EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Ζητά Αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη για μίζες !!!!!!!!

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσέφυγαν οι Γιάννης Σμπώκος, Γιώργος και Πέτρος Χριστοδουλίδης, Γιώργος Καμάρης και Λάμπρος Μπαρτζώκας, ζητώντας την αναίρεση του υπ. αριθμ. 621/2017 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με το οποίο παραπέμπονται να δικαστούν για μίζες στην προμήθεια των αντιαεροπορικών συστημάτων OSA.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Σμπώκο, ο βασικότερος λόγος αναίρεσης είναι ότι οι κατηγορίες που του αποδίδονται βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στα ίδια τραπεζικά εμβάσματα μεταξύ τρίτων προσώπων σε τράπεζες του εξωτερικού, για τα οποία έχει ήδη παραπεμφθεί σε άλλη δίκη. Πρόκειται για αυτή που αφορά στην προμήθεια των αντιαεροπορικού συστήματος ΤOR-M1, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Οκτώβριο του 2016.
«Στη δικογραφία για τα ΟSΑ δεν υπάρχει κανένα απολύτως άλλο στοιχείο, έγγραφο ή μαρτυρία που να αναφέρεται σε παθητική δωροδοκία στο πρόσωπό μου. Η ανάκριση άνευ εταίρου θεώρησε αυθαιρέτως ότι τα εμβάσματα αυτά δήθεν σχετίζονται με παθητική δωροδοκίας εις βάρος μου, αγνοώντας παράλληλα ότι τα ίδια ακριβώς εμβάσματα συσχετίστηκαν για την ίδια κατηγορία εις βάρος μου (παθητική δωροδοκία) στο αμετάκλητο παραπεμπτικό Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την υπόθεση των TOR-M1, γεγονός το οποίο, οδηγεί σε πασίδηλη εκκρεμοδικία. Τα επίμαχα εμβάσματα είναι ταυτόσημα ως προς τον αποστολέα, ως προς τον παραλήπτη, ως προς τα ποσά και τις ημερομηνίες. Δηλαδή, σε ότι αφορά εμένα, το σύνολο των κατηγοριών της παρούσης υπόθεσης, εμπεριέχεται και ταυτίζεται με το βούλευμα για τα ΤΟR M1.»
Επιπλέον, υποστηρίζει στην προσφυγή του ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκατοντάδες τραπεζικά έγγραφα, τα οποία απεστάλησαν από τις ελβετικές αρχές με τη διαδικασία της δικαστικής συνδρομής, δεν έχουν μεταφραστεί στην ελληνική γλώσσα. Ως εκ τούτου, «το βούλευμα πάσχει από απόλυτη ακυρότητα καθώς γίνεται χρήση αυτών των αμετάφραστων εγγράφων».
Κατά τον Σμπώκο το βούλευμα πρέπει να αναιρεθεί και για έναν ακόμη λόγο: ότι δεν διαβιβάστηκε η δικογραφία στη Βουλή για τον Ακη Τσοχατζόπουλο-επί υπουργείας του οποίου υπεγράφη η σύμβαση για τα ΟSA το 1998- αν και στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται ως «συναυτουργός του στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Όπως σημειώνει , μπορεί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών η δωροδοκία για τον Τσοχατζόπουλο να έχει παραγραφεί, δεν ισχύει όμως αυτό και για το ξέπλυμα που θεωρείται διαρκές αδίκημα.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Ρουκέτες» Μαρτίνη στην εξεταστική για την υγεία!

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας κατέθεσε, σήμερα ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης με την ιδιότητα του μάρτυρα.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μαρτίνης, ορκιζόμενος με θρησκευτικό όρκο, και δηλώνοντας «κάτοικος Κορυδαλλού», υποστήριξε ότι «το τυφλό μίσος και η ιδιοτέλεια όταν συνοδεύεται με αφέλεια κάνουν λάθος».
Ο Ανδρέας Μαρτίνης, στην κατάθεσή του, υποστήριξε ότι «τον Απρίλιο του 2017, ευρισκόμενος στον Κορυδαλλό, όχι ως πρόεδρος του Ντυνάν, αφού είχε παραιτηθεί όπως του είχε ζητήσει εγγράφως ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης του πήγε κατάσχεση για χρέη μισθωτών υπηρεσιών που οι «κύριοι»» όπως τους χαρακτήρισε «αμέλησαν» να δηλώσουν.
Επ’ αυτού ζήτησε από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής να ζητήσουν τον έλεγχο των προσώπων και των οικονομικών υπηρεσιών που εγκαταστάθηκαν στον νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» πριν τον πλειστηριασμό.
Επιπλέον ζήτησε να εξεταστούν τα πεπραγμένα της ΔΟΥ Κηφισιάς, ισχυριζόμενος ότι το σχέδιο ήταν «πρώτα να εξοντωθεί γιατί ήθελαν να τον λυγίσουν».
Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο κ. Μαρτίνης υποστήριξε ότι «το Ντυνάν είναι ή το μεγάλο του σφάλμα ή η μεγάλη του προσφορά», λέγοντας ότι ακόμα και σήμερα του έρχονται κατασχέσεις.
Ερωτηθείς σχετικά, επανέλαβε πολλές φορές ότι το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» ήταν Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα νοσοκομείο.
«Εξ αυτού του λόγου», όπως είπε, «δόθηκε άδεια από λειτουργίας του νοσοκομείου από το υπουργείο Υγείας επί υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου και όχι από την τότε Νομαρχία και τα εγκαίνια έγιναν τον Φεβρουάριο του 2000».
Τόνισε ότι «το καταστατικό συστήθηκε με νόμο που ψηφίστηκε το 1992 χάρη στον Γιώργο Σούρλα και στους αείμνηστους Καραμανλή και Τσαλδάρη που έπεισαν τον αείμνηστο, πρωθυπουργό τότε, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ότι θα ήταν θεάρεστο έργο η δημιουργία αυτού του κοινωφελούς νοσοκομείου».
Επισήμανε, επίσης, ότι επειδή ο ίδιος δεν γνωρίζει από οικονομικά το νοσοκομείο από την πρώτη μέρα της λειτουργίας είχε manager.
Ο κ. Μαρτίνης ισχυρίστηκε ενώπιον της επιτροπής ότι μετά το 2006 άλλαξε το καταστατικό, ενώ την ίδια στιγμή επρόκειτο να εισρεύσει, όπως είπε, «πολύ χρήμα από ΣΔΙΤ στο νοσοκομείο και το ΔΣ από 10μελές έγινε 7μελές».
«Επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου», συνέχισε ο Ανδρέας Μαρτίνης «ήταν ήδη ψηφισμένο το νέο καταστατικό και ο πρόεδρος του νοσοκομείου αποστερείτο των οικονομικών αρμοδιοτήτων οι οποίες πήγαν στον τότε αντιπρόεδρο τον κ. Στεργίου». «Από την εποχή Αβραμόπουλου και μετά άρχισε η ιστορία» όπως είπε ο Ανδρέας Μαρτίνης.
Ερωτηθείς για το εάν και κατά πόσο είχαν νοσηλευτεί δωρεάν στο «Ερρίκος Ντυνάν» επώνυμοι (πολιτικοί, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, δικαστικοί) απήντησε ότι αφενός επειδή το νοσοκομείο είχε συμβληθεί με το «Κοργιαλένειο Ίδρυμα» κάποιοι μπορεί ν είχαν νοσηλευτεί μέσω «Κοργιαλένειου», και άρα νοσηλευόντουσαν σε χώρο που είχε παραχωρηθεί στο Δημόσιο, ενώ υποστήριξε ότι κάποιοι επίσης μπορεί να νοσηλεύονταν χωρίς να πληρώνουν πέραν των ασφαλιστικών τους ταμείων.
Στη συνέχεια της κατάθεσής του, ο κ. Μαρτίνης υποστήριξε ότι όταν «είδε την επιθυμία να αλωθεί το Ντυνάν η επιθυμία του ήταν να πάει στο Δημόσιο και όχι σε κάποιον ιδιώτη όπως και έγινε».
Ο κ. Μαρίνης έκανε ειδική αναφορά στον τότε υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο λέγοντας χαρακτηριστικά:
«’Έρχομαι στη λαίλαπα που την περίμενα ως σωτηρία και ονομάζεται Λοβέρδος». Περιέγραψε πως είχε σύρει στα δικαστήρια τον Ανδρέα Βγενόπουλο και πως απέσυρε όλα τα ένδικα μέσα με εντολή Ανδρέα Λοβέρδου.
Ισχυρίστηκε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος παραπλάνησε και τη Βουλή ίσως γιατί πίστευε ότι «θα μας σώσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια αφού παραιτηθήκαμε από τα ένδικα μέσα μας «έφτυσε» και αξίωσε να παραιτηθούμε και στο Συμβούλιο Εφετών».
«Τότε σιχάθηκα τον εαυτό μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρτίνης. Έκανε, επίσης, ειδική αναφορά στον τότε σύμβουλο του Ανδρέα Λοβέρδου, τον Λυκούργο Λιαρόπουλο, λέγοντας ότι προέτρεπε πέραν των άλλων να μην τον ψηφίσουν ξανά για πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν».
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο κ. Μαρτίνης ανέφερε ότι επί υπουργίας Ανδρέα Λυκουρέτζου καίτοι ο ίδιος προσπάθησε να δει και να μιλήσει με τον υπουργό, ο κ. Λυκουρέτζος επέλεξε να μιλά για τα θέματα του Ντυνάν με τον manager του νοσοκομείου κ. Χαραμή. Ως εκ τούτου προσπάθησε να μιλήσει και με τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά αυτός τον παρέπεμψε στον διευθυντή του γραφείου του, Κώστα Μπούρα.
«Τότε» είπε ο κ. Μαρτίνης «επικοινώνησα με τον Χρήστο Σταϊκούρα και κατάλαβα ότι ο κύβος είχε ριφθεί, το νοσοκομείο να πάει στην Τράπεζα Πειραιώς».
Σε άλλο σημείο, ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» αναφέρθηκε και στον Άδωνι Γεωργιάδη υποστηρίζοντας ότι επί υπουργίας του, του ζήτησε εγγράφως να παραιτηθεί και αυτός και ολόκληρο το ΔΣ και «να ορίσει ο κ. Γεωργιάδης ένα προσωριν».
Μάλιστα ανέφερε ότι του είπε «πρέπει να παραιτηθούν, καθώς τα δάνεια όλα τα πήρε η Τράπεζα Πειραιώς και ζητά να οριστεί προσωρινό ΔΣ το οποίο, όπως είπε έπρεπε να κάνει εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ που ποτέ δεν έκανε».
Ο Ανδρέας Μαρτίνης έκανε ειδική αναφορά και στον μετέπειτα υπουργό Μάκη Βορίδη λέγοντας ότι πέντε μέρες πριν τον πλειστηριασμό, με νόμο, έδωσε ασυλία στα μέλη του ΔΣ του νοσοκομείου.
Ερωτηθείς από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάπα, ο Ανδρέας Μαρτίνης επανέλαβε ότι στην αντιδικία του νοσοκομείου με τον Ανδρέα Βγενόπουλο το υπουργείο, με υπουργό τον Ανδρέα Λοβέρδο, πήρε το μέρος του Βγενόπουλου ζητώντας από τον ίδιον να αποσύρει τις μηνύσεις, και συνοψίζοντας είπε χαρακτηριστικά: «ο Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του Ντυνάν και ο Γεωργιάδης τον σφράγισε πολύ καλά».
Ερωτηθείς από τον κ. Λάπα εάν «ο Άδωνις Γεωργιάδης εξυπηρετούσε τα συμφέροντα συγκεκριμένου τραπεζίτη» ο κ. Μαρτίνης απάντησε «Δεν ξέρω» και συνέχισε λέγοντας ότι «διοικητικά υπάκουσε συγκεκριμένο τραπεζίτη για να σώσει το νοσοκομείο καίτοι δεν είχε δικαίωμα παρέμβασης». Σε ερώτηση αν ο Μάκης Βορίδης συνέβαλε στην πορεία προς τον πλειστηριασμό απήντησε «Ναι».

Τέλος για την «Ημιθέα», ο Ανδρέας Μαρτίνης δήλωσε ότι δεν μπορούσε να αποκτήσει νοσοκομείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και χαρακτήρισε την τροπολογία Βορίδη «φωτογραφική» εις βάρος του Ντυνάν και του Δημοσίου.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατατέθηκαν εν μέσω αντιδράσεων οι 5 τροπολογίες με τα σκληρά προαπαιτούμενα (έγγραφα)

Ψηφίζονται την Παρασκευή σε άσχετο νομοσχέδιο.
Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να φέρει σε τροπολογίες τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν προκειμένου να κλείσει η β’ αξιολόγηση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
Το θέμα ετέθη από τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση στην Διάσκεψη των Προέδρων και σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένονται 5 έως 6 τροπολογίες, οι οποίες θα ενταχθούν σε μια κύρωση σύμβασης για την αλιεία που ψηφίζεται την Παρασκευή 9 Ιουνίου.
Ωστόσο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι οδηγεί σε απόλυτο ευτελισμό τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Όπως έλεγε ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Κ. Τσιάρας η πρακτική αυτή συνιστά πλήρη υποβάθμιση των νομοθετικών λειτουργιών και πρότεινε να υπάρξει ένα ξεχωριστό μίνι νομοσχέδιο ώστε να δοθεί η δυνατότητα συζήτησης στην επιτροπή και στην Ολομέλεια προκειμένου να έχουν τον χρόνο οι βουλευτές να ενημερωθούν για το περιεχόμενο των διατάξεων και επιπλέον να μπορούν να τις συζητήσουν.
Και αυτό, καθώς οι επίμαχες ρυθμίσεις αφορούν συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα, τα οικονομικά των κομμάτων, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, το αφορολόγητο και τις συλλογικές συμβάσεις.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ενστάσεις φέρεται να διατύπωσε και η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου, ενώ ο κ. Βούτσης δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει για το θέμα με το Μέγαρο Μαξίμου.
Πάντως σε κάθε περίπτωση η αντιπολίτευση ζήτησε αν μη τι άλλο να έρθουν προς ψήφιση την Δευτέρα ώστε να υπάρχει ο ελάχιστος χρόνος προκειμένου να τις μελετήσουν.
Οι τροπολογίες αναμένεται να κατατεθούν στο νομοσχέδιο για την κύρωση της τροποποιημένης Συμφωνίας για την Ίδρυση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο σήμερα ή και κατά την διάρκεια συζήτησής του στην Ολομέλεια, όπως επισήμαινε ο κ. Τσιάρας για να καταδείξει την ανορθολογική πρακτική νομοθέτησης που επιλέγει για άλλη μια φορά η κυβερνητική πλειοψηφία.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Βουλή, στις 10:00 θα αρχίσει στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Αλιεία, στο οποίο εντάσσονται οι τροπολογίες, με τον βασικό προγραμματισμό να ορίζει τη λήξη της συζήτησης στις 17:00, προκειμένου έως τις 18:00 να έχουν ολοκληρωθεί οι ονομαστικές ψηφοφορίες, αν υποβληθούν αντίστοιχα αιτήματα.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

H ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΥΞΗΣΕ ΚΑΤΑ 25 ΕΚ..ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Πολιτική αλητεία δίχως τέλος από μια κυβέρνηση ψευτοαριστερών απατεώνων που εμπαίζουν και κοροϊδεύουν έναν ολόκληρο λαό..Προ 3μηνου οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζανε γιατί καταφέρανε να ανταλλάξουν τα ομόλογα του EFSF και τα οποία πήγανε στα χέρια των τραπεζών και για την σωτηρία αυτών μέσω του ΤΧΣ ύψους 3,8 δις ευρώ και τα πληρώνει ο Ελληνικός λαός με τα μνημόνια τους..Το πανηγύρι των πολιτικών απατεώνων το οποίο κάνανε πλύση εγκεφάλου στον Ελληνικό έλεγε πως το επιτόκιο δανεισμού της χώρας μετατράπηκε από κυμαινόμενο σε σταθερό.. Με απόφαση την οποία φέρει την υπογραφή του κυρίου χουλιαράκη αποκαλύπτεται το μέγεθος της πολιτικής και τραπεζικής απάτης αλλά και την αύξηση του δημοσίου χρέους περί των 25,3 εκατομμυρίων ευρώ..

Δείτε λοιπόν τι σκληρή διαπραγμάτευση κάνανε και τι καταφέρανε 
Δύο ομόλογα ονομαστικής αξίας 2,5 δις και 1,25 δις με επιτόκια δανεισμού euribor 6μήνου + 0,46% και το δεύτερο με euribor 6μηνου + 0,64% το ανταλλάξανε με ένα νέο ομόλογο σταθερού επιτοκίου 1,761%...Αξία και νόημα θα είχε η εν λόγω συμφωνία μόνο στην περίπτωση που το euribor είχε τιμές μαζί με το spread πάνω από το νέο ομόλογο πράγμα και το οποίο δεν συνέβη μια και όχι μόνο δεν θα υπάρξει κούρεμα του δημοσίου χρέους αλλά πρόσθετη επιβάρυνση ύψους 25,2 εκατομμυρίων ευρώ. μια και όπως θα δείτε παρακάτω από το σχετικό δελτίο της ΕΚΤ το euribor 6μηνου είναι αρνητικό -0,25% ήτοι σημαίνει πως υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση ύψους 1,5% επί του νέου ομολόγου

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιστορίες να περνάει η ώρα...

ΣΤΑΘΗΣ

«Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης;» (σ.σ.: των αναμενόμενων στις 15 Ιουνίου) ρώτησαν τον κ.Τσακαλώτο«Πάντα υπάρχουν» απάντησε εκείνος. Συγκλονίσθηκα! Φιλοσοφημένος, λακωνικός, αρειμάνιος!Χαίρε,

βάθος αμέτρητον, τα πάντα εν σοφία συλλογάσαι. Ομως, τώρα που το καλοσκέφτομαι, για αυτήν την κυβέρνηση δεν έχουν σημασία οι ημερομηνίες!


Τι 15 Ιουλίου του 2015, τι Μάρτιος του 2016, τι Νοέμβριος, τιΔεκέμβριος, τι 20 Φεβρουαρίου του 2017, τι 15 Ιουνίου του ιδίου έτους - η κυβέρνηση αυτή έχει συμπυκνώσει όλες τις ημερομηνίες σε μία, στιςΕιδούς του Μαρτίου.


Και υπ’ αυτήν την έννοια η κυβέρνηση αυτή έλυσε το μυστήριο του χρόνου, κάτι που ούτε ο Αϊνστάιν, ουδέ ο Ερμής ο Τρισμέγιστοςκατόρθωσαν. Ο χρόνος δεν έχει πριν και μετά, δεν είναι ένα άνυσμα που έρχεται από ένα σημείο στο παρελθόν κι εκτείνεται σε ένα σημείο στο μέλλον, ο χρόνος δεν είναι άναρχος (όπως ο Θεός) και ατελεύτητος, ο χρόνος είναι ένα και μόνο σημείο: οι Ειδοί του Μαρτίου.


Το οποίον σημείο (των Ειδών του Μαρτίου) πιθανόν να έχει και μια κβαντική παραλλαγή, τις «ελληνικές καλένδες», ημερομηνία καθ’ ην αναμένεται να αποπληρωθεί το ελληνικό χρέος.


Και μετά απ’ αυτές τις ευγενικές σκέψεις (που μου εμπνέει πάντα ο κ.Καρανίκας), καλημέρα σας! Και μου άρεσε πάρα πολύ η ομιλία που απέστειλε ο κ. Μπομπ Ντύλαν στη Σουηδική Ακαδημία, προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του για την απονομή του Βραβείου Νόμπελ και έτσι να παραλάβει και το χρηματικό έπαθλο που το συνοδεύει - 800.000 δολάρια ή ευρώ, δεν ενθυμούμαι καλώς.


Ο μπαγάσας ο τραγουδιάρης (όπως θα τον αποκαλούσαν, λόγω οικειότητας, τα χιπστεράκια τα ατίθασα) απέδειξε με την ομιλία του ότι η Μούσα του μουζικάντη μπορεί να διαθέτει την κλασική παιδεία που έκανε (και αυτή) το έργο του μεγάλο και πανανθρώπινο.


Η Οδύσσεια - όλοι έχουμε στιγμές, πόθους και πάθη του Οδυσσέα μέσα μας, τα πρώτα διαβάσματα, Θερβάντες και Εριχ Μαρία Ρεμάρκ, ο Μόμπι Ντικ, Πλάτωνας και Αριστοτέλης, η Ιουδαιοχριστιανική παράδοση, η φρίκη των πολέμων, οι αναζητήσεις των ταξιδιών, ο αγώνας της εννόησης, η ενόραση, οι χαρακτήρες των ανθρώπων, των θεών και των ηρώων - η «βιβλιοθήκη» της προσωπικότητας του Μπομπ Ντύλαν. Αν δεν φοβόμουν ότι η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου ή ο κ. Αντώνης Λιάκος θα χαρακτήριζαν τον Μπομπ Ντύλαν αρχαιόπληκτο, αρχαιολάγνο και ελληνοκεντρικό, θα πρότεινα στον κ. Γαβρόγλου να προσλάβει σύμβουλο τον Αμερικανό τροβαδούρο στο υπουργείο Παιδείας. 

Αυτό το παιδί του Ομήρου είναι προφανώς ο κατάλληλος άνθρωπος για να βγάλει την Αντιγόνη από το αναλυτικό πρόγραμμα, τον Μεγαλέξανδρο από την Ιστορία, τα Μηδικά από την προίκα της ανθρωπότητας και τον Επιτάφιο απ’ το μυαλό μας. Ουάου!

Κι επειδή σήμερα θέλω να τη σπάσω (επιτρέψτε μου) στο σοβαροφανές καρκατσουλιό των πολιτικώς ορθών και της παρ’ ημίν ορδής του Σόρος, θα σας πω μια μικρή ιστορία με έναν Γερμανό καθηγητή, ελληνιστή, στην Πόλη πριν από είκοσι περίπου χρόνια (σας έχω ξαναμιλήσει για αυτόν: είναι εκείνος που μου εξήγησε με πέντε λέξεις την έννοια του «δικαιώματος στην επανάσταση» που ενδημούσε νομιμοποιημένη μέσα στο βυζαντινό πολίτευμα). Στην
ίδια συζήτηση λοιπόν, απογευματάκι στην Κωνσταντινούπολη, κάτω απ’ τον οβελίσκο (εκ του Ιπποδρόμου) που στη βάση του περιγράφεται εγχάρακτη σε μαρμαρόπετρα «η βασιλείου τάξις», ο σοφός εκείνος άνθρωπος -κι ως εκ τούτου με χιούμορ υψηλών προδιαγραφών- μου έλεγε: «φαντασθείτε, αγαπητέ μου, μιαν υπόθεσιν: να αφαιρούσαμε από τις ευρωπαϊκές γλώσσες τις ελληνικές και τις λατινικές λέξεις. Οι γλώσσες μας θα γίνονταν αμέσως ακατανόητες.
»Αλλά και αν, πάντα καθ’ υπόθεσιν, είχαμε στο μεταξύ προλάβει να αντικαταστήσουμε αυτές τις λέξεις με άλλες, οι γλώσσες μας θα γίνονταν αμέσως πολύ πιο ξένες μεταξύ τους. Το ίδιο κι εμείς.


»Εστω και καθ’ υπόθεσιν, καθόλου καλή hypothesis» - συμπλήρωσε ανθυπομειδιών ο καθηγητής και συνέχισε με τα άρτια ελληνικά του: «Το ίδιο και με τις έννοιες. Αφαιρέστε από τις γλώσσες μας τις έννοιες που συνετέθησαν την ελληνορωμαϊκή εποχή κι αμέσως θα βρεθούμε στην εποχή του λίθου».
Αν αυτός ο Γερμανός ελληνιστής ήταν Ελληνας, τα καθ’ ημάςκαρκινώδη ζωντόβολα θα τον χαρακτήριζαν εθνικιστή, χαρίζονταςστον εθνικισμό
όχι μόνον αυτό που δεν καταλαβαίνει, τα κλασικά γράμματα, αλλά αυτό που κυρίως θέλει να σκοτώσει, τον ανθρωπισμό τους.


Εχουμε μπλέξει, συντρόφισσες και σύντροφοι - όποιος αριστερός ή δεξιός διεκδικεί μια παραγωγική και καθόλου προγονόπληκτη σχέση με τα κλασικά γράμματα κινδυνεύει να χαρακτηρίζεται (ενεστώτας αδυσώπητης διάρκειας) από εκείνους που τρομοκρατούν ιδεολογικώς την κοινωνία για να την κρατούν καθηλωμένη, εθνικιστής, λαϊκιστής, αντισημίτης, ομοφοβικός, ρατσιστής, αμόρφωτος, μισογύνης και ό,τι άλλο
μπορεί να διαβάλλει τις απόψεις και τις προθέσεις του. Στην Ελλάδα έχουν συκοφαντηθεί ένας Μίκης κι ένας Σικελιανός, ένας Ελύτης κι ένας Κολοκοτρώνης. Αν ήταν Ελληνας ο Μπομπ Ντύλαν
και μάθαιναν αυτά που είπε οι μεταμοντερνοπολυπολιτισμικοί μας, θα τον κατακεραύνωναν για ελληναρά και φαιοκόκκινο. Και θα το έκαναν
με την επιμονή του σκούληκα μέσα στον χωμάτινο τάφο του, εκείνον που επιμηκύνει σε λαγούμι ώσπου να ψοφήσει. «Κανένας δεν γλιτώνει» που
έλεγε και η τσατσά στην «Ευδοκία». Για τους σκούληκες το έλεγε, κανείς δεν τους γλιτώνει - όμως μόνον μέσα στη χωμάτινη επικράτειά τους. Αυτήν που προσπαθούν να απλώσουν σε όλη την κοινωνία -ματαίως!


Στη Γαλλία επαναφέρουν τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά στα σχολεία, στη Βρετανία τα αρχαία ελληνικά παίζουν απ’ τα δημοτικά με απρόσμενη επιτυχία, στην Ψωροκώσταινα των Ευρωλιγούρηδων όμως, ο κόπος για αυτές τις γλώσσες που σε μαθαίνει να σκέφτεσαι είναι κάτι το περιττόν,
ούτε σε ραγιάδες χρειάζεται, ούτε σε παίκτες του «Survivor»...

πηγη
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η νέα, ηθική υπερδύναμη και η Ελλάδα

Photo: Peter Schrank
Όλες οι χώρες πρέπει να θαυμάζουν ή να φοβούνται τη Γερμανία, η οποία θεωρεί πως είναι ένα κράτος εκλεκτό και παράδειγμα προς μίμηση – ενώ η κυβέρνηση της έχει στόχο να ισοπεδώσει κυριολεκτικά τη χώρα μας, υποτάσσοντας σταδιακά όλα τα κόμματα και τις κυβερνήσεις της, κυρίως όμως τους Πολίτες της.
«Πριν από μία περίπου εβδομάδα, μετά την επίσκεψη του κ. Trump στην Ευρώπη και την παράλογη επιμονή του να τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις που έδωσε στους Πολίτες των Η.Π.Α., η Γερμανία έχει αναδειχθεί σε μία δύναμη που θέλει να προστατεύσει την ειρήνη στον πλανήτη – έχοντας την πεποίθηση πως έχουν ξεχάσει όλοι την ιστορία της που μοιάζει περισσότερο με ποινικό μητρώο. Στα πλαίσια αυτά, αφού η καγκελάριος ανακοίνωσε μιλώντας σε οπαδούς του κόμματος της την αμυντική ανεξαρτησία της χώρας της, το βερολινέζικο κατεστημένο πλημμύρισε τη Γερμανία με προτάσεις αντιμετώπισης του νέου εχθρού του Έθνους: των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σαν να πρόκειται λοιπόν για μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, δεν υπάρχουν πλέον κόμματα στη Γερμανία, αλλά μόνο πατριώτες – κρίνοντας από τα υπερήφανα λόγια του σοσιαλιστή αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του κ. M. Schulz, σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να εμποδιστεί ο αμερικανός πρόεδρος, με όλα όσα αντιπροσωπεύει το γερμανικό Έθνος!
Κανένας βέβαια δεν κατάλαβε τι σημαίνει αυτό το «με όλα», αφού η χώρα δεν είναι μία στρατιωτική δύναμη, ο πολεμικός εξοπλισμός της είναι υποτυπώδης, ενώ οι Η.Π.Α. διατηρούν στο κέντρο της τη μεγαλύτερη διεθνή βάση τους παγκοσμίως – ενώ η κυβέρνηση δήλωσε πως δεν έχει την πρόθεση να αυξήσει το στρατιωτικό προϋπολογισμό της, για να μην θέσει σε κίνηση ένα νέο εξοπλιστικό σπιράλ.
Περαιτέρω, υπάρχει στην πολιτική επιστήμη η θεωρία της «αμερικανικής ιδιαιτερότητας», σύμφωνα με την οποία έχει δοθεί στις Η.Π.Α. ένας ειδικός ρόλος από την Ιστορία – σαν να πρόκειται για ένα Έθνος επιλεγμένο από το Θεό, περιούσιο, το οποίο έχει μία ειδική αποστολή στον πλανήτη. Προφανώς η Γερμανία πιστεύει πως αποτελεί αυτή πλέον το κάτι εντελώς ιδιαίτερο, έχοντας μία ανάλογη θεϊκή αποστολή: η οποία ξεκίνησε από την ενεργειακή επανάσταση με την κατάργηση των πυρηνικών εργοστασίων, συνεχίσθηκε με τη διαφορετική, φιλική και ανιδιοτελή αντιμετώπιση των προσφύγων και κατέληξε στη σημερινή αγιοποίηση της, με τη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης.
Κατά την ίδια, δεν είναι μόνο μία οικονομική υπερδύναμη αλλά, επί πλέον, μία ηθική υπερδύναμη – κρίνοντας, μεταξύ άλλων, από τη συνέντευξη του αναπληρωτή αρχισυντάκτη μεγάλης εφημερίδας της χώρας (ZEIT), σύμφωνα με τον οποίο «η Γερμανία είναι πιο οικολογική, πιο θηλυκή, πιο ανοιχτή και πιο ομοσπονδιακή, ενώ οι Γερμανοί έχουν γίνει ένας καλύτερος λαός!» Πόσο μάλλον όταν ο γνωστός ηθοποιός Richard Gere, βουδιστής και στενά συνδεδεμένος με το Δαλάι Λάμα, ο οποίος επισκέφθηκε την καγκελάριο για να ζητήσει βοήθεια για τα ανθρωπιστικά δικαιώματα στο Θιβέτ, έγραψε τα εξής στο βιβλίο επισκεπτών: «Η Γερμανία είναι το πιο προοδευτικό, ηθικό και σοφό κράτος σε αυτόν τον πλανήτη».
Έτσι φαίνεται πως κατάφερε η Γερμανία, 72 χρόνια μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, να ξεπεράσει τις Η.Π.Α. ως ηγέτιδα δύναμη στον πλανήτη, εκπληρώνοντας μία ιστορική αποστολή της – αφού στη χώρα του Goethe και του Schiller αρκετοί άνθρωποι δεν έχουν ακόμη συγχωρήσει το ότι, κάποιο απολίτιστοι αμερικανοί που μασουλούσαν τσίχλες τους επέβαλλαν τη Δημοκρατία. Η πρώτη προσπάθεια «αλλαγής προς το καλύτερο» των Γερμανών ξεκίνησε το 1968, όπου οι διαδηλώσεις κορυφώθηκαν με το σύνθημα «ΗΠΑ-ΕΣΑ-SS» – φτάνοντας στη σημερινή εποχή, όπου η πρωσική κυβέρνηση θέλει να καταπολεμήσει το φασισμό και το λαϊκισμό, νικώντας τον καινούργιο «Φύρερ» που κατέλαβε το Λευκό Οίκο! Ένας θρίαμβος στην Ιστορία της!
Συνεχίζοντας, οι άλλες χώρες πρέπει να θαυμάζουν ή να φοβούνται τους Γερμανούς, οι οποίοι θέλουν να είναι παράδειγμα προς μίμηση – αφού κανένας λαός δεν ενδιαφέρεται τόσο σοβαρά για την περιβαλλοντική διάσωση του πλανήτη, ενώ κανένα Έθνος δεν δίνει τόσο μεγάλη σημασία στη συνοχή της Ευρώπης, έτσι ώστε να αναδειχθεί στην ηγέτιδα δύναμη του ελεύθερου κόσμου, διασφαλίζοντας την άμυνα του.
Το ελάττωμα βέβαια του εκάστοτε περιούσιου, ιδιαίτερου κράτους ή ατόμου, η ατέλεια του, είναι το ότι απομονώνεται – αφού πολλοί λίγοι καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν με τέτοιες μεγάλες απαιτήσεις. Εάν λοιπόν κοιτάξουμε γύρω μας στην Ευρώπη, θα διαπιστώσουμε ότι περιβαλλόμαστε από χώρες, οι οποίες κουνούν σκεπτικά το κεφάλι τους, ανησυχώντας σε μεγάλο βαθμό. Οι Ούγγροι, οι Πολωνοί, οι Αυστριακοί, οι Βρετανοί κοκ. ευρίσκονται πολύ μακριά από το να είναι τόσο οικολογικοί, τόσο ανοιχτοί, τόσο θηλυκοί και τόσο ομοσπονδιακοί όσο εμείς οι Γερμανοί!
Εάν διδάσκει πάντως κάτι η Ιστορία είναι το ότι, τα παραδείγματα προς μίμηση δεν εισπράττουν τα «ευχαριστώ» των άλλων – αλλά, αντίθετα, την παρεξήγηση και την αγανάκτηση τους (όπως η Ελλάδα που αντί να ευχαριστεί το Δρ. Σόιμπλε για την ανιδιοτελή βοήθεια, τη στήριξη και την καλοσύνη του, τον κακολογεί – αυτόν που θέλει να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της για να παραμείνει στο ευρώ, επιβάλλοντας της τιμωρίες για το καλό της, για να τη συνετίσει!). Εμείς οι Γερμανοί όμως το γνωρίζουμε καλά, οπότε θα πρέπει ξανά να το υπομείνουμε».
.

Άποψη

62
Το παραπάνω ειρωνικό κείμενο δεν είναι φυσικά δικό μας αλλά ενός συντάκτη του Spiegel (πηγή), σε ελεύθερη απόδοση και με ορισμένες προσωπικές μας παρεμβάσεις, κυρίως με πλάγια γράμματα – ενώ ο στόχος του είναι να γίνει κατανοητό το ότι, όταν μιλάμε για τη Γερμανία δεν εννοούμε τους Πολίτες της, αλλά την πολιτική ηγεσία, η οποία υπηρετεί συνήθως τα συμφέροντα του βαθέως γερμανικού κράτους (της βιομηχανικής εθνικιστικής ελίτ που δεν έχει αλλάξει καθόλου νοοτροπία, μη έχοντας διδαχθεί τίποτα από την ιστορία της).
Εν προκειμένω θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στο ότι, ο κ. Σόιμπλε έχει στόχο να ισοπεδώσει κυριολεκτικά την Ελλάδα, υποτάσσοντας σταδιακά όλα τα κόμματα και τις κυβερνήσεις της – κάτι που πιστεύουμε πως έχει επιτύχει ήδη με την επόμενη, αφού θεωρεί πλέον την παρούσα αναλώσιμη, επειδή έχει χάσει τη στήριξη της πλειοψηφίας των Ελλήνων, ενώ έχει ολοκληρώσει την αποστολή που της έχει επιβάλλει.
Παράλληλα θέλει να εξευτελίσει την οικονομική ελίτ της χώρας μας, καθώς επίσης το λαό της, προσβάλλοντας τον όπου και όπως μπορεί – επειδή γνωρίζει πολύ καλά από τους προγόνους του πώς να μετατρέπει το θύμα σε θύτη του εαυτού του, με την έννοια της ανάληψης ευθυνών που ανήκουν στους θύτες του και όχι στο ίδιο (καθώς επίσης το «διαίρει και βασίλευε», την τοποθέτηση της μίας κοινωνικής ομάδας εναντίον της άλλης, τη διχόνοια μεταξύ των κομμάτων κοκ.).
Ακόμη χειρότερα, σκοπεύει να επιτύχει την πλήρη υποταγή όλων των Ελλήνων, έτσι ώστε όχι μόνο να μην επαναστατούν αλλά να τον ευγνωμονούν για τη στήριξη του ακόμη και όταν εξαθλιώνονται, χάνοντας ότι έχουν και δεν έχουν – μεταξύ άλλων με τη βοήθεια των αξιολογήσεων/διαπραγματεύσεων, κατά τις οποίες όταν μία κυβέρνηση δεν συμφωνεί και δεν υπογράφει αυτά ακριβώς που ο ίδιος θέλει κάθε φορά, αφενός μεν δεν παίρνει τη δόση, αφετέρου οι επόμενες προτάσεις του είναι πολύ πιο δυσμενείς.
Δεσμεύεται δε μόνο από αυτά που υπογράφει, ανεξάρτητα από τις όποιες λεκτικές υποσχέσεις που δίνει για να παραπλανήσει τον εκάστοτε άπειρο συνομιλητή του, δείχνοντας δήθεν καλές προθέσεις – ο οποίος (συνομιλητής) έτσι εκτίθεται στο πολιτικό κόμμα και στους Πολίτες της χώρας που εκπροσωπεί, οπότε είναι χαμένος από χέρι. Οι λόγοι τώρα που συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο μόνο στην Ελλάδα, εκτός από το σύμπλεγμα που τον διακατέχει με τους Έλληνες, ειδικά με τους εφοπλιστές, είναι κυρίως οι εξής:
(α) Ο κ. Παπανδρέου θέλησε να τον εκβιάσει το 2010, όσον αφορά την παροχή δανείων προς την Ελλάδα, δηλώνοντας πως διαφορετικά θα απευθυνόταν στο ΔΝΤ όπως το είχε προσχεδιάσει – φυσικά αποτυγχάνοντας, αφού ο κ. Σόιμπλε προτίμησε να πάρει το ρίσκο, γνωρίζοντας επί πλέον πως η κρίση χρέους της Ευρωζώνης που θα προκαλούταν θα ήταν προς όφελος του εφόσον την έλεγχε. Εν τούτοις, δεν το ξέχασε ποτέ – όπως άλλωστε φάνηκε στη συνέχεια, όταν «εκτέλεσε» η καγκελάριος τον πρωθυπουργό με τη βοήθεια του Γάλλου προέδρου στις Κάνες, αφού βέβαια είχε προηγουμένως εξασφαλίσει τον Εφιάλτη.
(β)  Οι Έλληνες, κυβερνήσεις και Πολίτες, σε αντίθεση με τις άλλες χώρες δεν εφάρμοσαν ποτέ τα μνημόνια πιστά και χωρίς αντίρρηση – οπότε πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά, έτσι ώστε να μην τολμήσει να αντισταθεί στη Γερμανία κανένα άλλο κράτος. Ας μην ξεχνάμε στη γερμανική γλώσσα η λέξη «χρέος» αποδίδεται ως «ενοχή» – οπότε ο ένοχος πρέπει υποχρεωτικά να τιμωρείται, για να μην επιχειρήσει να κάνει ξανά το ίδιο ούτε αυτός, ούτε κάποιος άλλος.
(γ)  Η Ελλάδα επανέφερε το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων, το οποίο αποτελεί κόκκινο πανί για τη Γερμανία – ειδικά επειδή οι απαιτήσεις της είναι απόλυτα τεκμηριωμένες και σωστές (ανάλυση) ενώ, εάν ευοδωνόταν, θα ακολουθούσαν και άλλα κράτη.
(δ)  Το σημαντικότερο, ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων υπενθύμισαν το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας, το οποίο θεωρούσε πως έχει ξεχαστεί – κάτι που αποτελεί ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο στα σχέδια της να κυριαρχήσει σε μία Ευρώπη που έχουν ήδη τοποθετηθεί Γερμανοί στις περισσότερες θέσεις κλειδιά.
Εάν εδώ συμπληρώσει κανείς πως αρκετοί Έλληνες δείχνουν συμπάθεια προς τη Ρωσία που θεωρείται επικίνδυνη για τη Γερμανία, όσον αφορά την ηγεμονία στην Ευρώπη, μεταξύ άλλων η σημερινή κυβέρνηση προτού συμβιβαστεί, τότε κατανοεί κανείς καλύτερα την εκδικητική συμπεριφορά του κ. Σόιμπλε – πίσω από τον οποίο κρύβεται πάντοτε η καγκελάριος.
Επίλογος
Ολοκληρώνοντας, ας μην ξεχνάμε πως τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετώπισε η Γερμανία κατά το 2ΠΠ ήταν πρώτα η Μ. Βρετανία, η οποία τελικά κέρδισε τον πόλεμο μαζί με τις Η.Π.Α., ενώ σήμερα απειλεί με την εγκατάλειψη της την ΕΕ (επομένως ασφαλώς θα τιμωρηθεί, άρθρο), καθώς επίσης η Ελλάδα – γνωρίζοντας πως η χώρα δεν ξεχνάει ποτέ τους εχθρούς της, όσα χρόνια και αν περάσουν.
Το γεγονός δε ότι, η βασική απειλή για το ευρώ σήμερα είναι η Ελλάδα, την οποία θα ακολουθούσε αμέσως μετά η Ιταλία εάν τυχόν άνοιγε την πόρτα εξόδου, είναι αρκετό για να θεωρείται ως ο εχθρός νούμερο ένα της Γερμανίας – ο οποίος πρέπει να εξουδετερωθεί οπωσδήποτε, με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο, χωρίς όμως να χαθεί το γερμανικό ηθικό πρόσχημα.
Όλα αυτά βέβαια ασφαλώς δεν σημαίνουν πως εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε τις δικές μας ευθύνες, οι οποίες είναι πολύ μεγάλες – πόσο μάλλον όταν θέλουμε να μεταφέρουμε τα χρέη που εμείς δημιουργήσαμε στα παιδιά και στα παιδιά των παιδιών μας, υποθηκεύοντας την πατρίδα μας για έναν αιώνα η/και ξεπουλώντας την, αδιαφορώντας για το μέλλον τους. Εν τούτοις, είναι διαφορετικό το ένα θέμα από το άλλο – ενώ φυσικά κάναμε μεγάλα λάθη, αλλά δεν αιματοκυλίσαμε τον πλανήτη, αμειβόμενοι παρ’ όλα αυτά με την ονομαστική διαγραφή του χρέους, όπως η περιούσιος χώρα το 1953.
.
Υστερόγραφο: Από το ξεκίνημα της κρίσης όπου η Ελλάδα είχε τα μικρότερα προβλήματα σε σχέση με τις άλλες χώρες του Νότου, με κριτήριο το συνολικό της χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό), την καθαρή της θέση (κρατικά χρέη μείον δημόσια περιουσία), καθώς επίσης τον υγιή τραπεζικό της τομέα, υπήρχαν ουσιαστικά τρεις επιλογές:
(α) η μείωση των κρατικών δαπανών και η εξυπηρέτηση του χρέους από τους Πολίτες της με ίδια μέσα, όπως με την έκδοση εθνικών ομολόγων (β) ο δανεισμός της έναντι μνημονίων χωρίς αντιρρήσεις και (γ) η ρήξη με τους πιστωτές, μέσω της στάσης πληρωμών.
Στα πλαίσια αυτά, το μεγαλύτερο σφάλμα της Ελλάδας είναι το ότι δεν κατέληξε σε καμία από τις παραπάνω επιλογές, όπως οι άλλες χώρες που βυθίστηκαν στην κρίση, με αποτέλεσμα να της επιβληθούν μνημόνια στο διηνεκές – μία διαδικασία που συνεχίζεται. Η διαφορά όμως με το 2010 είναι τεράστια, αφού έκτοτε έχει σχεδόν καταστραφεί η χώρα – με τις οικονομικές ζημίες της να είναι ανάλογες του βομβαρδισμού της από το ΝΑΤΟ.
Σήμερα, κρίνοντας κανείς από τα μέτρα που εφαρμόζονται, του δημιουργείται η εντύπωση πως οι πιστωτές θέλουν να διώξουν τους Έλληνες από την πατρίδα τους – αφού με τα εισοδήματα τους δεν μπορούν να επιβιώσουν, ενώ χάνουν σταδιακά ότι έχουν και δεν έχουν. Κάτι τέτοιο όμως μοιάζει περισσότερο με θεωρία συνομωσίας – πόσο μάλλον όταν δεν διαπιστώνεται στις άλλες χώρες, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.
Βέβαια τα κράτη αυτά εφάρμοσαν ότι τους ζητήθηκε χωρίς ιδιαίτερες αντιρρήσεις, όπως η Ιρλανδία που ανέλαβε τα χρέη των ιδιωτικών τραπεζών της – με αποτέλεσμα να μην τοποθετηθεί στο στόχαστρο και να μην χάσουν την εμπιστοσύνη τους οι πιστωτές, όσον αφορά την υποταγή της. Αντίθετα, η Ελλάδα επιμένει σε μία ερμαφρόδιτη κατάσταση, όπου ούτε συγκρούεται με τους πιστωτές, ούτε εφαρμόζει πιστά και χωρίς αντίρρηση τις εντολές τους – οπότε υποφέρει τα πάνδεινα.
Λογικά λοιπόν μοιάζει σαν να θέλουν οι πιστωτές, ο συμπλεγματικός κ. Σόιμπλε δηλαδή, να διώξουν τους Έλληνες – να αφελληνίσουν τη χώρα, έτσι ώστε να διαχειριστούν μόνοι τους τον πλούτο και τα χρέη της. Επομένως δεν πρέπει να μας προξενεί εντύπωση το γεγονός αυτό, όσο ο παραλογισμός των Ελλήνων – οι οποίοι δεν ξέρουν τι θέλουν ή τι είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν εάν πράγματι επιθυμούν την ανάκτηση της εθνικής τους κυριαρχίας, αφού δεν παίρνουν καμία απόφαση και δεν κάνουν καμία επιλογή.
Μεταφορικά η παράλογη αυτή συμπεριφορά μοιάζει σαν να μην έχει αντισταθεί κανείς σε έναν στρατιωτικό εισβολέα επειδή φοβάται και ταυτόχρονα να μην παραδέχεται πως είναι δειλός με το να μην υποτάσσεται εκούσια στις εντολές του, διακινδυνεύοντας κάποιες αψιμαχίες – κάτι που συνήθως οδηγεί τον εχθρό στην απόφαση να τον αφανίσει.Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΑΝΑΔΑΣ: Νόμος δίνει την δυνατότητα στο κράτος να αφαιρέσει τα παιδιά από τους γονείς που δεν …

…πιστεύουν στην θεωρία που λέει ότι το αγόρι τους μπορεί τελικά να είναι κορίτσι και το κορίτσι τους μπορεί τελικά να είναι αγόρι…
Την 1η Ιουνίου 2017, το κοινοβούλιο της επαρχίας του Οντάριο, της μεγαλύτερης σε πληθυσμό και οικονομικά πιο ανεπτυγμένης επαρχίας του Καναδά, ψήφισε ένα νόμο, το Νόμο 89, που διαλύει τη θρησκευτική ελευθερία και τα δικαιώματα των γονέων, καθώς δίνει στο κράτος την εξουσία να αφαιρεί παιδιά από οικογένειες που αντιτίθενται στην σκληρή νεοταξική ατζέντα των ΛΟΑΤ και επιτρέπει στις κρατικές υπηρεσίες να απαγορεύουν σε ζευγάρια που διαφωνούν με την ατζέντα αυτή να υιοθετήσουν παιδιά!

ΚΑΝΑΔΑΣ: Νόμος δίνει την δυνατότητα στο κράτος να αφαιρέσει τα παιδιά από τους γονείς που δεν πιστεύουν στην θεωρία που λέει ότι το αγόρι τους μπορεί τελικά να είναι κορίτσι και το κορίτσι τους μπορεί τελικά να είναι αγόρι... - Εικόνα1

Ο νέος νόμος επιτρέπει στην κυβέρνηση να αφαιρέσει βίαια ένα παιδί από τη φροντίδα των γονέων του αν οι γονείς αρνούνται να αποδεχθούν την νέα υστερία που λέγεται «ρευστότητα φύλου». Με άλλα λόγια, εάν οι γονείς δεν αποδέχονται την «ταυτότητα του φύλου» του παιδιού τους (είναι αγόρι και λέει ότι είναι κορίτσι ή είναι κορίτσι και λέει ότι είναι αγόρι), τότε χάνουν τα γονικά τους δικαιώματα.
Αυτός ο νόμος αναφέρει ως στοιχεία που πρέπει να θεωρούνται «προς το συμφέρον του παιδιού» την «ταυτότητα φύλου» και την «έκφραση φύλου». Παράλληλα, αρνείται να εξετάσει τη θρησκευτική πίστη των γονέων και αναγνωρίζει μόνο το «πιστεύω» του παιδιού. Αυτή είναι μια άμεση επίθεση στους χριστιανούς γονείς που απορρίπτουν την όλη περί «τρανσέξουαλ» ιδεολογία!

ΚΑΝΑΔΑΣ: Νόμος δίνει την δυνατότητα στο κράτος να αφαιρέσει τα παιδιά από τους γονείς που δεν πιστεύουν στην θεωρία που λέει ότι το αγόρι τους μπορεί τελικά να είναι κορίτσι και το κορίτσι τους μπορεί τελικά να είναι αγόρι... - Εικόνα2

Ο νόμος έχει το εύηχο όνομα «Νόμος περί Υποστήριξης Παιδιών, Νέων και Οικογενειών του 2017», Bill 89. Στο νομοθετικό σώμα, ο νόμος ψηφίστηκε με 63 υπέρ και 23 ψήφους κατά, σύμφωνα με την Christian Post.
Ο νόμος επεκτείνει τις «προστασίες» για τα παιδιά για να αποτρέψει τις «διακρίσεις» με βάση διάφορους παράγοντες. Η νέα και συνεχώς εξελισσόμενη εφεύρεση της λεγόμενης «ρευστότητας του φύλου» περιλαμβάνεται τώρα σε αυτόν τον κατάλογο.
ΚΑΝΑΔΑΣ: Νόμος δίνει την δυνατότητα στο κράτος να αφαιρέσει τα παιδιά από τους γονείς που δεν πιστεύουν στην θεωρία που λέει ότι το αγόρι τους μπορεί τελικά να είναι κορίτσι και το κορίτσι τους μπορεί τελικά να είναι αγόρι... - Εικόνα3
Ο Jack Fonseca, του Coalition Life Campaign, είπε το εξής: «Με την ψήφιση αυτού του νόμου, εισερχόμαστε πλέον σε μια εποχή ολοκληρωτικής εξουσίας από το κράτος, πρωτόγνωρης στην ιστορία του Καναδά. Ο Bill 89 αποτελεί σοβαρή απειλή για τους χριστιανούς και όλους τους ανθρώπους της πίστης που έχουν παιδιά ή που ελπίζουν να κάνουν μια οικογένειά τους μέσω υιοθεσίας».
Ο νόμος «απαιτεί την υπηρεσίες προστασίας των παιδιών, τις ανάδοχες οικογένειες, τις υπηρεσίες υιοθεσίας και τους δικαστές να λαμβάνουν υπόψη και να σέβονται τη φυλή, την καταγωγή, τον τόπο καταγωγής, το χρώμα, την εθνοτική καταγωγή, την υπηκοότητα, την οικογενειακή ποικιλομορφία, την αναπηρία, το θρήσκευμα, την ταυτότητα φύλου και την έκφραση φύλου».

ΚΑΝΑΔΑΣ: Νόμος δίνει την δυνατότητα στο κράτος να αφαιρέσει τα παιδιά από τους γονείς που δεν πιστεύουν στην θεωρία που λέει ότι το αγόρι τους μπορεί τελικά να είναι κορίτσι και το κορίτσι τους μπορεί τελικά να είναι αγόρι... - Εικόνα4

«Θα θεωρούσα ότι μια μορφή κακοποίησης, είναι όταν ένα παιδί αναγνωρίζει τον εαυτό του με έναν τρόπο και ένας φροντιστής (αγγλικά: caregiver) λέει όχι, πρέπει να το κάνεις αυτό διαφορετικά», ανέφερε ο υπουργός παιδικών και οικογενειακών υπηρεσιών Michael Coteau, ο οποίος παρουσίασε το νομοσχέδιο.
«Εάν πρόκειται για κακοποίηση και αν είναι εντός του ορισμού, ένα παιδί μπορεί να απομακρυνθεί από αυτό το περιβάλλον και να τεθεί σε προστασία όπου θα πάψει η κακοποίηση».
Ακούσατε; “Caregiver”. Δεν είσαι γονέας. Είσαι «φροντιστής».

ΚΑΝΑΔΑΣ: Νόμος δίνει την δυνατότητα στο κράτος να αφαιρέσει τα παιδιά από τους γονείς που δεν πιστεύουν στην θεωρία που λέει ότι το αγόρι τους μπορεί τελικά να είναι κορίτσι και το κορίτσι τους μπορεί τελικά να είναι αγόρι... - Εικόνα5

«Το νομοσχέδιο 28 ανέφερε ότι ο γονέας ενός παιδιού που φροντίζει το παιδί διατηρεί το δικαίωμα «να κατευθύνει την εκπαίδευση και τη θρησκευτική ανατροφή του παιδιού». Ωστόσο, ο νέος νόμος θέτει ένα «αλλά»: «…να κατευθύνει την παιδεία και την ανατροφή του παιδιού ή του νεαρού, σύμφωνα με το θρήσκευμα του παιδιού ή του νεαρού, την ταυτότητα της κοινότητας και την ταυτότητα της κουλτούρας» (community identity and cultural identity).
Σε μια σωστή κοινωνία, οι γονείς καθοδηγούν την ανάπτυξη και τη φροντίδα του παιδιού και μερικές φορές οι γονείς πρέπει να παρακάμπτουν τις επιθυμίες του παιδιού για δικό τους καλό. Ένα παιδί μπορεί να θέλει να αγγίξει τη σόμπα για να δει τι είναι, αλλά οποιοσδήποτε λογικός γονέας θα απαγορεύσει στο παιδί του να το κάνει επειδή θα καεί.
Αλλά προφανώς, όταν πρόκειται για το δικό του μυαλό σχετικά με τα αμετάβλητα χρωμοσώματα και τη σεξουαλικότητά του, το παιδί είναι αυτό που διευθύνει τους γονείς και όλα αυτά υπό την αιγίδα του κράτους!

ΚΑΝΑΔΑΣ: Νόμος δίνει την δυνατότητα στο κράτος να αφαιρέσει τα παιδιά από τους γονείς που δεν πιστεύουν στην θεωρία που λέει ότι το αγόρι τους μπορεί τελικά να είναι κορίτσι και το κορίτσι τους μπορεί τελικά να είναι αγόρι... - Εικόνα6

Λάβετε υπόψη, ότι πέρσι το Αμερικανικό Κολέγιο Παιδιάτρων (American College of Pediatricians) δημοσίευσε μια αιχμηρή δήλωση με τίτλο «Η Ιδεολογία του Φύλου Βλάπτει τα Παιδιά».
«Το Κολέγιο αντιτάχθηκε στην αυξανόμενη transgender τάση, σημειώνοντας ότι η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι επιστημονικώς φυσικό χαρακτηριστικό. «Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι ένα αντικειμενικό βιολογικό δυαδικό γνώρισμα: «XY» και «XX» είναι γενετικοί δείκτες υγείας – όχι γενετικοί δείκτες κάποιας διαταραχής», αναφέρει.
Η οργάνωση συνεχίζει σημειώνοντας ότι υπάρχουν πραγματικές, σωματικές διαταραχές που μπορούν να οδηγήσουν σε θέματα φύλου, αλλά επίσης λέει ότι οι συνθήκες αυτές είναι «εξαιρετικά σπάνιες».
«Οι υπερβολικά σπάνιες διαταραχές ανάπτυξης του φύλου (DSDs), στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το σύνδρομο θηλεοποιητικών όρχεων και η συγγενής υπερπλασία των επινεφριδίων, είναι όλες ιατρικά αναγνωρίσιμες αποκλίσεις από τον σεξουαλικό δυαδικό κανόνα και ορθώς αναγνωρίζονται ως διαταραχές. Τα άτομα με DSD δεν αποτελούν τρίτο φύλο».

ΚΑΝΑΔΑΣ: Νόμος δίνει την δυνατότητα στο κράτος να αφαιρέσει τα παιδιά από τους γονείς που δεν πιστεύουν στην θεωρία που λέει ότι το αγόρι τους μπορεί τελικά να είναι κορίτσι και το κορίτσι τους μπορεί τελικά να είναι αγόρι... - Εικόνα7

ΥΓ: Πρωθυπουργός του Οντάριο είναι η λίμπεραλ Kathleen O’Day Wynne. Η Wynne έγινε η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη αρχηγός κυβέρνησης στον Καναδά. Είναι «παντρεμένη» με γυναίκα.

πηγη  από εδώ κι εδώ
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!