08/17/17
Φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ εντόπισε η ΑΑΔΕ σε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς τον Ιούνιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τέσσερα ξενοδοχεία με πάνω από 300 δωμάτια και τουλάχιστον 4 αστέρων η απόκρυψη του τζίρου εκτιμάται ότι ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ ανά μονάδα μόνο το μήνα Ιούνιο! Πρόκειται για δύο ξενοδοχεία στη Ρόδο, ένα στην Κέρκυρα και ένα στην Ηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιήθηκε μεταξύ άλλων η μέθοδος του εφοριακού που παριστάνει τον πελάτη και ο οποίος μένει στο ξενοδοχείο και ελέγχει τα πραγματικά δεδομένα. Η τακτική αυτή χρησιμοποιήθηκε σε συνδυασμό με την έρευνα στις πλατφόρμες Booking και Trivago, στα site των ξενοδοχείων αλλά και με τηλεφωνήματα δήθεν ενδιαφέροντος για το κλείσιμο δωματίων από εφοριακούς.

Σε κάποιες περιπτώσεις η απόκλιση ανάμεσα στα εκτιμώμενα ακαθάριστα έσοδα και στα δηλωθέντα όπως αποτυπώθηκαν στις δηλώσεις ΦΠΑ τον Ιούλιο ήταν τεράστια. Συνολικά ελέγχθηκαν 712 ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και εντοπίστηκαν 7 ακραίες περιπτώσεις. Από το πρώτο τμήμα των διασταυρώσεων, πέρα από την τετράδα σε Ρόδο (2), Κέρκυρα και Ηλεία, στο μικροσκόπιο του προληπτικού ελέγχου μπήκαν δύο ξενοδοχεία στη Σαντορίνη και στην Ανατολική Αττική, ενώ περίπτωση υψηλού κινδύνου θεωρείται και μια μονάδα στην Χαλκιδική.

Στις πλέον προκλητικές περιπτώσεις ανήκουν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων που ενώ γνώριζαν ότι βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη έλεγχος της ΑΑΔΕ δήλωσαν μηδενικά έσοδα τον Ιούνιο στις δηλώσεις ΦΠΑ που υπέβαλαν τον Ιούλιο.

Το θετικό είναι ότι τα πρώτα συμπεράσματα από τον έλεγχο στα 712 ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα που είχαν ελεγχθεί και πέρυσι δείχνουν ότι τον Ιούνιο δηλώθηκε υψηλότερος τζίρος κατά 21% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Το γεγονός αυτό αποδίδεται κατά 50% στην αύξηση του τουρισμού και των τιμών και κατά 50% στη βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης.πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Αργότερα, ακριβότερα και πολυπλοκότερα. Σ’ αυτό το τρίπτυχο βασίζεται κάθε νέα διαδικασία που λαμβάνει χώρα εντός του Υπερταμείου ΕΦΚΑ. Ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να περιμένουν ως το τέλος Οκτωβρίου ή Νοεμβρίου... και βάλε για να δουν τα ειδοποιητήρια με τις «διορθωμένες» εισφορές που θα λαμβάνουν υπόψη και τις εκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις του 2016.

Αν και ο νόμος προέβλεπε ότι ο συμψηφισμός θα άρχιζε από τον Ιούλιο, η παράταση στην υποβολή των δηλώσεων προκάλεσε αλυσιδωτές καθυστερήσεις. Τα πρώτα στοιχεία από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων του 2016 δείχνουν ότι τα δηλωθέντα εισοδήματα των μη μισθωτών εμφανίζονται μειωμένα κατά 15%.

Αυτό σημαίνει ότι οι μη μισθωτοί θα δουν μια μικρή προσωρινή ελάφρυνση στο χαράτσι του ΕΦΚΑ, αφού από το 2018 με την αλλαγή της βάσης υπολογισμού των εισφορών θα αντιμετωπίσουν νέες επιβαρύνσεις.

Οπως υπολογίζουν οι ειδικοί, ο ΕΦΚΑ θα πρέπει να επιστρέψει στους μη μισθωτούς από 170 έως και 10.000 ευρώ σε ακραίες περιπτώσεις, καθώς ένα σημαντικό κομμάτι των εν λόγω ασφαλισμένων έχει ήδη προκαταβάλει ακόμη και τις ετήσιες εισφορές του 2017.

Περισσότεροι από 300.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες και αγρότες υποχρεώθηκαν να προπληρώσουν το χαράτσι του έτους, δηλαδή να καταβάλουν υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές οι οποίες δεν θα επιστραφούν, αλλά θα συμψηφιστούν έναντι μελλοντικών υποχρεώσεων.

Αναλυτικότερα, έως και τον Οκτώβριο - Νοέμβριο οι εισφορές του ΕΦΚΑ θα υπολογίζονται με βάση το καθαρό φορολογητέο εισόδημα του 2015. Εν συνεχεία μπαίνουν στο σύστημα τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά του 2016, που δείχνουν ότι οι μη μισθωτοί εμφανίζουν αισθητά μειωμένο εισόδημα σε σχέση με το δηλωθέν εισόδημα του 2015.

«Στις περιπτώσεις που δηλώνονται χαμηλότερα εισοδήματα το 2016 σε σχέση με το 2015 οι έναντι καταβολές μπορεί να είναι υψηλότερες από τη συνολική ετήσια υποχρέωση του ασφαλισμένου», σχολιάζει ο εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος, «δηλαδή ο ασφαλισμένος θα προπληρώνει και θα περιμένει οι εισφορές να συμψηφιστούν με μεταγενέστερες υποχρεώσεις του».

Δεν είναι λίγες οι κραυγαλέες περιπτώσεις που έχουν εντοπίσει λογιστικά γραφεία, όπου τη μια χρονιά ο ασφαλισμένος έχει αυξημένα εισοδήματα από μερίσματα και λαμβάνει ειδοποιητήρια που τον καλούν να πληρώσει 1.598 ευρώ τον μήνα ενώ την επόμενη χρονιά τα εισοδήματά του πέφτουν στο ναδίρ και καλείται να πληρώσει την κατώτατη εισφορά 167,95 ευρώ τον μήνα.

Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας διαμηνύουν σε αυστηρό τόνο ότι θα ελέγχονται οι «γκρίζες» συμπεριφορές ασφαλισμένων, ιδίως αν εμφανίζονται μεγάλες διαφορές από χρόνο σε χρόνο. Ωστόσο, εκτιμούν ότι το 80%-90% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ θα ωφεληθούν, καθώς δηλώνουν εισόδημα κάτω από 20.000 ευρώ και θα κληθούν να πληρώσουν χαμηλότερες εισφορές σε σχέση με αυτές που ισχύουν σήμερα.

Οι ειδικοί της ασφάλισης εκτιμούν ότι η διαδικασία του συμψηφισμού πολύ πιθανόν να ολοκληρωθεί στο τέλος τους 2018, ενώ σε περιπτώσεις μεγάλων διαφορών μπορεί η διαδικασία να πάρει και 4-5 χρόνια. Υπενθυμίζουμε πάντως ότι το 2018 αλλάζει η βάση υπολογισμού των εισφορών (καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα + καταβλητέες ασφαλιστικές εισφορές), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νέες επιβαρύνσεις στις εισφορές της τάξης του 18% και 37% για το 2018 και το 2019 αντίστοιχα. Ο νέος υπολογισμός θα μπλέξει ακόμα περισσότερο το κουβάρι του συμψηφισμού.

Ο νόμος, πάντως, προβλέπει ότι ο ίδιος μεταβατικός μηχανισμός θα εφαρμοστεί και για τα επόμενα έτη (π.χ. στην αρχή του 2018 με βάση το εισόδημα του 2016 και ακολούθως το εισόδημα του 2017) έως ότου διαμορφωθεί μηχανισμός δήλωσης ακριβούς χρόνου και ελέγχου του εισοδήματος ανά μήνα ή ανά δίμηνο.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1


Ελεύθερος επαγγελματίας δήλωσε το 2015 καθαρό φορολογητέο εισόδημα 30.000 ευρώ. Το αντίστοιχο που δήλωσε το 2016 είναι περίπου το 1/3, 9.000 ευρώ. Αυτό συνέβη είτε επειδή ο τζίρος του μειώθηκε δραματικά, είτε γιατί προτίμησε να φοροεισφοροδιαφύγει για να αποφύγει την επιβάρυνση.

Ετσι, τους πρώτους 10 μήνες του 2017 κατέβαλε 30.000 Χ 26,95% = 8.085 ευρώ / 12 = 674 ευρώ τον μήνα. Με το παλιό σύστημα θα πλήρωνε 4.024 ευρώ ετησίως, δηλαδή τα μισά. Αν το καθαρό φορολογητέο του 2016 είναι 9.000 ευρώ, θα πρέπει να καταβάλει εισφορές ως εξής: 9.000 Χ 26,95% = 2.425 ευρώ, δηλαδή τα μισά απ’ ό,τι θα κατέβαλλε με το παλιό σύστημα. Εφόσον έχει πληρώσει έναντι το πρώτο δεκάμηνο 6.740 ευρώ, δεν έχει οφειλές. Τουναντίον πρέπει να του επιστραφούν 4.315 ευρώ, τα οποία όμως θα συμψηφιστούν έναντι μελλοντικών οφειλών του. Δηλαδή σ’ αυτή την περίπτωση ο ασφαλισμένος βγαίνει χαμένος καθώς έχει προπληρώσει το κράτος χωρίς να γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία του συμψηφισμού. Στο επόμενο παράδειγμα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2

Ελεύθερος επαγγελματίας δήλωσε το 2015 καθαρό φορολογητέο εισόδημα 18.000 ευρώ. Το ύψος των εισφορών που κλήθηκε να καταβάλει είναι 18.000 Χ 26,95% = 4.851 ευρώ έναντι 4.024 ευρώ που θα πλήρωνε με το προηγούμενο σύστημα στην κλάση Π4 του ΟΑΕΕ. Τους περισσότερους μήνες του 2017 κατέβαλλε 4.851 ευρώ / 12 = 404 ευρώ τον μήνα. Το καθαρό φορολογητέο εισόδημα του ίδιου επαγγελματία το 2016 είναι 21.000 ευρώ και θα πρέπει να καταβάλει εισφορές ως εξής: 21.000 Χ 26,95% = 5.659 ευρώ για το 2017 έναντι 4.024 ευρώ με το παλιό σύστημα.

Δηλαδή πλήρωσε «έναντι» 2.424 ευρώ. Αρα χρωστάει 3.235 ευρώ. Αυτό το ποσό θα καταβάλλει σε ισόποσες δόσεις τους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα η εισφορά του να διαμορφωθεί στα 539 ευρώ.πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Τη ψυχρολουσία του ΕΝΦΙΑ θα δοκιμάσουν εκατομμύρια φορολογούμενοι επιστρέφοντας από την ανάπαυλα του Αυγούστου. Με τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών στα τάρταρα, μετά τις νέες επιβαρύνσεις για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και το εκτεταμένο κύμα κατασχέσεων λογαριασμών από την κυβέρνηση, η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet σε λίγες μέρες από σήμερα ισοδυναμεί με χαριστική βολή.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η ΑΑΔΕ, τα εκκαθαριστικά του φόρου θα αναρτηθούν στις μερίδες των φορολογουμένων στο Taxisnet το αργότερο ως την 31η Αυγούστου. Στη συνέχεια, ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να πληρωθεί σε πέντε δόσεις από το τέλος Σεπτεμβρίου ως το τέλος Ιανουαρίου του 2018. Το συνολικό ποσό φόρου που θα κληθούν να καταβάλουν πάνω από 7,4 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα υπερβαίνει τα 3,2 δισ. με στόχο να εισπραχθούν 2,65 δισ. ευρώ.

«Κλάταραν» οι φορολογούμενοι

Ο ΕΝΦΙΑ θα τεστάρει τις αντοχές των φορολογούμενων που δείχνουν να μειώνονται επικίνδυνα. Το πρόβλημα φάνηκε τον Ιούλιο όταν ένας στους τρεις δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί «τρύπα» στα έσοδα που έφτασε τα 730 εκατ. ευρώ.

Κόπωση στην πληρωμή του ΕΝΦΙΑ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι καθώς εισπράχθηκαν 100 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σύγκριση με το 2015. Συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην ΑΑΔΕ από το φόρο περιουσίας αγγίζουν τα 2,5 δισ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση ο μήνας βαρόμετρο θα είναι ο Σεπτέμβριος καθώς πέφτουν μαζί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και η δεύτερη του φόρου εισοδήματος και το κράτος περιμένει να εισπράξει ένα ποσό κοντά στα 2 δισ. ευρώ.

Σενάρια τρέλας από πλασματικές αντικειμενικές


Η κυβέρνηση κατάφερε να βγάλει από πάνω της καυτή πατάτα της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων καθώς συμφώνησε με την τρόικα τη μετάθεση των αλλαγών στο τέλος του έτους. Αυτό σημαίνει ότι παρά την απόφαση του ΣτΕ που ζητεί την ευθυγράμμιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων, οι ιδιοκτήτες θα κληθούν και φέτος να πληρώσουν φουσκωμένα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ καθώς αυτά θα υπολογιστούν με βάση τις αντικειμενικές τιμές της εποχής της φούσκας στα ακίνητα το 2007 οι οποίες αναπροσαρμόστηκαν ελαφρώς αλλά οριζόντια και με αυθαίρετα κριτήρια το 2016.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε έξι περιοχές της χώρας όπου οι κάτοικοι έκαναν προσφυγές στο ΣτΕ και δικαιώθηκαν δεν ξέρουν ακόμη με ποιες αντικειμενικές θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν τη φετινή χρονιά. Πρόκειται για τους κατοίκους στην Α’ και Γ’ Ζώνη Φιλοθέης, στη Στ’ Ζώνη Ψυχικού, στο Νέο Βουτζά Αττικής, στο Πολύδροσο των Δελφών και στον οικισμό Επταλόφου Δελφών. Στην περίπτωσή τους το ΣτΕ αποφάσισε την ακύρωση των αντικειμενικών του 2016 (οι οποίες ουσιαστικά βασίζονται σε αυτές του 2007) και ανάγκασε το υπουργείο Οικονομικών να συγκροτήσει επιτροπές οι οποίες θα αναπροσαρμόσουν τις αντικειμενικές. Ακόμη όμως δεν υπάρχει καμία απόφαση με αποτέλεσμα οι κάτοικοι παραμένουν στο σκοτάδι.

Χαμένοι και κερδισμένοι


Γρίφος παραμένει η έκταση των επιβαρύνσεων από τα υψηλά τεκμήρια τα οποία οδηγούν εκτός του πλαισίου των εκπτώσεων και των απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ ακόμη και ανέργους ή χαμηλοσυνταξιούχους. Από την άλλη πλευρά, οι μόνοι κερδισμένοι από τα φετινά εκκαθαριστικά θα είναι όσοι κατέχουν αγροτεμάχια, καθώς το υπουργείο Οικονομικών προτίμησε να τους εξαιρέσει για δύο ακόμα έτη από το συμπληρωματικό φόρο. Ο λόγος ήταν πρακτικός καθώς τα λάθη στα χαρακτηριστικά των ακινήτων εκτός σχεδίου που είναι δηλωμένα στα Ε9 είναι πολλά.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Δωρεάν θα μετακινούνται από σήμερα, 17 Αυγούστου, οι άνεργοι με τα Μέσα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, από σήμερα 17.8.2017 αποφασίστηκε η ελεύθερη κυκλοφορία με τα λεωφορεία του Οργανισμού των ανέργων, με την επίδειξη κατά τη διάρκεια του ελέγχου της αστυνομικής τους ταυτότητας και της εν ισχύ κάρτας ανεργίας (ή βεβαίωσης) από τον Ο.Α.Ε.Δ.»
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Αναβρασμός επικρατεί στο στρατόπεδο της ΝΔ μετά το επικοινωνιακό φιάσκο της «παρ’ ολίγον» επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής.

Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θέλησε να επισκεφθεί αιφνιδιαστικά το Κέντρο Συντονισμού, θέλοντας να προχωρήσει σε ένα επικοινωνιακό σόου για το πώς χειρίζεται η κυβέρνηση το ζήτημα των πυρκαγιών.

Όμως λογάριαζε χωρίς τους… ξενοδόχους, καθώς στο Κέντρο Συντονισμού ήταν από νωρίς το πρωί οι κύριοι Τόσκας και Τζανακόπουλος, οι οποίοι μάλιστα, όταν πληροφορήθηκαν πως ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρισκόταν σύντομα στο κτίριο προθυμοποιήθηκαν να τον ενημερώσουν αναλυτικά για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα μαζί με τους υπευθύνους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πειραιώς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τελικά να ακυρώνει την επίσκεψή του στο Κέντρο Συντονισμού αφού δεν του έκατσε το επικοινωνιακό «παιχνίδι» μιας που ήθελε να "παίξει μπάλα" μόνος του χωρίς αντίπαλο...

Ήδη υπάρχουν τριγμοί μέσα στο κόμμα με τον Ευάγγελο Αντώναρο, πρώην υπουργό της ΝΔ και ταγμένο καραμανλικό στέλεχος, να επικρίνει μέσω Facebook την επικοινωνιακή ανεπάρκεια του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «ερασιτέχνες και σκιντζήδες»…
Φήμες για εσωκομματικές «εκκαθαρίσεις»

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ύστερα από την αναβολή της αιφνίδιας επίσκεψής του φέρεται να επέρριψε την ευθύνη της μιντιακής γκάφας στο επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος, με τις ίδιες φήμες να μην αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο κατ' εντολήν «παραιτήσεων».πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Παρελθόν αποτελεί σε μεγάλο βαθμό το πευκοδάσος του Καλάμου, μετά την καταστροφική πυρκαγιά που κατέκαψε επί τρεις ημέρες την ανατολική Αττική.

Την αποκαρδιωτική εικόνα των καμένων πεύκων καθώς και των ζημιών σε οχήματα και παραθεριστικές κατοικίες καταγράφει βίντεο του Russia Today, που καταγράφηκε μέσω drone.


 Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο η φωτιά άφησε πίσω της 39.120 στρέμματα καμένης γης.

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Εντός μιας βδομάδας θα έχει γίνει, με τη χρήση και δορυφορικών εικόνων, η οριοθέτηση των καμένων περιοχών της Ανατολικής Αττικής, από την πυρκαγιά των τελευταίων ημερών.

Επίσης μέχρι 15 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Περιβάλλοντος θα έχει εκπονήσει μελέτες για τα έργα που απαιτούνται ώστε να θωρακιστεί αντιπλημμυρικά η πληγείσα περιοχή. Στόχος είναι τα έργα να ξεκινήσουν, το αργότερο, αρχές Οκτώβρη.

Αυτά αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων στη σημερινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία του υπουργού, Πάνου Σκουρλέτη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο δήμαρχος Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης, στελέχη των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών καθώς και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Στη σύσκεψη, που εξειδίκευσε τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη χθεσινή διυπουργική, στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έγινε επίσης αποτύπωση της έκτασης των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ωρωπού, τα ολοσχερώς καταστραφέντα οικήματα είναι έξι και οι οικογένειες που διένειμαν σ΄αυτά ήδη φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, ενώ σύντομα θα μεταφερθούν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Μικρότερες ζημιές έχουν υποστεί και άλλα 15 σπίτια, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα καταγραφή.

Επίσης, σύμφωνα με την Περιφερειάρχη Αττικής συζητήθηκαν και εξετάζονται «κι εκείνες οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα μας επιτρέψουν να ελαχιστοποιήσουμε την επανάληψη τέτοιου είδους φυσικών καταστροφών».

Σε δηλώσεις του, μετά τη σύσκεψη, ο υπουργός Εσωτερικών, τόνισε ότι υπουργεία, περιφέρεια, δήμοι «ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο σύντομα αντιμετώπιση των προβλημάτων, να επουλωθούν οι πληγές» από την πυρκαγιά. Αφήνοντας αιχμές για την κριτική που άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τόνισε «μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα και όχι οι εντυπώσεις. Αυτή είναι δουλειά άλλων» είπε.

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ακόμη ότι «όλος ο μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί» και επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι σε σύντομο χρόνο «θα έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, αναφέρθηκε στα άμεσα μέτρα που λαμβάνονται για να αποφευχθούν καταπατήσεις, όπως η οριοθέτηση και η κήρυξη ως αναδασωτέων αυτών των περιοχών αλλά και για την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων. Σύμφωνα με τον υπουργό, μετά την εκπόνηση των αντιπλημμυρικών μελετών θα καταρτισθούν αμέσως και οι αντίστοιχες για την αναδάσωση των καμένων εκείνων περιοχών που δεν μπορεί να γίνει με φυσικό τρόπο.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Ενα φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στο κέντρο της της Βαρκελώνης, σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, υπάρχουν πληροφορίες για έναν νεκρό, με ισπανικά Μέσα να μιλούν για 20 τραυματίες.

Kάτι που αναφέρουν και δημοσιογράφοι από την Ισπανία. Ωστόσο, η El Mon, κάνει λόγο για 2 νεκρούς, πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.
Οι αρχές αναζητούν τον οδηγό του οχήματος, ο οποίος διέφυγε με τα πόδια, σύμφωνα με τον El Nacional.

Μάλιστα αυτή την ώρα ελικόπτερο πετάει πάνω από την περιοχή για τον εντοπισμό του δράστη.

Ο πρόεδρος της καταλανικής περιοχής Ζενεραλιτάτ, Κάρλες Πουτζδεμόν, ο οποίος βρισκόταν σε διακοπές, επιστρέφει αυτή την ώρα στη Βαρκελώνη.

Το περιστατικό συνέβη στη διάσημη La Rambla, έναν δρόμο δημοφιλής για τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη. Και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι είναι τρομοκρατικό χτύπημα.
Η αστυνομία επιβεβαίωνει το περιστατικό κάνοντας λόγο για πολλούς τραυματίες ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Σύμφωνα με αστυνομία της Βαρκελώνης πρόκειται για «μία μεγάλη σύγκρουση».

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών με ανάρτηση στο Twitter αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη περιστατικό στην Placa Catalunya προειδοποιώντας τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή ενώ ζήτησαν να κλείσουν το μετρό και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς κοντά στην περιοχή του περιστατικού.


Οι υπηρεσίες αντμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ζήτησαν να κλείσουν το μετρό και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς κοντά στην περιοχή του περιστατικού.
iefimerida.gr
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!