EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δικαστής καθυστερούσε τη δημοσίευση 265 υποθέσεων!

Την ποινή της προσωρινής παύσης έξι μηνών επέβαλε «κατά άκρα επιείκεια» η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε γυναίκα πρωτοδίκη των Διοικητικών Δικαστηρίων, η οποία υπηρετούσε στην νότια Πελοπόννησο, επειδή καθυστέρησε τη δημοσίευση 265 υποθέσεων.
Η πρωτοδίκης καθυστέρησε την τριετία 2009-2012 την έκδοση 265 υποθέσεων, πέραν των 8 μηνών που είναι το ακραίο όριο δημοσίευσης των αποφάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση, από τον πρόεδρο του Διοικητικού Δικαστηρίου που υπηρετούσε της έγιναν συστάσεις και παρ' όλα αυτά αδιαφόρησε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Ακόμη, της δόθηκε προθεσμία για να περαιώσει τις καθυστερήσεις της και κλήθηκε να παρέχει εξηγήσεις, αλλά δεν εμφανίστηκε, ούτε υπέβαλε σχετικό υπόμνημα.
Κατόπιν αυτών, της περικόπηκε το επίδομα «ταχύτερης και αποτελεσματικής διεκπεραίωσης υποθέσεων». Στη συνέχεια, κρίθηκε ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκτέλεση των καθηκόντων της και ότι «δεν καταβάλλει την απαιτούμενη ιδιαίτερη προσπάθεια».
Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της επέβαλε την ποινή της 6μηνης παύσης. Μετά την επιβληθείσα ποινή δημοσίευσε 170 εκκρεμείς αποφάσεις. Όμως, στη συνέχεια, το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό της επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης.
Στο ΣτΕ υποστήριξε ότι αντιμετώπισε βαρύ πένθος από αιφνίδια απώλεια προσφιλέστατου συγγενικού της προσώπου, ενώ ταυτόχρονα επιδεινώθηκε η υγεία του υπερήλικα, 93χρονου πατέρα της.
Η Ολομέλεια του ΣΤΕ αναφέρει, ότι «τέτοιας έκτασης χρόνου και όγκου υποθέσεων καθυστέρησης δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από οικογενειακούς λόγους». Κατόπιν αυτών, οι σύμβουλοι Επικρατείας «κατά άκρα επιείκεια» όπως υπογραμμίζεται στην δικαστική απόφαση, της επέβαλαν την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης των 6 μηνών (δηλαδή, αναβίωσε την πρωτοβάθμια πειθαρχική ποινή).

Παράλληλα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με άλλη δεύτερη απόφασή της, απήλλαξε από κάθε πειθαρχική ποινή, πρόεδρο Πρωτοδικών Διοικητικών Δικαστών, που αντιμετώπισε προβλήματα υγείας και καθυστερούσε για κάποιο χρονικό διάστημα τη δημοσίευση αποφάσεων, ενώ στην συνέχεια άλλαξε θετικά την υπηρεσιακή του εικόνα.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Anonymous σε ΕΟΠΥΥ και Τράπεζα Πειραιώς: Δύο βάσεις δεδομένων στα χέρια μας – Μια λάθος κίνηση και όλα θα δημοσιευθούν

Με νέες απειλές προς ΕΟΠΥΥ και Τράπεζα Πειραιώς έρχονται ξανά στο προσκήνιο οι Anonymous, μετά από επιθέσεις στις ιστοσελίδες της Τράπεζας της Ελλάδος και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Αυτή τη φορά, υποστηρίζουν μέσω της σελίδας τους στο Facebook ότι έχουν στα χέρια τους δύο βάσεις δεδομένων από την τράπεζα και τον ΕΟΠΥΥ, με την απειλή ότι αν προχωρήσουν σε κάποια «λάθος κίνηση», «όλα θα δημοσιευθούν και θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας!».


Νωρίτερα την Δευτέρα, η λεγεώνα των χάκερ ανήρτησε στη σελίδα ότι «η ΤτΕ ήταν μια δοκιμή. Δεν ήταν ακριβώς επίθεση, ήταν προειδοποίηση! Τα χειρότερα έρχονται!».
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η χρεοκοπία του Παναθηναϊκού: «Συνωμοσιολογικά»…

"ΡΕΣΑΛΤΟ"

Στο προηγούμενο κείμενό μας, «Παναθηναϊκός: Μαφιόζικο εμπόριο ελπίδας…», επισημαίναμε ένα από τα τεχνάσματα του κεφαλαίου και των ποικίλων μαφιόζων του χρήματος: Αυτό που οδηγούσε τις επιχειρήσεις τους στην κατάσταση των «προβληματικών» και της χρεοκοπίας, μέσω των... υπέρ-χρεώσεων…

Διπλός ο στόχος:

α). Κερδοσκοπικό «πέρασμα» των εσόδων, των δανείων και ό,τι φούσκωνε τα χρέη στις τσέπες των αφεντικών…

β). Ώθηση της επιχείρησης στην χρεοκοπία, έτσι ώστε να είναι «έτοιμη»(!!!) για ξεπούλημα, για την «εξυγίανσή» της…

Αυτό πλέον απαστράπτει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η «προβληματική» ΠΑΕ οδηγείται πλέον ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και σε ταχείς ρυθμούς, στη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ…

Απαστράπτει επίσης όχι μόνο ο ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ χαρακτήρας αυτής της πορείας προς τον γκρεμό της χρεοκοπίας, αλλά και το παιχνίδι που παίζεται: Παιχνίδι όχι μόνο ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ των φιλάθλων, αλλά και παιχνίδι ανάδειξης των πρωταγωνιστών (φανερών και κρυφών) του παναθηναϊκού δράματος…

Από την αρχή η παράσταση Αλαφούζου-Γιαννακόπουλου ήταν δόλια και στημένη: Εμπόριο ελπίδας.

Τα γεγονότα:

α). Οι δύο πρωταγωνιστές της «σωτηρίας» μιλάγανε επί μήνες για να καταλήξουν στην «ανακάλυψη» του αδιεξόδου μόλις συναντήθηκαν: Κακόγουστη θεατρική παράσταση.

β). Ο Γιαννακόπουλος έκανε μια ΓΕΝΙΚΗ πρόταση «σωτηρίας», πρόταση που δεν συγκεκριμενοποιούσε ΤΙΠΟΤΕ, ούτε ακόμα με ποια κριτήρια θα καθορίζονταν τα ποσοστά των επιχειρηματιών που θα συμμετείχαν στο εγχείρημα.

Καλούσε, ο ΔΓ, επιχειρηματίες για τη «σωτηρία» δήθεν του Παναθηναϊκού δίχως να προσδιορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού, λες και οι άλλοι θα σπεύδανε να δώσουν τα χρήματά τους για να τα διαχειριστεί ο Γιαννακόπουλος…

Αλλά και οι «διαρροές» για ονόματα επιχειρηματιών, ντεκόρ απάτης ήταν.Ενώ αρχικά κυκλοφόρησαν πολλά ονόματα ως συμπαίκτες του Γιαννακόπουλου, τώρα ο ίδιος μας λέει ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του και ο ίδιος ήταν ο μόνος «πιστός».

Μόνο τυφλοί δεν μπορούν να δούνε τις μεγάλες αντιφάσεις του Γιαννακόπουλου με κορμό το εμπόριο ελπίδας: Από τη μια «μπασίματα» για τη σωτηρία της ομάδας και από την άλλη αδιέξοδα λόγω μεγάλων χρεών (αυτά τα οποία θα τα γνώριζε από την αρχή, τι συζητάγανε 4 μήνες, και αδιέξοδα λόγω ΜΗ ανταποκρίσεων από άλλους «επιφανείς»…

γ). Τώρα ο Γιαννακόπουλος ξημεροβραδιάζει στο ιντερνέτ, καυγαδίζει με τους φιλάθλους και ρίχνει αστραπές και βροντές επιλεκτικές: Εναντίον μόνο ενός «αρπακτικού», του Πατέρα…

Οι άλλοι «μαφιόζοι», και είναι πολλοί, μένουν στο απυρόβλητο!!!

Πρώτη «συνωμοσιολογική» παρατήρηση: Η όλη στάση και όλες οι κινήσεις του Γιαννακόπουλου μοιάζουν να είναι θεατρικές παραστάσεις οι οποίες προλειαίνουν το έδαφος για το αυριανό πέρασμα της χρεοκοπημένης ΠΑΕ στα χέρια τα δικά του και των κρυφών συμπαικτών του…


Δεύτερη «συνωμοσιολογική» παρατήρηση: Στο παιχνίδι αυτό της ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ και του στρωσίματος του δρόμου του ξεπουλήματος της ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗΣ ΠΑΕ παίζει και ο Αλαφούζος.

Οι τελευταίες του συμπεριφορές αποτελούν τα τεκμήρια της απόδειξης. Ούτε παντελώς ηλίθιοι και αλλόφρονες θα συμπεριφερόντουσαν τόσο αλλόκοτα όπως ο Αλαφούζος.

Αυτά τα έχουν αναλύσει λεπτομερώς όλοι οι δημοσιογράφοι…

Τέτοιες αλλοπρόσαλλες και χοντροκομμένες συμπεριφορές και πολλές εντελώς ξαφνικές, πιστοποιούν ένα πράγμα: ότι ο Αλαφούζος βαδίζει βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου, εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία.

Τώρα ποια μορφή θα πάρει η χρεοκοπία της ΠΑΕ, το πώς θα ξεπουληθεί και το ποιοι άλλοι είναι στο παιχνίδι (εκτός του Δημήτρη), αυτά δεν μπορεί να τα προσεγγίσουμε ακόμα, ούτε «συνωμοσιολογικά»…

Το σίγουρο πάντως είναι ένα: Όλα στον Παναθηναϊκό βαδίζουν με Σχέδιο, με στόχο τη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ και το ξεπούλημα της επιχείρησης σε νέους εραστές της «εξυγίανσης», για καινούργιες κερδοσκοπίες…Διαβάστε και εδώ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το βαθύ κράτος των Τραπεζών και του ΠΑΣΟΚ

Κοίτα ρε μάγκα ξεφτίλα.
Μόλις έφυγε από πρόεδρος ο βαθειά ΠΑΣΟΚος Σάλλας, για την ακρίβεια και προφανώς μόλις του είπαν να φύγει (την 20η Ιουλίου 2017) άρχισε το ξήλωμα της Τράπεζας Πειραιώς. Ακόμη μιας Τράπεζας που ο Ελληνισμός πλήρωσε με το αίμα του.
Και «να» οι δήθεν έλεγχοι από την ΤτΕ και «να» οι δήθεν διαρροές και «να» οι δήθεν ανακοινώσεις και «να» οι δήθεν  κόντρα ανακοινώσεις …

Αναρωτιέμαι ρε Γιώργη, δε υπάρχει ούτε ένας εισαγγελικός λειτουργός που να έχει αντιληφθεί τι έγκλημα συντελέστηκε εκεί μέσα, με κορυφαίο το ξεπούλημα έναντι 95 εκ. euro, από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, της Αγροτικής Τράπεζας που κατείχε σχεδόν τη μισή Ελλάδα μέσω προσημειώσεων, στην Πειραιώς ; 
Τίμημα ξεπουλήματος που το έβγαλε μάνι-μάνι ο Σάλλας από την πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στη γερμανική Ergo έναντι 90 εκ. euro !

Ρε γαμώ, υπάρχει έστω ένας που να πιστεύει πως όλοι οι σκελετοί βγήκαν στον
αφρό μόλις έφυγε (για την ακρίβεια του είπαν να φύγει) ο Σάλλας ;
Κοίτα την πορεία της μετοχής της Πειραιώς από την ημέρα που έφυγε (καλύφθηκε) το ΠΑΣΟΚι !Πάρε και κάτι οικτρό από το 2000 μιας και δεν είμαστε χρυσόψαρα και θυμόμαστε πολύ καλά πότε και από ποιους άρχισε η μεγάλη ληστεία του Ελληνισμού …


 Το ψαχτήριΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι είναι το AfD και τι θέλει από τη Γερμανία και την Ευρώπη

Πριν από μόλις τέσσερα χρόνια, ακόμα και η ιδέα ότι ένα ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό και σκληρά ευρωσκεπτικιστικό κόμμα θα πέρναγε το κατώφλι της Bundestag θεωρούταν απλώς εκτός πραγματικότητας.
 
Η γερμανική πολιτική σκηνή, από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και εντεύθεν κυριαρχήθηκε από τα δύο μεγάλα κόμματα -Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU και το αδελφό κόμμα της Βαυαρίας, CSU) και Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD)- με τους μικρότερους παίκτες όπως οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) και οι Πράσινοι να παίζουν το ρόλο του μπαλαντέρ στον σχηματισμό κυβερνήσεων.
 
Ωστόσο, με αφορμή την κρίση στην Ευρωζώνη και τα προγράμματα διάσωσης, κατ’ αρχάς της Ελλάδας και στη συνέχεια της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Κύπρου, προκάλεσαν αντιδράσεις από Γερμανούς οικονομολόγους, οι οποίοι θεωρούσαν ότι η Γερμανία κακώς διασώζει τους «τεμπέληδες» του Νότου και ότι θα έπρεπε η χώρα να αποχωρήσει από την Οικονομική και Νομισματική Ένωση.
 
Η αρχική διακήρυξη του AfD έλαβε την υποστήριξη κυρίως οικονομολόγων, ακαδημαϊκών και επιχειρηματιών, ωστόσο, σταδιακά το κόμμα άρχισε να «επεκτείνεται» και σε άλλους χώρους, αναπτύσσοντας μια έντονα λαϊκίστικη ρητορική κατά της αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης και μένοντας εκτός της Bundestag στις εκλογές του 2013 για ελάχιστα (πήρε ποσοστό 4,7% με κατώφλι εισόδου το 5%).
 
Ωστόσο, στις ευρωεκλογές του 2014 το κόμμα κέρδισε το 7,1% των ψήφων και μπήκε στην Ευρωβουλή με επτά μέλη. Ωστόσο, τα πράγματα πήραν στροφή με την προσφυγική κρίση, όταν το AfD άρχισε να συνδέεται με ακροδεξιές και αντιμεταναστευτικές οργανώσεις, σκληραίνοντας πολύ τη ρητορική του και αντιδρώντας σφόδρα στην πολιτική της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.
 
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το AfD σάρωσε στα κρατίδια της πρώην ανατολικής Γερμανίας, όπου παρατηρείται και το πιο έντονο αντιμεταναστευτικό αίσθημα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι οπαδοί του κόμματος έχουν κατηγορηθεί ότι υιοθετούν συνθήματα και πολιτικές που παραπέμπουν  -έστω και εμμέσως- στο σκοτεινό ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας.
 
Το εντυπωσιακό είναι ότι η διαρχία στο κόμμα είναι κυριολεκτικά σουρεαλιστική: πρόεδροι του AfD είναι ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, πρώην στέλεχος του CDU, ένας σκληροπυρηνικός δεξιός πολιτικός με συχνά ακραίες απόψεις, και η Άλις Βάιντελ, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs και άλλων κορυφαίων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, δεδηλωμένη εχθρός του Ισλάμ και ομοφυλόφιλη που συζεί με μια γυναίκα από την Σρι Λάνκα.
 

Πλέον, το AfD είναι ένας ισχυρός παίκτης στη γερμανική πολιτική σκηνή και η παρουσία του εκτιμάται (ή και προκαλεί φόβο) ότι θα σπρώξει τη Γερμανία προς τα δεξιά σε όλα τα ζητήματα, πιέζοντας άγρια την Άνγκελα Μέρκελ.

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μέχρι την Παρασκευή η καταβολή του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος

Έως την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017, πρέπει να καταβάλουν οι φορολογούμενοι την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν συνολικά το ποσό των 3,2 δισ. ευρώ μόνο για τον ΕΝΦΙΑ. Οι φορολογούμενοι μπορούν να εκτυπώσουν την ταυτότητα πληρωμής από τους προσωπικούς λογαριασμούς στο TAXISnet.
Σημειώνεται ότι η ΑΑΔΕ προχωρά σε νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ για τους συνταξιούχους που είχαν λάβει τον Δεκέμβριο του 2016 το εφάπαξ επίδομα - τη λεγόμενη και 13η σύνταξη.
Ο ΕΝΦΙΑ και φέτος θα πρέπει να καταβληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου 2017 και την τελευταία στις 31 Ιανουαρίου 2018 ενώ προβλέπονται απαλλαγές και εκπτώσεις για τους ιδιοκτήτες ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και την οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι κά) καθώς και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Αναλυτικά οι πέντε καταληκτικές ημερομηνίες πληρωμής των πέντε δόσεων είναι η ακόλουθες:
- 29 Σεπτεμβρίου 2017
- 31 Οκτωβρίου 2017
- 30 Νοεμβρίου 2017
- 29 Δεκεμβρίου 2017
- 31 Ιανουαρίου 2018.

Η εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ κινήθηκε πέρυσι κοντά στο 75%. Δηλαδή από τα 100 ευρώ του φόρου που βεβαιώθηκαν εισπράχθηκαν τα 75 ευρώ και τα υπόλοιπα 25 ευρώ είτε έμειναν απλήρωτα είτε ρυθμίστηκαν για πληρωμή σε δόσεις.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επική αντροπή από την ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού – Γύρισε το 0-2 σε 3-2 μέσα σε 20 λεπτά

Με κορυφαίο τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που πέτυχε το γκολ της χρονιάς (ισοφάριση σε 2-2) η ΑΕΚ έκανε τη μεγάλη ανατροπή και κέρδισε τον Ολυμπιακό σε έναν εκπληκτικό αγώνα με πολλές συγκινήσεις. 

Με την... σφραγίδα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και την είσοδο του Λιβάγια στο β΄ μέρος η ΑΕΚ έκανε την επική ανατροπή απέναντι στον Ολυμπιακό κι ενώ έχανε με 0-2 μέχρι το 64΄, νίκησε με 3-2 στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League. Ο Μάριν στο 22΄ με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό, στο 46΄ ο Οφόε έκανε το 2-0 κι από κει και πέρα με δύο γκολ του Χριστοδουλόπουλου (64΄, 80΄) η Ένωση ισοφάρισε και στο 90΄ με τον Μάνταλο πήρε την απίστευτη νίκη. Η διαφορά πήγε στο +5

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Μάχη» στη Βουλή: Στην ολομέλεια η υπόθεση των συνομιλιών Καμμένου-Γιαννουσάκη

Στην κρίση της Ολομέλειας τίθεται σήμερα Δευτέρα η πρόταση που κατέθεσαν, τον περασμένο Ιούλιο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, και ειδικότερα για τις επαφές του κ. Καμμένου με τον πρωτοδίκως καταδικασθέντα σε ποινή ισοβίου καθείρξεως Ευθύμιο Γιαννουσάκη για την υπόθεση της διακινήσεως ναρκωτικών με το πλοίο Noor 1.
 
Η Νέα Δημοκρατία έχει δηλώσει ότι στόχος της πρότασης της είναι να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της «δύσοσμης» και «σκανδαλώδους» αυτής υπόθεσης, να διερευνηθεί δηλαδή, «ποια ήταν τα πραγματικά κίνητρα της εμπλοκής του κ. Καμμένου», «η έκταση της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της, με τη δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικά σχέδια», «ποιες ήταν οι σχέσεις των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση με την εισαγγελική λειτουργό» που την ερευνά και ποια η σχέση με τον λιμενικό υπάλληλο Π. Χριστοφορίδη, συνομιλίες του οποίου με τον Ε. Γιαννουσάκη, έχουν δημοσιευθεί.
 
Η ΝΔ έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση, μια υπόθεση που αφορά την ανεξαρτησία των θεσμών και εν τέλει τη λειτουργία της δημοκρατίας. Έχει επίσης θέσει θέμα για το αν γνώριζε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την εμπλοκή του Πάνου Καμμένου.
 
Η συζήτηση επί της προτάσεως της ΝΔ θα ξεκινήσει μετά τις 11.00. Θα μιλήσουν αρχικά 8 εισηγητές από τα κόμματα και ένας ανεξάρτητος βουλευτής. Στη συνέχεια θα υπάρξει ενιαίος κατάλογος ομιλητών, κατ΄αναλογία της δύναμης των κομμάτων, ενώ τον λόγο θα λάβουν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, οι πολιτικοί αρχηγοί που το επιθυμούν, και θα μιλήσουν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής και Δ. Παπαγγελόπουλος αντίστοιχα. Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία.
 
H απόφαση της Oλoμέλειας της Boυλής για τη σύσταση εξεταστικής επιτρoπής λαμβάνεται με την απόλυτη πλειoψηφία των παρόντων, η oπoία δεν μπoρεί να είναι κατώτερη από τα δύo πέμπτα (2/5) τoυ όλoυ αριθμoύ των βoυλευτών.​
 
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βόμβα Βαρουφάκη: Οι γερμανικές εκλογές «σκότωσαν» το σχέδιο Μακρόν

Μόλις 140 χαρακτήρες χρειάστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για να σχολιάσει το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, αλλά και να ρίξει μια «βόμβα» για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης έγραψε στο Twitter ότι «η αύξηση κατά 20% του FDP (σ.σ. Φιλελεύθεροι) και του AfD σημαίνει μόνο ένα πράγμα: η στρατηγική Μακρόν για μια "ελαφριά" ομοσπονδία είναι νεκρή. Μπροστά μας άλλα τέσσερα χρόνια αποσύνθεσης της Ε.Ε.».

The 20%+ rise of the FDP & AfD means one thing: Macron's strategy for a federation lite is dead. Four more years of EU disintegration ahead


Υπενθυμίζεται ότι το AfD είναι σκληρά ευρωσκεπτιστικό, ενώ οι Φιλελεύθεροι (πιθανοί σύμμαχοι της Άνγκελα Μέρκελ στο νέο κυβερνητικό σχήμα, έχουν απορρίψει την πλειονότητα των προτάσεων Μακρόν.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πολιτικός σεισμός στη Γερμανία - Σε μέγγενη η νικήτρια Μέρκελ

Πολιτικό σεισμό προκάλεσε το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, που σημαδεύτηκε από ιστορικά χαμηλές επιδόσεις τόσο για τους Χριστιανοδημοκράτες και τους Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU), όσο και για τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), αλλά και από την θριαμβευτική είσοδο του ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Η επόμενη μέρα προδιαγράφεται δύσκολη, ενώ ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης εκτιμάται ότι θα απαιτήσει διαπραγματεύσεις πολλών εβδομάδων.
 
Τελικά αποτελέσματα

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής: CDU/CSU 33% (2013:41,5%), SPD 20,5% (25,7%), AfD 12,6% (4,7%), FDP 10,7% (4,8%), Αριστερά 9,2% (8,6%), Πράσινοι 8,9% (8,4%). Η συμμετοχή ξεπέρασε το 75%, ενώ το νέο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο θα απαρτίζεται από 700 βουλευτές, που είναι και αριθμός-ρεκόρ στις 19 κοινοβουλευτικές περιόδους ως τώρα.
 
«Ο μεγάλος συνασπισμός καταψηφίστηκε», δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς πολύ γρήγορα χθες βράδυ και απέκλεισε το ενδεχόμενο το SPD να συμμετάσχει και πάλι στην κυβέρνηση. «Θα πάμε στην αντιπολίτευση για να ανασυνταχθούμε», είπε και μάλιστα ανέθεσε ήδη την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην Αντρέα Νάλες, καθώς ο ίδιος θα αναλάβει την ανασυγκρότηση του κόμματος.
 
Αν δεν πρόκειται για διαπραγματευτική στρατηγική και οι Σοσιαλδημοκράτες μείνουν πράγματι εκτός κυβέρνησης, η μόνη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης είναι πλέον ο συνασπισμός «Τζαμάικα» (από τα χρώματα των κομμάτων, μαύρο για το CDU, κίτρινο για τους Φιλελεύθερους, πράσινο για τους Πράσινους) αν και η συνύπαρξη Πρασίνων και FDP δεν αναμένεται ούτε να συμφωνηθεί ούτε να εξελιχθεί απολύτως αναίμακτα. Οι αρχηγοί θέτουν ήδη τους όρους τους, ενώ ο ηγέτης του FDP Κρίστιαν Λίντνερ επιτέθηκε στον κ. Σουλτς για την σπουδή του να αυτοεξαιρεθεί από την επόμενη κυβέρνηση, αποποιούμενος, όπως είπε, τις ευθύνες του.
 
«Νίκη-εφιάλτης»

«Νίκη - εφιάλτης για την Μέρκελ» και «Μαύρη μέρα για το SPD» είναι οι τίτλοι δημοσιευμάτων της Bild για τα δύο κόμματα. «Το τίμημα της επιτυχίας», είδε το περιοδικό Der Spiegel για την Καγκελάριο, ενώ σε άλλο δημοσίευμά του έκανε λόγο για μια «Νέα Γερμανία μετά τις εκλογές». «Με τα κλάματα δεν αλλάζει τίποτα», έχει τίτλο η Süddeutsche Zeitung, η οποία χαρακτηρίζει την είσοδο της AfD στη Βουλή «ιστορικό βήμα προς τα πίσω» και σημειώνει ότι «αυτό που έρχεται δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια δοκιμασία για την δημοκρατία μας».
 
«Το τίμημα που πρέπει να πληρώσει η κυρία Μέρκελ», είναι ο τίτλος της εφημερίδας Die Welt, ενώ ο υπότιτλος γράφει: «Καταστροφή για την Χριστιανική Ένωση». «Ο απολογισμός», γράφει στο ίδιο κλίμα η Handelsblatt και σημειώνει ότι η κυρία Μέρκελ δεν χρειάζεται απλώς νέο κυβερνητικό εταίρο, αλλά νέα πολιτική. «Τα όρια της Μερκελικής κανονικότητας», είναι ο τίτλος στον ιστότοπο της Frankfurter Allgemeine Zeitung.
 
Πανηγύρι στο AfD

«Τα καταφέραμε. Είμαστε στη Βουλή και θα αλλάξουμε την Γερμανία. Θα την κυνηγήσουμε παντού (ενν. την Α. Μέρκελ) και θα πάρουμε πίσω την Γερμανία και τον λαό της», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της AfD Αλεξάντερ Γκάουλαντ, κάνοντας πολύ κόσμο να ανατριχιάσει. Οι ψήφοι της AfD, όπως δείχνουν τα στοιχεία της κάλπης, προέρχονταν κυρίως από διαρροές ψηφοφόρων του CDU, του SPD και της Αριστεράς, ενώ περίπου 1,2 εκατομμύρια ψήφοι αφορούν πολίτες οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές δεν είχαν ψηφίσει.
 
«Πρέπει να ξανακερδίσουμε τους ψηφοφόρους της AfD, με καλές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών», είπε χθες το βράδυ η κυρία Μέρκελ, αλλά όλοι συμφωνούν ότι θα πρέπει και να διερευνήσει, τι είναι αυτό που σήκωσε τόσο κόσμο από τον «καναπέ». Στην Βαυαρία, το μήνυμα ερμηνεύθηκε ήδη με τον «εύκολο» τρόπο. Στους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) κόστισε η προσφυγική πολιτική και σημείωσαν την χαμηλότερη επίδοσή τους από το 1949, εκτίμησε ο πρωθυπουργός Χορστ Ζεεχόφερ και σκλήρυνε ήδη από χθες το βράδυ τη ρητορική του για το θέμα.
 
Σοκ στη Σαξονία

Σημειώνεται ότι το αντιμεταναστευτικό, ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ξεπέρασε την Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) σε ποσοστό ψήφων στη Σαξονία, όπου τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν 27% και 26,9% αντίστοιχα, κατά τα ως τώρα αποτελέσματα.
 
Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) έλαβαν μόλις το 10,5% των ψήφων, ποσοστό αισθητά χαμηλότερο από το κόμμα Η Αριστερά (16,1%). Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο που κατέγραψε η AfD σε όλη τη γερμανική επικράτεια στις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.
 
Δεξιά στροφή

Η πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων υποδεικνύει ότι η επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι, θα λοξοκοιτάζει προς τα δεξιά και θα μπει στον πειρασμό να ασκήσει πιο συντηρητική πολιτική, προκειμένου να καθησυχάσει τους φόβους εκείνων που βρήκαν καταφύγιο στην ακραία λαϊκιστική, συχνά ρατσιστική, ρητορική της AfD. «Δεν είναι όλοι οι ψηφοφόροι τους ακροδεξιοί», έλεγαν και ξανάλεγαν χθες το βράδυ τα στελέχη της κυρίας Μέρκελ, εκφράζοντας περισσότερο ευσεβείς πόθους παρά αντικειμενική πεποίθηση.
 
Η Εναλλακτική για την Γερμανία πάντως δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή την κρίση στην Ευρωζώνη και κυρίως το ζήτημα της Ελλάδας. Πήρε μάλιστα το όνομά της από το επιχείρημα που επαναλάμβανε τότε συνεχώς η Καγκελάριος: Δεν υπάρχει εναλλακτική στην πολιτική διάσωσης της Ελλάδας. «Υπάρχει Εναλλακτική», απάντησαν τότε οι ιδρυτές του κόμματος, το οποίο έκτοτε διασπάστηκε, για να «καβαλήσει» κατόπιν το προσφυγικό κύμα και να εκμεταλλευτεί την ανασφάλεια και τον φόβο των πολιτών, με αποκορύφωμα το χθεσινό αποτέλεσμα.


 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!