EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Οργανισμός ”κατά της παιδικής πορνείας” έφτιαξε διαφήμιση με μικρά κορίτσια να κρατούν δονητές

Το ”Free A Girl” είναι ένας «διεθνής οργανισμός αφιερωμένος στην απελευθέρωση νεαρών κοριτσιών από την καταναγκαστική πορνεία». Η τελευταία σοκαριστική διαφημιστική τους καμπάνια περιλαμβάνει μικρά κορίτσια που φορούν μάσκες και αξεσουάρ σεξ.

Αυτές οι ανησυχητικές σκηνές αντιπαρατίθενται με ακόμα πιο ανησυχητικές σκηνές νεαρών κοριτσιών που προσφέρονται σε άντρες, σε μια υποτιθέμενη προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με την παιδική πορνεία την προηγούμενη εβδομάδα.

Το Off the Record δεν είναι καθόλου άνετο στο να παρουσιάζει αυτές τις εικόνες, όμως θέλουμε να επισημάνουμε ότι μπορεί οι ακραίοι τρόποι να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα.

Το κλιπ πρώτα δείχνει τα κορίτσια να ξεπακετάρουν παιχνίδια σεξ ενώ περιγράφουν τι πιστεύουν ότι μπορεί να είναι. Οι απαντήσεις τους περιλαμβάνουν έναν πλάστη, μια ράβδο, ένα λαχανικό και μια μυγοσκοτώστρα, με ένα κορίτσι σε ένα σημείο να βάζει έναν δονητή ακόμα και στο αυτί του.Το βίντεο στη συνέχεια αλλάζει σε ένα άλλο πραγματικό κλιπ ενός άνδρα που κάνει συναλλαγές για σεξ με ένα επτάχρονο κορίτσι.

Εμφανίζεται ένα μήνυμα που λέει ”αθώα φαντασία για αυτά τα κορίτσια. Φρικτή πραγματικότητα για άλλα”.Η διευθύντρια και συνιδρύτρια της Free Girl, η Evelien Hölsken από την Ολλανδία, δήλωσε: «Εκτιμάται ότι δύο εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο πιάνονται σε πορνεία, εκ των οποίων 1,2 εκατομμύρια είναι στην Ινδία. Τα κορίτσια αναγκάζονται να κάνουν σεξ καθημερινά με δεκάδες άνδρες.

«Θέλουμε αυτό να σταματήσει και απευθύνουμε έκκληση σε όλη τη χώρα να ενώσει τις δυνάμεις μαζί μας και να αναλάβει δράση. Μαζί, μπορούμε να ελευθερώσουμε τα κορίτσια από τις τρομακτικές περιστάσεις στις οποίες ζουν και να τους προσφέρουμε ένα λαμπρό νέο μέλλον».

Ακόμα όμως κι αν υποθέσουμε ότι οι προθέσεις της διαφήμισης είναι καλές, όλο αυτό δεν ενισχύει στην πραγματικότητα περαιτέρω τη σεξουαλικοποίηση των παιδιών; Τα κοριτσάκια της διαφήμισης δεν γίνονται αυτομάτως επίσης εκμεταλλεύσιμα προϊόντα; 

Το να δείχνεις κορίτσια να παίζουν με μεγάλους δονητές είναι πράγματι μια καλή ιδέα; Αυτό το πράγμα δεν ευχαριστεί τους ίδιους ανθρώπους τους οποίους υποτίθεται ότι πολεμά η οργάνωση;

Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος ακόμη και στο άκουσμα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών. Η χρησιμοποίηση παιδιών για διαφημιστικούς σκοπούς με τη δικαιολογία της ”ευαισθητοποίησης”, δίνοντάς τους αντικείμενα την ύπαρξη των οποίων δεν θα έπρεπε καν να γνωρίζουν, πλησιάζει τα όρια της κακοποίησης, και είναι απαράδεκτη.

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Πολωνία αψηφά την Ε.Ε. και αρνείται να δεχτεί πρόσφυγες από Ελλάδα και Ιταλία μέσω ”μετεγκατάστασης”

Η Πολωνική κυβέρνηση είπε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν θα δεχτεί καθόλου πρόσφυγες από Ελλάδα και Ιταλία με το πρόγραμμα της ”μετεγκατάστασης” καθώς αυτό το σχέδιο απλά επιδεινώνει το μεταναστευτικό πρόβλημα και δεν το λύνει, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Euractiv

Ανταποκρινόμενη στην απειλή της Ε.Ε. την περασμένη εβδομάδα ότι η Πολωνία και η Ουγγαρία θα αντιμετώπιζαν απροσδιόριστες κυρώσεις αν δεν συμφωνήσουν να συμμετάσχουν στην «ανακατανομή» των προσφύγων που έφθασαν στην Ιταλία και την Ελλάδα, ο Πολωνός υπουργός Δικαιοσύνης Mariusz Blaszczak είπε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες στις 18 Μαϊου ότι ”η θέση της χώρας του είναι συνεπής και σαφής – αντιτιθέμεθα στη μετεγκατάσταση.”

Μιλώντας μετά από συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Ε.Ε., ο Blaszczak δήλωσε ότι “Αυτός ο μηχανισμός όχι μόνο δεν επιλύει το πρόβλημα της μετανάστευσης, αλλά το επιδεινώνει. Ενθαρρύνει την είσοδο περισσότερων κυμάτων μεταναστών από την Αφρική και την Ασία, κάτι που παρέχει επίσης μια μεγάλη πηγή εισοδήματος για τους λαθρεμπόρους και τους διακινητές.”
Ο
 Błaszczak ανέφερε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, το Βέλγιο και τη Γερμανία από τα τέλη του 2015, στις οποίες οι πρόσφυγες διαδραμάτισαν κάποιο ρόλο ή περιλάμβαναν πολίτες της Ε.Ε. που ριζοσπαστικοποιήθηκαν, ταξίδεψαν στη Συρία και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Ευρώπη υποκρινόμενοι τους μετανάστες.

Σύμφωνα με ένα σχέδιο που συμφωνήθηκε το 2015, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαίτησε από τα κράτη μέλη της Ε.Ε. να δεχθούν όλα μια ποσόστωση από συνολικά 160.000 πρόσφυγες “κολλημένους” στην Ιταλία και την Ελλάδα.

Μόνο η Πολωνία και η Ουγγαρία αρνήθηκαν να δεχτούν, επικαλούμενες ανησυχίες για την ασφάλεια και αναγγέλλοντας την αντίθεσή τους.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι θα αποφασίσει τον επόμενο μήνα σχετικά με ενδεχόμενες νομικές ενέργειες κατά της Πολωνίας και της Ουγγαρίας σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης.

Η διαδικασία θα καταλήξει πιθανώς στο δικαστήριο και συνεπάγεται οικονομικές κυρώσεις με τη μορφή απόσυρσης των επιδοτήσεων της Ε.Ε.

πηγη
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΩΝ ΕΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ KAI …

ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ, ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ!!!
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ          

ΑΘΗΝΑ    23 / 5 / 2017

ΧΗΜΙΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
ΕΛΛΑΔΟΣ  (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.)

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝ. ΣΥΝ. ΕΡΓΑΤ.ΕΛΛΑΔΟΣ
Δ/ΝΣΗ:ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΑΧ. ΚΩΔ. :  104 32
ΤΗΛ. : 210 5224674
FAX  : 210 5244837
E – MAIL: oexbe@oexbe.gr
WEBSITΕ:www.oexbe.gr 
                                                                    
                                                    ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ 
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΩΝ ΕΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ KAI ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ, ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ, ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ!!!                                                       

 Με τροποποίηση του Ν.4446/2016 που ονομάζει το εργοστάσιο των ΕΑΣ Ελευσίνας, πρώην ΠΥΡΚΑΛ, ως γήπεδα και με την υπογραφή των μισών Υπουργών της κυβέρνησης !!! προχώρησαν σε τροπολογία προκειμένου το εργοστάσιο να πωληθεί ως οικόπεδο στα Ελληνικά Πετρέλαια του κ. Λάτση (ΕΛΠΕ) και όχι σαν εργοστάσιο με τις εγκαταστάσεις του!!!

Συγκεκριμένα αναφέρεται, για τις ανάγκες σύνταξης συμβολαιογραφικής πράξης πώλησης και μεταβίβασης κυριότητας ή προσυμφώνου «σε δύο γήπεδα» που βρίσκονται στη Θέση  «Βλύχα»  ή «Στενά» ή «Φαρδιά Βλύχα» του Δήμου Ελευσίνας.

Είναι τραγικό η ευκολία με την οποία οι Υπουργοί υπογράφουν τέτοιες τροπολογίες που δεν εμφανίζεται η πραγματικότητα του εργοστασίου και των εγκαταστάσεων που πωλούνται !!!

Είναι τραγικό να πωλούνται δύο (2) εργοστασιακές εγκαταστάσεις με την ονομασία Α΄ και Β΄ Συγκροτήματα συνολικής έκτασης 500 στρεμμάτων και δεκάδες κτηριακές εγκαταστάσεις να μεταμορφώνονται σε γήπεδα !!!

Είναι τραγικό έκταση αξίας δεκάδων εκατομμυρίων, πολλαπλάσια της τιμής των 25.690.000 € να εκποιείται χωρίς δημόσιο διαγωνισμό !!!Είναι εγκληματικό εδώ και 2 χρόνια που έχει αναλάβει η σημερινή διοίκηση την  εταιρεία να αδυνατεί να δημοσιεύσει μία πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε τυχόν υποψήφιους αγοραστές  του ακινήτου και των εγκαταστάσεων –έστω για να είναι τυπικά νομότυπη.

Είναι τραγικό παρά τη φωτογραφική κίνηση προς τον αγοραστή τα ΕΑΣ να αναλαμβάνουν με δικά τους έξοδα την αποστρατικοποίηση του χώρου και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων παντός κινδύνου !!!

Είναι τραγικό η διαχρονική ανάγκη των ΕΛΠΕ για την αγορά των εγκαταστάσεων να υλοποιείται και να μεθοδεύεται μέσα από μία απίστευτη διαδικασία !!!


 

Είναι τραγικό το εργοστάσιο να ξεπουλιέται στον εισβολέα που έχει μεταμορφώσει ένα εργοστάσιο παραγωγής πυρομαχικών το μοναδικό στη χώρα μας σε οικόπεδο παραγωγής πετρελαίου !!!


 

Είναι τραγικό να υπάρχουν δεκάδες γεωτρήσεις μέτρησης της στάθμης του πετρελαίου μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου !!!

Είναι τραγικό στη θάλασσα να υπάρχει ειδική περίφραξη συγκράτησης του πετρελαίου καθώς επίσης και αντλίες άντλησής του από τη θάλασσα στην ακτή των ΕΑΣ !!!Είναι τραγικό για χρόνια τώρα καθημερινά να εισβάλλουν στο εργοστάσιο πυρομαχικών εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ, καθώς και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, δήθεν για να καθαρίσουν το εργοστάσιο από τα πετρελαιοειδή, ενώ αυτό δεν είναι δυνατό εάν δεν επισκευαστούν οι σάπιες δεξαμενές των ΕΛΠΕ !!!

Είναι τραγικό το 2009 τα ΕΛΠΕ να ζητούν να ενοικιάσουν 100 στρέμματα με τίμημα 25.000.000 € για 25 χρόνια (υπάρχει και σχετικό προσύμφωνο) που δεν υλοποιήθηκε κάτω από τις αντιδράσεις των εργαζομένων, ενώ σήμερα με την αγορά των 500 στρεμμάτων, να καταλήγουν στο Ταμείο της εταιρείας πολύ λιγότερα !!!

Είναι τραγικό να υπάρχει εκτίμηση από ανεξάρτητο και πιστοποιημένο εκτιμητή τον Απρίλιο του 2015 στο ποσό των 40.325.137€ και αυτή να αποκρύπτεται από τη Συνέλευση των μετόχων και από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας !!!

Είναι τραγικό να πραγματοποιείται  παραποίηση  των πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και να παρουσιάζουν ότι ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος που είχε παραιτηθεί από τις 9/2/2017 με Αρ. Πρωτ. 244, να φέρεται ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 3/4/2017, δήθεν εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο κ. Βασιλείου με θετική ψήφο για την πώληση του ακινήτου,  ενώ στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν γίνεται καμία αναφορά περί  ύπαρξης –δήθεν-εξουσιοδότησης  !!!

Είναι τραγικό τα ΕΑΣ να έχουν ανάγκη κεφαλαίων και να μην υπάρχει εδώ και δύο χρόνια  καμία χρηματοδότηση από την κυβέρνηση παρά τα μεγάλα λόγια για 40.000.000€, αντί δε να παλέψουν για όσο μεγαλύτερο τίμημα ακολούθησαν το δρόμο του ξεπουλήματος !!!

Είναι τραγικό η κάλυψη που παρέχει η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και Άμυνας στη Διοίκηση των ΕΑΣ ώστε με αδιαφανείς διαδικασίες να προχωρούν στην συγκεκριμένη πώληση με ανυπολόγιστη ζημιά για τα ΕΑΣ !!!

Είναι τραγικό, ότι στις 17/3/2017 με Αρ. Πρωτ. 501 και στις 6/4/2017   με Αρ. Πρωτ. 613,  η εταιρεία να ζητά αναβολή συμφιλιωτικής διαδικασίας για θέματα καθημερινότητας στο ΣΕΠΕ Δάφνης, επικαλούμενη την έλλειψη Διευθύνοντα Συμβούλου, ενώ αντιθέτως στις 3/4/2017  αποφασίζουν την πώληση του εργοστασίου της Ελευσίνας με την θετική ψήφο του Διευθύνοντα Συμβούλου, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χρηστίδης είχε παραιτηθεί ήδη από τη θέση του στις 9/2/2017 !!!

Είναι τραγικό να αποφασίζεται η πώληση του εργοστασίου με τη συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο των πέντε (5) από τα επτά (7) μέλη της Διοίκησης με τους τρεις να ψηφίζουν υπέρ και τα δύο μέλη λευκό και ο Διευθύνων Σύμβουλος να φέρεται ότι παρέχει εξουσιοδότηση αν και από 9.2.2017 έχει αποχωρήσει από την εταιρεία λόγω παραίτησης !!!

Είναι τραγικό να ελέγχεται εδώ και ένα χρόνο  η Διοίκηση της εταιρείας από τη Γενική Γραμματεία για την καταπολέμηση της διαφθοράς  – Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για  παράνομη τοποθέτηση δικηγόρου ως διευθυντή της Νομικής Διεύθυνσης της εταιρείας !!!! για τη σύναψη και συνέχιση του παράνομου Ασφαλιστήριου Συμβολαίου Αστικής Ευθύνης, για να καλύψει πράξεις και παραλείψεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και επιλεγμένων Διευθυντών της, με απευθείας ανάθεση σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία !!!

Είναι τραγικό να διαλύουν τη Νομική Υπηρεσία απολύοντας χωρίς βάσιμη αιτιολογία τρεις έμπειρους και καταξιωμένους δικηγόρους και ενώ υπάρχουν ακόμα τρεις δικηγόροι στην εταιρεία, χρησιμοποιούν και αναθέτουν δουλειές σε εξωτερικούς δικηγόρους, ενώ πρόσφατα έδωσαν αμοιβή 38.000 € !!! σε νεαρό εξωτερικό δικηγόρο, για την πώληση του εργοστασίου των ΕΑΣ Ελευσίνας, παραγκωνίζοντας την εδώ και 25 χρόνια δικηγόρο της εταιρίας, η οποία συμπτωματικά  είναι και Προϊσταμένη των ακινήτων της εταιρείας!!!!

Είναι τραγικό να προσλαμβάνουν απόστρατους – συνταξιούχους εκτός φυσικά ΑΣΕΠ χωρίς αντικείμενο εργασίας, ενώ υπάρχει άμεση ανάγκη για εργατοτεχνικό προσωπικό !!!

Είναι τραγικό να απολύονται έμπειρα και καταξιωμένα  διευθυντικά στελέχη ακόμη και απλοί υπάλληλοι χωρίς καμία κατηγορία και το Υπουργείο να κρατά τη στάση του Πόντιου Πιλάτου !!!

Είναι τραγικό να διαπιστώνουμε ότι τα συγκεκριμένα χρήματα από το ξεπούλημα του εργοστασίου των ΕΑΣ Ελευσίνας όχι μόνο δεν βοηθούν τα ΕΑΣ,  όχι μόνο δεν τους δίνουν προοπτική όχι μόνο δεν τα βγάζουν από τα αδιέξοδα αλλά αντιθέτως βοηθούν προς ένα ξαφνικό και βέβαιο θάνατο !!!

Είναι τραγικό να διαπιστώνουμε ότι η πολιτική για τα ΕΑΣ δεν έχει να κάνει με την ανάπτυξη και την παραγωγική διαδικασία αλλά για την προσωρινή κάλυψη αναγκαίων λειτουργικών εξόδων !!!

Είναι τραγικό που δεν ευαισθητοποιείται κανείς για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην πολύπαθη κρατική Αμυντική Βιομηχανία, αλλά το πιο τραγικό από όλα, είναι ότι σήμερα που επιλέγεται η Διοίκηση της εταιρείας, επιβραβεύεται από την Κυβέρνηση ο τωρινός Πρόεδρος της εταιρίας κ. Βασιλείου και προάγεται ως Διευθύνων Σύμβουλος, με ανακύκλωση αποτυχημένων παλαιών υλικών, προφανώς ως αναγνώριση των υπηρεσιών που πρόσφερε εδώ και 2 χρόνια !!!

Ως Ομοσπονδία , ως εργαζόμενοι θα παλέψουμε για να ακυρώσουμε τη λογική του κλεισίματος της μοναδικής Αμυντικής Βιομηχανίας Πυρομαχικών και Οπλικών Συστημάτων της χώρας μας !!!

Η Ομοσπονδία μας μαζί με το Σωματείο των ΕΑΣ Ελευσίνας έχουμε προσφύγει με μηνυτήρια αναφορά στη δικαιοσύνη για να ελεγχθούν οι ενέργειες ξεπουλήματος.
Συγχρόνως θα αναλάβουμε και συνδικαλιστικές δράσεις για να ακυρώσουμε την εγκατάσταση του εισβολέα στο εργοστάσιο !!!

Η Ομοσπονδία μας διαθέτει πληθώρα στοιχείων για όσα επικαλούμαστε και είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ναι σε δημόσιο διαγωνισμό, όχι στο ξεπούλημα  !!!
Ναι στην αξιοποίηση περιουσίας όχι στην παραχώρηση !!!
Ναι στην ανάπτυξη των ΕΑΣ όχι στο κλείσιμο !!!

                                                                           Γραμματεία   Τύπου   Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επεισόδιο στην Βουλή μεταξύ Σπίρτζη-Τζαβάρα για τα δημόσια έργα

Επεισόδιο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όταν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, επανέφεραν το θέμα της κατάτμησης των οδικών έργων αφήνοντας αιχμές για το αν υπάρχει «χρηστή διοίκηση».

Επεισόδιο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όταν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, επανέφεραν το θέμα της κατάτμησης των οδικών έργων αφήνοντας αιχμές για το αν υπάρχει «χρηστή διοίκηση». Ο Χρ. Σπίρτζης προκάλεσε όποιον βουλευτή έχει στοιχεία να τα προσκομίσει στον εισαγγελέα τονίζοντας ότι έχουν βγει τα πορίσματα των ελεγκτών.

Ο υπουργός Μεταφορών υποστήριξε ότι «συγκεκριμένοι βουλευτές και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θίγουν την τιμή και την υπόληψή μας» προσθέτοντας πως «αν είχατε διαπιστώσει τέτοιες παρανομίες έπρεπε να πάτε στον εισαγγελέα». Όταν στο σημείο εκείνο ο βουλευτής της Ν.Δ Κ. Τζαβάρας δήλωσε ότι η Ν.Δ θα απευθυνθεί στις εισαγγελικές αρχές, ο Χρ. Σπίρτζης απάντησε: «Μην τρέχετε και σας πιάσει η τροχαία».

Η φράση προκάλεσε την αντίδραση του Κ. Τζαβάρα που άρχισε να χτυπά το χέρι του στο έδρανο κατηγορώντας τον υπουργό Υποδομών με φράσεις του είδους «είστε αγενέστατος» απαιτώντας να ζητηθεί συγνώμη, ενώ έβαλλε και εναντίον της προεδρεύουσας Τασίας Χριστοδουλοπούλου λέγοντας ότι η ανοχή σε αυτή την συμπεριφορά «θα αποτελέσει στίγμα στους αιώνες». Στην συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα. Στην συζήτηση παρενέβη και ο βουλευτής της Ν.Δ Γιάννης Τραγάκης λέγοντας ότι ο υπουργός «είχε στόχο να φιμώσει και να εκφοβίσει βουλευτές»

Ανταπαντώντας ο Χρ. Σπίρτζης δήλωσε: «Θα ζητήσουν πρώτα συγνώμη αυτοί που ρίχνανε λάσπη» ενώ «τα πορίσματα των επιθεωρητών είναι εδώ» συμπλήρωσε μάλιστα πως «πήγα εγώ στον εισαγγελέα για τις κατηγορίες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας» οι οποίοι «βάζουν θέματα χρηστής διοίκησης και κατάτμησης».πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μάντσεστερ: Συγκλονιστικές εικόνες και μαρτυρίες από το μακελειό στο στάδιο (Σκληρές photo)

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται οι πρώτες εικόνες από το μακελειό στο Μάντσεστερ Αρένα, με 22 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και παιδιά, και δεκάδες τραυματίες…

Νεαρά παιδιά αλλά και γονείς που παρακολουθούσαν τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ περιγράφουν στο ραδιόφωνο του BBC και στο τοπικό ραδιόφωνο του Μάντσεστερ τις τρομακτικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια τους όταν εξερράγη η βόμβα,

Ο έφηβος Ράϊαν Μόρισον απλά περπατούσε μέσα στο στάδιο όταν άκουσε πίσω του την έκρηξη της βόμβας.

«Ακουσα μία τεράστια έκρηξη και αμέσως μετά είδα τον καπνό. Τότε κάποιος φώναξε «βόμβα» και στη συνέχεια όλοι άρχισαν να τρέχουν. Ήταν ένα πραγματικό μακελειό. Ανθρωποι τραυματίστηκαν και ποδοπατήθηκαν μέσα στον πανικό. Ήταν η απόλυτη σφαγή.»

Αφού κατάφερε να ξεφύγει από το πλήθος ο Ράϊαν, που είχε πάει στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε με τους φίλους τους, είπε οτι είδε ανθρώπους να τρέχουν στους δρόμους της πόλης ουρλιάζοντας.

«Ανθρωποι έτρεχαν στους δρόμους συγχυσμένοι προσπαθώντας να βρουν τους φίλους τους. Εκλαιγαν. Ηταν σαν να βλέπεις ταινία. Εντελώς σουρεαλιστικό», λέει ο Ράϊαν.

Ο Γκάρι Γουόκερ από το Λιντς περίμενε με την γυναίκα του στο φουαγιέ να πάρει τις δύο κόρες του που παρακολουθούσαν τη συναυλία.

Αργότερα διηγήθηκε στο ραδιόφωνο του BBC: « Περίμενα τα πάρω τα παιδιά. Ακούσαμε το τελευταίο τραγούδι. Αρκετοί άνθρωποι άρχισαν να πηγαίνουν προς την έξοδο όταν ξαφνικά είδαμε μία τεράστια λάμψη και μετά μία έκρηξη μαζί με καπνό.

«Πονούσε το πόδι και η γάμπα μου. Τότε η γυναίκα μου λέει: «Πρέπει να ξαπλώσω». Την ξάπλωσα στο πάτωμα. Είχε μία πληγή στο στομάχι και ίσως ένα σπασμένο πόδι. Βρισκόμασταν σε απόσταση τριών μέτρων από την έκρηξη»

Ο Γουόκερ διηγήθηκε οτι η έκρηξη έγινε δίπλα στην πόρτα στο φουαγιέ, κοντά στον χώρο με τα εμπορεύματα και ότι στο πάτωμα βρισκόντουσαν γυαλιά και κομμάτια από μέταλλα. «Ξάπλωσα, είπε, δίπλα στη γυναίκα μου για περίπου μία ώρα έως ότου μας βρουν και μας βάλουν στο ασθενοφόρο».

Η κόρη του Αμπιγκέιλ, η οποία την ώρα της έκρηξης βρισκόταν στον συναυλιακό χώρο με την αδελφή της Σοφία, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC οτι αγωνιούσε μήπως χάσει τη αδελφή της. «Αρπαξα το χέρι της και το κρατούσα σφιχτά. Ολοι γύρω μας έτρεχαν κλαίγοντας. Προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τί ακριβώς γινόταν, πού βρισκόμασταν. Ηταν εντελώς τρομακτικό», διηγήθηκε η Αμπιγκέϊλ.

Η Αμπιγκέιλ και η Σοφία κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους μέσω κινητού τηλεφώνου, μία στιγμή που ο κ.Γουόκερ χαρακτήρισε «φανταστική είδηση».

Η Σάρα, μία άλλη κοπέλα που παρακολουθούσε τη συναυλία διηγήθηκε στο τοπικό ραδιόφωνό του Μάντσεστερ: «Ακουσα την έκρηξη. Ολοι έσπρωχναν και πίεζαν να βγουν έξω. Υπήρχαν πολλά μικρά παιδιά εκεί. Δεν μπορούσα να βγω καθώς γύρω μου ένα πλήθος τρομαγμένων ανθρώπων εμπόδιζε την έξοδο».

«Κάποια στιγμή κατάφερα να βγώ. Εκεί είδα πάρα πολλούς ανθρώπους να στέκονται στο δρόμο και να κλαίνε. Ηταν το απόλυτο χάος. Είδα ανθρώπους γεμάτους αίματα. Ποτέ πριν δεν είχα ζήσει κάτι παρόμοιο».

Ενας άντρας που πήρε την κόρη του απο την συναυλία διηγήθηκε: « Τελειώνοντας τη συναυλία η Αριάνα Γκράντε είπε: «Γειά σου Μάντσεστερ!» Τότε ακούστηκαν δύο μεγάλοι κρότοι και αμέσως οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν και να φωνάζουν. Εγώ και η κόρη μου μπήκαμε στο ασανσέρ για να βγούμε στο επάνω πάτωμα, στις εξόδους. Μόλις άνοιξαν οι πόρτες του ασανσέρ είδα αίματα στο πάτωμα και δύο τραυματισμένους ανθρώπους. Τα πρόσωπά τους ήταν γεμάτα αίμα. Πολλοί άνθρωποι ήταν σε κατάσταση σοκ».

Η Έιμπι Μίλλεν ποστάρισε φωτογραφίες στις οποίες βλέπουμε τα μαλλιά και τα πράγματά της γεμάτα αίμα. Σε tweet που ανέβασε γράφει:« Εξω ακριβώς από τον συναυλιακό χώρο του Μάντσεστερ. Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλύτερα να φύγω λίγο πριν το τελευταίο τραγούδι για να επιστρέψω πιο γρήγορα στο σπίτι, παρά να περιμένω ώρες για ταξί. Την ώρα που έφευγα έσκασε μία βόμβα λίγα μέτρα μπροστά μου».

Η νεαρή κοπέλα περιγράφει σκηνές κόλασης μετά την έκρηξη βλέποντας γύρω της δεκάδες τραυματίες.

«Ποτέ δεν περιμένεις να συμβεί κάτι παρόμοιο σε εσένα, αυτό όμως αποδεικνύει ότι μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε. Καταλαβαίνω οτι αυτές οι εικόνες μπορεί να είναι σοκαριστικές, όμως νοιώθω οτι πρέπει να της δουν οι άνθρωποι για να διαπιστώσουν πόσο σκληρός είναι πραγματικά ο κόσμος».

Την ίδια ώρα λίγα μέτρα έξω από το στάδιο του Μάντσεστερ, η 48χρονη Πάολα Ρόμπινσον και ο άντρας της περίμεναν στο σταθμό του μετρό όταν άκουσαν την έκρηξη.

«Αμέσως βγήκαμε στο δρόμο και αρχίσαμε να τρέχουμε μαζί με τα νέα παιδιά που έβγαιναν κλαίγοντας από το στάδιο», διηγήθηκε στο Reuters η Ρόμπινσον. Η 48χρονη μετέφερε δεκάδες παιδιά στο κοντινό ξενοδοχείο Holiday Inn Express όπου μέσω tweet έστειλε τον αριθμό του κινητού της προς τους γονείς καλώντας τους να έρθουν στο ξενοδοχείο να τα πάρουν.

«Δεν πρόλαβα να στείλω το tweet και αμέσως άρχισε να χτυπά αδιάκοπα το κινητό μου. Πανικόβλητοι γονείς τηλεφωνούσαν για να μάθουν εάν ανάμεσα στα παιδιά που βρίσκονταν μαζί μου στο ξενοδοχείο ήταν και το δικό τους», λέει η Ρόμπινσον.


Πηγή:Manchester Evening News-reuters.com/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Αναιρεί» τον εαυτό της η Digea - Τι αποκαλύπτουν έγγραφά της για τον αριθμό των καναλιών

Αυτοαναιρείται η Digea, η οποία, αν και υποστήριζε ότι… όλα τα καλά κανάλια χωράνε, τελικά η ίδια παραδέχεται ότι με την υπάρχουσα τεχνολογία, το τηλεοπτικό τοπίο αντέχει μέχρι έξι κανάλια, όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, μιλώντας"Στο Κόκκινο".

Όπως δήλωσε ο Λευτέρης Κρέτσος, «η χθεσινή συνεδρίαση του ΕΣΡ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, αναφορικά με τις τεχνικές δυνατότητες και τους περιορισμούς για τον αριθμό των αδειών», συμπληρώνοντας ότι ο αριθμός των αδειών έχει να κάνει και με περιορισμούς οικονομικούς, του μεγέθους της αγοράς και της βιωσιμότητας των καναλιών. «Ανεξάρτητα και οικονομικά βιώσιμα σχήματα στο χώρο των ΜΜΕ σημαίνουν και εργαζόμενους που θα πληρώνονται, που οι ιδιοκτήτες τους δεν θα έχουν ανάγκη να διαπλέκονται με τις πολιτικές ηγεσίες», σημείωσε.

Όπως τόνισε, μάλιστα, «το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρχε τεράστια "σπέκουλα", μεγάλη ανοησία, πολλά ευτράπελα και ψέματα, του τύπου γιατί τέσσερις και όχι δεκατέσσερις άδειες. Το φάσμα είναι πεπερασμένο, δεν είναι άπειρο όπως ακούστηκε κυρίως από τη ΝΔ και όντως μπορεί με το σημερινό σύστημα μετάδοσης να χωρέσει μέχρι έξι κανάλια υψηλής ευκρίνειας».

Ο κ. Κρέτσος επικαλέστηκε έγγραφα της Digea (τα οποία μπορείτε να δείτε στο τέλος του δημοσιεύματος), στα οποία «αναφέρει ότι δεν υπάρχει πανελλαδική κάλυψη για τα HD κανάλια, ότι κάθε κανάλι ... χρειάζεται τουλάχιστον 3 Mbps και 6 Mbps για να εκπέμπει ταυτόχρονα σε SD και HD ευκρίνεια, ότι ο ένας πολυπλέκτης από τους τέσσερις που έχουμε για τα εθνικής εμβέλειας κανάλια χρησιμοποιείται αποκλειστικά από την ΕΡΤ, καθώς και ότι δύο από τους τέσσερις πολυπλέκτες για τα εθνικής εμβέλειας κανάλια δεν έχουν χωρητικότητα 24,88 Mbps αλλά 16,8 Mbps».

Πρακτικά, «η συνολική χωρητικότητα των πολυπλεκτών ... είναι 58,5 Mbps που αν διαιρεθεί με 9 Mbps (6+3 για HD και SD αντίστοιχα), δίνει έναν αριθμό 6, μέχρι το 2019, όταν η Ελλάδα και άλλες χώρες πρέπει να παραχωρήσουν επιπλέον τμήμα φάσματος στην κινητή τηλεφωνία», τόνισε ο κ. Κρέτσος.

Δίκαια αγανακτεί ο κόσμος για την καθυστέρηση του ΕΣΡ

Παράλληλα, Λευτέρης Κρέτσος τόνισε ότι η «καθυστέρηση για την πραγματοποίηση του νέου διαγωνισμού που είναι πλέον εμφανέστατη, έχουν περάσει πάνω από έξι μήνες. Η ανησυχία της κυβέρνησης αφορά και το ότι δεν έχει ληφθεί ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει ... παραπέμπτεται στο άδηλο μέλλον ... αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα».

«Δεν έχουμε κακές σχέσεις με το ΕΣΡ ... αλλά έχει σταλθεί επιστολή από τον Ιανουάριο, με την οποία ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παππάς ζητάει ένα χρονοδιάγραμμα προκειμένου η Πολιτεία να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι με αυτό το σημαντικό ζήτημα ... δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι ούτε στην πρόσφατη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής προέκυψε κάτι νεότερο.

«Ο κόσμος δίκαια ενοχλείται γιατί η μη αδειοδότηση κατά μίαν έννοια είναι και συναλλαγή ... το να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις είναι ένα θέμα, αλλά το ΕΣΡ είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει το νόμο 4339 ... καταλαβαίνω ότι ενοχλεί και τον πολιτικό βραχίονα της διαπλοκής και τα παρακολουθήματά του, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αλλά είναι ένας νόμος που ενοχλεί γιατί αφορά πλειοδοτικό διαγωνισμό με πολλά κριτήρια και δικαιολογητικά ... και ελάχιστο αριθμό εργαζόμενων της τάξης των 400 ατόμων πλήρους απασχόλησης», υπενθύμισε.

Σε κάθε περίπτωση, «η συσσωρευμένη εμπειρία για το πώς μπορεί να γίνει ένας διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες υπάρχει, η τεχνογνωσία, οι μελέτες, οι μηχανικοί του πληροφοριακού συστήματος που μπορεί να στηρίξει έναν τέτοιο διαγωνισμό, επομένως δεν υπάρχουν δικαιολογίες και το ΕΣΡ θα πρέπει να αναλάβει σύντομα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες», τόνισε ο κ. Κρέτσος.

Εξάλλου, στο θέμα τοποθετήθηκαν και άλλες κυβερνητικές πηγές, που σημείωναν ότι σύμφωνα με το έγγραφο για τα προγράμματα εθνικής εμβέλειας σύμφωνα με τα Δικαιώματα Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής για τα προγράμματα εθνικής εμβέλειας ο ελάχιστος μέσος ρυθμός μετάδοσης δεδομένων είναι στα 3 Mbps για πρόγραμμα τυπικής ευρίνειας (SD) και στα 6 Mbps για πρόγραμμα υψηλής ευκρίνειας (HD). Επίσης αναφέρει ότι ο εξοπλισμός που διαθέτει (και όχι η υλοποίηση του δικτύου) είναι σε θέση να παρέχει την προβλεπόμενη από το Χάρτη πεδιοκάλυψη, εκπέμποντας σε διαμόρφωση 64-QAM με FEC 3/4 και guard interval 1/8.
Συνεπώς ο κάθε δίαυλος θα έπρεπε να παρέχει ωφέλιμο ρυθμό μετάδοσης 24,88 Mbps.

Στη συνέχεια του εγγράφου όμως παρουσιάζεται η πραγματικότητα:
  • 4 προγράμματα τυπικής ευκρίνειας (SD) στον καθένα από τους 2 πρώτους ραδιοδιαύλους (12 Mbps κατά ελάχιστον)
  • 4 προγράμματα υψηλής ευκρίνειας (ΗD) στον τρίτο ραδιοδίαυλο (24 Μbps)
  • και στον τέταρτο ραδιοδίαυλο εμφανίζεται να υπάρχει είτε ένα επιπρόσθετο HD κανάλι ή να χρησιμοποιείται από την ΕΡΤ.
Το ερωτήματα πολλά:

1. Γιατί εφόσον θεωρητικά υπάρχει χώρος το 5o HD κανάλι προσφέρεται a la carte, όπου δεν χρησιμοποιείται από την ΕΡΤ;

2. Τελικά η HD μετάδοση είναι μόνο στη θεωρία; Δεν μπορεί η Digea να προσφέρει 96% πληθυσμιακή κάλυψη για τα HD προγράμματα;

3. Κατάλαβε ξαφνικά ότι άλλο ή θεωρία και άλλο η πράξη. Πιθανώς και η ενημέρωσή της για το θέμα των υφιστάμενων συντονισμένων συχνοτήτων να μεγάλωσε τις ανησυχίες της.

Σε κάθε περίπτωση η μείωση των απαιτήσεων ως προς αριθμό και η ξαφνική επιμονή της για την αλλαγή της τεχνολογίας δείχνει πολλά.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μάντσεστερ - Τραγικό: Νεκρή η οκτάχρονη Ρούσου

Ο θείος της 8χρονης Saffie Rose Roussou που συγκαταλέγεται μεταξύ των αγνοουμένων από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, Chris Roussou ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η ανιψιά του είναι νεκρή. Αυτό ανέφερε αρμόδιος του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του κυπριακού ΥΠΕΞ στο ΑΠΕ –ΜΠΕ.

Στο νοσοκομείο του Μάντσεστερ έχουν διακομισθεί η μητέρα της, Λίζα και η αδελφή της, Άσλι. Και οι δύο φέρουν τραύματα από θραύσματα που δεν είναι απειλητικά για την ζωή τους.

Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε στον αέρα του Realfm 97,8 ο ανταποκριτής της Realnews από το Λονδίνο, Ισαάκ Καρυπίδης.

Όπως αναφέρεται, ταυτοποιήθηκε ανάμεσα στους 22 νεκρούς από την τρομοκρατική επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ, η οκτάχρονη Ελληνοκύπρια που αγνοούνταν.

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Πακέτο» χρέος, αξιολόγηση και δόση για τις 15 Ιουνίου

Το σκληρό παζάρι μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου για το ελληνικό χρέος αναμένεται ότι θα συνεχιστεί και θα κορυφωθεί τις επόμενες τρεις εβδομάδες, καθώς η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης δεν κατέληξε σε συνολική συμφωνία χθες, όπως ήταν αναμενόμενο, και το ζήτημα παραπέμπεται στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, χωρίς ενδιάμεσο έκτακτο Eurogroup. Πεπεισμένος ότι θα βρεθεί συμβιβασμός για το χρέος τις επόμενες τρεις εβδομάδες εμφανίστηκε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Δεν ήταν και τόσο αναμενόμενη η παράταση της… «αγωνίας» σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης. Παρά τις προειδοποιήσεις ευρωπαίων αξιωματούχων την περασμένη εβδομάδα, ότι για να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης πρέπει να προηγηθεί η απόφαση του ΔΝΤ για συμμετοχή του στο πρόγραμμα, οι κυβερνητικές προσδοκίες έδειχναν σε τυπικό κλείσιμο της αξιολόγησης και δρομολόγηση της εκταμίευσης της δόσης κάτι που τελικά δε συνέβη χθες. «Είμαστε πολύ κοντά στο να κλείσουμε επίσημα τη δεύτερη αξιολόγηση με θετικό αποτέλεσμα» ήταν τα λόγια του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στις δηλώσεις τους μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης (λίγο μετά τα μεσάνυχτα) οι Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί επέμειναν σε θετικές αναφορές περί τεράστιας προόδου που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων. «Οι ελληνικές αρχές έχουν αναλάβει πλήρως τις ευθύνες τους», είπε ο ευρωπαίος Επίτροπος. Ωστόσο κρίθηκε ότι η χώρα απέχει ένα βήμα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης – παραπέμπονται μαζί με το χρέος στο επόμενο Eurogroup – καθώς, όπως είπε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί από τα 140 προαπαιτούμενα που υιοθετήθηκαν έχουν εκπληρωθεί τα 114.

Αναφορικά με τη δόση, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έστειλε το μήνυμα ότι χρειάζεται λίγη δουλειά ακόμη ως προς τα προαπαιτούμενα ώστε η δόση να εκταμιευθεί «πριν το καλοκαίρι». Από την πλευρά του ESM ο Κλάους Ρέγκλινγκ επισήμανε ότι υπάρχει ακόμη λίγος χρόνος για το θέμα της δόσης, αλλά όχι πολύς γιατί έρχονται οι λήξεις ομολόγων τον Ιούλιο.

Στην πραγματικότητα, όπως προκύπτει και από τις προαναφερθείσες αναφορές ευρωπαίων αξιωματούχων, εμπόδιο δεν φαίνεται να είναι τα προαπαιτούμενα, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι των συζητήσεων και των διμερών διαβουλεύσεων χθες επικεντρώθηκε στο χρέος.

Οι δανειστές (ουσιαστικά το Βερολίνο) φαίνεται «να πακετάρουν» χρέος – αξιολόγηση - εκταμίευση, και δείχνουν πως σκοπεύουν να αξιοποιήσουν όλο το χρονικό περιθώριο που έχουν στη διάθεσή τους, στο παζάρι για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα του χρέους. Τα τελευταία, σύμφωνα με το Βερολίνο και βάσει των ευρωπαϊκών προβλέψεων για την ανάπτυξη δεν χρειάζονται περαιτέρω ενίσχυση των όσων συμφωνήθηκαν τον Μάιο του 2016 προκειμένου να καταστεί το χρέος βιώσιμο, ενώ το αντίθετο υποστηρίζει το ΔΝΤ, βάσει των δικών του εκτιμήσεων για την ανάπτυξη.

Ειδικότερα, τα δύο βασικά σενάρια που κατά πληροφορίες «συγκρούονται» στη συζήτηση και επί των οποίων αναζητείται συμβιβασμός έχουν ως εξής:

--Η Γερμανία προβλέπει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μακροπρόθεσμα. Σε αυτό το δεδομένο συνυπολογίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας ως το 2060 που σημαίνει ότι θα είναι υποχρεωμένη να μειώνει το χρέος της και να διατηρεί σχετικά υψηλά πλεονάσματα (από 2 μέχρι 2,6% του ΑΕΠ κατά το σενάριο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ). Με βάση αυτό το σενάριο τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που συμφωνήθηκαν τον Μάιο του 2016 είναι αρκετά για να καταστεί το χρέος βιώσιμο.

--Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μακροπρόθεσμα δε θα ξεπερνά το 1%, οπότε και το πρωτογενές πλεόνασμα από το 2023 και μετά θα πρέπει να πέσει στο 1,5% και ως εκ τούτου θα χρειαστούν περισσότερα μεσοπρόθεσμα μέτρα ώστε το χρέος να καταστεί βιώσιμο.

Πάντως για τα πρωτογενή πλεονάσματα αποφασίστηκε ότι αυτά θα διατηρηθούν σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα τεσσάρων χρόνων μετά τη λήξη του προγράμματος (ως το 2022, δηλαδή συνολικά για πέντε έτη, μαζί με το τελευταίο έτος του μνημονίου το 2018) στο ύψος του 3,5%.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτός είναι ο μακελάρης του Μάντσεστερ

Ταυτοποιήθηκε ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκόρπισε τον θάνατο σε συναυλία στο Manchester Arena. Πρόκειται για τον 22χρονο Σαλμάν Αμπεντί.

Η Daily Mail αναφέρει ότι ο 23χρονος είναι Βρετανός με καταγωγή από τη Λιβύη.
Παράλληλα, αναστέλλεται η προεκλογική εκστρατεία μέχρι νεωτέρας.

Νωρίτερα, το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση, ωστόσο οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους, υποστηρίζοντας ότι ακόμη δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι υπάρχει σύνδεση του δράστη με την εν λόγω οργάνωση.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!