EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

Νέες τρανταχτές περιπτώσεις φοροδιαφυγής αποκάλυψε η ΑΑΔΕ


Τρανταχτές περιπτώσεις φοροδιαφυγής προέκυψαν από τους ελέγχους και τις διασταυρώσεις στοιχείων και πληροφοριών που ολοκληρώθηκαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Στοιχεία για τις υποθέσεις αυτές έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΑΔΕ. Ειδικότερα πρόκειται για τις ακόλουθες υποθέσεις:

1. Ατομική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Αμαρουσίου με αντικείμενο το εμπόριο ανταλλακτικών και εξαρτημάτων αυτοκίνητων και το χονδρικό και λιανικό εμπόριο εξαρτημάτων κινητής τηλεφωνίας, δεν δήλωσε εισόδημα ύψους 2.899.081,96 ευρώ. Επιπλέον διαπιστώθηκε υποβολή ανακριβών δηλώσεων Φ.Π.Α. με διαφορά φόρου ύψους 1.253.060,27 ευρώ.

2. Ελεύθερος επαγγελματίας (δημοσιογράφος) απέκρυψε εισοδήματα ύψους 518.305,75 ευρώ.

3. Τεχνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 105.192,94 ευρώ.

4. Τυπογραφική εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 1.466.046,59 ευρώ.

5. Εμπορική επιχείρηση δραστηριοποιούμενη στο εμπόριο χάρτου στην περιοχή του Πειραιά έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 1.019.417,22 ευρώ.

6. Ατομική επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών το γενικό εμπόριο, που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 810.907,30 ευρώ.

7. Φυσικό πρόσωπο που δραστηριοποιείται στη διοργάνωση γαμήλιων και λοιπών εκδηλώσεων στην περιοχή των βορείων προαστίων, βρέθηκε κατόπιν ελέγχου προσαύξησης περιουσίας να μην έχει δηλώσει εισοδήματα ύψους 1.321.254,79 ευρώ.

8. Ελεύθερος επαγγελματίας (Δικηγόρος) της ευρύτερης περιοχής Αθηνών, δεν εξέδωσε ή εξέδωσε ανακριβώς, φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 232.679,01 ευρώ,

ενώ δεν απέδωσε Φ.Π.Α. ύψους 9.542,68 ευρώ.

9. Ανώνυμη εταιρεία με αντικείμενο εργασιών το λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού στην περιοχή της Χαλκίδας εντοπίσθηκε να μην έχει υποβάλλει δήλωση απόδοσης τελών χαρτοσήμου ύψους 1.964.586,37 ευρώ.

10. Προσωπική εταιρεία με αντικείμενο εργασιών το εμπόριο καυσίμων δεν απέδωσε Φ.Π.Α. ύψους 55.623,28 ευρώ.

11. ΑΒΕΕ Επεξεργασίας Γάλακτος με έδρα τη Θεσσαλονίκη, δε ζήτησε και δεν έλαβε φορολογικά στοιχεία για εμπορεύματα, καθαρής αξίας 119.388,50 ευρώ.

12. Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης που δραστηριοποιείται στον τομέα των διαφημίσεων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία

καθαρής αξίας 4.378.397,29 ευρώ. Επιπλέον, εντοπίσθηκε φυσικό πρόσωπο, το οποίο ως συναυτουργός, εξέδωσε 258 εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας

4.378.397,29 ευρώ.

13. Ομόρρυθμη εταιρεία με αντικείμενο εργασιών το λιανικό εμπόριο ενδυμάτων στην περιοχή της Πάτρας εντοπίσθηκε να εκδίδει αθεώρητα στοιχεία, τα οποία καταχωρούσε ανακριβώς στα τηρούμενα βιβλία, αποκρύπτοντας έσοδα καθαρής αξίας 1.899.187,86 ευρώ και αναλογούντα ΦΠΑ 435.719,18 ευρώ.

14. Φυσικό πρόσωπο που δραστηριοποιείται στον χώρο της παροχής υπηρεσιών υγείας, στην Κρήτη, προσαύξησε την περιουσία του κατά 377.000,00 ευρώ, χωρίς να αντίστοιχη υποβολή των προβλεπομένων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

15. Εκδοτική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 884.120,20 ευρώ.

16. Ναυτιλιακή εταιρεία εκμετάλλευσης πλοίων αναψυχής, που δραστηριοποιείται σε νησί του νομού Κυκλάδων, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις Φ.Π.Α. κατά ποσό φόρου ύψους 332.204,57 ευρώ.Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αντεργατικός «τυφώνας» στη Γαλλία: Συλλογικές συμβάσεις τέλος, «ευελιξία» σε μισθούς και ωράριο

Ο γενικός γραμματέας της CGT Φιλίπ Μαρτινέ δήλωσε πως «όλοι οι φόβοι» του συνδικάτου του σχετικά με τη μεταρρύθμιση του εργατικού κώδικα «επιβεβαιώθηκαν» μετά την παρουσίασή της σήμερα το πρωί στους κοινωνικούς εταίρους.

«Όλοι οι φόβοι που είχαμε επιβεβαιώθηκαν και ο επιπλέον φόβος είναι προφανής: πρόκειται για το τέλος των συμβάσεων εργασίας», δήλωσε καλώντας «τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους νέους να βγουν στους δρόμους στις 12 Σεπτεμβρίου», ημερομηνία που η CGT έχει οργανώσει κινητοποίηση.

«Αυτό που μας παρουσίαζαν σαν μια επανάσταση, είναι η συνέχεια αυτού που γινόταν προηγουμένως», πρόσθεσε ο Μαρτινέ.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου FO, ο Ζαν-Κλοντ Μαγί, δήλωσε πως εξακολουθούν να υπάρχουν «σημεία ασυμφωνίας» έπειτα απ' αυτούς «τους τρεις μήνες των συνεννοήσεων» ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους κοινωνικούς εταίρους και πως το συνδικάτο του «θα εξετάσει τώρα προσεκτικά τα κείμενα».

«Ανέκαθεν λέγαμε πως υπάρχουν τρεις στήλες: τι επιτύχαμε, τι αποφύγαμε και σε τι διαφωνούμε, υπάρχουν στοιχεία και για τις τρεις», επανέλαβε.

Ανώτατο όριο στις αποζημιώσεις, ευελιξία στους μισθούς και το ωράριο

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα θέσει ανώτατο όριο στις αποζημιώσεις μισθωτών για απόλυση και θα δώσει στις εταιρείες μεγαλύτερη ευελιξία για να προσαρμόζουν τους μισθούς και το ωράριο εργασίας στις συνθήκες της αγοράς.

Η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων αποτελεί το πρώτο μείζον πολιτικό μέτρο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν μετά την εκλογή του τον Μάιο, αποτελεί επίσης την πρώτη μεγάλη δοκιμασία των σχεδίων του να μεταρρυθμίσει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Επί δεκαετίες κυβερνήσεις της αριστεράς και της δεξιάς προσπαθούσαν να απορρυθμίσουν την αυστηρή εργατική νομοθεσία της Γαλλίας, όμως πάντα έβαζαν νερό στις μεταρρυθμίσεις τους καθώς βρίσκονταν αντιμέτωποι με μαζικές διαδηλώσεις.

Η υπουργός Εργασίας Μιριέλ Πενικό περιέγραψε την απορρύθμιση ως «αλλαγή των εργατικών κανόνων σε κλίμακα άνευ προηγουμένου».

Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε πως οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να καταπολεμηθεί η επίμονα υψηλή ανεργία.

«Η αλήθεια είναι πως για τα αφεντικά, ιδιαίτερα μικρών εταιρειών, και για τους ξένους επενδυτές, η υφιστάμενη εργατική νομοθεσία θεωρείται τροχοπέδη για τις προσλήψεις και την επένδυση», δήλωσε ο Φιλίπ.

Τα διατάγματα δίνουν στις εταιρείες περισσότερη ισχύ ώστε να προσαρμόζουν το ωράριο εργασίας και τους μισθούς στις συνθήκες της αγοράς βάσει συμφωνιών ανάμεσα στους εργοδότες και τους εργαζόμενους που επικυρώνονται με απλή πλειοψηφία.

Η αποζημίωση για απόλυση που κρίνεται άδικη από το εργατοδικείο θα ορίζεται σε μισθούς τριών μηνών για απασχόληση δύο ετών στην εταιρεία και το ποσό θα αυξάνεται σταδιακά ανάλογα με τον χρόνο που εργάζεται ο εργαζόμενος στην εταιρεία, λένε συνδικάτα.

Σε μια παραχώρηση προς τα συνδικάτα, η κανονική αποζημίωση απόλυσης αυξάνεται, από 20% του μισθού για κάθε χρόνο στην εταιρεία, σε 25%.

Η κυβέρνηση, η οποία είχε ήδη τη στήριξη του κοινοβουλίου για τη μεταρρύθμιση, διεξήγε επί εβδομάδες διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα.

Η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων αποτελεί ένα τεστ της πρόθεσης του Μακρόν να πιέσει και για άλλα αντίστοιχα μέτρα που έχουν διχάσει τους Γάλλους ψηφοφόρους, αλλά τα οποία παρακολουθούν από κοντά επενδυτές και χώρες όπως η Γερμανία, που θέλουν να δουν μεταρρυθμίσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις πραγματοποιούνται καθώς η δημοτικότητα του 39χρονου προέδρου σημειώνει σημαντική πτώση.

Οι πρώτες ανακοινώσεις του περιλάμβαναν μια μεταρρύθμιση του φόρου μεγάλης περιουσίας και περικοπές στα επιδόματα στέγασης, με αποτέλεσμα πολλοί ψηφοφόροι να αισθάνονται πως οι πολιτικές του Μακρόν ευνοούν τους πλούσιους, αναφέρουν υπεύθυνοι εταιρειών δημοσκοπήσεων.

πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βαρουφάκης για Ε.Ε: Ένα καρτέλ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια κρίση

Κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον τρόπο που αντιμετώπισε την κρίση άσκησε ο Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Κοινωνιολογικής Εταιρίας, το οποίο πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα.

Ο επικεφαλής του κινήματος DiEM25 και πρώην υπουργός χαρακτήρισε «ανώριμη» τη στάση της ΕΕ σε σύγκριση με εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών. «Κάθισαν γύρω από το ίδιο το τραπέζι ο πρόεδρος, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, ο υπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Οικονομικών, κάποιοι "καλοί άνθρωποι" από την Goldman Sachs και την JP Morgan, που είναι και οι πραγματικοί αφέντες του σύμπαντος, και έθεσαν ένα απλό ερώτημα: πώς μπορούμε να σταματήσουμε αυτήν την κρίση που μας καταστρέφει;».

«Την ίδια ώρα - συνέχισε - οι Ευρωπαίοι είπαν κάτι άλλο: πώς μπορούμε κανόνες που είχαν θεσπιστεί πριν από χρόνια και δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν να τους εφαρμόσουμε τώρα».

«Πώς μπόρεσαν αυτοί οι έξυπνοι άνθρωποι να ενεργήσουν με έναν τόσο απογοητευτικό τρόπο;» διερωτήθηκε έχοντας κάνει νωρίτερα μια ιστορική αναδρομή στη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930 και το σύστημα ισοτιμιών του Μπρέντον Γουντς. «Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο ευρωπαϊκό DNA. Βρίσκεται στο γεγονός ότι δημιουργήσαμε ένα καρτέλ που σαν όλα τα καρτέλ είναι ανίκανο να αντιμετωπίσει την κρίση. Είναι σαν ένα ποταμόπλοιο να βγαίνει για να ταξιδέψει στον Ατλαντικό Ωκεανό. Μοιραία κάποια στιγμή θα αρχίσει να μπάζει νερά».

Σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε η κρίση ευνόησε την ανάδυση μιας «εθνικιστικής διεθνούς», η οποία υποτίθεται ότι συγκρούεται με το «βαθύ κατεστημένο» στις τηλεοπτικές οθόνες, τη βουλή, τον δημόσιο χώρο. Το «βαθύ κατεστημένο» ωστόσο ευθύνεται για την επιβολή της λιτότητας και επομένως για την ενίσχυση αυτής της εθνικιστικής διεθνούς.

«Η εθνικιστική διεθνής χρειάζεται το βαθύ κατεστημένο γιατί χωρίς αυτό δεν θα υπήρχε. Η κυρία Λεπέν δεν θα υπήρχε χωρίς τον κύριο Ολάντ» και επομένως «το χρέος μας ως προοδευτικών, διανοούμενων, Ευρωπαίων, Ελλήνων, Ιταλών ή Γερμανών, η πρόκληση με την οποία είμαστε αντιμέτωποι είναι η δημιουργία μιας προοδευτικής διεθνούς» ως αντίπαλο δέος απέναντι σε «δυο συνενόχους».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, τέλος, σύστησε το κίνημά του ως «μια συμμορία ριζοσπαστικών ουτοπιστών», ενώ κάλεσε το κοινό να το στηρίξει.

Το 13ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κοινωνιολογικής Εταιρίας ολοκληρώνει τις εργασίες του αύριο με εκδήλωση στον «φάρο» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσοχή: Τι είναι οι «ιρλανδικές διαβάσεις» και γιατί κρύβουν κινδύνους για τους οδηγούς

Για τους κινδύνους που κρύβουν οι "ιρλανδικές διαβάσεις" προειδοποιεί η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας/Θράκης.

Σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου ορισμένοι δρόμοι συναντιούνται με χείμαρρους, χωρίς να υπάρχει γέφυρα.

Για τη διευκόλυνση των οχημάτων έχει κατασκευαστεί τσιμεντένιο οδόστρωμα. Η κατασκευή αυτή ονομάζεται διεθνώς Ιρλανδική διάβαση.

Η διέλευση από τις διαβάσεις αυτές είναι ασφαλής μόνον όταν δεν υπάρχει νερό ή υπάρχει ελάχιστο. Ύστερα από βροχοπτώσεις ή μετά από χιονόπτωση και λιώσιμο του χιονιού , στις ιρλανδικές διαβάσεις εμφανίζονται μεγάλες ποσότητες νερού, οπότε η διέλευση είναι πολύ επικίνδυνη γιατί υπάρχει περίπτωση το νερό να παρασύρει όχημα με τους επιβάτες του με τραγικές συνέπειες.

Μη διασχίζετε χειμάρρους και ιρλανδικές διαβάσεις πεζή ή με το αυτοκίνητο σας όταν σε αυτές υπάρχει νερό.

Υπάρχουν παντού εναλλακτικές διαδρομές. Διανύοντας λίγα χιλιόμετρα παραπάνω πηγαίνουμε στον προορισμό μας ακολουθώντας διαδρομή με γέφυρα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ:

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΙΡΛΑΝΔΙΚΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ.

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΥΚΛΟ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ.

ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ.

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Η ΜΟΝΙΜΗ ΣΗΜΑΝΣΗ.

ΔΕΝ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ.

Οι κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο σχεδιασμό τους κινητοποιούν τους διαθέσιμους πόρους, και διακόπτουν την κυκλοφορίας, στα σημεία στα οποία το οδικό δίκτυο διασταυρώνεται με χειμάρρους χωρίς γέφυρα (Ιρλανδικές διαβάσεις), προς αποφυγή ατυχημάτων κατά τη διέλευση οχημάτων οι οδηγοί οφείλουν να συμμορφώνονται με τις αποφάσεις των Αστυνομικών Αρχών.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μόλις μάθαμε ότι έρχεται ο Μακρόν στην Ελλάδα το έχουμε ρίξει στις γριές !!!!!Μόλις μάθαμε ότι έρχεται ο Μακρόν στην Ελλάδα το έχουμε ρίξει στις γριές !!!!!Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ρ Ο Υ Σ Φ Ε Τ Ι …. Προκλητικά «δώρα» σε ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ και ΑΙΡΕΤΟΥΣ στα ψιλά γράμματα των ρυθμίσεων…

Διπλό… ρουσφέτι σε δημάρχους, περιφερειάρχες, βουλευτές, διοικητές και υποδιοικητές ΝΠΔΔ, καθώς στα μέλη ανεξάρτητων Αρχών κάνει η κυβέρνηση μέσα από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή.
Με το σχέδιο νόμου επιτρέπει στους αιρετούς να προσθέτουν στις συντάξιμες αποδοχές τους και το εισόδημα από τις άλλες δραστηριότητές τους (ώστε να λάβουν υψηλότερη σύνταξη), ενώ τους επιτρέπει να πληρώνουν μόνο μία εισφορά για το δημόσιο λειτούργημα που ασκούν και όχι για το επάγγελμα που ασκούσαν πριν διοριστούν (όπως ίσχυε μέχρι τώρα).

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017»
Με τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου είχε προκύψει ζήτημα ως προς το ύψος και τη βάση υπολογισμού των εισφορών για τους αιρετούς, ειδικά στις περιπτώσεις που το προγενέστερο ασφαλιστικό καθεστώς ήταν ελεύθερου επαγγελματία, αυτοαπασχολουμένου ή αγρότη.
Ετσι η κυβέρνηση αποφάσισε να τους κάνει ένα «δωράκι», επιτρέποντας στα πρόσωπα που διορίζονται σε θέσεις βουλευτών, δημάρχων, διοικητών κ.λπ. να καταβάλουν μία εισφορά για κύρια και επικουρική ασφάλιση, καθώς και για υγειονομική περίθαλψη.
Μέχρι σήμερα οι δήμαρχοι κατέβαλλαν ασφαλιστική εισφορά επί της αντιμισθίας για την ιδιότητά τους ως δήμαρχοι (ύψους 20%, επιμερισμένη κατά 13,35% στον «εργοδότη» δήμο και κατά 6,65% στον αιρετό) και συγχρόνως πλήρωναν δεύτερη ασφαλιστική εισφορά για την προγενέστερη απασχόλησή τους, ώστε να μην υπάρχει κενό στην ασφάλισή τους.
Πλέον ο δήμαρχος θα καταβάλει μόνο μία εισφορά υπέρ του ΕΦΚΑ.
Εξαιρούνται όσοι αιρετοί ασκούν παράλληλα την προηγούμενη επαγγελματική δραστηριότητά τους, για την οποία υποχρεούνται να καταβάλλουν και άλλη ασφαλιστική εισφορά (πλην εκείνης του Δημοσίου).
Οι εισφορές των αιρετών ορίζονται σε 10% για κύρια σύνταξη (20% για όσους διορίζονται από 1/1/2017 και έπειτα), 7,10% για υγειονομική περίθαλψη και 7% για το επικουρικό.
Μάλιστα, για να μην αδικηθούν οι αιρετοί από τον νόμο Κατρούγκαλου, το σχέδιο νόμου προβλέπει αναδρομική εφαρμογή των ευεργετικών διατάξεων από 1/1/2017. 
Συγκεκριμένα, αναφέρει πως σε περίπτωση που προκύψει οφειλή από την εφαρμογή της προτεινόμενης ρύθμισης το ποσό που χρωστούν οι αιρετοί θα καταβληθεί σε μηνιαίες δόσεις χωρίς πρόστιμα καθυστέρησης εξόφλησης. Ωστόσο, αν τα ποσά των εισφορών που έδωσαν οι αιρετοί είναι μεγαλύτερα απ’ ό,τι όφειλαν, το επιπλέον ποσό συμψηφίζεται με μελλοντικές καταβολές εισφορών.
Ειδικά οι δικηγόρους που εκλέγονται δήμαρχοι, τελούν σε υποχρεωτική αναστολή της δικηγορίας, με τις ασφαλιστικές εισφορές να βαρύνουν τους δήμους.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως όταν δεν προκύπτει χρόνος ασφάλισης 5 ή 10 χρόνων μετά το 2002 για τον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών των υπαλλήλων-λειτουργών του Δημοσίου και των στρατιωτικών αναζητείται ο χρόνος αυτός και πριν από την 1η/1/2002.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΧΕΙ ΘΡΑΣΟΣ Η ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: «Ο βασικός μισθός μειώθηκε μόνο 11 ευρώ επί ΣΥΡΙΖΑ»

Παίζει με τον πόνο και τα νεύρα των Ελλήνων η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου που στην προσπάθειά της να δικαιολογηθεί για τις μειώσεις μισθών, ισχυρίστηκε ότι ο κατώτατος μισός επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε μόνο κατά… 11 ευρώ.«Ο κατώτατος μισθός μερικής απασχόλησης τον Νοέμβριο του 2011 ήταν 600 ευρώ. Το Δεκέμβριο του 2014 έπεσε στα 400. Επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε όντως κατά 11 ευρώ. Όμως, ποιος διέλυσε τους μισθούς; Εσείς το κάνατε», ρίχθνοντας ευθύνες στην αντιπολίτευση που αντέδρασε στο προωθούμενο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διατάξεις για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας αλλά και νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

«Εμείς προσπαθούμε να βάλουμε ένα φρένο. Οι μισθοί σταθεροποιούνται. Περίπου 7 στους 12 κλάδους εμφανίζουν αύξηση μισθών και έχουμε σημαντική ανάκαμψη της οικονομίας. Παραλάβαμε την ανεργία στο 25,8% και φέτος τον Μάιο είναι 21,7%. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε ανεργία μικρότερη από όση παραλάβαμε», συνέχισε η υπουργός τονίζοντας:

«Με την πράξη υπουργικού συμβουλίου του 2012 ο κατώτατος μισθός περικόπηκε στα 586 ευρώ. Ο μέσος μισθός μερικής απασχόλησης τότε ήταν 590. Φέρατε τον κατώτατο μισθό για πλήρη απασχόληση κάτω από το μισθό για μερική απασχόληση. Για ποια διάλυση μιλάτε;».

Η ίδια τόνισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην αγορά εργασίας και «δεδομένων των περιθωρίων που έχουμε να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για την ενίσχυση των εργαζομένων. Δεν ήταν αυτονόητο ότι τα χρήματα κοινοτικών κονδυλίων θα δίνονταν για ενίσχυση επιθεώρησης εργασίας. Αυτά που για εσάς μπορεί να είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα αποτελούν για εμάς βελτίωση της ζωής των εργαζομένων».

Η κυρία Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «Για εμάς πίσω από κάθε μια διάταξη υπάρχουν πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που θα βελτιώσουν την ζωή τους. Μέχρι σήμερα ο εργαζόμενος εγκλωβιζόταν σε μια επιχείρηση που δεν πλήρωνε. Αυτό το καταλάβαμε γιατί συνομιλούμε με εργαζόμενους» και εξήγησε πως πλέον η μη καταβολή μισθού θεωρείται βλαπτική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων ενώ τόνισε πως ο εργαζόμενος που διεκδικεί δεδουλευμένα θα μπορεί να λάβει επίδομα ανεργίας.

crashonline.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Θύελλα» στις σχέσεις υπ. Παιδείας-ΟΛΜΕ για το νέο εξεταστικό

Σφοδρή σύγκρουση ξέσπασε ανάμεσα στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο και το υπουργείο Παιδείας με επίκεντρο το νέο σύστημα πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση.
 
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Aθήνα 9,84 υποστήριξε σχετικά με την προφορική βαθμολογία ότι «οι εκπαιδευτικοί θα δεχτούν αφόρητη πίεση από γονείς και μαθητές να βάλουν βαθμούς που δεν αξίζουν οι μαθητές, ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες» καθώς και ότι στους εκπαιδευτικούς στα ιδιωτικά σχολεία «μπορεί να βρεθεί μια μικρή μειοψηφία που να επιχειρήσει να κερδίσει από αυτό τον ρόλο».
 
Το υπουργείο Παιδείας αντέδρασε με σφοδρότητα στις δηλώσεις του προέδρου της ΟΛΜΕ και κάλεσε τον κ. Παπαχρήστο «να ανακαλέσει τις προσβλητικές δηλώσεις – προβλέψεις του για τους εκπαιδευτικούς που εκπροσωπεί», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ να υποστηρίζει ότι οι εκπαιδευτικοί "θα λυγίσουν στις πιέσεις γονέων και μαθητών" για την προφορική βαθμολόγηση και ακόμη χειρότερα να προβλέπει ότι "μπορεί να βρεθεί μια μικρή μειοψηφία που να επιχειρήσει να κερδίσει", υπονοώντας προφανώς οικονομικά ανταλλάγματα για τους συναδέλφους του».
 

«Είναι απαράδεκτες δηλώσεις που προσβάλλουν το σύνολο των εκπαιδευτικών τους οποίους το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στηρίζει απόλυτα και εμπιστεύεται αναβαθμίζοντας με το νέο σύστημα τον ρόλο τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ο κ. Παπαχρήστος είναι έκθετος και οφείλει να απολογηθεί απέναντι στους συναδέλφους του» καταλήγει η ανακοίνωση.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση

Στον ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει και στην Ελλάδα η κοινωνική, αλληλέγγυα οικονομία μέσω των συνεταιριστικών κοινωνικών επιχειρήσεων αλλά και στη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση και τα βήματα που κάνει σε αυτόν τον τομέα με στόχο την ένταξη των νέων ανθρώπων στην παραγωγική διαδικασία και επιχειρηματική δράση που θα έχει και κοινωνική ανταποδοτικότητα, αναφέρθηκε εκτενώς ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψη του στο Impact hub Athens. Πρόκειται για δομή που υποστηρίζει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, μέσα από προγράμματα ανάπτυξης επιχειρηματικών μοντέλων, που έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.
Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το παράδειγμα της κοινωνικής οικονομίας ως τμήμα της συνολικής θέσης και στρατηγικής της κυβέρνησης για ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο, «στον αντίποδα του γενικότερου επιχειρηματικού μοντέλου που άνθισε με νοσηρό τρόπο τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα. Να αποδείξουμε ότι μπορεί να γίνει κι αλλιώς», όπως υπογράμμισε.
«Στην Ελλάδα της κρίσης μπορούν να δημιουργηθούν πολύ σημαντικές ευκαιρίες ιδίως για νέους ανθρώπους που έχουν φαντασία, έμπνευση, δημιουργικότητα, να στήσουν τη δική τους επιχείρηση που θα έχει στόχο να προσφέρει στο κοινωνικό συνολο και ταυτόχρονα να δοθεί η δυνατότητα να ζήσουν από αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα και να μείνουν στη χώρα» τόνισε ο κ. Τσίπρας, συνομιλώντας με εκπροσώπους επιχειρήσεων που αναπτύσσονται στους τομείς της κοινωνικής οικονομίας, της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Σημείωσε δε: «Αυτό που κάναμε ήταν να ανοίξουμε την υπόθεση της αλληλέγγυας οικονομίας σε όλον τον πληθυσμό και να γίνει μια υπόθεση που δεν θα αφορά ως επί το πλείστον συγκεκριμένους παραδοσιακούς κλάδους, αλλά όλους τους πολίτες». Πρόσθεσε πως με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί και η δυνατότητα να αναπτυχθεί ένα ευρύ πεδίο καινοτομιών μέσω της αλληλέγγυας οικονομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Τι έχει κάνει η κυβέρνηση για την κοινωνική οικονομία
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση για να αναδείξει έναν τομέα, μια ιδέα, με την οποία δεν είχε ασχοληθεί κανείς και για την οποία, έως και πριν από έναν χρόνο, δεν υπήρχε καν θεσμικό πλαίσιο.
Συγκεκριμένα, είπε:
- Φτιάξαμε τη γενική γραμματεία της κοινωνικά αλληλέγγυας οικονομίας.
- Χαρτογραφήσαμε για πρώτη φορά το πεδίο της κοινωνικής οικονομίας, δίνοντας αξιόπιστα και ακριβή στοιχεία για τη δραστηριότητα του κάθε τομέα της οικονομίας και λειτουργήσαμε αυτή τη γραμματεία και ως ένα κέντρο ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των πολιτών που θέλουν να αναπτύξουν τέτοια δραστηριότητα και να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις που απασχολούνται στον τομέα της αλληλέγγυας οικονομίας.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι επισκέφθηκε τον χώρο για να αναδείξει έναν τομέα που -όπως είπε- «για εμάς μπορεί να είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρος και παραγωγικός, τον τομέα της κοινωνικής οικονομίας που σε άλλες χώρες της Ευρώπης αποτελεί σημαντικό μέρος (στη Γαλλία αποτελεί το 10% του ΑΕΠ)» και σημείωσε ότι υπάρχει σειρά ωφελημάτων, ασφαλιστικών και φορολογικών κινήτρων, σε όσους θελήσουν να ασχοληθούν και να φτιάξουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση. Τα κίνητρα αυτά είναι:
* Η συμμετοχή ενός φυσικού προσώπου ως μέλος σε μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση δεν συνεπάγεται ατομικές φορλογικές ή ασφαλιστικές υποχρεώσεις.
* Επίσης, τα κέρδη της συνεταιριστικής επιχείρησης πριν από τη φορολόγησή τους ως το 35% βγαίνουν από τη φορολόγηση στον βαθμό που διανέμονται στα μέλη της επιχείρησης.
* Δεν πληρώνουν αυτές οι επχιειρήσεις τέλος επιτηδεύματος για την πρώτη 5ετία και μετά από αυτήν πληρώνουν μικρότερο.
* Εργαζόμενοι σε συνεταιρισμούς ή σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις που αποτελούν μέλη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού δεν χάνουν τη σύνταξη, επιδότηση, επίδομα που λαμβάνουν ήδη, ενώ έχουν και επιπλέον όφελος από τα διανεμόμενα οφέλη της επιχείρησης.
Σε πρώτη φάση, 25 + 25 εκ. ευρώ για στήριξη επιχειρήσεων κοινωνικά αλληλέγγυας οικονομίας
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο η κυβέρνηση θεσμοθέτησε το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αλληλέγγυα οικονομία:
* Σε πρώτη φάση, ενεργοποιείται το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας που θα έχει αρχικό κεφάλαιο 25 εκ. ευρώ και θα υποστηρίξει όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται από την κοινωνικά αλληλέγγυα οικονομία και που αποκλείονται από το τραπεζικό σύστημα. Θα δώσει μικροπιστώσεις, θα προσπαθήσει να δώσει εγγυητικές επιστολές για δάνεια σε όλες τις επιχειρηματικές δράσεις σε υπάρχουσες κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και νεοφυείς. Ήδη από τον Οκτώβριο και μετά, που έφτιαξε η κυβέρνηση αυτό το πλαίσιο, είπε ο κ. Τσίπρας, «έχουμε 206 καινούριες τέτοιες επιχειρήσεις και θέλουμε να γίνουν πολύ περισσότερες και θα γίνουν αν βρούμε αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να στηρίξουμε τα πρώτα βήματα αυτών των επιχειρήσεων».
* Ταυτόχρονα με το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας, συνέχισε ο πρωθυπουργός, «έχουμε εξασφαλίσει από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα ενεργοποιήσουμε άμεσα τη δράση επιχορήγησης του προϋπολογισμού για επιχειρήσεις που ασχολούνται με την κοινωνικά αλληλέγγυα οικονομία γι άλλα 25 εκ. ευρώ. Άρα σε πρώτη φάση έχουμε 25 εκ. και 25 εκ. για να στηρίξουμε άμεσα αυτή την προσπάθεια. Είναι μια σημαντική αρχή, αν φανταστούμε ότι πριν από έναν χρόνο δεν είχαμε καν θεσμικό πλαίσιο και δεν ασχολείτο κανείς με αυτή την ιδέα».
* Οι επιχειρήσεις αυτές θα έχουν τη δυνατότητα ένταξης σε όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ και στα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ.
Ο ΟΑΕΔ, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι από τα λίγα δημόσια ταμεία που έχουν πλεόνασμα αυτή τη στιγμή, το οποίο σκοπεύουμε να το αξιοποιήσουμε το επόμενο διάστημα κυρίως σε δράσεις, προγράμματα και πρωτοβουλίες που θα έχουν διπλό στόχο: την ένταξη στην παραγωγική διαδικασία των νέων ανθρώπων και ταυτόχρονα η επιχειρηματική αυτή δράση να έχει κοινωνική ανταποδοτικότητα.
* Επίσης, περισσότερα από 100 κέντρα πληροφόρησης και στήριξης των κοινωνικών συνεταιριστικών εγχειρημάτων θα έχουν στηθεί έως το τέλος του χρόνου σε όλη τη χώρα, ανά περιφέρεια, που θα ενημερώνουν και θα υποστηρίζουν τους ανθρώπους που θέλουν να δραστηριοποιηθούν.
* Τον Νοέμβριο η κυβέρνηση θα στηρίξει την πραγματοποίηση, στην Αθήνα, της πρώτης έκθεσης κοινωνικής οικονομίας με τη συμμετοχή επιχειρήσεων, εγχειρημάτων κοινωνικής επιχειρηματικότητας από όλη την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (των τρόλ του Σύριζα)

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ

Εν αρχή ξεκινάς σε ένα γραφείο με ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ρουφιάνους, ΦΚΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΦΕΔΕΣ, λες αστεία, ανέκδοτα, είσαΕν αρχή ξεκινάς σε ένα γραφείο με ΚΟΜΜΑΤΙι η …. τάδε …. οτιδήποτε … αρπάζεις μετά ένα λάπτοπ και επιδίδεσαι επί 24ώρου βάσεως, σε επιθέσεις στο διαδίκτυο, επιθέσεις σε ομάδες στο Facebook, σε προφίλ στο Facebook, κολώντας πινακίδες στον κόσμο, άλλους ΔΕΞΙΟΥΣ, άλλους ΦΑΣΙΣΤΕΣ, άλλους ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ όλα υπέρ του πρωκτοΚΟΜΜΑΤΟΣ. Τρολάρεις κόσμο, και κάνεις την πολιτική για το κόμμα …. ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ για να πάρει το πρωκτοκόμμα σου στις επόμενες εκλογές τις θέσεις στα έδρανα της βουλής. Και αφού πείσεις το μαλακισμένο πόπολο, και πάρεις τις εκλογές γίνεται το πρώτο βήμα για το βόλεμα των ονείρων σου, το βόλεμα στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, (το όνειρο του νεοέλληνα που τον έμαθαν να κάθεται να κωλοβαράει και να τα παίρνει, βρέξει χιονίσει, αυτό έλεγαν θυμάμαι από το 1981 οι Σοσιαλιστές και οι ΚΗΦΗΝΕΣ) να πάρεις τις μισθάρες σου, τα προνόμιά σου, τα τριήμερα σου, τις αργίες σου, τις συντάξεις σου στα 43 χρόνια, με τα παχυλά σου εφάπαξ, και συνταξάρα για καμιά 40 χρόνια ακόμα που θα δουλεύουν τα κορόϊδα του ιδιωτικού τομέα να τα τρώς ξανά στη Μύκονο, στην Ταϋλάνδη, στο Μονακό… και πάει λέγοντας… ας είναι καλά το…. ΚΟΜΜΑ …..ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ

Μετά περνάμε στο δεύτερο στάδιο, που το ΚΟΜΜΑ κερδίζει τις εκλογές και τότε όλοι οι δρόμοι ανοίγουν διάπλατα για την καριέρα μας, το πολυπόθητο βόλεμα !!!

Αφού βολευτούμε αρχίζουμε μετά και την συνδικαλιστική πολιτική να βαστήξουμε το ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΠΕΤΟ στην εξουσία για να είμαστε εξασφαλισμένοι …Aπό τα κάμπιγκ της Μυκόνου, στο …. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ … !!!!!


Καί για να μη φανεί πως σε αυτή τη χώρα μας φταίει μόνο η ΝΑΤΑΣΑ …. ας δούμε ένα δείγμα του νέου ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ νεοπασοκονεοδημοκρατικού βολέματος με το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΩς το τέλος της τετραετίας όλοι οι ψηφοφόροι του Σύριζα θα έχουν διοριστεί στο δημόσιο είτε ως αορίστου χρόνου, είτε ως μετακλητοί, ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Μόνο 27.700 διορίστηκαν το 2016.

Ολοι οι εργαζόμενοι στην Αυγή έχουν διοριστεί και στην ΕΡΤ….

Τα ΕΛΤΑ στενάζουν από τους διορισμούς και από κερδοφόρα επιχείρηση έχουν ζημιές πάνω από 3 δις ευρώ.

Στον ΟΑΣΑ, που τον έκαναν σε ένα χρόνο, ζημιογόνο προσλήφθηκε ως και…μουσική επιμελήτρια στέλεχος του Σύριζα. Και τα τρόλεϊ καίγονται τρία-τρία από τα ατίθασα παιδιά των Εξαρχείων.

Ο υφυπουργός Υποδομών των ΑΝΕΛ προσέλαβε 15 μετακλητούς πριν αναλάβει τα καθήκοντα του. Εχουν δημιουργηθεί πάνω από 150 νέες υπηρεσίες, οργανισμοί και γραμματείες για να βολευτούν οι….Καρανίκες.

Το 2017 το κόστος του δημοσίου θα είναι αυξημένο κατά 300.000.000 ευρώ, ενώ το ποσό θα αυξηθεί και με τις νέες προσλήψεις. Οσα θα εισπράξει η κυβέρνηση των παλαβών από την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Προν γνώση και συμμόρφωση των…κοψοχέρηδων.

Τελικά το Βόλεμα σε αυτή τη χώρα είναι σαν το …. ΣΕΞ ….

Ούτε κόβεται… αλλά και καμιά φορά μέσω αυτού… που ξέρεις …

ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΡΙΕΡΑ !!!

ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΤΕ AKOMA, ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ !!!πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεχόμαστε την πραγματικότητα του κόσμου την οποία μας παρουσιάζουνΓιατί νομίζετε ότι ο Τρούμαν δεν έχει έλθει ποτέ κοντά στην ανακάλυψη της πραγματικής φύσης του κόσμου του μέχρι τώρα;
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το νούμερο ένα πρόβλημα τις Ελλάδας

Αυτό που χρειάζεται πριν από όλα η πατρίδα μας, για να πάψει να είναι διαιρεμένη, είναι να πεισθούν τεκμηριωμένα οι Έλληνες για το αυτονόητο: για το ότι καμία χώρα δεν μπορεί να θεωρηθεί φίλος τους, αλλά η Γερμανία είναι σήμερα ο εχθρός τους, ενώ έχει δυστυχώς δέσει στο άρμα της το Γάλλο πρόεδρο.

ΆποψηΣτη διεθνή πολιτική δεν υπάρχουν φιλίες, υπάρχουν μόνο συμφέροντα. Οι Ρώσοι δεν είναι φίλοι μας, παρά το ότι οι Έλληνες υποστηρίζουν τον κ. Putin περισσότερο από κάθε άλλη χώρα – ούτε οι Αμερικανοί, αν και οι συμπάθειες προς τον κ. Trump μεταξύ των Ελλήνων είναι μεγάλες. Εν τούτοις, μπορεί να μην είναι φίλοι μας οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί, αλλά δεν είναι εχθροί μας – με την έννοια πως θέλουν μεν να ανήκουμε στις χώρες επιρροής τους, αλλά δεν έχουν καμία πρόθεση να μας υποδουλώσουν.

Αντίθετα οι Γερμανοί είναι εχθροί μας, όπως θα ήταν κάθε χώρα που θα ήθελε να μας μετατρέψει σε αποικία της – κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, ενώ σήμερα το μόνο που έχει αλλάξει είναι η μέθοδος, επειδή ο πόλεμος διεξάγεται πλέον με οικονομικά όπλα. Δεν πιστεύουμε φυσικά όπως οι Πολωνοί ότι, πίσω από κάθε Γερμανό κρύβεται ένας ναζί, κατηγορώντας μόνο την πρωσική κυβέρνηση – ενώ θεωρούμε πως ο κ. Σόιμπλε είναι ο νούμερο ένα εχθρός της Ελλάδας.

Μπορεί δε να έχει το θράσος να υποστηρίζει ότι, κάποτε θα του κάνουμε άγαλμα για τα δηλητηριώδη φάρμακα που μας επιβάλλει, αλλά θα έπρεπε να προηγηθεί κάτι αντίστοιχο για το Χίτλερ  – εάν βέβαια φτάναμε σε τέτοιο σημείο συλλογικής αποχαύνωσης. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να μας βοηθήσει κανείς αφιλοκερδώς εκτός από τον εαυτό μας, ενώ όλες οι χώρες θα μπορούσαν να είναι σύμμαχοι μας εάν είχαν κάποιο συμφέρον, αλλά η πρωσική Γερμανία όχι – επειδή για το κράτος αυτό η συμμαχία είναι συνώνυμη με την κατοχή όταν βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία, όπως συνέβη με την Ιταλία στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ η συνεργασία ταυτόσημη με τη μονομερή εκμετάλλευση του εταίρου, όπως διαπιστώνεται στην Ευρωζώνη.

Περαιτέρω οι Έλληνες, οι οποίοι ενώνονταν από την αρχαιότητα ακόμη όταν έπρεπε να αντιμετωπίσουν κάποιον εχθρό, έχοντας σχεδόν πάντοτε επιτυχία, είναι σήμερα διαιρεμένοι – γεγονός που δεν μπορεί να οφείλεται στη δειλία ή στην αδιαφορία τους, παρά το ότι τους έχουμε επανειλημμένα κατηγορήσει τόσο για αυτά, όσο και για πολλά άλλα. Η αιτία είναι κατά τη γνώμη μας «διπολική» και συγκεκριμένα η εξής:

(α) Δεν είναι σίγουροι για το ποιός είναι ο πραγματικός τους εχθρός – αφενός μεν επειδή προηγήθηκε το ΔΝΤ με την πρώτη προδοσία της τότε κυβέρνησης τους, αφετέρου λόγω του ότι αντικαταστάθηκε από τη Γερμανία που ήταν καλυμμένη πίσω από το μανδύα της Τρόικας και της Ευρώπης.

Άλλωστε επειδή ο πόλεμος είναι οικονομικός και όχι στρατιωτικός, δεν αναγνωρίζεται εύκολα ο εχθρός – πόσο μάλλον όταν αρκετά πολιτικά κόμματα, μαζί με ορισμένα ΜΜΕ, παραπλανούν τους Πολίτες συστηματικά. Ισχυρίζονται δηλαδή πως τα λάθη είναι μόνο δικά τους, ότι κανένας δεν θέλει να υφαρπάξει τα περιουσιακά τους στοιχεία παρά το ότι συμβαίνει μπροστά στα μάτια τους, καθώς επίσης πως οι ξένοι θέλουν το καλό τους – ενώ τα μνημόνια είναι το μοναδικό φάρμακο για τη θεραπεία τους, όταν όλες οι επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν πως επρόκειτο για ένα εκ προμελέτης έγκλημα.

(β) Έχουν χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη τους σε ολόκληρο πολιτικό σύστημα, στα κόμματα, στα συνδικάτα, στους Θεσμούς, στο Σύνταγμα και στο Κοινοβούλιο, ειδικά μετά την προδοσία του δημοψηφίσματος και τη δολοφονία της τελευταίας τους ελπίδας από την κυβέρνηση – ενώ έχει προηγηθεί η απώλεια της εμπιστοσύνης τους στην οικονομική εξουσία, αφενός μεν λόγω της διαφθοράς και της διαπλοκής της με την πολιτική, αφετέρου επειδή αδιαφορεί εντελώς για την πατρίδα της. Απτό παράδειγμα οι εφοπλιστές μίας χώρας των 11 εκ. που κατέχει την 1η θέση του πλανήτη, οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους – όπως πολλοί άλλοι οικονομικά ισχυροί Έλληνες.

Με δεδομένο τώρα το ότι, έχει χαθεί επί πλέον η εμπιστοσύνη στα ΜΜΕ και στην πνευματική/καλλιτεχνική «ελίτ», ενώ τείνει να συμβεί δυστυχώς το ίδιο και με τη Δικαιοσύνη, οι Έλληνες ευρίσκονται σε κατάσταση σοκ – κινδυνεύοντας σοβαρά να χάσουν ότι έχουν και δεν έχουν, ακόμη και την εθνική τους ταυτότητα.

Συμπερασματικά λοιπόν οι Έλληνες είναι διαιρεμένοι, επειδή δεν είναι σίγουροι ποιός είναι πράγματι ο εχθρός τους – ενώ δεν διαμαρτύρονται και δεν αντιδρούν, σκύβοντας δουλικά το κεφάλι, παρά το ότι γνωρίζουν πως αποτελούν την ντροπή της Ευρώπης, λόγω του ότι δεν εμπιστεύονται απολύτως κανέναν, ευρισκόμενοι σε κατάσταση σοκ. Ακόμη λοιπόν και αν εμφανιζόταν ένας «εμπνευσμένος ή φωτισμένος ηγέτης», τον οποίο δεν θα είχαν ανάγκη εάν δεν τους συνέβαιναν τα παραπάνω, δεν θα άλλαζε τίποτα εάν δεν τον εμπιστευόταν και δεν βεβαιωνόταν ποιός είναι ο πραγματικός τους εχθρός – ενώ το πλέον διεφθαρμένο, ξενόδουλο, «άπατρις» και αρρωστημένο «κομμάτι» της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο της δημιουργεί συνεχώς προβλήματα, είναι δυστυχώς η πλειοψηφία των ελίτ της.

Ως εκ τούτου αυτό που χρειάζεται πριν από όλα, εκτός από την εσωτερική κάθαρση και την τιμωρία των υπευθύνων για τη χρεοκοπία, είναι να πεισθούν τεκμηριωμένα οι Έλληνες για το αυτονόητο: για το ότι καμία χώρα δεν είναι φίλος τους, αλλά η Γερμανία είναι σήμερα ο νούμερο ένα εχθρός τους (η Τουρκία επίσης, αλλά είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα, στρατιωτικής «υφής»), ενώ έχει δυστυχώς δέσει στο άρμα της το Γάλλο πρόεδρο.

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς επίσης εάν υπάρξει κάποιο κόμμα που θα μπορέσουν να εμπιστευθούν έχοντας βεβαιωθεί πως είναι ανιδιοτελές, έντιμο και ικανό, κυρίως όμως ότι δεν θα τους προδώσει, τότε οι Έλληνες είναι ικανοί να κάνουν θαύματα – να ανακτήσουν δηλαδή την εθνική τους κυριαρχία και να διώξουν γρήγορα τους εισβολείς από την πατρίδα τους, παρά το ότι ευρίσκονται στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας τους.

Το πρόβλημα λοιπόν, το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο στην επίλυση του, δεν είναι ούτε ο φόβος των Ελλήνων μήπως χάσουν το ευρώ, ούτε η έλλειψη θάρρους εκ μέρους τους, ούτε οτιδήποτε άλλο – αλλά κάποιο κόμμα που θα εμπιστευθούν για να το ακολουθήσουν σε έναν αγώνα που προφανώς δεν θα κερδίσει αυτό, αλλά οι ίδιοι.

Το κόμμα δε αυτό, το οποίο ασφαλώς δεν μπορεί να είναι κάποιο από τα υφιστάμενα, είμαστε σίγουροι πως θα εμφανισθεί αμέσως, όταν οι ίδιοι το θελήσουν αντιμετωπίζοντας κατάματα την ψυχρή αλήθεια και παύοντας να έχουν ψευδαισθήσεις – ότι μπορούν δηλαδή χωρίς να αγωνισθούν, χωρίς αίμα και δάκρυα, να μην χάσουν ότι έχουν και δεν έχουν. Με απλά λόγια, παντού και πάντοτε όταν είναι πραγματικά έτοιμος ο λαός, εμφανίζεται ο «ηγέτης» – ο οποίος αναγνωρίζεται από το ότι λέει την αλήθεια, χωρίς καμία διάθεση ωραιοποίησης των συνθηκών, καθώς επίσης χωρίς να υποτιμάει τις θυσίες που απαιτούνται για να μην παραμείνει η χώρα σκλαβωμένη στο διηνεκές.Ολοκληρώνοντας, η Ελλάδα είναι μία πάμπλουτη, πολλαπλά προικισμένη χώρα, με ένα εξαιρετικά ικανό και σωστά εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό – οπότε είναι ακόμη σε θέση να τα καταφέρει, ξεφεύγοντας από την παγίδα του χρέους στην οποία οδηγήθηκε. Αρκεί οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουν πού θα καταλήξει η χώρα τους εάν παραμείνουν αδρανείς, ποιές είναι οι υποχρεώσεις τους απέναντι στις επόμενες γενιές, ποιός είναι ο εχθρός τους και τι χρειάζεται για να τον αντιμετωπίσουν με επιτυχία.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στον αστερισμό της ασύμμετρης ανάπτυξης

Στον πλανήτη, ιδίως στην Κίνα, υπάρχουν δεκάδες φούσκες, ενώ βρέχει κυριολεκτικά χρήματα – κυρίως εκ μέρους των κεντρικών τραπεζών, με στόχο την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης, έτσι ώστε να παραμένει χαμηλό το χρέος ως προς το ΑΕΠ, παρά το ότι σε απόλυτα μεγέθη κλιμακώνεται συνεχώς.

Ανάλυση


Αυτό που «επιδοτούν» τα τελευταία χρόνια οι αγορές, οι επενδυτές για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, είναι η ανάπτυξη – η άνοδος του τζίρου, το «Growth», με κάθε τρόπο και με κάθε θυσία.Αδιαφορούν λοιπόν για τα θεμελιώδη μεγέθη, για τα κέρδη, για τη λογιστική αξία των εταιρειών, για την καθαρή τους θέση κοκ. – οπότε αγοράζουν μετοχές των επιχειρήσεων που αναπτύσσονται ραγδαία ή/και που πιθανολογούν ότι έχουν τέτοιου είδους προοπτικές.

Έτσι οι τιμές των μετοχών των εταιρειών της FANG (Facebook, Amazon, Netflix, Google – γράφημα ανόδου τιμών 2015), καθώς επίσης πολλές άλλες, όπως των κινεζικών μιμητών τους Ali Baba, Baidu κοκ., διαπραγματεύονται κυριολεκτικά σε αστρονομικές τιμές – οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τα κέρδη ή με τα θεμελιώδη μεγέθη τους. Η αύξηση των τιμών τους σε σχέση με το δείκτη S&P, μόνο για τους πρώτους μήνες του 2017 (επόμενο γράφημα), επιβεβαιώνει τη συνέχιση της τάσης – σε μία εποχή που οι υπερβολές  δεν έχουν σταματημό.


Περαιτέρω, κάτι σχετικά ανάλογο συμβαίνει στην οικονομία της Κίνας, όπου ολόκληρη η χώρα, από την κυβέρνηση και τις τράπεζες έως τον κλάδο των ακινήτων, επικεντρώνεται σχεδόν με μανία σε έναν και μόνο στόχο: στο πώς θα διατηρήσει ή θα αυξήσει το ρυθμό ανάπτυξης, με ακόμη περισσότερες επενδύσεις, ανεξάρτητα από την οικονομική λογική τους.

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι, πριν από δύο χρόνια οι αναταράξεις στην κινεζική αγορά συναλλάγματος προκάλεσαν μία μεγάλη διόρθωση στα παγκόσμια χρηματιστήρια – όπου το σοκ που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2015, ακολουθήθηκε από έναν επόμενο πανικό στις αρχές του 2016. Σήμερα όμως έχουν ξεχαστεί τα πάντα, ενώ σύμφωνα με τις εντυπώσεις που επικρατούν η κυβέρνηση έχει ανακτήσει τον έλεγχο – οπότε δεν υπάρχει πια πρόβλημα.

Εν τούτοις η κερδοσκοπία στην αγορά ακινήτων γίνεται όλο και πιο άγρια, ενώ για τη μεσαία τάξη της Κίνας δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από το πόσο θα αυξηθούν ακόμη οι τιμές των ακινήτων. Αυτό που τους απασχολεί είναι το αν θα πουλήσουν μία βίλα που αγόρασαν στο Πεκίνο και η τιμή της αυξήθηκε έκτοτε κατά 40% ή εάν πρέπει να περιμένουν μία ακόμη αύξηση, της τάξης του 60% – γεγονός από το οποίο κατανοούμε πως έχει χαθεί εντελώς το μέτρο.

Για παράδειγμα, στη μικρή βιομηχανική πόλη (Zhuozhou) της επαρχίας Hebei, στην οποία ευρίσκονται τα χαλυβουργεία, όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι τεράστια, το τοπίο εντελώς άγονο και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα διασκέδασης, με αποτέλεσμα να μην θέλει να κατοικήσει κανείς, οι τιμές των ακινήτων διπλασιάσθηκαν μέσα σε ένα χρόνο – ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις τριπλασιάστηκαν ή τετραπλασιάστηκαν! (πηγή: A. Stevenson).

Συνεχίζοντας, οι Κινέζοι αγοράζουν στα περίχωρα των μεγάλων πόλεων διαμερίσματα, ιδίως γύρω από το Πεκίνο, «στοιχηματίζοντας» πως θα δημιουργηθούν εκεί καινούργια πληθυσμιακά κέντρα – οπότε οι τιμές θα αυξηθούν. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τους ιδιώτες αλλά, επίσης, με τις επιχειρήσεις – με αποκορύφωμα τον όμιλο ακινήτων «Evergnande» με έδρα το Χονγκ Κονγκ, ο οποίος είναι υπερχρεωμένος, αποτελώντας τη μεγαλύτερη «πυραμίδα Ponzi» που έχει υπάρξει ποτέ στον πλανήτη.

Το επενδυτικό «πορτοφόλι» του ομίλου συμπεριλαμβάνει περίπου 270 συγκροτήματα σε ολόκληρη την Κίνα – εκ των οποίων ελάχιστα κατοικούνται. Εν τούτοις, διοργανώνει εκδηλώσεις που γεμίζουν από νέους ανθρώπους, παρουσιάζοντας πόλεις με ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και πλούσιους κατοίκους – δίνοντας την εντύπωση πως έτσι θα είναι μελλοντικά οι εγκαταστάσεις του, για να πουλήσει τα διαμερίσματα που διαθέτει.

Ο όμιλος στηρίζεται ουσιαστικά στη μαζική ψευδαίσθηση που καλλιεργεί, αφού σχεδιάζει εγκαταστάσεις που έχουν αποκλειστικά και μόνο σκοπό να εκμεταλλευθούν την κερδοσκοπία του κλάδου των ακινήτων – χωρίς να ελέγχεται από κανέναν. Αντίθετα, η κυβέρνηση βεβαιώνει τους ανθρώπους πως η αγορά ακινήτων εξελίσσεται θετικά – όταν την ίδια στιγμή οργανώνει διασώσεις σε ορισμένες περιοχές, στις οποίες οι τιμές των ακινήτων ξαφνικά καταρρέουν.
Το νομοτελειακό σπάσιμο της φούσκας

Περαιτέρω, ασφαλώς η φούσκα στην Κίνα κάποια στιγμή θα σπάσει – όπως επίσης σε πολλές άλλες χώρες, στις οποίες οι υπερβολές γίνονται όλο και μεγαλύτερες. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο, θα πρέπει προηγουμένως να μεσολαβήσει ένα σημαντικό γεγονός – όπως η χρεοκοπία μίας τράπεζας, ενός μεγάλου κατασκευαστή ακινήτων ή ενός δημοφιλούς επενδυτικού προϊόντος.

Το ότι δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα, οφείλεται κυρίως στη δυνατότητα αναχρηματοδότησης των εταιρειών ακινήτων, η οποία δεν έχει σταματήσει – κάτι που όμως οφείλεται στη συνεχή αύξηση της ποσότητας χρήματος τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τις τράπεζες. Εν τούτοις, η αύξηση αυτή θα προκαλέσει αργά ή γρήγορα την υποτίμηση του νομίσματος της Κίνας – αν και μέχρι στιγμής παραμένει σταθερό, επειδή η κυβέρνηση το στηρίζει (ακριβώς το αντίθετο, από ότι συνέβαινε μεταξύ των ετών 2000 και 2014, όπου η ισοτιμία του γουάν διατηρούταν τεχνητά χαμηλή για να επιδοτούνται οι εξαγωγές).

Κάποια στιγμή όμως θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, αφού τα συναλλαγματικά της αποθέματα θα μειωθούν επικίνδυνα – παρά το ότι οι εκροές κεφαλαίων έχουν σταματήσει πια, αφενός μεν επειδή οι κυβερνητικοί έλεγχοι έγιναν πιο αυστηροί, αφετέρου λόγω του ότι το δολάριο είναι αδύναμο. Δεν φαίνεται βέβαια σήμερα να μειώνονται τα συναλλαγματικά της αποθέματα, τα οποία κορυφώθηκαν το 2014 περιοριζόμενα το 2015 και το 2016, (γράφημα) – αλλά κανένας δεν είναι σίγουρος πως δεν παραποιεί τις στατιστικές της. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν εισρέουν πλέον χρήματα στην Κίνα.

Λόγω των ελέγχων τώρα στις εκροές κεφαλαίων οι Κινέζοι προσπαθούν να βγάλουν χρήματα στο εξωτερικό με διάφορους κρυφούς τρόπους – φοβούμενοι την υποτίμηση του γουάν, καθώς επίσης ένα οικονομικό κραχ τεραστίων διαστάσεων. Η κυριότερη μέθοδος που χρησιμοποιούν, με τη βοήθεια των ασφαλιστικών εταιρειών, είναι οι ασφάλειες ζωής – οι οποίες ναι μεν παρουσιάζονται ως τέτοιες, αλλά στην ουσία πρόκειται για επενδυτικά προϊόντα.

Μέσω δε αυτών των «έξυπνων» επενδυτικών προϊόντων των ασφαλιστικών εταιρειών χρηματοδοτούνται εξαγορές άλλων επιχειρήσεων στο εξωτερικό από μεγάλους κινεζικούς ομίλους, όπως είναι η ΗΝΑ – όπου τυπικά δεν ανταλλάσσουν το γουάν με ξένα νομίσματα, αλλά τοποθετούν ως εγγύηση τις τραπεζικές καταθέσεις τους, για να δανεισθούν στο εξωτερικό. Φυσικά η κυβέρνηση προσπαθεί να εμποδίσει αυτού του είδους τις συναλλαγές, αφού δεν επιθυμεί η ρευστότητα που παρέχει η κεντρική της τράπεζα στο εσωτερικό να διοχετευθεί στο εξωτερικό – κάτι που όμως δεν είναι καθόλου εύκολο.

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να πιστεύει κανείς πως στην Κίνα υπάρχει ένας λαός που αγωνίζεται για να πάρει τη θέση που του αξίζει στον πλανήτη, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική – αφού στην ουσία μία μικρή μειοψηφία γύρω από την κομματική εξουσία συσσωρεύει τεράστια πλούτη εκμεταλλευόμενη την κερδοσκοπία, καθώς επίσης σπαταλώντας τους πάσης φύσεως πόρους του κράτους για γιγαντιαία προγράμματα υποδομών (όπως σε κάποιο βαθμό είχε συμβεί στο παρελθόν στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων με τη φούσκα του χρηματιστηρίου το 1999).

Φυσικά η χώρα έχει προοδεύσει πάρα πολύ τα τελευταία τριάντα χρόνια, ως αποτέλεσμα της πολιτικής του Μάο , αλλά το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού εξαπατάται, μέσω της κλοπής του οικονομικού πλούτου του – κάτι που κάποια στιγμή θα φανεί, κοστίζοντας πολύ ακριβά στη μεσαία τάξη της. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η οικονομία της θα καταρρεύσει, αφού διαθέτει πολλές ισχυρές εταιρείες – ενώ η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση αρκετών δημοσίων επιχειρήσεων, με στόχο την εξυγίανση τους.
Επίλογος

Ολοκληρώνοντας, στον πλανήτη υπάρχουν δεκάδες φούσκες, ενώ βρέχει κυριολεκτικά χρήματα – κυρίως εκ μέρους των κεντρικών τραπεζών, με στόχο την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης, έτσι ώστε να παραμένει χαμηλό το χρέος ως προς το ΑΕΠ, παρά το ότι σε απόλυτα μεγέθη κλιμακώνεται συνεχώς.

Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο ενώ, σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, οι πιστωτές της υπό την ηγεσία του κ. Σόιμπλε υποχρεώνουν τις κυβερνήσεις της αποικίας τους να αυξάνουν τους φόρους των ιθαγενών, μειώνοντας ταυτόχρονα τις δημόσιες δαπάνες – με αποτέλεσμα να στραγγαλίζεται κυριολεκτικά η οικονομία της, καθώς επίσης να οδηγείται στο ικρίωμα η μεσαία τάξη, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η υφαρπαγή των περιουσιακών της στοιχείων.

Παρά το ότι λοιπόν ο πλανήτης ευρίσκεται στον αστερισμό της ασύμμετρης ανάπτυξης, αυτής δηλαδή που επιτυγχάνεται με καταναγκαστικές μεθόδους χωρίς καμία οικονομική λογική, καθώς επίσης χωρίς να είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμη, η Ελλάδα έχει εντελώς αποκοπεί – μαζί με ορισμένες άλλες χώρες, όπως η Βενεζουέλα, για τις οποίες όμως οι αιτίες είναι διαφορετικές.

Ενδεχομένως βέβαια να δημιουργείται η εντύπωση πως όταν συμβεί το επόμενο κραχ, όταν βυθιστεί δηλαδή ξανά η υφήλιος σε μία κρίση, η Ελλάδα θα παραμείνει ανέπαφη, αφού δεν συμμετέχει στο κερδοσκοπικό πάρτι που βιώνουμε – κάτι που όμως δεν είναι σωστό, αφού τυχόν κατάρρευση παρασύρει τους πάντες. Ως εκ τούτου, αυτό που πρέπει να μας απασχολεί ακόμη περισσότερο από τη σημερινή μας καταδίκη, είναι το μέλλον μετά το κραχ – για την αντιμετώπιση του οποίου η οικονομία μας δεν είναι καθόλου προετοιμασμένη.

Αντίθετα, όταν θα λήξει η τρίτη δανειακή σύμβαση το 2018, χωρίς να έχει ρυθμιστεί το θέμα του χρέους, αυτό που θα συμβεί δεν θα είναι η έξοδος μας από τα μνημόνια, αλλά η αδυναμία εξυπηρέτησης των ληξιπρόθεσμων χρεών μας – όπου προφανώς κανένας δεν πιστεύει ότι μπορούμε να εξοφλούμε τοκοχρεολύσια άνω των 15-30 δις € ετησίως, ειδικά μετά το 2021, δανειζόμενοι με βιώσιμο επιτόκιο από τις αγορές (γράφημα).

Επομένως αυτό που προβλέπεται, εάν δεν μεσολαβήσει μία παγκόσμια κατάρρευση, θα είναι η υπαγωγή μας ως πρώτη χώρα-πειραματόζωο στο γερμανικό ΔΝΤ – στον ESM του κ. Σόιμπλε, συνεχίζοντας την πολιτική της υποτέλειας και των υποκλίσεων. Εναλλακτικά η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία μας, εάν δεν λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα από σήμερα – κάτι που ελπίζουμε να μη συμβεί, αλλά δεν είναι καθόλου απίθανο.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!