EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017

Τίποτα δεν είναι όπως Φαίνεται …

Από: Μαρία Πέππα

Τίποτα δεν είναι όπως Φαίνεται. Όλες οι αντιλήψεις μας επικαλύπτονται από τις παρελθοντικές εικόνες μας. Αντί να βλέπουμε οτιδήποτε, αυτό που βλέπουμε είναι οι μνήμες που έχουν ήδη αποθηκευτεί στον εγκέφαλό μας. Όπως ακριβώς στο όνειρο του ρομπότ (Video). Τo όραμά μας είναι θολό, επειδή το μυαλό μας στοιχειώνεται από αυτές τις μνήμες. Κάθε σοκ, τραυματική εμπειρία, πόνος που υποφέραμε, μπλοκάρουν το όραμά μας όπως μας μπλοκάρει την όραση ένας τοίχος από τούβλα που βρίσκεται μπροστά μας. Αυτός ο τοίχος μας εμποδίζει να δούμε τις ευκαιρίες που δημιουργούν την ευτυχία και την ευημερία στο παρόν μας. Ότι βλέπουμε στο τώρα μας, ανήκει στο παρελθόν μας …

Έως ότου αφυπνίσουμε το νου μας, είμαστε τυφλοί και ούτε καν αναγνωρίζουμε την τύφλα μας. Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι χάνουμε το νόημα της ζωής. Αυτός είναι ο λόγος που δεν βλέπουμε τίποτα άλλο πέρα από αυτό που περιμένουμε να δούμε, δηλαδή πέρα από αυτό που ήδη γνωρίζουμε …

Υπάρχει ελπίδα ? Ναι υπάρχει. Ο άνθρωπος διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία για να καταφέρει να δει τα πράγματα με ανοιχτό νου. Χρειάζεται να τον αφυπνίσει. O αφυπνισμένος νους, όταν έχει ένα μεγάλο όραμα, είναι ο μόνος που μπορεί να αντικαταστήσει τις χιλιάδες δυσλειτουργικές εικόνες και περιοριστικές πεποιθήσεις από το παρελθόν του …

Αυτό το όραμα, εμάς περιμένει για να ξυπνήσει …
Και τότε, παρόν και μέλλον θα είναι δικό μας …
Εκεί θα είναι ένα μεγάλο φως. Το φως μας …
Εκεί θα είναι η θεραπεία μας …
Εκεί και η αγάπη …
Εκεί και όλη η αλήθεια …


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

11 ουδέτερες διατάξεις στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

Από το ν/σ θα λείπουν οι μνημονιακές υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου (π.χ. αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου και διατάξεων για την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων), οι οποίες θα έρθουν αργότερα στη Βουλή, σε δεύτερο ν/σ.
Οι 11 διατάξεις του πρώτου ν/σ, όπως δημοσιεύτηκαν σήμερα Παρασκευή στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική»:

 • «Προβλέπεται άτοκη επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών, αφού προηγηθεί συμψηφισμός με οφειλές σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Ειδικά στους ελεύθερους επαγγελματίες για τους οποίους εκκρεμεί η διαδικασία εκ νέου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών με βάση τα κέρδη του 2016, θα τους παρέχεται η δυνατότητα ή να εισπράξουν τα επιστρεφόμενα ποσά (μετά τον συμψηφισμό με οφειλόμενα ποσά) ή να αφήσουν τα χρήματα ως «πιστωτικό υπόλοιπο» προκειμένου αυτό να συμψηφιστεί με μελλοντικές ασφαλιστικές εισφορές.
 • Ξεμπλοκάρει η καταβολή επικουρικών συντάξεων για όσους είχαν υποβάλει αίτηση μετά την 1/1/2015. Και αυτό διότι θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση η οποία επιλύει το ζήτημα του υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων σε ό,τι αφορά τον χρόνο ασφάλισης έως 31/12/2014. Λόγω της συγκεκριμένης εκκρεμότητας, ουσιαστικά το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης δεν έχει απονείμει συντάξεις, οι αιτήσεις των οποίων υποβλήθηκαν μετά την 1/1/2015.
 • Καταργείται η υποχρέωση μηχανικών και δικηγόρων να καταβάλουν εισφορές μόνο λόγω εγγραφής τους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ή στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας. Υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών θα έχουν εφεξής μόνο από την έναρξη της επαγγελματικής τους δραστηριότητας στις ΔΟΥ και για όσο διάστημα αυτή διαρκεί.
 • Παρέχεται στους αγρότες η δυνατότητα εξαγοράς πλασματικού χρόνου ασφάλισης με χαμηλή εισφορά. Ο μέγιστος πλασματικός χρόνος θα μπορεί να φτάσει στα επτά χρόνια, όπως ισχύει και για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους, ενώ το μηνιαίο κόστος θα ανέρχεται περίπου στα 80 ευρώ.
 • Περιλαμβάνεται η υποχρέωση των εργοδοτών να δηλώνουν ηλεκτρονικά και εκ των προτέρων τις υπερωρίες στο σύστημα Εργάνη, το οποίο θα αναβαθμιστεί και θα εμπλουτιστεί με περισσότερα στοιχεία.
 • Προβλέπονται μέτρα αυτοματοποίησης των διαδικασιών που θα οδηγούν στο κλείσιμο μιας επιχείρησης, έως και για τρεις ημέρες σε περίπτωση που μετά από ελέγχους του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας θα διαπιστώνονται εκτροπές από την εργατική νομοθεσία.
 • Επεκτείνεται η προστασία που η εργατική νομοθεσία προβλέπει για τη μητρότητα και στις γυναίκες που εμπλέκονται στη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας ή της υιοθεσίας.
 • Θα γίνονται δίκες-εξπρές για μισθολογικές αξιώσεις και εργατικές διαφορές προκειμένου να απονέμεται με ταχύτητα η δικαιοσύνη στους εργαζόμενους, τα δικαιώματα των οποίων καταπατώνται από τους εργοδότες.
 • Ενθαρρύνεται η διαδικασία κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης των πασχόντων από ψυχικά νοσήματα. Το νομοσχέδιο προβλέπει ρυθμίσεις για τη μη αναστολή ή περικοπή της αναπηρικής τους σύνταξης σε περίπτωση ανάληψης εργασίας, εφόσον αυτή ενδείκνυται για λόγους ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και κοινωνικής επανένταξης.
 • Ρυθμίζεται  η μετεξέλιξη του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), με στόχο τη συνολικότερη αναβάθμιση του ρόλου των κοινωνικών λειτουργών στην υλοποίηση των δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής
 • Θα λαμβάνει επίδομα ανεργίας όποιος έχει θεωρήσει ως μονομερή βλαπτική μεταβολή το γεγονός ότι δεν εισπράττει τον μισθό του εγκαίρως. Δηλαδή, ο παρέχων απλήρωτη εργασία θα μπορεί να καταγγέλλει τη σύμβαση με τον εργοδότη του, θεωρώντας ότι έχει υποστεί μονομερή βλαπτική μεταβολή και εκτός από το δικαίωμα να διεκδικήσει τους μισθούς και την αποζημίωσή του θα μπορεί να εισπράττει και το επίδομα ανεργίας με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για όσους καταγγέλλεται η σύμβασή τους».


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι αντικομουνιστικές παραχαράξεις της φαιάς προπαγάνδας…

Σήμερα, το πλανητικό ιμπεριαλιστικό σύστημα, μαζί με τον επιθανάτιο ρόγχο του, ξερνάει ΟΧΙ μόνο την αχαλίνωτη βαρβαρότητά του, αλλά και όλες τις αντικομουνιστικές ακαθαρσίες του: Όλα τα μπαγιάτικα κατασκευάσματα της φαιάς προπαγάνδας ανασύρονται από το βούρκο του… Οι απολογητές, τα ιερατεία και τα πρακτορεία της Νέας Τάξης, αρχίζουν να ξαναζεσταίνουν τις παλιές σούπες και να πολλαπλασιάζουν τις πολιτικές και ηθικές αναθυμιάσεις τους εναντίον των Επαναστάσεων, των Ιδεών τους, της Ιστορίας τους, των Πρωταγωνιστών τους και των Συμβόλων τους.

Αυτό δεν είναι τυχαίο. Το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα αποσυντίθεται και καταρρέει και τα επιτελεία του διακρίνουν καθαρά τις νέες επαναστατικές θύελλες που έρχονται… 

Μπροστά λοιπόν, στην επερχόμενη νέα επαναστατική πλημμυρίδα η κατασυκοφάντηση των ιστορικών κατακτήσεων των λαϊκών κινημάτων, γίνεται για τους μηχανισμούς προπαγάνδας, καθήκον πρώτης προτεραιότητας. 

Καθήκον πρώτης προτεραιότητας, αποτελεί σήμερα για τον πλανητικό ΦΑΣΙΣΜΟ του 4ου Ράιχ (αυτόν που επελαύνει), ηΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ της Ιστορίας, η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των Ιδεολογιών, η ΑΜΑΥΡΩΣΗ των αγωνιστικών παραδόσεων και συμβόλων, καθώς και η ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ του αντικομμουνισμού… 

Να, γιατί βρικολακιάζουν οι παλιές κατασκευές της φαιάς αντικομουνιστικής προπαγάνδας η οποία εξισώνει τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ με το ΦΑΣΙΣΜΟ… 

Αυτό το εξισωτικό τέχνασμα δεν είναι καινούργιο: Αποτελεί ένα στρατηγικό τέχνασμα ΑΠΑΤΗΣ της Δύσης εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης, από πολύ παλιά. Ένα στρατηγικό προπαγανδιστικό τέχνασμα που άλλαζε «μορφές» και «τακτικές», ανάλογα με την εκάστοτε ιστορική συγκυρία. 

Στην αρχή ταύτιζαν τα εγκλήματα του σταλινισμού με τον κομμουνισμό και κατ’ επέκταση το ΦΑΣΙΣΜΟ με τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ:Αυτό ήταν το ιστορικό δώρο που παρείχε ο σταλινισμός στην καπιταλιστική κακουργία… 

Μετά ταύτιζαν τις ιστορικές ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ της σοσιαλδημοκρατίας με το Σοσιαλισμό και κατόπιν με το τέχνασμα των τυπικών αναλογιών ταύτιζαν το ΦΑΣΙΣΜΟ με το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ… 

Στην Ελλάδα το ζήσαμε αυτό το τέχνασμα της καθεστωτικής ΑΠΑΤΗΣ με το ΠΑΣΟΚ… 

Σήμερα το ζούμε με το ΣΥΡΙΖΑ: Ταυτίζουν το ΣΥΡΙΖΑ με το σταλινισμό και δια της ατόπου απαγωγής, ταυτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ του 4ου Ράιχ, με το 3ο Ράιχ (καθόσον Σταλινισμός= Φασισμός)!!! 

Είναι αποκαλυπτικό το πρωτοσέλιδο των «Νέων» (21-8-17) Του Μαρινάκη: «Ο σταλινισμός στην εξουσία»!!! 

Ο μαφιόζος του ποδοσφαίρου, με τις «παράγκες» και την δικτατορική αυθάδεια, μάς παραδίδει μαθήματα «δημοκρατίας» (αυτής της δικτατορικής αυθαιρεσίες των νονών του χρήματος), καθώς και μαθήματα Ιστορίας περί «σταλινισμού»!!! 

Σήμερα η στρατηγική της ταύτισης του φασισμού με τον κομμουνισμό έχει πάρει αποκρουστικές διαστάσεις…
 

Αυτό το τέχνασμα ΑΠΑΤΗΣ επεκτείνεται από την κατασυκοφάντηση του Κομμουνισμού, των ιδεών, των αγωνιστικών παραδόσεων και την επαναδιατύπωση της Ιστορίας, στο ΞΕΠΛΥΜΑ του φασισμού που ζούμε: Του 4ου Ράιχ. 

Διπλός ο στόχος: Από τη μία να συκοφαντηθούν οι αγωνιστικές παραδόσεις των λαών, να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ η ιστορία και να γραφτεί σύμφωνα με τα συμφέροντα και τις απαιτήσει του 4ου Ράιχ, ΚΑΙ από την άλλη να «ξεπλυθεί» το 4ο ράιχ, ο σύγχρονος φασισμός, με τα κλούβια αυγά του παλιού φασισμού: του 3ου Ράιχ. 

Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια: 
Ταυτίζουμε τον Κομμουνισμό με το Φασισμό του 3ου Ράιχ (κατασυκοφάντηση και νεοταξική επαναδιατύπωση της Ιστορίας) ΚΑΙ ταυτόχρονα χρησιμοποιούμε αυτήν την ΑΠΑΤΗ, σαν «σκιάχτρο», για την «αθώωση» του σύγχρονου ΦΑΣΙΣΜΟΥ που ζούμε (4ο Ράιχ), και την τρομοκρατική προώθηση των εφιαλτικών σχεδιασμών της διεθνούς μαφίας του χρήματος… 

Η ίδια στρατηγική της πλανητικής ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ:
 

Κατασκευάζουμε «δαίμονες» και «σκιάχτρα», με τα οποία ξεπλένουμε τα δικά μας τρομοκρατικά ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ και εδραιώνουμε τη νέα φασιστική ΦΡΙΚΗ: Του 4ου Ράιχ… 

Αυτό το τέχνασμα της ΑΠΑΤΗΣ (της εξίσωσης του Σοσιαλισμού με το Φασισμό) θα πάρει διαστάσεις παράκρουσης σήμερα. Διαστάσεις ανάλογες της σήψης, της παρακμής και των ρυθμών ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ του πλανητικού φασισμού… 

Ο δρόμος έχει στρωθεί και με την κατασυκοφάντηση των ηγετών και συμβόλων της Ρώσικης Επανάστασης. 

Να θυμίσουμε
 τις επανειλημμένες επιθέσεις εναντίον των ηγετών του Κομμουνισμού, από τα βυθοκορήματα της καθεστωτικής σαπίλας και των μυστικών υπηρεσιών: Μια ελεεινή προπαγάνδα των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης που εμφανίζει τους ηγέτες της Οκτωβριανής Επανάστασης, ως επιδοτούμενους και καθοδηγούμενους από τους Εβραίους τραπεζίτες!!! πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στις φλόγες λεωφορείο των ΚΤΕΛ Καστοριάς (Video)

Στις φλόγες τυλίχθηκε το πρωί της Παρασκευής λεωφορείο των ΚΤΕΛ Καστοριάς, όταν από άγνωστη αιτία (πιθανότατα μηχανική – ηλεκτρολογική βλάβη), έπιασε φωτιά στην Εγνατία Οδό (στο 187ο χιλιόμετρο – κοντά στη Σιάτιστα), με κατεύθυνση από Καστοριά προς Κοζάνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, δεν κινδύνεψε κανένας από τους επιβάτες, ενώ στο σημείο επιχείρησαν δύο πυροσβεστικά οχήματα για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς. Από τη φωτιά σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στο λεωφορείο.
Πηγή: kozan.gr
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι δικαιούνται έκπτωση ή πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

Μειωμένο ΕΝΦΙΑ στο μισό ή ακόμα και πλήρη απαλλαγή από τον φόρο μπορούν να προσδοκούν φέτος περίπου 1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων με χαμηλά εισοδήματα, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους δηλώσεις αλλά και τις δηλώσεις Ε9.
Όσοι πέρσι έλαβαν απαλλαγές και εκπτώσεις αλλά και όσοι φορολογούμενοι είδαν το εισόδημα που απέκτησαν το 2016 να πέφτει κάτω από τις 9.000 ευρώ, μπορούν και φέτος να προσδοκούν σε αντίστοιχη φορολογική μεταχείριση.
Η διαδικασία χορήγησης εκπτώσεων είναι αυτοματοποιημένη για τα φυσικά πρόσωπα, χωρίς να χρειάζεται η υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών, παρά μόνο εφόσον διαπιστωθούν λάθη.
Προϋποθέσεις για έκπτωση
Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.
Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα ο υπόχρεος δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας και του είδους του δικαιώματος, δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου, δεν υπερβαίνει το ποσό των 85.000 ευρώ για τον άγαμο, των 150.000 ευρώ για τον έγγαμο (και τον ή τη σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια) με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για τον έγγαμο (τον ή τη σύζυγό του και τα εξαρτώμενα τέκνα τους ή τη μονογονεϊκή οικογένεια) με δύο εξαρτώμενα τέκνα και
Ο φορολογούμενος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.
Προϋποθέσεις για πλήρη απαλλαγή
Στην περίπτωση ατόμων με αναπηρία άνω του 80%, τρίτεκνους και πολύτεκνους, η έκπτωση φτάνει στο 100%, επομένως παρέχεται πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, εφόσον συντρέχουν αθροιστικά οι παρακάτω προϋποθέσεις:
Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.
Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα ο υπόχρεος δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας και του είδους του δικαιώματος, δεν υπερβαίνει τα 150 τετραγωνικά μέτρα,
Ο φορολογούμενος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειας του είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και
Ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων ισούται ή υπερβαίνει τα τρία, ή ο φορολογούμενος, ο ή η σύζυγος ή οποιοδήποτε από τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του έχει αναπηρία σε ποσοστό 80% και άνω. newsbeast.gr
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λαμία: Ματ, ένταση, συλλήψεις και επεισόδια στο Δημοτικό Συμβούλιο (Videos)

Με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής, μεταξύ των οποίων και δύο διμοιρίες ΜΑΤ, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας που ολοκληρώθηκε πριν λίγο. Αιτία ήταν η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ δημοτικής αρχής και εργαζομένων στην καθαριότητα, η οποία ξεκίνησε με την προσπάθεια ανάθεσης της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία.
Οι αστυνομικοί δεν επέτρεπαν την είσοδο στο χώρο που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο σε απολυμένους συμβασιούχους, εργαζόμενους στην καθαριότητα και συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ ΟΤΑ. Είχαν προηγηθεί μηνύσεις από την πλευρά της δημοτικής αρχής σε βάρος απολυμένων συμβασιούχων, αναφορές στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας με τις οποίες η δημοτική αρχή ζητούσε «προστασία του χώρου της συνεδρίασης», αλλά και ενστάσεις και αντιρρήσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε με 23 ψήφους (υπήρχαν ωστόσο και 3 διαρροές από τον συνδυασμό της πλειοψηφίας) εγκρίθηκε από τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους - μόνο της πλειοψηφίας - η σύμβαση για ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία, με διαδικασίες κατεπείγοντος και χωρίς τη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης.
Η αντιπολίτευση στο δήμο της Λαμίας κατηγορεί τόσο τον δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη όσο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχαρία Χαλβατζή (και μάλιστα απειλούν με μηνύσεις) για παράβαση καθήκοντος. Οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης στο δήμο χαρακτηρίζουν τη συνεδρίαση ως «παρωδία» και κάνουν λόγο για κατάθεση προσφυγών στον ελεγκτή νομιμότητας έτσι ώστε να ακυρωθούν όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν σ' αυτήν τη συνεδρίαση.
Υπενθυμίζεται ότι πριν περίπου 40 μέρες, για πρώτη φορά, η δημοτική αρχή "άνοιξε τα χαρτιά της" στο ζήτημα της ανάθεσης σε ιδιώτες της αποκομιδής των απορριμμάτων. Τότε όμως, με παρέμβαση των απολυμένων συμβασιούχων και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ακυρώθηκε η λήψη οποιασδήποτε απόφασης. Στη συνέχεια, με διαδικασίες κατεπείγοντος, ελήφθη απόφαση στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου για ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιωτική εταιρεία η οποία ωστόσο χθες ακυρώθηκε ως μη νόμιμη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Την Πέμπτη, με την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου οι εντάσεις κορυφώθηκαν και υπήρξαν πολλαπλές πολύωρες διακοπές. Στην πρώτη δίωρη διακοπή της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΔΣ ζήτησε την επέμβαση της αστυνομίας χωρίς όμως να γίνει κάτι τέτοιο αποδεκτό. Στη συνέχεια υπήρξε νέα διακοπή στη συνεδρίαση καθώς υπήρξε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας για να ξεκινήσει και πάλι η συνεδρίαση λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Λίγο αργότερα και ενώ είχε φτάσει η ώρα της ψηφοφορίας για το κρίσιμο θέμα της ιδιωτικοποίησης των απορριμμάτων, οι απολυμένοι συμβασιούχοι κατέλαβαν τον χώρο της συνεδρίασης και δεν επέτρεψαν την εξέλιξη της ψηφοφορίας. Έτσι η συνεδρίαση διακόπηκε και πάλι.
Το δημοτικό συμβούλιο επανήλθε σε συνεδρίαση λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα, όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανακοίνωσε την διακοπή της συνεδρίασης για σήμερα στις δύο το μεσημέρι.
Η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο χώρο της συνεδρίασης από τη μια το μεσημέρι, όπου δεν επέτρεπε σε όλους την είσοδο, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πολίτες, απολυμένους συμβασιούχους, συνδικαλιστές, όλα τα μέλη της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου αλλά και 3 μέλη του συνδυασμού του δημάρχου τα οποία διαχώρισαν τη θέση τους από τις επιλογές της δημοτικής αρχής.
Τέλος, οι επικεφαλής των συνδυασμών της μειοψηφίας στο δήμο, εκτός από τις προσφυγές κατά των αποφάσεων που ελήφθησαν ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν και σε μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο ότι κάθε δημοτική αρχή κρίνεται εκ του αποτελέσματος και ότι η κρίση για την παρούσα δημοτική αρχή θα έρθει στο τέλος της 5ετίας.Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ΔΝΤ «αυτονομείται» και «χτυπάει» με νέα μέτρα

Καθώς μπαίνουμε στο τελευταίο δεκαήμερο πριν την έναρξη των διαδικασιών προετοιμασίας για την τρίτη αξιολόγηση, αρχίζουν να ...τρέχουν οι ανεπίσημες "διαρροές” για το τι θα ζητήσει το ΔΝΤ αυτή την φορά όταν έρθει στην Αθήνα και πως θα διαφοροποιηθεί ανοικτά πλέον έναντι των ευρωπαίων εταίρων του.
Στην κορυφή της φημολογίας αυτής, η οποία λόγω προέλευσης (οι διαρροές έχουν ξεκινήσει από το περιβάλλον της Ουάσιγκτον) τείνει να διαμορφώσει το κλίμα της αξιολόγησης πριν καν αυτή αρχίσει, βρίσκεται η πληροφορία που θέλει το ευρωπαϊκό επιτελείο του ΔΝΤ να κλίνει προς το αίτημα επίσπευσης της εφαρμογής μέρους της απόφασης της 15ης Ιουνίου ένα χρόνο ενωρίτερα (!).
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται τα επιτελικά στελέχη του Ταμείου, εκτιμούν με βάση τις δημοσιονομικές τους προβλέψεις ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018 δεν αρκούν τα προβλεπόμενα μέτρα. Και θα χρειασθεί πιθανώς να επισπευσθεί κατά ένα έτος η μείωση του αφορολόγητου, μέτρο που έχει ψηφισθεί για την διετία 2019 – 2020.
Να σημειωθεί ότι και πριν από την "σκέψη” αυτή, το ΔΝΤ έχει ασκήσει πίεση για να ανατραπεί ο σχεδιασμός που προέβλεπε την εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου το 2019 και την μείωση των συντάξεων το 2020.
Η πρόταση του ΔΝΤ είναι να εφαρμοσθούν και τα δύο μέτρα από το 2019 και κατά συνέπεια τα δύο μέτρα να έχουν διετή εφαρμογή.
Τώρα στη βάση της εκτίμησής του ότι το 2018 δεν μπορεί να πιασθεί ο στόχος του 3,5% για το πρωτογενές πλεόνασμα και εφόσον οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν δέχονται τη μείωση του στόχου αυτού (όπως προτείνει το ΔΝΤ με παράλληλη ελάφρυνση του χρέους), οι εκτιμήσεις του Ταμείου "λένε” ότι πρέπει να επισπευσθούν τα μέτρα για την φορολογία από το 2018.
Στόχος αυτής της "ιδέας” είναι να καλυφθεί η διαφορά του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα από το 2,2% που εκτιμά ότι θα επιτευχθεί φυσιολογικά το ΔΝΤ, στο 3,5% που έχει τεθεί από την συμφωνία της 15ης Ιουνίου.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο βέβαια ανατρέπει εντελώς το σκηνικό της γ' αξιολόγησης, ότι δηλαδή δεν θα έχει δημοσιονομικά μέτρα και "αυτονομεί” την στάση του Ταμείου απέναντι τόσο στους ευρωπαίους εταίρους του όσο και απέναντι στην Κυβέρνηση.
Στην περίπτωση αυτή, είτε θα πρέπει να επιτευχθεί ένας νέος συμβιβασμός (εις βάρος προφανώς της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών εκτιμήσεων), είτε θα ανοίξει ενωρίτερα το παράθυρο απόσυρσης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα.
Στο χρονοδιάγραμμα αυτών των κρίσιμων ζυμώσεων εντάσσεται και το δεύτερο σημείο αιχμής στην διαφοροποίηση του ΔΝΤ από τους ευρωπαίους εταίρους.
Αυτό που αφορά στην εκτίμησή του ότι έχει διαπιστώσει ανεπάρκεια στην κεφαλαιοποίηση των ελληνικών συστημικών τραπεζών και ότι γι' αυτό ζητά την εκ νέου κεφαλαιοποίησή τους με τουλάχιστον 10 επιπλέον δισ. ευρώ.
Ο νέος "έλεγχος” QRA  που έχει προτείνει όπως είναι γνωστό βρίσκει αντίθετη την ΕΚΤ και τον SSM καθώς αφενός το θέμα έχει λήξει για τους ευρωθεσμούς και αφετέρου αμφισβητεί το ΔΝΤ την εγκυρότητα των αρμοδίων γι' αυτό θεσμών της Ευρωζώνης.
Παράγοντας της Κομισιόν που γνωρίζει από πρώτο χέρι τους προβληματισμούς αυτούς, επισημαίνει στο Capital.gr ότι και τα δύο αυτά σημεία, δηλαδή η αμφισβήτηση για τον ρεαλισμό των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος και της επάρκειας κεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, θέτουν υπό αμφισβήτηση από το ΔΝΤ την επάρκεια δύο κρίσιμων και κεντρικών ευρωπαϊκών θεσμών, της Κομισιόν (στην βάση των εκτιμήσεων της οποίας έχουν γίνει οι σχετικοί υπολογισμοί) και της ΕΚΤ (η οποία εποπτεύει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών).
Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να συνεχισθεί...     Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπό αμφισβήτηση τα πτυχία χιλιάδων νοσηλευτών

2300 πλαστά πτυχία νοσηλευτών αναφέρουν συνδικαλιστές της ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων (ΟΙΕΛΕ) Ο ΑΣΕΠ δεν ήταν παρά μία ακόμα βιτρίνα για χιλιάδες παράνομους κομματικούς διορισμούς.

Για να πιστέψει ο μέσος φορολογούμενος ότι τα κόμματα έπαθαν «τιμιότητα» και αποφάσισαν τα λαμόγια να επιβάλλουν την αξιοκρατία και να χάσουν την τεράστια κομματική τους πελατεία μέσω της οποίας εξασφάλιζαν την παραμονή τους στην εξουσία. Τι όνειρο κι αυτό;

Κάθε ψήφος σε κόμμα εξουσίας χρυσοπληρώθηκε και θα πληρώνεται με τόκους για πολλές δεκαετίες. Συμμορίες αδίστακτων συμφεροντολόγων που υποθήκευσαν χωρίς δεύτερη σκέψη το μέλλον των επόμενων γενιών για να βολευτούν εις βάρος άλλων που είχαν τα προσόντα κι είχαν ξοδευτεί για να τα αποκτήσουν.

Εκατομμύρια παιδιά θα βρεθούν με χρέη και τοκογλυφικά επιτόκια από τη μέρα της γέννησής τους.

Δημοσιεύει σχετικά ο "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ":

«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ συνδικαλιστών με αφορμή τα πλαστά (παράτυπα) πτυχία, ορισμένοι κάτοχοι των οποίων είχαν διοριστεί κατά το παρελθόν στο Δημόσιο.

Η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων (ΟΙΕΛΕ), που επανέφερε εδώ κι ένα χρόνο το θέμα στην επικαιρότητα, συγκρούστηκε με την ΠΟΕΔΗΝ (ομοσπονδία εργαζομένων δημοσίων νοσοκομείων), καθώς η δεύτερη ζήτησε να μην προχωρήσει διαδικασία αξιολόγησης των εν λόγω αποφοίτων.

Ειδικότερα, εδώ και αρκετούς μήνες το υπουργείο Παιδείας έχει «υποσχεθεί» διενέργεια εξετάσεων για όσους αποφοίτους έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους σε ορισμένα ΤΕΕ, για τα οποία είχαν επιβεβαιωθεί καταγγελίες. Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της κατηγορεί τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας ότι πάνε να ακυρώσουν 5.000 πτυχία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νοσηλευτικού προσωπικού, τινάζοντας με αυτόν τον τρόπο τη λειτουργία των νοσοκομείων στον αέρα.

Οπως αποδείχθηκε και πρόσφατα σε μία άλλη μεγάλη διαμάχη, αυτή των βρεφονηπιοκόμων και των νηπιαγωγών, δύσκολα συμπίπτουν τα στοιχεία συνδικαλιστών. Η ΟΙΕΛΕ από την άλλη πλευρά καταρρίπτει τα παραπάνω νούμερα κάνοντας λόγο για περίπου 2.300 παράτυπα πτυχία από ΤΕΕ, ορισμένα εκ των οποίων αφορούσαν απόφοιτους νοσηλευτές, όμως ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι παραπάνω από 1.000 αυτοί που έχουν διοριστεί στο Δημόσιο, κατηγορώντας την ΠΟΕΔΗΝ ότι «φουσκώνει» τα νούμερα. Υπογραμμίζει όμως ότι αν και αδιόριστοι, ένα μέρος αυτών είναι στις λίστες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και μάλιστα στην κορυφή των διοριστέων με τα ψεύτικα «άριστα».

«Οι 5.000 μόνιμοι υπάλληλοι (κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό) συμμετείχαν σε διαγωνισμούς προκήρυξης θέσεων προσωπικού του ΑΣΕΠ (Ανεξάρτητη Αρχή). Το ΑΣΕΠ στην υποβολή των αιτήσεων, οι οποίες συνοδεύτηκαν από τα δικαιολογητικά, έκρινε έγκυρα και γνήσια τα πτυχία τους και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Με το βαθμό του πτυχίου τους (κύριο προσόν διορισμού) κατατάχθηκαν στους επιτυχόντες των διενεργηθέντων διαγωνισμών και προσελήφθησαν στα νοσοκομεία. Τα πτυχία τους είναι νόμιμα φέροντας σφραγίδα και υπογραφή από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κάθε νομού. Ταυτόχρονα ελέγχθη η γνησιότητά τους από τα Γραφεία Προσωπικού των νοσοκομείων, αφού διαβιβάσθηκαν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και διασταυρώθηκε η γνησιότητά τους», ισχυρίζεται η ΠΟΕΔΗΝ, προειδοποιώντας για κινητοποιήσεις και για δικαστικές προσφυγές.


Για την ιστορία, η βόμβα των παράτυπων πτυχίων είχε σκάσει στα χέρια της τότε υπουργού Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία προχώρησε στην ψήφιση νόμου που όριζε τη νομιμοποίηση του πτυχίου από ΤΕΕ-μαϊμού. Μάλιστα σε παλαιότερες δηλώσεις της στον «Ε.Τ.» είχε κάνει λόγο για περιπτώσεις εξόφθαλμης απάτης που είχε ανακαλύψει κατά τη θητεία της: «Είχε γίνει διαγωνισμός για νοσοκομεία και όλοι οι υποψήφιοι που είχαν τελειώσει κάποια συγκεκριμένα ΤΕΕ είχαν απολυτήριο με βαθμό 20. Κάποια από αυτά τα ΤΕΕ δεν υπήρχαν καν ως κτίρια».


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΥΤΟ που έκανε αυτός ο άνδρας Ταξίδευε σκαρφαλωμένος στο παρμπρίζ του ΤΡΑΜ

Αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο θέαμα ήρθαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι οδηγοί που κινούνταν στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Αλίμου, όταν είδαν έναν άνδρα να έχει γαντζωθεί στο παρμπρίζ του τραμ.

Αρκετοί ήταν οι οδηγοί που κόρναραν, προκειμένου ο μηχανοδηγός του τραμ να αντιληφθεί τον λαθρεπιβάτη και να σταματήσει τον συρμό.

Ο άνδρας, παρά το γεγονός ότι έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα, δεν φάνηκε να πτοήθηκε.

Δείτε τη φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS & Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ

Το 2013 και επί κυβερνήσεως Σαμαρά η πιο κερδοφόρος κρατική επιχείρηση που έδινε στον κρατικό προϋπολογισμό πάνω από 500 εκατομμύρια ετησίως πέρασε σε ιδιώτες επενδυτές..Μόνο που δεν μας είπανε πως κάνουν business αυτοί οι ιδιώτες στην κολομβία των βαλκανίων που θέλει να λέγεται και χώρα Ευρωπαϊκή

Δείτε λοιπόν το ιστορικό της μεγάλης επιχειρηματικής πρακτικής των τσέχων επενδυταράδων που μας έφερε ο Σαμαράς..

Στις 29/9/2014 συστήνεται εταιρεία με την επωνυμία ENGTOWN PLC με μετόχους και στελέχη του Ελληνικού ΟΠΑΠ και μιας άλλης εταιρείας με την επωνυμία CLIFORD CHANGE NOMINEES και έδρα την Αγγλία..Δεν περνάνε δέκα μέρες και στις 9/10/2014 η εν λόγω εταιρεία αλλάζει επωνυμία γιατί προφανώς τα στελέχη της μετανιώσανε για το όνομα της και την βαφτίζουν σε OPAP FINANCE PLC..Η παραπέρα εξέλιξη είναι αποκαλυπτική και τα έγγραφα που θα δείτε παρακάτω αποδεικνύουν εμπράκτως τι είδους επενδυτές προσελκύουμε στη χώρα..μια και ενώ στις βρετανικές αρχές κοινοποιούν την εταιρική σχέση με τον Ελληνικό ΟΠΑΠ δεν το πράττουν στην Ελλάδα και δεν το δημοσιεύουν σε κανένα ενημερωτικό δελτίο προς τους επενδυτές και την επιτροπή κεφαλαιαγοράς..

Η Εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 57.100 ευρώ έχει αλλάξει έδρα δύο φορές έχει δηλώσει παύση λειτουργίας και ενεργοποιείται ξανά μετά από 15 μέρες

Δείτε όλα τα αποκαλυπτικά έγγραφα

Κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση


EΡΧΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΕ OPAP FINANCE PLC


KAI ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣκαι ενώ όπως βλέπεται σύμφωνα με τα έγγραφα των βρετανικών αρχών ο ΟΠΑΠ Ελλάδος φαίνεται ως μέτοχος της εν λόγω εταιρείας στα επίσημα ενημερωτικά δελτία που εκδίδει ο οργανισμός δεν φαίνεται πουθενά η εν λόγω θυγατρική και εμείς αναρωτιόμαστε πρόκειται για περίπτωση συγκάλυψης και φοροδιαφυγής;;; Γιατί ο ΟΠΑΠ δεν ανακοινώνει πως στελέχη της είναι και μέλη του ΔΣ εταιρείας με έδρα το Λονδίνο τι έχει να κρύψει ;;;;;


ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 7/6/2016 ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ ΑΥΤΟ;;;


ΚΑΙ ΕΔΩ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 57.100
TO AΠΙΣΤΕΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΜΕΡΕΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΑΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΔΡΑΚΑΙ ΕΔΩ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016

ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΑΙΓΝΙΩΝ;;; ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ;;; ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ;;; ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ; ΑΝ ΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;;;πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να τον ΕΚΔΟΣΟΥΝ ΠΟΤΕ οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ αφού «ΚΑΘΑΡΙΣΕ» στα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ…

20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS & Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΕΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!!
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΔΟΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΦΟΥ «ΚΑΘΑΡΙΣΕ» ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ…
Και τι μένει τελικά από την υπόθεση του σκανδάλου Siemens ;;; Οι μίζες προς τα κόμματα(κυρίως προς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), τα 20 χρόνια ατιμωρησίας για όσους τα άρπαξαν και την γερμανική εταιρεία που συνεχίζει να παίρνει δημόσιους διαγωνισμούς σαν να μην τρέχει τίποτα και ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός σκάνδαλο που ούτε καν εφαρμόζεται και συνεχίζει να καλύπτει τους Γερμανούς και από άλλα πρόστιμα από απάτες όπως το καρτέλ των εργολάβων !!!
Η είδηση της πρότασης παραπομπής του Μιχ. Χριστοφοράκου, ο οποίος πριν από 9 χρόνια «γελοιοποίησε» το ελληνικό κράτος φεύγοντας σαν κύριος από τη χώρα μας ενώ εκκρεμούσε ανακριτική διαδικασία για κακουργήματα σε βάρος του, προσφέρει – και πάλι – πολλά σε επίπεδο εντυπώσεων αλλά τίποτα σε ουσία στην υπόθεση Siemens. Γιατί απλά στη χώρα που «ανθούν» οι εντυπώσεις , αν κάποιος ήθελε να πει την αλήθεια θα έλεγε πως την υπόθεση Siemens την έχουμε χάσει – με ευθύνη μας – εδώ και πολλά χρόνια.
Προς τι οι κραυγές όταν είναι πασίδηλο πως ο Γερμανός υπήκοος Χριστοφοράκος δεν πρόκειται να έρθει πότε στην Ελλάδα να δικαστεί, αφού άλλωστε τις εκκρεμότητές του τις «έλυσε» στα γερμανικά δικαστήρια; Προς τι οι κραυγές για την υπόθεση Siemens όταν από τη μια το δημόσιο συμφώνησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και από την άλλη εμείς 20 χρόνια δεν έχουμε καταφέρει να δικάσουμε τους πρωταγωνιστές; Προς τι οι κραυγές για το C4I που δεν λειτούργησε ποτέ όταν τη δίκη στα διαιτητικό δικαστήριο την έχουμε χάσει;
Τα όσα έχουν συμβεί είναι απολύτως ενδεικτικά και –δυστυχώς- αυτό δείχνουν:
– Ο Χριστοφοράκος ζητείται να δικαστεί να την υπόθεση του C4I για δωροδοκία, μονο και μονο γιατι ο εισαγγελέας αναγκάστηκε να αλλάξει την πρότασή του μετά από παρέμβαση του Συμβουλίου Εφετών το οποίο διαφώνησε με την άποψή του πως τα χρήματα (περίπου 10 εκατομμύρια) προς τα πολιτικά κόμματα, κυρίως ΠΑΣΟΚ,ΝΔ, ήταν «δωρεές» και όχι «δωροδοκία» προς κρατικούς υπαλλήλους.
– Το ελληνικό Δημόσιο ουσιαστικά έχει χάσει τη δίκη στα διαιτητικά δικαστήρια για την υπόθεση του C4I. Πρόκειται για το πανάκριβο σύστημα ασφαλείας της Ολυμπιακής Ασφάλειας, το 2004, το οποίο κόστισε σχεδον 250 εκατομμύρια και δεν λειτούργησε ποτέ στο σύνολό του. Πρόσφατα το ελληνικό Δημόσιο έχασε τη «μάχη» ενώπιον του Αρειου Παγου σχετικά με την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου με την οποία κρίθηκε ότι πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 39.818.595 ευρώ στην αμερικανική εταιρεία SAIC, υπεργολάβος της οποίας είναι η Siemens. Το ελληνικό δημόσιο έχει καταθέσει αγωγή με την οποία ζητάει την ακύρωση της οριστικής απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Το οξύμωρο σύμφωνα με δικαστικές πηγες ήταν η επιλογή μιας δικαστικής μάχης για μια απόφαση ενός διαιτητικού δικαστηρίου στο οποίο ειχαν προσφύγει και οι δυο πλευρές. Κι αυτό γιατι η απόφαση, δεν μπορεί να προσβληθεί δικαστικά και ο Αρειος Πάγος αποφάσισε το αναμενόμενο.
20 χρόνια
– Η κύρια υπόθεση της Siemens η «κορυφαία» δίκη διαφθοράς στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αυτή για τα μαύρα ταμεία της εταιρείας, ξεκίνησε ουσιαστικά 20 χρόνια μετά τη σύμβαση για την οποία, σύμφωνα με την κατηγορία, έγιναν δωροδοκίες (8002 του ΟΤΕ) και 11 χρόνια μετά την έναρξη της δικαστικής της διερεύνησης. Ενώ πριν λιγο καιρό ξεκίνησαν να καταθέτουν μάρτυρες ουδείς μπορεί να ξεχάσει το φιάσκο του καλοκαιριού του 2016, με την μη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος που οδήγησε στην αναβολή της δίκης η οποία ξεκινήσε τελικά τον Φεβρουάριο του 2017.
– Και τελικά για όλα μας φταίνε οι Γερμανοί που δεν μας δίνουν τον Χριστοφοράκο. Ας κάναμε αυτό που έπρεπε με τους άλλους που είναι μέσα στα ποδια μας, και η ζημιά θα ηταν μικρότερηπηγη: capital
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσοχή: Μεγάλη κομπίνα με μηνύματα στο κινητό - Μην τα ανοίξετε ποτέ!

Τον κώδωνα κινδύνου για μεγάλη απάτη μέσω μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα, τα οποία οδηγούν σε τεράστιες χρεώσεις τους χρήστες της κινητής τηλεφωνίας, κρούει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση, προειδοποιεί τους καταναλωτές για τα εξής:
«Σε "μάστιγα" για τους καταναλωτές, έχουν εξελιχθεί το τελευταίο διάστημα,τα sms και τα τηλεφωνήματα από τετραψήφιους/πενταψήφιους αριθμούς που φθάνουν στα κινητά τους τηλέφωνα από εταιρίες που δηλώνουν συνήθως ως έδρα το εξωτερικό (τη Βουλγαρία και την Κύπρο), με αποτέλεσμα, να διαπιστώνουν έκπληκτοι φουσκωμένους τους λογαριασμούς των τηλεφώνων τους, πράγμα που τους οδηγεί να τηλεφωνούν ή να επισκέπτονται τα γραφεία της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καταγγέλλοντας  το γεγονός, φοβερά ενοχλημένοι και αγανακτισμένοι,   ζητώντας να ενημερωθούν επί των δικαιωμάτων τους και τρόπο να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο αυτό.
 
Επί του θέματος αυτού και για ευρύτερη ενημέρωση των  καταναλωτών, που έχουνε δεχτεί μηνύματα ή τηλεφωνήματα "απρόσκλητα" ή πρόκειται να δεχτούν, η Ένωση των Καταναλωτών ενημερώνει τι πρέπει να πράξουν γνωρίζοντας ότι οι επιτήδειοι δρουν με πολλές διαφορετικές μεθόδους, ανάλογα με το… είδος της κομπίνας και το ποσό που επιδιώκουν να αποσπάσουν από κάθε καταναλωτή.
 
-Υπάρχουν τετραψήφιοι/πενταψήφιοι αριθμού που σε χρεώνουν ακόμη και αν δεν ανοίξεις το μήνυμα. Σε άλλες περιπτώσεις, ο αποστολέας προσπαθεί να δελεάσει το θύμα με δήθεν προσφορές ή διαγωνισμούς για σπίτια και ταξίδια, ώστε ο καταναλωτής όχι μόνο να διαβάσει το μήνυμα, αλλά να δώσει, σε επόμενο στάδιο, και τα προσωπικά στοιχεία του. Κατά μέσο όρο, η χρέωση για κάθε μήνυμα ή κλήση φθάνει τα δύο ευρώ.
 
-Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα πρέπει να ανοίγουν αυτά τα  sms, ούτε να απαντούν σε κλήσεις που οδηγούν σε ηχογραφημένα μηνύματα,  καθώς αν το πράξουν θα “τιμωρηθούν ” με υπέρογκες χρεώσεις στο λογαριασμό τους.
 
-Οι καταναλωτές , θα πρέπει να ζητούν την επιβολή φραγής στους συγκεκριμένους αριθμούς και να διεκδικούν την επιστροφή των χρημάτων τους από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.
 
-Οι καταναλωτές ,θα πρέπει να καταγγέλλουν αυτές, τις μη νόμιμες ενέργειες άμεσα ή στο τηλ. 1520 (Γενική Γραμματεία Καταναλωτή)  ή στην πλησιέστερη γι' αυτούς Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών.
 
Τέλος, επειδή το φαινόμενο της εξαπάτησης πολιτών (κυρίως ηλικιωμένων) βρίσκεται σε έξαρση, μέσω τετραψήφιων/πενταψήφιων αριθμών και οργανωμένων τηλεφωνικών κέντρων  καθώς οι εταιρίες “φαντάσματα” έχουν βρει τρόπους να κρύβουν τα ίχνη τους, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών». 


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!