EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Στον δρόμο για τη Βουλγαρία και η αγροτική παραγωγή

Μετά τις ελληνικές επιχειρήσεις που μεταναστεύουν μαζικά σε άλλες χώρες για να γλιτώσουν από τη λαίλαπα της υπερφορολόγησης και των ασφαλιστικών εισφορών, τον δρόμο για τη Βουλγαρία παίρνει πλέον και η ελληνική αγροτική παραγωγή.
Φορτηγά φορτώνουν τα προϊόντα στα διαλογητήρια ή κατευθείαν από το χωράφι, έμποροι και αγρότες πληρώνονται με μαύρα λεφτά και μόλις το εμπόρευμα περάσει τα σύνορα τα τιμολόγια πετιούνται. Ετσι, εκτός από το Δημόσιο που χάνει έσοδα, δημιουργούνται και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά εις βάρος των επιχειρήσεων που λειτουργούν νόμιμα και φορτώνονται τα επαχθή χαράτσια.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή νόμο που ορίζει πως ακόμα και αν κατά τη διακίνηση των προϊόντων τύχει να εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι και δεν διαθέτουν τα προβλεπόμενα παραστατικά, τα πρόστιμα δεν θα ξεπερνάνε τα 500 ή τα 1.000 ευρώ το πολύ.
Σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν υπηρεσιακοί παράγοντες , το κόλπο είναι παλιό και δεν πρόκειται για νέα μόδα στη φοροδιαφυγή των αγροτών, αλλά μετά την επιβολή των νόμων Τσακαλώτου - Κατρούγκαλου παρατηρείται έξαρση του φαινομένου.
Οπως λένε οι ίδιες πηγές, «αυτά γίνονται κατά κόρον πια. Επειδή τα χωράφια βρίσκονται στην Ελλάδα και δεν είναι δυνατόν να... μετακομίσουν στο εξωτερικό, τα κοντέινερ περνάνε κατά εκατοντάδες τα σύνορα κατάφορτα με τόνους προϊόντων της ελληνικής γης, για να καταλήξουν σε εργοστάσια ή στην αγορά της Βουλγαρίας».
Η εικόνα, όπως την περιγράφουν γνώστες της κατάστασης, είναι η εξής: φορτηγά διέρχονται τα σύνορα από τη Βουλγαρία με προορισμό τα χωράφια συγκεκριμένων παραγωγών ή διαλογητήρια εμπόρων που έχουν αγοράσει ήδη προϊόντα από τους αγρότες και έχουν κάνει τις συνεννοήσεις με πελάτες από τη Βουλγαρία. Λέγεται ότι πρόκειται για Ελληνες επιχειρηματίες που έχουν μεταφέρει τη δραστηριότητά τους στη γειτονική χώρα.
Τα φορτία μετά βγαίνουν και πάλι από τη χώρα μας χωρίς ουσιαστικό έλεγχο στα σύνορα. Τη στιγμή της φόρτωσης εκδίδονται το αναγκαίο τιμολόγιο αγοραπωλησίας και το συνοδευτικό έγγραφο μεταφοράς CMR. Καθώς πρόκειται όμως για ενδοκοινοτική παράδοση και η απόδοση γίνεται στη Βουλγαρία, τα φορτία διέρχονται τράνζιτ χωρίς το φορτηγό να σταματά για έλεγχο στα εσωτερικά σύνορα της Ε.Ε.
Ετσι ο μεταφορέας και ο πωλητής κόβουν μεν το παραστατικό που συνοδεύει το φορτίο μέχρι τα σύνορα, αλλά μόλις τα φορτηγά τα περάσουν αυτό πετιέται από όλους και δεν εμφανίζεται ποτέ ξανά - ούτε στην Ελλάδα, ούτε στη Βουλγαρία.
Ετσι ο διακινητής αγοράζει από τον αγρότη ή τον έμπορο στην Ελλάδα τοις μετρητοίς μέρος της παραγωγής του (π.χ. με 30 λεπτά το κιλό τα ροδάκινα) αλλά στην πραγματικότητα τα λεφτά αυτά είναι μαύρα.
Γλιτώνουν φόρους
Οι Ελληνες αγρότες καταφεύγουν στη λύση αυτή επειδή γλιτώνουν τους νέους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές. «Πουλάνε έτσι εμπόρευμα, π.χ., για 10.000 ευρώ και δεν πληρώνουν τίποτα, ενώ κανονικά θα τους έπαιρνε τα μισά το κράτος», εξηγούν οι αρμόδιοι.
Το πρόβλημα εντοπίζεται, όπως λένε οι γνωρίζοντες, κυρίως στα ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα, ακτινίδια, κεράσια και αχλάδια που προορίζονται για βρώση. Σε μικρότερη έκταση αφορά βιομηχανοποιημένα συμπύρηνα ροδάκινα ή ντομάτες κ.λπ. που προορίζονται για κονσερβοποιία επειδή είναι λίγα (μόλις 3 ή 4) τα κοντινά εργοστάσια στη Βουλγαρία που παράγουν κομπόστες και χυμούς.

Το πρόβλημα για τις διωκτικές αρχές είναι ότι δεν μπορούν να συλλάβουν τους παραβάτες επειδή η διακίνηση αγαθών στα εσωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα γίνεται ελεύθερα, ενώ τα πρόστιμα είναι της τάξης των 500 ή 1.000 ευρώ.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι ανέφερε για το χρέος η πρόταση που δεν δέχθηκε η Ελλάδα στο Eurogroup

Να έχουμε για Πρωθυπουργό έναν Πρόεδρο Δεκαπενταμελούς με την εξουσία να υποθηκεύει τις ζωές 10.000.000 πολιτών μέχρι το 2060, με μία υπογραφή... δεν έχει πολλή πλάκα τελικά...

Προέβλεπε δεσμεύσεις για δυσθεώρητα πλεονάσματα (3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 και 2,2% από το 2023 έως το 2060) - Δεν υπήρχε  καμία αναφορά στην πιθανότητα ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης 


Δεσμεύσεις για δυσθεώρητα πλεονάσματα -3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 και 2,2% από το 2023 έως το 2060- προέβλεπε το προσχέδιο της ανακοίνωσης του Eurogroup της 22ας Μαΐου, που απορρίφθηκε από την ελληνική κυβέρνηση.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει αναφορά στην πιθανότητα ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, ενώ επαναλαμβάνεται με απόλυτη σαφήνεια ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους δεν θα επιφέρουν κόστος για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.


Ακόμη τονίζεται ότι θα ληφθούν στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος «υπό την προϋπόθεση της επιτυχούς υλοποίησης και στον βαθμό που κριθεί απαραίτητο να ληφθούν».


Στο προσχέδιο της ανακοίνωσης καταγράφονται αρκετές λεπτομέρειες για την ελάφρυνση του χρέους, όπως:

  • οι Ακαθάριστες Χρηματοδοτικές Ανάγκες (GNF) θα πρέπει να παραμείνουν χαμηλότερα από το 15% του ΑΕΠ,
  • την πιθανότητα κατάργησης του πέναλτι για την επαναγορά ομολόγων του 2012,
  • την επιστροφή των κερδών από SMP και ANFA,
  • πιθανή παράταση του χρόνου αποπληρωμής ορισμένων δανείων (κυρίως του EFSF) για ένα διάστημα από 0 έως 15 ετών, με τον αριθμό «μηδέν» να είναι σβησμένος, καθώς όπως έγινε αργότερα γνωστό ο «καυγάς» ήταν για το εάν θα είναι «0» ή «1».

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν και ορισμένα σημεία του προσχεδίου τα οποία δεν έκανε αποδεκτά ο Π. Τόμσεν, ο οποίος προσθέτει τη δική του εκδοχή που λέει τα ακόλουθα: «Το ΔΝΤ θα προτείνει σύντομα στο διοικητικό του συμβούλιο την έναρξη, επί της αρχής, ενός προληπτικού προγράμματος 14 μηνών, με την κωδική ονομασία «Stand By Arrangement»». Αυτό σημαίνει -όπως ανέφερε και το «Πρώτο Θέμα» την Κυριακή- ότι οι εκταμιεύσεις θα μπορούν να γίνονται μόνο όταν το ΔΝΤ θα λάβει ικανοποιητικές διασφαλίσεις από το Eurogroup για τη λήψη μέτρων που εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και εφόσον η Ελλάδα συνεχίζει να εφαρμόζει το πρόγραμμα. 


Δείτε το έγγραφο:


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες Θεωρούσαν την Άμεση Φορολογία Προσβλητική; Ποιοι Πλήρωναν Φόρους (video)

Ποιοι πλήρωναν φόρους και ποια μεγαλειώδη έργα έκαναν με αυτά οι Αθηναίοι. Η φορολογική αφαίμαξη των συμμάχων και πώς εξασφάλιζαν τη διαύγεια;

Στην αρχαία Ελλάδα αναμφισβήτητα υπήρχε φορολογική συνείδηση.

Και στη συνείδηση των Αθηναίων πολιτών η άμεση φορολογία ήταν σχεδόν προσβλητική.

Οι σοφοί πρόγονοί μας ζούσαν κυρίως φορολογώντας τους ξένους πολίτες που έμεναν στην Αθήνα, τους ονομαζόμενους μετοίκους.


Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πλήρωναν και οι ίδιοι φόρους.

Και ειδικά οι πλούσιοι που αναλάμβαναν τις περίφημες χορηγίες.

Οι φόροι κατά κανόνα έπιαναν τόπο και λαμπρότερο παράδειγμα από τον Παρθενώνα δεν θα βρείτε πουθενά στον κόσμο.

Δείτε το βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου»…


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βαρουφάκης: Το χρέος θα κουρευτεί – Ο Σόιμπλε έσωσε τις Γερμανικές τράπεζες στις πλάτες των Ελλήνων

Με κείμενο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Γιάννης Βαρουφάκης εξηγεί γιατί το χρέος αναγκαστικά θα κουρευτεί, ενώ διευκρινίζει πως η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είναι τόσο αφελείς ώστε να προσδοκούν ότι το χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος θα επέστρεφε αυτά τα χρήματα και μάλιστα τοκισμένα. Ηξεραν ότι αυτό που έκαναν δεν ήταν παρά μια κυνική μεταφορά ζημιών από τα βιβλία των γαλλογερμανικών τραπεζών στις πλάτες των πιο αδύναμων φορολογούμενων της Ευρώπης.
Ολόκληρο το κείμενο του Γιάννη Βαρουφάκη στην Εφ.Συν:
Οταν τα πρωτοσέλιδα ασχολούνται, άλλη μια φορά, με το τι είπε η Λαγκάρντ στη Μέρκελ και τι της είπε ο Σόιμπλε, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η λήθη - το να ξεχάσουμε το αίτιο που η χώρα μας μετατράπηκε σε αποικία χρέους από «εταίρους» που αρνούνται πεισματικά να την αποφυλακίσουν.
Ποιο ήταν το αίτιο; Η χρεοκοπία των γαλλογερμανικών τραπεζών το 2009 και η διάσωσή τους με τα μνημονιακά μας δάνεια.
ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ του 2009 η καγκελάριος Μέρκελ έγινε έξαλλη όταν της είπαν ότι είχε 24 ώρες να βρει πάνω από 400 δισ. ευρώ που έπρεπε να δοθούν στις γερμανικές τράπεζες ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν τα ΑΤΜ τους.
Ο λόγος; Είχαν καταρρεύσει οι οροσειρές στοιχημάτων τους στα παράγωγα χρέους της Γουόλ Στριτ. Επρόκειτο για τον ορισμό του πολιτικού κωνείου για τη συντηρητική, και «κονόμα», κυρία Μέρκελ. «Τουλάχιστον έληξε το θέμα», πρέπει να σκέφτηκε. Μόνο που δεν είχε λήξει..
Λίγους μήνες αργότερα μια άλλη ομοβροντία τηλεφωνημάτων απαίτησε παρόμοιο αριθμό δισεκατομμυρίων, για τις ίδιες τράπεζες. Γιατί; Επειδή είχαν δανείσει 477 δισεκατομμύρια ευρώ στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, εκ των οποίων τα 102 δισεκατομμύρια στην Ελλάδα που, τώρα, αδυνατούσε να τα αποπληρώσει.
Εκείνη την εποχή είχε μόλις αναλάβει το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών ο κ. Σόιμπλε. Αμέσως εισέπραξε ρητή εντολή της κ. Μέρκελ: «Βρες λύση που να μην απαιτεί από μένα να πάω στη Βουλή να ζητήσω άλλες εκατοντάδες δισεκατομμύρια για τις τράπεζές μας».
Οπως είπε την ίδια εποχή ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τότε πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, πρόεδρος του Eurogroup και μετέπειτα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «όταν σφίγγουν τα πράματα, αναγκάζεσαι να πεις ψέματα».
Το ψέμα που ο κ. Σόιμπλε βρήκε να πει, μετά από συνεννόηση με τη Γαλλίδα ομόλογό του Κριστίν Λαγκάρντ, ήταν ότι το ελληνικό μνημονιακό δάνειο, που στόχο είχε τη διάσωση των τραπεζών τους, ήταν χειρονομία αλληλεγγύης προς τους... Ελληνες, οι οποίοι, αν και ανάξιοι συν ανυπόφοροι, ήταν ακόμη μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας κι έπρεπε να... διασωθούν.
ΟΤΑΝ στα τέλη του 2009 το ελληνικό Δημόσιο έπαψε να μπορεί να μετακυλίει τα χρέη του, τρεις γαλλικές τράπεζες βρέθηκαν αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο ζημιών από περιφερειακό χρέος που ήταν τουλάχιστον διπλάσιο από το μέγεθος της γαλλικής οικονομίας.
Πράγματι, οι αριθμοί που αναφέρει η «διεθνής» των κεντρικών τραπεζών, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (Bank of International Settlements), αποκαλύπτουν μια πραγματικά τρομακτική εικόνα: οι τρεις αυτές γαλλικές τράπεζες είχαν δανείσει και στοιχηματίσει τόσο πολύ χρήμα που αν μόλις το 3% των ανοιγμάτων τους «κοκκίνιζαν» (π.χ. κάποιοι δανειολήπτες χρεοκοπούσαν και δεν κατάφερναν να αποπληρώσουν συνολικά το 3% των ανοιγμάτων των τραπεζών αυτών), θα χρειάζονταν διάσωση από τη γαλλική κυβέρνηση.
Σε ευρώ αυτό σήμαινε κάτι απλό: αν 106 δισ. ευρώ από τα δάνεια που είχαν χορηγήσει στις περιφερειακές κυβερνήσεις, νοικοκυριά και εταιρείες δεν αποπληρώνονταν, το ήδη πιεσμένο (δημοσιονομικά) γαλλικό κράτος έπρεπε να διασώσει τις μεγάλες γαλλικές τράπεζες.
Μόνο τα δάνεια αυτών των τριών γαλλικών τραπεζών προς τις κυβερνήσεις της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας ισοδυναμούσαν με το 34% της συνολικής γαλλικής οικονομίας - 627 δισ. ευρώ, για να είμαστε ακριβείς. Επιπλέον, οι τράπεζες αυτές τα προηγούμενα χρόνια είχαν δανείσει 102 δισ. ευρώ στο ελληνικό κράτος.
ΜΙΑ ελληνική στάση πληρωμών θα έφερνε την αδυναμία των κυβερνήσεων της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλία να αναχρηματοδοτήσουν, με προσιτά επιτόκια, τα χρέη τους, που, αθροιστικά, έφταναν περίπου το 1,76 τρισ. ευρώ, και θα δυσκολεύονταν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους από τις τρεις μεγαλύτερες γαλλικές τράπεζες. Εν μιά νυκτί οι κύριες γαλλικές τράπεζες θα έρχονταν αντιμέτωπες με την απώλεια του 19% του «ενεργητικού» τους, τη στιγμή που αρκούσε μια ζημία της τάξης του 3% για να καταστούν αφερέγγυες.
Σε τέτοια περίπτωση, η γαλλική κυβέρνηση θα χρειαζόταν, προκειμένου να καλύψει το κενό, ούτε λίγο ούτε πολύ 562 δισ. ευρώ, επίσης εν μιά νυκτί. Η Γαλλία, όμως, αντίθετα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τέτοιες ζημίες στην κεντρική της τράπεζα (τη FED), είχε διαλύσει τη δική της κεντρική τράπεζα το 2000, προκειμένου να υιοθετήσει το κοινό νόμισμα, και ήταν αναγκασμένη να βασίζεται στην καλοσύνη της κοινής ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
ΑΛΙΜΟΝΟ, όμως, η ΕΚΤ είχε συσταθεί με τη ρητή απαγόρευση οποιασδήποτε μεταφοράς ελληνολατινικών κακών χρεών, είτε ιδιωτικών είτε δημόσιων, στα βιβλία της. Τελεία. Αυτός ήταν ο όρος της Γερμανίας για να μοιραστεί το μονάκριβο μάρκο της, μετονομάζοντάς το σε ευρώ, με τη σάρα και τη μάρα της Ευρώπης.
Να ο λόγος που πανικός κυρίευσε τη Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ. Καλούνταν, με κάποιο ταχυδακτυλουργικό κόλπο, να βρει 562 δισ. ευρώ.
Να και ο λόγος που ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος ήταν τότε γενικός διευθυντής του ΔΝΤ αλλά είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει εκείνη τη θέση για να διεκδικήσει δύο χρόνια αργότερα τη γαλλική προεδρία, συνασπίστηκε με την κ. Λαγκάρντ ώστε να βρεθεί πακέτο διάσωσης για τις γαλλικές τράπεζες. Διαφορετικά, και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το 1,29 τρισ. ευρώ του χρέους της γαλλικής κυβέρνησης θα «κοκκίνιζε» και το ευρώ θα έπαυε να υπάρχει.
ΛΑΓΚΑΡΝΤ και Σόιμπλε, λοιπόν, για να ξεπεράσουν το πρόβλημα με τις γαλλογερμανικές τράπεζες, σχεδίασαν από κοινού, με την αγαστή συμπαράσταση του Στρος-Καν, τη δανειοδότηση του ελληνικού Δημοσίου με γιγαντιαίο ποσό από το οποίο θα εξοφλούνταν οι γαλλο-γερμανικές τράπεζες.
Επί πλέον, το μεγαλύτερο μέρος των δανείων, που θα προέρχονταν από την Ευρώπη, δεν θα έβγαινε από τα ταμεία αυτής καθ' εαυτήν της Ε.Ε. αλλά θα έπαιρνε τη μορφή μιας σειράς διμερών δανείων, δηλαδή από τη Γερμανία προς την Ελλάδα, από την Ιρλανδία προς την Ελλάδα, από τη Σλοβενία προς την Ελλάδα κ.ο.κ., με το κάθε διμερές δάνειο να έχει μέγεθος ανάλογο με τη σχετική οικονομική ισχύ του δανειστή - μια περίεργη εφαρμογή του ρητού του Καρλ Μαρξ: «Από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του».
Ετσι, λοιπόν, από κάθε 1.000 ευρώ που θα δίνονταν στην Αθήνα, για να μεταβιβαστούν τελικά στις γαλλικές και στις γερμανικές τράπεζες, η Γερμανία θα εγγυόταν 270 και η Γαλλία 200, με τις μικρότερες και οικονομικά ασθενέστερες χώρες να παρέχουν εγγυήσεις για τα υπόλοιπα 530 ευρώ.(1)
Αυτό ήταν το ωραίο της «διάσωσης» της Ελλάδας, τουλάχιστον από τη σκοπιά της Γαλλίας και της Γερμανίας: εναπέθετε το μεγαλύτερο βάρος της διάσωσης των γαλλικών και των γερμανικών τραπεζών στις πλάτες φορολογούμενων πολιτών από χώρες που ήταν ακόμη πιο φτωχές από την Ελλάδα, όπως η Πορτογαλία και η Σλοβακία.
Κάπως έτσι μας «μίσησαν» οι φτωχότεροι λαοί της Ευρώπης, την ώρα που μας λοιδορούσε ο πλούσιος Βορράς. Κάπως έτσι, περήφανοι λαοί στράφηκαν ο ένας εναντίον του άλλου για χάρη των Γαλλογερμανών τραπεζιτών.
Επιχείρηση «Ξεφόρτωμα»
Με το που συνέρρευσαν τα δάνεια της διάσωσης στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, ξεκίνησε η επιχείρηση «Ξεφόρτωμα». Ηδη τον Οκτώβριο του 2011 η έκθεση των γερμανικών τραπεζών στο ελληνικό δημόσιο χρέος είχε μειωθεί θεαματικά από τα 91,4 δισ. ευρώ στα 27,8 δισ. Πέντε μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2012, είχε πέσει κάτω από τα 795 εκατομμύρια.
Εν τω μεταξύ, οι γαλλικές τράπεζες ξεφόρτωναν ακόμη πιο γρήγορα: τον Σεπτέμβριο του 2011 είχαν απαλλαγεί από ελληνικά κρατικά ομόλογα 63,6 δισ. ευρώ και τον Δεκέμβριο του 2012 τα βιβλία τους ήταν πλέον «καθαρά» από τέτοια ομόλογα. Η όλη επιχείρηση, λοιπόν, ολοκληρώθηκε μέσα σε λιγότερο από μία διετία. Αυτός υπήρξε ο πραγματικός λόγος της ελληνικής «διάσωσης».
Επίλογος
Ηταν η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόσο αφελείς ώστε να προσδοκούν ότι το χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος θα επέστρεφε αυτά τα χρήματα και μάλιστα τοκισμένα; Φυσικά όχι. Αυταπάτες δεν έτρεφαν.
Ηξεραν ότι αυτό που έκαναν δεν ήταν παρά μια κυνική μεταφορά ζημιών από τα βιβλία των γαλλογερμανικών τραπεζών στις πλάτες των πιο αδύναμων φορολογούμενων της Ευρώπης. Ηξεραν, και ξέρουν, ότι το ελληνικό χρέος θα κουρευτεί.
Ομως το κούρεμα θα σημάνει παραδοχή στα διοικητικά συμβούλια και κοινοβούλιά τους ότι τόσα χρόνια έλεγαν ψέματα. Γι' αυτό θα αρνούνται να το κουρέψουν «όσο τους παίρνει», με κάθε αναβολή να συνεισφέρει στην ερημοποίηση της Ελλάδας.
Και για πόσο «θα τους παίρνει»; Οσο εμείς υπογράφουμε τα παλιόχαρτα που μας παρουσιάζουν στο Eurogroup συνυπογράφοντας, ουσιαστικά, την ερημοποίηση της χώρας μας.

Από την Εφημερίδα των Συντακτών (10/6/2017)

1. Αυτοί οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν το γεγονός ότι η Γερμανία αντιπροσώπευε περίπου το 27 τοις εκατό του συνολικού εισοδήματος της ευρωζώνης, η Γαλλία περίπου το 20 τοις εκατό κ.ο.κ.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! Στην κηδεία του Μάριου κανείς, στο Gay Pride έκαναν παρέλαση…


H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! Στην κηδεία του Μάριου κανείς, στο Gay Pride έκαναν παρέλαση…
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διάταξη του ΥΠΟΙΚ βάζει τέλος στις συντάξεις πριν από τα 62 έτη

Κατάργηση πρόωρων συντάξεων πριν από τα 62 προβλέπει διάταξη-βόμβα που ετοίμασε το υπουργείο Οικονομικών και επρόκειτο να περάσει μαζί με τα μέτρα του 4ου Μνημονίου που ψηφίστηκαν στις 18 Μαΐου (ν. 4472).
Επί της ουσίας λέει ότι οι υπάλληλοι θα μπορούν να αποχωρούν με όρια ηλικίας για μειωμένη σύνταξη, αλλά η σύνταξη δεν θα καταβάλλεται αν η διαφορά ηλικίας μεταξύ πλήρους και μειωμένης είναι πάνω από 5 έτη.
Στο «παρά πέντε» της κατάθεσης του νομοσχεδίου, η διάταξη αποφασίστηκε να μη συμπεριληφθεί μαζί με τα υπόλοιπα μνημονιακά μέτρα και μένει σε «εφεδρεία» μέχρι νεωτέρας.
Η διάταξη αφορά στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου, αλλά ανοίγει το δρόμο για ανάλογη εφαρμογή και στα ταμεία μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή για το ΙΚΑ, τα ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών και άλλους φορείς που έχουν καθεστώς πρόωρης εξόδου.
Το πρόβλημα, ειδικά για το Δημόσιο, είναι ότι χωρίς αυτή τη διάταξη δεν θα μπορεί να προχωρήσει στην έκδοση πρόωρων συντάξεων γιατί η νομοθεσία δεν επιτρέπει την καταβολή σύνταξης, παρά μόνο όταν ο υπάλληλος αποχωρεί έως 5 χρόνια νωρίτερα από το όριο ηλικίας πλήρους σύνταξης.
Η αρχική εγκύκλιος που είχε βγει το 2015 δεν έλυσε το πρόβλημα, καθώς με τα νέα όρια ηλικίας η έξοδος με μειωμένη επέφερε ποινή περικοπής σύνταξης ως και 60%, γιατί το πέναλτι πρόωρης εξόδου επιβαλλόταν με περικοπή σύνταξης 6% το χρόνο, ακόμη και αν η διαφορά ηλικίας μεταξύ πλήρους και μειωμένης σύνταξης ήταν μεγαλύτερη των 5 ετών.
Η ερμηνεία αυτής της εγκυκλίου δημιούργησε νομικά ζητήματα καθώς δεν υπήρχε καμία προηγούμενη νομοθετική διάταξη που να ορίζει ότι η ποινή με μειωμένο όριο ηλικίας από το Δημόσιο επιβάλλεται και πέραν των 5 ετών.
Αυτό το πρόβλημα ήρθε να «λύσει» η νέα νομοθετική διάταξη, με την οποία όμως κλείνουν οι πόρτες για σύνταξη σε όσους δεν έχουν ως 5 έτη διαφορά από το νέο όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη!
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της διάταξης, που αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, οι πρόωρες-μειωμένες συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων που αποχωρούν ή θα αποχωρήσουν σε ηλικίες που υπολείπονται τουλάχιστον κατά 5 έτη από το νέο όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη, δεν θα καταβάλλονται κατά την έξοδο από την υπηρεσία τους, έως ότου η διαφορά ανάμεσα στην πραγματική τους ηλικία και στο όριο ηλικίας πλήρους σύνταξης φτάσει να είναι 5 χρόνια.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Γυαλιά-καρφιά» το μετρό του Κεραμεικού - Έσπασαν τα ακυρωτικά μηχανήματα (photos)


Οι βάνδαλοι πέταξαν φυλλάδια στον σταθμό τα οποία έγραφαν "Σαμποτάζ στα συστήματα ελέγχου".... Εμείς συμπληρώνουμε "φορτώνοντας τις ζημιές στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενο "  ΜΠΡΑΒΟ ...........................

Νέες φθορές προκάλεσαν άγνωστοι σε ακυρωτικά μηχανήματα μέσων μαζικής μεταφοράς, καταφέρνοντας να διαφύγουν.


Αυτή τη φορά, σειρά είχε ο σταθμός του μετρό «Κεραμεικός», όπου άγνωστοι κατέστρεψαν τα ακυρωτικά μηχανήματα, κατά τις 02:00 τα ξημερώματα της Κυριακής.
Οι βάνδαλοι πέταξαν φυλλάδια στον σταθμό τα οποία έγραφαν«Σαμποτάζ στα συστήματα ελέγχου και αποκλεισμού» και στη συνέχεια έφυγαν.

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

"Παραιτηθείτε" ή αλλίως "Μένουμε Ευρώπη" της 20ης Ιουνίου-Γιατί δεν σας ακολουθούμε

Μόλις χθες αντιλήφθηκα το κάλεσμα μια ομάδας νεαρών ατόμων που καλούν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 20 Ιουνίου.

Στην αρχή καλωσόρισα την πρωτοβουλία τους, αλλά στα ψιλά γράμματα δυστυχώς απογοητεύτηκα.

Στα ψιλά γράμματα και ειδικά στα προφίλ των διοργανωτών διέκρινα ότι πίσω από αυτή τη πρωτοβουλία κρύβεται κάποιο γνωστό κόμμα, υπεύθυνο και αυτό για την αποσυναρμολόγηση της χώρας.

Ακόμα χειρότερα είδα και την στήριξη των διοργανωτών στη θέση της Ελλάδος μέσα στην Ε.Ε, μια θέση που όπως αναφέρουν είναι Αδιαπραγμάτευτη.

Και τέλος είδα οπως αναφέρουν σε κάποιο κείμενο, ότι "εμείς σαν λαός ή πολλοί απο εμάς, φανταζόμαστε εχθρούς εκτός συνόρων", απαλλάσσοντας στα μάτια μας τις ευθύνες των ξένων μαριονετών και των συνεργατών τους.


Ειλικρινά εσείς τα 15 άτομα για ποιο λόγο καλείται τον κόσμο να κατέβει στην πλατεία;
Να κατέβω στην πλατεία και εγώ αλλά για να υπερασπιστώ τι;

Δυστυχώς δεν καλείται τον κόσμο να κατέβει στην πλατεία γιατί χάνεται η Ελλάδα, γιατί οι αξίες και τα ιδανικά μια χώρας ιστορικής χάνονται, γιατί η ίδια η ιστορία της και οι παραδόσεις της τρεμοπαίζουν και είναι έτοιμες να σβήσουν,  αλλά για να μη χαθεί  η καθημερινότητα σας.Το μόνο κριτήριο σας είναι το οικονομικό. Μόνο το χρήμα και πως αυτό δε θα λείψει.

Για αυτόν το λόγο διοργανωτές θα είστε μεθαύριο στον δρόμο ή κάνω λάθος;

Μαζί σου είμαι και εγώ, ναι να έχουμε οικονομική ευημερία και ανάπτυξη, αλλά αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας; 

Αλήθεια, φοβάσαι μήπως χάσεις την καλοκουρδισμένη καθημερινότητα σου, αυτή που σου δίνει την δυνατότητα να έχεις μια δουλεία καλύτερη από των άλλων, αμάξι καλύτερο απο του άλλου,κινητό καλύτερο από του άλλου, ενδυμασία ακριβότερη του άλλου, απολαμβάνεις βασικά αγαθά και υπηρεσίες πολύ καλύτερες των άλλων, έχεις πρόσβαση σε vip μαγαζιά και εστιατόρια τα ελεύθερα σαββατοκύριακα σου, πράγματα που πολλοί δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν.

Και ξέρεις, πιθανώς οι άλλοι απλά δεν είχαν την τύχη τη δική σου ή  δεν είχαν πάρει τα απαραίτητα εφόδια από την οικογένεια τους όπως εσύ πήρες ώστε να βγουν στη ζούγκλα, που εσύ αποκαλείς «Δημοκρατία» και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Οι νόμοι του ισχυρού, της κατά τα άλλα δημοκρατικής χώρας, τους έφαγαν.

Πάλεψες δε λέω, κουράστηκες, ξενύχτισες, για να κατακτήσεις μια καλή θέση, ίσως χρησιμοποίησες και το αγαπημένο σου κόμμα για να έχεις μια δουλεία είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Να αποκτήσεις  μια θέση που πιθανός και σου δίνει κύρος και χρήματα για να υπερηφανεύεσαι για τις ικανότητες σου και σε κάνει να ξεχωρίζεις από τις υπολοίπους απλούς υπαλλήλάκους του 15ώρου και των 550 ευρώ, όπως επίσης και στον υπνωτισμένο γυναικείο πληθυσμό.

Και καλά κάνεις, γιατί αυτό ήθελες εξ αρχής, αυτό ήταν το όνειρο σου, να εξασφαλίσεις μια καθημερινότητα που θα δουλεύεις όλη την εβδομάδα για να μπορείς να αγοράσεις τα καλά σου ρούχα, το καινούριο σου κινητό και αυτοκίνητο , να εξασφαλίσεις τις εξόδους σου, να κάνεις τα πούρα σου στο πρώτο τραπέζι πίστα, να γεμίσεις την πίστα με λουλούδια μοστράροντας το ακριβό σου ρολόι, να φύγεις το πρωί με κάποια μεθυσμένη "κυρία" σε κάποιο ξενοδοχείο της παραλιακής και πολλά άλλα. 

Και από Δευτέρα πάλι τα ίδια, η ίδια αγαπημένη σου ρουτίνα που τρέμεις στην ιδέα να μην χάσεις.

 


Αυτό είναι σκέτη τρέλα. 

Για αυτό μήπως διαμαρτύρεστε κύριοι του παραιτηθείτε; 

Θα συγκεντρωθείτε,  θα φωνάξετε και μετά θα φύγετε και θα επιστρέψετε στην ασφάλεια και στην ησυχία των σπιτιών σας, κανονίζοντας τις επόμενες εξόδους του καλοκαιριού.
Αυτό όμως λέγεται υποκρισία μη πω τίποτα χειρότερο.

Η καθημερινότητα όλων μας, μας εξασφαλίζει την πρόσβαση στον σύγχρονο πολιτισμό που κάποιοι μας έστησαν, αλλά από την άλλη δε μας αφήνει να μελετήσουμε και να ερευνήσουμε ότι ακούμε και ότι βλέπουμε.

Ξέρω, δεν έχεις το χρόνο για έρευνα, που ο χρόνος είναι το νούμερο ένα εργαλείο σκέψης των ημερών μας, ειδικά τώρα που μαζί με τις εξελίξεις,  κυλάνε τόσο γρήγορα και η πληροφόρηση κινείται αστραπιαία.

Οπότε είναι λογικό να μην έχεις ιδέα ποιοι είναι πίσω από την κρίση, ποιοι είναι πίσω από την τρομοκρατία, πίσω από την εξαθλίωση στην Βενεζουέλα, πίσω από τις ιστορικές και γεωπολιτικές αλλαγές στην Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή μας και να τα ρίχνεις στις τωρινές μαριονέτες. 

Και καλά κάνεις και τα ρίχνεις, αλλά αγνοείς τον ρόλο των έξω και μας λέτε ότι φανταζόμαστε εχθρούς όσο αυτοί κρύβονται πίσω από την ασυλία που τους δίνει η άγνοια μας. 

Κρύβονται πίσω από νομοσχέδια και αποφάσεις που περνάνε, μέσω των εδώ εντολοδόχων, νύχτα και δεν θα διστάσει και ο εκλεκτός σας (αν προλάβει), να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του προκατόχου του, αφού άλλος τα ψηφίζει και άλλος τα εφαρμόζει.

Προς τι, η επιμονή σου να λες πάση θυσία στην Ευρώπη και ότι Ανήκουμε μόνο εκεί;
Εσείς οι "Μένουμε Ευρώπη" του τότε δημοψηφίσματος του 2015 και ακόμα και τώρα 2 χρόνια μετά τίποτα δεν μάθατε;

Θέλετε πιθανώς και εσείς να πανηγυρίσετε, όπως πανηγύριζε η ανεγκέφαλη νεολαία του Σύριζα τη μέρα αναρρίχησης του κ.Τσίπρα στην εξουσία.

Έτσι και εσείς περιμένετε να πανηγυρίσετε την μέρα που ο εκλεκτός σας, ο  κ. Μητσοτάκης θα αναλάβει την εξουσία, για να γράψει τον επίλογο της μεταπολίτευσης και να συνεχίσει το μαύρο έργο του νυν πρωθυπουργού κ. Τσίπρα.

Τις εξετάσεις σας τις δώσατε από την ημέρα του δημοψηφίσματος, διότι είμαστε σε περίοδο εξετάσεων και ο κάθε ένας από εμάς αξιολογείται.

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι, ότι ήταν να γίνει έγινε και ότι μέλλει να γίνει ήδη γίνεται.
Τίποτα δεν αφήνετε στην τύχη του και κάτω από τέτοιες αντίξοες συνθήκες, γίνεται η αξιολόγηση των πολιτών της χώρας μας και επιτελείται ένας διαχωρισμός που κάνεις δε θα βγει να στον πει.
Δυστυχώς ελάχιστοι γνωρίζουν για αυτό.

Όμως να ξέρετε όλοι εσείς οι φανατικοί Ευρωπαίοι ότι κάποια στιγμή, όχι πολύ μακρία στο μέλλον, θα αποκαλυφθεί, δημόσια πλέον, ο ρόλος και οι προθέσεις της Ευρωπαϊκής ένωσης και διάφορων διεθνών οργανισμών και ιδρυμάτων και τότε  θα εκτεθείτε ανεπανόρθωτα στην συνείδηση του κόσμου.

Δεν γίνετε να λές ότι είσαι και Ευρωπαίος και Έλληνας μαζί , ειναι "ανωμαλία"  με τις παρούσες συνθήκες να λές κάτι τέτοιο, αφού το ένα δεν έχει καμία σχέση με το άλλο και το ένα πολεμάει το άλλο. Οπότε θα πρέπει να διαλέξεις τι θες να είσαι.

Είμαστε σε μια μη αναστρέψιμη πορεία σαν χώρα, οικονομικά, κοινωνικά όπως και να το πιάσεις, αλλά ο χειρότερος εχθρός της χώρας αυτή τη στιγμή είναι η άγνοια και η συνειδητή αδιαφορία.

Πάνω στην άγνοια μας πατάνε τα πρότυπα σας, εκεί στην Ε.Ε και ετοιμάζονται να καταργήσουν ήθη, έθιμα, γλώσσα και Μετρητά και να επιβάλλουν την δική τους σύγχρονη διακυβέρνηση-κοινωνία, που θα λύνει τα "σύγχρονα" προβλήματα του δυτικού πολιτισμού και που θα είναι η ταφόπλακα της ελευθερίας μας.

Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας πια, πάει αυτή η καραμέλα, είναι πραγματικότητα και επειδή δεν είναι συνωμοσία πλέον κάποιοι λένε «έλα μωρέ και τι έγινε, αν είναι να εξασφαλιστεί η παραπάνω καθημερινότητα μας και η ασφάλειά μας, ας έρθει.»

Αυτό δεν είναι το σκεπτικό μερικών απο εσάς ; 

Αυτό όμως κύριοι δεν είναι σκεπτικό, δεν είναι νοοτροπία ανθρώπου που ξέρει από πού έρχεται και που πηγαίνει.


Φοβάστε μη πτωχεύσουμε και γίνουμε Βενεζουέλα και χάσουμε τη βόλεψη που μας προσφέρει ο ψεύτικος πολιτισμός μιας διεστραμένης Δημοκρατίας, αδιαφορώντας 
για τον διπλανό μας, που η συντήρηση αυτής της "Δημοκρατίας" σας μπορεί να τον κάνει να υποφέρει.

Επίσης αγνοείτε ότι οι ξένοι πιστωτές μας , ότι ώρα θέλουν κλείνουν την στρόφιγγα του ρευστού, όχι γιατί δεν πληρούμε τους στόχους που αυτοί θέτουν, αλλά στην περίπτωση που  δεν υιοθετήσουμε τα χαρακτηριστικά του νέου παγκόσμιου τρόπου ελέγχου του πολίτη.

Και ξέρετε τι λέτε αυτή τη στιγμή; 

Λέτε ότι  "καλύτερα να είμαστε μέσα στην ασφαλή αγκαλία μιας τελειωμένης  Ευρώπης και ας χάσουμε ιστορία, παράδοση, πίστη και ας γεμίσει η Σταδίου οκτάχρονα "drags queen"

Έτσι ονειρεύεσαι την ελληνική νεολάια μας; 

Αυτα τα ιδανικά θές να εφαρμόσει η χώρα μας, αντικαθιστώντας τις παρελάσεις προς τιμήν αυτών που μας έκαναν πραγματικά υπερήφανους και έδωσαν το αίμα τους για τη χώρα, με τις παρελάσεις κάποιων γιαλαντζί υπερήφανων που σοδομίζουν και αμαυρώνουν την ιστορια και την ταυτότητα ολόκληρης της χώρας, υπο την αιγίδα και την ενίσχυση  του ΟΗΕ και της ΕΕ;

Αυτη τη κατηφόρα δεν τη βλέπεις εσυ αγαπητέ διοργανώτη;
Τι δεν καταλαβαίνεις πια;

Αναρωτήθηκες ποτέ, τι τρώνε τα παιδάκια αυτή τη στιγμή  στην Υεμένη, στη Συρία, στη Λιβύη, όταν εμείς την ίδια ώρα πάμε στα γυμναστήρια προσπαθώντας να χάσουμε τα περιττά κιλά από το πολύ φαγητό;

Και ποίος τους έφερε στην κατάσταση αυτή;Οι Ευρωπαίοι αναμορφωτές δεν ήταν αυτοί που πάτησαν και διέλυσαν τις χώρες αυτές ή μήπως το ξέχασες και θες να σου πετάξω στα μούτρα τα στοιχεία;

Δές λίγο τις εικόνες
Δε θες να δεις τις υπόλοιπες..


Είναι Αμερικάνικες βόμβες που έπεσαν στην Υεμένη, που δεν είναι και τόσο έξυπνες ώστε να διακρίνουν τα παιδιά από τους "τρομοκράτες Χουτι". Και ξέρεις και ποιοι άλλοι τις έριξαν; Τις έριξαν και αυτοί που η χώρα τους φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κέντρο καταπολέμησης της Τρομοκρατίας παρακαλώ, ο στρατός της  Σαουδικής Αραβίας.
Αυτούς υπερασπίζεσαι και σε δουλεύουν χοντρά και μπροστά στη μούρη σου, απλά έτυχε το παιδί σου να μην μεγαλώσει σε αυτές της χώρες που ανα(παρα)μόρφωσε ο Δυτικός Συνασπισμός.


Επειδή λοιπόν εσύ λες ότι είσαι καλά, είναι όλοι καλά; 

ΌΧΙ

Υπάρχουν πολλοί που υποφέρουν αυτή τη στιγμή και εμείς απλά προχωράμε τη ζωή μας λες και δεν τρέχει τίποτα.

Όπως προχθές, σε ένα βαγόνι του ηλεκτρικού στη στάση Μοσχάτο, μπήκε κάποιος ζητώντας τη βοήθεια μας και εμείς ούτε που γυρίσαμε το βλέμμα μας να τον κοιτάξουμε. Είχε ανάγκη και για ένα λεπτό αν μπαίναμε στη θέση του ένα βλέμμα, μια καλημέρα τουλάχιστον την άξιζε.

Και ξέρεις τι έλεγε αυτός ο ζητιάνος; Χίλια συγνώμη που ζητιανεύω αλλά έχω ανάγκη, χίλια συγνώμη.

Και όταν κάποιος έβγαλε να του δώσει χρήματα, έβαλε τα κλάματα ευχαριστώντας τον και ζητώντας του πάλι συγνώμη που τον ενόχλησε και του απαντάει ο κύριος αυτός, μη ζητάς συγνώμη άνθρωπε μου, εμείς όλοι σου ζητάμε συγνώμη για την αδιαφορία μας.


Θα σου πω ένα μυστικό εδώ:

Η συνείδηση μας έχει πάθει βλάβη και δεν πρόκειται να πάει καλύτερα η οικονομία μας όσο και να το θέλουμε, όποιος και να ανέβει στην εξουσία, όσο και αν λέει ότι θέλει να κάνει καλό έαν εμείς δεν αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε. ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑ ΤΟ..

Τα περισσότερα κύτταρα της χώρας μας δυστυχώς έχουν μολυνθεί και ένας από τους τρόπους ίασης της συνείδησήσεως μας θα είναι η έλλειψη ακόμα και των βασικών αγαθών, αυτών που τώρα περισσεύουν και πετάμε στα σκουπίδια.

Ήδη κάποιοι εδώ στην Ελλάδα το ζουν, έχω συναντήσει τέτοιους και για αυτούς δεν υπάρχει καμία Ευρώπη και κανένα Κράτος να τους φροντίσει και όμως η συνείδηση τους είναι πραγματικά υγιείς και ξεκάθαρη και τους θαυμάζω.

Αυτούς τους θαυμάζω και ντρέπομαι για εμένα πρώτα και μετά και για εσένα και για όλους όσους επιτρέψαμε να φτάσει η κατάσταση στο χάλι αυτό.

Είναι απαγορευτικό πλέον στη φάση που είμαστε σα χώρα, κάποιοι να πονούν και άλλοι να γελούν.

Θα δοθεί ένα τέλος σε όλη αυτή τη παράνοια που ασυναίσθητα, θέλω να πιστεύω, υποστηρίζεις και ενισχύεις.

Μιλάμε για κράτος, για ανάπτυξη, για επενδύσεις, για τεχνολογική και πολιτισμική πρόοδο. Που είναι αυτά;

Ρίξε μια ματιά στις συμμορίες της μέρας που λυμαίνονται τη χώρα. Όλα τα αρπαχτικά που έβγαλαν τα καλύτερα πανεπιστήμια και είχαν τις καλύτερές σπουδές μπλεγμένοι μέσα σε σκάνδαλα και μίζες, που αν υπήρχε πραγματική Δημοκρατία και νόμοι θα έπρεπε όλη η μεταπολίτευση  να είναι φυλακή αν δεν είναι στο χώμα (λόγω γήρανσης).

Ρίξε μια ματιά εσύ, που θες να συνεχιστεί αυτή η ζούγκλα, στις συμμορίες της νύχτας και τους "νονούς" που σπέρνουν τον τρόμο και τον πανικό και εκβιάζουν τον μισό ιδιωτικό τομέα  μπλεγμένοι σε πάσης φύσεως εγκληματικές πράξεις. 
Κάνε μια γύρα στα μαγαζία του κέντρου και δές τους εκβιασμους και τα μπραβιλικια και μετά φώναξε ζήτω η Δημοκρατία.

Δες πως απολαμβάνουν την ασυλία των νόμων του Κράτους. 

Δες τις κοπελίτσες που εκμεταλλεύεται ο σάπιος πολιτισμός μας, ωθώντας τες στα μεγάλα ξενοδοχεία των Αθηνών, δες τη διαφθορά, την εξαπάτηση, το ψέμα, την υποκρισία, την απανθρωπιά, την αδιαφορία, τον εγωισμό, την κενόδοξη υπερηφάνεια αυτού του κατεστραμένου πολιτισμού στη χώρα αυτή και μετά πήγαινε Σύνταγμα. 

Αν πραγματικά τα έβλεπες αυτά  δε θα πήγαινες κάτω από κομματική ταμπέλα, όπως κάνει το Πάμε τόσα χρονιά και δουλεύει τον κόσμο.

Ξέρεις ήμουν στην πλατεία κοντά σε όλες τις διαμαρτυρίες από απλές πορείες μέχρι αγανακτισμένους και εισέπνευσα αρκετό δακρυγόνο για μια καλή αρρώστια στα γεράματα.

Είδα πολλά πράγματα που ίσως σε άλλο άρθρο να καταγράψω.

Αλλά κατάλαβα κάτι που όσοι ήταν εκεί τότε το αντιλήφθηκαν: 

Πρώτον μια επανάσταση μπορεί να γίνει μόνο με όπλα και βίαιες ταραχές που θα προκαλέσουν αστάθεια, κάτι που ως τώρα είναι στην φαρέτρα των μυστικών υπηρεσιών και το είδαμε να εφαρμόζεται στην αραβική άνοιξη και 

Δεύτερον, είναι αυτό που  είχαν πει πολύ σωστά κάποιοι αρκετά μπροστά  για την εποχή μας, ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός και ο Νικόλαος Γόνος.

Τι είπαν;

Να πάψουμε να ρίχνουμε λαδί στην μηχανή τους, να πάψουμε να πληρώνουμε όλους αυτούς που συντηρούν αυτό το άρρωστο σύστημα από πολιτικούς μέχρι μπράβους της νύχτας και από πολυεθνικές μέχρι δημόσιες (ακόμα) υπηρεσίες.

Γιατί δεν ξεκινάμε να το κάνουμε;Γιατί αφου είστε και δραστήρια παιδία, δεν προχωρατε σε μια τέτοια κίνηση;

Αν θες να κάνεις αντίσταση ξεκίνα από τα απλά, σταμάτα να ρίχνεις λάδι στη πολιτική μηχανή, που εξαρτήματα της είναι όλα τα κόμματα μέσα στο κοινοβούλιο.

Κατανοώ ότι η αλλαγή συνείδησης είναι δύσκολο πράγμα αλλά να θυμάστε εσείς οι διοργανωτές ένα πράγμα:ότι η συνείδησή μας πλέον αλλάζει με έναν και μόνον τρόπο. με τις πολύ-επίπεδες κακουχίες. Όσα λεφτά κι αν πέσουν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας όσο καλά και να πάει η οικονομία μας η αδικία, η κακία, το μίσος, η ζήλεια, η πονηρία, η εξαπάτηση, η μαγεία (ναι όπως τα ακούς), η απαξίωση της ζωής του άλλου, η απουσία της ανθρωπιάς, η σκληρότητα των ανθρώπων, η  έλλειψη σεβασμού και αγάπης, όλα αυτα τα υλικά του αγαπημένου μας σύγχρονου πολιτισμού, δεν πρόκειται να εξαλειφθούν. Ίσα ίσα θα γιγαντωθούν. 

Η καθημερινότητα μας θα αλλάξει και πιθανως όχι με ευχάριστο τρόπο, για να ξαναθυμηθούμε τι είμαστε και να ξεχάσουμε αυτό που τώρα είμαστε.

Υ.Γ

Αν δεν αλλάξατε τη σκέψη σας, θα γίνετε οι καλοί αγώγοί της νεάς εποχής και κοινωνίας που ετοιμάζουν να εφαρμόσουν οι Βρυξέλλες, θα είστε οι πρόδρομοι της χειρότερης μορφής διακυβέρνησης της σύγχρονης ιστορίας μας και θα μετανιώσετε πικρά για αυτήν σας την επιλογή.

Και εσύ όμορφη δεσποινίς μου , απασχολείς το μυαλουδάκι σου  σε νύχια, φρύδια,solariumtattoo και για να φουσκώσεις με κάθε τρόπο και θυσία οπίσθια και στήθος , μήπως βρεθεί χορηγός να σε αγοράσει λες και θα βγείς σε πλειστηριασμό, εκεί και εσύ στο πρώτο τραπέζι πίστα που απαιτείς κάθε Σάββατο να κάθεσαι.

Και εσύ από Δευτέρα, πάλι θα επιστρέψεις στην δουλίτσα σου, μετά από ένα σαββατοκύριακο κραιπάλης όπως λες και θα περιμένεις πότε θα έρθει η επόμενη Παρασκευή για να ξανακάνεις τα ίδια. 

Μη με κατηγορήσεις που σου λέω την αλήθεια και εγώ σε αυτόν τον κόσμο ζω, αλλα δεν υποκρίνομαι ότι όλα είναι καλά.


Δε βλέπεις ότι η χώρα βουλιάζει, όχι μόνο οικονομικά αλλά ουσιαστικά, οι βάσεις της σαπίζουν, το οικοδόμημα καταρρέει και παρολαυτα η έννοια μας και το μυαλό μας αυτή τη στιγμή  το έχουμε μόνο στο πότε θα πάμε  Μύκονο και Μπουζούκια; πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!