EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

«To Eurogroup κατάντησε μια ομάδα χρυσοπληρωμένων ερασιτεχνών ηθοποιών...

...με σκηνοθέτη τον Σόιμπλε»...

Μύδρους κατά του Eurogroup και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξαπέλυσε από τις Βρυξέλλες ο...ευρωβουλευτής του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke) και οικονομικός εμπειρογνώμονας Φάμπιο Ντε Μάζι.

«To Eurogroup κατάντησε μια ομάδα χρυσοπληρωμένων ερασιτεχνών ηθοποιών με σκηνοθέτη τον κ. Σόιμπλε» δήλωσε αναφερόμενος στη συμφωνία του Λουξεμβούργου για την Ελλάδα και επέκρινε τη γερμανική κυβέρνηση διότι δεν θα κάνει ελαφρύνσεις του χρέους πριν τις γερμανικές εκλογές ώστε να μην πρέπει «ο κ. Σόιμπλε να παίξει το ρόλο του συνδίκου της πτώχευσης των δικών του υποτιθέμενων πακέτων διάσωσης».

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο πληροφορίες από τη Neues Deutschland, ο Ντε Μάζι υπενθύμισε ότι το 90% των «δισεκατομμυρίων διάσωσης της Ελλάδας πάνε στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους. Είναι παράλογο να δίνονται σε μια υπερχρεωμένη οικονομία νέα δάνεια για την αποπληρωμή παλαιών οφειλών και ταυτόχρονα να φροντίζουν με τις επιβαλλόμενες περικοπές να μην εξοικονομούνται επαρκή έσοδα».

Τέλος ο κ. Ντε Μάζι τόνισε ότι αντί όλων αυτών «η Ελλάδα χρειάζεται ένα κούρεμα του χρέους της» και «όλα τα διαθέσιμα μέσα για να γίνουν επενδύσεις». «Θα πρέπει επίσης να επιτραπεί η αναχρηματοδότηση ελληνικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» κατέληξεπηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κούλη ακόμη περιμένουμε την απόφαση σου για τον Άθλιο Μηταράκη

Καταδικαστική για τον βουλευτή της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη ήταν η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στην υπόθεση της αγωγής πρώην εργαζόμενης στο πολιτικό του γραφείο για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας κατά την τετραετία 2011-2015.

Η Απολυθείσα είναι μητέρα ανήλικου τέκνου που το μεγαλώνει μόνη της και την είχε αποπέμψει ο Ν. Μηταράκης από την εργασία της προφορικά, χωρίς να της καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση και χωρίς να την έχει καταχωρίσει στα τηρούμενα στο ΙΚΑ μισθολόγια. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, πράγματι η ενάγουσα προσελήφθη ως γραμματέας με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας στο πολιτικό γραφείο του εργοδότη, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του Ν. Μηταράκη ότι ήταν εθελόντρια.

Η ίδια εργάστηκε κατά τις προεκλογικές περιόδους καθ’ υπέρβαση του ωραρίου, τόσο τις εργάσιμες ημέρες όσο και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και μάλιστα επί δώδεκα ώρες ημερησίως, χωρίς να πληρωθεί για τις υπερβάσεις αυτές.

Το δικαστήριο έκρινε αβάσιμο τον ισχυρισμό του εργοδότη περί δήθεν σύμβασης δανεισμού της εργαζόμενης με την εταιρεία της αλυσίδας σουπερμάρκετ BAZAAR Α.Ε.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δικαστική απόφαση, η ύπαρξη εργασιακής σύμβασης που συνέδεε τους διαδίκους ενισχύεται και από το γεγονός ότι η υπάλληλος διέθετε τα κλειδιά του πολιτικού γραφείου του Νότη Μηταράκη, καθόσον κλειδιά του εν λόγω γραφείου διέθεταν μόνο οι διευθυντές, ο προϊστάμενος του πολιτικού γραφείου του εναγόμενου, ο ίδιος ο Ν. Μηταράκης και η πρώην γραμματέας.

Περαιτέρω, απορρίφθηκε ως αβάσιμος και ο ισχυρισμός του Ν. Μηταράκη ότι δεν υφίστατο ανάγκη απασχόλησης της ενάγουσας ως γραμματέως δυνάμει συμβάσεως εξαρτημένης εργασίας, καθόσον υπήρχε η δυνατότητα απασχόλησης εκ μέρους του πολιτικού μετακλητών ή αποσπασμένων υπαλλήλων.

Και αυτό, αναφέρει η απόφαση, «διότι όταν εξελέγη βουλευτής τον Μάιο του 2012, είχε συμπληρωθεί ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούσε να προσλάβει στο πολιτικό του γραφείο».

«Μην ανησυχείς, δεν θα χάσεις ούτε ένα ευρώ από μένα», «να πάμε καλά στις εκλογές και μετά θα πληρωθείς για όλα όπως σου αξίζει» προσπαθούσε να την καθησυχάσει προεκλογικά ο Ν. Μηταράκης, όπως ισχυρίζεται η ίδια. Επιβαρυντικά στοιχεία για τον πρώην υπουργό της Ν.Δ. ήταν το οργανόγραμμα του πολιτικού του γραφείου, όπου φαινόταν η συγκεκριμένη γυναίκα, όπως και η κατάθεση πρώην στελέχους του ίδιου γραφείου υπέρ της εργαζόμενης.

Το δικαστήριο με την απόφαση του, το σκεπτικό της οποίας καταδεικνύει την ηθική απαξία της συμπεριφοράς του πρώην υφυπουργού, υποχρεώνει τον Νότη Μηταράκη να καταβάλει στην πρώην υπάλληλό του συνολικά 6.601,94 ευρώ, με τον νόμιμο τόκο από την ημερομηνία κατά την οποία κάθε επιμέρους κονδύλιο κατέστη απαιτητό και μέχρι την εξόφληση.


πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νταρβάς (Bruegel): «Η συνεδρίαση του Εurogroup δεν άλλαξε τίποτα»

Του Αργύρη Παπαστάθη
«Η συνεδρίαση του Eurogroup δεν άλλαξε τίποτα» δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής οικονομολόγος του Bruegel Ζολτ Νταρβάς. «Το αποτέλεσμα του ήταν αυτό που αναμενόταν. Ενέκρινε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, συμφώνησε στην εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, η οποία θα είναι λίγο μεγαλύτερα από αυτή που αρχικώς περιμέναμε» σημειώνει ο ίδιος.
«Σχετικά με το χρέος, απλώς επιβεβαίωσε αυτό που το Eurogroup και πολλοί υπουργοί Οικονομικών είχαν υποστηρίξει νωρίτερα, ότι τα μέτρα ελάφρυνσης θα αποφασιστούν πολύ κοντά στο τέλος του προγράμματος, το πιθανότερο την άνοιξη ή το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς» ανέφερε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «Αθήνα 984» και στον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγεωργίου.
Ο κ. Νταρβάς παρουσίασε το σκεπτικό του ως εξής: «Κατά βάση το Eurogroup δεν έχει αλλάξει κανένα από τα πιθανά μελλοντικά σενάρια και συνεχίζω να είμαι πεπεισμένος ότι κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές με βιώσιμα επιτόκια. Τα επιτόκια θα είναι αρκετά υψηλά. Συνεπώς, ή μία σημαντική ελάφρυνση χρέους πρέπει να προκύψει την επόμενη χρονιά ή το Eurogroup πρέπει να ενεργοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας».
Βλέπει νέο πρόγραμμα

Στο ερώτημα αν θεωρεί αυτή τη στιγμή τι θεωρεί πιθανότερο ένα τέταρτο πρόγραμμα ή μία πιστοληπτική γραμμή απάντησε με τα εξής: «Αυτό που περιμένω είναι ότι το αποτέλεσμα θα είναι κάπου στη μέση. Γιατί πολλά από τα μέλη του Eurogroup αναγνωρίζουν ότι πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό που θα συμβεί είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα. Θα προσφέρουν μέτρα ελάφρυνσης το χρέους. Αλλά ο φόβος μου είναι ότι αυτά τα μέτρα δε θα είναι επαρκή. Κατά συνέπεια μπορεί να προσφέρουν στην Ελλάδα ένα προληπτικό πρόγραμμα που θα εξασφαλίζει στην Ελλάδα χαμηλότερα επιτόκια. Θα περίμενα, λοιπόν, να βρεθεί κάπου στη μέση η συμφωνία. Κάποια ελάφρυνση χρέους, αλλά και ένα νέο πρόγραμμα».πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ; ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΟΛΙΟ ΤΟΠΟ;

Αυτή είναι η μόνη αλήθεια όσο κι αν δεν μας αρέσει! Δεν πήραμε τίποτα!!!

QE και ΧΡΕΟΣ, τα δυο βασικά μας αιτήματα απορρίφθηκαν. Αυτά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την οικονομία μας και τη χώρα, ενώ το ποσό της δόσης είναι αστείο, καθώς αυτό κατ’ ουσίαν αντιπροσωπεύει τη δική τους δόση!

Στον αντίποδα δε, μας φόρτωσαν με ένα κάρο νέα μέτρα και μαζί μ’ αυτό μας πέταξαν στον Καιάδα, όπου έως τουλάχιστον το 2060 θα ψάχνουμε να βρούμε τον πάτο προσπαθώντας να καλύψουμε τα παρανοϊκά τους ακραία πρωτογενή πλεονάσματα, ζώντας ως χώρα και λαός υπό συνθήκες κατοχής βιώνοντας πρωτόγνωρες όσο και δραματικές καταστάσεις!
Αυτή είναι η πραγματικότητα και όλα τα άλλα είναι ψέματα και γελοιότητες για Ιθαγενείς!!!

Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι ένα συνονθύλευμα γελοίων που έχουν αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη και όλες τις επόμενες ημέρες θα μας μιλάνε για την επιτυχία τους!
Ένα απίστευτο τσίρκο ανεπάγγελτων και αποτυχημένων γελωτοποιών , τελικά μια συμμορία αναρχικοπουλημένων που διασύρουν, φτωχοποιούν και κλέβουν τις περιουσίες του λαού προδίδοντας την πατρίδα τους για να παραμείνουν στην εξουσία!!!

Πατριώτισσες και πατριώτες, αν δεν αλλάξουμε κυβέρνηση κι αν δεν αλλάξει άμεσα η δομή της Ε.Ε. όπως περιγράφω και στο προηγούμενο άρθρο μου, με την Γερμανία ηγέτιδα και εντός του θεσμού, η χώρα μας δεν έχει τύχη όπως και η Ε.Ε.!
Τα πάντα άλλαξαν και αλλάζουν, συμμαχίες δεκαετιών καταρρέουν, νέες δυνάμεις αναδύονται και σύνορα κρατών αμφισβητούνται!
Οι γεωπολιτικές ισορροπίες άλλαξαν και όλη η γη είναι στο πόδι. Η Μεσόγειος είναι έτοιμη να εκραγεί, το Αιγαίο φλέγεται με τη χώρα μας να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα κι ανήμπορη να αντιδράσει για να βοηθήσει τον εαυτό της και τα αδέρφια μας στην Κύπρο και εμείς παραμένουμε με μια κυβέρνηση ηλιθίων και δοσίλογων να μην ξέρουν όχι μόνο να χειριστούν τα οικονομικά και Εθνικά μας θέματα, αλλά να ψάχνονται και να αυτογελοιοποιούνται κάθε φορά, μην μπορώντας καν να διεκδικήσουν τα όποια αυτονόητα και στοιχειώδη. Μόνοι δίχως φίλους και συμμάχους, παρίες της παγκόσμιας κοινότητας να εκλιπαρούμε τους πάντες και κανείς να μη μας δίνει ούτε αντίδωρο!
Τι απαξίωση, τι ντροπή και τι κίνδυνος για το Έθνος μας!!!

Αδέλφια, η χώρα τούτες τις δύσκολες στιγμές χρειάζεται άτομα νοήμονα, αδέκαστα και πατριώτες, δηλαδή αλλαγή του πολιτικού προσωπικού της χώρας!!!

Χρειαζόμαστε άτομα έντιμα και σοβαρά που να εμπνέουν και να εργάζονται για την πατρίδα τους και όχι σε βάρος της ικανοποιώντας τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Άνθρωποι που να μην τους κατατρώει το σαράκι της εξουσίας μεταλλάσσοντας τους σε ανθρωποειδή υποκείμενα και προδότες, να σκέπτονται μόνο την πατρίδα τους και τον λαό!!!
Είναι αυτό που δεν βλέπουμε να συμβαίνει στη χώρα μας, αντιθέτως αυτό που βιώνουμε είναι να πληρώνουμε κάθε φορά τα εγκλήματα τους παραμένοντας στο ίδιο έργο θεατές και κανείς να μην τιμωρείται!

Ας μπει επιτέλους ένα τέλος σ’ αυτό, είτε από τη Δικαιοσύνη είτε απ’ τον λαό!
Και εύχομαι να συμβεί το πρώτο, αυτό που επιτάσσει η Δημοκρατία μας και η έννομος τάξη! Σε αντίθετη περίπτωση, ας μη σκεπτόμαστε καν τι θα συμβεί!!!


Β. Αναγνώστου
Συγγραφέας- αρθρογράφος


πηγηΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κινητό και παιδιά

Τα τελευταία χρόνια τα παιδιά αποκτούν και έχουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα όλο και σε νεότερες ηλικίες. Σε μια πρόσφατη μελέτη στις ΗΠΑ, το 22% των παιδιών στο δημοτικό σχολείο ανέφερε ότι έχει δικό του κινητό τηλέφωνο. Το ποσοστό αυτό ήταν 60% για τα μεγαλύτερα και 84% για τους έφηβους. Για την Ελληνική πραγματικότητα δεν γνωρίζω τα αντίστοιχα στοιχεία αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι πολύ κοντά.
Πολλούς από τους γονείς τους απασχολεί αν και πότε το παιδί είναι έτοιμο για να έχει μαζί του και να χρησιμοποιεί ένα κινητό τηλέφωνο.
Ποτέ και τίποτε δεν είναι μαύρο ή άσπρο. Το κάθε τι έχει όπως μπορείτε να φανταστείτε, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ταυτόχρονα.
Μην ξεχνάτε ότι η εποχή που βιώνουμε και μαζί με εμάς και τα παιδιά μας, είναι η εποχή της τεχνολογίας, των υπολογιστών, των τάμπλετ και των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων. Δεν γίνεται να τα απαγορεύσουμε, δεν γίνεται να τα αποκλείσουμε από την ζωή τους. Η καθημερινότητα στην ζωή μας, στην δουλειά μας αλλά και στην ζωή των παιδιών είναι συνυφασμένη πλέον με τις τεχνολογίες αυτές.
Όταν έχει νόημα
Πολλοί γονείς επικαλούνται την ασφάλεια ως τον κύριο λόγο για να δώσουν στο παιδί τους ένα κινητό τηλέφωνο. Θέλουν να μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς ότι μπορούν να επικοινωνήσουν με το παιδί τους όποτε χρειάζεται. Θέλουν επίσης να δώσουν στο παιδί τους την ασφάλεια να είναι σε θέση να επικοινωνεί μαζί τους όποτε το ίδιο το χρειασθεί.
Αυτό ισχύει, ιδιαίτερα για τα παιδιά που μετά το σχολείο μένουν μόνα τους στο σπίτι, ή έχουν βγει για βόλτα και διασκέδαση.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα κινητό έχει βοηθήσει να σωθούν ζωές παιδιών ή να βρεθούν παιδιά και μεγάλοι που χάθηκαν σε μια αναρρίχηση, σε μια εξερευνητική εκδρομή, σε μια καταιγίδα κλπ.
Επίσης πολλά από τα παιδιά, που για διαφόρους λόγους δεν ζουν και με τους δύο γονείς τους,  παίρνουν συχνά κινητά τηλέφωνα σε νεότερες ηλικίες, προκειμένου να μπορούν να επικοινωνούν και με τον άλλο γονιό.
Εάν το κινητό τηλέφωνο είναι πραγματικά για να έχει πρόσβαση στους γονείς του ή για τα παιδιά που είναι σε κατάσταση κοινής επιμέλειας, τότε το κινητό και η χρήση του από το παιδί είναι αποδεκτή.
Σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει ένα 6χρονο παιδί να έχει και να χρησιμοποιεί ένα κινητό τηλέφωνο.
Ζυγίστε τους κινδύνους
Εάν το παιδί σας διαθέτει ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, μπορεί να έχει πρόσβαση σε ιστότοπους που ενδέχεται να είναι ακατάλληλοι για την ηλικία του. Μπορεί να δει περιεχόμενο που είναι βίαιο και που μπορεί να σχετίζεται με σεξ ή και θάνατο (παιχνίδι μπλε φάλαινας).
Πολλά παιδιά μπορεί να φαντασιώνονται στο μυαλό τους πράγματα που δεν καταλαβαίνουν.
Εξ άλλου δεν πρέπει να διαφεύγει από εσάς τους γονείς ότι ο ύπνος των παιδιών είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την υγεία τους. Η στέρηση ύπνου δημιουργεί ένα πλήθος από προβλήματα που μπορεί να συνδέονται με κακή επίδοση στο σχολείο, κακή ψυχολογική διάθεση, κακή ανάπτυξη, προβλήματα συμπεριφοράς κλπ. Το πρόβλημα με τον ύπνο είναι ότι τα παιδιά με «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα μπαίνουν στον πειρασμό να μείνουν ξύπνια μέχρι αργά το βράδυ, σερφάροντας στο διαδίκτυο ή παίζοντας παιχνίδια και στέλνοντας μηνύματα σε φίλους.
Τα κινητά τηλέφωνα εγκυμονούν επίσης τον κίνδυνο της εκφοβιστικής συμπεριφοράς στον κυβερνοχώρο. Και ενώ είσαστε στο σπίτι σας και μπορεί να αισθάνεστε ότι τα παιδιά σας νοιώθουν το ίδιο ασφαλή, με τα κινητά τηλέφωνα, ποτέ δεν μπορείτε να είσαστε σίγουροι ότι δεν υφίστανται εκφοβισμό ακόμα και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.
Τα παιδιά με κινητά τηλέφωνα μπορούν επίσης να γίνουν κοινωνικά απομονωμένα. Υπερβολικά μεγάλο ποσοστό μηνυμάτων και χρήση των κοινωνικών μέσων σημαίνει λιγότερος χρόνος με φίλους από κοντά.
Υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να μην δοθεί στα παιδιά κινητό τηλέφωνο πριν να είναι έτοιμα.
Μερικοί γονείς είναι τόσο υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά τους που θέλουν συνεχή και σταθερή επικοινωνία μαζί τους χωρίς να σκεφτούν τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να τα εμπλέξουν, λέει ο Mark L. Goldstein, PhD, παιδοψυχολόγος στο Σικάγο. Τα μικρά παιδιά με κινητά τηλέφωνα μπορούν για παράδειγμα, να δώσουν πληροφορίες σε ακατάλληλα ή επικίνδυνα άτομα.
Φυσικά, το κόστος είναι κάτι που πρέπει επίσης να σκεφτούμε. Πριν να αγοράσετε το τηλέφωνο, χρειάζεται να σκεφτείτε την χρέωση για τις τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και για τον όγκο δεδομένων που θα μπορεί να χρησιμοποιεί το παιδί σας. Και τα δύο αυτά μεγέθη θα επηρεάσουν τον λογαριασμό και την τσέπη σας.
Παίρνοντας την απόφαση
Το παιδί σας είναι έτοιμο για ένα κινητό τηλέφωνο όταν μπορεί να καθίσει και να δημιουργήσει μαζί σας οδηγίες και όρους για τη χρήση του.
Αν δεν είναι πρόθυμα να κάνουν αυτή τη λίστα, τότε δεν είναι έτοιμα.
Για τα περισσότερα παιδιά, αυτό συμβαίνει γύρω στην ηλικία 12 ή 13 ετών. Οι γονείς πρέπει να λάβουν την απόφαση αυτή και όχι να αφήσουν γιαγιάδες, παππούδες ή φίλους να κάνουν δώρο στο παιδί σας ένα κινητό τηλέφωνο.
Πριν προχωρήσετε στην αγορά του κινητού αναρωτηθείτε εάν το παιδί σας έχει καλή κρίση και ιστορικό καλής λήψης αποφάσεων. Αν είναι ανώριμο ή έχει την τάση να παίρνει λανθασμένες ή κακές αποφάσεις, τότε δεν είναι έτοιμο.
Όταν βλέπουν κάτι τρομακτικό, το χειρίζονται καλά; Έρχονται σε σας όταν κάτι φαίνεται ξεκάθαρο; Έχουν καλή διαίσθηση;
Εξετάστε γιατί το παιδί σας θέλει ένα κινητό τηλέφωνο. Θέλει να επικοινωνεί με τους φίλους του, ή να περνάει την ώρα του στο Facebook; Θέλει ένα τηλέφωνο επειδή ένας συνομήλικος φίλος/η, μεγάλος αδελφός ή ένας ξάδελφος έχει;
Κοιτάξτε τις γνωστικές ικανότητες του παιδιού σας, αν μπορεί να χρησιμοποιεί σωστά το κινητό τηλέφωνο και, το πιο σημαντικό, αν είναι συναισθηματικά έτοιμο γι αυτό.
Εκτιμείστε την ωριμότητα του παιδιού σας. Έχει δείξει σημεία ευθύνης με άλλους τρόπους, για παράδειγμα, τελειώνοντας την εργασία στην ώρα του και καθαρίζοντας το δωμάτιό του;
Αυτά τα παιδιά μπορεί να είναι σε θέση να χειριστούν ένα κινητό τηλέφωνο υπεύθυνα στα 8, 9 ή στα 10 τους χρόνια. Μερικά δεν είναι έτοιμα μέχρι να πάνε στο γυμνάσιο. Εάν ένα παιδί έχει ΔΕΠΥ (σύνδρομο υπερκινητικότητας και απόσπασης προσοχής) ή δεν διαθέτει δεξιότητες διαχείρισης χρόνου, ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.
Συμβουλές για ασφαλή και υπεύθυνη χρήση κινητού τηλεφώνου
Χρησιμοποιήστε εφαρμογές ή γονικά στοιχεία ελέγχου που περιορίζουν ποιος μπορεί να μιλήσει με το παιδί σας. Αυτό αφορά όχι μόνο την άμεση επικοινωνία αλλά και την επικοινωνία με μηνύματα. Ελέγξτε και βάλτε προγράμματα που απαγορεύουν την περιήγηση σε ορισμένους τύπους ιστοτόπων στο διαδίκτυο.
Μην επιτρέπετε στο παιδί σας να φορτώνει παιχνίδια και εφαρμογές βίντεο.
Αγοράστε για το παιδί σας ένα απλό κινητό τηλέφωνο και όχι ένα «έξυπνο» κινητό.
Δώστε στα παιδιά σας το καλό παράδειγμα χρήσης κινητού με το δικό σας τηλέφωνο.
Ορίστε χρονικά όρια που θα μπορεί να είναι μπροστά από οθόνες (τηλεόραση, κινητό, υπολογιστές). Το όριο αυτό δεν μπορεί να ξεπερνάει τις δύο ώρες την ημέρα για παιδιά ηλικίας 2 ετών και πάνω.
Ενημερώστε το παιδί σας ότι θα παρακολουθήσετε στενά το κινητό του τηλέφωνο.
Πρέπει να ξέρετε τους κωδικούς πρόσβασης και για το κινητό τηλέφωνο αλλά και για όλες τις σελίδες που επισκέπτεται στο διαδίκτυο, αν ζητούν να δημιουργήσει λογαριασμό (πχ Facebook, mail κλπ).
Πάρτε το κινητό τηλέφωνο του παιδιού σας τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο και φορτίστε το έξω από το δωμάτιό του.
Μιλήστε στα παιδιά σας για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι συμπεριφορές στο διαδίκτυο και που έχουν να κάνουν με το σεξ.
Κωνσταντίνος Ι. Νταλούκας

Παιδίατρος

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η στημένη διαπραγμάτευση

Όπως πολύ σωστά είπε ο πρωθυπουργός, σε σχέση με έναν ακόμη δημόσιο εξευτελισμό της Ελλάδας, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, οπότε αυτό που τελικά μετράει είναι οι πράξεις – από τις οποίες η χώρα έχει χορτάσει την τελευταία επταετία της διεθνούς επαιτείας και της εθνικής ντροπής (ηχητικό).
.
«Το άκρον άωτο της ανοησίας είναι να περιμένει κανείς από το ίδιο πείραμα διαφορετικά αποτελέσματα – ή από κάποιον που έσκυψε πολλές φορές δουλικά το κεφάλι, να τολμήσει τη ρήξη«.
 .

Άρθρο

Επειδή δεν είναι σωστό να φαινόμαστε αχάριστοι, ασφαλώς είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή η ανθεκτικότητα αυτής της κυβέρνησης απέναντι στους εξευτελισμούς των επιτηρητών, στις προσβολές, στην ειρωνεία και στη θυμηδία τους – εν πρώτοις του κ. Σόιμπλε, ο οποίος δεν δίστασε καθόλου να αποκαλύψει δημοσίως το ότι, όλα όσα βιώσαμε χθες είχαν ήδη προσυμφωνηθεί το Μάιο! Απλά ο πρωθυπουργός ζήτησε προθεσμία τριών εβδομάδων για να τα επικοινωνήσει σωστά στο ανόητο ακροατήριο του – το οποίο δεν έχει δυστυχώς τη διανοητική επάρκεια για να κατανοήσει τα επιτεύγματα του.
Κατά δεύτερο λόγο του Ολλανδού επικεφαλής του Euro Group, ο οποίος με δυσκολία συγκρατούσε τα γέλια του, καθώς επίσης της διευθύντριας του ΔΝΤ – η οποία, ενώ μείωσε κατακόρυφα το ποσόν με το οποίο θα δανειοδοτήσει την Ελλάδα κάτω από τα 2 δις $, υπό προϋποθέσεις φυσικά που δεν πρόκειται να υπάρξουν, φάνηκε πρόθυμη να συμμετέχει στη «διάσωση» της χώρας μας. Εύλογα βέβαια, αφού έχει κερδίσει ήδη πάνω από 4 δις € σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ταμείου – ενώ, όσον αφορά τις επιτυχίες του ΔΝΤ, οι επανειλημμένες δηλώσεις των τρομακτικών λαθών του στο παρελθόν καθιστούν περιττά τα λόγια.
Περαιτέρω, η διαστρέβλωση της αλήθειας εκ μέρους της κυβέρνησης διευρύνεται, με τη σημερινή της δήλωση πως το 2018 θα τελειώσουν τα μνημόνια – όταν όλοι γνωρίζουν πως το 2018 απλά θα λήξει η τρίτη σύμβαση δανεισμού της χώρας, ενώ τα μνημόνια θα συνεχιστούν έως ότου η Ελλάδα εξοφλήσει το 75% των χρεών της προς τους επιτηρητές.
Επομένως στο διηνεκές, αφού κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί μόνο εάν οι αγορές, οι ιδιώτες επενδυτές δηλαδή, αντικαθιστούσαν τα δάνεια των Ευρωπαίων – κάτι που θεωρούμε σχεδόν απίθανο, εκτός εάν η ΕΚΤ και η Ευρωζώνη εγγυηθούν τα ομόλογα που θα έπρεπε τότε να εκδώσει η Ελλάδα.
Σε μία τέτοια περίπτωση όμως το μόνο που θα άλλαζε θα ήταν να δανειζόμαστε με 4-5% αντί κάτω του 1% από τον ESM, με τριτεγγυητή την ΕΚΤ ή/και τον ESM – οπότε αφενός μεν θα συνεχίζαμε να είμαστε εξαρτημένοι, αφετέρου θα πληρώναμε πολύ περισσότερα. Φυσικά είμαστε επαρκώς ανόητοι για να το κάνουμε – οπότε δεν πρέπει να αποκλείσουμε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.
Η επόμενη δήθεν επιτυχία της διαπραγμάτευσης είναι η σύνδεση της εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους με ρήτρα ανάπτυξης – κάτι για το οποίο ο υπουργός οικονομικών ένοιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει τη Γαλλία, η οποία το επέβαλλε. Εάν υποθέσουμε πως πράγματι θα συμβεί, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη συμφωνία που πέτυχε η Γερμανία το 1953 – η οποία, εκτός από την ονομαστική διαγραφή άνω του 50% των χρεών της (από τα 30 δις μάρκα στα 14 δις), συνέδεσε την εξυπηρέτηση των υπολοίπων με ρήτρα εξαγωγών.
Εν προκειμένω, η ρήτρα ανάπτυξης σημαίνει πως μία χώρα εξυπηρετεί τα χρέη της με χρήματα που η ίδια παράγει – ενώ η ρήτρα εξαγωγών δηλώνει πως η εξόφληση επιτυγχάνεται με χρήματα των εμπορικών της εταίρων. Με απλά λόγια, η Γερμανία τότε επέβαλλε την αγορά των προϊόντων της από τους δανειστές της, για να πληρώνει τα χρέη της – γεγονός το οποίο συνέβαλλε σε μεγάλο βαθμό στις έκτοτε εξαγωγικές της επιτυχίες.
Η τελευταία χθεσινή «επιτυχία» είναι η υπόσχεση ίδρυσης μίας αναπτυξιακής τράπεζας στην Ελλάδα – όπου, με δεδομένη την ανύπαρκτη πιστοληπτική ικανότητα των περισσοτέρων ελληνικών επιχειρήσεων, υποθέτουμε πως το μόνο που θα συμβεί θα είναι η χρηματοδότηση των ξένων για να εξαγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές τα περιουσιακά μας στοιχεία, όπως στην περίπτωση της FRAPORT με την ALPHA BANK.
Όσον αφορά τώρα την ίδια τη δόση, αντί των 10,3 δις € που δικαιούμασταν με βάση τη σύμβαση, μας εγκρίθηκαν 8,5 δις € αφού προηγουμένως η Βουλή ψήφισε νέα θηριώδη μέτρα – από τα οποία θα εκταμιευθούν εν πρώτοις μόνο τα 7,7 δις € για να πληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μας προς τους επιτηρητές ύψους 6,9 δις € και θα μείνουν 800 εκ. € για την οικονομία μας. Τεράστια επιτυχία!
Τέλος, σε σχέση με την ανάπτυξη της οικονομίας μας που προβλέπει ο πρωθυπουργός, με εξαίρεση τον τουρισμό όπου ευτυχώς μας ευνοούν οι διεθνείς συγκυρίες (Τουρκία, Συρία, τρομοκρατικές επιθέσεις κοκ.), εμείς τουλάχιστον αδυνατούμε να διακρίνουμε από πού θα προέλθει, όταν όλοι ανεξαιρέτως οι συντελεστές του ΑΕΠ είναι αρνητικοί:
η κατανάλωση λόγω της πτώσης των εισοδημάτων και της ανόδου των φόρων/εισφορών, οι ιδιωτικές επενδύσεις εξαιτίας της αδυναμίας χρηματοδότησης και της πτωτικής ζήτησης, οι δημόσιες αφού απαγορεύεται από τους δανειστές και το εμπορικό πλεόνασμα λόγω της κατάρρευσης της ανταγωνιστικότητας μας.
Με απλά λόγια, τέσσερα «πλην» είναι φύσει αδύνατον να κάνουν ένα «συν» – εκτός εάν η κυβέρνηση έχει μαγικές ικανότητες. Πόσο μάλλον όταν οι επιχειρήσεις στραγγαλίζονται φορολογικά, χρεοκοπούν ή αποδημούν μαζικά από τη χώρα μας – καθώς επίσης όταν από τη μετανάστευση των Ελλήνων χάνεται συνεχώς ΑΕΠ (50.000 € ετησίως ανά άτομο).
Σωστά λοιπόν είπε ο πρωθυπουργός πως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια – ενώ το μόνο που μπορούμε να νοιώσουμε για τη χθεσινή τραγωδία είναι ντροπή, μεγάλη ντροπή! Φυσικά πρόκειται για την υποκειμενική μας άποψη, η οποία μπορεί να είναι λανθασμένη. Ακολουθεί η σημερινή συζήτηση του κ. Σαχίνη με τον κ. Βιλιάρδο.

πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πάνω από όλα η Ελλάδα!

«Όταν μιλάμε για ελληνική διαφθορά, να έχουμε υπόψη μας ότι οι γαλλικές, γερμανικές, σκανδιναβικές ή άλλες ευρωπαϊκές βιομηχανίες και επιχειρήσεις, συμμετείχαν σε αυτή τη διαφθορά. Όταν επομένως μιλάτε για ατασθαλίες, να αναφέρεσθε στις ατασθαλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνον στην Ελλάδα. Θα πρέπει να σταματήσουμε πλέον να φορτώνουμε στην Ελλάδα μια συμπεριφορά που στην ουσία είναι γενικευμένη» (Πρόεδρος Γάλλων Πρασίνων).
«Στο Μαϊάμι, αποκαλύφθηκε ότι τα κέντρα υπηρεσιών υγείας Medicare και Madicaid, απώλεσαν 60 δις $, από τα οποία σημαντικό μέρος κατευθύνθηκε σε δήθεν αγορές ακριβών φαρμάκων εναντίον HIV/AIDS – καθώς και αναπηρικών πολυθρόνων για ανύπαρκτους ασθενείς» (Economist).

.

Ανάλυση

Όπως έχω αναφέρει, η Ελλάδα έχει οδηγηθεί στο να γίνει «αποτυχημένο κράτος», με την οικονομική σημασία της λέξης – όπου ως τέτοια θεωρείται εκείνη η χώρα που δεν μπορεί να εκπληρώσει τρεις κεντρικές λειτουργίες για τους Πολίτες της: να τους προσφέρει ασφάλεια, ευημερία και νομιμότητα, με την έννοια του ολοκληρωμένου Κράτους Δικαίου.
Πόσο μάλλον όταν αδυνατεί να λάβει μόνη της βασικές αποφάσεις, να χρηματοδοτείται ελεύθερα, να παρέχει σωστές δημόσιες υπηρεσίες ή να συνεργάζεται με άλλα κράτη ισότιμα – ως μέλος της διεθνούς κοινότητας, στην οποία ανήκει. Όταν της επιβάλλονται νόμοι ενάντια στο σύνταγμα της, καθώς επίσης μέτρα που τη βυθίζουν ακόμη περισσότερο στο χάος – με μοναδική λογική την προτεσταντική τιμωρία των Πολιτών της, έτσι ώστε να μη διανοηθούν να σηκώσουν ποτέ το κεφάλι, όσα μαρτύρια, ληστείες ή κλοπές και αν υποστούν.
Αξίζει να ζει κανείς σε ένα τέτοιο κράτος; Αξίζει να ντρέπεται για τον εαυτό του και για την εκκωφαντική σιωπή του, απέναντι σε όλα όσα συμβαίνουν; Αξίζει να ανέχεται τους εξευτελισμούς και τις προσβολές των «βαρβάρων» επιτρόπων, ιδίως του κ. Σόιμπλε που έχει σύμπλεγμα με την Ελλάδα, απλά και μόνο για να επιβιώσει; Έχει το δικαίωμα να αδιαφορεί για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά του και για τα παιδιά των παιδιών του, τα οποία καταδικάζει στη φτώχεια, στην ανέχεια, στα μνημόνια στο διηνεκές και στη διεθνή ανυποληψία, αντί να τους κληροδοτήσει ως οφείλει κάτι περισσότερο από όλα όσα κληρονόμησε ο ίδιος;
Αξίζει να εγκαταλείψει την πατρίδα του στην τύχη της, αναζητώντας τη δική του ευημερία σε άλλα κράτη; Να επιτρέψει στους ξένους να τον διώξουν από τη χώρα του για να εγκατασταθούν οι ίδιοι, ληστεύοντας τον τεράστιο πλούτο της; Αυτό θα έκανε όταν ένας διαρρήκτης εισέβαλλε στο σπίτι του, με στόχο να καταστρέψει την οικογένεια και τα παιδιά του, αρπάζοντας επί πλέον όλα όσα με κόπο δημιούργησε;
Περαιτέρω έχω αναφέρει επίσης ότι, εάν ήμουν πρωθυπουργός της χώρας, ρητορικά φυσικά, δεν θα υπέγραφα καμία αξιολόγηση πια, θα κατέθετα αμέσως αγωγή εναντίον των παράνομων δανειακών συμβάσεων στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, ενώ θα προέβαινα σε αναβολή πληρωμών έως ότου αποφασίσει – καταργώντας φυσικά τα μνημόνια, απομακρύνοντας τους επιτηρητές (είναι ντροπή να τους αποκαλούμε θεσμούς) και υιοθετώντας ένα εθνικό σχέδιο που θα εξασφάλιζε στην Ελλάδα ισοσκελισμένο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.
Εδώ οφείλουμε να κατανοήσουμε πως το συνάλλαγμα για τις εισαγωγές μας είναι οι εξαγωγές, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται ο τουρισμός – οπότε εάν είναι ισοσκελισμένο το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, πόσο μάλλον πλεονασματικό, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα με την τροφοδοσία μας σε ενέργεια, φάρμακα κοκ. Όσο για τον προϋπολογισμό, εάν δεν είναι ελλειμματικός μαζί με τους τόκους, δεν θα έχουμε ανάγκη νέων δανείων, αλλά μόνο για να ανακυκλώνουμε τα παλαιότερα, όπως κάνουν όλες οι χώρες – ούτε θα αυξάνεται πια το δημόσιο χρέος μας.
Προφανώς για να τα καταφέρω θα χρησιμοποιούσα όλα τα μέσα που θα μπορούσε να έχει στη διάθεση της η Ελλάδα – όπως θα ήταν η μετατροπή του ΤΑΙΠΕΔ σε αναπτυξιακή τράπεζα με την εισαγωγή του σε κάποιο χρηματιστήριο, η δημιουργία ενός οργανισμού για την «τιτλοποίηση» του υπογείου πλούτου της χώρας, η ίδρυση μίας κακής τράπεζας για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων κοκ.
Ταυτόχρονα θα κατέθετα αγωγή αποζημίωσης εναντίον των επιτηρητών ύψους 1 τρις €, όσο δηλαδή αποδεδειγμένα η ζημία που προκάλεσαν στην ελληνική οικονομία, μία δεύτερη εναντίον της ΕΚΤ για την παράνομη διακοπή της ρευστότητας το 2015 και το κλείσιμο των τραπεζών, καθώς επίσης μία τρίτη εναντίον της Γερμανίας – για τις πολεμικές επανορθώσεις που ασφαλώς δικαιούμαστε. Παράλληλα θα κατέθετα αγωγές εναντίον όλων των βουλευτών και των ελληνικών κομμάτων που ψήφισαν τα μνημόνια και το PSI που μετέτρεψε την Ελλάδα σε όμηρο, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν – ενώ θα ζητούσα από το ευρωπαϊκό δικαστήριο να αναιρεθεί το PSI, ως ύπουλα παράνομο και καταχρηστικό.
Εάν έχανα το ευρωπαϊκό δικαστήριο, όσον αφορά τις δανειακές συμβάσεις κλπ., τότε θα δήλωνα αμέσως στάση πληρωμών (χρεοκοπία) εντός του ευρώ, με την επίκληση της εθνικής μας κυριαρχίας – ξεκινώντας τις διαπραγματεύσεις για τη διαγραφή του 50% του χρέους. Την ίδια στιγμή θα κατέθετα αίτηση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εθνικοποιώντας τις τράπεζες μαζί με την κεντρική (ΤτΕ) που ανήκει μόλις κατά 6% στο δημόσιο και εκδίδοντας ένα παράλληλο νόμισμα – για να αποφύγω τους εκβιασμούς της ΕΚΤ στο διετές χρονικό διάστημα που έχει θεσμοθετηθεί, για τις διαπραγματεύσεις εξόδου μίας χώρας από την ΕΕ.
Ομάδες εργασίας
Συνεχίζοντας, όλα αυτά δεν θα μπορούσα φυσικά να τα κάνω μόνος μου, μεταξύ άλλων επειδή ασφαλώς δεν διαθέτω τις απαιτούμενες γνώσεις και ικανότητες – ούτε έχω το θράσος να ισχυρίζομαι κάτι τέτοιο αυθαίρετα, όπως όλοι οι πολιτικοί. Προφανώς λοιπόν θα αναζητούσα τους κατάλληλους ανθρώπους, για κάθε μία από τις παραπάνω ενέργειες– ξεκινώντας από τη σύσταση μίας επιτροπής διαπραγμάτευσης της διαγραφής του χρέους, την οποία θα στελέχωνα με τους καλύτερους και εμπειρότερους Έλληνες επιστήμονες, ενώ θα την πλαισίωνα με νομικές, οικονομικές και χρηματοπιστωτικές εταιρείες, έτσι ώστε να είναι σε θέση να χειριστεί το θέμα με επιτυχία.
Εν προκειμένω μου είναι αδιανόητο το ότι, η κυβέρνηση δεν το καταλαβαίνει και δεν το δρομολογεί, όταν η ίδια η Γερμανία, αναγνωρίζοντας την έλλειψη εμπειρίας στο θέμα της αντιμετώπισης υπερχρεωμένων κρατών, ζήτησε αμέσως τη συνδρομή του εμπειρότερου οργανισμού παγκοσμίως, του ΔΝΤ – ενώ οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν και έχουν την απίστευτη ανοησία να διαπραγματεύονται μόνες τους, έχοντας απέναντι τους δύο πανίσχυρα θηρία.
Παράλληλα θα προετοίμαζα μία άλλη ομάδα που θα ήταν σε θέση να διαπραγματευθεί την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, μετά από την κατάθεση αίτησης της κατά το παράδειγμα της Βρετανίας – εάν το απαιτούσαν βέβαια οι «επιτηρητές» ως προϋπόθεση της απολύτως αναγκαίας διαγραφής ενός μεγάλου μέρους του χρέους.
Ήμουν και είμαι βέβαια υπέρ του ευρώ, γνωρίζοντας πόσο πολύτιμο είναι, αλλά όχι έτσι όπως χρησιμοποιείται από τη Γερμανία, με στόχο την κυριαρχία της Ευρώπης – ενώ είμαι πεπεισμένος πως είμαστε ξανά αντιμέτωποι με μία γερμανική απειλή (ανάλυση). Φυσικά τυχόν έξοδος της Ελλάδας από τη νομισματική ζώνη θα έπρεπε να συνοδεύεται από τη μετατροπή όλων των εξωτερικών της χρεών (τα ιδιωτικά είναι πάνω από 200 δις €) από ευρώ σε δραχμές – αφού διαφορετικά δεν θα μπορούσε να επιβιώσει ούτε με τη διαγραφή (εναλλακτικά το πάγωμα) του 50% του δημοσίου χρέους.
Κρατικός Ισολογισμός
Περαιτέρω, θα προωθούσα την κατάρτιση ενός κρατικού ισολογισμού, έτσι ώστε να γνωρίζουν οι Έλληνες την καθαρή θέση της χώρας τους – όχι μόνο δηλαδή αυτά που χρωστάει αλλά, επίσης, τα περιουσιακά της στοιχεία, όπως είναι οι δημόσιες επιχειρήσεις, τα κρατικά ακίνητα, ο υπόγειος πλούτος, τα έργα υποδομής για τα οποία διατέθηκε ένα μεγάλο μέρος των δανείων της Ελλάδας κοκ. Ο ισολογισμός αυτός θα ήταν άλλωστε χρήσιμος για την αντικειμενική πιστοληπτική αξιολόγηση της πατρίδας μας – όχι για αυτές που δημοσιεύουν οι τρεις αδελφές, με εντελώς διαφορετικές σκοπιμότητες.
Εν προκειμένω μπορεί όλοι να κατηγορούν το δημόσιο χρέος και έχουν ασφαλώς δίκιο για το μέγεθος του, αλλά κανένας δεν έχει κάνει τον κόπο να «μετρήσει» πώς ήταν η Ελλάδα, οι δρόμοι της, τα λιμάνια της, τα νησιά της, τα αεροδρόμια της, τα δημόσια νοσοκομεία της, τα σχολεία της και εν γένει οι κρατικές υποδομές της το 1980 συγκριτικά με σήμερα – κατασκευές που κόστισαν πολλά χρήματα, ενώ τεκμηριώνουν πως ένα μεγάλο μέρος των δανείων χρησιμοποιήθηκε σωστά, προάγοντας την εθνική, καθώς επίσης την ιδιωτική οικονομία.
Το γεγονός δε ότι, κάποιος με ένα οικόπεδο σε κάποιο νησί που κόστιζε το 1980 ελάχιστα, ενώ σήμερα έχει πολλαπλασιαστεί η αξία του, ακριβώς λόγω των δημοσίων υποδομών, θα έπρεπε να αξιολογείται καλύτερα από τους Έλληνες – επίσης πως συγκριτικά με άλλα κράτη της Ευρωζώνης, η Ελλάδα ήταν και είναι υποχρεωμένη να δαπανά τεράστια ποσά για την εδαφική της ασφάλεια σε πολεμικό εξοπλισμό. Επομένως είναι άδικο να την συγκρίνουν με την Πορτογαλία ή με την Ολλανδία, για παράδειγμα, που δεν έχουν κανέναν εχθρό γύρω τους – οπότε επιβαρύνεται ελάχιστα ο προϋπολογισμός τους.
Τέλος, θα απαιτούσα ασφαλώς το λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους για να αποκτήσουμε μία ακριβή εικόνα του πραγματικού ύψους του – χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως, αν και σε καμία περίπτωση δεν είναι βιώσιμο, το θεωρώ επαχθές.
Κατά την άποψη μου δεν είναι επαχθές, αφού η Ελλάδα δεν έχει κυβερνηθεί τις τελευταίες δεκαετίες από δικτατορικά καθεστώτα –αλλά από κόμματα που οι ίδιοι οι Πολίτες ψήφισαν ελεύθερα είτε λόγω του ότι χειραγωγήθηκαν, είτε από ιδιοτέλεια. Αυτή είναι όμως η Δημοκρατία, η πολιτική διαφθορά είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, ενώ οι ένοχοι μπορούν να βρεθούν εύκολα, αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση – οπότε είναι δυνατόν να επιστρέψουν στη χώρα τα «κλοπιμαία».
Επίλογος
Ολοκληρώνοντας, έχω την εντύπωση πως η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει πλέον καταλάβει ότι, η χώρα δεν είναι κάτι διαφορετικό από το σπίτι της – το οποίο όσο πιο πλούσιο είναι, τόσο πιο καλά πρέπει να προστατεύεται, αφού τόσο πιο πολλοί το φθονούν ή/και το επιβουλεύονται.
Επίσης πως κανένας δεν μπορεί να είναι ασφαλής, ακόμη και ο πλέον εισοδηματικά ισχυρός, εάν η πατρίδα του δεν είναι οικονομικά υγιής και εθνικά ανεξάρτητη – μεταξύ άλλων επειδή έχει πλέον τεκμηριωθεί ότι, δεν χρεοκοπούν τα κράτη αλλά οι Πολίτες τους, αφού αυτοί καλούνται σε τελική ανάλυση να πληρώσουν τα χρέη μέσω των φόρων, της μείωσης των εσόδων τους, του περιορισμού του κοινωνικού κράτους κοκ.
243
Εάν το συνειδητοποιήσουμε, δραστηριοποιούμενοι όλοι μαζί χωρίς κομματικές ιδεοληψίες και προκαταλήψεις, κυρίως όμως αποδεχόμενοι πως πάνω από όλα πρέπει να θέσουμε την πατρίδα μας, την Ελλάδα, είμαι σίγουρος ότι όχι μόνο μπορούμε να τα καταφέρουμε αλλά, επί πλέον, πως είμαστε σε θέση να κάνουμε τη χώρα μας πραγματικά μεγάλη.

Άλλωστε διαθέτουμε έναν ανυπέρβλητο φυσικό, υπόγειο και πολιτισμικό πλούτο, ενώ οι τρεις βασικοί πυλώνες της οικονομίας μας, ο τουρισμός, η ναυτιλία και η ποιοτική γεωργία, πλαισιωμένοι από τους άλλους κλάδους, όπως είναι οι κατασκευές, η υψηλή τεχνολογία, το χρηματοπιστωτικό σύστημα κοκ., είναι ασφαλώς σε θέση να μας προσφέρουν ευημερία – αρκεί φυσικά να φροντίσουμε έτσι ώστε να μην εμποδίζεται η λειτουργία τους από ένα γραφειοκρατικό δημόσιο, να φορολογούνται σωστά, καθώς επίσης να διέπονται από ένα ορθολογικό επιχειρηματικό πλαίσιο εντός ενός Κράτους Δικαίου.

Τέλος, είναι αυτονόητο πως πρέπει να έχουμε συμμάχους, όπου ασφαλώς προτιμότερη είναι η Ενωμένη Ευρώπη – αρκεί φυσικά να το επιθυμεί και η ίδια, χωρίς να απαιτεί ως αντάλλαγμα την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, την υποδούλωση και τη λεηλασία μας, επειδή κάναμε κάποια λάθη στην οικονομική μας διαχείριση. Τα λάθη πρέπει να πληρώνονται, αλλά όχι με το να απαιτεί η γερμανική κυβέρνηση την καταδίκη σε έναν αργό, βασανιστικό θάνατο ενός ολόκληρου λαού – χωρίς καν να λαμβάνει υπ’ όψιν πως, μεταξύ άλλων, οι κομματικές επιλογές του δεν ήταν ποτέ οι καλύτερες.

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταδίκη Νότη Μηταράκη μετά από αγωγή εργαζόμενης

Κέρδισε η απλήρωτη πρώην εργαζόμενη στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ, Νότη Μηταράκη την αγωγή που είχε υποβάλει σε βάρος του.

Το δικαστήριο με την απόφαση του, το σκεπτικό της οποίας καταδεικνύει την ηθική απαξία της συμπεριφοράς του πρώην υφυπουργού, υποχρεώνει τον Νότη Μηταράκη να καταβάλει στην πρώην υπάλληλό του συνολικά 6.601,94 ευρώ, με τον νόμιμο τόκο από την ημερομηνία κατά την οποία κάθε επιμέρους κονδύλιο κατέστη απαιτητό και μέχρι την εξόφληση.

Η αγωγή είχε υποβληθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας και αφορούσε παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας κατά την τετραετία 2011-2015 που είχε διαπράξει στο πρόσωπο της ο Ν. Μηταράκης, ο οποίος την είχε απολύσει τον Οκτώβριο του 2015, χωρίς αποζημίωση και προφορικά, δηλαδή παρανόμως. Η εργαζόμενη δεν ήταν και καταχωρημένη στα τηρούμενα στο ΙΚΑ μισθολόγια.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, πράγματι η ενάγουσα προσελήφθη ως γραμματέας με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας στο πολιτικό γραφείο του εργοδότη, ο οποίος την εμφάνισε ως εθελόντρια.

Αβάσιμο έκρινε το δικαστήριο και τον ισχυρισμό του βουλευτή περί δήθεν σύμβασης δανεισμού της εργαζόμενης με την εταιρεία της αλυσίδας σουπερμάρκετ BAZAAR Α.Ε.

Η γυναίκα, που είναι και μητέρα ανήλικου παιδιού το οποίο μεγαλώνει μόνη της, εργάστηκε -σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση- κατά τις προεκλογικές περιόδους καθ’ υπέρβαση του ωραρίου, τόσο τις εργάσιμες ημέρες όσο και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες επί δώδεκα ώρες ημερησίως, χωρίς να πληρωθεί για τις υπερβάσεις αυτές.

Η ύπαρξη εργασιακής σύμβασης προκύπτει και από το γεγονός ότι η υπάλληλος διέθετε τα κλειδιά του πολιτικού γραφείου του Νότη Μηταράκη.

Το δικαστήριο απέρριψε ως αβάσιμο τον ισχυρισμό του ότι δεν υφίστατο ανάγκη απασχόλησης της ενάγουσας ως γραμματέως δυνάμει συμβάσεως εξαρτημένης εργασίας, καθόσον υπήρχε η δυνατότητα απασχόλησης εκ μέρους του πολιτικού μετακλητών ή αποσπασμένων υπαλλήλων.

Και αυτό, αναφέρει η απόφαση, «διότι όταν εξελέγη βουλευτής τον Μάιο του 2012, είχε συμπληρωθεί ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούσε να προσλάβει στο πολιτικό του γραφείο».

Επιβαρυντικά στοιχεία για τον πρώην υπουργό της Ν.Δ. φέρεται ότι ήταν το οργανόγραμμα του πολιτικού του γραφείου, όπου φαινόταν η συγκεκριμένη εργαζόμενη, καθώς και η κατάθεση πρώην στελέχους του ίδιου γραφείου υπέρ της ενάγουσας.

Το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Σε ερώτηση δημοσιογράφου (Alpha) για το τι σκοπεύει να πράξει για την υπόθεση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα συναντηθεί με τον κ. Μηταράκη και θα αποφασίσει.

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο αναφέρει:

"Η υπόθεση της καταδίκης του αναπληρωτή Τομεάρχη Εργασίας και Βουλευτή της ΝΔ κ. Ν. Μηταράκη για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στο διάστημα 2011-2015, δείχνει έμπρακτα πώς εννοεί τα εργασιακά δικαιώματα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: ως «ιδεοληψίες», όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο κ. Μητσοτάκης. Ο κ. Μηταράκης οφείλει, τουλάχιστον, να δώσει άμεσα εξηγήσεις για τη συγκεκριμένη υπόθεση".πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ..O ΝΕΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΤΧΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΡΩΣΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ..ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΡΥΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

Με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΤΧΣ μας ενημερώνει κατόπιν αποφασέως του αρμοδίου υπουργού οικονομικών για τον διορισμό του νέου διεθύνοντα συμβούλου του εν λόγω ταμείου όπου σε αυτή την θέση αναλαμβάνει ο Αυστριακής καταγωγής κύριος Martin Czurda ο οποίος σύμφωνα πάντα με το σχετικό δελτίο έχει εμπειρία πάνω στην διεθνή τραπεζική μια και διετέλεσε στέλεχος πολλών Ευρωπαϊκών τραπεζών.

Εκείνο όμως που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και το οποίο οι κύριοι του ΤΧΣ συγκάλυψαν είναι το γεγονός  πως ο εν λόγω κύριος προσφάτως έχει διοριστεί και ως μέλος της Russian commercial bank με έδρα την Κύπρο και θυγατρική της αντιστοίχου κρατικής ρωσικής τράπεζας

Εδώ και η πρόσφατη ενημέρωση διορισμού του Εν λόγω κυρίου στο ΔΣ της τράπεζας

Επίσης η εν λόγω τράπεζα έχει γραφεία και στην Αγγλία όπου σύμφωνα με το κάτωθι έγγραφο και με ημερομηνία 21/11/2016 μας ενημερώνει για τον διορισμό του εν λόγω κυρίου στην θυγατρική της .
Το αξιοπερίεργο είναι πως ο εν λόγω κύριος στο βιογραφικό του δεν αναφέρει πουθενά για την θέση του στην ρωσικών συμφερόντων τράπεζα στην κύπρο


Αλλά η ίδια η τράπεζα δια της επισήμου σελίδα της μας ενημερώνει πως είναι στέλεχος τηςΚαι εμείς ρωτάμε τον αρμόδιο υπουργό οικονομικών κύριο τσακαλώτο γιατί το ΤΧΣ έκρυψε μια τόσο σημαντική θέση που κατέχει ο εν λόγω κύριος σε ρωσικών συμφερόντων τράπεζα;; το ήξερε εάν ναι γιατί το ΤΧΣ δεν το δημοσιοποίησε στο σχετικό δελτίο τύπου τι ήθελε να κρύψει;;;

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η απόφαση eurogroup για λιτότητα έως το 2060 και οι γελοίοι γελωτοποιοί του ΣΥΡΙΖΑ

Παναγιώτης Μαυροειδής
Η απόφαση του χθεσινού eurogroup είναι απελπιστικά σαφής. Για την κυβέρνηση δημιουργεί προβλήματα επικοινωνιακής φύσης. Για τα εργατικά και λαϊκά στρώματα όμως, αποτελεί μία ακόμη ταφόπλακα και υποθήκευση του μέλλοντος έναντι των τοκογλύφων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και του «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε» των ξένων και Ελλήνων αρπακτικών που ονομάζουν «επενδυτές».
Η σύνοψη είναι τούτη:
Πρώτο: Πρωτογενή πλεονάσματα και λιτότητα διαρκείας έως το 2060 (!), υπό καθεστώς διαρκούς επιτροπείας
Δεύτερο: Καμία απολύτως «ελάφρυνση» χρέους. Απολύτως! Μόνο μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος (μνημονίου), δηλαδή το καλοκαίρι του 2018, θα συζητηθεί, «αν υπάρχει ανάγκη», για μετάθεση μέρους δανειακών υποχρεώσεων «από 0 έως 15 χρόνια», έτσι ώστε το χρέος να καταστεί «βιώσιμο», δηλαδή να μπορούν οι τοκογλύφοι να εισπράττουν.
Ο Τσίπρας σε συνέντευξή του τον Γενάρη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Συντακτών έλεγε πως:
«είναι θέμα αξιοπρέπειας, δημοκρατίας, ακόμη και παραβίασης του Συντάγματος, ακόμη και να συζητάμε για προνομοθέτηση νέων μέτρων».
Ωστόσο νομοθέτησε κανονικά μέτρα σφαγής των συντάξεων, μείωσης του αφορολόγητου  και άλλα, ύψους 4,5 δις με την αγόγγυστη φυσικά στήριξη όλων των βουλευτών, μαζί και των δήθεν «αριστερούληδων».
Το δικαιολόγησε λέγοντας, πως «τα ψηφίσαμε, αλλά δε θα εφαρμοστούν αν πρώτα δε μας δώσουν ρύθμιση για το χρέος».
Τώρα λοιπόν που για το χρέος δεν πήραν αλλά έδωσαν, πως δικαιολογούνται;
Προσέξτε τι λέει το πρώτο σημείο για τη χθεσινή απόφαση-κόλαφο του eurogroup που ορίζει πρωτογενή πλεονάσματα και μνημόνιο διαρκείας έως το 2060:
«Το κυριότερο σημείο της σημερινής απόφασης είναι η -για πρώτη φορά- σαφής δέσμευση του Eurogroup ότι θα υποστηριχθεί η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές και η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος, με τη δημιουργία, μάλιστα, ενός σημαντικού αποθέματος ρευστότητας για να στηριχθεί η έξοδος της χώρας στις αγορές».
Δηλαδή τι λένε οι άνθρωποι; Ποιες είναι οι δύο «επιτυχίες»;
Η πρώτη είναι πως οι ευρωπαίοι και διεθνείς τοκογλύφοι του κεφαλαίου, δέχτηκαν πως εάν και όταν η Ελλάδα βγει από το ειδικό καθεστώς θεσμικής και δεσμευμένης δανειοδότησης μέσω Μνημονίων και μηχανισμών της ΕΕ, θα μπορεί να δανείζεται, τοκογλυφικά πάντα, ελεύθερα και χωρίς περιορισμό, από τις «αγορές», δηλαδή από τους ίδιους. Μα τόσο μεγάλη υποχώρηση έκαναν; Δέχτηκαν να κρατήσουν τον «πελάτη» τους!
Η δεύτερη όμως «επιτυχία» κατά την κυβέρνηση, είναι ακόμη πιο λαμπρή: Δεσμεύτηκαν λέει οι Ευρωπαίοι για την «επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος». Δηλαδή τα αφεντικά της ΕΕ, κάμφθηκαν τελικά και δέχτηκαν να εφαρμοστούν μέχρι τέλους όλα τα σφαγιαστικά μνημονιακά μέτρα!
Προσέξτε και αυτό το σημείο της κυβερνητικής ανακοίνωσης:
«Υπήρξε θετική εκτίμηση του ΔΝΤ σε σχέση με τη βιωσιμότητα του χρέους σε αντίθεση με την εκτίμηση της 22ας Μαΐου, όπου το ΔΝΤ θεωρούσε ότι το ελληνικό χρέος δεν βρίσκεται σε τροχιά βιωσιμότητας»
Ο Σαμαράς σας το έγραψε αυτό λεβέντες; Τώρα πανηγυρίζετε που οι τοκογλύφοι θεωρούν το χρέος «βιώσιμο», δηλαδή πληρωτέο;
Παραληρούν, αλλά και προκαλούν!
Ας χρησιμοποιήσουμε λοιπόν την τόσο πλούσια ελληνική γλώσσα: Οι άνθρωποι είναι γελοίοι γελωτοποιοί. Τα καταφέρνουν μια χαρά: Τα αφεντικά τους ευθυμούν και χαχανίζουν. Κοιτάξτε τι είπε η Λαγκάρντ στη συνέντευξη τύπου:
«Δεν περιμέναμε 140 προαπαιτούμενα. Είχαμε μειώσει τις απαιτήσεις μας σε 7 κρίσιμα (συντάξεις, φορολογία, αγορά εργασίας κ.λπ.)»!

7 ζητούσαν 140 πήραν! Τέτοια πρεμούρα από τους υποτακτικούς!πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!