EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ;;;

Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται στην Ελλάδα….

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ Ή ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ;;;
ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΠΟΙΗΤΟΥ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΥ Η ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΠΕΚΟΥΛΑΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ» ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Οι βολεμένοι υποκριτές της Βουλής των Ελλήνων κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται στην Ελλάδα και ότι, σπέρνοντας ανέμους, κάποια στιγμή θερίζεις νομοτελειακά θύελλες !!!
ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ & ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟ !!!
Λουκάς Παπαδήμος

Εκλεκτός του Σημίτη,διοργανωτής της υποτίμησης της δραχμής,ο καθοδηγητής των μετοχοδάνειων, υπεύθυνος για τη δημιουργική λογιστική για την είσοδο της ελλάδας στην ευρωζώνη,και δραπέτης ένα βράδυ για την ε.κ.τ. για να εξασφαλίσει ασυλία ……
Ένα άρθρο από εκείνη την εποχή στην Ελευθεροτυπία,των Γιάννη Αγγελή και Βασίλη Γεώργα, στις 11/08/1999, με τίτλο “Tι κρύβει το ράλι της Tράπεζας Eλλάδος”:

“Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, λέει η παροιμία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ποσότητα του καπνού που αναθρώσκει, δικαιολογείται πάντα από την ένταση της φωτιάς που τον γεννά… Στην περίπτωση όμως της τιμής της μετοχής της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έχει ξεπεράσει τις 160.000 δραχμές, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 350% από τις αρχές του χρόνου (160% σε 12 ημέρες), έχουν δημιουργηθεί ερωτήματα όσον αφορά τη σχέση του ‘καπνού’ και της ‘φωτιάς’.(…)
(…) H άνοδος αυτή σημειώνεται με ελάχιστο όγκο συναλλαγών, ο οποίος σπάνια ξεπερνά τα 3.000 τεμάχια ημερησίως, σε σύνολο 2.979.733 μετοχών. (…) Πάντως στη χρηματιστηριακή αγορά, πέραν των διαφόρων ‘σεναρίων’ που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, οι πληροφορίες θέλουν δέκα τουλάχιστον γνωστά πρόσωπα του εγχώριου επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίοι είναι ‘παλιοί’ μέτοχοι της ΤτΕ, να ‘παίζουν’ τη μετοχή σε μια προσπάθεια να ‘εξισορροπήσουν’, όπως ισχυρίζονται, την τιμή της με τις υπόλοιπες μετοχές του τραπεζικού κλάδου.

Tριετής ‘προσπάθεια’. Παλαιοί επαγγελματίες του χώρου θυμούνται τους ‘γνωστούς-αγνώστους’ πιστούς ‘φίλους’ της μετοχής της ΤτΕ να συγκεντρώνουν σταδιακά κατά την τελευταία τριετία τα χαρτιά από την αγορά σε τιμές ιδιαίτερα ελκυστικές για τα σημερινά επίπεδα.(…)

Έτσι, έπειτα από ένα ιδιαίτερα μεγάλο διάστημα κατά το οποίο η μετοχή της ΤτΕ βρισκόταν στα επίπεδα των 60.000-65.000 δρχ. με όχι περισσότερα από 2.000 τεμάχια να αλλάζουν χέρια καθημερινά, ‘ξημέρωσε’ η 26η Ιουλίου, οπότε ξαφνικά και δίχως να συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος το χαρτί βρέθηκε στο πλαφόν της ανώτατης ημερήσιας ανόδου, δίχως μάλιστα να έχει ‘ξεκολλήσει’ από εκεί μέχρι και το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης.

Το πού θα καταλήξει αυτό το ανοδικό και σίγουρα αξιοπρόσεκτο ράλι, μόνο ο “Θεός” της Σοφοκλέους μπορεί να ξέρει, άντε και μερικοί άλλοι…» Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, ανώτατος διοικητικός παράγοντας της ΤτΕ, από τον οποίο η “Ε” ζήτησε να σχολιάσει την εξέλιξη της τιμής της μετοχής της τράπεζας, επιβεβαίωσε ότι η διοίκηση παρακολουθούσε την τιμή της μετοχής, δηλώνοντας: “Δεν μπορούμε πάντως να πούμε ότι έχουμε ενδείξεις ότι παίζονται κάποια παιχνίδια με την τιμή της μετοχής”. Είναι περίεργο, όμως, πώς θα μπορούσαν να παίζονται ύποπτα παιχνίδια κάτω από τη μύτη του αξιότιμου κ. Λουκά Παπαδήμου! Δεν νομίζετε;

Πάντως, απ’ ό,τι ξέρω, η μετοχή της Τραπέζης της Ελλάδος δεν μπήκε ποτέ υπό “επιτήρηση”. Σιγά που θα έμπαινε! -Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 1999, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, σε άρθρο της με τίτλο “SOS Παπαδήμου προς επενδυτές”, κατ’ αποκλειστικότητα δημοσίευσε βαρυσήμαντες δηλώσεις του κ. Λουκά Παπαδήμου, που αποτέλεσαν και την αφορμή για την αρχή της πτώσης του ΧΑΑ. Με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Παπαδήμος προσπάθησε να νίψει τας χείρας του από τη ληστεία που συντελούνταν στη Σοφοκλέους.

Ήταν όμως πολύ αργά, και καμία δήλωση δεν μπορούσε πλέον να τον απαλλάξει των δικών του ευθυνών. (Σημειωτέον ότι την προηγουμένη είχαν γίνει δηλώσεις του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, κ. Θ. Καρατζά, με τις οποίες και εκείνος προειδοποιούσε το επενδυτικό κοινό για τις υπερβολές που διαμορφώνονταν στις λεγόμενες περιφερειακές μετοχές.)

Ο κ. Παπαδήμος επισήμανε ότι “κατά τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια διευρυνόμενη αναντιστοιχία μεταξύ της αύξησης των τιμών των μετοχών πολλών επιχειρήσεων και της προσδοκώμενης ανόδου της κερδοφορίας τους κατά τα επόμενα έτη. Οι τιμές πολλών μετοχών, σε σχέση με τα πρόσφατα και ορθολογικώς προσδοκώμενα επιχειρηματικά κέρδη, έχουν διαμορφωθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, συγκρινόμενα με τις αντίστοιχες σχέσεις χρηματιστηριακών τιμών και επιχειρηματικών κερδών που έχουν διαμορφωθεί στις κεφαλαιαγορές άλλων χωρών.”

Ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τη δήλωση αυτή. Κατ’ αρχήν είναι διατυπωμένη αρκετά αόριστα. Το «κατά τους τελευταίους μήνες» σημαίνει ότι το πρόβλημα ήταν παλιό και απλά ο κ. Παπαδήμος καθυστέρησε πολύ να επισημάνει τους κινδύνους στους μικροεπενδυτές. Όπως όμως απέδειξαν οι θλιβερές εξελίξεις, το ΧΑΑ ήταν υπερτιμημένο ήδη από τα τέλη του 1998, αλλά όλοι οι αρμόδιοι ντοπάριζαν τους μικροεπενδυτές μιλώντας για ακόμη καλύτερες μέρες. (…)

Επιπλέον, ο κ. Διοικητής μίλησε για μετοχές πολλών επιχειρήσεων, που σημαίνει ότι κατά την άποψή του το πρόβλημα το είχαν πολλές, αλλά όχι όλες. Και βέβαια, το μυαλό όλων πήγαινε στις μετοχές της λεγόμενης “περιφέρειας”, δηλαδή τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στις επόμενες δηλώσεις του αυτό θα διευκρινιζόταν ακόμη καλύτερα και θα γινόταν σαφές ότι η παρέμβαση του κ. Παπαδήμου ήταν εκ του πονηρού και είχε στόχο να στρέψει τους επενδυτές προς τα λεγόμενα blue chips (παλαιά τζάκια).

Είχε ήδη ξεσπάσει ένας αμείλικτος πόλεμος μεταξύ των παλαιών και νέων τζακιών και φαίνεται πως ο κ. Παπαδήμος δεχόταν πιέσεις για να παρέμβει. Είπε λοιπόν στη συνέχεια: “Ιδιαίτερα προβληματίζει το γεγονός ότι κατά τους τελευταίους μήνες έχει σημειωθεί μεγάλη άνοδος των τιμών των μετοχών εταιρειών με περιορισμένα ή και ανύπαρκτα κέρδη, χωρίς αξιόλογα περιουσιακά στοιχεία και με αβέβαιες οικονομικές προοπτικές.

Η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί παρά ν’ αντικατοπτρίζει ελλιπή ή λανθασμένη πληροφόρηση και άγνοια των κινδύνων που αντιμετωπίζονται.” Ας σταθούμε λίγο και σ’ αυτή τη δήλωση. Μήπως η μεγάλη άνοδος των τιμών κάποιων μετοχών δεν οφειλόταν σε φυσιολογική αυξημένη ζήτηση αλλά σε χειραγώγηση και σε παιχνίδια αδίστακτων κερδοσκόπων με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων; Και γιατί δεν καταδίκασε το γεγονός αυτό ο κ. Παπαδήμος; Μήπως για να μη θίξει, π.χ., τον κ. Καρατζά της Εθνικής, για το άγριο κερδοσκοπικό παιχνίδι που είχε στηθεί με τη μετοχή των Γενικών Αποθηκών – μιας χρεοκοπημένης θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας – η οποία είχε ανέβει κατά 389,65% στο διάστημα 2 Αυγούστου 17 Σεπτεμβρίου;

Αλλά ο κ. Διοικητής επέπεσε και σε ένα άλλο ολίσθημα, όταν αναφέρθηκε σ’ αυτούς που αγόρασαν τίτλους με δανεικά. Είπε χαρακτηριστικά: “Όταν όμως διαφανεί η πραγματικότητα, οι τιμές προσαρμόζονται απότομα και οι οικονομικές συνέπειες μπορεί να είναι επώδυνες, ιδίως για όσους τελευταίοι εισήλθαν στην αγορά, λίγο πριν επικρατήσει η οικονομική λογική και απέκτησαν τους μετοχικούς τίτλους όχι με ίδια, αλλά με δανειακά κεφάλαια”.

Νάτος λοιπόν ο διαπρύσιος κήρυκας της οικονομικής λογικής, κ Λ. Παπαδήμος! Είναι ο ίδιος που, ίσως κάτω από πίεση της κυβέρνησης, μια εβδομάδα αργότερα αύξησε το όριο δανειοδότησης για αγορά τίτλων από 5 σε 15 εκατομμύρια δραχμές για να πάρει κι άλλο κόσμο στο λαιμό του! Βέβαια ο κ. Παπαδήμος φρόντισε ώστε να μην το βάλουν στα πόδια και εγκαταλείψουν το ΧΑΑ όσοι θα έπαιρναν στα σοβαρά τις δηλώσεις του.

Είπε ότι “όσοι επενδύουν ορθολογικά λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα θεμελιώδη οικονομικά δεδομένα των εταιρειών και δεν επηρεάζονται από φήμες και προσδοκίες χωρίς αντίκρισμα, μπορούν να προσδοκούν ικανοποιητικές αποδόσεις μεσοπρόθεσμα οι οποίες συναρτώνται και με τις διεθνείς προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.” Ιδού η πλάνη και η παραπλάνηση των μικροεπενδυτών από το στόμα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος!

Από ποιες λοιπόν μετοχές θα προσδοκούσαν ικανοποιητικές αποδόσεις οι “συνετοί” μικροεπενδυτές; Από τις Τράπεζες, τα υποτιθέμενα “ρετιρέ” της ελληνικής οικονομίας, των οποίων ο δείκτης από 11.351,98 μονάδες που είχε κλείσει την εβδομάδα εκείνη, θα καταποντιζόταν στις 2.077,99 (-81,69%) στις 12 Μαρτίου του 2003, και για τις οποίες ο διεθνής οίκος UBS θα έλεγε («Η», 11/03/2003) ότι αποτελούσαν τον “αδύναμο κρίκο” της ελληνικής αγοράς; Κι όλα αυτά συναρτώνται, είπε ο κ. Διοικητής, με τις διεθνείς προοπτικές της ελληνικής οικονομίας!

Και για τη συνεισφορά του σ’ αυτές τις προοπτικές, που υποτίθεται ότι ήταν λαμπρές, ο κ. Παπαδήμος ανταμείφτηκε αργότερα και επελέγη αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας! Αλλά ο κ. Παπαδήμος σε καμία περίπτωση δεν λαμβάνει άφεση αμαρτιών με το καινούργιο του πόστο.

Στη συνείδηση των καμένων μικροεπενδυτών, αλλά και του συνόλου των Ελλήνων που υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής και του ιδίου, θα είναι πάντα ένοχος. Τώρα, αν είναι ο τρίτος κατά σειράν ένοχος, μετά τον κ. Σημίτη και τον κ. Παπαντωνίου
είναι μια μικρή λεπτομέρεια.

Και οι τρεις μαζί πάντως θα καταταγούν στην ιστορία ως το μοιραίο τρίο που οδήγησε την οικονομία της Ελλάδας στην ύφεση, παρ’ όλο τον πακτωλό των κοινοτικών κονδυλίων και την οικονομική αφαίμαξη του κοσμάκη μέσω του Χρηματιστηρίου.»

Conspiracies, Coups and Currencies ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ, ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ !!! Ross Douthat NOV. 19, 2011

The murmurs about Barack Obama being forced out began in Berlin and Beijing. After his party lost the midterm vote, there were hints that a government of technocrats would be imposed on America, to save the country from a debt crisis and the world from a depression.

As the debt-ceiling negotiations stalled out over the summer, a global coalition — led by Germany, China and the International Monetary Fund — began working behind the scenes to ease Obama out of the White House. The credit downgrade was the final blow: the president had lost the confidence of the world’s shadow government, and his administration could no longer survive.

Within days, thanks to some unusual constitutional maneuvering, Obama resigned the presidency and Michael Bloomberg was invited to take the oath of office. With Beijing issuing veiled threats against our currency, Congress had no choice but to turn the country’s finances over to the Senate’s bipartisan Gang of 6, which in turn acceded to Chinese and German “supervision” of their negotiations. Meanwhile, there was a growing consensus in Europe and Asia that only a true global superstate could prevent the debt contagion from spreading …

FOR Americans, the scenario I’ve just imagined is a paranoid fantasy, the kind of New World Order nightmare that haunts the sleep of black-helicopter watchers and Trilateral Commission obsessives.Continue reading the main story

But for the inhabitants of Italy and Greece, who have just watched democratically elected governments toppled by pressure from financiers, European Union bureaucrats and foreign heads of state, it evokes the cold reality of 21st-century politics. Democracy may be nice in theory, but in a time of crisis it’s the technocrats who really get to call the shots. National sovereignty is a pretty concept, but the survival of the European common currency comes first.

There were few tears in Italy and Greece for Silvio Berlusconi and George Papandreou, the prime ministers — respectively corrupt and hapless — whose downfalls were engineered by the Brussels-Berlin-Paris axis. But their forced departures, however welcome, open a troubling window on what a true European state would look like. Stability would be achieved at the expense of democracy: the rituals of parliaments and elections would endure, but the real decision-making power would pass permanently to the forces represented by the so-called “Frankfurt Group” — an ad hoc inner circle consisting of Germany’s Angela Merkel, France’s Nicolas Sarkozy and a cluster of bankers and E.U. functionaries, which has been spearheaded European crisis management since October.

The preview is important because this is precisely the future that almost every informed commentator assumes Europe needs to embrace in order to save the euro and prevent an economic meltdown. The old conventional wisdom held that a continentwide currency union was a wonderful idea, and that euroskeptics were all knuckle-dragging troglodytes. The new conventional wisdom is that yes, well, maybe the knuckle-draggers were right about the perils of the euro, but it’s far too late to back out now.

Or at least it’s too late at the moment. After the current crisis has passed, some voices have suggested, there will be time to reverse the ongoing centralization of power and reconsider the E.U.’s increasingly undemocratic character. Today the Continent needs a unified fiscal policy and a central bank that’s willing to behave like the Federal Reserve, Bloomberg View’s Clive Crook has suggested. But as soon as the euro is stabilized, Europe’s leaders should start “giving popular sovereignty some voice in other aspects of the E.U. project.”

This seems like wishful thinking. Major political consolidations are rarely undone swiftly, and they just as often build upon themselves. The technocratic coups in Greece and Italy have revealed the power that the E.U.’s leadership can exercise over the internal politics of member states. If Germany has to effectively backstop the Continent’s debt in order to save the European project, it’s hard to see why the Frankfurt Group (its German members, especially) would ever consent to dilute that power.
One could argue that the Greeks and Italians — and the Spanish and the Irish and everyone else — should have known what they were signing up for when they joined the euro in the first place. But the fact is that the project of European union has never enjoyed deep popular support. Its advocates were always adept at re-running referendums until the vote came out their way, or designing treaties that bypassed the voting public entirely. The people of Europe have always been wary of trading their sovereignty for ever-greater unity — and now we can see why.

From the American perspective, a more centralized and undemocratic Europe is clearly preferable to the risk of another recession. For the staggering world economy, it would be disastrous if a burst of nationalism somehow broke up Europe’s common currency.
But that’s easy for us to say: it isn’t our self-government that’s at stake.


ΠΗΓΗ neinnewsgr.blogspot.gr anemosanatropis.blogspot.gr
hellasforce.com


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μετά τη σφαγή του Μάντσεστερ η Katy Perry έχει την λύση : «Όχι στα σύνορα, όχι στους φραγμούς». (Η ίδια μένει σε έπαυλη με τεράστιες πόρτες και φραγμούς)

Στον δρόμο που άνοιξε ο σύντροφος Clooney… (και ο Francis)

Η τραγουδίστρια που κάποτε τραγουδούσε gospel και τώρα διαφημίζει τον κανιβαλισμό, έχει την λύση για τις συνεχιζόμενες σφαγές αθώων ανθρώπων και παιδιών όπως αυτή στο Μάντσεστερ, από ισλαμιστές τρομοκράτες.

Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης την Τρίτη στο Elvis Duran και το Morning Show, η Perry κάλεσε όλους να «ενωθούν» μετά την επίθεση.

«Νομίζω ότι το μέγιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι απλώς να ενωθούμε και να αγαπάμε ο ένας τον άλλον», απεφάνθη η Perry, προσθέτοντας «Ούτε σύνορα, ούτε φραγμοί, πρέπει όλοι να συνυπάρχουμε» (“No barriers, no borders, we all just need to co-exist”)

Ενώ η Perry καλεί τους υπόλοιπους να ζήσουν χωρίς «φραγμούς» και «σύνορα», η ίδια ζει μια άνετη και ασφαλή ζωή στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια.

Τον Απρίλιο, η Variety ανέφερε ότι η Perry αγόρασε ένα «απομονωμένο» σπίτι στο Beverly Hills για περίπου 19.000.000 δολάρια.

Μια φωτογραφία του ακριβού ακινήτου από την μεγάλη εταιρία πώλησης ακινήτων Zillow Porchlight, δείχνει μια τεράστια πύλη που εμποδίζει την είσοδο και ένα μακρύ φράγμα μέσα στους θάμνους:Μετά τη σφαγή του Μάντσεστερ η Katy Perry έχει την λύση : «Όχι στα σύνορα, όχι στους φραγμούς». (Η ίδια μένει σε έπαυλη με τεράστιες πόρτες και φραγμούς) - Εικόνα1


Είναι δύσκολο για την Perry να κρυφτεί πίσω από την δικαιολογία ότι το τείχος των 10 ποδιών ήταν μέρος της ιδιοκτησίας που αγόρασε.

Η Zillow Porchlight ανέφερε τον Ιανουάριο του 2014, ότι η Perry απέτυχε να πουλήσει ένα κτήμα ισπανικού στυλ που είχε μαζί με τον Russell Brand. Μια φωτογραφία δείχνει μια τεράστια πύλη κατά μήκος να μπλοκάρει τυχόν ανεπιθύμητα μέλη των άπλυτων μαζών που θα επιχειρούσαν να διαταράξουν το Zen της.


Μετά τη σφαγή του Μάντσεστερ η Katy Perry έχει την λύση : «Όχι στα σύνορα, όχι στους φραγμούς». (Η ίδια μένει σε έπαυλη με τεράστιες πόρτες και φραγμούς) - Εικόνα2


Τελικά, πούλησε το ακίνητο για 5.565 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ακινήτων.
Ένα άλλο σπίτι της Perry, σύμφωνα με το CelebHomes.net, δείχνει ένα τεράστιο τείχος και μια πύλη που προστατεύει τον ιδιοκτήτη από τους κοινούς θνητούς.Μετά τη σφαγή του Μάντσεστερ η Katy Perry έχει την λύση : «Όχι στα σύνορα, όχι στους φραγμούς». (Η ίδια μένει σε έπαυλη με τεράστιες πόρτες και φραγμούς) - Εικόνα3 Ίσως το επόμενο χιτ της Perry να έχει τίτλο “Walls For Me, But Not For Thee” («Τείχη για μένα, αλλά όχι για σένα»).
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ
kokkinosouranos
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Την Καλούν και Έρχεται η «Μητρική Εταιρεία» να Κυβερνήσει τον Πλανήτη

Αποκάλυψη ΣΟΚ

Τελικό στάδιο της περίφημης παγκοσμιοποίησης είναι η εγκαθίδρυση παγκόσμιας κυβέρνησης, η οποία θα αντικαταστήσει, με κάθε επισημότητα, τις εθνικές κυβερνήσεις, αναλαμβάνοντας τα ηνία του πλανήτη και την διαχείριση του παγκόσμιου πλούτου.

Μία παγκόσμια κυβέρνηση που δεν θα επιβληθεί αλλά θα την «αγκαλιάσουν» οι απανταχού πολίτες ως «μοναδική λύση» στα προβλήματα που τεχνηέντως δημιουργήθηκαν.

Νέα μεγάλη έρευνα υποστηρίζει πως η πλειοψηφία των ανθρώπων ανά τον πλανήτη είναι έτοιμη να αγκαλιάσει μία παγκόσμια κυβέρνηση, με την ελπίδα πως θα σώσει την ανθρωπότητα από την καταστροφή και τις μεγάλες απειλές.

Η έρευνα διεξήχθη από το ComRes εκ μέρους του Ιδρύματος Παγκόσμιων Προκλήσεων με έδρα την Στοκχόλμη.

Τα αποτελέσματα σοκάρουν: κοντά στο 71% το ποσοστό όσων θέλουν την δημιουργία ενός «πολυεθνικού οργανισμού, ο οποίος θα λαμβάνει παγκόσμιες αποφάσεις» σε σχέση με κύριες απειλές κατά της ανθρωπότητας.

Μήπως εννοούν μια μητρική υπέρ-πολυεθνική εταιρεία με έναν Γενικό Διευθυντή που θα αναλάβει την θέση του παγκόσμιου ηγέτη;

Σε κάθε χώρα πάνω από 60% δήλωσαν πως θα ήθελαν μία παγκόσμια κυβέρνηση για να διαχειριστεί θέματα όπως η δήθεν «υπερθέρμανση», οι πανδημίες, ο έλεγχος της τεχνητής νοημοσύνης, έτσι ώστε να μην στραφεί εναντίον των ανθρώπων, τα όπλα μαζικής καταστροφής και τους μετεωρίτες.


Την Καλούν και Έρχεται η «Μητρική Εταιρεία» να Κυβερνήσει τον Πλανήτη - Εικόνα1


Η ερώτηση της έρευνας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Μία πολυεθνική οργάνωση είναι ένα διεθνές σώμα διαφορετικών χωρών-μελών. Δεν αντικαθιστά εθνικές κυβερνήσεις (σ.σ. σιγά μην μας το έλεγαν απευθείας), αλλά τοποθετεί τα παγκόσμια συμφέροντα πάνω από τα έθνη-κράτη (σ.σ. εδώ μας το λένε). Παραδείγματα πολυεθνικών οργανισμών είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη.

Πιστεύετε πως μία καινούρια πολυεθνική οργάνωση πρέπει να δημιουργηθεί, προκειμένου να λαμβάνει εφαρμόσιμες παγκόσμιες αποφάσεις για να αντιμετωπίσει παγκόσμιους κινδύνους;»

Οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές μιας «παγκόσμιας κυβέρνησης» βρίσκονται στην Ινδία (84%_, στην Κίνα (78%) και στην Νότια Αφρική (76%).

Στις ΗΠΑ παγκόσμια κυβέρνηση φέρεται να ζητά το 67%, ενώ στην Γερμανία το 62%.


Την Καλούν και Έρχεται η «Μητρική Εταιρεία» να Κυβερνήσει τον Πλανήτη - Εικόνα2


Πάνω 60% σε κάθε χώρα αυτοπροσδιορίζεται ως «πολίτης του κόσμου», ενώ το 88% θα δεχόταν  την όποια παρέμβαση στην ζωή του, προκειμένου να αποφύγει τις «καταστροφικές συνέπειες» από την δήθεν υπερθέρμανση.

Σου δίνουν τα προβλήματα, σου προτείνουν και την «λύση». Ο νέος πολυεθνικός οργανισμός δεν θα έχει καμία σχέση με την ΕΕ ή το ΝΑΤΟ. Επιδιώκει να εξαγοράσει όλα τα χρέη, κρατών και ιδιωτών, και να κυβερνήσει με απόλυτη εξουσία, προσφέροντας «ασφάλεια» στα τρομαγμένα πλήθη και «τροφή» στους πεινασμένους.

Μια «φιλανθρωπική» μητρική εταιρεία, η οποία, αφού υποτάξει, θα πετάξει το φιλανθρωπικό προσωπείο της.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έχω να λάβω γράμμα σου..

Έχω να λάβω γράμμα σου..

Γέμισαν σήμερα απ’ το πρωί κανάλια και ραδιόφωνα,
..από «πολιτικά ορθούς», από παπαγαλάκια του συστήματος, από λαχανάκια Βρυξελλών,
..από όλον τον ξεπουλημένο θίασο των μενουμευρωπαίων και της τραπεζοκρατίας,
..για να αναλύσουν, να καταδικάσουν, να

κουνήσουν το δάχτυλο, και γενικά να χ@σουν απ’ το στόμα,
..με αφορμή την χθεσινή επίθεση κατα του πρώην δοτού πρωθυπουργού και νυν και αεί τραπεζίτη, εργαλείου της Παγκοσμιοποίησης, και καλολαδωμένου όπλου εναντίον του λαού.

Προφανώς είναι μόνον αυτοί που τρομοκρατήθηκαν απ’ το χθεσινό τρομοκρατικό, όπως το χαρακτηρίζουν, χτύπημα.

Ο υπόλοιπος λαός συνηθισμένος απ’ τα καθημερινά τρομοκρατικά χτυπήματα της επίσημης εξουσίας εναντίον του,
..δεν φάνηκε να τρομοκρατείται ιδιαίτερα.

Όλοι λοιπόν αυτοί οι ινστρούχτορες τού πολιτικά «ορθού», της τάχα καταδίκης της βίας «απ’ όπου και αν προέρχεται» (εκτός κι αν προέρχεται από την επίσημη εξουσία), του «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω», τού «δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς»,
..βρήκαν τρελή ευκαιρία σήμερα να βγούν να ασκήσουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ στον λαό ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ -στην ουσία- πως όποιος δεν καταδικάζει απερίφραστα, συνεχώς, γονυπετής, και μαλλιοτραβόντας τέτοια γεγονότα, είναι και ο ίδιος τρομοκράτης άρα και εχθρός του κράτους,
..και άρα θα τον έχουν υπ’ όψη τους, και θα του συμπεριφερθούν ανάλογα.

Άρα «σκάστε, μη κουνιέστε, μην αναπνέετε, μην ξεσηκώνεστε, χαφιεδίστε και δαχτυλοδείξτε κουκουλοσκεπείς τον διπλανό σας να σώσετε το δικό σας τομάρι».

Οι σημερινοί «αναλυτές» «σκεπτόμενοι» «ανθρωπιστές», οι κατά τ’ άλλα απολογητές της βίας των μνημονίων,
..δεν είναι παρά η άλλη όψη του περίφημου εμπρησμού στην τράπεζα Μαρφίν το 2011 εν μέσω γιγάντωσης του τότε κινήματος της Πλατείας και των Αγανακτισμένων.

Δεν είναι παρά η θεωρητική επιχειρηματολογία της καταστολής,
..μιάς καταστολής βίαιης και φασιστικής που (μακάρι να κάνουμε λάθος) με αφορμή το χθεσινό γεγονός θα επιχειρήσει να μουδιάσει όποιο εν τη γενέση του λαϊκό κίνημα,
..να ενοχοποιήσει την σκέψη,
..να αναχαιτίσει και εξουδετερώσει την απόλυτα δικαιολογημένη λαϊκή οργή.

Κανείς λογικός, νουνεχής άνθρωπος επιθυμεί την βία, ούτε την βίαιη αφαίρεση της ζωής οποιουδήποτε, ακόμη και καθάρματος.

Υπάρχει όμως και το ένστικτο της επιβίωσης, η άμυνα εναντίον θανατηφόρας επιβουλής.

Και ακόμη υπάρχει παγκοσμίως, σε όλους τους δικαιϊκούς κώδικες μία πρόβλεψη.
Ένα μικρό ερώτημα:

«Ποίος ήρξατο χειρών αδίκων»;..

Υ.Γ Βεβαίως και καταδικάζουμε την τρομοκρατία και ιδιαίτερα την τυφλή, την γενικευμένη.

Όμως για όλα, κάποια αιτία ύπαρξης υπάρχει.

Η λύση είναι να άρουμε αυτά τα αίτια και όχι να δημιουργούμε κι άλλα.
mandatoforos
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΈΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Μπαίνοντας στην Τράπεζα, ο ληστής φώναξε στους πελάτες:

– Μην κινηθείτε, τα λεφτά ανήκουν στο Κράτος! Η ζωή σας όμως ανήκει σε σας!!!
Όλοι ξάπλωσαν κάτω ήσυχα.

Αυτή η μέθοδος ονομάζεται:

«MIND CHANGING CONCEPT»

Ελληνιστί:
«ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ».

Όταν οι ληστές γύρισαν σπίτι με τα εκατομμύρια που έκλεψαν, ο μικρός αδερφός, με πτυχίο Master στα Οικονομικά, λέει στο μεγάλο αδερφό, απόφοιτο δημοτικού:

– Έλα να μετρήσουμε τα χρήματα που αρπάξαμε.

Ο μεγάλος αδελφός του Δημοτικού του λέει:

– Είσαι βλάκας! Είναι πολλά τα χρήματα και θα κάνουμε ώρες να τα μετρήσουμε. Το βράδυ στις ειδήσεις που θα ανακοινώσουν τη ληστεία, θα πουν και το ακριβές ποσό που εκλάπη!

Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται:

«EXPERIENCE» (ΕΜΠΕΙΡΙΑ)

και είναι σαφέστατα χρησιμότερη στις μέρες μας από τα πτυχία Master.

Όμως στην Τράπεζα, μετά τη ληστεία, ο ταμίας φωνάζει στο Διευθυντή να καλέσει την αστυνομία. Ο πτυχιούχος Διευθυντής όμως του λέει:

– Μην τηλεφωνήσεις ακόμα! Ευκαιρία είναι, κοντά στα 20 εκατομμύρια που μας έκλεψαν, να πάρουμε άλλα 10 εμείς, συν τα 70 που έχουμε ήδη καταχραστεί, να πούμε ότι μας έκλεψαν 100!

Αυτή η μέθοδος στα Πανεπιστήμια ονομάζεται:

«SWIM WITH THE TIDE»

Ελληνιστί σε παράφραση:

«ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ»

Ο ταμίας λέει: – Μακάρι δηλαδή να ‘χουμε μια ληστεία κάθε μήνα! Αυτό λέγεται:

«ΚΙLLING BOREDOM» του λέει ο πτυχιούχος Διευθυντής.

Ελληνιστί σε παράφραση σημαίνει:

«Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ»

Το βράδυ, στις ειδήσεις ανακοινώθηκε ότι εκλάπη το ποσό των 100 εκατομμυρίων. Οι καημένοι οι ληστές μετρούσαν και ξαναμετρούσαν, αλλά το ποσό που είχαν στα χέρια τους ήταν 20 εκατομμύρια. Θυμωμένος λοιπόν ο ένας ληστής λέει:

– Ρισκάραμε τις ζωές μας για 20 εκατομμύρια, ενώ ο Διευθυντής με το πάτημα ενός κουμπιού καθάρισε 80 εκατομμύρια! Φαίνεται τελικά ότι είναι πιο επικερδές και ακίνδυνο να είσαι Διευθυντής Τράπεζας παρά ληστής!

Αυτό λέγεται:
«KNOWLEDGE IS WORTH AS MUCH AS GOLD!»
Ελληνιστί:
«Η ΓΝΩΣΗ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ Ο ΧΡΥΣΟΣ!»

Ο Διευθυντής ήταν πολύ χαρούμενος, που με τη ληστεία κάλυψε τις καταχρήσεις του.

Αυτό λέγεται:
«SEIZING THE OPPORTUNITY and DARING TO TAKE RISKS!»
Ελληνιστί σημαίνει:
«ΑΡΠΑΖΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ και ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΡΙΣΚΟ!»

(Συγγνώμη αν είστε πτυχιούχος Πολιτικής Οικονομίας…)

Κατά τα άλλα, φίλοι και φίλες ανησυχείτε! Στις Βρυξέλλες κάποιοι μας επαινούν, και φοβάμαι ότι θα μας φορτώσουν και όλα τα δικά τους λάθη εν αναμονή μιας ευκαιρίας για να μας αδειάσουν… που βασίζεται στην αρχή:

«EXPLO’I’T every OPPORTUNITY»
Ελληνιστί:
«ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΙΤΕ κάθε ΕYΚΑΙΡΙA!»

Υ.Γ. Η διαφορά μεταξύ ιδιοφυΐας και βλακείας είναι ότι η ιδιοφυΐα έχει όρια ενώ η βλακεία δεν έχει !

Η φουσκα που εστειλε η Αμερικη στην Ευρωπη το 2009, στη Γερμανια συγκεκριμενα. Εκεινοι βρηκαν τους Έλληνες, ως ηλιθιους διαρκειας, σε μια ληστεια διαρκειας.

Και το εργο συνεχιζεται.
πηγη
 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο πρώτος Πρώτος Κύριος: Μια ιστορική φωτογραφία από τη Σύνοδο Κορυφής


Από αυτή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ δε θα μας μείνει -μόνο- ο κακός χαρακτήρας του Ντόναλντ Τραμπ, ούτε η άρνηση της Μελάνια να πιάσει το χέρι του συζύγου της.

Από αυτή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ προέκυψε μία ιστορική φωτογραφία: Για πρώτη φορά, ανάμεσα στις πρώτες Κυρίες, στις συζύγους των (ανδρών, φυσικά) ηγετών, φωτογραφίστηκε κι ένας πρώτος Κύριος: ο σύζυγος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου.

Πρόκειται για τον Γκοτιέ Ντεστενέ, τον σύζυγο του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαβιέ Μπετέλ. Ο Μπετέλ είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός που έκανε γκέι γάμο στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφιλόφυλων.

Κι εφόσον έγινε η αρχή, περιμένουμε το μέλλον να είναι γεμάτο από περισσότερες τέτοιες φωτογραφίες.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μαρτίνης μαινόμενος κατά Άδωνι, Μηταράκη, Βορίδη, Λοβέρδου και Χατζηδάκη

Με μια πολύ σκληρή δήλωση μέσα από τις φυλακές, αφού είναι προφυλακισμένος, ο πρώην Διοικητής του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης επιτίθεται στον Άδωνι Γεωργιάδη αφήνει δε υπονοούμενα για τους Μηταράκη, Βορίδη, Λοβέρδο και Χατζηδάκη.

Αφορμή για την πρωτοφανή σε ύφος ανακοίνωση ήταν η συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιαδη στο κανάλι ΑΡΤ, στην οποία χαρακτήρισε "κλέφτη"  τον Ανδρέα Μαρτίνη.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωσή του:

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΡΤΙΝΗ

Πληροφορήθηκα ότι στο βραδινό δελτίο του ΑΡΤ ο κ.Γεωργιάδης οργίλος με αποκάλεσε "κλέφτη".
Δεν με θίγει και ως γιατρός κατανοώ υποσυνείδητους συνειρμούς.

Με αυτή τη λογική δεν θα με εξέπληττε αν ο κ. Μηταράκης με χαρακτηρίσει "μηχανορράφο" ,ο κ.Βορίδης "υπηρέτη συμφερόντων",ο κ.Λοβέρδος "ψεύτη"η ο κ.Χατζηδάκης "γκεϊ" κ.α.

Η αλήθεια στην επιτροπή"πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το αντίο του «Καπιτάνο» και η αποθέωση από τον Μανωλά (Photo)

Το μεγάλο «αντίο» ετοιμάζεται να πει ο εμβληματικός αρχηγός της Ρόμα Φραντσέσκο Τότι και -όπως είναι φυσικό- όλη η Ρώμη «χορεύει» στους ρυθμούς του «Καπιτάνο».

Ο 40χρονος ποδοσφαιριστής παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης ένα δείπνο στους συμπαίκτες του, δίνοντας τους ένα όμορφο δώρο. Ήταν μια μαύρη θήκη -με το νούμερο 10 και την υπογραφή του - που μέσα είχε τη φανέλα του.

Μεταξύ των συμπαικτών του στη Ρόμα, είναι και ο… δικός μας Κώστας Μανωλάς, ο οποίος έσπευσε να αποθεώσει τον Τότι από τον λογαριασμό του στο Instagram, σε μία φωτογραφία που είναι μαζί με τον «Καπιτάνο» και ανέφερε πως ήταν τιμή του έπαιξε δίπλα σε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή:

“Μεγάλη μου τιμή που έπαιξα μαζί σου!”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο διεθνής αμυντικός.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποστόλου: Καταργείται εντός του έτους ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί

«Το κρασί είναι στην αιχμή του δόρατος των εξαγωγών μας και κάνουμε ότι μπορούμε να το στηρίξουμε. Μέσα στις ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες και πιέσεις που περνάει η χώρα μας επιβάλαμε ένα φόρο στο κρασί ο οποίος σύντομα, δηλαδή πριν το κλείσιμο της χρονιάς, θα καταργηθεί, μετά τη συνεννόηση και τη διαβεβαίωση που έχουμε από το υπουργείο Οικονομικών».
 
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας σήμερα στην Ημερίδα Ένωσης Οινοποιών Δράμας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.
 
Αναφερόμενος στις δυνατότητες ενίσχυσης που έχουν οι παραγωγοί που ασχολούνται με την αμπελοκαλλιέργεια.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστόλου μεταξύ άλλων ανέφερε:
 
Εφαρμόζεται το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων, το οποίο έχει σαν στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων μέσω:
 
α) της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού
β) της εγκατάστασης ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον και
γ) της εισαγωγής σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών και η διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος.
 
Η οικονομική ενίσχυση για κάποιον που κάνει όλες τις δράσεις (εκρίζωση- επαναφύτευση - βελτίωση τεχνικών διαχείρισης) ξεκινάει από 1.262 ευρώ ανά στρέμμα και φτάνει έως 1.846 ευρώ ανά στρέμμα.
 
Πέραν των παραπάνω, ειδικά επιχειρησιακά προγράμματα ή ειδικά προγράμματα προώθησης οίνου σε τρίτες χώρες έρχονται να συμβάλλουν το μέγιστο ως μοχλός ανάπτυξης του συγκεκριμένου τομέα.
 
Παράλληλα με αυτές τις δράσεις προάγεται ο εξαγωγικός προσανατολισμός των ελληνικών οίνων, δημιουργούνται νέες διέξοδοι σε νέες αγορές, ενώ παράλληλα ενισχύεται η τοπική παραγωγή και η εθνική οικονομία.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εικόνες από την ανατροπή του πούλμαν με τους μαθητές στη Σέρρες (Photos, σκληρές εικόνες)

Άγιο είχαν οι περίπου 40 μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν στο πούλμαν που ανατράπηκε νωρίτερα την Παρασκευή στις Σέρρες, καθώς, ευτυχώς, φαίνεται ότι κανένας δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Κι αυτό, διότι οι εικόνες από τα ατύχημα είναι τρομακτικές, με το πούλμαν να έχει γίνει κυριολεκτικά σμπαράλια, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν λίγο μετά το ατύχημα.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της επίθεσης στο τουριστικό λεωφορείο στην Αίγυπτο (Video - Σκληρές εικόνες)

Πολλά παιδιά είναι μεταξύ των θυμάτων από την επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι εναντίον δύο λεωφορείων και ενός φορτηγού που μετέφεραν μια ομάδα χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με το υπουργείο, τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 25 τραυματίστηκαν.
Οι αιγυπτιακές αρχές ανέφεραν ότι οι δράστες επέβαιναν σε τρία φορτηγάκια και άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον ενός λεωφορείου που μετέφερε προσκυνητές στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα νοτίως του Καΐρου.
Αμέσως μετά οι ένοπλοι μασκοφόροι ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους και έχουν στήσει δεκάδες μπλόκα και σταθμούς ελέγχου κατά μήκος του οδικού άξονα όπου σημειώθηκε η επίθεση.
Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου διακρίνεται το λεωφορείο που έχει γαζωθεί από σφαίρες, με σπασμένα τα παράθυρα και το παρμπρίζ. Η επίθεση αυτή, στην επαρχία Μίνια, σημειώνεται σε μια περίοδο που το αιγυπτιακό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους έχει βάλει στο στόχαστρο τους χριστιανούς Κόπτες της Αιγύπτου που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της χώρας.
Τους τελευταίους έξι μήνες το ΙΚ έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον τριών εκκλησιών που στοίχισαν συνολικά τη ζωή σε 74 ανθρώπους. Μετά την τελευταία διπλή επίθεση, την Κυριακή των Βαΐων, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες και κατηγόρησε τους τζιχαντιστές ότι θέλουν να διχάσουν τη χώρα στοχοθετώντας τις μειονότητες.
Ο μεγάλος ιμάμης του Αλ Άζχαρ, ενός από τα σημαντικότερα σουνιτικά κέντρα ισλαμικών σπουδών στον κόσμο, καταδίκασε τη σημερινή επίθεση, την οποία χαρακτήρισε "απαράδεκτη", τονίζοντας ότι στόχος ήταν η αποσταθεροποίηση της χώρας. "Καλώ τους Αιγύπτιους να ενωθούν απέναντι σε αυτήν την κτηνώδη τρομοκρατία" είπε ο Άχμεντ αλ Ταγιέμπ από τη Γερμανία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.
Να σημειωθεί ότι το Σάββατο αρχίζει στην Αίγυπτο το Ραμαζάνι, ο ιερός μήνας των μουσουλμάνων. Ο πρόεδρος Σίσι έχει συγκαλέσει μια συνεδρίαση με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας.


Πληροφορίες από: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Brain Drain | Η Ελλάδα που έρχεται καθώς το μέλλον της φεύγει

Μια στατιστική έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) που δημοσιεύτηκε πέρυσι έβαλε στην ζωή μας τον όρο Brain Drain, άλλως το φαινόμενο της διαρροής του επιστημονικού δυναμικού στο εξωτερικό. Σήμερα, ο όρος μεταφράζεται άστοχα αλλά με λεξικολογική ακρίβεια σαν “διαρροή εγκεφάλων”, και ως θέμα ανακύπτει σχεδόν σε κάθε δημόσια συζήτηση που έχει αντικείμενο την οικονομική κρίση στη Ελλάδα, και απαρέγκλιτα στην ύλη των Media για το θέμα, ως ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της. Συχνά επεξεργασμένη από ανθρώπους που έχουν μελετήσει πλημμελώς το θέμα, ο όρος κινδυνεύει να καταντήσει κενό γράμμα, ξύλινη γλώσσα, αλλά και να προβάλλει λανθασμένο αξιολογικό περιεχόμενο: οι καλύτεροι Έλληνες αποφασίζουν να φύγουν διότι η Ελλάδα δεν σώζεται, και πίσω μένουν όσοι είναι λιγότερο ικανοί. Το αφήγημα του braindrain, και όχι ο ίδιος ο όρος ή όσα πραγματικά περιγράφει, αν μη τι άλλο, υποτιμά κραυγαλέα όσους Έλληνες επέλεξαν να μείνουν στην Ελλάδα.

Το φαινόμενο είναι υπαρκτό, παρόν, και επικίνδυνο επειδή φαλκιδεύει την δυνατότητα του τόπου να ανακάμψει. Υπερτονίζεται όμως, και έχει γίνει “τσίχλα” στα Media, παρόμοια με την μόνιμη επωδό ότι για όλα φταίει η έλλειψη Παιδείας, καταλήγοντας τις συζητήσεις και, όχι, διευρύνοντας τις. Έχει σημασία να θέσει κανείς το πρόβλημα στην σωστή βαση του, ώστε να σταθεί δυνατή η ορθολογική προσέγγιση του. Η μετανάστευση επιστημονικού δυναμικού έχει καθιερωθεί ως ένα κυρίαρχο μοντέλο της διεθνούς μετανάστευσης και ως κύρια πτυχή της παγκοσμιοποίησης. Ο όρος διαρροή επιστημονικού δυναμικού σηματοδοτεί τη διεθνή μεταφορά πόρων με τη μορφή ανθρώπινου κεφαλαίου υψηλά εκπαιδευμένου προσωπικού από λιγότερο αναπτυγμένες προς αναπτυγμένες χώρες, ενώ, ως μετανάστης υψηλών προσόντων ορίζεται το άτομο εκείνο το οποίο που γεννήθηκε σε άλλη χώρα από αυτήν στη οποία κατοικεί, είναι ηλικίας 25 ετών και άνω, και κάτοχος ακαδημαϊκού ή επαγγελματικού πτυχίου που αποκτήθηκε μετά την αποφοίτηση από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η διαρροή επιστημονικού δυναμικού από μια χώρα μπορεί να υπολογιστεί, αν μετρήσουμε τα άτομα με τριτοβάθμια εκπαίδευση που γεννήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν σε αυτήν, ενώ ζουν και εργάζονται σε μια άλλη χώρα, ως ποσοστό του συνόλου των ατόμων με τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα προέλευσης τους.

Τα στατιστικά στοιχεία της ΤτΕ που σόκαραν την κοινή γνώμη δείχνουν ότι ο αριθμός των μονίμως εξερχόμενων Ελλήνων ηλικίας 15-64 ετών, από το 2008 μέχρι σήμερα, ξεπερνά τις 427.000, ενώ, τουλάχιστον μέχρι το 2015 που έληγε το κύριο σώμα της έρευνας, η διαδικασία εξόδου των Ελλήνων για αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό ήταν ακόμη σε εξέλιξη με αμείωτους ρυθμούς. Οι κοινωνιολόγοι και οι σχετικοί με θέματα Απασχόλησης και Γήρανσης πληθυσμού αναλυτές μιλούν για την τρίτη μαζική μετανάστευση που γνωρίζει η χώρα. Περαιτέρω, αυτό το κύμα φυγής κατακυριαρχείται από μορφωμένους και με επαγγελματική εμπειρία νέους, που κατευθύνονται κυρίως στη Γερμανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Ελλάδα κατέχει την τέταρτη θέση στην Ε.Ε. στη μαζικότητα της μεταναστευτικής εκροής και στην αναλογία της στο εργατικό δυναμικό της χώρας, μετά την Κύπρο, την Ιρλανδία και τη Λιθουανία, και την τρίτη θέση μετά την Κύπρο και την Ισπανία όσον αφορά το ποσοστό των νέων σε ηλικία εξερχόμενων μεταναστών. Συγκεκριμένα, οι εξερχόμενοι Ελληνες, μόνο κατά το 2013, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 2% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας, ενώ η αναλογία των νέων τής πλέον παραγωγικής ηλικίας 25-39 ετών ξεπερνά το 50% στο σύνολο των εξερχομένων.

Ποιοι φεύγουν και γιατί;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση ίσως δεν είναι τόσο αυτονόητη. Είναι βέβαιο ότι η αναξιοκρατία και ο νεποτισμός -κυρίαρχα σημεία προβληματικής καθενός που εξέρχεται στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα παίζουν σημαντικό ρόλο. Ομοίως και η εμφανής αδυναμία της αγοράς εργασίας να αξιοποιήσει τα αντικείμενα που σπούδασαν, και, βεβαίως, η οικονομική ανέχεια που συνεπάγεται η αδυναμία ευρέσεως εργασίας. Όμως κανένα από αυτά τα στοιχεία ίσως δεν είναι το βασικότερο. Διότι ο κύριος λόγος που ωθεί τους Έλληνες εκτός συνόρων δεν είναι η εύρεση εργασίας, αλλά η αναζήτηση μέλλοντος, δηλαδή, η αβεβαιότητα. Τα ευρήματα μιας σημαντικής έρευνας έκανε πρώτος γνωστά στην Ελλάδα ο κ. Ιάσων Μανωλόπουλος, Chief Investment Officer και συνιδρυτής της εταιρείας επενδύσεων Dromeus Capital σε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή (φ.12.10.2014) υπό τον τίτλο “Η αποφυγή της αβεβαιότητας”. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο “η Αποφυγή της Αβεβαιότητας εκφράζει τον βαθμό στον οποίο τα μέλη μιας κοινωνίας αισθάνονται άβολα με την αβεβαιότητα και την ασάφεια. Η Ελλάδα, σε πρόσφατη έρευνα, αναδείχθηκε πρώτη στον Δείκτη Αποφυγής Αβεβαιότητας. Αυτή η έρευνα βασίζεται στο έργο του καθηγητή Geert Hofstede που ανέπτυξε τη θεωρία των πολιτισμικών διαστάσεων, το οποίο καταλήγει πως κάθε κουλτούρα διέπεται από ξεχωριστά χαρακτηριστικά που συνοψίζονται σε πέντε σημεία, ένα εκ των οποίων είναι η Αποφυγή της Αβεβαιότητας, δηλαδή ο βαθμός στον οποίο τα μέλη μιας κοινωνίας αισθάνονται άβολα με την αβεβαιότητα και την ασάφεια. Η Αποφυγή της Αβεβαιότητας χαρακτηρίζει τη στάση μιας κοινωνίας ως προς το μέλλον, που εξ ορισμού είναι αβέβαιο: πρέπει να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το μέλλον μας ή απλά να το αφήσουμε να συμβεί; Τα κοινά χαρακτηριστικά που μοιράζονται κουλτούρες με υψηλό αίσθημα αποφυγής αβεβαιότητας είναι: πολιτισμοί με μακρά ιστορία, ομογενή πληθυσμό, δυσκολία στην εισαγωγή νέων ιδεών και αποφυγή επιχειρηματικού ρίσκου. Επίσης υπάρχει μια μοιρολατρική θεώρηση των πραγμάτων: τα άτομα δεν αισθάνονται κυρίαρχα και συνεπώς αποφεύγουν να πάρουν αποφάσεις που εμπεριέχουν αβεβαιότητα. Από τις 76 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα για τον Δείκτη Αποφυγής Αβεβαιότητας (UAI), η Ελλάδα κατατάχθηκε στην πρώτη θέση με σκορ 112 και την ακολουθούν η Πορτογαλία με σκορ 104, ενώ η Ιταλία κατατάσσεται χαμηλότερα με σκορ 75. Η χώρα με το χαμηλότερο σκορ είναι η Σιγκαπούρη με 8. Οι ΗΠΑ, Κίνα, Ινδία και Αυστραλία κατατάχθηκαν 64η, 70ή, 66η και 57η αντιστοίχως, με σκορ 46, 30, 40 και 51. Η Ιρλανδία, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας, βρίσκεται στην 60ή θέση με σκορ 35”.

Και ποιοι μένουν;

Κάποιοι λοιπόν αποφασίσαμε έχοντες “σώας τας φρένας” να μην πετάξουμε ό,τι χτίσαμε στην πορεία της ζωής μας, είτε επειδή δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε μια αρχή από το μηδέν, είτε επειδή θεωρούμε ότι δεν αξίζει, αν βρισκόμαστε μακρυά από την πατρίδα μας. Σεβαστή η απόφαση όσων επέλεξαν να φύγουν. Ωστόσο η σπουδαιοφανής προβολή της επιλογής τους δεν αφήνει περιθώριο να διανοηθεί κανείς πως και το να μείνεις, είναι μια επιλογή κατόπιν σκέψης, και απόφασης. Το φαινόμενο του brain drain αποκόβει την χώρα από το μέλλον της, όπως ακριβώς όμως πράττει και ο διαχωρισμός ανάμεσα σε εκλεκτούς, που εγκατέλειψαν την Ελλάδα, διότι είναι άξιοι και όσους έμειναν επειδή είναι δειλοί και βολεμένοι, λιγότερο ικανοί, κλπ. Διότι αν εξακολουθήσουμε σε αυτή την πορεία, για μια ακόμα φορά ως κοινωνία θα πριονίζουμε το κλαδί του δέντρου πάνω στο οποίο καθόμαστε. Ορισμένως, μαντέψτε ποιοι θα πρέπει να αναστήσουν την χώρα, να εκκινήσουν αλλαγές σε κοινωνικό, οικονομικό, και ηθικό επίπεδο ώστε η Ελλάδα να μετασχηματιστεί σε βιώσιμο περιβάλλον; Όσοι μένουν πίσω. Και το έργο πέφτει βαρύτερο στις πλάτες τους χωρίς τους νέους μας για συνοδοιπόρους και συμπολεμιστές.

Προτεινόμενη Βιβλιογραφία -Αρθρογραφία

Docquier, F. and Rapoport, Η. (2012). Globalization, Brain Drain, and Development, Journal of Economic Literature, 50(3), σελ. 681–730.
Bhagwati, J. and Dellalfar, W. (1973). The brain drain and income taxation. World Development, 1 (1-2), σελ.94-101
Λαμπριανίδης Λ. (2011). Επενδύοντας στη φυγή, η διαρροή επιστημόνων από την Ελλάδα την εποχή της παγκοσμιοποίησης, Εκδόσεις Κριτική, Αθήνα
"Uncertainty Avoidance Index". www.clearlycultural.com

 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θυμήθηκαν οι «τρομοκράτες» τον Παπαδήμο τώρα με την «αριστερή» ΦΡΙΚΗ;

Ένα νέο τρομοκρατικό σήριαλ ξεκινάει με τον παγιδευμένο φάκελο-βόμβα εναντίον του Λουκά Παπαδήμου: Του πρώην μνημονιακού πρωθυπουργού του 4ου Ράιχ, πρωθυπουργού του τραπεζικού κεφαλαίου, ο οποίος τοποθετήθηκε «συναινετικά» στην πρωθυπουργία κατόπιν των προσταγών της Γερμανίας και των μαφιόζων του χρήματος…
 

Ένα νέο σκηνοθετημένο σήριαλ τρομοκρατίας το οποίο θα μας …καθηλώσει και θα μας καταδυναστεύσει για πολλές ημέρες, με τα ποικίλα τρομολάγνα επεισόδιά του και τις αστυνομικές πλοκές του…
 

Αν εξετάσουμε, βεβαίως,νηφάλια τα πράγματα, έξω από τις τρόμο-υστερίες των ΜΜΕ, θα διαπιστώσουμε αβίαστα ότι και εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κραυγαλέο επεισόδιο σκηνοθετημένου τρομοκρατικού θεάτρου.

Ακόμα και αυτές οι πόρνες της τρόμο-υστερίας παραδέχονται ότι το κτύπημα είχε απλώς συμβολικό χαρακτήρα και δεν θέλανε να δολοφονήσουν τον Παπαδήμο.

Αναγκαία διευκρίνιση: Ο Παπαδήμος, όπως και κάθε υπάλληλος της διεθνούς μαφίας του χρήματος ή αξιωματούχος του 4ου Ράιχ, αποτελούν για την πλανητική εξουσία (Νέα Τάξη) αναλώσιμα υλικά, όσο υψηλά και αν βρίσκονται στην υπαλληλική ιεραρχία…

Συμπέρασμα: Δεν θα είχαν, λοιπόν, οι κατασκευαστές και οι σκηνοθέτες της τρομοκρατίας (οι δυνάμεις και οι μυστικές υπηρεσίες της πλανητικής εξουσίας), κανέναν ενδοιασμό να δολοφονήσουν στελέχη τους και υψηλά ιστάμενα, αν αυτό εξυπηρετούσε τα σχέδιά τους…

Αυτό η ιστορία το έχει επιβεβαιώσει πολλές φορές με τις δολοφονίες και προέδρων ακόμα ή εσωτερικές εκκαθαρίσεις και άλλων προσώπων της ιμπεριαλιστικής εξουσίας...


Συνεπώς το πρώτο συμπέρασμα: Τον Παπαδήμο δεν ήθελαν να τον «φάνε», αν το ήθελαν θα το έκαναν…

Υπόθεση εργασίας: Αν δεχτούμε ότι οι «τρομοκράτες» ήταν αυθεντικοί (αυτό που ισχυρίζονται οι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί απατεώνες), δεν θα είχαν κανένα λόγο να την «χαρίσουν» στον Παπαδήμο, δεν θα είχαν κανένα λόγο να ρίξουν τουφεκιές προειδοποιητικές…

Επίσης,
αφού οι «τρομοκράτες» διαθέτουν τέτοια μέσα (που μόνο μυστικές υπηρεσίες διαθέτουν) θα διάλεγαν έναν άλλο πρόσωπο της σημερινής «αριστερής» ΦΡΙΚΗΣ και όχι το «μπαγιάτικο προϊόν»: Τον Παπαδήμο…

Μόνο οι τυφλοί, πλέον, δεν θέλουν να δούνε αυτό που απαστράπτει: Ότι ο φάκελος-βόμβα εναντίον του Παπαδήμου αποτελούσε μια ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, μέσω του τεχνάσματος της «τρομοκρατίας»…

Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: Οι παραγωγοί και σκηνοθέτες του τρομοκρατικού κτυπήματος, από τη μια στέλνουν το προειδοποιητικό «σήμα» τους στο στρατόπεδο του Παπαδήμου, και από την άλλη εμφανίζουν αυτήν τη μαφιόζικη πρακτική σαν έργο των γνωστών δαιμονοποιημένων τρομοκρατών…

Προειδοποιούν τους «κύκλους» Παπαδήμου και ασκούν και την γνωστή προπαγάνδα της τρόμο-λαγνείας για παραπέρα αστυνόμευση, για μεγαλύτερο πολιτικό αποπροσανατολισμό και χειραγώγηση, για ολοκληρωτική ΥΠΟΤΑΓΗ του ελληνικού λαού…

Το προειδοποιητικό αυτό κτύπημα εναντίον του Παπαδήμου μπορεί να εντάσσεται στις διεθνείς κόντρες των μαφιόζων του χρήματος (ΗΠΑ-Γερμανίας), μπορεί να είναι και το προϊόν των νέων οξυμένων συγκρούσεων και στο εσωτερικό της χώρας, στο τραπεζικό σύστημα, στα ΜΜΕ, στους «νονούς» του ποδοσφαίρου (παλιούς και νέους) κ.λπ…

Ακόμα δεν μπορεί να μιλήσουμε με ακρίβεια…

Ωστόσο, ένα είναι σίγουρο: Είναι ένα κτύπημα από τις ίδιες τις πλανητικές εξουσίες και τις μυστικές δυνάμεις τους (τα «συνδικάτα» του εγκλήματος) που έχουν αναγάγει την «τρομοκρατία» σε προνομιούχο όπλο επίλυσης των έσω-καθεστωτικών (οικονομικών και πολιτικών) συγκρούσεων και κυρίως σε ένα προνομιούχο όπλο αστυνομικής θωράκισης της ελληνικής αποικίας, ΕΠΙΒΟΛΗΣ των αποικιοκρατών και ΥΠΟΤΑΓΗΣ των λαών…

Θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του σήριαλ…

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απ την πλαστή τρομοκρατία στην πραγματική

Κώστας Οικοδόμος

Ισχυρή στρατιωτική παρουσία στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.
 

Ισχυρή θα είναι η στρατιωτική παρουσία στους δρόμους του Λονδίνου αλλά και των υπόλοιπων αστικών κέντρων της Βρετανίας, σήμερα, με περιπολίες σε όλους τους δημόσιους χώρους μετά την αναβάθμιση του επιπέδου συναγερμού της χώρας από «σοβαρό» σε «κρίσιμο».

Το ΝΑΤΟ θα ενταχθεί επίσημα στον διεθνή συνασπισμό που δρα εναντίον του ISIS
 

Οι 28 χώρες μέλη του NATO αποφάσισαν σήμερα να ενταχθούν κι επίσημα ως συμμαχία στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που διεξάγει επιχειρήσεις στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), δήλωσε διπλωματική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Ουάσινγκτον ζητούσε εδώ και πάνω από έναν χρόνο το NATO να ενταχθεί ως όλον στον συνασπισμό. Η απόφαση, η οποία εγκρίθηκε σε επίπεδο πρεσβευτών των 28 χωρών μελών της ατλαντικής συμμαχίας, «απομένει ακόμη να εγκριθεί από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων» κατά τη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Με πρόσχημα την πλαστή τρομοκρατία αναβαθμίζεται το ΝΑΤΟ,και τα έξοδα του να τα πληρώνουν οι ευρωπαίοι πολίτες. Οι αμερικανοί πουλούν ιμπεριαλιστική προστασία στην Ευρώπη.

Να και ένας όλλος λόγος γιατί τους χρειάζεται η σκηνοθετιμένη τρομοκρατία.

Πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ ΔΩΣΑΝΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΥΨΟΥΣ 2 ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ..ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ

Πολιτική αλητεία δίχως τέλος από μια κυβέρνηση αλητήριων ψευτοαριστερών που εξαπατήσανε έναν λαό και σήμερα παραδίδουν την χώρα στους διεθνείς τραπεζίτες. Με εντολή Χουλιαράκη το Ελληνικό δημόσιο προ 6μήνου εγγυήθηκε για την έκδοση ομολογιακών δανείων υπέρ των τραπεζών eurobank και alpha bank ύψους 1 δις για την κάθε μία..Οι εν λόγω αποφάσεις όπως θα δείτε και παρακάτω παρθήκανε τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2016 και όπως όφειλε το υπουργείο οικονομικών έπρεπε να αναρτήσει την εν λόγω απόφαση στο διαύγεια..
Με έκπληξη όμως είδαμε πως αυτή η πράξη δημοσιεύθηκε στο διαύγεια στις 25/5/2017 δηλαδή 6 μήνες μετά..Προφανώς δεν το πράξανε γιατί θέλανε να κρύψουν τις αποφάσεις τους οι οποίες δεσμεύουν την χώρα με εγγύηση ύψους δυο δις σε δύο τράπεζες οι οποίες έχουν περάσει πλέον στα χέρια ιδιωτών ξένων επενδυτών..Εχουν δέσει την χώρα χειροπόδαρα και σε περίπτωση που οι εν λόγω κύριοι κατεβάσουν ρολά στις τράπεζες το Ελληνικό δημόσιο θα υποχρεωθεί να αποπληρώσει τα εν λόγω ποσά
Δείτε και τα σχετικά έγγραφα της πολιτικής και τραπεζικής απάτης
 
 


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η γερμανική Ευρώπη και το μέλλον της Ελλάδας

Απλά και μόνο η αλλαγή/ανατροπή της κυβέρνησης δεν πρόκειται να μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από τη σκλαβιά  – παρά το ότι είναι ιδανική για τον κ. Σόιμπλε, αφού είναι η μοναδική που μπόρεσε να ψηφίσει σύσσωμη τόσα πολλά εναντίον της χώρας της, χωρίς την παραμικρή αντίδραση από τους Πολίτες

 .
«Ο Σόιμπλε ξέρει ότι τα μέτρα δεν λειτουργούν, όμως αγνοεί αυτήν την πραγματικότητα και ζητά πρόγραμμα λιτότητας στην ευκτική. Οι Έλληνες δηλαδή πρέπει να αποφασίσουν προκαταβολικά μέτρα λιτότητας που θα εφαρμοστούν μετά το 2018, αν δεν επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5%. Ο Σόιμπλε συμπεριφέρεται σαν δικτάτορας.
Ξέρει ότι τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα δεν λειτουργούν, αλλιώς θα ήταν περιττό να ζητά και νέα. Παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα μετατρέπεται σε γερμανική αποικία. Μπορεί στους γερμανούς εκλογείς να αρέσει η δύναμη του Σόιμπλε, εκτός συνόρων όμως παγιώνεται δυσάρεστη εικόνα: η Γερμανία εμφανίζεται σαν παράλογος ηγεμόνας που κυριαρχεί στην Ευρώπη και βασανίζει βάναυσα τις ασθενέστερες χώρες. Κι αυτό κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα να το πληρώσουμε» (Η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung, 02/17).

.

Ανάλυση


62Σύμφωνα με το Spiegel (πηγή), ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας οφείλει να αναλάβει τη διοίκηση της ΕΚΤ το 2019 – κάτι που αποτελεί τη μεγαλύτερη ευχή του κ. Σόιμπλε και της κυρίας Merkel. Υποστηρίζουν άλλωστε πως είναι λογικό, αφού οι δύο προηγούμενοι, ο Γάλλος κ. Trichet, καθώς επίσης ο Ιταλός κ. Draghi, δεν ήταν Γερμανοί – οπότε είναι η σειρά του.
Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε όλες οι θέσεις-κλειδιά στην Ευρώπη θα κατέχονται από Γερμανούς – όπως είναι ο επίτροπος προϋπολογισμού (Oettinger), ο διοικητής του μελλοντικού ευρωπαϊκού ΔΝΤ, του ESM δηλαδή (Regling), της ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων ΕΙΒ (Hoyer), του Ταμείου εξυγίανσης των τραπεζών (Koenig), του Euro Group όπου ουσιαστικά προΐσταται ο κ. Σόιμπλε κοκ.
Σωστά λοιπόν αναφέρει η γαλλική Le Monde έμμεσα πως το Βερολίνο είναι η πρωτεύουσα της ΕΕ, αφού αυτό δίνει τις εντολές στις Βρυξέλες (πηγή) – οπότε στην ουσία είμαστε αντιμέτωποι με μία καθαρά γερμανική Ευρώπη, την οποία φοβούνται περισσότερο από όλους εμάς οι ίδιοι οι Γερμανοί.

Τη μεγαλύτερη ευθύνη όμως για τη συγκεκριμένη εξέλιξη την έχει πρώτα η Γαλλία, ακολουθούμενη από την Ιταλία. Η πρώτη επειδή, τηρώντας επακριβώς τους κανόνες της νομισματικής ένωσης στο θέμα των μισθών που καθορίζουν την ανταγωνιστικότητα, τους αύξανε ανάλογα με την παραγωγικότητα των εργαζομένων – οπότε έπεσε στην παγίδα της Γερμανίας, η οποία έκανε ακριβώς το αντίθετο (μισθολογικό dumping). Κυρίως όμως εξαιτίας των αδύναμων κυβερνήσεων της των τελευταίων ετών που υποκλίνονταν μπροστά στην καγκελάριο – ενώ  είναι οι χειρότερες στην ιστορία της, συμπεριλαμβανομένου του νέου προέδρου.

Η δεύτερη, η Ιταλία, λόγω του ότι δεν κατάφερε να αναπτυχθεί καθόλου μετά την υιοθέτηση του ευρώ, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οικονομία της όταν ξέσπασε η κρίση – έχοντας θαφτεί στα βουνά των χρεών της, καθώς επίσης στο χρεοκοπημένο τραπεζικό της σύστημα, χωρίς δυνατότητες ανάκαμψης.
Η Γαλλία και η Ιταλία
Περαιτέρω, οι Γάλλοι περιμένουν πως ο νέος πρόεδρος τους θα καταφέρει να δώσει στη χώρα τους τη θέση που της αξίζει, αποκαθιστώντας την ισορροπία δυνάμεων στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη – ενώ θα λειτουργήσει υπέρ των χωρών του νότου. Εν τούτοις, κανένας λογικά σκεπτόμενος δεν το ελπίζει – πόσο μάλλον όταν γνωρίζει πως η εκλογή του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη στήριξη της Γερμανίας.

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση της Ιταλίας ελπίζει πως θα μπορέσει να επαναλάβει το θαύμα της δεκαετίας του 1990 – όπου το δημόσιο χρέος της ήταν ξανά περίπου στο 130% του ΑΕΠ, ενώ δέκα χρόνια αργότερα μειώθηκε στο 100% (γράφημα). Όπως διαπιστώνεται όμως, το χρέος της Ιταλίας συνεχίζει να αυξάνεται ακατάπαυστα μετά το 2008 – ενώ είναι υψηλότερο από αυτό που φαίνεται επίσημα, εάν το ερευνήσει κανείς από την οπτική γωνία που χρησιμοποίησε το ΔΝΤ στην Ελλάδα


155
Επεξήγηση γραφήματος: Εξέλιξη του δημοσίου χρέους της Ιταλίας ως προς το ΑΕΠ της.
.

Συνεχίζοντας, οι βασικές αιτίες της ανόδου του ιταλικού χρέους στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήταν η ύφεση, τα υψηλά ελλείμματα, καθώς επίσης μία συναλλαγματική κρίση. Στα πλαίσια αυτά, επειδή η Ιταλία επιθυμούσε την είσοδο της στην Ευρωζώνη για να μειωθούν τα υψηλά επιτόκια δανεισμού της, όπως η Ελλάδα (άρθρο), έκανε τα πάντα για να μειώσει το χρέος της – δρομολογώντας σοβαρά μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας της, καθώς επίσης χρησιμοποιώντας διάφορα χρηματοπιστωτικά τρικ για να ωραιοποιήσει τα οικονομικά της μεγέθη (επίσης όπως η 
Ελλάδα).

Εκτός αυτού υποτίμησε το νόμισμα της για να στηρίξει την ανάπτυξη της οικονομίας της – κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εξομαλυνθεί η αρνητική επίπτωση της μείωσης των δαπανών του δημοσίου, σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας. Με εξαίρεση τώρα τις μεταρρυθμίσεις, η Ιταλία δεν μπορεί σήμερα να εφαρμόσει μία ανάλογη πολιτική – ενώ έχει τεκμηριωθεί πως η εσωτερική υποτίμηση δεν βοηθάει ανάλογα με την υποτίμηση του νομίσματος την οικονομία.

Επί πλέον η χώρα έχει ένα τρομακτικό τραπεζικό πρόβλημα, το οποίο εκμηδενίζει τις προοπτικές ανάπτυξης της – αφού δυσχεραίνει τη χρηματοδότηση των επενδύσεων/επιχειρήσεων, χωρίς τις οποίες είναι αδύνατη η έξοδος της από την κρίση. Ως εκ τούτου, η μοναδική λύση που της απομένει είναι η διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων της ΕΚΤ, η αγορά ιταλικών ομολόγων εκ μέρους της στα πλαίσια του QE και η στήριξη του τραπεζικού της τομέα επίσης από την ΕΚΤ.

Εναλλακτικά η έξοδος της από την Ευρωζώνη, όπου τα χρέη της θα εξυπηρετούνταν με μία πληθωριστική λιρέτα – η οποία υποτιμούμενη θα τη βοηθούσε να ανακτήσει τη χαμένη της ανταγωνιστικότητα. Εν προκειμένω, αν και είναι ανταγωνιστικά σε καλύτερη θέση σε σχέση με το 2012 (γράφημα), απέχει ακόμη μισθολογικά κατά 25% σε σχέση με τη Γερμανία, καθώς επίσης κατά 10% συγκριτικά με τη Γαλλία (πηγή) – ποσοστά που είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν, εκτός εάν η Γερμανία αύξανε τους μισθούς των εργαζομένων της τουλάχιστον κατά 20% (κάτι που φυσικά δεν θα συμβεί).


158
Επεξήγηση γραφήματος: Εξέλιξη της ανταγωνιστικότητας ορισμένων χωρών της Ευρωζώνης σε σχέση με το 2000, με κριτήριο το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος.
.

Όπως διαπιστώνεται τώρα από το γράφημα, η μεγάλη ανταγωνιστικότητα της Γερμανίας δεν οφείλεται στην παραγωγικότητα των εργαζομένων της, αλλά στο μισθολογικό dumping που υιοθέτησε, διατηρώντας σταθερά τους μισθούς κάτω από την παραγωγικότητα – ενώ μόνο η Ελλάδα την έχει σχεδόν πλησιάσει.

Εν τούτοις, σε σχέση με την ανταγωνιστικότητα στις τιμές εξαγωγών των προϊόντων και υπηρεσιών, παρά το ότι η Γαλλία και η Ιρλανδία διατηρούν υψηλότερους τους μισθούς, οπότε το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, δεν απέχουν πολύ από τη Γερμανία – ενώ οι υπόλοιπες χώρες και ειδικά η Ελλάδα (κίτρινη καμπύλη στο γράφημα που ακολουθεί) είναι πολύ μακριά ακόμη.157
Επεξήγηση γραφήματος: Εξέλιξη της ανταγωνιστικότητας ορισμένων χωρών της Ευρωζώνης σε σχέση με το 2000, με κριτήριο τις τιμές εξαγωγών (πηγή).
.

Γιατί συμβαίνει τώρα αυτό σε σχέση με τις άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία (μωβ), η Ιταλία (γκρι) και η Πορτογαλία; Μα ασφαλώς λόγω της υπερχρέωσης τους, σε συνδυασμό με την πολιτική λιτότητας που τους επιβάλλεται σκόπιμα από τη Γερμανία – επειδή δεν αρκεί μόνο η μείωση των μισθών για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων τους εάν (α) δεν γίνονται επενδύσεις, όπως για παράδειγμα στο μηχανολογικό τους εξοπλισμό, (β) εάν δεν χρηματοδοτούνται φθηνά οι επιχειρήσεις τους, (γ) εάν αυξάνονται οι φόροι τους (δ) εάν μειώνεται η ζήτηση κοκ.

Με δεδομένο δε το ότι, το δημόσιο θα έπρεπε πρώτο να επενδύσει, έως ότου ακολουθήσει ο ιδιωτικός τομέας όπως συνέβη στην Ισλανδία (ανάλυση), ενώ αφενός μεν δεν είναι σε θέση λόγω των χρεών, αφετέρου απαγορεύεται από τη Γερμανία δήθεν για να μη δημιουργηθούν ελλείμματα και νέα χρέη (στην ουσία για να τις κατακτήσει οικονομικά), οι χώρες αυτές είναι καταδικασμένες – ενώ θα τις ακολουθήσουν σταδιακά και οι υπόλοιπες, με εξαίρεση ίσως την Ιρλανδία που στηρίζεται από τις αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες.

Θα μπορούσαν εν προκειμένω να βοηθήσουν τα ευρωομόλογα; Προφανώς, ενώ υπάρχουν ήδη αναλύσεις τόσο από γερμανικά ιδρύματα (πηγή), όσο και από ευρωπαϊκά (πηγή).

Η γερμανική κυβέρνηση όμως δεν πρόκειται να το επιτρέψει, αφού έχει άλλο σκοπό – ενώ δεν θα συμφωνήσει ούτε στη δημοσιονομική ένωση της Ευρωζώνης, με την έννοια πως τα ελλειμματικά κράτη θα στηρίζονταν από τα πλεονασματικά, όπως συμβαίνει εντός της ομοσπονδιακής Γερμανίας. Δεν θα το αρνείται βέβαια εκ των προτέρων, αλλά θα καθυστερεί τις διαδικασίες στο διηνεκές – όπως ακριβώς στο θέμα της τραπεζικής ενοποίησης.

Η Ελλάδα
Συνεχίζοντας, το νέο μνημόνιο των 1.000 περίπου σελίδων που ψήφισαν οι βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης, το οποίο συμπεριλαμβάνει όλες τις διατάξεις των προηγουμένων, μαζί με τις επόμενες δεσμεύσεις, αποτελεί ασφαλώς τη χαριστική βολή για την οικονομία μας – παρά το ότι είμαστε σχεδόν σίγουροι σχετικά με το ότι, η Γερμανία θα επιμηκύνει τελικά το χρόνο αποπληρωμής των δημοσίων χρεών μας έως και 20 έτη, αφού δεν γίνεται διαφορετικά χωρίς να χρεοκοπήσει η χώρα μας (κάτι που λέγεται πως έχει ήδη προετοιμάσει το ESM, αφού λήγει η περίοδος χάριτος για τα δάνεια του EFSF και τα διακρατικά περί τα 170 δις €, για τα οποία δεν πληρώνονται τοκοχρεολύσια, ενώ του ΔΝΤ λήγουν το 2020).

Από την άλλη πλευρά, φαίνεται πως το ΔΝΤ θέλει να αποδεσμευθεί με κάθε τρόπο από το ελληνικό πρόγραμμα «διάσωσης», κυρίως επειδή έχει τοποθετηθεί στο στόχαστρο των αμερικανών βουλευτών – οι οποίοι θεωρούν ότι, τα προγράμματα του για την Ελλάδα ήταν τα πλέον αμφιλεγόμενα στην ιστορία του.

Ως εκ τούτου, για να μην κατηγορηθεί ότι σπατάλησε χρήματα αν και έχει κερδίσει πάνω από 4 δις € (άρθρο), πιέζει το γερμανικό ESM να του εξοφλήσει τα υπόλοιπα 14 δις € που έχει δανείσει στην Ελλάδα – με την υπόσχεση να της χορηγήσει αργότερα έως 5 δις €, εγγυημένα όμως με τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης και η ΕΚΤ (περί τα 7 δις €)!

Κατά την άποψη μας βέβαια, η «αποτυχία» δεν οφείλεται στο ίδιο το Ταμείο, αλλά στον ύπουλο τρόπο που το σαμποτάρισε η Γερμανία. Ο στόχος της ήταν και είναι αφενός μεν να λεηλατήσει η ίδια την Ελλάδα, αφετέρου να το διώξει από την Ευρώπη – αφού προηγουμένως πάρει το «Know How» του, καθώς επίσης έχοντας το χρησιμοποιήσει για να μην χαρακτηρισθεί ως η «κακή» της πολιτικής λιτότητας (κάτι που θα υπενθύμιζε το ναζιστικό παρελθόν της).

Περαιτέρω η ΕΚΤ, για να εντάξει ξανά τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της (QE), απαιτεί μία έκθεση βιωσιμότητας του χρέους από το ΔΝΤ – το οποίο για να την παρέχει επιθυμεί εκτός από την εξόφληση του, τον περιορισμό των τοκοχρεολυσίων της Ελλάδας για τα επόμενα δέκα έτη στο 15% του ΑΕΠ της (ποσοστό που θεωρούμε πολύ υψηλό, ενώ θα έπρεπε να τοποθετηθεί ως προς τα έσοδα της χώρας μας και όχι ως προς το ΑΕΠ της).

Εύλογα τώρα συμπεραίνεται ότι, ο ρόλος της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις είναι καθαρά διακοσμητικού χαρακτήρα – καθώς επίσης πως το πρόβλημα της Ελλάδας δεν θα επιλυθεί, οπότε θα συνεχίσει να είναι όμηρος της Γερμανίας, αφού χωρίς την ονομαστική διαγραφή του χρέους που αρνείται η καγκελάριος (δεν συμφωνεί καν με το πάγωμα των επιτοκίων στο 2%) οι Έλληνες δεν έχουν μέλλον.


34Αντίθετα, η Ελλάδα θα έχει μέλλον και μάλιστα πολύ καλό, αφού όμως προηγουμένως εξασφαλισθεί η μετατροπή της σε πλήρη γερμανική αποικία – έτσι ώστε όλα τα οφέλη από τη διάσωση της να τα εισπράξουν οι Γερμανοί. Ειδικότερα, οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας θεωρούνται εξαιρετικές – ενώ είναι σήμερα η πλέον φθηνή χώρα στον πλανήτη τόσο όσον αφορά τα περιουσιακά της στοιχεία, δημόσια και ιδιωτικά, όσο και τους μισθούς των εργαζομένων της.
Χωρίς περιττές λεπτομέρειες, ο τουρισμός στη χώρα μας σήμερα εξελίσσεται ραγδαία, ενώ απλά και μόνο ο εφοδιασμός των ξενοδοχείων με τα γεωργικά και λοιπά προϊόντα που χρειάζονται, είναι σε θέση να δώσει αντικείμενο σε πολλές ελληνικές παραγωγικές και λοιπές επιχειρήσεις – οι οποίες θα μπορούν να λειτουργήσουν αρκετά κερδοφόρα, διαθέτοντας φθηνό και άριστα εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό.

Αυτό που λείπει τώρα για να ιδρυθούν νέες επιχειρήσεις ή για να λειτουργήσουν κερδοφόρα οι υφιστάμενες είναι η χρηματοδότηση τους, οι επενδύσεις, η καλύτερη λειτουργία του δημοσίου, καθώς επίσης ένα σταθερό και ορθολογικό φορολογικό πλαίσιο – προϋποθέσεις που ασφαλώς θα εξασφαλισθούν από τους νέους ιδιοκτήτες της χώρας, όταν ολοκληρωθεί η λεηλασία της, πόσο μάλλον αφού τους ανήκουν ήδη οι τράπεζες.

Το ίδιο θα συμβεί σε πολλούς άλλους τομείς, καθώς επίσης στις δημόσιες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν σκόπιμα απαξιωθεί για να εξαγορασθούν φθηνά – όπως στο παράδειγμα των αεροδρομίων, του ΟΠΑΠ, των σιδηροδρόμων, του ΟΛΠ κλπ. Φυσικά θα ακολουθήσουν η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, τα ενεργειακά αποθέματα κοκ., έως ότου η Ελλάδα δεν θα ανήκει πια στους Έλληνες, έχοντας ταυτόχρονα μετατραπεί σε μία πολυπολιτισμική περιοχή – ενώ ο πλούτος και τα κέρδη από όλες αυτές τις επιχειρήσεις θα οδηγούνται στο εξωτερικό μαζί με τους τόκους των δανείων της χώρας, οπότε οι Έλληνες θα είναι αφενός μεν όμηροι των ξένων, αφετέρου φθηνό εργατικό δυναμικό και σκλάβοι χρέους στο διηνεκές.

Λογικά λοιπόν υποθέτουμε πως το τελευταίο που θα ήθελε η Γερμανία θα ήταν να χάσει την Ελλάδα – πόσο μάλλον μετά τις τεράστιες επενδύσεις στις υποδομές της με χρήματα της ΕΕ, μετά τις επιδοτήσεις που έχουν δοθεί για την κατασκευή σύγχρονων εργοστασίων στον κλάδο της μεταποίησης (όπως στα οινοποιεία), με τα ενεργειακά αποθέματα που γνωρίζει πως διαθέτει, με τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που διαφαίνονται σε μία οικονομία που έχει πιεσθεί προς τα κάτω όσο καμία άλλη, με τη γεωπολιτική της σπουδαιότητα κοκ.
Επίλογος     
Ολοκληρώνοντας, δεν έχουμε καμία αμφιβολία σχετικά με την πρόθεση της Γερμανίας για τη δημιουργία μίας γερμανικής Ευρώπης – αφού αυτό που είχε επιδιώξει το 19ο αιώνα εμπορικά, όπου η οικονομική δραστηριότητα της Ευρώπης είχε επίκεντρο την ίδια με κατάληξη τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο (Keynes), ενώ τον 20ο στρατιωτικά με κατάληξη το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο ενοχοποιώντας αργότερα κάποιους ναζί, το επιδιώκει ξανά με οικονομικά όπλα αυτή τη φορά.

Περίμενε άλλωστε υπομονετικά την πρώτη κρίση χρέους της Ευρωζώνης για να χρησιμοποιήσει τα όπλα της, την οποία η ίδια προκάλεσε σε κάποιο βαθμό με την πολιτική της φτωχοποίησης του γείτονα, με τη χρησιμοποίηση της ΕΚΤ κοκ. – γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματα του ευρώ, αφού κανένα κοινό νόμισμα δεν μπορεί να λειτουργήσει θετικά για όλους, χωρίς προηγουμένως να έχουν ενωθεί τραπεζικά, δημοσιονομικά και πολιτικά (κάτι που φυσικά η αλαζονεία της δεν θα της το επέτρεπε ποτέ).

Εάν μας ρωτούσε τώρα κανείς αν θα θέλαμε να ανήκουμε στο 4ο Ράιχ με τις παραπάνω προϋποθέσεις, σαν μία επαρχία της Ρώμης δηλαδή, ασφαλώς θα απαντούσαμε αρνητικά -όπως άλλωστε οι Ιταλοί, οι Ισπανοί, οι Γάλλοι κοκ. Από την άλλη πλευρά, είναι εντελώς διαφορετικό το τι θα θέλαμε με το τι είναι εφικτό και με ποιόν τρόπο – όπου ο προτιμότερος/εφικτότερος θα ήταν η κατανόηση του ευρωπαϊκού προβλήματος από όλες τις άλλες χώρες, έτσι ώστε σε συνεργασία μαζί τους να προστατευθούμε από τον κοινό «εχθρό», από τον οποίο απειλούνται επίσης οι ίδιοι οι Γερμανοί Πολίτες.

Υπάρχουν φυσικά και άλλες λύσεις, «ατομικές» κατά κάποιον τρόπο – όπως θα ήταν (α) η αναβολή πληρωμών εντός της Ευρωζώνης με την ταυτόχρονη καταγγελία των παράνομων δανειακών συμβάσεων, (β) η επιστροφή μας στο εθνικό νόμισμα «κοινή συναινέσει» με τη Γερμανία, με βάση την πρόταση του κ. Σόιμπλε έναντι μείωσης του χρέους μας κατά 50 δις € που θα έπρεπε να αυξηθούν, (γ) η μονομερής άρνηση του χρέους με την έξοδο μας από την Ευρωζώνη (δ) το παράλληλο νόμισμα κοκ.

Όλες οι λύσεις αυτές είναι μεν σεβαστές, αλλά όχι εύκολες, χρειάζονται πολύ λεπτομερή ανάλυση και εγκυμονούν μεγάλα ρίσκα – ενώ απαιτούν πολύ ικανές κυβερνήσεις, τη συμφωνία των περισσοτέρων πολιτικών κομμάτων που θεωρούμε πολύ δύσκολη καθώς επίσης, κυρίως, την ενημέρωση/στήριξη όλων των Πολιτών. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν πολλές επιλογές, ενώ δεν έχουμε ακόμη πολύ χρόνο στη διάθεση μας εάν δεν θέλουμε να χάσουμε τα πάντα – αφού το νέο μνημόνιο είναι θανατηφόρο, ειδικά λόγω των υπέρογκων πλεονασμάτων που απαιτεί, των αποκρατικοποιήσεων σε εξευτελιστικές τιμές, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που θα ακολουθήσουν, των φοροεπιδρομών γερμανικών προδιαγραφών κοκ.

Από την άλλη πλευρά, απλά και μόνο η αλλαγή/ανατροπή της κυβέρνησης δεν πρόκειται να βοηθήσει καθόλου – παρά το ότι είναι ιδανική για τη Γερμανία, αφού είναι η μοναδική που μπόρεσε να ψηφίσει σύσσωμη τόσα πολλά εναντίον της χώρας της, χωρίς την παραμικρή αντίδραση από τους Πολίτες. Πόσο μάλλον όταν η αξιωματική αντιπολίτευση τρέφει τις ίδιες ψευδαισθήσεις, όπως η κυβέρνηση πριν και μετά το 2015 – πιστεύοντας πως με ένα άλλο μείγμα πολιτικής εντός των μνημονίων η Ελλάδα θα μπορούσε να επιβιώσει ελεύθερη με τέτοια χρέη, μέσα σε μία γερμανική Ευρωζώνη, καθώς επίσης με τη σημερινή κυβέρνηση στους δρόμους.379Οφείλουμε πάντως να κατανοήσουμε ότι, το πρόβλημα της Ευρωζώνης και της Ελλάδας δεν είναι το ευρώ, αλλά η Γερμανία – την οποία δεν είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας, πόσο μάλλον κατά μέτωπο με μονομερείς ενέργειες και χωρίς συμμάχους. Επομένως, θα πρέπει να προετοιμασθούμε πολύ προσεκτικά, ειδικά όσον αφορά τις συμμαχίες εντός και εκτός της ΕΕ, όποια λύση και αν επιλέξουμε – η οποία, όποια και αν είναι, θα είναι ασφαλώς καλύτερη από την υποδούλωση στη Γερμανία.

Θεωρούμε πάντως πως η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας και της Ευρώπης, η αλλαγή κυβέρνησης και νοοτροπίας της Γερμανίας, δεν θα ευοδωθεί – οπότε μάλλον σωστά επέλεξε η Μ. Βρετανία, παρά τις επιθέσεις που θα αντιμετωπίσει.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!