06/09/17
Η πρωτεύουσα της Μαδρίτης δεν σκοπεύει να ανεχθεί στο μέλλον την αγενή και απρεπή στάση των ανδρών μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κηρύσσει ανεπιθύμητους τους άνδρες που κάθονται σε τρένα και λεωφορεία με τα πόδια διάπλατα ανοιχτά σε σημείο που να ακουμπούν τους διπλανούς ή να καταλαμβάνουν δύο θέσεις.  

Η δημοτική εταιρεία συγκοινωνιών ανακοίνωσε την τοποθέτηση νέων απαγορευτικών σημάτων σε όλα τα βαγόνια και τα οχήματα ελπίζοντας να φέρει τον ανδρικό πληθυσμό σε δύσκολη θέση.

Κλείστε τα πόδια σας!  


Κλείστε τα πόδια σας!
Η κίνηση προέκυψε μετά την πολύμηνη εκστρατεία της γυναικείας οργάνωσης «Mujeres en Lucha».  Μια καμπάνια που ξεκίνησε στις αρχές του έτους με τη συγκέντρωση υπογραφών για το αίτημα #MadridSinManspreading (Μαδρίτη χωρίς το Manspreading). Ο νεολογισμός Manspreading (άνδρες που απλώνονται) με τον οποίο περιγράφεται αυτή η συνήθεια προστέθηκε το 2016 στην ηλεκτρονική έκδοση του Λεξικού της Οξφόρδης. Το αίτημα των «Mujeres en Lucha» έγινε viral στα social media  και παρουσιάστηκε στη δήμαρχο της Μαδρίτης, Μανουέλα Καρμένα. 

Στο βίντεο που ακολουθεί κάποιες γυναίκες αποφάσισαν να απλωθούν σαν άνδρες για μια εβδομάδα. Δείτε εδώ το βίντεο.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Φτώχεια, αγανάκτηση και απογοήτευση από την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, νιώθουν 8 στους 10 συνταξιούχους, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την ζοφερή κατάσταση της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα μεταξύ των μελών του, που έγινε από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, οι πλειοψηφία των συνταξιούχων έχουν φθάσει πια στο στάδιο της εξαθλίωσης. Δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα φάρμακά τους ενώ δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και το τηλέφωνο.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρός του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος, «οι μειώσεις που έχουν υποστεί τα εισοδήματά μας είναι μεγάλες, γιατί δεν είναι μόνο η μείωση στη σύνταξή μας, είναι και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, η αύξηση της φορολογίας και όλα αυτά τα χαράτσια που έχουν οδηγήσει σε φτωχοποίηση τους απόμαχους της δουλειάς. Οι συντάξεις, οι οποίες αντιστοιχούν στις κρατήσεις των κόπων μιας ολόκληρης ζωής, μετατρέπονται πλέον μέσα από τις μνημονιακές ρυθμίσεις, σε φιλοδωρήματα , πρόσθεσε ο κ. Χατζόπουλος.

Τα στοιχεία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, για τη φτωχοποίηση των συνταξιούχων, είναι αποκαλυπτικά:

– Περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι (με εισόδημα 4.500 ευρώ τον χρόνο), «βουλιάζουν» στη φτώχεια, τη στιγμή που οι νέες περικοπές στις σημερινές συντάξεις το 2019 θα οδηγήσουν σε συνολική μνημονιακή απώλεια εισοδημάτων για τους συνταξιούχους έως 70%.

– Συνολικά, λόγω των μνημονιακών περικοπών ύψους 50 δισ. ευρώ έως 31/12/2016 και κάθε μήνα από 1/1/2017, αφαιρούνται 848 εκατ. ευρώ μηνιαίως. Οι συνταξιούχοι θα χάσουν συνολικά (και με τις νέες περικοπές το 2019 και μείωση του αφορολόγητου) περίπου το 70% των εισοδημάτων τους. 

– Οι νέες κύριες συντάξεις δε θα υπερβαίνουν τα 655 ευρώ για τους ασφαλισμένους με μέση αμοιβή.

– Παρατηρείται «εξαφάνιση» των επικουρικών συντάξεων, καθώς οι επτά μειώσεις σε σχέση με την αρχική σύνταξη (πριν από τις μνημονιακές περικοπές) αγγίζουν ή και ξεπερνούν το 78%. Είναι χαρακτηριστική περίπτωση συνταξιούχου που η αρχική επικουρική του σύνταξη ήταν της τάξης των 585,2 ευρώ και η σημερινή του σύνταξη είναι 138,8 ευρώ (μείωση 78%).

– Σχεδόν 1.200.000 συνταξιούχοι ζουν με κύρια σύνταξη κάτω από 500 ευρώ, ενώ άλλοι 962.466 συνταξιούχοι λαμβάνουν μηνιαίως από 500 έως 1.000 ευρώ! Δηλαδή από το σύνολο των 2.892.000 συνταξιούχων, οι 2.150.000 (ποσοστό 74%) είναι υποχρεωμένοι να τα βγάλουν πέρα με συντάξεις που δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ. Η μέση κύρια σύνταξη ανέρχεται στα 722 ευρώ τον μήνα, η μέση επικουρική σύνταξη διαμορφώνεται στα 170 ευρώ μηνιαίως, ενώ το μέσο μέρισμα των συνταξιούχων του Δημοσίου φτάνει τα 97 ευρώ τον μήνα.

– Οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως 3 συντάξεις το 2019 εξαιτίας της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων, τη μείωση κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των επικουρικών συντάξεων, τη κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το «πάγωμα» των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 και τέλος από τη κατάργηση του ΕΚΑΣ για 280.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

Πηγή: sofokleousin.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Ενώπιον μιας δυσάρεστης έκπληξης θα βρεθούν τον επόμενο μήνα 360.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικό λογαριασμό για εισφορές που δεν επέβαλε ο ΕΦΚΑ αλλά και για μειώσεις συντάξεων που δεν εφαρμόστηκαν, παρότι αποφασίστηκαν.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», τρεις είναι οι κατηγορίες των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, που θα κληθούν να πληρώσουν τον αναδρομικό λογαριασμό.

1. Είναι νέοι επαγγελματίες με έναρξη ή αλλαγή νομικής μορφής εταιρείας από 1ης/1/2017. Μέχρι και τον Ιούνιο ο ΕΦΚΑ δεν τους... ενόχλησε με εισφορές αλλά φαίνεται να τις ετοιμάζει για τον Ιούλιο και μάλιστα θα είναι μαζεμένες για επτά μήνες. 

2. Είναι επιστήμονες (γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, φαρμακοποιοί). Έρχονται αναδρομικές εισφορές επταμήνου για επικουρικό και εφάπαξ με 4% ως 11-11,5%, εισφοράς επί εισοδήματος, πέραν του 26,95% που ήδη πληρώνουν από την αρχή του έτους. 

3.Είναι συνταξιούχοι με αποδοχές από μία σύνταξη άνω των 2.000 ευρώ ή από πολλές συντάξεις άνω των 3.000 ευρώ. Μπορεί να αφορά περίπου σε 84.000 συνταξιούχους που μαζί με την ΗΔΙΚΑ έχουν αποδοχές από μία ή περισσότερες συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ, πλην όμως το σοκ που τους περιμένει από το υπ. Εργασίας θα είναι ισχυρότατο, γιατί το πλαφόν συντάξεων στις 2.000 ή 3.000 ευρώ δεν έχει εφαρμοστεί λόγω αδυναμίας στον υπολογισμό των ποσών που θα αφαιρούνται από τις υψηλές αυτές συντάξεις. 

Πηγή: sofokleousin.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Της Παναγιώτας Μπλέτα*


Βλέποντας την Ευρωπαική Ένωση να σύρεται στη διάλυση, πρότεινε πρόσφατα η Κομισιόν τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, Ευρωπαϊκού Υπουργείου Οικονομικών, την κοινή έκδοση ευρωπαϊκών ομολόγων (European Safe Assets) ή ευρωομολόγων, κοινή εγγύηση καταθέσεων, αλλά και αυστηρότερα δεδομένα οικονομικής σύγκλισης. Δράσεις οι οποίες εφόσον εγκριθούν, πρόκειται να υλοποιηθούν στο χρονικό διάστημα 2020 έως 2025.

Για να δούμε όμως τι είναι ακριβώς τα ευρωομόλογα;

Τα ευρωομόλογα ή αλλιώς ομόλογα σταθεροποίησης, είναι αξιόχρεα που προτείνεται να εκδοθούν από κοινού από τις χώρες στην Ευρωζώνη. Πρόκειται για επενδυτικά προϊόντα, με τα οποία ο αγοραστής δανείζει ένα συγκεκριμένο ποσό στις χώρες της Ευρωζώνης που θα εκδόσουν ευρωομόλογα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με ένα προσυμφωνημένο επιτόκιο.

Η ιδέα προέκυψε από τους οικονομολόγους Jakob von Weizsäcker και Jacques Delpla, τον Μάιο του 2010, οι οποίοι πρότειναν ως λύση για την κρίση χρέους στην Ευρώπη την χρησιμοποίηση ενός μείγματος παραδοσιακών κρατικών ομολόγων και κοινών ευρωομολόγων. Έτσι θα μπορούσαν οι ασθενέστερες ευρωπαϊκές οικονομίες, οι οποίες θα έπρεπε να πάρουν μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, να ορθοποδήσουν. Η Ευρωζώνη θα εξέδιδε ευρωομόλογα που θα αντιστοιχούσαν σε χρέος έως το 60% του συνολικού ΑΕΠ των Ευρωχωρών, με αποτέλεσμα το χρέος τους αλλά και το επιτόκιο δανεισμού να γίνει κοινό για όλους.

Με το χρέος να γίνεται κοινό για όλους, η Γερμανία θα έπρεπε να εγγυάται και την αποπληρωμή των χρεών χωρών όπως η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιρλανδία.

Όμως το 2011, η Γερμανία μέσω της καγκελαρίου Μέρκελ, με πιστοληπτική αξιολόγηση (ΑΑΑ), που σημαίνει ότι μπορεί να δανείζεται με πολύ μικρότερα επιτόκια από ότι οι άλλες χώρες, απέρριψε την πρόταση…

Σήμερα προτείνεται η έκδοση ενός ευρωομολόγου, που θα επιτρέπει σε εξασθενημένες χώρες του ευρώ να δημιουργούν χρέη, χωρίς όμως να ευθύνεται η μία για τα χρέη της άλλης.

ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.

Εμπνευστής της ιδέας, ο καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Princeton, Μάρκους Μπρουνερμάιερ, πρότεινε τη μορφή ενός λεγόμενου «κυβερνητικού ομολόγου», με το οποίο, τα ομόλογα των επιμέρους κρατών της ευρωζώνης θα συνενώνονται και θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες ρίσκου, υψηλού και χαμηλού και οι επενδυτές θα μπορούν να επιλέγουν τη μια ή την άλλη κατηγορία, αναλόγως του ρίσκου που θέλουν να πάρουν.

Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι οι μικρότερες χώρες, που θα εκδίδουν τα ευρωομόλογα, θα πρέπει να παραιτηθούν από κάποια δικαιώματά τους όσον αφορά την άσκηση και όχι μόνο της οικονομικής τους πολιτικής…

Η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε κεντρική διοίκηση της ευρωζώνης, σημαίνει ακόμη περισσότερη δημοσιονομική λιτότητα όπως ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ…

Και αν υποθέσουμε, ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός ομόσπονδου κράτους, αυτό θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί χρόνια πριν την εξαθλίωση των κρατών, μέσω των δυσβάσταχτων δανεισμών.

Η λύση αποτελούσε και θα αποτελεί μία, όσες υποτιθέμενες δράσεις κι αν υιοθετηθούν για την διάσωση της Ευρωζώνης και κατ΄ επέκταση της Ευρωπαικής Ένωσης και αυτή είναι : Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΟΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ , ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ…ΣΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ.

Μόνο έτσι μπορεί να ανασυγκροτηθεί η Ευρωπαική Ένωση και να θεμελιώσει τις οικονομία της συνολικά και όχι αποσπασματικά. Αλλιώς το τέλος θα έρθει και πολύ σύντομα μάλιστα, καθώς κράτη όπως η Ελλάδα που έχουν απολέσει τη παραγωγική τους δραστηριότητα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ , ΕΜΠΟΡΙΟ, ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΩΣ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΙΑ…

*Παναγιώτα Μπλέτα – Συγγραφέας/Διανοήτρια
Πηγή: atticacoast.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
«Το σύστημα άλωσης του Ερυθρού Σταυρού έγινε επί Αβραμόπουλου, ο λάκκος άνοιξε επί Λοβέρδου και μέσα μας έριξε ο Γεωργιάδης και τον σφράγισε μάλιστα πολύ καλά» είναι η φράση του Ανδρέα Μαρτίνη που συμπυκνώνει την κατάθεσή του στην εξεταστική για την υγεία, που διερευνά το σκάνδαλο Ντυνάν.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης μεταφέρθηκε υπό υψηλά, αλλά όχι δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από τον Κορυδαλλό.

Η κατάθεση Μαρτίνη


Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ο κ. Μαρτίνης διευκρίνισε πως «Ντυνάν» και Ερυθρός Σταυρός είναι συγκοινωνούντα, ενώ πρόσθεσε με νόημα πως «μου ζητήσατε τη διεύθυνση μου. Είμαι κάτοικος Κορυδαλλού». «Αυτή είναι η διεύθυνση διαμονής σας», ήταν η παρέμβαση του κ. Μπαλωμενάκη.

Ο κ. Μαρτίνης αναφέρθηκε στο κατασχετήριο έγγραφο που έφτασε στην οικεία του από την Εφορία ενόσω ο ίδιος ήταν στον Κορυδαλλό, με τον πρώην πρόεδρο του Ντυνάν να κάνει λόγο για σχέδιο ψυχολογικής «εξόντωσής» του.

«Τον Απρίλη που ήμουν στις φυλακές, όχι πρόεδρος πια όπως μου ζητήθηκε από τον κ. Γεωργιάδη, μου ήρθε κατάσχεση από την εφορία τον Μάιο του 2017 για χρέη του φόρου μισθωτών υπηρεσιών που οι κύριοι αμέλησαν -σε εισαγωγικά η λέξη- να δηλώσουν και γι’ αυτό παρακαλώ να ελεγχθούν οι οικονομικές υπηρεσίες που εγκαταστάθηκαν στο νοσοκομείο πριν αποκτηθεί από τον κ. Σάλλα και θα σας παρακαλέσω να ελέγξετε τα πεπραγμένα της ΔΟΥ Κηφισιάς γιατί έπρεπε πρώτα να εξοντωθώ εγώ για να μην έχει η γυναίκα μου να με συντηρήσει, νομίζοντας πως στα 76 μου χρόνια δεν θα αντέξω για να μην βρεθώ ενδεχομένως μπροστά σας» είπε χαρακτηριστικά.

Το νοσοκομείο -σύμφωνα με όσα παρέθεσε- ήταν πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου κοινωφελούς χαρακτήρα. «Αν ήμασταν κερδοσκοπική κλινική, την άδεια θα την παίρναμε από την νομαρχία, ενώ τότε την πήραμε από το υπουργείο Υγείας» είπε.

Εν συνεχεία, παρέθεσε ένα ακόμα περιστατικό, κατά το οποίο ο πρώην δικηγόρος του τον είχε επισκεφτεί στον Κορυδαλλό, λέγοντάς του αναφορικά με τον τραπεζικό λογαριασμό που κατατέθηκε η μίζα για την οποία κατηγορείται: «Πες μου έναν πεθαμένο για τον λογαριασμό και την επόμενη μέρα βγαίνεις», με τον ίδιο να μην απαντά.

Την τιμητική του είχε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, για τον οποίο αφηγήθηκε με ειρωνικό ύφος πως «είχαμε καιρό να βρεθούμε με έναν παλιό φίλο, τον κ. Αθανασίου τον Χαράλαμπο, αυτό θα το δείτε και στους καταλόγους όσων νοσηλεύτηκαν στο Ντυνάν».
«Τη σύμβαση για τους εν ενεργεία δικαστές την έκανε με άλλο νοσοκομείο, εμένα με παρακάλεσε και δέχθηκα να κάνω με συνταξιούχους δικαστικούς. Φίλος μου ήταν, ήταν υποχρέωσή μου να το κάνω» είπε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Ανδρέας Μαρτίνης για πρώτη φορά καταφέρθηκε με τόση ένταση για τα πεπραγμένα του πρώην υπουργού Υγείας. Ο υπόδικος μάρτυρας ανέφερε πως ο κ. Αβραμόπουλος προχωρούσε σε ρουσφετολογικές προσλήψεις στον Ερυθρό Σταυρό μέσω του Ντυνάν, ζημιώνοντας εν τέλει το νοσοκομείο. Υποστήριξε επίσης ότι στο Δ.Σ. είχε τοποθετήσει 3 ανθρώπους της εμπιστοσύνης τους, από τους οποίους ο ένας εξ αυτών ήταν υπεύθυνος επί των οικονομικών, και έτσι οι προσλήψεις γίνονταν χωρίς ουσιαστικά ο ίδιος να τις γνωρίζει. Για την εμπλοκή του Ανδρέα Βγενόπουλου που λειτούργησε ως κλινικάρχης και όχι ως τραπεζίτης είπε: «Πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες με συνεχάρησαν γιατί έσυρα τον Βγενόπουλο στα δικαστήρια. Έγιναν πολλές Επιτροπές στη Βουλή, δεν θα το πω εκβιασμό, αλλά επιπολαιότητα και ιδιοτέλεια. Ο κ. Λοβέρδος ήθελε να αποσύρουμε τα ένδικα μέσα κατά του Βγενόπουλου. Μα εξυπηρετείται το δάνειο; Όλες οι εισπράξεις του Ντυνάν είχαν εκχωρηθεί στον Βγενόπουλο και αφού κρατούσε τα δικά του, τότε μας έδινε με το σταγονόμετρο ό,τι ήθελε. Το "μπουμ" έγινε όταν συνεργαστήκαμε – συμπράξαμε για να αναπτύξουμε μια κλινική μαιευτική με το Ιατρικό Κέντρο. "Ή τους διώχνεις ή θα σε λιώσω" είχε πει ο Ανδρέας Βγενόπουλος"» υποστήριξε. «Ο Λοβέρδος παραπλάνησε ακόμα και τη Βουλή, παραδέχτηκε ότι είναι βέβαιος πως θα μας σώσει ο Βγενόπουλος και στο φινάλε μας έφτυσε ο Βγενόπουλος και αξίωσε να παραιτηθούμε στο Συμβούλιο Εφετών» πρόσθεσε.


 

Ιδιαίτερη ήταν η περιγραφή της συνάντησή που είχε με τον κ. Λοβέρδο, στην οποία ξαφνικά παρευρέθη και ο Βγενόπουλος. «Ένα πούρο συνοδευόμενο με τον Βγενόπουλο μπήκε στην αίθουσα, κατά τη συνάντηση με Λοβέρδο Εκεί τα... έπαιξα» αφηγήθηκε και συνέχισε λέγοντας πως ο Λοβέρδος Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή του έλεγε ότι θα κρατήσει το ΚΙΕΝ, ενώ Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο του έλεγε πως δεν θα το κρατήσει.

Για τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μαρτίνης υποστήριξε πως αν και είχαν πολύ καλές σχέσεις στην αρχή, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρώην πρωθυπουργός εξουσιοδότησε ατύπως τον διευθυντή του γραφείου του, κ. Μπούρα, για να συνομιλεί μαζί του. «"Επειδή ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να βγαίνει στο τηλέφωνο, ό,τι θελήσεις πάρε εμένα" και πραγματικά κάτι θέλησα» θυμήθηκε και περιέγραψε ένα δείπνο στο οποίο βρισκόταν και ο κ. Κεδίκογλου: «Τρώγαμε, ένας δημοσιογράφος, ο κ. Κεδίκογλου και εγώ. Ο πρωθυπουργός ήταν στο εξωτερικό. "Δεν πιάνεις τον κ. Μπούρα για να διευθετήσει τίποτα από τα ταμεία;" ρώτησα τον κ. Κεδίκογλου» αφηγήθηκε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Την επόμενη μέρα ξαναμιλήσαμε: "Να με παρατήσετε με τον κλέφτη, τον αλήτη¨ του είπε ο κ. Μπούρας για εμένα». Επίσης, έκανε αναφορά για την γυναίκα του Αντώνη Σαμαρά και συγκεκριμένα για τη συγγενική σχέση που έχει με έναν εκ των μάνατζερ που μπήκαν για να προσφέρουν βοήθεια στο ΚΙΕΝ, τον κ. Χαραμή. Μάλιστα, χαρακτήρισε «τιμωρό» του έναν υπάλληλο του ΣΔΟΕ, τον κ. Γιαννίκο, για τον οποίο -όπως υποστήριξε- έχει διορίσει δύο συγγενείς του στο Ντυνάν. Κατά τον κ. Μαρτίνη, ο κ. Γιαννίκος είναι Μεσσήνιος και συνδέεται με επιφανή πολιτικό, ενώ τόνισε πως ο συγκεκριμένος υπάλληλος του ΣΔΟΕ τον κυνηγά «όπου υπάρχει Μαρτίνης».

Αποκαλυπτικός ήταν και για τη θητεία του Άδωνη Γεωργιάδη: «Ήταν συμφοιτητής της κόρης μου στην αρχαιολογία» είπε και συνέχισε τονίζοντας πως στην αρχή της θητείας του ο κ. Γεωργιάδης τον είχε διαβεβαιώσει πως θα τα «κανονιστούν» όλα. «Σενάρια επί σεναρίων. Φτάνει ο Πλεύρης και λέει: Υπουργέ αν περάσεις τέτοιες διευκολύνσεις που θέλουν αυτοί θα πάμε ειδικό δικαστήριο. Και βεβαίως δεν προχώρησε η ιστορία» αποκάλυψε.

Αν και όχι τόσο καυστικά όπως στο παρελθόν, συνέχισε για τον κ. Γεωργιάδη τονίζοντας: «Στο Ντυνάν ήμουν ισόβιος, με φωνάζει όμως ο Γεωργιάδης και μου λέει: "Ανδρέα δεν σε θέλουν οι ξένοι, να παραιτηθείς". Λέω: "είμαι παραιτημένος" και μου ζητά να μπει Δ.Σ. της επιλογής του.

Όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, πήρε το λόγο για να εξετάσει τον μάρτυρα ρώτησε για τις περιβόητες εκπτώσεις σε VIP πρόσωπα, με τον Ανδρέα Μαρτίνη να απαντά πως έτσι θα το χαρακτήριζε και ο ίδιος, δηλαδή εκπτώσεις, ενώ πρόσθεσε ότι υπήρχαν και πολλές περιπτώσεις όπου μάθαινε για τη νοσηλεία προβεβλημένων προσώπων εκ των υστέρων.

Μετά τις επίμονες ερωτήσεις του κ. Λάππα για τη θητεία και τα πεπραγμένα του Μάκη Βορίδη, αν και αρχικά ισχυρίστηκε ότι ο πρώην υπουργός Υγείας πιέστηκε, εν τέλει υποστήριξε ότι οι πράξεις του έπληξαν το «Ντυνάν» και το δημόσιο.
Η φράση που συμπυκνώνει όλη τη μέχρι στιγμής κατάθεση του κ. Μαρτίνη είναι η εξής: «Το σύστημα άλωσης του Ερυθρού Σταυρού έγινε επί Αβραμόπουλου, ο λάκκος άνοιξε επί Λοβέρδου και μέσα μας έριξε ο Γεωργιάδης και τον σφράγισε μάλιστα πολύ καλά».


Ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, παρά τα όσα προηγήθηκαν από την τοποθέτηση του Μαρτίνη, το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν το ποιοι εν τέλει έμειναν απλήρωτοι μετά τη διαδικασία του πλειστηριασμού. «Αυτό που ξέρω είναι ότι οι προμηθευτές δεν πληρώθηκαν» είπε ο κ. Μαρτίνης, με τον κ. Γεωργαντά να παραθέτει όσους έλαβαν τα χρήματα που τους χρωστούσε το ίδρυμα, θέλοντας να αποδείξει πως η διαδικασία του πλειστηριασμού ήταν η ενδεδειγμένη. «Μετά το τριμερές μνημόνιο το Ντυνάν τελείωσε» υπογράμμισε ο κ. Μαρτίνης, επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά πως εκβιάστηκε για να παραιτηθεί επειδή δεν ήταν αρεστός του Σάλλα.

Σε σχετική ερώτηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου, εισηγήτριας του ΠΑΣΟΚ, απάντησε για τα δάνεια του «Ντυνάν» στην Marfin: «Με δελέασε ο Βγενόπουλος με χαμηλότερο επιτόκιο και θα έκανα απιστία αν δεν επέλεγα αυτή την αλλαγή των δανείων», αποσαφηνίζοντας παρακάτω πως όλες οι αποφάσεις για τους χειρισμούς των δανείων ήταν εγκεκριμένες από το Δ.Σ.. «Δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω πως «στόλιζε» την κ. Ξενογιαννακοπούλου, ο κ. Λοβέρδος...» αποκάλυψε ο μάρτυρας, με την κ. Χριστοφιλοπούλου να αλλάζει τάχιστα το θέμα. Για τους εργαζόμενους ο κ. Μαρτίνης σημείωσε πως εκείνοι κινητοποιήθηκαν ως όφειλαν και ως υποκινούνταν χωρίς να διευκρινίζει από ποιον ή ποιους. Ύστερα, η κ. Χριστοφιλοπούλου κάνοντας τις ανάλογες ερωτήσεις στην προσπάθεια να περισώσει την τιμή του Ανδρέα Λοβέρδου, προκάλεσε την παρακάτω απάντηση του Μαρτίνη: «Αναγκάστηκα να αποσύρω τα ένδικα μέσα κατά του Βγενόπουλου επειδή ο Λοβέρδος με διαβεβαίωσε πως αμέσως μετά θα πληρώνονταν οι εργαζόμενοι με χρήματα που χρώσταγε το δημόσιο στο νοσοκομείο». «Αν ο Λοβέρδος λειτουργούσε στο χιλιοστό όπως λειτουργούσε ο Γεννηματάς, θα ήσασταν αλλιώς κι εσείς αλλιώς κι εμείς» συνέχισε την επίθεση προς τον κ. Λοβέρδο, παρά τις... φιλότιμες προσπάθειες της κ. Χριστοφιλοπούλου.

Απαντώντας στον χρυσαυγίτη βουλευτή, Ηλία Κασιδιάρη, ο Ανδρέας Μαρτίνης επιβεβαίωσε ρητά πως το ξήλωμα του Δ.Σ. επί ημερών Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας έγινε κατ'εντολήν του Αντώνη Σαμαρά προς τον υπουργό του. Μάλιστα, έκανε και ειδική μνεία στους διορισμούς που έγιναν και συγκεκριμένα σε αυτόν της συζύγου του τότε τραπεζίτη Σάλλα. «Ο Γεωργιάδης έβαλε τη γυναίκα του Σάλλα στο Δ.Σ.» είπε αυτολεξεί. «55 χιλ. τετραγωνικά με τη φήμη και τον εξοπλισμό του Ντυνάν, πόσο κάνουν; Εγώ, δεν νομίζω πως το Κερατσίνι παίρνεις τόσα τετραγωνικά χωρίς φήμη, εξοπλισμό και προσωπικό...» είπε ο μάρτυρας για τα 115 εκατ. που αγόρασε η θυγατρική της Πειραιώς το νοσοκομείο. «Δεν θα μπορούσε να τελεσφορήσει τίποτα αν το ζευγάρι της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης δεν κάλυπτε τα πεπραγμένα του κ. Χαραμή» απάντησε σε σχετική ερώτηση. Ο κ. Μαρτίνης επισήμανε πως θα είχαν ποινικές ευθύνες όσοι ενεπλάκησαν στο ξεπούλημα του Ντυνάν αν δεν υπήρχε η τροπολογία ασυλίας από τον Βορίδη, ενώ αποσαφήνισε πως δεν θα είχε διεξαχθεί και ο πλειστηριασμός.

Η συνεδρίαση

«Τη σύμβαση για τους εν ενεργεία δικαστές την έκανε με άλλο νοσοκομείο, εμένα με παρακάλεσε και δέχθηκα να κάνω με συνταξιούχους δικαστικούς. Φίλος μου ήταν, ήταν υποχρέωσή μου να το κάνω» είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο Αντώνης Μπαλωμενάκης ανοίγοντας τις διαδικασίες ενημέρωσε πως το «Ντυνάν» απέστειλε σημαντικά στοιχεία για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Συγκεκριμένα, μετά από σχετικά αιτήματα από το προεδρείο, στην Εξεταστική έφτασαν τα ανάλογα έγγραφα για τις οφειλές προς τρίτους που δεν συμπεριλήφθηκαν κατά τον πλειστηριασμό. Πρόκειται για τα 4,5 εκατ. ευρώ που όφειλε στο δημόσιο το νοσοκομείο και δεν συμπεριλήφθηκαν κατά τη διαδικασία της σκανδαλώδους εκχώρησης του στην ΗΜΙΘΕΑ ΑΕ.

Επίσης, στην Επιτροπή έφτασαν τα ποσά από τις έμμεσες χρηματοδοτήσεις του Δημοσίου στο «Ντυνάν». Ο Αντώνης Μπαλωμενάκης ενημέρωσε πως δεν υπήρχε απευθείας χρηματοδότηση του νοσοκομείου από το δημόσιο, διευκρινίζοντας όμως πως υπήρχε έμμεση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 13 με 14,5 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στο «Ντυνάν» μετά από σχετική διάταξη που ψηφίστηκε το 2007 και η οποία ουσιαστικά επικύρωσε τη σύμβαση νοσοκομείου - ελληνικού δημοσίου.

Παράλληλα, θα εξεταστεί αν από τον Ερυθρό Σταυρό «έφυγαν» χρηματικά ποσά προς το «Ντυνάν», ενώ έφτασαν και στοιχεία για τον ανεκπλήρωτο διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος παρά το μεγάλο ενδιαφέρον «κολοσσών» του κλάδου δεν διεξήχθη ποτέ! Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε πως η Επιτροπή έχει στη διάθεσή της και τον εξίσου σκανδαλώδη τρόπο που εξαγοράστηκαν τα δάνεια του νοσοκομείου στη Marfin από την Πειραιώς. Μάλιστα, ο κ. Μπαλωμενάκης υποστήριξε πως το ποσό που έδωσε η τράπεζα Πειραιώς για τα περίπου 95 εκατ. ευρώ δανεισμού του νοσοκομείου στη Marfin, ήταν μόλις 19,5 εκατ. ευρώ, γεγονός που προκαλεί ακόμα περισσότερες απορίες σχετικά με το ευτελές ποσό που έδωσε η τράπεζα Πειραιώς για να πάρει το νοσοκομείο.

«Θα εξεταστεί και η σύμβαση του Ντυνάν με τον κ. Λιαρόπουλο» είπε ο κ. Μπαλωμενάκης. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λιαρόπουλος ήταν επιλογή του κ. Λοβέρδου και σύμφωνα με τις καταγγελίες Μαρτίνη και Λάππα, ήταν ο άνθρωπος που υποβάθμισε επικοινωνιακά το Κοινωφελές Ίδρυμα.

Εν συνεχεία, ο κ. Λάππας πήρε το λόγο επαναλαμβάνοντας το αίτημα για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των μελών του ΔΣ του «Ντυνάν», τα οποία είχαν θέση και αξίωμα στο νοσοκομείο κατά την περίοδο ξεπουλήματος του νοσοκομείου. Το λόγο πήραν και οι λοιποί εισηγητές, με τους περισσότερους εξ αυτών να συμφωνούν με το προαναφερθέν αίτημα.

Οι αποκαλύψεις του Documento

Ο προφυλακισμένος για μίζα 3,2 εκατομμυρίων μάρκων από γερμανική εταιρεία και για δεκάδες παροχές υγείας με σκανδαλώδεις εκπτώσεις στο «Ντυνάν» σε σημαίνοντα πρόσωπα της χώρας, έχει προαναγγείλει αποκαλύψεις στην αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα Documento και στον Βασίλη Αγγελόπουλο.

Σε ένα σημείο της συνέντευξης είχε πει: "Εγώ προφυλακίστηκα επειδή δήθεν πήρα μίζα το 1998. Για την οικονομία της συζήτησης εγώ θα πω ναι, τα πήρα, πράγμα που δεν συνέβη. Τι σχέση έχει αυτό και θα το κρίνει η Δικαιοσύνη με τους διορισμένους από τον κ. Γεωργιάδη και από τις κυβερνήσεις αυτές; Δικαιούται να διαπραγματεύεται οποιοσδήποτε πολιτικός με τραπεζίτη το νοσοκομείο;

Μιλάτε για τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Βορίδη και τον κ. Λοβέρδο;

Βεβαίως, μιλάω για τους υπουργούς στους οποίους αναφέρθηκα και για τους οποίους η εφημερίδα σας ήταν η πρώτη που έγραψε κάτι.

Υπήρξε κάποιο σύμφωνο για την πώληση του «Ντυνάν» με τον κ. Γεωργιάδη όταν ήταν υπουργός Υγείας;

Ναι, βέβαια, υπήρξε και δεν ήταν σύμφωνο αλλά μνημόνιο και μάλιστα τριμερές, δηλαδή μεταξύ του κ. Γεωργιάδη, εκπροσώπων της Τράπεζας Πειραιώς και εκπροσώπων των διορισμένων από τον ίδιο τον κ. Γεωργιάδη.

Τεράστιο σκάνδαλο τη μεταβίβαση του "Ερρίκος Ντυνάν"

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, χαρακτήρισε «τεράστιο σκάνδαλο τη μεταβίβαση του "Ερρίκος Ντυνάν" σε ιδιωτικά συμφέροντα».

«Η μεταβίβαση του "Ερρίκος Ντυνάν" σε ιδιωτικά συμφέροντα είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο από μόνο του σαν γεγονός. Έχουμε ένα νοσοκομείο, ένα κοινωφελές ίδρυμα που ιδρύθηκε με δωρεά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πολλαπλώς ευνοήθηκε, χρηματοδοτήθηκε από το ελληνικό Δημόσιο διαχρονικά, μέσα από συγκεκριμένες μεθοδεύσεις, οι οποίες αποτυπώνονται ανάγλυφα σε μια δικογραφία που έχει έρθει στη Βουλή και από ένα σύνολο εγγράφων και στοιχείων, τα οποία περιέρχονται σιγά σιγά στη γνώση μας. Έχουμε, λοιπόν, και τη μεταβίβαση αυτής της περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα μεθοδευμένα. Σ’ αυτή τη διαδικασία μεταβίβασης ενεργότατο ρόλο έχουν παίξει τουλάχιστον τρεις υπουργοί, δήλωσε ο κ. Μπαλωμενάκης.

Ονόματα, επώνυμα και ποσά

«Όλα θα ειπωθούν με ονόματα, ποσά και επώνυμα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. Και εκεί κανείς δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ευθύνες των κυβερνήσεων Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, αλλά και των στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, για το διαχρονικό σκάνδαλο του “Ερρίκος Ντυνάν”» είχε σχολιάσει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΦΩΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ
Διώκονται πάνω από 20 τραπεζικά στελέχη !!!
Γι΄αυτό έτρεξαν να καταγγείλουν χθες οι τραπεζίτες τα δάνεια του Πήγασου ;;;
Ποινική δίωξη για τα δάνεια του Πήγασου
Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Γιώργου Μπόμπολα και στελεχών τριών τραπεζών για τα «θαλασσοδάνεια» της «ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ» , προχωρεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Την άσκηση των ποινικών διώξεων παρήγγειλε η οικονομική εισαγγελία μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενεργήθηκε προκειμένου να διακριβωθεί εάν είχαν δοθεί εγγυήσεις καθώς και εάν εξυπηρετούνται τα δάνεια συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρω που είχε λάβει τα προηγούμενα χρόνια ο εκδοτικός όμιλος.
Σύμφωνα με την παραγγελία που βρίσκεται στα χέρια του προισταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου προκειμένου να την χρεώσει για εκτέλεση, περισσότερα από είκοσι τραπεζικά στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, της AlphaBank,και της Τράπεζας Πειραιώς που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων,είναι υπόλογα για το κακούργημα της απιστίας, από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.
Για ηθική αυτουργία στην απιστία θα κληθούν προσεχώς σε απολογία ο Γιώργος Μπόμπολας και άλλα διευθυντικά στελέχη της ΠΗΓΑΣΟΣ.
Η οικονομική ζημιά που φέρεται ότι υπέστησαν συνολικά οι τρεις τράπεζες ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν κληθεί σε ανωμοτί εξηγήσεις, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης των αδικημάτων στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης. για τα δάνεια που χορηγήθηκαν το 2006 και την περίοδο 2013-2014.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
ΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ 14 ΔΙΣ ;;;
ΜΕΤΟΧΟΔΑΝΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ & ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ
Κάποτε υπήρχαν κάτι τραπεζικά υποκαταστήματα στην Ελλάδα με 14 Δις ευρώ δάνεια !!!
Η αποζημίωση όσων έχουν πληγεί με τις πολιτικές αποφάσεις του Μαρτίου του 2013, έπρεπε να απασχολεί πρώτιστα όσους συζητούν και ασχολούνται με την προεκλογική διαδικασία για τις προεδρικές του 2018.
Γράφει η Άννα Θεολόγου
Ο λόγος είναι προφανής, αφού ο νόμος της εξυγίανσης που ψηφίστηκε άρον άρον για να επιτρέπει το κούρεμα των καταθετών τραπεζών, οδήγησε στο ολοκληρωτικό κούρεμα μόνο των καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας. Αντί αυτό να έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει επάρκεια κεφαλαίων στην τράπεζα για την διατήρηση των εργασιών της και κατ’ επέκταση την αποζημίωση των καταθετών, από την μελλοντική δραστηριότητα και την κερδοφορία της τράπεζας, χρησιμοποιήθηκε για την εξυγίανση της άλλης μεγάλης τράπεζας του τόπου…
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει η Λαϊκή και οι κάτοχοι αξιογράφων της, να εγκλωβιστούν μέσα στην διαδικασία ανάληψης των εργασιών της από την Τράπεζα Κύπρου και τον μηδενισμό της αξίας των αξιογράφων τους. Οι κουρεμένοι καταθέτες από την άλλη έγιναν εξ ανάγκης μεγαλομέτοχοι ενός άλλου τραπεζικού ιδρύματος και δυστυχώς χωρίς να λαμβάνουν αποφάσεις για την διοίκηση του οργανισμού αυτού.
Έκτοτε, η αξία των περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής έχει σχεδόν εξανεμιστεί, αφού πρώτα πουλήθηκαν τα υποκαταστήματα της στην Ελλάδα για €265 εκατομμύρια (€500 εκατομμύρια στο σύνολο για όλες τις τράπεζες) τα οποία δεν εισπράξαμε ποτέ και δεν θα εισπράξουμε ποτέ…
Ο λόγος που αυτά δεν θα εισπραχθούν ποτέ, είναι διότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ευλόγησε την συμφωνία με την πάλαι ποτέ Τράπεζα Πειραιώς του Σάλα, δέχθηκε να παραχωρήσει και τον συνολικό δανεισμό, τα λεγόμενα μετοχοδάνεια και θαλασσοδάνεια, των ελληνικών υποκαταστημάτων, ύψους €14 δισ., με ρήτρα ότι αν δεν είναι ανακτήσιμα θα αφαιρείται η μελλοντική ζημιά της Πειραιώς από το ποσό που εξαγόρασε τα υποκαταστήματα.
Άρα η Πειραιώς είχε πάρει δωρεάν τα δάνεια, τα οποία η Λαϊκή μπορούσε να διεκδικήσει νομικά και να επιβάλει επιβαρύνσεις στους εφοπλιστές, στους καναλάρχες και τους λοιπούς Έλληνες δανειολήπτες με σκοπό την αποζημίωση όσων είχαν πληγεί από την κακοδιαχείριση της παρέας του κ. Βγενόπουλου.
Τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία που αφορούσαν μετοχικά μερίδια σε Τράπεζα Κύπρου και τράπεζες στο εξωτερικό έχουν χάσει περίπου το 75% της αξίας τους με το συνολικό ποσοστό αποζημίωσης ως προς το κούρεμα, να φτάνει σήμερα περίπου το 8%.
Δυστυχώς η διατήρηση της τράπεζας-ζόμπι σε καθεστώς εξυγίανσης για 4 χρόνια, μόνο ζημιά προκάλεσε στους παθόντες αφού η Αρχή Εξυγίανσης, άλλως Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, δεν ήταν σε θέση να λάβει έστω και μια ορθή απόφαση τόσο χρονικά αλλά και επενδυτικά προς όφελος των μετόχων της Λαϊκής Τράπεζας.
Ποιους όμως πρέπει να βαραίνει η ευθύνη;
Πρώτα τους θεσμικούς αξιωματούχους και λειτουργούς του τραπεζικού συστήματος που δυστυχώς πλέον δεν υπέχουν προσωπική ευθύνη για τις αποφάσεις τους, αφού με την εκ των προτέρων αλλαγή της σχετικής τραπεζικής νομοθεσίας έχουν νομικά πλέον απεκδυθεί οποιασδήποτε ευθύνης και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ευλόγησε και επέβαλε την σύναψη μιας ετεροβαρούς συμφωνίας για την πώληση των ελληνικών υποκαταστημάτων.
Θέλει θαρραλέα και αξιόπιστη πολιτική απόφαση μιας κυβέρνησης που θα αποζημιώσει αυτήν την μερίδα του πληθυσμού και των επιχειρήσεων που έχασαν εν μια νυκτί την ρευστότητα τους με αποτέλεσμα να έχουμε τις αλυσιδωτές συνέπειες που αντιμετωπίζουμε σήμερα στην αγορά και ευρύτερα στην οικονομία.
Πρέπει να βρεθούν οι πόροι ώστε να αποζημιωθούν στο έπακρο, τόσο από την Τράπεζα Κύπρου που θα έπρεπε να αναλάβει και τις υποχρεώσεις της Λαϊκής προς τους κατόχους αξιογράφων, αλλά και το Κράτους να αναλάβει την δική του ευθύνη για τις αποζημιώσεις των κουρεμένων καταθετών και να μην συνεχίζει τις αμαρτωλές κρατικές εγγυήσεις μόνο προς τα τραπεζικά ιδρύματα.

Επειδή όμως κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου να έχουν υπόψη τους οι εμπλεκόμενοι ότι η κλοπή είναι ποινικό αδίκημα είτε διαπράττεται από τον πολίτη είτε από το Κράτος και όσοι το έχουν διαπράξει θα έρθει η ώρα που θα πληρώσουν.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες με τα προαπαιτούμενα από την ολομέλεια τη Βουλής με 153 ψήφους υπέρ και 84 ψήφους κατά.

Με την ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του σχεδίου νόμου «Κύρωση της τροποποιημένης Συμφωνίας για την Ίδρυση της Γενικής Επιτροπής Αλιείας για τη Μεσόγειο», στο οποίο περιλαμβάνονται τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Είχε προηγηθεί η αποχώρηση των βουλευτών του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Παρέμβαση Μητσοτάκη: «Δώστε λύση, κάντε εκλογές»

Το αίτημά του για εκλογές επανέλαβε με έμφαση από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δώστε λύση. Κάντε εκλογές. Μόνο μέσα από εκλογές μπορεί να προκύψει μια κυβέρνηση με ορμή και αξιοπιστία, αποφασισμένη να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Η χώρα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση που θα μπορεί να διεκδικήσει από τους εταίρους να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για το χρέος που έχουν αναλάβει από τον Νοέμβριο του 2012» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πρόσθεσε:

«Καλώ άλλη μια φορά τον κ. Τσίπρα να ιεραρχήσει σωστά τις ευθύνες που αναλογούν στο αξίωμά του και να του θυμίσω ότι η ιστορία μάς κρίνει εκ των υστέρων, αλλά από την κοινωνία κρινόμαστε καθημερινά».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι περιφρονεί συστηματικά τη Βουλή. «Τίποτα δεν σταματά μια κυβέρνηση που δεν έχει τη στοιχειώδη ευθιξία και δεν δείχνει σεβασμό στους θεσμούς και τους κανόνες του Κοινοβουλίου» συνέχισε και είπε χαρακτηριστικά πως η αξιολόγηση ανοιγοκλείνει.

«Υπάρχει και το στοιχείο του γελοίου» συμπλήρωσε, για την ψήφιση προαπαιτούμενων σε νομοσχέδιο για την αλιεία και διερωτήθηκε: «Από ποιον προσπαθείτε να κρυφτείτε; Η κοινωνία σας βλέπει κ. υπουργέ, όσο κι αν εσείς μας είπατε την προηγούμενη φορά ότι παρακολουθεί survivor και όχι τη Βουλή».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν συμμετείχε, αλλά απλώς ήταν παριστάμενη.

«Παίρνετε ό,τι σας δίνουν. Κάνετε ό,τι σας ζητούν» είπε και ανέφερε ότι η κυβέρνηση απέτυχε και στους τρεις στόχους που είχε περιγράψει ο πρωθυπουργός, δηλαδή στο κλείσιμο της αξιολόγησης, στην ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και στη ρύθμιση του χρέους.

«Στο ζήτημα του χρέους αποκαλύπτεται όλος ο οπορτουνισμός της κυβέρνησης. Η ίδια συμφώνησε ότι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν μετά το τέλος του προγράμματος και εφόσον είναι απαραίτητο. Αυτό υπογράψατε κ. Τσακαλώτο και σηκώσατε μετά μόνοι σας το θέμα του χρέους ψηλά, για να πείσετε τους βουλευτές σας να ψηφίσουν τα μέτρα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όταν βουλευτές της συμπολίτευσης τον ρώτησαν τι συζήτησε με τον κ. Σόιμπλε κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Ρωτήστε τον κ. Τσακαλώτο, όχι εμένα. Έχετε κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό και ρωτάτε εμένα τι λέει ο Σόιμπλε στο αυτί;».

Αποχώρησαν ΚΚΕ και Δημοκρατική Συμπαράταξη

Την απόλυτη αντίθεσή τους είχαν εκφράσει νωρίτερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην κατάθεση με τη μορφή τροπολογιών των εναπομείναντων προαπαιτουμένων, ενώ απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η ΝΔ.

Η έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και τα αλλεπάλληλα προαπαιτούμενα, βρέθηκαν στην αιχμή της αντιπαράθεσης των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, στη συζήτηση. Είχε προηγηθεί η αποχώρηση των βουλευτών του ΚΚΕ πριν ανέβουν στο βήμα οι εισηγητές των υπολοίπων κομμάτων.

Αργότερα αποχώρησε από την συνεδρίαση και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Το προανήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Ανδρέας Λοβέρδος, μετά και την ομιλία της επικεφαλής του κόμματος, Φώφης Γεννηματά, ο οποίος απευθυνόμενος προς την κυβερνητική πτέρυγα, είπε: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα συμπράξει στην κατάλυση της Βουλής. Ψηφίστε τα μόνοι σας».

Γεννηματά: Είστε εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες σας

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα προαπαιτούμενα στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, διερωτήθη εάν η κυβέρνηση έχει ως διαπραγματευτική γραμμή τη διεκδίκηση της απόφασης του 2012 ή «θα αρκεστεί σε αναφορές "εάν", "ίσως" "εφόσον χρειαστεί" ...», επισημαίνοντας ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις δείχνουν ότι έχουν αναληφθεί κρυφές δεσμεύσεις.

Η κ. Γεννηματά κάλεσε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα περί ανάγκης συνεννόησης και το νέο, όπως είπε, αφήγημα για επενδύσεις κι ανάπτυξη. «Με τα λόγια χτίζετε ανώγεια και κατώγια», σημείωσε. «Δεν έχετε σχέδιο και στρατηγική. Είστε εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες σας», υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας ότι η καταδίκη του λαού έρχεται αμείλικτη.

Πυρά Τσακαλώτου

Να μην αφήσει η Βουλή προσχήματα, να μην αφήσει τη δυνατότητα στους αντιπάλους να μετατρέψουν τη συζήτηση του Εurogroup από μια συζήτηση για το χρέος και την αναπτυξιακή στρατηγική, σε μια συζήτηση για τα προαπαιτούμενα, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση δεν θέλει να φιμώσει κανέναν» ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να προσθέσει ότι δεν κατανοεί «τη μεγάλη έκπληξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αν και γνωρίζουν ότι εδώ και 7 χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται σε επιτήρηση και οι συσχετισμοί δυνάμεων, όπως ήταν ενάντια στις προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι ενάντια και στη σημερινή κυβέρνηση».

«Εμείς αυτή την επιτήρηση, την επιτροπεία έχουμε κάνει προσπάθεια να την αμβλύνουμε, από τον τρόπο που διαπραγματευόμαστε. Μέχρι και γράμματα έχουμε αποστείλει στους αρχηγούς όλων των θεσμών -και των τεσσάρων. Γι΄αυτό το ζήτημα στείλαμε επιστολή το καλοκαίρι του 2016, δηλαδή για τη μικρο-επιτήρηση, τη μικροδιοίκηση. Διότι θέλουν να έχουν λόγο ακόμη και για πολύ μικρές λεπτομέρειες» είπε ο υπουργός Οικονομικών για την επιτήρηση και επιτροπεία. Πρόσθεσε ότι οι θεσμοί παρεμβαίνουν ακόμη και σε μικροδιατυπώσεις -χωρίς να κατανοούν την ελληνική νομοθεσία- και έτσι κάνουν και «κακούς νόμους», όπως «κακοί νόμοι» έγιναν και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε πως η κυβέρνηση, όχι μόνο έκανε επιστολή για το ζήτημα αυτό προς τους θεσμούς, γι΄αυτή δηλαδή τη «μικροδιαχείριση», αλλά και επιστολή στο ευρωπαϊκό ελεγκτικό συνέδριο για το ζήτημα αυτό.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Είναι απίστευτα αυτά που βλέπουμε και ζούμε από μια κυβέρνηση πολιτικής αλητείας που δεν υπηρετεί στο ελάχιστο τις υποτιθέμενες πολιτικές και ιδεολογικές καταβολές της . Ενα κόμμα που ανέβηκε στην εξουσία υποτίθεται εξυπηρετώντας την εργατική τάξη και τα δικαιώματα των εργαζομένων καταργεί κάθε συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων ακόμη και των τραπεζών..
Για πάρα πολλά χρόνια στην Εθνική τράπεζα και βάσει του καταστατικού της στο ΔΣ και στην λήψη των αποφάσεων συμμετείχε και εκπρόσωπος των εργαζομένων.. Ομως με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας καταργεί αυτή την θέση μέλους του ΔΣ και μετατρέπει τον εκπρόσωπο των εργαζομένων σε απλό παρατηρητή..

Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου της ΕΤΕ και τι απαντά το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων της


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Όταν η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι προκήρυξε πρόωρες εκλογές στις 18 του περασμένου Απριλίου, πολλοί ήταν εκείνοι που την κατηγόρησαν ότι… κλέβει εκκλησία. Το Συντηρητικό Κόμμα βρισκόταν είκοσι μονάδες μπροστά από τους Εργατικούς του όχι ιδιαίτερα δημοφιλούς Τζέρεμι Κόρμπιν, η έναρξη της διαδικασίας του Brexit έμοιαζε να ενισχύει τη συσπείρωση γύρω από την κυβέρνησή της, οι Εργατικοί ήταν βυθισμένοι στην εσωστρέφεια και το UKIP μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016 έμοιαζε να έχει πάψει να έχει την οιαδήποτε σημασία για τους Βρετανούς ψηφοφόρους.
 
Σήμερα, η Μέι βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση: το κόμμα της έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 17 εδρών που διέθετε, η ίδια υποχρεούται να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας και μέλη των Συντηρητικών έχουν εκφράσει δημόσια την επιθυμία τους να παραιτηθεί.
 
Τι πήγε στραβά;
 
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΟΠΩΣΗ

Μέσα σε διάστημα μόλις τριών χρόνων στη Βρετανία διεξήχθησαν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις: το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας το 2014, οι εθνικές εκλογές το 2015, όπου οι Συντηρητικοί σάρωσαν και το δημοψήφισμα για το Brexit το 2016. Μάλιστα, η ίδια η Μέι είχε δεσμευτεί ότι θα εξαντλήσει την πενταετή θητεία της κυβέρνησης της, ωστόσο, προκήρυξε πρόωρες εκλογές. Το κουρασμένο εκλογικό σώμα αντέδρασε αναλόγως, ή, όπως είχε πει και μια γηραιά κυρία: «Όχι, πάλι! Για όνομα του Θεού, δεν το αντέχω!».
 
Ο «ΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΑΣ»

Θεωρείται ως η πολιτική απόφαση που κυριολεκτικά «έκαψε» τους Συντηρητικούς: ένας νόμος που παρουσιάστηκε εν μέσω προεκλογικής περιόδου και ο οποίος προέβλεπε ότι οι ηλικιωμένοι Βρετανοί θα έπρεπε να πληρώνουν τεράστια ποσά ως φόρο για να λαμβάνουν φροντίδα στα σπίτια τους. Ο νόμος ξεσήκωσε κραυγές διαμαρτυρίας ακόμα και από Συντηρητικούς βουλευτές και ΜΜΕ, τα οποία τον ονόμασαν «φόρο άνοιας» και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά λεηλατεί τις περιουσίες της -εναπομείνασας- μεσαίας τάξης, ενώ ο Κόρμπιν επιτέθηκε στην Μέι κατηγορώντας την ως σκληρή και αδιάφορη. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει πίσω το νόμο, όμως το κακό είχε γίνει.
 
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Για μια κυβέρνηση που υποτίθεται ότι δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ασφάλεια, το «μητρώο» της Μέι είναι μάλλον οικτρό: πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, 30 νεκροί, 150 τραυματίες και μια αστυνομία που τρέχει και δεν φτάνει. Ο Κόρμπιν κατηγόρησε ευθέως την Μέι ότι ρήμαξε την αστυνομία ως υπουργός Εσωτερικών και οι ανακοινώσεις της για άρση ανθρωπίνων δικαιωμάτων τρόμαξαν πολλούς Βρετανούς, την ώρα που οι Εργατικοί ζητούσαν την υιοθέτηση του μέτρου του αστυνομικού της γειτονιάς.
 
ΚΡΥΦΤΟ ΜΕ ΤΑ DEBATE

Η άρνηση της Μέι να πραγματοποιήσει διάλογο τετ-α-τετ με τον Κόρμπιν ουσιαστικά έπληξε την εικόνα της. Με τον Κόρμπιν να συμμετέχει στο debate των πολιτικών αρχηγών -πλην της Μέι- και να έχει όλα τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του, η Μέι εμφανίστηκε ως δειλή και ανήμπορη να υπερασπιστεί την πολιτική της. Ταυτόχρονα, οι δημόσιες εμφανίσεις της πόρτα-πόρτα σε διάφορα σημεία της Βρετανίας της κόστισαν ακριβά, καθώς πολλοί πολίτες της έκλειναν την πόρτα στα μούτρα ή ασκούσαν δριμεία κριτική στην πολιτική της.
 
ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΪ


Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι η Μέι, όσες φορές εμφανίστηκε στην τηλεόραση, κατόρθωσε να… πλήξει την εικόνα της, απαντώντας σε σκληρές ερωτήσεις με κοινοτοπίες και ξύλινη γλώσσα και μην κρύβοντας την αμηχανία της. Πολλοί την ονόμασαν ειρωνικά «Ρομπότ Μέι» για την αδυναμία της να ξεφύγει από τις προκάτ απαντήσεις, ενώ σατιρικός σχολιαστής παρομοίασε την προσωπικότητα και την ευγλωττία της με… χαλασμένο ψυγείο γεμάτο σαπισμένες τηγανήτες…
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών με επίκεντρο το χωριό Πίτσολι, κοντά στην πόλη της Λ’ Άκουιλα της κεντρικής Ιταλίας, έγινε αισθητή στις 14.15 τοπική ώρα (15.15 ώρα Ελλάδας).
 
Μέχρι αυτή την στιγμή, δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Πρόκειται, όμως, σύμφωνα με σεισμολόγους, για την ίδια σεισμική ακολουθία η οποία ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου 2016, όταν σημειώθηκε ο θανατηφόρος σεισμός με επίκεντρο το Αματρίτσε, εκατόν τριάντα χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης.
 
«Συνεχίζουμε να καταγράφουμε περίπου εκατό μικρούς σεισμούς την ημέρα. Κατά συνέπεια, δεν μπορούμε να πούμε ότι η σεισμική αυτή ακολουθία έχει ολοκληρωθεί», δηλώνουν ερευνητές του Ιταλικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Άγριο τρολάρισμα επεφύλαξαν στην κυβέρνηση οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή. Την ώρα που στην Ολομέλεια η συζήτηση για τις πέντε τροπολογίες με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα είχε ανάψει για τα καλά οι διαδηλωτές σκόρπισαν μια γενναία ποσότητα από σαρδέλες στην είσοδο της Βουλής. 
Και αυτό γιατί η κυβέρνηση «τύλιξε» τις πέντε τροπολογίες με τις «ουρές» από τα προαπαιτούμενα σε νομοσχέδιο κύρωσης σύμβασης για την αλιεία… 
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Κατά τουλάχιστον 31,8 δισεκατομμύρια ευρώ φαίνεται πως «ελάφρυναν» τα γερμανικά ταμεία τράπεζες και χρηματομεσίτες, μέσω των αμφιλεγόμενων συναλλαγών Cum-Cum και Cum-Ex, όπως αποκαλύπτει μεγάλη έρευνα της έγκυρης εφημερίδας του Αμβούργου «Die Zeit» και του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD, η οποία θα μεταδοθεί απόψε.

Οι συναλλαγές Cum-Cum, εξηγεί το ΑΜΠΕ, επιτρέπουν στους ξένους επενδυτές να αποφεύγουν την παρακράτηση φόρου επί των μερισμάτων, δανείζοντας μετοχές σε μια (γερμανική εν προκειμένω) τράπεζα. Οι Cum-Ex επιτρέπουν την επίτευξη ευνοϊκότερου φορολογικού καθεστώτος των μερισμάτων, δεδομένου ότι τα κέρδη μιας επιχείρησης θεωρούνται άθροισμα κεφαλαίων και φορολογούνται λιγότερο απ’ ό,τι τα μερίσματα.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο φοροδιαφυγής στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Γερμανίας» σχολιάζει ο οικονομολογος Κρίστοφ Σπένγκελ, οποίος συνεργάστηκε στην έρευνα. Ο ερευνητής του Πανεπιστημίου του Μανχάιμ υπολόγισε ιστορικά τη ζημιά από το 2001 και κατέληξε το συμπέρασμα ότι το γερμανικό κράτος ζημιώθηκε κατά 31,8 δισ. ευρώ από φόρους, οι οποίοι δεν εισπράχθηκαν. Συγκεκριμένα, από τις συναλλαγές Cum-Cum το γερμανικό κράτος ζημιώθηκε κατά 24,6 δισ. ευρώ και από τις συναλλαγές Cum-Ex κατά 7,2 δισ.Οι δύο αυτοί τύποι συναλλαγών πάντως έχουν εντωμεταξύ απαγορευτεί στη Γερμανία, οι πρώτες το 2016 και οι δεύτερες το 2012.

Πηγή
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση με θέμα :

1. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

2. Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων - Ανταλλακτικά - Προσλήψεις - Επιχορήγηση Οργανισμού - Κινητοποιήσεις

3. Ασφαλιστικά - Εργασιακά [ Ενημέρωση από την νομικό σύμβουλο του σωματείου ]Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Δίνουμε 2.000.000.000 ευρώ ΕΤΗΣΙΩΣ (!!!) για π α ρ ά ν ο μ ε ς συντάξεις σε …αλλοδαπούς και σε 77.718 άτομα (!!!) αδιευκρίνιστης υπηκοότητος, σύμφωνα με το ίδιο το ΙΚΑ…
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ, ΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ, ΚΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ – ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ! – ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ, ΤΑ ΔΗΘΕΝ «ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ» ΚΑΝΑΛΙΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ …»ΔΑΙΜΟΝΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ», ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ» ΕΚΠΟΜΠΕΣ, ΜΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ «ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ» ‘ΡΕΠΟΡΤΑΖ’…
ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ «ΨΥΧΡΟΙ»! Η ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ;)

ΠΡΙΝ 5 ΕΤΗ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΟΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΕΔΩ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΗΜΙΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΩΣ, ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 700 ΕΥΡΩ ΜΕ …300 ΜΟΝΟΝ ΕΝΣΗΜΑ!!!
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΙΚΑ, ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ, ΤΗΝ Ο1-Ο8-2011 Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΓΕΙ, ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ, ΕΡΕΥΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ.
ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ ΛΕΕΙ…
» Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης στον τομέα των προσαυξήσεων των Κατωτάτων Ορίων των συντάξεων για την ορθή εφαρμογή της εθνικής νομοθεσίας σε συνδυασμό με τις κοινοτικές διατάξεις (εγκύκλιος 41/2011). Με τις νέες οδηγίες, άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων αυτών και δεν χορηγούνται προσαυξήσεις στα δικαιούμενα ποσά συντάξεων, για ημέρες ασφάλισης που δεν πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα.
Αποτέλεσμα αυτού του μέτρου είναι να μην μπορούν πλέον να παίρνουν «συντάξεις 700 ευρώ με 300 ημέρες ασφάλισης στην Ελλάδα».
Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΙΚΑ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΟΤΙ ΑΤΟΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ 700 ΕΥΡΩ ΜΕ …ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!
ΕΡΕΥΝΗΘΗΚΕ ΠΟΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΩΣΕ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ;;;;
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΖΗΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΔΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ (!!!) ΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ.
ΠΟΙΟΣ, Η ΠΟΙΟΙ, ΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ Α-ΤΙ-ΜΩ-ΡΗ-ΤΟΙ, ΕΡΕΥΝΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ;;;;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ (ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ) ! ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ !! Δίνουμε 2.000.000.000 ευρώ ΕΤΗΣΙΩΣ… (!!!)
Κάντε κλικ για μεγέθυνση
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ, ΝΑ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ, ΄΄Οι αλλοδαποί μετανάστες τρίτων χωρών (εκτός Ε.Ε και χωρών με τις οποίες έχουν συναφθεί διμερείς συμβάσεις), παίρνουν σύνταξη από το ΙΚΑ, εάν έχουν νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα και συμπληρώνουν τις ίδιες προϋποθέσεις, που απαιτούνται και για τους Έλληνες (ηλικία και χρόνο ασφάλισης σε ελληνικούς ασφαλιστικούς φορείς).΄΄
ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΕΔΩ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΗΜΙΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΩΣ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ 10.500 ΕΝΣΗΜΑ, ΔΗΛΑΔΗ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ;;;
ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΧΕΙ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ;;;;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΕΙ ΤΑ ΑΝΩΘΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ 10.500 ΕΝΣΗΜΑ;;;;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ, ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, ΟΣΟΙ ΒΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ …ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ (!) ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ…
ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΕ 77.718 ΑΤΟΜΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ !…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ (ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ) ! ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ !! Δίνουμε 2.000.000.000 ευρώ ΕΤΗΣΙΩΣ… (!!!)
Κάντε κλικ για μεγέθυνση
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (!) ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΥΤΗ Η ΠΡΑΞΗ …
΄΄Οσον αφορά στους 77.718 συνταξιούχους άγνωστης υπηκοότητας, διευκρινίζονται τα εξής:
Το γεγονός ότι δεν υπάρχει υπηκοότητα, δεν σημαίνει ότι οι συντάξεις είναι παράνομες και αφορούν μόνο αλλοδαπούς, δεδομένου ότι η αναγραφή της υπηκοότητος στα στοιχεία των συνταξιούχων, ήταν …προαιρετική και έγινε υποχρεωτική από τον Ιούλιο 2011.΄΄
ΠΟΣΟ ΛΟΓΙΚΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ;;;;
ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΕΤΗΣΙΩΣ, ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ;;;
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΔΙΣ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΧΡΕΟΚΩΠΟΥΣΑΜΕ …
ΓΙΑ 1 ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ, ΕΓΙΝΕ ΝΕΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΗΜΠΟΡΩΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ …
2 ΔΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟΙ, ΠΟΥ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΠΑ-ΡΑ-ΝΟ-ΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΝΣΗΜΑ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ…
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ…http://www.ika.gr/gr/infopages/press/20110901.cfm
ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΟΤΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ, ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΗΔΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΗΔΗ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΞΗ, ΟΜΩΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΕΙ.
ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ…
Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ … Α Λ Β Α Ν Ο Ι ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΙΣΤΑ ΕΚ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΑ, ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ…
Η ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ, ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΜΑΣ …ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;;;
ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ (!) ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ «ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ» ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ, ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ, ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΖΗΤΑ ΚΑΙ …ΕΔΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΜΑΣ…
ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ…
ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ Η ΔΗΘΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ, ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ…
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΔΙΚΑ ΣΑΣ…
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
‘greeknewsondemand.com’
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!