EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017

Η πιο cyber beat γενιά στέλνει στο περιθώριο ελληνικά κόμματα και ΜΜΕ!

Καταρρέουν δημοσκοπικά Τσίπρας και Μητσοτάκης λίγους μήνες πριν το 2018 που είναι προεκλογική χρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις αυτή τη στιγμή η ΝΔ βρίσκεται στο 22% και ο Σύριζα στο 19%.

Κι αν πιστεύετε ότι έχουν πιάσει πάτο γελιέστε! Υπάρχει ακόμη πιο χαμηλά για τα διεφθαρμένα, πελατειακά, πεπερασμένα, διαπλεκόμενα κόμματα που είναι ορκισμένοι εχθροί της Τεχνολογίας και έχουν τους λόγους τους.

Η έκρηξη της Τεχνολογίας είναι θανάσιμος εχθρός της γραφειοκρατίας που συντηρεί το διαφθαρμένο πελατειακό κράτος της Κολομβίας της Ευρώπης. Στην taxi (BEAT) το ελληνικό δημόσιο αντικρύζει με τρόμο την επέλαση του αντιπάλου που θα καταργήσει χιλιάδες θέσεις κηφήνων δημοσίων υπαλλήλων. Η επανάσταση της τεχνολογίας και η ψηφιακή εποχή που είναι ήδη εδώ κάνει ήδη το παρωχημένο ελληνικό δημόσιο να δείχνει ακόμη πιο κατάπτυστο, ξιπασμένο, απηρχαιομένο με μόνο λόγο ύπαρξης τον φοροεισπρακτικό του ρόλο.

Την ίδια εικόνα αναδύουν και τα χρεοκοπημένα, πολυδανεισμένα κόμματα. Δείτε κάτι νούμερα που βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα. Θα πείτε και πολύ σωστά, ποιος βλέπει τα χαζοκάναλά τους. Κανείς άνθρωπος της ψηφιακής εποχής δεν παρακολουθεί ελληνική τηλεόραση-τα σκουπίδια της. Η ελληνική τηλεόραση και τα ελληνικά ΜΜΕ δεν είναι παρά ένας μικρόκοσμος που βαυκαλίζεται ότι απασχολεί και την υπόλοιπη κοινωνία. Πάπαλα.Κανείς δεν ασχολείται με τα εγχώρια ΜΜΕ. Το διαπιστώνει κανείς από τις ανύπαρκτες τηλεθεάσεις των εκπομπών, τις ανύπαρκτες κυκλοφορίες των εντύπων και τις πλασματικές επισκεψιμότητες κάτι απατεώνων που εξαπατούν τα media shops και τους διαφημιζόμενους επιχειρηματίες υποδυόμενοι τους “πρώτους” στο διαδίκτυο ενώ δεν τους διαβάζει κανείς.

Κι ενώ καταρρέουν δημοσκοπικά ΝΔ και Σύριζα, το ΠΑΣΟΚ της Φώφης είναι ένας περιφερόμενος θίασος με τα στελέχη του να τα έχουν βρει εδώ και χρόνια με τους εγχώριους ολιγάρχες-μηντιάρχες και ως εκ τούτου αφήνουν αδιάφορο τον ελληνικό λαό. Είναι λοιπόν τώρα η ιδανική στιγμή ώστε το Κίνημα που σιγοβράζει να πάρει σάρκα και οστά και μέσα από το φλεγόμενο πολιτικό τοπίο να ξεπεταχθεί το νέο πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Πόσο κοντά βρισκόμαστε στην εμφάνιση ηγετών με αυτά τα χαρακτηριστικά;

Πόσο ώριμοι έγιναν οι Ελληνες ψηφοφόροι στην διάρκεια της μεταπολίτευσης αλλά κυρίως των 7 μνημονιακών χρόνων που είδαν τόσες οδυνηρές απώλειες στις ζωές και τις περιουσίες τους; Θα είναι το κόμμα “17” αυτό που θα μπορούσε να συνεπάρει τους ψηφοφόρους και να κάνει την διαφορά;

Ο τίτλος “17” είναι αναφορά στους σημερινούς εφήβους αλλά και μεγαλύτερους που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της κρίσης και πολλοί από αυτούς επιλέγουν τον δρόμο της ξενιτιάς.

Η φιλοδοξία του νέου κόμματος είναι αυτά τα παιδιά να βρουν κίνητρα να παραμείνουν στην Ελλάδα.

Οι αρχές του κόμματος είναι τόσο ανατρεπτικές που υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να προκαλέσει με το Καλημέρα αναταράξεις στην πολιτική ζωή του τόπου και στο παρηκμασμένο κομματικό τοπίο.

Από τις πιο χαρακτηριστικές Αρχές του νέου κόμματος είναι: H απόλυτη Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και το τσάκισμα της Γραφειοκρατίας πάνω στην οποία στηρίζεται το πελατειακό κράτος.

Οι επενδύσεις στην ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ως μονόδρομος για την εθνική επιβίωση. Ειδικά στους Τομείς της Παιδείας και της Αμυνας.

Μία από τις πολλές ανατρεπτικές διακηρύξεις του νέου κόμματος είναι η ριζική αναθεώρηση της βαρύτητας της ψήφου τόσο στις εθνικές και δημοτικές εκλογές όσο και στα δημοψηφίσματα.

Με απλά λόγια δεν θα προσμετράται το ίδιο η ψήφος όλων των πολιτών της χώρας και προς αποφυγή παρεξηγήσεων η ψήφος των οικονομικά ισχυρών δεν θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.

Κάθε 2 χρόνια οι πολίτες της χώρας θα καλούνται να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο από τις απαντήσεις στο οποίο θα βαθμολογούνται από το 1-5. Με την βαθμολογία αυτή θα προσέρχονται στην κάλπη και η ψήφος τους θα “μετράει” Χ1, Χ2, Χ3, Χ4 και Χ5 ανάλογα με τον βαθμό που έχουν πιάσει στο ερωτηματολόγιο-test.

Oσοι πολίτες επιθυμούν με την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών τους θα υπηρετούν χωρίς αμοιβή στο ελληνικό δημόσιο για δύο χρόνια. Θα έχουν μόνο δωρέαν σίτιση και οδοιπορικά. Οι ΑΡΙΣΤΟΙ θα βαθμολογούνται και ανάλογα με τις ανάγκες θα καλύπτουν τα κενά του Δημοσίου. Θα καταργηθεί η μονιμότητα σε όλες της βαθμίδες του Δημοσίου. Το Δημόσιο θα γίνει υπόθεση των Αρίστων.ΠΗΓΗ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Oι κρατικές συγκοινωνίες των Κολλάδων

Μείζον και ατιμώρητο το οικονομικό έγκλημα στις κρατικές αστικές συγκοινωνίες επί 40 χρόνια

Θυσιάσθηκαν και θυσιάζονται, σαν να είναι πλατανόφυλλα, στο βωμό κομματικών σκοπιμοτήτων και αντιοικονομικών ιδεοληψιών αμύθητα ποσά εθνικών πόρων και δανείων με επιχορηγήσεις και «κοινωνικές» πολιτικές, με τα οποία θα κατασκευάζονταν τέσσερα επιπλέον μετρό!

Του Δημήτρη Στεργίου

Παρά τις συνεχείς, επί σαράντα χρόνια, επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από τους Έλληνες φορολογουμένους, και τις συνεχείς αναλήψεις και διαγραφές χρεών τους, επί σαράντα χρόνια, το διαχρονικό οικονομικό έγκλημα στη λειτουργία των κρατικών αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας συνεχίζεται. Δηλαδή, συνεχίζεται ένα μείζον –και ατιμώρητο επί σαράντα χρόνια- οικονομικό έγκλημα με τη θυσία εκατομμυρίων εθνικών πόρων και δανείων στο βωμό κομματικών σκοπιμοτήτων και εφιαλτικών ιδεοληψιών, που θεωρούν ότι υπάρχει δωρεάν πιάτο στην οικονομία και για το λόγο αυτό πρέπει να διασπαθίζονται τα εθνικά έσοδα σαν να είναι … πλατανόφυλλα.

Για μιαν ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια, δηλαδή και σε μια περίοδο εφαρμογής εξοντωτικών για την ελληνική οικονομία, τα ελληνικά νοικοκυριά και τις ελληνικές επιχειρήσεις Μνημονίων ακούγονται εκκωφαντικά οι κώδωνες για τη χρεοκοπία των αστικών συγκοινωνιών , όπως καταδεικνύεται διαχρονικά από τις ζημιές που καταλείπουν οι εκάστοτε διαχειριστές τους.

Προχθές, διαβάσαμε ότι για μιαν ακόμη φορά είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας η κρατική εταιρεία που διαχειρίζεται τα λεωφορεία και τρόλεϊ μετά μάλιστα την απόρριψη, για πρώτη φορά (προφανώς για να εμφανίσει υψηλό πρωτογενές … πλεόνασμα!!!), αιτήματος από την κυβέρνηση, δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών να καλύψει έλλειμμα ύψους 32 εκατ. ευρώ, αφού το Δημόσιο, ως κύριος μέτοχος, πρέπει, βάσει του άρθρου 47 του Νόμου 2190/1920, να συμμετάσχει αναγκαστικά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας για να μη συνεχίσει να λειτουργεί παρανόμως, όπως επί σειρά ετών μετά την ίδρυσή της το 1977!

Υπενθυμίζεται ότι ο κώδων για τη βιωσιμότητα των αστικών συγκοινωνιών ήχησε εκκωφαντικά τον περασμένο Ιούλιο, όταν εγκρίθηκε κονδύλι από το υπουργείο Οικονομικών «για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες). Τότε, τοποθετήθηκε στην ημερήσια διάταξη της γενικής συνέλευσης του ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών) του ενδεχόμενου ενεργοποίησης του άρθρου 47 του 2190/1920, που προβλέπει είτε τη λύση της εταιρείας είτε τη λήψη άλλου μέτρου εξυγίανσης του οργανισμού, δεδομένου ότι το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων των εταιριών ΟΑΣΑ και ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) είναι μικρότερο από το μισό του μετοχικού τους κεφαλαίου. Έτσι, έπρεπε το Διοικητικό Συμβούλιο του κρατικού οργανισμού στη γενική συνέλευση στις 5 Σεπτεμβρίου του 2017 να εφαρμόσει το άρθρο αυτό του Νόμου 2190, αποφασίζοντας είτε τη λύση της εταιρείας είτε την υιοθέτηση άλλου μέτρου εξυγίανσης, που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των φορέων.


Μετά την άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να συμμετάσχει στην ισόποση με τις ζημιές αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ο κρατικός οργανισμών των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας λειτουργεί παρανόμως και, φυσικά, σύμφωνα με τους «απάνθρωπους» δανειστές μας δεν πρέπει πια να επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως γινόταν επί σαράντα χρόνια, όταν δεν μας ήλεγχε η «ανάλγητη» τρόικα! Πάντως, σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούλιο εγκρίθηκε κονδύλι 41,7 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών «για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΟΣΥ» (Οδικές Συγκοινωνίες) προς τους προμηθευτές τους, για να παρακαμφθεί η … κρατική επιχορήγηση! Την ίδια στιγμή που δινόταν αυτή η κρατική επιδότηση, ο ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών) ματαίως περίμενε να εισπράξει τις οφειλές 110 εκατ. ευρώ των υπουργείων Εργασίας, Παιδείας, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας που αφορούν τη χορήγηση δωρεάν ή μειωμένων εισιτηρίων σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού. Δηλαδή, το ελληνικό κράτος «τζαμπατζής» εμφανίζεται γενναιόδωρο με ξένα κόλλυβα, δηλαδή με τα χρήματα των φορολογουμένων, τα οποία ούτε αυτά δίνει στην ώρα τους στις καθημαγμένες από πολλά πράματα και θαύματα αστικές συγκοινωνίες.

Η εκούσια μυωπία των πολιτικών αρχηγών σε βάρος των εργαζομένων και συνταξιούχων!

Όλα αυτά συνέβαιναν επί σαράντα χρόνια, αλλά συμβαίνουν και κατά την περίοδο των εξοντωτικών Μνημονίων. Απλώς αναφέρω ότι τον Φεβρουάριο του 2012 οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, πλην του ΗΣΑΠ, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν τότε στο πλαίσιο του Μνημονίου. Δηλαδή, δεν φτάνει που οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν αλμυρά τα ελλείμματα των οργανισμών αυτών, αλλά … ταλαιπωρούνται κιόλας! Τότε, λοιπόν, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού του 2011 και του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη στη Βουλή στις 19 Ιανουαρίου 2012, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (αστικές συγκοινωνίες Αθήνας) και το Τράμ (που απεργούσαν και … ταλαιπωρούσαν) είχαν το 2010 ανεξόφλητο εγγυημένο υπόλοιπο από το Δημόσιο (που πάει άμεσα στο δημόσιο χρέος πια!) 2,3 περίπου δισ. ευρώ, τα οποία αναλήφθηκαν το 2011 από το Δημόσιο σε αντίστοιχη αύξηση του δημόσιου χρέους. Επίσης, το ανεξόφλητο εγγυημένο υπόλοιπο του ΟΣΕ το 2011 ανερχόταν στα 8 δισ. ευρώ. Δηλαδή, επρόκειτο για πολλαπλάσια ποσά που ζητούσε τότε η τρόικα για να ενισχυθεί ο κρατικός προϋπολογισμό. Είναι μελαγχολική η διαπίστωση ότι τότε, όταν απεργούσαν οι εργαζόμενοι σε όλο το δημόσιο τομέα και παρέχοντας αθρόως επιχορηγήσεις στον οργανισμό αστικών συγκοινωνιών, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έψαχναν να βρουν πρόσθετα 300 εκατ. ευρώ από μείωση του κατώτατου μισθού και περικοπές συντάξεων…

Κι ενώ συνεχίζονται ολοένα και πιο ηχηρά τα ραπίσματα που δέχεται η χώρα μας από τους «σκληρούς» δανειστές, με το δημόσιο χρέος να εκτινάσσεται σε ιλιγγιώδη επίπεδα έως και το … 2060, με την ανεργία να είναι στην πρώτη θέση του κοινοτικού πίνακα, όπως και η ύφεση και η απώλεια εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών, ωστόσο καλά κρατούν προμνημονιακές τακτικές, συμπεριφορές και αντιδράσεις με την επίκληση ξανά του συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου, της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, του χαμηλού εισιτηρίου στις συγκοινωνίες και άλλων ηχηρών γνωστών επί δεκαετίες παρομοίων. Στα μέσα Μαρτίου του 2017, οι συνδικαλιστές ανακοίνωσαν την κήρυξη νέας απεργίας στο μετρό, το ηλεκτρικό, το τραμ και τις σταθερές συγκοινωνίες, με αίτημα να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση που προωθούσε το υπουργείο Μεταφορών με την οποία μειώνονταν, -όπως υποστήριζε το Σωματείο τους- τα έσοδα της εταιρείας και απαξιώνεται, ανοίγοντας το δρόμο για … ιδιωτικοποίηση! «Είναι προφανές ότι αυτή η ρύθμιση αποτελεί το ‘δούρειο ίππο’ για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ.», τόνιζε σε ανακοίνωση το σωματείο, προσθέτοντας το γνωστό ότι «οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική».

Όταν διάβασα τότε την ανακοίνωση αυτή νόμιζα ότι άκουγα την «κασέτα» με τα αιτήματα και συνθήματα πριν από την επεισοδιακή ιδιωτικοποίηση της ζημιογόνας Επιχείρησης Αστικών Συγκοινωνιών (ΕΑΣ) το 1992. Τότε, το 1992, δηλαδή πριν από 25 χρόνια, διαβάζαμε σε πανό στους δρόμους της Αθήνας «Εισιτήρια φθηνά, λεωφορεία κρατικά». Σε σχόλιό μου που δημοσιεύθηκε στη στήλη «Η άλλη όψη» στην εφημερίδα «Τα Νέα» (3 Ιανουαρίου 1992) επεσήμαινα ότι κάθε άλλο παρά φτηνό ήταν στην πραγματικότητα το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες, αφού για να μην είχαν ούτε κέρδη ούτε ζημιές έπρεπε να ήταν στις 360 δραχμές, ενώ ήταν γύρω στις 100 δραχμές, καταλείποντας έτσι τεράστια ελλείμματα, τα οποία καλύπτονταν και καλύπτονται κάθε χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από φορολογούμενους που δεν έχουν καμιά σχέση με τη διακίνηση στην Αττική, αφού μένουν μόνιμα σε άλλους νομούς της χώρας! Δηλαδή, για να μην είχαν και να μην έχουν ζημιές οι αστικές συγκοινωνίες έπρεπε το εισιτήριο να ήταν πολύ υψηλότερο ακόμα και από το σημερινό σε ευρώ!

Συνεπώς, και οι κρατικές συγκοινωνίες δεν εξασφαλίζουν φτηνό εισιτήριο, αφού, καθώς δεν υπάρχει πιάτο δωρεάν στην οικονομία, το επιδοτούν φορολογούμενοι που δεν χρησιμοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι τότε, όταν ήταν αναρτημένα τα πανό αυτά, στον κρατικό προϋπολογισμό του 1992 υπήρχε πρόβλεψη για επιχορήγηση των συγκοινωνιακών φορέων (ΕΑΣ, ΗΛΠΑΠ κλπ) πάλι κατά 29 δισ. δραχμές, δηλαδή πάνω από 85 εκατ. ευρώ. Κι όταν, η τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη τόλμησε να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της τότε Επιχείρησης Αστικών Συγκοινωνιών (ΕΑΣ), με την παραχώρηση των λεωφορείων σε ιδιώτες – οδηγούς έγινε χαλασμός και «ξεβράκωμα» των οδηγών – ιδιοκτητών τότε των αστικών συγκοινωνιών στην Ομόνοια από μαινόμενους συνδικαλιστές! Στη συνέχεια, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές του 1993 και, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά και κατά την περίοδο των σκληρών κινητοποιήσεων των συνδικαλιστών της ΕΑΣ, … επανακρατικοποίησε τα αστικά λεωφορεία…

Αλλά, πέρα από το «παραμύθι» ότι οι κρατικές συγκοινωνίες εξασφαλίζουν «φτηνό» εισιτήριο, η πραγματικότητα συντρίβει και το σύνθημα ότι διασφαλίζεται το κοινωνικό συμφέρον, για δύο λόγους. Πρώτον, διότι δεν χρησιμοποιεί όλη η ελληνική κοινωνία τις αστικές συγκοινωνίες, αλλά και όταν τις χρησιμοποιεί ταλαιπωρείται από απεργίες κάθε τόσο και λιγάκι. Δεύτερον, με τα φορολογικά έσοδα που διατίθενται από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των ελλειμμάτων των αστικών συγκοινωνιών θα προωθούνταν έργα για τη βελτίωση των δημόσιων υποδομών που θα συνέβαλλαν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων των Ελλήνων πολιτών. Αρκεί να αναφερθεί μόνο τούτο: Στην εφημερίδα «Τα Νέα» πριν από 20 χρόνια και συγκεκριμένα στις 20 Ιουνίου του 1997, δηλαδή πριν από 20 χρόνια, δημοσιεύθηκε ότι τα ελλείμματα των αστικών συγκοινωνιών διαμορφώθηκαν στα 738 δισ. δραχμές. Από μιαν αναγωγή διαπιστώθηκε ότι με το ποσό αυτό θα κατασκευαζόταν ένα … Μετρό». Αν ληφθεί μάλιστα υπόψη ότι από το ίδρυσή τους το 1977 έως τον Ιούνιο του 1997 (σε είκοσι χρόνια) επιχορηγήθηκαν οι αστικές συγκοινωνίες από τον κρατικό προϋπολογισμό με 1,5 τρισ. δραχμές, θα κατασκευάζονταν άλλα τρία με τέσσερα μετρό!

Το μείζον έγκλημα σε αριθμούς

Από το ογκώδες αρχείο μου παραθέτω, ενδεικτικά, μερικά στοιχεία που καταδεικνύουν το μείζον έγκλημα που έχει διαπραχθεί και στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών εις βάρος της χώρας μας, της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών νοικοκυριών.

-Στα μέσα Μαϊου του 1997, ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε ότι τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών θα αυξηθούν από 75 δραχμές σε 100 δραχμές και θα παραμένουν τα φθηνότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Τότε, από στοιχεία προέκυπτε ότι παρέμεναν τα ακριβότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Διότι την ίδια στιγμή ο μεταφερόμενος επιβάτης κόστιζε στις κρατικές συγκοινωνίες 250 δραχμές (τόσο έπρεπε να είναι το εισιτήριο με βάση το κόστος λειτουργίας τους!). Διαπιστώθηκε λοιπόν από τη διαφορά του «φθηνού» τάχα αυτού εισιτηρίου (είχε μείνει στα ίδια επίπεδα των 75 δραχμών από το 1992!) και του πραγματικού κόστους οι αστικές συγκοινωνίες παρουσίαζαν ζημιές 714 δισ. δραχμών ή 2 δισ. ευρώ τις οποίες κάλυπταν οι (άσχετοι) με τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας φορολογούμενοι άλλων περιοχών της χώρας μας. Πότε, άραγε, θα το καταλάβουμε ότι στην οικονομία δεν υπάρχει πιάτο δωρεάν ή φθηνό. Κάποιος άλλος το πληρώνει…

-Στα μέσα Ιουνίου του 1997, ανακοινώθηκε η απόφαση για αύξηση των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών, όπως είχε προαναγγείλει ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας, από 75 δραχμές σε 100 δραχμές. Τότε, η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πολλούς «πονόψυχους» για τους επιβάτες, αλλά όχι και για τους φορολογούμενους. Διότι, όπως έχουμε επισημάνει για να μην έχουν ζημιές οι αστικές συγκοινωνίες έπρεπε το εισιτήριο να είχε καθοριστεί τότε στις 270 δραχμές!!! Υπενθυμίζεται ότι το 1987 το κόστος λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών επέβαλλε η τιμή του εισιτηρίου να διαμορφωθεί στις 144 δραχμές, αλλά ήταν μόνο … 5 δραχμών. Και τα ελλείμματα πήγαιναν (και πηγαίνουν ακόμα) σύννεφο…

-Tον Απρίλιο του 1998, διαπιστώθηκε γιατί δεν έσωζαν τη χώρα οι υποτιμήσεις, τα προγράμματα λιτότητας και η σκληρή φορολογία κυρίως των μισθωτών και συνταξιούχων. Τότε, ανακοινώθηκε ότι προωθούνταν το «σχέδιο εξυγίανσης» (ονομαζόταν κατ΄ευφημισμόν «Πράσινη Βίβλος», ενώ στην πραγματικότητα ήταν … «Κατάμαυρη Βίβλος»!) και στις αστικές συγκοινωνίες με … διαγραφή ζημιών – χρεών 850 δισ. δραχμών ή 2,5 δισ. ευρώ και με συνοδευτικά μέτρα, με τα οποία χλευάζονταν, για μιαν ακόμη φορά, οι οικονομικοί νόμοι (σταθερή τιμή εισιτηρίων στις 100 δραχμές, όταν το κόστος ήταν 300 δραχμών, επιβάρυνση μη χρήστων συγκοινωνιακών υπηρεσιών, «κοινωνική» τάχα πολιτική με επιδότηση εισιτηρίου κλπ. Κι όλος αυτός ο «Αναχρονιστικός … εκσυγχρονισμός» γινόταν από μια τάχα … «εκσυγχρονιστική» κυβέρνηση». Τρομάρα μας…

-Στις 9 Σεπτεμβρίου του 1998, όταν στα τρόλεϊ, τον ηλεκτρικό και στα πράσινα λεωφορεία πραγματοποιούνταν εξάωρη στάση εργασίας ως αντίδραση στα μέτρα εξυγίανσης που προωθούσε η τότε κυβέρνηση, σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Δηλαδή, διαβάσαμε ότι αποφασίσθηκε να περιληφθεί στο νομοσχέδιο «εξυγίανσης» των αστικών συγκοινωνιών μία ρύθμιση με την οποία οριζόταν ότι το κράτος στις αρχές κάθε χρόνου θα κάλυπτε με επιδότηση των αστικών συγκοινωνιών τη διαφορά μεταξύ κόστους και τιμής εισιτηρίου. Βέβαια, η απόφαση αυτή δεν είχε καμιάν ευνοϊκή συνέπεια στους φορολογουμένους, αφού ουσιαστικά θα συνέχιζαν να πληρώνουν το εισιτήριο των επιβατών κατά το μέρος που αφορούσε τη διαφορά αυτή. Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώθηκε από την ανακοίνωση την ίδια ημέρα ότι τα χρέη των επιχειρήσεων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας προς το κράτος ανέρχονταν σε 915 δισ. δραχμές ή 2,7 δις. ευρώ στο οποίο προσετίθεντο και άλλα 135 δισ. δραχμές που αφορούσαν την κάλυψη από το κράτος του συνόλου των προγραμματικών συμφωνιών για την αγορά νέων λεωφορείων, τρόλεϊ και βαγονιών στο διάστημα 1992 – 2002. Δηλαδή, αποφασίσθηκε η … διαγραφή (εν όψει, προφανώς, της νέας «εξυγίανσης»!) των ποσών αυτών εις βάρος των φορολογουμένων…

-Το 2015 και το 2016, δηλαδή επί τρίτου Μνημονίου συνεχίσθηκε η «κοινωνική» τάχα πολιτική με ξένα κόλλυβα με την ελεύθερη μετακίνηση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, όπως για παράδειγμα αυτή των ανέργων, που για το 2015 ίσχυσε μόνο από το δεύτερο εξάμηνο. Ιδού, λοιπόν, πόσο «δωρεάν» ήταν αυτό το «πιάτο» της λεγόμενης «κοινωνικής» πολιτικής: Η δωρεάν μετακίνηση των πολιτών κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες των capital controls κόστισαν στον ΟΑΣΑ συνολικά 9,5 εκατ. ευρώ. Την ίδια περίοδο διογκώθηκε ακόμα περισσότερο το, διαχρονικό, πρόβλημα της μη καταβολής των οφειλών των υπουργείων προς τον Οργανισμό, που ήταν μειωμένες κατά 20,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2014. Το υπουργείο Εργασίας διατηρούσε οφειλές από το 2011, ενώ το 2015 δεν είχαν υπογραφεί ακόμη οι σχετικές συμβάσεις (παροχή δωρεάν ή με μειωμένο κόμιστρο μετακίνηση πληθυσμιακών ομάδων) με τα υπουργεία Εργασίας, Παιδείας, Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Αμυνας (όπως και σήμερα!). Οι συσσωρευμένες απλήρωτες υποχρεώσεις προς τρίτους (ΔΕΠΑ, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΗ) της ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ στο τέλος του 2015 ανέρχονταν σε 190 εκατ. ευρώ! Υπενθυμίζεται ότι σε μια μία μαραθώνια συζήτησή μου με τον αείμνηστο Αιτωλοακαρνάνα πολιτικό και τότε υπουργό Μεταφορών Γιώργο Παπαδημητρίου στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» στις 30 Οκτωβρίου 1986 αναφέρθηκαν και τα (τότε) ελλείμματα των αστικών συγκοινωνιών εξαιτίας κυρίως της «κοινωνικής» πολιτικής που εφαρμοζόταν και τότε (ελευθέρας, μειωμένα εισιτήρια, από την οποία σημειώθηκε απώλεια εσόδων δέκα περίπου δισ. δραχμών ή 30 εκατ. ευρώ!

-Οι επιδοτήσεις που έλαβαν οι συγκοινωνιακοί φορείς και βάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό τα τελευταία χρόνια έχουν ως εξής: Το 2013: 182 εκατ. ευρώ. Το 2014: 100 εκατ. ευρώ. Το 2015: 108 εκατ. ευρώ. Το 2016: 86 εκατ. ευρώ (πρόβλεψη).

Συμφορά στη διαμόρφωση του χρέους σε ιλιγγιώδη επίπεδα

Και με αυτά και με εκείνα, με τα «δωρεάν πιάτα», την «κοινωνική πολιτική, τις αθρόες κομματικές προσλήψεις φθάσαμε στο μοιραίο 2009, όταν ξέσπασαν όλα αυτά μαζεμένα, όταν αναδείχθηκαν εντονότερα από τη διεθνή οικονομική κρίση. Μεγάλη είναι συμβολή στην εφιαλτική διαμόρφωση των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους το 2009, αλλά και επί των «δανειστών» έως και σήμερα, των ζημιογόνων δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών μετά κυρίως την αναταξινόμησή τους. Η Τράπεζα της Ελλάδος στην έκθεσή της για το 2010 (σελίδα 131) αναφέρει τα εξής: «Μεταξύ των κύριων παραγόντων που έχουν συμβάλει στην αύξηση του δημόσιου χρέους από 99,1% του ΑΕΠ το 2008 στο 115,1% του ΑΕΠ αρχικά και εν συνεχεία στο 126,8% του ΑΕΠ (σ.σ. και τελικά στο 126,9%% του ΑΕΠ) για το 2009 περιλαμβάνονται η αναταξινόμηση των δημόσιων επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα και η ένταξή τους στη γενική κυβέρνηση (7,7% του ΑΕΠ), ο συνυπολογισμός των συμφωνιών ανταλλαγής (swaps) στο δημόσιο χρέος (2,3% του ΑΕΠ), η προς τα κάτω αναθεώρηση του ΑΕΠ του 2009 σε τρέχουσες τιμές (1,3% του ΑΕΠ) κλπ. . Λοιπόν, υπογραμμίζουμε: 7,7% εκατοστιαίες μονάδες ήταν η συμβολή της αναταξινόμησης των δημόσιων επιχειρήσεων στην αύξηση του δημόσιου χρέους το 2009!!! Κι ας μην ξεχνάμε ακόμα αυτό που επισημαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος στην Έκθεσή της για το έτος 2010 (σελίδα 122) ότι δηλαδή «ο κυριότερος λόγος για την τελευταία αναθεώρηση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης το 2009 ήταν η αναταξινόμηση των δημόσιων επιχειρήσεων και η ένταξή τους στον τομέα της γενικής κυβέρνησης».

Επισημαίνεται ότι μέχρι και το 2009 ο προϋπολογισμός περιελάμβανε στοιχεία προϋπολογισμών μόνο έξι οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης και ότι με το νόμο 3899/2010 (ΠΑΣΟΚ) εντάχθηκαν όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις στη γενική κυβέρνηση. Με βάση το νόμο αυτό εντάχθηκαν 52 δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί στη γενική κυβέρνηση και έγινε η αναθεώρηση των στοιχείων για το έλλειμμα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και την Eurostat πολύ αργότερα, δηλαδή το Νοέμβριο του 2010! Δηλαδή, πηγαίναμε γυρεύοντας για το … «δημοσιονομικό εκτροχιασμό» και τις εφιαλτικές επιπτώσεις τους επί σειρά ετών πια! Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2009 το έλλειμμα του ομίλου ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ομίλου των αστικών συγκοινωνιών αντιστοιχούσε (αθροιστικά) στο 79% του συνολικού ελλείμματος των 52 δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών. Συμφορά, δηλαδή! Όσον αφορά στις εγγυήσεις που καταπίπτουν και τα αντίστοιχα χρέη αναλαμβάνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στην Έκθεσή του για τη Νομισματική Πολιτική 2011-2011 (Φεβρουάριος 2011) και στη σελίδες 77 και 78 αναφέρει ότι «λόγω της αναταξινόμησης διάφορων δημόσιων επιχειρήσεων και της καταχώρησής τους στον τομέα της γενικής κυβέρνησης (ενώ μέχρι τώρα δεν ήταν ενταγμένες σ΄ αυτόν), τα εγγυημένα από το Δημόσιο δάνεια συνυπολογίστηκαν αυτομάτως στο δημόσιο χρέος, με αντίστοιχη μείωση του ύψους των εγγυημένων από το Δημόσιο δανείων». Από την έρευνα που πραγματοποιήσαμε στον κρατικό προϋπολογισμό του 2012 προκύπτει ότι το 2011 το ανεξόφλητο εγγυημένο υπόλοιπο ανέρχεται στα 22,3 δις. ευρώ (όσο περίπου και το 2010) και οι καταπτώσεις αυξάνονται ιλιγγιωδώς!

Για τις εφιαλτικές επιπτώσεις των χρεών των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών (και, φυσικά, των αστικών συγκοινωνιών) στη διαμόρφωση του ελληνικού δημόσιου χρέους παραθέτω στη συνέχεια ένα απόσπασμα από την Έκθεση του Λουκά Παπαδήμου ως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για το έτος 2001 (σελίδες 39 και 225): «Η μείωση του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ κατά 3,1 εκατοστιαίες μονάδες είναι σημαντική, αλλά μικρότερη από αυτή που αντιστοιχεί στο συνολικό πλεόνασμα και το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα που παρατηρήθηκαν το 2001. Με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ο λόγος του χρέους θα έπρεπε να είχε μειωθεί το 2001 κατά 7,6% του ΑΕΠ (κατά 6,3% του ΑΕΠ λόγω του πρωτογενούς πλεονάσματος και κατά 1,3% του ΑΕΠ λόγω του ευνοϊκού συνδυασμού του υψηλού ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης και της μείωσης των επιτοκίων). Η μείωση του λόγου του χρέους κατά 3,1% του ΑΕΠ υποδηλώνει την ανάληψη άλλων υποχρεώσεων, οι οποίες, ενώ δεν επηρεάζουν το δημοσιονομικό έλλειμμα, επιβαρύνουν το χρέος («προσαρμογή ελλείμματος – χρέους») και δυσχεραίνουν τη μείωσή του με ταχύτερους ρυθμούς «. (Σημειώνεται ότι η «προσαρμογή ελλείμματος – χρέους» είναι το αλγεβρικό άθροισμα των υποχρεώσεων που προαναφέρθηκαν μείον έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, καθώς και έσοδα από προμέτοχα κλπ, το προϊόν από την έκδοση των οποίων διατίθεται για τη μείωση του χρέους)»
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Νέο Ντοκιμαντέρ UFO που η Ελίτ Ελπίζει οτι δεν θα μεταδοθει ποτέ στο κοινό!

Αυτο το Ντοκιμαντέρ εξετάζει αυστηρά την επίσημα κρυμμένη ιστορία της δραστηριότητας των ΑΤΙΑ σε εργαστήρια πυρηνικών όπλων, αποθήκες οπλισμού και σε σιλο στρατιωτικών πυραύλων!

Χρησιμοποιώντας πιστοποιημένα αρχεία και τη μαρτυρία των στρατιωτικών αυτοπτών Μαρτύρων!

Οι εξωγήινοι που διαθέτουν τεράστια προηγμένη τεχνολογία παρακολουθούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια την ανθρωποτητα και μάλιστα έχουν παραβιάσει πολλά αμερικανικά και ρωσικά πρωτόκολλα σε θέματα ασφαλείας πυρηνικών όπλων εδώ και δεκαετίες!

Αυτές οι μυστικες και σχεδόν απίστευτες πληροφορίες δεν πρέπει να κρατηθούν αλλο στην σκια από μία ομάδα κυβερνητικών και στρατιωτικών αξιωματούχων!

Ολοι έχουμε το δικαίωμα να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει και δεν το μαθαίνουμε!

Εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιωτικοί που πλεον συνταξιοδοτηθηκαν συζητούν τώρα πλέον ανοιχτά αυτά τα παράξενα περιστατικά και χιλιάδες κυβερνητικά έγγραφα επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς τους.


πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λιτότητα, κινεζοποίηση και επιτροπεία επ’ αόριστον

«Εμένα με λένε Ρίζο κι όπως θέλω το γυρίζω» λέει μια ηπειρώτικη παροιμία. Δεν ξέρουμε αν έτυχε να την ακούσει ο Τσακαλώτος στις ετήσιες διακοπές του στην Πρέβεζα, φροντίζει όμως να την εφαρμόζει με… μακιαβελική συνέπεια.
Την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη, οι οικονομικοί συντάκτες κλήθηκαν σχεδόν συνωμοτικά (με τηλεφωνήματα και όχι με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) για «άτυπη ενημέρωση» στο υπουργείο. Δεν υπάρχει λόγος να κοροϊδευόμαστε. Οι πάντες γνωρίζουν πλέον, ότι ο «υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών» που τους μίλησε ήταν ο Τσακαλώτος. Οργάνωσε αυτή την άτυπη συνέντευξη Τύπου για να πει βασικά δυο πράγματα. Πρώτον, ότι υπάρχει κίνδυνος να ζητηθούν νέα μέτρα για το 2018 και δεύτερο ότι δεν μπορεί να υπάρξει «καθαρή έξοδος» από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018. Οπως είπε χαρακτηριστικά, ανάμεσα στο clean exit (καθαρή έξοδος) και στην προληπτική γραμμή πίστωσης υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ενδιάμεσο φάσμα.
Ούτε άπειρος είναι ο Τσακαλώτος ούτε χαζοχαρούμενος. Οργάνωσε σκόπιμα αυτή τη συνέντευξη Τύπου, ξέροντας πως αυτά που θα πει θα συζητηθούν και θα ερμηνευτούν ως αποδόμηση του success story που είχε παρουσιάσει ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, ως καμπανάκι κινδύνου γι’ αυτά που έρχονται.
Αυτός ο ίδιος Τσακαλώτος, δυο μέρες μετά την άτυπη συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, εμφανίστηκε σε κανονική συνέντευξη Τύπου στο Ταλίν, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Σεπτέμβρη, για να πει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς όλοι συμφωνούν «να βγούμε από το πρόγραμμα χωρίς την ανάγκη νέου προγράμματος». «Θα εννοούσατε ότι δεν τίθεται θέμα για προληπτική πιστωτική γραμμή για μετά το καλοκαίρι του 2018 και συμφωνούν όλοι σε αυτό;» ρωτήθηκε. Απάντησε αφήνοντας ένα παραθυράκι ανοιχτό:
«Δεν είχαμε μακρά συζήτηση, είναι αρκετά σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τα θεσμικά όργανα του ΔΝΤ δεν σκέφτονται γραμμή προληπτικής πίστωσης, δεν υπάρχει λόγος για μια τέτοια γραμμή πίστωσης. Στην πραγματικότητα, η απόφαση του Eurogroup  του Ιουνίου λέει ξεκάθαρα ότι πρέπει να συγκεντρωθούνε χρήματα για ληξιπρόθεσμα και χρήματα για ένα buffer (μαξιλάρι προστασίας), ώστε οι Ελληνες να έχουν μία καθαρή έξοδο (από το πρόγραμμα). Προφανώς θα υπάρξουν τρεις συζητήσεις (ενν. τρία θέματα συζήτησης) μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Η μία θα αφορά τη φύση της εξόδου. Μία θα αφορά το ζήτημα του χρέους και το να διασφαλιστεί ότι θα διευκρινίσουμε τι πρέπει να γίνει για το χρέος. Η τρίτη θα είναι για τα εναπομείναντα θέματα που σχετίζονται με το πρόγραμμα».
Είχε και συνέχεια: «Το ερώτημα είναι τι συμβαίνει με το μέρος του δανείου ESM που δεν δαπανάται και φαίνεται πως δεν θα  δαπανηθεί.  Δεν έχω καμία σαφή απάντηση για το θέμα αυτό, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι μέρος όλων των συζητήσεων για το πώς η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα. Αυτό που προκύπτει από το Eurogroupstatement του Ιούνιου είναι ότι θα πάρουμε ίσως μερικά από αυτά τα χρήματα για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την δημιουργία buffer (μαξιλάρι προστασίας). Αυτή είναι μια συζήτηση την οποία θα έχουμε μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου, νομίζω. Δεν είναι μια συζήτηση για τώρα».
Στο άλλο θέμα, του κινδύνου για νέα μέτρα το 2018, όταν του υπενθύμισαν τι είχε πει «ένας έλληνας αξιωματούχος» (δηλαδή ο ίδιος ο Τσακαλώτος), απάντησε: «Νομίζω ότι κανείς δεν πιστεύει  ότι δεν πρόκειται να επιτύχουμε τους στόχους μας για το 2017. Το ζήτημα για το 2018 θα το μάθουμε μέχρι τον Νοέμβριο. Η ανησυχία έχει δημιουργηθεί λόγο της υποαπόδοσης  στον φόρο εισοδήματος, αλλά ταυτόχρονα έχουμε υπερβολική απόδοση σε άλλες περιοχές. Εχουμε μια υπεραπόδοση στον προϋπολογισμό κοινωνικής ασφάλισης, έχουμε υπεραπόδοση στον ΦΠΑ. Οπότε  δεν ξέρουμε ακόμα ποιο θα είναι το καθαρό αποτέλεσμα. Είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα χρειαστούμε κανένα  νέο μέτρο για το 2018, διότι πιστεύω ότι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, η υπεραπόδοση και η υποαπόδοση θα αλληλοεξουδετερωθούν».
Τίποτα απ’ όσα είχε πει ως «υψηλόβαθμος παράγοντας» δεν πήρε πίσω ο Τσακαλώτος. Απλά στρογγύλεψε τις εκφράσεις και έδειξε το ποτήρι μισογεμάτο αντί για μισοάδειο, όπως απαίτησε το Μαξίμου. Τα μηνύματα που ήθελε να στείλει τα έστειλε.
Στο πλευρό του Τσακαλώτου εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν (δεξί χέρι του Γιούνκερ), Βάλντις Ντομπρόβσκις, που σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ χαρακτήρισε «πρώιμη» τη συζήτηση για «καθαρή έξοδο» από το Μνημόνιο και απέφυγε να τοποθετηθεί όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο απαίτησης πρόσθετων μέτρων. Ο Κλάους Ρέγκλινγκ του ESM, που πρέπει να υπηρετήσει και το «Greek success story» που πλασάρει η Μέρκελ στις γερμανικές εκλογές, σε συνέντευξή του σε εσθονική εφημερίδα, επέλεξε μια πιο… αισιόδοξη αοριστία: «Αν η Ελλάδα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που απομένουν έχει καλές πιθανότητες να βγει από το πρόγραμμα το επόμενο έτος».
Ο βλοσυρός Τόμας Βίζερ του EuroWorkingGroup, όμως, επέλεξε το μαστίγιο αντί για το καρότο (είναι και η δουλειά του βλέπετε). «Η Ελλάδα θα παραμείνει σε αυστηρή εποπτεία για χρόνια» ήταν ο τίτλος που έβαλε το insider.gr στη συνέντευξη που του παραχώρησε ο Βίζερ. Και δεν ήταν καθόλου υπερβολικός ο τίτλος. Ο Βίζερ υπερασπίζεται την επίσημη άποψη («όχι τέταρτο πρόγραμμα»), χωρίς την οποία η πολυπόθητη «έξοδος στις αγορές» θα ήταν ανέφικτη. Ακόμα και για τα αναμενόμενα «μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος», ο αυστριακός τεχνοκράτης μένει στην άποψη Σόιμπλε: «Θα δούμε στο τέλος του προγράμματος αν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους». Αφήνει ανοιχτό το ζήτημα της λήψης νέων μέτρων για το 2018 και εστιάζει στο κύριο για τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές: «Τα δεδομένα αυτά σε συνδυασμό με την επιτυχή κατάληξη της επόμενης αξιολόγησης θα δώσουν ξεκάθαρα μηνύματα στους επενδυτές και τις διεθνείς αγορές ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο για να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές και να διανύσει μια δημοσιονομικά ανεξάρτητη και αναπτυξιακή πορεία».
Οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές δε θέλουν να δώσουν νέο δάνειο στην Ελλάδα. Θέλουν, από το 2018 και μετά, ο δανεισμός να γίνεται από τις «αγορές». Και η επιτροπεία; Δε χρειάζεται να δώσουν νέο δάνειο για να εξασφαλίσουν την επιτροπεία, όπως (μετά τον Μοσκοβισί) εξηγεί ο Βίζερ. Η λεγόμενη «προληπτική γραμμή πίστωσης», αν χρειαστεί, θα ανοίξει για να δείξει στα «κοράκια» των αγορών ότι δεν έχουν λόγο να φοβούνται ενδεχόμενο χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους. Οχι για να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της επιτροπείας. Αυτή την έχουν ήδη εξασφαλισμένη και ο Βίζερ το λέει με τευτονική ωμότητα:
«Θα υπάρξει ακόμη ένα πλαίσιο πολιτικής, το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί το 2019 και το 2020. Πρόκειται για ένα πλαίσιο, που δεν είχαμε στις περιπτώσεις άλλων κρατών υπό πρόγραμμα και συνδέεται με τις αποφάσεις, που λήφθηκαν για την ανάγκη νέων έκτακτων μέτρων εφόσον υπάρξει ανάγκη κατά τη διάρκεια των ετών 2019 και 2020 (σ.σ. αναφέρεται σε μέτρα πέραν της μείωσης των συντάξεων και του αφορολόγητου, που έχουν ήδη νομοθετηθεί). Μπορεί να δούμε νέα μέτρα, αλλά εξαρτάται από ποια σενάρια θα επαληθευτούν, οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις του ΔΝΤ ή οι πιο αισιόδοξες από την πλευρά των ευρωπαϊκών θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης. Υπάρχει ακόμη το πλαίσιο εποπτείας, που έχει εφαρμοστεί στα κράτη, που ήταν σε πρόγραμμα, όπως έγινε σε Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρο. Η Ελλάδα θα υπαχθεί σε ανάλογη εποπτεία μέχρι την αποπληρωμή του 75% των χρεών, αλλά ο βαθμός εποπτείας τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια θα είναι πιο έντονος σε σύγκριση, για παράδειγμα, με την Ιρλανδία».
Πόσο πιο καθαρά να τα πουν τα μεγαλοστελέχη των ιμπεριαλιστών; Μόνο αφελείς θα μπορούσαν να δώσουν βάση στα ψέματα του Τσίπρα.Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταλονία: Ματωμένες κάλπες με 465 τραυματίες (Video & Photos)

Με αίμα βάφτηκε το - απαγορευμένο από τη Μαδρίτη - δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το πρωί της Κυριακής, με τις αστυνομικές δυνάμεις να δείχνουν το πιο σκληρό τους πρόσωπο, καθώς δε δίστασαν να επιτεθούν ακόμη και σε ηλικιωμένους, κάνοντας, μάλιστα, χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον του πλήθους με αποτέλεσμα κάποιοι άνθρωποι να τραυματισθούν.
Μάλιστα, σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ πολίτης που τραυματίστηκε στο μάτι από σφαίρα καουτσούκ οδηγήθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο του νοσοκομείου Sant Pau της Βαρκελόνης.
Συνολικά «465 πρόσωπα δέχθηκαν ιατρική βοήθεια», δήλωσε μια εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας της περιφέρειας.
Η ίδια πρόσθεσε πως απ' όσα γνωρίζει δύο άνθρωποι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ένας άνδρας που υπέστη έμφραγμα στη διάρκεια επέμβασης της αστυνομίας στη Λερίντα, περίπου 150 χλμ. δυτικά της Βαρκελόνης, και ένα πρόσωπο που έχει τραυματισθεί στο μάτι.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε από την πλευρά του πως έχουν τραυματισθεί εννέα αστυνομικοί και τρεις πολιτοφύλακες.
Σύμφωνα, πάντως, με τον δήμαρχο της Βαρκελόνης, ο αριθμός των τραυματιών ανέβηκε στους 460.
«Ως δήμαρχος της Βαρκελόνης, ζητώ να τερματισθουν άμεσα οι επιθέσεις της αστυνομίας εναντίον του ανυπεράσπιστου πληθυσμού», αναφέρει η δήμαρχος Άντα Κολάου σε δήλωση που εξέδωσε.
Σε χωριστή δήλωση, η καταλανική υπηρεσία υγείας αναφέρει πως οι τραυματίες ανέρχονται σε 465 και δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
ΥΠΕΣ: Και αστυνομικοί τραυματίες
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Χουάν Ιγνάθιο Θόιδο αναφερόμενος στην αντίδραση των υπηρεσιών ασφαλείας και της αστυνομίας, την περιέργραψε ως “ανάλογη των περιστάσεων και επαγγελματική,” αναρτώντας, μάλιστα, βίντεο με αστυνομικό που βοηθούσε έναν πατέρα και το παιδί του, στην περιοχή της Καταλονίας.
Στην προσπάθεια να αντιστρέψει το κλίμα από τις εικόνες - σοκ των τραυματιών, το υπουργείο των Εσωτερικών της Ισπανίας γνωστοποίησε ότι εννέα αστυνομικοί και δύο μέλη των λοιπών υπηρεσιών ασφαλείας, τραυματίστηκαν κατά την προσπάθειά τους να σταματήσουν τη διεξαγωγή του απαγορευμένου δημοψηφίσματος. Μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα και βίντεο με «κουκουλοφόρους» να πετούν αντικείμενα κατά αστυνομικών στο κέντρο της Βαρκελόνης. 
Κλειστά 92 εκλογικά τμήματα
Η ισπανική αστυνομία έχει κλείσει μέχρι τις 18:00 ώρα Ελλάδας 92 εκλογικά τμήματα στην Καταλονία, αφού συγκρούσεις ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και ψηφοφόρους προκάλεσαν τον τραυματισμό 12 αστυνομικών, ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.
Τρία άτομα συνελήφθησαν για απείθεια, ανάμεσα στα οποία ένα νεαρό κορίτσι, πρόσθεσε το υπουργείο, καθώς δεκάδες χιλιάδες Καταλανοι επιχείρησαν να ψηφίσουν σ' ένα δημοψήφισμα που έχει χαρακτηρισθεί παράνομο από την κεντρική κυβέρνηση.
Κάλυψη στις δυνάμεις καταστολής από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης
Μάλιστα, η Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι: “η ολική ανευθυνότητα της κυβέρνησης της Καταλονίας, πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον επαγγελματισμό των κρατικών δυνάμεων ασφαλείας. Με αποφασιστικότητα και αναλογικότητα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την αποδιοργάνωση των σχεδίων της Ζενεραλιτάτ,” τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια.
«Αδικαιολόγητη χρήση βίας»
Η επέμβαση της ισπανικής αστυνομίας ξεκίνησε από νωρίς το πρωί στα εκλογικά κέντρα της Καταλονίας, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais.
Η αστυνομία εισέβαλε, μάλιστα, με τη βία στο εκλογικό κέντρο της Ζιρόνα όπου επρόκειτο να ψηφίσει ο πρόεδρος της επαρχίας Κάρλες Πουτζεμόντ για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
Μετά από προσπάθειες να τον εμποδίσουν ο Κάρλες Πουτζεμόντ κατάφερε τελικά να ψηφίσει, δηλώνοντας λίγο αργότερα ότι η χρήση κλομπ και ελαστικών σφαιρών από την αστυνομία αποτελεί “αδικαιολόγητη χρήση βίας,” ενώ δημιουργεί μία απαίσια εικόνα για την Ισπανία.
Νωρίτερα,συγκεντρωμένοι έξω από ένα εκλογικό κέντρο της Βαρκελόνης στο οποίο επενέβη η ισπανική αστυνομία φώναζαν: «Είμαστε ειρηνικοί άνθρωποι».
Την ίδια ώρα φορτηγάκια της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο βρίσκονταν σταθμευμένα κοντά στο εκλογικό κέντρο προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ταραχές που είχαν ξεσπάσει.  
Δεκάδες μέλη των αστυνομικών δυνάμεων έσπρωχναν με τις ασπίδες τους, τους ανθρώπους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από αυτό το εκλογικό κέντρο της Βαρκελόνης, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
Μάλιστα, το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών προέβη ανακοίνωσε ότι η αστυνομία και η εθνοφρουρά έχουν αρχίσει να κατάσχουν κάλπες και ψηφοδέλτια από εκλογικά κέντρα στην Καταλονία.
«Ιδού οι πρώτες κάλπες και τα ψηφοδέλτια που έχει κατασχέσει η αστυνομία στη Βαρκελόνη. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναπτύσσονται στην Καταλονία», ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο στον λογαριασμό του στο Twitter στις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας). Το μήνυμα συνοδευόταν από μια φωτογραφία.
Ισπανία- Καταλονία: "Αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάτι που δεν θέλαμε"
Η ισπανική κυβέρνηση αναγκάστηκε χωρίς να το θέλει να στείλει την αστυνομία για να σταματήσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το οποίο έχει καταλήξει μια φάρσα, σχολίασε ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην επαρχία αυτή Ένρικ Μίγιο.
Σκοπός της αστυνομίας και της εθνοφρουράς που επενέβησαν στα εκλογικά κέντρα της Καταλονίας ήταν να κατασχέσουν το υλικό για τη διεξαγωγή του απαγορευμένου από τη Μαδρίτη δημοψηφίσματος και δεν έχουν στόχο τους ανθρώπους που πάνε να ψηφίσουν, εξήγησε ο Μίγιο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάτι που δεν θέλαμε», τόνισε.
Αναφερόμενος στη σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης της Καταλονίας ότι οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο βρουν ανοικτό στην περιοχή τους, ο Μίγιο επεσήμανε: «πρόκειται για μια απάτη, για μια φάρσα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που αλλάζουν οι κανόνες του παιχνιδιού 45 λεπτά πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία».
Υπουργός Εσωτερικών: Ο Πουτζεμόντ μοναδικός υπεύθυνος
Ο πρόεδρος της επαρχίας της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζεμόντ, είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για ότι συνέβη, αλλά και είναι ενδεχόμενο να συμβεί στην Καταλονία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Χουάν Ιγνάθιο Θόιδο, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
«Ραχόι Παραιτήσου» 
Η δήμαρχος της Βαρκελόνης Άντα Κολάου κάλεσε τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι να παραιτηθεί, απαιτώντας τον τερματισμό της χρήσης βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά των πολιτών που θέλουν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
Παραίτηση Ραχόι ζητά και ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας
O πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Άρτουρ Μας, δήλωσε στην ισπανική τηλεόραση ότι ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι “πρέπει να παραιτηθεί άμεσα.”
Ο ίδιος, τόνισε ότι ο Ραχόι είναι υπεύθυνος για “ενός κράτους βίας,” χαρακτηρίζοντας τον Ισπανό πρωθυπουργό ως “αυταρχικό” και “καταπιεστή.”
Ιγκλέσιας: «Σκοτώνετε» τη δημοκρατία 
Ο ηγέτης των Ποντέμος, Πάμπλο Ιγκλέσιας με ανάρτησή του στο Twitter στιγμάτισε την άσκηση της βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις στην Καταλονία.
“Εάν η Ισπανία διαλυθεί από κάτι, αυτό θα είναι επειδή το Λαϊκό Κόμμα κι αυτοί που το υποστηρίζουν στο Κογκρέσο, συνεχίζουν να καταστρέφουν την δημοκρατία,” έγραψε ο ίδιος.
Σοκαρισμένη η Στέρτζον
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, σοκαρισμένη από τις σκηνές βίας, ανήρτησε ένα μήνυμα στο Twitter, ζητώντας από την ισπανική κυβέρνηση να επιτρέψει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος:
“Μερικές από τις σκηνές σήμερα το πρωί στην Καταλονία, προκαλούν σοκ και σίγουρα δεν ήταν απαραίτητες. Απλά, αφήστε τους ανθρώπους να ψηφίσουν,” ανέφερε χαρακτηριστικά μέσω του προσωπικού της λογαριασμού.


 ΑΠΕ - ΜΠΕ
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!