EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017

Χάκερ έσπασαν τους κωδικούς ασφαλείας του ιταλικού ΥΠΕΞ.

Χάκερ είχαν "σπάσει" τους κωδικούς ασφαλείας των υπολογιστών του ιταλικού ΥΠΕΞ και της διπλωματικής αποστολής της χώρας στην ΕΕ και υπέκλεπταν κατά το διάστημα 2013-16 εμπιστευτικά εσωτερικά μηνύματα, την ώρα που στην Ευρώπη συζητούνταν φλέγοντα θέματα, που αφορούσαν το Ιράν, την κρίση στην Ουκρανία και τις κυρώσεις κατά της Μόσχας, καταγγέλλει στη σημερινή της έκδοση η εφημερίδα La Repubblica.

Τα μηνύματα, που απέστελαν οι διπλωματικές αποστολές, αφορούσαν την κρίση στη Συρία και τη Λιβύη και τα ιταλικά συμφέροντα στην Τριπολιτάνια, τις διαβουλεύσεις για τις επιπτώσεις των κυρώσεων στη Ρωσία, το περιεχόμενο των ανεπίσημων συσκέψεων των ευρωπαίων υπουργών Αμύνης και των επιτροπών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Επίσης, σημαντική λεία των υποκλοπέων αποτελούν οι αναφορές που αφορούσαν τις διαπραγματεύσεις για την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου North Stream και τις θέσεις των κυβερνήσεων για τη μεταναστευτική ροή στη βαλκανική οδό. Επίσης, αναφορές σχετικά με τις συσκέψεις του Ecofin και οι σχετικές θέσεις των χωρών της ΕΕ, αλλά επίσης και οι δραστηριότητες για τον σχεδιασμό των ασκήσεων του ΝΑΤΟ.

Οπως σημειώνει το ΑΠΕ, η ιντερνετική αυτή επίθεση στα δίκτυα της ιταλικής αντιπροσωπείας και του Μεγάρου της Φαρνεζίνα (ΥΠΕΞ) αποκαλύπτει την αδυναμία των ιταλικών υποδομών ασφαλείας, μία απόδειξη που έρχεται να προστεθεί στη χθεσινή καταγγελία της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica για το απαρχαιωμένο software του ιταλικού στρατού.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εμπρησμοί: Μισόλογα εμπαιγμού

Μετά από 45 περίπου χρόνια συστηματικής και αχαλίνωτης εμπρηστικής αποτέφρωσης της Ελλάδας, ανακάλυψαν(!!!) παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του κρατικού μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, «σχέδιο εμπρησμών σε όλη τη χώρα»!!!

 Τώρα τα «αριστερά» κυβερνητικά «τσακάλια» ανακάλυψαν την Αμερική…

 Τώρα που όλα τα παραμύθια του παρελθόντος κατέρρευσαν (οικοπεδοφάγων, ακραίων καιρικών συνθηκών κ.λπ), ΤΩΡΑ που δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει τη βεβαιότητα ότι οι φωτιές είναι οργανωμένο σχέδιο εμπρηστικού εγκλήματος, ΤΩΡΑ αναγκάζονται τα κυβερνητικά ανδρείκελα να ψελλίσουν για «σχέδιο εμπρησμών»…

            Ψελλίζουν, όμως, μια διαπίστωση για να εναρμονιστούν, απλώς, με την ΚΑΘΟΛΙΚΗ διαπίστωση (αυτή που κάνει όλη η Ελλάδα)…

Ύπουλη, «αριστερή» μέθοδος εξαπάτησης: Ομολογώ αυτό που διαπιστώνουν, πλέον, οι ΠΑΝΤΕΣ, αλλά δεν το ερευνώ ούτε το αποκαλύπτω!!!

Διαπιστώνω δηλαδή, για να διαπιστώνω που σημαίνει ότι δεν αποκαλύπτω το  ΕΓΚΛΗΜΑ, δεν το ΔΙΕΡΕΥΝΩ…

Με απλά λόγια: Το ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΩ!!!

Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα.

Όταν οι απατεώνες της «αριστερής» κυβέρνησηςδιαπιστώνουν «σχέδιο εμπρησμών», μας ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ διπλά όταν ΣΙΩΠΟΥΝ πάνω στα βασικά ερωτήματα της διαπίστωσης (περί «σχεδίου εμπρησμού»): ΠΟΙΟΙ έχουν επεξεργαστεί το σχέδιο αποτέφρωσης της Ελλάδας, ποιοι ΕΚΤΕΛΟΥΝ αυτό το σχέδιο και το ΓΙΑΤΙ μας καίνε;;;

Αυτά τα ουσιαστικά ερωτήματα τα πνίγουν: Απλώς διαπιστώνουν για να διαπιστώνουν…

Πάνω σ’ αυτά τα ερωτήματα έχουμε γράψει άπειρα κείμενα και από πολύ παλιά. Ενδεικτικά παραπέμπουμε εδώ:

Έτσι με αυτό το τέχνασμα της απλής «διαπίστωσης»ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ τους σχεδιαστές των εμπρησμών, τουςΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ του εγκλήματος, τους λόγους που μας καίνε πάνω από 45 χρόνια, καθώς και τους συνενόχους των εμπρηστικών εγκλημάτων:Πολιτικούς απατεώνες και  δημοσιογραφικές πόρνες…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βεβαίως, πανικοβάλλεται και με αυτά τα ψελλίσματα των διαπιστώσεων, τα οποία μπορεί να ανοίξουν τον Ασκό του Αιόλου…

Επιτίθεται άγρια λοιπόν εναντίον των στελεχών της Πυροσβεστικής που κάνουν λόγο για σχέδιο εμπρησμών:

«Αποφασιστική και συντονισμένη δράση, όχι θεωρίες συνωμοσίας».

Αυτός ο κύριος καλύπτει ΑΜΕΣΑ και με ασυνήθιστη δουλική μοχθηρία τους εμπρηστές και τα μεγάλα αφεντικά που σχεδιάζουν και οργανώνουν την αποτέφρωση της Ελλάδας…

Και όπως όλοι οι λακέδες του ιμπεριαλισμού, μιλάει και αυτός για «θεωρίες συνωμοσίας»

Με αυτό το «αριστερό» …επιχείρημα της συνωμοσιολογίας επιχειρούν οι  ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ της πλανητικής  ιμπεριαλιστικής κακουργίας και οι λακέδες τους, σε όλες τις ποικιλίες (και τις αριστερίστικες), να ΦΙΜΩΣΟΥΝ κάθε διάλογο και κάθε ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ γύρω από τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ του διεθνούς κεφαλαίου και των οργανωμένων μαφιών τους…

Οι φωτιές μπαίνουν από μόνες τους και από τυχαίους παράγοντες, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ  και ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ σε όλη την Ελλάδα!!!!!

Αν μιλήσεις για εμπρησμούς (το οφθαλμοφανές) αυτό είναι «θεωρία συνωμοσίας)!!!


Τέτοια ξετσίπωτα δουλικά είναι και τέτοιος πολιτικός υπόκοσμος…
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκάνδαλο με υπερτιμολογημένα επιθέματα στη Β. ΕλλάδαΌπως αναφέρεται στη δικογραφία, υπάλληλοι του ΙΚΑ Γιαννιτσών διαπίστωσαν ότι εταιρείες χρέωναν φαρμακευτικά επιθέματα για κατακλύσεις, σε τιμή πολλαπλάσια αυτής που πωλείται το ίδιο σκεύασμα στη λιανική αγορά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του iatropedia.gr. Αμέσως, η υπόθεση αναφέρθηκε στην υπηρεσία ελέγχου δαπανών υγείας φορέων κοινωνικής ασφάλισης και από εκεί έφτασε στην οικονομική αστυνομία.

Αντιπρόσωποι φαρμακευτικών σκευασμάτων, που είχαν δικές τους εταιρείες, κατηγορούνται ότι εκτόξευαν την τιμή προϊόντων εκμεταλλευόμενοι το ποσό της ανώτερης δαπάνης που δικαιολογούσε ο ΕΟΠΥΥ. Σε τέσσερις νομούς της Β. Ελλάδας καταγράφηκαν αυξήσεις μέχρι και 92 φορές πάνω από την τιμή της λιανικής του ίδιου σκευάσματος.

Ο έλεγχος ξεκίνησε από δύο αντιπροσώπους των Γιαννιτσών και κατέληξε να εντοπίσει άλλους έξι σ την Ορεστιάδα, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και το Κιλκίς. Σε βάρος των υπευθύνων των εταιρειών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, την οποία ήδη έχει στα χέρια του ο Εισαγγελέας Γιαννιτσών.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα ανακοινώθηκαν από την οικονομική αστυνομία, από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Απρίλιο του 2015 υπερτιμολογούσαν τα συγκεκριμένα σκευάσματα, με την υπέρβαση να φτάνει τις 145.175,72 ευρώ, ποσό που επιβαρύνθηκε ο ΕΟΠΥΥ . Οι αντιπρόσωποι, βλέποντας πως στις τιμές του ΕΟΠΥΥ επιθέματα δικαιολογούσαν υψηλότερες τιμές, τα χρέωναν στα ανώτατα όρια που κατέβαλε ως δαπάνη ο Οργανισμός.

Ο εισαγγελέας Γιαννιτσών διέταξε προκαταρκτική εξέταση, και υπάρχει περίπτωση η δικογραφία να διαχωριστεί, για να αποδοθούν κατά τόπο οι ποινικές ευθύνες, όμως δεν αποκλείεται να γίνει κεντρικός χειρισμός, καθώς πηγές έλεγαν ότι ερευνάται το ενδεχόμενο συνεννόησης των αντιπροσώπων μεταξύ τους.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βάρεσε «κανόνι» η Air Berlin - Η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της ΓερμανίαςΗ γερμανική αεροπορική εταιρεία Air Berlin ανακοίνωσε ότι ζήτησε την εκκίνηση διαδικασίας πτώχευσης μετά την απόφαση της Etihad Airways και μεγάλου μετόχου της να μην την υποστηρίξει πλέον οικονομικά.

«Η κυβέρνηση, η Lufthansa και άλλοι εταίροι υποστηρίζουν την Air Berlin στις προσπάθειες αναδιάρθρωσης» και τα αεροσκάφη της θα συνεχίσουν τις πτήσεις τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Από την πλευρά της η Lufthansa ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Air Berlin, τη δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας, με αντικείμενο την «εξαγορά δραστηριοτήτων» της εταιρείας , «πράγμα που θα επιτρέψει την πρόσληψη προσωπικού».

Ακολούθησε η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Μπριγκίτε Τσίπρις, η οποία ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την χορήγηση από το Βερολίνο μεταβατικού δανείου ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ για να αποφευχθεί η καθήλωση των αεροσκαφών της εταιρείας, όσο διαρκούν ακόμη οι σχολικές διακοπές σε πολλά γερμανικά κρατίδια.

«Αυτό θα είναι αρκετό για τρεις μήνες», διευκρίνισε η υπουργός.

Υπό τις συνθήκες αυτές, εργαζόμαστε αδιάκοπα για να εξασφαλίσουμε το καλύτερο για την εταιρεία, τους πελάτες και τους εργαζομένους μας», δήλωσε ο επικεφαλής της Air Berlin Τόμας Βίνκελμαν.

Το συνδικάτο ver.di έκανε λόγο για ισχυρό πλήγμα και ανακοίνωσε ότι προτεραιότητά του είναι «η διάσωση των θέσεων εργασίας».

Η προοπτική της πτώχευσης αναφερόταν εδώ και καιρό συχνά από τα μέσα ενημέρωσης. «Αγνοια» δηλώνει το Βερολίνο.

Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας Αλεξάντερ Ντόμπριντ δήλωσε ότι θεωρεί πως η πιθανή πώληση τμημάτων της Air Berlin στη Lufthansa και άλλες αεροπορικές εταιρείες δεν θα προκαλέσει προβλήματα δημιουργίας καρτέλ. «Δεν πρόκειται για μεταβίβαση της Air Berlin ως συνόλου στη Lufthansa, τμήματα της εταιρείας θα πάνε στη Lufthansa και υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για άλλα τμήματα της εταιρείας, άρα δεν περιμένουμε προβλήματα καρτέλ», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Από το 2008, οι ισολογισμοί της Air Berlin βρίσκονταν πάντα, εκτός ενός έτους, στο κόκκινο.

Η κατάστασή της επιδεινώθηκε πρόσφατα. Χρεωμένη με ένα δισεκατομμύριο ευρώ, κατέγραψε ιστορικές απώλειες το 2016 (782 εκατομμύρια ευρώ). Εδώ και μήνες αντιμετωπίζει αλυσιδωτές ματαιώσεις ή καθυστερήσεις πτήσεων εξαιτίας προβλημάτων με τις εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διαχείριση των αποσκευών, πράγμα που αποτελεί περαιτέρω σκληρό πλήγμα στην εικόνα της.

Η τύχη της εταιρείας, η οποία τροφοδοτείται εδώ και χρόνια με φρέσκο χρήμα από την Etihad, βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού εδώ και πολύ καιρό και η προοπτική πτώχευσης αναφερόταν συστηματικά από τα μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, ο γερμανός υπουργός δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση πληροφορήθηκε την κατάσταση της Air Berlin τη νύκτα της Παρασκευής.
Πηγή

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παυλόπουλος: Η Εκκλησία και η Οικογένεια έχουν αποτρέψει τη ρήξη του κοινωνικού μας ιστού

Και εσείς την αναζωπυρώνεται υπογράφοντας ένα σωρό μνημόνια και στηρίζετε μια κυβέρνηση που το μοναδικό της θετικό έργο είναι οι διάλυση του κοινωνικού μας ιστού. Έργο που έπραξαν και οι κυβέρνησης που συμμετείχατε. Εξάλλου δεν είναι τυχαία η παρουσία σας εκεί , πως αλλιώς θα προβάλουμε το καμάρι της φιλελεύθερης παράταξης και ανερχόμενος αρχηγός της . Όμως βαθιά μέσα σας πιστεύετε ότι η πολίτικη στην Ελλάδα δεν είναι υπόθεση μιας οικογένειας. Τελικά Πρόεδρε είσαι πολύ μικρός μα πάρα πολύ μικρός. 

 
«Σήμερα εδώ, σ'αυτόν τον Ιερό Ναό, ο οποίος συμπληρώνει 150 χρόνια ζωής, ένα τίποτα μπροστά στην αιωνιότητα, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι γι'αυτό που συμβολίζει, για την Ιστορία του Έθνους μας και την συμπόρευσή του με την Χριστιανοσύνη και, ιδίως, με την Ορθοδοξία», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλοπουλος, στο χαιρετισμό του μετά την επίδοση της Ανώτατης Τιμητικής Διάκρισης του μεταλλίου της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδειάς στον Ι.Ν του Αγ. Δημητρίου Θηβων.
«Ταυτοχρόνως, Μακαριώτατε, είμαστε όλοι εδώ για να τιμήσουμε τα 50 χρόνια της Ιεροσύνης σας. Και το πράττει η Πολιτεία δι'εμού, αναγνωρίζοντας αυτή την μεγάλη συμπόρευση Εκκλησίας και Πολιτείας, η οποία αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της πορείας του Λαού και του Έθνους μας», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Γιατί γνωρίζουμε όλοι, ιδίως σ'αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ότι το Έθνος των Ελλήνων έχει άρρηκτους δεσμούς με την Χριστιανοσύνη και την Ορθοδοξία. Δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι μ'αυτά που λέγω υποτιμώ τις θεμελιώδεις υποχρεώσεις που έχει κάθε Πολιτεία: Να τιμά το θεμελιώδες δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας. Να συμπεριφέρεται προς όλους με τον τρόπο που ταιριάζει σ'ένα μεγάλο - από πλευράς Ιστορίας - Κράτος, το οποίο ανήκει σ'αυτή την Μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια, η οποία έχει έναν Πολιτισμό που στηρίζεται πάνω σε τρεις πυλώνες: το αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα, την θεσμική κληρονομιά της Ρώμης και την Χριστιανική διδασκαλία. Κάτι που δεν αμφισβητεί κανείς».
Ο κ. Παυλοπουλος τόνισε ότι «εμείς, ο Ελληνισμός, οφείλουμε πάντα να θυμόμαστε και νάμαστε δίκαιοι απέναντι στην Ιστορία».
«Και η Ιστορία διδάσκει ότι σε δύσκολους χρόνους τούτο το Κράτος είχε την συμπαράσταση της Εκκλησίας. Και σήμερα ακόμα, σ'αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μιας Κοινωνίας που χειμάζεται, ενός Λαού που δοκιμάζεται, η συμβολή της Εκκλησίας είναι καθοριστική. Η Εκκλησία και η Οικογένεια έχουν αποτρέψει, όπως επανειλημμένα έχω πει, τη ρήξη του κοινωνικού μας ιστού. Αυτά οφείλουμε να τ' αναγνωρίζουμε για να είμαστε δίκαιοι με την Ιστορία. Και το τονίζω εκ νέου: Δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν αναγνωρίζουμε τις υποχρεώσεις που έχει η Δημοκρατία μας για να τηρεί όλα τα θεμελιώδη δικαιώματα του Ανθρώπου. Για τούτο, Μακαριώτατε, η Πολιτεία είναι σήμερα παρούσα για να συμβολίσει, μέσω του προσώπου σας, το ό,τι αναγνωρίζει εκείνο το οποίο ανήκει στην Εκκλησία, στην Ιστορία της και, βεβαίως, στην προοπτική της. Έτη πολλά Μακαριώτατε», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.Πηγή: ΑΠΕ
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Bild: Το Βερολίνο θα επιστρέψει 416 εκατ. ευρώ στην Αθήνα - Από τα κέρδη ελληνικών ομολόγων - Ποια η προϋπόθεση

Η Bild γράφει για τα 416 εκ. ευρώ από κέρδη ελληνικών ομολόγων που ενδέχεται να επιστρέψει το Βερολίνο στην Αθήνα.
 «416,7 εκατομμύρια ευρώ προτίθεται να επιστρέψει το Βερολίνο στην Ελλάδα», επιγράφει άρθρο η εφημερίδα Bild και επισημαίνει:
«Η Αθήνα μπορεί να ελπίζει σε εκατοντάδες εκ. ευρώ από κέρδη επιτοκίων ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στην κατοχή της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank). Ωστόσο το ποσό είναι "κλειδωμένο" στον προϋπολογισμό και απαιτείται πράσινο φως του γερμανικού κοινοβουλίου για να εκταμιευθεί. Προϋπόθεση για την εκταμίευση είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής, καθώς και η ανάγκη για περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα».Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πυρκαγιά στην Αττική: Αναζωπυρώσεις λόγω ισχυρών ανέμων - Tη συνδρομή της Ευρώπης ζητά η Αθήνα

Τρίτη εφιαλτική νύχτα περνάνε οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής, καθώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες με τους ανέμους να δυσχεραίνουν την κατάσταση.
Νέα αναζωπύρωση, σημειώθηκε λίγο πριν τις 20:00 στο Καπανδρίτι με το μέτωπο να αντιμετωπίζεται από αέρος από τρία ελικόπτερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Στις 21:00 θα σταματήσουν οι εναέριες επιχειρήσεις. 

Νωρίτερα, η φωτιά πέρασε την λεωφόρο Καλάμου, και κατευθύνεται προς το Πολυδένδρι, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκαν από τον δήμο σπίτια στον οικισμό Σαλαμίδι. Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων από την έξοδο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας προς Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Το απόγευμα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, έκανε λόγο για βελτίωση της κατάστασης την οποία χαρακτήρισε «συγκρατημένα αισιόδοξη» αλλά στη συνέχεια η κατάσταση επιδεινώθηκε εκ νέου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, στην περιοχή επιχειρούν 210 πυροσβέστες με 80 οχήματα, 88 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 100 άνδρες από τις ένοπλες δυνάμεις, 5 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα, 40 υδροφόρες, 11 ειδικά μηχανήματα και 20 ακόμα οχήματα. 

Όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, τα εναέρια μέσα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια των επιχειρήσεων, με μόνες «παύσεις» τα χρονικά διαστήματα που απαιτούνται για τον σύντομο τεχνικό επανέλεγχο και τον ανεφοδιασμό. 

Νοτιοδυτικός προσανατολισμός του μετώπου

Για την ώρα η κατεύθυνση του μετώπου είναι νοτιοδυτική και η πυροσβεστική ζητά από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα πύρινα μέτωπα και να αποφεύγουν να κινηθούν με τα οχήματά τους.
Μια προσαγωγή
Την ίδια ώρα, οι ανακριτικές υπηρεσίες του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ, ασχολούνται με άτομο που προσήχθη από την Πάρνηθα και θεωρείται ύποπτος για εμπρησμούς.
Όσον αφορά την προσαγωγή του υπόπτου για εμπρησμούς, όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη, εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης με το αυτοκίνητό του στην περιοχή της Πάρνηθας. Υστέρα από έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή του πολλά υλικά ικανά να προκαλέσουν πυρκαγιά. Εξετάζεται τόσο για την παρουσία του στην Πάρνηθα σήμερα καθώς και για πυρκαγιές στην περιοχή που εκδηλώθηκαν προηγούμενα έτη.
Ο προσαχθείς είναι ελληνικής υπηκοότητας, 63 χρόνων και εντοπίστηκε από αστυνομικούς που έκαναν περιπολία.
Τα αντικείμενα που βρέθηκαν ήταν στουπιά, κεριά, αναπτήρες κ.ά., τα οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής – Έκκληση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Προστασίας
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που έκανε πριν από λίγο η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη, για την γενική κατάσταση των πυρκαγιών, η οποία δεν ήταν και πολύ αισιόδοξη για την Ανατολική Αττική, ανέφερε:
«Λόγω της μεγάλης έκτασης και έντασης της πυρκαγιάς στον Κάλαμο και της επικινδυνότητάς της και με δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, η χώρα μας υπέβαλε αίτημα, μέσο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας IRCC για διεθνή συνδρομή σε εναέρια μέσα και πιο συγκεκριμένα για δύο ζεύγη αεροσκαφών τύπου CL - 415. Σημειώνεται ότι η Γαλλία η οποία διαθέτει μονάδες εναέριων μεσών στην εθελοντική δεξαμενή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, απάντησε αρνητικά λόγω των πολλών πυρκαγιών στην χώρα της».
Η κ. Μαλλίρη επιβεβαίωσε την είδηση που δημοσίευσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η Κύπρος προσεφέρθη να αποστείλει ομάδα πεζοπόρου τμήματος αποτελούμενη από 60 άτομα. Το αίτημα έγινε ήδη αποδεκτό και μεταβαίνει στην Κύπρο αεροσκάφος C-130 προκειμένου να τους μεταφέρει.
Σε ότι αφορά στην μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, η κ. Μαλλίρη ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη και τόνισε:
«Παρά την τεράστια κινητοποίηση σε μέσα και προσωπικό και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, η πυρκαγιά δεν κατέστει δυνατόν να ανακοπεί στον άξονα Καλάμου - Μικροχωρίου και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο κατευθυνόμενη νότια - νοτιοδυτικά.
Πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά με τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης η οποία σε συνδυασμό με την συνεχή εναλλαγή του ανέμου αναπτύσσεται πολύ γρήγορα με ιδιαίτερη ένταση».
Αυτή την στιγμή οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί και επιχειρούν στην περιοχή είναι: 210 πυροσβέστες με 80 οχήματα και 88 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ, ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής, 11 μηχανήματα έργου και από τις ένοπλες δυνάμεις 100 άνδρες και τέσσερα μηχανήματα έργου. Από αέρος επιχειρούν 5 Α/Φ και 7 Ε/Π.
Η εκπρόσωπος του Π.Σ. σχετικά με τα εναέρια μέσα διευκρίνισε τα εξής:
«Όλα τα εναέρια μέσα ήταν διαθέσιμα και επιχειρούσαν εκ περιτροπής καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, εκτός από το χρονικό διάστημα που προσγειώνονταν στα όρια της πτητικής αυτονομίας τους προκειμένου να ανεφοδιαστούν με καύσιμα και να γίνει σύντομος τεχνικός επανέλεγχος».

Η κ. Μαλλίρη, τέλος, έκανε έκκληση στους κατοίκους της των περιοχών που μαίνεται η πυρκαγιά, λόγω της επικινδυνότητας να απομακρύνονται έγκαιρα, ενώ οι οδηγοί των οχημάτων να αποφεύγουν να κινούνται στις περιοχές της πυρκαγιάς, καθώς υπάρχει κίνδυνος κυκλοφοριακής συμφόρησης και εγκλωβισμού τους.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ηλεκτρονικό φακέλωμα για όλες τις επιχειρήσεις από το 2019.

Νέο πληροφοριακό σύστημα σχεδιάζει η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας με στόχο να έχει πλήρη εικόνα τόσο για τις άδειες που διαθέτει μια επιχείρηση, όσο και για όλους τους ελέγχους που έχουν γίνει σε αυτή. Αυτό θα μπορεί να γίνεται με ένα κλικ στον υπολογιστή, ενώ εκτιμάται ότι το νέο σύστημα, που σχεδιάζεται βάσει προδιαγραφών της Παγκόσμιας Τράπεζας, θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει από το 2019.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα σε συνδυασμό με τη νομοθεσία για το πλαίσιο ελέγχων που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομίας, εκτιμάται ότι θα βοηθήσει σημαντικά το επιχειρείν στην Ελλάδα, περιορίζοντας σημαντικά τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Κ», η ηλεκτρική πλατφόρμα, εκτός από την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων θα εξυπηρετήσει κι άλλες λειτουργίες, όπως μεταβολές των αδειοδοτήσεων, κατάλογος με όλους τους ελέγχους που έχουν γίνει, ο χρόνος διεξαγωγής τους, καθώς και από από ποια αρχή διενεργήθηκαν. Έτσι, αφενός θα αποφευχθεί ο φαινόμενο διπλών και άσκοπων ελέγχων, ενώ οι ελεγκτικές αρχές θα μπορούν να ανταλλάσσουν στοιχεία και να έχουν πλήρη εικόνα για το αν μια επιχείρηση συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις τους ή αν έχει καταβάλει επιβληθέντα πρόστιμα.

Ο προϋπολογισμός της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανέρχεται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους.
Πηγή: Newmoney.gr
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γκρίνια για την αξιολόγηση και στην ΑΑΔΕ.

Κατά της αξιολόγησης τάσσονται και οι ελεγκτές και οι υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Το κύμα αποχής που κυριαρχεί στο Δημόσιο φαίνεται ότι έχει συμπαρασύρει και κάποιες από τις ανεξάρτητες αρχές, μεταξύ των οποίων και η νευραλγική, για την ευρύτερη λειτουργία του Δημοσίου, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με την "Καθημερινή".

Παρά το γεγονός ότι η Αρχή (όπως και άλλες ανεξάρτητες αρχές), λόγω της φύσης του αντικειμένου της, διέπεται από διαφορετική διαδικασία αξιολόγησης από αυτήν που ισχύει για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, εφοριακοί, τελωνειακοί αλλά και διοικητικοί υπάλληλοι που υπηρετούν σε αυτήν απέχουν από την αξιολόγηση και μάλιστα έχουν δώσει «ραντεβού τον Σεπτέμβρη» προκειμένου να αποφασίσουν «συλλογικά και δημοκρατικά μορφές πάλης».

Το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ αποφάσισε ομόφωνα στις 20/7/2017 «την απόρριψη του σχεδίου Πιτσιλή τόσο για την εφάπαξ αξιολόγηση όσο και το πάγιο σύστημα αξιολόγησης, κηρύσσοντας παράλληλα αποχή - απεργία από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με τη συγκεκριμένη διαδικασία». Οπως επισημαίνει το γενικό συμβούλιο της ομοσπονδίας, τα δύο συστήματα προβλέπουν «νέες διαθεσιμότητες, εξατομίκευση της μισθοδοσίας και θεσμοθέτηση της αυθαιρεσίας προϊσταμένων και διευθυντών».

Η ομοσπονδία καταγγέλλει ότι η ηγεσία της ΑΑΔΕ κατέθεσε το εν λόγω σχέδιο «ή για την ακρίβεια μέρος αυτού εν μέσω καλοκαιριού, επενδύοντας στον περιορισμό των δυνατοτήτων αντίδρασης και αποκλείοντας κάθε προοπτική διαλόγου και διαπραγμάτευσης».

Παράλληλα, καλεί την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών «να σταματήσει το κρυφτό πίσω από τη δήθεν ανεξαρτησία της ανεξάρτητης αρχής και να αναλάβει τις ευθύνες που της αντιστοιχούν για τα αποτελέσματα ενός νόμου που η ίδια έφερε και ψήφισε στη Βουλή».

Το γενικό συμβούλιο προτρέπει τους υπαλλήλους να μην υπογράψουν τα έντυπα καταλληλότηταςκαι να απόσχουν από την αξιολόγηση, καθώς και τους διευθυντές να μην καταθέσουν έντυπα καταλληλότητας για τους υφισταμένους τους. Η ομοσπονδία εν συνεχεία, αφού προκήρυξε απεργία - αποχή από τη διαδικασία της εφάπαξ αξιολόγησης αλλά και «της κατάταξης των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ στα περιγράμματα θέσεων εργασίας, ελέγχου καταλληλότητας και επάρκειας», δηλώνει τη συμμετοχή της στην απεργία που έχει κηρύξει από τον περασμένο Μάρτιο επί του θέματος η ΑΔΕΔΥ.

Από την πλευρά του πάντως, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής έχει διαβεβαιώσει τους υπαλλήλους και το συνδικαλιστικό τους όργανο ότι μέσω της αξιολόγησης δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων, και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στην ακραία περίπτωση που ο ίδιος ο υπάλληλος προκαλέσει με τη συμπεριφορά του.

Ως προς το ευρύτερο Δημόσιο, η αποχή από την αξιολόγηση ξεπέρασε το 70%, με την ΑΔΕΔΥ και το ΜΕΤΑ να «πανηγυρίζουν» επί του αποτελέσματος και να δηλώνουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.
 πηγη
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φθινόπωρο με νέα πρόσωπα σε ΤΑΙΠΕΔ και Υπερταμείο

Στις αρχές Σεπτεμβρίου φαίνεται πως θα επιλεγούν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), της θυγατρικής του υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ ΑΕ) που θα ελέγχει τις κρατικές εταιρείες, αλλά και το νέο Δ.Σ. του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Η προθεσμία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου, του εντεταλμένου συμβούλου και των μη ανεξαρτήτων μελών του Δ.Σ. της ΕΔΗΣ έληξε στις 25 Ιουλίου, αλλά η διοίκηση του υπερταμείου έδωσε παράταση μέχρι την  Δευτέρα 8 Αυγούστου.

Μπορεί να ξέρουμε πότε λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους για το Δ.Σ., αλλά δεν γνωρίζουμε πότε θα ιδρυθεί η ΕΔΗΣ.

Οι συμμετοχές που θα μεταφερθούν αυτόματα στην τελευταία, με την ίδρυσή της, περιλαμβάνουν το ποσοστό του δημοσίου σε ΔΕΗ ΔΕΗ +2,88%, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΣΕ, Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές, ΟΑΣΑ και τις θυγατρικές του ΟΣΥ & ΣΤΑΣΥ, ΟΑΚΑ, Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, Ελληνικές Αλυκές, ΕΛΤΑ, ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, ΑΕΔΙΚ (Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας της Κορίνθου), ΟΚΑΑ (Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς Αθηνών), ΚΑΘ (Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης), ΔΕΘ, ΕΛΒΟ και ΚΑΕ.

Από τη σχετική προκήρυξη για το Δ.Σ. της ΕΔΗΣ προκύπτει ότι τη διαδικασία επιλογής στελεχών «τρέχει» η εταιρεία συμβούλων Stanton Chase. Ολοι, βέβαια, κοιτάζουν προς το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην Πλατεία Συντάγματος…

Η ΕΔΗΣ διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από τρία έως επτά μέλη. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση του μοναδικού μετόχου της ΕΔΗΣ για θητεία τεσσάρων ετών που παρατείνεται μέχρι την πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση μετά τη λήξη της θητείας τους, η οποία όμως δεν μπορεί να υπερβεί τα πέντε έτη.

Σύμφωνα με κύκλους του υπερταμείου, «ο μετασχηματισμός των δημόσιων επιχειρήσεων με βάση τα διεθνή πρότυπα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της χώρας. Αυτός είναι και ο στόχος που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας η διοίκηση της υπό σύσταση ΕΔΗΣ, που συστήνεται ως άμεση θυγατρική της ΕΕΣΥΠ».

Στο συμπληρωματικό μνημόνιο προβλέπεται πως μέσα στον Ιούλιο το διοικητικό συμβούλιο του υπερταμείου έπρεπε να έχει αποφασίσει και για την τύχη της διοίκησης της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ώστε να αντικατασταθεί, «αν κριθεί απαραίτητο», μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τον Σεπτέμβριο δεσμεύεται η κυβέρνηση πως θα προχωρήσει και στη μεταφορά της πρώτης ομάδας ακινήτων από διάφορα υπουργεία και κρατικές επιχειρήσεις προς το υπερταμείο. Σημειώνεται πως πρόκειται για ακίνητα τα οποία σήμερα δεν ελέγχονται από την ΕΤΑΔ, η οποία ούτως ή άλλως έχει ενταχθεί στην ΕΕΣΥΠ ΑΕ.

Ειδικά για το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο λειτουργεί με Δ.Σ. στο οποίο συμμετέχουν μόνο τρία μέλη (η πρόεδρος Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, ο διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Λεούσης και το μέλος Άγγελος Βλάχος), κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για το νέο διοικητικό συμβούλιο. Η διοίκηση του υπερταμείου είχε αναθέσει σε εταιρεία συμβούλων την αξιολόγηση των μελών του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ σύντομα θα κληθεί να επιλέξει το νέο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο. Οι φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες επικεντρώνονται τόσο στο ποιοι θα καταλάβουν τις θέσεις του προέδρου ή του διευθύνοντος συμβούλου, όσο και στο ποιοι από τα σημερινά μέλη θα αποχωρήσουν.


Οι προτεραιότητες της ΕΔΗΣ


Στο υπερταμείο τονίζουν πως για τις οικονομικά και εμπορικά βιώσιμες επιχειρήσεις, προτεραιότητα έχει η κατάρτιση επιχειρηματικών σχεδίων που θα συμπεριλαμβάνει την επενδυτική στρατηγική για την ανάπτυξη της επιχείρησης καθώς και δράσεις για τη βελτιστοποίηση/αναβάθμιση τόσο των λειτουργιών τους όσο και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στόχος του κάθε επιχειρηματικού σχεδίου «θα είναι ο εξορθολογισμός των δαπανών όσον αφορά στο σκέλος των λειτουργικών εξόδων, η βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων αλλά και η αξιολόγηση διαφορετικών μελλοντικών πηγών εσόδων, που δεν έχουν έως τώρα εξετασθεί και θα μπορούσαν να ενισχύσουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και την οικονομική τους απόδοση. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αξιολογήσουν και να αναπτύξουν ικανότητα διασφάλισης χρηματοδότησης, αξιοποιώντας όχι μόνο ίδιους πόρους αλλά και όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και πηγές εξωτερικής χρηματοδότησης (κοινοτικά κονδύλια, δομές ΣΔΙΤ, ευρωπαϊκοί χρηματοοικονομικοί οργανισμοί, τράπεζες, αγορές κεφαλαίων κ.λπ.)».

Ταυτόχρονα, «για τις δημόσιες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν εμφανή προβλήματα βιωσιμότητας, θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να προετοιμαστούν σχέδια αναδιάρθρωσης που θα περιλαμβάνουν μέτρα αντιμετώπισης και αποκατάστασης της οικονομικής τους βιωσιμότητας».


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Ανδρέας Γεωργίου ομολόγησε (άθελά του) την ενοχή του για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ

Με τη μεγάλη (3σελιδη) συνέντευξη που παραχώρησε στο “Πρώτο Θέμα”, ο Ανδρέας Γεωργίου ήρθε να υπενθυμίσει ότι… κανένα έγκλημα δεν μένει ανεξιχνίαστο. Επειδή συνήθως οι πρωταγωνιστές του αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Κατώτεροι της εμπιστοσύνης των εντολέων τους.
Ο  μοιραίος πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος πιστοποίησε με την υπογραφή του εκ των υστέρων, τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα μπήκε στα Μνημόνια, και της απαγορεύτηκε η πρόσβαση για απευθείας δανεισμό στις αγορές, προσφέρει με τις απαντήσεις του πλήθος αποδείξεων για την ενοχή του.
Ο… δήθεν τεχνοκράτης ενστερνίζεται θεωρίες… ψεκασμού, και κατηγορεί πολιτικούς, μεταξύ των οποίων τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, για κυνήγι. Κυνήγι μαγισσών, εννοεί προφανώς. Και όπως κάθε ένοχος, επιλέγει να αγκαλιάσει ως υπερασπιστική τακτική το… μεταφυσικό.
Ο Ανδρέας Γεωργίου απευθύνει την ίδια ώρα συστάσεις… υποδείξεις στο πολιτικό σύστημα. Δεν θεωρεί ότι ο ίδιος έκανε κάτι λάθος. Χρησιμοποιεί ως ασπίδα τους Ευρωπαίους, που με τη σειρά τους τον χρησιμοποιούν ως ασπίδα για τις δικές τους ευθύνες. Γιατί φυσικά, η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ το 2002, με συγκεκριμένη διαδικασία. Με συγκεκριμένα στοιχεία.
Στοιχεία που αμφισβητήθηκαν, αλλά κανείς δεν τολμάει να θέσει τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Γιατί έγινε δεκτή η Ελλάδα στην ΟΝΕ με παραποιημένα στοιχεία; Γιατί δεν ζητήθηκε στους δυο πρώτους προϋπολογισμούς της περιόδου Σημίτη, μέχρι το 2004, λογαριασμός για τα κακώς κείμενα, για τις υπερβάσεις, τις υπερκοστολογήσεις και τις… μαύρες τρύπες;
Γιατί δεν υπήρξε έλεγχος για τα σημεία και τέρατα με μια σειρά από σκανδαλώδη πεπραγμένα υπουργών, που επιβάρυναν τους ετήσιους προϋπολογισμούς, εκτός φυσικά από την… ηθική του πολιτικού συστήματος;
Γιατί η προσμέτρηση των σχετικών στοιχείων παραπέμφθηκε στο μέλλον, δηλαδή στις περιόδους Καραμανλή, ενώ τα χρέη δημιουργήθηκαν επί Σημίτη;
Το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ είναι διαρκές. Και λειτουργεί ως… πλυντήριο των ευθυνών όσων ανέχτηκαν τη λεηλασία της Ελλάδας επί Σημίτη, που οδήγησε τελικά τη χώρα σε χρεοκοπία, στα χέρια του τελευταίου των Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Γεωργίου ήταν απλώς ο χρήσιμος. Προφανώς… αφελής, στην πιο ήπια εκδοχή χαρακτηρισμού που μπορεί να του αφιερώσει κανείς.Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί δεν ζητάμε την συνδρομή ρωσικής εναέριας βοήθειας;

– Δεν υπάρχει ανάλογο αεροσκάφος στη Δύση…

Σε πλήρη ανυπαρξία η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να συντονίσει το κρατικό μηχανισμό αφήνοντας στο «έλεος» των πυρκαγιών όλη την χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες . Τις τελευταίες ώρες έχουμε συνολικά 91 φωτιές , ειδικά μετά το ξέσπασμα απρόσμενων φωτιών σε Αμαλιάδα , περιοχή Κρυονέρι και στα προάστια τα Θεσσαλονίκης.

Eίναι καταφανέστατη η ύπαρξη σχεδίου άλωσης της χώρας από πυρκαγιές.

Άμεσος ύποπτος αυτού του οργανωμένου σχεδίου φέρονται να είναι πιθανόν οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών , αλλά και πράκτορες άλλων χωρών που έχουν άμεσο λόγο να επωφεληθούν από μια τέτοια κατάσταση αποσταθεροποιήσης.Το καίριο ερώτημα που τίθεται όμως δυναμικά αυτές τις ώρες είναι γιατί δεν ζητήσαμε την συνδρομή από την Μόσχα με την αποστολή των εναέριων κολοσσών που ακούνε στο όνομα Be-200 Beriev, και τα οποία είχαν συνδράμει τελευταία φορά στις φωτιές στην Ηλεία το 2008.

O B.Πούτιν όπως αναφέρουν ρωσικές πηγές, αναμένει κλήση του Έλληνα πρωθυπουργού για συνδρομή με το «τέρας» Be-200 Beriev. Eίναι πασιφανές πως η χώρα μας χρειάζεται βοήθεια.

Το Be-200 είναι ένα ρωσικό αμφίβιο αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων που προέκυψε από την ανάπτυξη του σοβιετικού Α-40.

Μπορεί να επιχειρήσει το ίδιο εύκολα από θάλασσα και ξηρά.

Στην Ελλάδα είναι περισσότερο γνωστό ως πυροσβεστικό αεροσκάφος γιατί έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην κατάσβεση των πυρκαγιών του 2007.

Εχει ικανότητα μεταφοράς 12 τόνων νερού σε 8 ειδικές αλουμινένιες δεξαμενές.

Οι δεξαμενές μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα για να χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος σε άλλες αποστολές.

Μπορεί να είναι μεταφορικό με ικανότητα μεταφοράς 72 επιβατών ή φορτίου 7.5 τόνων.

Στην έκδοση ιπτάμενου ασθενοφόρου μπορεί να φιλοξενήσει 37 ασθενείς.

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αεροσκάφος έρευνας-διασωσης, ναυτικής περιπολίας, ακόμα και για ανθυποβρυχιακό πόλεμο.

Δεν μπορεί να συγκριθεί με τα μικρότερα CL-215/CL-415 και δεν υπάρχει ανάλογο αεροσκάφος στη Δύση..

Πριν λίγο μία αναζωπύρωση στο Καπανδρίτι σήμανε νέο συναγερμό και έκανε την κατάσταση χειρότερη. Κρίσιμες είναι οι ώρες μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (14.08.2017) για να μπορέσει να αποφευχθεί ο όλεθρος για την Αττική

Το Μικροχώρι και το Μετόχι, είναι η «γραμμή άμυνας» των δυνάμεων πυρόσβεσης, που δίνουν τιτάνια μάχη για να εμποδίσουν περαιτέρω επέκταση της μεγάλης πυρκαγιάς και να αποτρέψουν έναν πραγματικό όλεθρο για την Αττική.

«Είναι πολύ κρίσιμη ώρα- δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς από χτες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος. Μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τους επιτελείς όλων των φορέων.

«Το Μικροχώρι και το Μετόχι -τόνισε- είναι το στρατηγικό σημείο άμυνας, που ελπίζω να κρατήσει μέχρι το βράδυ». Το μεγάλο βάρος των προσπαθειών του μηχανισμού, έχει πέσει εκεί, με στόχο να μην περάσει η πυρκαγιά τον λόφο προς το Καπανδρίτι, κάτι που απειλεί εδώ και ώρα, γιατί σε αυτή την περίπτωση, όπως λένε οι επικεφαλείς των επιχειρήσεων, η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη.

Η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς μέχρι το βράδυ θεωρείται καθοριστική, καθώς αύριο προβλέπεται ενίσχυση των ανέμων. Τον ίδιο αγώνα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και προς την πλευρά του Βαρνάβα, καθώς και προς το Σέσι Γραμματικού, όπου όμως φαίνεται η κατάσταση είναι καλύτερη από το Καπανδρίτι που η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.

Οι τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, δουλεύουν διπλοβάρδιες καταβάλλοντας τιτάνιες προσπάθειες για να κρατήσουν επιχειρησιακά τα πεπαλαιωμένα πυροσβεστικά αεροσκάφη καναδικής κατασκευής Canadair.

Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο η χώρα μας είχε ζητήσει την ενοικίαση έξι αεροσκαφών Canadair, αλλά αυτά για διάφορους λόγους δεν ήρθαν ποτέ στην χώρα παρά μόνο δύο.

Η μοιραία απόφαση από δύο ελληνικές κυβερνήσεις για την μη προμήθεια το 2009 της προμήθειας τουλάχιστον 4 ρωσικής κατασκευής Be-200 Beriev με τεράστιες δυνατότητες , άφησαν την Ελλάδα ανυπεράσπιστη στο έλεος των εμπρηστών.

Κάθε ένα Be-200 Beriev μεταφέρει ποσότητα νερού όση τρία Canadair με διπλάσια ταχύτητα!

Τον Αύγουστο του 2007, μάλιστα, εν μέσω καταστροφικών πυρκαγιών, η Πυροσβεστική είχε εκπονήσει μακροσκελή μελέτη με την οποία προτείνει να αγοραστούν:

«Δύο έως τέσσερα αεροσκάφη τύπου Be -200 Beriev. Εννέα αεροσκάφη CL-415 τα οποία θα ανέβαζαν τον συνολικό αριθμό αυτού του τύπου σε 18 και θα αντικαταστήσουν το σύνολο των αεροσκαφών CL-215».

Στη μελέτη τους οι επιτελείς της Πυροσβεστικής, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των προμηθευτών, υπολόγιζαν ότι για την αγορά των δύο ρωσικών Beriev θα απαιτηθούν 50 – 60 εκατομμύρια ευρώ, για τα εννέα CL-415, 180 εκατομμύρια ευρώ και για 26 αεροσκάφη «μεσαίας κατηγορίας» (τα οποία θα αντικαθιστούσαν τα Pezetel, 65 – 70 εκατομμύρια.

Στις τιμές, μάλιστα, δεν συνυπολογιζόταν το όφελος από την πώληση των παλαιών CL-215, την οποία ζητούσαν οι επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας ήδη από το 2002.

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, τώρα τα εναέρια μέσα είναι:

Εννέα CL 215 και τέσσερα CL 415 – Σημειώστε πως τέσσερα 415 έχουν συντριβεί τα τελευταία χρόνια. Επίσης τα Καναντέρ CL-215 είναι 40 χρόνια στον αέρα, εμφανίζουν συνεχείς βλάβες, δηλαδή έχουν μειωμένη επιχειρησιακή δυνατότητα.

Πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας και πρόωρης εκσπερμάτωσης ; Υπάρχει λύση … ΕΔΩ19 αεροσκάφη Pezetel τα οποία μπορούν να ανεφοδιαστούν μόνο από αεροδρόμια και τρια στρατιωτικά Chinook.

Σε ότι αφορά τα οχήματα εδάφους, ο στόλος διαθέτει μόλις 1.858 υδροφόρα πυροσβεστικά και 1.101 βοηθητικά για όλη την επικράτεια.

Από αυτά τα περίπου 800 είναι ηλικίας άνω των 15 ετών, ενώ κατά μέσο όρο το 30% του συνολικού στόλου δεν επιχειρεί λόγω βλαβών. Κάποια από αυτά μάλιστα είναι παροπλισμένα.Υπενθυμίζουμε ότι από το μεσημέρι Δευτέρας, από το στόλο των 18 πυροσβεστικών αεροσκαφών (11 CL-215 και 7 CL-415) διαθέσιμα είναι μόνο έξι αεροσκάφη τα οποία έχουν αναλάβει το βαρύ φορτίο να σταματήσουν την επέλαση της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, στις επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης σε Κάλαμο, Καπανδρίτι και Βαρνάβα, στην Ζάκυνθο αλλά και στην Αμαλιάδα, συμμετέχουν μόλις τέσσερα παλαιότερα Canadair CL-215 και μόνο δύο τύπου CL-415.

Από τα δύο αεροσκάφη τύπου CL-415 που επιχειρούν τώρα, το μέγιστο που μπορεί να φτάσει τις επόμενες ώρες είναι τα τέσσερα αεροσκάφη, αφού εκ των πραγμάτων τρία από τα πιο σύγχρονα Canadair δεν μπορούν να ετοιμαστούν σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Έτσι το τεράστιο ερώτημα που τίθεται αυτήν την στιγμή είναι ένα…γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας δεν σηκώνει το τηλέφωνο και ζητήσει προσωπικά από τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν έξι αεροσκάφη Beriev για να σωθεί η Ελλάδα. Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα τα στείλει το συντομότερο δυνατό …όπως και το 2008.

Δείτε εδώ. 2007
πηγη
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!