EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην Αθήνα

Σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με την αστυνομία, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, σε περιοχές των δήμων Αθηναίων, Καισαριανής, Χαϊδαρίου και Αιγάλεω, λόγω αγώνα δρόμου.
Ειδικότερα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ως εξής:
Προσωρινή, τμηματική και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά τις ώρες 07:30 - 13:00, κατά μήκος του οδικού δικτύου της διαδρομής του αγώνα: Φλουτζή - Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου - Ιερά Οδός - Πειραιώς - Ερμού - Ασωμάτων - Αποστόλου Παύλου - Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Λ. Β. Σοφίας - Λ. Β. Όλγας - Λ. Β. Κωνσταντίνου - Λ. Β. Αλεξάνδρου - Γρηγορίου Θεολόγου - Λ. Εθνικής Αντιστάσεως - Πανιωνίου - Πέλοπος - Σκοπευτήριο Καισαριανής.
Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, από τις 18:00 του Σαββάτου 14/10/2017 έως τις 13:00 της Κυριακής 15/10.2017, στις εξής οδούς του δήμου Καισαριανής:
Πανιωνίου, στα τμήμα αυτής μεταξύ της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως και της οδού Πέλοπος.
Αναξαγόρα, στο τμήμα αυτής μεταξύ της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως και της οδού Ερυθρού Σταυρού. Στο συγκεκριμένο τμήμα της οδού Αναξαγόρα θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, κατά τις ώρες 07:30-13:00 της Κυριακής 15/10/2017.
Πέλοπος, στο τμήμα αυτής μεταξύ των οδών Πανιωνίου και Ξυπέτης.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο μυστήριο στο Νησί του Πάσχα μπερδεύει τους επιστήμονες

Είναι από τις περιοχές του πλανήτη που συγκεντρώνουν τεράστιο ενδιαφέρον καθώς το μυστήριο γύρω από το Νησί του Πάσχα ξεπερνά ακόμα και το ύψος των μυστηριωδών αγαλμάτων του.

Το ποιοι ήταν οι πρώτοι κάτοικοι της, απομονωμένης στον Ειρηνικό ωκεανό, Νήσου του Πάσχα με τα εντυπωσιακά πέτρινα αγάλματα, αποτελεί εδώ και χρόνια ένα μυστήριο. Αλλά, μία ανάλυση του DNA των κατοίκων της κάνει το μυστήριο μάλλον ακόμη μεγαλύτερο.

Οι πρώτοι Ευρωπαίοι έφθασαν στη Νήσο του Πάσχα το 1722. Η νέα γενετική έρευνα από μια διεθνή ομάδα επιστημόνων αποκλείει την πιθανότητα ότι πριν από αυτή την άφιξη οι κάτοικοι του νησιού είχαν έλθει σε επαφή και επιμιξία με κατοίκους της Νότιας Αμερικής. Συνεπώς παραμένει το αίνιγμα από πού, πώς και πότε είχαν φθάσει στο νησί οι πρώτοι άνθρωποι.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή βιολογικής ανθρωπολογίας Λαρς Φέρεν-Σμιτς του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σάντα Κρουζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Current Biology", ανέλυσαν DNA από οστά πέντε αρχαίων σκελετών, που είχαν έλθει στο φως στη διάρκεια ανασκαφών στη δεκαετία του 1980 και σήμερα βρίσκονται στο Μουσείο Κον-Τίκι του Όσλο. Τρία από τα πέντε άτομα είχαν ζήσει πριν από την άφιξη των πρώτων Ευρωπαίων και δύο μετά από αυτήν, οπότε ήταν δυνατό να γίνουν γενετικές συγκρίσεις.

«Δεν βρήκαμε κανένα ίχνος ανταλλαγής γονιδίων ανάμεσα στους κατοίκους τη Νήσου του Πάσχα και τη Νότια Αμερική. Πραγματικά εκπλαγήκαμε από αυτή την ανακάλυψη. Πιστεύαμε ότι θα βρούμε άμεσες ενδείξεις για προ-ευρωπαϊκές επαφές του νησιού με τη Νότια Αμερική, αλλά δεν βρήκαμε καμία» δήλωσε ο Φέρεν-Σμιτς.

Η νέα μελέτη δείχνει ότι οι επαφές Νότιας Αμερικής-Νήσου Πάσχα άρχισαν μετά το 1722 και αφού είχαν φθάσει οι Ευρωπαίοι στο νησί. Ακολούθησαν τα...γνωστά: μαζικές εκτοπίσεις αυτοχθόνων κατοίκων, μεταφορά τους ως σκλάβων σε άλλα μέρη και, βεβαίως, επιμιξία με ντόπιες, που είχαν ως αποτέλεσμα οι ξένοι να αφήσουν το γενετικό αποτύπωμά τους στον τοπικό πληθυσμό.

Η Νήσος του Πάσχα -γνωστή και ως Ράπα Νούι- απέχει σχεδόν 2.000 χιλιόμετρα από το κοντινότερο νησί και 3.700 χιλιόμετρα από τη Χιλή. Η πιο πιθανή θεωρία που έχει προταθεί για τους πρώτους κατοίκους της -με βάση τα αρχαιολογικά ευρήματα- είναι ότι ήλθαν από την Πολυνησία, διασχίζοντας τον ανοιχτό ωεκανό γύρω στο 1.200 μ.Χ.. Αυτό θεωρείται πιθανότερο πια, μετά και την ανακάλυψη ότι δεν είχαν υπάρξει επαφές με την ηπειρωτική Νότια Αμερική πριν την άφιξη των ΕυρωπαίωνΠηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οικονομική και ασφαλιστική «ασφυξία» για μηχανικούς, γιατρούς και δικηγόρους

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι δικηγόροι, μηχανικοί και γιατροί καθώς η υπερφορολόγηση και τις ασφαλιστικές εισφορές έχουν οδηγηθεί σε «ασφυξία». Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του Capital.gr μόλις το 60% των επιστημόνων κατάφερε να καταβάλλει τα ασφάλιστρά του στο ΕΤΑΑ μέχρι τις 31/12/2016.

Το 40% των επιστημόνων που δεν κατάφεραν να πληρώσουν τα ασφάλιστρα τους, κινδυνεύουν να συνεχίσουν να μην έχουν ή να χάσουν την ασφαλιστική ενημερότητα και ικανότητα τους, ακόμα και αν έχουν καταβάλλει από τις αρχές του έτους έως τώρα τις τρέχουσες εισφορές με βάση το εισόδημά τους. Και αυτό παρά τις δύο έως τώρα παρατάσεις τις οποίες έχει δώσει η κυβέρνηση για την αποπληρωμή τους.

Η μη ανταπόκριση των μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων και στην τελευταία παράταση, οφείλεται σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπροσώπων τους που μίλησαν στο Capital.gr, στην αναστάτωση και στα νέα βάρη που έφεραν οι ασφαλιστικές εισφορές με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2015, τις οποίες έφερε από 1/1/2017 η εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου και φαίνεται πως τους εμπόδισαν να εξοφλήσουν τα παλιότερα τους χρέη.

Παρόλα αυτά τα στελέχη του ΕΦΚΑ είναι κατά μια τρίτης παράτασης καθώς θεωρούν που δεν προβλέπεται να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των ασφαλίστρων του 2016.

Ένα σενάριο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα και να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των ασφαλίστρων του 2016, είναι αν μπει σε λειτουργία πολύ πριν τις 30/11, η νέα ρύθμιση των 120 δόσεων για ασφαλιστικά χρέη αυταπασχολουμένων έως 20.000 ευρώ, τα οποία έχουν "γεννηθεί" έως 31/12/2016. Όπως επισημαίνουν πηγές στο capital.gr, «η "ανοιχτή" ρύθμιση των 12 δόσεων δεν συμφέρει παρά ελάχιστους οφειλέτες και αφορά μόνο ληξιπρόθεσμα χρέη».

Η σχετική, όμως, Υπουργική Απόφαση για την υλοποίησης της εν λόγω ρύθμισης, η οποία προβλέπεται στο νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, εκκρεμεί εδώ και πάνω από τρεις μήνες , χωρίς διακριτό –προς το παρόν- ορίζοντα υπογραφής της.

Έτσι ούτε τα έσοδα από τις παλιότερες οφειλές (αν και συνολικά πάνε καλύτερα από τις αρχικές προβλέψεις), αλλά ούτε και τα έσοδα από τις τρέχουσες εισφορές με βάση το εισόδημα των αυταπασχολούμενων μπορούν να αυξηθούν αποφασιστικά.

Και αυτό γιατί μην μπορώντας ένας αυταπασχολούμενος να καταβάλει τις παλιότερες οφειλές τους, δεν έχει "νόημα" η καταβολή των τρεχουσών εισφορών, καθώς για να λάβει ασφαλιστική ικανότητα –ενημερότητα θα πρέπει όχι μόνο να πληρώνει τις τρέχουσες εισφορές αλλά να μη χρωστά ή να έχει ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες εισφορές.

πηγη
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε πλήρη διαγραφή χρεών για ευπαθείς ομάδες προχώρησε η ΕΥΔΑΠ

Σε πλήρη διαγραφή των ληξιπρόθεσμων οφειλών για τα τιμολόγια των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις του Νόμου 4389/2016, προχώρησε η ΕΥΔΑΠ. Η εταιρεία διέγραψε οφειλές ύψους 565.000 ευρώ, στο πλαίσιο υλοποίησης πολιτικών με θετικό πρόσημο για την κοινωνία και κυρίως για τους πολίτες, οι οποίοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμα και τα απολύτως αναγκαία.

Η συγκεκριμένη απόφαση ενισχύει την εφαρμογή του Έκτακτου Ειδικού Τιμολογίου, με το οποίο η ΕΥΔΑΠ στηρίζει τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, και προσφέρει επαρκή δωρεάν ποσότητα νερού, βοηθώντας τους να αντεπεξέλθουν πλήρως στις υποχρεώσεις τους.

«Έχοντας ως πυρήνα την προστασία των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, οι οποίες προσφέρουν ηθική και οικονομική ανακούφιση και δημιουργούν προστιθέμενη αξία στην κοινωνία», δήλωσε ο διευθύνων συμβουλος της ΕΥΔΑΠ Ιωάννης Μπενίσης. «Παραμένουμε αρωγός στους πολίτες που έχουν ανάγκη», πρόσθεσε.
Πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Aγγειοχειρουργός-θάνατος σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας έχει 17 νεκρούς σε 18 μήνες!

Φοβερές καταγγελίες για αγγειοχειρουργό μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου στο http://kourdistoportocali.com.
Στην επιστολή ούτε λίγο, ούτε πολύ γίνεται αναφορά για 17 νεκρούς και κατακρεουργημένους μέσα σε 18 μήνες με ευθύνη του συγκεκριμένου γιατρού!
Αγαπητό Κουρδιστό Πορτοκάλι,
Εχω την ατυχία να βρίσκομαι ανάμεσα στους συγγνείς εκείνους που έχασαν δικούς τους ανθρώπους εξαιτίας του Mr Θάνατος.  Περί αυτού πρόκειται-τίποτε λιγότερο. Αναφέρομαι σε αγγειοχειρουργό γνωστού ιδιωτικού νοσοκομείου ο οποίος στην κυριολεξία τεμαχίζει τους ασθενείς του και στην συνέχεια τους οδηγεί στο θάνατο-ειδικά εάν πρόκειται για ασθενείς με ακριβή και αξιόπιστη ιδιωτική ασφάλιση. Δυστυχώς στα χέρια του συγκεκριμένου γιατρού έπεσε ο πατέρας μου μετά από σύσταση του προσωπικού του γιατρού στον οποίο δεν χρεώνω υστεροβουλία. Πήγαμε λοιπόν στον συγκεκριμένο γιατρό- ο οποίος μάλιστα δηλώνει πολύ θρήσκος– για το πρόβλημα υγείας του πατέρα μου.
Ο αγγειρουργός το πρώτο που μας ρώτησε είναι ποια ιδιωτική ασφάλιση έχουμε και αφού μας είπε ότι είναι πολύ καλή, στην συνέχεια εξέτασε τον πατέρα μου και μας είπε ότι πρέπει να κάνει χειρουργείο για να μην χάσει το πόδι του. Τον εμπιστευθήκαμε και βάλαμε τον πατέρα μου στο χειρουργείο. Μετά το τέλος της εγχείρισης ο αγγειοχειρουργός μας είπε ότι όλα πήγαν καλά. Δεν πέρασε ένας μήνας και ο πατέρας μου είχε επιπλοκές. Αργότερα θα μάθαινα ότι το ίδιο συμβαίνει με όλους τους χερουργημένους ασθενείς του συγκεκριμένου αγγειοχειρουργού.
Ο αγγειοχειρουργός μας είπε ότι πρέπει να τον βάλουμε εκ νέου στο χεριουργείο. Στο μεταξύ το κόστος κάθε επέμβασης ήταν δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Πράγματι ο πατέρας μου έκανε δεύτερο χειρουργείο. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα το πόδι του είχε μαυρίσει και ήταν ξένο σώμα. Αυτή τη φορά ο αγγειοχειρουργός μας είπε ότι πρέπει να μπει επειγόντως χειρουργείο και να του κόψουμε το πόδι για να γλιτώσουμε τη ζωή του! Παραδομένοι στη μοίρα μας και δίχως το κουράγιο να αντισταθούμε αφεθήκαμε στα χέρια του. Στο μεταξύ είχαμε πληρώσει στο συγκεκριμένο πολύ γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο και στον αγγειοχειρουργό πάνω από 90.000 ευρώ. Τόσο μας κόστισε η δολοφονία του πατέρα μας. Γιατί 6 μήνες αφότου ο αγγειοχειρουργός του έκοψε το πόδι ο πατέρας μου πέθανε.
Οταν συνήλθαμε από το σοκ, ο σύζυγός μου άρχισε να ρωτάει γιατρούς εάν γνώριζαν τον συγκεκριμένο αγγειοχειρουργό. Σοκαρισμένοι ανακαλύπταμε ότι τον Mr Θάνατο τον γνωρίζει όλη σχεδόν η ιατρική πιάτσα. Οπως έμαθε ο σύζυγό μου ο συγκεκριμένος αγγειοχειρουργός μόλις μέσα σε 18 μήνες είχε οδηγήσει στον θάνατο 17 ασθενείς του! Το πιο προκλητικό είναι ότι η ιδιοκτησία του συγκεκριμένου ιδιωτικού νοσοκομείου τον κρατάει στη θέση του κι αυτό μας βάζει σε υποψίες ότι ο αγγειοχειρουργός έχει την κάλυψη του νοσοκομείου ειδικά όταν πρόκειται για ασθενείς με ακριβές και αξιόπιστες ασφάλειες…
Σας Ευχαριστώ θερμά για την Φιλοξενία
Επιτρέψτε μου να κρατήσω τόσο την δική μας ανωνυμία όσο και να μην σας αποκαλύψω το όνομα του γιατρού. Αλλωστε τον γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι και πιστεύω ότι εάν εξακολουθήσουν να τον καλύπτουν θα τους κοστίσει ακριβά…Το θέμα είναι ότι εμείς χάσαμε τον άνθρωπό μας…πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αττική οδός: Κλειστή η έξοδος 8 από Ελευσίνα προς Λαμία από τις 11 το βράδυ του Σαββάτου

Κλειστή θα είναι η έξοδος της Αττικής Οδού από Ελευσίνα προς Λαμία στον κόμβο Μεταμόρφωσης (κόμβος 8), από τις 11:00 το βράδυ του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου μέχρι τις 8:00 το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου, καθώς θα γίνουν προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης οδοστρώματος.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της εταιρείας "Αττική Οδός", οι οδηγοί που κατευθύνονται από Ελευσίνα προς Λαμία θα ακολουθούν παρακαμπτήρια διαδρομή και ειδικότερα θα συνεχίζουν στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο και θα εξέρχονται στην έξοδο του επόμενου κόμβου (έξοδος 9 – Λ. Ηρακλείου). Στον κόμβο της Λ. Ηρακλείου θα αναστρέφουν, θα επανεισέρχονται στην Αττική Οδό προς Ελευσίνα, χωρίς να ξαναπληρώνουν διόδια και στη συνέχεια θα εξέρχονται στην αμέσως επόμενη έξοδο προς Λαμία. Προς διευκόλυνση των οδηγών, οι Αττικές Διαδρομές θα εγκαταστήσουν κατευθυντήρια σήμανση στην παράκαμψη.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς θα γλιτώσετε κατάσχεση από κοινό λογαριασμό

Κατασχέσεις σε κοινούς λογαριασμούς μπορεί να κάνει η εφορία, αν ένας από τους συνδικαιούχους χρωστάει στο Δημόσιο, με συνέπεια οι άλλοι συνδικαιούχοι να χάνουν ποσά καταθέσεων, μισθούς ή συντάξεις, έστω κι αν έχουν δηλώσει τους λογαριασμούς ακατάσχετους.

Το «κλειδί» για να μη γίνει αυτό είναι ο ίδιος ο οφειλέτης του Δημοσίου συνδικαιούχος να έχει δηλώσει το λογαριασμό ως ακατάσχετο.

Για το λόγο αυτό είναι υποχρεωτική η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης στο Taxisnet, ώστε να προστατευτεί ένας λογαριασμός του συνδικαιούχου οφειλέτη από κατάσχεση, μέχρι το ποσό των 1.250 ευρώ / μήνα.Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πέφτει «μαύρο» στο αφήγημα της κυβέρνησης: Έρχονται νέα μέτρα αντί για αντίμετρα;

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ- ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ;

Τα αισιόδοξα μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα για έξοδο της χώρας από το μνημόνιο -ακόμη και το καλοκαίρι του 2018-, φαίνεται πως βρίσκουν «τοίχο»…
Τι και αν οι Έλληνες πολίτες πωλούν ό,τι έχουν και δεν έχουν προκειμένου να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Τι και αν στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα προκειμένου να είναι -όσο γίνεται- πιο συνεπείς στις απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Οι δανειστές φαίνεται πως ετοιμάζουν ένα νέο πακέτο επώδυνων μέτρων που θα επισκιάσει τα αντίμετρα που υποσχέθηκε το οικονομικό επιτελείο. Οι στόχοι είναι αυστηροί, η «μαύρη τρύπα» υπαρκτή και οι τσέπες των ελληνικών νοικοκυριών… άδειες!
Τα «χαρτιά» τους φαίνεται πως ανοίγουν σιγά-σιγά οι Θεσμοί. Λίγο πριν ξεκινήσoυν και επίσημα οι διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ότι, τα αντίμετρα θα πάνε αρκετά πίσω. Οι εταίροι μας επιμένουν ότι είναι λάθος το timing για να ανοίξουν οι κάνουλες των παροχών. Το Ταμείο εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το ποσοστό του πλεονάσματος αλλά και την ουσιαστική επίτευξη των στόχων του 2018. Όσοι δεν ξεχνούν εύκολα και διατηρούν για τα καλά τη μνήμη τους, επιμένουν ότι η στάση των εταίρων θυμίζει το περσινό διαπραγματευτικό σκηνικό, αν και όλες οι πλευρές εκπέμπουν θετικά μηνύματα αναφορικά με τη γρήγορη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. 
Ας μην ξεχνάμε ότι οι υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το 2017 δεν έχουν ακόμη κλείσει... Μέχρι σήμερα παραμένει σε εκκρεμότητα το μεγαλύτερο μέρος των προαπαιτουμένων, τα οποία και θα πρέπει να έχουν τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το τέλος του χρόνου. Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, επανυπολογισμός συντάξεων, αξιολόγηση Δημοσίου και ένα σωρό μέτρα ακόμη εκκρεμούν…Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «τρέχει και δεν φτάνει» προκειμένου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου να μπορεί να παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης τα «επιτεύγματα» των προσυμφωνηθέντων. Ήδη ο συγκεκριμένος «κύκλος» των προαπαιτουμένων θα φέρει τα πάνω-κάτω στις ζωές των ελληνικών νοικοκυριών, και το ερώτημα που δημιουργείται είναι κατά πόσο στο τραπέζι των απαιτήσεων θα πέσουν και πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα…
Κρίσιμη είναι η θέση αλλά και οι μελλοντικές απαιτήσεις του ΔΝΤ, το οποίο ναι μεν έχει συμφωνήσει επί της αρχής ότι θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν μας έχει δείξει ότι κάθετι γίνεται χωρίς ανταλλακτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον αν το δικό του «οικονομικό πλάνο» δεν βγαίνει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsbomb.gr, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα απαιτηθεί η υλοποίηση νέων μέτρων που θα αφορούν στο 2018. Άλλωστε, οι δανειστές έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» το προσχέδιο του Προϋπολογισμού, και ετοιμάζουν τις δικές τους προτάσεις που θα το αναδιαμορφώσουν και θα προσθέσουν τις δικές τους πινελιές μέχρι τα τέλη του Νοέμβρη, όπου και θα κατατεθεί στη Βουλή με την τελική του μορφή. Στο επίκεντρο, άλλωστε, των Θεσμών βρίσκονται ήδη οι περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα, οι μεγάλες αλλαγές στα εργασιακά και οι αποκρατικοποιήσεις. 

Το «παιχνίδι»… δηλώσεων της Λαγκάρντ- Τι «κρύβεται» πίσω από τις λέξεις;

Πάντως, η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ότι «έχει γίνει πολλή δουλειά όλα τα χρόνια», και διευκρίνισε ότι «το Ταμείο δεν ζητά νέα μέτρα». Πρόσθεσε με νόημα ότι, «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές σε Ευρώπη και Ελλάδα στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους και για να δούμε ποια μέτρα μπορεί να είναι αναγκαία στη διαδικασία», επικεντρώνοντας στα «καυτά» ζητήματα που θα κρίνουν το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Euronews: Οργή στα Χανιά κατά Fraport (βίντεο)

Σοκ στην κοινωνία των Χανίων έχει προκαλέσει η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας Ryanair να κόψει τα δρομολόγια από το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων, στη διάρκεια του χειμώνα.

Τα δρομολόγια προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάφο σταματάνε μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2018.

Αιτία η αύξηση των τελών από την γερμανική Fraport.

Οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία είναι ανυπολόγιστες, αφού η δυνατότητα των κατοίκων Αθήνας και Θεσσαλονίκης να ταξιδέψουν με πολύ φτηνό κόστος στα Χανιά είχαν δημιουργήσει στην Κρήτη τον «τουρισμό του Σαββατοκύριακου», ενώ η σύνδεση με Κύπρο είχε δημιουργήσει τουριστικό «ρεύμα», σε όλη τη διάρκεια του έτους.O Χρήστος Μυλωνάκης, Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Χανίων, είπε στο euronews:

«Τουλάχιστον 200 θέσεις εργασίας, μόνο στο αεροδρόμιο, έχουνε καταργηθεί αυτή τη στιγμή. Επειδή δε θα έρθουνε 96.000 επιβάτες, που δε θα έρθουνε φέτος, θα κλείσουν πάρα πολλά ξενοδοχεία, ταβέρνες στην παλιά πόλη, άρα (θα χαθούν) και άλλες θέσεις εργασίας.»

Οι τοπικοί φορείς (αυτοδιοίκησης και επιχειρηματικοί) απεύθυναν έκκληση στην αεροπορική εταιρεία να αναθεωρήσει την απόφασή της. Η απάντηση ήταν αρνητική, όπως ξεκαθάρισε ο Εμπορικός Διευθυντής της Ryanair, Ντέιβιντ Ο’ Μπράιν:

«Δεν είμαστε φιλανθρωπική οργάνωση. Όταν τα τέλη σε αυτό το αεροδρόμιο αυξήθηκαν από 12 σε 18 ευρώ, πρέπει να το αφήσουμε. Δεν σκεφτόμαστε να αναθεωρήσουμε. Παλέψαμε πολύ και σκληρά για να πετάμε τον χειμώνα, απευθυνθήκαμε σε αρκετούς υπουργούς και ζητήσαμε να μειώσουν τα τέλη στη διάρκεια του χειμώνα και εμείς θα πετάμε και να μεταφέρουμε τον κόσμο. Δεν το έκαναν».

Οι φορείς των Χανίων κατηγορούν τη Fraport ότι αύξησε τα τέλη χωρίς να πραγματοποιήσει κανένα έργο στο αεροδρόμιο.

Η απόφαση της Ryanair ήρθε μετά από ανάλογες αποφάσεις που είχαν λάβει οι Aegean Airlines και η μία ακόμα αεροπορική εταιρεία, οδηγώντας σε σχεδόν πλήρη απομόνωση των Χανίων.

Μετά την ανακοίνωση της Ryanair, η Aegean Airlines αποφάσισε να επαναφέρει το δρομολόγιο από το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» προς τη Θεσσαλονίκη και, ταυτόχρονα, να αυξήσει τα καθημερινά δρομολόγια προς Αθήνα.

Αυτό όμως δε λύνει το πρόβλημα του κόστους, καθώς η αποχώρηση της Ryanair θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση τα αεροπορικά εισιτήρια .

Για αυτό οι τοπικοί φορείς προσεγγίζουν άλλες εταιρείες low cost, με την ελπίδα να δείξουν ενδιαφέρον για τα Χανιά.


tribune.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Από 0,94 έως 1,15 ευρώ το λίτρο θα πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης στην Αττική

Ξεκινάει από σήμερα, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές και η τιμή αναμένεται να κυμανθεί περίπου στα 95 λεπτά το λίτρο ενώ σύμφωνα με τους βενζινοπώλες έχουν γίνει ήδη κάποιες παραγγελίες.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Σταθμών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Χριστόφορος», Θέμης Κιουρτζής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι «η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έκλεισε στα 95 λεπτά πέρυσι, τόσο περίπου θα ανοίξει και φέτος. Με τις υπάρχουσες διυλιστηριακές τιμές η τιμή θα είναι 92 έως 95 λεπτά για τις μεγάλες ποσότητες».

Ωστόσο, όπως είπε «πάντα υπάρχει μία διαφοροποίηση στην τιμή, όταν πρόκειται για προμήθεια μικρών ποσοτήτων ή έχουμε ψηλό όροφο, μια μικρή αύξηση για να βγει το κόστος μεταφοράς και λειτουργίας».

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν αποκλείεται σε κάποιες επαρχιακές πόλεις η τιμή να φτάσει και το 1 ευρώ.

Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

Με σκοπό την ενημέρωση των καταναλωτών, ενόψει της χειμερινής περιόδου, εκδόθηκαν οδηγίες από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για με τη διακίνηση και εμπορία πετρελαίου θέρμανσης και καυσόξυλων.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό έγγραφο της αρμόδιας γενικής γραμματείας του υπουργείου Οικονομίας οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν τα εξής:

Διακίνηση και εμπορία πετρελαίου θέρμανσης

Να κάνουν έρευνα αγοράς προτού προβούν σε παραγγελία πετρελαίου ώστε να επιλέξουν την οικονομικότερη τιμή. Έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για τις τιμές των καυσίμων από το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή www.fuelprices.gr.
Να γνωρίζουν ακριβώς τις διαστάσεις της δεξαμενής για να μπορεί να υπολογίσει πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής. π.χ. αν μια δεξαμενή έχει μήκος 2,0 μέτρα, πλάτος 1,25 μέτρα και ύψος 1 μέτρο, τότε η συνολική χωρητικότητά της είναι 2,5 κυβικά μέτρα (2x1,25x1=2,5 m3 ) ή 2.500 λίτρα. Επομένως, σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής αντιστοιχούν 25 λίτρα (2.500:100=25).
Κατά την παραλαβή του πετρελαίου καλό είναι να μην εμπιστεύονται μόνο το μετρητή του βυτιοφόρου αλλά να χρησιμοποιούν και δικό τους διαγραμμισμένο μέτρο.
Παρουσία του προμηθευτή να γίνεται προμέτρηση της ποσότητας του πετρελαίου που υπάρχει στη δεξαμενή και μετά την παραλαβή να γίνεται επιμέτρηση αφού έχουν παρέλθει 2-3 λεπτά, προκειμένου να «κάτσει ο αφρός».
Το χρώμα του πετρελαίου, το οποίο και αποτελεί ένδειξη της ποιότητάς του, πρέπει να είναι κόκκινο και διαυγές και όχι θολό.
Η πληρωμή του πετρελαίου πρέπει να γίνεται εφόσον λάβουν το απαραίτητο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη) στο οποίο πρέπει να αναγράφεται το ύψος της στάθμης του πετρελαίου στη δεξαμενή πριν και μετά την παραλαβή καθώς και να υπάρχουν συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα από το νόμο στοιχεία (όπως ονοματεπώνυμο και διεύθυνση του πελάτη, Α.Φ.Μ., η ποσότητα του πετρελαίου, το ποσό πληρωμής, η ώρα παράδοσης κ.λ.π.).

Διακίνηση και εμπορία καυσόξυλων

1. Οι λιανοπωλητές καυσόξυλων οφείλουν να εξασφαλίζουν με κάθε πρόσφορο τρόπο την προστασία των καυσόξυλων από δυσμενείς καιρικές συνθήκες που ενδέχεται να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά των προς διάθεση προϊόντων.

2. Η λιανική πώληση καυσόξυλων γίνεται κατ' όγκο με μονάδα μέτρησης είτε το «χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» (m3 στοιβαχτού) ή το «χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» (m3 χύδην), τα οποία ορίζονται ως εξής:
«Χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από τακτικά στοιβαγμένα καυσόξυλα, συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών.
«Χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται από χύδην καυσόξυλα, συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών.

Ο καταναλωτής οφείλει να ενημερώνεται για το αν η προσφερόμενη τιμή αναφέρεται σε στοιβαχτή ή χύδην μορφή πώλησης.

3. Στους χώρους πώλησης καυσόξυλων οι λιανοπωλητές οφείλουν να αναρτούν σε εμφανές σημείο τιμοκατάλογο ανά είδος ξύλου, με την τιμή είτε σε ευρώ/m3 στοιβαχτού ή σε ευρώ/m3 χύδην, καθώς και τον όγκο των περιεκτών (κλωβούς, παλέτες, σάκους, κ.α.), που ενδεχομένως χρησιμοποιούν για τη διάθεση των καυσόξυλων. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και κατά την πώληση των ανωτέρω προϊόντων από απόσταση. Επίσης οι λιανοπωλητές οφείλουν να διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό μέτρησης μήκους για τον υπολογισμό του όγκου.

4. Απαγορεύεται η πώληση ή δωρεάν διάθεση οποιασδήποτε ξυλείας εμποτισμένης με πισσέλαιο (κομμένη ξυλεία από παλιούς στύλους ΔΕΗ/ΟΤΕ) ή «πράσινης» ξυλείας (εμποτισμένης με άλατα), ή οποιασδήποτε τεχνητής ξυλείας συγκολλημένου ξύλου (κόντρα πλακέ, νοβοπάν, ινοσανίδων/MDF κ.α.), καθώς η καύση των ανωτέρω προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία και στο περιβάλλον.

Η τελική τιμή πώλησης των προϊόντων πρέπει να συμπεριλαμβάνει τον αναλογούντα σε αυτή ΦΠΑ.

Τέλος, επισημαίνεται ότι έχουν δοθεί κατευθύνσεις/εντολές, προς τις αρμόδιες ελεγκτικές Υπηρεσίες τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, για την διενέργεια τακτικών ελέγχων όσον αφορά τη συμμόρφωση των υπόχρεων με τους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών - ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ. (Έκδοση/κατοχή προβλεπομένων παραστατικών διακίνησης και εμπορίας, νόμιμος εξοπλισμός βυτιοφόρων οχημάτων κλπ).

Οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλουν ερωτήματα και καταγγελίες στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, μέσω της ιστοσελίδας www.1520.gov.gr και μέσω της Γραμμής Καταναλωτή 1520.

Τι συμβουλεύει το Κέντρο Προσταστίας Καταναλωτών

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών δίνει τις βασικές και πάγιες συμβουλές, για τη διαδικασία παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης:

1. Δεν επιτρέπουμε να παραλαμβάνουν πετρέλαιο άτομα, τα οποία δε γνωρίζουν τη διαδικασία, με την οποία πρέπει να γίνεται η παραλαβή. Καλό θα είναι, κατά τη διάρκεια της παραλαβής, να παραβρίσκονται περισσότερα του ενός άτομα.

2. Δεν εμπιστευόμαστε το μετρητή του βυτιοφόρου ή τον εξωτερικό σωλήνα ένδειξης της στάθμης της δεξαμενής μας, αλλά χρησιμοποιούμε το δικό μας μέτρο.

3. Δεν παραλαμβάνουμε, το πετρέλαιο βιαστικά και χωρίς να τηρούνται όλες οι διαδικασίες και τα μέτρα ασφάλειας, προς αποφυγή ατυχημάτων και άλλων επιπτώσεων (π.χ. ελλειμματική παράδοση – διαρροή πετρελαίου).

4. Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε, αν η απόδειξη ή το τιμολόγιο παραλαβής – πληρωμής δεν έχει συμπληρωμένα όλα τα απαιτούμενα, από το νόμο, στοιχεία (όπως: ονοματεπώνυμο και διεύθυνση του πελάτη, ποσότητα, προμέτρηση και επιμέτρηση, ώρα παράδοσης κ.λπ.). Σε κάθε περίπτωση, σημειώνουμε τις λέξεις «με κάθε επιφύλαξη».

5. Συγκρίνουμε, μετά από έρευνα ή ενημέρωση, τις αναγραφόμενες, στα πρατήρια της περιοχής μας, τιμές (τα πρατήρια καυσίμων υποχρεούνται να αναγράφουν τις τιμές των καυσίμων, σε φωτεινές πινακίδες, εμφανείς, στους καταναλωτές).

6. Πρέπει να ξέρουμε να υπολογίζουμε, με ακρίβεια, πόσα λίτρα πετρελαίου αντιστοιχούν, σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής. Για να μάθουμε πόσα λίτρα αντιστοιχούν, σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής μας, πολλαπλασιάζουμε το μήκος της (π.χ. 2,00 μέτρα) επί το πλάτος της (π.χ. 1,25 μέτρα) επί το ύψος της (π.χ. 1 μέτρο), δηλαδή: 2 x 1,25 x 1 = 2,5 m3 ή 2.500 λίτρα.

Επομένως, σε κάθε εκατοστό ύψους της δεξαμενής αντιστοιχούν 25 λίτρα (2.500 : 100 = 25). Όλες οι προαναφερόμενες διαστάσεις αφορούν τις εσωτερικές διαστάσεις της δεξαμενής.

7. Πρέπει να μετράμε, παρουσία του βυτιοφορέα, το ύψος του πετρελαίου, που έχει η δεξαμενή μας και πριν αρχίσει η παράδοση και μόλις αυτή τελειώσει. Η μέτρηση γίνεται, εύκολα, με μια ευθύγραμμη βέργα και ένα μέτρο: βάζουμε κάθετα, στη δεξαμενή, τη βέργα. Βγάζουμε τη βέργα και μετράμε το ύψος, μέχρι το σημείο, που είναι βρεγμένη. Αυτό είναι το ύψος του πετρελαίου, μέσα στη δεξαμενή.

8. Η μέτρηση της ανύψωσης της στάθμης του πετρελαίου, μέσα στη δεξαμενή, πρέπει να γίνεται, αφού κατασταλάξει ο αφρός (πρέπει να παρέλθουν 5-6 λεπτά).

9. Απαιτούμε, από το μεταφορέα, να γράψει το ύψος, που μετρήσαμε, πριν και μετά την παράδοση, στην απόδειξη παραλαβής. Το πετρέλαιο, που παραλάβαμε, μπορούμε να το υπολογίσουμε, αν πολλαπλασιάσουμε το ύψος του πετρελαίου, που προστέθηκε, στη δεξαμενή μας, με τα λίτρα ανά εκατοστό, που αυτή χωράει.

Αν π.χ. η δεξαμενή μας είχε 18 εκατοστά πετρέλαιο, πριν την παραλαβή και 78 εκατοστά μετά την παραλαβή, προστέθηκαν 78-18=60 εκατοστά. Σύμφωνα, με το προηγούμενο παράδειγμα, με τα 25 λίτρα, ανά εκατοστό ύψους, παραλάβαμε 60x25=1500 λίτρα πετρέλαιο.

10. Είναι αναγκαίο να πραγματοποιείται, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, συντήρηση – ρύθμιση του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης. Η συντήρηση αποτελεί προϋπόθεση, για λιγότερη κατανάλωση πετρελαίου και, επομένως, εξοικονόμηση χρημάτων. Καταλληλότερος χρόνος για τη συντήρηση, είναι, αμέσως, μετά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης δηλαδή Απρίλιο και Μάιο, ώστε να μη μείνουν κατάλοιπα καύσης, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε γίνεται πιο δύσκολος ο καθαρισμός του συστήματος.

11. Καλή θέρμανση σημαίνει να αισθανόμαστε άνετα. Η υπερβολική ζέστη είναι πολυδάπανη και ανθυγιεινή. Η ρύθμιση της θερμοκρασίας των χώρων μιας κατοικίας πρέπει να έχει ως εξής: Μπάνιο: 22°C, Καθιστικό: 19-20°C, Υπνοδωμάτια: 18°C. Σε μια πόλη, όπως η Θεσσαλονίκη, ένας βαθμός θερμοκρασίας λιγότερος σημαίνει οικονομία 6% περίπου, σε πετρέλαιο.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αθόρυβα και μεθοδικά, στεγάζουν πρόσφυγες στα ελληνικά διαμερίσματα

Οι πρώτες οικογένειες προσφύγων αναμένεται, εντός των ημερών, να εγκατασταθούν σε διάφορες συνοικίες στον πολεοδομικό ιστό της πόλης της Λάρισας, στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA (Εmergency Support Τo Integration and Accommodation) το οποίο υλοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής

Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.) με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).

Παράλληλα, μέσω του προγράμματος συνεχίζεται κανονικά στη Λάρισα η διαδικασία εκμίσθωσης διαμερισμάτων/ οικιών για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προσφορά συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης σε όσους το έχουν ανάγκη και για όσο χρονικό διάστημα αυτό απαιτείται. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν τα σπίτια τους στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν εξασφαλισμένο μίσθωμα για όσο χρόνο διαρκεί το πρόγραμμα.

H Λάρισα, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα είναι οι πιο πρόσφατες προσθήκες στο σύνολο των δήμων της χώρας που εμπλέκονται άμεσα στην προσφορά στέγασης για τους πρόσφυγες και όσους αιτούνται άσυλο στη χώρα μας.

Οι κατοικίες που θα εκμισθωθούν για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων θα πρέπει να βρίσκονται κατά προτεραιότητα εντός της πόλης της Λάρισας ή κοντά σε αυτή, να έχουν επαρκή χώρο για 4-8 άτομα, να προσφέρουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και υποδομές, καλές συνθήκες υγιεινής και επαρκή θέρμανση, καθώς και να έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την ενοικίαση ακινήτων.

Για την ώρα αυτές είναι και οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την φιλοξενία προσφύγων, η οποία εν ευθέτω χρόνω αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες ελληνικές πόλεις.el.gr
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Δώρο» Χριστουγέννων για χιλιάδες συνταξιούχουςΧριστουγεννιάτικος μποναμάς έρχεται για 1.000.000 συνταξιούχους, καθώς με τη σύνταξη του Ιανουαρίου που θα πληρωθεί μέσα στις γιορτές θα ξεκινήσει η επιστροφή των χρημάτων από τις παράνομες κρατήσεις στις συντάξεις για τις εισφορές υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

Το κράτος παραδέχθηκε το λάθος στις συντάξεις και υπολογίζεται ότι έγιναν παράνομες κρατήσεις σε 1.000.000 συνταξιούχους οι οποίοι θα πρέπει τώρα να περιμένουν επιστροφή από 1.000 ως και 3.000 ευρώ, ανάλογα με το ποσό της σύνταξής τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης Στέλλα Βρακά στην εφημερίδα «Δημοκρατία» οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν καμία κίνηση.

Οι επιστροφές θα γίνουν αυτομάτως μέσω του συστήματος με βάση το ποσό που παρανόμως τους παρακρατήθηκε για τις εισφορές υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

Αυτό που μένει να ξεκαθαρίσει είναι εάν η επιστροφή θα γίνει εφάπαξ ή σε δόσεις και σε πόσο χρονικό διάστημα.

Συνολικά, το ποσό που θα πρέπει να επιστραφεί είναι 300.000.000 ευρώ.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!