EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Απίστευτο ρεκόρ: Κινέζοι επιστήμονες πέτυχαν κβαντική τηλεμεταφορά (διεμπλοκή) σε απόσταση 1.200 χιλιομέτρων!

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ πέτυχαν Κινέζοι επιστήμονες στο φαινόμενο της κβαντικής διεμπλοκής (ή κβαντικού εναγκαλισμού) δύο φωτονίων σε απόσταση 1.203 χιλιομέτρων, καταρρίπτοντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν περίπου 100 χιλιόμετρα.
Οι Κινέζοι ερευνητές ανέφεραν την επιτυχή δορυφορική μετάδοση των κβαντικά «διαπλεκόμενων» φωτονίων (σωματιδίων του φωτός) μεταξύ της Γης και του διαστήματος. Με αυτόν τον τρόπο, έκαναν ένα άλμα προς τον τελικό στόχο της δημιουργίας κρυπτογραφημένων κβαντικών δικτύων τηλεπικοινωνιών και Ίντερνετ, τα οποία θεωρούνται αδύνατο να πέσουν θύμα χάκερ.

Ο κινεζικός δορυφόρος Micius, ο οποίος είχε τεθεί σε τροχιά πέρυσι το καλοκαίρι, είναι ο πρώτος διεθνώς που έχει εφοδιασθεί με τον κατάλληλο εξοπλισμό για κβαντικά πειράματα. Χρησιμοποιήθηκε για την κβαντική επικοινωνία με τρεις επίγειους κινεζικούς σταθμούς που απείχαν μεταξύ τους περίπου 1.200 χλμ., ενώ η απόσταση του δορυφόρου από τους σταθμούς ποίκιλε από 500 έως 2.000 χλμ.
Οι ερευνητές της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, με επικεφαλής τον καθηγητή κβαντικής φυσικής Τζιάν-Γουέι Παν του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Χεφέι, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science».
Η υλοποίηση σε τεράστιες αποστάσεις της κβαντικής διεμπλοκής (στην οποία δύο υποατομικά σωματίδια συνδέονται μεταξύ τους και συμπεριφέρονται παρόμοια, παρά τη μεγάλη απόσταση που τα χωρίζει), μέσω οπτικών ινών ή ασύρματα μέσω του διαστήματος, ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία κβαντικών δικτύων τηλεπικοινωνιών και μεταφοράς δεδομένων.
Η δυνατότητα των σωματιδίων να συνδέονται κβαντικά με «μαγικό» τρόπο (κάτι που δημιουργούσε πρόβλημα κατανόησης ακόμη και στον Αϊνστάιν) μπορεί να επιτρέψει τη μετάδοση κρυπτογραφημένων πληροφοριών από το ένα μέρος της Γης στο άλλο μέσω ασφαλών κβαντικών «καναλιών», χωρίς κάποιος «ωτακουστής» να είναι σε θέση να τις υποκλέψει, αντίθετα με το σημερινό διάτρητο Ίντερνετ, που εκμεταλλεύονται μυστικές υπηρεσίες και χάκερ.
«Είναι ένα πρώτο βήμα -και ένα σημαντικό βήμα- για τη δημιουργία ενός πραγματικά παγκόσμιου κβαντικού δικτύου. Όλες οι προηγούμενες μέθοδοι περιορίζονταν σε απόσταση περίπου 100 χλμ., συνεπώς μπορούσαν να δουλέψουν μόνο σε μια πόλη» δήλωσε ο Παν. Όπως είπε, η σημερινή κρυπτογράφηση των δεδομένων βασίζεται σε πολύπλοκα μαθηματικά, που και αυτά όμως μπορεί να τα «σπάσουν» οι χάκερ με τη βοήθεια ισχυρών υπολογιστών.
«Αλλά σε ένα μελλοντικό κβαντικό δίκτυο η ασφάλεια θα διασφαλίζεται από τους ίδιους τους νόμους της φυσικής, οι οποίοι είναι ασφαλείς χωρίς περιορισμούς. Αυτό θα είναι ωφέλιμο για όλους τους ανθρώπους» πρόσθεσε ο Κινέζος επιστήμονας, ο οποίος συνεργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση με Ευρωπαίους συναδέλφους του, με επικεφαλής τον φυσικό Άντον Τσάιλινγκερ του Πανεπιστημίου της Βιέννης (ο οποίος υπήρξε καθηγητής του Παν), που κατείχαν το προηγούμενο ρεκόρ κβαντικής διεμπλοκής.
Οι ομάδες των Παν και Τσάιλινγκερ θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν μια ασφαλή κβαντική σύνδεση μεταξύ Πεκίνου και Βιέννης. Ήδη οι Ευρωπαίοι φυσικοί προωθούν τη δημιουργία του Qapital, ενός κβαντικού δικτύου που θα συνδέει πολλές πρωτεύουσες της Ευρώπης, κυρίως μέσω οπτικών ινών. Σύμφωνα με τον Τσάιλινγκερ, το μελλοντικό κβαντικό διαδίκτυο θα βασίζεται τόσο στις οπτικές ίνες όσο και στους δορυφόρους.
Προς το παρόν, πάντως, υπάρχουν αρκετές ακόμη τεχνικές δυσκολίες που πρέπει να υπερπηδηθούν. Μεταξύ άλλων, ο κινεζικός δορυφόρος βρίσκεται σε χαμηλή τροχιά και έτσι οι σταθμοί εδάφους μπορούν να «πιάσουν» το κβαντικό σήμα του μόνο για πέντε λεπτά κάθε μέρα, συνεπώς θα χρειασθεί η κατασκευή και εκτόξευση αρκετών νέων δορυφόρων σε υψηλότερες τροχιές.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σόιμπλε: Να μην έχουν οι Έλληνες πολίτες την ψευδαίσθηση ότι όλα έχουν τελειώσει

Επέδρασε θετικά η σκληρότητα την οποία επιδείξαμε και για την οποία κατηγορηθήκαμε από πολλούς – Στόχος η Ελλάδα να ορθοποδήσει από το 2018
Σε συνέντευξή του προς τη DW μετά το πέρας του Eurogroup ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλεεμφανίστηκε αρκετά ικανοποιημένος με τη συμφωνία που επετεύχθη στο Λουξεμβούργο.
«Η Ελλάδα αποφάσισε τώρα βαθιές μεταρρυθμίσεις και υπό αυτή την έννοια επέδρασε θετικά η σκληρότητα την οποία επιδείξαμε και για την οποία κατηγορηθήκαμε από πολλούς. Όλα αυτά είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, ώστε να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της», είπε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του προς τη Deutsche Welle, προσθέτοντας: «Πέραν αυτού αποφασίσαμε τώρα έπειτα από δική μας πρωτοβουλία και ένα πρόσθετο πρόγραμμα για να τονωθεί η ανάπτυξη».
Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να οδηγήσουν όλα αυτά στο να επιτευχθεί ο στόχος του τρέχοντος προγράμματος, να έχει δηλαδή η Ελλάδα την επόμενη χρονιά ένα βιώσιμο χρέος και να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές. Εμμέσως ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε δηλαδή την πάγια θέση του ότι οι αποφάσεις για το χρέος θα ληφθούν μετά το 2018 και εφόσον κριθεί αναγκαίο. Ο ίδιος βέβαια εκτιμά και ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί ούτε ελάφρυνση του χρέους, αλλά ούτε και νέο πρόγραμμα στήριξης. «Αυτός είναι ο στόχος, να σταθεί και πάλι η Ελλάδα στα πόδια της από τα μέσα του επόμενου χρόνου», όπως είπε.
Η Ελλάδα έχει δρόμο μπροστά της
Ο κ. Σόιμπλε εκτιμά όμως ότι θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά και ότι η Ελλάδα συνεχίζει να έχει δύσκολο δρόμο μπροστά της. «Γι΄αυτό», όπως χαρακτηριστικά λέει, «δεν θα πρέπει να δίνουμε στους Έλληνες πολίτες την ψευδαίσθηση ότι όλα έχουν τελειώσει και ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσουν στο δρόμο της εξυγίανσης». Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει δρόμο μπροστά της για να οικοδομήσει μια λειτουργική διοίκηση και να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της.

Εκτίμησε πάντως ότι παρότι το ΔΝΤ δεν θα έχει καταρχήν πλήρη συμμετοχή, η γερμανική Βουλή δεν θα πρέπει να αποφασίσει εκ νέου για τη βοήθεια προς την Ελλάδα. Και αυτό διότι αφενός δεν πρόκειται για θεμελιώδη αλλαγή του προγράμματος και αφετέρου η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρειαστεί καν το σύνολο των 86 δις ευρώ που προβλέπει το πακέτο βοήθειας. Το ερώτημα εάν οι αποφάσεις συνιστούν ουσιαστική αλλαγή ή όχι καλείται να απαντήσει τώρα η επιτροπή Προϋπολογισμού της Bundestag.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τελευταία ενημέρωση: Μέχρι Παρασκευή βράδυ στέλνονται 800.000 πρόστιμα

Ξεκίνησε η αποστολή των προστίμων στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων, απο τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης . Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής… σκοπός της Διεύθυνσης είναι να αποσταλούν ηλεκτρονικά και τα περίπου 800.000 πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί.
Αυτό σημαίνει οτι μέσα στο ΣαββατοΚύριακο και τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας θα τα λάβουν οι παραλήπτες τους.

Το αρχικό πρόστιμο (παράβολο το ονομάζουν) θα είναι στα 250€.
Αναλυτικά η διαδικασία σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσια:
Οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων θα ενημερώνονται με επιστολή, η οποιά θα αποστέλλεται, είτε με e-mail, είτε ταχυδρομικά, είτε μέσω του TaxisNet, από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ.Γ.Δ.Ε. (Δ.ΗΛΕ.Δ.), ότι πρέπει να ασφαλίσουν το όχημά τους. Δεν υποχρεούνται ωστόσο να ασφαλιστούν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων για τα οποία έχουν κατατεθεί πινακίδες.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλιση είναι να καταβληθεί πρώτα ηλεκτρονικό παράβολο €250 υπέρ του Δημοσίου. (Το πρόστιμο δηλαδή)
Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων δεν προβούν στην καταβολή του ηλεκτρονικού παραβόλου και την ασφάλισή τους, η Δ.ΗΛΕ.Δ θα αποστέλλει τα στοιχεία τους στην αρμόδια Αστυνομική αρχή του τόπου διαμονής τους, για τις προβλεπόμενες κυρώσεις, σύμφωνα με τα άρθρα 5 παράγραφος 4 και 12 του Π.Δ. 237/1986.
Προβλέπεται πρόστιμο για ανασφάλιστα δίκυκλα που θα ανέρχεται στα €250, για επιβατικά αυτοκίνητα στα €500 και για φορτηγά στα €1.000. Παράλληλα με το τσουχτερό πρόστιμο, οι οδηγοί, ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων δεν πρόκειται να αποφύγουν την αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος για 6 μήνες.
Σε περίπτωση που ένα ανασφάλιστο όχημα προκαλέσει ζημιάσε άλλο ασφαλισμένο όχημα, τότε ο νόμος προβλέπει αφαίρεση πινακίδων για 2 χρόνια, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, ποινικές κυρώσεις και τα παραπάνω χρηματικά πρόστιμα.
Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας χρειάζεται η προσκόμιση του Ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Για να επιστραφεί η άδεια ικανότητάς οδηγού πριν την χρονική διάρκεια που ορίζεται σύμφωνα με τα παραπάνω, χρειάζεται:
να πληρωθεί το αντίστοιχο διοικητικό πρόστιμο.
η προσκόμιση του Ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Eurogroup: «Σπαστή» δόση, χρέος το 2018, στο «ψυγείο» το QE

Ενισχυμένη δόση 8,5 δισ. το μόνο πρακτικό και άμεσο όφελος που πέτυχε η Αθήνα – Πλεονάσματα 3,5% έως το 2022 και 2% έως το 2060 – Ρήτρα ανάπτυξης στο χρέος – Ευχές και εμπιστοσύνη στον ΟΔΔΗΧ για δοκιμαστική έξοδο στις αγορές - Τα «μισά» κέρδη και οι... έξαλλοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης – Ο... θαυμασμός των Ευρωπαίων για τα 140 προαπαιτούμενα
Των Αργύρη Παπαστάθη, Σοφίας Ζαφείρη
Αναμονή με μεγαλύτερη σαφήνεια για το χρέος ως το καλοκαίρι του 2018, αβεβαιότητα για την ένταξη στο QE και λόγια ενθάρρυνσης για την έξοδο στις αγορές, επιφύλασσε το ανακοινωθέν του Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Η Ελλάδα πήρε και τη δόση των 8,5 δισ. ευρώ σε δύο τμήματα, ενώ θα μπορούσε να διεκδικήσει δόση τουλάχιστον 13,3 δισ. ευρώ, με βάση τις προγραμματισμένες εκταμιεύσεις του Μνημονίου μέχρι το α' τρίμηνο του 2017.
Αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, η απόφαση επαναλαμβάνει τη διατύπωση που υπήρχε στο σχέδιο της 22ας Μαΐου και προέβλεπε ότι οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες (GFN) θα πρέπει να διατηρηθούν χαμηλότερα από το 15% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα και να μην ξεπεράσουν το 20% του ΑΕΠ σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Η Ελλάδα θα πρέπει να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 και ακολούθως ίσο ή πάνω από 2% του ΑΕΠ στο διάστημα από το 2023 έως και το 2060! Για το χρέος υπάρχει, ακόμη, η γνωστή παράγραφος, με τις δευτερεύουσες παρεμβάσεις που αφορούν τα κέρδη από SMP και ANFA και την κατάργηση του πέναλτι για την επαναγορά ομολόγων του 2012.
Επαναλαμβάνεται, επίσης, ότι η μέση παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων αλλά και των τόκων προς τον EFSF θα είναι από μηδέν έως και 15 έτη, ενώ τονίζεται, εκ νέου, ότι τα εν λόγω μέτρα δεν θα πρέπει να επιφέρουν επιπλέον κόστος στα υπόλοιπα κράτη-μέλη.
Παράλληλα εισάγεται ένας νέος μηχανισμός, ο οποίος αφορά εκ νέου στα δάνεια του EFSF (Β' Μνημόνιο), που συνδέει την αποπληρωμή των υποχρεώσεων με τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας. Ο μηχανισμός αυτός θα συγκεκριμενοποιηθεί μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα για το χρέος μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και εφόσον αυτό έχει εφαρμοστεί με επιτυχία από την ελληνική πλευρά. Πιο απλά προβλέπει -όπως εξήγησε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ- ότι όταν η Ελλάδα έχει υψηλό ρυθμό ανάπτυξης θα πληρώνει περισσότερα για την εξυπηρέτηση του χρέους και το αντίστροφο.
Σε ό,τι αφορά τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος γίνεται αναφορά στην πιθανότητα μίας περαιτέρω επέμβασης στο προφίλ εξυπηρέτησης των δανείων του EFSF και πάντα σύμφωνα με την απόφαση που είχε ληφθεί τον Μάιο του 2016.
Η ουσία πίσω από τις λεπτομέρειες
Παρά τις επιπλέον λεπτομέρειες και τη συμπερίληψη της κεντρικής ιδέας της λεγόμενης «γαλλικής πρότασης» που συνδέει το χρέος με την ανάπτυξη η παρέμβαση αυτή δεν κρίθηκε επαρκής για να χαρακτηρίσει το ΔΝΤ βιώσιμο το ελληνικό χρέος και παραμένει μέχρι στιγμής αβέβαιο εάν η ΕΚΤ θα μπορέσει να εντάξει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκ. Τσακαλώτος, τόνισε ότι «η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη και θα λάβει η ίδια τις αποφάσεις της». Το ρεαλιστικό σενάριο είναι η Ελλάδα να διεκδικήσει την είσοδο στο QE μετά τις γερμανικές εκλογές και τον σχηματισμό της νέας γερμανικής κυβέρνησης προς το τέλος του 2017.
Στήριξη για έξοδο στις αγορές
Πιο ξεκάθαρη είναι η κατάσταση αναφορικά με την πιθανότητα μίας δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές. Το ανακοινωθέν του Eurogroup τονίζει σαφώς ότι θα στηρίξει την Ελλάδα σε αυτήν της την προσπάθεια, ενώ ο κ. Τσακαλώτος παρέπεμψε στον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Στέλιο Παπαδόπουλο, να λάβει την απόφαση με βάση τα κριτήρια του Οργανισμού. Προφανώς το θέμα αυτό θα κριθεί από την πορεία των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά και από τη δυνατότητα επιτυχούς προετοιμασίας μίας δοκιμαστικής εξόδου με βάσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.
Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης
Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να έσπευσε να πανηγυρίσει πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι στην ανακοίνωση του Eurogroup, αλλά όπως είναι ευρύτερα γνωστό ο... διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.
Ας αρχίσουμε από τα δεδομένα. Αυτό που πήρε χθες η Ελλάδα είναι η δόση των 8,5 δισ. ευρώ σε δύο τμήματα, ενώ θα μπορούσε να διεκδικήσει δόση τουλάχιστον 13,3 δισ. ευρώ, με βάση τις προγραμματισμένες εκταμιεύσεις του Μνημονίου μέχρι το α' τρίμηνο του 2017.
Εκ του ποσού των 8,5 δισ. ευρώ, θα δοθούν 6,9 δισ. ευρώ προκειμένου να υπάρξει αποπληρωμή ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ και άλλων υποχρεώσεων τον Ιούλιο και μόλις 800 εκατ. ευρώ για να μειωθούν τα «φέσια» του Δημοσίου στην αγορά. Το φθινόπωρο η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα για να εγκρίνει άλλα 800 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμα, μόνον εάν η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι συνεισφέρει και με δικούς της πόρους στην προσπάθεια, όπως ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.
ΔΝΤ: Ελλάδα όπως... Ζαΐρ και Ζάμπια
Το δεύτερο «κέρδος» από τη χθεσινή απόφαση είναι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με μία συμφωνία Stand by, βάσει της οποίας θα κρατηθούν «κάβα» δύο δισ. δολάρια, τα οποία θα... περιμένουν τους Ευρωπαίους να δεσμευθούν σε περαιτέρω ενέργειες για τη βιωσιμότητα του χρέους.
Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, χαιρετίζοντας ωστόσο την περαιτέρω σαφήνεια που επιτεύχθηκε χθες το βράδυ. Σε ενημερωτικό του σημείωμα το ΔΝΤ επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» ότι ανάλογο πρόγραμμα έχει συνάψει το Ταμείο με αναπτυσσόμενες χώρες τη δεκαετία του '80. Συγκεκριμένα το σημείωμα αναφέρει «συνολικά, χρησιμοποιήθηκε 19 φορές κατά τη διάρκεια της πιστωτικής κρίσης στη δεκαετία του 1980 σαν καταλύτης για τη χρηματοδότηση ή για την ελάφρυνση του χρέους στο πλαίσιο προγραμμάτων που υποστηρίζονταν από το ΔΝΤ στις ακόλουθες χώρες: στο Σουδάν, στο Εκουαδόρ, στο Ζαΐρ, στη Μαδαγασκάρη, στη Τζαμάικα, στη Ζάμπια, στην Ακτή του Ελεφαντοστού, στην Κένυα, στη Σομαλία, στη Χιλή, στη Δημοκρατία του Κογκό, στο Μεξικό, στη Νιγηρία, στην Αργεντινή, στη Γιουγκοσλαβία και στη Βραζιλία (στο Σουδάν, στο Ζαΐρ και στην Ακτή του Ελεφαντοστού, η διαδικασία της ΚΑΕ χρησιμοποιήθηκε δύο φορές σε κάθε μια χώρα)».
Διαρθρωτικά ταμεία για την ανάπτυξη
Στα θετικά της απόφασης του Eurogroup είναι η πρόταση μίας αναπτυξιακής τράπεζας, η οποία θα έχει ρόλο-κλειδί για τον συντονισμό των κονδυλίων που διαχειρίζεται η Ελλάδα μέσω των διαρθρωτικών ταμείων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Εντυπωσιασμένοι από τα μέτρα
Με... λυρική διάθεση οι Ευρωπαίο αξιωματούχοι επαίνεσαν την άνευ προηγούμενου υιοθέτηση μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση, με χαρακτηριστικότερο όλων τον προσωπικό χαιρετισμό που απηύθυνε ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί στον υπ. Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτος και τον αναπληρωτή υπ. Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, για τις προσπάθειές τους.

Από τεχνοκρατικής σκοπιά ο Κλάους Ρέγκλινγκ του ESM δεν έκρυψε την έκπληξή του για το γεγονός ότι υιοθετήθηκαν 140 προαπαιτούμενα, τα «περισσότερα που έχει υιοθετήσει Βουλή και ελληνική κυβέρνηση», όπως υπογράμμισε.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σερβία: Λεσβία η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός!

Το σχέδιο ολοκληρώνετε σιγά - σιγά , μετά το Λουξεμβούργο Ξαβιέ ΜπετέλΙρλανδία Λίο Βαράντκαρ , Γαλλία τη γιαγιά με τον πιτσιρίκο Εμανουέλ Μακρόν ήρθε η σειρά της Σερβίας να περάσει στα χέρια ομοφυλοφίλων . ΝΕΑ ΤΑΞΗ 
Όπως όλα δείχνουν η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Σερβίας , Άνα Μπρνάμπιτς, θα έχει άλλο ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό πέρα του ρόλου που ανέλαβε.
Πρόκειται όχι μόνο για την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της βαλκανικής χώρας, αλλά και μία γυναίκα που έχει παραδεχθεί δημόσια τις διαφορετικές σεξουαλικές της προτιμήσεις.

Για τη θέση του πρωθυπουργού την επέλεξε ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος δήλωσε:
"Πιστεύω ότι η Άνα Μπρνάμπιτς έχει όλες τις προσωπικές ικανότητες και εμπειρία. Είμαι βέβαιος ότι θα εργαστεί σκληρά, θα επιδείξει σεβασμό σε όλα τα πολιτικά κόμματα και θα εργαστεί με τους υπουργούς προς όφελος της Σερβίας".

Μέχρι στιγμής η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στη Σερβία. 


Πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για το «μνημόνιο διαρκείας»

Ωραιοποιούν τη συμφωνία, που είναι ουσιαστικά αυτή της 22ας Μαΐου - «Διασκεδάζουν» την υποχώρηση για την ελάφρυνση του χρέους και το «ναυάγιο» των σχεδίων για έξοδο στις αγορές από φέτος, τη μη χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ και τη θολούρα για το QΕ - Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας
Του Γιάννη Μακρυγιάννη

Με επικοινωνιακό κρεσέντο και πανηγυρικούς τόνους, στη λογική ότι «όσο περισσότερο φωνάζει τόσο περισσότερους θα πείσει ότι πρόκειται για επιτυχία» επιχειρεί η κυβέρνηση να υπερκεράσει το «πάγωμα» που έφερε η υιοθέτηση ενός σκληρού μνημονιακού πλαισίου για το χώρα στο διηνεκές, έναντι γενικόλογων και πάλι δεσμεύσεων για το χρέος, την έξοδο στις αγορές και την ανάπτυξη.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πέρα από το Μαξίμου με το non paper, έδωσε τον τόνο των πανηγυρισμών και ανέλαβε το πλασάρισμα της επώδυνης συμφωνίας. Ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο twitter ότι «Σήμερα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Έχουμε μια συμφωνία που ανταποκρίνεται στις θυσίες του ελληνικού λαού. Με ενότητα και αποφασιστικότητα προχωράμε μπροστά για τη δίκαιη ανάπτυξη και την επούλωση των πληγών της κρίσης».
ttsipras
Στις 11 σήμερα το πρωί μάλιστα θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του αναλύσει τα της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης και τη συμφωνία με τους πιστωτές.
Βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι από τη διαπραγμάτευση που μεσολάβησε από το Eurogroup της 22ας Μαΐου, «η ελληνική πλευρά πήρε αυτά που ήθελε», όπως αναφέρει το non paper του Μεγάρου Μαξίμου! Οι κυβερνώντες ισχυρίζονται ότι «υπήρξαν ριζικές αλλαγές σε σχέση με την απόφαση του Eurogroup της 22ας Μαΐου» - παρότι γνωρίζουν ότι σε εκείνη τη συνεδρίαση δεν υπήρξε καμία απόφαση, παρά μόνον προτάσεις και ιδέες επί του γενικότερου πλαισίου.
Το γενικότερο πλαίσιο που είχε τεθεί σε εκείνη τη συνεδρίαση, έγινε σχεδόν ατόφιο δεκτό στο χθεσινό «Eurogroup», με «γαρνιτούρα» κάποιες αναφορές στην ανάπτυξη.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι «το κυριότερο σημείο της σημερινής απόφασης είναι η -για πρώτη φορά- σαφής δέσμευση του Eurogroup ότι θα υποστηριχθεί η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές και η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος, με τη δημιουργία, μάλιστα, ενός σημαντικού αποθέματος ρευστότητας για να στηριχθεί η έξοδος της χώρας στις αγορές». Πρόκειται ουσιαστικά για την πλήρη παραδοχή της εγκατάλειψης του σχεδίου, που είχε αρχικά η κυβέρνηση για έξοδο στις αγορές πολύ πριν τη λήξη του τρίτου μνημονίου - ακόμη και για έκδοση ομολόγων φέτος το καλοκαίρι μιλούσαν κυβερνητικοί παράγοντες, πριν οι διαπραγματεύσεις διαψεύσουν αυτή την προσδοκία.
Η αναφορά του Eurogroup σε «έξοδο στις αγορές» το 2018, είναι αναμενόμενη για προφανείς λόγους, διαφορετικά θα άφηνε την αίσθηση ότι το τρίτο πρόγραμμα οδηγείται σε αποτυχία και αυτό θα προκαλούσε ανυσυχία στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών χωρών, καθώς θα πυροδοτούσε συζητήσεις περί νέου δανείου προς την Ελλάδα. Ουδόλως δεν η αναφορά σε έξοδο στις αγορές αποκλείει την υιοθέτηση τελικά της λεγόμενης «προληπτικής πιστωτικής γραμμής», έναντι ελληνικών δεσμεύσεων και νέων μέτρων, όταν έρθει η ώρα να αξιολογηθεί η ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος και η επόμενη ημέρα!
Σε κάθε περίπτωση το χθεσινό Eurogroup κινήθηκε για το χρέος στη βάση της απόφασης του 2016, την υπέρβαση της οποίας επεδίωκε διακαώς η κυβέρνηση, χωρίς τελικά να πετύχει κάποια ανατροπή της: Το ΔΝΤ δεν θεωρεί επαρκείς τις διαβεβαιώσεις για τη βιωσιμότητα για το χρέος, γι' αυτό και δεν μπαίνει ακόμα χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα, παρά μόνον μετά το τρίτο μνημόνιο και επιπλέον η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ είναι στον αέρα, παρότι η Κεντρική Τράπεζα θεώρησε την απόφαση πρώτο βήμα για τη βιωσιμότητα.
Το Μαξίμου αναφέρει γενικά και μάλλον αμήχανα ότι «υπήρξε θετική εκτίμηση του ΔΝΤ σε σχέση με τη βιωσιμότητα του χρέους σε αντίθεση με την εκτίμηση της 22ας Μαΐου, όπου το ΔΝΤ θεωρούσε ότι το ελληνικό χρέος δεν βρίσκεται σε τροχιά βιωσιμότητας» - κι όμως την ίδια στάση είχε τηρήσει και τότε το Ταμείο, όταν και για πρώτη φορά κατέστη σαφές (από τον Τόμσεν τότε), ότι ΔΝΤ και Βερολίνο είχαν καταλήξει σε ενδιάμεσο συμβιβασμό για το ελληνικό ζήτημα.
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει επίσης ότι «έγινε δεκτή η γαλλική πρόταση για ρήτρα ανάπτυξης που αποτελούσε πάγια διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης από το 2015». Ουσιαστικά πρόκειται για μία γενικόλογη και πάλι αναφορά, καθώς η γαλλική ιδέα θα ενταχθεί κι αυτή στη συζήτηση που θα γίνει το καλοκαίρι του 2018 για τα όποια μέτρα ελάφρυνσης του χρέους εξεταστούν τότε! Δεν προσδιορίστηκε τίποτα περισσότερο, αν και για λόγους ισορροπιών η γερμανική πλευρά έδειξε να μην έχει πρόβλημα στην κατ' αρχήν συμπερίληψη και αυτής της ιδέας στην όλη συζήτηση.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δεν κατάφερε να απαλειφθεί η αναφορά των Ευρωπαίων ότι «όπως συμφωνήθηκε το Μάιο του 2016, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, καθώς και ο μηχανισμός προσαρμογής στην ανάπτυξη, θα υλοποιηθούν εάν κριθεί απαραίτητο στο τέλος του προγράμματος» - το περίφημο «από 0 έως 15 χρόνια» για την εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης.
Τουναντίον εμφανίζεται να πανηγυρίζει επί υποθετικών σεναρίων και προσδοκιών, υποστηρίζοντας ότι «αποφασίστηκε περίοδος χάριτος και επέκταση της ωρίμανσης μέχρι 15 χρόνια σίγουρα, και ενδεχομένως για περισσότερο διάστημα, αν δεν επιτευχθούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης. Αυτό διασφαλίζεται από την υιοθέτηση της ρήτρας ανάπτυξης»!
Το ίδιο πανηγυρική είναι και η προσέγγιση που κάνει η κυβέρνηση στην πρωτοφανή δέσμευση, που ανέλαβε η χώρα για πρωτογενή 2% έως το... 2060! Και φυσικά και η ξεκάθαρη τυπικά δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% επί πέντε χρόνια έως και το 2022. Δεσμεύσεις που ανατρέπουν στην πράξη την κριτική που είχε ασκήσει το 2014 και το 2015 στην κυβέρνηση Σαμαρά για δεσμεύσεις περί υψηλών πλεονασμάτων.
Για την κυβέρνηση είναι «πολύ σημαντική η δέσμευση για πρωτογενή πλεονάσματα στο 2% από το 2023 και κατά μέσο όρο περίπου στο 2% ως το 2060». Διότι «επομένως, προβλέπεται η σταδιακή μείωση των πλεονασμάτων και κάτω από το 2%», ενώ «προσδιορίζει το ύψος της απαιτούμενης απομείωσης χρέους, η οποία πλέον μπορεί να υπολογισθεί από αγορές και θεσμούς». Κατά την κυβέρνηση «με αυτά τα πρωτογενή πλεονάσματα, η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που θα βρίσκεται σε θετική εξαίρεση από το Σύμφωνο Σταθερότητας, καθώς με βάση αυτό θα υποχρεούνταν να έχει πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 2,6% στο μακροπρόθεσμο διάστημα και όχι 2% όπως τελικά συμφωνήθηκε» - ουδείς μιλά στην Ευρώπη και για την άλλη Ευρώπη, πέραν της Ελλάδας, για τον ορίζοντα έως το 2060. Η πορεία της χώρας μπαίνει ουσιαστικά σε ένα βαθύ τούνελ, έστω και με τη συνοδεία... φαναριού για να μην είναι τόσο πηχτό το σκοτάδι!
Η κυβέρνηση εντέχνως προσπαθεί επίσης να αναδείξει... υποβαθμίζοντας ουσιαστικά, το ότι «αποφασίστηκε η δόση να είναι μεγαλύτερη από τις χρηματοδοτικές ανάγκες του ελληνικού δημοσίου αφού δίνει την δυνατότητα για πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους περίπου 1,6 δισ.». Το σημείο αυτό το αναφέρει μάλιστα τελευταίο στο σχετικό non paper, αφού οι προσδοκίες ήταν για πολύ μεγαλύτερο ποσό, πέραν των 6,9 που χρειάζονται για την αποπληρωμή των ομολόγων της ΕΚΤ τον Ιούλιο. Οι προσδοκίες για το ύψος της δόσης έφταναν ακόμα και στα 11 δισ. ευρώ (!!!), που όμως διαψεύστηκαν, ενώ το Μαξίμου ξεπερνά και το γεγονός ότι ακόμη και αυτά τα 8,5 δισ. ευρώ που θα δοθούν τελικά, θα καταβληθούν με δόσεις.

Οι αναφορές στο non paper περί ενός «φιλόδοξου πακέτου αναπτυξιακών δράσεων από ευρωπαϊκά κονδύλια που θα δώσει προοπτική υψηλών ρυθμών ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία στο μεσοπρόθεσμο διάστημα (2018-2022)», αλλά και για «αποδοχή του πάγιου αιτήματος της κυβέρνησης για ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας» δεν εκλαμβάνονται από κανέναν ως δεσμεύσεις, που αλλάζουν την ουσία της σκληρής απόφασης του Eurogroup και των επώδυνων δεσμεύσεων που ανέλαβε η κυβέρνηση, τόσο χθες, όσο και με την ψήφιση των μέτρων 4,5 δισ. ευρώ στα μέσα του Μαΐου, για το 2019 και το 2020.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πολύ κακή συμφωνία με πλεονάσματα 2% μέχρι το 2060 και πολλά... «αν» για χρέος και ανάπτυξη

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου


Το πόσο κακή  ήταν η χθεσινή συμφωνία γίνεται αντιληπτό από τα εξωπραγματικά πράγματα για τα οποία δεσμεύθηκε η κυβέρνηση ότι θα γίνουν σε βάθος χρόνου που ξεπερνά κατά πολύ την όποια πολιτική της ζωή:

Για το πολυπόθητο χρέος πήρε μια ασαφή δέσμευση για το καλοκαίρι του 2018. Για την ένταξη στο QE μόνο με θαύμα θα γίνει αυτό ενώ για την έξοδο στις αγορές έλαβε κάποιες ενθαρρυντικές δηλώσεις
Αυτά έλεγε το ανακοινωθέν του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
Επί του πρακτέου η Ελλάδα πήρε μια μεγαλύτερη τελικά δόση από τα 7 δισ. ευρώ της τάξης των 8,5 δισ. ευρώ σε δύο τμήματα, ενώ θα μπορούσε να διεκδικήσει δόση τουλάχιστον 13,3 δισ. ευρώ, με βάση τις προγραμματισμένες εκταμιεύσεις του Μνημονίου μέχρι το α' τρίμηνο του 2017.
Ως προς το χρέος και τα πλεονάσματα εκεί αρχίζει ο «τετραγωνισμός του κύκλου»
Επαναλαμβάνεται ότι είχε ειπωθεί στις 22 Μαϊου ότι προβλέπεται οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες (GFN) θα πρέπει να διατηρηθούν χαμηλότερα από το 15% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα και να μην ξεπεράσουν το 20% του ΑΕΠ σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα!
Η Ελλάδα θα πρέπει να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 και ακολούθως ίσο ή πάνω από 2% του ΑΕΠ στο διάστημα από το 2023 έως και το 2060!
Για το χρέος υπάρχει, αναφέρονται δευτερεύουσες παρεμβάσεις που αφορούν τα κέρδη από SMP και ANFA και την κατάργηση του πέναλτι για την επαναγορά ομολόγων του 2012.
Η μέση παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων αλλά και των τόκων προς τον EFSF θα είναι από μηδέν έως και 15 έτη, ενώ τονίζεται, εκ νέου, ότι τα εν λόγω μέτρα δεν θα πρέπει να επιφέρουν επιπλέον κόστος στα υπόλοιπα κράτη-μέλη.
Δηάδή ένα ανακοινωθέν με πάρα πολλά «αν»
Η μόνη επιτυχία αν μπορεί κάποιος να βρει κάτι από την χθεσινή ημέρα είναι ότι τελικά υιοθετήθηκε η λύση Λεμέρ και εισάγεται ένας νέος μηχανισμός, ο οποίος αφορά 
στα δάνεια του EFSF (Β' Μνημόνιο), που συνδέει την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων με τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.
Φυσικά υπάρχει μια καταρχήν προσέγγιση και ο μηχανισμός αυτός θα γίνειν σαφής μαζί με τα μέτρα για το χρέος μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και εφόσον αυτό έχει εφαρμοστεί με επιτυχία από την ελληνική πλευρά.
Εάν η Ελλάδα έχει υψηλό ρυθμό ανάπτυξης θα πληρώνει περισσότερα για την εξυπηρέτηση του χρέους και το αντίστροφο.
Όμως η γαλλική λύση δεν κρίθηκε επαρκής για να χαρακτηρίσει το ΔΝΤ βιώσιμο το ελληνικό χρέος οπότε η ΕΚΤ δεν έχει πραγματικά κριτήρια με τα οποία θα μπορέσει να εντάξει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τόνισε ότι «η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη και θα λάβει η ίδια τις αποφάσεις της». Η Ελλάδα θα διεκδικήσει την είσοδο στο QE αλλά μετά τις γερμανικές εκλογές και τον σχηματισμό της νέας γερμανικής κυβέρνησης προς το τέλος του 2017 δηλαδή θα επωφεληθεί για πολύ λίγο από το πρόγραμμα αυτό

Το ανακοινωθέν του Eurogroup τονίζει ότι θα στηρίξει την Ελλάδα εάν αυτή προσπαθήσει να βγει στις αγορές δοκιμαστικά
Αυτό ίσως να αποβεί αρκετό καθώς όλοι γνωρίζουν πως λειτουργούν οι αγορές.

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

H.A.A.R.P. : Το Φονικό Όπλο Της Νέας Τάξης Πραγμάτων

Στο δρόμο για την εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Χούντας η Νέα Τάξη Πραγμάτων χρησιμοποιεί πολλά και διάφορα "όπλα",


"όπλα" κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, καθώς και όπλα εναντίων της υγείας των ανθρώπων.
Ένα από τα "όπλα" της τελευταίας κατηγορίας, που στρέφεται ενάντια στην υγεία, μεταξύ άλλων, των ανθρώπων του πλανήτη είναι το λεγόμενο H.A.A.R.P. (High Frequency Active Auroral Research Project - Πρόγραμμα Ενεργού Σελαϊκής Έρευνας με Υψηλές Συχνότητες), ένα "όπλο" το οποίο έχει αποκρυβεί παρά το ότι το έχουν κάνει γνωστό στο κοινό, παρουσιάζοντάς το απλά ως ένα εργαλείο έρευνας της Ατμόσφαιρας και αποκρύπτοντας, ότι στην πραγματικότητα, είναι ένα εργαλείο κατά της ανθρωπότητας.
Τι είναι όμως το H.A.A.R.P.; Σε τι αποσκοπεί η ύπαρξή του;
Ας δούμε αρχικά τι αναφέρει για το σύστημα αυτό η επίσημη ιστοσελίδα του H.A.A.R.P. του Πανεπιστημίου της Αλάσκα στο Άνκορέϊτζ. Αναφέρει τα εξής:
<<Το Παρατηρητήριο Διαδραστικής Ιονοσφαιρικής Έρευνας H.A.A.R.P. είναι μία καίρια Αρκτική μονάδα για τη μελέτη της ανώτερης ατμοσφαιρικής και ηλιακής - γήινης φυσικής και για την έρευνα των Ραδιο-Επιστημών και Επικοινωνιών. Μεταξύ των οργάνων που περιλαμβάνονται στη μονάδα είναι ένας ραδιοπομπός υψηλής ισχύος, υψηλής συχνότητας και σε κλιμακούμενη διάταξη, πολυάριθμα όργανα ραδιοσυχνοτήτων και οπτικής έρευνας, ικανά για παρατήρηση και επιτήρηση της πολύπλοκης σελαϊκής ιονόσφαιρας και επιτόπιες υποδομές για την υποστήριξη ερευνητικών δραστηριοτήτων.>>
Εν ολίγοις, επισήμως αναφέρουν ότι το σύστημα αυτό δημιουργήθηκε απλά, για την βελτίωση των επικοινωνιών σε στρατιωτικό, αλλά και μη στρατιωτικό επίπεδο. Κάπου εκεί τελειώνουν και οι γνώσεις του μέσου ανθρώπου περί του H.A.A.R.P.
Τι στ' αλήθεια είναι όμως το H.A.A.R.P. ; Ποιες οι πραγματικές χρήσεις του για τις οποίες δεν μιλάει κανένας επίσημος φορέας; Πως χρησιμοποιείται από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων;
To Πρόγραμμα Ενεργού Σελαϊκής Έρευνας με Υψηλές Συχνότητες (H.A.A.R.P.) είναι ουσιαστικά η μεγαλύτερη και πιο ισχυρή μονάδα του υπουργείου άμυνας των Η.Π.Α., έχει έδρα τη νοτιοανατολική Αλάσκα και είναι ένα πεδίο κεραιών που είναι στημένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να λειτουργούν ως μία γιγαντιαία κεραία. Επίσης είναι ο μεγαλύτερος σταθμός ραδιοφωνικής αναμετάδοσης στον κόσμο, με ενεργή ακτινοβολούμενη ισχύ τα 3,6 εκατομμύρια βατ, πάνω από 72.000 φορές ισχυρότερος από τον μεγαλύτερο εμπορικό ραδιοφωνικό σταθμό στις Η.Π.Α. ο οποίος έχει ισχύ περί τα 50.000 βατ. Οι μεταδόσεις του H.A.A.R.P. όμως έχουν ως στόχο μεταξύ άλλων μία συγκεκριμένη περιοχή στην κορυφή της ατμόσφαιρας, την λεγόμενη ιονόσφαιρα. 
Γιατί θέλουν να εισάγουν όλη αυτή την ενέργεια στην ιονόσφαιρα; Σύμφωνα με τα όσα ακούμε από επίσημα χείλη, από τον ακαδημαϊκό και στρατιωτικό τομέα το H.A.A.R.P. είναι ένας καθαρά επιστημονικός ερευνητικός σταθμός, που έχει ως στόχο να αντληθεί περαιτέρω γνώση σχετικά με την ανώτερη ατμόσφαιρα. Ουσιαστικά μιμούνται τον τρόπο, με τον οποίο ο ήλιος εισάγει ενέργεια στην περιοχή αυτή της ατμόσφαιρας, την ιονόσφαιρα, δημιουργώντας έτσι φυσικά φαινόμενα με τεχνητό τρόπο, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τις διαδικασίες και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις ηλιακές κηλίδες και άλλα φαινόμενα, για να ελέγξουν και να δημιουργήσουν διάφορες Ιονοσφαιρικές συνθήκες. 
Το H.A.A.R.P. στην πραγματικότητα όμως είναι κάτι παραπάνω από αυτό και η εξήγηση, ότι είναι απλά όργανο έρευνας των Ιονοσφαιρικών φαινομένων με σκοπό την βελτίωση των τηλεπικοινωνιών, είναι μία δικαιολογία, ώστε να αποκρυβεί το γεγονός ότι στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται για την τροποποίηση του καιρού και για την υποβολή υποσυνείδητων μηνυμάτων στους ανθρώπους.
Ας δούμε το χρονολόγιο του H.A.A.R.P. : Τα κύρια διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αφορούν το H.A.A.R.P. δόθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980. 
Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ με αριθμό 4686605, χορηγήθηκε στον Δρ. Bernard J. Eastuland για το <<Μέθοδος και Συσκευή για την αλλοίωση μίας περιοχής στην γήινη ατμόσφαιρα, ιονόσφαιρα ή και Μαγνητόσφαιρα>>. Αυτό ήταν το πρώτο εκ των τριών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που του χορηγήθηκαν και που τα έδωσε εν συνεχεία στην APTI (Advanced Power Technologies inc) θυγατρική της εταιρείας πετρελαίου ARCO.
Ο Δρ. Eastlund ήταν φυσικός στο MIT και στο Columbia University της Νέας Υόρκης ενώ έχει επίσης οκτώ χρόνια εμπειρίας στην Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. 
Σε θεμελιώδες επίπεδο το H.A.A.R.P. είναι συσκευή του Δρ. Eastlund και η ιδέα κατασκευής του προήλθε από την μελέτη της εργασίας του Nicola Tesla. Ο τελικός σχεδιασμός του H.A.A.R.P. βασίστηκε στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του Eastlund, ο οποίος έχει πει: Το H.A.A.R.P. είναι το τέλειο πρώτο βήμα προς ένα σχέδιο σαν το δικό μου. Η ανάπτυξη στην τεχνολογία μετάδοσης σταδιακής φάσης και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να παράγει την απαιτούμενη ένταση του πεδίου. <<Αν φωνάζει σαν πάπια και μοιάζει με πάπια, τότε είναι πάπια>> αλλά η κυβέρνηση θα πει ότι δεν είναι.
Το πρόγραμμα του H.A.A.R.P. ξεκίνησε ως ανάγκη της πετρελαϊκής εταιρείας ARCO να βρει αγοραστή για το φυσικό αέριο της Αλάσκα, ή τουλάχιστον αυτή είναι η δήθεν εξήγηση, του γιατί μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο H.A.A.R.P. Το φυσικό αέριο, σαν υποπροϊόν της εξόρυξης του πετρελαίου, δεν μπορεί να μεταφερθεί σε καταναλωτές που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Έτσι στην προκειμένη περίπτωση της Αλάσκα η εταιρεία ARCO συμπιέζει το αέριο πίσω στη γη, για να κρατήσει ψηλά την πίεση του κοιτάσματος, όμως θα προτιμούσε να πωλήσει το φυσικό αέριο και να βάλει στο κοίτασμα νερό της θάλασσας όπως γίνεται παντού. Έτσι υπήρχε η ανάγκη να βρεθεί αγοραστής για το αέριο της Αλάσκα, με αποτέλεσμα η πετρελαϊκή εταιρεία να υιοθετήσει την εφεύρεση του Eastlund. Το φυσικό αέριο θα μπορούσε να πωληθεί στην κυβέρνηση, η οποία όμως δεν το είχε ανάγκη. Έτσι ο Eastlund σκέφτηκε να βρει κάποιο έργο με κρατική χορηγία, το οποίο θα απαιτούσε μεγάλα ποσά ηλεκτρικής ενέργειας η οποία θα παραγόταν με φυσικό αέριο.
Σε μία τηλεοπτική εκπομπή ο Eastlund είπε: <<Η ARCO είχε πρόβλημα του τι να κάνει το φυσικό αέριο από τα βόρεια κοιτάσματα. Η κατασκευή ενός αγωγού προς τις ΗΠΑ ήταν πάρα πολύ ακριβή. Με προσέλαβαν για να σκεφτώ κάποια χρήση του φυσικού αερίου. Η πρώτη ιδέα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν τα ραδιοκύματα. Αφού είχα όλη αυτή την ενέργεια θα μπορούσα να κάνω πολλά με τα ραδιοκύματα. Δεύτερη ιδέα ήταν ότι το αέριο βρίσκεται στην Αλάσκα, η οποία είναι κοντά στο σημείο που βρίσκεται ο μαγνητικός πόλος της γης. Και η τρίτη ιδέα ήταν επειδή ήξερα ότι οι σοβιετικοί πύραυλοι θα μπορούσαν να έρθουν πάνω από τον πόλο. Τέλος πρόσθεσα ένα κομμάτι φυσικής, δηλαδή την δυνατότητα όταν αυτά τα ραδιοκύματα χτυπούν τις ανώτερες περιοχές του μαγνητικού πεδίου να δημιουργούν τεράστιο αριθμό ηλεκτρονίων. Ο τρόπος που θα <<σκοτώσουν>> έναν πύραυλο αυτά τα ηλεκτρόνια, είναι ότι μπορούν να εισχωρήσουν σε αυτόν. Πολλά ηλεκτρόνια θα μπορούσαν να τον κάνουν να εκραγεί , να δημιουργήσουν βλάβες στα ηλεκτρονικά και γενικά να κάνουν πολλά κακά πράγματα σε έναν πύραυλο. Μία αρκετά μεγάλη κεραία μπορεί να καλύψει τις ζώνες Van Allen με ενεργά σωματίδια.. η αρχική σκέψη ήταν μία ασπίδα που θα παράγει ηλεκτρόνια σε όλες τις διαδρομές, από τις οποίες θα μπορούσαν να έρθουν οι πύραυλοι, και να τους καταστρέψει όλους. Μέχρι το τέλος του έτους εργάστηκα για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και ετοίμασα τρία από αυτά. Σχεδόν κάθε εφαρμογή που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε την ενσωματώναμε στις προτάσεις. Εκτός από την παγκόσμια πυραυλική ασπίδα, σκεφτήκαμε ασπίδες ηλεκτρονίων που μπορούν να καταρρίψουν πυραύλους,να προκαλέσουν παρεμβολές επικοινωνιών, δημιουργία κυμάτων ELF (Extra Low Frequency) και VLF (Very Low Frequency), κλπ. Το γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας μου έδειξε ένα έργο. Εγώ, εκείνη την εποχή, δεν είχα ακούσει ποτέ για τον Tesla, και μου έδειξαν επίσης δύο άρθρα της New York Times και δεν είχε σημασία ότι δεν ήταν πατέντες. Μέσα σε μία ημέρα μετά την έκδοση του πρώτου διπλώματος ευρεσιτεχνίας, η New York Times με κάλεσε και ήθελε να μου πάρει συνέντευξη. Τους παραχώρησα μία συνέντευξη και νομίζω, ότι ίσως η ARCO να ήταν λίγο αναστατωμένη γι' αυτό και γι' όλα όσα είπα εγώ, κατά την γνώμη μου μπορεί να έπαιξε κάποιο ρόλο που δεν έμεινα στην επιχείρηση. Ένας από τους λόγους που μου είπαν, είναι ότι οι ιδέες μου ήταν <<πολύ μπροστά>> , αλλά απείχαν πολύ από την αρχική ιδέα και από αυτό στο οποίο ήθελαν να εργαστούν>>.
Εδώ μπορείτε να δείτε κάποιες φωτογραφίες των συστοιχιών των κεραιών του συστήματος H.A.A.R.P.


Το πρωταρχικό δίπλωμα του Eastlund ανέφερε ότι η εφεύρεση απαιτεί μεγάλα ποσά ενέργειας, τα οποία θα μπορούσαν να παρέχονται από την καύση διαφόρων καυσίμων που υπάρχουν σε στρατηγικά γεωγραφικά σημεία γύρω από την γη. Όπως για παράδειγμα οι μεγάλες αποθέσεις υδρογονανθράκων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) που υπάρχουν στην Αλάσκα και τον Καναδά. Η πρόταση του Eastlund ήταν η δημιουργία μιας κεραίας με 40 μίλια διάμετρο, το οποίο στην πραγματικότητα θα ήταν ένα σύστημα όπλων της λεγόμενης πρωτοβουλίας στρατηγικής άμυνας (SDI), πολύ μεγαλύτερης από τη συστοιχία του H.A.A.R.P. που υπάρχει σήμερα. Αυτό θα ικανοποιούσε την ανάγκη της ARCO καταναλώνοντας τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Η σημαντικότητα της ευρεσιτεχνίας του Estlund έγκειται στην ανακάλυψη ενός τρόπου συγκέντρωσης μίας ακτίνας ραδιοσυχνοτήτων, διότι προηγουμένως όλες οι μεταδόσεις διαχέονταν με την απόσταση. Ο Εastlund βρήκε ένα τρόπο για να κάνει τις μεταδόσεις να συγκεντρώνονται σε μεγάλη απόσταση από τον πομπό. Αυτό επιτρέπει στο σύστημα H.A.A.R.P. να συγκεντρώνει τεράστια ποσά ενέργειας σε ένα συγκεκριμένο σημείο, σε μεγάλο ύψος από την επιφάνεια της γης.
Ας δούμε τι είχε πει ο ίδιος ο Eastlund, σχετικά με τις δυνατότητες της συσκευής του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΟΜΝΙ to 1998. Είπε τα εξής: <<Μπορείτε σχεδόν να ανυψώσετε μέρος της ανώτερης ατμόσφαιρας. Μπορείτε να την μετακινήσετε, να κάνετε πράγματα εκεί.>>
Στο πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έγραψε: <<Αυτή η εφεύρεση έχει μία εκπληκτική ποικιλία από πιθανές χρήσεις και πιθανές μελλοντικές εξελίξεις. Θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφή, παραμόρφωση ή σύγχυση πυραύλων και αεροσκαφών..μεγάλες περιοχές της ατμόσφαιρας θα μπορούσαν να ανυψωθούν σε ένα απροσδόκητα υψηλό υψόμετρο, ώστε οι πύραυλοι να αντιμετωπίσουν απροσδόκητες και απρογραμμάτιστες δυνάμεις τριβής, με αποτέλεσμα την καταστροφή ή την εκτροπή τους. Η τροποποίηση του καιρού είναι επίσης δυνατή, αλλάζοντας για παράδειγμα την φυσιολογική ροή του ανέμου, κατασκευάζοντας έναν η περισσότερους <<λόφους>> ατμοσφαιρικών σωματιδίων που θα λειτουργήσουν ως φακός του μηχανισμού εστίασης.<>>
Αλλού έγραψε: <<Αυτή η συσκευή θα μπορούσε να είναι η αιτία για την ολική διακοπή των επικοινωνιών σε ένα μεγάλο τμήμα της Γης... δεν διαταράσσουν μόνο τις χερσαίες επικοινωνίες, αλλά και τις αεροπορικές και θαλάσσιες επικοινωνίες (και επιφανειακές και υποθαλάσσιες). Τροποποιεί τον καιρό μεταβάλλοντας την ηλιακή απορρόφηση ενώ οι συγκεντρώσεις όζοντος, αζώτου κλπ μπορούν να αυξηθούν τεχνητά.>>
Μιλάμε επομένως για ένα όπλο πολλαπλών χρήσεων στα χέρια της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Ποιά είναι η δομή και τα χαρακτηριστικά του συστήματος H.A.A.R.P. ;
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος H.A.A.R.P. είναι τα εξής: Η όλη διάταξη αποτελείται από 48 στοιχεία κεραίας τοποθετημένα σε 8 σειρές. Κάθε ένα από τα 48 στοιχεία κεραίας αποτελείται από δύο σταυρωμένες διπολικές κεραίες, προσανατολισμένες περίπου σε βορρά-νότο και Ανατολή-Δύση. Υπάρχουν χωριστά σταυρωμένα δίπολα για την χαμηλή συχνότητα (2,8 έως 7 MHz - Megahertz) και την υψηλή συχνότητα (7 έως 10 MHz). Κάθε ένα από τα διασταυρούμενα δίπολα τροφοδοτείται από έναν ειδικό πομπό. Δύο πομποί περιέχονται σε ένα ντουλάπι. Έτσι, κάθε ντουλάπι αντιστοιχεί σε ένα πλήρες ζευγάρι δίπολων. 
Όλα τα ντουλάπια στεγάζονται σε περιβαλλοντικά ελεγχόμενους χώρους, καθένας από τους οποίους μπορεί να φιλοξενήσει 6 ντουλάπια με πομπούς. Η ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από ανεξάρτητες ομάδες ντιζελογεννητριών που βρίσκονται δίπλα στους χώρους αυτούς. 
Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του το H.A.A.R.P. έχει ένα εύρος συχνοτήτων από 2,8 έως 10 MHz (Megahertz) , μέγιστη ισχύ ακτινοβόλησης 360 KW (Kilowatt) και διαμόρφωση ραδιοσυχνότητας σε AM/FM/PM.
Ποιες είναι οι περιοχές της ατμόσφαιρας τις οποίες επηρεάζει το H.A.A.R.P. ;
Το H.A.A.R.P. επηρεάζει άμεσα την Ιονόσφαιρα και μέσω αυτής έμμεσα και τα υπόλοιπα τμήματα της ατμόσφαιρας.
Ας δούμε όμως μερικές βασικές γνώσεις σχετικά με την Ιονόσφαιρα και την Τροπόσφαιρα της Γης τις οποίες το σύστημα H.A.A.R.P. επηρεάζει, αλλά και τις διάφορες ακτινοβολίες οι οποίες εμπλέκονται. Η Γη περιβάλλεται από δύο κύρια στρώματα, που είναι από μέσα προς τα έξω, η Ατμόσφαιρα, η οποία απαρτίζεται από την Τροπόσφαιρα, την Στρατόσφαιρα και την Ιονόσφαιρα και από την Μανγητόσφαιρα η οποία προστατεύει τη γη από τον Ηλιακό άνεμο και τις διαστημικές ακτινοβολίες.
Όσον αφορά την ιονόσφαιρα έχει εκατοντάδες μίλια πάχος, με διάφορα στρώματα, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο διακριτά. Η επιστημονική κοινότητα έχει χωρίσει την ιονόσφαιρα σε διάφορες περιοχές χρησιμοποιώντας πολλές φορές ονομασίες στα ελληνικά και τα λατινικά, όπως <<μεσόσφαιρα>> ή <<θερμόσφαιρα>>. 
Κάποιοι άλλοι επιστήμονες αναφέρονται στα διάφορα στρώματα με απλά γράμματα όπως D, E, FL, F2 κλπ. Γενικά όμως τα διάφορα στρώματα της ιονόσφαιρας είναι δυσδιάκριτα μεταξύ τους και το H.A.A.R.P. μπορεί να βοηθήσει στην έρευνα για την περαιτέρω κατανόηση της ιονόσφαιρας. 
Σύμφωνα με μία εικόνα που εμφανίστηκε βάσει της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του H.A.A.R.P. η ιονόσφαιρα αρχίζει 37 μίλια πάνω από την επιφάνεια της γης. Με βάση αυτή την εικόνα-διάγραμμα εμφανίζεται το στρώμα D της ιονόσφαιρας να είναι 37 έως 56 μίλια επάνω, με το λεγόμενο σέλας να εμφανίζεται σε αυτή την περιοχή της ιονόσφαιρας. Το στρώμα Ε υπάρχει 56 έως 93 μίλια επάνω (συμπίπτει περίπου με την Μεσόσφαιρα) και το στρώμα F υπάρχει από τα 93 έως τα 620 μίλια στην κορυφή του οποίου πετάνε συνήθως τα διαστημικά λεωφορεία. Πάνω από εκεί βρίσκετε το εξωτερικό διάστημα. 
Στο διάστημα και τελείως εκτός ατμόσφαιρας βρίσκετε η Μαγνητόσφαιρα. Η Γη περιβάλλεται από γραμμές μαγνητικής δύναμης οι οποίες δημιουργούν ένα μαγνητικό πεδίο το οποίο συλλαμβάνει γύρω του ζώνες φορτισμένων σωματιδίων (Πρωτόνια, Ηλεκτρόνια και σωματίδια Α), τις λεγόμενες ζώνες Van Allen. Πρόκειται για τον ηλιακό άνεμο που έρχεται από τον ήλιο και ακτινοβολία του διαστήματος. Η χαμηλότερη ζώνη Van Allen βρίσκετε περίπου 7.700 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της γης και η εξωτερική ζώνη Van Allen 51.500 χιλιόμετρα πάνω από τη γη.
Η Ιονόσφαιρα είναι μία περιοχή της ατμόσφαιρας, που εν μέρει έχει ιονιστεί και περιέχει ένα μεγάλο ποσοστό φορτισμένων σωματιδίων και ελεύθερων ηλεκτρονίων. Ο ιονισμός της Ιονόσφαιρας προκαλείται από τον ήλιο, ο οποίος βομβαρδίζει καθημερινά την Γη με ισχυρή ακτινοβολία ακτίνων Χ και ακτίνων Γάμμα. Τη Γη επίσης βομβαρδίζουν συνεχώς και άλλες μορφές ακτινοβολίας από το διάστημα, όπως η λεγόμενη κοσμική ακτινοβολία. Η ακτινοβολία που μπορεί να προκαλέσει ιονισμό ονομάζεται "ιονίζουσα ακτινοβολία". Τέτοια ακτινοβολία παράγεται από τις ατομικές βόμβες και αυτή που προσπαθούν να κρατήσουν εντός των πυρηνικών αντιδραστήρων και που κάνει τα πυρηνικά απόβλητα θανατηφόρα.
Η ζωή στον πλανήτη μπορεί και υφίσταται χάρη στην ικανότητα της Ατμόσφαιρας να απορροφά τις ιονίζουσες ακτινοβολίες στην Ιονόσφαιρα και την Στρατόσφαιρα. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα στρώματα, η Γη θα λούζονταν από θανατηφόρες ιονίζουσες ακτινοβολίες. Τις πιο βίαιες ακτινοβολίες σταματάει η ιονόσφαιρα, μετατρέποντάς τις σε ιόντα.
Η στρατόσφαιρα φιλτράρει την υπόλοιπη ασθενέστερη ακτινοβολία, το υπεριώδες φως, μετατρέποντάς το σε όζον. Επίσης, εκτός από την ιονίζουσα ακτινοβολία, υπάρχει και η μη ιονίζουσα ακτινοβολία, η οποία αφορά το τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, για το οποίο ελάχιστα είναι κατανοητά σήμερα από τους επιστήμονες. Κυρίως δεν κατανοούν το γιατί υπάρχει.
Το τρίτο πεδίο ακτινοβολίας είναι αυτό των βαρυτικών κυμάτων, τα οποία ονομάζονται Scalar Waves (Βαθμιδωτά Κύματα). 
Οτιδήποτε είναι ηλεκτρικό ή χρησιμοποιεί ηλεκτρονική τεχνολογία και μικροηλεκτρονικά κυκλώματα, εκπέμπει μη ιονίζουσα ακτινοβολία με τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της στον οργανισμό, να είναι άγνωστες σήμερα. Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ταλαντώνονται και αυτές οι ταλαντώσεις μετρούνται από το πόσες φορές επαναλαμβάνονται ανά δευτερόλεπτο (κύκλοι ανά δευτερόλεπτο). 
Η μονάδα μέτρησης της συχνότητας είναι το Hertz από τον ομώνυμο Γερμανό φυσικό (1857-1894). Ένα Hertz ισούται με έναν κύκλο ανά δευτερόλεπτο. Χίλιοι κύκλοι ανά δευτερόλεπτο είναι ένας χιλιόκυκλος (KHz). Ένα εκατομμύριο κύκλοι ανά δευτερόλεπτο είναι ένα Μεγαχέρτζ (MHz) και ένα δισεκατομμύριο κύκλοι ανά δευτερόλεπτο είναι ένα Γιγαχέρτζ (GHz). 
Η μη ιονίζουσα ζώνη του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος ξεκινάει από τα μηδέν Hertz, που δεν υπάρχουν ταλαντώσεις και φτάνει μέχρι το ορατό φως, που αντιστοιχεί σε τρισεκατομμύρια ταλαντώσεις ανά δευτερόλεπτο. Το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα περιλαμβάνει επίσης και την ιονίζουσα ακτινοβολία, πάνω από την συχνότητα του ορατού φωτός, όπως το υπεριώδες φως, τις ακτίνες Γάμμα, τις ακτίνες Χ κλπ. 
Το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα έχει διαιρεθεί σε περιοχές συχνοτήτων, κάτι το οποίο είναι χρήσιμο για την επιστήμη κυρίως.
Τώρα όσον αφορά το σύστημα H.A.A.R.P. ιδιαίτερη σημασία έχουν οι άνω και οι κάτω περιοχές αυτού του τμήματος του φάσματος.
Οι λεγόμενες ELF (Εξαιρετικά χαμηλές συχνότητες) από 0 έως 1000 κύκλους ανά δευτερόλεπτο (κάτω του 1 KHz) και οι υψηλές συχνότητες ακριβώς κάτω από την περιοχή του ορατού φωτός. Οι συχνότητες κάτω από το φως ονομάζονται ραδιοσυχνότητες (RF). Κυμαίνονται από περίπου μισό εκατομμύριο κύκλους ανά δευτερόλεπτο (500 KHz) έως και 500 εκατομμύρια κύκλους ανά δευτερόλεπτο (500 MHz) και ουσιαστικά περιλαμβάνουν το σύνολο του φάσματος των ραδιοφωνικών μεταδόσεων όπως επίσης και τις περιοχές εκπομπής της τηλεόρασης (αντιστοιχούν στις πολύ υψηλές συχνότητες ή VHF και υπερυψηλές συχνότητες ή UHF). 
Το H.A.A.R.P. είναι ένας υψηλής συχνότητας πομπός ο οποίος μεταδίδει στο εύρος 2,8 έως 10 MHz. Αυτό βρίσκετε στο φάσμα ραδιοσυχνοτήτων που αποκαλείται "μπάντα βραχέων κυμάτων". Οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μας λούζουν με κύματα των 60 Hertz. Τα ραδιοκύματα ELF διαμορφωμένου παλμού λειτουργούν σε κυτταρικό επίπεδο. Η μέση συχνότητα συντονισμού του σώματος είναι περίπου τα 82 MHz συχνότητα η οποία βρίσκετε κοντά στην περιοχή μετάδοσης της τηλεόρασης (VHF - πολύ υψηλή συχνότητα), οπότε δεν είναι καθόλου τυχαία η αύξηση των γενετικών ανωμαλιών στις ΗΠΑ μετά την καθιέρωση της τηλεόρασης από το 1950.
Ακόμη και τα χαμηλής έντασης πεδία όπως των 60 Hz μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο DNA και αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. 
Έχει βρεθεί ότι τα καρκινικά κύτταρα τα οποία εκτίθενται σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία των 60 Hz για 24 ώρες δείχνουν εξαπλάσια αύξηση στον ρυθμό ανάπτυξής τους. Οι υψηλής τάσης γραμμές μεταφοράς ενέργειας των 60 Hz διασχίζουν όλη την επικράτεια των χωρών και ο καθένας μπορεί να καταλάβει τα αποτελέσματα του επηρεασμού τους πάνω στους πληθυσμούς. 
Επίσης μία από τις πιο επικίνδυνες ακτινοβολίες είναι τα μικροκύματα, οι βιομηχανίες ενέργειας και τηλεπικοινωνιών όμως έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα ώστε να πείσουν το καταναλωτικό κοινό τους ότι οι ακτινοβολίες του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος δεν ενέχουν καμία απειλή για τον ανθρώπινο οργανισμό, πράγμα το οποίο είναι ασφαλώς ψευδές και με βάση επιστημονικές μελέτες ανεξάρτητων επιστημόνων οι οποίες δείχνουν τη μεγάλη βλαπτικότητα των ακτινοβολιών αυτών για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Επιστρέφοντας λοιπόν στο H.A.A.R.P. είναι ένα όργανο ιονοσφαιρικού επηρεασμού το οποίο χρησιμοποιείται για διάφορες χρήσεις όπως η χρήση ως ραντάρ συγχρονισμένης συστοιχίας, η διεισδυτική γεωτομογραφία, η τροποποίηση του περιβάλλοντος, ο έλεγχος του νου και ο επηρεασμός της υγείας.
Το H.A.A.R.P. είναι καταρχάς μία ιονοσφαιρική θερμάστρα σταδιακής συστοιχίας πράγμα που σημαίνει ότι η μεταβολή της συχνότητας στις κεραίες γίνετε με τρόπο τέτοιο ώστε το σήμα να ενισχύεται προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, σβήνοντας ουσιαστικά τις άλλες. Αυτή η συγκεκριμένη ιδιότητα του H.A.A.R.P. το καθιστά παράνομο σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί ως "ραντάρ πέρα από τον ορίζοντα". Τα ραντάρ συγχρονισμένης συστοιχίας είναι ένας πολύ εξελιγμένος τύπος ραντάρ το οποίο μπορεί να παρακολουθεί εκατοντάδες αντικείμενα ταυτόχρονα. Τέτοια ραντάρ είχε αναπτύξει η Ε.Σ.Σ.Δ. και οι ΗΠΑ για να παρακολουθούν ενδείξεις πιθανών πυρηνικών απειλών η μία απέναντι στην άλλη. Ωστόσο αυτός ο τύπος ραντάρ (τα ραντάρ συγχρονισμένης συστοιχίας) απαγορεύτηκε από την συνθήκη της μείωσης των αντιβαλλιστικών πυραύλων (ABM) που υπογράφηκε το 1972 η οποία ορίζει ότι τα εν λόγω ραντάρ μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνο εντός της επικράτειας των χωρών που τα έχουν, ώστε να χρησιμοποιούνται μόνο ως ραντάρ προειδοποίησης εξωγενούς κινδύνου, ως εκ τούτου τα ραντάρ συγχρονισμένης συστοιχίας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μέρος ενός αμυντικού συστήματος, που εντοπίζει και καταρρίπτει πυραύλους. Αν το H.A.A.R.P. χρησιμοποιείται επομένως, και ως τέτοιο ραντάρ (μεταξύ άλλων) τότε παραβιάζει την συνθήκη ABM, λόγω της ικανότητας να οδηγείται δέσμη μικροκυμάτων η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμυντικά.
Μία άλλη μεγάλη ικανότητα του H.A.A.R.P. είναι η λεγόμενη διεισδυτική γεωτομογραφία μέσω της οποίας μπορούν να ανιχνευτούν και να εντοπιστούν μία ποικιλία από υπόγεια χαρακτηριστικά και αντικείμενα από μικρές νάρκες μέχρι ακόμα και θαμμένες σε μεγάλο βάθος πυρηνικές, χημικές και βιολογικές εγκαταστάσεις ή και θαμμένα επικίνδυνα απόβλητα. Επίσης μπορούν να ελεγχθούν γέφυρες για πιθανές ζημιές μετά από έναν σεισμό ή να ελεγχθούν αρχαιολογικοί χώροι και να εξεταστεί η πιθανότητα κοιτασμάτων σε κάποιο σημείο. Επιπλέον μέσω της διεισδυτικής γεωτομογραφίας μπορούν να ανακαλυφθούν και κρυμμένες αποθήκες όπλων, τροφίμων ή χρυσού που ανήκουν σε αντιστασιακές ομάδες, έτσι θα μπορεί η νέα τάξη να ελέγχει τέτοιες ενέργειες και να κατάσχει το περιεχόμενο τέτοιων κρυφών χώρων. 
Έρευνες σχετικά με την διεισδυτική γεωτομογραφία έχουν ξεκινήσει από το 1980 από Ευρωπαίους, από Ρώσους και από Αμερικανούς ερευνητές. 
Στις Η.Π.Α. συγκεκριμένα τέτοιες έρευνες κάνει το εργαστήριο Lincoln του πανεπιστημίου MIT στη Μασαχουσέτη σε συνεργασία με το Σουηδικό Ίδρυμα Εθνικής Άμυνας και το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων στη Βιρτζίνια. Επίσης με το θέμα ασχολούνται και διάφορες ιδιωτικές εταιρείες όπως η Airborne Environmental Surveys στην Σάντα Μαρία της Καλιφόρνια. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει κάνει πειράματα για εύρεση αντικειμένων σε χώρους υγειονομικής ταφής, σε χώρους απόθεσης επικίνδυνων αποβλήτων και διαρροές σε υπόγειες δεξαμενές νερού. 
Επίσης διάφορες συσκευές με δυνατότητα διεισδυτικής γεωτομογραφίας τοποθετούνται σε δορυφόρους, ελικόπτερα, αεροπλάνα, αυτοκίνητα, και ανθρώπους.
Επίσης το σύστημα H.A.A.R.P. μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον έλεγχο του νου, καθώς τα κύματα ELF (Extra Low Frequency - Κύματα εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας) βρίσκονται κοντά στο εύρος κυμάτων με τα οποία λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί σαφώς να επηρεαστεί η ανθρώπινη συμπεριφορά και τα ανθρώπινα συναισθήματα από τα κύματα ELF. 
Το 1969 ο Δρ. Delgado δημοσίευσε το <<Φυσικός έλεγχος του νου: προς μία ψυχο-πολιτισμένη κοινωνία>> μετά από χρόνια ερευνών με ηλεκτρόδια στους εγκεφάλους χιμπατζήδων και ανθρώπων, διεγείροντας ηλεκτρικά τον εγκέφαλό τους. 
Ο Delgado δήλωσε ότι ήταν δυνατόν να ελέγξει ανθρώπινες κινήσεις, αδενικές λειτουργίες, ψυχικές εκδηλώσεις και εν γένει να παράγει συμπεριφορά που δεν ξεχωρίζει από την αυθόρμητη δραστηριότητα. Έγραψε ότι <<το άτομο είναι ανυπεράσπιστο απέναντι στην άμεση χειραγώγηση του εγκεφάλου, γιατί στερείται των πιο εσωτερικών μηχανισμών της βιολογικής αντίδρασης>>.
Στο Κογκρέσο το 1974 είπε: <<Χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα ψυχοχειρουργικής για τον πολιτικό έλεγχο της κοινωνίας μας. Ο σκοπός είναι ο φυσικός έλεγχος του νου. Ο καθένας που αποκλίνει από τον συγκεκριμένο κανόνα μπορεί να ακρωτηριαστεί χειρουργικά. Τα άτομα μπορεί να πιστεύουν ότι η πιο σημαντική πραγματικότητα είναι η δική τους ύπαρξη, αλλά αυτό είναι μόνο προσωπική τους άποψη. Ο άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να αναπτύξει την δική του γνώμη. Εμείς πρέπει να ελέγχουμε ηλεκτρικά τον εγκέφαλο. Κάποια μέρα θα πρέπει στρατοί και στρατηγοί να ελέγχονται από την ηλεκτρική διέγερση του εγκεφάλου>>.
Παρά τις εξωφρενικές δηλώσεις του, πήρε επιχορήγηση από το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών και το εργαστήριο Αερο-Ιατρικής έρευνας της Πολεμικής Αεροπορίας. 
Από τις δηλώσεις τέτοιων ανθρώπων, που δουλεύουν για τη Νέα Τάξη, στην ανάπτυξη των μέσων ελέγχου του νου, καταλαβαίνουμε τους σκοπούς της, που δεν είναι άλλοι από τον απόλυτο εγκεφαλικό έλεγχο όλων των ανθρώπων.
Παρόμοια πειράματα έκαναν ο Καναδός Δρ. Penfield σε επιληπτικούς ασθενείς και ο Δρ. Adey σε γάτες και χιμπατζήδες.
Η χρήση ραδιομεταδόσεων και του υπνωτισμού για τον έλεγχο <<υποκειμένων>> ονομάζεται ραδιοϋπνωτικός ενδο-εγκεφαλικός έλεγχος. Τέτοια τεχνολογία αναπτύσσεται από το 1930.
Ο Δρ. Βασίλιεφ καθηγητής φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λένινγκραντ αναφέρει: <<Στον έλεγχο της κατάστασης του υποκειμένου, έξω από το εργαστήριο, σε ένα άλλο πείραμα, χρησιμοποιήθηκε ραδιόφωνο. Τα αποτελέσματα που ελήφθησαν δείχνουν ότι η χρήση ραδιοσημάτων βελτιώνει ουσιαστικά τις πειραματικές δυνατότητες.>>
Το 1950 υπήρξε ένα ενδιαφέρον γεγονός που μπορεί συνέβαλε έμμεσα στις Αμερικανικές προσπάθειες για την ανάπτυξη του ενδοεγκεφαλικού ελέγχου. Αυτό το γεγονός ήταν η εφεύρεση του Νευροφώνου από ένα 14χρονο παιδί θαύμα το 1958. Το νευρόφωνο μπορεί να μετατρέψει ήχους (όπως λέξεις, μουσική κλπ) σε ηλεκτρικά σήματα, τα οποία μπορούν να μεταφερθούν, μέσω οποιουδήποτε σημείου στο σώμα, απ' ευθείας στον εγκέφαλο. Οι ερευνητές του H.A.A.R.P. έχουν σημειώσει ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να ενδιαφέρεται για το Νευρόφωνο. Αν μπορούσαν να το κάνουν να λειτουργεί ασύρματα, χωρίς άμεση φυσική επαφή με το άτομο που λαμβάνει τα μηνύματα, θα μπορούσαν να έχουν μια συσκευή ελέγχου του νου.
Με το H.A.A.R.P. λοιπόν ως πομπό, συγκεκριμένες λέξεις θα μπορούσαν να μπουν στο κεφάλι του καθενός και το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται σήμερα από τη νέα τάξη μεταξύ άλλων και γι' αυτό το λόγο, περνώντας συγκεκριμένα μηνύματα σε τμήματα πληθυσμού ή και ολόκληρες χώρες, επιδιώκοντας τον έλεγχο και την υποταγή τους αλλά και την καθοδήγηση της συμπεριφοράς τους, ώστε να είναι η επιθυμητή από τα αφεντικά του πλανήτη. Φανταστείτε το χάος, τον θάνατο και την καταστροφή που θα μπορούσε να προκληθεί εάν επρόκειτο να εκπέμψουμε ένα ασύρματο μήνυμα και οι άνθρωποι να τρελαθούν από ανεξέλεγκτη σεξουαλική επιθυμία, οργή, τάσεις αυτοκτονίας κλπ.
Το H.A.A.R.P. επηρεάζει τις νοητικές λειτουργίες των ανθρώπων, μέσω των ELF (Extra Low Frequency) κυμάτων οι οποίες επηρεάζουν τα κύματα με τα οποία λειτουργεί ο εγκέφαλος.
Ας δούμε κάποια βασικά δεδομένα σχετικά με τα κύματα του εγκεφάλου.
Πολλοί ερευνητές έχουν χαρτογραφήσει την ηλεκτρομαγνητική λειτουργία του εγκεφάλου κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Έχουν βρεθεί τέσσερις βασικές συχνότητες εγκεφαλικών κυμάτων που αποτυπώνουν την εγκεφαλική λειτουργία και αντιστοιχούν, η καθεμία, σε συγκεκριμένες ψυχικές καταστάσεις. Οι συχνότητες αυτές είναι οι εξής: Δέλτα (0.5 - 4 Hz), Θήτα (4 - 7 Hz), Άλφα (8 - 13 Hz) και Βήτα (13 - 30 Hz):
- Η συχνότητα Βήτα έχει σχέση με ένα φυσιολογικό επίπεδο συνειδητοποίησης και τις στιγμές κατά τις οποίες η προσοχή του ατόμου είναι στραμμένη προς τα έξω, προς την καθημερινή δράση. Πολλές έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι στα περίπου 30 Hz δημιουργείτε στον άνθρωπο φόβος, θυμός και άγχος. 
- Τα κύματα Άλφα συνδέονται με χαλαρές καταστάσεις του νου, οι οποίες είναι ιδανικές για την μάθηση και την εστιασμένη νοητική λειτουργία. 
- Τα κύματα Θήτα συνδέονται με ψυχικές εικόνες, εσωτερική ψυχική εστίαση και βαθιά ριζωμένες μνήμες. Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται συχνά σε παιδιά. 
- Τέλος τα κύματα Δέλτα παρουσιάζονται στον εγκέφαλο κατά τον βαθύ ύπνο.
Στόχος της νέας τάξης μέσω της CIA ήταν να ανακαλύψει αν μπορούσε να επιτευχθεί ο έλεγχος του νου μέσω της χρήσης εξωτερικών ηλεκτρομαγνητικών μέσων. Ερευνητές και στη Δύση και στην Ε.Σ.Σ.Δ. είχαν πειραματιστεί με τους εγκεφάλους ανθρώπων, όπως τα περιβόητα προγράμματα MK-ULTRA της CIA, και γνώριζαν καλά ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί μέσα σε αυτή τη στενή ζώνη ηλεκτρομαγνητικής κλίμακας. Οι Σοβιετικοί μάλιστα είχαν πολύ σημαντικό επίπεδο γνώσης σχετικά με τις συχνότητες ELF (EXTRA LOW FREQUENCY). 
Σε πειράματα με ELF που έκαναν οι Σοβιετικοί είχε καταδειχθεί ότι υπήρχε σημαντική αύξηση στις ψυχικές διαταραχές, σε διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος και συμπτώματα άγχους στους ναυτικούς που εργάζονται κοντά σε γεννήτριες ELF. Παρόμοια αποτελέσματα έδωσε και η Δυτική επιστήμη, χωρίς να αναφερθεί στο ευρύ κοινό. 
Επί παραδείγματι να αναφέρουμε ότι στην Καλιφόρνια ο Δρ Adey κατέδειξε ότι τα κύματα στον εγκέφαλο ζώων θα μπορούσαν να τροποποιηθούν άμεσα από πεδία ELF, κύματα τα οποία διαπερνούν εύκολα το κρανίο. 
Δεν είναι ευρέως γνωστό, ότι στην αγορά κυκλοφορούν μηχανήματα βιο-ανάδρασης που βοηθούν στην επίτευξη μιας επιθυμητής ψυχικής κατάστασης και όταν συνδέονται με τον εγκέφαλο αυτές οι συσκευές στέλνουν ένα ασθενές σήμα ELF στον εγκέφαλο, στο ίδιο εύρος με την επιθυμητή κατάσταση. Ο εγκέφαλος αφού λάβει το μήνυμα κλειδώνει στην συχνότητα.
Το ίδιο συμβαίνει και με το H.A.A.R.P. το οποίο μεταδίδει μηνύματα σε ELF συχνότητα και όλοι όσοι επηρεάζονται <<κλειδώνουν>> στο μήνυμά του.
Μια ερευνήτρια, η Δρ. Elizabeth Rauscher, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Τεχνικής Έρευνας στο San Leandro της Καλιφόρνια, τη δεκαετία του 1990 είχε μελετήσει τις επιπτώσεις των κυμάτων ELF πάνω στους ανθρώπους. Σε μία σειρά πειραμάτων που διεξήγαγε, ανακάλυψε μία συχνότητα που παράγει ναυτία για περισσότερο από μία ώρα ενώ μία άλλη συχνότητα, που ονομάστηκε μαριχουάνα, κάνει τους ανθρώπους να γελάνε. <<Δώσε μου λεφτά για τρεις μήνες>> είπε <<και θα είμαι σε θέση να επηρεάσω την συμπεριφορά του 80% των ανθρώπων σε αυτή την πόλη χωρίς να το γνωρίζουν.>>
Αν αυτή η ερευνήτρια ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, φανταστείτε τι ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού και σε τι βαθμό μπορεί να επηρεάσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων με τα μέσα που διαθέτει και με αιχμή του δόρατος της το σύστημα H.A.A.R.P. το οποίο λειτουργώντας με κύματα ELF χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, σαν ένας θηριώδης πομπός μετάδοσης μηνυμάτων προς οποιοδήποτε πληθυσμό ή χώρα την οποία θέλουν να επηρεάσουν οι κοσμοκράτορες. Έτσι μπορούν να κάνουν οποιονδήποτε πληθυσμό να έχει οποιαδήποτε συμπεριφορά επιθυμούν, οδηγώντας στην τρέλα ή ακόμα και στην αυτοκτονία ανθρώπους που θα επαναστατούσαν ενάντια στα σχέδια τους.
Η τροποποίηση του καιρού είναι επίσης μέσα στις δυνατότητες του H.A.A.R.P. 
Οι υποστηρικτές του H.A.A.R.P. επιμένουν να λένε ότι το H.A.A.R.P. δεν μπορεί και δεν θέλει να επηρεάσει το περιβάλλον στο έδαφος ούτε και τον καιρό πάνω από αυτό. Ο ισχυρισμός ότι δεν μπορεί το H.A.A.R.P. να επηρεάσει τα ανώτερα επίπεδα της ατμόσφαιρας προκύπτει από το ότι η σύνδεση μεταξύ των ανώτερων και των χαμηλότερων επιπέδων της ατμόσφαιρας δεν είναι καθολικά αποδεκτή από τα μέλη της ερευνητικής κοινότητας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μια τέτοια σχέση δεν υπάρχει και ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη, κάθε άλλο μάλιστα, υπάρχουν πολλές μελέτες που αποδεικνύουν την σύνδεση μεταξύ κατώτερων και ανώτερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας.
Το 1975 ο Robert Helliwell, καθηγητής του Στάνφορντ, ανέφερε ότι οι εκπομπές VLF (Very Low Frequency - Πολύς Χαμηλής Συχνότητας) από ηλεκτροφόρα καλώδια μπορούν να επηρεάσουν τμήματα του ουρανού, δεκάδες χιλιόμετρα ψηλά.
Ο Gary Lockhart αποδεικνύει ότι γίνεται και το αντίστροφο, ότι η ιονόσφαιρα επηρεάζει το έδαφος. Στο βιβλίο του <<The weather companion>> αναφέρει <<Μπορούμε να επηρεάσουμε τεχνητά το σέλας της Γης με ένα σχετικά μικρό ποσό ενέργειας και γνωρίζουμε ότι το σέλας αλλάζει τις καιρικές συνθήκες>>.
Πολλοί καταξιωμένοι επιστήμονες έχουν επισημάνει ότι τα γεγονότα στην ατμόσφαιρα δεν μπορούν να θεωρηθούν τοπικά, γιατί οτιδήποτε συμβαίνει οπουδήποτε στην ατμόσφαιρα επηρεάζει την ισορροπία όλου του συστήματος , εν ολίγοις όλες οι τοπικές καιρικές συνθήκες είναι παγκόσμιες καιρικές συνθήκες.
Σε έγγραφα του H.A.A.R.P. επανειλημμένα δηλώθηκε ότι η περιοχή πειραματισμού θα είναι ακριβώς πάνω από τον χώρο του, πράγμα το οποίο είναι ψέμα. Το IRI (όργανο Ιονοσφαιρικής Έρευνας) έχει περίπου 30 μοίρες καθοδήγηση δέσμης, πράγμα που του επιτρέπει να επηρεάζει περιοχές της ιονόσφαιρας πολλά χιλιόμετρα μακριά, ακόμα και πέρα από τον ορίζοντα. Επίσημα λέγεται ότι το όργανο IRI (Όργανο Ιονοσφαιρικής Έρευνας) του συστήματος H.A.A.R.P. χρησιμοποιείται για την εισαγωγή ποσότητας ενέργειας σε ένα συγκεκριμένο στρώμα της ιονόσφαιρας με σκοπό την μελέτη των σύνθετων φυσικών διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα σε αυτές τις φυσικές περιοχές πλάσματος.
Στην πραγματικότητα αυτό κάνουν πολλοί ιονοσφαιρικοί θερμαντήρες ανά τον κόσμο, το H.A.A.R.P. όμως δεν είναι ένας κοινός ιονοσφαιρικός θερμαντήρας όπως οι άλλοι, αλλά κάτι πολύ ισχυρότερο σε δύναμη, ικανότητα εκπομπής, εστίασης και καθοδήγησης ακτίνων.
Ο Eastlund, ο "πατέρας" του H.A.A.R.P. ουσιαστικά, στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του οποίου βασίστηκε το εν λόγω σύστημα, θεωρούσε ξεκάθαρα την συσκευή αυτή ως ικανή για τροποποίηση του καιρού. Αυτό το χαρακτηριστικό το ανέφερε στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ενώ το έχει αναφέρει και σε συνέντευξη που είχε δώσει.
Ένα έγγραφο αναφέρει ότι μία λειτουργία του H.A.A.R.P. είναι η δημιουργία "φακών" της ιονόσφαιρας εστιάζοντας μεγάλα ποσά υψηλής συχνότητας ενέργειας σε μεγάλα υψόμετρα παρέχοντας έτσι ένα μέσον για την ενεργοποίηση διαδικασιών της ιονόσφαιρας που δυνητικά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς. Η θέρμανση που προκαλεί τον καιρό στην τροπόσφαιρα δεν μπορεί να συμβεί στην στρατόσφαιρα γιατί εκεί ο αέρας γίνεται θερμότερος με το υψόμετρο. Στις κατώτερες περιοχές όμως της ιονόσφαιρας η θερμοκρασία πέφτει ανάλογα με το ύψος. Έτσι αν θερμανθεί για παράδειγμα ένα μεσαίο τμήμα της ιονόσφαιρας θα ανυψωθεί και τμήματα του χαμηλότερου επιπέδου της ιονόσφαιρας θα εισβάλουν στα μεσαία επίπεδα. 
Όμως στην θερμόσφαιρα (που βρίσκετε πάνω από την ιονόσφαιρα) συμβαίνει το αντίθετο και ο αέρας γίνεται και πάλι θερμότερος με το ύψος. Αυτή η μεταφορά θερμότητας στην κατώτερη ιονόσφαιρα είναι απλά ένας τρόπος που θα μπορούσε να δημιουργήσει καθρέπτες. Με αυτό τον τρόπο ο Θερμαντήρας, εν προκειμένω το H.A.A.R.P., θα μπορούσε να δημιουργήσει μία σειρά από "καθρέπτες" που καθένας θα πρέπει να προσαρμοστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αντανακλά μία επιλεγμένη συχνότητα μετάδοσης. Μία τέτοια ρύθμιση θα επεκτείνει σημαντικά τις διαθέσιμες θέσεις εκπομπής και θα εξαλείψει το πρόβλημα των παρεμβολών μεταξύ των σταθμών. Επίσης είναι σαφές ότι αυτή η δυνατότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διακόψει μυστικά τις επικοινωνίες, μια και η διακοπή δεν θα φαινόταν ότι δεν προέρχεται από την φύση.
Ο Eastlund ανέφερε ότι τμήματα της ιονόσφαιρας μπορούν να δημιουργήσουν τεχνητούς φακούς που θα εστιάζουν την ηλιακή ενέργεια σε συγκεκριμένες περιοχές της ατμόσφαιρας ή και πάνω στο έδαφος. Εάν έχετε παίξει ποτέ στην παιδική σας ηλικία με έναν μεγεθυντικό φακό μία ηλιόλουστη μέρα καταλαβαίνετε το σκεπτικό.Με αυτό τον τρόπο πολλά παιδιά έχουν κάψει μυρμήγκι εστιάζοντας τις ακτίνες του ηλίου πάνω τους.
Φανταστείτε να το κάνει αυτό ένας θηριώδης μεγεθυντικός φακός που θα δημιουργηθεί στην ιονόσφαιρα και θα εστιάζει τις ακτίνες του ήλιου σε ένα πεδίο μάχης. Ο Eastlund έχει υπολογίσει ότι μόλις τα ραδιοκύματα φτάσουν στην ιονόσφαιρα θα αλληλεπιδράσουν δυναμικά με τα φορτισμένα σωματίδια που παγιδεύονται εκεί με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα μαγνητικό φαινόμενο που είναι γνωστό ως "δύναμη του καθρέπτη". Αυτό που θα συμβεί ουσιαστικά είναι ότι ένα τεράστιο τμήμα της φορτισμένης ατμόσφαιρας ωθείτε προς τα πάνω και προς τα έξω. Έτσι μας λέει ο Esstlund ανυψώνεται ένα μέρος της ανώτερης ατμόσφαιρας και αυτό δημιουργεί όγκους ατμοσφαιρικών σωματιδίων που ενεργούν ως φακός εστίασης για το φως του ήλιου. Με αυτό τον τρόπο είναι σε θέση να θερμάνει ένα συγκεκριμένο μέρος της γης και να μπορεί να ελέγχει τον τοπικό άνεμο. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε για παράδειγμα να φέρει βροχή στην Αιθιοπία.
Οι αναφορές στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του H.A.A.R.P. αφήνουν σαφείς υπόνοιες ότι οι επιδράσεις στην ατμόσφαιρα παρέχουν αποτελέσματα σε παγκόσμια κλίμακα και όχι σε τοπικό επίπεδο όπως λένε κάποιοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ παραπληροφορώντας τον κόσμο. Μέσω αυτής της δυνατότητας του H.A.A.R.P. θα μπορούσαν να διαλύσουν η να αλλάξουν την κατεύθυνση ενός τυφώνα, να αλλάξουν την ροή αερίων ρευμάτων και έτσι να φέρουν βροχόπτωση σε οποιαδήποτε επιθυμητή περιοχή ενώ επίσης σε ένα πόλεμο θα μπορούσαν να πλημμυρίσουν μια εχθρική περιοχή η να καταστρέψουν τα καλλιεργήσιμα εδάφη της. Χρήσεις οι οποίες σαφώς παραβιάζουν την συνθήκη για την απαγόρευση της περιβαλλοντικής τροποποίησης (ENMOD) που υπεγράφη το 1976 στον ΟΗΕ.
Εκτός της περιβαλλοντικής τροποποίησης το H.A.A.R.P. θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει και σεισμούς;
Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς επιστήμονες, οι σεισμοί προκαλούν αλλαγές στην Ιονόσφαιρα και την Μαγνητόσφαιρα. Με βάση αυτό, εκφράζονται ανησυχίες ότι θα μπορούσε να συμβεί και το αντίστροφο, δηλαδή σοβαρές αλλαγές στην Ιονόσφαιρα ή την Μαγνητόσφαιρα να προκαλέσουν σεισμικές δονήσεις. Πιο συγκεκριμένα κάποιοι πιστεύουν, ότι ραδιοφωνικές μεταδόσεις μέσω της γης με την χρήση τεχνολογίας Tesla, μπορούν να προκαλέσουν σεισμούς και ατμοσφαιρικές διαταραχές σε περιοχές ευρισκόμενες μακριά από τον πομπό. Το H.A.A.R.P. θα μπορούσε να προκαλέσει σεισμούς, εσκεμμένα ή μη, με την μίμηση των φυσικών δυνάμεων. 
Το ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, το είχε αποδείξει ο Nicola Tesla, ο οποίος είχε σχεδόν ισοπεδώσει τη Νέα Υόρκη με έναν τεχνητό σεισμό. Το προκάλεσε με μια συσκευή που κατασκεύασε στο εργαστήριο του για να αποδείξει την αρχή της αρμονικής συντονισμού. Έβαλε μία ράβδο από χάλυβα βαθιά μέσα στη γη κάτω από το κτήριο. Έπειτα ένα ατμοκίνητο έμβολο χτυπούσε την ράβδο με συγκεκριμένη συχνότητα. Δεν συνέβη τίποτα για αρκετά λεπτά, τότε ο Tesla ενώ ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει το πείραμα, συνειδητοποίησε ότι το κτήριο ήταν σε αρμονική απήχηση. Επίσης παρατήρησε ότι και τα γειτονικά κτήρια έτρεμαν πάρα πολύ. Βγαίνοντας έξω από το κτήριο του είδε ένα συνεχώς διευρυνόμενο κύκλο κτηρίων που έτρεμαν. 
Μέχρι τη στιγμή που το πείραμα σταμάτησε, είχαν σπάσει χιλιάδες παράθυρα και πολλές χιλιάδες πολίτες ήταν φοβισμένοι.
Ο Tesla είχε πει: <<Οι ρυθμικές δονήσεις περνούν μέσα από την γη σχεδόν χωρίς καμία απώλεια ενέργειας. Έτσι καθίσταται δυνατό να μεταφέρει μηχανικά αποτελέσματα στις μεγαλύτερες επίγειες αποστάσεις και να παράγει όλα τα είδη επιδράσεων. Η εφεύρεση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με καταστροφική επίδραση σε πόλεμο.>>
Μια παρόμοια συσκευή με το H.A.A.R.P., τον λεγόμενο "Ρωσικό Δρυοκολάπτη", χρησιμοποιούσε από τη δεκαετία του 1970 η Σοβιετική Ένωση. Μία άποψη για το Ρωσικό πρόγραμμα αυτού του συστήματος δόθηκε τον Ιανουάριο του 1978 σε τεύχος του περιοδικού Specula. Στην περιγραφή των σημάτων του Ρωσικού Δρυοκολάπτη ανέφεραν: <<Ένα ηλεκτρομαγνητικό σήμα με ορισμένη συχνότητα μπορεί να μεταδοθεί μέσα από την γη. Όταν το κύμα μπει στη γη σε ορισμένα πολλαπλάσια των 30 μοιρών, θα σχηματίσει στάσιμα κύματα στο ίδιο το χώμα. Σε ορισμένες γωνίες πρόσπτωσης, τα στάσιμα κύματα προκαλούν ένα παράξενο φαινόμενο: Δημιουργείται συντονισμός στον λιωμένο πυρήνα της γης και ένα πολύ μικρό κλάσμα των τεράστιων ηλεκτρομαγνητικών ρευμάτων του υγρού πυρήνα αρχίζουν να τροφοδοτούν το επαγόμενο στάσιμο κύμα. Σε αυτό το σημείο δημιουργείται ένα είδος γιγαντιαίου ηλεκτρονικού ενισχυτή (τρανζίστορ). Το ηλεκτρομαγνητικό σήμα που μπαίνει στη γη είναι το σήμα. Η ενέργεια στον πυρήνα της γης είναι το τροφοδοτικό. 
Ο συντονισμός ανοίγει το τρανζίστορ και ενέργεια είναι πλέον παρούσα και τροφοδοτεί το στάσιμο κύμα. Με τεχνικές παρεμβολής πολλαπλά και γιγαντιαία κύματα αντήχησης αυτού του τύπου μπορούν να συνδυαστούν έτσι, ώστε να υπάρχει τώρα μέσα στη γη μία δέσμη ή εστιασμένη επίδραση με πολύ μεγάλη ενέργεια. Ανάλογα με την συχνότητα, εστίαση, σχήμα κύματος κλπ μπορεί κανείς να προκαλέσει μια ποικιλία αποτελεσμάτων όπως οι σεισμοί που προκαλούνται σε ένα μακρινό σημείο-στόχο, σοβαρές διαταραχές στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα πάνω από την περιοχή στόχο και ανώμαλες καιρικές επιδράσεις.>>
Τα κύματα ELF (Extra Low Frequency - Εξαιρετικά Χαμηλής συχνότητας) είναι ένα φυσικό συστατικό των σεισμών. Δορυφόροι και αισθητήρες εδάφους ανίχνευσαν ραδιοκύματα ή ηλεκτρική και μαγνητική δραστηριότητα πριν από μεγάλους σεισμούς στην Νότια Καλιφόρνια το 1986-1987, στην Αρμενία το 1988 και στην Ιαπωνία και την Βόρεια Καλιφόρνια το 1989 ενώ επίσης ένας φυσικός στο πανεπιστήμιο Αθηνών ανέφερε ότι παρατήρησε ηλεκτρομαγνητικά σήματα σε έξι από τους επτά σεισμούς στην Ελλάδα κατά την διάρκεια μίας περιόδου αρκετών ετών.
Επιπλέον πρέπει να αναφερθεί ότι σε μία περίπτωση ο Αμερικανικός στρατός σκόρπισε μικροσκοπικά χάλκινα σύρματα στην ιονόσφαιρα, έτσι ώστε να αντανακλούν τα ραδιοκύματα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας σεισμός 8,5 ρίχτερ στην Αλάσκα, ενώ η Χιλή έχασε ένα μεγάλο μέρος των ακτών της. Τα χάλκινα σύρματα παρενέβησαν στο πλανητικό μαγνητικό πεδίο.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν από τα παραπάνω, ότι και το H.A.A.R.P. μέσω των ELF συχνοτήτων, έχει τη δυνατότητα πρόκλησης σεισμών κατά βούληση, όταν το επιθυμούν οι παγκοσμιοποιητές στην υπηρεσία των οποίων βρίσκεται.
Το σύστημα H.A.A.R.P. λοιπόν , απ ότι είδαμε δεν είναι απλά ένα όργανο ιονοσφαιρικής έρευνας, όπως διατείνονται οι εμπλεκόμενοι αξιωματούχοι, ούτε είναι απλά ένα όπλο, το οποίο στρέφεται κατά των στρατιωτικών αντιπάλων των ΗΠΑ, όπως πιστεύουν μερικοί πιο "ψαγμένοι", αλλά είναι ένα όπλο πολλαπλών λειτουργιών το οποίο διαχειρίζεται η Νέα Τάξη Πραγμάτων μέσω των τσιρακιών της και στρέφεται ενάντια σε όλη την ανθρωπότητα. 
Είναι ένα όπλο τροποποίησης του καιρού, επιτήρησης και ελέγχου ακόμη και των πιο μυστικών σημείων στον πλανήτη (μέσω της Διεισδυτικής Γεωτομογραφίας), ηλεκτρομαγνητικού πολέμου και ελέγχου του νου μεγάλων πληθυσμών ακόμη και ολόκληρου του πλανήτη.
Τα επίσημα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τα οποία εκχωρήθηκαν αρχικά όλα στην APTI (Arco Power Technologies Inc.), στα οποία βασίστηκε η κατασκευή του συστήματος H.A.A.R.P. είναι τα εξής:
- Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 4686605. Έκδοση 11/8/1987. Περιγραφή: Μέθοδος και Εξοπλισμός για την Μεταβολή μιας περιοχής στην ατμόσφαιρα, την Ιονόσφαιρα και/ή την Μαγνητόσφαιρα της Γης.
- Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 4712155. Έκδοση 8/12/1987. Περιγραφή: Μέθοδος και Εξοπλισμός για την Δημιουργία μιας Τεχνητής Ηλεκτρονικής Κυκλοτρονικής Θερμαντικής Περιοχής Πλάσματος
- Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 4817495. Έκδοση 4/4/1989. Περιγραφή: Αμυντικό Σύστημα για την Διάκριση Μεταξύ Αντικειμένων στο Διάστημα
- Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 4873928. Έκδοση 17/10/1989. Περιγραφή: Εκρήξεις Πυρηνικού Μεγέθους Χωρίς Ακτινοβολία 
- Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 4954709. Έκδοση 4/9/1990. Περιγραφή: Γυροσκοπικός Υψηλής Ανάλυσης Ανιχνευτής Ακτίνων Γάμμα
- Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 4999637. Έκδοση 12/3/1991. Περιγραφή: Δημιουργία Νεφών Τεχνητού Ιονισμού Πάνω από τη Γη
- Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 5038664. Έκδοση 13/8/1991. Περιγραφή: Μέθοδος για την Παραγωγή ενός Κελύφους Σχετικιστικών Σωματιδίων σε ένα υψόμετρο πάνω από την επιφάνεια της Γης.
- Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 5041834. Έκδοση 20/8/1991. Περιγραφή: Τεχνητό Ιονοσφαιρικό Κάτοπτρο Αποτελούμενο Από ένα Στρώμα Πλάσματος το Οποίο Μπορεί Να Αποκτήσει Κλίση
- Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 5068669. Έκδοση 26/11/1991. Περιγραφή: Σύστημα Ακτινοβόλησης Ενέργειας
- Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 5202689. Έκδοση 13/4/1993. Περιγραφή: Ελαφρό Εστιαζόμενο Κάτοπτρο για το Διάστημα
- Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 5218374. Έκδοση 8/6/1993. Περιγραφή: Σύστημα Ακτινοβόλησης Ενέργειας με Κύκλωμα Εκτύπωσης που Ακτινοβολεί Στοιχεία που έχουν Κοιλότητες Ηλεκτρομαγνητικής Αντήχησης
- Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 5293176. Έκδοση 8/3/1994. Περιγραφή: Πτυσσόμενο Στοιχείο Δίπολης Κεραίας Διασταυρούμενου Πλέγματος
(Βασίστηκε σε δεδομένα και στοιχεία του τόμου 'HAARP' του JERRY E. SMITH)
Chatador
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!