EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ εκατομμύρια (μολυσμένα) αβγά…

Κάποιοι μας είχατε τρελάνει με τον θαυμασμό σας για την αποδοτικότητα της Ολλανδικής γεωργίας.Για να στηρίξετε τις θέσεις σας αυτές, μπερδεύατε την πραγματική παραγωγή της με το εμπόριο για να μπορέσετε να κατηγορήσετε ακόμα πιο πολύ τους Έλληνες αγρότες.

Σήμερα, τσιμουδιά για το ΣΚΑΝΔΑΛΟ με τα ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΑΒΓΑ, όπου εκατομμύρια έχουν ανακληθεί καθώς είναι μολυσμένα με το εντομοκτόνο fipronil που η χρήση του απαγορεύεται σε ζώα που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση.

Και δεν πρόκειται μόνον για έναν παραγωγό, αλλά για 180 (εκατόν ογδόντα!) αβγοπαραγωγικές φάρμες στην Ολλανδία! 180 φάρμες, που στον αγώνα τους να είναι παραγωγικές, σε συνθήκες τραγικές για τις κότες, χρησιμοποιούσαν παρανόμως το fipronil για να καταπολεμήσουν τις ψείρες, τετράνυχους και τσιμπούρια που αναπτύσσονται σε αυτές τις συνθήκες.

Να σημειωθεί ότι οι Ολλανδικές αρχές αρνούνται να κατονομάσουν τις φάρμες που χρησιμοποιούσαν το εντομοκτόνο που κάνει ζημιές στα νεφρά, το συκώτι και τον θυρεοειδή των ανθρώπων. Δίνουν μόνον τους κωδικούς για να καταστρέψουν οι καταναλωτές τα αβγά.

Αυτού του είδους η αποδοτικότητα είναι αυτή που θαυμάζουν κάποιοι ακραίοι φιλελεύθεροι (κυρίως) για να μπορέσουν να τονίσουν πόσο χάλια είναι οι αγρότες στην Ελλάδα.

Να την χαίρεστε την παραγωγικότητα που βασίζεται σε υπερβολική χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών και σε πλήρη βιασμό της φύσης!press-gr.com
makeleio.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταργεί τον εκκλησιασμό των μαθητών και τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών- Προχωρά σε κλήρωση για τους σημαιοφόρους σε Γυμνάσια-Λύκεια – Επόμενος στόχος οι μαθητικές παρελάσεις!

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου προχωρά ολοταχώς σε μια διαστρέβλωση όλων των θεσμών του σχολείου βάζοντας υπογραφή στην αλλοίωση και πλήρη διάλυση του Έθνους μας. Στην αρχή ήρθαν οι παρεμβάσεις στο μάθημα των θρησκευτικών, ακολούθησε η αλλοίωση της ιστορίας, η μείωση των ωρών διδασκαλίας στα Αρχαία ελληνικά, ο δήθεν «εκσυγχρονισμός» της γλώσσας.

Σειρά πήραν οι παρελάσεις και η εμμονή με την κατάργησή τους. Μετά η σημαία και η απόφαση να μην γίνεται έπαρση και υποστολή της στα σχολεία και ο ορισμός σημαιοφόρων με κλήρωση και όχι με την επιλογή των αρίστων μαθητών. Και τώρα… παίρνει σειρά η κατάργηση της προσευχής στα σχολεία και ο εκκλησιασμός των μαθητών.

Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για την σχεδιαζόμενη από το υπουργείο Παιδείας κατάργηση του εκκλησιασμού στα δημοτικά σχολεία αλλά και την επιλογή σημαιοφόρων σημαιοφόρους με κλήρωση όχι μόνο στα δημοτικά αλλά και στα γυμνάσια και τα λύκεια.

Το υπουργείο Παιδείας ισχυρίζεται, πάντως, ότι δεν καταργείται ο εκκλησιασμός αλλά εκδημοκρατίζεται(!), όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η λειτουργία του δημοτικού σχολείου,

Με σχέδιο Προεδρικού διατάγματος του υπουργού Παιδείας, που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας , προβλέπεται η παντελής κατάργηση του εκκλησιασμού στα δημοτικά σχολεία που μέχρι σήμερα είναι προαιρετικός.

Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του ισχυρίζεται ότι ο εκκλησιασμός δεν καταργείται ωστόσο δεν αναφέρει τίποτα για το τι αλλάζει με τη ρύθμιση που προωθεί.

Παράλληλα οι σύμβουλοι του ΣτΕ θέτουν θέματα σχετικά με τις ώρες διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών, τις εκδηλώσεις κατά τη θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών κ.α.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε κατ’ αρχάς, «ναι» στην επιλογή των σημαιοφόρων, παραστατών, κ.λπ. στα Δημοτικά σχολεία δια κληρώσεως και μάλιστα με διπλή διαδικασία, αφού θα κληρώνεται ένας μαθητής ανά 6μήνο, ενώ δεν αποκλείεται λόγω ατέλειας της σχετικής διάταξης να μην υπάρχει καθόλου σημαιοφόρος ή να είναι λιγότεροι οι παραστάτες, σε περίπτωση αιφνίδιου ατυχήματος ή ασθένειας.

Σκληροί είναι οι σύμβουλοι Επικρατείας στο θέμα του εκκλησιασμού των μαθητών του Δημοτικού, καθώς λένε ευθέως στον υπουργό Παιδείας ότι όπως είναι διατυπωμένη η σχετική διάταξη «επιτρέπει την χωρίς κριτήρια παντελή κατάργηση του εκκλησιασμού».

Το διάταγμα Γαβρόγλου αναφέρει:«Εκκλησιασμός πραγματοποιείται κατά σχολείο ή τάξη με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών ύστερα από σχετική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων».

Την ίδια ώρα πάντως η επέκταση της επιλογής των σημαιοφόρων με κλήρωση στα Γυμνάσια και στα Λύκεια της χώρας, είναι το επόμενο βήμα, το οποίο προετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο της πολιτικής της για την κατάργηση της αριστείας και της προσπάθειας ικανοποίησης του κομματικού ακροατηρίου .

Στους διαδρόμους του υπουργείου μάλιστα, κυκλοφορεί εντόνως η φήμη, πως σε μεταγενέστερο στάδιο, δεν αποκλείεται η ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει και στην κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων, όπως υποσχόταν προεκλογικά κορυφαία στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά και επανέλαβαν βουλευτές του την περασμένη εβδομάδα αντικρούοντας τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από την δημοσιοποίηση του σχετικού προεδρικού διατάγματος.

Φαίνεται πως ο Κώστας Γαβρόγλου και οι επιτελείς του έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν μια επιθετική πολιτική αλλαγής ορισμένων θεσμών του ελληνικού σχολείου, καταργώντας ήδη την έπαρση της σημαίας στα δημοτικά σχολεία κι επιχειρώντας να καταργήσουν ακόμη και την πρωινή προσευχή.

Όπως αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης και δεν διέψευσε η κυβέρνηση, στο προεδρικό διάταγμα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση περιλαμβανόταν αρχικώς και η κατάργηση της πρωινής προσευχής.

Όμως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ζήτησε από τον υπουργό να αποσύρει την διάταξη, επισημαίνοντας οτι την θεωρεί αντισυνταγματική το Συμβούλιο της Επικρατείας, στις παρατηρήσεις που έκανε επί του κειμένου του διατάγματος. Με αυτόν τον τρόπο η πρωινή προσευχή παρέμεινε στα δημοτικά σχολεία, αν και ο εκκλησιασμός των μαθητών θα γίνεται στο εξής με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων.

Προσευχή

Παράλληλα, στο άρθρο 18 του διατάγματος προβλέπεται ότι «πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν.

Η συμμετοχή των μαθητών άλλου δόγματος στην κοινή προσευχή δεν είναι υποχρεωτική. Ο διευθυντής του σχολείου ή ο αναπληρωτής του ή ο διδάσκων εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου προβαίνει σε πιθανές ανακοινώσεις-οδηγίες που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και τη μαθητική ζωή της συγκεκριμένης μέρας ή και σε γενικότερα θέματα».

Για το άρθρο 18 το ΣτΕ δεν κάνει καμία παρατήρηση.

Καταργούν τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και τον εκκλησιασμό

Με την παράγραφο 2 του ίδιου άρθρου 3 καθορίζονται όλες οι εκδηλώσεις της σχολικής χρονιάς, όπως είναι οι επέτειοι της 28ης Οκτωβρίου, της 25 Μαρτίου, κλπ.

Όμως, ο υπουργός Παιδείας επιφυλάσσει ειδική μεταχείριση για την Θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου).

Συγκεκριμένα για την ημέρα αυτή, αναφέρει το διάταγμα ότι «με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων καθορίζεται το περιεχόμενο των εορταστικών εκδηλώσεων (οργάνωση εκδηλώσεων που συνάδουν με το περιεχόμενο της εορτής, εκκλησιασμός, κα.).

Οι σύμβουλοι Επικρατείας είδαν αυτή την ιδιαιτερότητα στον θρησκευτικό εορτασμό των Τριών Ιεραρχών και στην γνωμοδότησή τους επισημαίνουν εύσχημα την εξαίρεση αυτή, ενώ θέτουν και θέμα συνταγματικότητας της σχετικής παραγράφου καθώς στο διάταγμα ο υπουργός Παιδείας δεν έχει κάνει καμία πρόβλεψη για τη συμμετοχή ή όχι των ετεροδόξων και αλλοθρήσκων στους Ελληνικούς θρησκευτικούς εορτασμούς.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει το ΣτΕ ως προς την εν λόγω Θρησκευτική εορτή: «Τίθεται ως διαδικαστική προϋπόθεση για τον εορτασμό, ειδικώς αυτής της εορτής και όχι των λοιπών, η λήψη προηγούμενης απόφασης του Συλλόγου Διδασκόντων, που θα καθορίζει το περιεχόμενο των εορταστικών εκδηλώσεων, χωρίς να επεξηγείται ο λόγος που δικαιολογεί τη θέσπιση της προϋπόθεσης αυτής, δεδομένου ότι δεν τίθεται ανάλογη προϋπόθεση για τις άλλες εορτές που αναφέρονται στη ίδια ακριβώς παράγραφο (εορτασμών εθνικών εορτών της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, 17ης Νοεμβρίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την Εθνική Αντίσταση).

Και συνεχίζει το ΣτΕ με νόημα πάνω στο θέμα αυτό:

«Περαιτέρω η διατύπωση «οργάνωση εκδηλώσεων που συνάδουν με το περιεχόμενο της εορτής, εκκλησιασμός, κ.ά.», είναι αόριστός ενόψει άλλωστε του ότι πρόκειται για γιορτή θρησκευτικού κυρίως χαρακτήρα.

Για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο να ρυθμιστεί, ενόψει της κατοχυρωμένης στο άρθρο 13 παράγραφος 1 του Συντάγματος ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης και το θέμα του τρόπου συμμετοχής ή μη των ετεροδόξων και αλλοθρήσκων μαθητών κατά τις σχετικές εκδηλώσεις».

Σύμφωνα πάντως με τις αλλαγές που θεσπίστηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα της περασμένης εβδομάδας, καταργούνται μια σειρά από θεσμικές εκδηλώσεις των δημοτικών σχολείων. Συγκεκριμένα:

– Καταργείται η έπαρση της σημαίας στα σχολεία που γινόταν κάθε πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα, συνοδεία του Εθνικού Ύμνου, αλλά και στις εθνικές επετείους και εορτές. Με το νέο Π.Δ. Προβλέπεται απλώς πως “ Η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες”. Η έπαρση της σημαίας παράλληλα με την ωδή του εθνικού ύμνου από τους μαθητές δεν περιλαμβάνονται πλέον στο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων. Στα δημοτικά σχολεία θα ακολουθείται το τελετουργικό της έπαρσης που τηρείται για τα δημόσια κτίρια της χώρας, και όχι το έως τώρα τελετουργικό βάσει του οποίου τα παιδιά τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο με το βλέμμα στη γαλανόλευκη.

– Παραμένει η πρωινή προσευχή, αλλά μόνο στη καλοκαιρία: Στο νέο Π.Δ. προβλέπεται πως «πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν». Το παλαιότερο Π.Δ. προέβλεπε: «Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπ/κών που εφημερεύουν. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η προσευχή πραγματοποιείται στην αίθουσα κάθε. τάξης. Oι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν υποχρεωτικά στην πρωινή κοινή προσευχή και στον εκκλησιασμό και επιβλέπουν το τμήμα του».pentapostagma


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!

Από τον Απρίλιο του 2015 που δημοσιεύτηκε το ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ – MEMORANDUM και η επιβαλλόμενη ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΥΠΕΡΘΡΗΣΚΕΙΑ και ΕΚΚΛΗΣΙΑ, από 2016 έως 2020, και έως σήμερα έχουν ήδη εφαρμοστεί ή είναι τώρα σε εξέλιξη στην ελληνική κοινωνία τα παρακάτω άρθρα του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΡΟΜΟΥ ! Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ).

Βρήκαν -για να μην πω εφεύραν- τρόπο μέσω μιας ψεύτικης και σκηνοθετημένης οικονομικής εξάρτησης να εφαρμόσουν τα ανθελληνικά σχέδιά τους. Μέσω ενός σκηνοθετημένου ψέματος που το πιστέψατε ότι είναι αλήθεια από τα παπαγαλάκια τους μας καταστρέφουν. Εδώ παραδέχτηκαν τα μαγειρέματα του χρέους, κι όμως κανείς σας δεν αντέδρασε σε αυτό το έγκλημα…  Αρκείστε σε κάποιους μητροπολίτες που δήθεν φωνάζουν εναντίον, και δεν βλέπετε ότι βλέπετε ότι κι αυτοί είναι στο κόλπο! …γιατί αν δεν ήταν θα σας έλεγαν τα δικαιωμάτά σας βάση των Νόμων (δες παρακάτω βίντεο).
Ξεκίνησαν με παρεμβάσεις στο μάθημα των θρησκευτικών, ακολούθησε η αλλοίωση της ιστορίας, άρχισαν να εξαφανίζουν τα Αρχαία ελληνικά, και μίλησαν για δήθεν «εκσυγχρονισμό» της γλώσσας. Καταργούν τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και τον εκκλησιασμό.

Πρόβλημα λένε στις ελληνικές κυβερνήσεις οι παρελάσεις, τώρα η σημαία και η απόφαση να μην γίνεται έπαρση και υποστολή της στα σχολεία. Ορισμός σημαιοφόρων με κλήρωση και όχι με την επιλογή των αρίστων μαθητών. Και τώρα… παίρνει σειρά η κατάργηση της προσευχής στα σχολεία και ο εκκλησιασμός των μαθητών.

Με σχέδιο Προεδρικού διατάγματος του υπουργού Παιδείας, που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας , προβλέπεται η παντελής κατάργηση του εκκλησιασμού στα δημοτικά σχολεία που μέχρι σήμερα είναι προαιρετικός.

Εδώ τα άρθρα που έχουν εφαρμοστεί ήδη και που τώρα είναι σε φανερή εξέλιξη :

Α. MEMORANDUM Διασφαλιστικά Ταμεία σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρωπαϊκή Ένωση

Άρθρο 1: Ενοποίηση Ασφαλιστικών Ταμείων σε Ελλάδα σε δύο, έως 18.9.2019, στα εξής:
  1. Ίδρυμα Κοινωνικών Προνοιακών-Υγειονομικών Χορηγήσεων
  2. Ίδρυμα Γεωργικής και Εργατικής Ασφάλισης
Άρθρο 2: Ενοποίηση Συνταξιοδοτικών Αποδοχών σε 560€ για τα δύο (2) Ταμεία έως 30.9.2017 και 365€ έως30.9.2020

MOMERANDUM – ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ στην Παιδεία

Άρθρο 1: Πολυπολιτισμική Παιδεία σε όλα τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας, από 11.9.2016.


Άρθρο 2: Κατάργηση Θρησκευτικών Εορτών και Εθνικών σε όλα τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα, από 11.9.2017.

Άρθρο 3: Κατάργηση Εκκλησιασμού μαθητών, από 11.11.2016.

Άρθρο 5: Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Βαθμίδα του Δημοτικού του μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγωγήσεως από11.9.2016 και παροχή δωρεάν προφυλακτικών σε όλους τους μαθητές από εκπαιδευτική βαθμίδα του Δημοτικού, από11.10.2016.

Άρθρο 6: Κατάργηση μαθήματος Ελληνικής Ιστορίας, κατάργηση για την Ελληνική Επανάσταση, εισαγωγή μαθήματος Ευρωπαϊκής Αναγεννήσεως με κυρίαρχο ζήτημα την Γαλλική και Ιταλική Επανάσταση του Γαριβάλδη του 1843. Εφαρμογή Μεταρρυθμίσεως από 11.12.2018.

Άρθρο 8: Κατάργηση Εθνικών Εορτών και Παρελάσεων, από 16.10.2016.

Άρθρο 10: Κατάργηση Θεολογικών Σχολών σε Πανεπιστήμιο από 16.10.2016. Μετατροπή σε Θρησκειολογικές Σχολές του Τμήματος των Φιλοσοφικών Σχολών. Κατάργηση μαθήματος Θρησκευτικών σε όλες τις Εκπαιδευτικές Βαθμίδες, από 11.9.2016, και εισαγωγή μαθήματος Θρησκειολογίας από 12.9.2016.

MOMERANDUM – ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ στην Εκκλησία

2 Β: Αφαίρεση γενείων και μαλλιών από κληρικούς, από 1.5.2017.

8 Γ: Κατάργηση ΑΒΑΤΩΝ σε όλες τις Χριστιανικές Εκκλησίες, από 17.4.2017.

11 Α: Αποδοχή ως πρώτου ρόλου στην χριστιανική εκκλησία του ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ, από 15.8.2017.

MOMERAMDUM – ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ σε Διοικητική Μεταρρύθμιση

Άρθρο 3: Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών σε όλα τα κράτη ευρωπαϊκής ενώσεως, άνευ όρων, από19.11.2016.

Άρθρο 4:

4 Α: Αποδοχή ομοφυλοφιλικής δραστηριότητας – να παρελαύνουν ελευθέρως και τακτικώς, σε όλες τις οδούς των πόλεων της ευρωπαϊκής ενώσεως, από 16.8.2016.

4 Β: Αποδοχή ομοφυλοφιλικών γάμων και διενφιλικών γάμων και υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλους, από 16.5.2016.

6 Β: Νομιμοποίηση ομοφυλοφιλίας και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα – διδασκαλία για ομοφυλοφιλία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, από 20.9.2016.

8 Γ: Αποδοχή καύσεως των νεκρών, από 1.5.2016.

*********************************

Από μελέτη που έκανε η ιστοσελίδα «Πενταπόσταγμα» (pentapostagma.gr) διαβάζουμε τα εξής:

«Σύμφωνα πάντως με τις αλλαγές που θεσπίστηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα της περασμένης εβδομάδας, καταργούνται μια σειρά από θεσμικές εκδηλώσεις των δημοτικών σχολείων. Συγκεκριμένα:

– Καταργείται η έπαρση της σημαίας στα σχολεία που γινόταν κάθε πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα, συνοδεία του Εθνικού Ύμνου, αλλά και στις εθνικές επετείους και εορτές. Με το νέο Π.Δ. Προβλέπεται απλώς πως “ Η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες”. Η έπαρση της σημαίας παράλληλα με την ωδή του εθνικού ύμνου από τους μαθητές δεν περιλαμβάνονται πλέον στο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων. Στα δημοτικά σχολεία θα ακολουθείται το τελετουργικό της έπαρσης που τηρείται για τα δημόσια κτίρια της χώρας, και όχι το έως τώρα τελετουργικό βάσει του οποίου τα παιδιά τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο με το βλέμμα στη γαλανόλευκη.

– Παραμένει η πρωινή προσευχή, αλλά μόνο στη καλοκαιρία: Στο νέο Π.Δ. προβλέπεται πως «πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν». Το παλαιότερο Π.Δ. προέβλεπε: «Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπ/κών που εφημερεύουν. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η προσευχή πραγματοποιείται στην αίθουσα κάθε τάξης. Oι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν υποχρεωτικά στην πρωινή κοινή προσευχή και στον εκκλησιασμό και επιβλέπουν το τμήμα του».»

*******************
ΜΕΤΑ ΑΠΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΕΚΛΗΣΙΑ, ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΝ; ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;
ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ; ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΑΥΤΟ;
…ΜΑ ΓΙΑΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ !
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΡΥΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΜΑΣ;
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ;
ΠΟΤΕ ΘΑ ΝΟΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;
****************
ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΠΙ ΓΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ…
ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΩΣ ΔΟΥΛΟΙ ΥΠΟΜΕΝΕΤΕ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ !


Socratesnios
πηγηΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Telegraph: Αστυνομία συναισθημάτων –Ρομπότ θα σε τιμωρούν ακόμα και αν «αισθάνεσαι» κατά της εξουσίας

Σε λίγο καιρό … θα αρχίσουν να ελέγχονται και τα συναισθήματα μας!

Από ποιους; Από τα ρομπότ!

Συγκεκριμένα, ρομπότ που καταλαβαίνει τον σαρκασμό στις αναρτήσεις των μέσων κοινωνικών δικτύων καλύτερα και από τον άνθρωπο, θα μπορούσε να συμβάλλει στην προστασία των ανθρώπων από τη διαδικτυακή κακοποίηση, αναφέρει η Telegraph, δίνοντας το «τυρί».

Όπως μεταδίδεται, ερευνητές στο MIT έχουν δημιουργήσει έναν αλγόριθμο που μπορεί να ερμηνεύσει το ύφος των αναρτήσεων στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως του Τουίτερ, κατανοώντας πότε κάποιος είναι σαρκαστικός.

Το εργαλείο «μεταφράζει» τηn χρήση του κάθε emoji εικονιδίου που χρησιμοποιείται στις αναρτήσεις για να κατανοήσει το νόημα του μηνύματος και να ανιχνεύσει τυχόν σαρκαστική διάθεση.

Αργότερα οι συγκεκριμένες λειτουργίες δεν αποκλείεται να τιμωρούν την σαρκαστική διάθεση απέναντι στην εξουσία.

Με το όνομα DeepMoji, το ρομπότ ανέλυσε 1,2 δισεκατομμύρια τουίτς για την κατανόηση του πώς 64 δημοφιλή emoji χρησιμοποιήθηκαν για να μεταφέρουν τα μηνύματα.

Η έρευνα δεν αποτελεί την πρώτη προσπάθεια για την ανάλυση σαρκασμού με πρόγραμμα του υπολογιστή, αλλά οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι είναι το πιο εξελιγμένο που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ. Το DeepMoji αναγνώρισε σωστά τον σαρκασμό, ξεπερνώντας σε επίδοση τους ανθρώπους-εθελοντές του πειράματος.

Τα σχόλια δικά σας!pronewsΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΟΥΓΚΑ ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ!!! Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

ΜΟΥΓΚΑ ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ!!! Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

Μούγκα τα Στρουμφάκια για τον σεισμό κατά των Υποχρεωτικών εμβολιασμών… ούτε ένα από τα λαδωμένα μέσα ενημέρωσης έδειξε την επανάσταση στην Ιταλία!!! Η ταξική προπαγάνδα της ελίτ των φαρμακοβιομηχάνων, ικανοί να τρυπάνε με δηλητήρια μικρά παιδάκια για να γεμίζουν τις βρωμοκοιλιές τους με σάρκα και άλλα παράγωγα ομοιώματα τροφίμων, σας έμαθαν ότι τα χημικά δηλητήρια είναι ικανά να γιατρέψουν ή να προστατέψουν τα παιδάκια από αρρώστιες!!!Όλο αυτό το παραμύθι σας το περασαν για αλήθεια και ως «φυσιολογική» προστασία των παιδιών από αρρώστιες, λες και παλιότερα οι γιαγιάδες μας έκαναν εμβολιασμούς στα παιδιά τους!!!

Θα βγουν τωρα οι έξυπνοι και θα μας πούν… -Ρε φιλαράκι τα παιδάκια πέθαιναν κατά χιλιάδες λόγω των πολλών ιώσεων..

Τα παιδιά των πλούσιων όμως γιατί δεν πέθαιναν βρε ανώμαλε;;;

Δεν πέθαιναν γιατί είχαν να φάνε θρεπτική τροφή, να γιατί δεν υπήρχε υψηλή θνησιμότητα στην ελίτ!!! Η αντίληψη του μέσου υπνωτισμένου ανθρώπου είναι για πολλά δάκρυα…. ευτυχώς στην Ιταλία ο κόσμος είναι μαζικά αφυπνησμένος και γνωρίζει την αλήθεια τώρα που τα ζόμπι της Νέας Τάξης πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά!!!

Οι βρωμοκοιλιάδες δημοσιογράφοι ή αλλιώς στρουμφάκια δεν θα κάνουν αυτό που βασικά θα έπρεπε να κάνουν και να σας ενημερώσουν για την βόμβα στην Ιταλία!!! Η εξέγερση του πληθυσμού στην Ιταλία εναντίον της Μαφίας των Φαρμακοβιομηχάνων είναι πραγματικότητα….Pesaro στις 8 Ιουλίου 2017 όπου μαζεύτηκαν 40.000 πολίτες

Οι Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί έχουν ψηφιστεί στην Ιταλία και στη Γαλλία απο το επόμενο έτος. Η μαφία κερδίζει δις και τρις από την πώληση δηλητηρίων και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στην Ιταλία αλλά δεν υπολογίζει τον ιταλικό πληθυσμό που πλέον έχει καταλάβει γιατί όλα ξαφνικά παίρνουν έναν υποχρεωτικό χαρακτήρα, και γέμισαν τους δρόμους για να δείξουν τα δόντια τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

KORAKS για τα Κατοχικά Νέα


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο χορό της «νεκρανάστασης πτωμάτων» και ο Λαλιώτης…

Στο χορό των «κουρελιών» του ΠΑΣΟΚ μπήκε δυναμικά και ένας από τους …δυναμικούς χορευτές-ταχυδακτυλουργούς: Ο Κώστας Λαλιώτης… 


Φυσικά και μέσα σ’ αυτήν την εναγώνια και άκρως παρακμιακή επιχείρηση νεκρανάστασης των πασοκικών πτωμάτων, δεν λείπουν οι διαφορετικές στρατηγικές και τακτικές: Ο «πλουραλισμός» της παρακμής!!! 

Υπάρχουν τα «κουρέλια» της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης»,
τα «κουρέλια» της συνέχειας και αναπαλαίωσης του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα «κουρέλια» των «ορφανών» του Σημίτη που θέλουν μια «κεντροαριστερά» που να είναι «κεντροδεξιά»: Μια γέφυρα προς τη ΝΔ… 

Μετά το άρθρο μας, είχαμε δύο νέες «παρεμβάσεις»: Αυτή του Καμίνη και αμέσως μετά η «απάντηση» του Λαλιώτη. 

Ο Καμίνης εντάσσεται στη «στρατηγική» της ευθείας ταύτισης της «κεντροαριστεράς» με την «κεντροδεξιά». Στρατηγική που λέει ΟΧΙ στην αναπαλαιωμένη συνέχεια του ΠΑΣΟΚ, αλλά στοχεύει στην κατασκευή ενός νέου, ακραία νεοφιλελεύθερου σχηματισμού, στα πρότυπα του γαλλικού πειράματος Μακρόν»… 

Είναι μια στρατηγική ακραίας νεοφιλελεύθερης ΠΑΡΑΚΜΗΣπου προωθείται, ωστόσο, με την ΑΠΑΤΗ του «καινούργιου» και της «σφήνας» ανάμεσα στη ΝΔ και στις πεπαλαιωμένες δυνάμεις της «κεντροαριστεράς», οι οποίες εκφράζονται με τις δύο ξεχωριστές (προς το παρόν) κεφαλές: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ… 

Η «παρέμβαση» Λαλιώτη έρχεται αμέσως να «διαχωριστεί» από αυτήν την στρατηγική της ολοκληρωτικής διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και να υπερασπιστεί την αναπαλαιωμένη συνέχειά του. 

Ο Λαλιώτης, ουσιαστικά επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις του:
 

«Διαχρονικά, επίσης, έχω προσπαθήσει να συμβάλω γόνιμα και θετικά πάντα και κυρίως σε κάθε κρίσιμη καμπή για το γεωστρατηγικό γεωπολιτικό και γεωοικονομικό ισοδύναμο της χώρας μας μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη, για την ανασύνθεση και την ανανέωση τής Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης μέσα από την αναγέννηση και την επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ, για τη σύγχρονη, πολυκομματική και ριζοσπαστική Κυβερνώσα Κεντροαριστερά με αδιαπραγμάτευτο Ευρωπαϊκό προσανατολισμό…». 


Την «αναγέννηση» και την «επανίδρυση» του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει ο Λαλιώτης, μέσα σε ένα σχήμα «ανασύνθεσης» της Δημοκρατικής Παράταξης», δηλαδή μέσα σε ένα σχήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Γι αυτό ο μετρ της πολιτικής ταχυδακτυλουργίας
 υπερασπίζεταιΟΛΗ τη συνέχεια του ΠΑΣΟΚ από τα πρώτα στάδια της ΑΚΜΗΣ του, μέχρι και τα τελευταία στάδια της ΠΑΡΑΚΜΗΣ του και αποσύνθεσής του, από τον Ανδρέα μέχρι το Σημίτη και τον ΓΑΠ. 

Το δόλιο τέχνασμα, βεβαίως, του Λαλιώτη δεν περιορίζεται, απλώς, στην ισοπεδωτική σχηματοποίηση της Ιστορίας του ΠΑΣΟΚ (της νεότερης αυτής πολιτικής μας τραγωδίας), αλλά επεκτείνεται και κορυφώνεται σε μια άλλη παρακμιακή ΑΠΑΤΗ: Στην ανύψωση της παλιάς οριοθέτησης εναντίον της Δεξιάς, σε κεντρικό σύνθημα του σήμερα, σήμερα που αυτές τις οριοθετήσεις τις έχουν ισοπεδώσει οι ίδιες οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της «αριστεράς»… 
Εδώ ο Λαλιώτης ταυτίζει την ΑΚΜΗ με την ΠΑΡΑΚΜΗ, ακριβέστερα: Το «ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΔΕΞΙΑ» που αποτύπωνε την κινηματική ΑΚΜΗ του παλιού ΠΑΣΟΚ, σήμερα, δεν λέει απολύτως τίποτα, αποτελεί τέχνασμα ΑΠΑΤΗΣ, ακριβώς, διότι όλες οι κατοχικές δυνάμεις (μνημονιακές) αποτελούν ΔΕΞΙΑ, «εκτελεστές» συμβολαίων θανάτου του 4ου Ράιχ… 

Και το χειρότερο: Αυτές που αποτελούν τη σύγχρονη, την πλέον χρήσιμη και αποτελεσματική ΔΕΞΙΑ είναι οι δυνάμεις του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ και της μεταλλαγμένης «αριστεράς». 

Είναι μακάβρια, συνεπώς, κοροϊδία, αυτές οι πλέον «χρήσιμες» (για τους νέους αποικιοκράτες) δυνάμεις της Δεξιάς (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) να κερδοσκοπούν πολιτικά στα παλιά αντιδεξιά κλισέ:«ποτέ πια Δεξιά»… 

Και αυτή η λαλιώτικη «επεξεργασία» νεκρανάστασης δεν θα έχει καμία τύχη. Θα καταρρεύσει, όπως κατέρρευσε το ΠΑΣΟΚ και όπως θα καταρρεύσει, (πολύ σύντομα) και το νέο ΠΑΣΟΚ που κυβερνάει με το πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ… 
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέλη κυκλοφορίας 2018: Ποιοι θα έχουν αυξήσεις – Κυβισμός, παλαιότητα και ρύποι καθορίζουν τα τέλη

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Τα… κακά μαντάτα των τελών κυκλοφορίας αναμένεται να ανακοινωθούν σε περίπου ένα μήνα, αφού το Υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να δώσει τρίμηνη διορία για την πληρωμή τους.
Αλλάζουν τα πάντα στα τέλη κυκλοφορίας, όχι μόνο από το νέο τρόπο μετρήσεων των εκπομπών ρύπων CO2 (διοξείδιο του άνθρακα), που αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση από το Φθινόπωρο, αλλά και από τα όσα σχεδιάζει να κάνει πράξη ηκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ώστε να μαζέψει στα κρατικά ταμεία όσα χρήματα μπορεί περισσότερα.

ΕΕ… «καλεί» όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Από τον Σεπτέμβριο του 2017, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να αναγράφουν δύο τιμές εκπομπών CO2, βάζοντας τις αγορές σε μία μεταβατική περίοδο. Η μία τιμή θα αφορά στις μετρήσεις βάσει του παλαιού συστήματος. Η δεύτερη τιμή θα αφορά στις μετρήσεις βάσει του νέου. 

Ποιοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα υποστούν επιβαρύνσεις

Υψηλού κυβισμού αυτοκίνητα και οχήματα που αγοράστηκαν από το 2005 και έπειτα (12ετίας), σίγουρα θα βρεθούν στο επίκεντρο των επιβαρύνσεων. Μάλιστα, αναμένεται να επιβαρυνθούν πολύ περισσότερο τα αυτοκίνητα που διαθέτουν κινητήρα βενζίνης, ενώ λιγότεροτου πετρελαίου, αφού τα πετρελαιοκίνητα εκπέμπουν λιγότερους C02 (ενώ τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα εκπέμπουν περισσότερο διοξείδιο του θείου, SO2) σε σχέση με τα βενζινοκίνητα. Επίσης, οι μειώσεις στα πολύ παλιά αυτοκίνητα θα φέρουν μεγάλες αυξήσεις σε όσους έχουν πιο καινούργια οχήματα. 
Κατά πάσα πιθανότητα, όσοι διαθέτουν αρκετά παλαιότερα αυτοκίνητα, τα οποία έχουν και μικρή αξία, θα πληρώσουν λιγότερα τέλη κυκλοφορίας από πέρυσι.

Τα σενάρια των ανατροπών για τα τέλη του 2018

Τα πολλά λόγια και οι πολλές υποσχέσεις του Υπουργείου Οικονομικών για δικαιότερα τέλη κυκλοφορίας, πάλι είναι… άφαντα! Όπως όλα δείχνουν, ούτε τη φετινή χρονιά δεν πρόκειται να βελτιωθεί κάτι, παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες. Και για το 2018, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα αναγκαστούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σχεδιάζει να αλλάξει κάτι για «καλό» στα τέλη κυκλοφορίας. όσες αναμορφώσεις γίνουν, θα προκαλέσουν επιβαρύνσεις -μικρές ή μεγάλες- για εκατοντάδες χιλιάδες κατόχους Ι.Χ.

Περισσότερα κλιμάκια ανά ρύπο- Αυξήσεις που αφορούν σε 800.000 Ι.Χ.

Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εκπομπών Co2 στα αυτοκίνητα αναμένεται να αλλάξει ριζικά το κόστος των Τελών Κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα που έχουν πρώτη Άδεια Κυκλοφορίας μετά την 1η/11/2010 τα οποία υπολογίζονται με βάση τους ρύπους. Το Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως καταλήγει στην απόφαση, όσα αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από την 1η Νοεμβρίου του 2010 και μετά, να επιβαρυνθούν με περισσότερα κλιμάκια ευρώ ανά ρύπο. Σήμερα, η κλίμακα αποτελείται από 9 κλιμάκια, όπου το κάθε κλιμάκιο περιλαμβάνει 20 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα. Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των κλιμακίων με κλιμάκωση ανά 10 γραμμάρια ρύπων.

Τι γίνεται με όσα Ι.Χ. ταξινομήθηκαν από το 2006 και μετά

Μία από τις επικρατέστερες προτάσεις του Υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να γίνει πράξη, αποτελεί η αύξηση των τελών κυκλοφορίας αναλόγως του κυβισμού για όσα αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν μετά τον Νοέμβριο του 2010, ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές με τα οχήματα που κυκλοφόρησαν την ίδια περίοδο, αλλά τα τέλη τους υπολογίζονται με βάση τούς ρύπους.
Για παράδειγμα, εάν ένας ιδιοκτήτης απέκτησε αυτοκίνητο με πινακίδες πρώτης κυκλοφορίας τον Ιούλιο του 2010, επιβαρύνεται πάνω από το μισό από έναν άλλο που απέκτησε το ίδιο αυτοκίνητο τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλέξης Τσίπρας, ο μεγαλύτερος φοροεισπράκτορας στην Ιστορία

Του Βασίλη Γεώργα
Ο Αλέξης Τσίπρας θα περάσει στην Ιστορία ως ο μεγαλύτερος φοροεισπράκτορας Πρωθυπουργός στη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας. Σε μόνο δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης, η «Αριστερά» που ο ίδιος και οι σύντροφοί του ευαγγελίζονται, ψήφισε μέτρα 14,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αυξήσει τα φορολογικά και λοιπά έσοδα από τα 47,7 δισ. ευρώ το 2015, στα 53 δισ. ευρώ φέτος και στα 58,5 δισ. ευρώ. μέχρι το 2021. Τέτοια έσοδα δεν είχε η χώρα στις καλύτερες μέρες της οικονομίας.
Την φορομπηχτική αυτή πολιτική που σχεδιάστηκε για να αποφέρει συνολικά έσοδα 385 δισ. ευρώ στο Δημόσιο σε επτά χρόνια (55 δισ. ευρώ ετησίως κατά μέσο όρο ετησίως), η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν την εφήρμοσε σε «περίοδο πολέμου». Την επέβαλε πάνω στα ερείπια μιας βαθιά προβληματικής οικονομίας, η οποία, όμως, από το 2014 είχε δειλά αρχίσει να σταθεροποιείται σε όρους ΑΕΠ, πριν την παραλάβει και την κάψει για δεύτερη φορά στα χέρια του η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη με θύμα κυρίως τη λεγόμενη «μεσαία τάξη» και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Φτάσαμε έτσι από το ένα άκρο στο άλλο. Ο διεθνής τύπος δεν γράφει πλέον για την έκταση της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα αλλά παρομοιάζει τους Έλληνες σαν στυμμένες λεμονόκουπες από τα διαρκώς μεγαλύτερα φορολογικά βάρη που επωμίζονται.
Το φορολογικό τσουνάμι δεν είναι αποτέλεσμα έξωθεν επιβαλλόμενων «μνημονιακών» πολιτικών, αλλά συνειδητής πολιτικής επιλογής των οικονομολόγων του ΣΥΡΙΖΑ που αφού πρώτα προκάλεσαν ανυπολόγιστη ζημιά στην οικονομία, τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις, θεώρησαν -με όρους μικροπολιτικής- ότι η επιβολή 90 νέων φόρων και η αύξηση των εισφορών είναι αποδοτικότερη από την μείωση δημόσιων δαπανών και το χτύπημα των συντεχνιών που απομυζούν το κράτος. Απόδειξη; Χθες εξέπνευσε η μνημονιακή προθεσμία για την αποστολή στοιχείων αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και όπως αποκαλύφθηκε, το 80% των εργαζομένων του κρατικού μηχανισμού αγνόησαν την αξιολόγηση, απολαμβάνοντας την διακριτική «διακριτική στήριξη» της κυβέρνησης.
Το διάγραμμα που έχει δημοσιεύσει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή με τα φορολογικά μέτρα του 2017, θα στοιχειώνει για χρόνια τους οικονομικούς εγκεφάλους της σημερινής κυβέρνησης. Αυτούς που τώρα ο πρωθυπουργός θέλει τάχα να απομακρύνει από την κυβέρνηση με τον επικείμενο δεύτερο ανασχηματισμό.
Το 2017 είναι η χρονιά που στα χρόνια του μνημονίου ψηφίστηκαν τα περισσότερα φορολογικά μέτρα εδώ και δεκαετίες. Μόνο το 6% ήταν περικοπές δαπανών σύμφωνα με το γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, ενώ το 94% των πρόσθετων μέτρων ήταν στο σκέλος των εσόδων με αποτέλεσμα οι επιβαρύνσεις στα εισοδήματα πολλών επαγγελματιών να ξεπερνούν το 80%, και τα χρέη του ιδιωτικού τομέα να αυξάνονται με ανεξέλεγκτο ρυθμό.
Φέτος υπολογίζεται ότι η απόδοση των μέτρων θα πρέπει να ξεπεράσει τα 6,4 δισ. ευρώ και το 2018 τα 8 δισ. ευρώ. Θα είναι δηλαδή ακόμη μεγαλύτερη. Η καθαρή φορολογική επιβάρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων για όλη την περίοδο 2015-2021 υπολογίζεται πως ξεπερνά τα 320 δισ. ευρώ εκ των οποίων πάνω από 25 δισ. ευρώ είναι πρόσθετες επιβαρύνσεις μετά το 2015.
Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι οι ίδιοι που έσπασαν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στη φορολογία αυξάνοντας σε πρωτοφανή επίπεδα τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ, είναι εκείνοι που μπορούν να δρομολογήσουν και την ανάκαμψη της οικονομίας. Θα πρέπει να συμβεί ένα θαύμα για να ξεκολλήσει η οικονομία από τη λάσπη. Ακόμη το ΑΕΠ δεν έχει καν προσεγγίσει τα επίπεδα του 2014 (είναι στα 175,8 δισ. ευρώ έναντι 177,9 δισ. ευρώ) και μόνο συγκυριακοί λόγοι μπορούν να το ανεβάσουν για τα επόμενα δύο – τρία χρόνια δεδομένου πως ούτε η παραγωγική βάση της χώρας έχει αλλάξει, ούτε επενδυτικός οίστρος υπάρχει, ούτε σοβαρή αύξηση των εξαγωγών μας καταγράφεται.
Αντίθετα το πρόβλημα που μήνα με το μήνα διογκώνεται έχοντας λάβει εδώ και καιρό διαστάσεις ανεξέλεγκτες είναι τα χρέη που χρωστά ο ένας στον άλλο στον ιδιωτικό τομέα και προς το Δημόσιο. Τα πάνω από 230 δισ. ευρώ που αθροίζουν πλέον οι οφειλές από κόκκινα δάνεια στις τράπεζες, απλήρωτους φόρους, ληξιπρόθεσμα χρέη στα Ταμεία, και οφειλές στις ΔΕΚΟ, είναι η βόμβα των επόμενων ετών.
Οι κατασχέσεις χρημάτων και περιουσιακών στοιχείων, οι πλειστηριασμοί και οι εκποιήσεις, θα είναι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο καθημερινότητα για χιλιάδες πολίτες. Ήδη διατάσσονται περίπου 1000 κατασχέσεις την ημέρα μόνο από το Δημόσιο που βρίσκει κατά μέσο όρο 30% λιγότερα χρήματα σε σχέση με τρία χρόνια πριν, ενώ πάνω από 20.000 ακίνητα έχουν βγει λόγω χρεών αυτή την περίοδο στο σφυρί.

Είναι προφανές πως αυτή η κατάσταση διαρκούς φτωχοποίησης δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμη. Με αυτούς τους ρυθμούς το σύστημα θα «σκάσει» πολύ πιο γρήγορα από όσο πιστεύουμε. Και επειδή οι εξαγγελίες περί «Σεισάχθειας» και διαγραφής χρεών απεδείχθησαν συριζαϊκά φληναφήματα, λύση στο πρόβλημα δεν μπορεί να υπάρξει παρά μόνο μέσα από ενέργειες που θα συμβάλουν στην απελευθέρωση της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας και στην περιθωριοποίηση πολιτικών που τρομοκρατούν τους πολίτες, τους καταθέτες και τους επενδυτές.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ.ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΒΓΑΖΕ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΡΤΥ ΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ 65 ΔΙΣ ΔΩΣΑΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ..

Οταν ο ιστορικός του μέλλοντος αποτυπώσει και αποκαλύψει πλήρως τα εγκλήματα που έχουν γίνει σε αυτή την χώρα από την τραπεζική και πολιτική μαφία δεν θα υπάρχει ανθρώπινος νους να διανοηθεί το μέγεθος των εγκλημάτων..

Την ώρα που ο παπανδρέου στο Καστελόριζο έκανε διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό οι Ελληνικές τράπεζες μέσα σε ένα μήνα αυξήσανε το σύνολο των χορηγήσεων κατά 65 δις σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η ίδια η τράπεζα της Ελλάδος.

Δείτε το αποκαλυπτικό παρακάτω γράφημα που δείχνει την διαχρονική πορεία των απαιτήσεων των ΝΧΙ και την ραγδαία αύξηση από τον Μάιο του 2010 έως τον Ιούνιο του ιδίου έτους..

Οπως θα δείτε στον πιο κάτω πίνακα το που πήγανε αυτά τα ποσά η τράπεζα της Ελλάδος είναι αποκαλυπτική από τα 65 δις μόνο τα 4 δις πήγανε προς την εξυπηρέτηση της Γενικής κυβέρνησης και τα υπόλοιπα 61 δις σε λοιπούς τομείς που κάποια στιγμή το πολιτικό προσωπικό της χώρας αλλά και οι κεντρικοί τραπεζίτες πρέπει να λογοδοτήσουν στον Ελληνικό λαό για αυτό το έγκλημα

 

πηγηΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυξάνονται οι θάνατοι στους νέους από τον καρκίνο του παχέος εντέρου και κανείς δεν ξέρει το γιατί – Ψάχνονται οι ειδικοί

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου παρουσιάζει απρόσμενη αύξηση στην συχνότητα διάγνωσης και στους θανάτους μεταξύ των νεαρών λευκών Αμερικανών, σύμφωνα με μια ανησυχητική νέα έκθεση. “Δεν είναι κατανοητό το γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο και αυτό το καθιστά ακόμα πιο σημαντικό”, δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας, Rebecca Siegel, από την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου.
Επίσης ανησυχητικό είναι ότι αυτή η αύξηση που παρουσιάζει ο καρκίνος του παχέος εντέρου σε ποσοστά εμφάνισης και σε θανάτους δεν φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα κάποιας ευρύτερης ανίχνευσης καρκίνου του παχέος εντέρου στον γενικό πληθυσμό, αλλά εστιάζεται στους νεαρούς λευκούς Αμερικανούς.
Μια ανάλυση των στατιστικών από το 1970 έως το 2014 έδειξε ότι η τάση είναι πιο έντονη για τον επιθετικό καρκίνο που εξαπλώνεται από το παχύ έντερο σε άλλα όργανα του σώματος.
“Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ανιχνεύσιμος και θεραπεύσιμος, αν εντοπιστεί νωρίς”, δήλωσε ο δρ Darrell Gray, του Εστιασμένου Καρκινολογικού Κέντρου του πανεπιστημίου του Οχάιο.
Επειδή ο καρκίνος του παχέος εντέρου εξακολουθεί να είναι ακόμα σχετικά σπάνιος στους νεώτερους ενήλικες, “η μελέτη αυτή δεν θα πρέπει να δημιουργεί πανικό, ή να προκαλέσει συναγερμό”, πρόσθεσε ο Gray, αλλά θα πρέπει “να δημιουργήσει μια αίσθηση του επείγοντος και της ευθύνης να μην αγνοήσουμε τα σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν καρκίνο του παχέος εντέρου”. Αυτά περιλαμβάνουν αιμορραγία από το ορθό και αλλαγή στις συνήθειες του εντέρου. 
 Ο δρ Andrew Chan της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ δήλωσε ότι ορισμένοι ειδικοί αποδίδουν στην άνοδο της παχυσαρκίας μεταξύ των νέων αυτή την “συνακόλουθη” αύξηση στον καρκίνο του παχέος εντέρου. Ωστόσο, “αν αυτή ήταν η κύρια εξήγηση, θα αναμέναμε να δούμε αύξηση των ποσοστών καρκίνου του παχέος εντέρου και μεταξύ των μαύρων, εκτός των λευκών”, επισήμανε ο ίδιος. “Απαιτούνται μελέτες για να καταλάβουμε εάν κάποιοι άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν τα ποσοστά καρκίνου του παχέος εντέρου και την επιβίωση διαφορετικά για τους λευκούς συγκριτικά με τους μαύρους”, πρόσθεσε.
Οι εμπειρογνώμονες διχάζονται ως προς το αν τα ευρήματα της εν λόγω μελέτης θα πρέπει να προκαλέσουν αλλαγή στις κατευθυντήριες γραμμές ελέγχου. “Αυτήν τη στιγμή, τα δεδομένα δεν υποστηρίζουν μια ανάγκη για αναθεώρηση των μέτρων πρόληψης και εξέτασης, καθώς ο απόλυτος κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου σε νεαρή ηλικία, ακόμα και μεταξύ λευκών, παραμένει πολύ χαμηλός”, δήλωσε ο Chan.
Ωστόσο, ο Siegel πιστεύει ότι τα αποτελέσματα θα πρέπει να εξεταστούν στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ανάλυσης της Αμερικανικής Ένωσης Καρκίνου σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές εξέτασης.
Εν τω μεταξύ, το Αμερικανικό Κολέγιο Γαστρεντερολογίας συμβουλεύει ότι ο τακτικός έλεγχος για τον καρκίνο του παχέος εντέρου πρέπει να ξεκινά στα 45 χρόνια μεταξύ των μαύρων και όχι στα 50 χρόνια. Υπό το πρίσμα αυτής της μελέτης, ο Gray προτείνει ότι αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές πρέπει επίσης να επανεξεταστούν.
Καρκίνος του παχέος εντέρου: Λεπτομέρειες για τη νέα έρευνα
Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικής Υγείας. Επικεντρώθηκαν σε άτομα ηλικίας 20 έως 54 ετών από το 1970 έως το 2014 και συγκεκριμένα σε 242.000 θανάτους από καρκίνο του παχέος εντέρου σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.
Προηγούμενες μελέτες δεν είχαν εξετάσει αυτά τα νεότερα άτομα, είπε ο Siegel. Κατά το διάστημα αυτό, τα συνολικά ποσοστά θνησιμότητας από τον καρκίνο του παχέος εντέρου μειώθηκαν από περίπου 6 έως σε περίπου 4 ανά 100.000 άτομα.
Ωστόσο, το 2004, τα ποσοστά θνησιμότητας των λευκών άρχισαν να αυξάνονται κατά 1% ετησίως, φθάνοντας ελαφρώς πάνω από 4 ανά 100.000 το 2014.
Μάλιστα, οι λευκοί στην δεκαετία των 40 ετών ζωής παρουσίασαν αύξηση στους θανάτους από καρκίνο του παχέος εντέρου κατά σχεδόν 2% ετησίως από το 2005 έως το 2014. Εν τω μεταξύ, η αντίστοιχη αύξηση για τους λευκούς στην δεκαετία των 30 ετών ζωής ήταν 1,6% και περίπου 1% ετησίως για τους λευκούς στις αρχές της δεκαετίας των 50 ετών ζωής. Δεν σημειώθηκε καμία αλλαγή για τους λευκούς στην ηλικία των 20-29 ετών.
Την ίδια στιγμή, μεταξύ των μαύρων, οι θάνατοι από καρκίνο του παχέος εντέρου μειώθηκαν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.
Η αύξηση για τους λευκούς ηλικίας 50-59 ετών είναι πολύ ανησυχητική, είπε ο Siegel, δεδομένου ότι ο προσυμπτωματικός έλεγχος είναι πολύ συχνός στα άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

FT: Γιατί το Facebook πρέπει να μας κόψει … μηνιάτικο

Η ιδέα του να εγγυάσαι βασικό (σ.σ. ελάχιστο) εισόδημα για όλους έχει πολλά προφανή ελαττώματα, αλλά ένα σαρωτικό προτέρημα. Κατοχυρώνει την αρχή πως κάθε πολίτης είναι αξιότιμο μέλος της κοινωνίας και έχει το δικαίωμα ενός μεριδίου στον συλλογικό της πλούτο.
Αυτή η πεποίθηση δίνει τροφή σε ριζοσπαστικούς στοχαστές εδώ και 500 χρόνια, αφού το επιχείρημα σκιαγραφήθηκε πρώτη φορά στην Ουτοπία του Τόμας Μορ. Η ιδέα παρουσιάζει νέα απήχηση στη δική μας εποχή, κατά την οποία αγχωνόμαστε για τη διάβρωση του βιοτικού επιπέδου, για τη συγκέντρωση του πλούτου και για την πιθανή απειλή της μαζικής ανεργίας εξαιτίας των τεχνολογικών αλλαγών.
Ωστόσο εδώ και μισή χιλιετία, το βασικό εισόδημα έχει παραμείνει σχεδόν ουτοπικό όνειρο, γιατί πάντα συντρίβεται στα βράχια της πραγματικότητας. Οι κύριες αντιρρήσεις έχουν να κάνουν με την ηθική και με την πρακτικότητα, και συνοψίζονται σε δύο ερωτήματα.
Γιατί πρέπει οι άνθρωποι να πληρώνονται για να μην κάνουν τίποτα; Και πώς είναι δυνατόν να καλύψουμε το έξοδο;
Κι όμως είναι δυνατό να σχεδιαστεί ένα σύστημα βασικού εισοδήματος, το οποίο διατηρεί τα βασικά ελκυστικά χαρακτηριστικά του ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί αυτά τα ελαττώματα. Ήδη, ένα μοντέλο που λειτουργεί καλά βρίσκεται σε εφαρμογή στην Αλάσκα εδώ και πάνω από 30 χρόνια.
Το 1976, οι ψηφοφόροι της Αλάσκα ενέκριναν μια συνταγματική τροποποίηση για τη δημιουργία ενός μόνιμου επενδυτικού ταμείου, με χρηματοδότηση από έσοδα από το πρώτο μπουμ πετρελαίου στην πολιτεία. Έπειτα από λίγα χρόνια, το Alaska Permanent Fund άρχισε να πληρώνει μέρισμα σε κάθε εγγεγραμμένο πολίτη.
Ανάλογα με τις επιδόσεις του fund, η ετήσια πληρωμή έχει διαμορφωθεί από 878 μέχρι 2.072 δολάρια κατά κεφαλήν στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Πρόκειται, σε όλα του εκτός από το όνομα, για ένα καθολικό βασικό εισόδημα που πληρώνεται ανεξαρτήτως κοινωνικής συνδρομής ή πλούτου.
Το σύστημα δεν έχει οδηγήσει σε μαζική τεμπελιά, όπως φοβούνται οι επικριτές του βασικού εισοδήματος. Η ουσία βρίσκεται στο επίθετο: «βασικό». Το πρόγραμμα, το οποίο έχει λάβει διακομματική στήριξη, έχει επιπλέον αποδειχθεί όλο και πιο δημοφιλές και έχει χαρακτηριστεί η «τρίτη ράγα» της πολιτειακής πολιτικής, διότι εξαλείφει ακαριαία όποιον πολιτικό πάει να το αγγίξει.
Σε πρόσφατη τηλεφωνική έρευνα, οι κάτοικοι της Αλάσκα περιέγραψαν τα τρία κορυφαία προτερήματα του fund λέγοντας πως είναι η ισότητα, η δίκαιη κατανομή και η βοήθεια που προσφέρει σε οικογένειες που δυσκολεύονται οικονομικά. Περίπου το 58% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι θα προτίθεντο ακόμη και να πληρώσουν περισσότερα σε φόρους για να συντηρηθεί το ταμείο, παρ’ όλο που η Αλάσκα έχει πληγεί από τις μειωμένες τιμές του πετρελαίου.
Παρά τους φυσικούς της πόρους, η Αλάσκα δε συγκαταλέγεται μεταξύ των πλουσιότερων αμερικανικών πολιτειών σε όρους κατά κεφαλής ΑΕΠ. Ωστόσο, εν μέρει χάρη στο ετήσιο αυτό μέρισμα, είναι μεταξύ των πολιτειών που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη οικονομική ισότητα και μετρά ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά φτώχειας.
Τον περασμένο μήνα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, διευθύνων σύμβουλος του Facebook, επισκέφθηκε την Αλάσκα και έπλεξε το εγκώμιο στα κοινωνικά προγράμματα της πολιτείας, δηλώνοντας ότι προσφέρουν «κάποια καλά μαθήματα στην υπόλοιπη χώρα».
Όπως και άλλοι επιχειρηματίες της Σίλικον Βάλι, ο κ. Ζούκερμπεργκ πιστεύει πως οι νέες τεχνολογίες όπως τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα θα σαρώσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Σε έναν τέτοιο κόσμο, επισημαίνει, χρειάζεται να επινοήσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Το βασικό εισόδημα θα πρέπει να αποτελέσει μέρος της απάντησης.
Κάποιοι επιχειρηματολογούν πως η Αλάσκα είναι ειδική περίπτωση, καθώς έχει απλά διανείμει τους καρπούς της ευημερίας που έφερε το πετρέλαιο. Αλλά ίσως είναι πιθανό να βρεθούν άλλες πηγές εσόδων για να χρηματοδοτηθούν παρόμοια συστήματα αλλού. Μερικοί έχουν προτείνει έναν φόρο αξιών ακινήτων. Άλλοι έχουν επιχειρηματολογήσει υπέρ ενός φόρου των χρηματοοικονομικών συναλλαγών.
Αλλά υπάρχει μία ακόμη πιθανή πηγή εσόδων, την οποία ο κ. Ζούκερμπεργκ γνωρίζει καλά: τα δεδομένα (data). Αν, όπως λέει το ρητό, οι πληροφορίες είναι το νέο πετρέλαιο, τότε μπορεί να έχουμε βρει μια ροή εσόδων του 21ου αιώνα. Τα δεδομένα θα μπορούσαν να κάνουν για τον κόσμο ό,τι έκανε το πετρέλαιο για την Αλάσκα.
Η ανησυχία του κ. Ζούκερμπεργκ για τους περιθωριοποιημένους της κοινωνίας είναι αξιέπαινη, το ίδιο και τα σχόλιά του για την οικοδόμηση ισχυρών κοινοτήτων. Αντίθετα με τους περισσότερους από εμάς τους υπόλοιπους, έχει την προσωπική επιρροή για να βοηθήσει στην αναχαίτιση των προβλημάτων του καιρού μας.
Βρίσκεται στην κεφαλή μίας από τις εταιρίες με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο και έχει στη διάθεσή του ένα έτοιμο, ψηφιακό βήμα, από το οποίο μπορεί να απευθύνει τα επιχειρήματά του στα δύο δισεκατομμύρια χρήστες του Facebook παγκοσμίως.
Πρέπει τώρα να φανεί αντάξιος της ρητορικής του και να ανοίξει ένα Facebook Permanent Fund για να καλύψει ένα πείραμα ευρύτερου, καθολικού βασικού εισοδήματος. Πρέπει να ενθαρρύνει άλλες εταιρίες δεδομένων, όπως η Google, να συνδράμουν κι αυτές.
Το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο που έχει το Facebook στην κατοχή του είναι τα δεδομένα που του παραδίδουν οι χρήστες του δωρεάν, συχνά χωρίς να το θέλουν, πριν ουσιαστικά πωληθούν στους διαφημιστές. Μοιάζει δίκαιο το Facebook να έχει τη μεγαλύτερη κοινωνική συνδρομή, επειδή βγάζει κέρδη από αυτή την πηγή εσόδων με την τεράστια αξία, η οποία δημιουργήθηκε συλλογικά.
Οι μέτοχοί του θα μισούσαν την ιδέα. Αλλά από τα πρώτα χρόνια του Facebook, ο κ. Ζούκερμπεργκ έχει πει ότι σκοπός του είναι να κάνει τη διαφορά, όχι να «χτίσει» μια εταιρία. Εξάλλου, μια τέτοια φιλανθρωπική χειρονομία μπορεί να αποδειχθεί μέχρι και ο μαρκετίστικος θρίαμβος του αιώνα. Οι χρήστες του Facebook θα μπορούσαν να συνεχίσουν να ανταλλάσσουν φωτογραφίες με γατάκια, γνωρίζοντας ότι κάθε κλικ συνδράμει στο γενικότερο, κοινωνικό καλό.
Μια τέτοια ανταλλαγή δεδομένων για βασικό εισόδημα είναι απλή και ξεκάθαρη. Θα πρέπει να φανεί ελκυστική στη νοοτροπία της Σίλικον Βάλι να δίνει λύσεις. Πολλοί τεχνολογικοί επιχειρηματίες είναι καχύποπτοι απέναντι στην κυβερνητική παρέμβαση. Αλλά δεν υπάρχει κανένας νόμος που να λέει ότι μόνο οι κυβερνήσεις μπορούν να «μπουν» στη δουλειά της αναδιανομής του πλούτου.
«Πρέπει να εξερευνήσουμε ιδέες όπως το γενικό βασικό εισόδημα, για να δώσουμε σε όλους την προστασία να δοκιμάσουν νέα πράγματα», είπε ο κ. Ζούκερμπεργκ σε απόφοιτους του Χάρβαρντ, στην ομιλία του κατά την τελετή αποφοίτησης το Μάιο.
Πολύ σωστά, Μάρκ. Άντε πάλεψέ το.
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει ειδική εξέταση για τον καρκίνο του μαστού

Για «τυπικούς λόγους» και πιο συγκεκριμένα για ένα… λάθος μένουν ακάλυπτες ογκολογικές ασθενείς με καρκίνο του μαστού από μια εξειδικευμένη διαγνωστική εξέταση, με την ονομασία «Oncotype DX».
Ο λόγος η ανάκληση από το υπουργείο Υγείας μιας απόφασης αποζημίωσης της συγκεκριμένης εξέτασης, χωρίς όμως εδώ και ένα μήνα να έχει εκδώσει τη σωστή απόφαση με αποτέλεσμα να υπάρχουν ασθενείς που δεν έχουν πρόσβαση στην Oncotype DX εξαιτίας της μη αποζημίωσής της από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Το κόστος της εξέτασης ανέρχεται στις 3.800 ευρώ.
Σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), ένα μήνα τώρα που έχει ανακύψει το θέμα με την απόφαση, ασθενείς στερούνται της δυνατότητας ορθής διάγνωσης, καθώς η εξέταση αυτή «βλέπει» εάν η χημειοθεραπεία μετά τη χειρουργική επέμβαση θα δώσει αποτελέσματα για την ασθενή. Δεν αφορά σε όλες τις καρκινοπαθείς, παρά μόνο ένας μικρός αριθμός κρίνεται κατάλληλος να εξεταστεί με τη σύμφωνη γνώμη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).
«Ταυτόχρονα αφαιρείται ένα καθοριστικής σημασίας εργαλείο από τους θεράποντες ιατρούς για την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας των ασθενών. Αυτό με τη σειρά του συνεπάγεται αύξηση του κινδύνου για την ασφάλεια και τη ζωή των ασθενών, αφού αρκετές εξ αυτών θα υποβληθούν σε θεραπείες που δεν χρειάζονται απλά και μόνο γιατί δεν θα υπάρχει τρόπος να το γνωρίζουν!!», προσθέτει η ΕΛΛΟΚ σε ανακοίνωσή της.
Το υπουργείο Υγείας είχε ανακαλέσει την επίμαχη απόφαση καθώς κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ότι νομικά έπασχε. Κυρίως στο ότι υπήρχαν ηλικιακά κριτήρια. Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας, αντί να ανακαλέσει την απόφαση και να την… αντικαταστήσει με τη σωστή, δηλαδή χωρίς ηλικιακά κριτήρια, την απέσυρε εντελώς.
Το θέμα έφερε η ΕΛΛΟΚ σε συνάντησή της με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, ο οποίος ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα προσπάθειες για αποκατάσταση του προβλήματος. Επίσης, πρόθεση του ΕΟΠΥΥ είναι να καλυφθούν τα κενά της προηγούμενης απόφασης. Εκτός από την κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων, να αποζημιώνεται πλήρως από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ μέχρι τώρα οι ασθενείς κατέβαλλαν 760 ευρώ συμμετοχή, καθώς και την επέκταση της κάλυψης και σε άλλους τύπους καρκίνου, του προστάτη και του παχέος εντέρου.Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!