EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

«Τα μυστικά του Παρθενώνα»: Δείτε το ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους

Το εκπληκτικό αυτό ντοκιμαντέρ του PBS με τίτλο: «Secrets of the Parthenon» (τα μυστικά του Παρθενώνα) αναλύει τον τρόπο που χτίστηκε ο περίφημος Παρθενώνας και καταγράφει λεπτό προς λεπτό τις προσπάθειες των τελευταίων δεκαετιών για την αναστήλωση του, από τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου, διεισδύοντας στα βάθη του ιερού αυτού βράχου της Ακροπόλεως.

Απολαύστε το εκπληκτικό αυτό ντοκιμαντέρ, διάρκειας μίας ώρας και γνωρίστε «Τα μυστικά του Παρθενώνα».


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Rothschild: Μεγάλο οικονομικό κραχ και εγκαθίδρυση της Νέας Παγκόσμιας Τάξης το 2018

Τον γνωστό μεγαλοεπενδυτή και «σκοτεινό» παγκόσμιο άρχοντα Λόρδο Rothschild , επικαλούνται ξένα δημοσιεύματα ανασύροντας τις προειδοποιήσεις του στον Economist από το μακρινό 1988…σύμφωνα με τις οποίες η νέα παγκόσμια τάξη θα είναι έτοιμη μέχρι το 2018.

Για το ζήτημα αυτό ο Rothschild είχε αναφέρει στο γνωστό περιοδικό Economist σε τεύχος που δημοσιεύθηκε το 1988, ότι το παγκόσμιο νόμισμα θα τεθεί σε ισχύ το 2018.

 Με αυτό το σκεπτικό, το περιοδικό Economist λειτουργεί ως οιονεί προπαγανδιστικό μέσο μιας τραπεζικής αυτοκρατορίας και προορίζεται να προάγει στην παγκόσμια κοινή γνώμη την ατζέντα των «αρχόντων» της νέας τάξης πραγμάτων.

Στο περιοδικό, στις 9 Ιανουαρίου 1988, αναφέρεται από τον Ρότσιλντ με κάθε λεπτομέρεια ότι «σε 30 χρόνια από τώρα οι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και οι Ιάπωνες μαζί με άλλες χώρες , θα πληρώνουν για ψώνια χρησιμοποιώντας το ίδιο νόμισμα.

Η τιμή των πραγμάτων δεν θα εμφανίζεται σε γιεν, δολάρια ή σε βρετανική λίρα, αλλά σε ένα παγκόσμιο κοινό νόμισμα.

«Αυτό το νόμισμα θα προωθηθεί στους καταναλωτές και τις εταιρείες ( από κυβερνήσεις και τράπεζες) , καθώς θα ήταν πολύ πιο βολικό από τα διαφορετικά νομίσματα του σήμερα», κατέληξε ο ίδιος.


Η ιδέα ενός ενιαίου νομίσματος το 1988 φαίνονταν εντελώς εξωφρενική. Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία από τη δεκαετία του ’70 ήταν ότι η ροή των χρημάτων είχε «αναλάβει» το εμπόριο αγαθών ως τη δύναμη πίσω από την κίνηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Τι είναι η ροή χρημάτων

Η ροή χρημάτων εκτιμάται υπολογίζοντας κατά μέσο όρο τις υψηλές, χαμηλές και τις τιμές κλεισίματος και πολλαπλασιάζοντας τον ημερήσιο όγκο. Συγκρίνοντας το αποτέλεσμα με τον αριθμό της προηγούμενης ημέρας αν η ροή χρημάτων ήταν θετική ή αρνητική για την τρέχουσα ημέρα.


Όταν ένα απόθεμα αγοράζεται σε υψηλότερη τιμή (uptick), αυτό θεωρείται θετική ροή χρήματος. Αν είναι σε χαμηλότερη τιμή (downtick), αυτό θεωρείται αρνητική ροή χρημάτων.
Το σχέδιο της νέας τάξης πραγμάτων για τον πλανήτη:


«Λόγω της ενοποίησης των χρηματοπιστωτικών αγορών σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουμε διαφορές στις εθνικές οικονομικές πολιτικές που είναι γνωστό ότι μεταβάλλουν τα επιτόκια, καθώς μεγάλες μεταβιβάσεις χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων πραγματοποιούνται από τη μια χώρα στην άλλη.

Οι μεταβιβάσεις αυτές είναι σε θέση να κατακλύσουν τις ροές των εμπορικών εσόδων που ισχύουν στη ζήτηση και την προσφορά των διαφόρων νομισμάτων και συνεπώς να έχουν καταλυτική επίδραση στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Η τεχνολογία των τηλεπικοινωνιών θα συνεχιστεί να αναπτύσσεται ενώ οι συναλλαγές θα μετατρέπονται συνεχώς σε φθηνότερες και θα γίνονται και ταχύτερες.

Χάρη όμως στις ασυντόνιστες οικονομικές πολιτικές του κάθε κράτους ανάλογα με τις ανάγκες του , τα νομίσματα πρόκειται να γίνουν ακόμη πιο ασταθή.

Τα εθνικά οικονομικά όρια όμως θα διαλύονται πολύ ταχύτατα και η τάση να συνεχιστεί η διαδικασία της νομισματικής ένωσης θα προχωρά συνεχώς παντού.

Με το νέο ενιαίο νόμισμα, η οικονομική προσαρμογή στη μετατόπιση των σχετικών τιμών είναι κάτι που θα συμβεί σχεδόν αυτόματα. Χωρίς συναλλαγματικό κίνδυνο το εμπόριο, η απασχόληση και οι επενδύσεις θα ωθηθούν.

Το νέο ενιαίο νόμισμα θα θεωρούσε ως περιορισμούς τις αυστηρότερες πολιτικές που θα εφαρμόζουν οι εθνικές κυβερνήσεις. Για αυτό δεν θα υπάρχει πλέον εθνική νομισματική πολιτική.

Η νέα προσφορά νομίσματος θα καθορίζεται από μια κεντρική τράπεζα. Ενώ θα υπάρχει ένας παγκόσμιος ρυθμός πληθωρισμού και, διότι χάρη στα περιθώρια που θα ήταν στενά, θα επιβαρυνόταν ο καθένας από τους εθνικούς ρυθμούς πληθωρισμού.

Οι χώρες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τους φόρους μαζί με τις δαπάνες για να αντισταθμίσουν κάθε μείωση της ζήτησης που θα ήταν προσωρινή, θα χρειαζόταν να δανειστούν αντί να τυπώσουν χρήματα για να χρηματοδοτήσουν οποιοδήποτε έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Δεν θα υπήρχε προσφυγή στην φορολόγηση και έτσι οι πιστωτές και οι κυβερνήσεις θα θεωρούν τον δανεισμό πολύ πιο εφικτή λύση από ό, τι κάνουν σήμερα. Αυτό θα σήμαινε ίσως μια τεράστια απώλεια οικονομικής κυριαρχίας.

Ωστόσο, οι τάσεις που θα καθιστούν ελκυστικό το ενιαίο νόμισμα, θα αποκλείσουν την κυριαρχία. Ακόμα κι αν οι συναλλαγματικές ισοτιμίες ήταν περισσότερο ή λιγότερο κυμαινόμενες, οι μεμονωμένες κυβερνήσεις θα είχαν ανεξέλεγκτη πολιτική σε έναν κόσμο που δεν θα ήταν φιλικός.

Οι φυσικές δυνάμεις θα ωθήσουν τον κόσμο προς την οικονομική ολοκλήρωση.

Με τον καινούργιο αιώνα, οι φυσικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να πιέζουν τον κόσμο στην οικονομική ολοκλήρωση που πρόκειται να προσφέρει μια ευρεία επιλογή στις κυβερνήσεις.

Οι κυβερνήσεις θα επιλέξουν είτε να τοποθετήσουν ένα οδόφραγμα, είτε θα μπορούν απλώς να πάνε μαζί με την ροή του κύματος .

Η προετοιμασία για ένα ενιαίο νόμισμα πρόκειται να διασφαλίσει ότι θα υπάρχουν λιγότερες προφανείς συμφωνίες από τους πολιτικούς για την οικονομία .

Θα υπάρχει ενεργή προώθηση της χρήσης από το ιδιωτικό τομέα των διεθνών χρηματοδοτικών ροών μαζί με τα εθνικά χρήματα που θα υπάρχουν ακόμη.

Ένα ενιαίο νόμισμα μπορεί να ξεκινήσει ως μείγμα εθνικών νομισμάτων και με την πάροδο του χρόνου η αξία έναντι των εθνικών νομισμάτων δεν θα έχει σημασία λόγω του γεγονότος ότι οι άνθρωποι θα το επιλέξουν καθώς πρόκειται για κάτι πολύ πιο βολικό και πιο σταθερό στηρίζοντας την αγοραστική δύναμη», κατέληξε ο «άρχοντας» Ρότσιλντ, ο οποίος ενδεχομένως να αναφέρεται σε σενάριο που αφορά και την Ελλάδα με την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα για το εσωτερικό μέτωπο τουλάχιστον.

Το 1998, δέκα χρόνια αργότερα, ο Economist δημοσίευσε ένα άλλο άρθρο που προωθούσε την παγκοσμιοποιημένη ατζέντα, One World, One Money.

Αυτό ήταν παρόμοιο με το άρθρο που είχαν γράψει πριν από δέκα χρόνια και εκεί προσπάθησαν να εξηγήσουν γιατί ένα πιο ελεγχόμενο και συγκεντρωτικό σύστημα θα ήταν επωφελές για την παγκόσμια οικονομία, ενώ συγχρόνως αγνοούν ότι ένα συγκεντρωτικό παγκόσμιο νόμισμα θα αποτελούσε ένα τεράστιο πραξικόπημα για τα διεθνή τραπεζικά καρτέλ. Θα ήταν επίσης η απαρχή για την παγκόσμια τραπεζική αυτοκρατορία της οικογένειας Rothschild.

Η δημιουργία ενός ενιαίου παγκόσμιου νομίσματος πρόκειται επίσης να δώσει ένα μεγάλο μέρος γεωπολιτικού κεφαλαίου σε διεθνείς τραπεζίτες που δεν θα έχουν εκλεγεί και θα μπορούν να κατέχουν εξουσία χωρίς λαϊκή εξουσιοδότηση μαζί με κυβερνητικούς εκπροσώπους.

Η οικογένεια Rothschild διατηρεί ένα προφίλ που είναι πολύ χαμηλό στο κοινό. Ωστόσο, εξακολουθεί να υλοποιεί πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες, οι οποίες είναι διαδεδομένες σε ένα ευρύ φάσμα τομέων.

Δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο μέλος της οικογένειας Rothschild που να ανήκει στον γνωστό κατάλογο των πάμπλουτων του Forbes, αλλά η οικογένεια λέγεται ότι έχει τον έλεγχο πάνω από 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε περιουσιακά στοιχεία παγκοσμίως.

Συνεπώς, εξακολουθεί να έχει μια δυνατή φωνή σε ολόκληρο το γεωπολιτικό φάσμα του πλανήτη και πολλοί τους βλέπουν ως το «κρυμμένο χέρι που χειρίζεται τα γεγονότα» ήσυχα στο παρασκήνιο κάτω από ένα πέπλο μυστικότητας.

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πως μας προγραμματίζουν για να γίνουμε σκλάβοι..Πως μας προγραμματίζουν για να γίνουμε σκλάβοι..
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μόνο όταν το μαζούτ έφτασε στη Βουλιαγμένη ενεργοποιήθηκαν τα ανακλαστικά τους: Μέχρι τότε …έκλαιγαν για την Ελντοράντο!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ
Από το πρωί της περασμένης Δευτέρας η είδηση βόμβα των ημερών, για να μην πω η είδηση βόμβα της χρονιάς, δεν ήταν ασφαλώς η αναιδής «συνέντευξη τύπου» των …ντεσπεράντος της Ελντοράντο. Ηταν η απίστευτη οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό. Το εφιαλτικό αυτό πισωγύρισμα σε μια θάλασσα ζωτικής σημασίας που ξαναβρήκε το γαλάζιο της χρώμα έπειτα από τεράστιο και πολυετή αγώνα, με τα χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου.
Δεν χρειάζεται να εξηγήσω τι σημαίνει η περιβαλλοντική υποβάθμιση στο θαλάσσιο ορίζοντα που περιβάλει την υδροκέφαλη ελληνική πρωτεύουσα. Ας όψονται όλοι αυτοί οι γελοίοι που οραματίζονταν Ριβιέρες και Κυανές Ακτές, χωρίς στοιχειώδη έλεγχο στα πανάρχαια πλοία-σαπάκια του κάθε μαουνιέρη που παριστάνει τον εφοπλιστή.
Είναι απολύτως προφανές ότι σε τέτοιου μεγέθους καταστροφές υπάρχουν ευθύνες. Αστικές, ποινικές και βεβαίως πολιτικές. Αυτές τις τελευταίες έπρεπε να έχει αναζητήσει από το πρωί της Δευτέρας η Νέα Δημοκρατία. Και όχι να σέρνεται πίσω τα σόου και τις «πέτσινες» απειλές των χρυσοθήρων «επενδυτών».
Δυστυχώς δεν υπάρχει πιο ζωντανό παράδειγμα κατευθυνόμενων πολιτικών ανακλαστικών. Αντιπολίτευσης δηλαδή που ασκείται με το μυαλό όχι στα συμφέροντα του λαού, αλλά στη τσέπη κάποιων ολίγων.
Το μεσημέρι της Δευτέρας οι κάτοικοι της Σαλαμίνας έτριβαν τα μάτια τους με το μέγεθος της καταστροφής που αντίκρισαν. Οι πιο προσφιλείς τους παραλίες, εκεί που μέχρι χθες κολυμπούσαν αμέριμνα τα παιδιά τους, πλημμυρισμένες στο μαζούτ και την πίσσα. Σαλαμίνα όμως, είναι αυτή, τι να το κάνεις. Φτωχολογιά, μπασκλασαρία και εργατιά . Ας τους φτωχούς στη μοίρα τους θα σκέφτηκαν στην Πειραιώς για αυτό και δεν μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν με το περιστατικό.
Την «αφύπνιση» της ΝΔ δυσκόλεψε και η στάση των φιλικών προς εκείνη μέσων ενημέρωσης που είχαν επίσης το μυαλό τους στο …δράμα της Ελντοράντο. Το πρωί της Τρίτης η ναυαρχίδα της «αστικής δημοσιογραφίας»(ξέρετε, στο άκρως… ευαισθητοποιημένο για το περιβάλλον και την οικολογία συγκρότημα του Φαλήρου) κυκλοφόρησε χωρίς ούτε μία αράδα για το έγκλημα του Σαρωνικού. Είχε όμως πρωτοσέλιδο αφιέρωμα για τον θάνατο μιας φώκιας στη Σάμο. Και αναζητούσε εκεί πολιτικές ευθύνες…
Την Τετάρτη όταν το μαζούτ έφτασε στη Φρεατίδα κάποιος από τους παρατρεχάμενους στην Πειραιώς είπε στον αρχηγό ότι το θέμα χοντραίνει. Προείχε όμως η επιχείρηση «αποδόμησης Τσίπρα». Ηρθε κερασάκι και η κόντρα του Σπίρτζη με την Φραπόρτ. Που καιρός να ασχοληθούν με την καθημερινότητα. Την Πέμπτη βεβαίως που οι πετρελαιοκηλίδες άγγιξαν τις κοσμικές ακτές της Γλυφάδας και της Βουλιαγμένης, στα προάστια των πλουσίων, η ΝΔ αφυπνίστηκε. Ο Κικίλιας εξαπέλυσε κεραυνούς και ο Κυριάκος οργάνωσε επίσκεψη στις «πληγείσες περιοχές»…
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν τραγικές κυβερνητικές ευθύνες. Ο ανεκδιήγητος Κουρουμπλής την παραίτηση του οποίου έπρεπε να έχει ζητήσει ουρλιάζοντας από το μεσημέρι της Δευτέρας (και όχι τρείς μέρες αργότερα) η αξιωματική αντιπολίτευση, ψευδόταν ή είχε λανθασμένη εικόνα όταν μετέδιδε …από το Λονδίνο καθησυχαστικές δηλώσεις την ώρα που μαύριζαν οι ακτές της Σαλαμίνας.
Τις επόμενες μέρες το μαύρο στις ακτές θα το αντικρύσουν εκατομμύρια πολίτες. Και από τέτοιες προσλαμβάνουσες παραστάσεις πέφτουν κυβερνήσεις. Όχι από το αν θα πάρουν άδεια εξορύξεως οι εκβιαστές που κάθε λίγο φεύγουν και όλο μένουν.
Ειλικρινά δεν ξέρω ποιός έχει δίκιο στην διένεξη της κυβέρνησης με την Ελντοράντο. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί ένα κόμμα, όσο και ακραία νεοφιλελεύθερο, να ασπάζεται ως θέσφατο το «δίκιο του επενδυτή». Στην καλύτερη περίπτωση μπορούσε να υιοθετήσει μία μετριοπαθή πρόταση ίσων αποστάσεων όπως η πρωτοβουλία του προέδρου του ΕΒΕΑ, Κωσταντίνου Μίχαλου για επιδιαιτησία.
Η ταύτιση της ασκούμενης αντιπολίτευσης με ιδιωτικά συμφέροντα είναι αυτή που δεν επιτρέπει στη Νεα Δημοκρατία την υπέρβαση και την καταδικάζει στην στασιμότητα. Χθές ήταν οι καναλάρχες, σήμερα η Ελντοράντο, αύριο η Φραπόρτ που βγάζει και γλώσσα έχοντας αφήσει στην κακή του μοίρα το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.
Και που έγνοια για τους φουκαράδες της Σαλαμίνας. Για όλους εμάς που ξαναβλέπουμε τον Σαρωνικό στις πιο αποκαρδιωτικές στιγμές του.
Αργησε τραγικά η Νέα Δημοκρατία να συλλάβει την σημασία ενός τεράστιου γεγονότος κι όταν ξύπνησε έχοντας ξοδέψει τα πυρομαχικά της στην Ελντοράντο, δεν έγινε καθόλου πειστική. Θλιβερή εικόνα αντιπολίτευσης καθηλωμένης σε μια λάθος ιεράρχηση προτεραιοτήτων που δεν την αφήνουν να πιάσει τον σφυγμό της πραγματικής κοινωνίας…


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Nέο «φρούτο» στο τραπέζι μας: γενετικά αλλαγμένα τρόφιμα

Σε νέους πιθανούς κινδύνους – καθώς δεν υπάρχουν αποτελέσματα ερευνών που να δείχνουν αν θα πρέπει να συντρέχουν λόγοι ανησυχίας ή όχι – εισέρχεται η ανθρωπότητα από μια νέα γενιά τροφίμων που ανήκει στην κατηγορία «Γενετικώς αλλαγμένα τρόφιμα», τα οποία θα κυκλοφορήσουν από το 2018 στην αμερικανική αγορά, πλάι στα «Γενετικώς τροποποιημένα». Τη σημαντική αυτή είδηση αποκαλύπτει στην εφημερίδα  «Νέα Κρήτη» ο επιστημονικός συνεργάτης ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ και διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας New York College, Νίκος Κατσαρός.
Μάλιστα, τονίζει ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Αμερικής έχουν αποδεχτεί τους ισχυρισμούς των εταιρειών, ότι τα γενετικώς αλλαγμένα τρόφιμα δεν έχουν καμία επικινδυνότητα και καμία ομοιότητα με τα γενετικώς τροποποιημένα, κοινώς μεταλλαγμένα, που και εκείνα κυκλοφορούν πάλι με ανάλογες διαβεβαιώσεις και πορίσματα «ερευνών» των πολυεθνικών που τα παράγουν!
«Οι τεχνικές αλλαγής των γονιδίων σε αυτά τα τρόφιμα δεν εισάγουν στα κύτταρα των σπόρων κληρονομικό υλικό από βακτήρια ή ιούς, όπως γίνεται με τους μεταλλαγμένους σπόρους. Αυτό, ισχυρίζονται οι εταιρείες και συμφωνούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, δεν πρέπει να έχει σχέση με τους κανονισμούς που αφορούν την επισήμανση των μεταλλαγμένων τροφίμων.
Στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δημιουργήσει μια επιτροπή, το πόρισμα της οποίας αναμένεται στο τέλος του 2017. Είναι βέβαια γεγονός ότι στην Ε.Ε. καμία εταιρεία μέχρι σήμερα δεν καλλιεργεί γενετικώς αλλαγμένους σπόρους. Δυστυχώς, βλέπουμε και εδώ να γίνεται το ίδιο λάθος από τις εταιρείες που έγινε και με τα μεταλλαγμένα. Πριν διασφαλίσουν ότι δεν προκαλούν βλάβες άμεσες ή και μακροχρόνιες στην υγεία των πολιτών, το οικοσύστημα και το περιβάλλον, τα κυκλοφορούν στην αγορά», λέει στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ο Νίκος Κατσαρός.
Εξάλλου, σύμφωνα με όσα έχει κοινοποιήσει ο γνωστός επιστήμονας, ο Οργανισμός Βιοκαλλιεργητών των ΗΠΑ ομόφωνα αποφάσισε ότι τα γενετικώς αλλαγμένα τρόφιμα δεν εντάσσονται στα βιολογικά, έστω και αν έχουν καλλιεργηθεί με βιολογικό τρόπο. Η πολιτεία, σε συνεργασία με τις άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε., θα πρέπει να διερευνήσει τον τρόπο επισήμανσής τους, τη μέθοδο ανίχνευσης και προσδιορισμού τους και τους όρους και προϋποθέσεις καλλιέργειας των αλλαγμένων σπόρων.
Μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστό τίποτε απ’ όλα αυτά. Και αυτά, εφόσον πρώτα διαπιστωθεί ότι οι αλλαγμένοι σπόροι δεν προκαλούν άμεσες ή μακροχρόνιες βλάβες στην υγεία των καταναλωτών, το οικοσύστημα και το περιβάλλον.
Οι αλλαγές στα γονίδια
Ο Νίκος Κατσαρός επισημαίνει εξάλλου τα εξής: «Οι γενετικώς αλλαγμένες (gene-edited) τροφές είναι τροφές όπου έγιναν αλλαγές στα γονίδια του DNA των κυττάρων των σπόρων, χωρίς να προστεθούν γονίδια από άλλους οργανισμούς, π.χ. βακτήρια ή ιούς.
Αυτή είναι και η βασική διαφορά μεταξύ των γενετικώς αλλαγμένων (gene-edited) και των μεταλλαγμένων (γενετικώς τροποποιημένων, genetically modified organisms) τροφών. Στα μεταλλαγμένα, το DNA των σπόρων αναμειγνύεται με DNA (γονίδια) ξένων μικροοργανισμών. Στη μεταλλαγμένη πατάτα έχει μεταφερθεί κληρονομικό υλικό από το σκόρο, ενώ στην αλλαγμένη πατάτα έχει γίνει αλλαγή στο δικό της κληρονομικό υλικό, δηλαδή δεν έχει προστεθεί κληρονομικό υλικό από ξένο οργανισμό. Στη μεταλλαγμένη σόγια έχει προστεθεί κληρονομικό υλικό από βακτήριο, ενώ στην αλλαγμένη σόγια έχει γίνει αλλαγή, αδρανοποίηση δύο γονιδίων, στο δικό της κληρονομικό υλικό, χωρίς να προστεθεί ή να αφαιρεθεί κάτι».
Ήδη, μάλιστα, μεγάλες εκτάσεις καλλιεργούνται σε πολλές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών με σόγια και πατάτα. Η εταιρεία Calyxt, θυγατρική της Cellectis, έχει παραγάγει αλλαγμένους σπόρους σιταριού, που ένα είδος του έχει μεγαλύτερη αντίσταση στους μύκητες, ενώ το άλλο είδος σιταριού έχει χαμηλότερο ποσοστό σακχάρων και μεγαλύτερο ποσοστό διαιτητικών ινών. Όσον αφορά στην αλλαγμένη σόγια, αυτή έχει υγιεινό μείγμα λιπαρών οξέων και στο σογιέλαιο δεν απαιτείται υδρογόνωση, που παράγει τα επιβλαβή για την υγεία trans λιπαρά οξέα.
Η δρ. Choulika, γενική διευθύντρια της Cellectis, δήλωσε με υπερηφάνεια ότι «το σογιέλαιο θα είναι τόσο υγιεινό όσο το ελαιόλαδο, και ακόμα καλύτερο».
Τέλος, όσον αφορά στην αλλαγμένη πατάτα, αυτή παραμένει φρέσκια περισσότερο από τη συμβατική και δεν παράγει καρκινογόνες ουσίες όταν τηγανίζεται.
ΡεπορτάζΧριστόφορος Παπαδάκης


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το σχέδιο Μακρόν για μείωση κρατικών δαπανών: Ξεκινά με τα στεγαστικά επιδόματα

Με νομοθετική πρωτοβουλία για τη μείωση των υψηλών ενοικίων επιδιώκει η γαλλική κυβέρνηση να αντισταθμίσει τις μεγάλες δαπάνες για τα στεγαστικά επιδόματα, σύμφωνα με τον Γάλλο υφυπουργό Οικισμού Julien Denormandie.
Τέτοια επιδόματα κοστίζουν στη γαλλική κυβέρνηση 19 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, συνιστώντας το μεγαλύτερο μέρος των 30 δισ. που δαπανά η Γαλλία για διάφορα προγράμματα στεγαστικής στήριξης.
«Το πρόβλημα δεν είναι τα επιδόματα, είναι ότι τα ενοίκια είναι πολύ υψηλά και αυξάνονται για 40 χρόνια», δήλωσε ο Denormandie στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche.

«Συνεπώς, πρόκειται να μεταρρυθμίσουμε τα πράγματα δίκαια και δίκαια: τα ενοίκια θα μειωθούν ταυτόχρονα με τα ποσά των επιδομάτων ανέφερε στη συνέντευξη, αναφέροντας τα σχέδια που θα υποβληθούν την Τετάρτη (20/9). Μαζί με τα προγράμματα μεταφορών και επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, οι δημόσιες δαπάνες για τη στέγαση είναι ένας από τους τρεις τομείς προτεραιότητας για σχέδια του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron να μειώσουν τις κρατικές δαπάνες το επόμενο έτος κατά 10 δισ. ευρώ», πρόσθεσε.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας και ειδικότερα στα κλιμάκια των κυβικών εκατοστών επεξεργάζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής». 
Στόχος των αλλαγών είναι αφενός να μην παρατηρηθεί στα τέλη του έτους το φαινόμενο μαζικών καταθέσεων πινακίδων και αφετέρου, να δοθεί η δυνατότητα σε όσους ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν παραδώσει πινακίδες, να τις πάρουν πίσω. 
Τα σενάρια που έχουν τεθεί στο τραπέζι είναι πολλά, ωστόσο προκρίνεται ως επικρατέστερη η επιλογή της διεύρυνσης των κλιμακίων από 11 σε 20, προκειμένου να κλείσει η ψαλίδα στις μεγάλες διαφορές που παρατηρούνται στα διάφορα κλιμάκια κυβικών εκατοστών. 
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της κλίμακας 1739 κ.ε. – 1928 κ.ε. που αφορά την περίοδο ταξινόμησης από 2006 έως 2010 όπου τα τέλη κυκλοφορίας διαμορφώνονται στα 320€ ενώ στην αμέσως επόμενη κλίμακα των οχημάτων κυβισμού 1929 κ.ε. – 2357 κ.ε. τα τέλη ανέρχονται σε 690€.
Μεταξύ αυτών των κατηγοριών η κυβέρνηση σκέφτεται να προσθέσει τρία επιπλέον κλιμάκια. 

Σκέψεις για μικρή επιβάρυνση υπάρχουν και για τα οχήματα των οποίων τα τέλη υπολογίζονται με βάση τους ρύπους καθώς επίσης και για την επιβολή μικρού τέλους σε οχήματα που εκπέμπουν κάτω από 90 μικρογραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, τα οποία μέχρι πρότινος απαλλάσσονταν των τελών κυκλοφορίας. 


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Βόμβα» του Γερμανού οικονομολόγου Χανς Βέρνερ Ζιν: Προπαγάνδα η δήθεν πρόοδος στην Ελλάδα

Ο γνωστός οικονομολόγος Χανς Βέρνερ Ζιν χαρακτηρίζει "προπαγάνδα" τα περί προόδου της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα υποστηρίζει ότι χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία δεν έχουν θέση στην ευρωζώνη.
Μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία (DLF) ο Ζιν καλείται να σχολιάσει την "πρόοδο", την οποία είχαν πιστοποιήσει στο ελληνικό ζήτημα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατά την τελευταία συνάντησή τους στο Ταλίν της Εσθονίας. Ο Γερμανός οικονομολόγος, ο οποίος επανειλλημμένα έχει προτείνει προσωρινή έξοδο από το ευρώ ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας μέσω υποτίμησης του νομίσματος, δηλώνει τα εξής: "Όλα αυτά είναι προπαγάνδα. Πρέπει να αναλογιστείτε ότι στην ευρωζώνη δεν υπάρχει ισορροπία στις σχετικές τιμές: ο Νότος είναι πολύ ακριβός και αυτό πάμε να το αντισταθμίσουμε διογκώνοντας το κρατικό χρέος. Είναι ο απόλυτος κεϋνσιανισμός. Είναι ένα πυροτέχνημα, που συνεχώς τροφοδοτούμε με όλο και μεγαλύτερα χρέη. Σε όλες σχεδόν τις χώρες τις ευρωζώνης το ποσοστό του χρέους επί του ΑΕΠ όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά και αυξήθηκε με το σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας που υπερηφάνως διαπραγματευόταν η κ. Μέρκελ το 2012".

Η παρέμβαση του γνωστού οικονομολόγου, που μέχρι πρότινος διηύθυνε το Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών IFO του Μονάχου, δεν γίνεται τυχαία. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, μιλώντας την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έδωσε την κατεύθυνση για τα επόμενα χρόνια, δηλώνοντας ευθαρσώς τα εξής: Πρώτον, πρέπει να συνεχιστεί η "έξυπνη εφαρμογή" του συμφώνου σταθερότητας, ώστε να διασφαλίζεται μεν η δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά και να μην καταπνίγεται η οικονομική ανάπτυξη. Δεύτερον, ο δρόμος για το ευρώ είναι ανοιχτός για όλα τα κράτη-μέλη που θέλουν να ενταχθούν και εκπληρώνουν τα σχετικά κριτήρια. Τρίτον, στην Ευρώπη έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας που όμως δεν θα είναι ανοιχτό για πάντα, γι αυτό απαιτούνται άμεσες και στρατηγικές αποφάσεις.

"Ελλάδα στο τετράγωνο" η Ρουμανία; 

Ο συνδυασμός όλων αυτών των παραμέτρων φαίνεται ότι προκαλεί ανησυχία στους θιασώτες της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας. Επικαλούμενος και πάλι το παράδειγμα της Ελλάδας, ο Χανς Βέρνερ Ζιν υποστηρίζει ότι οι χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης θα έπρεπε να μείνουν, επί του παρόντος, εκτός ευρωζώνης. "Θέλουν τώρα να βάλουν τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία στο ευρώ. Έχω σοβαρές αμφιβολίες γι αυτό. Μιλάμε για μία Ελλάδα στο τετράγωνο. Οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι έχουν ήδη πάρει πολλά δάνεια σε ευρώ και τώρα θέλουν μία εξασφάλιση γι αυτά, αποκτώντας το δικαίωμα να τυπώνουν και ευρώ...", υποστηρίζει.

Είναι προφανές ότι ο πρώην επικεφαλής του ινστιτούτου IFO όχι μόνο δεν θέλει τη διεύρυνση της ευρωζώνης, όπως σχεδιάζει η Κομισιόν, αλλά μάλλον θα επιθυμούσε και τη συρρίκνωσή της. Υπενθυμίζει μάλιστα τις παλαιότερες σχετικές εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: "Ξέρουμε ότι η ευρωζώνη έχει λάβει πλέον υπερβολική έκταση και περιλαμβάνει χώρες που δεν  τα καταφέρνουν με το ευρώ. Όπως είχε προτείνει ο Σόιμπλε το 2015, θα έπρεπε να αναλογιστούμε τη δυνατότητα μίας προσωρινής εξόδου από το ευρώ ώστε να ενισχυθούν οι χώρες αυτές, αντί να τις διατηρούμε στο ευρώ θεσπίζοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο μία ένωση μεταφοράς πόρων, στην οποία οι χώρες του Βορρά θα χρηματοδοτούν τις χώρες του Νότου...".


Αμφιβολίες και για την Ιταλία 

Η σχετική συζήτηση αφορούσε κυρίως την Ελλάδα, αλλά τους τελευταίους μήνες οι εξελίξεις προδιαγράφονται ανησυχητικές και στη γειτονική Ιταλία: πολλές τράπεζες κλονίζονται, η πολιτική κατάσταση στη χώρα παραμένει ευμετάβλητη, οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν αυξανόμενη δυσπιστία απέναντι στο ενιαίο νόμισμα. Απαντώντας στο ερώτημα της γερμανικής ραδιοφωνίας, εάν η Ιταλία θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος "προβληματικός" υποψήφιος, ο Χανς Βέρνερ Ζιν δηλώνει: "Αναμφίβολα, οι Ιταλοί αρχίζουν να χάνουν τον ενθουσιασμό τους για το ευρώ. Στην πραγματικότητα μόνο ένα κόμμα στηρίζει το ευρώ χωρίς επιφυλάξεις, το Partito Democratico, δηλαδή οι σοσιαλδημοκράτες. Η Forza Italia του Μπερλουσκόνι έχει μιλήσει για παράλληλο νόμισμα, η Λέγκα του Βορρά θέλει αποχώρηση από το ευρώ, το Cinque Stelle τα ίδια. Η Ιταλία βράζει και μην ξεχνάτε ότι έχει και εκλογές του χρόνου..."
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ρύπανση έφτασε στο Λαγονήσι - Eνημέρωση για την κατάσταση των περιοχών που έχουν πληγεί

Τουλάχιστον 800 τόνοι μαζούτ έχουν απαντληθεί έως τώρα από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ στον Σαρωνικό νότια της νήσου Αταλάντης, ενώ σε παράκτιες περιοχές της Αττικής όπου έχει παρατηρηθεί διάσπαρτη θαλάσσια ρύπανση επιχειρούν από χθες 6 απορρυπαντικά σκάφη του λιμενικού και 6 ιδιωτικά, συμπεριλαμβανομένου και του σκάφους "ΑΚΤΑΙΑ" της EMSA, με περισσότερα από 160 άτομα να συμμετέχουν στις εργασίες.
«Την ευθύνη για τη ρύπανση ξεκάθαρα έχουν η πλοιοκτήτρια και η ασφαλιστική που την καλύπτει και όσοι έχουν απαιτήσεις θα πρέπει να στραφούν προς αυτές αλλά θα πρέπει στα έγγραφα που θα καταθέτουν να είναι τεκμηριωμένη η απαίτησή τους», τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός που έχει τεθεί επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου για τη διαχείριση της ρύπανσης, σε ενημερωτική συνάντηση που είχε το μεσημέρι με δημοσιογράφους, μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας Διονύση Καλαματιανό και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του υπουργείου, αντιπλοίαρχο Νίκο Λαγκαδιανό.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, τυχόν αποζημιώσεις από διαρροή πετρελαίου του ΑΓ.ΖΩΝΗ μπορούν να αντληθούν και από το IOPC Fund (Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου), υπό τον όρο όμως ότι ο αιτών θα αποδεικνύει τη ζημιά του με βάση τους κανόνες που ορίζει το ταμείο.
Το μέγεθος της ρύπανσης
Σχετικά με την πορεία εργασιών απορρύπανσης αναφέρθηκε ότι:
Στη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητας Α' Λιμενικού Τμήματος (Τζελέπης), έγινε έλεγχος και δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης. Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ψυττάλειας και εισόδου Λιμένα Πειραιά εντοπίστηκαν, διάσπαρτες πετρελαιοκηλίδες, μικρού μεγέθους που αντιμετωπίστηκαν.
Στη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας χθες πραγματοποιήθηκε η έναρξη εργασιών αντιρρύπανσης από προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών αλλά και απάντληση πετρελαιοειδών καταλοίπων από βυτιοφόρο όχημα ιδιωτικής εταιρείας, τα οποία στη συνέχεια μεταφορτώθηκαν και απομακρύνθηκαν.
Πετρελαιοειδή εντοπίστηκαν μπροστά από την παραλία "Φλώρας Σεληνίων" τα οποία εγκλωβίστηκαν με πλωτό φράγμα από προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας και περισυνελέγησαν, ενώ μπροστά από την παραλία τοποθετήθηκε 225 μ. πλωτό φράγμα.
Εξάλλου χθες συνεχίστηκαν οι εργασίες απορρύπανσης καθαρισμού της ακτής στην ευρύτερη περιοχή όρμου Σεληνίων- Λημνιώνα- Κυνοσούρας, ενώ πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από ξηράς από στελέχη του Λιμενικού νοτιοανατολικά της Σαλαμίνας και στο Πέραμα και δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης.
Στη θαλάσσια περιοχή της Ζέας επιχειρούν τα αντιρρυπαντικά σκάφη "ΑΚΤΑΙΑ 15" και "ΑΚΤΑΙΑ 4", καθώς επίσης και μία υποστηρικτική ταχύπλοη λέμβος.
Επίσης από ξηράς, στις παραλίες μπροστά από τη στάση "Καλαμπάκα" στον όρμο Αφροδίτης, μπροστά από τον όρμο Σκαφάκι, περισυνελέγησαν από συνεργεία κατάλοιπα πετρελαιοειδών με τη χρήση απορροφητικών πετσετών και με τη βοήθεια πλωτού φράγματος.
Στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τη μαρίνα Ζέας και τη Φρεαττύδα επιχειρούσαν δύο σκάφη απορρύπανσης, όπου με τη βοήθεια πλωτού φράγματος περισυνελέγησαν κατάλοιπα, ενώ στην παραλία του Αγ.Κοσμά επιχείρησε χθες ανιρρυπαντικό ιδιωτικό σκάφος και τρία αντιρρυπαντικά του Λιμενικού Σώματος.
Στη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη μαρίνα Γλυφάδας συνεργείο και βυτιοφόρο όχημα ιδιωτικής αντιρρυπαντικής εταιρείας εκτέλεσαν κατά περίπτωση εργασίες απορρύπανσης των ακτών, ενώ στις εν λόγω μαρίνες συνέδραμαν στις εργασίες καθαρισμού 17 δόκιμοι Λιμενοφύλακες και μέλη της ΜΚΟ "Greenpeace" υπό την επίβλεψη στελεχών του λιμενικού σώματος.
Η εικόνα των ακτών Δήμου Γλυφάδας παρουσιάζεται βελτιωμένη στην τρίτη και τέταρτη μαρίνα, πλην αυτής της επιχείρησης "Αστέρας Γλυφάδας" η οποία παραμένει σταθερή.
Στην περιοχή του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών πραγματοποιήθηκε από ιδιωτική εταιρεία απορρύπανσης- απάντληση των πετρελαιοειδών από βυτιοφόρο όχημα και προσωπικό αυτής εργάστηκε στον καθαρισμό της εν λόγω ακτής.
Η συνολική κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη πλην της πλαζ "Ελληνικού" που παραμένει σταθερή.
Οι εν λόγω εργασίες θα συνεχιστούν σήμερα στη θαλάσσια και χερσαία περιοχή "Λιμανάκι Ιππόκαμπου" και μπροστά από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, αρμοδιότητας δήμου Ελληνικού.
Με μέριμνα του Λιμεναρχείου Σαρωνικού σε συνεργασία με το ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ. και την περιφέρεια Αττικής συνεχίστηκε η μεταφορά και παροχή ανανέωση θαλάσσιου ύδατος στις εγκαταστάσεις του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ. με βυτιοφόρα οχήματα.
Εξάλλου στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και συγκεκριμένα μπροστά από τις ακτές του Πολιτιστικού Κέντρου συνεχίστηκαν από ιδιωτική εταιρεία οι εργασίες καθαρισμού, ενώ ταυτόχρονα ποντίστηκε πλωτό φράγμα μήκους 200μ. Η γενικότερη εικόνα στις ακτές του Παλαιού Φαλήρου παρουσιάζεται βελτιωμένη.
Στην περιοχή του Λαγονησίου παρατηρήθηκε ρύπανση από πετρέλαιο μαζούτ στην παραλία "Mediterraneo", η οποία αντιμετωπίστηκε με ρίψη απορροφητικών ρολών, ενώ παράλληλα διενεργήθηκε καθαρισμός της ακτής από συνεργεία καθαρισμού.
Στις παραλίες "Μικρό Καβούρι" και "Μεγάλο Καβούρι" εμφανίζονται περιοδικά αραιά ψήγματα πετρελαίου τα οποία αντιμετωπίζονται άμεσα και επιτυχώς από συνεργείο του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης.
Όλη η ευρύτερη περιοχή αρμοδιότητας της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού επιτηρείται διαρκώς με συνεχείς περιπολίες από πλωτά και χερσαία μέσα.
Με εντολή του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής αεροσκάφος του Λ.Σ. απογειώθηκε, 14:15 μ.μ. χθες, προς επιτήρηση της θαλάσσιας περιοχής Σαρωνικού μεταξύ Άκρας Σουνίου και Ελληνικού. Στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της ακτογραμμής αυτής δεν παρατηρήθηκε κανενός είδους θαλάσσια ρύπανση.
Επίσης, το ίδιο αεροσκάφος απογειώθηκε την 18:25 μ.μ για επιτήρηση θαλάσσιας περιοχής Σαρωνικού, μεταξύ όρμων Βουλιαγμένης και νήσου Σαλαμίνας. Στο παραλιακό μέτωπο από τη Γλυφάδα μέχρι τον επιβατηγό λιμένα Πειραιά παρατηρήθηκαν μεμονωμένες και μικρού μεγέθους ζώνες ιριδισμού, ενώ δεν εντοπίστηκαν βαρέα πετρελαιοειδή.
Η γενική εικόνα του θαλασσίου μετώπου της Αττικής από αέρος παρουσιάζεται βελτιωμένη συγκριτικά με προηγούμενη περιπολία εναέριου μέσου του Λιμενικού Σώματος.

Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή περιμετρικώς του ναυαγίου (περιοχή μεταξύ βυθισμένου πλοίου, Ψυττάλειας και βραχονησίδος Αταλάντης) δεν εντοπίστηκαν βαρέα πετρελαιοειδή. Στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή παρατηρούνται κατά τόπους μικρές ζώνες ιριδισμού, δίχως βαρέα κατάλοιπα. Η θαλάσσια επιφάνεια εντός του φράγματος του ναυαγίου φέρει ιριδισμό δίχως βαρέα κατάλοιπα. Συνεχώς στην περιοχή επιχειρεί σκάφος της εταιρείας που έχει αναλάβει την απορρύπανση.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προθεσμία 14 ημερών για όσους έχουν αδήλωτα εισοδήματα

Προθεσμία 14 ημερών έχουν όσοι επιθυμούν να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους με την εφορία και να αποκαλύψουν οικειοθελώς αδήλωτα εισοδήματα, μικρά ή μεγάλα.

Οσοι το πράξουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα τύχουν σημαντικών εκπτώσεων, ενώ από την ανωτέρω ημερομηνία και μετά τα πρόστιμα φτάνουν μέχρι και το 120%, όπως αναφέρει η Έντυπη Καθημερινή.

Μέχρι στιγμής περίπου 70.000-75.000 φορολογούμενοι έχουν περάσει την πόρτα της εφορίας και αποκάλυψαν αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη ύψους περίπου 400 εκατ. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου το 80% των φορολογουμένων που εντάχθηκαν στη ρύθμιση, κλήθηκε από την εφορία να δώσει εξηγήσεις, καθώς από τον έλεγχο που έγινε στις λίστες και στα εμβάσματα διαπιστώθηκε αναντιστοιχία δηλωθέντων και περιουσιακών στοιχείων.

Επίσης, χρήση της διάταξης έκαναν και οι φορολογούμενοι στους οποίους είχε προσδιοριστεί φόρος με βάση τα ευρήματα του ελέγχου, καθώς και φορολογούμενοι που ήθελαν να τακτοποιήσουν λάθη του παρελθόντος (μικρές αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις τους). Οσοι λοιπόν έσπευσαν στην εφορία το έπραξαν για να πληρώσουν λιγότερους φόρους σε σχέση με το υφιστάμενο σύστημα. Πάντως, το ποσό που έχει εισπραχθεί κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό και ξεπερνάει τις προσδοκίες της φορολογικής διοίκησης, που υπολόγιζε λιγότερα έσοδα και συγκεκριμένα περί τα 200 εκατ. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της

Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων:

1. Στη ρύθμιση έχουν ενταχθεί 70.000-75.000 φορολογούμενοι.

2. Το ποσό που έχουν «αποκαλύψει»-αποδεχθεί ανέρχεται περίπου στα 4 δισ. ευρώ.

3. Τα ποσά που αποκαλύπτονται κυμαίνονται από 100.000 έως 300.000 ευρώ.

Οσοι ενταχθούν στη ρύθμιση πρέπει να πληρώσουν τον φόρο που προκύπτει σε 30 ημέρες ή, διαφορετικά, να υπαχθούν στη ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!