EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

Το έγκλημα δεν παραγράφεται.

Ο Κουρουμπλής, κατά της διάρκεια της συνέντευξης Τύπου σήμερα Πέμπτη, δεν έκανε καμία συγκεκριμένη αναφορά αν υπάρχουν ευθύνες στην εταιρεία, ενώ χαρακτήρισε «υπερβολή» ότι το καράβι αποτελούσε περιβαλλοντολογική βόμβα, παρά το γεγονός ότι έχουν μαυρίσει οι ακτές της Σαλαμίνας, του Πειραιά και της νότιας Αττικής.

Ο Κουρουμπλής παραδέχθηκε ότι μέχρι και το απόγευμα που δόθηκε η συνέντευξη, δεν είχε ξεκινήσει η απάντληση του πετρελαίου από το ναυάγιο, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ν. Σαντορινιός, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δήλωσε ότι η απάντληση θα ξεκινήσει «από λεπτό σε λεπτό»!

Αποθρασυμμένος από τη στάση της κυβέρνησης και την κάλυψη που της παρέχει, ο ιδιοκτήτης της «Αγία Ζώνη ΙΙ Ναυτική Εταιρεία» χθες άφησε να εννοηθεί πως ναι μεν προκλήθηκε περιβαλλοντική ζημιά από το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο αλλά την επιβάρυνε και η διαρροή από άλλο καράβι (σ.σ. εννοώντας το «Blue Star Patmos») που πέρασε ρυμουλκούμενο την ίδια μέρα από το σημείο.
Oμως το δεξαμενόπλοιο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» το οποίο προκάλεσε την τεράστια ρύπανση στον Σαρωνικό κυκλοφορούσε με παρατάσεις όπως αποδεικνύεται από έγγραφο του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων του Υπουργείου Ναυτιλίας. Το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του πλοίου είχε λήξει στις 27 Ιούλη και είχε λάβει παράταση για δύο μήνες. Το ίδιο το υπουργείο έδωσε την παράταση.

Το πρωτόκολλο έληξε στις 27 Ιούλη του 2017, χωρίς να αναφέρεται αν είχαν αποκατασταθεί οι παρατηρήσεις αυτές και αν έχει γίνει εκ νέου επιθεώρηση ώστε να καταγραφούν τυχόν νέα προβλήματα. Ωστόσο, εκδόθηκε παράταση του πιστοποιητικού έως τις 6 Αυγούστου του 2017 και στη συνέχεια «έρχεται» νέα παράταση που έληγε στις 27 Σεπτέμβρη του 2017. Η παράταση δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί και το πλοίο ναυάγησε στις 10 Σεπτέμβρη, προκαλώντας την τεράστια ζημιά στο Σαρωνικό.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όταν η πολιτική γίνεται επάγγελμα

Επάγγελμα είναι αυτό το κάτι που σου προσφέρει τα απαραίτητα που χρειάζεσαι στην ζωή σου για τον βιοπορισμό και την καθημερινότητα αυτής..

Με αυτόν τον συλλογισμό, πως να χαρακτηρίσω τον πολιτικό εκείνον που τελείωσε την ιατρική και δεν έχει ασκήσει ποτέ του το επάγγελμα ως ιατρός;

Πως να χαρακτηρίσω τον πολιτικό εκείνον που τελείωσε την νομική, και αντί να βρίσκεται στα έδρανα των δικαστηρίων βρίσκεται στα έδρανα της βουλής;

Και αναφέρομαι φυσικά στους πολιτικούς εκείνους που συνειδητά απέχουν από τα επαγγελματικά καθήκοντα της ειδικότητάς τους, και αυτό, » λόγο των ανειλημμένων πολιτικών τους υποχρεώσεων των οποίων έχουν καλεστεί πολλάκις να βγάλουν εις πέρας»..

Με απλά λόγια θα τους χαρακτήριζα επαγγελματίες πολιτικούς, με την θέλησή τους και όχι παρά την θέλησή τους, κατά συρροή και ως είθισται με πλήρη συνείδηση. Δεν έχω άλλον τίτλο να τους δώσω τους κυρίους αυτούς παρά μόνο αυτόν του επαγγελματία πολιτικού, διότι ο τίτλος του πολιτικού τους εξιτάρει, καθώς επίσης και το κύρος, το χρήμα, η αποδοχή του κόσμου και άλλα πολλά κοσμικά που είναι στα θέλω τους..

Επαγγελματίες πολιτικοί είναι η κατηγορία εκείνη των ανθρώπων οι οποίοι «δεν μπορούν χωρίς καρέκλα», είναι εκείνοι που θα κάνουν τα πάντα για να είναι στο προσκήνιο, στο γυαλί, στην επικαιρότητα και στην καθημερινότητά μας γενικότερα.

Αυτό το λειτούργημα όπως θέλουν να λένε την ενασχόλησή τους με την πολιτική δεν μπόρεσα ποτέ να το καταλάβω, και πως να το καταλάβω άλλωστε όταν το λειτούργημα αυτό τους αποφέρει περί τα 7000 με 8000 ευρώ μηνιαίες αποδοχές.

Λειτούργημα για μένα είναι η αμισθί προσφορά και όχι η υψηλά και μετά προνομίων αμειβόμενη εργασία.

Πολιτική είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας κάποιων ανθρώπων για την επίτευξη στόχων που καλούνται να φέρουν εις πέρας, πάντα για το καλό των πολιτών και της κοινωνίας , και κατ’ επέκταση με τις επιλογές τους να προδιαγράφουν την ομαλή λειτουργία του Κράτους του οποίου διαμένουν ..

Πολιτική φίλοι μου δεν είναι τα γυαλιστερά κοστούμια και οι μεταξωτές γραβάτες, πολιτική είναι ή θα πρέπει να είναι ο ζήλος εκείνος της προσφοράς για το ότι καλύτερο των συνανθρώπων μας που έχουν την ανάγκη μας και όχι αυτών που έχουμε εμείς την ανάγκη ως πολιτικοί για την επανεκλογή μας .

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω, και θα ήθελα να αναφερθώ εδώ και στην μερίδα των πολιτικών εκείνων που πραγματικά με ανιδιοτέλεια και ήθος, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση επιτελούν έργο θεάρεστο, και καταθέτουν ψυχή και σώμα για τον λαό του οποίου ορκίστηκαν να υπηρετούν. Όταν αυτοί οι πολιτικοί από μειοψηφία γίνουν η πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, ίσως τότε δούμε και τον ήλιο να ανατέλλει με τα χρώματα της αισιοδοξίας, της αισιοδοξίας που την έχουμε τόσο ανάγκη…!

Κλείνοντας τον συλλογισμό μου θα ήθελα να σας πω πως, και οι πολιτικοί είναι άνθρωποι σαν και εμάς στα πρώτα τους βήματα τουλάχιστον όταν πρώτο εκλέγονται και είναι νεοεισερχόμενοι στην πολιτική, απλά η πορεία τους στην πολιτική και τα πολλαπλά τους προνόμια ίσως να είναι αυτά που τους κάνουν πολλές φορές αδίστακτους και επικίνδυνους.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤτΕ..50 ΔΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Στο πειραματόζωο που λέγεται Ελλάδα όπου οι διεθνείς τραπεζίτες εφαρμόζουν το απόλυτο πείραμα δίχως κανείς να έχει αντιληφθεί το περιεχόμενο και την δόση του φαρμάκου που μας δίνουν ακόμη και όταν οι ίδιοι οι πειραματιστές μας τα δείχνουν θα έχει ως μοιραία κατάληξη το αποτέλεσμα που αυτοί επιδιώκουν..

Κανείς σε αυτή την χώρα δεν έχει καταλάβει το τεράστιο έγκλημα που εκτελείτε με τις ευλογίες και τις εντολές του κεντρικού τραπεζίτη και δεν είναι άλλο από την παραβίαση του καταστατικού της κεντρικής τράπεζας και η αναστολή δημιουργίας χρήματος.

Ολοι αυτοί που σήμερα δηλώνουν υπερασπιστές της παραμονής της χώρας στο ευρώ επιτέλους ας ψάξουν και ας βρουν εάν αυτό το νόμισμα λειτουργεί σύμφωνα με τους ίδιους τους κανόνες που ορίσανε οι κεντρικοί τραπεζίτες το 1945 και με την συμφωνία του bretton woods.

Σήμερα η τράπεζα της Ελλάδος δημοσίευσε την 200σελιδη έκθεση οικονομικής συγκυρίας της Ελληνικής οικονομίας όπου στα νομισματικά μεγέθη αποκαλύπτει το μέγεθος του Εγκλήματος που κάνουν οι κεντρικές τράπεζες τουλάχιστον από το 2012 έως και σήμερα σύμφωνα πάντα με αυτόν τον πίνακα όπου η συνολική πιστωτική επέκταση του τραπεζικού συστήματος βαίνει μειούμενο κατά 50 δις ένα μέγεθος τεράστιο δεδομένου της οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η χώρα.

Η αναστολή νέων χορηγιών με την ταυτόχρονη αφαίρεση χρήματος δια των τόκων αλλά και της φορολογίας οδηγεί στην αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των οφειλών του δημοσίου με αποτέλεσμα να προβούν σε τεράστιες κατασχέσεις εις βάρος του λαού..

Το υποτιθέμενο παραμύθι περί των ανακεφαλαιοποιήσων από το 2008 προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η Ελληνική οικονομία καταρρίπτεται με τον πιο επίσημο τρόπο δια της εκθέσεως της τραπέζης της Ελλάδος


Δείτε και τον αποκαλυπτικό πίνακαπηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ανησυχία ασφαλείας που «συνοδεύει» το iPhone XΔεν έχουν περάσει ούτε δύο 24ωρα από τη στιγμή που Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία του iPhone X, της νέας «ναυαρχίδας» της στο χώρο των φορητών συσκευών και ήδη ειδικοί της ασφάλειας στο χώρο της τεχνολογίας, αλλά και ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα εκφράζουν το φόβο ότι οι διωκτικές αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μια ιδιότητα του νέου τηλεφώνου για να αποκτούν πρόσβαση σε συσκευές υπόπτων ή κρατουμένων.

Η ιδιότητα αυτή ονομάζεται Face ID και είναι ο αντικαταστάτης του ξεκλεδώματος της συσκευής με δακτυλικό αποτύπωμα (γνωστό ως Touch ID). Πλέον το iPhone X θα ξεκλειδώνει σαρώνοντας το πρόσωπο του ιδιοκτήτη του και αναγνωρίζοντάς το, μέσω κάμερας και υπέρυθρων ακτινών. Μάλιστα, το Face ID θα μαθαίνει κάθε φορά που χρησιμοποιείται και νέα χαρακτηριστικά του προσώπου του κατόχου της συσκευής και θα τον αναγνωρίζει ακόμα κι αν φορά γυαλία ή αφήσει γένια.

Η Apple διαβεβαιώνει ότι το Face ID δεν θα μπορεί να ξεγελαστεί εύκολα, όπως, πχ, με μια φωτογραφία του κατόχου της συσκευής, ωστόσο, όπως σημειώνει το Forbes, ένας αστυνομικός θα μπορεί σχετικά εύκολα να ξεκλειδώσει το iPhone X ενός υπόπτου, απλώς κρατώντας τη συσκευή μπροστά στο πρόσωπό του. Υπενθυμίζεται ότι η Apple δεν είχε βοηθήσει το FBI να ξεκλειδώσει συσκευή που κλείδωνε με δακτυλικό αποτύπωμα, παρά την πίεση που είχε δεχθεί.

Από την άλλη, πάντως, ειδικοί ασφαλείας επισημαίνουν ότι για να μπουν οι διωκτικές αρχές στο «εσωτερικό» ενός iPhone X θα πρέπει να ξεπεράσουν και τα εμπόδια που θέτει το λειτουργικό σύστημα, το iOS 11, το οποίο προαπαιτεί κώδικες για να συνδεθεί η συσκευή με έναν υπολογιστή. Πάντως, ακόμα κι έτσι, η ανησυχία για κατάχρηση αυτής της ιδιότητας του iPhone X από τις διωκτικές αρχές παραμένει. Να δούμε αν η Apple την διαλύσει...πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θεσσαλονίκη: Βούτηξαν 2 εκατομμύρια ευρώ για έργα «φαντάσματα»

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται τρία άτομα, κατηγορούμενα για έργα «φαντάσματα» της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), τη χρονική περίοδο 2005/06, που ζημίωσαν την Εταιρεία με ποσό που προσεγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για τον τότε διευθυντή του Δικτύου Ύδρευσης της ΕΥΑΘ, τον επιβλέποντα μηχανικό της Εταιρείας και τον ανάδοχο εργολάβο των έργων. Οι υποτιθέμενες εργασίες αφορούσαν την αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΑΘ λόγω διαρροών. Από την επιτόπια αυτοψία που διηνήργησαν πραγματογνώμονες διαπιστώθηκε ότι οι περισσότερες από τις αναφερόμενες βλάβες του δικτύου προσδιορίστηκαν σε σημεία εκτός οδοστρώματος, όπως σε κτίρια, πάρκα, ιδιόκτητα οικόπεδα κ.ά.
Υιοθετώντας τα πορίσματα των πραγματογνώμων, σύμφωνα με τα οποία τα έργα ουδέποτε εκτελέστηκαν και οι αντίστοιχες εντολές εκτέλεσης δόθηκαν και εγκρίθηκαν παρά το γεγονός ότι ήταν εικονικές, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε, παραπέμπει σε δίκη τους τρεις κατηγορούμενους -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της απιστίας και της άμεσης συνδρομής σε αυτήν την πράξη.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα 7 σημεία της συμφωνίας Τσίπρα-Τζεντιλόνι

Ταύτιση απόψεων στο σύνολο των θεμάτων της ατζέντας που ανέπτυξαν κατέληξαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ιταλός ομόλογος του Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Ελλάδας Ιταλίας, που διεξάγεται στην Κέρκυρα.
Συγκεκριμένα η συμφωνία των δυο πρωθυπουργών περιλαμβάνει εφτά σημεία:
1. Επενδύσεις: Ο Ιταλός πρωθυπουργός, όπως διεφάνη και στην ομιλία του, διαπιστώνει αλλαγή στο οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα και τονίζει πως τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για επενδύσεις.
2. Για τη νέα αρχιτεκτονική στην ευρωζώνη και το παράθυρο ευκαιρίας που ανοίγει συμφωνήθηκαν:
- Υπουργός οικονομικών
- Κοινός προϋπολογισμός
- Ενίσχυση του ρόλου του Ευρωκοινοβουλίου
- Σχέδιο ανάπτυξης.
3. Η αναζωογόνηση της ενταξιακής πορείας των Βαλκανίων
4. Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία, αλλά στήριξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γείτονος χώρας.
5. Στήριξη της Συνόδου των χωρών του Νότου
6. Πολλαπλές πηγές και διόδους των ενεργειακών αγωγών χωρίς αποκλεισμούς. Χωρίς να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά στην ενέργεια μεταξύ των χωρών του Βορρά και του Νότου.
7. Αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου, στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης και όχι μόνο στην αναθεώρηση της συνθήκης Σένγκεν.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ΔΝΤ επιμένει: Νέα μέτρα αν «αλλάξουν οι συνθήκες»

Τις... διαθέσεις του ΔΝΤ εν όψει της γ' αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος έκανε γνωστές ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, στην καθιερωμένη ενημέρωση προς τους αρμόδιους συντάκτες και αυτές κάθε άλλο παρά... καθησυχαστικές είναι.
 
Συγκεκριμένα, ο Ράις άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να ζητήσε τη λήψη νέων μέτρων, «καθώς οι συνθήκες μπορούν να αλλάξουν», αλλά και πρόσθετων παρεμβάσεων για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών, συνδέοντας, μάλιστα, το ζήτημα των τραπεζών με το αίτημα του Ταμείου για νέα αξιολόγηση ποιότητας παγίων, μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη επικαιροποίηση του μνημονίου του, η οποία έχει οριστεί για τις 15 Φεβρουαρίου. 
 
Ο Ράις ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το πρόγραμμα είναι ένα εξελισσόμενο ζήτημα και κάποιες φορές μπορεί να υπάρξει επικαιροποίηση, διότι οι συνθήκες μπορούν να αλλάξουν, είναι συνηθισμένη διαδικασία», αν και επιχείρησε να απαλύνει τις εντυπώσεις συμπληρώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή δεν συζητούνται νέα συγκεκριμένα μέτρα».
 
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι «οι παράμετροι, οι δεσμεύσεις και οι στόχοι του προγράμματος είναι σαφείς, η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να επιτύχει αυτούς τους στόχους, αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε την υλοποίηση των μέτρων που είναι σε εξέλιξη» και ενημέρωσε ότι τα κλιμάκια των Θεσμών βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, προσθέτοντας σύντομα αναμένεται να φθάνει και η επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου.
 
Ο κ. Ράις άφησε «ανοιχτό» και το χρόνο επίσκεψης στην Αθήνα της γενικής διευθύντριας του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ έσπευσε να σημειώσει ότι το ΔΝΤ προτίθεται να συνεργαστεί στενά με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αν και επανέφερε στο προσκήνιο τις απαιτήσεις του Ταμείου για σαφείς διαβεβαιώσεις από την πλευρά των Ευρωπαίων εταίρων ως προς την ελάφρυνση του χρέους.
 
Επανέλαβε δε την θέση του ΔΝΤ όπως αυτή είχε διατυπωθεί στην Έκθεση που δημοσιεύτηκε στα μέσα Ιουλίου. Σύμφωνα με αυτή το ΔΝΤ εκτιμά ότι απαιτείται τόσο έλεγχος του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών όσο και η διενέργεια stress tests (τεστ ανοχής) προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι ελληνικές τράπεζες θα διαθέτουν επαρκές κεφαλαιακό απόθεμα μετά την λήξη του προγράμματος.
 
Σε κάθε περίπτωση διευκρίνισε ότι το λεγόμενο AQR κρίνεται σημαντικό για την διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει ότι καθοριστικό για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα αποτελεί η σημαντική ελάφρυνση του χρέους.
 
Απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε αναφορικά με το ρόλο του ΔΝΤ τόσο από το Γάλλο Πρόεδρο Εμ. Μακρόν όσο και από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ο κ. Ράις υπενθύμισε ότι το Ταμείο μετέχει στο πρόγραμμα κατόπιν αιτήματος που έχει υποβάλλει η ελληνική κυβέρνηση και οι ελληνικές αρχές με τις οποίες βρίσκεται σε συνεργασία.
 
Υπογράμμισε ότι το Ταμείο έχει εργαστεί όλα αυτά τα χρόνια με «σοβαρότητα και αφοσίωση» για την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος και συμπλήρωσε ότι το ΔΝΤ δεν απαιτεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα πλην εκείνων που έχουν συμφωνηθεί. 
 πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/capital.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πέντε αμείλικτα ερωτήματα για το έγκλημα στον Σαρωνικό

Την ώρα που η Αττική μετράει ακόμη τις πληγές της από το αποτρόπαιο έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Αργοσαρωνικό, το «Π» θέτει έξι αμείλικτα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι αρμόδιοι φορείς.
Πρώτον: Πως είναι δυνατόν, ένα πλοίο να βουλιάζει εν όρμω, τη στιγμή που έχουν βάρδια δυο έμπειροι ναυτικοί από το πλήρωμα του; Και ύστερα από λίγο να ναυαγεί μέσα σε ελάχιστο χρόνο, στα νερά του Σαρωνικού;
Δεύτερον: Μετά το ατύχημα έγινε ή όχι ακινητοποίηση και έλεγχος των άλλων πλοίων της εταιρίας για να διαπιστωθεί, εάν είναι αξιόπλοα; Διαπιστώθηκε εάν έχουν χαρτιά από εμπειρογνώμονα; Κάτι που το πλοίο Αγία Ζώνη ΙΙ δεν είχε.
Τρίτον: Πως είναι δυνατόν, πλοία 45 χρόνων, τα οποία λόγω του φορτίου που μεταφέρουν χαρακτηρίζονται «αυξημένου ρίσκου», να επιτρέπεται να πλέουν ακόμη στον Αργοσαρωνικό; Τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει ένα τέτοιο πλοίο είναι ή όχι παρωχημένα;
Τέταρτον: Στην προσπάθεια απορρύπανσης ή περιορισμού της, είχε την αποκλειστική ευθύνη το λιμενικό ή είχε αναθέσει σε ιδιωτική εταιρία το έργο; Υπήρχε σύμβαση από πριν ή ανατέθηκε εκ των υστέρων;

Πέμπτον: Σήμερα, διανύουμε την πέμπτη ημέρα της καταστροφής, και δεν έχει υπάρξει αυτεπάγγελτη δίωξη. Γιατί; 


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Anonymous: Ένα συγκλονιστικό μήνυμα για την Αμερική – τι πραγματικά συμβαίνει με τη Βόρεια Κορέα;Anonymous: Ένα συγκλονιστικό μήνυμα για την Αμερική – τι πραγματικά συμβαίνει με τη Βόρεια Κορέα;

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παγκόσμιο σκοτάδι: Θα ελέγχουν ακόμα και αυτό! Η τεχνητή νοημοσύνη ξέφυγε!

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Εσείς τι λέτε; Η Τεχνητή νοημοσύνη, artificial intelligence (AI), άραγε αξίζει τον κόπο; αξίζει να τον εμπιστευτούμε ή πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτήν την τεχνολογία;

Σίγουρα η τεχνολογική πρόοδος είναι κάτι το καλό, αρκεί να μην χρησιμοποιείται για τους λάθους σκοπούς, πόσο μάλλον για έλεγχο ακόμα και των σεξουαλικών μας προτιμήσεων.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αναφέρει πως όποιος ελέγχει την τεχνητή νοημοσύνη θα ελέγξει τον κόμσο, ενώ ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk, τονίζει πως η τεχνητή νοημοσύνη θα προκαλέσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Το Associated Press σε ρεπορτάζ του, τονίζει, μέσω συνεντεύξεων, πως τα ρομπότ παίρνουν σιγά-σιγά όλες τις κύριες δουλειές, από την κατασκευή αυτοκινήτων μέχρι το μαγείρεμα, με τους ανθρώπους (αρχικά) να μεταφέρονται σε άλλους τομείς εργασίας! Μάλιστα επιδιώκεται να φορολογηθούν και αυτά!
Στην Κίνα, στην εκδήλωση «Global Innovator Conference 2017» που έλαβε χώρα στο Shenzhen, στην επαρχία Guangdong στα νότια της χώρας, τα ρομπότ υποσχέθηκαν πως ακόμα κι αναλάβουν σημαντικές δουλειές, θα υπηρετούν τους ανθρώπους και δεν θα τους αντικαταστήσουν!
Στην ουσία μηχανές προγραμματίζονται να πουν κάποια πράγματα, ώστε να μας καθησυχάσουν σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία αναπτύσσεται συνεχώς και σπεύδει να αναλάβει ακόμα και διοικητικές θέσεις στα κράτη του πλανήτη.

Ο Forrester προβλέπει ότι οι επενδύσεις σε τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα αυξηθούν κατά 300% εκατό το 2017 και μια πρόσφατη μελέτη από την Αφηγηματική Επιστήμη διαπίστωσε ότι το 68% των επιχειρήσεων θα χρησιμοποιούν τεχνολογία AI μέχρι το 2018, την ώρα που οι προγραμματιστές λογισμικών προγραμμάτων φοβούνται πως η τεχνητή νοημοσύνη θα τους αντικαταστήσει πλήρως.

Με άλλα λόγια η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει συνεχώς αυξημένες αρμοδιότητες και σε λίγο καιρό, το παγκόσμιο κράτος δεν θα έχει ανάγκη την εργασία των ανθρώπων, όπως δεν έχει ανάγκη τώρα τα λεφτά τους, καθώς οι φόροι λειτουργούν απλά για να στερηθούν οι πολίτες τα προς το ζην και όλα να τα αναλάβει μια παγκόσμια κυβέρνηση με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε κάθε άνθρωπο.

Αμέτοχοι και δίχως ουσιαστικό νόημα ύπαρξης οι πολίτες θα πηγαινοέρχονται στις πόλεις-γκέτο, με την τεχνητή νοημοσύνη να ελέγχει ακόμα και τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις!πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!