EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Ποιοι απειλούν τον πλανήτη με «κάθαρση» και τι συμβαίνει την ίδια ώρα στην Ελλάδα

Του Κίμωνα Χαραλάμπους


Η Νέα Τάξη προσπαθεί να παγιώσει μία αριστερόστροφη παγκόσμια εξουσία σοβιετικού τύπου και ήδη γνωστοί εκπρόσωποί της βγαίνουν στο προσκήνιο, καλώντας σε «κάθαρση» εναντίον αυτών  που δεν συμφωνούν με αυτή την εξέλιξη.
Συγκεκριμένα, ο συνεργάτης και αρθρογράφος της Huffington Post, Dan Arel, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την φίμωση της ελεύθερης άποψης, απάντησε:
«Αχ Paul, όταν η Αριστερά ξεκινήσει την κάθαρσή της, θα είναι πολύ διαφορετικά όλα από αυτά τώρα»,εννοώντας πως η «κάθαρση» θα είναι κάτι χειρότερο από την φίμωση της ελεύθερης έκφρασης των σκέψεων μας.


Όταν ρωτήθηκε πάλι από τον δημοσιογράφο τι εννοεί με τον όρο «κάθαρση» και αν η ανάρτησή του συνιστά απειλή βίας, ο Arel διέγραψε το tweet και απάντησε:
«Οι Ναζί έχουν έλλειψη φαντασίας», με άλλα λόγια δεν φαντάζεστε τι σας περιμένει, αποκαλώντας προφανώς όλους όσους δεν συμφωνούν με την πολιτική των παγκοσμιοποιητών «ναζί», όπως παλιά οι τότε αντιφρονούντες ονομάζονταν κομμουνιστές, άσχετα εν ήταν ή όχι.
Τι σημαίνει λοιπόν «κάθαρση»; Στρατόπεδα συγκέντρωσης; Συλλήψεις; Βασανιστήρια; Εκτελέσεις; Πόσο μπορεί να δουλέψει άραγε η φαντασία μας;
Στην Ελλάδα δεν πολυασχολούμαστε με όλα αυτά, καθώς η προσοχή είναι στραμμένη στην απόκτηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που απλόχερα δίνεται στους «καλούς υπηκόους».
Πάνω από 3.000 άνθρωποι στην Κρήτη έκαναν αίτηση για χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε μόλις ένα μήνα!
Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούνιο πέρασαν το κατώφλι του ΟΑΕΔ 3.163 άτομα τα οποία βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς δουλειά με σκοπό να πάρουν το επίδομα της ανεργίας μέχρι να βρουν κάποια εργασία.
Μάλιστα, κατά τον ίδιο μήνα οι, συνολικά, άνεργοι στην Κρήτη είναι 27.983, αριθμός που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση αν αναλογιστεί κανείς ότι βρισκόμαστε εν μέσω της τουριστικής σεζόν.

Δείτε τους σχετικούς πίνακες:πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πως καταστράφηκε ολοσχερώς η αρχαία Σπάρτη

Τον χειμώνα του 1724 δύο άντρες έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη, απεσταλμένοι του Βασιλιά Λουδοβίκου 15ου.

Ήταν ο Μισέλ Φουρμόν, Γάλλος ιερωμένος που δίδασκε στο Γαλλικό Κολλέγιο του Παρισίου και ο Φρανσουά Σεβίν, επίσης ιερωμένος και φιλόλογος.

Αποστολή τους ήταν η συλλογή αρχαίων συγγραμμάτων και επιγραφών από τον ελλαδικό χώρο.
Δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες άδειες που θα τους επέτρεπαν να εξερευνήσουν τις αρχαιότητες. Οι Τούρκοι δεν τα θεωρούσαν κληρονομιά τους και δεν ήταν δύσκολοι, αρκεί το μπαξίσι να ήταν γενναίο.

Ο Σεβίν ήρθε σε επαφή με τον Πατριάρχη, ο οποίος τον κατεύθυνε προς τις πλουσιότερες βιβλιοθήκες της Κωνσταντινούπολης και στρώθηκε στη δουλειά.

Ο Φουρμόν, όμως, δεν αρκέστηκε στα βυζαντινά χειρόγραφα και τις μουχλιασμένες βιβλιοθήκες. Ήθελε να δοξάσει τη Γαλλία και τον Βασιλιά όσο κανείς άλλος και ήξερε με ποιο τρόπο θα το κατάφερνε.
Θα ξέθαβε τις αρχαιότερες και πιο δυσεύρετες επιγραφές από τα λαμπρότερα μνημεία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. Ό,τι δεν μπορούσε να πάρει μαζί του, θα το κατέστρεφε, τάχα για να το σώσει από τους αρχαιοκάπηλους και τους «αμόρφωτους» ντόπιους. Αν δεν μπορούσε να τα έχει ο ίδιος, δεν ήθελε να τα είχε κανείς. Έτσι ξεκίνησε μία από τις πιο άγριες και παράλογες καταστροφές αρχαίων μνημείων στην Ελλάδα.

Το Φεβρουάριο του 1730, ο Φουρμόν πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στη Μάνη. Εγκαταστάθηκε στη Ζαρνάτα και δεν προχώρησε στο εσωτερικό της περιοχής, γιατί τον φόβιζαν οι οπλοφορούσες γυναίκες και η αγριότητα των κατοίκων, που διψούσαν για ελευθερία και αίμα. Στις επιστολές του, ο ιερωμένος περιέγραψε τους Μανιάτες με τα χείριστα λόγια: «Έφυγα από την βάρβαρη πατρίδα τους χωρίς να αποκομίσω τίποτε το αξιόλογο, τίποτε για να βγουν τουλάχιστον τα έξοδά μου».
Για να εκδικηθεί το «σκυλολόι», όπως αποκάλεσε τους ντόπιους, αποφάσισε να καταστρέψει ολοσχερώς τα αριστουργήματα των προγόνων τους.

Δυστυχώς, επέλεξε την Αρχαία Σπάρτη. «Την έσβησα, την κατέσκαψα, την εκθεμελίωσα, δεν της άφησα λίθο επί λίθου», έγραφε χαιρέκακα σε επιστολή του. Η περιγραφή του ήταν απολύτως ρεαλιστική. Ο Φουρμόν και δεκάδες εργάτες δούλευαν πυρετωδώς για ένα μήνα και δεν άφησαν τίποτα όρθιο.

Συγκέντρωσε περισσότερες από 300 επιγραφές, τις αντέγραψε και όσες βρίσκονταν σε καλή κατάσταση τις φόρτωσε σε πλοία για τη Γαλλία.
Οι πληροφορίες που αναφέρονταν στις επιγραφές ήταν ανεκτίμητης αξίας. Ονόματα Εφόρων, Γυμνασιαρχών, Αγορανόμων, φιλοσόφων, ιατρών, ποιητών, ρητόρων, διάσημων γυναικών, ψηφίσματα της Γερουσίας, ακόμα και τη Ρήτρα του Λυκούργου. «Είμαι ικανοποιημένος», έγραφε, «διότι απέκτησα από αυτό το ταξίδι πράγματα ικανά να θαμπώσουν όλους τους σοφούς». Με περηφάνια έγραφε ότι διέλυσε αυτά που ακόμα και οι Βενετοί είχαν σεβαστεί και για χιλιάδες χρόνια κανείς δεν είχε τολμήσει να αγγίξει. Μετά τη Σπάρτη, σειρά είχαν οι Αμύκλες, όπου κατεδάφισε τον ναό του Απόλλωνα. Μόνο οι Μυκήνες γλίτωσαν, γιατί οι ογκόλιθοι ήταν τόσο τεράστιοι που δεν μπόρεσε να τους ξεθεμελιώσει.

Ο θαυμασμός του Φουρμόν για τον αρχαίο πολιτισμό συνοδευόταν από μία αδυσώπητη μανία καταστροφής. Οτιδήποτε δεν μπορούσε να μεταφέρει στη Γαλλία, ήθελε να το εξαφανίσει από προσώπου γης για να μην το απολαύσει κανείς άλλος. Η άρρωστη μεγαλομανία του ικανοποιούνταν μόνο όταν κατέστρεφε τα λαμπρότερα μνημεία, γιατί ένιωθε ότι μόνο αυτός είχε τη δύναμη να το κάνει. Φαντασιωνόταν ότι το όνομά του θα γινόταν γνωστό σε όλη την Ευρώπη και θα τον υμνούσαν για αιώνες: «Ο αντίλαλος θα ακουστεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν γκρεμίζει κανείς δύο και τρεις πολιτείες χωρίς θόρυβο. Εγώ τις κατέσκαψα, ενώ οι παλαιότεροι περιηγητές έρχονταν μόνο για να τις ανακαλύψουν».

Βέβαια δεν ξεχνούσε να δοξάσει τον Βασιλιά και τη Γαλλία για το συμφέρον του οποίου δούλευε. Ο λατρεία του προς το Λουδοβίκο τον τύφλωνε και τον οδηγούσε σε ακραίες πράξεις: «Η ευσέβειά μου έφτασε στο σημείο να μην αφήσω σε ησυχία ούτε την τέφρα των βασιλιάδων τους. Εσκόρπισα στον άνεμο την τέφρα του Αγησιλάου, εισήλθα στον τάφο του Λυσάνδρου και ανεκάλυψα τον τάφο του Ορέστου. Το έκανα για τη Γαλλία, για την Αυτού εξοχότητα. Αυτό αποτελεί για μένα μια νέα δόξα».


mixanitouxronou

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Να τους πάρουν με ….τα αυγά.

Σε μεγάλη κινητοποίηση οι αρχές σε Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο, εξαιτίας των φόβων για εξάπλωση στην αγορά τοξικών αυγών καθώς αποκαλύφτηκαν μεγάλα επίπεδα του εντομοκτόνου «fiproni» σε αυτά.


Περίπου 180 αγροκτήματα έκλεισαν προσωρινά στην Ολλανδία . Πάνω από ένα εκατομμύριο αυγά με προορισμό την Γερμανία ανακλήθηκαν στα ολλανδικά σύνορα στις αρχές της εβδομάδας.

Έλεγχοι στα περιττώματα, το αίμα και τα αυγά των πουλιών έδειξαν υψηλά επίπεδα του fipronil απαγορευμένο για την χρήση σε ζώα που προορίζονται για κατανάλωση. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η υψηλής τοξικότητας ουσία μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο συκώτι, τον θυρεοειδή αδένα και τα νεφρά, εάν καταναλωθεί σε ικανές ποσότητες για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Στο Βέλγιο οι αρχές ερευνούν την λίστα πελατών δυο εταιρειών στην Φλαμανδία που ειδικεύονται στην παραγωγή και την πώληση εντομοκτόνων. Ο φόβος τους είναι στο εντομοκτόνο που χρησιμοποιείται νόμιμα στα πουλερικά έχει προστεθεί η παράνομη ουσία για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του.


Σύμφωνα με ολλανδική εφημερίδα, είναι πιθανό η μια από αυτές τις εταιρείες να είχε πελάτες στην Βρετανία, την Γαλλία και την Πολωνία, παρότι δεν υπάρχουν ακόμα αποδείξεις ότι μολυσμένα αυγά έχουν διοχετευτεί σε αυτές τις χώρες.


Από την άλλη επίσης, ολλανδικά μέσα αναφέρουν ότι το παράνομο τοξικό κοκτέιλ χρησιμοποιείται σε αγροκτήματα της χώρας για περισσότερο από ένα χρόνο και όπως δήλωσε στην εφημερίδα η ολλανδική υπηρεσία για την ασφάλεια των τροφίμων (NVWA), δεν είναι σαφές εάν μολυσμένα αυγά διοχετεύονταν στην αγορά όλο αυτό το διάστημα. «Δεν έχουμε τρόπο να το ελέγξουμε αφού τα αυγά έχουν καταναλωθεί» παραδέχθηκαν οι αρμόδιοι.


Την Δευτέρα ωστόσο, η NVWA προειδοποίησε τους Ολλανδούς καταναλωτές ότι μια παρτίδα αυγών «περιείχαν τόσο υψηλά επίπεδα fipronil που η κατανάλωση τους εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο για την δημόσιο υγεία» και συμβούλευσε αυγά από τουλάχιστον 27 αγροκτήματα να μην δίνονται σε παιδιά.


Το μέγεθος του σκανδάλου δεν είναι ακόμα σαφές, καθώς δεν είναι γνωστό πόσα αγροκτήματα εμπλέκονται στην υπόθεση και η εξέταση 600 δειγμάτων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί»


Στην Ολλανδία υπάρχουν περίπου 1000 αγροκτήματα με πουλερικά που παράγουν 11 δισ. αυγά τον χρόνο, από τα οποία τουλάχιστον τα μισά εξάγονται κυρίως στην Γερμανία.


Την Δευτέρα ανακλήθηκαν στο γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας περίπου 900.000 αυγά που είχαν εισαχθεί από το Βέλγιο καθώς οι έλεγχοι έδειξαν υψηλά επίπεδα του εντομοκτόνου.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΩΡΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΟΥΜΕ

Μέσω της πληρωμής των φόρων με πιστωτικές κάρτες (προφανώς ακούτε και βλέπετε τις σχετικές διαφημίσεις που έχουν αρχίσει ήδη), μοιάζει να μετατρέπουν τη χρεοκοπία του συστήματος απέναντι στους πολίτες, σε χρεοκοπία των πολιτών προς τις τράπεζες.

Και οι φουκαράδες οι πολίτες υπακούουν σ' αυτόν τον παραλογισμό, τρέχοντας  να πληρώσουν όπως όπως χαράτσια τα οποία δεν διανοήθηκαν ποτέ, γιατί απειλούνται άμεσα τα νόμιμα αποκτηθέντα σπίτια. Οι δε ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί καραδοκούν και τα ΜΑΤ είναι έτοιμα να τους πετάξουν από τα σπίτι τους για να εγκατασταθούν οι νέοι ιδιοκτήτες.

Αναρωτιέμαι αν η απώλεια των ιδιοκτησιών διευκολύνεται τώρα που είναι η αριστερά στην εξουσία, η οποία ιδεολογικά είναι κατά της ιδιοκτησίας….
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Περιορίζεται η ελεύθερη επιλογή γιατρού - Η αλήθεια για τις προσλήψεις στην Υγεία

Εισάγεται ένα σύστημα παραπομπών για τους ασθενείς, το λεγόμενο gatekeeping, σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες θα εγγράφονται σε οικογενειακό γιατρό, ο οποίος θα ορίζει εάν και ποιον ειδικευμένο γιατρό χρειάζεται να επισκεφτούν στη συνέχεια

Με φόντο τις επιθέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη κατά παντός ομιλητή απο την αντιπολίτευση αλλά και του Πρωθυπουργού που πήρε τη σκυτάλη της κόντρας για την... κόντρα χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα, κατά του προέδρου της ΝΔ κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, προτελευταία ημέρα πριν το θερινό κλείσιμό της, ο νόμος για την περίφημη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Το στοίχημα για την υλοποίηση της ΠΦΥ («μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον χώρο της υγείας από τη δημιουργία του ΕΣΥ τη δεκαετία του 1980» χαρακτηρίστηκε από τον κ. Αλέξη Τσίπρα,«πρόχειρη, ανεδαφική και φαραωνική παρέμβαση που απογειώνει τον κρατισμό» ανταπάντησε ο κ. Μητσοτάκης) μπαίνει εν μέσω της θερινής ραστώνης, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ακυρώνει τον εαυτό της και τις εξαγγελίες της για δημιουργία 60 Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) μέχρι τον... περασμένο Ιούνιο.

Η πιλοτική δημιουργία των πρώτων ΤΟΜΥ γίνεται δημιουργία 239 ΤΟΜΥ σε 65 σημεία της χώρας με ανοιχτή ημερομηνία και χωρίς φυσικά να υπάρχει σοβαρή εκτίμηση ότι θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους. Είναι ενδεικτικό, ότι χθες κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση στην Ολομέλεια, αναρτήθηκε στη Διαύγεια και η προκήρυξη για την πρόσληψη 3.000 επαγγελματιών υγείας (γιατρών, επισκεπτών υγείας) με διετείς συμβάσεις έργου, για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ. Η προκήρυξη ορίζει πως οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνονται ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ από τις 8 ως και τις 25 Αυγούστου.

Οι 3.000 προσλήψεις, που στην πραγματικότητα είναι συμβάσεις διετίας και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, χρησιμοποιήθηκαν βεβαίως από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος στην ομιλία του χρησιμοποίησε το γνωστό... αφήγημα για τις προσλήψεις στην Υγεία, βαφτίζοντας προσλήψεις τις συμβάσεις επικουρικών γιατρών ή για τους 12μηνίτες του ΟΑΕΔ στα νοσοκομεία. «Εχουν τοποθετηθεί 9.000 εργαζομενοι στην Υγεία, και αναμένονται αλλοι τόσοι» είπε χαρακτηριστικά, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να ανταπαντουν ότι ουσιαστικά δημιουργείται ένας κομματικός στρατός, που έχει ελάχιστη σχέση με τις ανάγκες της Υγείας.

Το σχέδιο της κυβέρνησης πάσχει και στο θέμα της χρηματοδότησης, καθώς αυτή είναι εξασφαλισμένη για τα πρώτα τέσσερα χρόνια μέσω ΕΣΠΑ. Για εφέτος έχει εγκριθεί το πόσό των 74 εκατ. ευρώ. Στη Βουλή εκφράστηκε η έντονη ανησυχία ότι δεν αποκλείεται οι περίφημες ΤΟΜΥ να μετατραπούν, εάν κι εφόσον δημιουργηθούν, σε πρόγραμμα τύπου «Βοήθεια στο Σπίτι» που ξεκίνησε με χρήματα ΕΣΠΑ και μετά αφέθηκε εντελώς. Η χρηματοδότηση των ΤΟΜΥ, έστω των 239 που σχεδιάζει να λειτουργήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, από εθνικούς πόρους μετά την τετραετία του ΕΣΠΑ μόνο μειδίαμα προκαλεί επι του παρόντος...

Με το νέο σύστημα ΠΦΥ αξιοποιούνται κάποιες υπάρχουσες δομές Υγείας, δηλαδή Κέντρα Υγείας και Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, αλλά το σύστημα δεν βασίστηκε σε αυτά. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης υπογράμμισαν ότι μια λύση ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα ήταν η ενίσχυση των υπαρχουσών δομών με προσωπικό και εξοπλισμό.

Ανοιχτό είναι το ζήτημα και της κτιριακής υποδομής των ΤΟΜΥ. Περίπου 70 κτίρια έχουν εξασφαλιστεί μέσω συνεργασίας με τους δήμους για να στεγάσουν τις ΤΟΜΥ. Οι υπόλοιπες 170 δομές είναι στον… αέρα. Ενδεικτικό της κατάστασης αναφορικά με την αναζήτηση κτηρίων είναι ότι στην Κρήτη επιλέχθηκε χώρος για να λειτουργήσει ΤΟΜΥ μέσα σε Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων, προκαλώντας αντιδράσεις των εργαζομένων.

Με το νέο σύστημα, αν κι όποτε τεθεί σε λειτουργία, περιορίζεται η ελεύθερη επιλογή γιατρού. Εισάγεται ένα σύστημα παραπομπών για τους ασθενείς, το λεγόμενο gatekeeping, σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες θα εγγράφονται σε οικογενειακό γιατρό, ο οποίος θα ορίζει εάν και ποιον ειδικευμένο γιατρό χρειάζεται να επισκεφτούν στη συνέχεια. Ακυρώνεται ουσιαστικά η ελεύθερη επιλογή γιατρού από τους πολίτες, οι οποίοι δεν θα μπορούν να επισκεφθούν στο πλαίσιο του δημοσίου συστήματος υγείας εξειδικευμένο γιατρό -εκτός εαν πηγαίνουν ιδιωτικώς και πληρώνουν- εάν δεν δίνει το πράσινο φως ο οικογενειακός γιατρός.

Ήδη οι σύλλογοι ασθενών, όπως οι χρονίως πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα και οι οικολογικοί ασθενείς έχουν διαμαρτυρηθεί για τον «αποκλεισμό» τους όπως τον χαρακτηρίζουν από τις υπηρεσίες υγείας που έχουν ανάγκη. Αλλά και οι χιλιάδες εξειδικευμένοι γιατροί έχουν διαμαρτυρηθεί για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.


Τι ισχύει σήμεραΌποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, μπορεί να απευθυνθεί σε συμβεβλημένο ιδιώτη γιατρό με τον ΕΟΠΥΥ ή σε Κέντρο Υγείας ή ιατρείο του Περιφερειακού Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί εξετάζουν δωρεάν και παραπέμπουν για εξετάσεις ή χορηγούν φάρμακα μέσω του ειδικού συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του Οργανισμού.

Δικαίωμα χορήγησης συνταγής και παραπομπής για εξέταση έχουν και μη συμβεβλημένοι γιατροί, αλλά έναντι αμοιβής.

Για χρόνια ή πιο εξειδικευμένα περιστατικά, λειτουργούν δωρεάν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία δημόσιων νοσοκομείων ή τα απογευματινά ιατρεία νοσοκομείου έναντι αμοιβής.

Σε περίπτωση που πρόκειται για επείγον περιστατικό, ο πολίτης καλεί το ΕΚΑΒ και διακομίζεται με ασθενοφόρο σε δημόσιο νοσοκομείο. Η έννοια του επείγοντος βεβαίως έχει «ξεχειλώσει» κι αυτό αποτελεί μια κατά κοινή ομολογία παθογένεια του ΕΣΥ σήμερα. Στα επείγοντα του ΕΣΥ πηγαίνουν εκατοντάδες ασθενείς σε κάθε εφημερία νοσοκομείου οι οποίοι στην πραγματικότητα δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας που να απαιτεί αντιμετώπιση από νοσοκομείο, κι αυτό λόγω της έλλειψης δομών ΠΦΥ που να καλύπτουν προβλήματα υγείας ήπιας και μέτριας δυσκολίας.


Τι αλλάζει


Στις 239 Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) θα παρέχεται πρωτοβάθμια φροντίδα σε επίπεδο γειτονιάς (προαγωγή, πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία).

Σε αυτές, θα υπάρχουν «οικογενειακοί γιατροί», κυρίως παθολόγοι, γενικοί γιατροί και παιδίατροι, οι οποίοι θα παρέχουν υπηρεσίες όπως και οι συνάδελφοί τους που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Εκτιμάται πως κάθε οικογενειακός γιατρός θα καλύπτει πληθυσμό 2.000 ενηλίκων και ο οικογενειακός παιδίατρος 1.500 παιδιών.

Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί θα έχουν ελάχιστο ωράριο απασχόλησης ανά ηµέρα και ανά εβδοµάδα. Θα αµείβονται κατά κεφαλή για τον πληθυσµό ευθύνης τους βάσει συντελεστή ηλικιακής οµάδας.

Όλοι οι πολίτες θα εγγραφούν σε οικογενειακό γιατρό της επιλογής τους, αλλά στην περιοχή τους. Ο οικογενειακός γιατρός θα διατηρεί το ιστορικό κάθε πολίτη και θα είναι αυτός που θα τον παραπέμπει στη δευτεροβάθμια ή την τριτοβάθμια φροντίδα. Θα αποτελεί το ιατρείο του οικογενειακού γιατρού το πρώτο «σηµείο εισόδου» του πολίτη στο σύστημα Υγείας. Η παραποµπή από τον οικογενειακό ιατρό θα είναι αναγκαία προϋπόθεση για την πρόσβαση στα Κέντρα Υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία εκτός εάν πρόκειται για έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κοροϊδία η χαλάρωση των capital controls: Αντί για €21.840 το χρόνο, τώρα θα μπορείς να βγάζεις 21.600!

Τα μαθηματικά του ΣΥΡΙΖΑ: Βαφτίζουν χαλάρωση ότι από Σεπτέμβριο θα κάνεις ανάληψη 1.800 ευρώ x 12μήνες=21.600 ευρώ, ενώ τώρα βγάζεις (αν έχεις στη τράπεζα) 420x 52= 21.840!
Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν άγχος. Μεγάλο άγχος να δείξουν ότι η ελληνική οικονομία και η χώρα ολόκληρη επανέρχεται σε φυσιολογική κατάσταση. Για το λόγο αυτό ενημέρωσαν χτυπώντας τα... νταούλια ότι με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τα capital controls χαλαρώνουν περισσότερο...

Όπως τα περισσότερα θαύματα του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι κι αυτό κράτησε λιγότερο από 24 ώρες. Για ποιο λόγο; Διότι με την απόφαση Τσακαλώτου για χαλάρωση των capital controls, κάποιος πολίτης που έχει λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα σε ορίζοντα ενός έτους θα μπορεί να κάνει ανάληψη συνολικά 21.600 ευρώ, δηλαδή λιγότερα απ' όσα μπορεί να βγάλει σήμερα από τα ATM ή από τα γκισέ των τραπεζών!

Δείτε πώς προκύπτει το αποτέλεσμα αυτό: Από 1η Σεπτεμβρίου το ανώτατο όριο αναλήψεων τον μήνα θα διαμορφωθεί στα 1.800 ευρώ. Επί 12 μήνες (η διάρκεια του χρόνου με τα σημερινά δεδομένα, διότι, πού ξέρεις...) το συνολικό ποσό διαμορφώνεται στα 21.600 ευρώ.

Τι ισχύει σήμερα; Κάθε κάτοχος τραπεζικού λογαριασμού μπορεί να κάνει ανάληψη μέχρι του ποσού των 420 ευρώ την εβδομάδα (εφόσον αντέχει ο λογαριασμός του). Χωρίς πολλά λόγια, 420 x 52 εβδομάδες = 21.840 ευρώ!

Δηλαδή η... χαλάρωση που προανήγγειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα είναι τόσο... μεγάλη που από 1η Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι 1η Σεπτεμβρίου του 2018 το συνολικό ποσό που θα μπορεί να σηκώσει κάποιος από τις τράπεζες (αν είναι από τους λίγους τυχερούς με τόσα χρήματα στην τράπεζα) θα είναι κατά 240 ευρώ μικρότερο απ' αυτό που μπορεί να βγάλει σήμερα, με τις ρυθμίσεις που ισχύουν!

Ακρως τρελό και ΣΥΡΙΖΑϊκό!

Μοιάζει με παράνοια το γεγονός ότι πανηγυρίζουν πως δήθεν χαλαρώνουν τα capital controls ενώ στην ουσία τα αυστηροποιούν...

Οι νέες αλλαγές ελάχιστο αντίκτυπο έχουν στους περισσότερους Έλληνες, την συντριπτική πλειονότητα, αφού οι περισσότεροι κάνουν διατραπεζικές κινήσεις για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε εφορίες, ΔΕΚΟ, πιστωτικές κάρτες και δάνεια και πλέον δεν μένουν χρήματα για να κάνεις αναλήψεις ύψους 1800 ευρώ το μήνα (με βάση όσα θα ισχύουν από 1ης Σεπτεμβρίου) ή 420 ευρώ την εβδομάδα, με βάση τα σημερινά ισχύοντα.

Διότι μπορεί η κρίση να διαρκεί 7-8 χρόνια, όμως η διετία της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χαριστική βολή για τους περισσότερους που απλώς έγιναν κατά πολύ φτωχότεροι.πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εύκολος αντίπαλος για Ολυμπιακό, «παλούκια» για ΠΑΟ, μπορούν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ..

Σχετικά εύκολη ήταν η κλήρωση για τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει την κροατική Ριέκα, ενώ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ ο Παναθηναϊκός στάθηκε άτυχος, καθώς θα αντιμετωπίσει την ισπανική Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Για την ίδια φάση η ΑΕΚ θα το παλέψει με την βέλγικη Μπριζ, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί στις αναμετρήσεις με την Εστερσουντ. Η Σουηδική ομάδα χρειάζεται πάντως προσοχή γιατί ήδη έχει αποκλείσει την Γαλατασαράι. Οι αγώνες Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα διεξαχθούν 17 και 24 Αυγούστου, ενώ το πρώτο ματς του Ολυμπιακού θα είναι στην έδρα του στις 15 ή στις 16 Αυγούστου και μία εβδομάδα αργότερα θα οριστεί η ρεβάνς. Οι νικητές των ζευγαριών θα αγωνιστούν στους ομίλους των δύο διοργανώσεων.

Αναλυτικά τα ζευγάρια στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ:

Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) - Κοπεγχάγη (Δανία), ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) - Σλάβια Πράγας (Τσεχία), Ολυμπιακός (Ελλάδα) - Ριέκα (Κροατία), Σέλτικ (Σκωτία) - Αστανά (Καζακστάν), Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) - Μάριμπορ (Σλοβενία), Ινσταμπούλ Μπασακσεχίρ (Τουρκία) - Σεβίλλη (Ισπανία), Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Νάπολι (Ιταλία) - Νις (Γαλλία), Χόφενχαϊμ (Γερμανία) - Λίβερπουλ (Αγγλία), Σπόρτινγκ (Πορτογαλία) - Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)

Αναλυτικά τα ζευγάρια των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ:

Μπριζ (Βέλγιο) - AEK (Ελλάδα), Μαρίτιμο (Πορτογαλία) - Ντιναμο Κιέβου (Ουκρανία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) - Κρασνονταρ (Ρωσία)

Όσιγεκ (Κροατία) - Αούστρια Βιέννης (Αυστρία), Σκεντίγια (ΠΓΔΜ) - Μίλαν (Ιταλία), Παναθηναϊκός (Ελλάδα) - Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία), Χάφναρφιερντουρ (Ισλανδία) - Μπράγκα (Πορτογαλία), Έβερτον (Αγγλία) - Χάιντουκ (Κροατία), Βιτορούλ (Ρουμανία) - Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία), Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος) - Μίντιλαντ (Δανία), Άγιαξ (Ολλανδία) - Ρόσενμποργκ (Νορβηγία), Λουντογκόρτες (Βουλγαρία) - Σούντουβα (Λιθουανία), ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ (Λευκορωσία) - Ολεκσαντρίγια (Ουκρανία), Ντιναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) - Σκεντερμπέου (Αλβανία), Άλταχ (Αυστρία) - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Βάρνταρ (ΠΓΔΜ) - Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

ΠΑΟΚ (Ελλάδα) - Έστερσουντ (Σουηδία), Λέγκια (Πολωνία) - Σέριφ (Μολδαβία), Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) - ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος), Ουτρέχτη (Ολλανδία) - Ζενίτ (Ρωσία), Παρτίζαν (Σερβία) - Βιντεότον (Ουγγαρία), Ντομζάλε (Σλοβενία) - Μαρσέιγ (Γαλλία).
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κωλοτούμπα ολκής από Σταθάκη στο μοντέλο παραχωρήσεων για τους υδρογονάνθρακες

Της Μαριάννας Τζάννε
Στροφή 180 μοιρών σχετικά με το μοντέλο παραχωρήσεων για τις έρευνες και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, έκανε χθες στο Κεντρικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.
Ένα 24ωρο μετά τα ενημερωτικά σημειώματα (non papers) που προέκριναν αυξημένο ρόλο του κράτους στις κοινοπραξίες που θα διεξάγουν τις έρευνες, η πρόταση που τελικά πέρασε από το ΚΥΣΟΙΠ, προβλέπει ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, δηλαδή η Σύμβαση Μίσθωσης (Lease Αgreement) είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος. Αυτό σημαίνει ότι το δημόσιο θα συνεχίσει να λαμβάνει έσοδα από την μίσθωση οικοπέδων, με την μορφή royalties και φόρων και όχι να «εξουσιάζει» τις κοινοπραξίες, όπως προέβλεπαν οι αρχικές σκέψεις.
Στελέχη της αγοράς δήλωναν ικανοποιημένα από την απίστευτη «κωλοτούμπα» της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση να συμμετάσχει στρατηγικά το κράτος στις κοινοπραξίες ήταν εντελώς ανεπίκαιρη, σε μια περίοδο που υπολογίζεται ότι τα έσοδα παραγωγής θα έρθουν μετά από 10 χρόνια και με δεδομένο ότι οι έρευνες θα κινηθούν σε εντελώς αχαρτογράφητα «νερά» αφού πλην του Πρίνου εντοπισμένο πετρέλαιο και παραγωγή δεν υπάρχει πουθενά.
«Σχετικά με τα είδη των Συμβάσεων Παραχώρησης των προς έρευνα περιοχών, παραμένουν σε ισχύ οι τύποι παραχώρησης που προβλέπονται από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, δηλαδή τόσο η Σύμβαση Μίσθωσης (Lease Αgreement) όσο και η Σύμβαση Διάθεσης της Παραγωγής (Production Share Agreement – PSA), όμως σε αυτή τη συγκυρία ως πιο ενδεδειγμένος τρόπος προκρίνεται ο τύπος της Σύμβασης Μίσθωσης», ανέφερε η ανακοίνωση του ΚΥΣΟΙΠ.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί μετά την ομοβροντία αντιδράσεων και υπό το βάρος των πιέσεων που ασκήθηκαν από υφιστάμενους αλλά και νέους παίκτες της αγοράς που δήλωναν επιεικώς αιφνιδιασμένοι. «Θα φύγουμε δίχως τύψεις», σχολίαζε παράγοντας της ενεργειακής αγοράς, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν αδύνατο να προχωρήσει ένα συνεταιρισμός με το κράτος σε πρότζεκτ πολύ δαπανηρά όπως είναι αυτά των υδρογονανθράκων.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα της κυβερνητικής παρέμβασης, το υπουργείο προγραμματίζει αναθεώρηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, με βασικούς στόχους την αλλαγή της προκήρυξης-πρόσκλησης, τη βελτίωση του Model Agreement και την επιτάχυνση των διαδικασιών επιλογής αναδόχου. Ο χρόνος ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθετείται εντός του έτους.
Σε ό,τι αφορά το ρόλο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ ΑΕ), όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα ο κ. Σταθάκης, στόχος είναι η αναβάθμισή της, παραμένοντας στην εποπτεία του υπουργού.
Το ΚΥΣΟΙΠ, αποφάσισε επίσης τη συγκρότηση ολιγομελούς Ομάδας Εργασίας, υπό το συντονισμό του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με σκοπό την προετοιμασία και την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για την ουσιαστική ενεργοποίηση του Εθνικού Λογαριασμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών.
Πρόκειται για ένα ταμείο εσόδων από υδρογονάνθρακες με στόχο να διασφαλιστούν οι μελλοντικές συντάξεις που είχε παρουσιαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και λοιδορήθηκε τότε, από το ΣΥΡΙΖΑ. ‘Όπως ανακοινώθηκε η Ομάδα Εργασίας θα προσδιορίσει το είδος, το ύψος και το χρόνο καταβολής των πόρων που θα διατίθενται στον ΕΛΚΑΓ, καθώς και το χρόνο διάθεσης των πόρων του ΕΛΚΑΓ στον ΕΦΚΑ.
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κρυμμένα μυστικά του Facebook για να τα χρησιμοποιήσεις υπέρ σου!

Όσα καινούρια social media και να βγουν, το facebook πάντα θα κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία, όχι μόνο γιατί ήταν από τα πρώτα (αν όχι το πρώτο) από αυτού του είδους τα Μέσα με τόσο μεγάλη απήχηση και χρήση από το κοινό αλλά και γιατί αυτή η απήχηση έχει σταθερή διάρκεια μέσα στο χρόνο.
Είτε το χρησιμοποιείς πολύ είτε όχι, θα έχεις παρατηρήσει ότι κατά καιρούς η εφαρμογή κάνει διάφορα updates προκειμένου να βελτιώσει την απόδοσή της. Άλλες φορές το καταφέρνει και άλλες όχι. Όπως και να έχει, είσαι σίγουρη ότι γνωρίζεις όλες τις δυνατότητες του facebook και ειδικά εκείνες που μπορούν να σου φανούν πολύ χρήσιμες;
1) Μπορείς να διαβάσεις παλιά μηνύματα χωρίς ατελείωτο scrolling up
Ο πιο γρήγορος τρόπος σε desktop υπολογιστή είναι να μπεις στο λινκ https://m.facebook.com/messages/ (ναι, στη mobile έκδοση της εφαρμογής, χρησιμοποιώντας προς όφελός σου τις διαφορές των URLs). Έπειτα, διάλεξε μια οποιαδήποτε παλαιότερη συνομιλία με κάποιον φίλο/φίλη σου και κάνε κλικ στην επιλογή "Δες παλαιότερα μηνύματα" ("see older messages"). Εδώ είσαι.
2) Φύλαξε δημοσιεύσεις που θες να δεις αργότερα
Στην πάνω δεξιά γωνία κάθε δημοσίευσης υπάρχει ένα βέλος. Το πατάς και επιλέγεις "Αποθήκευση". Έπειτα, πήγαινε στο μενού του facebook, στην κατηγορία "Αποθηκευμένα". Μπορείς να κάνεις αυτή τη διαδικασία για κάθε είδος δημοσίευσης.
3) Απενεργοποίησε το αποδεικτικό ανάγνωσης
Σε όλους μας έχει συμβεί, δεν είναι ντροπή να θες να αποφύγεις κάποιους συγκεκριμένους αποστολείς μηνυμάτων. Επειδή το Facebook σαν εφαρμογή δεν προβλέπει αυτή την επιλογή όμως, μπορείς να αναζητήσεις σχετικές βοηθητικές εφαρμογές που θα σε βγάλουν από αυτή τη δύσκολη θέση, όπως το Facebook Unseen App.Πηγή: ladylike.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς θα ρυθμιστούν κόκκινα αγροτικά δάνεια ύψους 1,75 δισ. ευρώ

Οριστική λύση για τη διαχείριση κόκκινων δανείων συνολικού ύψους 1,75 δισ. ευρώ που είχαν λάβει 82.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι από την πρώην Αγροτική Τράπεζα δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Πρόκειται για τον παράλληλο εξωδικαστικό μηχανισμό που αναμένεται να κάνει «πρεμιέρα» στις 20 Σεπτεμβρίου και παρέχει τη δυνατότητα διαγραφής σημαντικού μέρους του χρέους, λαμβάνοντας υπόψη τα περιουσιακά στοιχεία των αγροτών.
Το σχέδιο που εκπονείται με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Κόκκαλη, σε συνεννόηση την εταιρία-εκκαθαριστή της πρώην ΑΤΕ, PQH, προβλέπει τη δυνατότητα διαγραφής κεφαλαίου μέχρι το ύψος της αξίας της περιουσίας του αγρότη-οφειλέτη μειωμένη κατά 10%.
Για παράδειγμα, εάν ένας αγρότης έχει χρέος προς την τράπεζα ύψους 200.000 ευρώ και η πραγματική εμπορική αξία της ρευστοποιήσιμης περιουσίας του αποτιμάται στα 100.000 ευρώ, τότε θα πληρώσει το 90% της αξίας της περιουσίας του, δηλαδή θα διαγραφεί χρέος ύψους 110.000 ευρώ.
Επαναπροσδιορισμός
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, βασικοί άξονες του σχεδίου είναι η εξυπηρέτηση της βιώσιμης οφειλής, αλλά ο επανυπολογισμός και επαναπροσδιορισμός της οφειλής (για όσους υπάγονται) σύμφωνα με το γνωστό νόμο «περί πανωτοκίων» του Ν. 3259/2004.
Ιδιαίτερα έμφαση δίνεται και στην άμεση αντιμετώπιση θεμάτων που έχουν σχέση με τα δάνεια τα οποία εγγυήθηκε το Ελληνικό Δημόσιο, είτε σε φυσικά πρόσωπα είτε σε συνεταιρισμούς υπό το πρίσμα αφενός των σχετικών διατάξεων του Ν. 3259/2004. Σημειώνεται ότι η παρούσα διαδικασία ουδόλως εμποδίζει αγρότη-κτηνοτρόφο ή συνεταιρισμό να ζητήσει να υπαχθεί και στον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ν. 4469/2007.
«Συναισθανόμενοι την ανάγκη των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα να σταθούν στα πόδια τους και με βασικό στόχο την οριστική έξοδο από την κρίση, παρουσιάσαμε ένα σχέδιο-ανάσα για όσους εδώ και χρόνια ζουν με τον εφιάλτη του υπερδανεισμού. Με τον παράλληλο εξωδικαστικό μηχανισμό για αγρότες, κτηνοτρόφους και συνεταιρισμούς, βάζουμε τέλος στην ομηρία αυτών των ανθρώπων και επανεκκινούμε ουσιαστικά ένα παραγωγικό τμήμα της οικονομίας μας», επισήμανε σε δήλωσή του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κόκκαλης.
Τα μυστικά
Η διάρκεια της ρύθμισης μπορεί να φτάσει μέχρι τα 10 έτη, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του οφειλέτη ή του εγγυητή, η οποία ωστόσο δεν πρέπει υπερβαίνει τα 75 έτη στη λήξη της ρύθμισης. Σχετικά με την αποπληρωμή, μπορεί να γίνει σε μηνιαίες, τριμηνιαίες ή ανισόποσες συμφωνούμενες με τον οφειλέτη δόσεις, ενώ απαραίτητη είναι η είσπραξη προκαταβολής, το ποσό της οποίας δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το διπλάσιο του ύψους της νέας δόσης ή τα 750 ευρώ.
Χαμηλό θα είναι και το επιτόκιο, καθώς, σύμφωνα με το σχέδιο που εκπονείται, διαμορφώνεται με euribor 6Μ + 4% (πλέον εισφορά Ν. 128/75). Λαμβάνοντας υπόψη τη σημερινή τιμή του euribor, το επιτόκιο υπολογίζεται στο 4%.
Σχετικά με το ποσό διαγραφής, αν η ρύθμιση τηρηθεί, το ποσό των εξωλογιστικών τόκων θα διαγραφεί με την εξόφληση του υπολοίπου. Σε αντίθετη περίπτωση, το ποσό καθίσταται απαιτητό.
Πεδίο εφαρμογής
Η ρύθμιση αφορά οφειλές οφειλετών που ασκούν αγροτική, κτηνοτροφική και πτηνοτροφική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών τους που καλύπτονται με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Προϋπόθεση ισχύος ρύθμισης οφειλής που καλύπτεται με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου αποτελεί η προηγούμενη απόφαση του Ελληνικού Δημοσίου ότι η παρασχεθείσα εγγύησή του ακολουθεί την οφειλή.
Οφειλές που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 3259/2004 (ρύθμιση για πανωτόκια) θα αναπροσαρμοσθούν κατά τις επιταγές του νόμου, εφόσον οι οφειλέτες προσκομίσουν όλα τα δικαιολογητικά που πιστοποιούν την υπαγωγή τους.
Συμβιβαστική εξόφληση οφειλών
Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται ο εκκαθαριστής της πρώην ΑΤΕ σε συνεννόηση με το ΥπΑΑΤ, «ως συμβιβασμός νοείται η εντός τριμήνου, από την ημερομηνία έγκρισης του αιτήματος, καταβολή του τιμήματος προς οριστική διευθέτηση της απαίτησης, με διαγραφή μέρους της συνολικής απαίτησης, συμπεριλαμβανομένου τμήματος του λογιστικού υπολοίπου».
* Για συνολική οφειλή μέχρι 20.000, το ποσοστό έκπτωσης διαμορφώνεται στο 50% του λογιστικού υπολοίπου.
* Για συνολική οφειλή ίση ή μεγαλύτερη των 20.000 ευρώ, εφόσον:
α) είναι επαρκώς εξασφαλισμένη, δηλαδή ύψος οφειλής προς ποσό εξασφάλισης μικρότερο του 80%, η εξόφληση δύναται να περιοριστεί στο 90% της λογιστικής οφειλής
β) είναι μερικώς εξασφαλισμένη, δηλαδή ύψος οφειλής προς ποσό εξασφάλισης μεγαλύτερο από 80%, η εξόφληση δύναται να περιοριστεί στη σημερινή πραγματική αξία από τη ρευστοποίησης της εμπράγματης εξασφάλισης, μειωμένη κατά 10%
γ) είναι ανεξασφάλιστη, η εξόφληση δύναται να περιοριστεί στο 50% του λογιστικού υπολοίπου, εφόσον έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια πρόσθετης εξασφάλισης και δεν τεκμαίρεται από τα οικονομικά στοιχεία του οφειλέτη (λαμβάνοντας υπόψη τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης) βιώσιμη ρύθμιση.
Οροι ένταξης
Για την ένταξη στον παράλληλο εξωδικαστικό μηχανισμό, θα πρέπει να συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:
* Καθυστερημένη οφειλή τουλάχιστον 90 ημερών στις 31.12.2016
* Κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σε τουλάχιστον ένα οικονομικό έτος της τελευταίας τριετίας πριν από την υποβολή της αίτησης (όπως προκύπτουν από το Ε3).Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα χαλάρωση στα capital control

Περαιτέρω χαλάρωση των capital controls όσον αφορά τόσο στη μηνιαία ανάληψη μετρητών από τα ATM των τραπεζών και στο άνοιγμα καταθετικών λογαριασμών, όσο και για τις επιχειρήσεις, προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση:
* Από την 1η Σεπτεμβρίου εφέτος, μετρητά που δεν θα έχουν αναληφθεί κάποια ημέρα ή κάποιες ημέρες θα μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των 1.800 ευρώ ανά ημερολογιακό μήνα. Δηλαδή, από τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα επιτρέπεται η ανάληψη από κάθε τραπεζικό λογαριασμό ποσού 1.800 ευρώ, ακόμη και εφάπαξ μέσα σε έναν μήνα. Με τα ισχύοντα έως σήμερα, προβλέπεται η δυνατότητα ανάληψης ποσών έως 840 ευρώ ανά 14 ημέρες, ήτοι 1.680 ευρώ ανά 28 ημέρες.
* Επιτρέπεται από την 1η Σεπτεμβρίου:
το άνοιγμα λογαριασμού μισθοδοσίας από εργαζόμενο σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα εκτός αυτού στο οποίο ήδη τηρεί λογαριασμό, εφόσον ο νέος εργοδότης του καταβάλλει τη μισθοδοσία σε διαφορετικό πιστωτικό ίδρυμα από αυτό στο οποίο τηρεί λογαριασμό ο εργαζόμενος.
το άνοιγμα λογαριασμού από φυσικό πρόσωπο, προκειμένου να κατατεθεί σε αυτόν το τίμημα ωρίμανσης από ασφαλιστήριο συμβόλαιο ή αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρεία, εφόσον δεν τηρεί ήδη λογαριασμό σε πιστωτικό ίδρυμα.
το άνοιγμα ειδικού, χωρίς δικαίωμα ανάληψης, ακατάσχετου επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού των υπαλλήλων ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, σύμφωνα με τις διατάξεις των αποφάσεων που εκδίδονται κατ' εξουσιοδότηση των παρ. 13 και 15 του άρθρου 959Α του Κ.Πολ.Δ. Από τον λογαριασμό αυτόν δεν επιτρέπεται εκτέλεση μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό, εκτός των περιπτώσεων υποχρέωσης επιστροφής της εγγύησης των υποψηφίων πλειοδοτών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 της αριθμ. 41756 οικ/26.5.2017 απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και 
Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Β΄1884), όπως εκάστοτε ισχύει, εφόσον η εγγύηση προήλθε με μεταφορά κεφαλαίων από το εξωτερικό.
σε εταιρείες που έχουν τη μορφή νομικού προσώπου και τηρούν απλογραφικό ή διπλογραφικό λογιστικό σύστημα, το άνοιγμα λογαριασμού, όψεως ή καταθετικού, σε πιστωτικό ίδρυμα μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID), ανεξαρτήτως της ύπαρξης άλλου διαθέσιμου λογαριασμού του οποίου είναι δικαιούχοι.
το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, εφόσον δεν τηρείται ήδη άλλος τραπεζικός λογαριασμός, από όσους είναι επαγγελματίες αγρότες υπό την έννοια του ν. 3874/2010.
Επιπλέον, από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο ναυτιλιακών εταιρειών δύναται από την 1η Σεπτεμβρίου να μεταφέρεται στο εξωτερικό για τις ανάγκες του πλοίου («cash-to master») συγκεκριμένο ποσό μετρητών ως ανώτατο όριο, με την προσκόμιση δικαιολογητικών στην αρμόδια τελωνειακή αρχή. Τα δικαιολογητικά αυτά θα οριστούν με απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

Πέραν των ανωτέρω, επιτρέπεται (πάντα από την 1η Σεπτεμβρίου) η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσοστού 50% συνολικά, από χρηματικά ποσά τα οποία, μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2017, μεταφέρονται από την αλλοδαπή με μεταφορά πίστωσης σε υφιστάμενους λογαριασμούς που τηρούνται σε πιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, με διαδικασία οριζόμενη από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!