EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017

Χρωστάει ο εργοδότης; Ανασφάλιστος ο εργαζόμενος

Αν μια επιχείρηση χρωστάει χρήματα  στο Δημόσιο,  τότε ο  Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)  δεν παραλαμβάνει τις Αναλυτικές  Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) ασφάλισης των υπαλλήλων ή εργατών της, αφήνοντάς τους ανασφάλιστους. 
Την εξωφρενική αυτή πρακτική προσπαθούν ν΄ ανατρέψουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων (υπάγονται στην υπουργό Εργασίας - Ασφαλίσεων κ. Αχτσιόγλου), που έχουν καταλάβει το πρόβλημα και το αδιέξοδο που δημιουργείται, τόσο για το Δημόσιο (που χάνει χρήματα), όσο και για τους ασφαλισμένους (που χάνουν σε περίθαλψη και συντάξιμο χρόνο). 
Όπως γράφει λεπτομερέστατα «Το Βήμα»:
«1. Από το τέλος του 2016, ένα πλήθος επιχειρήσεων δεν μπορούν να υποβάλλουν Αναλυτικές  Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) και να ασφαλίσουν τους εργαζόμενους που απασχολούν καταβάλλοντας τις σχετικές εισφορές, αν δεν έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις παλαιές οφειλές τους.
Με δεδομένο πως οι παλαιές υποχρεώσεις συνήθως αφορούν μεγάλα ποσά και η ρύθμιση που μπορεί να κάνουν είναι για 12 δόσεις, πρακτικά δεν μπορούν να κάνουν ρύθμιση. Σαν αποτέλεσμα δεν καταθέτουν καθόλου ΑΠΔ και δεν ασφαλίζουν το προσωπικό τους. Λογίζουν στα βιβλία τους την υποχρέωση στον ΕΦΚΑ, κάποιοι στέλνουν τις ΑΠΔ με κλητήρα, αλλά οι εργαζόμενοι δεν είναι ασφαλισμένοι, ούτε για σύνταξη και κυρίως ούτε για υγεία, ενώ ο ΕΦΚΑ δεν γνωρίζει τις απαιτήσεις του από αυτές τις επιχειρήσεις, για το διάστημα που δεν κάνει δεκτές τις ΑΠΔ.
Σε πολλές εταιρίες έχει προταθεί από στελέχη του ΕΦΚΑ να ενταχθούν στη διαδικασία του «εξωδικαστικού συμβιβασμού» προκειμένου να ρυθμίσουν τις παλαιές οφειλές τους σε 120 δόσεις. Δεν φαίνεται όμως να αποδίδει στην πράξη αυτή η επιλογή, ούτε για τον ΕΦΚΑ ούτε για τις επιχειρήσεις.
Οι ανασφάλιστοι για υγεία εργαζόμενοι είναι σε αναταραχή και πιέζουν δικαιολογημένα τις επιχειρήσεις.
Ορισμένες επιχειρήσεις έχουν καταφύγει σε ιδιωτικές ασφαλίσεις υγείας ή καλύπτουν αυτές τα έξοδα περίθαλψης.
2. Το ζήτημα προκλήθηκε κατά την εφαρμογή δύο νόμων (3846/12 και 4075/12). Το πρόβλημα όμως ανέκυψε στην πράξη στο χειμώνα του 2016.
Με το άρθρο 17 του Ν. 3846/12, τροποποιήθηκε η παρ. 7 του Ν. 2972/2001. Συνοπτικά, θεσμοθετούσε τη μη δυνατότητα καταχώρισης ΑΠΔ στο πληροφοριακό σύστημα, αν υπήρχαν καθυστερημένες μη ρυθμισμένες οφειλές. Έδινε τη δυνατότητα να κατατεθούν οι ΑΠΔ στο υποκατάστημα του ΙΚΑ με την προσκόμιση μίας σειράς εγγράφων. Το σημαντικό ήταν ότι ζητούσε μεταξύ των άλλων ο εργοδότης να προσκομίσει εγγυητική επιστολή για το σύνολο των καθυστερημένων οφειλών ώστε να γίνει δεκτή η ΑΠΔ. Επομένως καταρχήν το πρόβλημα δημιουργήθηκε από αυτήν τη ρύθμιση.
Η διάταξη χρησιμοποιήθηκε σαν μοχλός πίεσης, για να εισπραχθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε μεγάλο μέρος. Στην πράξη όμως δεν εφαρμόστηκε. Έτσι συνεχίστηκε η καταχώριση ΑΠΔ στο πληροφοριακό σύστημα και για αυτούς που είχαν καθυστερημένες οφειλές.
Με τα άρθρα 17 και 18 του νόμου 4075/12, συνοπτικά, ορίστηκε ότι η «ασφαλιστική ιστορία» του ασφαλισμένου, δηλαδή η «καρτέλα» με τις ασφαλιστικές εισφορές που τον αφορούν, ενημερώνεται όχι με την κατάθεση μίας ΑΠΔ, αλλά με την εξόφλησή της ή εναλλακτικά αν δεν εξοφληθεί, με την έκδοση από το ΙΚΑ «Πράξης Επιβολής Εισφορών». Αυτή η ρύθμιση εφαρμόστηκε στην πράξη.
Το Δεκέμβριο του 2013, εκδίδεται εγκύκλιος από τη διοίκηση του ΙΚΑ, η οποία αναφέρεται στην εφαρμογή του αρ. 17 του Ν. 3846/12. Με βάση την εγκύκλιο (Ε40/661/12.11.2013), ορίζεται πως όσοι έχουν καθυστερημένες μη ρυθμισμένες οφειλές, δεν μπορούν να καταχωρούν ΑΠΔ στο πληροφοριακό σύστημα, αλλά πρέπει να τις υποβάλλουν στο υποκατάστημα του ΙΚΑ. Δηλαδή τους υποβάλλει σε κάποια ταλαιπωρία, αλλά δεν αναφέρεται ούτε στο ζήτημα της Εγγυητικής Επιστολής του νόμου και οι ΑΠΔ γίνονται δεκτές.
Εκδίδεται και άλλη μία εγκύκλιος Ε40/793/23.12.2013 που απλά δίνει μία χρονική παράταση. Τέλος στο 2015 εκδίδεται η εγκύκλιος Ε40/28.21.1.2015, που επιτρέπει σε όσους δεν είχαν κάνει καταχωρήσεις στο πληροφοριακό σύστημα, να τις κάνουν, προκειμένου να εντάξουν τις οφειλές τους σε ρύθμιση για τις 100 δόσεις τότε. Στην πράξη, μετά και την παροχή δυνατότητας καταχώρισης των ΑΠΔ στο πληροφοριακό σύστημα του 2015, οι εργοδότες υπέβαλλαν τις ΑΠΔ σε υποκατάστημα του ΙΚΑ, ακόμη και αν είχαν «χάσει» τις ρυθμίσεις ή για άλλους λόγους είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Το Νοέμβριο του 2016, το ΚΕΑΟ με έγγραφο του αναφέρει πως για να ενεργοποιηθεί ξανά η πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα πρέπει να προσκομιστούν οικονομικά στοιχεία και επιπλέον να ρυθμιστούν οι καθυστερημένες οφειλές. Η επιχείρηση προσκόμισε τα στοιχεία, αλλά έκτοτε δεν κατέθεσε, αφού δεν γίνονταν δεκτή, καμία ΑΠΔ. Οι περισσότερες επιχειρήσεις και είναι πλήθος, έκαναν το ίδιο.
Μέσα σ΄αυτή την τρέλα της γραφειοκρατίας το συμπέρασμα είναι ότι απλά στο τέλος του 2016, τα στελέχη του ΚΕΑΟ αποφάσισαν απλά να εφαρμόσουν το νόμο (Ν. 3846/12), χωρίς να εκδώσουν εγκύκλιο για το κοινό και χωρίς να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι όλες αυτές οι επιχειρήσεις σταμάτησαν να καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές και οι εργαζόμενοι ήταν ανασφάλιστοι.
Πλέον όμως στελέχη των ταμείων κατανόησαν ότι δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα. Δεν εισπράττουν χρήματα που θα μπορούσαν να εισπράξουν και δεν γνωρίζουν τι τους χρωστάνε αυτές οι επιχειρήσεις.

Και γι΄ αυτό εισηγούνται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου να τροποποιήσει το άρθρο 17 του Ν. 3846/12 έτσι ώστε μέχρι να ρυθμιστούν οι παλιές οφειλές να εισπράττονται οι νέες».


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποια κοινωνικά επιδόματα κόβονται

135 διαφορετικά επιδόματα πρόκειται να κοπούν ή να μειωθούν ενόψει της ολοκλήρωσης της Γ’ αξιολόγησης.

Λεπτομερέστερα, .σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» σήμερα Σάββατο, "οι αλλαγές έχουν ήδη συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, με στόχο να εξοικονομηθούν 240 εκατ. ευρώ σε μόνιμη βάση, από το 2018 και μετά. Ο προϋπολογισμός τους φτάνει σήμερα τα 1,7 δισ. ευρώ.

Αλλαγές δρομολογούνται στα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων που χορηγεί ο ΟΓΑ σε περισσότερους από 800.000 δικαιούχους, αλλά και στα επιδόματα αναπηρίας που καταβάλλονται όχι από τα Ταμεία, αλλά από τις διάσπαρτες υπηρεσίες πρόνοιας δήμων και περιφερειών (και που με το νέο νόμο 4488/2017 περνούν και αυτά στη δικαιοδοσία του ΟΓΑ από το 2018), σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε με το τρίτο Μνημόνιο να αλλάξει τους όρους χορήγησής τους και να εξοικονομήσει περί τα 240 εκατ. ευρώ και οι δανειστές θα υποδείξουν τι θα αλλάξει, με οδηγό τη δεύτερη και οριστική έκθεση που θα πάρει το υπουργείο Εργασίας από τα κλιμάκια της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σε ό,τι αφορά τα επιδόματα τέκνων, εξετάζεται- σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της πρώτης έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας- η ενοποίηση του ειδικού ετήσιου επιδόματος ύψους 500 ευρώ ανά τέκνο που παίρνουν τρίτεκνοι και πολύτεκνοι σε ένα ενιαίο επίδομα με χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια.

Τρία σενάρια εξετάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας. Να πέσουν τα εισοδηματικά όρια και μαζί να μειωθούν τα ποσά επιδόματος που θα λαμβάνουν όσοι έχουν τρία και άνω παιδιά, να μειωθούν τα εισοδηματικά όρια, χωρίς να αλλάξουν τα ποσά ή να μειωθούν πολύ τα όρια εισοδήματος- σχεδόν στο μισό από σήμερα- ώστε αυτά πομυ θα χάσουν οι σημερινοί δικαιούχοι να διοχετευτούν σε οικογένειες με ένα και δύο παιδιά.

Το τρίτο σενάριο είναι το βασικό που προτείνει η Παγκόσμια Τράπεζα και είναι πιο κοντά στις κυβερνητικές επιδιώξεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Επιπλέον, η κυβέρνηση θα περικόψει κατά 50% την ετήσια δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης, σύμφωνα με δέσμευση που ανέλαβε με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που υπέγραψε τον περασμένο Ιούνιο. Στο πλαίσιο αυτό θα προχωρήσει από τον φετινό Οκτώβριο στον επανασχεδιασμό του καθεστώτος χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, με τη θέσπιση πιο αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ή και με την επιβολή μειώσεων στο ύψος του επιδόματος ανά λίτρο αγοραζόμενου πετρελαίου θέρμανσης. Το αποτέλεσμα θα είναι το επίδομα αυτό να το λαμβάνουν πολύ λιγότερα νοικοκυριά ενδεχομένως δε και σε χαμηλότερο ύψος. Η περικοπή του επιδόματος θα ισχύσει από την επόμενη περίοδο καταβολής που ξεκινά θεωρητικά από τις 15 Οκτωβρίου 2017 αλλά πρακτικά από το τέλος Δεκεμβρίου 2017 ή τις αρχές Ιανουαρίου 2018 και λήγει στις 30 Απριλίου 2018".πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πελοπόννησος: Επιχειρήσεις – «σκούπα» με 112 συλλήψεις

112 συλλήψεις έκανε η ΕΛΑΣ μετά από ελεγκτικές επιχειρήσεις – «σκούπα» στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

Λεπτομερέστερα, οι έλεγχοι έγιναν στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, σε διάστημα που δεν ανακοινώθηκε. Συνελήφθησαν, μεταξύ άλλων:

  • 7 φυγόποινοι
  • 5  για υποθέσεις ναρκωτικών
  • 10  για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας
  • 2  για λοιπές κλοπές
  • 1 για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων 
  • 1 με ανεκτέλεστο ένταλμα για σωματεμπορία
  • 32 για σοβαρές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ. Είχαν προηγηθεί έλεγχοι σε  683 αυτοκίνητα και καταγραφεί 348 παραβάσεις).


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί ο Σόϊμπλε επέμενε και επιμένει στο Grexit ;

Ο «κακός» Σόϊμπλε είναι πλέον γνωστό ότι, υποστήριξε και υποστηρίζει το φιλικό Grexit αρχικά με διπλό νόμισμα, τη συνύπαρξη δηλ. ευρώ και δραχμής για ένα ορισμένο διάστημα και αργότερα έκδοση της δραχμής με υποτίμησή της κατά 25% ( 1 δραχμή = 0,75 ευρώ). Για να υποστηριχθεί η μη περαιτέρω υποτίμηση της, ο ίδιος πρότεινε να δοθούν στην Ελλάδα αρχικά 25 δις ευρώ και σε δεύτερη φάση άλλα 25 δις, συνολικά δηλ. 50 δις. Επίσης ανέφερε τη δυνατότητα για κούρεμα και αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ παλαιότερο ο ίδιος «κακός» Σόϊμπλε είχε αφήσει ανοιχτό και το ενδεχόμενο πληρωμής πολεμικών αποζημιώσεων.

Η συνολική αυτή πρόταση αυτή έγινε στον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος δεν τη συζήτησε ή την ειρωνεύτηκε. Για τον ίδιο σκοπό, είχε επισκεφτεί πριν από το δημοψήφισμα την Αθήνα το καλοκαίρι του 2015, ο συνεργάτης του Σόϊμπλε διαπρεπής οικονομολόγος Τόμας Μάγερ, ο οποίος αναφέρθηκε πιο αναλυτικά στην πρόταση του φιλικού Grexit σε συνεντεύξεις του που πέρασαν μάλλον απαρατήρητες. Προφανώς για τον ίδιο σκοπό, συναντήθηκε και με τον Αλέξη Τσίπρα.

Όμως, ο Πρωθυπουργός αντί να αρπαχτεί απ’ αυτή την πρόταση και να διαπραγματευτεί για τη βελτίωσή της, προτίμησε ένα τρίτο μνημόνιο-ταφόπλακα για τη χώρα, τρισχειρότερο από τα προηγούμενο. Και ακολούθησαν ακόμα χειρότερα μνημόνια που επιφέρουν καταστροφικές ρυθμίσεις για την ελληνική οικονομία και ξεπουλούν τα «ασημικά» της χώρας. Το ερώτημα είναι γιατί; Γιατί αυτή η επιμονή στον ψυχωτικό ευρωμαζοχισμό της καταστροφής;

Μια πρώτη απάντηση στο ερώτημα είναι ότι, για να προτείνει κάτι ο Σόϊμπλε δεν μπορεί παρά να είναι βλαπτικό για τη χώρα μας, με δεδομένη την όλη πολιτεία και τη στάση του ανδρός. Γεγονός είναι ότι, ο Γερμανός Λύκος κάθε άλλο παρά ενδιαφέρεται για την Ελλάδα. Το κύριο μέλημά του είναι η δημιουργία μιας ισχυρής ευρωγερμανικής ζώνης με αυστηρούς κανόνες και υπερτιμημένο νόμισμα, ώστε να υπάρξει η απόλυτη κυριαρχία του Βερολίνου.

Στα σχέδιά του αυτά, δε χωράει σήμερα η Ελλάδα. Αν ανατρέψει τους αυστηρούς κανόνες της γερμανικής ευρωζώνης για την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να κάνει το ίδιο για την Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και την ίδια τη Γαλλία. Η Γαλλία του ελάχιστου Φρανσουά Ολάντ και τώρα του μικρού Μακρόν, μια σκιά των Ντε Γκώλ, Ντελόρ, Μιτεράν, Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν, προσπαθεί να αποτρέψει το γερμανικό σχέδιο επιδιώκοντας τη χαλάρωση της ευρωζώνης. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιεί ως Δούρειο Ίππο την Ελλάδα, η παραμονή της οποίας στο ευρώ εξυπηρετεί τα δικά της σχέδια. Στο πλευρό της Γαλλίας συντάσσονταν οι ΗΠΑ των Ομπάμα –Κλίντον , οι οποίες ανησυχούν για την ανεξέλεγκτη ισχυροποίηση της Γερμανίας. Και το μάρμαρο το πληρώνουμε εμείς. Όπου μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα μυρμήγκια.

Ο Βόλφαγκ Σόϊμπλε, τονίζεται και πάλι, επιδιώκει το Grexit για τους δικούς του λόγους που κατά ιστορική συγκυρία μας ευνοούν. Εδώ και καιρό έχει καταρτίσει ένα από τα πολλά Plan B, το οποίο, κακώς το απέρριψε ο Αλέξης Τσίπρας με προτροπή και του Γιάνη Βαρουφάκη, κι΄ας λέει τώρα ο τελευταίος ότι θέλει. Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, εδώ που έφτασε τη χώρα η καταστροφική δημιουργική ασάφεια των Τσίπρα-Βαρουφάκη με το μακρόσυρτο διαπραγματευτικό μονόδρομο της ψυχωνευρωτικής ευρωλαγνείας, η πρόταση Σόϊμπλε, αν δεν περιέχει αστερίσκους και υποσημειώσεις, είναι λιγότερο κακή από τον τρίτο αριστερό τα μνημόνια της ταφόπλακας που υπογράφουν το ένα μετά το άλλο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την ουσιαστική συνηγορία της επίσης μνημονικής αντιπολίτευσης.

Ποιος εχέφρων και λογικός άνθρωπος μπορεί να απορρίψει την πρόταση για φιλικό προσωρινό Grexit με παραμονή και βοήθεια από την ΕΕ που ανοίγει το δρόμο για ορθοπόδηση της χώρας και να αποδεχτεί τις καταστροφικές υφεσιακές ρυθμίσεις της απέραντης φτωχοποίησης και υποτέλειας που προβλέπουν τα μνημόνια.; Γιατί άραγε τόση απέραντη, ατεκμηρίωτη, μαζοχιστική ευρωλαγνεία; Μήπως γιατί αυτό υπέδειξαν οι ΗΠΑ ;
Το προσωρινό ή μόνιμο Grexit σε διάφορες εκδοχές, δεν αποτελεί φυσικά αποκλειστική πρόταση του Λύκου του Βερολίνου. Έχουν προηγηθεί πολλές σοβαρές μελέτες και σχετικές εναλλακτικές προτάσεις από διάφορες πλευρές, όπως και από τη δική μας. Είναι τουλάχιστον στρεψόδικο το επιχείρημα ότι, δεν υπάρχει τέτοιο σοβαρό σχέδιο.

Σε περίπτωση που επιλεχθεί η στάση πληρωμών, μπορούμε να εκδώσουμε τίτλους προσωρινού ανταλλάξιμου νομίσματος για εσωτερικές αγορές που μπορούν να τονώσουν την εγχώρια παραγωγή και να μας απαλλάξουν από το εκβιαστικό στραγγάλισμα της ρευστότητας που επέβαλλαν καταχρηστικά οι δανειστές μας. Οι οποίοι κατέχουν τα κλειδιά του κουμπαρά και μας χορεύουν. Και θα μας χορεύουν και θα μας βιάζουν στο διηνεκές αν συνεχίζουμε στο δρόμο της γελοίας «επιθετικής επαιτείας», της δουλοφροσύνης και υποτέλειας.

‘Όσο για τον μπαμπούλα του επαπειλούμενου υπερπληθωρισμού, είναι τουλάχιστον αστήρικτο να πιστεύεται ότι θα εμφανιστεί ορμητικά σε μια οικονομία που μαστίζεται από αρνητικό πληθωρισμό και όπου αξιοποιείται λιγότερο από το 40-50% του παραγωγικού και εργατικού της δυναμικού. Ο πληθωρισμός θέλει πολύ φωτιά για να αναπτυχθεί όπου υπάρχει απόλυτο οικονομικό ψύχος. Και φυσικά μπορεί να τιθασευτεί με έλεγχο της κυκλοφορίας του χρήματος. Αλλά οι κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενοι δεν σκέφτονται το συμφέρον της χώρας. Απλώς εκτελούν έξωθεν εντολές. Και τα εξωνημένα ΜΜΕ τους ακολουθούν και υπερθεματίζουν στον όλεθρο της καταστροφής.

Και τελικά σχετικά με το όλα ή τίποτα που πρεσβεύουν ορισμένοι αστοίχειωτοι ψευτοδραχμηστές παλικαράδες της πεντάρας, αναρωτιόμαστε μήπως τελικά παίζουν συνειδητά το παιχνίδι του τίποτα και της αέναης καταδίκης της χώρας στη νεοταξίτικη γερμανική ευρωκατοχή.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Και φυσικά «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο»…

Του Νίκου Μπογιόπουλου 


Η Ελλάδα, η μεγαλύτερη εφοπλιστική δύναμη στον κόσμο, η χώρα με τους «οικειοθελώς» φορολογούμενους εφοπλιστές, που η διασωστική της υποδομή σε ό,τι αφορά ναυτικά ατυχήματα εκείνο που κυρίως έχει να επιδείξει είναι η αυτοθυσία, ο αλτρουισμός και η γενναιότητα των παιδιών που συμμετέχουν ως πληρώματα και ως διασώστες σε τέτοιες επιχειρήσεις, παρακολουθεί μια ακόμα καταστροφή γαρνιρισμένη με την γελοιότητα των πολιτικών προϊσταμένων.

Η καταστροφή στο Σαρωνικό έφερε ξανά στο προσκήνιο τα ήδη γνωστά: Πιστοποιητικά «αξιοπλοΐας» άνευ αξίας, σύστημα πρόληψης – αντιμετώπισης ναυτικών ατυχημάτων από ανεπαρκές έως ανύπαρκτο, πλήθος ερωτηματικών ανάμεσα στα οποία και εκείνα που εγείρονται για ενδεχόμενες «κομπίνες» και στη μέση ένα κράτος υπηρέτης των συμφερόντων του κεφαλαίου που οι ταγοί του – όταν γίνεται η… «στραβή» – πουλάνε επικοινωνιακή τρελίτσα. 

Αυτή η μαύρη εικόνα, σε μια ακτογραμμή δεκάδων χιλιομέτρων στην Αττική, γίνεται ακόμα πιο «μαύρη»αν σκεφτεί κανείς ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που στις θάλασσές της εκατομμύρια άνθρωποι διακινούνται κάθε χρόνο. Που εκατοντάδες δεξαμενόπλοια με φορτία – βόμβα πηγαινοέρχονται στα λιμάνια της. Βέβαια κι αυτοί οι κυβερνώντες έδωσαν την συνήθη υπόσχεση:Θα διεξαχθούν ενδελεχείς έρευνες για τα αίτια της καταστροφής. Υποψιαζόμαστε, δε, ότι «το μαχαίρι θα μπει βαθιά στο κόκκαλο»… 

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, τι σημαίνει να «μπαίνει το μαχαίρι στο κόκκαλο», είτε το κράτος τουςυπηρετεί τους καπιταλιστές στη στεριά, είτε στον αέρα, είτε στη θάλασσα: 

• Πριν από δυο σχεδόν δεκαετίες, όταν το «Γιάκοβλεφ» πήρε μαζί του πάνω από 70 ανθρώπους εκδόθηκε πόρισμα. Ήταν φυσικά αθωωτικό για τους «από πάνω». Μόνο που το αεροδρόμιο δεν είχε ραντάρ προσέγγισης… 

• Όταν ναυάγησε το «Δύστος» – και εκείνο είχε πιστοποιητικά… αξιοπλοΐας – έσπευσαν να αθωώσουν την ΑΓΕΤ για το σαπάκι της που τράβηξε στον τάφο 20 ανθρώπους. Πέντε μέρες αργότερα ο τότε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας υπέγραψε απόφαση που έδινε άδεια στα πλοία της εταιρείας να σαλπάρουν με μειωμένη σύνθεση του πληρώματος… 

• Το «Αϊρον Αντώνης» πήρε στον πάτο 24 ανθρώπους, στον Ατλαντικό, το ’94. Του είχαν δώσει πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από τον «Ελληνικό Νηογνώμονα». Ο γαλλικός Νηογνώμονας το είχε βγάλει άχρηστο, αλλά εκείνοι το έκριναν αξιόπλοο! Μετά δήλωσαν αθώοι. Είναι ιδιωτικός, είπαν, ο «Νηογνώμονας» και συνεπώς τι φταίει το κράτος (τους) για τα πιστοποιητικά που δίνει! Η εταιρεία και ο υπεύθυνος του «Νηογνώμονα», 4 χρόνια μετά, αν και κρίθηκαν ένοχοι, πλήρωσαν 500.000 δραχμές και αφέθηκαν ελεύθεροι… 

• Όταν έπεσαν η «Ρικομέξ» και τα άλλα κτίρια που καταπλάκωσαν 140 ψυχές, είπαν ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες. Δεκαοχτώ χρόνια μετά ποιος δεν θυμάται εκείνον τον απίθανο ισχυρισμό του αρμόδιου υπουργού για τους «χαμένους» φακέλους με τις πολεοδομικές παραβάσεις; Συμβαίνει καμιά φορά να «χάνονται» οι φάκελοι όταν αφορούν πολυεθνικές, μονοπώλια, εργολάβους, εφοπλιστές και γενικώς την «υγιή επιχειρηματικότητα»… 

• Εφτά χρόνια πριν το κακό των εμπρησμών του 2007, είχαν προηγηθεί οι 12 καμένοι άνθρωποι στις πυρκαγιές του 2000. Η λαμπαδιασμένη γη είχε ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια στρέμματα. Αλλά αυτοί δεν έφταιγαν! Ένα χρόνο αργότερα, το 2001, με την Αναθεώρηση του Συντάγματος προώθησαν τον αποχαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων ανά την επικράτεια… 

• Κάθε τόσο χάνεται μια ολόκληρη πόλη από τα αυτοκινητικά δυστυχήματα. Πρώτη αιτία; Οι κακοτεχνίες στους δρόμους! Πόσοι εργολάβοι έχουν τιμωρηθεί; Κανένας. Ποτέ! Γιατί; Ρωτήστε τις «αθώες» κυβερνήσεις… 

• Οι 14 νεκροί της «Πετρόλα» ζητούν δικαίωση από το 1992. Ο Λάτσης 40 χρόνια πριν έλεγε στους κατοίκους της Ελευσίνας ότι «το καζάνι της «Πετρόλα» θα φτάσει και θα εγκατασταθεί μέσα στην πλατεία σας»! Ο μακαρίτης και οι επίγονοί του χαίρουν της εκτίμησης όλων των κυβερνώντων ως μεγάλοι ευεργέτες, ενίοτε ως «μοναδικοί μειοδότες» και εσχάτως ως «επενδυτές» που η τρόικα θέτει στα προαπαιτούμενα των αξιολογήσεων τις μπίζνες τους σαν αυτή στο Ελληνικό… 

• Στο κρεματόριο της Ναυπηγοεπισκευαστικής, στις οικοδομές, στα μεγάλα έργα, οι «σταυροί» είναι αμέτρητοι. Η «σφαγή» είναι ανείπωτη. Από το 1974 έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 5.000 εργάτες στα λεγόμενα εργατικά «ατυχήματα», σε στεριά και θάλασσα. Κηδεύονται στα μουγκά. Σπάνια θα βρει κανείς ενοχή βιομήχανου, εργολάβου, εφοπλιστή για ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας. Η κακιά η μοίρα φταίει συνήθως… 

• Όταν βυθίστηκε το «Σαμίνα»,
 ο τότε εκπρόσωπος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να εγείρεται κατηγορία κατά ενός υπουργού όταν κάποια υπηρεσία δεν κάνει καλά τη δουλειά της! Σωστά… Πού ακούστηκε να ζητάμε ευθύνες από εκείνους που διοικούν το κράτος! Πού ακούστηκε να έχει ευθύνη ένας υπουργός όταν το υπουργείο του και οι υπό την ευθύνη του υπηρεσίες δίνουν πιστοποιητικά αξιοπλοΐας σε φέρετρα 80 και πλέον ανθρώπων όπως το «Σαμίνα»; Εδώ δεν είχε ευθύνη ο Σημίτης όταν παραδόθηκε ο Οτσαλάν… 

Ήταν λίγες μέρες αργότερα από την τραγωδία του «Σαμίνα» που ο τότε πρωθυπουργός είχε κάνει εκείνη την εμβληματική δήλωση: «Αυτή είναι η Ελλάδα»… 

Είκοσι χρόνια – και είκοσι δεκαετίες – μετά, ανεξαρτήτως του πως κάθε φορά το διατυπώνουν, βρισκόμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο: «Αυτή είναι η Ελλάδα»… 

Η καταστροφή είναι ακόμα σε εξέλιξη. Για αυτό σταματάμε – προς το παρόν – εδώ. Μία μόνο παρατήρηση. Πικρή: Με τόσα που γίνονται, κι αφού συνήθως δεν φταίει κανείς από τους διαχειριστές μας, είτε γαλάζιοι, είτε πράσινοι, είτε ροζ είναι αυτοί, τότε θα πρέπει να ψάξουμε αλλού να βρούμε «ποιος φταίει». Και που να ψάξουμε; Μήπως ανάμεσά μας; Και σε όσους από εμάς τους ανέχονται; 

πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θα χαθεί το 30% των θέσεων εργασίας στις τράπεζες!

Περίπου το 30% των θέσεων εργασίας στον τραπεζικό τομέα πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, όπως εκτίμησε ο Vikram Pandit, διευθύνων σύμβουλος στην Citigroup στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Ο πρώην CEO απέδωσε αυτή την εξέλιξη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας.
Η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική περιορίζουν
την ανάγκη για προσωπικό, σε ρόλους όπως στο back office, για παράδειγμα, εξήγησε μιλώντας στο Bloomberg ο Pandit, ο οποίος αυτή τη στιγμή διατελεί διευθύνων σύμβουλος στην Orogen Group, την επενδυτική εταιρία που ίδρυσε πέρυσι.
«Οτιδήποτε γίνεται με τεχνητή νοημοσύνη, ρομποτική και φυσική γλώσσα όλα αυτά θα κάνουν τις διαδικασίες ευκολότερες», τόνισε και πρόσθεσε: «Αυτό θα αλλάξει το back office».
Αν και η πρόβλεψη του τραπεζίτη για τις απώλειες στις θέσεις εργασίας συνάδει με εκείνη που έκανε και η Citigroup την περασμένη χρονιά, το δικό του χρονοδιάγραμμα είναι πιο επιθετικό.
Σε έκθεση του Μαρτίου του 2016, η τράπεζα εκτίμησε μείωση 30% στη διάρκεια της περιόδου από το 2015 μέχρι το 2025, κυρίως λόγω του αυτοματισμού στη λιανική τραπεζική. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υποχώρηση των θέσεων πλήρους απασχόλησης κατά 770.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατά περίπου ένα εκατομμύριο στην Ευρώπη, διευκρίνισε η Citigroup.
Η τραπεζική βιομηχανία γίνεται «υπερβολικά ανταγωνιστική», σχολίασε από τη μεριά του ο Pandit, προβλέποντας την εμφάνιση «ειδικών παρόχων», καθώς και ενοποίησης στη βιομηχανία.
«Βλέπω έναν τραπεζικό κόσμο που θα γίνει, από μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σε ένα που θα είναι λιγάκι πιο αποκεντρωμένο», περιέγραψε.Πηγή: Euro2Day.gr
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κυρ. 17/9 – Συλλαλητήριο στην Ιερισσό


Κυρ. 17/9 – Συλλαλητήριο στην ΙερισσόΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μητσοτάκης…. θεός! Χαιρετά κούκλες σε… βιτρίνα και όταν το καταλαβαίνει… δαγκώνεται (βίντεο)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μπει στον… «αυτόματο». Περπατά στους δρόμους με τη συνοδεία του και χαιρετά τους πολίτες.
Τα «τζιμάνια» της επικοινωνίας τον έχουν δασκαλέψει να χαιρετά τους πάντες.
«Περπατάμε στον δρόμο Πρόεδρε, κοιτάμε μέσα στα μαγαζιά και χαιρετάμε. Το κάνουμε «αυτόματα». Δεν χρειάζεται σκέψη… Χαιρετάμε. Όπως η Ελισάβετ μέσα από την άμαξα κουνά μηχανικά το χέρι προς τους υπηκόους της, κάπως έτσι. Πάνω το κεφαλάκι, κάτω το κεφαλάκι, χαμόγελο, συνεχίζουμε στον επόμενο, το ίδιο συνέχεια».
Βγήκε λοιπόν η κουστωδία στους δρόμους. Μπροστά ο Πρόεδρος, στον αυτόματο, να χαιρετά τους πάντες.
Όπως είναι, στον αυτόματο, περνά έξω από ένα μαγαζί που είναι… άδειο. Μόνο οι κούκλες στη βιτρίνα να ποζάρουν…
Κεφαλάκι πάνω, κεφαλάκι κάτω, χαμόγελο και «τι κάνετε!». Τι μπορούν να κάνουν οι κούκλες; Παραμένουν ακούνητες. Δύο βήματα μετά ο Πρόεδρος βγαίνει από τον «αυτόματο», το καταλαβαίνει και… δαγκώνεται.
Και όποιος δεν μας πιστεύει, ας δει το βίντεο κι ας κρίνει μόνος του:


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βρέθηκε ο «εγκέφαλος» της μαζικής αντιγραφής στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Κατά τα φαινόμενα, ένα και μοναδικό άτομο βρίσκεται πίσω από το σκάνδαλο της μαζικής αντιγραφής εργασίας από πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ειδήσεις», ο «εγκέφαλος» είναι φοιτητής του ιδρύματος, ο οποίος συνεργάζεται με φροντιστήριο της πόλης, το οποίο εκπονεί πανεπιστημιακές εργασίες.
Η ταυτότητα του φοιτητή φαίνεται ότι αποκαλύφθηκε από τις «απολογίες» των συμφοιτητών του, οι οποίοι κατέθεσαν για το περιστατικό στη γενική συνέλευση του τμήματος και κατέθεσαν εγγράφως από πού είχαν προμηθευτεί την επίμαχη εργασία.
Το δημοσίευμα προσθέτει ότι, σύμφωνα με το πόρισμα του τμήματος του πανεπιστημίου για το θλιβερό περιστατικό, ο συντάκτης της εργασίας πούλησε το πόνημά του, αρχικά σε 20 άτομα για την τιμή των 100 ευρώ έκαστος.
Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτό ήταν και το μοιραίο λάθος του, καθώς το φαινόμενο πήρε μαζικές διαστάσεις, οι διορθωτές διαπίστωσαν την αντιγραφή και η έρευνα οδήγησε στον «εγκέφαλο».
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι πλέον η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τον συγκεκριμένο φοιτητή, ο οποίος κινδυνεύει από αποκλεισμό για τρεις περιόδους από εξεταστικές μέχρι και την οριστική διαγραφή του.πηγή: εφημερίδα Ειδήσεις
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Αγία Ζώνη»: Κι εμείς απορούμε πώς «εμφανίστηκε» η πετρελαιοκηλίδα στο Παλαιό Φάληρο

Νέα ανακοίνωση, στην οποία αφήνει υπονοούμενα για σκοπιμότητες και παράλληλα εκφράζει την έκπληξη για το ...ταξίδι της πετρελαιοκηλίδας, εξέδωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ Ν.Ε.».

Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι το ναυάγιο του πλοίου, σημαίνει και ναυάγιο της εταιρείας και σημειώνει πως σκοπός της ζωή τους στο εξής είναι η εύρεση των αιτιών. 

Η διεύθυνση της εταιρείας προειδοποιεί ωστόσο πως δεν πρόκειται να ανεχτεί τη διαστρέβλωση γεγονότων, ούτε να αναλάβει ευθύνες που δεν της αναλογούν, επαναφέροντας το θέμα του δεύτερου πλοίου, άλλης εταιρείας, που είχε ναυτικό ατύχημα λίγες ημέρες πριν από τη βύθιση του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ στο Αιγαίο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας:

Έκπληκτοι, παρακολουθούμε και εμείς το «ταξίδι της πετρελαιοκηλίδας» από τη Νήσο Αταλάντη έως τη Σαρωνίδα. Δεν επιδιώκουμε να στρέψουμε τα φώτα της δημοσιότητας μακρυά από την βύθιση του Δ/Ξ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ. Για εμάς, που το ναυάγιο του πλοίου σημαίνει αυτομάτως και ναυάγιο της εταιρείας μας, η εύρεση των αιτιών είναι μονόδρομος και αποτελεί πλέον σκοπό ζωής.

Ομως δεν πρόκειται να ανεχτούμε την συκοφάντηση και διαστρέβλωση των γεγονότων, και δεν θα φέρουμε το βάρος ευθυνών που δεν μας αναλογούν. Επί μια εβδομάδα παρακολουθούμε αυξανόμενες τάσεις κανιβαλισμού και εκμετάλλευσης του τραγικού συμβάντος από διαφορετικές πλευρές, εις βάρος μας. Είμαστε στην μέση διασταυρωμένων πυρών και γινόμαστε εν τέλει οι αποδέκτες κατηγοριών για τις οποίες δεν είμαστε υπεύθυνοι. Τόσο η διοίκηση της εταιρείας όσο και το προσωπικό, δεχόμαστε καθημερινά απειλές από «άγνωστους» για την ζωή μας και καλούμεθα να λάβουμε μέτρα για να προστατευθούμε.

Φαίνεται ότι με την δική μας τραγωδία, πολλοί επιθυμούν να κάνουν καριέρα. Δεν είμαστε πολιτικοί και δεν εμπλεκόμενα σε πολιτικά παιχνίδια. Παραιτήσεις ή μη, των αρμοδίων, δεν εμπίπτουν στην δική μας ευθύνη. Αντιμετωπίζουμε μια τραγωδία και καλούμαστε να βοηθήσουμε στην εξακρίβωση των αιτιών της, πράγμα το οποίο κάνουμε από την πρώτη στιγμή. Οτιδήποτε άλλο, δεν μας αφορά.

Το πετρέλαιο του Δ/Ξ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ μόλυνε τις ακτές της Σαλαμίνας. Μόλυνε όμως και την «Αθηναική Ριβιέρα» ? οι δικοί μας «ειδικοί», δηλ. οι εταιρείες που βρίσκονται στην περιοχή του ναυαγίου και καθαρίζουν τις ακτές, οι οποίοι ασχολούνται επί δεκαετίες με τον καθαρισμό του περιβάλλοντος και είναι οι μόνοι που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και τεχνογνωσία, επισημαίνουν ότι η πετρελαιοκηλίδα δεν μπορεί να ταξιδεύει υπογείως και να εμφανίζεται μετά από μίλια ξαφνικά πάνω στις ακτές. Την πετρελαιοκηλίδα δεν εντόπισε κανένα αεροπλάνο/ελικόπτερο από όσα πετάνε σε όλο τον Σαρωνικό και σαρώνουν την περιοχή για την εύρεση πετρελαιοκηλίδων, ούτε οι δορυφορικές απεικονίσεις της περιοχής από την EMSA (EUROPEAN MARITIME SAFETY AGENCY). Η κατεύθυνση των ανέμων στην περιοχή του ναυαγίου ήταν προς την Σαλαμίνα. Το πλοίο στεγανοποιήθηκε πλήρως την Τρίτη 12/9. Απορίας άξιο είναι πώς η πετρελαιοκηλίδα εμφανίστηκε ξαφνικά στην συνέχεια στο Π. Φάληρο και στις υπόλοιπες περιοχές.

Γνωρίζουν όλοι ότι και άλλο πλοίο, άλλης εταιρείας, είχε ναυτικό ατύχημα λίγες ημέρες πριν την βύθιση του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ στο Αιγαίο από το οποίο προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Είναι επίσης γεγονός ότι το ίδιο πλοίο, μια ημέρα πριν την βύθιση του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ, είχε ένα δεύτερο ατύχημα, κατά την ανέλκυση του στην δεξαμενή του Περάματος, όπου επίσης χύθηκαν πετρέλαια στην θάλασσα. Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα κρίνουμε εν τέλει ποια είναι η αιτία ρύπανσης των ακτών της Αττικής, ούτε είμαστε κατήγοροι άλλων εταιρειών, ούτε επιθυμούμε να τις εμπλέξουμε, αλλά μας δημιουργεί ερωτηματικά το γεγονός ότι σε αυτήν την υπόθεση, κανείς δεν αναφέρεται. Δεν συκοφαντούμε, αλλά αναφερόμαστε σε πραγματικό γεγονός, αυτό του θαλασσίου ατυχήματος του άλλου πλοίου. Εμείς διεξάγουμε την δική μας ερευνα σε σχέση με το ανωτέρω συμβάν και κατά πόσο αυτό έπαιξε ρόλο στην εξάπλωση της μόλυνσης, αλλά μήπως πρέπει οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν με περισσότερο ζήλο τις συνέπειες και την έκταση της μόλυνσης από το άλλο πλοίο, αντί να βιάζονται να καταλήξουν σε συμπεράσματα και να μας παραδίδουν ως «βορά» στα αδηφάγα στόματα ? αναρωτιέται κάποια από τις αρμόδιες αρχές και διερευνά αν η μόλυνση περιοχών πολύ μακριά απο το ναυάγιο, προέρχονται από πετρελαιοκηλίδα που ξεκίνησε το ταξίδι της από την ν. Αταλάντη για να καταλήξει στο Καβούρι, χωρίς να γίνει αντιληπτή από τους δορυφόρους, τα αεροπλάνα ή παραπλέοντα σκάφη ? και όλο αυτό υπογείως ! 

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις όλες τις αρχές. Παραμένουμε στην διάθεση τους, για όποια βοήθεια, στοιχεία ή συνεργασία ζητήσουν από εμάς. 

                                                                       Εκ της Διευθύνσεωςπηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Είναι όπως τα βλέπεις η σε τρολαρει η πραγματικότητα ..;

Μετά την φίμωση της Google και της αριστερής χούντας αποφάσισα να μην ασχολούμαι πια με τον Ελληνικό θίασο και να ασχολούμαι μόνο με πληροφορίες της υπεροντοτητας οι οποίες μπορούν να έχουν πραγματικά ουσία για την εξέλιξη της Ζωής μας !!

Συγνώμη αν ακούγεται κάπως αυτό αλλά θεωρώ ότι το να ασχοληθώ με το τι είπε ο Τσιπρας και ο κάθε Έλληνας μινχαουζεν είναι απλά μια διαδικασία που με κάνει να νοιώθω ότι σε κοροϊδεύω και ότι σε ενημερώνω με θέματα που τα χρειάζομαι μόνο για να γεμίσουν το κενό μεταξύ ουσιαστικών Πληροφοριών και απόλυτης ησυχίας!

Στο ίντερνετ υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για το τι θα δεις , ποιον θα δεις ,ποιος θα σε πείσει πρώτος για το δικό του δόγμα , κόμμα ,συμφέρον κοκ !

Αναγκαστικά για να μην αφεθείς στα νύχια των αρπαγων της πληροφορίας…(για να μην σ αφησουμε στα νυχια τους) … πρέπει να έχεις μια συνεχή ροή ειδήσεων ακόμα και αν δεν υπάρχουν ειδήσεις !!

Μόνο που όταν εσύ σιωπάς , δεν αναρτής νέα πληροφορία ..σιγά σιγά μέσα στον χρόνο αρχίζεις να κάνεις παρέα με την λήθη…και αυτοί που βομβαρδίζουν την όποια αηδία για να γεμίσουν το κενό του χρόνου στις σελίδες τους γίνονται οι επόμενοι νουθιστες σου !!

Προσωπικά βρίσκω πολύ πιο έντονα ιδιαίτερο και ενδιαφέρον να γνωρίζεις ότι η Αμερική ξεκίνησε οικονομικό εμπάργκο στην Κίνα .. από το να σου πω ότι ο τάδε υπουργός έκανε αυτή την δήλωση ..μιας και ότι και να έκανε επί της ουσίας ακούστηκε σαν την τελευταία σκατουλα που χτύπησε το νερό !

Τις τελευταίες μέρες είχαμε μια οικολογική καταστροφή , τα νότια παραλια της αττικης δεχθηκαν μια ανεπανόρθωτη ζημιά … και όλοι ασχολούνται με το ποιος φταίει ..ποιος υπουργός πρέπει να παραιτηθεί!

Έρχεται η πραγματικότητα να σου πει ..ότι ο Κουρουπλης πήγε για επιτόπια αυτοψία … και χωρίς να θέλω να θίξω τους ανθρώπους με ιδιαίτερες ικανότητες μου κάνει κάπως να ακούω ότι σε μια καταστροφή στην χώρα αυτοψία κάνει ένας που δεν μπορεί να δει !

Νοιώθω την τρολια αυτων που κρυφά διοικούν την χώρα μας στο πετσί μου !Και ντρεπομαι για το μηνυμα που περνουν οι εχθροι μας ..

Γνωρίζεις ότι η επικοινωνία είναι ένα τεράστιο όπλο , γνωρίζεις ότι οι μεγάλες δυνάμεις σπαταλούν δις στην εικόνα τους , στο μήνυμα που θα περάσουν είτε στους σύμμαχους είτε στους εχθρούς τους με την παρουσία τους … και εμείς απλά στέλνουμε για αυτοψία έναν τυφλό;!!

Κανείς δεν θα σου μιλήσει πέραν τον πολιτικών του επιδιώξεων και των εντολών από τα συμφέροντα που υπηρετεί για το πραγματικό επί της ουσίας γεγονός !!

Όλοι θα αναλωθούν σε κατηγόριες από τον ένα στον άλλο , σε κριτική της χώρας στο πόσα δεν έχει στο πόσα δεν μπορεί να κάνει ..αλλά πάντα όλα αυτά με βάση τον στόχο αποδόμησης ..τους απέναντι …με στόχο να επηρεάσουν την μάζα ανάλογα ..ώστε στην επόμενη ευκαιρία εμείς να είμαστε οι βολεμένοι και οι απέναντι στον πάγκο!!


Μας τρολαρει η πραγματικότητα μας αδερφέ…..


Η Αττική – η Αθήνα όπου μέσα τις 5+ εκατομμύρια Έλληνες που είναι σε μόνιμη πίεση , που ζουν πια με το να βλέπουν των συνάνθρωπο τους να ψάχνει τα σκουπίδια , που οι τράπεζες θέλουν να τους πάρουν το σπίτι , που οι συνταξιούχοι έγιναν φτωχοί , που η ανοχή τους είναι μια τρίχα πριν τον κόμπο …που που που ….δέχθηκε και δέχθηκαν αυτοί οι άνθρωποι ακόμα ένα χτύπημα…οι παραλίες που θα μπορούσε ο καθένας πια να δροσιστει είτε τζάμπα είτε φθηνά ..τέλειωσαν !!!!

Αν το έβλεπες από μακριά θα μπορούσες να πεις …αν και φέτος δεν μιλήσει κανείς..και με κάποιο μαγικό τρόπο δεν καταρρεύσει από άλλο εξωτερικό παράγοντα η χώρα …και φτάσουμε καλοκαίρι ..με δυνατό καύσωνα …και πλέον οι νομοι που έχουν περάσει γίνουν πράξη …. τότε ..τότε ..το ξέσπασμα θα είναι πιο εύκολο !!

Σαν τα ποντικάκια μέσα στο τετράγωνο γυάλινο κλουβί πειραματισμού όπου με τους επιστημονικούς σου τρόπους τα βάζεις κάτω από συνεχόμενη ψυχολογική πίεση !!

Ποιος το έκανε ; Ποιος το άφησε να γίνει; ..ποιος θέλει συνέχεια να υπάρχει πίεση ; και όχι ποιος φταίει , ποιος άργησε , ποιος ολιγώρησε ….θα πρέπει να είναι αυτή την στιγμή το ερώτημα !

Ο οικονομικός πόλεμος πρέπει να πει κάποιος σε αυτά τα παιδάκια δεν έχει μόνο οικονομικούς όρους πίεσης και φθοράς !!

Προσευχή κάνω κάθε μέρα , ο Τραμπ να συνεχίσει το ίδιο βιολί και να εμπλέκεται σαν πετεινοκοτα σε δήθεν μάχη με την Κορέα …να συνεχίσει το εμπάργκο στην Κίνα …όπου η Κίνα έχει κάνει συμφωνία με την Ρωσία να ανταλλάσσουν πετρέλαιο σε Γουαν που έχει αντίκρυσμα σε χρυσό…Όπου η Αμερική χρωστά τρις … Όπου αυτά τα τρις τα έχουν οι κίτρινοι δράκοι … Όπου στις 18 Οκτωβρίου η Κίνα θα ξεκινήσει πλατφόρμα όπου θα καλέσει όλη την γη πλέον στην αγοροπωλησια με Γουαν με εγγύηση σε αντίκρισμα χρυσού!….

Μέχρι και πριν λίγο καιρό ήθελα να γίνει το μπαμ χωρίς να φταίει κανείς από έξω ώστε να ΔΟΥΝ όλοι ξεκάθαρα την απάτη και να τιμωρηθούν οι προδότες …Σήμερα πια κατανόησα ότι και οι προδότες το έξω μπαμ περιμένουν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ..(αλλιώς τόση μαλακία δεν εξηγείτε) (ίσως και η απάθεια και η σιγουριά να ξεπουλάνε αυτό τον λαό χωρίς ίχνος φόβου να προερχεται από την γνώση αυτή) … Το μπαμ είναι ο τρόπος διαφυγής των ληστών που έκαναν την μεγαλύτερη ληστεία στον πλανήτη γη! Εδώ είσαι και εδώ είμαστε … ότι έτσι θα γίνει …η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία όλων των εθνών που έγινε στην Ελλάδα θα καλυφθεί (θα διαφύγουν οι ληστές) με ένα τεράστιο εξωτερικό μπαμ που το ντόμινο που θα δημιουργήσει θα δικαιολογήσει το πέσιμο της χώρας στα γόνατα ..και οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ θα δεχθούν και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη που προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν να σώσουν την Ελλάδα !

Εσύ αν θες συνέχισε να κοιτάς το τρολαρισμα που σου κάνουν στα ενδότερα σελίδες που ανήκουν σε αυτούς που σε κοροϊδεύουν πολλές δεκάδες χρόνια !!…

Είναι τρελό το τρολαρισμα αδερφέ και δεν έχει πάτο …γιατί είναι σίγουροι ότι είμαστε μαλάκες !Stranger…

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!