EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δικαστήριο της ΕΕ: ​​Τα εμβόλια μπορεί να κατηγορηθούν για ασθένεια χωρίς επιστημονικές αποδείξεις

Δικαίωση για το αντιεμβολιαστικό κίνημα και όσους εκφράζουν επιφυλάξεις για τις παρενέργειες των εμβολίων και τον ύποπτο ρόλο τους στην εμφάνιση ορισμένων ασθενειών έφερε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Το ανώτατο δικαστικό όργανο της Ευρώπης αποφάνθηκε πως όταν ένα άτομο που λαμβάνει το εμβόλιο είναι υγιές και δεν έχει χρόνιο ιστορικό πάθησης (για την οποία έγινε το εμβόλιο) και ασθένησε μετά από αυτό, τότε το ίδιο το εμβόλιο μπορεί να θεωρηθεί ως η αιτία της νόσου!

Η απόφαση βγήκε μετά την περίπτωση ενός Γάλλου, γνωστού ως J.W., ο οποίος είχε εμβολιαστεί κατά της ηπατίτιδας Β το 1998. Έναν χρόνο αργότερα, ο ίδιος διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και έφυγε από τη ζωή το 2011, αφού πρώτα είχε προσφύγει δικαστικά εναντίον της φαρμακευτικής εταιρείας Sanofi Pasteur που παρήγαγε το εμβόλιο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το εμβόλιο περιείχε μία ουσία (αδιευκρίνιστης σύστασης), η οποία προκάλεσε στον J.W. το σοβαρό πρόβλημα υγείας του. Η υπόθεση έφτασε στο ανώτατο εφετείο της Γαλλίας, αλλά το δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι δεν βρήκε καμία επιστημονική απόδειξη ή έστω κάποια στοιχεία που να συνέδεαν το εμβόλιο με την σκλήρυνση κατά πλάκας και απέρριψε την προσφυγή. Η πλευρά του J.W. άσκησε έφεση και η υπόθεση τελικά κατέληξε στο Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Βάσει του σκεπτικού της απόφασης, οι δικαστές τόνισαν ότι υπάρχουν στοιχεία αναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα του συμβάντος. Συγκεκριμένα, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι μπορεί να υπάρχουν τέσσερα σημεία που πρέπει να εξεταστούν:

1. Το χρονοδιάγραμμα εμφάνισης της νόσου μετά το εμβόλιο

2. Το ιστορικό καλής υγείας του ατόμου και η απουσία αυτής της ασθένειας πριν από τον εμβολιασμό.

3. Το ότι δεν υπάρχε οικογενειακό ιστορικό, δηλαδή κανένας συγγενής εξ αίματος του ασθενούς δεν υπέφερε από αυτή την ασθένεια.

4. Το γεγονός ότι υπάρχουν διάφορες παρόμοιες περιπτώσεις ως αποτέλεσμα του εμβολίου.

Στην περίπτωση του Γάλλου, το δικαστήριο απεφάνθη ότι πληρούνται τα πρώτα τρία κριτήρια, κάτι που οδήγησε στην παρούσα απόφαση.


Το Δικαστήριο δήλωσε ότι «συγκεκριμένα και συγκλίνοντα αποδεικτικά στοιχεία» σχετικά με την επικαιρότητα, την προηγούμενη υγιή κατάσταση, την έλλειψη οικογενειακού ιστορικού και πολλαπλές περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθούν αρκετά, σύμφωνα με μια δήλωση. Η περίπτωση του JW αναφέρεται στα τρία πρώτα κριτήρια.

Η απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι μια απόφαση σχετικά με την υπόθεση JW, αλλά παρέχει καθοδήγηση για όλα τα δικαστήρια της ΕΕ σχετικά με παρόμοια ζητήματα. Το δικαστήριο της ΕΕ που επιτρέπει στα εθνικά δικαστήρια να κάνουν τέτοιες κρίσεις αιτιότητας από μόνα τους, βάσει στοιχείων που παρουσιάζονται, χωρίς εξάρτηση από τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων, είπε ο καθηγητής Tony Fox από τη φαρμακευτική ομάδα ιατρικής στο Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Sanofi Pasteur, δήλωσε: «Δεν είναι ο ρόλος μας να σχολιάσουμε αυτή την δικαστική απόφαση Ωστόσο, η Sanofi Pasteur επιθυμεί να επαναλάβει ότι τα εμβόλια της είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και προστατεύουν από μολυσματικές ασθένειες εμβόλια μας ηπατίτιδας Β είναι ασφαλή και καλά ανεκτή. Έχουν εγκριθεί από τις αρχές Υγείας και διατίθενται στην αγορά για περισσότερα από 30 χρόνια».

Κι εμείς δεν σχολιάζουμε τη δήλωση του εκπροσώπου της εταιρείας, δεν είναι ο ρόλος μας αυτός. Για τον τρόπο που ελέγχονται και εγκρίνονται τα προϊόντα των φαρμακευτικών έχουν γραφτεί άπειρα δημοσιεύματα, όσο και για τις ατυχείς “συμπτώσεις” ασθενειών μετά εμβολιασμών. Ο καθένας έχει ελεύθερη βούληση να κρίνει και να αποφασίσει ανάλογα.


πηγηΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι σημαίνει: “Νόμιμη η χρήση φαρμακευτικής κάνναβης”

Πολλοί θα πετάξουν τη σκούφια τους με την ανακοίνωση αυτή, νομίζοντας ότι νομιμοποιήθηκε ο… μπάφος.

Κάντε κράτη, δεν φτάσαμε ακόμα εκεί, αν και θα φτάσουμε σύντομα – η Νέα Παγκόσμια Τάξη σας θέλει χαλλλαρούς (με Σαλονικιό το Λ) και ευτυχισμένους, στην καρακοσμάρα σας! Έτσι κι αλλιώς. η ιδέα δεν είναι σημερινή, έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία ’70 -τότε ξεκίνησαν όλα!- με το ιλλουμινάτικο ρεύμα των χίππιδων: κάντε αβέρτα κουβέρτα έρωτα όχι πόλεμο και καπνίστε για να μην σκέφτεστε. Ο καλύτερος τρόπος σε συνδυασμό για να διαλύσεις το ανοσοποιητικό μέσω του Μουλαντάρα τσάκρα (για όσους έχουν παρακολουθήσει τα βασικά μαθήματα διαλογισμού).

Αλλά ούτως ή άλλως, η απόφαση νομιμοποίησης της χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης (κάτι που ήθελε ο ΓΑΠ να κάνει) αφορά μόνο στα σκευάσματα με κάνναβη που μάλιστα θα γίνεται και εισαγωγή. 

Για εισαγωγή και διακίνηση κάνει λόγο ο πρωθυπουργός μας:

Η τάση για χρήση φαρμακευτικής κάνναβης σε ασθένειες αλλά και παθήσεις όπως, η καχεξία, η ανορεξία στο HIV/AIDS, η επιληψία, ο χρόνιος πόνος, ο νευροπαθητικός πόνος, η ναυτία, καθώς και έμμεσα στην ναυτία της χημειοθεραπείας, στην σπαστικότητα που σχετίζεται με την πολλαπλή σκλήρυνση κ.α. είναι η χαρά των φαρμακευτικών εταιριών. Βλέποντας τις πωλήσεις να πέφτουν από την αύξηση της χρήσης ομοιοπαθητικών φαρμάκων και εναλλακτικών θεραπειών, τα τελευταία χρόνια έχουν στραφεί στην κάνναβη.

Εδώ ο Κώδικας Αλιμεντάριους δεν θα αφήσει χορταράκι για χορταράκι που να μην τυποποιηθεί και θα άφηναν ελεύθερη την κάνναβη;

Εκτός από αυτό, πολλά σκευάσματα που υποτίθεται βασίζονται στην κάνναβη, στην ουσία εμπεριέχουν όχι φυσική μορφή κάνναβης, αλλά συνθετική. Πόσο καλά είναι;

Απλά θα σας πάω ένα χρόνο πίσω, όταν…

Αυτά, γιατί κάποιοι βιάστηκαν να αρχίσουν τους πανηγυρισμούς και τα χειροκροτήματα και τον θαυμασμό – να ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κι ένα καλό! Κανένα καλό δεν έχει κάνει μέχρι τώρα, απλά το παίζει κι αυτός… Κάνναβη, η οποία έχει την ιδιότητα να προκαλεί τον εγκέφαλο να απελευθερώσει μια χημική ουσία γνωστή ως ντοπαμίνη και να νιώθεις…. χάι!

Όχι χάι, όμως εδώ… χάλι, ίδιο με τα υποτιθέμενα δικαιώματα των γκέι. Πάνε πακέτο στο ιλλουμινατικό σχέδιο για τη διάλυση των κοινωνιών…


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γλυκιά συμμορία..

  "'Οποιος έχει στοιχεία να τα δώσει στον εισαγγελέα"άφριζε απ' το βήμα της Βουλής ο πιό διεφθαρμένος και πιό ανήθικος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης,
     ..γνωρίζοντας πολύ καλά πως ούτε κάποιος μπορούσε να βρει ατράνταχτα στοιχεία για τις μίζες και τις δωροδοκίεςπου ήταν καθεστώς στην
περίοδο της πρωθυπουργίας του, εφόσον αυτές οι δουλειές δεν γίνονται ούτε γραπτώς ούτε στο φως της μέρας,
     ..αλλά και πως αν κάποιος εύρισκε μερικά χλωμά στοιχεία, ποιός εισαγγελέας ποιάς δικαιοσύνης θα τολμούσε τότε να στραφεί εναντίον της νομενκλατούρας του "υπαρκτού λαϊκισμού" και εναντίον του παντοδύναμου συστήματος και παρακράτους του πασοκικού "εκσυγχρονισμού".

     Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από δέκα χρόνια, και νάρθουν τα πάνω-κάτω με τα μνημόνια και την χρεοκοπία της χώρας που προκάλεσαν οι με το αζημίωτο επιλογές του "εκσυχγρονισμού",
     ..για να αντιληφθεί ο κόσμος τον ρόλο των πολιτικών και δη των πασόκων, και ακόμη πιό συγκεκριμένα των "εκσυγχρονιστών",
     ..και ν' αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της διαπλοκής, της μίζας, της ληστείας της χώρας, κυρίως από μιά δράκα, μιά συμμορία πολιτικών, τραπεζιτών και άλλων, που, ώ τί σύμπτωση, ανήκουν οι περισσότεροι στην περίοδο διακυβέρνησης 1996-2004.

     Ο αρχινονός εκείνης της περιόδου είναι ακόμη ελεύθερος, γράφει βιβλία και άρθρα, και στηλιτεύει τις μνημονιακές κυβερνήσεις!
     Μόλις τώρα, χλωμά-χλωμά και με στοιχεία που έρχονται απ΄ το εξωτερικό οι υπόνοιες χρηματισμού (υπόνοιες που για τον περισσότερο λαό είναι βεβαιότητες εδώ και χρόνια) φτάνουν να ακουμπήσουν και απ' ευθείας το απαίσιο γκόλεμ της πολιτικής μαφίας.
     Η εισαγγελική έρευνα είναι ακόμη στην αρχή και είναι βέβαιο πως θα περάσει από σαράντα κύματα και χίλια εμπόδια για να μπορέσει τελικά να φέρει στο φως ίσως ενα μικρό υποπολλαπλάσιο των αισχών εκείνης της περιόδου.

     Αυτή η ατιμωρησία ή η "ολιγοτιμωρησία" των απ' ευθείας υπεύθυνων της καταστροφής είναι η κύρια αιτία που η καταστροφή και το άγος συνεχίζονται.
     Οι υπεύθυνοι της χρεοκοπίας της χώρας,
     ..οι υπεύθυνοι των μνημονίων,
     ..οι υπεύθυνοι των διάφορων PSI και του ξεπουλήματος του πλούτου της χώρας και του λαού,
     ..είναι ακόμη ελεύθεροι,
     ..ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΓΕΛΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ,
     ..γράφουν βιβλία, δημοσιεύουν άρθρα, μιλούν σε συγκεντρώσεις, σχεδιάζουν καινούργια κόμματα ή αναδομούν τα παλιά,
     ..με δυό λόγια: βυσσοδομούν ακόμη εναντίον του λαού και της χώρας, ελεύθεροι κι ωραίοι υγιείς και αρτιμελείς,
     ..σαν τίποτα να μην έχει συμβεί,
     ..σάμπως η καταστροφή να ήταν ραπανάκι και φύτρωσε από μόνη της,
     ..Ή ΣΑΝ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ.

     Ο λαός φταίει βέβαια, αλλά σ' άλλο επίπεδο.
     Για τις επιλογές του και για την έλλειψη δυναμικής διεκδίκησης της τιμωρίας των υπευθύνων,
     ..που να φτάνει όχι μόνον στην απόδοση της ποινικής τιμωρίας, αλλά και της δήμευσης των περιουσιών τους,
     ..περιουσίες που όπως μέρα την μέρα και χρόνο με τον χρόνο αποκαλύπτεται δεν είναι αποτέλεσμα δουλειάς,
     ..παρά αποτέλεσμα παρανομίας και απατεωνιάς.

     Αν δεν υπάρξει πραγματική απόδοση δικαιοσύνης και κάθαρση,
     ..τούτη η χώρα δεν θα σωθεί ποτέ!.. 
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΝΦΙΑ με τρικ στους συντελεστές...

Στην προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στα επίπεδα των πραγματικών τιμών της κτηματαγοράς προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος είναι από την...1η Ιανουαρίου 2018 να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ένα νέο σύστημα προσδιορισμού των φορολογητέων αξιών των ακινήτων που θα λαμβάνει υπόψη τις αγοραίες τιμές τους και όχι τις ισχύουσες σήμερα αντικειμενικές αξίες.

Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως συνέπεια από το επόμενο έτος να μειωθούν σημαντικά οι φορολογητέες αξίες των ακινήτων σε πολλές περιοχές της χώρας, όπου, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, οι πραγματικές τιμές των ακινήτων έχουν υποχωρήσει σε επίπεδα χαμηλότερα από τις ισχύουσες σήμερα αντικειμενικές αξίες.

Ωστόσο, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, η μείωση των φορολογητέων αξιών των ακινήτων δεν θα οδηγήσει και στη μείωση της συνολικής επιβάρυνσης 7,4 εκατομμυρίων φυσικών και νομικών προσώπων από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Κι αυτό διότι η κυβέρνηση, με το νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο που υπέγραψε πρόσφατα, έχει δεσμευτεί στους δανειστές οι όποιες απώλειες εσόδων προκύψουν στον ΕΝΦΙΑ εξαιτίας της μείωσης των φορολογητέων αξιών των ακινήτων να αντισταθμιστούν με αυξήσεις των συντελεστών υπολογισμού του φόρου αυτού, καθώς επίσης και με περαιτέρω περικοπές στις ισχύουσες απαλλαγές από το συγκεκριμένο φόρο, ώστε το συνολικό ποσό των εσόδων που θα εισπράξει το Δημόσιο και το επόμενο έτος από την επιβολή του ΕΝΦΙΑ να παραμείνει στο επίπεδο των 2,65 δισ. ευρώ στο οποίο ανέρχεται κάθε χρόνο.

Οπως προκύπτει, ειδικότερα, από τα όσα αναφέρονται στο κείμενο του νέου τεχνικού Μνημονίου, στο οποίο έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση και οι δανειστές, το νέο σύστημα υπολογισμού των φορολογητέων αξιών της ακίνητης περιουσίας, με βάση τις πραγματικές τιμές της κτηματαγοράς, θα νομοθετηθεί τον Δεκέμβριο του 2017 και θα εφαρμοστεί από το επόμενο έτος. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρεται στο σχετικό απόσπασμα, τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ του έτους 2018 θα εκδοθούν τον Αύγουστο του επομένου έτους και στα νέα αυτά σημειώματα, ο συγκεκριμένος φόρος θα είναι υπολογισμένος με βάση τις νέες φορολογητέες αξίες, οι οποίες θα είναι προσαρμοσμένες στα επίπεδα των πραγματικών τιμών της κτηματαγοράς.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο αποκαλυπτικό απόσπασμα του κειμένου του νέου τεχνικού Μνημονίου, σε περίπτωση που οι νέες φορολογητέες αξίες ακινήτων οδηγήσουν έστω και σε μικρή πτώση των εσόδων του ΕΝΦΙΑ κάτω από το επίπεδο των 2,65 δισ. ευρώ, που έχει προϋπολογιστεί να εισπράττεται κάθε χρόνο από το συγκεκριμένο φόρο, θα αναπροσαρμοστούν οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ και θα διευρυνθεί η φορολογητέα βάση του, ώστε το ύψος των εσόδων που θα εισπραχθούν να διατηρηθεί στο επίπεδο των 2,65 δισ. ευρώ...


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Για γέλια και για κλάματα...

Κυρίες κύριοι, φίλες, φίλοι το πράγμα με τις αποψινές εξελίξεις στον STAR νομίζω ότι παραπήγε. Τα μάθατε;; Οι οικογένειες που διαφεντεύουν την...Ελλάδα έχουν (μας έχουν) σαλπίσει πόλεμο. Εν μέσω πολέμου.

Είναι φανερό ότι έχουν ενστερνισθεί το σλόγκαν του Αλαφούζου ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και εννοούν μπορούμε να ρίξουμε την Κυβέρνηση. Έχω πεισθεί ότι θα τα καταφέρουν. Και γιατί οι Κυβερνώντες είναι ανίκανοι να τους περιορίσουν. Να τους υποχρεώσουν να πληρώσουν. Και γιατί η αδράνεια των εργαζομένων να ξεπεράσουν τον φόβο,δεν παίζεται…

Δεν πληρώνουν -έτσι θέλουν- τους εργαζόμενους και παριστάνουν τους… Ευρωπαίους επιχειρηματίες. Δεν πληρώνουν τις εισφορές τους, εκβιάζουν εργαζόμενους τρομοκρατούν και απολύουν συνεχώς. Και τον ΕΔΟΕΑΠ στραγγαλίζουν και έχουν πιάσει τις πόρτες παντού για να μην δημοσιεύεται τίποτα και ξυπνήσουν οι κολίγοι. Οι τελευταίοι τους έχουν γραμμένους, αλλά δεν αρκεί…

Μπροστά σ’ αυτές τις καταστάσεις οι Υπουργοί πολιτευτές, αντί να επιβληθούν με απλή εφαρμογή των κανόνων που υπάρχουν, κάνουν ΝΤΗΛ μην τύχει και ακολουθήσουν την αρχή ή θα τους φάμε ή θα μας φάνε….Όταν σταυρωθούν, ας περιμένουν…ανάσταση.

Οι οικογένειες αυτές, από την μια, ο Πρωθυπουργός που δεν συντονίζει τους υφισταμένους του υπουργούς και τις πολιτικές επιβολής, η ατολμία και η μοιρολατρία που μας δέρνει ΟΛΟΥΣ όχι μόνο μας οδήγησε, αλλά παρατείνει την κρίση…. Βάλτε και το αιώνιο Ελληνικό σαράκι του διχασμού,που το βλέπετε κάθε στιγμή, να το παλούκι.

Η σαλεμένη από στέρηση κυβερνητισμού αντιπολίτευση -στην οποία οσονούπω-θα κάνουν τα ίδια, αντιλαμβάνεται αλλά βλέπει μόνον το τυρί και όχι την φάκα.

Μετά τον ΔΟΛ και τον ΠΗΓΑΣΟ υπάρχουν στον ορίζοντα -στόχαστρο και άλλα συγκροτήματα μικρότερα μεν, βορά δε στον υπέρ πάντων αγώνα εκκαθάρισης… Η πρόβλεψη είναι δραματική. Τους Δημοσιογράφους που έγιναν υπάλληλοι-ινστρούχτορες θα τους πληρώσει πολύ ακριβά η κοινωνία. Οι ίδιοι βέβαια-απ’ τα σκάφη τους- νομίζουν θα διασωθούν.

Γενικά δεν πρόκειται για συρρίκνωση λειτουργικού κόστους και εντατικοποίηση της δουλειάς, πρόκειται για σκληρή εκδίκηση σύγχρονης τραγωδίας…Με τέλος κάθαρσης μετά από μεγάλο μακελειό…και ποτάμι αίμα…

Οι ποιο πολλοί από μας, θολώνουμε το νου μας κάτω από το πρίσμα της κομματικής προτίμησης. Δεν είναι όμως όπως άλλοτε. Προκλητικά σας βεβαιώνω πως αν η συμπεριφορά αυτών των οικογενειών συνεχισθεί έτσι, με τον κόσμο στο περιθώριο,με την εξαγορά συνειδήσεων την κραυγαλέα χειραγώγηση των μαζών, την επιβολή προσώπων και πολιτικής ατζέντας, τότε τα πράγματα θα πάνε πολύ χειρότερα.

Ζούμε μια οικονομική δικτατορία και κανένα νεανικό Πολυτεχνείο στον ορίζοντα…Την σημερινή δικαστική…χλαπάτσα την χωνέψατε ήδη; Όχι, απλά ρωτάω. Εσάς. Όχι τους τηλεθεατές του Σαρβάιβορ….

Αν σας μαύρισα την ψυχή συμπαθάτε με και γυρίστε το στην κωμωδία. Σε μια επιθεώρηση καλοκαιρινή εν μέσω καύσωνα, με τον μπαμπά Ψυχαρη να κυνηγάει επί σκηνής τον γιο του τον…αέρα.. Τον μπαμπά του Φώτη Μπόμπολα να κυνηγά τον γιο του που του…γκρέμισε το σκηνικό. Για χορωδία και συνδετικά χορευτικά βάλτε τους γόνους των χαρισματικών πολιτικών μας (και τους τρεις)..να τραγουδούν, το θέλω να δω τον..Πάπα, θέλω να τον δω…

Σε ένα σκετς βάλτε την Ντόρα και τον Βενιζέλο, σε άλλο νούμερο , τον τρελό του χωριού Πάγκαλο να λέει μαζί τα φάγαμε, βάλτε και τον Λεβέντη σε…δραματικό μονόλογο να βγάζει γέλιο,τον Άδωνη για κομπέρ ή κάτι τέτοιο και τον Μιχαλολιάκο στην είσοδο μην τυχόν και μπει αλλοδαπός τζαμπατζής.

Τον Κουτσούμπα στα εισιτήρια, διάολε από το 74 μετράνε…Τον τίτλο Βουλή καλλιγραφία τον βρίσκω χρησιμοποιημένο… Αλλά επιθεώρηση που να τους πιάνει όλους και αφεντικά και… υπαλλήλους βρίσκω μόνον το ΕΛΛΑΣ… Μόνον που δεν είναι για γέλια, αλλά για γοερά κλάματα…
του Παύλου Αλέπη, anoixtoparathyro


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι Φαφλατάδες

Όλο το υπάρχον σήμερα, πολιτικό συμπίλημα, κάθε βράδυ παρελαύνει από τα διάφορα κανάλια της τηλεοράσεως και λέει…λέει… όλες τις ανοησίες πού υπάρχουν για την επίλυση σπουδαίων και σοβαρότατων πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών και εθνικών ζητημάτων, πού άμεσα αφορούν την Χώρα.

Μία απέραντος και εκτός πραγματικότητας φλυαρία. Λέγουν και προτείνουν λύσεις, ενώ ευρίσκονται σε πλήρη φρεναπάτη. Καταναλώνουν ώρες ολόκληρες επιρρίπτοντας τις ευθύνες του ενός κόμματος στο άλλο.

Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. κυβέρνησαν, τόσα χρόνια, την άμοιρη αυτή πατρίδα και την κατέστρεψαν, και τώρα γίνονται τιμητές και προτείνουν λύσεις(sic) στον άλλο καταστροφέα τον ΣΥΡΙΖΑ. Σωστή τρέλα. Μα είναι τόσο αναίσχυντοι ; και από την μια στιγμή στην άλλη, κάνουν οβιδιακές μεταμορφώσεις.

Όλες οι πολιτικές μουτσούνες επί σκηνής όπου με περισσή αυταρέσκεια, προτείνουν λύσεις (!) σε όλα τα θέματα ενώ αυτοί ως κυβερνώντες απέτυχαν παταγωδώς. Αν δε συμβεί να υπάρξει και εχέφρων λόγος, προσπαθούν να τον ‘καπελώσουν’ φωνασκώντας. Ποιο άθλιο πολιτικό προσωπικό δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

Είναι πολιτικά σκουπίδια μαζί και με ορισμένους δημοσιογράφους και διάφορα άλλα πολιτικά απορρίμματα.

Πρέπει να υπάρξει ΚΑΙΑΔΑΣ, οπωσδήποτε, για όλους αυτούς, και θα υπάρξει, γιαυτό να είναι βέβαιοι.

Η Ελλάδα μας θα ζήσει και θα μεγαλουργήσει αυτή την φορά, μετά την περιπέτεια πού οι μητραλοίες της πατρίδος την οδήγησαν. Θα εξαχνωθούν οι εξωνημένοι στους σιωνιστές και θα αποτελούν θλιβερή ανάμνηση στην ιστορική μνήμη του Ελληνικού Λαού.


Χρίστος Α.Αθανασόπουλος
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Eισφορο-καταιγίδα μετά το καλοκαίρι - «Ψυχρολουσία» για ελεύθερους επαγγελματίες

Απότομη "προσγείωση" περιμένει τους ελεύθερους επαγγελματίες μετά το καλοκαίρι.
Και αυτό, γιατί θα πλησιάσει ο χρόνος κατά τον οποίο θα λήξουν οι νέες προθεσμίες εξόφλησης των περσινών εισφορών προς το τέως ΕΤΑΑ και τον τέως ΟΓΑ, θα γίνει ο υπολογισμός των εισφορών με βάση το περσινό καθαρό δηλωτέο εισόδημα, ενώ θα έλθουν τα πρώτα ειδοποιητήρια για τις εισφορές υπέρ της επικουρικής ασφάλισης και του εφάπαξ.  Νωρίτερα, σοκ θα υποστούν 57.000 επαγγελματίες οι οποίοι, όπως αποκάλυψε το Capital.gr, θα πρέπει να καταβάλουν αναδρομικές εισφορές λόγω τεχνικών ανεπαρκειών του ΕΦΚΑ.
Την ίδια στιγμή, που οι επαγγελματίες θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, από πλευράς Υπ. Εργασίας και ΥΠΟΙΚ προχωρά γρήγορα η τεχνική προετοιμασία συγχώνευσης των μηχανισμών είσπραξης των εισφορών στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέχρι τέλος του 2017, η οποία θα αποτελέσει βάση και για σκληρούς ελέγχους στους επαγγελματίες.  
Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ένταξη όλων των οφειλετών των Ταμείων στο Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ), η οποία θα αποτελέσει τη βάση εκκίνησης ενός νέου μπαράζ πιέσεων πάνω τους για εξόφληση των ληξιπροθέσμων χρεών, ειδικά σε περίπτωση που δεν φέρει τα δέοντα αποτελέσματα η επικειμενη ρύθμιση των 120 δόσεων.
Πιο συγκεκριμένα:
*Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα πρέπει οι ασφαλισμένοι του τέως ΕΤΑΑ και του τέως ΟΓΑ να εξοφλήσουν τις εισφορές τους για το 2016.  Οι προηγούμενες προθεσμίες έληξαν στις 30 Ιουνίου. Ωστόσο, ο ΕΦΚΑ αποφάσισε (για 2η φορά μέσα στον τελευταίο χρόνο) να δώσει παράταση πληρωμών των εισφορών του 2016 σε εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες (μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους) και γεωργούς, προκειμένου να μη διαταραχθεί η ήδη ασθενική εισπραξιμότητα του χαρατσιού, αλλά και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους οφειλέτες να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων η οποία θα ισχύσει από τις 3/8.
*Μέχρι 30 Νοεμβρίου, είναι πολύ πιθανόν να λήξει η προθεσμία καταβολής της 1ης δόσης των εισφορών των επαγγελματιών, οι οποίες θα υπολογιστούν με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2016. Αρμόδια στελέχη των Ταμείων αναφέρουν πως ο υπολογισμός αυτός θα έχει ολοκληρωθεί έως αρχές Οκτωβρίου. Συνεπώς, τα ειδοποιητήρια τα οποία θα αναρτηθούν  θα προβλέπουν καταβολή των εισφορών, πιθανότατα, μέχρι 30 Νοεμβρίου. Ο υπολογισμός των εισφορών με βάση το εισόδημα του 2016 θα φέρει δυσάρεστες εκπλήξεις σε όσους δήλωσαν μεγαλύτερο εισόδημα πέρσι σε σχέση με πρόπερσι ή δεν έχουν καταβάλει ολόκληρες  ή καθόλου τις εισφορές προς τον ΕΦΚΑ κατά το 9μηνο του 2017. Αν, για παράδειγμα, με βάση το εισόδημα του 2015, ένας επαγγελματίας κατέβαλε στο 9μηνο του 2017 το ποσό των 200 ευρώ/μήνα, ενώ με βάση το εισόδημα του 2016 πρέπει να καταβάλει από τον ερχόμενο Οκτώβριο-Νοέμβριο το ποσό των 300 ευρώ, τότε μαζί με τα 300 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει επιπλέον 100 ευρώ για το επόμενο 9μηνο. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα του συμψηφισμού των εισφορών που καταβλήθηκαν με βάση το εισόδημα του 2015 φέτος, με τις εισφορές που έπρεπε να καταβληθούν με βάση το εισόδημα του 2016.
*Παράλληλα, γύρω στους 350.000 επαγγελματίες θα πρέπει να καταβάλουν από το ερχόμενο φθινόπωρο, τις εισφορές για την επικουρική ασφάλιση και το εφάπαξ. Οι εισφορές αυτές θα υπολογιστούν επί του 11% του καθαρού δηλωτέου εισοδήματος του 2016. Έτσι, πολλοί επαγγελματίες, όπως π.χ. οι δικηγόροι, θα πρέπει να καταβάλουν συνολικά εισφορές ύψους 37,9% για κύρια ασφάλιση, ΕΟΠΥΥ, επικουρικό και εφάπαξ.
*Την ώρα που οι επαγγελματίες θα "ψάχνονται" πώς θα πληρώσουν τις νέες εισφορές τους, το Υπ. Εργασίας και το ΥΠΟΙΚ θα βρίσκονται υπ’ ατμόν για τη συγχώνευση των μηχανισμών είσπραξης εισφορών στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Το Μνημόνιο προβλέπει ότι πρέπει να ετοιμαστεί ένα πόρισμα το οποίο να "δείχνει" τα βήματα και τα χρονοδιαγράμματα προς αυτή την κατεύθυνση έως τέλος του 2017. Πέρα από την είσπραξη των εισφορών από την ΑΑΔΕ, αναμένεται να "τρέξει" αυστηρός έλεγχος στους επαγγελματίες οι οποίοι ιδρύουν εταιρείες προκειμένου να αποφύγουν τις υψηλές εισφορές στο ατομικό εισόδημά τους.
*Νωρίτερα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ένταξη όσων χρωστούν στα Ταμεία στο Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ), η οποία θα αποτελέσει την αφετηρία ενός νέου γύρου πιέσεων πάνω τους για εξόφληση των ληξιπροθέσμων χρεών έως 1,5 εκατομμυρίου οφειλετών.

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!