EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017

Ταξιτζήδες: Ικανοποίηση για το νομοσχέδιο

Προς ψήφιση στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί το ερχόμενο διάστημα σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών, το οποίο θα ρυθμίζει το καθεστώς λειτουργίας των εταιριών όπως η Uber, που είναι ανταγωνιστικές προς τα ταξί.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) Θύμιος Λυμπερόπουλος, επισήμανε ότι θα πρέπει και στην Ελλάδα να εφαρμοστεί το ευρωπαϊκό Δίκαιο και τόνισε ότι το σχέδιο νόμου που ετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών εκφράζει απόλυτα τον κλάδο των ταξί, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι "στηρίζει την διαπλοκή".

«Για μας ήταν μία ευχάριστη έκπληξη που το υπουργείο δέχτηκε τις προτάσεις μας, και πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αντί να θέλει την εφαρμογή της δικαιοσύνης και την προστασία της οικονομίας της χώρας αντιδρά στην ψήφιση ενός νόμου που θα βάζει κανόνες στην λειτουργία των εταιριών που έχουν να κάνουν με τη μεταφορά των πολιτών», είπε ο κ. Λυμπερόπουλος.

Υποστήριξε ακόμα ότι η λειτουργία εταιριών μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών χωρίς κανόνες δυναμιτίζουν την οικονομία καθώς σημειώνεται μεγάλη φοροδιαφυγή από την λειτουργία τους.

«Η μεγάλη μου αντιπαράθεση, τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τον συνδικαλισμό, ήταν η εφαρμογή του κρατικού μονοπωλίου, τώρα είμαι αντιμέτωπος με το ιδιωτικό μονοπώλιο που θέλουν να φέρουν με τη λειτουργία τέτοιων εταιριών, που δεν εφαρμόζουν κανόνες και νόμους», δήλωσε ο κ. Λυμπερόπουλος.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα, το σχέδιο νόμου προβλέπει, μεταξύ άλλων, πως υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών μπορούν να παρέχουν μόνο αδειοδοτημένες εταιρίες και μόνο με δημοσίας χρήσεως αυτοκίνητα (δηλαδή μόνο με ταξί). Μάλιστα οι εταιρίες πρέπει να έχουν συγκεκριμένους οδηγούς, με τους οποίους έχουν υπογράψει τριετή συμβόλαια.

Οι προβλέψεις του σχεδίου νόμου δεν επηρεάζουν μόνο την Uber αλλά και εταιρίες όπως η Beat (πρώην Taxibeat, που εξαγοράστηκε από τη γερμανική MyTaxi), καθώς θα πρέπει και αυτές να υπογράψουν τριετή συμβόλαια με τους οδηγούς. Σε αντίθεση με την Uber, η Beat χρησιμοποίησε από την αρχή μόνο επαγγελματίες οδηγούς ταξί, αλλά τώρα θα κληθεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του νόμου προκειμένου να αδειοδοτηθεί.

Προς το παρόν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ το σχέδιο νόμου βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της επεξεργασίας.

Ωστόσο η διοίκηση της ΠΟΕΙΑΤΑ υποστηρίζει πως στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης είτε υπάρχουν δικαστικές προσφυγές και αποφάσεις ή προωθούνται νομοθετικές πρωτοβουλίες κατά της Uber, είτε έχει ήδη εκδιωχθεί. Η εταιρεία βρίσκεται εκτός και από μεγάλες αγορές όπως ο Καναδάς, η Κίνα, η Ινδία κλπ.

Γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα του Δικαστηρίου της ΕΕ

Στο μεταξύ ο Γενικός Εισαγγελέας του Δικαστηρίου της ΕΕ γνωμοδότησε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα Uber, αν και καινοτόμος σύλληψη, άπτεται του τομέα των μεταφορών, οπότε μπορεί πράγματι να υποχρεούται να κατέχει τις άδειες και τις εγκρίσεις που απαιτούνται από το εθνικό δίκαιο.

Ο Εισαγγελέας επισημαίνει ότι δεν ισχύει υπέρ της Uber η αρχή της ελεύθερης παροχής των υπηρεσιών την οποία διασφαλίζει το δίκαιο της Ένωσης για τις υπηρεσίες της κοινωνίας της πληροφορίας, θεωρώντας ότι δεν είναι δυνατό να χαρακτηριστεί ως τέτοια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις προτάσεις, «η υπηρεσία μεταφοράς συνιστά, από οικονομικής άποψης, το κύριο στοιχείο, ενώ η υπηρεσία της μεσολάβησης για την επαφή των επιβατών με τους οδηγούς, μέσω της εφαρμογής για smartphones, αποτελεί δευτερεύον στοιχείο», συνεπώς η υπηρεσία της πλατφόρμας Uber πρέπει να χαρακτηριστεί, σύμφωνα με τον Εισαγγελέα ως «υπηρεσία στον τομέα των μεταφορών».

Οι προτάσεις του Γεν. Εισαγγελέα αφορούν σε προδικαστικό ερώτημα που έφτασε στο Δικαστήριο της ΕΕ έπειτα από παραπομπή ισπανικών δικαστηρίων στα οποία προσέφυγαν Ισπανοί οδηγοί ταξί, κατηγορώντας την Uber για αθέμιτο ανταγωνισμό.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα ιστορικά δεδομένα της τρομοκρατίας των μυστικών υπηρεσιών

Θα αναδημοσιεύσουμε ένα απόσπασμα από παλιό μας άρθρο, με τίτλο: 
«Οι “σπόνσορες” και οι σκηνοθέτες της τρομοκρατίας» (Μάρτιος 2006) 
Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ 


  Μια προσεκτική ιστορική ανασκόπηση μας αποκαλύπτει τούτο: Από την έναρξη του ψυχρού πολέμου (1947) αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη ένα πολυπλόκαμο τρομοκρατικό δίκτυο κατευθυνόμενο από την Ουάσιγκτον και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά κράτη και τις υπηρεσίες τους.
 
Η τρομοκρατική αυτή στρατηγική του ιμπεριαλισμού περνάει από δύο φάσεις. 
  
ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ. Σε αυτή τη φάση (1947- 1970), πίσω από κάθε τρομοκρατική ενέργεια «ανακαλύπτεται» ο «ερυθρός» κίνδυνος. Είναι η περίοδος του Ψυχρού Πολέμου και ο «μπαμπούλας» είναι ο κομμουνισμός. Σε αυτή τη φάση οι μυστικές υπηρεσίες αναθέτουν την εκτέλεση τρομοκρατικών ενεργειών σε πράκτορές τους ή σε όργανά τους από το χώρο της εξτρεμιστικής δεξιάς και, στη συνέχεια, προσπαθούν να τις αποδώσουν στην Αριστερά (κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική), κατασκευάζοντας ενόχους. 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ. Αυτή αρχίζει από το 1971 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Είναι η περίοδος που ο «μπαμπούλας» του κομμουνισμού έχει ξεθωριάσει. Παράλληλα ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός ηττάται συντριπτικά στο Βιετνάμ, ο Μάης του ΄68 και τα επαναστατικά κινήματα της νεολαίας σε όλο τον κόσμο έχουν πυροδοτήσει την επαναστατική σκέψη. 

Παντού σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική τα λαϊκά μαζικά κινήματα γιγαντώνονται και προβάλλουν απειλητικά για τον ιμπεριαλισμό. Σε αυτή την περίοδο σημειώνεται μια ποιοτική αλλαγή στη στρατηγική της διεθνούς ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας. 

Η αλλαγή αυτή συμπίπτει με την κοινοποίηση του «Εγχειριδίου Εκστρατείας για τις μυστικές υπηρεσίες που διεξάγουν Επιχειρήσεις Σταθεροποίησης», των στρατηγών Westmorland (αρχηγού του αμερικανικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων και γνωστού σφαγέα του Βιετνάμ) και Wicklam. 

Σε αυτή τη δεύτερη φάση, οι μυστικές υπηρεσίες κατασκευάζουν αριστερές οργανώσεις φαντάσματα, που «αναλαμβάνουν δημόσια» την ευθύνη των τρομοκρατικών ενεργειών που πραγματοποιούν πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, είτε «διεισδύουν» απευθείας σε διάφορες ομάδες εξτρεμιστικές και τις καθοδηγούν. 

Η τρομοκρατία πλέον γίνεται ο νέος «μπαμπούλας», η νέα δαιμονοποιημένη απειλή της ανθρωπότητας. Μια τρομοκρατία κατασκευασμένη από τις μυστικές υπηρεσίες που εμφανίζεται με αριστερές, επαναστατικές υπογραφές. 

Μέσα σε αυτό το ιστορικό πλαίσιο μπορούμε να διερευνήσουμε το πλήθος των τρομοκρατικών ενεργειών από το 1947 μέχρι σήμερα σε όλη την Ευρώπη, ενέργειες που έχει πλέον αποδειχτεί περίτρανα ότι ήταν έργο των μυστικών υπηρεσιών (τα συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία καταγράφονται στο βιβλίο του Κλεάνθη Γρίβα, «Τρομοκρατία», εκδόσεις Παπαζήση). 

Θα αναφέρουμε κάποια περιστατικά, γνωστά σε όλους. 

Η αμερικανο-ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση Stay Behind. 
Μια τεράστια τρομοκρατική επιχείρηση, που οργανώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ΄50, από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, εφαρμόστηκε συστηματικά σε όλες τις χώρες-μέλη της Συμμαχίας και αποκαλύφτηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’80. 

Ο ιταλικός βραχίονας με την κωδική ονομασία Επιχείρηση Γκλάντιο: ήταν υπεύθυνος για όλες τις τρομοκρατικές δραστηριότητες που σημειώθηκαν στην Ιταλία κατά τη μεταπολεμική περίοδο και άλλαξαν ριζικά την πολιτική σκηνή. 

Ο ελληνικός βραχίονας ήταν η Κόκκινη Προβιά: Δολοφονία Γρηγόρη Λαμπράκη, Πολύνεκρη βομβιστική ενέργεια στο Γοργοπόταμο κλπ. 

Το Σχέδιο Solo (1964). 

Με το αριστερό άνοιγμα των Χριστιανοδημοκρατών υπό την προεδρία του Άλνο Μόρο και την εκλογική επιτυχία των κομμουνιστών (25% των ψήφων), ετέθη σε εφαρμογή με το παραπάνω σχέδιο η οργάνωση πραξικοπήματος και η δολοφονία του Μόρο. Το πραξικόπημα αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή. Το 1978 ο Μόρο δολοφονήθηκε από τους ίδιους που σχεδίαζαν τη δολοφονία του το 1964, αλλά με την υπογραφή των Ερυθρών Ταξιαρχιών. 

Σήμερα έχουν ανακαλυφτεί τα χειρόγραφα του Μόρο, τα οποία είχε γράψει πριν εκτελεστεί (τα κρατούσαν κρυφά), ένα εκ των οποίων αναφέρει την ανάμειξη του ΝΑΤΟ και της ΣΙΑ στην απαγωγή του. Έχει αποκαλυφτεί επίσης ότι το κτίριο όπου έκρυβαν το Μόρο οι Ερυθρές Ταξιαρχίες ανήκε στις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες. 

Σημείωση: Για τη δολοφονία του Μόρο και γενικά περί τρομοκρατίας, καλό είναι να διαβαστεί το βιβλίο του Τζανφράνκο Σανγκουινέττι, «Περί της τρομοκρατίας και του κράτους» (εκδόσεις ύψιλον). 

Το αμερικανικό εγχειρίδιο 

Ολόκληρο το ντοκουμέντο δημοσιεύτηκε στο «Βήμα» (22/10/1978). 

Μεταξύ άλλων αναφέρει στο πρώτο κεφάλαιο: « Ο στρατός και άλλες υπηρεσίες δεν έχουν αμετακίνητη υποχρέωση να συνεχίσουν να στηρίζουν μια φιλική κυβέρνηση: 1. Αν δεν αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα σημαντικών τομέων της χώρας. 2. Αν είναι ασταθής και αδύναμη μπροστά σε ένοπλη κομμουνιστική εξέγερση. 3. Αν εξαιτίας του ακραίου εθνικισμού (της) βάζει σε κίνδυνο τα συμφέροντα των ΗΠΑ». 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρώτος, λοιπόν, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, από το 1970, σηκώνει το λάβαρο του αντιεθνικισμού! Κάθε αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση, σαφώς, είναι για την Ουάσιγκτον εθνικιστική. Βεβαίως τότε οι σημερινοί αντιεθνικιστές ήταν «ντούροι» κατά των Αμερικάνων. Σήμερα έχουν ασπαστεί ενθέρμως το δόγμα τους!!! 

Στο κεφάλαιο Γ, διαβάζουμε: 
«Είναι πιθανό οι φιλικές κυβερνήσεις να δείχνουν παθητικότητα ή αναποφασιστικότητα απέναντι στον ανατρεπτικό κομμουνισμό (ίσως) εξαιτίας κάποιας χαλάρωσης των βίαιων πράξεων… 
Σε αυτήν την περίπτωση, οι στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες θα πρέπει να είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν ειδικές επιχειρήσεις, ικανές να πείσουν την κυβέρνηση και την κοινή γνώμη ότι ο κίνδυνος είναι πραγματικός και υπάρχει επιτακτική ανάγκη να καταπολεμηθεί. 
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οι μυστικές υπηρεσίες επιβάλλεται να διεισδύσουν στις ανατρεπτικές οργανώσεις με ειδικούς πράκτορες που θα έχουν αποστολή να δημιουργήσουν ομάδες δράσης από τα ριζοσπαστικά στοιχεία αυτών των οργανώσεων…Αυτές οι ομάδες δράσης, υπό τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών, θα εξαπολύσουν κύμα βίαιων ή μη βίαιων εκδηλώσεων, αναλόγως των περιστάσεων… Αν δεν είναι εφικτή η διείσδυση αυτού του είδους, μπορεί να οδηγήσει στον επιδιωκόμενο σκοπό η χρησιμοποίηση οργανώσεων της άκρας αριστεράς…».
 

Μέσα στα τριάντα πέντε χρόνια από τότε που γράφτηκε το κείμενο οι μέθοδοι των μυστικών υπηρεσιών, ασφαλώς θα έχουν δουλευτεί περαιτέρω… 

Αυτά για τους αφελείς που δεν μπορούν να κρίνουν πολιτικά και είναι κολλημένοι στα παλαιά πρότυπα της αριστερής «ατομικής τρομοκρατίας» και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις πράξεις των απελπισμένων από τις οργανωμένες προβοκάτσιες που φορτώνονται στα επαναστατικά και αριστερά κινήματα… 

Περί συνωμοσιολογίας 


Πολλοί θα σπεύσουν να πουν ότι βλέπω τα πράγματα συνωμοσιολογικά. Βεβαίως είναι βολικό να οχυρώνεται κανείς πίσω από τέτοιες βαρύγδουπες λεξούλες (συνωμοσιολογία, πρακτορολογία κλπ), για να καλύψει την ανεπάρκεια και των ιστορικών και των πολιτικών του γνώσεων. Μια ανεπάρκεια ή σκοπιμότητα που αθωώνει τις διωκτικές αρχές. 

Αλήθεια ποιος ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών; Μήπως δεν είναι γνωστό από την ιστορία και τη μαρξιστική φιλολογία ότι η αστυνομία, ιδιαίτερα σήμερα, έχει αναγάγει την προβοκάτσια και τη σκευωρία σε επιστήμη; Και δεν είναι τραγική αντίφαση να δέχεσαι από τη μια ότι μια οργάνωση (17Ν) επί 27 χρόνια δρούσε συνωμοτικά (εδώ δεν υπάρχει συνωμοσιολογία), αλλά από την άλλη να μην δέχεσαι ότι το κράτος και οι μηχανισμοί του συνωμοτούν κατά της κοινωνίας; 

Το κράτος ασκεί πολιτική και οι συνωμοσίες και οι προβοκάτσιες είναι μέρος αυτής της πολιτικής. 

Τα όργανα αυτής της πολιτικής είναι οι μυστικές υπηρεσίες, διαφορετικά δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης. Και ακριβώς σε εποχές μεγάλων κοινωνικών κρίσεων, σήψης και παρακμής, εκχωρούνται στην αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες άμεσες πολιτικές εξουσίες. Και ο τρομονόμος δεν ήταν τίποτα άλλο από τη θεσμοθέτηση αυτής της αστυνομικής πολιτικής, θεσμοθέτηση δηλαδή των αστυνομικών σκευωριών και συνωμοσιών κατά της κοινωνίας. 

Ας πάψουν λοιπόν όλοι αυτοί οι «προοδευτικοί» και «αριστεροί» να παπαγαλίζουν την καραμέλα της συνωμοσιολογίας και να γίνονται πολιτικοί συνοδοιπόροι των μυστικών υπηρεσιών. 

Οι ίδιοι αυτοί οι καθεστωτικοί «αριστεροί» όταν στο παρελθόν μιλούσαν για τη δικτατορία της 21ης Απριλίου ή άλλα πραξικοπήματα ανά τον κόσμο απεκάλυπταν το ρόλο των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών σε όλα αυτά. Πόσα πραξικοπήματα και αιματηρές προβοκάτσιες δεν οργανώθηκαν και δεν εκτελέστηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ; Σήμερα όταν θίγεις όλα αυτά μετατρέπεσαι σε πρακτορολόγο ή συνωμοσιολόγο; Μα αυτό ακριβώς θέλει να επιβάλει ο αυτοκρατορικός λόγος των ΗΠΑ!!! πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΟΠΥΥ: Αλλάζουν οι ιατρικές επισκέψεις από 1η Οκτωβρίου

Η μη εξυπηρέτηση ασφαλισμένων από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, με την αιτιολογία ότι έχει «κλείσει» το πλαφόν των 200 δωρεάν επισκέψεων το μήνα, συνεχίζει να υφίσταται, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να λαμβάνει νέα μέτρα.
Αφορμή στάθηκαν έγγραφα της –πρώην πλέον– γενικής επιθεωρήτριας της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) Γεωργίας Γεωργιάδου και του Συνηγόρου του Πολίτη, που ζητούν παρεμβάσεις με αφορμή καταγγελίες και ελέγχους για τη «συμπεριφορά» ορισμένων γιατρών σε σχέση με το πλαφόν των επισκέψεων.
Το 2016 η ΥΠΕΔΥΦΚΑ έλεγξε 30 και πλέον συμβεβλημένους γιατρούς που απαιτούσαν επιπλέον αμοιβή από τους ασφαλισμένους, με το αιτιολογικό ότι είχε συμπληρωθεί το όριο των 200 επισκέψεων τον μήνα, για τις οποίες οφείλουν –με βάση τη σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ– να μη ζητούν αμοιβή επίσκεψης.
Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι γιατροί δεν είχαν συμπληρώσει τις 200 επισκέψεις και άρα δεν δικαιούνταν να αιτούνται αμοιβή.
Από 1η Οκτωβρίου σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Σ. Μπερσίμη καθορίζεται ως μέσος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφ/νων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, οι είκοσι (20) επισκέψεις. Ο χρόνος  επίσκεψης καθορίζεται σύμφωνα με τους κανόνες ορθής ιατρικής πρακτικής. Ενδεικτικός μέσος χρόνος επίσκεψης (ανά δικαιούχο μέσω ΕΟΠΥΥ), ορίζονται τα δεκαπέντε (15) λεπτά της ώρας.
Επίσης καθορίζεται ως μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός επισκέψεων των ασφ/νων του ΕΟΠΥΥ στους  συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, οι εκατό (100) επισκέψεις.
Επιπλέον, όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί καλούνται να δηλώσουν στην ηλεκτρονική υπηρεσία e-ΔΑΠΥ το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους, στο οποίο θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι.
Από τα ανωτέρω εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά.

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πως μπορείς να δώσεις «οικόπεδα» που δεν σου ανήκουν;

Τι συμβαίνει και η υποτιθέμενη κυβέρνηση της υποτιθέμενης Ελλάδας διστάζει να δώσει προς έρευνα και εκμετάλλευση θαλάσσια οικόπεδα νοτιοδυτικά της Κρήτης, εξετάζει στην ανάλυση ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.

Διαβάστε όλη την ανάλυσή του:

Πρόσφατα, αναρτήθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι χάρτες με τα προς παραχώρηση θαλάσσια οικόπεδα για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην ελληνική επικράτεια.
Οι τρεις θαλάσσιες περιοχές που παραχωρούνται βρίσκονται στην περιοχή βόρεια της Κεφαλονιάς και δυτικά των νησιών Λευκάδας και Κέρκυρας στο Ιόνιο και για δύο οικόπεδα νοτιοδυτικά και δυτικά της Κρήτης.

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει καθυστερήσει για 2,5 χρόνια τώρα την προώθηση και κύρωση στη Βουλή των διαγωνισμών για Υδρογονάνθρακες στις 6 θαλάσσιες και χερσαίες περιοχές που προκηρύχθηκαν τον Οκτώβριο του 2014, όταν ήταν Υπουργός Ενέργειας ο Γιάννης Μανιάτης γνωρίζοντας ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ουσιαστικά, η σημερινή κυβέρνηση και οι πετρελαϊκοί κολοσσοί αποδέχονται την ρύθμιση που έκανε ό τότε Υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης με τον νόμο 4001/2011, που ορίζει ότι «ελλείψει συμφωνίας οριοθέτησης με γειτονικά κράτη … το εξωτερικό όριο της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (αφ’ ης κηρυχθεί) είναι η μέση γραμμή…».

Τα δυο οικόπεδα, γύρω στα 20.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα το καθένα, πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής γιατί για πρώτη φορά η Ελλάδα δίνει θαλάσσια οικόπεδα που συνορεύουν με άλλα κράτη. 
Τα κράτη αυτά, στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι η Ιταλία και η Λιβύη, όπως δείχνει ο επόμενος χάρτης…. ( αλλά ξεχνούν εσκεμμένα ότι υπάρχει πρόβλημα ανεξάρτητης Κρήτης, και προσπαθούν δια της πλαγίας οδού να σφετεριστούν τον πλούτο της) . .

ΧΑΡΤΗΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Πηγή: Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Αθήνα, 27 Ιουλίου 2017

Υπάρχει όμως ένα σοβαρό πρόβλημα με αυτό τον χάρτη. Γιατί η Ελλάδα παραχώρησε μόνο οικόπεδα νοτιοδυτικά της Κρήτης και όχι και οικόπεδα νοτιοανατολικά του νησιού; Η απάντηση δεν είναι δύσκολη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πάσχει από το φοβικό σύνδρομο που δεν είναι τίποτε άλλο από το πώς θα αντιδράσει η Τουρκία εάν δημιουργήσουμε οικόπεδα σε μια θαλάσσια περιοχή που η Τουρκία ισχυρίζεται ότι είναι δικιά της.

Η περιοχή που φοβόμαστε να πούμε ανήκει στην Ελλάδα και συνορεύει με τις ΑΟΖ της Αιγύπτου και της Κύπρου (Περιοχή Ηροδότου). Η Λεκάνη του Ηροδότου, που βρίσκεται στο κρίσιμο τρίγωνο ανάμεσα στην Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Κύπρο, αποτελεί το κλειδί στα θέματα ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου, γιατί εκεί βρίσκονται τα μεγαλύτερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Οι Αμερικανοί βέβαια γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή, γιατί την έχουν ήδη εξερευνήσει. Είναι η περιοχή που εποφθαλμιούν οι Τούρκοι, οι οποίοι συνεχίζουν, προκλητικά, να υποστηρίζουν ότι έχουν θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο, αποκόπτοντας έτσι την Ελλάδα από την Κύπρο. Η Τουρκία αντιδρά, επίσης, στην προσπάθεια που γίνεται να συμπληρωθεί η ολοκλήρωση της οριοθέτησης της ΑΟΖ της Κύπρου και της Αιγύπτου, διότι γνωρίζει μια τέτοια οριοθέτηση θα δώσει πλήρη δικαιώματα στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου.

Η Τουρκία συνεχίζει για 40 χρόνια τώρα μια επιθετική και επεκτατική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο, στην οποία τα τελευταία χρόνια έχει συμπεριλάβει, εκτός της Κύπρου, και το σύμπλεγμα του Καστελόριζου, προβάλλοντας συνεχώς αβάσιμες διεκδικήσεις και παραβιάζοντας όλους τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΑΣΘ: Νέες προσφυγές κατά της κρατικοποίησης

Τρεις παλαιοί μέτοχοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) ανοίγουν και άλλο το θέμα της κρατικοποίησης του Οργανισμού, με αίτηση που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Την προσφυγή κατέθεσε ο καθηγητής Πάνος Λαζαράτος, εκ μέρους των παλαιών μετόχων Αθανάσιου, Ελένης Στεφανίδη και Αντώνιου Χατζημπαλιώτη, οι οποίοι στρέφονται κατά της κρατικοποίησης του Οργανισμού χαρακτηρίζοντας την αντισυνταγματική.
Η νέα προσφυγή κατατέθηκε λίγες μέρες μετά την απόφαση του ΣτΈ με την οποία «πάγωσε» τη διαδικασία «εκκαθάρισης εν λειτουργία» του ΟΑΣΘ τουλάχιστον μέχρι το δικαστήριο να αποφανθεί το για προηγούμενοι αίτησης αναστολής άλλων μετόχων.
Τώρα, οι τρεις αιτούντες με την αίτησή τους, αφού αναφέρουν στην αίτησή τους, πως θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη, ζητούν από το ΣτΕ:
α) να αναστείλει την εκτέλεση της διαλύσεως και της διαδικασίας εκκαθαρίσεως του ΟΑΣΘ και.
β) να μην προχωρήσει το (σ.σ νεο) Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού σε προκήρυξη διαγωνισμού για την επιλογή ιδιωτικής ελεγκτικής εταιρίας που θα ενεργήσει την απογραφή και αποτίμηση της αξίας της επιχειρήσεως του ΟΑΣΘ μέχρις ότου εκδοθεί απόφαση του Δικαστηρίου επί της ιτήσεως ακυρώσεως.
Σε διαφορετική, περίπτωση, οι προσφεύγοντες ζητούν να διαταχθούν τα ακόλουθα κατάλληλα μέτρα, προς αποτροπή ανεπανόρθωτης βλάβης -που όπως σημειώνουν -θα υποστούν:
α) να εκπροσωπηθεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων των οποίων οι μετοχές περιήλθαν αναγκαστικώς στο Δημόσιο στην διαδικασία της εκκαθαρίσεως του ΟΑΣΘ, είτε με ορισμό εκπροσώπου της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, που αποτελεί τον κατά νόμο εκκαθαριστή, είτε με ορισμό ορκωτού ελεγκτή - λογιστή της επιλογής της, είτε με ορισμό προσώπου που τούτη θα υποδείξει το οποίο θα έχει εξουσία να συνεργαστεί με την ελεγκτική εταιρία η οποία θα αναλάβει το έργο της απογραφής-αποτιμήσεως της περιουσίας του ΟΑΣΘ. έχοντας πλήρη πρόσβαση στο σύνολο του αρχείου και των εγγράφων στοιχείων του Οργανισμού,
β) να εκπροσωπηθεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων στις δύο εκκρεμείς από 5.7.2017 και 1.8.2017 αιτήσεις υπαγωγής διαφορών με το Ελληνικό Δημόσιο σε διαιτησία, προς αποτροπή συγκρούσεως καθηκόντων,
γ) να διαταχθεί κάθε άλλο, πρόσφορο κατά την κρίση του Δικαστηρίου Σας μέτρο εις τρόπον ώστε να μην αρχίσει η διαδικασία εκκαθαρίσεως του ΟΑΣΘ.
Το σκεπτικό
Η προσφυγή στο ΣτΕ των τριών παλαιών μετόχων εδράζεται σε δυο σημεία του νόμου με τον οποίο αποφασίστηκε η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ (4482/17). Καταρχάς στο κείμενο της προσφυγής, γίνεται επίκληση παλαιότερης απόφασης της Ολομέλειας ΣτΕ (2818/1997) που θεωρεί «αναγκαία την εκπροσώπηση της Γενικής Συνελεύσεως των μετόχων των οποίων οι μετοχές τους εξαγοράσθηκαν αναγκαστικώς από το Δημόσιο στην διαδικασία εκκαθαρίσεως» .
Έτσι, με βάση την απόφαση αυτή της Ολομέλειας ΣτΕ (αφορά αφαίρεση συγκοινωνιακού έργου από τις Συγκοινωνιακές επιχειρήσεις ΑΕ της Αθήνας και ανάθεσή του στον ΟΑΣΑ), οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι το Δημόσιο όφειλε να ορίσει ως μέλος ή μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΘ πρόσωπο υποδεικνυόμενο από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων των οποίων οι μετοχές περιήλθαν αναγκαστικώς στο Ελληνικό Δημόσιο, ή να ορίσει ως ορκωτό λογιστή - ελεγκτή του ΟΑΣΘ πρόσωπο υποδεικνυόμενο από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων των οποίων οι μετοχές περιήλθαν αναγκαστικώς στο Ελληνικό Δημόσιο. Ή, το ελληνικό δημόσιο όφειλε, σύμφωνα με τους προσφεύγοντες, να προβλέψει κάποιον τρόπο αποτελεσματικής εκπροσωπήσεως της Γενικής Συνελεύσεως των μετόχων των οποίων οι μετοχές περιήλθαν αναγκαστικώς στο Ελληνικό Δημόσιο, στην διαδικασία εκκαθαρίσεως του ΟΑΣΘ και συγκεκριμένα στην διαδικασία απογραφής και αποτιμήσεως της αξίας της επιχειρήσεως
Επιπλέον, στην αίτηση αναφέρεται ως δεύτερος λόγος ακύρωσης «η μη συμπερίληψη των αξιώσεων που έχει ο ΟΑΣΘ έναντι του Ελληνικού Δημοσίου στην αξία της αναγκαστικώς εξαγοραζόμενης επιχειρήσεως.... ». Και αυτό γιατί «οι εν λόγω αξιώσεις ανέρχονται στο ποσό των 112.685.321 (102.685.321 ευρώ από τις εκκρεμείς αιτήσεις υπαγωγής σε διαιτησία και 10.000.000 ευρώ από διαφορά από αύξηση του Φ.Π.Α.), με αποτέλεσμα να επαυξάνουν την αξία της αποτιμώμενης περιουσίας του ΟΑΣΘ και να επιδρούν συνακόλουθα ευθέως και αμέσως στο ύψος του τιμήματος εξαγοράς των μετοχών των αιτούντων». Καταλήγοντας οι προσφεύγοντες αναφέρουν: «Συνακόλουθα, παρίσταται προδήλως αντίθετο προς το Σύνταγμα, αλλά και στους κανόνες της οικονομικής λογικής το να αποτιμάται η αξία μίας επιχειρήσεως μόνον επί τη βάσει του παθητικού της και όχι επί τη βάσει των αξιώσεων που έχει έναντι τρίτων».


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Aντεπίθεση» με κατασχέσεις λογαριασμών για να κλείσει η «τρύπα» στα έσοδα

Του Αργύρη Παπαστάθη

Παρά τις διαρροές από το οικονομικό επιτελείο που έλεγαν ότι τα αναλυτικά στοιχεία για την πορεία του Προϋπολογισμού τον Ιούλιο θα ανατρέψουν την κακή εικόνα, η δημοσιοποίηση των αριθμών προκαλεί ανησυχία.

Στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2017 παρουσιάζεται απόκλιση στα έσοδα του επταμήνου κατά 682 εκατ. ευρώ ενώ μόνο για τον Ιούλιο η υστέρηση ήταν της τάξης των 756 εκατ. ευρώ!

Έτσι, ενώ τα έσοδα του Ιουνίου βρίσκονταν 54 εκατ. ευρώ πάνω από το στόχο η βίαιη αντιστροφή της τάσης οδήγησε τα έσοδα 688 εκατ. ευρώ κάτω από το στόχο του Ιουλίου. Πονοκέφαλο προκαλεί κυρίως η απόκλιση 376 εκατ. ευρώ που παρουσιάζεται τον Ιούλιο από φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων.

Με δεδομένη την πίεση από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για «λίγα πρόσθετα μέτρα» το 2018, η πρώιμη κόπωση στα έσοδα προμηνύει νέο γύρο δύσκολων διαπραγματεύσεων αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα. Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα έρθουν στην Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου ενώ οι επικεφαλής αναμένονται τον Οκτώβριο, πιθανόν μετά την Ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ που ολοκληρώνεται στις 15 του ίδιου μήνα.

Για την ώρα ο εκτροχιασμός στην πορεία των εσόδων «μπαλώνεται» από τις μαζικές κατασχέσεις λογαριασμών που φτάνουν τις 1.000 το μήνα και την άτυπη στάση πληρωμών στο κράτος με υπερσυγκράτηση δαπανών κατά 1,5 δισ. ευρώ έναντι του στόχου του επταμήνου. Έτσι, το πρωτογενές πλεόνασμα παραμένει πάνω από το στόχο καθώς έφτασε τα 3,02 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,72 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2016 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ.

Οι κατηγορίες εσόδων όπου καταγράφηκε απώλεια έναντι του στόχου είναι οι εξής:

-Φόρος Εισοδήματος (φυσικά και νομικά πρόσωπα): -376 εκατ. ευρώ

-ΦΠΑ καπνού: -24 εκατ. ευρώ

-ΦΠΑ πετρελαιοειδών: -23 εκατ. ευρώ

-ΕΦΚ (καπνού, πετρελαίου): -96 εκατ. ευρώ

-Λοιποί άμεσοι φόροι: -86 εκατ. ευρώ

Πάνω από το στόχο κατά 68 εκατ. ευρώ κινούνται οι φόροι παρελθόντων ετών (χάρη στις κατασχέσεις λογαριασμών), οι φόροι στην περιουσία (+47 εκατ. ευρώ) και ο φόρος εισοδήματος ειδικών κατηγοριών (+21 εκατ. ευρώ).

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη

Η εισπραξιμότητα του φόρου εισοδήματος βρίσκεται στο 70% και μειώνεται επικίνδυνα, ιδίως αν εγκαταλείψουν και άλλοι την κούρσα στις επόμενες στροφές που απομένουν πριν τον τερματισμό της «κούρσας» των πληρωμών φόρου εισοδήματος αλλά και του ΕΝΦΙΑ. Στις 29 Σεπτεμβρίου το κράτος περιμένει έσοδα 2 δισ. ευρώ καθώς καταβάλλεται η β΄δόση του φόρου εισοδήματος και η πρώτη δόση του φόρου των ακινήτων.

Πριν την ανακοίνωση των στοιχείων και μιλώντας ειδικά για το φόρο εισοδήματος η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ανέφερε πως ούτε πέρσι το 30% των φορολογούμενων είχε καταβάλει την πρώτη δόση τον Ιούλιο με στόχο να ενταχθούν στη ρύθμιση των 12 δόσεων. Η υφυπουργός σημείωσε επίσης ότι η πλειοψηφία των επαγγελματικών δίνει αποδείξεις, γι’ αυτό και η αύξηση κατά 20% του τουριστικού κύματος αποτυπώνεται αντίστοιχα και στα έσοδα.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εγνατία οδός: Ξεκινά από το Σεπτέμβριο η λειτουργία 4 νέων σταθμών διοδίων

Από Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία τεσσάρων νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία οδό. Οι νέοι σταθμοί είναι έτοιμοι και απομένει η τυπική έγκριση από τα συναρμόδια υπουργεία Υποδομών και Οικονομικών.

Πρόκειται για τους μετωπικούς σταθμούς Παμβώτιδας (77ο χλμ.), Μέστης (580ο χλμ.), Ιεροπηγής (62ο χλμ. κάθετου άξονα Ιεροπηγής - Κρυσταλλοπηγής) και Ευζώνων (70ό χλμ. κάθετου άξονα Χαλάστρας - Ευζώνων). Η τιμή των διοδίων για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα θα είναι 2,40 ευρώ, όπως και στους υπόλοιπους σταθμούς, πλην Μαλγάρων, που χρεώνουν 1,20 ευρώ.

Ωστόσο, άγνωστη παραμένει η τύχη των υπολοίπων έξι μετωπικών διοδίων που είχε προγραμματιστεί να λειτουργήσουν έως το τέλος του έτους, παρότι η λειτουργία τους είναι ένα από τα προαπαιτούμενα για την παραχώρηση του οδικού άξονα, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Στις αρχές Ιουνίου, υπό την πίεση των θεσμών, οι συναρμόδιοι υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης και Ευκλείδης Τσακαλώτος καθόρισαν ένα νέο χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία των νέων διοδίων στην Εγνατία και τις καθέτους της. Σύμφωνα με αυτό, θα πρέπει να λειτουργήσουν:

- Στις 31 Αυγούστου οι μετωπικοί σταθμοί Παμβώτιδας (77ο χλμ.), Μέστης (580ο χλμ.), Ιεροπηγής (62ο χλμ. κάθετου άξονα Ιεροπηγής - Κρυσταλλοπηγής) και Ευζώνων (70ό χλμ. κάθετου άξονα Χαλάστρας - Ευζώνων).

- Την 10η Οκτωβρίου οι σταθμοί Θεσσαλονίκης (322ο χλμ.), Ασπροβάλτας (396ο χλμ.), Καβάλας (476ο χλμ.) και Στρυμονικού (45ο χλμ. κάθετου άξονα Λαγκαδά - Προμαχώνα).

- Την 1η Νοεμβρίου οι μετωπικοί σταθμοί Σιάτιστας (186ο χλμ.) και Αρδανίου (648ο χλμ.) και όλοι οι πλευρικοί σταθμοί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εγνατίας Α.Ε. Απόστολο Αντωνούδη, η εταιρεία είναι έτοιμη να λειτουργήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου την πρώτη ομάδα διοδίων. «Οι σταθμοί έχουν κατασκευαστεί και θα στελεχωθούν από την εταιρεία στην οποία έχει ανατεθεί η λειτουργία των διοδίων. Το μόνο που απομένει είναι η κοινή απόφαση των δύο συναρμόδιων υπουργείων», λέει στην εφημερίδα Καθημερινή.

Προβλήματα όμως υπάρχουν για τους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων. Οπως αναφέρει ο κ. Αντωνούδης, ο διαγωνισμός για τον σταθμό διοδίων Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε και αναμένεται η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπογραφή της σύμβασης. Ο διαγωνισμός για τα διόδια Ασπροβάλτας ολοκληρώθηκε και εκκρεμεί η απόφαση χρηματοδότησης.

Ο διαγωνισμός για τα διόδια Καβάλας και Στρυμονικού δεν πραγματοποιήθηκε και επομένως είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί μέσα στο έτος. Επομένως πρέπει το υπουργείο Υποδομών να εγκρίνει τη χρηματοδότηση του 2018.

Τέλος, για τους σταθμούς σε Σιάτιστα και Αρδάνιο και τους πλευρικούς βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, επομένως είναι αδύνατον να αδειοδοτηθούν και να δημοπρατηθούν μέσα στη χρονιά. «Ηταν γνωστό όταν υπογραφόταν η κοινή υπουργική απόφαση τον Ιούνιο ότι δύσκολα θα μπορούσε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα. Ελπίζουμε ότι οι σταθμοί θα είναι έτοιμοι αρχές ή μέσα του 2018».

Να σημειωθεί ότι το υπ. Υποδομών προετοιμάζει τις προδιαγραφές για να αναθέσει μελέτη για την εγκατάσταση αναλογικού συστήματος διοδίων. Αυτό ίσως και να εξηγεί την έλλειψη σπουδής από πλευράς υπουργείου για τη δημιουργία των νέων σταθμών.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!