EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ο αδερφός του πρωθυπουργού απαλλάχτηκε με παραγραφή. Ένα μάθημα προς αποφυγή

Χτες, ο αδερφός του πρωθυπουργού απαλλάχτηκε από το δικαστήριο Μυτιλήνης με παραγραφή για το αδίκημα της πλαστογράφησης πιστοποιητικού ασφαλιστικής ενημερότητας, με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου για αποσυμφόρηση των δικαστηρίων.

Όση δημοσιότητα πήρε η είδηση όταν απαγγέλθηκε η κατηγορία άλλη τόση πήρε και χτες με την απόφαση. Η ελληνική δημοσιογραφία είτε είναι εντελώς ανίκανη είτε είναι πολύ διεφθαρμένη είτε έγινε ξαφνικά λεπτή και ευγενική. (Αφού έχει κατασπαράξει αθώους και αθώους στην ιστορία της). Επειδή η είδηση είναι είδηση. Και γράφεται και χωρίς να χυδαιολογείς. Η είδηση δεν θα είχε ίσως τόση αξία αν δεν περιελάμβανε τα εξής χαρακτηριστικά:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει χτίσει καριέρα βυσσοδομώντας κατά κάθε συγγενικού ή φιλικού προσώπου κάθε πολιτικού αντιπάλου που απλώς κατηγορήθηκε για αδικοπραγία. Όταν διέπραξε κι όλας αδίκημα διαμελίστηκε! Όχι τα τελευταία δυο χρόνια, αλλά και τα προηγούμενα που ήταν στην αντιπολίτευση.

Η ενοχοποίηση της συγγένειας ήταν και είναι λάβαρο στη σημαία και του ΣΥΡΙΖΑ και, κυρίως, των ΑΝΕΛ και του προέδρου τους Π Καμμένου. Μ αυτή την έννοια και την προϋπηρεσία, δεν θα δικαιούται να ζητήσει επιεικέστερη αντιμετώπιση από την αντιπολίτευση και την ειδησεογραφία. Περιέργως την έχει όμως! Ίσως γιατί η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ είναι αρνιά τελικά μπροστά στους λύκους της συμπολίτευσης.

Ο αδερφός του πρωθυπουργού πλαστογράφησε έγγραφο ότι είναι ασφαλιστικά ενήμερος, ενώ χρωστούσε εισφορές 2.000 ευρώ. Την πλαστογραφία την έκανε για να πάρει μέρος σε διαγωνισμό για την ανάληψη έργου από την τεχνική του εταιρία. Δεν θα υπεισέλθουμε στο ιστορικό της εταιρίας.

Στη συνέχεια, η τεχνική του εταιρία δεν πήρε το έργο, αλλά κινήθηκε ποινική διαδικασία εναντίον του για την πλαστογράφηση του εγγράφου.

Η δίκη έγινε χτες στη Μυτιλήνη και με πρόταση του εισαγγελέα, που δέχτηκε η έδρα, το ποινικό αδίκημα παραγράφηκε γιατί το ποσό ήταν μικρό, ο κατηγορούμενος το πλήρωσε εκ των υστέρων και το κατηγορητήριο άλλαξε από χρήση πλαστού εγγράφου σε χρήση πλαστού πιστοποιητικού. Ο κ Δ Τσίπρας είχε εμφανίσει φωτοτυπία αντί του πρωτότυπου για την ανάληψη του έργου.

Μ αυτά τα νέα δεδομένα και επειδή το αδίκημα είχε τελεστεί πριν τις 31/03/2016, έπεσε στις διατάξεις περί αποσυμφόρησης των δικαστηρίων, με ποινές μέχρι ένα έτος, και παραγράφηκε, όπως ορίζει ο νόμος Παρασκευόπουλου.

Αν όλα αυτά εφαρμόζονται και σε κάθε πολίτη που εμπίπτει στις συγκεκριμένες νομικές προβλέψεις δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το παρόν θέμα δεν είναι να κρίνει τον έτσι κι αλλιώς διάτρητο νόμο Παρασκευόπουλου, που αφήνει έξω από τις φυλακές πολύ επικίνδυνους εγκληματίες.

Το σχόλιο και η παράθεση της είδησης δεν έχει καν σκοπό να στοχοποιήσει τον πρωθυπουργό για τα πεπραγμένα συγγενών του. Το αντίθετο μάλιστα. Ακόμα κι αν αυτή είναι μια παγκόσμια πρακτική σε όλη τη Δύση με νωπά παραδείγματα τον Μακρόν, την Λεπέν, τον Τραμπ κα. Η πολιτική είναι πολύ βρώμικο πεδίο μάχης και όλα τα χτυπήματα λέει ότι επιτρέπονται. Ο πρωθυπουργός έχει κάνει χρήση αυτής της νοοτροπίας επανειλημμένως.

Αντίθετα με ό,τι θα περίμενε κανείς σε ένα πεδίο ανθρωποφάγο όπως είναι η δημοσιογραφία και η πολιτική, αυτό το άρθρο έχει ακριβώς τον αντίθετο σκοπό.

Έχει σκοπό να δείξει στον πρωθυπουργό και σε κάθε άλλον από τους συγκάτοικούς του στην εξουσία σήμερα, πόσο οδυνηρό και άδικο είναι να χρησιμοποιείται η κατηγορία της οικογενειακής ευθύνης. Και πόσο ανήθικο είναι. Και πόσο ο καθένας μπορεί να βρεθεί σε μια τέτοια θέση.

Έχει σκοπό να δείξει στον πρωθυπουργό, τους συνοδοιπόρους του στον ΣΥΡΙΖΑ, τα ορφανά του ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝΕΛ, πώς θα συμπεριφέρονταν εκείνοι και τα ΜΜΕ τους σε μια αντίστοιχη περίπτωση! Και να το δείξει και στους πολίτες.

Το τι έκανε ο αδερφός του πρωθυπουργού δεν συμπαρασύρει τον πρωθυπουργό. Είναι δική του ιστορία. Ακόμα κι αν ευεργετήθηκε λόγω συγγένειας την ευθύνη την έχει η δικαιοσύνη. Που δεν δικαιούται ούτε να αλληθωρίζει ούτε να πιέζεται.

Αυτά ας τα έχει υπ όψιν του ο ίδιος ο κ Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του όταν παινεύονται με λενινιστικες τσιτατολογίες ότι όλα τα μέσα είναι επιτρεπτά για να φτάσει κανείς στο στόχο του. Και ας το ξανασκεφτούν όταν χρησιμοποιούν συγγενείς και φίλους για να πλήξουν αντιπάλους. Γιατί η ζωή μας βγάζει συχνά κοροϊδευτικά τη γλώσσα.


Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδηςπηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Spiegel: Αποζημίωση 70 εκ. ευρώ θα ζητήσει η Fraport για τις ελλείψεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια (φωτό)

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel η γερμανική Fraport ετοιμάζεται να ζητήσει αποζημίωση 70 εκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο λόγω σοβαρών ελλείψεων και της κακής κατάστασης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που πλέον έχουν περάσει στην κατοχή της.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, που επικαλείται ασφαλείς πληροφορίες, τα περιφερειακά αεροδρόμια -μεταξύ των οποίων το «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και το «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας- είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή, που υπολόγιζε η Fraport.

«Το συμβόλαιο δίνει στην εταιρεία το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση σε μια τέτοια περίπτωση» αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό.

Η Fraport πλήρωσε 1,2 δισ. ευρώ για να εξασφαλίσει τα αεροδρόμια αυτά και πλέον εμφανίζεται έντονα δυσαρεστημένη με την κατάσταση που επικρατεί.

Τον Ιούνιο, η κοινοπραξία ανέθεσε σε ανεξάρτητο πραγματογνώμονα να συντάξει μια έκθεση για την κατάσταση των 14 αεροδρομίων. 
Τα ευρήματα της εν λόγω έκθεσης για τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου ήταν αποκαρδιωτικά.

Κατεστραμμένες πόρτες, χιλιάδες σπασμένες λάμπες και ελλείψεις σε μέσα πυρόσβεσης...

Tα 14 αεροδρόμια της FraportΌπως αναφέρει το Spiegel, τόσο η Fraport όσο και η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες του περιοδικού.

«Η Fraport θα ζητήσει μεγαλύτερο ποσό από αυτό που έλαβε η Αθήνα για την πώληση του TΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie στις αρχές Σεπτεμβρίου, που ανήλθε σε 45 εκατ. ευρώ» γράφει το περιοδικό, που παράλληλα τονίζει ότι το ποσό που θα αξιώσουν οι Γερμανοί είναι σχεδόν το διπλάσιο από τα 30 εκατ. ευρώ που η ελληνική κυβέρνηση θέλει να εξοικονομήσει μέσα στο 2018 για τα επιδόματα θέρμανσης.

Κόντρα Σπίρτζη-Fraport

Πριν από λίγο καιρό, ο Χρήστος Σπίρτζης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κοινοπραξίας, ισχυριζόμενη ότι δεν έχει δώσει καλά δείγματα γραφής.

«Η κοινοπραξία Fraport, που ανέλαβε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει καλά δείγματα γραφής, δεν έχει λειτουργήσει καλύτερα τα αεροδρόμια από ό,τι τα λειτουργούσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στις 12 Σεπτεμβρίου, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι η κοινοπραξία δεν καθαρίζει ούτε τις τουαλέτες.

«Η Fraport δεν έχει προχωρήσει στις επενδύσεις που όφειλε να προχωρήσει, ενώ έχουμε προβλήματα ακόμη και με την καθαριότητα στις τουαλέτες, που είναι σε πολλά αεροδρόμια χειρότερη, από αυτά που βλέπαμε και υπήρχαν στο παρελθόν» είχε δηλώσει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Σπίρτζης, καλώντας τη γερμανική εταιρεία «να καταλάβει ότι είναι μια εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων, δεν είναι μια εταιρεία που θα πει στη χώρα τι έργα να κάνει και ποια δεν θα κάνει».

Την ίδια ώρα, ζήτησε από τη Fraport «να αφήσει τις διάφορες παρατηρήσεις για το πώς και τα ποια έργα θα γίνουν, καθώς τα έργα αυτά είναι στη σύμβαση και είναι υποχρέωση του ελληνικού Δημοσίου, είναι συγχρημαδοτούμενα έργα και έχουν εγκριθεί και οι μελέτες και τα χρονοδιαγράμματα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους φορείς, που τα επιβλέπουν».

Ο υπουργός είχε σπεύσει, μάλιστα, να διευκρινίσει πως, αν υπάρχει κάποιο άλλο αίτημα από την πλευρά της εταιρείας, «υπάρχει η διαδικασία μέσα στη σύμβασή τους για επίλυση των διαφορών».

Με τη σειρά της, η Fraport απάντησε ότι προχώρησε σε πλήθος εργασιών κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, οι οποίες δεν θα επηρέαζαν την ομαλή λειτουργία των αεροδρομίων και δεν θα περιόριζαν την επιβατική κίνηση.
Παράλληλα υπογράμμισε- αναφορικά με τα μεγάλα έργα εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων- ότι η κυβέρνηση ήταν ενημερωμένη για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους και πως πρόκειται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

12.200 καμένες λάμπες

Κατά τη διάρκεια ημερίδας του ΕΒΕΑ για την εθνική στρατηγική μεταφορών, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinnel δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της αυτοψίας βρέθηκαν 12.200 καμένες λάμπες στα 14 αεροδρόμια.
Την ίδια ώρα, αποκάλυψε ότι αντικαταστάθηκαν και τοποθετήθηκαν 1.287 πυροσβεστήρες.

Παράλληλα, η Fraport προχώρησε και στην εγκατάσταση 81 καινούργιων κλιματιστικών.

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Tι λέει ο ιδρυτής της taxibeat Νίκος Δανδράκης για το νόμο Σπίρτζη

Με μία ανάρτησή του στο Facebook τοποθετείται ο επικεφαλής της Taxi Beat Νίκος Δανδράκης, μετά τη θύλελα αντιδράσεων που έχει προκαλέσει το σχέδιο νόμου που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή και αφορά τους όρους λειτουργίας της Beat και κάθε ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο χώρο των μεταφορών.
Ο κ. Δανδράκης, με αφορμή το ρεπορτάζ των «Νέων» το οποίο παρουσιάζει αναλυτικά το επίμαχο νομοσχέδιο, εξηγεί αναλυτικά γιατί δεν έχει λογική βάση η μετατροπή της The BEAT App από μια υπηρεσία διαμεσολάβησης ανάμεσα στον ελεύθερο επαγγελματία ταξιτζή και τους πελάτες του, σε μια εταιρεία που «παρέχει μεταφορικό έργο». Αυτό πρακτικά σημαίνει η σύναψη τριετούς συμβολαίου ανάμεσα στην πλατφόρμα και στους συνεργαζόμενους οδηγούς που θα προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα, ο προς συζήτηση νόμος, τον οποίο παρουσίασε ο υπουργός Μεταφορών κ. Σπρίτζης στον πρωθυπουργό, παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί Θύμιου Λυμπερόπουλου.
Η ανάρτηση του Νίκου Δανδράκη:
«Ωραία, το ΝΕΑ βρήκαν το επίμαχο νομοσχέδιο για τις μεταφορές (εκτός κι αν διαψευσθεί) οπότε μπορούμε να σχολιάσουμε λίγο καλύτερα τώρα.
Κατ' αρχήν, θέλω να σχολιάσω το σχολιασμό των ΝΕΩΝ: ασφαλώς και δεν πρόκειται για "κλείσιμο" ή "φραγή" στην εφαρμογή της The BEAT App. Η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί ακόμα και αν ο προτεινόμενος νόμος ψηφισθεί και εφαρμοσθεί, με τη διαφορά ότι ο μεγάλος χαμένος θα είναι ο τελικός καταναλωτής, η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία, και τελικά η Ελληνική οικονομία με την έννοια της παγίωσης της εικόνας μιας χώρας εχθρικής προς τα παραπάνω.
Πάμε στο νόμο. Είναι προφανές ότι προσπαθεί να μετατρέψει την The BEAT App από μια υπηρεσία διαμεσολάβησης ανάμεσα στον ελεύθερο επαγγελματία ταξιτζή και τους πελάτες του, σε μια εταιρεία που «παρέχει μεταφορικό έργο». Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι ποιό πρόβλημα λύνει αυτή η αλλαγή, αλλά φαντάζομαι αυτό δεν θα απαντηθεί ποτέ.
Το δεύτερο πρόβλημα είναι να δούμε αν έχει την οποιαδήποτε λογική βάση μια τέτοια αλλαγή. Μια εταιρεία που παρέχει "μεταφορικό έργο" συνήθως το παρέχει 1. με κάποια οχήματα, 2. με κάποιους οδηγούς, και 3. εισπράτοντας ένα οικονομικό τίμημα για το μεταφορικό έργο που παρέχει. Πάμε να δούμε αυτούς τους παράγοντες στην περίπτωση της Beat:
1. Το τι οχήματα θα χρησιμοποιούνται μέσω της πλατφόρμας μας έχει προκαθοριστεί από κάποιον τρίτο, το κράτος, σε όλες τους τις λεπτομέρειες: τύπος αυτοκινήτου, προδιαγραφές, ακόμα και το χρώμα τους.
2. Επίσης, αυτά τα οχήματα ανήκουν σε τρίτους ιδιώτες, οι οποίοι απέκτησαν από το κράτος άδεια ταξί και δικαιούνται να τα χρησιμοποιούν όπως θέλουν - η Beat δεν έχει κανένα δικαίωμα επιλογής στα οχήματα με τα οποία "παρέχει μεταφορικό έργο".
3. Οι οδηγοί που θα οδηγούν αυτά τα οχήματα, έχουν προ-επιλεγεί από το κράτος, μέσω της παροχής της Ειδικής Άδειας Οδήγησης ΕΔΧ οχήματος, με βάση κριτήρια που έχει θεσπίσει η Πολιτεία.
4. Το ποιοί από αυτούς τους οδηγούς θα καθήσουν τελικά πίσω από το τιμόνι, το επιλέγουν οι ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων (κάτοχοι των αδειών ταξί). Μπορεί να είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης ή οποιοσδήποτε τρίτος. Αλλά η Beat δεν έχει κανένα απολύτως λόγο στο ποιός "παρέχει το μεταφορικό της έργο" με τα λίγα αυτοκίνητα που επιτρέπει ο νόμος να κυκλοφορούν. H Beat πολύ απλά προσπαθεί να επιλέξει να συνεργαστεί με τους καλύτερους από το μικρό αυτό pool ανθρώπων.
5. Το ύψος του τιμήματος (κόμιστρο) που εισπράτεται για το "μεταφορικό έργο που παρέχει" η Beat καθορίζεται με αυστηρότητα και ακρίβεια από το κράτος. Η Beat δεν έχει κανένα λόγο επ' αυτού.
6. Τέλος, το κόμιστρο αυτό, ΔΕΝ το ειπράττει η Beat, αλλά (πολύ σωστά) η ελεύθερος επαγγελματίας οδηγός που ιδρώνει κάθε μέρα πίσω από το τιμόνι.
Από όλη αυτή την «τροφική αλυσίδα» του μεταφορικού έργου του ταξί, τι είναι αυτό που κατέχει και ελέγχει η Beat τελικά?
...σωστά το καταλάβατε: είναι μόνο η προμήθεια για τη ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒHΣΗ που παρέχει ανάμεσα σε οδηγούς και πελάτες. Ο προτεινόμενος νόμος λοιπόν μας επιτρέπει μόνο να ορίζουμε το ύψος της προμήθειας που λαμβάνουμε και τίποτε άλλο, αλλά να έχουμε την πλήρη ευθύνη του μεταφορικού έργου, με οδηγούς - υπαλλήλους (ή σχεδόν υπαλλήλους) που δεν είναι υπάλληλοι μας, με οχήματα που δεν έχουμε επιλέξει εμείς ως πιο κατάλληλα.
Εγώ δεν βλέπω σε ποιά ευνομούμενη χώρα θα μπορούσε αυτή η υπέρβαση λογικής να γίνει νόμος του κράτους.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη φυλακή γιατί δεν πλήρωνε διόδια

Ο Στράτος Δασκαρόλης καταδικάστηκε σε 42 ημέρες φυλάκιση από το Πταισματοδικείο Καλαμάτας, επειδή δήλωσε αδυναμία να πληρώσει το πρόστιμο, εξαγοράζοντας την ποινή φυλάκισης συν τα έξοδα της δίκης.
Ο ίδιος, σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, υπερασπίστηκε την επιλογή του, υποστηρίζοντας ότι η επιβολή διοδίων δεν συνάδει με το Σύνταγμα, ενώ κατηγόρησε τόσο την πρόεδρο της έδρας όσο και την εκπρόσωπο της Αστυνομίας -και κατήγορο- ότι το παραβιάζουν και δεν υπερασπίζονται τον λαό.
Σε δηλώσεις του στο messiniapress.gr, πριν την απόφαση του Πρωτοδικείου, ο Στράτος Δασκαρόλης εξήγησε την υπόθεση: «Πριν 2 – 3 χρόνια χρειάστηκε να ανεβώ Αθήνα με το αμάξι μου και δεν πλήρωσα τα διόδια. 

Πριν λίγους μήνες μου έστειλαν 7 κλείσεις των 200 ευρώ η κάθε μια. Εγώ δεν δέχτηκα να τις παραλάβω και τώρα μου ζητούν άδεια πινακίδες και με πάνε δικαστικώς στις 27 Σεπτεμβρίου».


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Παρακράτος επιτίθεται ωμά & απροκάλυπτα. Ηρθε η ώρα: ή ταν ή επί τας. ή αυτοί ή εμείς.

Ωμή βία από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων & την ΔΟΥ Πολυγύρου σε βάρος μας
Σήμερα το πρωί, έβαλα 100 ευρώ στον νεοσύστατο λογαριασμό της κόρης μου που βρίσκεται Θεσσαλονίκη φιλοξενούμενη, σπουδάζοντας στην Κτηνιατρική ΑΠΘ. Είχε φύγει εχθές με 5 ευρώ, καθώς περιμέναμε να πληρωθούμε για να της τα στείλουμε σήμερα.
Πηγαίνοντας στην Τράπεζα διαπίστωσε ότι είχαν δεσμευτεί από την ΔΟΥ Πολυγύρου, ενώ η εκκαθαριστική δήλωση που έκανε της ήρθε μηδενική. Στο βιβλιάριο δεν υπάρχει κανένας συνδικαιούχος, για να μένουν τα χρήματα απείραχτα ώστε να την τροφοδοτούμε με 100 ευρώ τον μήνα για να σπουδάσει, έχοντας στέγη φιλοξενία & φαγητό στην λέσχη.
Πηγαίνοντας στην ΔΟΥ Πολυγύρου & ενώ το βιβλιάριο δεν είχε μέσα τίποτε πριν της βάλω τα 100 ευρώ, διαπίστωσα ότι την έχουν χρεωμένη με 2000 ευρώ για ΕΝΦΙΑ του 2014, 2015, 2016, 2017, επειδή όταν ήταν ανήλικη της κάναμε γονική παροχή 2 σπίτια & ένα αγρόκτημα. Εναν άνθρωπο που δεν δούλεψε ποτέ, παρά σε δουλειές του ποδαριού με 400 ευρώ τον μήνα, που της έχει βγει η ψυχή για να εξοικονομήσει χρήματα να σπουδάσει για δεύτερη φορά, φέρνοντας βαθμούς αριστείας με χίλια δυό εμπόδια.
Το βιβλιάριο δεσμεύτηκε απροειδοποίητα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μια ιδιωτική εισπρακτική εταιρεία χωρίς νομική υπόσταση παράνομη & αντισυνταγματική, & έστειλαν την λίστα στην ΔΟΥ Πολυγύρου η οποίοι πάτησαν το κουμπάκι & επιβεβαίωσαν την δέσμευση, χωρίς να μου δώσουν κανένα έγγραφο δέσμευσης.
Ζήτησα να αποδεσμεύσουν τα χρήματα & είπα στην Εφορο ότι το παιδί βρίσκεται χωρίς χρήματα στον δρόμο, έξω από την Τράπεζα & εγώ είμαι ανήμπορος να το βοηθήσω αφού δεν έχω άλλα χρήματα, αυτά δε, ήταν το μηνιάτικο του Οκτωβρίου.
Η Εφορος μου συνέστησε να κάνω τον λογαριασμό ακατάσχετο για να μην ξανασυμβεί μέχρι του ποσού των 1200 ευρώ, λέγοντάς μου ότι τα 100 ευρώ που δεσμεύθηκαν, δεν μπορούν να αποδεσμευθούν, & το πρόβλημα είναι δικό μου.
Της είπα ότι αυτό είναι ωμή βία που θέτει σε κίνδυνο την ζωή του παιδιού μου, παράνομο & αντισυνταγματικό & ζήτησα επί τόπου Αστυνομική συνδρομή από το Α.Τ. Πολυγύρου που είναι ακριβώς δίπλα, ζητώντας την σύλληψη της Εφόρου ως φυσικού αυτουργού σε εγκληματική παράνομη κατακράτηση χρημάτων & έκθεση σε κίνδυνο του παιδιού μου & των σπουδών του.
Παρουσία των Αστυνομικών που έφτασαν άμεσα, (δίπλα ακριβώς ήταν) & μάλιστα γύρω στα 6-7 άτομα με εξάρτηση καταστολής, η Εφορος επικαλέστηκε ότι εκτελεί εντολές & υπακούει στους μνημονιακούς νόμους. Πήρε μάλιστα & τον Περιφερειάρχη προϊστάμενό της & μίλησα μαζί του στο τηλέφωνο εξηγώντας του τα συμβάντα, & τονίζοντας ότι υπακούνε σε αντισυνταγματικές διαταγές σε μια ιδιωτική εισπρακτική εταιρεία, που είναι οι ηθικοί αυτουργοί ενώ οι ίδιοι είναι φυσικοί αυτουργοί εγκληματικών ενεργειών.
Τους είπα ότι συνεργάζονται με δυνάμεις κατοχής που λυμαίνονται την Πατρίδα μου με παράνομους φόρους τους οποίους δεν αναγνωρίζω καθώς αντιβαίνουν το Σύνταγμα & είναι παράλογοι & επαχθείς αφού υπερβαίνουν την φοροδοτική μου ικανότητα.
Ζήτησα από τους Αστυνομικούς να θέσουν στην διάθεσή μου, τα Εθνόσημά τους & τα όπλα τους & να προβούν στην σύλληψη της Εφόρου & να προσαχθεί ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πολυγύρου Χαλκιδικής, για παράνομη παρακράτηση χρημάτων & έκθεση σε κίνδυνο της ζωής του παιδιού μου διατάραξη της προσωπικής μας ειρήνης & προσβολή της αξίας του Ανθρώπου.
Τους κατέστησα όλους υπεύθυνους για την ακεραιότητα του παιδιού μου που βρισκόταν χωρίς χρήματα στην Θεσσαλονίκη.
Ο επί κεφαλής των Αστυνομικών διέταξε την βίαιη προσαγωγή μου στο Α.Τ. Πολυγύρου, προκαλώντας την οργή μου, & αφού τους είπα ότι πρέπει να προσαχθεί η Εφορος & να μεριμνήσουν για την άμεση απόδοση των 100 ευρώ που παρακράτησαν παράνομα, η Εφορος μου έδωσε την εικονιζόμενη αίτηση να συμπληρώσω στην οποία ζητώ την αποδέσμευση & απόδοση των 100 ευρώ άμεσα, η οποία στάλθηκε με φάξ. Στην συνέχεια προσαχθήκαμε στο Α.Τ. Πολυγύρου αμφότεροι για τα περαιτέρω.
Στην επιμονή μου να προσαχθεί η Εφορος στον Εισαγγελέα & εάν θέλουν να προσαχθώ & εγώ, τονίζοντάς τους ότι ο Εισαγγελέας ενεργεί με βάση το Σύνταγμα & δεν έχει καμιά υποχρέωση να συμμορφώνεται με νόμους που το αντιβαίνουν, αρνήθηκαν παροτρύνοντάς με να δοθεί μια λύση επί τόπου.
Οι Αστυνομικοί, αναγνώρισαν το δίκιο μου, δηλώνοντας αδυναμία να λύσουν το πρόβλημα. Μου προσέφεραν νερό & προσφέρθηκαν να στείλουν περιπολικό να περιθάλψει την κόρη μου σε ασφαλές μέρος στο κατάλημμά της όπου φιλοξενείται.
Τους ζήτησα να σπάσουν την αλυσίδα της υπακοής σε εγκληματική οργάνωση, διαφορετικά είναι συνεργάτες δοσιλογικών δυνάμεων κατοχής & να θέσουν τα όπλα & τα Εθνόσημά τους στην διάθεσή μου, & επέμενα στην προσαγωγή της Εφόρου ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.
Εκείνη την ώρα δέχθηκα τηλεφώνημα από την σύζυγό μου, & μου γνωστοποίησε ότι ένας καθηγητής της κόρης μου της έδωσε 20 ευρώ για το τριήμερο, ώστε να βγει από την δύσκολη θέση που βρισκόταν. Ετσι καταλήξαμε να περιμένουμε την απάντηση για την αποδέσμευση των 100 ευρώ με συνέχεια αύριο.
Φεύγοντας τους είπα ότι αύριο θα είμαστε πάλι εδώ, καθώς αυτά θα τα ανακοινώσω δημόσια καλώντας σε αντίσταση τον κόσμο & όπου χρειαστεί & ένοπλη.
Την ίδια στιγμή, η αποδεδειγμένη εγκληματική οργάνωση του κ. Τζιτζικώστα & του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής με υπαλλήλους που υπακούνε σε προδήλως παράνομες & καταχρηστικές εντολές, μου παρακρατούν 6000 ευρώ, με αναδρομική ισχύ νόμου, προσχηματικές διώξεις, παρακώλυση καθηκόντων, βλαπτική μεταβολή συνθηκών εργασίας, εμποδίζοντάς μας σε πρόσβαση στην γνώση & σπουδές για δεύτερη φορά, με αποδεδειγμένα κακουργήματα ενώ συνεχίζουν να βρίσκονται στις θέσεις τους αχυράνθρωποι. Σχετικές φρικαλεότητες θα αποκαλυφθούν εν καιρώ.
Δεν πάει άλλο, δεν μπορώ να συνεχίσω να ζω άλλο έτσι. Φτάνει πιά. Μας σκοτώνουν κάθε μέρα οι μαφιόζοι με τα λευκά κολάρα & κυκλοφορούν ελεύθεροι έστω & κρυμμένοι.
Καλώ όλους τους αγωνιζόμενους & Ελεύθερους Ελληνες σε αγώνα αντίστασης ακόμη & ένοπλο όπου χρειαστεί, ενάντια στην ωμή βία του παρακράτους που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα μας σε σφαγείο.
Καλώ τους Εισαγγελείς να ασκήσουν επί τέλους τις ποινικές διώξεις που οφείλουν σε αποδεδειγμένα κακουργήματα & να μου δώσουν την ιδιότητα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος που έχω ζητήσει & νομίμως & αποδεδειγμένα δικαιούμαι.
Καλώ τους Αστυνομικούς να θέσουν στην διάθεσή μας τα Εθνόσημα & τα όπλα τους όπως το Σύνταγμα ορίζει.
Αύριο θα είμαι σε δημόσιους χώρους, να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μας στην ζωή & την λευτεριά . Σε όποιον δεν αρέσουν τα γραφόμενά μου να έρθει να με συλλάβει. Δεν κρύβομαι.
Για τους άλλους ας κάτσουνε στα πληκτρολόγια, ραγιάδες αυτοί, ραγιάδες τα παιδιά τους, ραγιάδες & τα παιδιά των παιδιών τους.
Θα μείνω Ελεύθερος & όρθιος έστω & μονάχος μου, επικαλούμενος το άρθρο 120 του Στάγματος. Ο τράχηλός μου δεν αντέχει άλλο.
Φωτιά & τσεκούρι σε κάθε προδότη δοσίλογο τσιράκι υπάλληλο, αξιωματούχο & εργαζόμενο.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ- ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ
Σώπα όπου νάναι θα σημάνουν οι καμπάνες:
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπόθεση Noor 1 .Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε ¨χωρίς αναισθητικά και χωρίς υπνωτικά χάπια ¨

Ξεκινάμε από το εξής .
Ζητάμε την κατά αντιπαράσταση εξέταση  του κ .  Π.Καμμένου με τον  Ευθύμιο ( Μάκη) Γιαννουσάκη από τον  εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση  “με τις ευλογίες ” του Υπουργού δικαιοσύνης .
Ήρθε η σειρά της υπόθεσης του  Νoor1  να μας απασχολήσει , κύριοι . Περιμέναμε να εκδηλωθούν όλες οι τάσεις . Για όσους δέ , δεν μας μάθατε ή δεν μας πιστέψατε ακόμα , σας λέμε ότι , θα βλέπετε δημόσια την πλήρη διαλεύκανση κάθε τέτοιας σοβαρής υπόθεσης ,¨χωρίς αναισθητικά και παραισθησιογόνα ¨
Μην ξεχνάτε – εν τω μεταξύ – την (αλληλεγγύη) της διαπλοκής “Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει.”
Με δεδομένη λοιπόν  πλέον ,  την καταψήφιση από την ολομέλεια της Βουλής του αιτήματος  της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο , τίθενται  τεράστια ερωτήματα , που ορίζουν και το πλαίσιο της δικής μας ΕΡΕΥΝΑΣ  που φτάνει μέχρι τον Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει “κάπως” απομονωμένος, αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.
Αυτά είναι :
Είναι κοινωνικά αποδεκτό  ( σε αυτές τις προπτώσεις ) τα κόμματα που συνιστούν την κυβέρνηση να καταφεύγουν στην πλειοψηφία τους  , για να μην διωχθούν – ερευνηθούν  μέλη τους , για σκοτεινές  πτυχές σοβαρών υποθέσεων όπως  αυτή του Noor 1  ;
Εάν τούτο γίνεται  κατά κόρον   , η αίσθηση που προκαλείται στην κοινή γνώμη ότι η βουλή  ενδέχεται και να  ¨ξεπλένει άθελά της ¨  τελικά κάποια αδικήματα  ( χρησιμοποιώντας ( κάποιοι ) το   άρθρο 68 του Συντάγματος και 144 και επόμενα του Κανονισμού της Βουλής) , είναι ισχυρή – η αίσθηση αυτή – για να οδηγήσει  σε νέα Συνταγματική ρύθμιση  των διατάξεων περί περιπτωσιολογικής αναφοράς ( εφεξής) των ειδικών ζητημάτων δημοσίου ενδιαφέροντος;
Η διάγνωση των   σκοπιμοτήτων  που τυχόν κρύβουν οι προτάσεις  για τη σύσταση εξεταστικών  επιτροπών  σε βάρος πολιτικών  αντιπάλων  , είναι ικανές να οδηγήσουν , σε αντιπρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής προς διερεύνηση των σκοπιμοτήτων αυτών … ταυτόχρονα;
Γιατί εκείνος που καταφεύγοντας στην ανωτέρω πλειοψηφία  για να μην απολογηθεί ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής  , ανέχεται το ¨στίγμα ¨ της υπόνοιας ότι … μπορεί και να έφταιγε ;
Πάμε όμως στην ουσία της υπόθεσης  :
Το άρθρο 6 παρ. 3δ της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που υιοθετήθηκε υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 1950 και  η οποία έχει υπερνομοθετική ισχύ “δοσμένη” από το Σύνταγμα μέσω του άρθρου 28 παρ. 1 ) κατοχυρώνει το δικαίωμα κάθε κατηγορουμένου να εξετάσει ή να ζητήσει να εξετασθούν οι μάρτυρες κατηγορίας καθώς και να επιτύχει την κλήση και εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης με τους ίδιους όρους που εξετάζονται και οι μάρτυρες κατηγορίας.
 Το δικαίωμα επίσης προβλέπεται και στο άρθρο 14 παρ. 3ε του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, το οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο με το Ν. 2462/1997.
Όσον αφορά το εσωτερικό μας δίκαιο, το αυτό έχει προβλεφθεί στα άρθρα 333 παρ. 2, 357 παρ. 3 και 358 του ΚΠΔ
Τίθεται συνεπώς ένα εύλογο ερώτημα .
Γιατί ο πρωτοδίκως καταδικασθέντας σε ποινή ισόβιου καθείρξεως Ευθύμιος Γιαννουσάκης για την υπόθεση της διακινήσεως ναρκωτικών με το πλοίο Noor 1., δεν προτείνει  ΤΩΡΑ ,  τον κ Π. Καμμένο να εξεταστεί ως μάρτυρας υπεράσπισής του;
Συνεχίζουμε !!
Από το συνδυασμό των διατάξεων 225 παρ.1 και 357 παρ.4 του ΚΠΔ προκύπτει ότι η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του μάρτυρα με τον κατηγορούμενο ή άλλον μάρτυρα είναι επιτρεπτή, όταν το δικαστήριο κρίνει, ανελέγκτως, ότι αυτό είναι αναγκαίο.
Γιατί δεν εξετάστηκαν μέχρι τώρα κατ αντιπαράσταση ο  κ. Π.Καμμένος με τον   Ε .Γιαννουσάκη ; Απαγορεύεται σε πολιτικό πρόσωπο να εξετασθεί ως μάρτυρας ;
Ξεκινάμε από αυτό το απλό συνεπώς που θα ¨δοκιμάσει¨ πολλούς θεσμούς – διαχειριστές της εν λόγω υπόθεσης .
Ζητάμε την κατά αντιπαράσταση εξέταση  ΤΩΡΑ του κ .  Π.Καμμένου με τον   Ε .Γιαννουσάκη , ενώπιον του εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση  με εντολή του Υπουργού δικαιοσύνης , προκειμένου :
Διερευνηθεί – από φυσικό δικαστή – της ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας , ξανά  , η ¨μορφή και η ποσότητα¨ της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο ανδρών .
Ενδέχεται δηλαδή να προκληθεί νέο αίτημα για εξεταστική …. για άλλα πολιτικά πρόσωπα .
Προκειμένου εισέλθουν στην δικογραφία και τεθούν υπόψη του δικαστηρίου όλες οι πληροφορίες που απορρέουν από τα μεταξύ τους  λεγόμενα.
Συνεχίζεται … εδώ !!
Σημ. Διαβάζετε τα sites και τα blogs που από εδώ και πέρα , θα τολμούν να  ¨ανεβάζουν¨ το θέμα αυτό !!

omada.h.policing@gmal.com

πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χάος στα αεροδρόμια της υφηλίου - Κατέρρευσε σύστημα διαχείρισης κρατήσεων

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αερομεταφορές παγκοσμίως, καθώς κατέρρευσαν συστήματα καίριας σημασίας για τη διαχείριση των κρατήσεων.

Σύμφωνα με τον Independent η κατάσταση φαίνεται να εξομαλύνεται, ωστόσο για αρκετές ώρες το πρωί της Πέμπτης προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στα αεροδρόμια του Λονδίνου και άλλα μεγάλα αεροδρόμια του κόσμου.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα Social Media δείχνουν επιβάτες να σχηματίζουν ουρές καθώς ήταν αδύνατον να εξυπηρετηθούν, ενώ ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον Independent το πρόβλημα εντοπίζεται στον Amadeus Altea, ένα λογισμικό που οι αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν για να ελέγχουν τις ροές των επιβατών. Χρησιμοποιείται από 125 εταιρείες που πετούν σε αεροδρόμια σε όλον τον πλανήτη.

H Amadeus ανακοίνωσε ότι υπήρξε «πρόβλημα στο δίκτυο που προκάλεσε σοβαρή αναστάτωση σε κάποια από τα συστήματά μας».

Κάποια από τα μεγάλα αεροδρόμια που επηρεάστηκαν είναι το Gatwick του Λονδίνου, το Charles de Gaulle στο Παρίσι και το Reagan Airport στην Ουάσινγκτον. Το Amadeus χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων από την British Airways, την France-KLM και τη Lufthansa.


Πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

‘Ελλειμμα ΦΠΑ 5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα - Είναι το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό φοροδιαφυγής στην ΕΕ

Στα 152 δισ. ευρώ ανήλθε το συνολικό εκτιμώμενο ποσό των διαφυγόντων εσόδων στην ΕΕ από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) το 2015, σύμφωνα με νέα μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στην Ελλάδα το «έλλειμμα ΦΠΑ» την ίδια χρονιά υπολογίζεται στα 5 δισ. ευρώ ή το τρίτο μεγαλύτερο σε ποσοστό (28,3%) στην ΕΕ, μετά τη Ρουμανία (37,2%) και τη Σλοβακία (29,4%).
Όπως σημειώνεται στην έκθεση, το 2015, το ελληνικό πραγματικό ΑΕΠ συνέχισε τη συρρίκνωσή του σχεδόν κατά 10% από το 2011. Ως μέτρο ενίσχυσης των εσόδων τον Ιούλιο του 2015, αυξήθηκαν διάφοροι συντελεστές ΦΠΑ. Ο εξαιρετικά μειωμένος συντελεστής στέγασης αυξήθηκε στο επίπεδο του μειωμένου και τα ποσοστά για πολλά τρόφιμα, λιπάσματα και άλλα αγαθά αυξήθηκαν στο κανονικό επίπεδο. Επίσης, η τιμή της ηπειρωτικής χώρας καθορίστηκε σε πέντε νησιά που προηγουμένως είχαν 30% χαμηλότερα ποσοστά. Αυτοί οι δύο αντικρουόμενοι παράγοντες είχαν ως αποτέλεσμα πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση ύψους 1 δισ. ευρώ. Ωστόσο, τα πραγματικά έσοδα αυξήθηκαν μόνο κατά 200 εκατ. ευρώ. Ως εκ τούτου, το χάσμα ΦΠΑ αυξήθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, από 25 σε 28%.
Τα μικρότερα ελλείμματα παρατηρήθηκαν στην Ισπανία (3,5%) και την Κροατία (3,9%). Σε απόλυτους όρους, το υψηλότερο έλλειμμα ΦΠΑ, ύψους 35 δισ. ευρώ, σημειώθηκε στην Ιταλία. Το έλλειμμα ΦΠΑ μειώθηκε στα περισσότερα κράτη-μέλη, με τη μεγαλύτερη βελτίωση στη Μάλτα, τη Ρουμανία και την Ισπανία. Επτά κράτη-μέλη σημείωσαν μικρές αυξήσεις: Το Βέλγιο, η Δανία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα, το Λουξεμβούργο, η Φινλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, το «έλλειμμα ΦΠΑ», το οποίο είναι η συνολική διαφορά μεταξύ των προσδοκώμενων και των πραγματικών εσόδων από τον ΦΠΑ, καταδεικνύει και πάλι την ανάγκη σοβαρής μεταρρύθμισης, ούτως ώστε τα κράτη-μέλη να μπορούν να κάνουν πλήρη χρήση των εσόδων από τον ΦΠΑ για τους προϋπολογισμούς τους. Ενώ η είσπραξη των εσόδων από τον ΦΠΑ παρουσιάζει κάποιες ενδείξεις βελτίωσης, τα διαφυγόντα έσοδα παραμένουν σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα. Η έκθεση δημοσιεύθηκε ενόψει των προτάσεων της Επιτροπής, τον Οκτώβριο, για ριζική αναμόρφωση του συστήματος ΦΠΑ.
«Τα κράτη-μέλη δεν θα έπρεπε να επιτρέπουν τέτοιες σοβαρές απώλειες εσόδων από τον ΦΠΑ. Ενώ η Επιτροπή υποστηρίζει τις προσπάθειες για τη βελτίωση της είσπραξης σε όλη την ΕΕ, οι ισχύοντες κανόνες περί ΦΠΑ χρονολογούνται από το 1993 και είναι πλέον παρωχημένοι» δήλωσε σχετικά ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, Πιέρ Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι σύντομα η Επιτροπή θα προτείνει την αναθεώρηση των κανόνων που διέπουν τον ΦΠΑ επί των διασυνοριακών πωλήσεων. «Η μεταρρύθμισή μας θα συμβάλει στη μείωση της διασυνοριακής απάτης στον τομέα του ΦΠΑ κατά 80% και στην επιστροφή στα ταμεία των κρατών-μελών των τόσο αναγκαίων χρημάτων» κατέληξε ο κ. Μοσκοβισί.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κάθειρξη 17 ετών σε παιδεραστή υποδιευθυντή δημοτικού σχολείου στις Σέρρες

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό -αλλά αυτήν τη φορά με ελαφρυντικό- κρίθηκε 50χρονος δάσκαλος που κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για αποπλάνηση έξι μαθητών.
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Πρωτοδίκως, ο κατηγορούμενος είχε τιμωρηθεί με κάθειρξη 33 ετών κατά συγχώνευση, αλλά τότε το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του για αναγνώριση του παραπάνω ελαφρυντικού.
Ο καταδικασμένος δάσκαλος οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.
Προηγουμένως, στη απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι παρεξηγήθηκαν οι συμπεριφορές του. «Μη με σταυρώσετε, είμαι αθώος» είπε απευθυνόμενος σε δικαστές και ενόρκους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 2014 σε περιοχή των Σερρών, όπου ο 50χρονος ήταν υποδιευθυντής σε δημοτικό σχολείο.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Τσακαλώτος βλέπει «πλημμύρα» από επενδύσεις

Το ΔΝΤ έχει αλλάξει τη θέση του για τις ελληνικές τράπεζες και δεν επιμένει σε νέο έλεγχο της ποιότητας του ενεργητικού τους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επισημαίνοντας ότι τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα είναι σε καλή θέση και αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία.
Σύμφωνα επίσης με τον υπουργό, τα stress tests θα πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος από τον SSM σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες όπως ακριβώς έχουν προγραμματισθεί, απλώς θα ανακοινωθούν ενωρίτερα τα αποτελέσματά τους και πριν από τη λήξη του ελληνικού προγράμματος το καλοκαίρι του 2018.
Ερωτηθείς εάν θα συζητηθεί με τους θεσμούς στην γ' αξιολόγηση το δικαίωμα του δανειολήπτη να διαπραγματευθεί πρώτος (πριν από τα funds) με την τράπεζα το «κόκκινο» δάνειό του, ο υπουργός δήλωσε πως «δεν θα το θέσουμε διότι δεν είναι λογικό». Και ουσιαστικά παρότρυνε τις τράπεζες να κυνηγήσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
Θα έρθουν περισσότερες επενδύσεις από όσες μπορούμε να αντέξουμε, κατά τον υπουργό
Όσο για τις επενδύσεις, ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος πως σε ένα με δύο χρόνια θα υπάρχουν στην Ελλάδα περισσότερες ξένες επενδύσεις από όσες θα μπορούν να απορροφηθούν, προσθέτοντας ότι για τον λόγο αυτό πρέπει να υπάρχουν «φίλτρα».
«Θέλουμε την όποια επένδυση, χωρίς κανέναν περιορισμό, χωρίς κανέναν κανόνα;» είπε ως ρητορικό ερώτημα και έφερε ως παράδειγμα την Eldorado, λέγοντας ότι εκτός από την εξόρυξη του χρυσού υπάρχει στη Χαλκιδική και ο τουρισμός. Ο υπουργός ανέφερε παράλληλα ότι πολλοί ξένοι επενδυτές με τους οποίους συνομιλεί δηλώνουν πως ενδιαφέρονται για την Ελλάδα. Προσθέτοντας ότι αυτοί που αποχωρούν από τη χώρα αντικαθίστανται από άλλους επιχειρηματίες, ενώ υπάρχουν και επιχειρήσεις από την Τουρκία που σκέπτονται να έρθουν στη χώρα μας.
Παραδέχθηκε ότι είναι υψηλή η φορολογία
Σε ερώτηση για υπερφορολόγηση των πολιτών και αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε ότι και ο ίδιος έχει παραδεχθεί πως έχουν επιβληθεί περισσότεροι φόροι σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού («έχουμε πολύ σημαντικά κομμάτια της κοινωνίας που υποφέρουν και συνεχίζουν να υποφέρουν» πρόσθεσε χαρακτηριστικά), ωστόσο είπε ότι «δεν πρέπει να σπείρουμε απογοήτευση».
Ανέφερε πως στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο προβλέπονται 3,5 δισ. ευρώ για ελαφρύνσεις έως το 2022, ενώ η μείωση του αφορολόγητου αντισταθμίζεται από φορολογικές ελαφρύνσεις, όπως στον ΕΝΦΙΑ. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει εφέτος υπεραπόδοση σχετικά με τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα και θα διανεμηθεί εκ νέου μέρισμα από αυτή.
Ανάπτυξη 2%, η πρόβλεψη Τσακαλώτου
Μιλώντας για τη γενικότερη εικόνα της οικονομίας, προέβλεψε ανάπτυξη 2% εφέτος και υψηλότερη το 2018 και έκανε λόγο για βελτίωση των δεικτών στις λιανικές πωλήσεις και τις εξαγωγές και για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες στη μεταποίηση και τη βιομηχανία, καθώς και για αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων. Εξέφρασε επίσης βεβαιότητα ότι το 2018 θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, καθώς η υποαπόδοση στον φόρο εισοδήματος αντισταθμίζεται από την υπεραπόδοση σε άλλους τομείς, όπως π.χ. σε ΕΦΚΑ και ΦΠΑ.
Το αστειάκι για τον Σόιμπλε
Ερωτηθείς για τη μετακίνηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην προεδρία της γερμανικής Βουλής, ο κ. Τσακαλώτος αστειεύτηκε λέγοντας πως «με πήρε πριν από 2 ώρες ο πρωθυπουργός να πάω και εγώ στην προεδρία της Βουλής, αφού έφυγε ο Σόιμπλε». Χαρακτήρισε τον κ. Σόιμπλε ως «σύνθετη προσωπικότητα», που πίστευε κάποια περίοδο ότι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να βρεθεί εκτός ευρωζώνης. Ωστόσο, είπε, «έχουμε πείσει ότι το όραμα του Σόιμπλε δεν περπατά» και η Ελλάδα δεν είναι το σημαντικό θέμα για την Ευρώπη.

Επισήμανε δε, ότι η χώρα μας θα μετάσχει στη συζήτηση για τη «νέα Ευρώπη» και τις αλλαγές που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος και στηρίζει η καγκελάριος της Γερμανίας. 


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους

Συνολικά 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρουν το ζήτημα της νόμιμης χρήσης της ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα.
Σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Υγείας, Οικονομίας και Εργασίας, οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν, ποια θα είναι η ασφαλιστική κάλυψη για τη χρήση των σκευασμάτων ιατρικής κάνναβης, ώστε η τιμή τους να είναι προσιτή σε όλους τους ασθενείς και πώς θα διασφαλιστεί για τους ασθενείς ένα πρακτικό καθεστώς συνταγογράφησης. 
Επίσης, επισημαίνουν ότι από τη σχετική νομοθετική ρύθμιση γίνεται σαφές ότι η καλλιέργεια, η παραγωγή και η διακίνηση κάνναβης και σκευασμάτων θα αποτελούν κρατικό μονοπώλιο. Αυτό, σημειώνουν, περιορίζει τις αναπτυξιακές προοπτικές στον αγροτικό τομέα, τη μεταποίηση, την ιατρική και αγροτική έρευνα, την εκπαίδευση και τον ιατρικό τουρισμό.

Zητούν επίσης να ενημερωθούν, αν υπάρχει στον σχεδιασμό των αρμόδιων υπουργείων η πρόθεση να αξιοποιηθεί αναπτυξιακά η ιατρική κάνναβη και αν οι αρμόδιοι υπουργοί προτίθενται να προβούν σε εκ νέου τροποποίηση της νομοθεσίας, ώστε να είναι δυνατή η παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή της κάνναβης από φυσικά και νομικά πρόσωπα, με το κράτος να αδειοδοτεί και να ελέγχει μέσω του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Η ερώτηση:
Η πρώτη νομοθετική διευθέτηση, ώστε εντέλει να επιτευχθεί η ευρεία ιατρική χρήση της κάνναβης, έγινε με την ΚΥΑ Γ5γ οικ.49690/2017 (ΦΕΚ  2238 Β), με την οποία μεταφέρθηκε η κάνναβη και η ρητίνη της, από τον Πίνακα Α στον Πίνακα Β του Ν. 3459/2006 (ΦΕΚ 103 Α), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν. 4139/2013. Πλέον, η κάνναβη συγκαταλέγεται στις ναρκωτικές ουσίες, για τις οποίες ισχύουν τα εξής, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 2 του Ν. 4139/2013: «Η παραγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, επεξεργασία γενικά των πρώτων υλών και των έτοιμων προϊόντων που εισάγονται από το εξωτερικό, καθώς και η διακίνηση των ουσιών των φαρμακοτεχνικών προϊόντων και των ιδιοσκευασμάτων του πίνακα Β΄ της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 3459/2006 (Α΄103), γίνεται μόνο από το Κρατικό Μονοπώλιο Ναρκωτικών, ύστερα από γνωμοδότηση της Επιτροπής Ναρκωτικών, με ευθύνη του Ε.Ο.Φ., ο οποίος εκδίδει και τη σχετική άδεια». Όπως αναφέρεται και στο από 30/06/2017 Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας, η ιατρική χρήση της κάνναβης προϋποθέτει μια σειρά επιπλέον διοικητικών διαδικασιών, οι οποίες θα προχωρήσουν άμεσα ώστε οι ασθενείς να αποκτήσουν πρόσβαση στα φάρμακα το ταχύτερο δυνατόν.
Από τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση καθίσταται σαφές ότι η καλλιέργεια, η παραγωγή και η διακίνηση κάνναβης και σκευασμάτων θα αποτελούν κρατικό μονοπώλιο. Με άλλα λόγια, με τη συγκεκριμένη κατηγοριοποίηση, απαγορεύεται η καλλιέργεια και η επεξεργασία της κάνναβης από φυσικά και νομικά πρόσωπα, ενώ επιτρέπονται μόνο οι καλλιέργειες και οι μονάδες επεξεργασίας που λειτουργούν από το κράτος ή για λογαριασμό του κράτους και βεβαίως οι εισαγωγές από το κράτος. Σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν. 4139/2013, η λειτουργία των εργοστασίων που κατεργάζονται προϊόντα και σκευάσματα ναρκωτικών κατηγορίας Α και Β απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ναρκωτικών, ενώ τα ναρκωτικά που παράγονται σε αυτά, προορίζονται για αποκλειστική χρήση από το κράτος.
Ποιες είναι όμως οι επιπτώσεις ενός κρατικού μονοπωλίου στην ιατρική κάνναβη;
Με την παρούσα κατηγοριοποίηση της κάνναβης και το υφιστάμενο καθεστώς ιατρικής χρήσης ουσιών που είναι χαρακτηρισμένες ως «ναρκωτικά»:
1.    Σχεδόν αποκλείεται η εγχώρια καλλιέργειά της ενώ φαίνεται ότι οδηγούμαστε κατ’ ανάγκη σε εισαγωγές συνθετικών σκευασμάτων από τη διεθνή φαρμακοβιομηχανία, με πρώτη άμεση συνέπεια το αυξημένο κόστος για ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία. Το διαφαινόμενο αποτέλεσμα της ρύθμισης αυτής είναι η κάνναβη, είτε στην πρωτογενή της μορφή είτε σε μορφή σκευάσματος, να εισάγεται από το Κράτος και στη συνέχεια μέσω της υπηρεσίας Διαχείρισης Ναρκωτικών να διανέμεται στα Παραρτήματά της, στις έδρες ανά περιφέρεια των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ώστε στη συνέχεια να διοχετεύονται στα νοσοκομεία, στις κλινικές και στα φαρμακεία της περιφέρειάς τους. Το ενδεχόμενο ιδιώτης να επενδύσει στην καλλιέργεια και επεξεργασία προϊόντος που προορίζεται αποκλειστικά για διάθεση στην περιορισμένη ελληνική αγορά, με αποκλειστικό αποδέκτη το ελληνικό κράτος, φαντάζει μάλλον απίθανο.
2.    Δεν διασφαλίζονται όλες οι θεραπευτικές επιλογές των ασθενών που λαμβάνουν κάνναβη είτε σε φυσική μορφή είτε σε μορφή φυσικών σκευασμάτων (ελαίων, βαμμάτων, εκχυλισμάτων, υποθέτων, κλπ), ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε ασθένειας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πάσχοντα, καθόσον οι εταιρείες παράγουν πολύ συγκεκριμένα σκευάσματα, με κριτήρια κυρίως οικονομικά που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των ασθενών.
3.    Δεν διασφαλίζεται ευέλικτο καθεστώς συνταγογράφησης, αφού τα σκευάσματα με ουσίες κατηγορίας Β χορηγούνται, σε ποσότητα για θεραπεία μιας (1) ημέρας.
4.    Αποκλείεται κάθε αναπτυξιακή προοπτική για τη χώρα, μέσω της εκμετάλλευσης των ευκαιριών που προκύπτουν από τον κύκλο εργασιών της ιατρικής κάνναβης (νέες θέσεις εργασίας, έσοδα για το κράτος και καταπολέμηση της μαύρης αγοράς).
Εκτίμησή μας είναι ότι η ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση και η συνακόλουθη πολιτική αποκλείουν πρακτικές με σημαντικά οφέλη για πολίτες και κράτος. Εν μέρει, τα εν λόγω οφέλη είχαν εντοπιστεί και επισημανθεί μεταξύ άλλων και από 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην από 02-03-2017 Ερώτησή τους, με θέμα «Εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου για την Κάνναβη και την ιατρική της χρήση». Δυστυχώς, φαίνεται ότι:
1ον Δεν διασφαλίζονται η διαθεσιμότητα, η προσβασιμότητα και το λογικό κόστος των ουσιών. Σύμφωνα με τις «Οδηγίες αναφορικά με τις Εθνικές Πολιτικές για την Διαθεσιμότητα και Προσβασιμότητα σε Ελεγχόμενες Ουσίες (Φάρμακα)» (2011) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), οι οποίες υιοθετήθηκαν από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στο Ψήφισμα 30/1 τον Απρίλιο του 2016, οι κυβερνήσεις οφείλουν να ελαχιστοποιήσουν τις αρνητικές επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνονται για λόγους ελέγχου και ασφάλειας, στη διαθεσιμότητα και το κόστος των ελεγχόμενων φαρμάκων. Ο νομοθέτης και η διοίκηση δεν μπορούν να αγνοούν την ιατρική αξία της κάνναβης ούτε να βάζουν εμπόδια στους ασθενείς που ωφελούνται από αυτή, με μόνο επιχείρημα το ενδεχόμενο της κατάχρησης και της εξάρτησης. Άποψή μας είναι ότι η εισαγωγή σκευασμάτων πρέπει να αποτελέσει μόνο την αρχή, ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των ασθενών. Οι πραγματικές ανάγκες υγείας των ελλήνων πολιτών απαιτούν πιο ευέλικτες δομές και λειτουργικά σχήματα.
2ον Δεν αξιοποιούνται οι αναπτυξιακές προοπτικές για την ελληνική οικονομία. Η πολιτεία οφείλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, όπως έγινε με τη βιομηχανική κάνναβη, για έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό στην παραγωγή, επεξεργασία, διακίνηση και χρήση της κάνναβης. Ωστόσο, δεν γίνεται κατανοητό πώς το κρατικό μονοπώλιο μπορεί να αποτελέσει κατάλληλο περιβάλλον για τις αναφαινόμενες αναπτυξιακές δράσεις:
στον αγροτικό τομέα, με την καλλιέργεια από μικρομεσαίους παραγωγούς, τη σύσταση Ομάδων Παραγωγών, την αποκλειστικά βιολογική κατεύθυνση,
στον τομέα της μεταποίησης, με την ενθάρρυνση επιχειρηματικών συμπράξεων (π.χ. μεταξύ μεταποιητών και αγροτών),   
στον τομέα της ιατρικής και αγροτικής έρευνας και ανάπτυξης, για την υποστήριξη της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής και την παραγωγή επιστήμης και τεχνογνωσίας,  
στον τομέα της εκπαίδευσης, με την ανάπτυξη προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων στα ελληνικά πανεπιστήμια, σε σχετικές σχολές όπως είναι οι γεωπονικές, οι πολυτεχνικές και οι ιατρικές,
στον τομέα του ιατρικού τουρισμού, με την παραγωγή και διάθεση εγχώριων, ποιοτικών ιατροφαρμακευτικών προϊόντων κάνναβης, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη εξειδικευμένων θεραπευτικών προγραμμάτων από τις ιδιωτικές και δημόσιες υγειονομικές μονάδες.
Η εμπειρία δεκάδων κρατών όπως Αυστρία, Αυστραλία, Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Εσθονία, Ελβετία, Καναδάς, Κολομβία, Κροατία, Τσεχία, Γερμανία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, ΠΓΔΜ, Μεξικό, Φιλιππίνες, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Σερβία, Τουρκία, Ολλανδία, Ουρουγουάη, Φινλανδία, Χιλή και 29 πολιτείες των ΗΠΑ, όπου διαμορφώθηκαν ποικίλα νομικά καθεστώτα που επιτρέπουν την ιατρική χρήση της κάνναβης, μπορεί να αξιοποιηθεί ως οδηγός.
Τέλος, επισημαίνεται ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στην από 30/06/2017 ομιλία του στο Υπουργείο Υγείας αποδοκίμασε την «ιδεολογική εμμονή, να τα αφήσουμε όλα στη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς, χωρίς καμία πρόνοια για κοινωνική προστασία», τόνισε ότι «το να σταθεί στα πόδια του ο χώρος της Υγείας ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής», ενώ στο θετικό απολογισμό ενέταξε τις μέχρι σήμερα «θεσμικές παρεμβάσεις για τον εξορθολογισμό του συστήματος των προμηθειών και την αντιμετώπιση της προκλητής ζήτησης στα φάρμακα, με στόχο  τη  διασφάλιση της καθολικής και ισότιμης πρόσβασης στα αναγκαία και αποτελεσματικά φάρμακα και τις σύγχρονες θεραπείες». Αξιοσημείωτο είναι επίσης, ότι στην ίδια ομιλία, κατά την ανακοίνωση της δημοσίευσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την κατηγοριοποίηση της κάνναβης, σε ΦΕΚ, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι «είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, που θα έχει θετικά αποτελέσματα, τόσο σε ό,τι αφορά την ιατρική αντιμετώπιση ασθενειών, όσο όμως και σε ό,τι αφορά τον τομέα των επενδύσεων».
Σε συνέχεια των παραπάνω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1.    Πότε αναμένονται οι υπουργικές αποφάσεις για να καταστεί εφικτή η νόμιμη ιατρική χρήση της κάνναβης στην Ελλάδα, με το υφιστάμενο καθεστώς;
2.    Ποια θα είναι η ασφαλιστική κάλυψη για τη χρήση των σκευασμάτων ιατρικής κάνναβης, ώστε η τιμή τους να είναι προσιτή σε όλους τους ασθενείς; Πώς θα διασφαλιστεί για τους ασθενείς ένα πρακτικό καθεστώς συνταγογράφησης;
3.    Υπάρχει στο σχεδιασμό των αρμόδιων υπουργείων η πρόθεση να αξιοποιηθεί αναπτυξιακά η ιατρική κάνναβη; Αν ναι, με ποιο τρόπο;
4.    Προτίθενται να προβούν σε εκ νέου τροποποίηση της νομοθεσίας, ώστε να είναι δυνατή η παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή της κάνναβης από φυσικά και νομικά πρόσωπα, με το κράτος να αδειοδοτεί και να ελέγχει μέσω του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ); 
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!