EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Οι Βρυξέλλες είπαν ΟΧΙ στο πρότζεκτ «Μελίτη» της ΔΕΗ

«Απαράδεκτοι αυτοί στη ΔΕΗ»... Αντί να κάνουν έναν στημένο Διεθνή Διαγωνισμό, όπως συνηθίζουν οι Ευρωπαίοι πράκτορες ...πήγαν να συνεργαστούν απευθείας με Κινέζους για την κατασκευή μίας νέας μονάδας λιγνίτη. Αν συνεργαζόμασταν απευθείας με τους Rothschild χωρίς την προκήρυξη διαγωνισμού ...ποιος θα αντιδρούσε δηλαδή; 

Οι άγρυπνοι «δημοκράτες» της Ε.Ε. ...αντέδρασαν για να «προστατεύσουν» τα «δικά» μας συμφέροντα και το σχέδιο ακυρώθηκε. 
Εμάς, που είμαστε οι μόνοι που πληρώνουμε ...δεν μας ρωτάει κανείς ...από αυτούς που μόνο πληρώνονται από εμάς. 
Κι ας ματώσαμε μέχρι να στηθεί η ΔΕΗ σε όλη την επικράτεια. Κοιμόμαστε κι η τύχη μας δουλεύει...
 

Σήμερα η ίδια η ΔΕΗ και μετά από πιέσεις εξαναγκάζεται να ρίξει τίτλους τέλους στην απευθείας συνεργασία, στο απόηχο των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν από τις Βρυξέλλες.
 

Μετά τις δηλώσεις Πιτσιόρλα, ότι καμία μονάδα της ΔΕΗ δεν μπορεί να πουληθεί, να κατασκευαστεί ή να αναβαθμιστεί χωρίς διεθνή διαγωνισμό, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι το φιλόδοξο σχέδιο μπαίνει στην... κατάψυξη, παρότι ο ίδιος επιμένει ότι δεν απαιτείται κανένας διαγωνισμός για τη συγκεκριμένη επένδυση, επειδή πρόκειται για συμφωνία μεταξύ δύο εταιρειών.Πηγή: efsyn.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ραγδαίες εξελίξεις για τον Γιάννο Παπαντωνίου: Η Δικαιοσύνη δέσμευσε λογαριασμούς και ακίνητά του

Πάγωσαν» τραπεζικοί λογαριασμοί και κάθε μεταβίβαση ακινήτου του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, με αίτημα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελιοδικών. Το μπλοκάρισμα στην εντός Ελλάδος κινητή και ακίνητη περιουσία του πάλαι ποτέ τσάρου της Οικονομίας και μετέπειτα επικεφαλής του Πενταγώνου, έρχεται λίγες ημέρες μετά από την αιφνιδιαστική έφοδο και τις κατασχέσεις ηλεκτρονικού και έντυπου αρχείου από το σπίτι και το γραφείο του.

Παράλληλα με την έρευνα για δωροδοκίες σε συμβάσεις εξοπλιστικών επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί η νομιμότητα των καταθέσεων αλλά και του τιμήματος αγοράς ακίνητης περιουσίας από τον κ.Παπαντωνίου. Εάν, δηλαδή, η περιουσία του παλιού πολιτικού είναι “καθαρή” ή εάν πίσω από την απόκτησή της υπάρχει οσμή μαύρου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Ελένη Τουλουπάκη εκτίμησε ότι το υλικό που μέχρι τώρα έχει συγκεντρωθεί, μπορεί να στηρίξει αίτημα για τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας που ανήκει στον κ.Παπαντωνίου (όχι δηλαδή και σε μέλη της οικογένειάς του).

Το Συμβούλιο Πλημμελιοδικών έκρινε πως τα στοιχεία που επικαλείται η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς είναι επαρκή και με βούλευμά του, προχώρησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού Οικονομικών και Εθνικής Αμυνας, τα οποία βρίσκονται εντός της χώρας. Δεν υπάρχει δέσμευση, δηλαδή, πιθανών ακινήτων ή τραπεζικών λογαριασμών σε χώρες του εξωτερικού.

Στα ακίνητα που “μπλοκάρεται” κάθε μεταβολή της ιδιοκτησίας τους φέρονται να είναι το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά και το γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας.

Έρευνα αλά… Τσοχατζόπουλου

Μετράει πολλά χρόνια η έρευνα εισαγγελέων και ανακριτών για το αν ο κ. Παπαντωνίου εισέπραξε μαύρο πολιτικό χρήμα για να εγκρίνει συμβάσεις ζημιογόνες για το Δημόσιο αλλά συμφέρουσες για τις αναδόχους εταιρείες.

Δυο δεκαετίες μετά τη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η έρευνα πλέον για τον Γιάννο Παπαντωνίου θυμίζει το δρόμο που ακολούθησαν, χρόνια πριν, οι αρμόδιοι εισαγγελείς στην έρευνα για τον προκάτοχο του κ.Παπαντωνίου στο Πεντάγωνο, τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Τότε, το περίφημο νεοκλασικό διαμέρισμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί –κατά τις εισαγγελικές αρχές- από τα εισοδήματα του πρώην υπουργού και το «σκοτεινό» ερωτηματικό που προέκυψε οδήγησε στο ένταλμα για τη σύλληψη του κ. Τσοχατζόπουλου, με τις αποκαλύψεις από εκεί και πέρα να είναι καταιγιστικές.

Πλέον και για τον κ.Παπαντωνίου, οι εισαγγελείς ελέγχουν συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα του. Και αναζητούν εάν οι καταθέσεις και οι αγορές ακινήτων μπορούν να δικαιολογηθούν από τα δηλωθέντα εισοδήματά του.

Ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία

Πριν από ένα μήνα, η κα Τουλουπάκη, μετά από αίτημα της ανακρίτριας Ηλιάνας Ζαμανίκα που διερευνά τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών, άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της δωροδοκίας-δωροληψίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Το τελευταίο αδίκημα θεωρείται διαρκές (εφόσον το ξέπλυμα των χρημάτων από μίζες μπορεί να συνεχιστεί μέχρι σήμερα) και δεν κινδυνεύει με παραγραφή, ακόμα κι αν εμπλέκεται πολιτικό πρόσωπο που «ευεργετείται» από τις σύντομες παραγραφές του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Η σύμβαση για τις φρεγάτες υπεγράφη επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου και οι νέες κατηγορίες ακόμα δεν έχουν προσωποποιηθεί σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων. Σύμφωνα, πάντως με το αίτημα της κα Ζαμανίκα, η συμπληρωματική ποινική δίωξη θα αφορά στην περίοδο από το 2002 (υπουργός στο Άμυνας ήταν ο κ.Παπαντωνίου) μέχρι και σήμερα.
 
Οι έρευνες για τον κ.Παπαντωνίου άρχισαν να «τρέχουν» μετά την αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, από την οποία προέκυψε λογαριασμός με καταθέσεις 1,3 εκ ευρώ της συζύγου του πρώην υπουργού, Σταυρούλας Κουράκου, στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας (αδήλωτες στο πόθεν έσχες του κ.Παπαντωνίου, για τις οποίες έχει ήδη καταδικαστεί). Τα χρήματα φέρονται να εισέρρευσαν στο λογαριασμό της κα Κουράκου από λογαριασμό του κουμπάρου της. Από το 2014 εκκρεμεί αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ελβετικές αρχές για άνοιγμα των λογαριασμών του κουμπάρου, ο οποίος ωστόσο έχει προβάλει αντιρρήσεις, «μπλοκάροντας» μέχρι σήμερα τη διαδικασία.

Για την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς κομβικής σημασίας για την έρευνα θα είναι τα στοιχεία που αναμένουν από τις ελβετικές αρχές για κάποιους άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Όλα φέρονται να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου και στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που απεστάλη στους Ελβετούς στις 22 του περασμένου Μάρτη, οι Έλληνες εισαγγελείς ζητούν κάθε στοιχείο που θα αφορά στην αποκάλυψη της προέλευσης αυτών των χρημάτων.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Αριστερά» του ΔΝΤ

Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλος

Μιλούν για «εξιτήριο» από τα Μνημόνια!
 

Κι όμως:
 

Ψήφισαν ένα τέταρτο Μνημόνιο – αυτό που αποκαλούν «τεχνική συμφωνία» – με το οποίο παίρνουν νέα μνημονιακά μέτρα μέχρι το 2022!
 

Το είδος της λογικής που διατείνεται ότι «το Μνημόνιο τελειώνει το 2018»,
την ώρα που επιβάλλονται μνημονιακά μέτρα τουλάχιστον μέχρι το 2022, είναι μια «λογική» που συνταιριάζει απόλυτα με το είδος της «Αριστεράς» που εκπροσωπούν.

Ψήφισαν ένα τέταρτο Μνημόνιο που ακόμα και για τα «θετικά» (βλέπε: ψευτοαντίμετρα) που περιέχει, προβλέπει ότι: Οι διατάξεις των αντιμέτρων
«τίθενται σε εφαρμογή από 1.1.2019 και από 1.1.2020 αντιστοίχως, υπό την προϋπόθεση και στο βαθμό που, σύμφωνα με εκτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και τις ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο της τελικής αξιολόγησης του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής, δεν προκαλείται απόκλιση από τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους, όπως αυτοί καθορίζονται στο ως άνω Πρόγραμμα».

Τι λένε:


Δυο χρόνια μετά την υποτιθέμενη «λήξη του Μνημονίου» ακόμα και τα περίφημα «αντίμετρά τους» θα υλοποιηθούν μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθούν από το ΔΝΤ και από όλο το απαράτ των λεγόμενων «θεσμών».

Δηλαδή, την ίδια ώρα που ψήφισαν ότι 5 χρόνια μετά ούτε συσσίτια στα σχολεία δεν θα μπορούν να μοιραστούν στη χώρα χωρίς την άδεια του ΔΝΤ, αυτοί βγάζουν λογύδρια περί «τέλους» της επιτήρησης, της κηδεμονίας και της επιτροπείας!

Τρέλα; Όχι, «πρώτη φορά ΔουΝουΤουΑριστερά»…
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χιλιάδες πολίτες σε διαδηλώσεις κατά της Monsanto

Κάλεσμα κατά των μεταλλαγμένων

Περισσότερες από 200 πόλεις στον κόσμο έχουν κινητοποιηθεί σε κάλεσμα και ευαισθητοποίηση κατά των μεταλλαγμένων προϊόντων και κατά της εταιρείας που τα προωθεί σε παγκόσμια κλίμακα, της Monsanto. Συνολικά, 20.000 πολίτες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και παρέλασαν υπέρ της βιολογικής καλλιέργειας, ζητώντας την ποινικοποίηση των χημικών ουσιών και την επιστροφή στην οργανική κατανάλωση.

Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα στο Τορόντο και το Μπουένος Άιρες.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

New York Times: Οι Έλληνες αναρχικοί οργανώνονται «όπως ποτέ στο παρελθόν»

«Μπορεί να ακούγεται παράδοξο αλλά οι αναρχικοί της Ελλάδας οργανώνονται όπως ποτέ στο παρελθόν»,  σημειώνουν σε σημερινό τους άρθρο οι New York Times.

Επτά χρόνια πολιτικών λιτότητας σε συνδυασμό με την πιο πρόσφατη προσφυγική κρίση αφήνουν την ελληνική κυβέρνηση με ολοένα και λιγότερους πόρους, με αποτέλεσμα να μειώνεται και η δυνατότητά του κράτους να προσφέρει στους πολίτες, συνεχίζει η εφημερίδα. Αρκετοί χάνουν την πίστη τους. Ορισμένοι που δεν πίστευαν εξαρχής παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους, συνεχίζει η εφημερίδα.

Ο 45χρονος Τάσος Σαγρής, μέλος της αναρχικής ομάδας Κενό Δίκτυο, και του θεατρικής ομάδας «Εμπρός», εξηγεί πως οι αναρχικοί «χρησιμοποιούν όλες τις τακτικές, βίαιες και μη βίαιες», τονίζοντας πως «κάθε αποτυχία του συστήματος αποδεικνύει πως η ιδέα της αναρχίας είναι σωστή.

Ωστόσο, το κίνημα παραμένει «ανόμοιο» για την ώρα , με αρκετούς να τονίζουν την ανάγκη κοινωνικού ακτιβισμού και άλλους να δίνουν προτεραιότητα στον αγώνα κατά της εξουσίας, με πράξεις βανδαλισμού και μάχες δρόμου με την αστυνομία. «Μερικοί προσπαθούν να συνδυάσουν και τα δύο».

3.000 χιλιάδες πρόσφυγες σε 15 εγκαταλελειμμένα κτήρια

Τους τελευταίους μήνες οι αναρχικοί και ομάδες αριστερών συντονίζουν τις προσπάθειές τους για την φιλοξενία προσφύγων που κατέφθασαν στην Ελλάδα το 2015 και έχουν συσσωρευτεί στην χώρα, «από όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη των Βαλκανίων «στένεψαν» τα σύνορά τους».

Υπολογίζεται πως περίπου 3.000 πρόσφυγες διαμένουν τώρα σε 15 εγκαταλελειμμένα κτήρια που έχουν καταληφθεί από αναρχικούς.

Ο Γιώργος Καμίνης καταδίκασε τις καταλήψεις, υποστηρίζοντας πως θέτουν σε κίνδυνο την ποιότητα ζωής των προσφύγων.

«Κανείς δεν γνωρίζει ποιος της διοργανώνει και κάτω από ποιες συνθήκες οι άνθρωποι αυτοί διαμένουν σε αυτά τα κτήρια», προσθέτει.


Πρόσφατα, η αστυνομία προχώρησε εφόδους που είχαν παράνομα καταληφθεί από αναρχικούς , στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Λέσβο που αποτέλεσε πύλη εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, εξήγησε σε ότι οι επιχειρήσεις της αστυνομίας ήταν συστηματικές και οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν «όπου αυτό χρειαζόταν».

Οι αναρχικοί υποστηρίζουν από την πλευρά τους πως οι καταλήψεις είναι η «ανθρώπινη εναλλακτική» στους καταυλισμούς του κράτους στους οποίους διαβιούν περισσότεροι από 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες αρκετοί από τους οποίους έχουν ήδη υποβάλει αίτηση ασύλου.

Στα Εξάρχεια, ένα από τα κατειλημμένα κτήρια είναι ένα παλιό σχολείο που εγκαταλείφθηκε λόγω δομικών προβλημάτων.

Με την βοήθεια των αναρχικών, οι εγκαταστάσεις του φιλοξενούν τώρα περίπου 250 πρόσφυγες -οι περισσότεροι από τη Συρία, έχοντας φτιάξει ακόμα κοτέτσι στην ταράτσα του.

Στην Αθήνα, το επίκεντρο των αναρχικών παραμένει η γειτονιά των Εξαρχείων, όπου η αστυνομία και οι λοιπές αρχές «πατούν ελαφριά» στην περιοχή, συνεχίζουν οι NYT.

Αρκετοί χώροι βρίσκονται υπό κατάληψη μέχρι και σήμερα, και κάποιοι από αυτούς λειτουργούν ως βάσεις των αναρχικών, όπου κατασκευάζονται αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, τις οποίες ρίχνουν στις αστυνομικές δυνάμεις κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων.

Ασχολίαστη δεν μένει ούτε η δράση του Ρουβίκωνα που πρόσφατα ζήτησε να αναγνωριστεί ως πολιτιστικός σύλλογος αλλά μέλη του στο παρελθόν «έχουν προβεί σε βανδαλισμούς και επιδρομές κρατικών γραφείων και επιχειρήσεων.»
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στοιχεία-σοκ: 1,2 εκατ συνταξιούχοι ζουν με λιγότερα από 500 ευρώ το μήνα [pdf]

Tην έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» δημοσίευσε το υπ. Εργασίας δίνοντας στοιχεία για τις συντάξεις… Δεκεμβρίου.

Ως γνωστόν οι θεσμοί έχουν ζητήσει να δημοσιοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα στοιχεία, με την νέα μεθοδολογία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του «Ηλιος»:

Ηη μέση σύνταξη ανέρχεται στα 722 ευρώ/μήνα, Κάτω από 500 ευρώ κύρια σύνταξη λαμβάνουν 1,2 εκατ. συνταξιούχοι. Η μέση επικουρική ανέρχεται σε 170 ευρώ και στα 97 ευρώ/μήνα το μέσο μέρισμα των συνταξιούχων του Δημοσίου.

Η ανακοίνωση του υπουργείο Εργασίας:

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δημοσιεύει τις εκθέσεις του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» για την αποτύπωση της δημοσιονομικής δαπάνης των χορηγούμενων συντάξεων για τους μήνες Δεκέμβριο 2016, Νοέμβριο 2016 και Οκτώβριο 2016.

Η δημοσίευση πραγματοποιείται μετά την αναγκαία αναμόρφωση της μεθοδολογίας των εκθέσεων για την ορθότερη αποτύπωση της δημοσιονομικής δαπάνη των συντάξεων, βάσει των διεθνών προτύπων.

Προκειμένου δε να υπάρχει και δυνατότητα συγκριτικών μεγεθών μεταξύ των αριθμών που αποτυπώνονται στις εκθέσεις, το Υπουργείο προχώρησε και στην επανέκδοση του μηνός Ιουλίου 2015 βάσει της αναμορφωμένης μεθοδολογίας, ώστε όλα τα δεδομένα να προσφέρονται σε ανάλυση με την ίδια μεθοδολογία.

Οι παρεμβάσεις αφορούν:

1. Στη βελτίωση της μεθοδολογίας, με τον εμπλουτισμό των στατιστικών μέτρων ελέγχου που χρησιμοποιούνται (χρήση και της διάμεσης τιμής).

2. Στην απεικόνιση των δεδομένων με τρόπο που να περιλαμβάνει το σύνολο της δημοσιονομικής δαπάνης για τις συντάξεις. Υπενθυμίζουμε ότι οι προηγούμενες απεικονίσεις των δημοσιονομικών δεδομένων στις Εκθέσεις του «ΗΛΙΟΣ» δεν περιελάμβαναν σε πολλούς πίνακες τις κρατήσεις υπέρ υγείας και ΑΚΑΓΕ, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται η πραγματική συνταξιοδοτική δαπάνη.

3. Στο διαχωρισμό των μερισμάτων από τις επικουρικές συντάξεις και τη ξεχωριστή απεικόνιση τους.


4. Στη βελτίωση της απεικόνισης των δεδομένων με τη χρήση και μικρότερων εισοδηματικών κατηγοριών, ώστε να αποτυπώνεται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια η δημοσιονομική δαπάνη, ειδικά για τις χαμηλές κύριες και επικουρικές συντάξεις.

5. Στην αναλυτικότερη απεικόνιση και περιγραφή των πινάκων με μεγαλύτερη ανάλυση σε σχέση με το φύλο και την ηλικία, ώστε να μπορούν να γίνουν εμφανείς οι διαφοροποιήσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών αλλά και μεταξύ των διαφορετικών ηλικιακών κατηγοριών.

6. Στην ακριβέστερη περιγραφή των απεικονιζόμενων δεδομένων εντός των κειμένων, ώστε να είναι σαφές ότι δεν αφορούν το εισόδημα από τις συντάξεις αλλά την δημοσιονομική δαπάνη.

Με τις παραπάνω παρεμβάσεις επιτυγχάνεται η ορθότερη αποτύπωση των δεδομένων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, και συνακόλουθα οι εκθέσεις γίνονται πιο φιλικές για τον χρήστη, διαθέσιμες πάντα στο www.idika.gr.


Στοιχεία-σοκ: 1,2 εκατ συνταξιούχοι ζουν με λιγότερα από 500 ευρώ το μήνα [pdf] - Εικόνα
Δείτε την έκθεση «Ηλιος» σε μορφή PDF
πηγη
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στα χέρια του ολιγάρχη της κυβέρνησης Ιβάν Σαββίδη το 20% του Mega

Σε εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη μεταβιβάστηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ποσοστό 20% της «Τηλέτυπος Α.Ε.” (Mega Channel), από το συνολικά 32,73% που κατείχε η Πήγασος Εκδοτική, συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικό συμφωνητικό και το τίμημα ανήλθε στα επίπεδα των 5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 75% θα απορροφηθεί από τις πιστώτριες τράπεζες και το 25% για να καλυφθούν κεφαλαιακές ανάγκες και υποχρεώσεις της Πήγασος.

Η είσοδος του ομογενή επιχειρηματία στο μετοχικό κεφάλαιο της Τηλέτυπος αποτελούσε αντικείμενο συζητήσεων μεταξύ των βασικών μετόχων της εταιρείας και των πιστωτριών τραπεζών για σημαντικό χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, η συμφωνία που επετεύχθη θεωρείται ότι λειτουργεί ως προπομπός εξελίξεων και για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Μαΐου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης προσφορών από τους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση του συνόλου του ενεργητικού και των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επιλογή της μεταβίβασης του 20% του Mega μέσω συμβολαιογραφικής πράξης έγινε λόγω της τρέχουσας κατάστασης της εταιρείας, με την Grant Thornton να έχει αναλάβει το έργο της σύνταξης επιχειρησιακού σχεδίου και μελέτης αναγκών και προϋποθέσεων για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της Τηλέτυπος.

Οι επίσημες ανακοινώσεις

Σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση που εξέδωσε η Πήγασος αναφέρει ότι: προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε.» ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η Τηλέτυπος σημειώνει ότι: την 22.5.2017 η μέτοχος εταιρεία με την επωνυμία ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ γνωστοποίησε ότι περιόρισε τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. σε ποσοστό 13,0961%, διατηρώντας 13.200.000 μετοχές με ισάριθμες ψήφους. Το ποσοστό συμμετοχής της ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. πριν τη μεταβολή ανερχόταν σε 32,7321%.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατάντια :Ελπίζουμε να ξεπουλήσουμε για μόλις 10εκ.ευρώ & την «ΕΛΒΟ!»

΄Όσο το κόστος ενός LEOPARD 2 θα αποκτήσουν οι Γερμανοί ή Νοτιοαφρικανοί την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων  «ΕΛΒΟ»…Πόσοι από εμάς είναι υπερήφανοι  για αυτήν εδώ την Κατάντια ;

Στο πλαίσιο του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την πώληση των παγίων της βιομηχανίας, που βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ο ισχυρός γερμανικός όμιλος Krause-Maffei Wegmann (KMW) -«γνώριμος» της ΕΛΒΟ από τη συνεργασία τους στο πρόγραμμα συμπαραγωγής των αρμάτων μάχης LEOPARD 2-, καθώς και η ανερχόμενη Paramount Group από τη Νότια Αφρική.

Αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να ανοίξουν οι πρώτοι από τους δύο φακέλους που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι, αυτοί που αφορούν τα πιστοποιητικά και τα νομιμοποιητικά έγγραφα, και τις επόμενες 15 ημέρες προβλέπεται να ανοίξουν και οι δεύτεροι, που αφορούν τις οικονομικές προσφορές.

Αφετηρία τα 10 εκατ. ευρώ

Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 10 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις, οικόπεδα, εξοπλισμό, σήματα κατοχυρωμένα δικαιώματα, άδειες και πατέντες, ενώ, όπως έχουν δηλώσει κυβερνητικά στελέχη κριτήριο για την επιλογή του επενδυτή θα είναι όχι μόνο το ύψος της οικονομικής προσφοράς, αλλά και το business plan που θα παρουσιάσει για την ανάπτυξη της βιομηχανίας.


hummer-0035


Από την πλευρά τους, οι 336 εναπομείναντες εργαζόμενοι, που ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις καταγγέλλοντας αρχικά «ξεπούλημα» της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας -με το επιχείρημα πως η τιμή εκκίνησης αντιστοιχεί στο κόστος ενός LEOPARD-, επικεντρώνουν τώρα τις διεκδικήσεις τους στη διασφάλιση του συνόλου των θέσεων εργασίας και στην ανάπτυξη της επιχείρησης.800x480-crop-90-images_picture0011


«Εφόσον φτάσαμε ως εδώ, υπό την πίεση της τρόικας και των δανειστών, ζητάμε να διασφαλιστεί πως αυτός που θα πάρει την εταιρεία πρέπει να έχει ένα σχέδιο ανάπτυξης που θα φέρει δουλειά και θα την μεγαλώσει, δεν θα την μικρύνει», είπε στην «Οικονομία» ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΛΒΟ, Θόδωρος Αλιόγκας, και προσέθεσε:

«Το ότι υπάρχει ενδιαφέρον από δύο μεγάλους ομίλους-κολοσσούς αποδεικνύει ότι κάτι καλό υπάρχει εδώ, που μπορεί να αναπτυχθεί και να δώσει κέρδη.

Να σκεφτούμε οτι μόλις πριν ΑΠΟ τρία χρόνια δούλευαν στην Εταιρία 1450 εργαζόμενοι και είχε στα σκαριά μια παραγγελία 300 οχημάτων τύπου  Hamer… Άντε τώρα να συγκριθούμε με τους Τούρκους !
πηγη
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πως μπορούμε να προστατευτούμε ενάντια σε μια επίθεση ransomware;

Η τεράστια επίθεση με ransomware που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή προκάλεσε πανικό σε ολόκληρο των κόσμο, με τις υπηρεσίες και εταιρείες ασφάλειας να προσπαθούν απεγνωσμένα να ανακαλύψουν την προέλευση του ιού, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει προσβάλει τουλάχιστον 200.000 συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στόχος της επίθεσης ήταν τα Windows της Microsoft και ιδιαίτερα οι παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας.

Το ransomware #WannaCry, που χρησιμοποιήθηκε κατά την πρόσφατη επίθεση, εκμεταλλεύτηκε μια ευπάθεια σε ένα στοιχείο του Windows Server με αποτέλεσμα ο ιός να εξαπλωθεί εντός των εταιρικών δικτύων, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian. Η ευπάθεια είχε αρχικά αποκαλυφθεί στο πλαίσιο μιας μαζικής απόθεσης ευπαθειών λογισμικού που είχε ανακαλύψει η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) και οι οποίες στη συνέχεια κλάπηκαν από μια ομάδα χάκερς με την ονομασία Shadow Brokers. Η Microsoft είχε καταφέρει να διορθώσει την ευπάθεια λίγο πριν δημοσιευτούν τα κλεμμένα δεδομένα, κάτι που οδήγησε πολλούς στο συμπέρασμα ότι η NSA ενημέρωσε κρυφά την τεχνολογική εταιρεία σχετικά με την ύπαρξη του ελαττώματος.

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι η Microsoft έχει σταματήσει να παρέχει υποστήριξη για παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού, όπως τα Windows XP και Server 2003, εντούτοις διέθεσε δωρεάν ενημερώσεις ασφαλείας, οι οποίες μπορούν να ληφθούν μέσω της ιστοσελίδας της. ( https://blogs.technet.microsoft.com/msrc/2017/05/12/customer-guidance-for-wannacrypt-attacks/ )
Αλλά πώς μπορούν οι χρήστες να προστατευτούν από μία επίθεση με ransomware;

Καταρχήν, η ευπάθεια δεν υφίσταται στα Windows 10, την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού, αλλά, όπως αναφέρει η Guardian, υπάρχει σε όλες τις εκδόσεις πριν από αυτό (από τα XP και έπειτα). Έτσι μέσω των ενημερώσεων ασφαλείας που είχε ήδη διαθέσει η Microsoft, οι χρήστες των Windows Vista, 7 και 8.1 μπορούν εύκολα να προστατεύσουν τα συστήματά τους εκτελώντας το Windows Update. Στην πραγματικότητα, τα πλήρως ενημερωμένα συστήματα ήταν προστατευμένα σε μεγάλο βαθμό, ακόμα και πριν την επίθεση της Παρασκευής. Πολλοί από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που επηρεάστηκαν, οι χρήστες τους είχαν επιλέξει να καθυστερήσουν την εγκατάσταση των ενημερώσεων ασφαλείας.

Στη συνέχεια, οι χρήστες των Windows XP, Server και 8 μπορούν να προστατεύσουν τα συστήματά τους ενάντια σε μια επίθεση ransomware, εγκαθιστώντας τις νέες ενημερώσεις ασφαλείας που διέθεσε πρόσφατα η Microsoft.

Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι όλοι οι χρήστες μπορούν να προστατευτούν από κακόβουλο λογισμικό όντας επιφυλακτικοί με τα συνημμένα που ανοίγουν στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνουν, καθώς και τους συνδέσμους που πατούν σε διάφορες ιστοσελίδες.

Όλο και περισσότερες πλατφόρμες προστασίας από ιούς, συμπεριλαμβανομένου του Windows Defender, έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν και να εμποδίσουν την εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού, ωστόσο οι χρήστες θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί αφού μια νέα έκδοση του ιού θα μπορούσε να παρακάμψει το τείχος ασφαλείας. Παραλλαγές του WannaCry έχουν ήδη εντοπιστεί, ωστόσο δεν έχουν την ικανότητα εξάπλωσης, γεγονός που περιορίζει σημαντικά τη διάδοσή τους.

Για όσους χρήστες έχουν επηρεαστεί από την επίθεση, η πληρωμή των λύτρων πιθανόν φαντάζει ως η πιο δελεαστική και εύκολη διέξοδος. Ωστόσο, ειδικοί σε θέματα ασφάλειας προειδοποιούν τους χρήστες να μην προβαίνουν σε μια τέτοια κίνηση, υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο δεν εγγυάται η αποκατάσταση του συστήματος αλλά περαιτέρω δίνει αφορμή για τη συνέχιση τέτοιου είδους εγκλημάτων.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κινεζικές μπίζνες σε μετρό, ενέργεια και επικοινωνίες

Από τη γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας μέχρι τον φωτισμό στους δρόμους όλης της χώρας φτάνει η προοπτική συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας όπως συμφωνήθηκε και αποτυπώθηκε στο τριετές σχέδιο προγράμματος 2017-2019 (action plan) μεταξύ των δύο χωρών στο Πεκίνο την περασμένη Κυριακή.

Στο εν λόγω σχέδιο συνταγμένο σε τρία πρωτότυπα, στα αγγλικά, τα κινεζικά και τα ελληνικά, που σκοπό έχει τον αποτελεσματικό συνδυασμό της πρωτοβουλίας One Belt, One Road με την αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας, το οποίο έχει στη διάθεσή του το Documento, προβλέπονται σημαντικές συνεργασίες.

Οι τομείς ελληνοκινεζικής συνεργασίας

Μεταφορές: Εκτείνεται συγκεκριμένα στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης μεταξύ Θεσσαλονίκης, βαλκανικής χερσονήσου και κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, καθώς και μεταξύ Αθήνας και Πάτρας, ώστε να απελευθερωθεί το πλήρες δυναμικό των λιμανιών της Ελευσίνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Επίσης, στην κατασκευή του λιμανιού της Ελευσίνας, σε έργα του αεροδρομίου, ειδικά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης, στην κατασκευή εσωτερικών και διεθνών κέντρων εφοδιαστικής και στην κατασκευή τέταρτης γραμμής μετρό στην Αθήνα.

Ενέργεια: Προβλέπονται η από κοινού ανάπτυξη ενεργειακών έργων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, η κατασκευή και αναβάθμιση του κρατικού δικτύου μεταφοράς ενέργειας της Ελλάδας, το πρόγραμμα αναβάθμισης παλαιών εγκαταστάσεων λιγνίτη της ΔΕΗ και η κατασκευή νέων (Μελίτη II), έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και σχέδια εξοικονόμησης ενέργειας για τη βιομηχανία, τις μεταφορές και τα κτίρια.

Επικοινωνίες: Συγκεκριμένα αφορά τις ευρυζωνικές υποδομές σε εθνικό επίπεδο και την αγροτική ευρυζωνικότητα. Τα «έξυπνα» έργα πόλης, τον φωτισμό στους δρόμους, τους «έξυπνους» χώρους στάθμευσης, τα «έξυπνα» δημόσια κτίρια, τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, τον ηλεκτρονικό τουρισμό, τα σχέδια ηλεκτρονικής υγείας, τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, τις πλατφόρμες ψηφιακού περιεχομένου, τα κέντρα δεδομένων και τις υποδομές διαδικτυακής αποθήκευσης.

Στο σχέδιο προγράμματος 2017-19 σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες «θα ενθαρρύνουν τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και των δύο χωρών να υποστηρίξουν τα έργα συνεργασίας μέσω κοινής χρηματοδότησης, εγγυήσεων, μακροπρόθεσμης ασφάλισης και άλλων προσεγγίσεων».
Επίσης οι συμμετέχοντες «θα ενθαρρύνουν τη χρηματοδότηση μέσω των ΣΔΙΤ σε τομείς με υψηλό δείκτη δημόσιας χρηματοδότησης, θα ενθαρρύνουν την ανάληψη του πρωταρχικού ρόλου των εθνικών ταμείων στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα χαιρετίσουν τη χρηματοδοτική στήριξη στα έργα συνεργασίας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΑ)».

Η επίβλεψη του φιλόδοξου σχεδίου

Για την εφαρμογή του σχεδίου συνεργασίας θα συσταθεί διευθύνουσα επιτροπή, πρόεδρος της οποίας από την πλευρά της Κίνας θα είναι ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Νινγκ Τζιζέ και από ελληνικής πλευράς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Επίσης οι δύο πλευρές θα ορίσουν στην εν λόγω επιτροπή τρεις εκπροσώπους για καθέναν από τους βασικούς τομείς συνεργασίας αλλά και της χρηματοδότησης, ενώ θα συγκροτηθεί και γραμματεία, αρμόδια για την επικοινωνία και τον συντονισμό του σχεδίου.

Τη γραμματεία της κινεζικής πλευράς αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών και Υπερπόντιων Επενδύσεων και η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, ενώ τη γραμματεία από την πλευρά της Ελλάδας αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η διευθύνουσα επιτροπή θα πρέπει να συνεδριάζει ετησίως στην Αθήνα και στο Πεκίνο για να εξετάζει την πρόοδο της συνεργασίας σε βασικούς τομείς και να καταρτίζει σχέδια εργασίας για το επόμενο στάδιο.

Παράλληλα με τα παραπάνω, εξαιρετικά σημαντικό είναι το σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψαν η Forthnet και η ΖΤΕ με τις Shanghai Gongbao Business Consulting Co. Ltd και KaiXinRong Group Co. Ltd, για τη διερεύνηση χρηματοδότησης νέου δικτύου τηλεπικοινωνιακής πρόσβασης στην Ελλάδα με βάση την τεχνολογία των οπτικών ινών, που θα παρέχει ταχύτητες σύνδεσης gigabit.
Επίσης μεγάλης σημασίας είναι η συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πράσινης ενέργειας και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση μονάδων παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες που υπέγραψαν ο όμιλος Κοπελούζου με την κινεζική κρατική εταιρεία Shenhua Group Corporation Limited.

Τέλος, στην ελληνική αποστολή μετείχε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, ο οποίος είχε επαφές με τους εκπροσώπους της CMEC αλλά και της State Grid, κατά τις οποίες τους ενημέρωσε για τη συμφωνία με τους θεσμούς όσον αφορά τα ενεργειακά, όπου προβλέπεται τόσο η πώληση των λιγνιτικών μονάδων όσο και η ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης του 24% του ΑΔΜΗΕ στην κινεζική εταιρεία, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού σε περίπτωση ακύρωσής της θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο για τη μεταβίβαση του 100% της επιχείρησης.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χαράτσια-σοκ για χιλιάδες φορολογούμενους με εισοδήματα από ενοίκια

Υπέρογκους φόρους σε χιλιάδες ανέργους, φοιτητές, νοικοκυρές και γενικότερα υποαπασχολούμενους πολίτες, οι οποίοι το 2016 απέκτησαν πάρα πολύ χαμηλά εισοδήματα, προερχόμενα από ενοίκια και ακόμη πιο πενιχρά ποσά εισοδημάτων από περιστασιακή απασχόληση, καθώς επίσης και σε δικαιούχους πολύ μικρών ποσών οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ, οι οποίοι το 2016 απέκτησαν ταυτόχρονα και πολύ χαμηλά εισοδήματα από ενοίκια, καταλογίζουν φέτος οι υπηρεσίες της πρώην Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και νυν Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, στις περιπτώσεις αυτές, επειδή τα δηλούμενα εισοδήματα είναι πάρα πολύ χαμηλά, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων προσδιορίζουν το ύψος των φορολογητέων εισοδημάτων με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης. Δηλαδή, σε κάθε τέτοια περίπτωση λαμβάνουν υπόψη τους το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης των 3.000 ευρώ που ισχύει για τον άγαμο φορολογούμενο ή των 2.500 ευρώ που ισχύει για τον έγγαμο και προσθέτουν στο ποσό αυτό τυχόν επιπλέον ποσά τεκμηρίων διαβίωσης, εφόσον ο φορολογούμενος διέμεινε, κατά τη διάρκεια του 2016, σε κατοικία ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρηθείσα ή εφόσον κατείχε και κάποιο Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια, η πρόσθετη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος, που προκύπτει λόγω της εφαρμογής των τεκμηρίων διαβίωσης, φορολογείται όχι με την ευνοϊκή κλίμακα υπολογισμού του φόρου, η οποία ισχύει για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και προβλέπει αφορολόγητο όριο εισοδήματος 6.636 – 9.545 ευρώ, αλλά με την κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων από επιχειρηματικές δραστηριότητες, βάσει της οποίας το φορολογητέο εισόδημα υπόκειται σε φόρο υπολογιζόμενο με συντελεστή 22% από το πρώτο ευρώ! Eτσι, η πρόσθετη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος που προκύπτει βάσει των τεκμηρίων διαβίωσης σε όλες αυτές τις περιπτώσεις φορολογουμένων επιβαρύνεται με φόρο 22%! Στη συνέχεια επί του φόρου που προκύπτει επιβάλλεται και προκαταβολή φόρου με συντελεστή αυξημένο από 75% σε 100%! Συνολικά, δηλαδή, για ένα φορολογούμενο με πολύ χαμηλό εισόδημα από ενοίκια και με πολύ μικρότερο εισόδημα από περιστασιακή απασχόληση ή από οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ, η πρόσθετη διαφορά εισοδήματος που προκύπτει βάσει τεκμηρίων φορολογείται με τελικό συντελεστή 44%!

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ εφαρμόζουν αποκλειστικά τις διατάξεις της παραγράφου 1β του άρθρου 34 του νόμου 4172/2013 (του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος), σύμφωνα με τις οποίες επί της πρόσθετης διαφοράς τεκμαρτού εισοδήματος εφαρμόζεται η κλίμακα φορολογίας εισοδήματος των αυτοαπασχολουμένων, στην οποία ισχύει συντελεστής 22% από το πρώτο ευρώ, επειδή το μεγαλύτερο μέρος του δηλωθέντος εισοδήματος δεν προκύπτει από μισθωτή εργασία ή συντάξεις!

Αντιθέτως, στις περιπτώσεις αυτές δεν ισχύουν συνδυαστικά και οι διατάξεις της παραγράφου 35Α του άρθρου 72 του ν. 4172.2013 σύμφωνα με τις οποίες:

«Οταν το πραγματικό εισόδημα των φορολογουμένων δεν υπερβαίνει το ποσό των 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.500 ευρώ και εφόσον δεν ασκείται επιχειρηματική δραστηριότητα για την οποία απαιτείται η υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών ή ατομική αγροτική δραστηριότητα, το εισόδημα αυτό, εξαιρουμένου του εισοδήματος από κεφάλαιο και από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου και η προστιθέμενη διαφορά τεκμηρίων, φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών-συνταξιούχων…».

Το αποτέλεσμα είναι να επιβάλλονται εξωπραγματικοί φόροι εισοδήματος σε χιλιάδες φορολογούμενους με πενιχρά εισοδήματα από ακίνητα που είναι ταυτόχρονα άνεργοι ή φοιτητές και περιστασιακά απασχολούμενοι ή οικογενειάρχες που λαμβάνουν μικρά ποσά επιδομάτων στήριξης τέκνων από τον ΟΓΑ.

Το πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να είχε λυθεί αν οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ εφάρμοζαν συνδυαστικά τις παραπάνω διατάξεις, ώστε οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι να μην καλούνται να πληρώνουν υπέρογκους φόρους. Εναλλακτικά η λύση στο πρόβλημα θα μπορούσε να είχε δοθεί και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με νομοθετική ρύθμιση που θα ξεκαθάριζε ότι και στις περιπτώσεις ταυτόχρονης ύπαρξης πενιχρού εισοδήματος από ακίνητα και πενιχρού εισοδήματος από περιστασιακή απασχόληση η πρόσθετη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος που προκύπτει με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης φορολογείται με την κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων από μισθωτή εργασία και όχι με την κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων από επιχειρηματικές δραστηριότητες.
 πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!