EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Συνελήφθη γιατρός στο Νοσοκομείο «ΚΑΤ» - Ζήτησε «φακελάκι» για επέμβαση

Ορθοπεδικός του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «ΚΑΤ» συνελήφθη από αστυνομικούς του Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα σε αυτόφωρη διαδικασία, με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε έπειτα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο γιατρός απαίτησε το ποσό των 1.000 ευρώ προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση.
Σε προκαθορισμένη συνάντηση, που έγινε στο νοσοκομείο, ο γιατρός παρέλαβε, ως προκαταβολή, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Τότε επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και τον συνέλαβαν, ενώ στο γραφείο του βρέθηκε ο φάκελος με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, πρόκειται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσπαθούν να καλύψουν τα ίχνη της κομπίνας τους, που βρώμισε όλο τον Σαρωνικό .


Το πλοίο LASSEA που επιχειρούσε για την απορρύπανση του Σαρωνικού από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη 2» ακινητοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης έπειτα από έφοδο των ανδρών του Λιμενικού, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος στο εσωτερικό του. Έκπληκτοιοι άνδρες του Λιμενικού ανακάλυψαν ότι το πλοίο έφερε παράνομα καύσιμα στα διπύθμενά του.

Συνελήφθησαν ο καπετάνιος και ο πρώτος μηχανικός, ενώ το πλοίο κατασχέθηκε αμέσως από τις Αρχές.

Είναι πλέον αυτονόητο ότι η μαφία του λαθρεμπορίου στο λιμάνι του Πειραιά δρούσε ανεξέλεγκτα κάτω από τη μύτη των αρμοδίων Αρχών. 

Την ώρα που η κοινή γνώμη είναι ανάστατη για την οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού, το πλοίο το οποίο υποτίθεται ότι επιχειρούσε για την απορρύπανση να κάνει λαθρεμπόριο καυσίμων;  
Mάλλον το πλοίο μετέφερε επί τούτω καύσιμα στα ΕΛΠΕ προκειμένου να αποδείξει ότι όντως μέσα στο βυθισμένο κουφάρι του «Αγία Ζώνη 2» υπήρχαν 2.500 τόνοι καύσιμα, επειδή είχαν μεταγγιστεί πριν βυθιστεί. 

Στην περίπτωση αυτή έχουμε να κάνουμε με οργανωμένο κύκλωμα, το οποίο, αφού ρύπανε τον Σαρωνικό, επιχειρούσε να καλύψει το μεγάλο κόλπο από κοινού με την εταιρεία του «Αγία Ζώνη 2», για να επιβεβαιωθεί το σενάριο του καπετάνιου Χαράλαμπου Λιβαδά, ο οποίος αποκάλυψε στη Ζούγκλα ότι το πλοίο το βούλιαξαν και δεν βυθίστηκε μόνο του!

Διπλό το κέρδος, δηλαδή, για τους επιτήδειους λαθρέμπορους. Το φορτίο του πετρελαίου από το πλοίο που βυθίστηκε και, φυσικά, η αμοιβή από τις εργασίες απάντλησης συν το λαθραίο πετρέλαιο. 

Το πλοίο LASSEA που κατασχέθηκε ανήκει στην εταιρεία MARE HELLAS.

Έτσι επιβεβαιώνεται η καταγγελία εμπειρογνώμονα στα «Νέα» που αναφέρει πως η προσπάθεια να καλυφθούν τα ίχνη από λαθρεμπόριο καυσίμων στάθηκε η αιτία να βυθιστεί το δεξαμενόπλοιο «Αγ. Ζώνη ΙΙ».  
Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα δείχνουν ότι -άγνωστο πώς- άνοιξαν οι βάνες εισρόφησης (το πλοίο διαθέτει περισσότερες από δύο) προκειμένου να μπει νερό και να καλυφθεί με αυτόν τον τρόπο το κενό που υπήρχε στην ποσότητα του φορτίου, το οποίο κανείς δεν ξέρει πού ακριβώς διοχετεύθηκε.

Ωστόσο, φαίνεται πως μία ή περισσότερες από τις βάνες της μιας πλευράς  μπλοκάρισε, με συνέπεια το δεξαμενόπλοιο να φορτώνει μονόμπαντα, να πάρει κλίση και να βυθιστεί μέσα σε λίγο χρόνο. Τα λιγοστά μέλη του πληρώματος δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν εγκαίρως το πρόβλημα της εν λόγω βλάβης και κάπως έτσι δεν αποφεύχθηκε το μοιραίο.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το μέλλον του χρήματος

Τα χρηματοπιστωτικά συστήματα που βασίζονται στα νομίσματα χωρίς αντίκρισμα, όπως όλα τα σημερινά, προκαλούν μεγάλα ελλείμματα, υψηλά χρέη, φούσκες, κραχ, καθώς επίσης ασταθείς αγορές – οπότε συνεχείς κρίσεις οι οποίες, όσο πιο πολύ καθυστερούν τεχνητά, τόσο πιο καταστροφικές είναι. 
«Το επόμενο κραχ είναι νομοτελειακό, χωρίς καμία αμφιβολία – ενώ θα είναι μεγαλύτερο από όλα τα προηγούμενα. Επίσης ως νομοτελειακή θεωρείται η απώλεια της κυριαρχίας του δολαρίου στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα – παράλληλα με το τέλος της ηγεμονίας των Η.Π.Α. στον πλανήτη.
Σε κάθε περίπτωση, είτε συμβεί ένα μόνο από τα παραπάνω, είτε όλα μαζί, το σημερινό νομισματικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα θα τεθεί σε μεγάλη δοκιμασία – οπότε είναι λογική η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, μεταξύ άλλων όσον αφορά την τοποθέτηση χρημάτων.
Όπως συμπέρανε πάντως ο Μάρξ, αν και τις σχέσεις παραγωγής τις δημιουργούν οι άνθρωποι, οι νόμοι της οικονομίας, παρά το ότι είναι τυφλοί και στερούμενοι νοήματος για τους ανθρώπους, καθορίζουν την Ιστορία – με το χαρακτήρα του μοιραίου που διέπει τις μεταμορφώσεις της φύσης«.
.

Ανάλυση

Αναμφίβολα οι χρηματοπιστωτικές κρίσεις εμφανίζονται όλο και πιο συχνά, μετά την έξοδο του δολαρίου από τον κανόνα του χρυσού το 1971 – όπου όλα τα νομίσματα ήταν συνδεδεμένα με το αμερικανικό νόμισμα και αυτό με το χρυσό. Από εκείνο το έτος και μετά, όπου καταργήθηκε μονομερώς το σύστημα του «Bretton Woods» από τον πρόεδρο Νίξον, ξεκίνησε η εποχή των χρημάτων χωρίς αντίκρισμα σε ευγενή μέταλλα (Fiatmoney) – η οποία ευρίσκεται ήδη στην τελική της φάση.
Έκτοτε έχουμε βιώσει δύο μεγάλες πετρελαϊκές κρίσεις τη δεκαετία του 1970, πολλές χρεοκοπίες των αναπτυσσομένων οικονομιών τη δεκαετία του 1980, το σπάσιμο της φούσκας του ιαπωνικού χρηματιστηρίου το 1990, την τραπεζική κρίση της Σκανδιναβίας λίγο αργότερα, τη μεξικανική το 1994, την ασιατική το 1997, τη χρεοκοπία της Ρωσίας καθώς επίσης του αμερικανικού κερδοσκοπικού κεφαλαίου LTCM το 1998, τη φούσκα του διαδικτύου το 2000, τη χρηματοπιστωτική κατάρρευση του 2008και την ευρωπαϊκή κρίση χρέους του 2010-2012, με πρωταγωνιστή την Ελλάδα.
Η συχνότητα των κρίσεων στον πλανήτη μετά το 1600 φαίνεται στο διπλανό γράφημα, στην αριστερή του πλευρά με τις κάθετες στήλες – ενώ στα δεξιά είναι το ποσοστό των ανεπτυγμένων χωρών (DM Countries) που βίωσαν μετά το 1800 ένα χρηματοπιστωτικό σοκ ίσης στάθμης. Η βασική αιτία της δυσμενούς αυτής εξέλιξης για την πλειοψηφία των ανθρώπων (για μία μικρή μειοψηφία οι κρίσεις θεωρούνται ως εποχές αυξημένης κερδοφορίας), είναι η απομάκρυνση από τα οικονομικά συστήματα που στηρίζονταν στα ευγενή μέταλλα, έχοντας διαρκέσει πολλούς αιώνες – οπότε η υιοθέτηση συστημάτων που βασίζονται στα χωρίς αντίκρισμα χρήματα και ειδικά στο δολάριο.
Αυτού του είδους τα χρηματοοικονομικά συστήματα προκαλούν μεγάλα ελλείμματα, υψηλά χρέη, μία μαζική δημιουργία χρημάτων από το πουθενά, μία επεκτατική νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών, εισοδηματικές ανισότητες σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο, εξαιρετικά επικίνδυνες χρηματοπιστωτικές απορρυθμίσεις (=ανεξέλεγκτες τράπεζες κοκ.), χρηματιστηριακές και λοιπές φούσκες, καθώς επίσης ασταθείς αγορές – οπότε διαρκείς κρίσεις. Έχει τεκμηριωθεί δε ότι, η έξοδος από τον κανόνα του χρυσού διαφορετικών συναλλαγμάτων τους περασμένους αιώνες συσχετίζεται εντυπωσιακά με τον δείκτη κρίσεων και κραδασμών – όπου ο αριθμός των οικονομικών σοκ αυξάνεται, όταν τα νομίσματα δεν συνδέονται με το χρυσό (πηγή).
Περαιτέρω η αιτία είναι το ότι, τα συστήματα των χρημάτων χωρίς αντίκρισμα επιτρέπουν στις χώρες που τα χρησιμοποιούν την καθυστέρηση (αναβολή) των κρίσεων μέσω της νέας δημιουργίας χρημάτων από το πουθενά – της ποσοτικής διευκόλυνσης δηλαδή (QE) όπως αποκαλείται, με την παροχή αυξημένης ρευστότητας στις τράπεζες και στις επιχειρήσεις. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται μεν μονεταριστικά η εκκαθαριστική για το σύστημα καταιγίδα, αλλά τα προβλήματα μεταφέρονται σε άλλα σημεία της οικονομίας επαυξημένα – με αποτέλεσμα τελικά η καταιγίδα να μετατρέπεται σε έναν καταστροφικό τυφώνα, με την έννοια ότι προκαλούνται πολύ μεγαλύτερες και πιο ανεξέλεγκτες κρίσεις.
Στο διπλανό γράφημα, στην αριστερή του πλευρά φαίνεται η ποσότητα των νέων χρημάτων, με την οποία έχουν πλημμυρίσει σήμερα (Ιούνιος 2017) το σύστημα οι κεντρικές τράπεζες (14,4 τρις) – ενώ δεξιά είναι το ύψος του χρέους ως προς το ΑΕΠ των χωρών των G7 από το 1864 έως το 2014 (μπλε καμπύλη, αριστερή κάθετος), καθώς επίσης το μέσο επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων (γαλάζια καμπύλη, δεξιά κάθετος). Όπως διαπιστώνεται, τα χρέη είχαν φτάσει στο ζενίθ το 1944 – στα τέλη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.
Εύλογα συμπεραίνεται λοιπόν πως το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, όταν δεν έχει κάποια «άγκυρα» όπως η σύνδεση των χρημάτων με τα ευγενή μέταλλα, οδηγείται στον κύκλο του διαβόλου – ο οποίος διακρίνεται από ανακάμψεις, από ξαφνικές καταρρεύσεις, από μαζικές επεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών και των κυβερνήσεων κοκ., χωρίς καμία απολύτως δυνατότητα αποφυγής τους. Λογικά επομένως προβλέπεται το επόμενο κραχ – το οποίο όσο πιο πολύ αργεί, τόσο πιο καταστροφικό θα είναι.
Στο σημείο αυτό οφείλουμε να σημειώσουμε πως κάτι σχετικά ανάλογο συνέβη στην Ελλάδα το 2010 – όπου δεν επιλέγηκε η χρεοκοπία της, αλλά η διάσωση των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών. Ορισμένοι βέβαια προβληματίζονται ακούγοντας τη λέξη «χρεοκοπία» – επειδή δυστυχώς δεν κατανοούν ότι, αποτελεί το μοναδικό τρόπο επανεκκίνησης μίας οικονομίας, ενώ είναι το βασικότερο εργαλείο του καπιταλιστικού συστήματος: το ελιξίριο του κατά κάποιον τρόπο (άρθρο).
Για παράδειγμα, εάν η Ελλάδα δεν αποφασίσει να προβεί σε στάση πληρωμών, οι Έλληνες θα χάσουν τα πάντα χωρίς καμία δυνατότητα ανάκτησης τους, καθώς επίσης χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον τους – ενώ η χώρα δεν θα «καθαρίσει» ποτέ, αφού δεν θα τιμωρηθούν η πολιτική και η λοιπή διαφθορά, η διαπλοκή, οι συνεχείς προδοσίες κοκ., ούτε θα λειτουργήσει ορθολογικά ο κρατικός μηχανισμός, ως οφείλει.
Αντίθετα τα προβλήματα θα διαιωνίζονται, αλλάζοντας συνεχώς πρόσωπο,σε μία χώρα που δεν θα είναι πια ελεύθερη, αλλά οικονομικά κατεκτημένη – προτεκτοράτο δηλαδή της Γερμανίας η οποία, έχοντας απομυζήσει τους εταίρους της με τη βοήθεια του ευρώ, σχεδιάζει τη δημιουργία του 4ου Ράιχ στην Ευρώπη.

Ο χρυσός και τα ψηφιακά νομίσματα
Συνεχίζοντας, το μέλλον του χρήματος είναι δύσκολο να προβλεφθεί – γνωρίζοντας μόνο ότι, το δολάριο κινδυνεύει πολύ σοβαρά να χάσει τη θέση του ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην αμερικανική οικονομία (ανάλυση). Η υιοθέτηση πάντως του κανόνα του χρυσού δεν φαίνεται πιθανή, αφού για να καλυφθεί η ποσότητα των χρημάτων που κυκλοφορούν σήμερα θα έπρεπε η τιμή του να αυξηθεί πάνω από τις 10.000 $ ανά ουγγιά, προκαλώντας ανάλογη υποτίμηση των χρημάτων – τονίζοντας πως δεν είναι θέμα ποσοτήτων, αλλά τιμής.
Στο μεταβατικό διάστημα βέβαια της ενδεχόμενης εμφάνισης ενός νέου παγκοσμίου αποθεματικού νομίσματος, ο χρυσός θα διαδραματίσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο – ενώ δεν είναι απίθανο να υιοθετήσει η Ρωσία το χρυσό ρούβλι, η Κίνα να συνδέσει το γουάν με το χρυσό ή να συνεργασθούν και οι δύο αυτές χώρες, μαζί με τις υπόλοιπες BRICS. Έχουμε δε την άποψη ότι, εάν τα κράτη δεν αντιδράσουν, τα κρυπτογραφημένα νομίσματα τύπου BITCOIN, θα κυριαρχήσουν στις παγκόσμιες συναλλαγές την επόμενη δεκαετία (ανάλυση) –μεταξύ άλλων ως ένας εναλλακτικός τύπος ηλεκτρονικού διαδικτυακού χρήματος, ο οποίος θα προφυλάσσει από τον υπερπληθωρισμό (όπως στο παράδειγμα της Βενεζουέλας – πηγή).
140
Η χρηματιστηριακή αξία πάντως όλων αυτών των νομισμάτων έφτασε στα 170 δις $ στα τέλη Αυγούστου – έχοντας αυξηθεί περισσότερο από 850% σε σχέση με τις αρχές του έτους (τα 100 κυριότερα στα 134 δις $ σήμερα, πηγή). Ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματα τώρα της τεχνολογίας που στηρίζει ορισμένα (Block chain) είναι η διαδικασία των συναλλαγών – η οποία συχνά είναι πολύ αργή, οπότε υπάρχουν περιορισμοί για το πόσα BITCOIN, για παράδειγμα, μπορούν να μεταφερθούν σε μία ημέρα, ενώ πολλές φορές απαιτούνται αρκετές ημέρες για να εκτελεσθεί ένα και μοναδικό έμβασμα (υπάρχουν γρηγορότερα ιδιωτικά Block chains, αλλά δεν είναι δημοφιλή – πηγή: N. Alam).
Πρόσφατα τώρα το ΔΝΤ δημοσίευσε μία έκθεση (πηγή), η οποία μεταξύ άλλων έγραφε τα εξής: «Η ταχεία πρόοδος στην ψηφιακή τεχνολογία μετασχηματίζει το τοπίο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, δημιουργώντας ευκαιρίες και προκλήσεις για τους καταναλωτές, για όσους παρέχουν υπηρεσίες (άρα και για τις τράπεζες), καθώς επίσης για τις ρυθμιστικές αρχές«. Εάν βέβαια υιοθετούνταν αυτά τα νομίσματα από τις τράπεζες, όπως σχεδιάζει ήδη η ελβετική UBS, θα δημιουργούταν μία τεράστια αγορά – κάτι που όμως δύσκολα θα συμβεί, κρίνοντας από το ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας θεώρησε ως παράνομα τα ICO (= Initial Coin Offerings – πηγή).
Εν προκειμένω, ένα «ICO» αποτελεί «εργαλείο» για την απόκτηση χρηματικών μέσων, με τα οποία μελλοντικά κρυπτογραφημένα νομίσματα μπορούν να ανταλλαχθούν με τα υφιστάμενα – με άμεση ρευστοποιήσιμη αξία. Τα «ICO» εξελίχθηκαν ουσιαστικά σε απλές πλατφόρμες ψηφιακών νομισμάτων, με στόχο τη γρήγορη συλλογή χρηματικών μέσων – όπου με λίγα χρήματα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει κανείς μελλοντικές αξίες στις σημερινές τους τιμές, οπότε να αυξήσει τα κεφάλαια του(στο εργαλείο αυτό έχουν επενδυθεί ήδη 2,32 δις $ – πηγή).
Περαιτέρω, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κίνα έχει στόχο να καταργήσει εντελώς τις συναλλαγές με τα διαδικτυακά νομίσματα (πηγή) –  κάτι που φυσικά θα οδηγούσε τις τιμές τους στο ναδίρ. Κανένας όμως δεν γνωρίζει εάν θα συμβεί πραγματικά, αφού πρόκειται για μία ανεξέλεγκτη αγορά – ενώ το έχει κατανοήσει ακόμη και η Ρωσία, η κεντρική τράπεζα της οποίας σχεδιάζει την υιοθέτηση ενός ρυθμιστικού πλαισίου έως τα τέλη του 2017.
Από την άλλη πλευρά, οι οικονομολόγοι της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας χαρακτήρισαν ως επαναστατική την υποδομή των κρυπτογραφημένων νομισμάτων – επαινώντας την ικανότητα τους να εμποδίζουν την πλαστογράφηση (πηγή). Αντίστοιχες απόψεις εκφράζονται από χώρες όπως η Αυστραλία και η Ιαπωνία, οι οποίες επεξεργάζονται ήδη ένα νομοθετικό πλαίσιο για τη νομιμοποίηση χρηματιστηρίων (=πλατφόρμες συναλλαγών) ψηφιακών νομισμάτων (πηγή) – με την τελευταία να απαιτεί την καταχώρηση των χρηματιστηρίων BITCOIN στις Αρχές, έτσι ώστε να ελέγχονται ετήσια από ειδικούς ελεγκτές.
Όσον αφορά δε τη Σιγκαπούρη, μία πολύ σημαντική χώρα για τα διεθνή επενδυτικά κεφάλαια (Η Ελβετία της Ασίας), η κεντρική της τράπεζα θεωρεί πως η λειτουργία των ψηφιακών χρημάτων είναι πολύ σημαντικότερη από τα να είναι απλά ψηφιακή – οπότε ξεκίνησε αμέσως έναν μηχανισμό εποπτείας. Παράλληλα δήλωσε πως τα «ICOs» θα πρέπει να αναγνωρισθούν και να εγκριθούν – ενώ οι Η.Π.Α. ανέφεραν ότι τα «ICOs» οφείλουν να ελεγχθούν (ρυθμιστούν) ως εγγυήσεις, οπότε οποιαδήποτε δεν καταχωρηθούν επίσημα θα διώκονται ποινικά.
Η Τράπεζα της Αγγλίας συμμετέχει στη «συζήτηση» με έναν ηγετικό ρόλο (πηγή), ενώ το θέμα εξετάζεται επίσης από τις κεντρικές τράπεζες του Καναδά και της Σουηδίας, καθώς επίσης από την ΕΚΤ. Όλα αυτά σημαίνουν πως τα ψηφιακά νομίσματα αποτελούν πια ένα πολύ σημαντικό θέμα για τις κεντρικές τράπεζες – ενώ ο μεγαλύτερος κίνδυνος τους είναι να απαγορευθούν, κατά το παράδειγμα της απαγόρευσης της κατοχής χρυσού από τις Η.Π.Α. το 1933.
Επίλογος
Ολοκληρώνοντας, το επόμενο κραχ είναι νομοτελειακό, χωρίς καμία αμφιβολία – ενώ θα είναι μεγαλύτερο από όλα τα προηγούμενα. Επίσης ως νομοτελειακή θεωρείται η απώλεια της κυριαρχίας του δολαρίου στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα – παράλληλα με το τέλος της ηγεμονίας των Η.Π.Α. στον πλανήτη.
Σε κάθε περίπτωση, είτε συμβεί ένα μόνο από τα παραπάνω, είτε όλα μαζί, το σημερινό νομισματικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα θα τεθεί σε μεγάλη δοκιμασία – οπότε είναι λογική η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, μεταξύ άλλων όσον αφορά την τοποθέτηση χρημάτων που μπορούν να ρευστοποιηθούν άμεσα (οι μετοχές και τα ακίνητα αποτελούν μεν επίσης μία δυνατότητα, αλλά είναι σήμερα υπερτιμημένα, ενώ δεν ρευστοποιούνται τόσο γρήγορα).
Στα πλαίσια αυτά, ο χρυσός θα ήταν η μοναδική δυνατότητα, κρίνοντας από τη μακρόχρονη ιστορία του – επίσης τα εμπορεύματα, τα οποία έχουν αντικειμενική αξία. Για τους απλούς όμως ανθρώπους, οι οποίοι έχουν μεν λίγα χρήματα, αλλά είναι πολλοί, τα ψηφιακά νομίσματα αποτελούν ασφαλώς μία πολύ πιο εφικτή και ευκολότερη λύση – εάν δεν υπήρχε ο κίνδυνος να απαγορευθούν από τις κυβερνήσεις, όπως άλλωστε ο χρυσός το 1933, όταν επιλέχθηκε η μοναδική ειρηνική δυνατότητα για την καταπολέμηση της υπερχρέωσης που μάλλον δεν θα αποφευχθεί: ο πληθωρισμός.
Υστερόγραφο: Ορισμένοι αναρωτιούνται εάν είναι λύση για την Ελλάδα τα ψηφιακά νομίσματα – εννοώντας προφανώς το πρόβλημα ρευστότητας που της έχει προκαλέσει, μεταξύ πολλών άλλων δεινών, η πολιτική των μνημονίων. Εν προκειμένω έχουμε την άποψη ότι, η μοναδική λύση για την Ελλάδα δεν είναι άλλη από τη στάση πληρωμών – έτσι ώστε να διαπραγματευθεί τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους των χρεών της, χωρίς την οποία δεν υπάρχει μέλλον.
Επίσης για να καθαρίσει η ελληνική κοινωνία από τα «κατακάθια» που έχει γεμίσει, να τιμωρηθούν οι ένοχοι της χρεοκοπίας, να καταπολεμηθεί η διαφθορά και η διαπλοκή της πολιτικής με την οικονομική εξουσία, να διαμορφωθεί σωστά το Σύνταγμα και να μπορέσει να κινηθεί ξανά η οικονομία μας – με τη δρομολόγηση των πραγματικών διαρθρωτικών αλλαγών που απαιτούνται, όπως είναι η κατάργηση της γραφειοκρατίας ή/και η αύξηση της παραγωγικότητας του δημοσίου και ιδιωτικού της τομέα.

Εν τούτοις, τα ψηφιακά νομίσματα είναι κάτι που θα έπρεπε επίσης να εξετασθεί σοβαρά από την Ελλάδα, όπως κάθε άλλη καινοτομία, αφού ασφαλώς θα προσέφεραν σημαντική βοήθεια – ενώ ενδεχομένως να είναι το μέλλον του χρήματος, εάν χρησιμοποιηθούν σωστά από τις ανθρώπινες κοινωνίες.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποινικές διώξεις για θαλασσοδάνεια σε 30 πρώην στελέχη της Αγροτικής

Δικογραφία για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος πρώην στελεχών της Αγροτικής Τράπεζας σχημάτισε η Εισαγγελία Διαφθοράς, για υπόθεση επισφαλών δανειοδοτήσεων που χορηγήθηκαν έως το 2010 και προκάλεσαν ζημιά ύψους 80 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά από έρευνα που διενεργήθηκε για τα επίμαχα δάνεια, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για τέσσερα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τόσο των 30 στελεχών της τράπεζας που ενέκριναν τις πιστώσεις όσο και κατά των δανειοληπτών.

Η υπόθεση αφορά συγκεκριμένες δανειοδοτήσεις που ενέκρινε και χορήγησε η Αγροτική Τράπεζα σε έναν ιδιώτη και στη, μη ενεργό πλέον, εταιρεία ΑΤΤΙΚΑΤ, την περίοδο Απριλίου 2000 έως και Ιουνίου 2010.

Κατά την κρίση των εισαγγελέων Διαφθοράς, τα δάνεια χορηγήθηκαν χωρίς η τράπεζα να έχει επαρκείς διασφαλίσεις για την αποπληρωμή τους, ενώ, σύμφωνα με πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), η ζημιά που υπέστη η Αγροτική φθάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς ζητά από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών να απαγγείλει για την υπόθεση τις κατηγορίες:


 • της απιστίας κατά συναυτουργία και κατά μόνας, κατ' εξακολούθηση και


 • της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (όσον αφορά τα πρώην τραπεζικά στελέχη),


 • της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (για τους δανειολήπτες).


Για την υπόθεση θα διενεργηθεί κύρια έρευνα από ανακριτή Διαφθοράς.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ 8 χρόνια μετά: Ένα διαχρονικό και διακυβερνητικό έγκλημα! Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως σήμερα απούσα

21/ 09/ 2017 ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
ΕΝΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΥΣΑ

Η όγδοη επέτειος από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της  Ασπίς Πρόνοια και οι μεγάλες εκκρεμότητες που έχουν απομείνει, αποδεικνύουν την διαχρονική και διακυβερνητική ανικανότητα χειρισμού ενός περιστατικού που καμία πολιτισμένη κυβέρνηση του κόσμου δεν θα είχε αφήσει να συμβεί στους πολίτες της. 

Οι συνέπειες αυτής της ανικανότητας τραγικές:

 • Απώλεια ζωής δεκάδων ασφαλισμένων οι οποίοι έχασαν την πρόσβαση στις δομές υγείας μέσω των οποίων εκτελούνταν οι ιατρικές τους πράξεις, οι θεραπείες και οι  νοσηλείες τους
 • Επιδείνωση υγείας εκατοντάδων ακόμα για τον ίδιο λόγο
 • Βαθιά περιφρόνηση από την πολιτεία και την ασφαλιστική αγορά όσων ανθρώπων είχαν προβλήματα υγείας και ποτέ δεν μπόρεσαν να ασφαλιστούν σε κάποια άλλη ασφαλιστική εταιρεία
 • Καταρράκωση προσωπικοτήτων, απώλεια οικονομικής αξιοπρέπειας και κάθετη πτώση επιπέδου ζωής ανθρώπων οι οποίοι αποταμίευσαν κόπους μιας ζωής με στόχο ένα καλύτερο μέλλον γι αυτούς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα
 • Πλειστηριασμοί ακινήτων σε ασφαλισμένους με δάνεια συνδεδεμένα με ασφαλιστήρια
Ας μην μακρηγορήσουμε διότι η λίστα είναι ατελείωτη. Σε αυτά τα χρόνια με τους σκληρούς αγώνες των μελών του Συλλόγου μας έχουν επιτευχθεί κάποιες νίκες οι οποίες είναι σημαντικές:

 • Η ψήφιση του νόμου 3867/2010 μέσω του οποίου η ελπίδα των ζημιωθέντων για αποζημίωση παραμένει ζωντανή
 • Η σε πολύ μεγάλο βαθμό αποζημίωση των ασφαλισμένων της Commercial Value η οποία για πολλούς από αυτούς αγγίζει το 100%.
 • Η έναρξη προκαταβολών για τους ζημιωθέντες της Ασπίς Πρόνοια
Σημαντικό ρόλο στις θετικές εξελίξεις του τελευταίου καιρού παίζει και η νέα εκκαθαριστική αρχή η οποία συνεργάζεται σε πολύ καλό βαθμό με τον Σύλλογο και δείχνει μια πιο ανθρωποκεντρική προσέγγιση στο ζήτημα προσπαθώντας να ανατρέψει προς το καλύτερο τις προηγούμενες κατάφωρες αδικίες.

Παρ’ όλα αυτά παραμένουν ανοιχτές εκκρεμότητες οι οποίες χρειάζονται άμεση κυβερνητική βοήθεια για να προχωρήσουν:

 • Ένταξη στους πίνακες δικαιούχων αποζημιώσεων όλων των ασφαλισμένων οι οποίοι  έχουν ζητήσει την ένταξή τους σε αυτούς μέσω ανακοπών
 • Διόρθωση  της ιδιαζόντως απεχθούς ερμηνείας -η οποία προσβάλει κατάφορα  την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας- μέσω της οποίας αποκλείονται ως »επενδυτές» και όχι ως ασφαλισμένοι,  χιλιάδες πολίτες οι οποίοι  είχαν κάνει μακροχρόνιες αποταμιεύσεις μέσω ασφαλιστηρίων συμβολαίων 
 • Άμεση ενεργοποίηση του εγγυητικού κεφαλαίου ζωής το οποίο δεν έχει κανέναν λόγο να μην αρχίζει τις καταβολές αποζημιώσεων προς τους ασφαλισμένους
 • Τακτοποίηση έστω και τώρα από την ασφαλιστική αγορά όλων των ασφαλισμένων οι οποίοι λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπόρεσαν να ασφαλιστούν σε κάποια άλλη εταιρεία.
Αποτελεί μυστήριο μέγα και είναι άξιο απορίας, για ποιο λόγο η παρούσα κυβέρνηση η οποία ήταν η μόνη που προεκλογικά  υποσχέθηκε στους ζημιωθέντες τόσα πολλά, είναι ταυτόχρονα η μόνη η οποία  δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για το ζήτημα την στιγμή μάλιστα που η επίλυσή του δεν θα έχει καμία απολύτως δημοσιονομική επιβάρυνση!

Ζητάμε έστω και τώρα την άμεση ενεργοποίηση των αρμοδίων έτσι ώστε, με δεδομένη την συνεργατική διάθεση του Συλλόγου μας, να βρεθεί η χρυσή τομή που θα θέσει ένα οριστικό τέλος στην οικονομική ομηρεία χιλιάδων ασφαλισμένων και θα θεραπεύσει παράλληλα, στο μέτρο του δυνατού, την τεράστια πληγή που άφησε στο σώμα της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.


Το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοιαπηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

-Aυτός είναι το Κράτος, παραδέξου το...

Eίναι ντροπή Ολγα Γεροβασίλη, τίποτε λιγότερο. Είναι επίσης και προσβολή τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να εκλιπαρείς τους Ελληνες δημοσίους υπαλλήλους να αξιολογηθούν. Για την ακρίβεια να εκλιπαρείς τους προισταμένους τους να τους αξιολογήσουν…

Οι Ελληνες δημόσιοι υπάλληλοι στην πλειοψηφία τους (καθότι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις) αποτελούν την χειρότερη εκδοχή υπαλλήλου στον πλανήτη. Μαζί με τους εγχώριους ολιγάρχες, την Εκκλησία και την διαπλοκή με τους εκάστοτε κυβερνώντες αποτελούν τις διαχρονικές αιτίες της χρεοκοπίας μας. 7 χρόνια μνημόνια και καμμία από τις 3 πληγές που μας οδήγησαν στην κόλαση δεν αντιμετωπίστηκε: Πελατειακό κράτος-δημόσιο, Εκκλησία, Ολιγάρχες. Και τα 3 κάστρα της οπισθοδρόμησης και της χρεοκοπίας παραμένουν ανέγγιχτα. Και είναι εδώ τεράστιες οι ευθύνες των δανειστών και τυχάρπαστων κομισαρίων της κοινότητας, οπως ο Μοσκοβισί για παράδειγμα, που κάνουν ότι δεν βλέπουν τις πραγματικές αιτίες της χρεοκοπίας μας.

Μια χρεοκοπία που είναι εδώ, πιο βίαιη από ποτέ: Το συνολικό χρέος ιδιωτών προς το Δημόσιο και προς άλλους ιδιώτες είναι της τάξης των 235 δισεκατομμυρίων ευρώ ή περίπου 130% του Ακαθάριστου Εγχώριου Εισοδήματος. Είναι χρέη προς το κράτος, προς τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και προς άλλους ιδιώτες. Και μέσα σε αυτή την ασφυκτική κατάσταση το Δημόσιο χρωστά και αυτό στους ιδιώτες σημαντικά ποσά, την ώρα μάλιστα που αυξάνεται συνεχώς η φορολογική επιβάρυνση με αυξήσεις συντελεστών και κατάργηση φοροαπαλλαγών.

Πως μπορεί αυτό το σακατεμένο και βαθιά διεφθαρμένο κράτος να σηκώσει κεφάλι; Πως είναι δυνατόν να υπάρξει τέλος στα Μνημόνια όταν Πελατειακό κράτος-δημόσιο, Εκκλησία, Ολιγάρχες είναι πιο ισχυρά από ποτέ;

Εάν ο καθένας από μας δεν συνειδητοποιήσει τις αιτίες του προβλήματος (είναι σαν την ασθένεια) δεν πρόκειται να αναζητήσει την λύση-λύτρωση.

Ο Βασιλάκης από το γνωστό spot της ΟΝΝΕΔ (το μόνο σωστό που έκανε αυτή η οργάνωση) είναι το κατάπτυστο Κράτος και ταυτόχρονα η εικόνα μας. Ο Ελληνας ταυτίζεται με τον Βασιλάκη. Είναι ακριβώς ο Βασιλάκης που επιλέγει τους πρωθυπουργούς του. Είναι ο Βασιλάκης που παίρνει τις μίζες του στις Εφορίες, τις Πολεοδομίες, στις διάφορες Επιτροπές και πάει λέγοντας. Αυτός ο Βασιλάκης αρνείται να αξιολογηθεί την στιγμή που αξιολογείται καθημερινά και η τελευταία σερβιτόρα και ο τελευταίος κούριερ της επικράτειας. Αυτός ο Βασιλάκης είδε ελάχιστες περικοπές στο μισθό του και πρόσφατα μάλιστα πήρε και 8% αύξηση.

Οι Βασιλάκηδες αποτελούν τα τάγματα επιβολής του πελατειακού κράτους. Κατάφεραν και επιβίωσαν μετά από 7 χρόνια Μνημόνια και δείχνουν αποφασισμένοι να κλείσουν τελευταίοι την πόρτα του κράτους καθώς η ολική κατάρρευση είναι ένα τσιγάρο δρόμος…killbill

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπαίνουν «στα βαθιά»; Επιβεβαιώνει το ΥΠΟΙΚ την πρόθεση να ζητηθεί αναχρηματοδήτηση 32 δισ. ήδη «κουρεμένων» ομολόγων

Επιβεβαιώνει το υπουργείο Οικονομικών την πρόθεσή του να προχωρήσει σε επαναδανειόδηση σειράς ομολόγων που είχαν εκδοθεί το 2012 για να ελαφρύνει ακόμα περισσότερο ο οικονομικό βάρος του 2018, οπότε και αναμένεται την 1η Αυγούστου του 2018 να βγει στις αγορές.

Σημερα πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν το δημοσίευμα του Reuters ότι "Περιλαμβάνεται στους στόχους του υπουργείου Οικονομικών" αλλά "αυτή την ώρα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις".

Πρόκειται για μια δήλωση που σκοπό έχει να διερευνήσει τις προθέσεις των αγορών, με αντικειμένικό στόχο να βελτιώσει την καμπύλη ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και να ομαλοποιήσει τις πληρωμές χρέους για τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα εξετάζεται η ανταλλαγή ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που είχαν εκδοθεί το 2012 στο πλαίσιο του PSI με νέα ομόλογα. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα ανέφερε ότι εξετάζεται η ανταλλαγή 20 ομολόγων που είχαν εκδοθεί το 2012 με πέντε νέα.


Οπως εξηγούν οι ίδιες πηγές το swap των ομολόγων είναι μία από τις προτάσεις που βρίσκεται στο τραπέζι εδώ και πολύ καιρό αλλά όπως επισημαίνουν πρόκειται για μία άσκηση η λύση της οποίας εξαρτάται από το διεθνές περιβάλλον και άλλους κρίσιμους παράγοντες.

Τα ίδια στελέχη σημείωναν ότι πρόκειται για μία σύνθετη διαδικασία με πολλές παραμέτρους και άφηναν να εννοηθεί ότι η λήψη των σχετικών αποφάσεων δεν είναι ένα θέμα του παρόντος.

Υπενθυμίζεται ότι το 2012 στο πλαίσιο του PSI το ελληνικό δημόσιο είχε εκδόσει νέους τίτλους προς τους ιδιώτες που συμμετείχαν σ΄ αυτό ανταλλάσσοντας τους με τα ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους "κουρεύοντας" το 50% της ονομαστικής αξίας τους. Οι τίτλοι αυτοί ανέρχονται σε αξία 32 δισ. ευρώ.

Αυτούς τους νέους τίτλους αφορούν οι προτάσεις για swap. Οταν θα ληφθούν οι αποφάσεις για την κίνηση αυτή τότε θα οριστικοποιηθεί ο τρόπος της ανταλλαγής , το αν θα γίνεται με 4,5 ή 6 νέες εκδόσεις , όπως και τα υπόλοιπα στοιχεία της, σημειώνουν χαρακτηριστικά τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

To πιο σημαντικό: Αν το δεχθούν οι ξένοι πιστωτές αυτό, σημαίνει ότι δίνουν "ψήφο εμπιστοσύνης" για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και ρευστότητα 32 δισ. ευρώ. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για "άγρια κουρεμένα" δάνεια για τα οποία θα ζητηθεί και πάλι να επαναχρηματοδοτηθούν.

Αν το δεχθούν θα είναι ένα πολύ καλό σημάδι. Αν όχι δεν θα πρόκειται για "καταστροφή", αλλά σαφώς θα καταδεικνύει ότι η ανάκαμψη δεν θα έχει πάρει τον ταχύ ρυθμό που επιθυμεί η κυβέρνηση...πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μητσοτα-κούλη, αν γίνεις πρωθυπουργός, γράψε μου!

Τις περισσότερες φορές εστιάζουμε στο κατά πόσο και πως εξαπατήθηκαν οι πολίτες από τους πολιτικούς, θεωρώντας ότι οι πολιτικοί είναι μέσα σε όλα και ξέρουν τι τους γίνεται. Ωστόσο, είναι τόσο πιόνια και μαριονέτες που, το πιο πιθανό είναι, ούτε οι ίδιοι να χαμπαριάζουν πως δεν έχουν απολύτως καμία εξουσία στα χέρια τους .

Ακούγοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ ένα πράγμα συνειδητοποίησα από τα λεγόμενα του και τη γλώσσα του σώματος: Πόσο πολύ θέλει να γίνει πρωθυπουργός και πόσο μακράν νυχτωμένος είναι από αυτό. Όλη η ομιλία ήταν έτσι ώστε να ωθήσει τον κόσμο να επιλέξει ένα οποιοδήποτε άλλο κόμμα και αρχηγό, κατά πάσα πιθανότητα και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει το δίπολο.

Ξέρουμε ότι οι πολιτικοί δημαγωγούν προκειμένου να κερδίσουν ψήφους, το ξέρουν και οι πολίτες αλλά την πατάνε κατ’ εξακολούθηση, γιατί δεν υπάρχει πολιτική παιδεία. Όμως το κολπάκι της “ειλικρίνειας” το οποίο χρησιμοποίησε και παλιά ο Κώστας Καραμανλής για να κάνει πάσα την κυβέρνηση στον ΓΑΠ, δεν είναι αυτό που επιφέρει την κομματική νίκη, αποδεδειγμένα.

Γνωρίζοντας ότι το ισχυρό δημόσιο, που κατέχει θέσεις κλειδιά είναι αυτό που ανεβάζει, κατεβάζει ή στηρίζει κυβερνήσεις, οι επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του περί “τακτοποίησης” του δημοσίου και συρρίκνωση των δημοσιονομικών είναι απλά αυτοκτονική ενέργεια. Ακούγεται γλυκά στα αυτιά κάποιων πονεμένων μικρομεσαίων επιχειρηματιών, ίσως και κάποιων υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα, αλλά αυτοί δεν έχουν τη δύναμη που έχει το βαθύ κράτος του δημοσίου σε συνεργασία με την επιχειρηματική ελίτ. Αυτοί ξέρουν ότι ό,τι μεταρρυθμίσεις που είναι να γίνουν, θα γίνουν έτσι κι αλλιώς, γιατί είναι προσταγή των ξένων κέντρων εξουσίας μέσω των οργανισμών τους ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, Παγκόσμια Τράπεζα κλπ. Ο Μακρόν τις κάνει και χωρίς μνημόνιο. Οπότε το “βαθύ” δημόσιο θα πάει με αυτό το ρεύμα για να σώσει εαυτόν.

Μετά έταξε -ο ίδιος προσωπικά- να καθιερώσει ένα άλλο σχολείο – αυτό που θα καθορίζεται από τον ιδιωτικό τομέα. Θα διδάσκει “δεξιότητες” και θα στοχεύει στις ανάγκες “της αγοράς”.

Μην αυταπατάστε, το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μόνο που αυτοί δεν το λένε. Κι όταν θα γίνεται θα πουν, είναι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ή δεν ξέρω ποιανού άλλου, έτσι κι αλλιώς αυτά ακριβώς λέει και η Λαγκάρντ για την παιδεία και τη συμμετοχή των γυναικών στην παραγωγή στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο Μητσοτάκης είναι διαβασμένος, γιατί πήγε και στην πρόσφατη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και πήρε γραμμή. Οι άλλοι έχουν τη γραμμή -την ίδια- μέσω άλλων πάρε δώσε με τα κέντρα εξουσίας και σε απευθείας μετάδοση.

Όμως ο Μητσοτάκης ενθαρρύνεται από το κόμμα του να “πει την αλήθεια”. Κάποιοι έβγαλαν ανδρείκελο πρόεδρο για να κερδίσουν χρόνο όσο ο Τσίπρας εξακολουθεί να κάνει τη δουλειά χωρίς να φθείρονται οι ίδιοι προσωπικά ή το κόμμα τους που ήδη έχει βεβαρημένο μητρώο από το πρώτο μνημόνιο. Κι αυτοί οι κάποιοι δεν γουστάρουν Μητσοτάκη, γουστάρουν Καραμανλή. Φυλάξτε τον σαν τα μάτια σας μακρυά από όλα τα μνημόνια και τις μεταρρυθμίσεις, είναι ταγμένος να γίνει μια μέρα πρόεδρος της Δημοκρατίας! Αφήστε τους άλλους να κάνουν τη βρομοδουλειά.

Ο Τσίπρας έχει καταφέρει να κάνει ότι κάνει και να μην κουνιέται φύλλο. Μάτζικ; Όχι. Έχει αφήσει να δημιουργηθεί ένας τέλειος μηχανισμός παραοικονομίας και βολέματος: Μαύρη εργασία. Βολεύει και κάποιους επιχειρηματίες, αλλά και κάποιους ανέργους που δεν χάνουν τα προνόμια τους και βγάζουν ένα χαρτζιλίκι.

Ορισμένοι όμως βγάζουν περισσότερο από χαρτζιλίκι και φτάνουμε ξανά στο “μαζί τα τρώμε”. Πάλι σε μια Ελλάδα δυο ταχυτήτων, υπάρχουν αυτοί που γίνονται φτωχότεροι, ενώ άλλοι έχουν τη δυνατότητα να γεμίζουν τα δωμάτια στους ξενώνες και τα ξενοδοχεία, να αγοράζουν νέα αμάξια και να ζουν μια χαρά σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Στους τουριστικούς προορισμούς η πληρότητα αγγίζει το 100%, ενώ έχουμε 10% αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων – 50% αύξηση στα πολυτελή!

Εν ολίγοις, καπάτσοι και λαμόγια συνεχίζουν να επιβιώνουν όπως και επί ΠΑΣΟΚ, δίχως να σκέφτονται το μέλλον και τις επιπτώσεις. Ο παππούς με την κομμένη σύνταξη, παλιός ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ τώρα υποφέρει, αλλά ο εγγονός βρίσκει λύση στο χαρτζιλίκι του παππού, στο επίδομα και στη μαύρη εργασία χωρίς να νοιάζεται για τον ίδιο τον παππού. Μην αφήσετε τους γέρους να ψηφίζουν, έτσι δεν έλεγαν κι έβγαλαν τον Τσίπρα; Πολιτική παιδεία μηδέν. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, μέχρι να την μάθουμε.

Αλλά δεν θα την μάθουμε μάλλον από τον Μητσοτάκη. Τον βλέπω να καίγεται πριν καν καθίσει στο θρόνο του πρωθυπουργού.

Και στην κυβέρνηση, που “ξέρουν”, γελάνε μαζί του. Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε την ομιλία ως ένα ακόμη «δώρο στην κυβέρνηση».

Ε ναι… Και με φιόγκο θα έλεγα!Η πιο “έξυπνη” ειλικρίνεια, κε Μητσοτάκη, θα ήταν να πείτε στον Ελληνικό λαό τι υπέγραψε ο πατερούλης σας το 1992 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Την Ατζέντα 21 που τώρα ο Τσίπρας και το σόι του εφαρμόζει κατά γράμμα, καθυστερημένα και συμπυκνωμένα. Μια τέτοια ειλικρίνεια, ίσως, κάποιοι να την έπαιρναν πιο σοβαρά…
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Αμερικάνικο Όνειρο που έγινε παγκόσμιος εφιάλτης


Σπίτι. Στέγη. Ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι. Αυτό είναι το “όνειρο” κάθε πολίτη σε όλη τη σφαίρα που λέγεται Γη…

Στο Σαν Ντιέγκο ξεπλένουν τους δρόμους στο κέντρο της πόλης με χλωρίνη σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν ένα ξέσπασμα ηπατίτιδας Α που έχει σκοτώσει τουλάχιστον 15 άτομα και έχει μολύνει περίπου 400 ανθρώπους.

Η μολυσματική ασθένεια έχει μολύνει σε μεγάλο βαθμό τους άστεγους στην παραθαλάσσια πόλη της Καλιφόρνιας και μέρος του προβλήματος είναι μια εμφανής έλλειψη δημόσιων τουαλετών σε περιοχές όπου συγκεντρώνεται ο πληθυσμός. Έχουν ξεκινήσει επίσης μαζικοί εμβολιασμοί, η χαρά των φαρμακευτικών!

Ο άστεγος πληθυσμός του Σαν Ντιέγκο έχει φτάσει στα ύψη – ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στους δρόμους στο κέντρο της πόλης έχει αυξηθεί κατά περίπου 27% στους περίπου 1.300, σύμφωνα με το The Union Tribune του Σαν Ντιέγκο. Είναι ιδιαίτερα ορατός λόγω της αύξησης κατά 104% του αριθμού των σκηνών και των χειροποίητων κατασκευών, προσθέτει η εφημερίδα.


Η έλλειψη οικονομικά προσιτών κατοικιών συμβάλλει στο πρόβλημα – “το εβδομήντα επτά τοις εκατό των ανυπεράσπιστων ανθρώπων δήλωσαν ότι έγιναν άστεγοι στο Σαν Ντιέγκο”, αναφέρουν οι εκθέσεις Union-Tribune.

Το ότι στην Αμερική πολλοί έχασαν τα σπίτια τους λόγω οικονομικής κρίσης, αυτό δημιούργησε μεγαλύτερη ζήτηση στα ενοικιαζόμενα, με αποτέλεσμα οι τιμές να εκτιναχθούν στα ύψη. Ακόμα και άνθρωποι με μια ή και δυο εργασίες και παιδιά, αδυνατούν να ζήσουν σε μια αξιοπρεπή κατοικία.

Αυτό σημειώστε το, καθώς υπάρχουν στη χώρα μας ανεγκέφαλοι που υποστηρίζουν να πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια όσων δεν μπορούν να πληρώσουν τα κόκκινα δάνεια: “Να πάνε κι αυτοί στο ενοίκιο. Χαζοί ήμασταν εμείς που δεν δανειστήκαμε και μένουμε σε νοικιασμένο σπίτι; Γιατί να τους χαριστούν τα δάνεια;”

Γιατί, ανεγκέφαλε, το νοικιασμένο σου σπίτι θα σου ζητήσει μεγαλύτερο ενοίκιο, να γιατί.

Σύντομα θα ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και στη χώρα μας, ενώ ήδη τα νοίκια παίρνουν την ανηφόρα λόγω φόρων. Εκπαιδευτικοί αναπληρωτές σε πόλεις και νησιά αδυνατούν να βρουν σπίτι λόγω υψηλών ενοικίων και δεν έχουν που να μείνουν. Σχεδόν όλος ο μισθός πάει στο ενοίκιο με αποκορύφωμα τη Σαντορίνη, όπου κοιμούνται στην παραλία!

Οι κοινωνικές ανισότητες σπάνε ρεκόρ παγκοσμίως, αλλά αυτό για τον κάθε Μητσοτάκη είναι απολύτως φυσιολογικό. Ο πατέρας του υπέγραψε την Ατζέντα 21 το 1992, την “αειφόρο (βιώσιμη) ανάπτυξη” που θα έβαζε τέλος στην παγκόσμια φτώχεια. Αυτή η Α21 που αγαπάει το περιβάλλον γι’ αυτό και θέλει την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας.

Το ακόλουθο βίντεο είναι ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για το πως το Αμερικάνικο Όνειρο εξελίχθηκε στην απόλυτη φτώχεια στις ΗΠΑ. Κάθε ομοιότητα με τη χώρα μας, δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τυχαία!
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το σύστημα σπρώχνει ένα εντελώς εφιαλτικό 5G μέλλον χωρίς ελέγχους ασφαλείας


Το 5G είναι ένα τελείως διαφορετικό κτήνος και “σπρώχνεται” να περάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, λένε αμερικάνοι ακτιβιστές

Το 5G είναι ένα τελείως διαφορετικό κτήνος και “σπρώχνεται” να περάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, λένε αμερικάνοι ακτιβιστές, χωρίς καν να πάρει το χρόνο να καθορίσει πρότυπα ή να κάνει ελέγχους ασφαλείας, παρά το γεγονός ότι η μη ιοντίζουσα ακτινοβολία είναι γνωστό από πολύ καιρό ότι είναι επιβλαβής.
Ο στόχος είναι ο πλήρης κορεσμός του σήματος σε κάθε γωνιά της χώρας (και στη συνέχεια στον πλανήτη).
Δεν είναι μόνο η εξαγορά του Ίντερνετ των πραγμάτων. Αυτό μας θυμίζει, στην πραγματικότητα, το The Borg. – The Borg have become a symbol in popular culture for any juggernaut against which “resistance is futile”.
Δείτε το βίντεο – είναι must!


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα τρακτέρ κατεβαίνουν πλατεία για να υποδεχθούν τον Τσίπρα

Την ώρα που ο πρωθυπουργός θα μιλάει αποψε στον κινηματογράφο Αστόρια του Ηρακλείου για την Αναπτυξιακή τροχιά της Κρήτης κλείνονατς τις εργασίες του διήμερου συνεδρίου, όπου και δίνει το παρών το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, η κατάσταση λίγα μέτρα πιο μακριά, στην πλατεία Ελευθερίας, θα θυμίζει «καζάνι που βράζει».
Και αυτό γιατί η κινητοποίηση που προγραμματίζεται εδώ και μέρες αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση καθώς εκτός από τους διαμαρτυρόμενους θα υπάρξει παρουσία ακόμη και αγροτικών οχημάτων αλλά και τρακτέρ.
Με τρακτέρ, συνθήματα, πανό και ελληνικές σημαίες οι αγρότες της Κρήτης ετοιμάζονται να υποδεχθούν στο Ηράκλειο, τον Αλέξη Τσίπρα.
Το πρόγραμμα θέλει η ομιλία του πρωθυπουργού να ξεκινάει στις 7 το απόγευμα, ωστόσο  θα έχουν προηγηθεί προσυγκεντρωσεις σωματείων και συνδικάτων σε ΕΚΗ και πλατεία Κορνάρου με αντίστοιχες πορείες που θα καταλήξουν στην πλατεία,  ενώ στο… παιχνίδι φαίνεται να μπαίνουν και οι αγρότες που θα δώσουν άλλη δυναμική.
Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η χθεσινή ανάρτηση στο Facebook του μέλους του Συντονιστικού, Στάθη Καφετζογιαννάκη:
«Προσυγκεντρωση αύριο το Πρατήριο του Συνεταιρισμού Αρχανων με οποιο μέσο διαθέτει ο καθενας μας στις 5:00μ.μ για να αναχωρήσουμε για το Εργατικό κέντρο Ηρακλείου, προσθέτοντας παράλληλα σε συνέντευξη του ότι: Θα είναι πολλά τρακτέρ, δεν μπορώ να σας πω πόσα αλλά θα είναι πολλά. Απ’ το χωριό μου μόνο (Επάνω Αρχάνες) κανονίζουμε να κατέβουμε με κομβόι στο Ηράκλειο
Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη


neakriti.gr
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!