EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Σκηνοθετημένη ήταν η επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο σύμφωνα με τα Wikileaks

Σάλο έχει προκαλέσει η διαρροή εγγράφου της ΕΥΠ από την Wikileaks, όπου αναφέρεται πως η επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο ήταν σκηνοθετημένη.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, Έλληνες πολιτικοί και ολιγάρχες που πιστεύουν πως κινδυνεύουν να πέσουν θύματα επιθέσεων από επαναστατικές οργανώσεις, αποφάσισαν να σκηνοθετήσουν επιθέσεις σε βάρος τους, ώστε να αποφύγουν τις κανονικές επιθέσεις.

Η σκέψη τους είναι πως είναι καλύτερα να φάνε μια στρακαστρούκα παρά μια βόμβα και να τους μαζεύουν με τα τσιμπιδάκια.

Παράλληλα, πιστεύουν πως οι επαναστατικές οργανώσεις δεν θα χτυπήσουν στόχους που έχουν χτυπηθεί από άλλες οργανώσεις, αφενός για να μην φανεί πως μπαίνουν σε ξένα χωράφια και αφετέρου για να μην θεωρηθεί πως αμφισβητούν τις ικανότητες των μελών των άλλων οργανώσεων.

Έχει παρατηρηθεί πως οι επαναστατικές οργανώσεις δεν χτυπούν θύμα που έχει χτυπηθεί, γιατί υπάρχει μεγάλη προσφορά στόχων στην Ελλάδα και δεν λέει να κολλάς στους ίδιους και στους ίδιους γιατί οι επαναστάτες δεν έχουν εμμονές όπως οι αστοί.

Τις επόμενες ημέρες, πρώην πρωθυπουργοί, ολιγάρχες, καναλάρχες, εκδότες και μεγαλοδημοσιογράφοι θα δεχτούν επιθέσεις από στρακαστρούκες και θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Το σκηνικό θυμίζει την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου αλλά πολιτικοί και ολιγάρχες είναι ντοπαρισμένοι με διαπλοκή.

Τις αυτοσχέδιες βόμβες τις έφτιαξαν μόνοι τους οι πολιτικοί με τους ολιγάρχες -ακολουθώντας οδηγίες που βρήκαν στο Διαδίκτυο-, ώστε να μην διαρρεύσει το σχέδιό τους.

Παράλληλα, πολιτικοί και ολιγάρχες έχουν ετοιμάσει και την προκήρυξη και περιμένουν να ολοκληρωθούν οι επιθέσεις με τις στρακαστρούκες, ώστε να την στείλουν στο Indymedia.

Η οργάνωση θα ονομάζεται Μαφίαπηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανατροπές στον ΕΝΦΙΑ και πρόστιμα - φωτιά

Ανατροπές στον ΕΝΦΙΑ, επιβολή προστίμων από 500 - 1.000 ευρώ για μη έκδοση αποδείξεων και στις επιχειρήσεις και στους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν υπάγονται στον ΦΠΑ, πρόστιμο 100 ευρώ για όσους δεν εξοφλούν με πλαστικό χρήμα συναλλαγές άνω των 500 ευρώ αλλά και άρση του επαγγελματικού απορρήτου κατά το φορολογικό έλεγχο προβλέπει μεταξύ άλλων νομοσχέδιο που κατατέθηκε κατατέθηκε στην βουλή.

Συγκεκριμένα, για το φόρο ακινήτων αναφέρονται τα εξής:
Τροποποιούνται διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τη φορολόγηση ακινήτων στα εξής κατά βάση σημεία:
α. Παύει, να είναι υποκείμενο του ΕΝ.Φ.Ι.Α ο σύνδικος της πτώχευσης, για την πτωχευτική ακίνητη περιουσία. Παραμένει, ωστόσο, η υποχρέωση αυτού για υποβολή της δήλωσης ακινήτων για λογαριασμό όμως του πτωχού, (σήμερα, η υποχρέωση αυτή υφίσταται για λογαριασμό του συνδίκου πτώχευσης).
β. Δεν συνυπολογίζεται και για τα έτη 2017 και 2018 (ίσχυε ειδικά για το έτος 2016) στη συνολική αξία των δικαιωμάτων επί ακινήτου για τον υπολογισμό του συμπληρωματική ΕΝΦΙΑ, η αξία των δικαιωμάτων επί γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού.
γ. Προβλέπεται ότι, το σχετικό πιστοποιητικό που αφορά ακίνητο πτωχού, χορηγείται στον σύνδικο, εφόσον το ίδιο ακίνητο περιλαμβάνεται στη δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α και Φ.Α.Π. και υπό την προϋπόθεση ότι έχουν καταβληθεί ή νόμιμα απαλλαγεί από τους εν λόγω φόρους για το οριζόμενο χρονικό διάστημα.
δ. Χορηγείται ένα ενιαίο πιστοποιητικό για το σύνολο των ακινήτων, χωρίς να απαιτείται να έχει προηγηθεί ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από ΕΝ.Φ.Ι.Α. ή/και Φ.Α.Π. εφόσον με το σχετικό συμβολαιογραφικό έγγραφο μεταβιβάζεται με αντάλλαγμα το σύνολο της ακίνητης περιουσίας φυσικού ή νομικού προσώπου και το συνολικά οφειλόμενο ποσό κύριων και πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων αποδίδεται, επί ποινή ακυρότητας του συμβολαίου, από το συμβολαιογράφο μέσα στην προθεσμία των τριών (3) εργασίμων ημερών.
ε. Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν από 1-1-2017. (άρθρο 13)
7. Διευρύνεται ο κύκλος των δικαιούχων της απαλλαγής από το φόρο για την αιτία θανάτου απόκτηση πρώτης κατοικίας συμπεριλαμβάνοντας: τους υπηκόους των χωρών του Ε.Ο.Χ το σύνολο των Ελλήνων και πολιτών των κρατών - μελών της Ε.Ε. ανεξάρτητα αν είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος ή μη. (άρθρο 14)
Ακόμη, το νομοσχέδιο προβλέπει:
Α. Με το υπόψη σχέδιο νόμου, το οποίο αποτελείται από δύο Κεφάλαια, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α
Ενσωματώνονται στην εσωτερική νομοθεσία οι διατάξεις της Οδηγίας (EE) 2015/2376 του Συμβουλίου της 8ης Δεκεμβρίου 2015 για την τροποποίηση της Οδηγίας 2011/16/ΕΕ, όσον αφορά την υποχρεωτική αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της φορολογίας. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων:
- Προστίθενται οι όροι της «εκ των προτέρων διασυνοριακής απόφασης» και της «εκ των προτέρων συμφωνίας ενδοομιλικής τιμολόγησης», για την υλοποίηση του σκοπού των διατάξεων της Οδηγίας.
- Διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής και ορίζονται οι προϋποθέσεις της υποχρεωτικής αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών όσον αφορά τις εκ των προτέρων διασυνοριακές αποφάσεις και τις εκ των προτέρων συμφωνίες ενδοομιλικής τιμολόγησης.
- Προβλέπεται η δημιουργία από την Επιτροπή ενός κεντρικού ευρετηρίου για τα κράτη μέλη, το οποίο αφορά τη διοικητική συνεργασία στον τομέα της φορολογίας και στο οποίο καταγράφονται οι κοινοποιούμενες πληροφορίες, κ.λπ. (άρθρα 1-6)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β
Ι.α. Τροποποιείται το άρθρο 7 του Κώδικα Φ.Π.Α. (ν.2859/2000), ως προς τις πράξεις που θεωρούνται ως παράδοση αγαθών και προστίθενται στα δώρα που εξαιρούνται, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής κρίσης, τα είδη σίτισης που παραδίδονται στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να διανεμηθούν περαιτέρω άνευ ανταλλάγματος για την κάλυψη των αναγκών σίτισης των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης,
β. Τροποποιείται, επίσης, το άρθρο 35 του ανωτέρω Κώδικα, ως προς τον υπόχρεο απόδοσης του Φ.Π.Α στις παραγγελιοδοχικές πωλήσεις αγροτικών προϊόντων για λογαριασμό αγροτών φυσικών προσώπων. (άρθρο 7)
2. Αναμορφώνεται το νομοθετικό πλαίσιο διαχείρισης των κατασχεμένων χερσαίων, εναέριων και πλωτών μεταφορικών μέσων εμπορευματοκιβωτίων, μηχανημάτων έργου κ.λπ. λόγω διάπραξης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος.
Ειδικότερα, μεταξύ άλλων:
α. Παρέχεται η δυνατότητα στην οικεία Λιμενική Αρχή να διορίσει ειδικό μεσεγγυούχο για τη φύλαξη κατασχεθέντων πλωτών μέσων αξίας αποκλειστικά και μόνο άνω των 6 χιλ. € (στο υφιστάμενο καθεστώς δεν υφίσταται όριο στην αξία των κατασχεθέντων πλωτών μέσων για το διορισμό ειδικού μεσεγγυούχου).
β. Μειώνεται το χρονικό διάστημα φύλαξης των κατασχεθέντων πλωτών μέσων μετά την παρέλευση του οποίου δύναται να εκποιηθούν ή διατεθούν.
γ. Επαναπροσδιορίζεται η διαδικασία καταστροφής και διάθεσης πλωτών μέσων σε κακή κατάσταση και άνευ εμπορικής αξίας.
δ. Καταργείται το δικαίωμα της παραχώρησης κατά χρήση των κατασχεθέντων κ.λπ. ε.
Επανακαθορίζεται ο τρόπος:
- υπολογισμού της αποζημίωσης των ιδιοκτητών των κατασχεθέντων ειδών σε περίπτωση δικαίωσής τους μετά από αμετάκλητη δικαστική απόφαση, εφόσον τα κατασχεθέντα είδη έχουν εκποιηθεί ή διατεθεί.
- διάθεσης κλεμμένων οχημάτων και μηχανημάτων έργων, τα οποία μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχουν παραληφθεί από τους ιδιοκτήτες τους, στην Ελληνική Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις. (άρθρα 8-9 και 27-28)
3. Ρυθμίζονται φορολογικά θέματα της «Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.» και των άμεσων θυγατρικών της [Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.), Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.), Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.) και Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών Α.Ε. (Ε.ΔΗ.Σ. Α.Ε.)].
Ειδικότερα:
α. Οι άμεσες θυγατρικές της «Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.», οι οποίες υπάγονταν στις διατάξεις της παρ. 5 του άρθ. 82 του ν. 2238/1994 και του άρθρου 65Α του ν. 4174/2013 (περί φορολογικού πιστοποιητικού), θεωρείται ότι έχουν περαιώσει οριστικά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις για τις αντίστοιχες διαχειριστικές περιόδους ή φορολογικά έτη κατά τα οποία ενέπιπταν στις προαναφερόμενες διατάξεις, εφόσον στα ετήσια φορολογικά πιστοποιητικά που εκδόθηκαν ή πρόκειται να εκδοθούν, δεν υπάρχουν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας. Σε περίπτωση που υπάρχουν παραβάσεις στα ως άνω φορολογικά πιστοποιητικά, ο φορολογικός έλεγχος περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στις παραβάσεις αυτές,
β. Η ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε., εφόσον έχει αποδώσει απευθείας στο λογαριασμό του μοναδικού της μετόχου τα οφειλόμενα μερίσματα, θεωρείται ότι έχει εκπληρώσει όλες τις σχετικές φορολογικές της υποχρεώσεις, μη εφαρμοζομένων των άρθρων 8 και 10 του ν.δ. 1195/1942 και του άρθρου 18 του ν. 3943/2011 (περί απόδοσης ποσών που παραγράφονται υπέρ του Δημοσίου), καθώς και κάθε άλλης διάταξης περί προσθέτων φόρων, προστίμων και προσαυξήσεων. Το ίδιο ισχύει και για τυχόν οφειλόμενα μερίσματα, εφόσον καταβληθούν απευθείας στο λογαριασμό του μετόχου, εντός μηνός από την ημερομηνία δημοσίευσης του υπό ψήφιση νόμου. Τυχόν καταβληθέντες πρόσθετοι φόροι ή προσαυξήσεις δεν αναζητούνται.
Τα ανωτέρω εφαρμόζονται και για τις απορροφηθείσες από την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. εταιρείες, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις.
γ. Οι φορολογικές απαλλαγές του άρθρου 206 του ν.4389/2016 εφαρμόζονται και για κάθε δικαιοπραξία που καταρτίζεται (δυνάμει των άρθρων 201 του ν. 4389/2016 και του εισαγωγικού εδαφίου της παρ. 5 του άρθρου 13 του ν. 2636/1998) από την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. και τις άμεσες θυγατρικές της, εφόσον αυτές είναι υπόχρεες σε φόρο, εξαιρουμένων των Τ.Χ.Σ. και Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.,
δ. Από 1.1.2016, η ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. εξαιρείται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων και απαλλάσσεται από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.). [Σημειώνεται ότι η απαλλαγή της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. από ΕΝ.Φ.Ι.Α. έτους 2017 και μετά ισχύει ήδη.]
ε. Από 1.1.2017, απαλλάσσεται επίσης από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων. (άρθρο 10)
4. α. Προβλέπεται ότι, οι νέοι υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) δύνανται να διορίζονται, κατόπιν προκηρύξεων που εκδίδονται μετά την δημοσίευση του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου, στη Φορολογική και Τελωνειακή Ακαδημία σε προσωποπαγείς θέσεις που συνιστώνται με την πράξη διορισμού τους, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, με σκοπό την παρακολούθηση προγράμματος υποχρεωτικής εισαγωγικής εκπαίδευσης. Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα, λογίζονται και αμείβονται ως δόκιμοι δημόσιοι υπάλληλοι.
β. Με την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εισαγωγικής εκπαίδευσης, οι ανωτέρω υπάλληλοι καταλαμβάνουν κενές οργανικές θέσεις, σε υπηρεσίες αντίστοιχου κλάδου, κατηγορίας/ειδικότητας της Αρχής, με ταυτόχρονη κατάργηση της προσωποπαγούς θέσης. (άρθρο 11)
5.Επέρχονται τροποποιήσεις στον Κώδικά Φορολογικής Διαδικασίας (Κ.Φ.Δ. ν. 4174/2013), στα εξής κατά βάση σημεία:
Παρέχεται εξουσιοδότηση στον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε να ορίζει με απόφασή του κατηγορίες φορολογούμενων, οι οποίοι υποχρεούνται να παρέχουν αυτομάτως πληροφορίες για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, καθώς και την διαδικασία υποβολής των εν λόγω πληροφοριών.
Προστίθενται νέες περιπτώσεις διαδικαστικών παραβάσεων σχετικά με την έκδοση ή λήψη παραστατικών για πράξεις που δεν επιβαρύνονται με Φ.Π.Α. κ.λπ. και ορίζονται, κατά περίπτωση, οι αντίστοιχες κυρώσεις. (άρθρο 12)
Καθορίζεται και για τα έτη 2016-2019 ο χρόνος και ο τρόπος υποβολής, για τις επιχειρήσεις του άρθρου 43 του ν.4111/2013, όπως ισχύει, της ειδικής δήλωσης εισφοράς επί του συνολικού εισαγόμενου και μετατρεπόμενου σε ευρώ συναλλάγματος. (άρθρο 15)
Προστίθεται διάταξη στο άρθρο 13 του προϊσχύοντος Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Κ.Φ.Ε., ν.2238/1994) και προβλέπεται ότι, η πώληση ή η μίσθωση ακινήτου, στο οποίο λειτουργούσε επιχείρηση, μετά του τυχόν υφιστάμενου εξοπλισμού, σε άλλη επιχείρηση, δεν συνιστά μεταβίβαση επιχείρησης για την επιβολή φόρου υπεραξίας.
Η προαναφερόμενη διάταξη καταλαμβάνει εκκρεμείς υποθέσεις για τις οποίες έχει ήδη επιβληθεί φόρος υπεραξίας κατά το προαναφερόμενο άρθρο. (άρθρο 16)
.α. Καταργείται, εφεξής, η διάταξη της παρ.2 του άρθρου 8 του ν. 1882/1990, όπως ισχύει σχετικά με τη χορήγηση βεβαίωσης ηλεκτροδότησης ακινήτων.
β. Τροποποιείται το άρθρο 16 του π.δ.965/1980 περί φορολογίας ζύθου στα εξής σημεία:
(i) Επιτρέπεται, εφεξής, η συστέγαση και συλλειτουργία των ζυθοποιείων με μονάδες παραγωγής ποτών από ζύμωση του κωδικού ΣΟ 22.06.
(ii) Καταργούνται οι περιορισμοί που επιβάλλονται στα εργοστάσια ζυθοποιεία - βυνοποιεία αναφορικά με τους όρους εγκατάστασης τους. (άρθρο 17 και 18)
11. α. Επέρχονται νομοτεχνικές βελτιώσεις επί διατάξεων του ν. 4072/2012, προκειμένου αυτές να εναρμονιστούν με την Οδηγία 2010/45/EE.
β. Εξαιρείται το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (Τ.Ε.Κ.Ε.) από τις διατάξεις:
του ν. 4270/2014 αναφορικά με την υποβολή δημοσιονομικών αναφορών, (υποχρεούται σε υποβολή μόνο του ετήσιου προϋπολογισμού και των εντός του έτους αναπροσαρμογών του, της μηνιαίας αναφοράς εκτέλεσης προϋπολογισμού και των μηνιαίων μισθολογικών στοιχείων). που προβλέπονται για τα νομικά πρόσωπα που έχουν ταξινομηθεί ως Φορείς Γενικής Κυβέρνησης. (άρθρα 19 και 20)
12. Απλοποιείται η διαδικασία της ειδικής εκκαθάρισης των Ανωνύμων Εταιρειών Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (Α.Ε.Π.Ε.Υ.) και, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η διενέργεια αυτής από ένα πρόσωπο, τον Ειδικό Εκκαθαριστή (αντί των δύο, Επόπτη και Εκκαθαριστή). (άρθρο 21)
13. Εφαρμόζονται οι διατάξεις, που καθορίζουν τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (ΕΛΕΣυΠ), και για την άσκηση των καθηκόντων των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου της εν λόγω Εταιρείας. (άρθρο 22)
14. α. Παραχωρείται η κυριότητα, άνευ ανταλλάγματος, των οριζόμενων δημόσιων ακινήτων στους Δήμους: Αγράφων του νομού Ευρυτανίας για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των υπηρεσιών του, Χερσονήσου του νομού Ηρακλείου για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των υπηρεσιών του, Οιχαλίας του Νομού Μεσσηνίας (δύο ακίνητα) για εξυπηρέτηση πολιτιστικών σκοπών, Ιθάκης του Νομού Κεφαλληνίας για πολιτιστικούς σκοπούς - στέγαση του Οδυσσειακού Κέντρου, Νέστου του Νομού Καβάλας για πολιτιστικούς σκοπούς - στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Σπετσών του Νομού Αττικής για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Παιδικού Σταθμού Σπετσών και του Πολυδύναμου Ιατρείου Σπετσών, Ρόδου (συγκρότημα δέκα ακινήτων που αποτελούν τη «Ροδιακή Έπαυλη») για εξυπηρέτηση πολιτιστικών και κοινωφελών σκοπών,
β. Παραχωρείται επίσης, άνευ ανταλλάγματος, στο Υπουργείο Εσωτερικών η κυριότητα του οριζόμενου δημόσιου ακινήτου για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Αστυνομικού Τμήματος Μηλέων. γ. Η παραχώρηση της κυριότητας όλων των προαναφερόμενων ακινήτων αίρεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, εάν δεν χρησιμοποιηθούν εντός πενταετίας για τους σκοπούς για τους οποίους παραχωρούνται. (άρθρα 23 - 25)
15.α. Παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Οικονομικών, μετά από γνώμη του Δ.Σ. της επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, να παραχωρεί δωρεάν με απόφασή του, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, τις αίθουσες του Ζαππείου μεγάρου και εκτάσεων της Επιτροπής σε υπηρεσίες του Υποτομέα της Κεντρικής Κυβέρνησης, που περιλαμβάνονται στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, για την διεξαγωγή με δαπάνες τους, ιδιαίτερης εθνικής σημασίας εκδηλώσεις.
Οι ανωτέρω δωρεάν παραχωρήσεις δεν δύνανται να υπερβαίνουν το συνολικό ποσό των σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ ετησίως.
β. Η έναρξη ισχύς της ως άνω ρύθμισης ορίζεται για την 1-1-2017. (άρθρο 26)πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΓΓΡΑΦΟ ΦΩΤΙΑ..ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΟΥ ΔΝΤ ΜΕ YΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ FRAPORT ΓΙΑ …

…. ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΩΝ 14 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Πλιάτσικο δίχως τέλος από μια τραπεζική συμμορία παγκοσμίου βελινεκούς που έχει απλώσει τα πλοκάμια της παντού πάνω σε αυτή την χώρα και κάθε μέρα την κατακρεουργεί την καταστρέφει τη ισοπεδώνει και στο διάβα της δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο..κυβερνήσεις εθνικής προδοσίας υπογράφουν το ξεπούλημα δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας σε παραμάγαζα των ίδιων των τραπεζιτών που τις χρηματοδοτούν από παγκόσμιους οργανισμούς παραβιάζοντας κάθε έννοια λειτουργίας τους και αθετώντας τους σκοπούς και τους κανόνες σύστασης τους..
Με έκπληξη σας αποκαλύπτουμε ακόμη ένα έγγραφο φωτιά των εγκλημάτων που γίνονται σε αυτή την χώρα με τις ευλογίες μιας τραπεζικής μαφίας που στο πειραματόζωο Ελλάδα δείχνει τα δόντια της.
Ο IFC είναι ένας διεθνείς οργανισμός ο οποίος συστάθηκε το 1945 με την συμφωνία του bretton woods όπου εκεί θεσμοθετηθήκανε τρεις συνολικά οργανισμοί το ΔΝΤ η παγκόσμια τράπεζα και το International Finance corporation..που ως σκοπό είχε την χρηματοδότηση συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων σε χώρες απολύτου φτώχειας για την ανάπτυξη και την ευημερία αυτών των λαών..Σήμερα με μεγάλη μας έκπληξη ανακαλύπτουμε πως ο εν λόγω φορέας χρηματοδοτεί την fraport προκειμένου να αγοράσει τα 14 Ελληνικά αεροδρόμια..Χρήμα το οποίο προήλθε μέσα από την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους της Ελλάδος και των τόκων αυτών σήμερα έρχονται και εξαγοράζουν τα πάντα..
Το ακόμη πιο εξωφρενικό αυτής της υπόθεσης και των εγκλημάτων που γίνονται εις βάρος της χώρας είναι το γεγονός πως η εν λόγω χρηματοδότηση γίνεται μέσω του υποκαταστήματος της IFC στην τουρκία άλλωστε αυτό μας αποκαλύπτει και το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε o εν λόγω οργανισμός από την κωνσταντινούπολη και συντάκτη του κειμένου κάποιον κύριο Basak Pamir δείτε το αποκαλυπτικό έγγραφο..


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ΜΑΡΤΙΝΗΣ «ΔΙΝΕΙ» ΣΑΜΑΡΑ – ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΚΑΤ ΑΝΤΙΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΗ!

Δείτε έγγραφα στα ntokoumenta.gr που αποκαλύπτουν ότι τα ήξεραν όλα απο το 1998…

Γιάννης Ντάσκας

Πολλοί, μεταξύ αυτών και πολιτικοί μας λένε ότι «δικαιωθήκαμε με τον Μαρτίνη και με την προφυλάκισή του » και μας ρωτούν «πόσο χαρούμενοι είμαστε».

Ο Κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε αυτό το σκάνδαλο το 1998 ως το μεγαλύτερο απο καταβολής ελληνικού κράτους, και γι αυτό μας παρότρυνε να το φέρουμε στην επιφάνεια το 1998 εξασφαλίζοντάς μας έναν πλήρη φάκελο, όπου κυριαρχούσε μια οικονομική «μελέτη» κατασκευής του ιδιωτικού νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» γραμμένη με χειρόγραφη παραπομπή …4-5 λέξεων που έγραφε ότι η κατασκευή θα κοστίσει μερικά δις δραχμές.

Αρχίσαμε απο το 1998 να γράφουμε.

Κατά διαστήματα έγραφαν και κάποιοι άλλοι και μετά λίγο καιρό τα ανακαλούσαν ως ανακριβή γιατί «έλαβαν εξηγήσεις απο την πλευρά του Ερυθρού Σταυρού».

Αυτό μας ζήτησαν και μας να κάνουμε.

Με την διαφορά ότι μας πρόσφεραν ΠΑΚΤΩΛΟ χρημάτων για να γράψουμε ότι «είχαμε λάθος πληροφορίες, να δώσουμε το χέρι στον Μαρτίνη, να πάρουμε τον πακτωλό και ας κάνουμε εμετό μετά».

Δεν δεχθήκαμε ποτέ…

Χάναμε τις αξιοπρεπέστατες διευθυντικές μας θέσεις γιατί οι «φιλοι» μας τα έβρισκαν στη συνέχεια με τον Μαρτίνη και φτου και απο την αρχή εμείς…

Από τότε, όμως γράφαμε και λέγαμε σε εκπομπές ότι ο Μαρτίνης δεν θα μπορούσε να επιβιώσει ούτε ένα μήνα στην κορυφή του Ερυθρού Σταυρού αν δεν βρισκόταν σε κλοιό προστασίας από «περιθωριακά υποκείμενα με κοινωνική στίλβωση» και κάναμε ευθείες αναφορές σε προστασία του απο κορυφαίους πολιτικούς αυτά τα 31 χρόνια της διαδρομής του.

Πλούτισε ο ίδιος πάρα πολύ…Αλλά πλούτισαν πάρα πολύ οι πανίσχυροι προστάτες του…

Είχε τόση δύναμη ώστε να εισχωρεί στην κορυφή της εξουσίας.

Σήμερα είναι ο ίδιος προφυλακισμένος και δικαστικοί λειτουργοί έχουν ενταφιάσει έρευνες για κακουργήματα εδώ και χρόνια.

Καταθέταμε επι ημέρες σε ανακριτές μας έλεγαν ότι είναι φοβερά τα εγκλήματα που προφορικά κια γραπτά καταθέταμε και μετά οι έρευνες κατέληγαν στα αρχεία…Καμία απόδειξη;

Κι όμως …Ο Μαρτίνης προφυλακίστηκε για στοιχεία του 1998!!!

Δείτε προσεκτικά ένα από τα έγγραφα που δημοσιεύσαμε τότε…Μιλάει για μίζες του ….1998!
Δείτε και το άλλο.

Μιλάει για δημοσιογραφική πληροφόρηση με μαγνητοφώνηση κλπ και αναφέρεται στα περίφημα κληροδοτήματα...
Ολα αυτά τα είχαμε από τότε...Ο Μαρτίνης μας εξουδετέρωνε πάντα αφού κατάφερνε όχι μόνο πολιτικούς, αλλά και ...συγγενείς να τους πείθει εναντίον μας.Σήμερα ο Μαρτίνης μας μιλάει ακριβώς για να επιβεβαιώσει αυτά που γράφαμε τότε. Οτι δηλαδή είχε την προστασία των πολιτικών.
Τα ίδια λέει σήμερα και σε άλλους, όχι μόνο σε μας.

Στον Κώστα ζήτησε με συνέντευξη στο DOCUMENTO κατ αντιπαράσταση εξέταση με τους πρώην Υπουργούς Γεωργιάδη, Βορίδη, Λοβέρδο, μιλάει για τον εκβιασμό που υπέστη ώστε το ιδιωτικό νοσοκομείο να περάσει στον όμιλο Βγενόπουλου κλπ

Το "Ερρίκος Ντυνάν" χτίστηκε ως ιδιωτικό νοσοκομείο με κλεμμένα χρήματα από τα δημόσια ταμεία και τον Ερυθρό Σταυρό, μέσω κληροδοτημάτων κλπ
Ουσιαστικά όμως ο Μαρτίνης το παρέδωσε στη διοίκηση και εκμετάλλευση πολιτικών.Αυτοί δεν θα είχαν κανένα λόγο να βάλουν έναν ιδιωτικό μπελά στο κεφάλι τους παρά μόνο αν είχαν κέρδος.
Οσο είναι μόνο ο Μαρτίνης προφυλακισμένος καμία δικαίωση δεν ήρθε για το "μεγαλύτερο σκάνδαλο απο καταβολής ελληνικού κράτους". Μας είναι αδιανόητο να έχουν εισπράξει παιδιά υπουργών ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ χιλιάδες ευρώ για να κάνουν "δημόσιες σχέσεις" στον Ερυθρό Σταυρό". 
Να εκποιούνται κληροδοτήματα με μίζες τεράστιες ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ.

Σε αυτά τα πλαίσια εκποιήθηκε και το"ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ" με διαδικασίες στην διεφθαρμένη τραπεζική σκηνή της Κύπρου μέσω Βγενόπουλου και Σάλλα.

Ο Μαρτίνης προκαλεί σε κατ αντιπαράσταση εξέταση. Πρέπει να το κάνει η Εξεταστικη Επιτροπή της Βουλής υπό μια προυπόθεση. Να μιλήσει ο Μαρτίνης για τους πρώην πρωθυπουργούς και όλους τους πρώην Υπουργούς από την εποχή που πήρε την Διοίκηση το 1985. Ποιόν δικαστικό του σύστησε τότε ο μακαρίτης Υπουργός Δικαιοσύνης Βαγγέλης Γιαννόπουλος και ποιά διαδρομή είχε αυτός που του σύστησε στη συνέχεια;

Είχε εμπλοκή στον Ερυθρό Σταυρό;
Ποιοί άλλοι δικαστικοί λειτουργοί απο τον ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ χώρο είχαν εμπλοκή και ποιά ακριβώς;
Ποιές σχέσεις είχαν αυτοί πριν και στη συνέχεια με πολιτικά κόμματα;
Στην Κύπρο το Ερρίκος Ντυνάν " πουλήθηκε 115 εκατομμύρια η πολύ λιγότερα;
Και αν πουλήθηκε λιγότερα σε ποιές τσέπες κατέληξε η διαφορά;Ο Ανδρέας Μαρτίνης λέει τώρα στον Κώστα Βαξεβάνη ότι ο Σάλλας έδωσε εντολή στον Υπουργό για να του δώσει το "Ερρίκος Ντυνάν" και πάνω από τον Υπουργό μια φωνή του είπε "Ναι Ανδρέα, κάνε έτσι για να σωθεί το Ντυνάν".
Η εφημερίδα τον ρωτά ποιός το είπε αυτό και εκείνος απαντά
"Αυτός που μου το είπε ήταν πιο πάνω απο Υπουργό"
Η εφημερίδα τον ξαναρωτά :
"Πρωθυπουργός δηλαδή σας το είπε;"
Και εκείνος απαντά "Δεν ξέρω, θα τα πω στη Βουλή".Αυτά είναι τα σημαντικά.
Πάνω από τον Υπουργό τότε ήταν ο Σαμαράς και ο Παπούλιας.

Με δεδομένο ότι στο συμβούλιο διορίστηκαν όλοι οι άνθρωποι του Σαμαρά (Νίκας, Μπούρας, Κωνστατακόπουλος, Στάϊκου-Σάλλα, Αυγερινός κλπ) είναι προφανές ότι εννοεί τον Σαμαρά, για τον οποίο όπως μας είπε έχει και μπιλιετάκια διορισμών κλπ.

Η προφυλάκιση του Μαρτίνη καμία δικαίωση δεν είναι.
Ιδιαίτερα μάλιστα αν τον πιέσουν "να πεθάνει στη φυλακή, ώστε να τα φορτώσουν όλα"

Η κυβέρνηση αυτή αν ήθελε πράγματι το φως και την αλήθεια θα έπρεπε να έχει κάνει συμφωνία αποκάλυψης με τον Μαρτίνη και να τον έχει υπο προστασία σε ασφαλές και άνετο για την κάκιστη υγεία του μέρος.

Ετσι γίνεται στις δυτικού τύπου δημοκρατίες.
Στις μπανανίες τον "πεθαίνουν" στη φυλακή...
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συγκλονίζουν οι αριθμοί: 79 άνθρωποι αυτοκτόνησαν στην Κρήτη, σε 2,5 χρόνια

Εβδομήντα εννιά άνθρωποι αποφάσισαν να κόψουν οι ίδιοι βίαια το νήμα της ζωής τους μέσα σε 2,5 χρόνια και συγκεκριμένα το 2015, το 2016 και το 2017 (έως τον Μάιο).
Οι περισσότεροι αυτοκτόνησαν για ψυχολογικούς και οικονομικούς λόγους ενώ κάποιοι αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην ζωή τους για προσωπικούς λόγους ή για προβλήματα υγείας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το cretapost το 2015 καταγράφηκαν 41 αυτοκτονίες ενώ το 2016 μειώθηκαν σε ποσοστό άνω του 40% καθώς 26 άνθρωποι έκοψαν το νήμα της ζωής τους. Την ίδια ώρα, το 2017 έως και τον Μάιο έχουν σημειωθεί 12 αυτοκτονίες.
Δυστυχώς ανάμεσα στους αυτόχειρες ήταν και δύο ανήλικοι (17 χρόνων το 2015 και 16 ετών το 2016).
Οι αυτοκτονίες των 29 μηνών ετών σε… αριθμούς
79 άνθρωποι αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην ζωή τους σε όλη την Κρήτη τους τελευταίους 29 μήνες. Μάλιστα οι περισσότερες αυτοκτονίες σημειώθηκαν τους μήνες Φεβρουάριο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο του 2015 αλλά και τον Οκτώβριο του 2016 (από 5) ενώ μαύρη μέρα αποτελεί η 24 Μαρτίου του 2016 που σημειώθηκαν τρεις αυτοκτονίες.
Γένος και ηλικίες: Από τους 79 ανθρώπους οι 67 είναι άνδρες και οι 12 γυναίκες. Οι περισσότεροι – 38 για την ακρίβεια – ήταν ηλικίας από 36 έως 60 χρόνων, 29 ήταν ηλικιωμένοι ενώ 12 άτομα έως 35 χρόνων – ανάμεσά τους ένας 16χρονος κι ένας 17χρονος.
Τοποθεσία: Την «μαύρη» πρωτιά στις αυτοκτονίας έχει ο νομός Ηρακλείου καθώς το σε αυτούς τους 29 μήνες έβαλαν τέλος στην ζωή τους 42 άτομα. Ακολουθεί ο νομός Χανίων με 22 αυτόχειρες, ο νομός Λασιθίου με 10 και τέλος ο νομός Ρεθύμνου με 5.
Τρόπος: Οι περισσότεροι άνθρωποι που αποφάσισαν να κόψουν το νήμα της ζωής τους το έκαναν με ένα κομμάτι σκοινί ή με ένα όπλο. Πιο συγκεκριμένα 35 άνθρωποι επέλεξαν τον απαγχονισμό και 23 αυτοπυροβολήθηκαν. Δώδεκα άτομα αποφάσισαν να πέσουν από το μπαλκόνι του σπιτιού τους ή του νοσοκομείου, έξι άνθρωποι δηλητηριάστηκαν (είτε με φυτοφάρμακο, είτε με χάπια, είτε με υγραέριο), δύο επέλεξαν τον πνιγμό ενώ ένας αυτοπυρπολήθηκε.
Οι αυτοκτονίες του 2017 (έως τον Μάιο) σε… γεγονότα
Ιανουάριος
7: Ανήμερα των Φώτων ένας 56χρονος έφτιαξε μία θηλιά με το κασκόλ του και αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του στο Ηράκλειο.
18: 55χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο σπίτι του στην περιοχή Μεσκλά Χανίων.
19: 47χρονος πνίγηκε σε παραλία των Γουβών Ηρακλείου. Είχε αφήσει σημείωμα τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο σπίτι του, στα οποία εξηγούσε πού θα πήγαινε για να βάλει τέλος στη ζωή του και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την πράξη.
31: 87χρονη απαγχονίστηκε στο σπίτι της κόρης της στην Ιεράπετρα Λασιθίου.
Φεβρουάριος
13: 78χρονος αυτοπυροβολήθηκε με μία καραμπίνα στο χωριό Κακόπετρος του δήμου Πλατανιά στα Χανιά.
Μάρτιος
20: 31χρονος απαγχονίστηκε στο κλιμακοστάσιο του σπιτιού όπου έμενε η οικογένειά του στα Καπαριανά Μεσσαράς.
Απρίλιος
14: 56χρονη έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της στο Βατόλακο Χανίων.
19: 54χρονος αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο στο σπίτι του στον Αλικιανό Χανίων.
Μάιος
13: 60χρονος επιχειρηματίας απαγχονίστηκε μέσα στην επιχείρησή του στην οδό Κισσάμου Χανίων.
70χρονος έπεσε από μεγάλο ύψος στην οδό Αριστείδου της περιοχής Ανάληψης στο Ηράκλειο.
18: 42χρονη απαγχονίστηκε μέσα στο σπίτι της στα Καμίνια Ηρακλείου.
22: Νεαρός άνδρας έπεσε στο… κενό από γέφυρα του ΒΟΑΚ λίγο μετά το Ατσιπόπουλο στο Ρέθυμνο.
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!