EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Οι διεθνείς τοκογλύφοι επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος που λέγεται Ελλάδα!

globinfo freexchange

Η παράνοια που ζούμε φαίνεται να μην έχει όρια. Οι διεθνείς τοκογλύφοι, δηλαδή μερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες-βαμπίρ που πίνουν το αίμα των κοινωνιών, ξαναγυρνάν στον τόπο του εγκλήματος που λέγεται Ελλάδα.

Η κατεστραμμένη από τα μνημόνια χώρα ‘παρακάλεσε’ τα τοκογλυφικά παράσιτα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής μαφίας να της δανείσουν λεφτά με το τοκογλυφικό επιτόκιο 4.6%! Κι όμως, η χώρα θυσιάστηκε για να διασωθούν κάποια από αυτά τα παράσιτα, ενώ κάποια άλλα, έπαιξαν βρόμικο ρόλο στο να οδηγήσουν την Ελλάδα στη χρεοκοπία!

Έτσι, οι διεθνείς τοκογλύφοι θα βγάλουν ακόμα πιο πολλά λεφτά πάνω από το Ελληνικό πτώμα και η ‘Αριστερή’ κυβέρνηση το πανηγύρισε δεόντως, πιο πολύ και από το εγχώριο νεοφιλελεύθερο καθεστώς!

Την ίδια ώρα, το ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Χρηματοπιστωτικής ΔικτατορίαςΠιερ Μοσκοβισί, έστελνε το γνωστό σήμα στους Έλληνες υποτελείς με περισσό θράσος και μια έμμεση απειλή: “Αν η Ελλάδα κάνει παύση και δεν εφαρμόσει όσα συμφωνήθηκαν, θα είναι λάθος. Πρέπει να παραμείνει στο «ποδήλατο» και να συνεχίσει να προχωράει. Αν σταματήσει, θα πέσει από το «ποδήλατο». Αλλά με καθησυχάζουν οι εγγυήσεις που μου δίνει η ελληνική πλευρά.

Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Νέα μέτρα, νέα μνημόνια, νέες περικοπές, περισσότερο ξεπούλημα, μέχρι να ολοκληρωθεί το πείραμα κανονικά και να μεταφερθεί σε όλη την ευρωζώνη.

Το εύλογο ερώτημα που ακολουθεί είναι το εξής: το νόημα της ‘εξόδου’ στις αγορές, έστω και με τοκογλυφικά επιτόκια, δεν είναι να απεξαρτηθεί η χώρα από τη δικτατορία της ΕΚΤ και άρα από τα καταστροφικά μνημόνια;

Και η προφανής απάντηση είναι ότι οι περίφημες ‘αόρατες αγορές’, που λειτουργούν αυτόνομα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα παραμύθια που έχει κατασκευάσει η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία για να εξαπατήσει τις μάζες. Οι δηλώσεις Μοσκοβισί έγιναν σε απόλυτο συντονισμό με την πανάκριβη έξοδο της χώρας στις αγορές ώστε αυτή να πάρει το κατάλληλο μήνυμα. Δηλαδή, η διεθνής χρηματοπιστωτική μαφία λειτούργησε απόλυτα συντονισμένα με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Χρηματοπιστωτικής Δικτατορίας.

Όπως ήταν φυσικό, τα διεθνή ΜΜΕ του νεοφιλελεύθερου καθεστώτος πανηγύρισαν δεόντως, βλέποντας άλλο ένα ‘success story’, σαν αυτό της κυβέρνησης Σαμαρά.

Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για άλλη μια μεγαλειώδη παράσταση που έστησε το καθεστώς, επιχειρώντας να επιτύχει για πολλοστή φορά τη συναίνεση της Ελληνικής κοινωνίας (και όχι μόνο), προκειμένου αυτή να υποταχθεί οριστικά στα μνημόνια της καταστροφής.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανυπακοή μέχρι να παγώσει η κόλαση….

Έχεις κατακτηθεί , η χώρα σου βρίσκεται κάτω από κατοχικό καθεστώς , είναι καθήκον σου να αμυνθείς ιδίως όταν η εξουσία και η ηγεσία του τόπου σου έχει προσκυνήσει και συνάψει άμεσες σχέσεις συμφέροντος με τους κατακτητές !
Η πάρα φύση συνουσία που έχει δεχτεί το σύνταγμα σου είναι μέσα στην απόλυτη ευθύνη σου !
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία , ούτε ότι δεν γνωρίζεις , ούτε ότι δεν μπορείς ..!
Είναι δική σου ευθύνη για το αν το έθνος θα συνεχίσει να βρίσκεται στην σκλαβιά των επικυρίαρχων !
Σε έναν πόλεμο που ξεκίνησε με οικονομικά όπλα και νομοτελειακά θα οδηγήσει το Έθνος σε έναν πόλεμο με κανονικά όπλα αλλά με σακατεμένο το πατριωτικό συναίσθημα , διαιρεμένο το ανθρώπινο δυναμικό και εξαντλημένη την χώρα από όποιο πλουτοπαραγωγικό μέσο έχεις την ευθύνη να αντισταθείς …
Ιδίως όταν σε έναν «πόλεμο» που ήδη έχει διαρκέσει 7 χρόνια και έχει πάνω από 50.000 θύματα και πάνω από 500.000 Έλληνες μετανάστες … Έλληνες νέους … την δύναμη του έθνους για το μέλλον!!!……και η εξουσία σου δεν έχει δημιουργήσει ούτε ένα αντίμετρο η μια αντεπίθεση – αντίποινα …τότε ο μόνος που μπορεί και πρεπει να κάνει κάτι είναι ο πολίτης …είσαι εσύ μοναδικά και ξεχωριστά ο καθένας !
Βρίσκεσαι σε κατοχή και είναι ντροπή να μην αντιδράς , προδοσία να κωφεύεις , ατιμία να συμμετέχεις στην όποια πράξη εξυπηρετεί τον εχθρό !
Μέσα στην πυραμίδα που παρακαλάς να σου πετάξει ένα ξεροκόμματο για να ζήσεις εθελοτυφλωντας οτι κατακτήθηκες ξεχνάς πάνω από όλα ότι ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΡΑΝΑΖΙ ΤΗΣ !
Κανένα σύστημα , κανένας μηχανισμός από την αρχή του έως το τέλος του δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν έχουν συμμετοχή όλα τα γρανάζια που υποστηρίζουν την λειτουργία του !
Λες λες λες… εγώ μόνος μου τι να κάνω ; Μα εγώ θα τα αλλάξω ; Ναι εσύ και μην ζητάς κανέναν άλλο …Μόνο εσύ μπορείς να τα αλλάξεις και άσε την νομοτέλεια μετά να φέρει τα αποτελέσματα !
Πραξε την ανυπακοή κάθε μέρα , σταγόνα -σταγόνα , τρόπο τρόπο , υποστήριξε τον Έλληνα και όχι το σύστημα του Έλληνα , κανείς δεν μπορεί να σου πει τίποτα αν δεν «μπορείς » αν θέλεις αλλά τελικά δεν τα «καταφερες¨» να πράξεις όλα όσα σου ζήτησαν οι κατακτητές σου !
Μάθε τους νόμους σου , κανένας δημόσιος αλλα και ιδιωτικος υπάλληλος δεν μπορεί να πάθει κάτι αν αρνηθεί να πράξει παράνομη πράξη !..Τον καλύπτει ο νόμος τους απόλυτα φτάνει να γνωρίζει την αλήθεια και το πόσο παράνομο είναι όλο αυτό το κόλπο γκροσσο!
Από το κεφάλι μέχρι την βάση κατεβαίνει η κάθε εντολή , ένα μόνο γρανάζι σπασμένο ενδιάμεσα και το μηχάνημα αρχίζει να έχει δυσλειτουργία , αρχίζει να έχει ταχυπαλμία …σκέψου!!!!!
Πολλά γρανάζια στην κάθοδο της εντολής τι μπορούν να κάνουν αν θελήσουν να είναι απλά «ανίκανα » να πράξουν την εντολή;
Πήγα να τον βρω αλλά δεν τον βρήκα !..Πήγα να παραδώσω αλλά δεν μπόρεσα να παραδώσω γιατί δεν ήταν εκεί ! εκδόθηκε μεν το χαρτί αλλά δεν έφτασε στον παραλήπτη , …..ΣΚΕΨΟΥ!!!!!!!!!!!!!
Σε ένα πολιτικός ορθό του κόλου στέκομαι εδώ και σε καλω ξεκάθαρα … ζήσε με ανυπακοή σε όλα τα επίπεδα για να υποστηρίξεις την ΖΩΗ και το έθνος !
Όσο για εσάς τους λιμοκοντόρους του νόμου σας λέω ξεκάθαρα ότι το κάλεσμα μου είναι προς τους Έλληνες και την ΕΛΛΑΔΑ και οχι το μόρφωμα και τους μαυρογονατους που εσείς έχετε για υπηκόους !
Κυρ εισαγγελέα δεν καλω το πλήθος προς αναβρασμο , δεν κάλω κάποιους που γνωρίζετε η έχετε την ιδέα του σήμερα του τι είναι ο πολίτης …!
Δεν αναγνωρίζω το πολιτικός ορθό του κόλου που μετάδωσε παγκόσμια ο πολιτισμός της χεστρας σας , δεν αναγνωρίζω τις εννοιολογικές τοποθεσίες που κατακτήσατε στο νου τον ζόμπι πολιτών σας !
Δεν αναγνωρίζω το σημερινό κράτος σας ως έθνος της Ελλάδας αλλά το βλέπω σαν μια εταιρία γεμάτη από ψωμολυσες , μια εταιρία απάτης όπου με δήθεν δημοκρατικούς τρόπους και ένα τσούρμο από στημένους υπαλληλισκους των τραπεζών ξεπούλησατε όλα όσα σαν κληρονομια άφησαν οι πρόγονοι μας !Βλέπω το «κράτος» σας , το σύστημα μας , τους «νόμους» σας σαν την μεγαλύτερη απάτη που υπήρξε ποτέ !
Καλώ λοιπόν το ΕΘΝΟΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ και όχι την ΕΤΑΙΡΙΑ της Ελλάδας να αντισταθεί , καλώ τους ΕΛΛΗΝΕΣ να αντισταθούν και ΟΧΙ τους υπαλληλους η τα «εμπορεύματα» με αφμ «προϊόντος» της εταιρίας σας !
ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ….
Stranger…..Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νομικό Συμβούλιο: «Ανοιχτές» για έλεγχο από την ΑΑΔΕ όλες οι «λίστες»

«Ανοικτές» για τους φορολογικούς ελέγχους που διενεργεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στις λίστες της φοροδιαφυγής (Λαγκάρντ, Μπόργιανς, Εμβασμάτων στο εξωτερικό) θα παραμείνουν όλες οι χρήσεις από το 2006 και μετά, όπως προκύπτει από την σχετική γνωμοδότησή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προς την Αρχή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η γνωμοδότηση έχει παραδοθεί στην Διοίκηση της ΑΑΔΕ προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
 
• Η ΑΑΔΕ θα αποφασίσει για τον αν θα έχει γενική εφαρμογή η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το όριο 5ετίας στην παραγραφή και δεν θα έχει εφαρμογή μόνο για τους διαδίκους.
 
• Η απόφαση του ΣτΕ δεν πλήττει την προθεσμία 10ετούς παραγραφής που προβλέπεται όταν έρχονται υπόψη της φορολογικής διοίκησης νέα στοιχεία, όπως είναι οι διάφορες λίστες φορολογούμενων με εμβάσματα στο εξωτερικό.
 
• Δεν προβλέπεται παραγραφή χρήσης όταν έχει ενεργοποιηθεί η 10ετής προθεσμία παραγραφής με την επίκληση νέων στοιχείων.
 
• Παραμένει μέχρι να κριθεί από τη δικαιοσύνη η 20ετής παραγραφή για τις υποθέσεις φοροδιαφυγής για τις χρήσεις μετά την 1-1-2014.
 
• Η απόφαση του ΣΤΕ, ακόμη και για παραγεγραμμένες χρήσεις, δεν δημιουργεί υποχρέωση του δημοσίου να επιστρέψει ποσά που έχει εισπράξει. Αυτό γίνεται μόνο με αποφάσεις της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών ή των δικαστηρίων.
 πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εισβολή Ρουβίκωνα στη Βουλη- Αιφνιδιάστηκαν οι αστυνομικοί


Ο Ρουβίκωνας στη Βουλή για την Ηριάνα και τον Περικλή
Στο προαύλιο χώρο της Βουλής έφτασε μια ομάδα του Ρουβίκωνα φωνάζοντας συνθήματα και ρίχνοντας τρικάκια υπέρ της απελευθέρωσης της Ηριάνας και του Περικλή.
Τα μέλη του Ρουβίκωνα, αιφνιδίασαν την φρουρά της Βουλής και έφτασαν μέχρι την είσοδο του Κοινοβουλίου από την οποία μπαίνουν οι υπουργοί. Οι πόρτες έκλεισαν και μετά από λίγα λέπτα τα μέλη του Ρουβίκωνα αποχώρησαν με την συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.
Λίγα λεπτά αργότερα τα μέλη της ομάδας "Ρουβίκωνας" ανήρτησαν ανακοίνωση σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου, με την οποία εξαπολύουν σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Δικαιοσύνης, σχετικά με τις υποθέσεις της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μπ.
Μητσοτάκης: να αναζητηθούν ευθύνες
Με ανάρτηση του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε το περιστατικό


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα αναφέρει:
"Στο θέαμα της αστικής δημοκρατίας, στις ταξικά ιδιοτελείς αφηγήσεις μιας φανταστικής συνταγματικής νομιμότητας υπάρχει αυτό που λέμε "διάκριση εξουσιών". Σε αυτή τη μακρινή ουτοπία λοιπόν, κοινοβούλιο, κυβέρνηση και δικαστές είναι τρία διαφορετικά σώματα, ανεξάρτητα μεταξύ τους, με δικούς τους κανόνες και όρια που καθορίζει το σύνταγμα.
Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που να πιστεύουν όχι μόνο ότι κάτι τέτοιο ισχύει αλλά θα μπορούσε ποτέ να ισχύσει; Να πιστεύουν δηλαδή ότι η νομοθεσία θα είναι ανεξάρτητη από την κυβέρνηση που υλοποιεί τους νόμους και ότι αυτοί που επιβλέπουν αυτούς τους νόμους θα είναι επίσης ανεξάρτητοι; Ούτε στην Ελλάδα ούτε σε κανένα σημείο του κόσμου, οποτεδήποτε, η πολιτική εξουσία δεν θα τριχοτομηθεί αυτοαναιρούμενη σε καπετανάτα ειδικών καθηκόντων. Η πολιτική εξουσία, το κράτος, από όσες κλίκες κι αν αποτελείται, είναι ενιαία και αδιαίρετη ως προς τις στρατηγικές της επιλογές απέναντι στην κοινωνική βάση. Ήταν, είναι και θα είναι μέχρι να την ξεφορτωθούμε μαζί με την οικονομική τάξη με την οποία διαπλέκεται.
Κι αυτό ο σύριζα το γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Σαν ένα κόμμα που ανέκαθεν είχε το ένα πόδι του να πλατσουρίζει στο πεζοδρόμιο και το άλλο του πόδι στέρεα βυθισμένο στον αστικοδημοκρατικό βάλτο, ξέρει τους κανόνες του παιχνιδιού. Επιπλέον ως απόγονος μιας φαντεζί ξεπουλημένης ευρωκομμουνιστικής αριστεράς διατηρεί την παράδοση μιάς συγκινησιακά φορτισμένης δημοκρατικής ρητορικής, γεμάτη με αυθεντικό κοπανιστό αέρα. "Είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος" μας έλεγαν και δεν έχουμε λόγο να διαφωνήσουμε. Κάθε λέξη πράγματι, ακόμα και αυτές που δεν γράφονται αλλά εννοούνται.
Αυτές τις μέρες ζούμε μια ακόμα δημοκρατική σαπουνόπερα με διακύβευμα την υποτιθέμενη "ανεξαρτησία της δικαιοσύνης". Η μεγαλύτερη ειρωνεία ήταν ότι σε αυτό το παιχνίδι όλες οι καθεστωτικές δυνάμεις, με τον Σύριζα πρώτο, ενέπλεξαν μια διωκόμενη από τους ίδιους, την Ηριάννα που ξαφνικά βρέθηκε όχι μόνο με 13 χρόνια ποινή αλλά και να πρωταγωνιστεί σε ένα έργο που οι διώκτες της μεταμφιέζονται σε υπερασπιστές της. Η φάση με τη χρήση του DNA και τον αντιτρομοκρατικό νόμο είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα που μας δείχνουν πόσο ενιαία, και χωρίς κανενός είδους διακρίσεις είναι η πολιτική εξουσία.
Η Ηριάννα, όπως και ο Θεοφίλου, όπως και ο Σεϊσίδης, όπως τόσοι άλλοι, καταλήγουν βαθιά στη φυλακή γιατί το κράτος, ικανοποιώντας τις δικές του ανάγκες αλλά και τις διεθνείς πιέσεις, φροντίζει να νομοθετήσει τη χρήση ενός απίθανου πολυεργαλείου ενοχοποίησης, του DNA. Η κυβέρνηση στη συνέχεια μεταφέρει αυτή την πραγματικότητα στους μηχανισμούς καταστολής και οι δικαστές ρίχνουν τις ποινές. Ένα επιτυχημένο κλειστό σύστημα. Η διάκριση των εξουσιών υπάρχει μόνο και μόνο για μοιραστούν οι ευθύνες, έτσι που τελικά, για την υπόθεση της κάθε Ηριάννας κανείς να μην έχει ευθύνη. Όταν ακούμε στελέχη της κυβέρνησης να αμφισβητούν ξαφνικά τον τρόπο χρήσης του DNA που ως φάμπρικα κλείνει φυλακή αγωνιστές, δεν μπορούμε παρα να γελάσουμε.Μας κοροϊδεύουν με τον παραδοσιακό τρόπο που το κάνει πάντα η σοσιαλδημοκρατία.
Αλλά η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Πριν καν προλάβει κάποιος (όχι εμείς πάντως), με πίστη στη δημοκρατία να πει "αν δεν σας αρέσουν οι αποφάσεις των δικαστών αλλάξτε το νόμο" βγαίνει ο Κοντονής και ανακοινώνει (για να το πάρει πίσω γρήγορα σαν βρεγμένη αλλά και υπομονετική γάτα) επέκταση του αντιτρομοκρατικού νόμου με οργουελιανές διατάξεις που στοχεύουν απευθείας στο πολιτικό φρόνημα. Και πριν από αυτό οι δικαστικές αρχές έχουν έμπρακτα υιοθετήσει την άτυπη απαίτηση μετάνοιας από τους πολιτικούς κρατούμενους για να τους χορηγήσουν όσα δικαιούνται όλοι οι κρατούμενοι, ανάμεσα στα οποία και οι άδειες. Κάτι που δεν αποφάσισε υποτίθεται κανένα νομοθετικό σώμα, καμιά κυβέρνηση, αλλά παρόλα αυτά δεν κατήγγειλε κανένας τους παρά τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες που γίνονται.
Είναι λοιπόν όλοι μαζί. Απέναντι στην κοινωνία και τους αγώνες της. Η σαπουνόπερα περί δικαιοσύνης δεν είναι τίποτα άλλο από πάλη ανάμεσα σε κλίκες που διατρέχουν το κράτος κι έχουν αντίκρυσμα σε μερίδες της αστικής τάξης. Απλά ο Σύριζα θέλει να βάλει πόδι σε ένα παραδοσιακό δεξιό κάστρο νομής εξουσίας και η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται λυσσασμένα να τον εμποδίσει. Και σε αυτή τη μάχη θα εμπλέξουν, είτε ως " υποστηρικτές" είτε ως δήμιοί τους, και αυτούς που τους αντιμάχονται. Για ποιόν, δικαστή, βουλευτή ή υπουργό έχει σημασία που δεκάδες επιστήμονες, ινστιτούτα και πανεπιστήμια έχουν ορίσει την αναξιοπιστία του DNA ως στοιχείο ενοχοποίησης; Για ποιόν έχουν πια σημασία οι προεκλογικές υποσχέσεις για κατάργηση του αντιτρομοκρατικού νόμου; Για ποιόν τα υποτιθέμενα δικαιώματα;
Αυτό που τους νοιάζει είναι το καθεστώς, ο εαυτός τους. Αυτό που νοιάζει εμάς όμως είναι τα 13 χρόνια φυλακή της Ηριάννας, τα 5 χρόνια φυλακή που έβγαλε ο Θεοφίλου πριν αθωωθεί (ενώ προσπαθούσαν να του φορέσουν και ισόβια)... Μας νοιάζουν τα δικαιώματα των πολιτικών κρατούμενων, το δικαίωμά τους στην άδεια. Μας νοιάζει η σιωπή μιας αμήχανης κοινωνίας, που λίγο αποφασίζει να φωνάξει και ο τροχός ξαφνικά γυρίζει.
Να μην έχει αμφιβολία κανείς. Χωρίς το κύμα αλληλεγγύης ο Θεοφίλου θα είχε ισόβια. Η Ηριάννα δεν θα είχε καμία ελπίδα. Κι αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει στη μικροκλίμακα της καταστολής ισχύει για τα πάντα. Ό,τι δεν διεκδικούμε το χάνουμε. Όπου σιωπούμε θαβόμαστε στη σιωπή.
Η Ηριάννα είναι ακόμα φυλακή. Οι πολιτικοί κρατούμενοι ακόμα δεν παίρνουν άδειες.
Και εμείς κάνουμε αυτή την παρέμβαση για να πούμε και στους ανθρώπους της κοινωνικής και ταξικής μας θέσης ότι πρέπει να υψώσουμε τον τόνο της φωνής. Πολύ περισσότερο. Και για την Ηριάννα, και για τους πολιτικούς κρατούμενους και για τα πάντα.
Aναρχική ομάδα Ρουβίκωνας".

Σημειώνεται ότι με εντολή του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, κατόπιν συνεννόησης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, τα μέλη του Ρουβίκωνα αφέθησαν ελεύθερα αφού πρώτα τους πήραν τα στοιχεία.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το μεγαλύτερο ιατρικό σκάνδαλο για τα οπιούχα στις ΗΠΑ

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι συνελήφθησαν σε μεγάλη ομοσπονδιακή καταστολή κατά της απάτης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Εκτός από την αντιμετώπιση της δόλιας χρέωσης, η δράση επιδιώκει την καταπολέμηση της κατάχρησης οπιοειδών, η οποία σκοτώνει πάνω από 50.000 Αμερικανούς κάθε χρόνο.

“Στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα σε εγκληματίες σε όλη αυτή τη χώρα. Θα σας βρούμε, θα σας οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη και θα πληρώσετε πολύ υψηλό τίμημα για αυτό που κάνατε “, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Jeff Sessions σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη, περιγράφοντας τη δράση που περιλάμβανε πάνω από 1.000 φορείς επιβολής του νόμου σε 30 πολιτείες των ΗΠΑ.

Η φετινή επιχείρηση έχει οδηγήσει σε συλλήψεις 412 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων 56 ιατρών, οι οποίοι κατηγορούνται για εξαπάτηση φορολογουμένων περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσαν οι συνεδρίες. Περισσότεροι από 200 πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης βρίσκονται στη διαδικασία αναστολής ή απαγόρευσης συμμετοχής σε ομοσπονδιακά προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης, όπως η Medicare και η Medicaid.

Οι συνεδρίες ανέφεραν το παράδειγμα μιας ομάδας στο Μίτσιγκαν, συμπεριλαμβανομένων έξι ιατρών, οι οποίοι τιμολόγησαν το Medicare για 164 εκατομμύρια δολάρια σε ψευδείς ισχυρισμούς, συνταγογραφώντας περιττά οπιοειδή. Μια κλινική στο Palm Beach της Φλόριντα χρεώνει $ 58 για δόλιες θεραπείες, ενώ μια άλλη στο Χιούστον του Τέξας έγραψε ψευδείς συνταγές για μετρητά. Ένας γιατρός έδωσε 12.000 συνταγές για δύο εκατομμύρια παράνομες δόσεις οπιοειδών, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα.

Τέσσερις στους πέντε νέους χρήστες ηρωίνης κάνουν την αρχή τους με συνταγογραφημένα παυσίπονα, είπε ο επικεφαλής της διοίκησης για την επιβολή φαρμάκων (DEA), Τσακ Ρόζενμπεργκ. Οι κυβερνητικές στατιστικές δείχνουν 600 νέους χρήστες ηρωίνης κάθε μέρα και οι υπερβολικές δόσεις οπιοειδών έχουν ξεπεράσει τις 50.000 ετησίως – αυτός είναι ο αριθμός που έδειξε στους δημοσιογράφους, ζητώντας τους να φανταστούν το μακελειό που έγινε στο νυχτερινό κέντρο Pulse να γίνεται τρεις φορές την ημέρα, κάθε μέρα, για ένα χρόνο.

«Η πρόληψη του εθισμού είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους, υποστηρίζοντας την επιστροφή σε προγράμματα που είχαν καλά αποτελέσματα τη δεκαετία του 1980 και του 1990 και ότι η θεραπεία φαίνεται να είναι η λιγότερο αποτελεσματική επιλογή.

Ο Υπεύθυνος για την Υγεία και τις Υπηρεσίες Υγείας (HHS) Τομ Πράις, ωστόσο, ήταν “αισιόδοξος για τις δυνατότητες θεραπείας”, αναπτύσσοντας ένα εμβόλιο για τον εθισμό (σ.σ. δεν έχουν το Θεό τους μερικοί!) που ετοιμάζουν τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) και μερικά παυσίπονα φάρμακα που δεν φέρνουν ευφορία, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση φέρει κάποια ευθύνη για την κρίση των οπιούχων, είπε και ο Πράις, επειδή οι κατευθυντήριες γραμμές για τον πόνο της Ουάσιγκτον πριν από 20 χρόνια ενθάρρυναν τους γιατρούς να υπερκαλύψουν τα οπιοειδή. Η αναστροφή των υπερβολικών δόσεων από μόνη της δεν αρκεί, ανέφερε, επικαλούμενος την ιστορία ενός πυροσβεστικού σταθμού στη Δυτική Βιρτζίνια που χορήγησε το φάρμακο αναστροφής υπερβολικής δόσης σε μια νεαρή γυναίκα τρεις φορές σε μια μέρα, επειδή δεν είχε σταλεί ποτέ σε θεραπευτικό κέντρο.

Ο Ρόζενμπεργκ κάλεσε τους Αμερικανούς να καθαρίσουν τα ντουλάπια φαρμάκων τους, καθώς οι περισσότεροι τοξικομανείς ξεκινούν από χάπια τα οποία παίρνουν από κάποιον ως νόμιμα παυσίπονα. Η DEA πραγματοποιεί μια εθνική ανάληψη φαρμάκων δύο φορές το χρόνο και τον Απρίλιο αυτό πήρε 900.000 λίβρες φαρμάκων σε 5.500 μέρη σε όλες τις ΗΠΑ, δήλωσε.

Πάνω από 300 πράκτορες από το γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Υγείας συμμετείχαν στην καταστολή, μαζί με 30 κρατικές μονάδες απάτης της Medicare και 370 πράκτορες του FBI.πηγή: RT


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτός θα είναι ο φετινός ΕΝΦΙΑ...

Ζεσταίνουν τα… πιεστήρια στο υπουργείο Οικονομικών για να τυπώσουν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Μετά  την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων όλο το βάρος του ανθρώπινου δυναμικού της πληροφορικής του ΥΠΟΙΚ πέφτει στον υπολογισμό του νέου ΕΝΦΙΑ και της έκδοσης των νέων εκκαθαριστικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr τα νέα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων πρόκειται να εκδοθούν και να φορτωθούν στο taxisnet εντός του Αυγούστου, πιθανότατα τις τελευταίες δυο εβδομάδες του μήνα. Ο φόρος, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, πρόκειται να πληρωθεί σε τέσσερις μηνιαίες δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο. Συνολικά πρόκειται να εκδοθούν περίπου 6,3 εκατομμύρια εκκαθαριστικά, όσοι είναι και οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα.

Τα SOS


Στελέχη της φορολογικής διοίκησης σημειώνουν ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει στο διάστημα των μερικών εβδομάδων που απομένουν έως την έκδοση των νέων εκκαθαριστικών προκειμένου να διορθώσουν τυχόν λάθη που έχουν στο Ε9 και οδηγούν στη βεβαίωση διαφορετικού φόρου από αυτόν που πραγματικά αναλογεί στους φορολογούμενους.

Σημειώνουν ότι η διόρθωση των λαθών θα πρέπει να γίνει όχι μόνο στο Ε9 του 2017 αλλά σε όλα τα τελευταία πέντε έτη καθώς θα είναι πολύ πιο εύκολη η έκδοση του πιστοποιητικού καταβολής του ΕΝΦΙΑ στην περίπτωση που ο φορολογούμενος επιλέξει να προχωρήσει στην πώληση κάποιου ακινήτου του. Το πρόστιμο για τη διορθωτική δήλωση Ε9 είναι 100 ευρώ ανεξαρτήτως του αριθμού των ετών που διορθώνονται εφόσον οι διορθώσεις αφορούν στα ίδια ακίνητα για όλα τα έτη.

Υπάρχει η δυνατότητα να γλιτώσει ο φορολογούμενος το πρόστιμο των 100 ευρώ εφόσον εντάξει τις διορθώσεις στη ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων.Χρειάζεται όμως προσοχή διότι σε αυτήν την περίπτωση δεν θα έχει τη δυνατότητα στο μέλλον, εφόσον έχει κάνει λάθος, να υποβάλλει νέα διορθωτική δήλωση Ε9 που θα μειώνει τη φορολογική αξία των ακινήτων του.

Από τα εκκαθαριστικά το ΕΝΦΙΑ θα βεβαιωθεί συνολικό ποσό φόρου περίπου 3,5 δισ. ευρώ από τα οποία τα περίπου 2,65 δισ. ευρώ αναμένεται να εισπραχθούν εμπρόθεσμα.

Οι εκπτώσεις- απαλλαγές
Κρίσιμη λεπτομέρεια είναι ότι οι εκπτώσεις του ΕΝΦΙΑ φέτος θα δοθούν μόνο σε όσους τις δικαιούνται με βάση τα εισοδήματα που δήλωσαν με τις εμπρόθεσμες δηλώσεις Ε1. Ακόμη και αν δοθεί η έκπτωση με βάση εισοδήματα που δηλώθηκαν σε τροποποιητικές δηλώσεις, έως τον Φεβρουάριο 2017 θα ακολουθήσει νέα εκκαθάριση και η έκπτωση θα ακυρωθεί.

Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία δικαιούχος απαλλαγής από το 50% του ΕΝΦΙΑ είναι κάθε φορολογούμενος που:

α) Το "συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα" του προηγούμενου έτους δεν έχει υπερβεί τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή την σύζυγο και για κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.

β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων τα οποία κατέχει ο φορολογούμενος και τα λοιπά μέλη της οικογένειάς του δεν υπερέβαινε τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

γ) Η συνολική αντικειμενική αξία των κτισμάτων και των εντός σχεδίων πόλεων οικοπέδων που κατέχει ο φορολογούμενος ή η οικογένειά του δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ αν πρόκειται για άγαμο, τα 150.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο χωρίς παιδιά και τα 200.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο με ένα ή δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ δικαιούνται οικογένειες τρίτεκνες ή πολύτεκνες ή περιλαμβάνουν ανάπηρα άτομα κατά ποσοστά 80% και υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Το "συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα" του προηγούμενου έτους, δεν έχει υπερβεί τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή την σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και

β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ο υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα...capital.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δύο κάρτες και ένα επαναφορτιζόμενο εισιτήριο στην μάχη του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Ένα πολλαπλό εισιτήριο, το ATH.ENA Τicket που απευθύνεται σε περιστασιακούς επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών και μία κάρτα, την ATH.ENA Card, η οποία θα υποκαταστήσει, τις υφιστάμενες μηνιαίες και ετήσιες κάρτες, αλλά και τα μειωμένα και τα ελευθέρας αποτελούν τα όπλα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου του ΟΑΣΑ.
Η κάρτα, για την οποία υπάρχει ακόμη σε εκκρεμότητα η διευθέτηση του θέματος μετά την εισήγηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την χρήση των προσωπικών στοιχείων των κατόχων (π.χ ΑΜΚΑ), θα εκδίδεται σε δύο τύπους: την προσωποποιημένη με όλα τα στοιχεία του επιβάτη και την απρόσωπη, η οποία θα υποστηρίζει όλα τα είδη κομίστρου αλλά θα είναι αξίας έως 25 ευρώ και αν χαθεί δεν θα αντικαθίσταται και δεν θα αποζημιώνεται.
Οι επιβάτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η αγορά του απλού (πολλαπλού) εισιτηρίου θα έχει αρχικά κόστος 4,5 ευρώ περιλαμβάνοντας αξία για ημερήσια κατανάλωση. Με την επαναφόρτιση του εισιτηρίου ο κάτοχος μπορεί να φορτώσει στο προϊόν την αξία ενός συμβατικού εισιτηρίου που είναι το 1,4 ευρώ.
Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, μέχρι σήμερα, έχουν διατεθεί 510.000 «έξυπνα» εισιτήρια και ανώνυμες κάρτες (λεωφορεία – τρόλεϊ), από τα οποία τα 400.000 από την ΟΣΥ και τα 110.000 από τη ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός), εκ των οποίων τα 15.000 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Τα έσοδα έχουν ξεπεράσει τα 2 εκατ. Ευρώ.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό στις πωλήσεις ηλεκτρονικού εισιτηρίου παρουσιάζεται αύξηση 14,6% τον Ιούνιο, σε σχέση με τις πωλήσεις του προηγούμενου μήνα (Μάιος 2017). Τα συνολικά έσοδα (χάρτινου και ηλεκτρονικού) προϊόντων κομίστρου, του Ιουνίου , εμφάνισαν αύξηση της τάξης του 3,22%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους.
Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα λειτουργήσει παράλληλα με τα συμβατικά εισιτήρια τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του χρόνου, καθώς το βάρος του ΟΑΣΑ θα πέσει στην εκπαίδευση του προσωπικού των συγκοινωνιών αλλά και του επιβατικού κοινού. Άλλωστε στην σύμβαση παραχώρησης ως μάξιμουμ χρόνος μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο περιγράφονται τα δύο χρόνια.
Οι ενέργειες κατασκευής
Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση πυλών σε όλο το δίκτυο του ΟΑΣΑ (γραμμές 1 του Ηλεκτρικού, 2 και 3 του Μετρό, στους σταθμούς Παλλήνη, Κάντζα, Κορωπί και Αεροδρόμιο του Προαστιακού και στο στόλο λεωφορείων και τρόλεϊ). Σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση πυλών στους υπόλοιπους σταθμούς του Προαστιακού. Επίσης ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του εξοπλισμού και από το σταθμό Αεροδρομίου, στον οποίο διατίθενται αποκλειστικά «έξυπνα» εισιτήρια και κάρτες.
Σήμερα, έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν 250 μηχανήματα αυτόματης πώλησης, εξοπλισμός πώλησης εκδοτηρίων.
Έχουν εγκατασταθεί επίσης και λειτουργούν τα νέα μηχανήματα Αυτόματης Έκδοσης στις γραμμές 1,2,3, ΤΡΑΜ και Αεροδρόμιο, καθώς και σε σημεία της πόλης (ΚΤΕΛ κ.λ.π.) και τα τερματικά έκδοσης καρτών της ΟΣΥ σε σταθμούς των γραμμών 1,2 και 3 της ΣΤΑΣΥ. Με τον τρόπο αυτό, θα υπάρχουν κέντρα έκδοσης «έξυπνων» καρτών σε 31 από τους 61 σταθμούς των γραμμών 1,2 και 3.
Ενέργειες Λειτουργίας
-Λειτουργούν όλες οι πύλες των γραμμών 1,2,3 της ΣΤΑΣΥ και του αεροδρομίου και επικυρώνουν τα ηλεκτρονικά εισιτήρια.
-Λειτουργούν όλα τα Αυτόματα Μηχανήματα και εκδίδουν και επαναφορτίζουν εισιτήρια και κάρτες.
-Όλα τα εκδοτήρια της σταθμών 1,2,3 εκδίδουν και επαναφορτίζουν εισιτήρια και κάρτες.
-Λεωφορεία/ τρόλεϊ / ΤΡΑΜ. Όλα τα οχήματα έχουν εγκατεστημένο εξοπλισμό επικύρωσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο οποίος βρίσκεται σε λειτουργία
-Όλες οι γραμμές της ΟΣΥ από το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ (γραμμές Χ) εκδίδουν μόνο ηλεκτρονικό εισιτήριο
-Το εκδοτήριο της ΣΤΑΣΥ στο Αεροδρόμιο εκδίδει μόνο ηλεκτρονικό εισιτήριο.
-Έχει υλοποιηθεί και διατίθεται από τον παραπάνω εξοπλισμό, η βάση προϊόντων του ΟΑΣΑ (ανώνυμες κάρτες, εισιτήρια 5 διαδρομών 90 λεπτών, αποθηκευμένη αξία).
-Από την έναρξη λειτουργίας του ΑΣΣΚ διατίθενται από τα εκδοτήρια του συστήματος «έξυπνα» εισιτήρια και ανώνυμες «έξυπνες» κάρτες (πακέτο 5 εισιτηρίων αξίας 1,40 ευρώ, ημερήσιο αξίας 4,5 ευρώ, 3 ημερών/τουριστικό, 5 ημερών, όλα τα εισιτήρια αεροδρομίου λεωφορείου ή Μετρό, τα ομαδικά εισιτήρια αεροδρομίου Μετρό 2-3 ατόμων και μετ' επιστροφής).
Για την εξυπηρέτηση των επιβατών, στις ανώνυμες κάρτες υπάρχει η δυνατότητα φόρτωσης και αποθηκευμένης αξίας.
Με την έκδοση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που έχει προταθεί από τον ΟΑΣΑ, θα διατίθεται από τον εξοπλισμό πώλησης του ΑΣΣΚ το πακέτο εισιτηρίων 10 + 1 δώρο.
Σημεία έκδοσης «έξυπνων» εισιτηρίων και καρτών
Οι επιβάτες μπορούν να εξυπηρετηθούν στα παρακάτω σημεία των ΟΣΥ & ΣΤΑΣΥ, από τα οποία διατίθενται & επαναφορτίζονται «έξυπνα» εισιτήρια κάρτες:
1
2
Επίσης, εγκαθίστανται σταδιακά, με βάση τη ζήτηση, 600 συσκευές POS σε επιλεγμένα σημεία πώλησης

Από τα σημεία αυτά, θα διατίθενται έξυπνα εισιτήρια και θα επαναφορτίζονται και οι «έξυπνες» κάρτες με τα διαθέσιμα προϊόντα κομίστρου του ΟΑΣΑ.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!