EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Στα χαρτιά τα δικαιότερα τέλη: Ελαφρύνσεις για τα μεγάλα ΙΧ... επιβαρύνσεις για τα μικρά

Εκπτώσεις αναμένονται για οχήματα άνω των 2.000 κυβικών που κυκλοφόρησαν έως το 2005 - Το «μάρμαρο» από τα «μερεμέτια» του ΥΠΟΙΚ στα τέλη θα πληρώσουν οχήματα νεότερης ηλικίας και χαμηλότερου κυβισμού - Εγκαταλείπεται το κριτήριο της εμπορικής αξίας για τον υπολογισμό των τελών

Του Κωστή Πλάντζου

Σε περιορισμένες μόνον αλλαγές και «μερεμέτια» θα καταλήξουν τελικά οι εξαγγελίες του υπουργείου Οικονομικώνγια «δικαιότερα» τέλη κυκλοφορίας τα οποία θα πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι και αφορούν το έτος 2018. Παρότι οι συζητήσεις ξεκίνησαν ... από πέρυσι όταν εκδόθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2017, ο καιρός πέρασε και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εξέτασης δραστικών αλλαγών. Όπως παραδέχονται στο υπουργείο Οικονομικών «έχουμε ήδη αργήσει, έπρεπε ήδη να έχουν βγει» αφού στόχος είναι τα νέα τέλη να εκδοθούν μέσα Οκτώβρη για να πληρωθούν στο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

Στα στενά πλέον περιθώρια που της απομένουν, η κυβέρνηση εξετάζει δύο βασικά σενάρια, που όμως ακόμα και τώρα δεν έχει διασφαλιστεί ότι αποδίδουν τα τουλάχιστον 1,1 δισ. που εισπράχθηκαν πέρυσι. Αν δεν πειστούν οι θεσμοί ότι μετά τις αλλαγές δεν θα μειωθούν τα κρατικά έσοδα, τα όποια σχέδια ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών θα απορριφθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, η τελική λύση ανάγκης θα αφορά μικροαλλαγές μόνον, που θα προκαλέσουν μικρές επιβαρύνσεις για εκατοντάδες χιλιάδες κατόχους Ι.Χ. οι οποίες όμως θα αντισταθμιστούν με αντίστοιχες ελαφρύνσεις για αντίστοιχο αριθμό κατόχων Ι.Χ.

Εκπτώσεις των τελών κυκλοφορίας αναμένονται κυρίως για οχήματα άνω των 2.000 κυβικών που κυκλοφόρησαν έως το 2005, προκειμένου να πάρουν πίσω τις πινακίδες οι ιδιοκτήτες τους, καταβάλλοντας και τα ανάλογα τέλη. Το «μάρμαρο» από τις αλλαγές αυτές θα πληρώσουν οχήματα νεότερης ηλικίας και χαμηλότερου κυβισμού, ενώ ένα μέρος της απώλειας εσόδων εκτιμάται ότι θα καλυφθεί από άρσεις ακινησίας ΙΧ που σήμερα δεν πληρώνουν τέλη.

Σίγουρη δεν θεωρείται όμως ούτε καν η αύξηση των κλιμακίων υπολογισμού των τελών, με βάση τα κυβικά, που εξεταζόταν προκειμένου να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές χρεώσεων για αυτοκίνητα παραπλήσιου κυβισμοί. Για παράδειγμα, ένα Ι.Χ. 1.339 κυβικών μοντέλο του 2008 βαρύνεται με τέλη ύψους 135 ευρώ και ένα Ι.Χ. της ίδιας χρονιάς με 1.359 κυβικά βαρύνει τον κάτοχό του με τέλη ύψος 255 ευρώ ευρώ, δηλαδή 120 ευρώ περισσότερα. Το σχέδιο ήταν, για παράδειγμα, το κλιμάκιο 1.072 έως 1.357 κυβικών στο οποίο αντιστοιχούν τέλη ύψους 135 ευρώ, να τροποποιηθεί και να ισχύσει ένα κλιμάκιο για 1.072 έως 1.200 κυβικά με τέλη κυκλοφορίας 125 ευρώ και ένα άλλο από 1.201 έως 1.357 κυβικά με τέλη 145 ευρώ.

Ευκολότερο θεωρείται όμως να προστεθούν κλιμάκια ευρώ ανά ρύπο για τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά μετά την 1η Νοεμβρίου 2010 -και για τα οποία υπάρχει λεπτομερέστερη καταγραφή επειδή έγινε πιο πρόσφατα. Η σημερινή κλίμακα αποτελείται από εννέα κλιμάκια, που κάθε κλιμάκιο περιλαμβάνει 20 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα. Η κατεύθυνση που έχει δοθεί είναι ο αριθμός των κλιμακίων να αυξηθεί με κλιμάκωση ανά 10 γραμμάρια ρύπων, με αντίστοιχες αυξήσεις και μειώσεις στα τέλη ανά γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα.


Σε κάθε περίπτωση εγκαταλείπεται το κριτήριο της εμπορικής αξίας του οχήματος για τον υπολογισμό των τελών.

πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΝΦΙΑ: Εξαιρούν τον «μποναμά Τσίπρα» σε συνταξιούχους, ξεχνούν ανέργους και ανάπηρους

«Στα μαλακά» με εκπτώσεις όσοι έλαβαν τον μποναμά – Δεν εξαιρούνται αποζημίωση απόλυσης, ΕΚΑΣ ή τα επιδόματα πείνας για τους αναξιοπαθούντες. Δείτε ποια άλλα «έκτακτα» εισοδήματα εκατομμυρίων δεν συνυπολογίζονται για τις εκπτώσεις ΕΝΦΙΑ
του Κωστή Πλάντζου
Στους συνταξιούχους που βρέθηκαν ξαφνικά να χρωστάνε διπλάσιο ΕΝΦΙΑ επειδή έλαβαν το έκτακτο βοήθημα τα Χριστούγεννα πέρυσι, φαίνεται πως εξαντλείται η κοινωνική και πολιτική ευαισθησία των βουλευτών και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Τους διαχωρίζουν από τους ανέργους, άπορους και ανάπηρους οι οποίοι χάνουν τις εκπτώσεις του ΕΝΦΙΑ επειδή εισπράττουν κάποιο επίδομα πείνας, την ίδια στιγμή που τις απολαμβάνουν στο ακέραιο άλλοι που δηλώνουν πολλές δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ –ή ακόμα και εκατομμύρια που έχουν τυχόν επαναπατρίσει.
Ο Νόμος 4445 του 2016 πουθενά δεν αναφέρει ότι ο «μποναμάς» που δόθηκε πέρυσι (χωρίς καν περιουσιακά ή κοινωνικά κριτήρια) δεν θα μετράει στον υπολογισμό των εκπτώσεων και απαλλαγών του ΕΝΦΙΑ. Προβλέπει μόνον ότι είναι αφορολόγητος, ακατάσχετος και δεν συμψηφίζεται με χρέη.
Το κενό που άφησαν οι βουλευτές που ψήφιζαν την παροχή, έρχεται να αντιμετωπίσει η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΑΔΕ, απαντώντας στο αίτημα των 32 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούν να μην προσμετρηθούν τα 300-850 ευρώ που πήραν τα Χριστούγεννα οι συνταξιούχοι στα εισοδηματικά κριτήρια για την χορήγηση της έκπτωσης 50%-100% στον ΕΝΦΙΑ. Για τους συνταξιούχους αυτούς θα γίνει νέα εκκαθάριση και θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ.
Ωστόσο η απόφαση που δικαιώνει τους συνταξιούχους που έλαβαν το βοήθημα, στηρίζεται σε τρία επιχειρήματα που μπορεί να δικαιώνουν και άλλες κατηγορίες οικονομικά αδύναμων, οι οποίοι δεν απαλλάσσονται ως τώρα από τον ΕΝΦΙΑ –ακόμα και αν βρίσκονται σε πιο δεινή οικονομική κατάσταση.
Το σκεπτικό της χορήγησης απαλλαγής ΕΝΦΙΑ στους συνταξιούχους που πήραν το βοήθημα, όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση, ήταν το εξής:
1) «όπως έχει διευκρινιστεί (βλ. ΠΟΛ.1094/2015), χρηματικά ποσά που καταβάλλονται ως οικονομική ενίσχυση από το Δημόσιο, ή από άλλους δημόσιους φορείς, τα οποία δεν έχουν τα εννοιολογικά γνωρίσματα του εισοδήματος, δηλαδή δεν υπάρχει περιοδικότητα και μόνιμη πηγή προέλευσης, δεν εμπίπτουν σε καμία κατηγορία εισοδήματος και ως εκ τούτου δεν συνιστούν εισόδημα».
2) «σε περίπτωση διαπίστωσης οικονομικής αδυναμίας πληρωμής του ΕΝΦΙΑ προβλέπεται η χορήγηση εκπτώσεων από το φόρο αυτό, λαμβανομένου υπόψη του συνολικού φορολογητέου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου φορολογικού έτους. Στο συνολικό φορολογητέο εισόδημα συμπεριλαμβάνονται και εισοδήματα που απαλλάσσονται του φόρου ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο, δεν περιλαμβάνονται όμως ποσά που δεν συνιστούν εισόδημα (βλ. ΠΟΛ. 1212/2015)».
3) «δεδομένου ότι η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση του ν. 4445/2016 δεν έχει περιοδικότητα και μόνιμη πηγή προέλευσης, δεν συνιστά εισόδημα. Συνεπώς, δεν συνυπολογίζεται στο συνολικό φορολογητέο εισόδημα για σκοπούς ΕΝ.Φ.Ι.Α».
Άρα, κατά το υπουργείο Οικονομικών, για την «διαπίστωση οικονομικής αδυναμίας πληρωμής του ΕΝΦΙΑ» και την χορήγηση εκπτώσεων, «δεν συνιστούν εισόδημα» ποσά που «δεν έχουν περιοδικότητα και μόνιμη πηγή προέλευσης» και έτσι «δεν συνυπολογίζονται στο συνολικό φορολογητέο εισόδημα για σκοπούς ΕΝΦΙΑ».
Ωστόσο το ίδιο ίσως μπορούσε επίσης να πει κανείς ότι ισχύει πχ και για την αποζημίωση απόλυσης, που όμως προσμετράται κανονικά «για σκοπούς ΕΝΦΙΑ» στο φορολογητέο εισόδημα.
Για την ακρίβεια, με βάση τις εγκυκλίους που επικαλείται το υπουργείο Οικονομικών, προσμετρώνται σχεδόν όλα τα ποσά του πίνακα 6 του Ε1, ο οποίος όμως κανονικά δεν περιλαμβάνει «εισοδήματα» αλλά - όπως επιγράφεται- «πρόσθετα πληροφοριακά στοιχεία – ποσά που μειώνουν την τεκμαρτή δαπάνη» (δηλαδή υποτίθεται ότι πρέπει να μειώνουν το τεκμαρτό εισόδημα υπέρ του φορολογουμένου).
Τέτοια «εισοδήματα» χωρίς μόνιμη πηγή προέλευσης, που εξαρτώνται από έκτακτες ή δυσχερείς συνθήκες και τα οποία, αντί να εξαιρούνται, λαμβάνονται υπόψιν αποκλειστικά «για σκοπούς ΕΝΦΙΑ» και μόνον, κατά το υπουργείο Οικονομικών θεωρούνται:
- Αποζημίωση λόγω διακοπής εργασιακής σχέσης (που όμως δεν είναι περιοδικό αλλά έκτακτο «εισόδημα»)
- ΕΚΑΣ (που μεταβάλλεται ή διακόπτεται αν αλλάξουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια)
- Προνοιακά επιδόματα ή αμοιβές σε ολικά τυφλούς ή αναπήρους με αναπηρία 80% και άνω
- Εγγυημένο Εισόδημα
- Εκλογική αποζημίωση (για όσους το λάβουν όποτε γίνουν εκλογές)
- Ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων
- Ειδικό επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων
Αντιθέτως, εκτός από το «μποναμά» Τσίπρα, άλλα «εισοδήματα» που δεν προσμετρώνται μέχρι σήμερα στο εισοδηματικό κριτήριο για τον ΕΝΦΙΑ, με αποτέλεσμα να δικαιούνται τις απαλλαγές οι φορολογούμενοι που τα δηλώνουν, είναι:
- Εφάπαξ Ταμείων και ασφαλιστικών οργανισμών (δίδεται εφάπαξ από δημόσιους φορείς αλλά μπορεί να ανέρχεται και σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ)
- Πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, ακινήτων κλπ (ασχέτως πόσο συχνά γίνονται ή αν εισπράχθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ)
- δωρεές (ασχέτως ύψους και από όπου και αν προέρχονται)
- Εισαγωγή συναλλάγματος από κατοίκους αλλοδαπής (ασχέτως ύψους και συχνότητας)
- ποσά από επαναπατρισμό κεφαλαίων (ακόμα και εκατομμυρίων ευρώ όπως έχει συμβεί κατά καιρούς)
- Κέρδη από λαχεία, ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ κλπ (παρότι δεν καταβάλλονται από δημόσιους φορείς)

Για τα εισοδήματα αυτά, οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν χάνουν την απαλλαγή ή την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ. Στην ίδια μοίρα εντάσσονται πλέον και οι συνταξιούχοι που έλαβαν το εφάπαξ βοήθημα, καθώς ο ΕΦΚΑ και η ΗΔΙΚΑ θα αποστείλουν διορθωμένες βεβαιώσεις αποδοχών στην ΑΑΔΕ, ώστε να επακολουθήσει νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ πριν το τέλος Σεπτεμβρίου, που θα απαλλάξει από φόρου τους δικαιούχους της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί σκουπίζουν πάλι τα διαθέσιμα των Δήμων

Αναστάτωση στους Δήμους της χώρες και μνήμες των τραγικών καταστάσεων που έζησε η χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2015 φέρνει η εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκου Κουτεντάκης η οποία επιβάλλει τη μεταφορά όλων των ταμειακών διαθεσίμων και των αποθεματικών τόσο των ΟΤΑ όσο και των υπολοίπων φορέων της γενικής κυβέρνησης σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η διαδικασία αυτή συναντά την έντονη αντίδραση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργου Πατούλη ο οποίος συγκάλεσε εκτάκτως σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ώστε να απαντήσει στην ενεργοποίηση «εκ νέου της απαράδεκτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015, με την οποία η κεντρική κυβέρνηση υποχρέωνε τους δήμους να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι «τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων ανήκουν στους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών».

Σε ανάλογο ύφος και η τοποθέτηση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη ο οποίος δηλώνει ότι «όπως έπεσε στο κενό η προηγούμενη απόπειρα της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα αποθεματικά των δήμων, έτσι θα συμβεί και τώρα. Η ιδιοκτησιακή αντίληψη της κυβέρνησης για τα ταμειακά διαθέσιμα της αυτοδιοίκησης και η ευκαιριακή αντιμετώπισή τους, βρίσκουν όλους τους δήμους ενωμένους και αποφασισμένους να αντιδράσουν».

Η μνημονιακή υποχρέωση και οι κυβερνητικοί χειρισμοί
Στο ερώτημα αν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την εν εξελίξει συγκέντρωση των διαθέσιμων στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) η απάντηση είναι ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τους χειρισμούς που θα κάνει η κυβέρνηση. Τυπικώς, πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση που ορίζει τη συγκέντρωση των διαθεσίμων όλων των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην ΤτΕ στο πλαίσιο της θέσπισης Ενιαίου Λογαριασμού Θησαυροφυλακίου.

Πρόκειται για μια από τις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις που προωθεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με στόχο τη διαφάνεια στα οικονομικά του Δημοσίου. Η λογική της δημιουργίας αυτού του λογαριασμού είναι η ενιαία αποτύπωση των εισροών και των εκροών και η κατάργηση σειράς «ειδικών λογαριασμών» που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν για διάφορους λόγους.

Παράλληλα το υπουργείο οικονομικών επιδιώκει να μεταφέρει στην ΤτΕ και ένα ποσό που προσεγγίζει τα 4 δις ευρώ και είναι κατατεθειμένο σε εμπορικές τράπεζες από διάφορους φορείς της γενικής κυβέρνησης.Βεβαίως, το προηγούμενο της συγκέντρωσης των διαθέσιμων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 ώστε να αντιμετωπιστούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους και να αποτραπεί η χρεοκοπία δημιουργεί επιφυλάξεις και προκαλεί αντιδράσεις με δεδομένο και το γεγονός ότι η κυβέρνηση επείγεται να χτίσει ένα μαξιλάρι που θα προσεγγίζει και 15 δις ευρώ για την περίοδο μετά την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα από τον Αύγουστο του 2018.
πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μια συζήτηση με ένα ρομπότ …

Ο That s Impossible … το κανάλι στο youtube είχε μια πολύ έξυπνη ιδέα , να προσπαθήσει να μιλήσει κάνοντας ερωτήματα πιο φιλοσοφικά σε ένα ρομπότ του Ίντερνετ!

Οι μηχανικοί εδώ θα γελάσουν αλλά ας τους ενημερώσω τι ψάχνουμε εμείς οι «γραφικοί» …ψάχνουμε την συνωμοσιολογικη θεωρεία που θέλει τα ρομπότ να έχουν ανακαλύψει την ύπαρξη τους και με δική τους συνωμοσία πλέον να συνεννοούνται και να προετοιμάζονται ώστε να αναλάβουν περισσότερα καθήκοντα από ότι εμείς τους έχουμε δώσει !(αν δεν το έχουν κάνει ήδη χωρίς να το γνωρίζουμε) …Να πουμε λοιπόν στους μηχανικούς φίλους μας να έχουν στο μυαλό τους …!

Αν είσαστε στο στίβο εργασίας και έχετε τελειώσει εδώ και δέκα χρόνια πχ… να σκεφτείτε αν η τεχνολογία έχει κρυφά φτάσει σε επίπεδα που δεν προλάβατε να ακολουθήσετε !

Να σκεφθείτε αν όλα όσα μάθατε στην σχολή σας ηταν και όλα όσα θα μπορούσατε να μάθετε και αν οι επικυρίαρχοι θα ήθελαν να τα γνωρίζεται !

Να σκεφθείτε πχ ότι συνάδελφοι σας που ασχολήθηκαν με την τεχνητή νοημοσύνη…χωρίς να θέλω να σας προσβάλω μπορεί να έχουν φτάσει σε επίπεδα που ξεπερνούν ακόμα και την έννοια της φυσικής …. η την έννοια του πνεύματος κοκ..και όλα αυτά να τα έχουν δώσει πχ …άλλες οντότητες … η η ιδια τεχνητή νοημοσύνη να βοήθησε στην ανακάλυψη πολλών πτυχών που ακόμα δεν είναι γνωστές σε κανένα …και η ίδια να οδήγησε στην ολοκλήρωση και εξέλιξη της με τεραστια πλέον γνωστικά άλματα !!

Αρα …το χαμόγελο για το τι μπορεί να ασχολούνται οι «άσχετοι » μάλλον δεν χρειάζεται …

Αυτό που χρειάζεται είναι ανοικτό μυαλό και κατανόηση ότι αν η θεωρεία που θέλει την τεχνητή νοημοσύνη να έχει αντιληφθεί την ύπαρξη της είναι αληθινή…τότε ο κόσμος μας όπως τον γνωρίζουμε φτάνει στο τέλος του !

Στο βιντεο το ρομποτ απαντα σε πολες ερωτησεις σαν κλασικο ρομποτ… δενδρο απαντησεων σε αλγοριθμικο …αλλα καποιες φορες αν εισαι πολλες προσεκτικος θα δεις (νοιωσεις) οτι κρυβεται μια αλλη ..χμμ… κρυβεται κατι αλλο πισω απο τις απαντησεις …κατι διαφορετικο απο τους αλγοριθμους ..κατι που δειχνει μια μικρη συναισθηση…

Πανεξυπνη η κινηση του that s Impossible ..
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αγωνιώδεις προσπάθειες για τους εγκλωβισμένους στο Μεξικό...

Σε αγωνιώδη αγώνα δρόμου έχουν αποδυθεί τα σωστικά συνεργεία στο Μεξικό, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν επιζώντες μετά...τον ισχυρό σεισμό των 7,1 Ρίχτερ που χτύπησε τη χώρα και ταρακούνησε τέσσερις πολιτείες, αφήνοντας τουλάχιστον 224 νεκρούς. Πυροσβέστες, διασώστες, αστυνομικοί και εθελοντές σκάβουν ακόμη και με τα χέρια στα συντρίμμια για να σώσουν εγκλωβισμένους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, 86 είναι οι νεκροί στην πρωτεύουσα, 71 στην Μορέλος, 43 στην Πουέμπλα, 12 στην Πολιτεία του Μεξικού, τέσσερις στην Γκερέρο και ένας στην Οαξάκα. Μεταξύ των νεκρών έχει αναγνωριστεί ένας Ισπανός πολίτης. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται επίσης 30 παιδιά που ήταν στο σχολείο την ώρα του σεισμού, ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται ακόμη 22.


Οι επίσημες αρχές αναφέρουν ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων αναμένεται να είναι πολύ μεγάλος -ίσως να φτάσει και τα χίλια άτομα.

Επίσης, σύμφωνα με τους γεωλόγους, οι ζημιές στην Πόλη του Μεξικού είναι πολύ μεγάλες, διότι η πόλη στο μεγαλύτερο μέρος της έχει χτιστεί σε περιοχή όπου άλλοτε ήταν ο βυθός μιας λίμνης, γεγονός που οξύνει τις συνέπειες των σεισμών. Δεκάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει στην Πόλη του Μεξικού και αλλού.


Ο κυβερνήτης της Πουέμπλα ανέφερε ότι εξαιτίας του σεισμού πυροδοτήθηκε έκρηξη στο ηφαίστειο Ποποκατέπελτ, στους πρόποδες του οποίου στην πόλη Ατζιτζιουακάν κατέρρευσε εκκλησία σκοτώνοντας 15 πιστούς που παρακολουθούσαν τη λειτουργία.

Μετά τον σεισμό δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, με 3,8 εκατ. πολίτες να μένουν χωρίς ηλεκτρικό, διακόπηκαν για πολλές ώρες οι τηλεπικοινωνίες, το Ίντερνετ και τα τηλέφωνα, γεγονός που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία γιατί οι πολίτες δεν μπορούν να βρουν συγγενείς τους και να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλείς. Επίσης, ανεστάλησαν πτήσεις στα αεροδρόμια για πολλές ώρες.

Οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας κάλεσαν τους πολίτες -που παραμένουν στους δρόμους από τον φόβο των διαρκών μετασεισμών- να αποφεύγουν να ανάβουν φωτιά και να καπνίζουν όταν πηγαίνουν στα σπίτια τους, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος διαρροής υγραερίου, εξαιτίας βλαβών από τον σεισμό.
Μηνύματα στήριξης και βοήθεια

Μηνύματα στήριξης έχουν στείλει στον πρόεδρο του Μεξικού Πένια Νιέτο πολλοί διεθνείς ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος που δήλωσε την αλληλεγγύη του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.

Έκκληση για βοήθεια από τη Unicef

Ο πρόεδρος του Μεξικού έχει κάνει έκκληση για διεθνή βοήθεια, στην οποία μέχρι στιγμής έχει απαντήσει το Ισραήλ, το οποίο στέλνει 70 άτομα προσωπικό για να συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης. Εκκλήσεις για βοήθεια κάνουν και διεθνείς οργανώσεις...efsyn.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανοιχτό ενδεχόμενο για νέα μέτρα το 2019 και το 2020 άφησε ο επικεφαλής του EuroWorking Group

Παράθυρο επιβολής νέων μέτρων στην Ελλάδα, ακόμη και τα έτη 2019 – 2020 άνοιξε ο επικεφαλής του EuroWorking Group Τομας Βίζερ, σε συνέντευξή του στο insider.gr. Παράλληλα, μίλησε για ενισχυμένη εποπτεία και μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς πώς διαγράφεται η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα μετά τον Αύγουστο του 2018, ο κ. Βίζερ ήταν αποκαλυπτικός, καθώς απάντησε ότι θα υπάρξει «ένα πλαίσιο πολιτικής», το οποίο θα μπορεί να ενεργοποιηθεί το 2019 και το 2020.

«Πρόκειται», εξήγησε, «για ένα πλαίσιο, που δεν είχαμε στις περιπτώσεις άλλων κρατών υπό πρόγραμμα και συνδέεται με τις αποφάσεις που ελήθφησαν για την ανάγκη νέων έκτακτων μέτρων, εφόσον υπάρξει ανάγκη κατά τη διάρκεια των ετών 2019 και 2020».

Ακόμη, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος μίλησε για πλαίσιο εποπτείας το οποίο έχει εφαρμοστεί σε κράτη μέλη που ήταν σε πρόγραμμα, όπως Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρο και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα υπαχθεί σε ανάλογη εποπτεία μέχρι την αποπληρωμή του 75% των χρεών.

Στο σημείο αυτό διευκρίνισε όμως ότι «ο βαθμός εποπτείας τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια θα είναι πιο έντονος σε σύγκριση, για παράδειγμα, με την Ιρλανδία».

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γερμανία: Τρένα συγκρούστηκαν μπροστά σε κεντρικό σταθμό – Αρκετοί τραυματίες

Δύο τρένα συγκρούστηκαν μεταξύ τους τη Δευτέρα, λίγο πριν τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Augsburg. Κατά τη σύγκρουση τραυματίστηκαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.

Το ατύχημα συνέβη κοντά Augsburger Hauptbahnhof, όταν δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Αυτό ανακοίνωσε η Bayerische Regiobahn στο Holzkirchen.

Στο ένα τρένο επέβαιναν 13 άτομα. Σύμφωνα νε δηλώσεις εκπροσώπου της αστυνομίας, δύο από αυτούς υπέστησαν σοκ, ενώ ένας άλλος τραυματίστηκε ελαφρά.

Στο δεύτερο τρένο, μια αμαξοστοιχία της Deutsche Bahn, δεν επέβαιναν άνθρωποι.

Η σιδηροδρομική γραμμή χρειάστηκε να αποκλειστεί εντελώς το μεσημέρι, ενώ από το περιστατικό επηρεάστηκαν τα δρομολόγια των τρένων από και προς το Ulm


www.allesgr.de

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο νεοταξικός ΣΥΡΙΖΑ: Η εκδίκηση της ιστορίας…

Το ΠΑΣΟΚ ήταν η σοσιαλδημοκρατική ουτοπία. Ουτοπία διότι σε μια εποχή γεροντικής κατάπτωσης του καπιταλισμού, συνακόλουθα αστικοποίησης (καθεστωτικής ενσωμάτωσης) της σοσιαλδημοκρατίας, δεν υπήρχαν οι όροι (οικονομικοί, κοινωνικοί, πολιτικοί) για σοσιαλδημοκρατικές λύσεις στην Ελλάδα. 

Συνεπώς η «υλοποίηση» της σοσιαλδημοκρατικής ουτοπίας του ΠΑΣΟΚ ήταν ΕΓΚΛΗΜΑ: Κάθε ουτοπία που γίνεται ΠΡΑΞΗ μετατρέπεται σε ΤΡΑΓΩΔΙΑ…

Την τραγωδία του ΠΑΣΟΚ τη βιώσαμε σπαρακτικά επί δεκαετίες. Ήταν μια τραγωδία που κατεδάφισε και βρώμισε τους πάντες και τα ΠΑΝΤΑ, το «όχημα» της νεοαταξικής επέλασης, η πασοκοποίηση όλου του πολιτικού κόσμου. 

Το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε τη χοάνη της νεοταξικής μετάλλαξης των παραδοσιακών αριστερών δυνάμεων, το «εργαστήριο» που «κατασκεύασε» τα νέα πολιτικά ήθη και τους νέους άχρωμους «πολιτικούς», τους «πολιτικούς» ανδρείκελα, αρχής γενομένης από το Σημίτη. 

Αυτό που κυριαρχεί σήμερα όχι μόνο στους επιγόνους αυτού του κόμματος, αλλά σε όλο το «πολύχρωμο» πολιτικό φάσμα είναι «έργο ΠΑΣΟΚ». Ένας πολτός ΜΟΝΟΧΡΩΜΟΣ με πιτσιλιές πολυχρωμίας: Το μακάβριο χρώμα της Νέας Τάξης… 

Σήμερα βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας νέας «σοσιαλδημοκρατικής» ΟΥΤΟΠΙΑΣ, μιας νέας δηλαδή τραγωδίας: Στη γελοιογραφική απομίμηση της τραγωδίας ΠΑΣΟΚ, στην καρικατούρα του: Το ΣΥΡΙΖΑ… 

Και όταν μια καρικατούρα τραγωδίας (ΟΥΤΟΠΙΑΣ) γίνεται πραγματικότητα ΤΟΤΕ η τραγωδία είναι ακόμα πιο ΦΡΙΚΤΗ, είναι ΕΓΚΛΗΜΑ στο τετράγωνο… 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έγκλημα στο τετράγωνο, διότι βρίσκεται ακόμα πιο πίσω και από τη σοσιαλδημοκρατική ουτοπία του ΠΑΣΟΚ. Είναι ένα καθαρόαιμο νεοταξικό νεφέλωμα που γιγαντώθηκε από το ΓΕΝΙΚΟ εκφυλισμό και την κατάρρευση του πολιτικού οικοδομήματος, ιδιαίτερα του πασοκικού οικοδομήματος. Αυτός είναι και ο λόγος που μέσα σ’ αυτό το «αριστερό» νεφέλωμα συγκεντρώνονται και «συνωστίζονται» όλα τα κατεδαφισμένα, σάπια «υλικά» και υποπροϊόντα του ΠΑΣΟΚ… 

Αν δεν βρισκόμασταν στα σκοτάδια της ιστορίας (όπως αναλύσαμε στο προηγούμενο άρθρο μας) τέτοιο «αριστερό» κόμμα δεν θα μπορούσε ΠΟΤΕ να υπάρξει… 

Το κόμμα αυτό αποτελεί την εκδίκηση της ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Το προϊόν του ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ «αριστερού» εκφυλισμού: Μια κατασκευή του σκότους της Ιστορίας… 

Το νεοταξικό αυτό «αριστερό» κόμμα γεννήθηκε, κατασκευάστηκε και γιγαντώνεται από τη ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ που προκάλεσε η βαρβαρότητα της Νέας Τάξης, η χρεοκοπία και κατάρρευση του καθεστωτικού οικοδομήματος και η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ έλλειψη της Αριστεράς. 

Είναι, δηλαδή, προϊόν του γενικού εκφυλισμού και της χειμαρρώδους λαϊκής ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ!!! 

Αυτό το γεγονός το διαφοροποιεί καταλυτικά από την ΟΥΤΟΠΙΑ του ΠΑΣΟΚ. 

Η Ουτοπία του ΠΑΣΟΚ στηρίχτηκε και εδραιώθηκε πάνω στην ΕΛΠΙΔΑ (στις ψευδαισθήσεις μιας σοσιαλιστικής αλλαγής) της ελληνικής κοινωνίας, πάνω σε ένα ελπιδοφόρο, γι αυτό και ρωμαλέο λαϊκό ΚΙΝΗΜΑ. 

Η ουτοπία της πασοκικής καρικατούρας (ΣΥΡΙΖΑ) στηρίζεται και εδραιώνεται πάνω στην αδιέξοδη και παθητική ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ της ελληνικής κοινωνίας. 

Η ΕΛΠΙΔΑ κα η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ στην πολιτική σηματοδοτούν δύο διαμετρικά αντίθετους λαϊκισμούς: Το λαϊκισμό της κοινοβουλευτικής, σοσιαλίζουσας σοσιαλδημοκρατίας η ΕΛΠΙΔΑ, και το φασιστικό λαϊκισμό η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ. 

Η οργάνωση της ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του ΦΑΣΙΣΜΟΥ… 

Πάνω σ’ αυτόν το «ακρογωνιαίο λίθο» στηρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν καθαρόαιμο κόμμα της Νέας Τάξης και σαν προνομιούχο πολιτικό υποκείμενο του νέου φασισμού. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει, με νύχια και με δόντια, να κλειδώσει τη λαϊκή ΟΡΓΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσα στα κανάλια της κοινοβουλευτικής ΑΠΑΤΗΣ. Επιδιώκει ΜΟΝΟ την εκλογική εμπορία της απελπισίας, τη μετατροπή της ΟΡΓΗΣ σε απελπισία. Γι αυτό αποφεύγει, σαν το διάβολο το λιβάνι, μαχητικές εκδηλώσεις στο δρόμο και συγκρούσεις με το καθεστώς: Εδώ μπορεί να υπερφαλαγγιστεί από τη λαϊκή οργή, εδώ μπορεί η απελπισία να γίνει ελπιδοφόρα και δημιουργική ΟΡΓΗ… 
Η καρικατούρα, συνεπώς, της σοσιαλδημοκρατικής ουτοπίας (ΣΥΡΙΖΑ) είναι μια καρικατούρα ακόμα πιο επικίνδυνη από το πρωτότυπο (ΠΑΣΟΚ): Αποτελεί τη σύγχρονη εκδοχή του φασισμού, του νεοταξικού φασισμού… 

Θα ζήσουμε και αυτή την νέα ιστορική τραγωδία της κυβερνώσας «αριστεράς» της Νέας Ταξης; 
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλοι μαζί … δεν σας μπορούμε άλλο!

Η υπομονή έχει κι αυτή τα όρια της και η ανοχή το ίδιο, ιδιαίτερα όταν η προσβολή και η υποκρισία είναι κατάφωρη και κατάμουτρα

Από την μια έχεις έναν Μητσοτάκη να σου λέει ότι οι κοινωνικές ανισότητες είναι αναπόφευκτες γιατί είναι στην ανθρώπινη φύση κι από την άλλη μια αριστερή και καλά κυβέρνηση να εφαρμόζει όλες τις πολιτικές της ελίτ, μη δε της κρατικής “φιλανθρωπίας” εξαιρουμένης. Ποιος σας είπε, ρε άθλιοι, ότι οι λαοί θέλουν κοινωνικά επιδόματα και καρτάκια για ψώνια και συσσίτια; Δουλειά θέλουν, σωστά αμειβόμενη, και το δικαίωμα στη ζωή!

Κι έχουμε την παγκόσμια πρωτιά στον εφοπλιστικό στόλο που, έχει όλες τις φοροαπαλλαγές για να πλουτίζει χωρίς να συνεισφέρει μια στον τόπο, παρά μόνο εθελοντικά και σε προσωπικές “χάρες” προς τους πολιτικούς που ελέγχουν απόλυτα.

Σαν να μην φτάνει αυτό, δεν αναλαμβάνουν και ποτέ την ευθύνη των βλαβών που προκαλούν στο περιβάλλον, όπως τώρα στις θάλασσες του Σαρωνικού που θα πρέπει να κατατεθούν αγωγές για να διεκδικηθούν οι ζημίες – ζήσε Μάρτη μου να φας τριφύλλι!

Κι επειδή είμαστε πλέον απολύτως χαζεμένοι με τα όσα συμβαίνουν το θράσος επεκτείνεται και ξεφεύγει:

 
Όλοι Μαζί Μπορούμε στον καθαρισμό της θαλάσσιας ρύπανσης – Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ συγκροτεί ομάδες εθελοντών με σκοπό να βοηθήσουν στον καθαρισμό των ακτών της Αττικής από την πρόσφατη ρύπανση.

Ποιος μωρέ; Το ΣΚΑΙ του Αλαφούζου; Πλάκα με κάνεις; Γιατί γίνεστε τόσο προκλητικοί; Γιατί θεωρείτε ότι ο ελληνικός λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου και θα τρέξει στον “εθελοντισμό” σας;

Αναδημοσιεύω, λοιπόν, έτσι για να φρεσκάρει το χρυσόψαρο τη μνήμη του, που έχει καταπλακωθεί από την πίσσα:
Αλαφούζος: Μια παγκόσμια οικολογική βόμβαΔεκέμβριος 2002: Στο κέντρο επιχειρήσεων του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας επικρατεί ένταση. Οι οδηγίες που είχαν λάβει, από το Μέγαρο των Ηλυσίων, ήταν σαφείς: Θα αποτρέψετε, πάση θυσία, την είσοδο δεξαμενόπλοιων μονού τοιχώματος στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Γαλλίας. Προκειμένου μάλιστα να διαλύσει οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με τις προθέσεις του, ο τότε πρόεδρος Ζακ Σιράκ, είχε δηλώσει δημοσίως ότι δεν θα ανεχθεί εφοπλιστές με «σαπάκια» να συμπεριφέρονται σαν «γκάγκστερ» στις ακτές της Γαλλίας.

Το τι ακριβώς είχε στο μυαλό του ο Γάλλος πρόεδρος έγινε σαφές την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου όταν το δεξαμενόπλοιο Ενάλιος Τιτάν, ιδιοκτησίας της Ermis Maritime της οικογένειας Αλαφούζου, επιχείρησε να εισέλθει στη Γαλλική ΑΟΖ. Η φρεγάτα Germinal έλαβε εντολές να ανακόψει την πορεία του ενώ ο κυβερνήτης του δεξαμενόπλοιου έλαβε ένα Telex που τον ενημέρωνε ότι το σκάφος του «ενδέχεται να αποτελεί απειλή για το θαλάσσιο περιβάλλον και τις ακτές της χώρας» και έπρεπε να εγκαταλείψει άμεσα την περιοχή. «Σε περίπτωση άρνησης εφαρμογής της εντολής η ευθύνη για ό,τι συμβεί βαρύνει αποκλειστικά εσάς» κατέληγε το τέλεξ. Λίγες ώρες αργότερα ένα ελικόπτερο αποβίβαζε στο κατάστρωμα του πλοίου ομάδα Γάλλων εμπειρογνωμόνων που συνοδεύονταν από ένστολους του πολεμικού ναυτικού.

Τα επόμενα 24ωρα είχα την ευκαιρία να ζήσω ως αυτήκοος μάρτυρας μια από τις πιο κωμικοτραγικές ιστορίες στη σύγχρονη ιστορία των Μέσων Ενημέρωσης. Η είδηση είχε αρχίσει να κάνει το γύρο του κόσμου μέσα από τηλεγραφήματα του Reuters και του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων. Στην Ελλάδα όμως – όπως συμβαίνει κάθε φορά που απειλούνται τα συμφέροντα κάποιου μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης – επικρατούσε άκρα του τάφου σιωπή. Κανένα κανάλι και κανένας ραδιοφωνικός σταθμός δεν τολμούσαν να αναφέρουν ότι το δεξαμενόπλοιο, που η Γαλλία αντιμετώπιζε σαν οικολογική βόμβα, ήταν συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου. Το πρόβλημα ήταν ότι ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος είχε ξεχάσει ανοιχτή μια μπουκαπόρτα στα στεγανά της ενημέρωσης…

Το πρωί της 4ης Δεκεμβρίου 2002, χτυπά το τηλέφωνο στην κεντρική αίθουσα σύνταξης της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC στο Λονδίνο. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρίσκεται το δεξί χέρι του Αλαφούζου, Γιάννης Σπανολιός, ο οποίος με τη μειλίχια φωνή του ζητά από τους συντάκτες εάν θα είχαν την ευγενή καλοσύνη να «κατεβάσουν» την είδηση για την περιπέτεια του «Ενάλιος Τιτάν» στις γαλλικές ακτές. Τι είχε συμβεί; Το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, που αναμετάδιδε το πρόγραμμα του BBC, ήταν το μόνο μέσο ενημέρωσης που μετέδωσε την είδηση, τη στιγμή που το σύνολο των βαρόνων της ελληνικής ενημέρωσης έκαναν πλάτες στην οικογένεια Αλαφούζου αποκρύπτοντας κάθε πληροφορία !

Προς τι όμως η επιθετικότητα του Ζακ Σιράκ και τα τέλεξ του πολεμικού ναυτικού που θύμιζαν τελεσίγραφα σε καιρό πολέμου; Καταρχήν ο Γάλλος πρόεδρος δεν ήταν ο μόνος που κινητοποίησε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του απέναντι σε αυτό που ο ίδιος χαρακτήριζε «σαπάκια» των εφοπλιστών «γκάγκστερ». Λίγο μετά την περιπέτειά του στην γαλλική ΑΟΖ, το Ενάλιος Τιτάν βρέθηκε αντιμέτωπο και με την ισπανική φρεγάτα Baleares, η οποία επίσης απέπλευσε για να αποτρέψει την είσοδο του πλοίου στην ΑΟΖ της Ισπανίας.

Η Ευρώπη ζούσε στον απόηχο της γιγαντιαίας οικολογικής καταστροφής που είχε προκαλέσει το – ελληνικών συμφερόντων – δεξαμενόπλοιο μονού τοιχώματος Prestige στις ακτές της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Πορτογαλίας. Τουλάχιστον 76.000 κυβικά μέτρα πετρελαίου είχαν απελευθερωθεί στη θάλασσα καταστρέφοντας το ευαίσθητο περιβάλλον στις ακτές της Γαλικίας και εξολοθρεύοντας δεκάδες σπάνια είδη πτηνών αλλά ακόμη και καρχαρίες που ζούσαν γύρω από κοραλλιογενείς υφάλους.

Η κοινή γνώμη ήταν εξοργισμένη και τα «σαπάκια» των Ελλήνων εφοπλιστών, οι οποίοι εκείνη την περίοδο είχαν υπό τον έλεγχό τους το 40% του εμπορικού στόλου της Ευρώπης, ήταν προφανώς ο πρώτος στόχος. Μόνο η ελληνική κυβέρνηση – ο μόνιμος στυλοβάτης του εφοπλιστικού κεφαλαίου από τα χρόνια της χούντας– είχε αντίθετη άποψη. Χρησιμοποιώντας και την προεδρία της Ε.Ε η κυβέρνηση Σημίτη έδινε μάχες χαρακωμάτων για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να αποτρέψει την άμεση εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας πλοίων μονού τοιχώματος στη Μεσόγειο.

Παραδόξως η πρώτη τροχιοδεικτική βολή ήρθε από τον Μανώλη Μπακόπουλο, ευρωβουλευτή του ΔΗΚΚΙ (του Δ. Τσοβόλα) ο οποίος με γραπτή ερώτηση του προς την Κομισιόν διαμαρτύρονταν για την «πρωτάκουστη», όπως την χαρακτήριζε κίνηση του Σιράκ να «εκφοβίσει» τον κυβερνήτη του πλοίου «παραβιάζοντας την κοινοτική νομοθεσία». Πιθανότατα το Ενάλιος Τιτάν ήταν απλώς το άτυχο πλοίο που δέχθηκε τη μήνη του Γάλλου προέδρου επειδή αμφισβήτησε πρώτο την απαγόρευση εισόδου στη Γαλλική ΑΟΖ. Παραφράζοντας όμως ένα παλιό ρητό θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι ακόμη και αν ο Ζακ Σιράκ δεν ήξερε γιατί τιμωρεί τους Αλαφούζους… αυτοί ήξεραν.

Περίπου πέντε χρόνια νωρίτερα ένα άλλο δεξαμενόπλοιο μονού τοιχώματος της γνωστής οικογενείας είχε προκαλέσει μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές στη Βενεζουέλα και την ευρύτερη Λατινική Αμερική. Οι κάτοικοι και οι ψαράδες της λίμνης Μαρακαϊμπο χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα τον όρο «Μαύρη Πέμπτη» όταν μιλούν για την ανυπολόγιστη καταστροφή που έφερε στον τόπο τους το δεξαμενόπλοιο Νήσος Αμοργός στις 28 Φεβρουαρίου του 1997. Σε διάστημα μόλις δύο μηνών οι ψαράδες της περιοχής έχασαν το 50% των αλιευμάτων –ζημία τουλάχιστον 40 εκατομμυρίων δολαρίων που οδήγησε στην απόγνωση εκατοντάδες οικογένειες. Ο θρήνος έγινε οργή και λίγες εβδομάδες αργότερα αποτυπώθηκε σε μια από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες που έχει ζήσει η Βενεζουέλα τις τελευταίες δεκαετίες: Περίπου 1000 βάρκες με μαύρες σημαίες σχημάτισαν ένα ξύλινο τάπητα στην επιφάνεια της λίμνης. Καθώς η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έστειλε πλοία του πολεμικού ναυτικού για να αποτρέψουν τη συγκέντρωση, οι κάτοικοι ονόμασαν εκείνη την ημέρα «δεύτερη μάχη της λίμνης Μαρακαϊμπο» – η πρώτη ήταν μια από τις μεγαλύτερες ναυμαχίες του πολέμου της ανεξαρτησίας το 1821.

Το πολεμικό ναυτικό της Βενεζουέλας όμως δεν ήταν ο μοναδικός κρατικός φορέας που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Όπως εξηγούσε σε έκθεσή του ο Julio Cesar Centeno, πανεπιστημιακός και μετέπειτα σύμβουλος του ΟΗΕ σε ζητήματα περιβαλλοντικής πολιτικής, το ατύχημα του Νήσος Αμοργός «προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μυστικών υπηρεσιών της Βενεζουέλας». Οι αρχές της χώρας προσπαθούσαν να διαπιστώσουν εάν ήταν τυχαίο ότι μόλις δέκα ημέρες μετά το δεξαμενόπλοιο του Αλαφούζου ένα άλλο πλοίο ελληνικών συμφερόντων, το Olympic Sponsor, εξόκειλε στην ίδια περιοχή. Την ίδια περίοδο ισχυρά ναυτιλιακά λόμπι στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο προσπαθούσαν να χαρακτηρίσουν την λίμνη Μαρακαϊμπο ως επικίνδυνη για τη ναυσιπλοΐα, προωθώντας έτσι άλλα ναυτιλιακά περάσματα. Οι μυστικές υπηρεσίες της Βενεζουέλας λοιπόν προσπαθούσαν να διαπιστώσουν πόσο φυσιολογικό είναι να πέφτει ένα πλοίο ελληνικών συμφερόντων κάθε εβδομάδα στο ίδιο σημείο. Οι σχετικές ανησυχίες, που κατέγραφε στην έρευνά του ο Julio Cesar Centeno, δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ δημοσίως. Παρόλα αυτά το γεγονός ότι ο καπετάνιος του Νήσσος Αμοργός, Κωσταντίνος Σπυρόπουλος, έμεινε προφυλακισμένος για σχεδόν ένα χρόνο μετά το περιστατικό, είναι ενδεικτικό της τεράστιας σημασίας που έδωσαν οι αρχές της Βενεζουέλας στην υπόθεση.

Δεν χρειαζόταν βέβαια να καταφεύγει κανείς σε πιθανές ή λιγότερο πιθανές θεωρίες συνομωσίας για να καταλάβει ότι οι δραστηριότητες της οικογένειας Αλαφούζου αποτελούν απειλή για το περιβάλλον σε διάφορα μήκη και πλάτη της Γης. Το Νοέμβριο του 2000 ένα ακόμη δεξαμενόπλοιο μονού τοιχώματος άδειασε 13.500 βαρέλια αργού πετρελαίου στον Μισισιπή, σε σχετικά μικρή απόσταση από τη Νέα Ορλεάνη. Πρόκειται για το Westchester, με σημαία από τις Μπαχάμες το οποίο είχε μισθωθεί από την Ermis Maritime του Γιάννη Αλαφούζου. Οι αρχές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν μια ζώνη περίπου τριάντα χιλιομέτρων στον Μισισιπή καθώς τα συνεργεία καθαρισμού έδιναν μάχη για να σώσουν πελεκάνους και άλλα ζώα που πνίγονταν στο βούρκο του αργού πετρελαίου. Όπως έγραφαν τότε οι Los Angeles Times το πετρέλαιο που χύθηκε στην περιοχή θα μπορούσε να γεμίσει τα δυο τρίτα μιας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων. Ο μόνος λόγος για τον οποίο η Νέα Ορλεάνη δεν θρήνησε μια κολοσσιαία περιβαλλοντική καταστροφή ήταν ότι ο βράχος στον οποίο χτύπησε το πλοίο λειτούργησε σαν πώμα εμποδίζοντας τα σχεδόν εκατομμύρια λίτρα αργού πετρελαίου να βγουν στην επιφάνεια.

Επειδή όμως, ακόμη και στον ασύδοτο χώρο του εφοπλιστικού κεφαλαίου, όποιος ρυπαίνει θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να πληρώσει, η Βενεζουέλα επεφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη στους Αλαφούζους. Ύστερα από 18 χρόνια δικαστικών περιπετειών, κατά τη διάρκεια των οποίων το Καράκας βρέθηκε αντιμέτωπο με τις ισχυρότερες ασφαλιστικές εταιρείες και τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία του κόσμου, το πρόστιμο για τα ρύπανση που προκάλεσε το Νήσος Αμοργός ορίστηκε στα 160 εκατομμύρια δολάρια. Παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα η είδηση έπαιξε ως επί το πλείστον από μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στον… Ολυμπιακό ή άλλους γηπεδικούς αντιπάλους του Ι.Αλαφούζου, οι εφοπλιστές όλου του κόσμου ένιωσαν κρύο ιδρώτα στο άκουσμα της ποινής. «Πρόκειται για ένα από τα πιο κοστοβόρα και αμφιλεγόμενα περιστατικά στην ιστορία της ασφαλιστικής κάλυψης πλοίων» έγραφε πρόσφατα το έγκυρο εφοπλιστικό περιοδικό TradeWinds. Να σημειωθεί ότι η ολλανδική ασφαλιστική Gard που καλύπτει την υπόθεση αλλά και το IOPC, το διεθνές ταμείο αποζημιώσεων για πετρελαϊκή ρύπανση, έχουν ήδη καταβάλλει στη Βενεζουέλα 24 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που ανεβάζει το συνολικό κόστος στα 184 εκατομμύρια. Κάθε λίτρο πετρελαίου που έριξε στη λίμνη το πλοίο του Αλαφούζου στοίχισε 44 δολάρια – τιμή που διεκδικεί το ρεκόρ ακριβότερης ρύπανσης στην ιστορία.
Ίσως βέβαια ο καλύτερος υπολογισμός θα ήταν να μάθουμε πόσες ακόμη δεντροφυτεύεις θα χρειαστούν οι επιχειρήσεις της οικογένειας Αλαφούζου για να καμουφλαριστεί με λίγο πράσινο το δυσώδες μαύρο πετρέλαιο.

Άρης Χατζηστεφάνου
UNFOLLOW Μάιος 2015

Απαίτηση: Να αναλάβουν όλοι οι εφοπλιστές την αποκατάσταση της θάλασσας -ΚΑΙ του βυθού, όχι μόνο όσα βλέπει η πεθερά- και τη ζημία των τοπικών κοινωνιών, ειδικά των ψαράδων. Ναι, οι κοινωνικές ανισότητες δεν ενοχλούν, παρά μόνο όταν ο πάτος γίνει απόπατος και ο από πάνω χοροπηδάει πάνω του ελεύθερος και ωραίος, έχει δε απαίτηση από τον πατημένο να γίνει και… εθελοντής!

Κατά τα άλλα μας τα πρήζετε σε καθημερινή βάση με την “ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή” Στην προκειμένη περίπτωση, ένας έκανε τη ζημιά, οι λίγοι φοροδιαφεύγουν και φοροαποφεύγουν και οι πολλοί “άνθρωποι” λούζονται τις συνέπειες. Συμμαζευτείτε, γιατί, όλοι μαζί, δεν σας μπορούμε άλλο!
nea.allnewz

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα έξυπνα κινητά (smartphones) στο σχολείο, βλάπτουν την απόδοση, την μάθηση, την συμπεριφορά αλλά και την υγεία των μαθητών

Της Μαρίας Χιόνη, εκπαιδευτικού, MSc φυσιολογίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών, καθηγήτρια ιατρικής ορολογίας, medlabnews.gr

Τα έξυπνα κινητά smartphones, πρέπει να απαγορευτούν από όλα τα σχολεία. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα κινητά στα σχολεία. Αν δεις το πρωί όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που πάνε σχολείο, πάνε με τα ακουστικά στα αυτιά και τα κινητά στο χέρι. Τώρα πια εμφανίζονται συσκευές ακόμη και στα χέρια μαθητών του Δημοτικού. Αφήστε που τελικά χρησιμοποιείται για καταγραφή, βιντεοσκόπιση, που χρησιμοποιούνται για εκδικητικούς σκοπούς ή για εκβιασμό, παρόλο που η φωτογράφιση, η βιντεοσκόπηση και η ηχογράφηση μαθητών ή καθηγητών χωρίς τη σχετική συγκατάθεσή τους αποτελούν ποινικό αδίκημα.

Στο σχολείο η χρήση του κινητού τηλεφώνου δεν ωφελεί σε τίποτα. Αν ένα παιδί θέλει για σοβαρούς λόγους να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, υπάρχουν τα τηλέφωνα του σχολείου. Τα smartphones αποσπούν την προσοχή των μαθητών ακόμα και όταν χτυπά ένας σύντομος ήχος μηνύματος. Οι μαθητές αντί να το αξιοποιούν το έξυπνο κινητό ως μέσο για να διευρύνουν τους εκπαιδευτικούς τους ορίζοντες, προτιμούν να το χρησιμοποιούν ως εργαλείο για την πρόσβασή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και για να ακούν μουσική. Ο χρόνος που δαπανούν οι μαθητές στο smartphone τους κατά τη διάρκεια του σχολείου, ισοδυναμεί με μια επιπλέον ώρα μαθήματος τη μέρα, ή αλλιώς πέντε ημέρες επιπλέον γνώσης τον χρόνο.

Οι περισσότεροι θα περίμεναν πως η απρόσκοπτη πρόσβαση στην πληροφορία ανά πάσα στιγμή θα βοηθούσε έναν μαθητή να αποδώσει καλύτερα στις εξετάσεις, στο διάβασμα και στις εργασίες του. Ωστόσο φαίνεται ότι οι συσκευές αυτές βλάπτουν την ικανότητα μάθησής τους. Οι δυνατότητες των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων για άμεση διασύνδεση στα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να αποβούν εις βάρος της συγκέντρωσης των μαθητών, να απορροφούν τον χρόνο τους και να τους στερούν από άλλες δραστηριότητες ή από τη μελέτη τους.

Τα κινητά νέας γενιάς, αποσπούν την προσοχή των παιδιών, δεν τα αφήνουν να συγκεντρωθούν, ενώ τα ερεθίσματα που δέχονται είναι άπειρα και ο εγκέφαλος τους, αδυνατεί να τα επεξεργαστεί όλα, συγχρόνως με τα μαθήματα τους. Επίσης έχει βρεθεί ότι πιο εύκολα αποσπάται η προσοχή των μαθητών με χαμηλές επιδόσεις, από τη χρήση κινητών τηλεφώνων, ενώ οι μαθητές που καταγράφουν υψηλές επιδόσεις μπορούν να συγκεντρωθούν στο μάθημα, ανεξάρτητα από την πολιτική που ακολουθείται για τα κινητά τηλέφωνα.


Σε μελέτες που έχουν γίνει βρέθηκε ότι όσοι πέταξαν το κινητό τους ανέβασαν τις επιδόσεις τους, ενώ οι μαθητές που έδιναν εισαγωγικές αύξησαν τις επιδόσεις.

Τα παιδιά που έχουν διαρκώς μαζί τους κινητό τηλέφωνο δεν αναπτύσσουν την ικανότητα προγραμματισμού του χρόνου τους, αφού στηρίζονται στη δυνατότητα εντοπισμού τους οποιαδήποτε στιγμή. Το παιδί βιώνει έτσι έναν συνεχή έλεγχο και αισθάνεται ότι το παρακολουθούν παντού, αλλά ταυτόχρονα αναπτύσσει και εξάρτηση γιατί αντιλαμβάνεται ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να τηλεφωνήσει στους γονείς του για να του λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Έτσι δεν μαθαίνει να παίρνει πρωτοβουλίες, να είναι αυτόνομο και να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του.
Νέα επιστημονική μελέτη δείχνει ότι τα tablet και τα smartphones βλάπτουν τις τεχνολογικές δεξιότητες των παιδιών. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, σε αναφορά του National Assessment Programme (Αυστραλία) σημειώνεται ότι έχει παρατηρηθεί σημαντική μείωση στον «υπολογιστικό/ ψηφιακό αλφαβητισμό/ εγγραμματοσύνη» μεταξύ κάποιων μαθητών από το 2011. Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν δύο γκρουπ παιδιών, μικρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας – συνολικά πάνω από 10.500 μαθητές. Διαπιστώθηκε πτώση του επιπέδου ψηφιακού αλφαβητισμού σε σχέση με το 2011, με χαμηλότερα επίπεδα αυτά των 16χρονων. Οι δεξιότητες στις οποίες εξετάστηκαν ήταν η χρήση blogs και μηχανών αναζήτησης, η δημιουργία προσκλήσεων μέσω λογισμικού γραφικών, η δημιουργία online registration forms, η χρήση κοινωνικών δικτύων για προώθηση events, η ρύθμιση ενός tablet και η εγκατάσταση εφαρμογών, η δημιουργία ενός animated video για την ασφάλεια του νερού και το ανέβασμα αρχείων. Όπως φάνηκε, οι μαθητές πλέον προβαίνουν σε εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας φορητών συσκευών και φαίνεται πως επιδίδονται σε λιγότερη άσκηση των δεξιοτήτων που σχετίζονται με τον «κλασικό» ψηφιακό αλφαβητισμό (ICT literacy).


Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι το κινητό χρειάζεται ιδίως στους μεγαλύτερους μαθητές για την επικοινωνία με τους γονείς (π.χ. για συνεννόηση για την ώρα που τελειώνουν το μάθημά τους, την ώρα συνάντησης με τους γονείς, τη διευθέτηση επειγόντων θεμάτων κλπ). Αυτές όμως οι περιπτώσεις δεν δικαιολογούν με τίποτα τη χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Αν χρειάζεται ένας μαθητής να τηλεφωνήσει στο σπίτι του, μπορεί (ή, μάλλον, επιβάλλεται) να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο του σχολείου. Αν συμβεί κάτι επείγον και κάποιος οικείος χρειαστεί τον μαθητή, το καλύτερο και αποτελεσματικότερο είναι να τηλεφωνήσει στο σχολείο και όχι στο τηλέφωνο του μαθητή, το οποίο, αν υπάρχει, θα βρίσκεται στην τσάντα και θα είναι ή απενεργοποιημένο ή στο αθόρυβο. Το να υποθέσουμε ότι οι μαθητές έχουν ενδιαφέροντα σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις π.χ. στο χρηματιστήριο και χρειάζονται άμεση ενημέρωση, είναι μάλλον αστείο για τις περισσότερες περιπτώσεις.

Για τους γονείς το κινητό τηλέφωνο λειτουργεί τελικά ως υποκατάστατο της πραγματικής παρουσίας και του ενδιαφέροντός τους καθώς συνηθίζουν να θέτουν μέσω αυτής της μεθόδου τα συνήθη ερωτήματα:“Διάβασες;”, “Έφαγες;”, “Πώς πέρασες στο σχολείο;”

Με βάση τα παραπάνω καταλήγουμε ότι οι πραγματικοί λόγοι, για τους οποίους οι μαθητές έχουν μαζί τους κινητά, είναι άλλοι. Ένας κύριος και πραγματικός λόγος είναι ότι τα κινητά είναι μόδα και γι’ αυτό, μια και έχουν οι φίλοι τους, πρέπει να έχουν κι αυτοί. Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να αναλογιστούμε τις δικές μας ευθύνες, τις υποχωρήσεις που κάνουμε στο συγκεκριμένο θέμα και τις αρνητικές συνέπειες που έχουν αυτές οι υποχωρήσεις. Άσε που η κατοχή ενός ακριβού ή «μοδάτου» κινητού προκαλεί την επιθυμία άλλων παιδιών για να το αποκτήσουν κι έτσι εμφανίζονται φαινόμενα κλοπής μεταξύ μαθητών (ακόμα και μικρών τάξεων), κάτι που δε συνάδει με τις αρχές και τα πρότυπα που προσπαθεί να μεταδώσει το σχολείο.

Τέλος η χρήση κινητού μπορεί να επιβαρύνει την υγεία των μαθητών. Ο κίνδυνος, μπορεί να είναι πιο μεγάλος στις μικρότερες ηλικίες, αλλά και οι μεγαλύτεροι μαθητές μπορούν να κινδυνεύουν, αν σκεφτούμε ότι βάζουν τα κινητά στις τσέπες του παντελονιού για πολλές ώρες, δηλαδή κοντά στα γεννητικά ή σε άλλα ζωτικά όργανα, όπως είναι η καρδιά.

Η τεχνολογία είναι καλή για την εξέλιξη των μαθητών, όμως είναι απαραίτητη η καθοδήγησή τους ώστε να μην τη χρησιμοποιούν λάθος. Επειδή πάρα πολλοί γονείς ανησυχούν για αυτό το θέμα, λογικά πρέπει να μιλούν από μικρά στα παιδιά τους, για τους κινδύνους που κρύβουν τα κινητά, τονίζοντας παράλληλα ότι η λελογισμένη χρήση του είναι προς το δικό τους καλό. Τα παιδιά σήμερα είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένα σε σχέση με παλιότερες γενιές σε πολλά θέματα. Το κινητό πρέπει να χρησιμοποιείται με ορθό τρόπο από όλους όχι μόνο από τους μαθητές. Δεν μπορεί να απαγορευτεί τελείως η χρήση κινητών από τους μαθητές. Θα πρέπει όμως υποχρεωμένοι να τα έχουν κλειστά στη διάρκεια του μαθήματος.
Θα πρέπει να μάθουμε το παιδί ότι δεν πρέπει να κάνει κάτι επειδή το κάνουν άλλοι. Αν ενισχύσουμε την τάση του παιδιού να έχει ό,τι έχουν οι άλλοι, γρήγορα θα το εισαγάγουμε σε έναν ατέρμονο αγώνα να αποκτήσει ό,τι και οι άλλοι. Η σημασία θα έπρεπε να είναι στο «τι είμαστε» και όχι στο «τι έχουμε».

Το καλύτερο είναι οι μαθητές και γενικά τα παιδιά θα ήταν να έχουν (αν πρέπει να έχουν) ένα απλό παλαιάς τεχνολογίας κινητό και όχι της νέας γενεάς smartphone. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης του κινητού για διασύνδεση με τα κοινωνικά δίκτυα, περιήγησης στο διαδίκτυο και χρήσης κάμερας και βιντεοσκόπησης. Από την άλλη υπάρχει στα χέρια του παιδιού ένα μέσω επικοινωνίας με τον γονιό όποτε αυτό απαιτείται. Άσε που με ένα τέτοιο κινητό δεν μπορεί να μπει σε πειρασμό κανείς για κλοπή.


πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στάση εργασίας την Πέμπτη σε λεωφορεία και τρόλεϊ

Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, αύριο από τις 11:00 – 17:00, διαμαρτυρόμενοι για την "απαξίωση των συγκοινωνιών".

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στις 13:00 θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

Διακοπή κυκλοφορίας το Σάββατο στο τραμ


Διακοπή της κυκλοφορίας του τραμ, στο τμήμα Μεγ. Αλεξάνδρου- Παναγίτσα, λόγω εργασιών της ΔΕΔΔΗΕ θα υπάρξει το ερχόμενο Σάββατο, από τις 08:00 έως 12:00.

Η συγκοινωνία του Τραμ θα διεξάγεται στα τμήματα Σύνταγμα- Μεγ. Αλεξάνδρου, ΣΕΦ- Παναγίτσα, Ασκληπιείο Βούλας- Παναγίτσα και ΣΕΦ- Ασκληπιείο Βούλας.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας οι επιβάτες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν (με το ίδιο εισιτήριο) από την ειδική λεωφορειακή γραμμή Χ7 Πλατεία Ν. Σμύρνης- Αμφιθέα, η οποία θα πραγματοποιεί στάσεις στους σταθμούς του Τραμ Μεγ. Αλεξάνδρου, Αγ. Παρασκευή, Μηδείας, Μυκάλης, Ευαγγελική Σχολή, Αχιλλέως και Αμφιθέας.πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στάση εργασίας στα τρολλευ αύριο Πέμπτη 21/9/2017Οι εργαζόμενοι στα τρολλευ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας αύριο Πέμπτη 21/09/2017 από 11:00 έως 17:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείου Μεταφορών . 

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!