EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Σοφία Σακοράφα «Καποτε τα ονειρα θα παρουνε εκδικηση»

O  ανεκδιήγητος Σύριζα επιχειρεί μετά την μετάλλαξή του σε σκληρό μνημονιακό εκτελεστικό όργανο των δανειστών να απαξιώσει τα πρώην στελέχη του με προσωπικότητα κατηγορώντας τα για τυχοδιωκτισμό. Επιχειρεί να τα ανακυκλώσει και να τα πετάξει σαν χρησιμοποιημένες σερβιέτες. Ειδικά στην περίπτωση της Σοφίας Σακοράφα η οποία απολαμβάνει τρελή δημοφιλία και δημοτικότητα είναι πολύ δύσκολο να του βγει η εκ των υστέρων λάσπη τύπου Γκέμπελς. Είχε προηγηθεί η σκληρή ανακοίνωση της ανεξάρτητης ευρωβουλευτής στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Η Σοφία Σακοράφα σημειώνει ότι «η  σημερινή ημέρα θα στιγματίζει για πάντα την ιστορία της πατρίδας μας», ενώ νιώθει «ντροπή που κάποτε ήλπισα μαζί σας».

Μάλιστα αναφέρει ότι «ο καιρός είναι μπροστά μας. Η οδύνη θα υποχωρήσει. Τα τραύματα θα επουλωθούν. Ο λαός μας θα ανασυγκροτηθεί. Τότε θα τα πούμε!».

Ολόκληρη η δήλωση της Σοφίας Σακοράφα

«Η σημερινή ημέρα θα στιγματίζει για πάντα την ιστορία της πατρίδας μας. Μόνο ντροπή νιώθω που κάποτε ήλπισα μαζί σας. Μόνο ντροπή που προέτρεψα και το λαό μας να ελπίσει μαζί σας. Και μόνο μια πολιτική υπόσχεση: Κάποτε –και παλεύω ώστε αυτό το κάποτε να μην είναι μακρινό- τα όνειρα θα πάρουνε εκδίκηση.

Η κυβέρνηση σας, αλλά κι εσείς που, θριαμβολογώντας ή με «βαριά καρδιά», βάζετε την ταφόπλακα στο λαό μας και βγάζετε την Ελλάδα στο σφυρί, θα λογοδοτήσετε παρέα με όλους όσους μετέτρεψαν την πατρίδα μας σε αποικία και το λαό μας σε υποτελή.

Είναι μεγάλη η οδύνη του λαού μας, είναι τεράστιο το πολιτικό σοκ που έχετε προκαλέσει. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα από το να αξιοποιείτε αυτή την οδύνη, αυτό το σοκ, προκειμένου να περάσετε όλα όσα δεν μπορούσε να περάσει κανείς άλλος.

Ο καιρός όμως είναι μπροστά μας. Η οδύνη θα υποχωρήσει. Τα τραύματα θα επουλωθούν. Ο λαός μας θα ανασυγκροτηθεί.

Τότε θα τα πούμε!»

Η τραγική απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι παράδοξο η κ. Σακοράφα, η οποία μάλλον είδε την πορεία της στον ΣΥΡΙΖΑ ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση, να παριστάνει τον διαπρύσιο κήρυκα της ηθικής και της αγωνιστικότητας. Οφείλουμε, λοιπόν να της υπενθυμίσουμε τα εξής:

1. Η κ. Σακοράφα, καθόλη τη διάρκεια της συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έδωσε ούτε ένα (1) ευρώ συνδρομής στο κόμμα, παρά την καταστατική πρόβλεψη, και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των αρμοδίων.

2. Η κ. Σακοράφα, η οποία αυτοπαρουσιάζεται ως προστάτιδα των αδυνάμων, ουδέποτε εισέφερε ούτε ένα (1) ευρώ στις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος.

Για το ότι η κ. Σακοράφα υπέκλεψε την έδρα στην ευρωβουλή, αρνούμενη να παραιτηθεί, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι. Το γεγονός μιλάει από μόνο του και δείχνει την ηθική του προσώπου πολύ πιο καθαρά από οποιαδήποτε «φλογερή» και ηθικολογική δήλωση/ανακοίνωση/συνέντευξη, από αυτές που έχει συνηθίσει να κάνει η ίδια κατά ριπάς.

Τα μαθήματα και τις παραινέσεις ας τα κρατήσει για την ίδια».
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο «σφυρί» και η Υγεία: Ενδιαφέρον για το Ντυνάν

Σε φάση έντονων ανακατατάξεων έχει εισέλθει ο κλάδος της υγείας όπου μεγάλες μονάδες βγαίνουν στο σφυρί με τα ξένα funds να βρίσκονται σε ετοιμότητα, εκτιμώντας ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να μπουν σε μια αγορά που πλησιάζει τα 1,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Έτσι μετά την συμφωνία πώλησης του 70% του Metropolitan έναντι περίπου 90 εκατ. ευρώ στο fund CVC Capital Partners, έρχεται η πώληση του Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο διαχειρίζεται η θυγατρική της τράπεζας Πειραιώς, HMIΘEA στην οποία περιήλθε λόγω οφειλών δανείων 90 εκ., και για το οποίο φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον το fund CVC Capital.

Mάλιστα όπως ακούγεται το προσφερόμενο ποσό κυμαίνεται στα 60 εκ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο έπαψε να αποτελεί κοινωφελές ίδρυμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πλέον λειτουργεί ως ιδιωτική κλινική υπό την επωνυμία “Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center”. Ο πλειστηριασμός του ακινήτου, όπως επίσης και της άδειας λειτουργίας του Ερρίκος Ντυνάν, στην οποία περιήλθε το νοσοκομείο λόγω οφειλών, είχε πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2014, όπου ελλείψει άλλων υποψήφιων αγοραστών, το νοσοκομείο περιήλθε στην εταιρεία ειδικού σκοπού και θυγατρική της τράπεζας ΗΜΙΘΕΑ έναντι 115 εκατ. ευρώ.

Κατά την περίοδο της μεταβίβασης το Ερρίκος Ντυνάν βρισκόταν σε τραγική κατάσταση, με οφειλές προς προμηθευτές (αναλώσιμων υλικών και φαρμακευτικές), ασφαλιστικά, ταμεία, ΔΕΚΟ, και προς εργαζόμενους που ξεπερνούσαν τα 100 εκατ. ευρώ, αποτέλεσμα της επί σειράς ετών κακοδιαχείρισης του νοσοκομείου από την προηγούμενη διοίκησή του.

Υπό τον έλεγχο της Πειραιώς, στο Ντυνάν πραγματοποιήθηκε ένα εκτενές πρόγραμμα αναδιοργάνωσης και εκδόθηκε τριετής βεβαίωση καλής λειτουργίας προκειμένου να μπορεί να εισπράττει νοσήλια από τα ασφαλιστικά ταμεία. Το νοσοκομείο κατάφερε να ορθοποδήσει, να ενισχύσει τις πληρότητες του και να εξαλειφθούν οι οφειλές προς τους εργαζομένους.

Το 2016 η διοίκηση της τράπεζας, αποφάσισε την πώληση του νοσοκομείου, αναθέτοντας στην PwC να διενεργήσει τον σχετικό διαγωνισμό. Ενδιαφέρον υπήρξε από δύο υποψήφιους αγοραστές - την Ευρωκλινική του ομίλου Global Finance και την γυναικολογική κλινική ΡΕΑ- αλλά τελικώς τα προσφερόμενα τιμήματα δεν ικανοποίησαν τον πωλητή.
Πηγή: bankingnews.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απόφαση για το νερό! Στα ψιλά γράμματα η είδηση-Ποιος αναλαμβάνει την διαχείριση των υδάτων

Απόφαση για το νερό! Στα ψιλά γράμματα η είδηση-Ποιος αναλαμβάνει την διαχείριση των υδάτων

Πολλοί νομίζουν πως κάποια πράγματα αργούν να γίνουν στην Ελλάδα.


Ο Ο.Η.Ε. και η Ατζέντα 2030 έχουν υπαγορεύσει, μεταξύ των άλλων, στην ελληνική κυβέρνηση να εξασφαλίσει την «βιώσιμη άντληση και προμήθεια γλυκού νερού».

Βιώσιμη διαχείριση του ύδατος σημαίνει πως απαγορεύεται να έχεις γεώτρηση και να αποθηκεύεις βρόχινο νερό. Το νερό ανήκει στο Κράτος!

«Το νερό όταν μιλάμε γι’ αυτό, είτε μέσα από τα αστικά ποτάμια, που είναι το θέμα της ημερίδας, πολύ σημαντικό, είτε μιλάμε για την άρδευση στη γεωργία, ή για πόσιμο νερό, ή για τη ρύπανση, είναι ένα ενιαίο μέσο, και ενιαίο αγαθό, το οποίο θα πρέπει να το διαχειριζόμαστε συντονισμένα».

Αυτά υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Ιάκωβος Γκανούλης, ειδικός γραμματέας Υδάτων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος το Σάββατο απηύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα με τίτλο «Ποταμοί της Πόλης, Ζωής Ευεργέτες: Σύγχρονες Πρακτικές Διαχείρισης», που πραγματοποιείται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.

Δηλαδή, εξήγησε στην συνέχεια ο κ. Γκανούλης, δεν μπορεί ένας δήμος να αποφασίζει για ένα αστικό ποτάμι, για το νερό που κυλάει μέσα από την πόλη του, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του ένα διαχειριστικό σχέδιο, που έχει κάνει η Πολιτεία, η Περιφέρεια ή κάποιος οργανισμός.

Με άλλα λόγια, το Κράτος θα αποφασίζει για τα πάντα! Ακόμα και για το νερό και όχι ο Δήμος ή οι πολίτες.

Ουδείς θα μπορεί να αξιοποιήσει κάποια πηγή, ποταμό κτλ. χωρίς κρατική άδεια και φυσικά με το αζημείωτο στο πλαίσιο των «πράσινων φόρων».

Ούτε εκείνοι που ποτίζουν τα περιβόλια τους τόσο καιρό με ποταμίσιο νερό.

«Ξεκινώντας από τον κεντρικό σχεδιασμό θα πρέπει να φτάσουμε τοπικά, ούτως ώστε οι αποφάσεις να παίρνονται συλλογικά», πρόσθεσε ο ειδικός γραμματέας υδάτων.

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από: δήμο Τρικκαίων, ΚΕΔΕ, Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια, ΠΑΔΥΘ, ΔΕΥΑΤ, Ιάνθη – αμκε για το περιβάλλον και τον πολιτισμό, και αντικείμενό της είναι οι νέες μέθοδοι διαχείρισης και οι προοπτικές ανάδειξης των αστικών και περαστικών ποταμών και ρεμάτων.

Στην ημερίδα, όπως επισημάνθηκε, λαμβάνονται φυσικά υπ’ όψιν οι ευρωπαϊκές οδηγίες και τα νέα επιστημονικά δεδομένα, που στηρίζονται στις νέες αντιλήψεις για τη φύση μέσα στην πόλη, καθώς και τα δεδομένα της υποτιθέμενης παγκόσμιας οικολογικής κρίσης, της υποβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος και της δήθεν υπερθέρμανσης.

Με «ασπίδα» τον «κίνδυνο λειψυδρίας», κάτι που φυσικά δεν ισχύει, το Κράτος θα πάρει τον έλεγχο όλων των υδάτων της χώρας και όποιος δεν υπακούσει θα τον περιμένουν ποινές και τιμωρία.

Η είδηση αυτή περνά φυσικά στα ψιλά γράμματα, καθώς λίγοι γνωρίζουν τι σχεδιάζει η Ατζέντα 2030!

Στο τέλος, τα κράτη που ελέγχονται από αυτό που λέμε παγκοσμιοποίηση, θα παραδώσουν, λόγω των χρεών αλλά και του «περιβαλλοντικού κινδύνου», τα ύδατα σε ένα παγκόσμιο κέντρο εξουσίας και διαχείρισης. Όποιος δεν δηλώσει υποταγή σε αυτό, δεν θα πίνει νερό.
el.gr
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τελειωτικά ξεχωριστό κράτος η Κρήτη

Από παλιά έχουν συμβεί διάφορα περίεργα σχετικά με την Κρήτη:

1) Γύρω στο 1983, είδα τον Καζαμία που είχε τον χάρτη της Ελλάδος και λίγο πάνω από την Κρήτη υπήρχε ένα σκίσιμο.

2) Γερμανική εταιρεία πουλάει κρητικές σημαίες στο διαδίκτυο. (Ανεξάρτητη Κρήτη)

3) Εμφανίστηκε η κρητική σημαία σε διαφήμιση της Βόνταφον.

4) Αγγλόφωνο βίντεο στο youtube μαθαίνει τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η Κρήτη είναι κράτος. (Απόσχιση της Κρήτης;)

5) Δωρεάν πρόγραμμα εμφανίζει την κρητική γλώσσα σαν γλώσσα λειτουργίας, μαζί με την κρητική σημαία, δίπλα στα αντίστοιχα «ελληνικά». (Απόσχιση της Κρήτης)

6) Εμφανίζονται κρητικά νομίσματα στις εφημερίδες. (Άλλο ένα βήμα προς την απόσχιση της Κρήτης;)

7) Εισαγγελέας διατάζει έρευνα με αφορμή την εμφάνιση του συμβόλου της κρητικής πολιτείας σε σημαίες, μπλουζάκια, πινακίδες κυκλοφορίας, προϊόντα και διαφημίσεις. (Ποιοί θέλουν απόσχιση της Κρήτης;)

8) Προαναγγέλλεται υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ για επιθαλάσσιο αγωγό ρεύματος. (Νέο βήμα για την απόσχιση της Κρήτης;)

Σήμερα πλέον, μετά την προδοτική πτώχευση του κράτους από Πασοκ, ΝΔ και λοιπούς, φτάσαμε στο σημείο να ξεπουλάμε πάμφθηνα τα ενεργειακά μας κοιτάσματα. Οι τιμές πρέπει να είναι στην καλύτερη περίπτωση το 5% της συνολικής αξίας, κάτι που δεν θα γινόταν αν δεν είχαμε πτωχεύσει.

Και έτσι ήρθαν τα επόμενα ΛΟΓΙΚΑ βήματα. Δυστυχώς κατάφερα και έχασα τα δύο πολύ πρόσφατα άρθρα, αλλά σε γενικές γραμμές υπάρχουν δύο σημαντικά γεγονότα:

1) Εμφανίζεται χάρτης της Κρήτης με δική της υφαλοκρηπίδα.

2) Ανακοινώθηκε ότι αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός δραστηριοποιήθηκε στα κρητικά «οικόπεδα».

Ξέρετε τι χρειάζεται ένα κράτος για να είναι κράτος; Χρειάζεται χρήμα. Τα ελάχιστα χρήματα που θα δίνουν οι πετρελαιάδες, μαζί με την ηλεκτρική διασύνδεση (έγινε άραγε;) με το Ισραήλ, θα μετατρέψουν την Κρήτη στην σημαντικότερη στρατιωτική και ενεργειακή βάση της ανατολικής Μεσόγειου.

Και το μόνο που θα χρειαστεί τώρα είναι ένα «κλικ» όταν οι γνωστοί-άγνωστοι θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες πολιτικές συνθήκες.

Ξαφνικά μπορεί να δείτε την Κρήτη να μετατρέπεται σε ομόσπονδο κράτος και τελικά να «κερδίζει» την ανεξαρτησία της.

Έτσι θα κερδίσουν όλοι:

-Οι αμερικανοί που θα κρατήσουν δικό τους το νησί-«αεροπλανοφόρο».

-Οι εβραίοι που θα παίρνουν άφθονη ηλεκτρική ενέργεια. και μην σας φανεί παράξενο αν ακούσετε ότι βρέθηκαν εβραϊκά “αρχαία” κάπου στην Κρήτη ή στην θάλασσά της.

-Οι πολυεθνικές πετρελαίου που θα βγάλουν τρελό χρήμα από τα «οικόπεδα».

-Οι εταιρείες όπλων με τα όπλα που θα παραγγείλει το «νέο» κράτος.

Ο μόνος που θα πληρώσει το μάρμαρο είναι τα φυτά του Ελλαδιστάν που όλη η σκασίλα τους είναι τα τούρκικα σήριαλ, το σαρβάιβορ και το προπό. Και οι γκουρμέ συνταγές βέβαια…


πηγη
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Είναι η τελευταία φορά !!!..Δεν θα στα ξαναπώ…….!!

Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε την φαντασία σου για λίγο ..!

Ας πούμε ότι είσαι ένα ον – οργανισμός – σύστημα έξω από το σύστημα … !

Είσαι έξω από οποιοδήποτε νόμο (άνομος) …έξω από οποιοδήποτε κανόνα και απλά παρατηρείς το σύστημα που έχεις αφήσει να δημιουργηθεί !

Το σύστημα αυτό αποτελείτε από δισεκατομμύρια γρανάζια που το καθένα από αυτά εκτελεί τον ρόλο του , άλλο πιο ισχυρό , άλλο πιο μικρο ,άλλο πιο μεγάλο…μια ιεραρχία από γρανάζια που κάνουν την μηχανή να λειτουργεί !

Κάθε γρανάζι έχει την δική του δυναμική , την δική του αντοχή , την δική του ανοχή σε πιέσεις !

Εσύ θέλεις να φέρεις όλη αυτή την μηχανή σε πλήρη έλεγχο ….όχι μόνο κοινωνικό έλεγχο αλλά ακόμα και μεταφυσικό έλεγχο…θέλεις να ονομαστείς Θεός σε αυτή την μηχανή !

Θα μπορούσες να κάνεις σχεδιασμούς και κανόνες σε έναν μηχανισμό με δισεκατομμύρια γρανάζια .που το καθένα από αυτά έχει το δικαίωμα της ελεύθερης (υποτίθεται ) επιλογής ;

Που έχει το καθένα από αυτά την δική του σκέψη; (υποτίθεται)

Γιατί λέω υποτίθεται; Γιατί με τα χρόνια και τις επεμβάσεις σου …έχεις πιέσει την Ελευθερία επιλογής και την Ελευθερία σκέψης !

Πως το έχεις κάνει;

Με την παιδεία , με τον βομβαρδισμό της πληροφορίας , με το προσωπικό συμφέρον , με την εξαγορά σε μεγαλύτερα γρανάζια , με με με …

Αλλά όσα και αν έχεις κάνει ο κανόνας ελεύθερης βούλησης πάντα αφήνει κάποια γρανάζια να είναι ανεξέλεγκτα , να μην εκτελούν ακριβώς αυτό που θέλεις !


Πως θα μπορούσες να κάνεις ακόμα και αυτούς που ξέφυγαν να έρθουν στην ισορροπία που θες εσύ;

Χρησιμοποιείς την φύση … μόνο η χαοτικοτητα της φύσης και οι κανόνες της μπορούν να επέμβουν στα ανεξάρτητα γρανάζια !!

Πως ;

Φαντάσου ότι έχεις ένα πρεσπαπιε από αυτά που έχουν μέσα νερό και μικρά κομμάτια άσπρο φενιζολ …αυτά που κουνώντας τα δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι μέσα στο χώρο που κινούνται τα φενιζολ πέφτει χιόνι… ένα σπιτάκι πλαστικό και μια πράσινη λουρίδα …ένα σπίτι στο βουνό όπου χιονίζει και ο άγιος Βασίλης πάνω δεξιά κατεβαίνει με το έλκηθρο…!!

Όσο το κουνάς το χιόνι ανακατεύεται … όσο το κουνάς δημιουργείς χάος …σε αυτό τον μικρόκοσμο !

Η φύση έχει μια μοναδική ιδιότητα , όταν δημιουργηθεί χάος από μόνη της συνθέτει νέους κανόνες και συστήματα ώστε να αντεπεξέλθει σε αυτό το χάος και να φέρει νέα ισορροπία !

Κούνα κούνα στατιστικά κάποια στιγμή το χιόνι θα μαζευτεί εκεί ακριβώς που θες … κούνα κούνα δισεκατομμύρια φορές …κάποια στιγμή από στατιστική και χαοτική εξέλιξη θα έχεις την πλήρη κίνηση κάθε νφαδας όπως την ήθελες !

ΞΑΝΑ …τα γρανάζια το καθένα έχει την δική του δυναμική και αντοχή …. καθένα έχει το δικό του φορτίο … το δικό του μικρόκοσμο !

Όταν εσύ μπορείς να κουνήσεις τον μικρόκοσμο κάθε γραναζιού με χάος τότε σιγά σιγά θα έχεις γρανάζια που λόγω αντοχής , ενθύμησις , φόβου κοκ κοκ …θα έρθουν στην συνειδησιακή θέση που εσύ θες !!

Αν σε όλα αυτά εσύ γνωρίζεις ότι η συνείδηση είναι ο σκηνοθέτης του κόσμου, αν εσύ πιστεύεις ότι η ενέργεια της κάθε ψυχής είναι ένα δώρο προς θυσία σε ανώτερες ενέργειες συγχρονικοτητας , αν εσύ γνωρίζεις το σοκ και δέος , αν γνωρίζεις το πότε κάθε γρανάζι είναι δεκτικό στο να σπάσει η να αλλάξει ..τότε στατιστικά με ΟΣΟ ΧΑΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΘΕΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΤΟ ΣΤΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ !!

Ο κόσμος μας δεν είναι αυτός που μας έμαθαν…..!

Θα μπορούσα να αναλύσω κάθε γρανάζι εξουσίας , κάθε άτομο που σήμερα νομίζει ότι πράττει για το καλό αυτού που ουσιαστικά υπηρετεί …αλλά δεν έχει καμία σημασία για σένα να το κάνω …δεν έχει σημασία να σου δείξω αν γνωρίζω η όχι … και σίγουρα δεν θα κάνει καλό στον να γνωρίζουν πόσα ήδη γνωρίζω !

Να θυμάσαι για όλα όσα έρχονται… για όλα οσα χαοτικά θα μας «βρουν» ….αυτός ο αγώνας δεν είναι απλός … δεν είναι κοινωνικός … δεν είναι οικονομικός ..είναι πολύ πολύ πιο βαθιά η τρύπα του λαγου !

Για να νικηθεί η «ομάδα» ανομίας που κρυφά ελέγχει το μηχάνημα πρέπει να συμβούν πολλά ανομολόγητα … πολλές κινήσεις απόλυτα μυστικές … !

Αν ανήκεις στους ανθρώπους που θέλουν την αλήθεια , που θέλουν το καλό όλης της ανθρωπότητας και όχι μόνο του χωριού τους ..μιας και μια τέτοια θέση συνείδησης είναι θέμα χρονου να κατακτηθεί από του επικυρίαρχους…. τότε ενα πράγμα σου ζητάω ….!

Προσπάθησε να μην παρασυρθείς και άκου μόνο την καρδιά σου ….!

Όλα όσα πρέπει να γίνουν θα γίνουν … !

Όχι μόνο στο επίπεδο που σε έμαθαν να κοιτάς αλλά εκεί που ΠΡΕΠΕΙ !

Ένας στρατός χρήσιμος σήμερα σε αυτό το πεδίο μάχης είναι ένας στρατός Σιωπής !

Σιωπή λοιπόν όλοι….

Stranger….πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βραχνάς η φορολόγηση εισοδήματος μισθωτών

Η ανορθόδοξη οικονομική πολιτική των τελευταίων επτά ετών έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε ύφεση, δυσθεώρητα ποσοστά ανεργίας, φορολογική κόπωση και εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών όπως αποκαλύπτουν οι τεράστιες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το δημόσιο.

Του Γεώργιου Αγαπητού*

Οι κύριοι άξονες αυτής της πρωτόγνωρης οικονομικής πολιτικής ,η οποία δεν αναφέρεται σε καμία οικονομική θεωρία της παγκόσμιας βιβλιογραφίας, είναι η απάνθρωπη μείωση μισθών-συντάξεων (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) και η αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

Η επέκταση αυτής της πολιτικής στον ιδιωτικό τομέα είναι τραγικό σφάλμα, ενώ ο μεγάλος ασθενής είναι ο δημόσιος τομέας.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα δεν ήταν οι υπεύθυνοι των δημοσιονομικών ελλειμμάτων ούτε του δημοσίου χρέους, αντίθετα η συρρίκνωση των μισθών-συντάξεών τους οδήγησε σε μείωση της ζήτησης, των φορολογικών εσόδων (άμεσων-έμμεσων φόρων) και σε τρομακτική μείωση της απασχόλησης.

Μία ορθολογική πολιτική θα πρέπει να επικεντρωθεί στο συμμάζεμα του δημόσιου τομέα και σε παρεμβάσεις για αναπτυξιακή εξέλιξη του ιδιωτικού τομέα ,σε συνδυασμό με τον περιορισμό της παραοικονομίας-φοροδιαφυγής.

Η παραοικονομία (φοροδιαφυγή) όμως δεν περιορίζεται με αύξηση των φορολογικών συντελεστών και μείωση των μισθών του ιδιωτικού τομέα, τουναντίον ενισχύεται. Η μεγάλη φοροδιαφυγή εντοπίζεται στον ΦΠΑ και σε εκείνους που προσφέρουν ανεξάρτητη εργασία, όχι στους μισθωτούς.
Η φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ οφείλεται στους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές και στον πλημμελή έλεγχο διακίνησης αγαθών-υπηρεσιών, ενώ εκείνη των ελεύθερων επαγγελματιών στη διάρθρωση του εργατικού δυναμικού και στην υπερφορολόγηση.

Η διάρθρωση του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας ,σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρουσιάζει υψηλό ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων και μικρότερο ποσοστό μισθωτών. Είναι, συνεπώς, πολύ δύσκολη η σύλληψη της φορολογητέας ύλης αυτών των εργαζομένων με βάση το εισόδημα που αποκτούν , και οποιαδήποτε φορολογική τους επιβάρυνση μετακυλίεται αυτόματα στον πελάτη ,με συνέπεια τη μείωση της ζήτησης και τελικά τη μείωση των φορολογικών εσόδων.

Η καλύτερη αντιμετώπιση αυτών των αδυναμιών είναι η ενίσχυση της αποδοτικότητας του ΦΠΑ και η απομάκρυνση από την καθιερωμένη φορολογική βάση του εισοδήματος.

Είναι πασίγνωστο ότι το εισόδημα που εισπράττει ο εργαζόμενος θα κατευθυνθεί ή στην κατανάλωση ή στην αποταμίευση (εισόδημα = κατανάλωση+ αποταμίευση), όπου και οι δύο φορολογούνται.

Όταν, συνεπώς , φορολογείται το ένα τμήμα αυτής της ισότητας δεν πρέπει να φορολογείται και το άλλο γιατί τότε έχουμε διπλή φορολόγηση του ίδιου εισοδήματος.

Η Αθηναϊκή Δημοκρατία ήταν πάντοτε υπέρ των εμμέσων φόρων και των φόρων περιουσίας. Κατά τον Πλάτωνα η φορολόγηση του εισοδήματος από εργασία είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα και το πνεύμα της ελευθερίας του πολίτη , γιατί του στερεί το δικαίωμα επιλογής των αγαθών-υπηρεσιών που θέλει να αγοράσει και να διαθέσει το εισόδημά του όπως εκείνος επιθυμεί .

Οι διεθνείς εξελίξεις την τελευταία 50ετία έχουν οδηγήσει πολλούς σοβαρούς οικονομολόγους (Κaldor, Meadl, Feldstein, Atkinson) στον προβληματισμό της φορολόγησης ή μη του εισοδήματος από εργασία, γιατί έχει παρατηρηθεί ότι οι μεγάλες ανισότητες στην πραγματοποιούμενη κατανάλωση είναι περισσότερο επιδεικτικές και προσβλητικές από τις εισοδηματικές ανισότητες.

Δεν είναι τυχαίο επίσης ,ότι το 1977 ο Γάλλος πολιτικός M. Jobert είχε εισηγηθεί την κατάργηση του φόρου εισοδήματος ώστε να εξαφανιστεί η απάτη που τον καθιστά άδικο και αντίστροφα προοδευτικό φόρο, εξαιτίας της φοροδιαφυγής στα υψηλά εισοδήματα, ενώ ο ΦΠΑ μεταχειρίζεται όλους τους πολίτες κατά τον ίδιο τρόπο.

Είναι πολύ μεγάλη η ψευδαίσθηση ότι ο φόρος εισοδήματος δεν μετακυλίεται γιατί είναι άμεσος φόρος, και μόνον οι έμμεσοι φόροι μετακυλίονται στις τιμές των αγαθών- υπηρεσιών. Στην πράξη όμως και οι δύο αυτοί φόροι –είναι δίδυμες αδελφές- και μετακυλίονται στις τιμές με παρόμοια διαδικασία.

Συγκεκριμένα ο ΦΠΑ αυξάνει τις τιμές των αγαθών-υπηρεσιών ,ενώ το φόρο του εργαζόμενου ο εργοδότης τον συμπεριλαμβάνει στο κόστος παραγωγής και ο ελεύθερος επαγγελματίας στην εισπραττόμενη αμοιβή του. Η διάκριση ,συνεπώς, είναι εικονική-περιττή.

Αυτές οι γενικά αποδεκτές διαπιστώσεις και δεδομένου ότι η φορολογική εναρμόνιση στην ΕΕ δεν συμπεριλαμβάνει το φόρο εισοδήματος ,ενισχύουν την άποψη ότι η κατάργηση του φόρου εισοδήματος από εργασία και η απορρόφησή του από ένα γενικό φόρο δαπάνης ,όπως ο ΦΠΑ, συνεπάγεται μόνο θετικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Αρκεί να δοθεί έμφαση στην αποδοτικότητα του ΦΠΑ ( με μείωση της φοροδιαφυγής και του υψηλού φορολογικού συντελεστή) .

Συγκεκριμένα, η ουσιαστική ενίσχυση του ελέγχου στη διακίνηση των αγαθών-υπηρεσιών με την απεμπλοκή του ελεγκτικού προσωπικού από τη βεβαίωση του φόρου εισοδήματος και η καθιέρωση ενός χαμηλότερου συντελεστή ΦΠΑ θα αποφέρει απόδοση αυτού καθαυτού του ΦΠΑ και περισσότερα φορολογικά έσοδα από το ΦΕΦΠ.

Η σταδιακή μείωση του ΦΕΦΠ θα ενισχύσει τους μισθούς (διαθέσιμο εισόδημα) , την κατανάλωση και την οικονομική δραστηριότητα, θα συρρικνώσει την παραοικονομία-φοροδιαφυγή και το κόστος παραγωγής.

Η αύξηση της κατανάλωσης αυτόματα θα οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων από τους έμμεσους φόρους. Σημειωτέον ότι για το 2017 ο συνολικός Φ.Ε.Φ.Π.(ο οποίος δεν προέρχεται μόνον από εισοδήματα από εργασία) υπολογίζεται σε 9,1 δις. ευρώ.

Δεδομένου ότι η αποταμίευση των νοικοκυριών είναι πλέον αρνητική ,το καταργούμενο ποσό ΦΕΦΠ θα αποδώσει έσοδα από έμμεσους φόρους (ΦΠΑ και ειδικούς φόρους) τουλάχιστον 4 δις ευρώ και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής-παραοικονομίας ,έστω κατά 30%, θα εξασφαλίσει έσοδα του κράτους που θα υπερβαίνουν κατά πολύ τα 9 δις. ευρώ.

Ένα επί πλέον όφελος για τον κρατικό προϋπολογισμό θα είναι η απαλλαγή από το διαχειριστικό κόστος βεβαίωσης-είσπραξης του φόρου των μισθωτών υπηρεσιών (παρακράτηση) και ιδιαίτερα εκείνων των ελεύθερων επαγγελματιών ,δεδομένου ότι απορροφά τεράστιο χρόνο από τα λογιστήρια των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Ειδικότερα, η κατάργηση του φόρου εισοδήματος στους δημόσιους υπαλλήλους είναι πολύ λογική , δεδομένου ότι το ΓΛΚ κάνει διπλή γραφειοκρατική εγγραφή υπολογίζοντας τις μισθολογικές δαπάνες και ταυτόχρονα, το φόρο που αντιστοιχεί σε αυτές.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η αναφερόμενη διάρθρωση του εργατικού δυναμικού δεν επιβεβαιώνεται από τις φορολογικές δηλώσεις αφού παρατηρείται το παράδοξο ενώ αυξάνεται ο αριθμός των αυτοαπασχολούμενων να μειώνεται διαχρονικά το δηλούμενο εισόδημά τους και να αυξάνεται εκείνο από μισθωτές υπηρεσίες. Αυτό όμως είναι ανεξήγητο γιατί ιδίως σε περιόδους ύφεσης αυξανομένης της ανεργίας μειώνεται ο αριθμός εκείνων που προσφέρουν μισθωτή εργασία και αυξάνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Οι επικρατούσες αυτές συνθήκες στην ελληνική οικονομία εμποδίζουν τον περιορισμό της φοροδιαφυγής των μη μισθωτών και καθιστούν το ΦΕΦΠ ουσιαστικά αντίστροφα προοδευτικό.

Έτσι επιβαρύνονται περισσότερο οι μισθωτοί και τελικά δεν εξυπηρετούνται οι επιδιωκόμενοι στόχοι του ΦΕΦΠ (δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και αυτόματη σταθεροποίηση της οικονομίας σε περιόδους οικονομικών διακυμάνσεων).

Εκτός από τη διπλή φορολόγηση του ίδιου εισοδήματος από εργασία (στην πηγή και στην κατανάλωση), οι εργαζόμενοι φορολογούνται με βάση τη συμμετοχή τους στην παραγωγή κι όχι στην κατανάλωση.

Δεδομένου ότι σήμερα είναι δύσκολη η αύξηση των μισθών αυτό μπορεί να επιτευχθεί έμμεσα με τη σταδιακή μείωση του φόρου εισοδήματος για να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων, χωρίς αύξηση των ονομαστικών μισθών. Μία πρώτη κίνηση προς αυτή τη μεταρρύθμιση θα ήταν η έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα:

α) του συνόλου των αποδείξεων για αγορές αγαθών –υπηρεσιών που πληρώνονται με πλαστικό χρήμα, δεδομένου ότι η μέθοδος αυτή των συναλλαγών περιορίζει τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία και

β) της έκτακτης εισφοράς και των κρατήσεων περίθαλψης (Ν.3986/11), και της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων (Ν. 3865/10) κάτι που δεν γίνεται, και η μεθόδευση αυτή να αποτελεί μοναδική διεθνώς φορολογική απάτη του κράτους.

Είναι καιρός πλέον να αρχίσει η χαλάρωση της μέγγενης των Μνημονίων ενισχύοντας τουλάχιστον έμμεσα τους μισθούς και τις συντάξεις ,ώστε να ενισχυθεί η ζήτηση και να ξεκινήσει η επαναλειτουργία της σκουριασμένης πλέον παραγωγικής μηχανής.

Η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να ασκήσει εθνική οικονομική πολιτική η οποία θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των δανειακών της αναγκών ώστε να μην προσφεύγει σε συνεχή δανεισμό, όπως επιδιώκουν οι δανειστές της.

Δυστυχώς οι ποσοτικές παρεμβάσεις των εταίρων μας μόνον εκείνους ωφελούν και κατά τον Αίσωπο «πολλοί συμβουλεύουν όχι για το καλό του άλλου ,αλλά για το δικό τους συμφέρον».

Οι υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές πρέπει να περιοριστούν μόνον στους δανειακούς όρους που ισχύουν διεθνώς κι όχι στον περιορισμό της εθνικής της κυριαρχίας.

Η επιμονή των εταίρων στη «λιτότητα» συνειδητά οδηγεί τη χώρα στην έξοδό της από την ευρωζώνη ,με όρους και χρονική στιγμή που εκείνοι θα επιλέξουν. Επιβάλλεται, συνεπώς, προτού είναι αργά, η κατάρτιση ενός «Εθνικού Μνημονίου» από το πολιτικό προσωπικό της χώρας.


*καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών-πρώην υπηρ. Υπουργός Οικονομικών
ΠΗΓΗ: ORGI.GR
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υποβιβάστηκε ο Ηρακλής, μένει στη Super League ο Λεβαδειακός

Στη Football League θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Ηρακλής και τη θέση του στην κατηγορία παίρνει ο Λεβαδειακός, όπως αποφασίστηκε πριν λίγο από το διοικητικό συμβούλιο της Super League.

Το ΔΣ αποφάσισε να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον Ηρακλή για χρέος που πληρώθηκε εκπρόθεσμα στον Νίκο Πουρτουλίδη.

Οι δυο ομάδες, μετά την αφαίρεση βαθμών του Ηρακλή, ισοβαθμούν στους 26 πόντους, αλλά οι Βοιωτοί υπερτερούν στα μεταξύ τους ματς.

Ο Ηρακλής είχε εξοφλήσει τον ποδοσφαιριστή, αλλά ο Λεβαδειακός κατήγγειλε ότι αυτό έγινε εκπρόθεσμα και έτσι η απόφαση έπρεπε να παρθεί από τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας σε ψηφοφορία.

Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 9-2, ενώ υπήρχαν τρία λευκά και τρεις απόντες. Ο Ηρακλής κι ο Ατρόμητος ήταν αυτοί που ψήφισαν κατά, η ΑΕΚ, η Βέροια και ο Πλατανιάς ήταν οι τρεις απόντες, ενώ τα λευκά ήταν η Ξάνθη, ο Παναιτωλικός και η ΕΠΟ.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στήριξαν τον Λεβαδειακό και ψήφισαν να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον Ηρακλή.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι κατοχυρώνουν σύνταξη στα 55 και στα 57,8 (παραδείγματα, πίνακας)

Σύνταξη με τα νέα όρια ηλικίας που ξεκινούν από τα 55 για γονείς, από τα 58,5 με 35ετία και από 57,8 με 37ετία (εκ των οποίων τα 25 έτη ως το 2010) παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Οι προϋποθέσεις και οι ηλικίες «εξόδου» διαμορφώνονται και από το χρόνο πρόσληψης, καθώς και από τη δυνατότητα εξαγορών.

Πιο ευνοημένοι είναι όσοι έχουν 25ετία ως το 2010. Δεν επιτρέπεται όμως να αναγνωρίσουν πλασματικούς χρόνους, πέραν της 25ετίας.

Από το 2011 και μετά, οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να αναγνωρίσουν πλασματικούς χρόνους και πέραν της 25ετίας.

1. Εξοδος στα 57,8 ετών με 37 έτη* Ανδρες και γυναίκες ασφαλισμένοι μετά το 1983 με συνολικό χρόνο ασφάλισης 37 έτη μετά τις 19/8/2015 (και με άλλα ταμεία εκτός του Δημοσίου) αποχωρούν με όριο ηλικίας που καθορίζεται με βάση το 55ο έτος. Για παράδειγμα, ασφαλισμένος με 37 χρόνια τον Δεκέμβριο του 2015 θα συνταξιοδοτηθεί από τα 55 και 11 μήνες. Με 37 έτη το 2017 θα συνταξιοδοτηθεί στα 57,8. Αν συμπληρώνει τα 37 έτη το 2019, θα συνταξιοδοτηθεί στα 59,5 (βλ. σχετικό πίνακα).

2. Οι ηλικίες για έξοδο με 35ετία* Ασφαλισμένοι πριν από το 1983 με 35ετία από 19/8/2015 και μετά συνταξιοδοτούνται με το όριο ηλικίας που ισχύει κάθε χρόνο για το 58ο έτος. Δηλαδή με 35 έτη το 2016, σύνταξη σε ηλικία 59 ετών. Το όριο ηλικίας δηλαδή καθορίζεται ανάλογα με τη χρονιά που συμπληρώνεται η 35ετία.

* Ασφαλισμένοι μετά το 1983 με 25ετία ως το 2010 αποχωρούν στα 58 εφόσον έχουν συμπληρωμένη 35ετία και την ηλικία των 58 ετών μέχρι 18/8/2015. Αν κλείνουν τα 58 ή τα 35 έτη από 19/8/2015, τότε θα ακολουθήσουν το όριο ηλικίας που ισχύει το έτος που έχουν «μαζί» και τα 35 έτη και την ηλικία των 58. Υπάλληλος που έχει τα 58 το 2015, αλλά τα 35 έτη τα συμπληρώνει το 2018, θα βγει στη σύνταξη στα 60. Θα πάει δηλαδή με το όριο ηλικίας που ισχύει τη χρονιά που θα έχει και τα 35 και τα 58.

* Ασφαλισμένοι με 25ετία το 2011 θέλουν συνολικά 36 έτη και ηλικία 58 για συνταξιοδότηση πριν από τα 62. Για τα 36 έτη συνυπολογίζονται και μέχρι 4 πλασματικά και επιπλέον 1 έτος για ένα παιδί, 2 για το δεύτερο, 3 για το τρίτο και ως 5 έτη από το τρίτο και άνω παιδί. Οσοι κλείνουν τα 58 το 2016 και τα 36 έτη το 2021 θα περιμένουν τα 61,6 για να πάρουν σύνταξη. Μπορούν να αναγνωρίσουν 4 χρόνια από σπουδές, συν 1 έτος λόγω παιδιού και έτσι να συμπληρώσουν τα 36 το 2016, οπότε συνταξιοδοτούνται με το όριο του 2016 που είναι το 59ο έτος.

* Ασφαλισμένοι με 25ετία το 2012 θέλουν συνολικά 37 έτη για να αποφύγουν τη σύνταξη στα 62 με 40 χρόνια. Με 25 έτη το 2012 κατοχυρώνουν το 59ο έτος. Ασφαλισμένος που έχει 30 έτη το 2017 και γίνεται 59 ετών μπορεί να αναγνωρίσει 5 έτη και άλλα 2 έτη από τα παιδιά, ώστε να συμπληρώσει τα 37 και να κλειδώσει σύνταξη στα 60,2.

Το παράθυρο για σύνταξη γονέων από το 2013 και μετά

Με ερμηνευτική εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου, οι γονείς που απέκτησαν παιδί μετά την 25ετία εξισώθηκαν με τους γονείς που είχαν και ανήλικο στα 25 έτη ασφάλισης.

Η εγκύκλιος ευνοεί όσους είχαν 25ετία ως το 2012 και απέκτησαν παιδί μετά το 2013, αλλά και όσους είχαν 25ετία ως το 2010 (γυναίκες) και απέκτησαν παιδί το 2011 ή το 2012.

Οι μεν γυναίκες με 25ετία ως το 2010 και ανήλικο το 2011 ή αργότερα κατοχυρώνουν το 50ό έτος, ενώ από το 2011 που το δικαίωμα το πήραν και οι άνδρες κατοχυρώνουν και οι δυο γονείς το 52ο και το 55ο έτος.

Ακόμη και αν απέκτησαν παιδί μετά το 2013, θα αποχωρήσουν με τα νέα όρια ηλικίας που θα ισχύουν όταν κλείσουν τα 52 ή τα 55, εφόσον προϋπήρχε η 25ετία το 2011 ή το 2012.
Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγουν τα 67 ή τα 62 για σύναξη με 40 χρόνια.

Παραδείγματα:
 
1. Ασφαλισμένη που απέκτησε παιδί το 2012 και είχε 25ετία το 2010 θεμελιώνει δικαίωμα εξόδου από τα 50 και αν έχει κλείσει την ηλικία αυτή από 19/8/2015 και μετά, τότε ακολουθεί το νέο όριο ηλικίας που την πάει για σύνταξη στα 55, ή 56,9, ή στα 58.

2. Γονείς με 25ετία τα έτη 2011 και 2012 και ανήλικο οποτεδήποτε κατοχυρώνουν τα 52 και τα 55. Αν τα κλείνουν μετά τις 19/8/2015, έχουν νέα όρια.

Για παράδειγμα, άνδρας με 25ετία το 2011 που απέκτησε παιδί το 2015, σε ηλικία 50 ετών, θα πάρει σύνταξη με το όριο που ισχύει το 2017 που κλείνει τα 52. Θα βγει στη σύνταξη στα 58,5. Στην ίδια ηλικία θα βγει και ο άνδρας που το 2011 είχε 25ετία και ανήλικο. Στην πρώτη περίπτωση, όμως, ο ασφαλισμένος -αν δεν υπήρχε η εγκύκλιος- θα έβγαινε στα 67 ή στα 62 με 40 χρόνια.

3. Τρίτεκνοι γονείς με 21 έτη το 2011 και με 23 έτη το 2012 βγαίνουν στη σύνταξη με τα ίδια όρια ηλικίας που ισχύουν για τους γονείς με ανήλικο τέκνο, δηλαδή στα 52 και στα 55, αν τα συμπληρώνουν ως τις 18/8/2015. Με την εγκύκλιο θεμελιώνουν δικαίωμα με τα ίδια όρια και οι γονείς που αποκτούν τρίτο παιδί μετά την 1/1/2013.

Οσοι συμπληρώνουν τα 52 ή τα 55 από 19/8/2015 και μετά, ακολουθούν τα νέα όρια ηλικίας. Δηλαδή 52 ετών το 2016, σύνταξη στα 56,9, 52 ετών το 2017, σύνταξη στα 58,5, 52 ετών το 2018, σύνταξη στα 60,2.

Σύνταξη και με 24,5 χρόνια για ασφαλισμένες πριν από το 1983 με ανήλικοΟσες διορίστηκαν πριν από το 1983 και είχαν ανήλικο παιδί με 15 έτη στο Δημόσιο έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα και αποχωρούν με συνολικό χρόνο 24,5 έτη είτε με 27,5 έτη ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Στην πραγματικότητα η πλειονότητα των γυναικών-μητέρων που διορίστηκαν πριν από το 1983 είναι με θεμελιωμένα δικαιώματα και το μόνο που μένει είναι να αποφασίσουν πότε τις συμφέρει να συνταξιοδοτηθούν.

Οι παγίδες στη μειωμένη σύνταξη

Στη μειωμένη σύνταξη εκκρεμεί η εγκύκλιος του Δημοσίου για το αν θα επιβάλλεται το έξτρα πέναλτι 10% και σε όσες έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα πριν από τις 19/8/2015, αλλά αποχωρούν με τα νέα όρια ηλικίας για μειωμένη σύνταξη, καθώς και αν η κανονική ποινή θα είναι μεγαλύτερη του 30% ή όχι.

• Ασφαλισμένη 56 ετών πριν από τις 18/8/2015. Εχει θεμελιωμένο δικαίωμα για μειωμένη. Η ποινή θα καθοριστεί από την ηλικία που θα έπαιρνε πλήρη σύνταξη. Αποφασίζει να αποχωρήσει το 2017 στα 58. Η μείωση που θα έχει θα είναι με βάση το όριο πλήρους σύνταξης που θα ισχύει όταν θα γίνει 61 ετών. Γίνεται 61 το 2021, όπου το όριο για πλήρη σύνταξη είναι 66,3.

Με την αρχική εγκύκλιο του Δημοσίου θα έχει μείωση για 8,3 έτη, επειδή αποχωρεί στα 58, ενώ το νέο όριο που θα έπαιρνε πλήρη είναι τα 66,3! Με αυτή την εγκύκλιο θα είχε μείωση 6% για κάθε έτος, ήτοι 49,5% για τα 8,3 έτη που υπολείπονται από το όριο πλήρους σύνταξης!

Ετοιμάζεται όμως νέα διάταξη που θα κόβει τη μείωση στα 5 χρόνια, δηλαδή στο 30%, εφόσον η απόσταση της ηλικίας συνταξιοδότησης με μειωμένη φτάσει να είναι 5 έτη από την ηλικία για πλήρη σύνταξη.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φοροκυνηγητό της εφορίας ακόμα και για €500: Ποιοι οφειλέτες και με ποια διαδικασία μπαίνουν στο στόχαστρο

Μόλις 11,4 δις. από τα 92 δις. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία θεωρεί εισπράξιμα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων(ΑΑΔΕ).

Μάλιστα οι πιθανότητες είσπραξης είναι μεγαλύτερες στους μικροοφειλέτες.

Όπως λένες στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, όσο πιο μικρό είναι το χρέος, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να εισπραχθεί, σε αντίθεση με τα πολύ μεγάλα χρέη, τα οποία θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης, καθώς προέρχονται από παλαιά πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, από επιχειρήσεις του ελληνικού Δημοσίου αλλά και από καταπτώσεις εγγυήσεων.

Συγκεκριμένα εκτός στόχου της ΑΑΔΕ είναι μεταξύ άλλων, το 0,1% των οφειλετών που έχουν οφειλές άνω του 1,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για 5.551 φυσικά και νομικά πρόσωπα που οφείλουν στην εφορία το 76% του συνολικού χρέους ή διαφορετικά 72 δις. ευρώ.

Σημειώνεται ότι από 100 εκατ. ευρώ και άνω χρωστούν 69 οφειλέτες του ελληνικού Δημοσίου, χρέη που δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ παραδέχεται η ΑΑΔΕ.

Αντιθέτως στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν 2.388.899 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, δηλαδή περισσότεροι από τους μισούς οφειλέτες του ελληνικού Δημοσίου που χρωστούν στην εφορία ποσά έως και 500 ευρώ…
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Citi: Η συμφωνία Σόιμπλε-ΔΝΤ για το χρέος «σέρνει» την Ελλάδα σε νέο Μνημόνιο

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες που κάνουν πλέον, όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται, για τη σύναψη συμφωνίας Σόιμπλε-ΔΝΤ όσον αφορά το ελληνικό χρέος.

Έτσι, μετά την γερμανική Handelsblatt, η Citigroup σε σημερινή της ανάλυση, περιγράφει αναλυτικότατα τις εξελίξεις γύρω από τη συμφωνία για το ελληνικό χρέος και του τι συνέβη πραγματικά στις Βρυξέλλες.

Όπως επισημαίνει, το ΔΝΤ αναμένεται να παραμείνει στο περιθώριο του ελληνικού προγράμματος έως ότου συμφωνηθούν οι λεπτομέρειες για την ελάφρυνση του χρέους, και αυτό θα είναι αρκετό για να γίνει η επόμενη εκταμίευση.

Έτσι, όπως αναφέρεται, το Ταμείο έχει αποφασίσει πλέον επίσημα να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς χρηματοδοτικό ρόλο, μέχρι να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες για τα μέτρα, έτσι θα αποφευχθεί το σενάριο ενός default της Ελλάδας το καλοκαίρι.

Ο Σόιμπλε μάλιστα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία στις 15 Ιουνίου.

Όπως σχολιάζει η Citi και σύμφωνα με το Capital.gr, μια τέτοια συμφωνία μεταξύ των πιστωτών θα προσπαθήσει για άλλη μια φορά να θέσει τη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους εκτός του τραπεζιού μέχρι το τέλος του τρέχοντος προγράμματος το καλοκαίρι του 2018.

Αυτό θα μειώσει ακόμα περισσότερο την πιθανότητα η ΕΚΤ να αποφασίσει να συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο QE, καθώς και την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές.

Στην πραγματικότητα, όπως τονίζει η Citi, ανοίγει το δρόμο για την αναγκαιότητα ενός τέταρτου προγράμματος διάσωσης.

Εν τω μεταξύ, όπως σημείωσε και στο χθεσινό έκτακτο report της για την Ελλάδα, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος – αν κριθεί ότι πρέπει να εφαρμοστούν τελικά – δεν θα οδηγήσουν σε σημαντικές διαφορές στην βιωσιμότητά του.

Όπως επισήμανε, οι περισσότερες από τις επιλογές ελάφρυνσης του χρέους στη συμφωνία του Μαΐου του 2016 (δηλαδή, χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα € 20 δισ. του ESM για την εξαγορά των ακριβότερων δαπανηρών του ΔΝΤ, μεταφέροντας στην Ελλάδα περίπου 3,5 δισ. ευρώ από τα κέρδη ANFA / SMP, καταργώντας το 2018 το επιτοκιακό περιθώριο των δανείων ύψους 11 δισ. ευρώ) θα έχουν μικρή μόνο διαφορά όσον αφορά την βιωσιμότητα του χρέους για τα επόμενα 50 χρόνια.

Μόνο ένα σημαντικό re-profiling των επίσημων δανείων ύψους 215 δισ. ευρώ, σε συνδυασμό με ανώτατα όρια επιτοκίων και αναβολές πληρωμών, θα είχαν σημασία, όπως τονίζει η Citi.

Η Citi θεωρεί ότι είναι εφικτός μόνο ένας συμβιβασμός σχετικά με ορισμένα δευτερεύοντα μέτρα μείωσης του χρέους, αλλά είναι απίθανο να γίνουν σημαντικές παραχωρήσεις σε ότι αφορά τις περιόδους χάριτος / αναβολές πληρωμής / ανώτατα όρια επιτοκίων, ιδιαίτερα εν όψει και των γερμανικών εκλογών.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο γερμανικός τύπος για το ελληνικό φιάσκο στο Eurogroup: Στην ντουλάπα η γραβάτα του Τσίπρα

Με μια γραβάτα ο Έλληνας πρωθυπουργός ήθελε να γιορτάσει μια συνολική συμφωνία με τους δανειστές, όμως ΔΝΤ και Σόιμπλε ακόμα διαφωνούν, γράφει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung που επιγράφεται «Η γραβάτα του Τσίπρα στη ντουλάπα».

Η εφημερίδα του Μονάχου σημειώνει: «Στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να εξηγήσει στους οπαδούς του, μια ακόμα νύχτα απογοήτευσης. Λίγες μέρες νωρίτερα εμφανίζονταν αισιόδοξος, χαρακτήριζε το κλίμα «too good to be true». Και τουλάχιστον εδώ είχε δίκιο».

Σε σχόλιο με τίτλο: «Ένας λαός θυσία στον προεκλογικό αγώνα – «Όχι» Σόιμπλε για λόγους εσωτερικής πολιτικής» η Süddeutsche Zeitung παρατηρεί: «Για μια ακόμα φορά η μοίρα της Ελλάδας εξαρτάται από το Βερολίνο. Τίποτα δεν άλλαξε σε αυτό την τελευταία επταετία.

Σήμερα όμως έχουμε να κάνουμε με ένα εκρηκτικό μείγμα ρεαλιστικών και προεκλογικών κινήτρων, τα οποία καθιστούν δύσκολη μια επίλυση της κρίσης. (..)

Σε περίπτωση που ο Σόιμπλε υποχωρούσε γρήγορα, οι Σοσιαλδημοκράτες θα ισχυρίζονταν ότι επιτέλους ο υπ. Οικονομικών συνειδητοποίησε πως η Γερμανία δεν μπορεί να αποποιηθεί τις ευθύνες της έναντι των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. (…)

Και μετά είναι ο φόβος μπροστά στην Εναλλακτική για τη Γερμανία, η οποία θα μπορούσε να μιλήσει για «μαλακή γραμμή» Σόιμπλε και να καλλιεργήσει προεκλογικά αρνητικό κλίμα κατά της Ελλάδας. Όλα αυτά επηρεάζουν το Βερολίνο.

Τα σπασμένα όμως τα πληρώνουν οι έλληνες πολίτες. Ένας ολόκληρος λαός έχει γίνει θύμα του γερμανικού προεκλογικού αγώνα. Όσο συνεχίζεται η διένεξη τόσο δυσκολότερα η Ελλάδα θα καταφέρει να διαφυλάξει τις μέχρι σήμερα επιτυχίες στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Όσο υπάρχει αβεβαιότητα, δεν αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη. Ποιος θα επένδυε σε μια χώρα που δεν ξέρει τι του ξημερώνει;».
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σπίρτζης: Στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ εμπλέκονται στην απώλεια εκατομμυρίων από τις συγκοινωνίες

Μεγάλα ποσά εξαφανίστηκαν στην κυριολεξία μέσω εισιτηρίων, καρτών και ελλειμμάτων στις αστικές συγκοινωνίες ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας Στο Κόκκινο.

Ο ίδιος μίλησε για εμπλοκή κομματικών στελεχών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ενώ προανήγγειλε πως σε λίγες ημέρες θα δημοσιοποιηθούν νέα στοιχεία.

Αναφερόμενος στη μεγάλη έρευνα στις Αστικές Συγκοινωνίες όπου κύκλωμα απομυζούσε μεγάλα έσοδα μέσω πλαστών εισιτηρίων και καρτών επεσήμανε πως πρόκειται για μια κατάσταση που δεν υπάρχει μόνον στις μεταφορές αλλά «απλά εκεί έγινε μια πολύ καλή προσπάθεια και έχουν εντοπιστεί συγκεκριμένοι κύκλοι και κυκλώματα που λήστευαν τον ελληνικό λαό και αυτές τις επιχειρήσεις».

Ο κ. Σπίρτζης βασιζόμενος στο πόρισμα που έχει εκδοθεί επεσήμανε πως υπήρχαν «ελλιπείς ή ανύπαρκτες διαδικασίες ελέγχου σε σχέση με τη διακίνηση εισιτηρίων και καρτών, για ελλείμματα που το 2015 όταν έγινε ο έλεγχος, από τα στοιχεία που έχουν απομείνει -πολλά έχουν καταστραφεί- ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ, αλλά κατά την δική μας εκτίμηση είναι πολύ παραπάνω γιατί πάρα πολλά στοιχεία δεν υπάρχουν, ενώ όφειλαν».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, «πήραμε την πρωτοβουλία και ξεκινήσαμε έλεγχο και για τα προηγούμενα χρόνια, με διεθνή εταιρεία, αξιόπιστη, αλλά και με άλλη μεθοδολογία, που θα δει το φως της δημοσιότητας σε λίγες ημέρες ... Πρόκειται για κανονική κλοπή, ενώ το θέμα των πλαστών εισιτηρίων είναι άλλο σκάνδαλο, αν τα δύο αυτά συσχετιστούν ... μιλάμε για αρκετές δεκάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο που κλέβονται από τις αστικές συγκοινωνίες».

Τα στοιχεία αυτά «είναι στον εισαγγελέα, έχουν ασκηθεί διώξεις και καλό είναι κάποια στιγμή οι δυνάμεις του παλαιοκομματισμού, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που μας κάνουν και πολλές επίκαιρες ερωτήσεις για τις αστικές συγκοινωνίες και τις εταιρείες, να βγουν και να απολογηθούν, γιατί σημερινά διακριτά κομματικά τους στελέχη εμπλέκονται σε αυτές τις ιστορίες ... θα πρέπει να μας πούνε τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, πώς αξιοποίησαν τις εκθέσεις που είχαν και ανέφεραν τα κενά στο σύστημα της ΣΤΑΣΥ για τα εισιτήρια, τις κάρτες και τα χρήματα που διακινούνται σε αυτούς τους φορείς, τι έκαναν και πώς απολογούνται, γιατί αρκετοί υπεύθυνοι είναι στελέχη της ΝΔ και πριν και σήμερα».πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκάνδαλο Ντυνάν: Το «εμπιστευτικό» σύμφωνο Άδωνι για την πώληση του νοσοκομείου

Με φόντο την εξεταστική επιτροπή για την υγεία, έρχεται στο φως τριμερές σύμφωνο με ρήτρα εμπιστευτικότητας, το οποίο συντάχθηκε στις 28 Μαρτίου 2014, με την υπογραφή του Άδωνι Γεωργιάδη, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία για το ξεπούλημα του Νοσοκομείου. 

Όπως αναφέρει το avgi.gr, το μυστικό μνημόνιο κατανόησης, που φέρει την υπογραφή του Άδωνι Γεωργιάδη, τότε υπουργού Υγείας, δεν πρωτοκολλήθηκε ποτέ, και αφορούσε τη μεθόδευση για την πώληση του Ντυνάν σε θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι άλλοι δύο υπογράφοντες είναι το Νοσοκομείο Ντυνάν και η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία και αγόρασε το νοσοκομείο μέσω θυγατρικής της.

Το εν λόγω έγγραφο αναφέρεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στη δικογραφία που έχει σχηματίσει ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριανός, φαίνεται να μην έχει καν πρωτοκολληθεί και η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία θα πρέπει να το αναζητήσει είτε από τον Άδ. Γεωργιάδη είτε από τους άλλους συνυπογράφοντες.

Ζήτησε να μην πρωτοκολληθεί;

Το ενδιαφέρον είναι ότι το σύμφωνο όχι μόνο έχει ρήτρα εμπιστευτικότητας, αλλά, σύμφωνα με παλιότερο έγγραφο του Δ.Σ. του Ντυνάν, φέρεται να μην πρωτοκολλήθηκε με απαίτηση Γεωργιάδη!

Ο προφυλακισμένος σήμερα πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Ιδρύματος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης ισχυρίζεται ότι στο μυστικό σύμφωνο περιγράφεται η διαδικασία με την οποία θα γινόταν η εκποίηση του Ντυνάν - κάτι που έγινε στις 26 Σεπτεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίμαχο σύμφωνο έχει ζητηθεί από την Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, η οποία συνεδριάζει σήμερα, αλλά είναι άγνωστο αν έχει σταλεί. Σε αυτή την περίπτωση, η Εξεταστική μπορεί να το αναζητήσει ακόμη κι αν μετέλθει των μεθόδων της ανακριτικής αρχής. Πάντως, η Επιτροπή είναι σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Ντυνάν αλλά και τον εισαγγελέα Ελευθεριανό για την αποστολή όλων των εγγράφων.
πηγη
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επεισόδια έξω από το Χημείο (Videos)

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το κτίριο του παιδαγωγικού, γνωστό και ως Χημείο, στην οδό Ναυαρίνου, όπου διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές.

Νεαροί, με κράνη και κουκούλες πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες σε ομάδα φοιτητών που περιφρουρούν την εκλογική διαδικασία.

Στη συνέχεια, στο σημείο έφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι κουκουλοφόροι, οπλισμένοι με ρόπαλα συνέχισαν να ρίχνουν φωτοβολίδες, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών.

Τελικά, οι εισβολείς αποχώρησαν προς τα Εξάρχεια.
Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιούνται πανελλαδικά οι φοιτητικές εκλογές.

Πηγή βίντεο: enterpress.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βάζουν χαράτσι ποτίσματος στα χωράφια – Ερχεται από το 2020 το τέλος άρδευσης

Νέο χαράτσι στους λογαριασμούς του νερού για τους αγρότες αλλά και τα νοικοκυριά φέρνει η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, που θεσπίζει κανόνες για την κοστολόγηση και τιμολόγηση υπηρεσιών ύδατος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύεθρου Τύπου, η επιβάρυνση για τους αγρότες μπορεί να φτάνει και τα 6 ευρώ ανά στρέμμα το χρόνο και αναμένεται να ισχύσει από το 2020, ενώ τα νοικοκυριά θα δουν φουσκωμένους τους λογαριασμούς τους από το 2018. Για πρώτη φορά θεσμοθετείται το περιβαλλοντικό τέλος και σύμφωνα με πληροφορίες η χρέωσή του δεν θα ξεπερνά το 1 λεπτό ανά κυβικό μέτρο αρδευτικού νερού που καταναλώνεται. Παράλληλα, υποχρεούνται οι πάροχοι ύδατος για αγροτική χρήση «να μεριμνήσουν για τη σταδιακή τοποθέτηση υδρομετρητών στο σύνολο των χρηστών του δικτύου εντός τριετίας», γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το μέτρο δεν αναμένεται να ισχύσει πριν από το 2020.

Ιδιαίτερα επιβαρυμένοι θα είναι οι αγρότες που διαθέτουν μεγάλες εκμεταλλεύσεις και καλλιέργειες που απαιτούν πολύ νερό, καθώς το τέλος άρδευσης εφαρμόζεται ανά στρέμμα καλλιέργειας και ανά κυβικό μέτρο. Οπως αναφέρει στον «Ε.Τ.» αγρότης με εμπειρία στις «ποτιστικές» εκμεταλλεύσεις, το καλαμπόκι απαιτεί κατανάλωση 600 κυβικών μέτρων νερού ανά στρέμμα το χρόνο. Ετσι, ένας καλλιεργητής από το 2020 θα πρέπει να πληρώνει εξτρά 6 ευρώ ανά στρέμμα για να συνεχίσει την καλλιέργειά του. Ακολουθεί το βαμβάκι με απαιτήσεις σε νερό 550 κυβικά μέτρα ανά στρέμμα κι έπονται η βιομηχανική τομάτα και τα τεύτλα με 520 κυβικά μέτρα ανά στρέμμα. Λιγότερο νερό χρειάζονται οι δενδρώδεις καλλιέργειες (αμυγδαλιά, ροδακινιά, αμπέλια σε ημιορεινές περιοχές), οι απαιτήσεις των οποίων ανέρχονται στα 200 κυβικά μέτρα το στρέμμα και ακολουθούν τα κηπευτικά με 150 κυβικά μέτρα το στρέμμα εξαιτίας της εναλλαγής καλλιεργειών.

Σταθερό και μεταβλητό τέλος

Σύμφωνα με το άρθρο 11 της απόφασης που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, «ο τρόπος τιμολόγησης από τους παρόχους των υπηρεσιών για αγροτική χρήση στους τελικούς χρήστες γίνεται βάσει μικτού συστήματος χρέωσης. Το σύστημα χρέωσης αποτελείται από δύο μέρη:

α) ένα σταθερό τέλος και

β) ένα μεταβλητό τέλος ανά μονάδα νερού (ογκομετρική χρέωση ανά κυβικό μέτρο κατανάλωσης νερού), το οποίο αυξάνεται βάσει της αύξησης της κατανάλωσης.

Το σταθερό τέλος εφαρμόζεται στην άρδευση ανά στρέμμα καλλιέργειας. Τα μεταβλητά τέλη ανά κυβικό μέτρο εφαρμόζονται στους χρήστες ανάλογα με τη μετρηθείσα ποσότητα του ύδατος για αγροτική χρήση που καταναλώθηκε. Στα μεταβλητά τέλη περιλαμβάνεται και το περιβαλλοντικό τέλος».

Σε περιπτώσεις όπου δεν είναι εφικτή η καταμέτρηση του ύδατος για άρδευση ώστε να γίνεται χρέωση ανά κυβικό μέτρο, και μέχρι όλοι να τοποθετήσουν υδρομετρητές -το αργότερο μέχρι το 2024-, ο πάροχος εκτιμά την ποσότητα του ύδατος που καταναλώθηκε είτε κατά έκταση γης και είδος καλλιέργειας, καθώς και μέθοδο άρδευσης, είτε κατά χρόνο χρήσης του αρδευτικού νερού.
Πάντως, ο αγροτικός κόσμος δηλώνει ότι δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις και η αύξηση του κόστους άρδευσης αποτελούσε μια από τις κόκκινες γραμμές τους κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεών τους.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΚΑΒΟΥΡΑ!!! ΠPOΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ, ΔΕΞΙΟΥΣ, ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ... ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ!

Γράφει: Χρήστος Παπαπαναγιωτου Frik

Εδώ σας θέλω μάγκες της αντιπολίτευσης δεξιούς και αριστερούς
κομμουνιστές και χρυσαυγιτες ποιος έχει το πολιτικό ανάστημα να καταθέσει στην βουλή πρόταση νόμου που να ακυρώνει το 4ο μνημόνιο... 
Ο Τσιπρας το είπε δίχως κούρεμα του χρέους μέτρα δεν έχει τολμάτε;;; αποδείξτε πως δεν είστε όλοι σας πολιτικά σκουπίδια και κουκλοθεατρα!!!

Εαν κάποιος προβεί σε μια ιστορική οικονομική έρευνα των τελευταίων 100 ετών δυο θα θεωρηθούν ως σταθμοί ορόσημα της παγκόσμιας οικονομίας ανεξαρτήτως ιδεολογικής η πολίτικης διαχείρισης..ο πρώτος σταθμός δεν είναι άλλος από την συμφωνία του bretton woods όπου εκεί τα κράτη ουσιαστικά συμφωνήσανε στην παραχώρηση του εκδοτικού προνομίου δημιουργίας χρήματος στις κεντρικές τράπεζες. Ο δεύτερος και σημαντικότερος σταθμος της παγκόσμιας οικονομίας ήταν το γεγονός πως οι κεντρικές τράπεζες αφαιρέσαμε το δικαίωμα από τα κράτη να δανείζονται απευθείας από αυτές για να διαθέτουν χρήμα στην οικονομία προκείμενου να υπάρχει η εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας. Σήμερα 100 χρόνια μετά οι διεθνείς τραπεζίτες από το 2010 και μετά αποφασίσανε πως μπορούν να γίνουν οι κυρίαρχοι του πλανήτη απαιτώντας χρέη που δεν υπάρχουν...παραβιάζοντας το καταστατικό τους και η αναστολή δημιουργίας χρήματος είναι το μεγάλο τους όπλο σε αυτο τον σχεδιασμό..Η Ελλάδα είναι το μεγάλο πείραμα και τα αποτελέσματα αυτού θα τα ζήσει σύντομα η παγκόσμια οικονομία.Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!