκύουν παιδιά στην εφηβεία εκμεταλλευόμενες τις ιδιαιτερότητες αυτής της ηλικιακής φάσης.

Σε καθημερινή βάση ο «διαχειριστής» του παιχνιδιού αναθέτει επικίνδυνες αποστολές στους παίχτες που συμμετέχουν, αποστολές που περιλαμβάνουν από αυτοτραυματισμούς, εγχειρήματα που μπορούν να αποβούν μοιραία για τη ζωή μέχρι και προτροπές για αυτοχειρία.

Το «παιχνίδι» διαρκεί 50 μέρες και η εγκατάλειψη του είναι δυνατή αλλά δύσκολη. Αν κάποιος παίχτης ανακοινώσει ότι αποχωρεί, τότε ο «διαχειριστής» αρχίζει τις απειλές προκειμένου να τον εξαναγκάσει να παραμείνει στο παιχνίδι.

Αν το κοινωνικό δίκτυο καταφέρει να εντοπίσει και να μπλοκάρει την «ομάδα» των διαχειριστών , η ομάδα επανέρχεται μέσω νέου λογαριασμού. Ονομάζεται "παιχνίδι" γιατί έχει συγκεκριμένους κανόνες και τελετουργικό, αλλά δεν είναι application, δεν μπορεί δηλαδή να το βρει κάποιος μέσω εφαρμογής.

Ιδιαίτερα ενεργές είναι τέτοιες «ομάδες» σε Ρωσία, Ουκρανία, Καζακστάν και Κιργισία. Στη Ρωσία μάλιστα οι «ομάδες θανάτου» συνδέονται με 130 αυτοκτονίες παιδιών μέσα σε ένα εξάμηνο ενώ έχει σημάνει συναγερμός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθώς εικάζεται ότι έχουν εμφανιστεί μεμονωμένα κρούσματα σε ευρωπαϊκές χώρες.

Για το λόγο αυτό ο Ευρωπαϊκός οργανισμός INHOPE, μέλος του οποίου είναι η SafeLine πραγματοποίησε αναλυτική ενημέρωση στα μέλη του για το εν λόγω «παιχνίδι».

Στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες υπάρχουν καταγγελίες στην αστυνομία για συγκεκριμένα κρούσματα τα οποία είναι υπό διερεύνηση. Αναφορές και για άλλα κρούσματα αποκαλύπτονται μέσα από δημοσιεύματα μέσων μαζικής ενημέρωσης χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί ή να έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας συστήνει στους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κρατούν τις γέφυρες επικοινωνίας με τα παιδιά τους ανοιχτές, να ενδιαφέρονται και να επιβλέπουν διακριτικά τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες και να τα ενημερώσουν για την επικινδυνότητα τέτοιων «παιχνιδιών» προσέχοντας να μην εξάρουν την αυξημένη λόγω ηλικίας περιέργειά τους.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση, να διατηρούμε χαμηλούς τόνους για το συγκεκριμένο θέμα καθώς η περιέργεια των παιδιών μπορεί να επιφέρει πρόσθετα προβλήματα.

Εάν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία-πρόκληση «Μπλε Φάλαινα» ή σε παρόμοια, ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι' αυτό, καλείται να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τους ακόλουθους τρόπους:

- Τηλεφωνικά στο 11188

- Στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr

- Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

- Μέσω twitter: @CyberAlertGR.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!