EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017

Στο επίκεντρο της Εξεταστικής οι αρθροσκοπήσεις

Επόμενη «στάση» της Εξεταστικής επιτροπής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας η υπόθεση με την τιμολόγηση αρθροσκοπήσεων επί κυβέρνησης ΝΔ.
 
Σύμφωνα με την άποψη της πλειοψηφίας μια υπόθεση που ζημίωσε το δημόσιο ενώ το «γαλάζιο» στρατόπεδο κάνει λόγο για μηδενική ζημία του δημοσίου. Στο πλαίσιο της έρευνας της για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων η Εξεταστική Επιτροπή αναμένεται να καλέσει στις επόμενες συνεδριάσεις της τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Κ. Γεωργακόπουλο καθώς και τους υπουργούς της ΝΔ Μ. Βορίδη και Μ. Σαλμά ενώ η πλευρά της ΝΔ ζήτησε να κληθεί στην Επιτροπή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. 
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην αναστολή της υπουργικής απόφασης με την οποία διενεργούνταν οι αρθροσκοπήσεις. Όπως ανέφερε υπάρχει «ανάκληση της απόφασης της 22-12-2014 του υπουργού Υγείας, με την οποία αποδέχτηκε την αριθ. 10 απόφαση της Ολομέλειας του ΚΕΣΥ και είχε ορίσει ότι «ως προς την κοστολόγηση της διαγνωστικής αρθροσκόπησης ισχύει ό,τι στα Κ.Ε.Ν.(Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια) των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων».
 
Ο πρόεδρος της Εξεταστικής δήλωσε ότι η ανάκληση έγινε στις 31-8-2017 με υπουργική απόφαση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και Πάυου Πολλάκη ενώ συνυπογράφεται από τους υφυπουργούς Εργασίας, Α. Πετρόπουλο, και αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη». «Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε τις συνέπειες αυτής της ανακλητικής απόφασης, που δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η δυνατότητα έγερσης αστικής αγωγής για την επιστροφή ως αχρεωστήτως καταβληθέντων όσων ποσών έχει εισπράξει ο οποιοσδήποτε έκανε χρήση αυτής της απόφασης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής. 
 
«Είναι ένα δώρο των υπουργών προς το ιατρείο του κ. Σαλμά. Έπρεπε να γίνεται στο νοσοκομείο, πώς το μετέφεραν στο ιδιωτικό ιατρείο; Ο κ. Σαλμάς διαφήμιζε ότι έχει το μόνο ιδιωτικό ιατρείο στην Ελλάδα που έκανε τη διαγνωστική αρθροσκόπηση. Από τα 550 σημειώματα υπογράφει ίδιος τα 65», τόνισε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας. 
 

Από την δική της πλευρά η ΝΔ μίλησε για «δήθεν σκάνδαλο», καταγγέλοντας μάλιστα πως όλες οι πράξεις που αναφέρονται έγιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την διετία 2015-16. «Οι πράξεις έγιναν όλες και πληρώθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Για ποιο λόγο επέτρεψε να πληρωθούν αυτές οι πράξεις. Πρέπει να βρούμε το πραγματικό ύψος ζημίας. Από την πρώτη επισκόπηση των στοιχείων είναι μηδενική η ζημία. Στην ουσία μπαίνουμε στην διερεύνηση πράξεων και παραλείψεων της περιόδου 2015 και 2016», σημείωσε ο βουλευτής τη ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αρχίζει η ανταλλαγή πληροφοριών για τις καταθέσεις

Αυξάνεται σταδιακά η λίστα των χωρών με τις οποίες ενεργοποιείται η ανταλλαγή πληροφοριών για τραπεζικές καταθέσεις και εισόδημα από χρηματοοικονομικά προϊόντα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr. Με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου φέτος η εν λόγω λίστα "εμπλουτίζεται" με 21 χώρες, οι οποίες θα προστεθούν στις χώρες που ήδη έχει υπογράψει σχετική συμφωνία μέσω της υιοθέτησης της πλατφόρμας ανταλλαγής πληροφοριών του ΟΟΣΑ στις οποίες περιλαμβάνονται οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επίσης, ορίστηκε και η λίστα με τις 38 χώρες από τις οποίες η Ελλάδα θα λάβει πληροφορίες το 2018.
Τι θα γίνει στην πράξη; Θα ενεργοποιηθεί η πρόβλεψη της σχετικής συμφωνίας του ΟΟΣΑ στην οποία προσχωρούν σταδιακά όλες οι χώρες του πλανήτη για την καταπολέμηση της διασυνοριακής φοροδιαφυγής μέσω της απόκρυψης εισοδημάτων από τόκους ή απόδοση όλων των χρηματοοικονομικών προϊόντων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη έχει ενεργοποιηθεί η ανταλλαγή πληροφοριών με τις χώρες του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την πρόσφατη απόφαση διευρύνεται ο κατάλογος των χωρών. Με δεδομένο ότι ο φορολογικός κάτοικος Ελλάδας είναι υποχρεωμένος να δηλώσει στην Ελλάδα το σύνολο του εισοδήματος που αποκτά σε κάθε μέρος του πλανήτη, η λήψη των σχετικών πληροφοριών μέσω της πλατφόρμας του ΟΟΣΑ θα χρησιμεύσει για να εντοπισθούν εισοδήματα που αποκτώνται στο εξωτερικό και δεν δηλώνεται. Εκτός από τόκους, στο εισόδημα αυτό περιλαμβάνονται μερίσματα, αποδόσεις αμοιβαίων κεφαλαίων, εισόδημα από καταπιστεύματα κα.
Για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ενεργοποίηση ανταλλαγής πληροφοριών έχει ήδη γίνει στην ελληνική νομοθεσία με πρόσφατη  ενσωμάτωση σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας.
Η λίστα των χωρών με τις οποίες η Ελλάδα θα ανταλλάξει πληροφορίες το 2017 πληροφορίες είναι η εξής:
Η λίστα χωρών με τις οποίες η Ελλάδα θα ανταλλάξει πληροφορίες το 2018 είναι η εξής:
To 2019 στις προαναφερθείσες χώρες θα συμπεριληφθεί και η Αλβανία.
Τα στοιχεία που θα ανταλλαχθούν:
1. Λογαριασμοί Θεματοφυλακής (μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια).
2. Καταθετικοί Λογαριασμοί.
3. Ασφαλιστήρια Συμβόλαια με αξία εξαγοράς ή ασφαλιστήρια συμβόλαια προσόδων.
4. Ακαθάριστα ποσά τόκων, μερισμάτων και λοιπών εισοδημάτων που προέκυψαν σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία που τηρούνται στο Δηλωτέο Λογαριασμό.
5. Ακαθάριστα έσοδα από την πώληση ή εξαγορά χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων που καταβλήθηκαν ή πιστώθηκαν στον Δηλωτέο Λογαριασμό κατά το έτος αναφοράς.
Τι ισχύει για ΗΠΑ και Ελβετία
Υπάρχει ειδική συμφωνία με τις ΗΠΑ, καθώς η συγκεκριμένη χώρα δεν έχει υιοθετήσει το Πρότυπο Ανταλλαγής Πληροφοριών του ΟΟΣΑ. Ωστόσο, θα γίνει κανονικά απευθείας ανταλλαγή στοιχείων με τις αμερικανικές φορολογικές αρχές.
Σε ό,τι αφορά την Ελβετία, υπάρχει ήδη συμφωνία τα τελευταία χρόνια που προβλέπει να αποδίδονται στην Ελλάδα ποσά εισοδήματος που αποκτάται από Έλληνες φορολογικούς κατοίκους, χωρίς όμως να αποκαλύπτονται στοιχεία καταθετών. Η Ελβετία όμως θα προσχωρήσει στη συμφωνία από το 2018.
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τροπολογία για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αξιολόγησης στο Δημόσιο

Τροπολογία για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αξιολόγησης στο Δημόσιο κατέθεσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Προβλέπει τη διασύνδεση της αξιολόγησης με το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων, ενώ θέτει αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την κατάθεση της έκθεσης αξιολόγησης, ώστε να «ξεμπλοκάρει» η διαδικασία, καθώς το 80% των υπαλλήλων αρνείται να αξιολογηθεί.
Η ρύθμιση προβλέπει ότι αν οι αξιολογητές δεν εκπληρώσουν την υποχρέωση αξιολόγησης των υφισταμένων τους, δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων. Εξαιρούνται οι προκηρύξεις για θέσεις ευθύνης που είναι σε εκκρεμότητα.
Παράλληλα δίνεται περιθώριο 10 ημερών σε αξιολογητές και αξιολογούμενους για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες που τους αναλογούν. Εάν ο αξιολογούμενος υπάλληλος δεν έχει προμηθευτεί και υποβάλλει στον πρώτο αξιολογητή την έκθεση αξιολόγησής του εντός της προθεσμίας αυτής, τότε η διαδικασία δεν αναστέλλεται αλλά η έκθεση συντάσσεται από τον πρώτο αξιολογητή χωρίς να υπάρξει η προβλεπόμενη συμβουλευτική συνέντευξη.
Ακολούθως η έκθεση παραδίδεται, εντός 10ημέρου, στον δεύτερο αξιολογητή, ο οποίος έχει το ίδιο χρονικό περιθώριο για να την συμπληρώσει στο σκέλος που τον αφορά και να την υποβάλλει στην οικεία Διεύθυνση της υπηρεσίας του.
Το χρονοδιάγραμμα αρχίζει να ισχύει από την δημοσίευση της ρύθμισης στο ΦΕΚ και η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο σε ένα μήνα.
Για να συντομευθούν περαιτέρω οι διαδικασίες, με την συγκεκριμένη τροπολογία δεν είναι απαραίτητη η προμήθεια των εντύπων αξιολόγησης από το Εθνικό Τυπογραφείο, αλλά δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να συμπληρώσουν έντυπο που είναι προσαρτώμενο σε σχετική υπουργική απόφαση του 2016.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο «Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις - Εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/41/ΕΕ».
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ερώτηση 55 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις υψηλές προμήθειες στις τραπεζικές κάρτες

Να υπάρξουν μειώσεις στις υψηλές προμήθειες σε πολίτες και επιχειρήσεις που χρεώνουν οι τράπεζες για την χρήση καρτών ζητούν 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Νίκο Ξυδάκη, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομίας. 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή θα προβεί, ενδεχομένως και με τη συνδρομή της Τράπεζας της Ελλάδος και την Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, προκειμένου να εξεταστεί πρώτον αν οι προμήθειες που χρεώνουν τράπεζες και άλλα πιστωτικά ιδρύματα για τη χρήση καρτών ανταποκρίνονται στο πραγματικό κόστος παροχής των σχετικών υπηρεσιών που προσφέρουν και δεύτερον γιατί δεν διαφοροποιούνται προς όφελος του χρήστη οι προμήθειες που εισπράττονται για τη χρήση χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών σε σχέση με τη χρήση πιστωτικών καρτών. 
Σύμφωνα με τους 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν την ερώτηση «μετά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων (Capital Controls) και τη σύνδεση του αφορολόγητου με τις αγορές που κάνει ο φορολογούμενος με χρήση κάρτας ή ηλεκτρονικά, αυξήθηκε δραστικά η χρήση πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών. Σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία, η αύξηση αυτή μόνο κατά τα δύο τελευταία έτη έχει ξεπεράσει το 200%. Πέραν των θετικών επιπτώσεων στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η χρήση καρτών δημιουργεί στους πολίτες αίσθηση ασφάλειας και επενεργεί θετικά στο εμπόριο.
Όπως είναι γνωστό, πολλοί καταναλωτές, ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι χαμηλόμισθοι δεν διαθέτουν πιστωτικές κάρτες, καθώς οι τράπεζες εξετάζουν με όλο και πιο αυστηρά κριτήρια εισοδήματος τους υποψήφιους πελάτες και απορρίπτουν πλήθος αιτήσεων. Προκειμένου λοιπόν να κάνουν τις αγορές τους και να εξασφαλίσουν ότι δεν θα φορολογηθούν δυσμενώς, οι πολίτες στηρίζονται στις χρεωστικές ή τις προπληρωμένες κάρτες. 
Οι τράπεζες χρεώνουν στις επιχειρήσεις προμήθεια για τις πωλήσεις τους μέσω καρτών. Η προμήθεια αυτή είναι ιδιαιτέρως υψηλή, καθώς για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κυμαίνεται μεταξύ 1-2% και σε κάποιες περιπτώσεις είναι ακόμα υψηλότερη. Οι επιχειρήσεις ευλόγως μεταφέρουν το κόστος από τη συγκεκριμένη προμήθεια στις τιμές των προϊόντων τους και τους καταναλωτές. Η προμήθεια που εισπράττεται για αγορές μέσω πιστωτικών καρτών δικαιολογείται εκ μέρους των τραπεζών με το επιχείρημα ότι παρέχουν πίστωση στον χρήστη (τον δανείζουν), με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο κόστος λειτουργίας τους και τις ενδεχόμενες ζημίες από μη συνεπείς χρήστες των καρτών». 
Όπως επισημαίνουν, ωστόσο, στο κείμενο της ερωτήσης τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «πλην όμως στην περίπτωση χρήσης χρεωστικών ή προπληρωμένων καρτών, δεν παρέχεται απολύτως καμία πίστωση, αφού η εκάστοτε αγορά είναι ήδη “καλυμμένη” από τον τραπεζικό λογαριασμό του χρήστη. Θα ανέμενε λοιπόν κανείς ότι απόντος του πιστωτικού κινδύνου οι προμήθειες στις χρεωστικές θα ήταν χαμηλότερες από εκείνες των πιστωτικών καρτών. Εντούτοις, πολλοί μικροί επιχειρηματίες διαμαρτύρονται ότι οι τράπεζες τους χρεώνουν με ενιαία προμήθεια, είτε οι πελάτες τους έχουν χρησιμοποιήσει χρεωστικές/προπληρωμένες είτε πιστωτικές κάρτες. Ανάλογες αναφορές εμπεριέχουν και πολλά δημοσιεύματα στον Τύπο. Αντιθέτως, είναι κοινή πρακτική στις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες η χρήση χρεωστικών καρτών να επιβαρύνεται με προμήθεια μικρότερη σε σχέση με εκείνη των πιστωτικών. 
Έτσι, οι χρήστες χρεωστικών καρτών στην Ελλάδα, κατά κανόνα δηλαδή οι πολίτες με χαμηλότερα εισοδήματα και οι συνταξιούχοι, επιβαρύνονται δυσανάλογα, κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας. Επιπλέον, η εξομοίωση της προμήθειας δημιουργεί στρέβλωση στην αγορά, αφού οι μεγάλες επιχειρήσεις επιτυγχάνουν γενναίες εκπτώσεις στις προμήθειες, κατορθώνοντας έτσι να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε πιο ελκυστικές τιμές από τις μικρές και μεσαίες. Στην περίπτωση όμως που η προμήθεια από τη χρήση χρεωστικών καρτών μειωνόταν αναλογικά, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα έβλεπαν το λειτουργικό τους κόστος να περιορίζεται και, βοηθούντων και άλλων παραγόντων, θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν με καλύτερους όρους τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις». 

Και καταλήγουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «η απάντηση που δίνουν συχνά οι τράπεζες είναι ότι οι προμήθειες καθορίζονται από τον ανταγωνισμό και ότι είναι “χαμηλές σε σχέση με αυτές που ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες”. Δεν προσδιορίζουν ωστόσο ποιες είναι αυτές (προμήθειες ανά χώρα) ούτε αιτιολογούν τη μη διαφοροποίηση της προμήθειας ανάμεσα σε χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες. Η δε επίκληση του ανταγωνισμού δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ως το μόνο ρυθμιστικό εργαλείο». πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προφυλακιστέος ο μουσικός που ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες

Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του ο 60χρόνος, Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής Μουσικής, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες στο ωδείο όπου δίδασκε.
Ο κατηγορούμενος, που με εντολή ανακριτή και εισαγγελέα πρόκειται να οδηγηθεί στις φυλακές Τριπόλεως, κατηγορείται για αποπλάνηση παιδιών κάτω των δώδεκα ετών, κατ' εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
O 60χρονος καθηγητής είναι φλαουτίστας που έχει εμφανιστεί τόσο με την Εθνική Λυρική Σκηνή όσο και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι γονείς ενός εκ των κοριτσιών, ηλικίας 9 ετών, κατήγγειλαν περιστατικό σε βάρος του παιδιού στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων τον περασμένο Ιούλιο.
Σύμφωνα με την δικογραφία από την εξέταση του ψηφιακού αρχείου που βρέθηκε στον υπολογιστή του κατηγορούμενου, διαπιστώθηκε πως ο 60χρονος είχε ασελγήσει και σε βάρος δύο ακόμη κοριτσιών, ηλικίας 9 και 11 ετών.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνταξιούχοι: Θα χάσουν έως 3 συντάξεις ως το 2019 με το νόμο Κατρούγκαλου

Με τα πιο μελάνα χρώματα περιγράφει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων την κατάσταση με τις συντάξεις αναπτύσσοντας τις επτά αλλαγές που φέρνει ο ασφαλιστικός νόμος του Γιώργου Κατρούγκαλου σε εκατοντάδες χιλιάδες νέους και παλαιούς συνταξιούχους.

Όπως επισημαίνει το Δίκτυο στην ανακοίνωσή του ενόψει της συγκέντρωσης έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας στις 6 Οκτωβρίου, ημερομηνία στην οποία συζητείται στο σύνολό του ο νόμος του πρώην υπουργού Εργασίας, οι συνταξιούχοι το 2019 θα χάσουν έως 3 συντάξεις.

Η απώλεια αυτή στους ήδη επιβαρυμένους συνταξιούχους προκύπτει από τη μείωση κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων, τη μείωση κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των επικουρικών συντάξεων, την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, του παγώματος των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 και, τέλος, την κατάργηση του ΕΚΑΣ για 280.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

Οι 7 νέες αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό και στις συντάξεις είναι οι παρακάτω:

1. Μικρότερες κατά 30% είναι οι νέες συντάξεις που εκδίδονται με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, δηλαδή όσες λαμβάνουν οι αιτούντες συνταξιοδότησης από τις 13 Μαΐου του 2016 και μετά.Συνολικά έως το 2020 περίπου 200.000 ασφαλισμένοι που θα αποχωρήσουν από την εργασία θα υποστούν περικοπές που σε ορισμένες περιπτώσεις θα αγγίξουν και το 30%.Η μέση μείωση εκτιμάται στο 12% με 16% για τους νέους συνταξιούχους και τις μεγαλύτερες απώλειες θα έχουν οι εξής ομάδες ασφαλισμένων:

-Δημόσιοι υπάλληλοι, ιδίως όσοι έχουν πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας και ανήκουν στις κατηγορίες πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.
-Ασφαλισμένοι του ΙΚΑ με υψηλές αποδοχές, από 1.500 ευρώ και πάνω, που καταθέτουν αίτηση συνταξιοδότησης έπειτα από τουλάχιστον 30 χρόνια ασφάλισης.
-Ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΕΒΕ σε μέσες και υψηλές ασφαλιστικές κατηγορίες, καθώς χάνουν τουλάχιστον 220 ευρώ.
-Ασφαλισμένοι στο ΤΑΕ που προέρχονται από τις δύο ανώτατες κατηγορίες και αποχωρούν με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης.
-Ασφαλισμένοι του Ταμείου Νομικών και του ΤΣΑΥ ανεξαρτήτως χρόνου ασφάλισης.

2. Εως 300 ευρώ θα είναι η απώλεια από την περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις από το 2019 με ορατό τον κίνδυνο να υπάρξει πλήρης περικοπή της διαφοράς. Με την ήδη ψηφισμένη ρύθμιση παλαιοί συνταξιούχοι ευθυγραμμίζονται με τους νέους. Χάνουν άμεσα έτσι έως 18% κύριας και επικουρικής σύνταξης. Ωστόσο οι μειώσεις δεν θα είναι 18%, αλλά φτάνουν και στο 25%, γιατί δεν κόβεται μόνο σύνταξη, λόγω προσωπικής διαφοράς, αλλά καταργούνται και τα επιδόματα συζύγου και τέκνων.

3. Πάνω από 140.000 χαμηλοσυνταξιούχοι θα δουν νέα περικοπή στο ΕΚΑΣ το 2018, καθώς κόβονται άλλα 238 εκατ. ευρώ από το επίδομα και θα πληρωθούν μόλις 85 εκατ. ευρώ για όσους συνεχίσουν να το λαμβάνουν και την επόμενη χρονιά.Οι δικαιούχοι σήμερα είναι περίπου 210.000 και θα μείνουν για το 2018 περίπου οι 70.000.Τα νέα κριτήρια θα μειώνουν και τα όρια εισοδήματος αλλά και τα ποσά του ΕΚΑΣ, καθώς αυτό το μικτό σύστημα περικοπής το έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση.

4. Το 20% των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων (δηλαδή 25000 επί συνόλου 127000) αναμένεται να αποδοθούν μειωμένες κατά 10% (του Δημοσίου) έως 20% (του ιδιωτικού τομέα). Η εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2019.Mε πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για τις επικουρικές προβλέπεται συντελεστής 0,45 (δηλ. χαμηλότερος από το σημερινό) για τον υπολογισμό της συγκεκριμένης κατηγορίας εν αναμονεί συντάξεων, όπως ισχύει ήδη και για τις συντάξεις τις οποίες αιτήθηκαν ασφαλισμένοι προ τις 1.1.2015 (δηλ. μέχρι 31.12.2014).Έτσι, ξεμπλοκάρεται η έκδοση συντάξεων (αναμένεται μέσα στον Σεπτέμβριο να εκδοθούν οι πρώτες επικουρικές συντάξεις μετά από ενάμισι έτος στην ουρά) μετά το πρόβλημα που είχε με τον δημιουργηθεί με τον ανύπαρκτο» δείκτη της ΕΛΣΤΑΤ που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου. Οι συνολικές μνημονιακές μειώσεις στις επικουρικές φτάνουν συνολικά έως και το 80%.

5. Περίπου 65.000 εκκρεμή εφάπαξ του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (τα οποία αιτήθηκαν ασφαλισμένοι μετά τις 1/9/2013)θα μειωθούν έως και 20%. Η απονομή αυτών των εφάπαξ θα ολοκληρωθεί έως τον Αύγουστο του 2018.

6. Όσοι συνταξιούχοι έχουν λάβει την κύρια σύνταξη τους κατά την 1/1/2019 θα δουν τις κύριες συντάξεις να μην λαμβάνουν κατά το έτος αυτό καμία ονομαστική αύξηση (με βάση το ρυθμό ανάπτυξης και τον πληθωρισμό του προηγούμενου έτους).


7. Τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να εκδίδονται οι πρώτες οριστικές συντάξεις χηρείας με βάση το νόμο Κατρούγκαλου. Οι περίπου 15.000 δικαιούχοι των νέων ψαλιδισμένων συντάξεων χηρείας περιμένουν στην ουρά εδώ και ενάμισι χρόνο ενώ μόλις το Νοέμβριο του 2016 έλαβαν προσωρινές συντάξεις ύψους 345 ευρώ μηνιαίως. Μόνο στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Αθήνα έχουν συσσωρευτεί 3.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης που αφορούν θανάτους οι οποίοι έλαβαν χώρα μετά το Μάιο του 2016. (εφαρμογή νόμου Κατρούγκαλου).
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗ SIEMENS;;

Robert Sikellis: Ο μυστήριος άνθρωπος Χ
Σκάνδαλο SAIC – Siemens

Στην ηλεκτρονική σελίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ” της Τρίτης 29 Αυγούστου 2017, διαβάζουμε στον κύριο τίτλο, άρθρου της κ. Κόλλια Ελευθερίας: Σκάνδαλο SAIC – Siemens: καίει πρώην υπουργούς το C4i και μεταξύ των άλλων αναφέρονται:

«Βαρύτατες ευθύνες για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4i από την κοινοπραξία SAIC με υποκατασκευαστή την εταιρεία Siemens επιρρίπτει σε συνολικά τρεις υπουργούς της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή ο αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Στέλιος Κωσταρέλλος.

Στην – περίπου 250 σελίδων – πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, όπου και διατυπώνει το σκεπτικό βάσει του οποίου κρίνει ότι πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας, και άλλοι 17 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, ο κ. Κωσταρέλλος εξακοντίζει βέλη προς τους τότε υπουργούς Προκόπη Παυλόπουλο (Εσωτερικών) και Βύρωνα Πολύδωρα (Δημοσίας Τάξης) καθώς και στον Χρήστο Μαρκογιαννάκη (αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών), λέγοντας εν πολλοίς ότι αν είχε τη δυνατότητα, πέρα και πάνω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών, θα τους έστελνε στο εδώλιο για κακουργηματική απιστία σχετική με την υπηρεσία.

Ο εισαγγελικός λειτουργός δεν φείδεται οξύτατων εκφράσεων και αιχμών, καταλήγοντας ότι οι πράξεις των συγκεκριμένων κυβερνητικών αξιωματούχων ήταν επιβλαβείς για το Ελληνικό Δημόσιο, ελαττώνοντας την περιουσία του κατά 147,8 εκατ. ευρώ…»!

Ωστόσο, δείτε από πότε η Ελεύθερη Ώρα (26 Ιανουαρίου 2014) μιλούσε στο πρωτοσέλιδό της για εμπλοκή του κ. Προκόπη Παυλόπουλου: Όλοι ένα… κουβάρι με τη Siemens. Πως συνδέονται Καραμανλής, Παυλόπουλος, Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού (σ.σ. καθηγητής Καράκωστας)…


Σε όλες τις όψεις του νομίσματος, πάντα η Siemens!

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα Σαββατοκύριακο όπου στις εφημερίδες πρωταγωνίστησε και πάλι το αγαπημένο θέμα της τελευταίας 20ετίας, δηλαδή αυτό της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens!

Ένα θέμα που αναμένεται να μας απασχολεί για πολλά ακόμα χρόνια όσο το Σύστημα των πολιτικών και των δημοσιογράφων αρνείται να συμμορφωθεί και όσο κάποιοι αρνούνται να μας πουν την αλήθεια, την πάσα αλήθεια! Την αλήθεια και για το ρόλο που διαδραμάτισε η εταιρία αυτή τα τελευταία 100 χρόνια στην Πατρίδα μας!

Ωστόσο, χωρίς να γίνομαι κουραστικός, θα σταθώ πάλι στο θέμα της δίκης για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens που λάδωναν πολιτικά πολύ υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, προκειμένου η Siemens να παίρνει μεγάλα έργα του Δημοσίου!

Αυτή η δίκη επαναρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και έχει πολύ μεγάλη σχέση με την παραπάνω απόφαση του αντιεισαγγελέα Εφετών κ. Στέλιου Κωσταρέλλου. Αφού, εν πολλοίς, εμπλέκονται η Siemens και πολιτικά πρόσωπα περασμένων κυβερνήσεων!

Πρωτοπόρος η Ελεύθερη Ώρα και οι μετά Χριστόν προφήτες!

Σήμερα πολλοί δημοσιογράφοι (όπως τελευταία η εφημερίδα “Παραπολιτικά” 26/8/17) μιλούν για μάρτυρα – βόμβα που θα καταθέσει τον Σεπτέμβριο, υπονοώντας τον 13ο μάρτυρα της δίκης για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens και το διευθυντικό στέλεχος εν ενεργεία της Siemens, αλλά και μπατζανάκη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κ. Ευάγγελο Σέκερη!

Όταν η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα από τις 17 Μαρτίου 2013 είχε πρωτοσέλιδο:Ή όταν καλούσαμε την τότε Πρόεδρο της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου με πρωτοσέλιδο πάλι, στις 14 Ιουνίου 2015:Robert Sikellis: Ο μυστήριος άνθρωπος Χ…

Τώρα οι πάντες μιλούν για την απουσία πολλών αξιόπιστων και αξιόλογων μαρτύρων, υπαλλήλων της Siemens και του ΟΤΕ, που δεν έχουν κληθεί για να καταθέσουν και τα ονοματεπώνυμα των οποίων, εμείς πολλάκις έχουμε δημοσιεύσει!

Όταν οι περισσότεροι των μαρτύρων που έχουν καταθέσει δεν προσέφεραν τίποτε στη διερεύνηση της υποθέσεως, αφού κρίθηκαν αναξιόπιστοι (στη δίκη των “μαύρων ταμείων” της Siemens) ή δεν θέλησαν με τίποτε να ανοίξουν το στόμα τους, ξερνώντας την αλήθεια!

Εμείς σήμερα θα μιλήσουμε για την επίσης ηχηρή απουσία από το δικαστήριο του “αρχιτέκτονα” του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου, Robert Sikellis του Χαραλάμπους!

Τον άνθρωπο που έφεραν στη Siemens με την αλλαγή σκυτάλης της εποχής Χριστοφοράκου, το 2008 προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες στη Siemens για να “καθαρθεί” από το σπίλο της βρωμιάς και έτσι να μπορέσει να πάρει νέα έργα από το Δημόσιο! Αναθέτοντάς του, το τμήμα της διαφάνειας και του νομικού τμήματος, καθότι υπήρξε στις ΗΠΑ εισαγγελέας!

Διαπραγματεύτηκε με τον κ. Ευγένιο Γιαννακόπουλο δεξί χέρι του Ευάγγελου Βενιζέλου, όπως και με τον κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο (αντικαταστάτη στο Νομικό Τμήμα της Siemens, όταν αποχώρησε ο καθηγητής Καράκωστας για να προαχθεί σε Νομικό Σύμβουλο του τότε Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά) τον επιβλαβή και επιζήμιο για το ελληνικό δημόσιο Εξωδικαστικό Συμβιβασμό, που ακύρωνε την μοναδική ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής (2010-2012) που επιδίκαζε ζημία του Δημοσίου από τη Siemens, τουλάχιστον των 2 δις ευρώ!

Ο Ρόμπερτ Σικέλης, ελληνο-αμερικάνος, επιχειρηματίας στη Βοστώνη με ακίνητα και εταιρία real estate, πρώην επικεφαλής αμερικανικής εταιρίας με αρμοδιότητα τα
θέματα ασφάλειας κρουαζιερόπλοιων, με παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004 και μετέπειτα στους Χειμερινούς Αγώνες του Τορίνου το 2006!
Τον συναντά κανείς και στη Σύρο, με άλλο ρόλο παρεμπόδισης του ανεφοδιασμού ρωσικών πλοίων για λογαριασμό των ΗΠΑ (;;;)!

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει, τι απέγινε με τις καταγγελίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ότι δηλαδή, τον φύλαγαν ένστολοι εν ενέργεια αξιωματικοί της ΕΛΑΣ,

με εντολή του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου, κ Χαράλαμπου Αθανασίου! Επί των ημερών του οποίου συνάφθηκε ο κατάπτυστος Εξωδικαστικός Συμβιβασμός!

Τον συναντά κανείς, συχνά – πυκνά με τον Χαράλαμπο Αθανασίου, που δεν αρνούνται την φιλία ίσως και την συγγένειά τους!

Όταν, απεκάλυψε ο Χαράλαμπος Αθανασίου μέσα στη Βουλή σε καταγγελία του Πάνου Καμμένου, πως δεν είναι συγγενείς, αλλά απλά συγχωριανοί από την Αγία Παρασκευή της Μυτιλήνης!!

Βέβαια, εάν κάποιος ειδήμων έμπαινε στον κόπο, ίσως να ανακάλυπτε αυτήν την συγγένεια!

Αυτός ο ρόλος του ανθρώπου με τα 100 πρόσωπα, ουδέποτε αποσαφηνίστηκε από την Πολιτεία και τις Δικαστικές Αρχές!

Δεν εκλήθη ποτέ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για να καταθέσει, δεν εκλήθη από κανέναν Ειδικό Ανακριτή, λες και κάποιο αόρατο χέρι τον “προστατεύει”!

Νομίζουμε πως, ήρθε η ώρα για να κληθεί στην “δίκη των 64” για να καταθέσει! Άλλωστε, ο ίδιος διαπραγματεύτηκε και συζητάει μέχρι και σήμερα με τον ΟΤΕ, σύμφωνα και με τα τελευταία δημοσιεύματα, όπου φέρεται να έχει καταφέρει να διεκπεραιώσει με τον καλύτερο τρόπο, για λογαριασμό των δυο εταιριών Siemens (Ελλάδος και Γερμανίας) την υπόθεση του ΟΤΕ!
Διαπλεκόμενος ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος;;

Η αναμόχλευση λοιπόν C4i με τη γνωστή εμπλοκή γνωστών πολιτικών προσώπων όπως, του σημερινού Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, έρχεται σε μια εποχή πολύ κρίσιμη για την Πατρίδα και μας βάζει σε ανησυχίες για την χρονική αυτή επιλογή!

Παρά ταύτα, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύσουμε για άλλη μια φορά τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη βαθιά εμπλοκή το κ. Προκόπη Παυλόπουλου με τη Siemens, από την εποχή που ήταν νομικός σύμβουλος της Intracom AE του κ. Σωκράτη Κόκκαλη! Που επίσης, ένα αόρατο προστατευτικό χέρι δεν τον έχει κατηγορούμενο, ούτε καν μάρτυρα, παρ΄ ότι όλα τα έργα με τον ΟΤΕ τα έπαιρνε εξ ημισείας η Siemens AE και η Intracom AE!

Ας μας εξηγήσει κάποιος, γιατί είναι κατηγορούμενη η Siemens και όχι η Intracom;;

Επανέρχομαι…Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έχουμε δημοκρατία η χρηματοκρατία ;

Είναι πραγματικά κουραστικό να βλέπεις το οξύμωρο να τρέχει από τα στοματα όλων των συνανθρώπων σου ..!

Είναι επίπονο να μπορείς να ξεχωρίζεις το αγκίστρι στα χείλια τον συνανθρώπων σου !

Κρυμμένοι όλοι πίσω από έννοιες ανύπαρκτες άλλα τόσο καλά σιτεμένες στο μυαλο του υπνωτισμένου κοπάδιου ώστε να δημιουργούν την πλήρη αντι επικοινωνία μεταξύ μας !

Μια ελεύθερη αγορά κινείται πάντα με βάση το κεφάλαιο….ακόμα και αυτοί που συμμετέχουν στην όποια συμμετοχή της δημοκρατίας είναι εκεί γιατί έχουν εξασφαλίσει το κεφάλαιο…όλο και κάποιος χορηγός στηρίζει τα κόμματα ..όλο και κάποια τράπεζα η μεγάλο εταιρία κάνει δώρα στους «δημοκρατικούς» ηγέτες !

Ενώ η δημοκρατία θα έπρεπε να ασχολείται με το τι ειναι καλό για όλο τον λαό και κατα επεκταση για ολο το πλανητη αυτή φαίνεται ότι κινείται μόνο με ένα κίνητρο και όνειρο που θα πουλήσει στο κοπάδι ….ΧΡΗΜΑ !

Δεν μας νοιάζει τίποτα άλλο πάρα μόνο το ΧΡΗΜΑ..τι και αν ψοφάει ο γείτονας ..μόνο ΧΡΗΜΑ!

Είμαστε ικανοί να τρώμε στο ένα δωμάτιο μια ζουμερή μπριζόλα και στο δίπλα δωμάτιο να πεθαίνουν παιδιά από πείνα …και αν αυτό νομίζεις ότι δεν το κάνεις κάθε μέρα κοίτα λίγο τα στοιχεία πλούτου του πλανήτη …Όλοι «δημοκρατίες» έχουμε … αλλά σκοτώνουμε το 80% των ανθρώπων για να έχουμε εμείς να φάμε …Όλοι «δημοκρατιες » ψήφισαν αλλά αυτές κάνουν πολέμους σε δικτάτορες μόνο…. οι οποίοι έχουν όμως πολύ λιγη μερίδα στην ευθύνη ότι ο πλανήτης και κατά επέκταση ο άνθρωπος έχει τηρήσει απόλυτα το ρητό ..Ο θάνατος σου η Ζωή μου !!

Κρατάμε σαν λάβαρο την «δημοκρατία» όταν αυτή είναι ο μεγαλύτερος δολοφόνος των λαών !

Από την άλλη στην προσωπική μας Ζωή δεν επιλέγουμε ποτέ την δημοκρατία για να κάνουμε τις όποιες κινήσεις μας …

Όταν σχεδιάζουμε την ημέρα μας, το κάνουμε μη δημοκρατικά. (άσχετο αν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τεράστια ανάγκη από το χρόνο μας )

Όταν αγοράζουμε στα παντοπωλεία μας το κάνουμε μη δημοκρατικά. (άσχετο αν πεθαίνουν συνάνθρωποι μας παρακάτω στην γειτονιά μας )

Όταν αποφασίζουμε τι να φάμε, το κάνουμε μη δημοκρατικά. ( η πείνα των παιδιών απέναντι δεν έχει να κάνει με εμάς )


Όταν αγοράζουμε οτιδήποτε το κάνουμε μη δημοκρατικά. ( το ότι κρυώνει ο παππους στον πέμπτο δεν έχει να κάνει με εμάς )

Όταν γεμίζουμε το αυτοκίνητό μας με φυσικό αέριο,βενζίνη , πετρέλαιο το κάνουμε μη δημοκρατικά. (στο ότι δεν έχει ουτε παπούτσια να παει σχολειό ο Βασιλάκης δεν έχει να κάνει με εμάς )

Όταν βρούμε φίλους, το κάνουμε μη δημοκρατικά. ( Ελπίζω κανείς σας να μη γνωρίσει τον πόνο της μοναξιάς )

Όταν βρούμε κάποιον να κάνουμε σεξ, το κάνουμε μη δημοκρατικά.

Όταν βρούμε κάποιον να μας παντρευτεί, το κάνουμε μη δημοκρατικά. ( χρήμα , χρήμα , ανασφάλεια, δύναμη , άντε και καμιά φόρα πραγματικός έρωτας…η όχι;..μην αντιδράσεις θέλει τεράστια γνώση εαυτού να απαντήσεις γιατί νομίζεις ότι αγαπάς τον σύντροφο σου)

Όταν επιλέγουμε πού να ζήσουμε, το κάνουμε μη δημοκρατικά. ( άσχετο αν δεν έχουν που να ζήσουν σήμερα χιλιάδες Έλληνες…αυτό δεν είναι δική μας δουλειά )

Και η λίστα αυτή μπορεί να γράψει εκατομμύρια σελίδες …. δεν ζούμε δημοκρατικά αλλά επιλέγουμε την δημοκρατία να κάνει τα εγκλήματα που χρειαζόμαστε ώστε εμείς να ζούμε ..μη δημοκρατικά!

Σε όλα τα μη δημοκρατικά που κάνουμε …δεν υπάρχει η δημοκρατία αλλά υπάρχει πάντα το ΧΡΗΜΑ !

Αρα δεν είναι καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους;

Δεν είναι καιρός να πούμε ότι αυτό το σύστημα που σήμερα με περηφάνια (κατσαρίδες Θεέ μου) ονομάζουμε δημοκρατία είναι ένα σύστημα συμφερόντων και βόλεψης και δεν έχει καμία σχέση με το τι θέλει η πρέπει να θέλει ο Δήμος (λαός) …αλλά έχει να κάνει σχέση μόνο με την ισχύ και την κονόμα;

Για ποιο λόγο είσαι ..λες ότι είσαι (κατάντια ελευθερου εαυτού να δηλώνει είμαι) ..αριστερός , δεξιός και ότι άλλο σου έχουν βάλει σαν δόλωμα;

Αφού ότι και να «είσαι» το χρήμα κυνηγάς και όχι το γενικό καλό… ότι και να είσαι το «χρήμα» θα σου δώσει την επιλογή της καθημερινής σου μη δημοκρατίας !!

Θα το ξαναπώ να το κατανοήσεις … προσφέρεις την ευθύνη σου κάθε 4 χρόνια (μέσα σε 10 δευτερόλεπτα με την ψήφο σου) σε άγνωστους που σου τάζουν βασικά ΧΡΗΜΑ…έτσι ώστε να νιώθεις δικαιολογημένος για τα εγκλήματα που θα κάνουν αυτοί για σένα (δημοκρατία) ώστε να συνεχίζεις να ζεις (σαν κατσαρίδα ) χωρίς τύψεις …που επιλέγεις την ευκολία αντι της ευθύνης να σταματήσεις τον πολιτισμό από το ρητό …Ο θάνατος σου η Ζωή μου !!

Και εσύ είσαι που θα έρθεις στα σχόλια σε λίγο να εκφράσεις την κριτική σου απέναντι μου …

Ρε άντε γαμήσου …Παντα δημοκρατικά!!Stranger….


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς θα γίνει η νέα κινητικότητα στο Δημόσιο – Τι προβλέπει εγκύκλιος της Γεροβασίλη

Την αυλαία για την εφαρμογή του νέου συστήματος κινητικότητας στο Δημόσιο ανοίγει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς ζητεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης τα αιτήματά τους για κάλυψη θέσεων με μετάταξη ή απόσπαση.

Τα αιτήματα θα πρέπει να αποσταλούν το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, που έχει συσταθεί στο υπουργείο, με κύρια αποστολή τον συντονισμό και την επίβλεψη του νέου συστήματος.

Σε εγκύκλιο της αρμόδιας υπουργού Όλγας Γεροβασίλη υπενθυμίζεται ότι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των φορέων στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας είναι η έκδοση οργανογραμμάτων κατόπιν αξιολόγησης των δομών τους, όπου απαιτείται, και η αντίστοιχη κατάρτιση περιγραμμάτων θέσεων εργασίας. Ακολούθως, τα στοιχεία θα πρέπει να καταχωρηθούν μαζί με την κατανομή θέσεων ανά οργανική μονάδα στο ψηφιακό Οργανόγραμμα, που αποτελεί ηλεκτρονική βάση δεδομένων όπου αποτυπώνονται η διάρθρωση και η στελέχωση όλων των φορέων του Δημοσίου. Επειδή πρόκειται για την παρθενική εφαρμογή της νέας κινητικότητας, η εγκύκλιος δίνει προθεσμία έως τις 9 Οκτωβρίου για την υλοποίηση των παραπάνω προϋποθέσεων.

Τα αιτήματα για μετάταξη συνοδεύονται από έκθεση σχετικά με το υπηρετούν προσωπικό, τις εκτιμώμενες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης και τις τυχόν τρέχουσες διαδικασίες προσλήψεων ή μετατάξεων. Σχετικά με τις αποσπάσεις, για τις οποίες δεν απαιτείται η ύπαρξη κενής οργανικής θέσης, τα αιτήματα θα πρέπει να είναι αιτιολογημένα, όσον αφορά το σοβαρό και επείγοντα χαρακτήρα των υπηρεσιακών αναγκών.

Στο Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας υπάγονται οι πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι, μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετούν σε υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των Ανεξάρτητων Αρχών, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των ΝΠΔΔ, καθώς και όσων ΝΠΙΔ ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση.

Εξαιρούνται οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ, (εκτός από τους διοικητικούς υπαλλήλους), καθώς και οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκτός κι αν αποδεσμευθούν από την άσκηση εκπαιδευτικών καθηκόντων.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!