EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Νέα απόφαση του Αρείου Πάγου κατά των εργαζομένων.

Εξοντωτική για τους εργαζόμενους και μεροληπτική υπέρ των εργοδοτών χαρακτηρίζεται από έγκυρους νομικούς κύκλους η νέα απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία ήλθε χθες στο φως της δημοσιότητας. Πολιτικοί παρατηρητές κάνουν και πάλι λόγο για ουσιαστική άσκηση πολιτικής εκ μέρους του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Λίγες μέρες μετά τον σάλο που προκάλεσε η απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποίαν η μη καταβολή δεδουλευμένων «δε συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας», μία νέα απόφαση του ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου την οποία επικαλείται το documentonews.gr, έρχεται να δεσμεύσει τους απλήρωτους εργαζόμενους καθώς πλέον υπάρχει άλλος ένας δικαστικός φραγμός που εμποδίζει τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με την υπ’αριθ. 114/2017 απόφαση του Β2 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου «…από τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 5 παρ . 3 του ν. 2112/1920 και 173, 200 και 288 ΑΚ συνάγεται ότι σε περίπτωση αποχής του μισθωτού από την εργασία του, που δεν οφείλεται σε ασθένεια βραχείας διάρκειας ή λοχεία ή στην κατά το νόμο 3514/1928 στράτευσή του, αλλά σε άλλη αιτία, όπως σε επίσχεση της εργασίας του, το δικαστήριο, εκτιμώντας γενικά τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα η αποχή, κρίνει σύμφωνα με τις αρχές της καλής πίστης και αφού ληφθούν υπόψη και τα συναλλακτικά ήθη, αν η αποχή αυτή, κατά κρίση αντικειμενική, πρέπει να θεωρηθεί ως σιωπηρή δήλωση βούλησης του εργαζόμενου να λύσει τη σύμβαση εργασίας του, δηλαδή ως σιωπηρή εκ μέρους του καταγγελία αυτής, με όλες τις δυσμενείς γι’ αυτόν επιπτώσεις».

Σύμφωνα δηλαδή με το περιεχόμενο της απόφασης αυτής του Άρείου Πάγου η επίσχεση εργασίας μπορεί να θεωρηθεί από τον εργοδότη σαν δήλωση πρόθεσης του εργαζόμενου να αποχωρήσει από την επιχείρηση, και ως εκ τούτου μπορεί να τον απολύσει.

Παράλληλα σε άλλο σημείο της απόφασης αναφέρεται ότι το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας μπορεί να θεωρηθεί καταχρηστικό «όταν, μεταξύ άλλων, δεν υπάρχει χρονικά αξιόλογη καθυστέρηση της εκπληρώσεως των υποχρεώσεων του εργοδότη (όπως της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων μισθών) ή όταν η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του εργοδότη, αλλά σε απρόβλεπτες περιστάσεις ή αντιξοότητες ή σε πρόσκαιρη οικονομική δυσπραγία ή σε εξαιρετικά δυσμενείς γι’ αυτόν περιστάσεις ή όταν η επίσχεση προξενεί δυσβάσταχτη και δυσανάλογη ζημία στον εργοδότη, σε σχέση με το σκοπούμενο αποτέλεσμα ή όταν στρέφεται κατά αξιόπιστου και αξιόχρεου εργοδότη ή όταν αναφέρεται σε ασήμαντη αντιπαροχή του εργοδότη (ΑΠ 940/2015, 1248/2015, 790/2014, 1342/2014, 2094/2014, 1502/2010).»

Σύμφωνα δηλαδή με τον Άρειο Πάγο σε περίπτωση που ο εργοδότης επικαλείται κατά τη βούλησή του πρόσκαιρη οικονομική δυσπραγία οι εργαζόμενοι πρέπει να ανεχθούν να εργάζονται απλήρωτοι ενώ σε περίπτωση που προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας είναι δυνατό να απολυθούν.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία συνδικαλιστικών οργανώσεων 1,5 εκατ. εργαζόμενοι δουλεύουν απλήρωτοι για διάστημα από έναν έως έξι μήνες.
Πηγή: indicator.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΕ ΕΔΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Η ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Το πλιάτσικο του αιώνα ετοιμάζει να κάνει στην χώρα η τραπεζική και πολιτική συμμορία με τις πλάτες και τις υπογραφές του κεντρικού τραπεζίτη που έγινε όργανο εκτέλεσης και υφαρπαγής δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας..Με μια κυβέρνηση αριστερών αλητήριων απατεώνων που κάνουν business πάνω στο κουφάρι της χώρας..70 δις κατασχέσεις θα κάνουν οι τραπεζίτες στην Ελλάδα και ετοιμάζονται για το μεγάλο colpo grosso σε συνεργασία με διεθνή αρπακτικά που 
μυρίζουν αίμα πάνω στο κουφάρι αυτής της χώρας…
Την αδειοδότησή της από την Τράπεζα της Ελλάδος να ενεργεί ως διαχειριστής Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Resolute Asset Management (Resolute).

Η άδεια χορηγήθηκε μετά από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης και δίνει τη δυνατότητα στη Resolute να διαχειρίζεται δάνεια σε καθυστέρηση (non-performing loans – NPLs) εξ ονόματος εποπτευόμενων και μη εποπτευόμενων μερών.

Μετά την έγκριση, η Resolute είναι σε θέση να βοηθήσει περαιτέρω τόσο τις Τράπεζες, όσο και τους αγοραστές των μη εξυπηρετούμενων δανείων να επιταχύνουν την επίλυση πιθανών διαφορών με τους δανειολήπτες, απελευθερώνοντας πολύτιμα κεφάλαια που θα υποστηρίξουν την έκδοση νέων δανείων και θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.Δείτε και το σχετικό δελτίο τύπουτο που έχει έδρα το εν λόγω fund μας ενημερώνουν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές των νήσων guernsey

 

τα συμπεράσματα δικά σας
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

24 Ιουλίου: Κάθε χρόνο το ίδιο κομματικό ΚΙΤΣ περί «δημοκρατίας»

Αυτή τη μέρα, 24 Ιουλίου, επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, σαν καρμπόν, η ιδία παράκρουση κυνισμού και υποκρισίας, γύρω από την «αποκατάσταση της δημοκρατίας»!!! 

Εδώ ζούμε τον εφιάλτη του σύγχρονου πλανητικού χρηματιστηριακού ΦΑΣΙΣΜΟΥ, τον πιο δόλιο και ύπουλο ΦΑΣΙΣΜΟ της Ιστορίας και ο πολιτικός κόσμος γιορτάζει την «αποκατάσταση της δημοκρατίας» και ανατυπώνει τα ίδια λογύδρια που λέει κάθε χρόνο…

Μια άλλη κακόγουστη φάρσα δολιότητας των δωσίλογων ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ και των «αριστερών» παπουτσιών τους…
 

Φάρσα δολιότητας σύνθετης πολιτικής παραπλάνησης. 

Στο όνομα της δικτατορία των συνταγματαρχών και κερδοσκοπώντας πολιτικά πάνω σ’ αυτή τη δικτατορία,ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ και ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ τη ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ που ζούμε: Του ευρω-φασισμού και των μηχανισμών του. 


ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ και ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ τούτο το ουσιαστικό:Ότι η Ελλάδα βρίσκεται ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ, έχει μετατραπεί σε αποικία των μαφιόζων του χρήματος, σε αποικία του σύγχρονου ΦΑΣΙΣΜΟΥ (του πιο δόλιου και κτηνώδους της ιστορίας). 
ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ και ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ότι βρισκόμαστε κάτω από τη δικτατορική μπότα των δημίων του κόσμου: ΔΝΤ, ΕΕ, ευρώ και των χρηματιστηριακών μαφιών… 
Πράγματι η παραφροσύνη και η υποκρισία των δωσίλογων δεν έχει όρια και αναστολές: Εδώ όλα τα σαρκοφάγα και αιμοβόρα θηρία του πλανητικού φασισμού κατασπαράζουν τις σάρκες της ελληνικής κοινωνίας και ρουφούν και τις τελευταίες σταγόνες αίματος του ελληνικού λαού, μέσω ενός κατοχικού καθεστώτος πραξικοπημάτων, στρατιωτικών νόμων και ωμής βίας και αυτοί μιλούν για «αποκατάσταση της δημοκρατίας»… 

Εδώ μας έρχεται στη μνήμη ένα πολύ ευρηματικό «τσιτάτο» του Στάθη: 
«Φασισμός δεν είναι μόνο η λογική να σκοτώνεις. 
Είναι ΚΥΡΙΩΣ να σκοτώνεις τη λογική».
 

Μια άλλη δολοφονία της λογικής και της πολιτικής είναι ότι με αυτές τις θεατρικές παραστάσεις για την «αποκατάσταση της δημοκρατίας» εμφανίζουν σαν «Δημοκρατία» το μεταπολιτευτικό καθεστώς: Τις κοινοβουλευτικές αλυσίδες της Δημοκρατίας, την ΑΠΑΤΗ της νεκρής αστικής δημοκρατίας. 

Η «αποκατάσταση της δημοκρατίας» από το δικτατορικό καθεστώς της χούντας ήταν η ίδια η «δημοκρατία» της χούντας με άλλες φόρμες και αλυσίδες: Αυτές που συρρίκνωναν και δολοφονούσαν τη Δημοκρατία με το όπιο της εκλογικής χειραγώγησης του ελληνικού λαού, αυτές που ανέπτυσσαν και γιγάντωναν την ΑΣΥΔΟΣΙΑ και «απληστία» της «δημοκρατίας» των «νταβάδων» (εγχώριων και ξένων). 

Αυτές (οι φόρμες) που ΣΗΜΕΡΑ αποτελούν το άλλοθι και το διακοσμητικό σκηνικό της κατοχής μας, του σύγχρονου φασισμού που ζούμε: Της Νέας Τάξης. 

Κάθε χρόνο, λοιπόν, την ίδια μέρα αναπαράγονται τα ίδια ψεύδη με τα ίδια, σχεδόν, λόγια. 

Τα προηγούμενα χρόνια οργάνωνε και φιέστες ο Πρόεδρος της «Δημοκρατίας». 

Δεν γνωρίζουμε εάν οι προεδρικές φιέστες συνεχιστούν και φέτος. Αλλά τόσο αυτές οι προεδρικές φιέστες, όσο και τα κλισέ των κομματικών ανακοινώσεων ένα στόχο έχουν: Να επικαλύψουν και να αποκρύψουν το μακάβριο και ύπουλο «δημοκρατικό» κατοχικό καθεστώς που ζούμε, και το δικό τους δωσίλογο ρόλο. Το ρόλο των οργάνων και των υπαλλήλων (ανδρεικέλων) αυτού του πλανητικού ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ...

Πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χιλιάδες διαδηλωτές σε δρόμους των πόλεων της Πολωνίας. Μήπως απειλείται με Μαϊντάν η χώρα;

Στρατηγικό Ίδρυμα Πολιτισμού
Ηλεκτρονική έκδοση
Vladislav Gulevich [1] 24.07.2017 | ΠΟΛΙΤΙΚΑ [2]
Σε 50 πόλεις της Πολωνίας πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις  και διαδηλώσεις κατά της δικαστικής μεταρρύθμισης. Μόνο στην  Βαρσοβία βγήκαν  στους δρόμους  από  14 χιλιάδες (στοιχεία της αστυνομίας) έως  50 χιλιάδες (με στοιχεία της αντιπολίτευσης) άνθρωποι. Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις [3], εκτός από τη Βαρσοβία, πραγματοποιήθηκαν στην Κρακοβία και στο Πόζναν.

Οι μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε το κυβερνών κόμμα ‘Νόμος και δικαιοσύνη’ (ιδρυτής και πρόεδρος είναι ο Jaroslaw Kaczynski) υποτάσσουν το Ανώτατο Δικαστήριο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του υπακούει  στην κυβέρνηση που σχεδόν εξ ολοκλήρου αποτελείται  από μέλη του  ПиС (PIS) .
Η μεταρρύθμιση θα επιτρέψει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να καταργήσει και να διορίσει ανώτερους δικαστές χωρίς τη συγκατάθεση του δικαστικού σώματος. Το εθνικό δικαστικό συμβούλιο θα εκλεγεί τώρα από το Κοινοβούλιο, όπου το PIS έχει τα περισσότερους βουλευτές. Οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχουν ήδη απορριφθεί και το Υπουργείο Δικαιοσύνης  έχει αναθέσει στη θέση τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι ενεργούν ως μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Η μεγαλύτερη δύναμη της αντιπολίτευσης, το κόμμα Πολιτική πλατφόρμα  (GP),  πεπεισμένη ότι : αυτό είναι   μια προσπάθεια της κυβέρνησης  να τοποθετήσει τους ανθρώπους της στα δικαστήρια πριν από τις επόμενες  Κοινοβουλευτικές εκλογές του 2019. Η μεταρρύθμιση εκκαθαρίζει την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας, υποτάσσοντας την στο κυβερνών κόμμα καταστρέφοντας έτσι  την αρχή του διαχωρισμού των εξουσιών.
Το μη κυβερνητικό ίδρυμα   Otwarty Dialog (‘Ανοικτός διάλογος’)  προτρέπει τους Πολωνούς  για δράσεις πολιτικής ανυπακοής με το σύνθημα ‘Ας αποσυνδέσουμε την δύναμη!’, Έχει δημοσιεύσει [4] εγχειρίδιο  ’16 βημάτων  βασισμένο στην εμπειρία παρατήρησης και υποστήριξης του  ουκρανικού  Euromaidan ‘σε πλήρη συμφωνία με τις οδηγίες του Gene Sharp –  συγγραφέα της  τεχνικής μη βίαιης ανατροπής της εξουσίας που εφαρμόστηκε ενεργά από Αμερικανούς κατά τη διάρκεια των βημάτων στη Σερβία, τη Μολδαβία, τη Γεωργία και την Ουκρανία.
Εδώ μερικά από τα 16 σημεία: να δημιουργηθεί  το λεγόμενο δημοκρατικό μέτωπο – ένα ανάλογο του Συμβουλίου του  Μαϊντάν και το αρχηγείο της μαζικής αντίστασης στο Κίεβο το  2013.
Να παραλύσει τη δραστηριότητα των δημόσιων θεσμών με απεργίες των εκπαιδευτικών και την άρνηση  των δικαστών να εκτελούν  το έργο τους · Να διοργανώσουν εκκλησιαστικές συγκεντρώσεις (με κεριά)  και διαμαρτυρίες κοντά στην βουλή , στο γραφείο του πρωθυπουργού και στα κεντρικά γραφεία του PIS . Να εξασφαλίσουν την υποστήριξη των   ηθοποιών και άλλων στα  μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και αντιπροσώπων  της αντιπολίτευσης που προστατεύονται από την ασυλία των βουλευτών,  ώστε να μπορούν  να παρεμβαίνουν   εάν η αστυνομία αναλάβει την ευθύνη να διαλύσει διαδηλωτές. Να αγοράζουν ποτά στους αστυνομικούς. Να προσπαθήσουν  να επιτύχουν  από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρώπης ατομικές κυρώσεις κατά πολιτικών του κυβερνώντος κόμματος κλπ .
Στις οικονομικές καταστάσεις του Ταμείου ανοικτού διαλόγου εμφανίζονται  900, χορηγοί οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ανώνυμοι. Λαμβάνοντας υπόψη την εγγύτητα του ταμείου με το  Civic Platform, το οποίο στην Πολωνία θεωρείται  φιλογερμανική πολιτική δύναμη, είναι δυνατόν να υποθέσουμε ότι το ταμείο που πρότεινε  στους Πολωνούς το σύνθημα «Ας αποσυνδέσουμε τη δύναμη!» περιέχει  Γερμανικό χρήμα.
Δεν είναι τυχαίο, πιθανότατα, και το γεγονός ότι και ο Michal Bronyatovsky, ο εκδότης της πολωνικής έκδοσης του ημερολογίου του Forbes που χρηματοδοτήθηκε από τις Γερμανικές πηγές, ζήτησε το Maidan. Ο Τύπος αναφέρει ότι η πολωνική αντιπολίτευση έχει ένα έτοιμο σχέδιο
για την αξιοποίηση του  κτιρίου του κοινοβουλίου  με τη βοήθεια ριζοσπαστών  υποστηρικτών της επιτροπής υπεράσπισης της δημοκρατίας, θα κάψουν ελαστικά   και θα στήσουν οδοφράγματα. Ο ευρωβουλευτής από την Πολωνία Ryshard Charnetsky είπε άμεσα ότι ο στόχος της αντιπολίτευσης – είναι  να ανατραπεί η σημερινή κυβέρνηση.
Δείτε το  βίντεο που   παρουσιάζει την κλίμακα των αντιδηβερνητικών διαμαρτυριών στην Πολωνία  στις 21 Ιουλίου ( http://www.dw.com/uk  )    [6] από το ουκρανικό συντακτικό γραφείο της Deutsche Welle.
Δεν είναι απαραίτητο να αποκλείσουμε ότι τα ταραχώδη  γεγονότα στην Πολωνία θα μπορούσαν να γίνουν εξωτερική εκδήλωση αντιπαλότητας των ΗΠΑ και της Γερμανίας για επιρροή στην Ευρώπη. Το Βερολίνο πρότεινε [7] την ιδέα της δημιουργίας του κοινού στρατού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της στρατιωτικο-πολιτικής ένωσης με το Παρίσι, δήλωσε την ανάγκη να δείξει στην εξωτερική πολιτική ‘περισσότερη ακαμψία, είναι περισσότερες φιλοδοξίες’ και ετοιμότητα να αναλάβει την ευθύνη του πεπρωμένου ολόκληρης της Ευρώπης.
Η Γερμανία τονίζει: η Ευρώπη πρέπει να είναι σε θέση να απαντά ανεξάρτητα στις εξωτερικές απειλές. Πρόκειται για μια άμεση υπόδειξη για τις ΗΠΑ που στοχεύουν  στην ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο και στο να  περιορίζουν τους πολιτικούς  ελιγμούς   για το Βερολίνο.
Το 2016 το κόμμα «Ο Νόμος  και η Δικαιοσύνη» ανέλαβε τη μεταρρύθμιση των κρατικών μέσων ενημέρωσης, αφού έδωσε στον Υπουργό Οικονομικών την εξουσία να αναθέσει επικεφαλής εκδόσεων και να επηρεάσει τη συντακτική πολιτική.  Μία από τις πρώτες εντολές του Υπουργού ήταν να απαγορεύσει στο τηλεοπτικό κανάλι TVP να μεταδώσει δηλώσεις της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης.
Η Γερμανία επέκρινε ιδιαίτερα τα εν λόγω βήματα, θεωρείται ότι το 75% του πολωνικού τύπου είναι στα χέρια των Γερμανών ιδιοκτητών [8]. Οι μεταρρυθμίσεις της PIS στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης είχαν ως στόχο τον καθαρισμό του πολωνικού χώρου πληροφοριών από την επιρροή της Γερμανίας. Τώρα ήρθε η σειρά  των δικαστικών αρχών.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τις αρχές της Πολωνίας να αποφύγουν τις αλλαγές στο δικαστικό σύστημα. Ωστόσο, στη Βαρσοβία απάντησε ότι τέτοιες δηλώσεις των Βρυξελλών είναι αβάσιμη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας.
Η  Ουάσιγκτον πέρυσι ξεκίνησε με την εξορθολογιστική φράση σχετικά με την ανάγκη να παρασχεθούν στα πολωνικά μέσα ενημέρωσης η ελευθερία της γνώμης. Αυτή τη φορά οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους και για τις ενέργειες του PIS, αλλά είναι πιθανότερο ότι  είναι μια  διπλωματική κίνηση. Η Πολωνία ήταν και παραμένει για τις ΗΠΑ ο παράγοντας της αμερικανικής επιρροής στην Ευρώπη.
Ετικέτες: Πολωνία [9]
References  Владислав ГУЛЕВИЧ
   ( https://www.fondsk.ru/authors/vladislav-gulevich-37.html )  ПОЛИТИКА
   ( https://www.fondsk.ru/rubrics/politika.html )  демонстрации
   ( http://wiadomosci.onet.pl/kraj/policja-blokowanie-jezdni-to-naruszenie-prawa-o-ruchu-drogowym/7f4fcyc )  опубликовав
   ( https://wpolityce.pl/m/polityka/349913-ujawniamy-16-krokow-ktore-maja-sparalizowac-polske-i-odsunac-pis-inzynierowie-zbiorowej-histerii-maja-tajny-plan-wylaczmy-rzad )  сообщает
   ( https://wpolityce.pl/m/polityka/319931-ujawniamy-opozycja-planuje-wprowadzenie-do-sejmu-bojowkarzy-kod-i-rozpoczecie-okupacji-gmachu-z-paleniem-opon-i-barykadami )  разместила
   ( http://www.dw.com/uk/%D0%B4%D0%B5%D1%81%D1%8F%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%8F%D1%87-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BA%D1%96%D0%B2-%D0%B2%D0%B8%D0%B9%D1%88%D0%BB%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%86%D1%96%D1%97-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8-%D1%81%D1%83%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%97-%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B8/a-39780626 )  выдвинул
   ( http://www.german-foreign-policy.com/de/fulltext/59634 )  немецких владельцев
   ( https://dorzeczy.pl/kraj/15774/Do-kogo-naleza-media-w-Polsce-75-proc-wlascicieli-prasy-to-Niemcy.html )  Польша
   ( https://www.fondsk.ru/tags/polsha-28.html )

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλα στον αέρα: Δεν υπεγράφη η προκήρυξη του πρωταθλήματος

Πήρε… παράταση. Για την Παρασκευή μεταφέρθηκε η διαδικασία της υπογραφής των ομάδων για την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Διαφωνία μεταξύ των «μεγάλων» για τα play offs.
Οι ομάδες δεν υπέγραψαν στη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση την προκήρυξη του πρωταθλήματος, ύστερα από τη διαφωνία που σημειώθηκε ανάμεσα στους συλλόγους και η διαδικασία μεταφέρθηκε για την Παρασκευή.
Αυτό που φάνηκε από την αρχή της συνεδρίασης είναι ότι οι ομάδες δεν γίνεται να τα βρουν για τις τρεις προτάσεις που είχαν πέσει στο τραπέζι. Δηλαδή, για μείωση ομάδων, διεξαγωγή πρωταθλήματος δίχως play offs και μείωση 18% των χρημάτων που δίνει η Nova για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Ωστόσο, υπήρχε η εκτίμηση ότι η προκήρυξη του πρωταθλήματος θα ψηφιστεί ούτως ή άλλως και ότι η Λίγκα οδηγείται σε μετωπική με το συνδρομητικό κανάλι και κατά πάσα πιθανότητα στα δικαστήρια για να λυθούν οι διαφορές των δύο πλευρών.
Τελικά, δεν ψηφίστηκε η προκήρυξη και σημειώθηκε διαφωνία ανάμεσα στο «Big 4» για το θέμα των play offs και ενώ φαινόταν μέχρι πρόσφατα ότι οι «μεγάλοι» συμφωνούν επί της ουσίας στο εν λόγω ζήτημα.
Η ανακοίνωση της Λίγκας
Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 θα συνεχιστεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 16:00, στα γραφεία της Super League.
Sport-fm
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βαρουφάκης: Το plan Β δεν ήταν ασαφές, ο Τσίπρας με επέλεξε γι' αυτό

Μέσω της εφημερίδας Guardian, ο Γιάνης Βαρουφάκης «απαντά» στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για «βαθιά ασυνέπεια».
Απέρριψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, με επιστολή του προς τον Guardian, την κριτική που του άσκησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα.
«Ή ήμουν η σωστή επιλογή να κηρύξω τη σύγκρουση με την τρόικα διότι τα σχέδιά μου ήταν πειστικά ή τα σχέδιά μου δεν ήταν πειστικά και επομένως ήμουν η λάθος επιλογή ως ο πρώτος του υπουργός Οικονομικών», σημείωσε στην επιστολή – απάντησή του.
Αναλυτικά η επιστολή Βαρουφάκη
Τα μεικτά μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα για την τοποθέτηση μου ως υπουργός Οικονομικών
«Σε συνέντευξη του στον Guardian, ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχοντας παραδεχθεί ότι έκανε "μεγάλα λάθη", ρωτήθηκε αν το να με διορίσει πρώτο του υπουργό Οικονομικών ήταν ένα από αυτά. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο Τσίπρας είπε: Ο Βαρουφάκης… ήταν η σωστή επιλογή για την αρχική στρατηγική "πολιτικής σύγκρουσης", αλλά απορρίπτει το σχέδιο που παρουσίασε αν η Ελλάδα είχε αναγκαστεί να κάνει τη δραματική μετάβαση σε ένα νέο νόμισμα ως "τόσο ασαφές, που δεν άξιζε να το συζητάμε".
Με δεδομένο ότι παρουσίασα τα σχέδια μου στον κ. Τσίπρα για την αποτροπή της επιθετικότητας της τρόικας και για απάντηση σε ένα πιθανό αδιέξοδο (και κάθε κίνηση από την τρόικα να εκδιώξει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη) πριν κερδίσουμε τις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 και επιλέχθηκα από αυτόν ως υπουργός Οικονομικών (θα υπέθετε κανείς) με βάση την αξία, η απάντησή του αντικατοπτρίζει μία βαθιά ασυνέπεια.
Είτε ήμουν η σωστή επιλογή για να ηγηθώ της "σύγκρουσης" με την τρόικα των πιστωτών της Ελλάδας γιατί τα σχέδιά μου ήταν πειστικά, είτε τα σχέδια μου δεν είτε πειστικά και επομένως, ήμουν η λάθος επιλογή για τη θέση του πρώτου του υπουργού Οικονομικών.
Το επιχείρημα του κ. Τσίπρα ότι ήμουν και η σωστή επιλογή για την αρχική σύγκρουση και το ότι το σχέδιο Β μου ήταν τόσο αόριστο που δεν άξιζε το κόπο να μιλάμε καν γι’ αυτό είναι ανόητο, αλλά και διορατικό, διότι αποκαλύπτει την αδυναμία διατήρησης μιας ριζοσπαστικής κριτικής των προκατόχων του όσο υιοθετεί το δόγμα της TINA (Τhere is no alternative – Δεν υπάρχει εναλλακτική).
Καθώς η άποψή μου για τα γεγονότα του 2015 είναι καταγεγραμμένη (βλ. το τελευταίο βιβλίο μου "Ενήλικες στο Σωμάτιο"), δεν επιθυμώ να προσθέσω κάτι εδώ γι’ αυτήν την περίοδο. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι το καθήκον να τερματιστεί η απερήμωση της Ελλάδας, η οποία προχωράει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς σύμφωνα με τους όρους του τρίτου μνημονίου, των νέων μη βιώσιμων δανείων και της αυθαίρετης, αυτοπεριοριζόμενης και αυτοκαταστροφικής οικονομικής ανάπτυξης.
Είναι η τακτική του «υποδειγματικού κρατουμένου» στους δανειστές μας ένα καλύτερο σχέδιο από αυτό που ο κ. Τσίπρας απέρριψε ως «αδύναμο και αναποτελεσματικό»; Αυτό είναι το ερώτημα.
Γιάνης Βαρουφάκης

Αθήνα».


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Guardian: Η Ελλάδα σχεδιάζει την επιστροφή της στις αγορές ομολόγων καθώς η Αθήνα βλέπει πια το τέλος της λιτότητας

Τα Ξένα ΜΜΕ, αναφέρουν την απόφαση της Αθήνας για την επιστροφή στις αγορές.
«Η επιτυχής έκδοση νέων πενταετών ομολόγων θα βοηθούσε την πληγείσα από την κρίση χώρα να εξέλθει από τον μακρύ κύκλο της λιτότητας και των μνημονίων», αναφέρει η εφημερίδα Guardian.
«Η Αθήνα παρουσίασε σχέδια για την επιστροφή της στις αγορές κεφαλαίων για πρώτη φορά μετά το 2014, με τη διάθεση νέων πενταετών ομολόγων στους επενδυτές», αναφέρεται στο άρθρο των Phillip Inman και Graeme Wearden που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της.
«Προϋπάρχοντα ελληνικά κρατικά πενταετή ομόλογα μεταπωλούνταν (σ.σ. στη δευτερογενή αγορά) με επιτόκιο 3,6% σήμερα το πρωί, από το 63% όπου βρίσκονταν στο αποκορύφωμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης το 2012, όταν το υπουργείο Οικονομικών δεν ήταν σε θέση να καταβάλει μισθούς στους δημόσιους υπαλλήλους και στους δρόμους ξεσπούσαν ταραχές», πάντα κατά το δημοσίευμα. «Μετά την ανακοίνωση ότι η Αθήνα θα επιστρέψει στις αγορές κεφαλαίων, η απόδοση (σ.σ. των ελληνικών κρατικών πενταετών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά) έπεσε στο 3,4%».
«Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει ως στόχο το νέο ομόλογο να έχει επιτόκιο 4,2%. Όμως πηγές προσκείμενες σε τράπεζες πιστεύουν ότι αυτό το επίπεδο θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί και θεωρούν πιθανότερο το επιτόκιο να διαμορφωθεί μεταξύ του 4,3% και του 4,5%», συνεχίζει το κείμενο.
«(Σ.σ. ελληνικές) κυβερνητικές πηγές λένε ότι η αποτίμηση θα γίνει την Τρίτη 25η Ιουλίου. Η δοκιμή αυτή της αγοράς θεωρείται κρίσιμη για την Ελλάδα όχι μόνο για να διαπιστωθούν οι διαθέσεις των αγορών, από τις οποίες ουσιαστικά είχε αποκλειστεί μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης της, αλλά και για να απαλλαγεί από την εξάρτηση των δανείων των μνημονίων», αναφέρει το δημοσίευμα της Γκάρντιαν.
«Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της έκδοσης ομολόγων, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί περιέγραψε τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες οι οποίες επιβλήθηκαν στην Ελλάδα αφότου σχεδόν χρεοκόπησε "πολύ σκληρές" αλλά "απαραίτητες" και πρόσθεσε ότι υπάρχει τώρα "φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας"», κατά την ίδια πηγή.
«Εάν η έκδοση είναι επιτυχής, θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα, η οποία ακόμη προσπαθεί να αντιμετωπίσει έναν λόγο χρέους προς ΑΕΠ που ανέρχεται στο 180%, να βγει από τον μακρύ κύκλο λιτότητας και πακέτων διάσωσης», αναφέρουν οι συντάκτες του Γκάρντιαν.

«Αργά την Παρασκευή (σ.σ. ο οίκος αξιολόγησης) S&P αναθεώρησε την αξιολόγηση του ελληνικού κρατικού αξιόχρεου από σταθερή σε "θετική" χάρη εν μέρει στις ανανεωμένες ελπίδες ότι οι πιστωτές της χώρας τελικά θα της προσφέρουν ελάφρυνση χρέους», προσθέτουν.
«Τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων έχουν μειωθεί κατά πολύ σε σύγκριση με τα δυσθεώρητα επίπεδα στο αποκορύφωμα της κρίσης, μετά την ευρεία ανάκαμψη στη 19μελή ευρωζώνη και το μεγαλύτερο του αναμενομένου πρωτογενές πλεόνασμα της Αθήνας, τονώνοντας τις ελπίδες ότι η χώρα μπορεί να εξασφαλίσει μόνη της χρηματοδότηση (σ.σ. δανειζόμενη από τις αγορές), χωρίς τη βοήθεια των μνημονίων», συνεχίζουν οι συντάκτες της βρετανικής εφημερίδας.
«Δηλώσεις που έχει κάνει το αφεντικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Μάριο Ντράγκι, φάνηκαν επίσης να υποστηρίζουν πιο πολύ τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, που συνεχίζουν να έχουν μεγάλα χρέη και αρχίζουν να βγαίνουν σταδιακά από τις ύστερες συνέπειες της κρίσης χρέους», γράφουν.
«"Το κλίμα είναι ακόμη πολύ θετικό καθώς η ΕΚΤ εμφανίστηκε να συνεχίζει να υποστηρίζει την πολιτική χαμηλών επιτοκίων στη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας", δήλωσε ο Μπένγιαμιν Σρέντερ, ειδικός για θέματα επιτοκίων στην ING», μιλώντας στον Γκάρντιαν.
«Ο Μοσκοβισί δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter πριν από μια επίσκεψη του στην Αθήνα για συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα για την ελάφρυνση χρέους ότι "η Ελλάδα είχε βρεθεί σε μια απίστευτη οικονομική και δημοσιονομική θύελλα"», αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα. «Συνέχισε: "Σήμερα, τα πράγματα πάνε σαφώς καλύτερα. Έπρεπε να δημιουργήσουμε συνθήκες εμπιστοσύνης (για τους επενδυτές), κάτι το οποίο έγινε. Ήταν πολύ σκληρό; Πιθανόν. Ήταν όμως αναγκαίο; Επίσης", είπε ο Μοσκοβισί», σύμφωνα με το δημοσίευμα του Γκάρντιαν.
«Σε μια ένδειξη ότι η χώρα ανακάμπτει, η οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 2,1% φέτος — έπειτα από μηδενική ανάπτυξη το 2016. Η ανεργία έχει μειωθεί κατά 1,9% μέσα σε έναν χρόνο, αλλά ήταν ακόμη κολλημένη στο 21,7% τον Απρίλιο», συνεχίζει το κείμενο.
«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα ένα μονοετές πρόγραμμα δανεισμού ύψους 1,8 δισεκ. δολαρίων για την Ελλάδα», υπενθυμίζεται. «Ωστόσο, το ΔΝΤ ανέφερε ότι δεν θα εκταμιεύσει κεφάλαια ωσότου η ευρωζώνη καταλήξει σε μια συμφωνία για να μειωθεί το άχθος του χρέους 314 δισεκ. ευρώ της Ελλάδας», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

«Ο Μοσκοβισί δήλωσε ότι οι "140 εξαιρετικά θαρραλέες μεταρρυθμίσεις" που εφάρμοσε η Αθήνα σημαίνουν ότι τώρα υπάρχει ελπίδα "να βρεθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα του χρέους"», καταλήγει το δημοσίευμα του Γκάρντιαν.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!