EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

Απόρρητος φάκελος JFK: Τι είναι και γιατί «βολεύει» τον Τραμπ η δημοσιοποίησή του;

Ο Διευθυντής του CIA αγωνίστηκε με νύχια και με δόντια να μπλοκάρει τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων – Η δημοσιοποίηση γίνεται βάσει νόμου, ωστόσο το timing μπορεί να ευνοήσει τον Αμερικανό πρόεδρο
Ο φάκελος για τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι που ο Ντόναλντ Τραμπ   ανακοίνωσε ότι πρόκειται σύντομα να δοθεί στη δημοσιότητα περιλαμβάνει χιλιάδες έγγραφα που σχετίζονται με τη δολοφονία του πρώην Αμερικανού προέδρου, η οποία συγκλόνισε την Αμερική – και όχι μόνο – στις 22 Νοεμβρίου του 1963.
«Με την επιφύλαξη της λήψης νέων πληροφοριών, θα επιτρέψω, ως Αμερικανός πρόεδρος, το άνοιγμα του εδώ και πολλά χρόνια κλειστού και διαβαθμισμένου ΦΑΚΕΛΟΥ JFK» έγραψε στην ανάρτησή του ο Τραμπ, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε Αμερικανός πολίτης θα έχει πρόσβαση στα έγγραφα που περιλαμβάνει, μετά τον αποχαρακτηρισμό τους.

Απόρρητος φάκελος JFK: Τι είναι και γιατί «βολεύει» τον Τραμπ η δημοσιοποίησή του; - Εικόνα 0

Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου διέψευσε ρεπορτάζ του Politico που εκτιμούσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα «μπλόκαρε» τη δημοσιοποίηση των εγγράφων με την αιτιολογία ότι «θα αποκάλυπταν επικίνδυνες για την εθνική ασφάλεια πληροφορίες». Ωστόσο, η ανακοίνωση δεν φαίνεται να εξέπληξε αρκετούς από τους επικριτές του, οι οποίοι πιστεύουν ότι ο Τραμπ συμφώνησε με ενθουσιασμό στον αποχαρακτηρισμό του απόρρητου υλικού, προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από την συνεχιζόμενη έρευνα για τους δεσμούς που τον συνδέουν με τη Ρωσία.
Τα εναπομείναντα απόρρητα έγγραφα για τη δολοφονία του JFK πρόκειται να δοθούν στην δημοσιότητα σύντομα, βάσει ειδικού νόμου που ψηφίστηκε το 1992 (Kennedy Assassination Records Collection Act). Ειδικότερα, ο νόμος όριζε το σύνολο του περιεχομένου του ογκώδους φακέλου (που περιλαμβάνει χιλιάδες σελίδες) πρέπει να έχει αποχαρακτηριστεί μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, δηλαδή ακριβως 25 χρόνια μετά την ψήφισή του.
Τις περασμένες δεκαετίες, ένα μεγάλο μέλος αυτών των εγγράφων δόθηκε στη δημοσιότητα από την υπηρεσία των Εθνικών Αρχείων των ΗΠΑ, αν και από κάποια από αυτά είχαν εξαλειφθεί ορισμένα στοιχεία. Υπάρχουν ωστόσο ακόμα αρκετά έγγραφα που παραμένουν απόρρητα και μόνο ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να παρατείνει το συγκεκριμένο καθεστώς πέρα από την προθεσμία που ορίζει ο νόμος, εάν έχει κάποιο λόγο να πιστεύει ότι η αποκάλυψή τους θα θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.
Απόρρητος φάκελος JFK: Τι είναι και γιατί «βολεύει» τον Τραμπ η δημοσιοποίησή του; - Εικόνα 1

Γιατί «φοβάται» η CIA τον αποχαρακτηρισμό;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει δηλώσει ακόμα εάν τα εναπομείναντα έγγραφα θα δημοσιευτούν απαλλαγμένα από εμπιστευτικά στοιχεία ή ως έχουν. Το σίγουρο πάντως είναι ότι το τελευταίο διάστημα στην Ουάσινγκτον υπάρχει έντονη παρασκηνιακή δράση σχετικά με τα εν λόγω έγγραφα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Independent, o Τραμπ δεχόταν το τελευταίο διάστημα έντονες πιέσεις από ιστορικούς και δημοσιογράφους να δώσει το OK για τη δημοσίευση των αρχείων.
Από την άλλη μεριά, ο Διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο φέρεται να ασκούσε πίεση προς την αντίθετη κατεύθυνση, προτρέποντας τον Τραμπ να παρατείνει το καθεστώς απορρήτου του φακέλου για μία ακόμη 25ετία.
Ο πολιτικός σύμβουλος Ρότζερ Στόουν, ο οποίος ανήκει στον κύκλο εμπιστοσύνης του Ντόναλντ Τραμπ, είπε στον Άλεξ Τζόουνς του Infowars ότι μίλησε απευθείας στον Αμερικανό πρόεδρο, ενθαρρύνοντάς τον να εγκρίνει τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων. «Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τηλεφωνικά τα επιχειρήματά μου στον πρόεδρο των ΗΠΑ, εξηγώντας του γιατί πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποχαρακτηρίσει τα υπόλοιπα απόρρητα έγγραφα αλλά και τα λογοκριμένα μέρη όσων έχουν ήδη δημοσιευτεί. Μια πολύ αξιόπιστη πηγή του Λευκού Οίκου – όχι ο ίδιος ο πρόεδρος – μου είπε ότι η CIA, ιδίως ο Διευθυντής της υπηρεσίας, Μάικ Πομπέο, ασκεί μεγάλες πιέσεις στον Τραμπ προκειμένου να μη δημοσιοποιήσει τα έγγραφα. Γιατί; Επειδή πιστεύω ότι δείχνουν ότι ο Όσβαλντ (το άτομο που συνελήφθη για τη δολοφονία Κένεντι) είχε εκπαιδευτεί, γαλουχηθεί και τοποθετηθεί στη θέση του από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ», ανέφερε ο Στόουν.
Απόρρητος φάκελος JFK: Τι είναι και γιατί «βολεύει» τον Τραμπ η δημοσιοποίησή του; - Εικόνα 2
Ο κ. Στόουν, ο οποίος έχει γράψει ένα βιβλίο σχετικά με την δολοφονία Κένεντι, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι ο Λίντον Τζόνσον, αντιπρόεδρος του Κένεντι και μετέπειτα πρόεδρος των ΗΠΑ, ήταν αναμεμειγμένος στην συνομωσία για τη δολοφονία του JFK, είπε ότι ο Τραμπ δεν του αποκάλυψε τις προθέσεις του για τα έγγραφα. «Δεν μου ανακοίνωσε την απόφασή του, αλλά ήταν «όλος αφτιά» και άκουσε προσεκτικά τα επιχειρήματά μου. Το περίμενα ότι θα έκανε το σωστό».

Γιατί η δημοσιοποίηση των αρχείων μπορεί να συμφέρει τον Τραμπ
Το ενδιαφέρον του Τραμπ για την υπόθεση της δολοφονίας Κένεντι και τις θεωρίες συνομωσίας που την περιβάλλουν είναι πολύ φυσικό, δεδομένου ότι έχει ασχοληθεί ξανά με αυτές και στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών το 2016, ο Τραμπ ισχυρίστηκε χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι ο πατέρας του πολιτικού του αντίπαλου, Γερουσιαστή Τεντ Κρουζ συνδεόταν με τον Όσβαλντ. Πρόκειται για έναν ακόμη ισχυρισμό που δεν ανακάλεσε ούτε στοιχειοθέτησε ποτέ.
Ιστορικοί που έχουν ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση εικάζουν ότι υπάρχουν περί τα 3.100 εμπιστευτικά έγγραφα, τα οποία περιέχουν αρκετές άγνωστες στο κοινό πληροφορίες, όπως π.χ. στοιχεία για το διάρκειας έξι ημερών ταξίδι του ‘Οσβαλντ στο Μεξικό, δύο μήνες πριν από τη δολοφονία.
Κάποιοι πιστεύουν ότι τα έγγραφα μπορεί να αποδεικνύουν τον βαθμό στον οποίο η CIA γνώριζε τις διασυνδέσεις του πρώην πεζοναύτη με τις κυβερνήσεις της Κούβας και της Σοβιετικής Ένωσης.
Απόρρητος φάκελος JFK: Τι είναι και γιατί «βολεύει» τον Τραμπ η δημοσιοποίησή του; - Εικόνα 3
«Πάντα θεωρούσα το ταξίδι στο Μεξικό το «κρυφό κεφάλαιο» της δολοφονίας. Πολλές θεωρίες «παρακάμπτουν» αυτήν την σημαντική περίοδο», δήλωσε στην Independent o Φίλιπ Σένον, πρώην ρεπόρτερ των New York Times και συγγραφέας ενός βιβλίου για την Επιτροπή Γουόρεν, του σώματος της Γερουσίας που κλήθηκε να διερευνήσει την υπόθεση.
«Ο Όσβαλντ συναντιόταν με Σοβιετικούς και Κουβανούς κατασκόπους και η CIA όπως και το FBI τον ακολουθούσαν σε κάθε του βήμα. Μήπως οι δύο υπηρεσίες είχαν αρκετά στοιχεία στη διάθεσή τους ώστε να προβλέψουν ότι υπήρχε απειλή; Αν είχαν αξιοποιήσει τις πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, ίσως να η δολοφονία να μην είχε γίνει ποτέ. Υπάρχει περίπτωση να φοβούνται ότι η δημοσιοποίηση των εγγράφων θα αποκαλύψει την ανικανότητα και τα λάθη τους. Ήξεραν ότι ο Όσβαλντ συνιστούσε απειλή αλλά δεν ειδοποίησαν την Ουάσινγκτον», σημειώνει ο Σένον.
Αν και υπάρχουν πολλοί που ταυτίζονται με τις θεωρίες του Όσβαλντ σχετικά με «λάθη» των δύο υπηρεσιών, η πλειοψηφία των ιστορικών που έχουν μελετήσει τη δολοφονία Κένεντι δεν πιστεύουν ότι η δημοσιοποίηση θα αποκαλύψει κάτι «συνταρακτικό». «Δεν θα βρεθεί κάποιο συγκλονιστικό στοιχείο. Αν κάποιος νομίζει ότι ξαφνικά θα αποκαλυφθεί ότι υπήρχαν τρεις-τέσσερις ένοπλοι παραταγμένοι στην πλατεία Ντίλι για να σκοτώσουν τον Κένεντι, κάνει μεγάλο λάθος. Ο Όσβαλντ έδρασε μόνος. Η μόνη χρήσιμη και σημαντική συνεισφορά των αρχείων θα είναι αν αποδείξουν ότι η CIA και το FBI έχουν επανειλημμένα συγκαλύψει αποδεικτικά στοιχεία», εξήγησε στο CNN ο Τζέραλντ Πόσνερ, συγγραφέας του βιβλίου «Case Closed: Lee Harvey Oswald and the Assassination of JFK».
Σύμφωνα με τον Πόσνερ, οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τη συνεργασία της CIA με τη μαφία με στόχο την δολοφονία ενός αρχηγού κράτους είναι αληθείς, ωστόσο ο στόχος ήταν ο Φιντέλ Κάστρο, όχι ο Κένεντι.
Ο Κεν Χιους, ερευνητής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, είπε στο CNN ότι τα αρχεία μπορεί να αποκαλύψουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με την εμπλοκή των ΗΠΑ στις απόπειρες δολοφονίας του Κάστρο, όπως και στο πραξικόπημα εναντίον του Νγκο Ντινχ Ντιέμ στο Νότιο Βιετνάμ το 1963. «Γι’ αυτούς τους λόγους η δημοσιοποίηση των αρχείων είναι κάτι που περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία και εμείς οι συμβατικοί ιστορικοί, που δεν έχουμε σχέση με θεωρίες συνωμοσίας», είπε ο ερευνητής στο CNN.
Απόρρητος φάκελος JFK: Τι είναι και γιατί «βολεύει» τον Τραμπ η δημοσιοποίησή του; - Εικόνα 4
Η δολοφονία JFK και η «βολική» δολοφονία του βασικού υπόπτου
Ο Τζον Φιτζέραλντ «Τζακ» Κένεντι αποκαλούμενος συχνά και με τα αρχικά του J.F.K., ήταν Αμερικανός πολιτικός, ο οποίος υπηρέτησε ως ο 35ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, από τον Ιανουάριο του 1961 έως τη δολοφονία του την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου του 1963, στην πλατεία Ντίλι στο Ντάλας του Τέξας. Τα ακριβή περιστατικά της δολοφονίας, που είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες του 20ου αιώνα, παραμένουν ακόμα και σήμερα σε μεγάλο βαθμό άγνωστα.
Ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ ήταν, σύμφωνα με τέσσερις έρευνες που διεξήγαγε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, υπεύθυνος για τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου. Ανήμερα της δολοφονίας, ο πρώην πεζοναύτης συνελήφθη και κατηγορήθηκε ότι σκότωσε τόσο τον Κένεντι, όσο και τον αστυνομικό Τζ. Ντ. Τίπιτ νωρίτερα. Ο Όσβαλντ αρνήθηκε και τις δύο κατηγορίες. Δύο μέρες αργότερα, ο συλληφθείς δολοφονήθηκε από τον Τζακ Ρούμπι, κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης από την τηλεόραση και ενώ τελούσε υπό κράτηση.
Η κοινή γνώμη εξακολουθεί να είναι διχασμένη σχετικά με την ευθύνη του Όσβαλντ, με 7 στους 10 Αμερικανούς να δηλώνουν, το 2003 σε δημοσκόπηση του ABC News, ότι πιστεύουν πως η δολοφονία ήταν αποτέλεσμα συνωμοσίας και όχι η πράξη ενός ανθρώπου. Μερικοί πιστεύουν ότι η ενέργεια του Όσβαλντ αποτελούσε μέρος μεγαλύτερης συνωμοσίας, την οποία συγκάλυψαν κρατικοί φορείς


ΠΗΓΗΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

Όπως είπαμε και σε άλλο σημείο, το νομικό πρόσωπο του κράτους είναι στην ουσία μια Ανώνυμη Εταιρία και όπως σε κάθε ΑΕ, δεν έχει σημασία για τη διοίκησή της ο αριθμός των ανθρώπων – μετόχων της, αλλά το μέγεθος της κεφαλαιουχικής μερίδας του καθενός. Δηλαδή το μέγεθος του πλούτου που διαθέτει ο κάθε πολίτης – μέτοχος. Μπορεί ένας και μόνο μέτοχος ή μια μικρή μειοψηφία μετόχων να κατέχουν την πλειοψηφία των μετοχών.

Αυτή στην ουσία είναι η λειτουργία της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Ακόμα χειρότερα στις περιπτώσεις εκείνες που ισχύουν μειοψηφικοί εκλογικοί νόμοι και υπερβολική συγκέντρωση εξουσιών, χωρίς να υπάρχουν ισχυρά αντίβαρα και ασφαλιστικές δικλείδες, όπως πλήρης διαχωρισμός των τριών εξουσιών, απλή αναλογική, άμεση εκλογή του αρχηγού του κράτους, περιορισμός θητειών και κυρίως δημοψηφίσματα (γενικά και τοπικά) με λαϊκή πρωτοβουλία. Τέτοια αντίβαρα, όπως όλοι έχετε αντιληφθεί, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα της χρεοκοπίας.

Στη χώρα μας, το 1% των πολιτών (δηλαδή κάπου εκατό χιλιάδες) κατέχει το 57% του πλούτου, ενώ το 10% (περίπου ένα εκατομμύριο) κατέχει το 90% του πλούτου. Αντίθετα το 90% των Ελλήνων, όπου ανήκει η συντριπτική μας πλειοψηφία (περίπου εννέα εκατομμύρια άνθρωποι) κατέχουμε μόνο το 10% του πλούτου. Αυτή η εικόνα βέβαια είναι γενικότερη σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά το χειρότερο εδώ είναι ότι δεν υπάρχουν θεσμοί να προστατέψουν έστω τον πολύ κόσμο από την κοροϊδία, την εκμετάλλευση και την εξαθλίωση.

Τι λέτε λοιπόν; Υπήρχε ποτέ περίπτωση αυτή η ολιγαρχία και ειδικά αυτή του 1% να επιτρέψει να έχει η ψήφος των μελών της την ίδια αξία και ισχύ με την ψήφο όλων ημών; Ελπίζω να μην υπάρχει αφελής που να το πιστεύει αυτό.

Το πώς το καταφέρνει αυτό είναι μια σειρά παραμέτρων που ξεφεύγουν από την παρούσα παρέμβαση. Να σκεφτείτε μόνο πως εάν δεν πάτε να ψηφίσετε, κανείς από το πολιτικό σύστημα δεν σας υπολογίζει. Το σύστημα συνεχίζει άνετα και χωρίς εσάς. Εάν πάλι πάτε να ψηφίσετε, απλά θα ψηφίσετε έναν από τους ηθοποιούς του ίδιου θεατρικού έργου. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την προσωπική επιλογή του ηθοποιού, το έργο έτσι και αλλιώς θα παιχτεί.

Με λίγα λόγια, οι εκλογές μέσα στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπευτική δημοκρατία (και ειδικά στην Ελλάδα), δεν αλλάζουν το θεατρικό έργο, αλλά μόνο τους ρόλους των ηθοποιών. πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φτάνει πια!!!

Ξεχάστε την οικονομία, τα εξοπλιστικά, τα αγγλικά του Τσίπρα. Ξεχάστε ακόμη και το γεγονός ότι κάθε μέρα που περνά καταλαβαίνουμε ότι έχουμε κάνει το μεγαλύτερο έγκλημα σε βάρος της χώρας επιλέγοντας να μας κυβερνούν όλοι αυτοί.

Ξεχάστε τα όλα κι επικεντρωθείτε στη χθεσινή, συγκλονιστική είδηση, ίσως τη σημαντικότερη των τελευταίων ημερών. Τρεις δόκιμοι αξιωματικοί της Σχολής Ευελπίδων, γυρνάνε από άδεια και περιμένουν το μετρό ή κάποιο όχημα στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Έχουμε δει όλοι μας πολλά τέτοια παιδιά 19, 20 χρονών που κάθε Κυριακή βράδυ επιστρέφουν στη Σχολή τους, εκεί που θα γίνουν άξιοι υπερασπιστές της πατρίδας. Περιμένοντας στο Μοναστηράκι μια ομάδα από αντιεξουσιαστές, μια ομάδα από ρεμάλια θα έπρεπε να λέμε, τους βλέπει και χωρίς κανένα λόγο τους επιτίθεται και τους ξυλοκοπά. Οι δόκιμοι γλιτώνουν γιατί μπήκαν σε μια καφετέρια, αλλά το ξύλο το έφαγαν από τους μπαχαλάκηδες που προφανώς είχαν κάνει τα επεισόδια λίγο νωρίτερα στο Σύνταγμα.

Για σκεφτείτε το καλά. Τρία παλληκαράκια που ίσως να κληθούν κάποια στιγμή να υπερασπιστούν ακόμη κι αυτά τα θρασίμια που τους επιτέθηκαν, ένας φαντάρος και τρεις άλλοι πολίτες έφαγαν ξύλο από 30 καλόπαιδα επειδή κατά τη γνώμη τους έμοιαζαν με φασίστες!!!

Είναι, κατά τη γνώμη μας, η υπέρτατη ξεφτίλα της ελληνικής κοινωνίας, του κράτους, της κυβέρνησης. Της κοινωνίας γιατί ανέχεται χρόνια τώρα τους μπαχαλάκηδες. Του κράτους γιατί δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε για να θωρακίσει τη δημοκρατία από τους εχθρούς της. Και την σημερινή κυβέρνηση γιατί είναι αυτή που με την αδιαφορία της οπλίζει το χέρι τους.

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε εκδρομή μνήμης στη Μακρόνησο για να δείξει ότι παραμένει αριστερό κόμμα. Αυτοί που έγλειψαν τα… παπούτσια του Τραμπ, που έχουν καταστρέψει την κοινωνία πήγαν στον τόπο μαρτυρίου για να βγάλουν σέλφι και να μας αποδείξουν ότι δεν άλλαξαν. Ο ένας να σηκώνει το χέρι ψηλά και να διατρανώνει την αριστεροσύνη του. Ο άλλος, ο Κατρούγκαλος με το μαντηλάκι στο πέτο να βγάζει φωτογραφίες στα χαλάσματα της Μακρονήσου. Ένα μάτσο χάλι υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων… αριστερών δυνάμεων έστησαν ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου, την ίδια ώρα που κάποιοι ξυλοκοπούσαν τους δόκιμους ή λίγο νωρίτερα τους αστυνομικούς. Και τι θα κάνουν τώρα; Θα βγάλουν μια ανακοίνωση καταδίκης για τα μάτια του κόσμου και θα συνεχίσουν να το παίζουν αριστεροί, αγωνιστές, πατριώτες.

Είστε μικροί άνθρωποι, είστε ανθρωπάκια που δεν έχουν ούτε μια στιγμούλα ηθικής. Αγωνιστής και αριστερός ο Κατρούγκαλος, ο «γλείφτης» του ΠΑΣΟΚ και μετά του ΣΥΡΙΖΑ που θα μείνει στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος σφαγέας των συνταξιούχων. Αγωνιστές όλοι αυτοί που δεν αισθάνονται την παραμικρή ντροπή για όσα πράττουν καθημερινά.

Δεν πάει άλλο. Η χώρα μικραίνει καθημερινά και κανείς δεν κάνει το παραμικρό για να την προστατέψει. Δεν κορόιδεψαν απλά τον ελληνικό λαό και πήραν την εξουσία. Βιάζουν την ιστορική μνήμη, προσβάλλουν τους πραγματικούς πατριώτες, σκοτώνουν την Ελλάδα. Φτάνει πια!!!
Πηγη : antinews.gr
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ: Δικαστήριο καταδίκασε τράπεζα επειδή «έβαλε χέρι» σε κοινό λογαριασμό

Δικαίωσε το Ειρηνοδικείο Χανίων το ανδρόγυνο που προσέφυγε εναντίον τράπεζας, επιβάλλοντας στο πιστωτικό ίδρυμα να καταβάλλει αποζημίωση στους δανειολήπτες για υλική ζημιά και ηθική βλάβη.

Συγκεκριμένα η σύζυγος του ζευγαριού των καταναλωτών είδε από τον τραπεζικό της λογαριασμό να
“κάνουν φτερά” 428,5 ευρώ, χρήματα που προέρχονταν από σύνταξη, επιδόματα από την κοινωνική ασφάλιση ή την κοινοτική ενίσχυση, καθώς και άλλου ποσού, καλύπτοντας την οφειλή του συζύγου της.

Αφαιρέθηκαν δηλαδή συνολικά από τον λογαριασμό 4.815,12 ευρώ μετά τον συμψηφισμό που έκανε η τράπεζα για οφειλή που είχε ο σύζυγος, χωρίς την έγκριση των εναγόντων και χωρίς την κοινοποίηση στην σύζυγο ,η οποία δεν είχε καμία οφειλή.

Το Δικαστήριο των Χανίων , στο σκεπτικό της απόφασης έκρινε ότι η ενέργεια της τράπεζας, υπήρξε πλήρως παράνομη και η σχετική δήλωση συμψηφισμού άκυρη, καθώς τα χρήματα ήταν από συντάξεις και επιδοτήσεις ελαιόλαδου, που δεν εκχωρούνται και δεν συμψηφίζονται.

Επίσης το δικαστήριο έκρινε ότι με τη συμπεριφορά της τράπεζας, να αφαιρέσει το ποσό της σύνταξης της συζύγου από τον λογαριασμό, οι καταναλωτές υπέστησαν υλική ζημιά (χρήματα αναγκαία στην διαβίωση τους) αλλά και ηθική βλάβη .

Για όλους τους παραπάνω αναφερόμενους λόγους , το Ειρηνοδικείο των Χανίων με την υπαρ. 561/2017 ιστορική για τα ελληνικά δεδομένα απόφαση , δέχτηκε την αγωγή και υποχρεώνει την τράπεζα να καταβάλλει ολόκληρο στους καταναλωτές συνολικά το ποσό των 8.315,12 ευρώ, 4.815,12 ευρώ ως αποζημίωση για την υλική ζημιά και το ποσό των 3.500 ευρώ, ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστησαν, νομιμοτόκως.

Επίσης επιβάλλει σε βάρος της τράπεζας,τα δικαστικά έξοδα των εναγόντων , τα οποία ορίζει στο ποσό των 400 ευρώ.
ΠΗΓΗ:crete-news.gr
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτήν την Κυριακή ξημερώματα γύρισε του ρολογιού τους δείκτες

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, μπαίνουμε στη χειμερινή ώρα, γι' αυτό και οι δείκτες των ρολογιών τοποθετούνται μία ώρα πίσω.

Ειδικότερα, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, όταν το ρολόι δείξει 04.00, γυρνάμε τους δείκτες στις 03.00.

Η ώρα αυτή θα διατηρηθεί έως και τον Μάρτιο του 2018.Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οδομαχίες, ξύλο και χημικά για την Uber (video)

Η δράση της Uber δεν έχει κάνει άνω κάτω τις μισθωμένες μετακινήσεις μόνο στη Μεγάλη Βρετανία.

Χιλιάδες ταξιτζήδες κατέβηκαν τη Δευτέρα στους δρόμους της πρωτεύουσας της Κολομβίας, Μπογκοτά, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τον τρόπο λειτουργίας εταιρειών όπως η Uber ή η Cabify, που περιορίζει τον μηνιαίο τζίρο τους. Οι συμμετέχοντες στην μαζική κινητοποίηση έκαναν λόγο για «αθέμιτο ανταγωνισμό».

«Θέλουμε η κυβέρνηση να σταματήσει την Uber, την Cabify και κάθε άλλη παρόμοια εφαρμογή» ανέφερε σε δηλώσεις του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο Γουίλιαμ Τριβίνο, ένας 38χρονος ταξιτζής.

Η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει από τον έλεγχο, με αστυνομικούς να ξυλοκοπούν ταξιτζήδες και να τους πνίγουν στα χημικά.

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι τραπεζίτες θα ελέγχουν τα πάντα και θα γίνουν οι κυρίαρχοι της χώρας

Panos Leliatsos

Oσοι μας παρακολουθούν και μας διαβάζουν αρκετό καιρό σίγουρα θα θυμούνται αυτά που έχουμε πει και έχουμε αποκαλύψει για τις μεθοδεύσεις της τραπεζικής μαφίας στην χώρα..


Στο τέλος αυτής της διαδρομής οι τραπεζίτες θα ελέγχουν τα πάντα και θα γίνουν οι κυρίαρχοι της χώρας..

Στο διάβα τους δεν θα αφήσουν κανέναν όρθιο ούτε βιομήχανο ούτε εφοπλιστή ούτε επιχειρηματία ούτε αγρότη ούτε έμπορο ούτε ιδιώτη..

Τα τραπεζικά Σοβιέτ προ των πυλών..

Η alpha Bank μας ανακοίνωσε πως τιτλοποίησε και πούλησε ναυτιλιακά δάνεια Ελλήνων εφοπλιστών…

Η χώρα έρμαιο της τραπεζικής μαφίας και έρμαιο των ξεπουλημένων μιζαδόρων πολιτικών αριστερών και δεξιών..


πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τίποτα δεν πάει χαμένο: Ο Βαρουφάκης σηκώνει το γάντι και απαντά στον Σόιμπλε

«Αγαπητέ Βόλφγκανγκ, δεν υπάρχουν ανακρίβειες», το σχόλιο του πρώην υπουργού Οικονομικών για τα όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του.

«Υπάρχουν κάποιοι που δεν είχαν και τόση επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων, αλλά σήμερα φλυαρούν λέγοντας πολλές χαζομάρες. Αυτό βέβαια δεν βελτιώνει τα πράγματα, δεν τους καθιστά σοβαρότερους» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «φωτογραφίζοντας» τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Μάλιστα, δεν δίστασε να αναφέρει για τον πρώην υπουργό Οικονομικών της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως «αυτά που λέει απέχουν τόσο από την πραγματικότητα, ώστε δεν μπορώ να ασχοληθώ πραγματικά μαζί τους».

Ο κ. Βαρουφάκης δεν άφησε το γάντι κάτω, το σήκωσε και μέσω ανάρτησής του στο προσωπικό του blog, απάντησε:

«Αγαπητέ Βόλφγκανγκ,

Άκουσα προσεκτικά και διάβασα ακόμα προσεκτικότερα τις πρόσφατες απαντήσεις σου σε δημοσιογραφικά ερωτήματα που προέκυψαν από το πρόσφατο βιβλίο μου «Ανίκητοι Ηττημένοι» αναφορικά με τις μεταξύ μας συνομιλίες το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Έχω να σου προτείνω το εξής. Αντί για γενικολογίες και προσωπικούς χαρακτηρισμούς σε προ(σ)καλώ να καταδείξεις σε ποιο κεφάλαιο του βιβλίου, σε ποια σελίδα, σε ποια παράγραφο ανέφερα έστω και μια ανακρίβεια όσον αφορά κάτι που μου είπες (π.χ. ότι η 3η δανειακή συμφωνία και το 3ο Μνημόνιο που με πίεζες να υπογράψω, και το οποίο υπεγράφη μετά την παραίτησή μου, “θα ήταν κάκιστο για την Ελλάδα” -ή, ακόμα εντονότερα, την άποψή σου ότι, σε περίπτωση που υπέγραφα, “θα ήμουν υπόλογος στον λαό μου”).

Φιλικά».
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χειρόφρενο στο μετρό την Πέμπτη: 24ωρη απεργία

Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό, αύριο, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, καθώς δεν θα λειτουργήσει το μετρό εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ)..

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι «αντιστέκονται στο χάος που οδηγεί η κυβέρνηση τις αστικές συγκοινωνίες με την ένταξη τους στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων».Η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ:


Την Πέμπτη 26/10/17, το επιχειρησιακό σωματείο της ΣΤΑ.ΣΥ (ΣΕΛΜΑ) αποφάσισε 24ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αντιστεκόμαστε στο χάος που οδηγεί τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας η επικείμενη ιδιωτικοποίηση με την ένταξη τους στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων. Το χάος αυτό που εκτός από τους εργαζόμενους το βιώνουν πλέον και οι εκατοντάδες χιλιάδες επιβατών που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το βιώνουν καθημερινά στις ατέλειωτες ώρες αναμονής στημένοι στις τεράστιες ουρές μπροστά από τα εκδοτήρια για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας απεριορίστων διαδρομών, από εργαζόμενους στα πρόθυρα κατάρρευσης από την ένταση των ατελείωτων ωρών εργασίας χωρίς κανένα διάλλειμα.

Τονίζουμε για πολλοστή φορά και ας μην έχει ληφθεί υπόψη καμία πρόταση μας, ότι την απαράδεκτη κατάσταση την έχει δημιουργήσει η αυταρχική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, προκειμένου να τηρήσει τις χρονικές δεσμεύσεις της στους μελλοντικούς αγοραστές.

Αυτά που συμβαίνουν τώρα δεν θα είναι προσωρινά. Η χαοτική αυτή κατάσταση, ξεκινώντας από τα εκδοτήρια αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά σε όλες τις υπηρεσίες του δικτύου και στην τεχνική βάση, με ελλείψεις ανταλλακτικών και βασικών μέσων για την ομαλή λειτουργία και συντήρηση του δικτύου.

Συνυπολογίζοντας και την τεράστια έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο εξυπηρετεί την μεθοδευμένη απαξίωση των δομών και των υποδομών των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών.

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε λίγο θα βάζουν και…. ισόβια με…αναστολή.

Σε φυλάκιση δέκα ετών με αναστολή καταδικάστηκε ομόφωνα από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, σχετικά με  την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο διότι δεν προχώρησε στην αξιοποίηση των στοιχείων από περιλαμβάνονταν στη λίστα των Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC, ενώ παράλληλα αναγνώρισε πως οι ενέργειες στις οποίες προέβη, έγιναν προκειμένου τα 2.059 πρόσωπα της λίστας να ωφεληθούν, δηλαδή για να μην ελεγχθούν.

Ακολούθησε τον δρόμο των Τσουκάτου, Μαντέλη, Παπαγεωργόπουλου, Γεωργίου, Παπαντωνιου, και άλλων που δεν θυμόμαστε.
ixnos
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπαμπά τι έχουν και ψοφούν τα έρμα;

Aμα είσαι μάγκας δοκίμασε να κάνεις δειγματοληψία γύρω από την βάση, και θα δεις τι θα πάθεις. «ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ» με συνοπτικές διαδικασίες.

Από την Κρήτη ξηλώνεται η Ελλάδα . Η απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας στον Νησί και ειδικά όπου ¨πατάνε ¨ και δραστηριοποιούνται Αμερικανικές δυνάμεις αλλά , και Νατοϊκές , είναι ολοκληρωτική .

Απαγορεύεται στο Ελληνικό κράτος να ενημερωθεί ή να πληροφορηθεί το οτιδήποτε , ως προς το τι μεταφέρεται στην Αμερικανική Βάση της Σούδας από το εξωτερικό , τι φεύγει από αυτήν , τι αποθηκεύεται , τι υπάρχει μέσα στους χώρους της , τι σχεδιάζεται και τι ¨εκτελείται ¨.Η δραματική αύξηση των καρκίνων στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων τα τελευταία χρόνια πιστοποιείται από πολλές πηγές, που αρνούνται ( φοβούμενοι και ενίοτε τρομοκρατούμενοι ) να δώσουν στοιχεία και να καταγγείλουν επωνύμως τη συνομωσία που συντελείται σε βάρος της υγείας του χανιώτικου λαού. 

Όμως μια απλή επίσκεψη στο Ογκολογικό Τμήμα των Αθηναϊκών Νοσοκομείων, είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς ότι τα περισσότερα παιδιά που νοσηλεύονται είναι Χανιωτόπουλα.
Μια ακόμα απόδειξη είναι το διαπιστωμένο γεγονός ότι , οι Αμερικάνοι φροντίζουν να ανανεώνουν το προσωπικό τους στην Αμερικανική ( πλέον ) βάση στην Σούδα ,κάθε 6 μήνες , για να μην εκτίθεται μεγαλύτερο διάστημα στη ραδιενέργεια . Τι γίνεται με τους ντόπιους που εργάζονται χρόνια μέσα στην βάση ;

21 Οκτωβρίου 2016 11:45 σημειώνεται εκτόξευση πυραύλου (STINGER) από το Πεδίο Βολής Κρήτης ο οποίος χάνει την πορεία του και ανατινάζεται την τελευταία στιγμή στον αέρα πάνω από το Ρέθυμνο .Η έκρηξη έγινε αισθητή από το Ρέθυμνο έως τα Ανώγεια, προκαλώντας ακόμη και φόβο σε εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι όχι μόνο είδαν την λάμψη στον ουρανό, αλλά ένιωσαν να τραντάζεται η γη κάτω από τα πόδια τους. Τα χημικά του πυραύλου απλώθηκαν σε όλη αυτήν την κατοικημένη περιοχή.

Σε επίμονες ερωτήσεις των τοπικών δημοσιογράφων το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Πεδίου Βολής διέψευσαν την εκτέλεση βολών στο Πεδίο Βολής Κρήτης .

Όμως ,το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοινώνει την ενεργοποίηση του πεδίου βολής «ΚΑΡΑΒΙΑ» για δραστηριότητα με πυρά . Ίδια περίπτωση με πύραυλο που έχασε την πορεία του και ανατινάχτηκε την τελευταία στιγμή , είχε λάβει χώρα πάλι πριν μερικά χρόνια στην ορεινή περιοχή Χορδάκιον Βόρεια του Νομού Χανίων ( βουνά Σκλόπα ) όπου βρίσκεται το ομώνυμο χωριό . Στο σημείο μάλιστα του βουνού που έπεσαν τμήματα του πυραύλου εκείνου , προκλήθηκε μεγάλη φωτιά,  ενώ , από τότε η βλάστηση χάθηκε και η περιοχή είναι ¨κρανίου τόπος ¨ όπως και σήμερα είναι εύκολα ορατή από μακριά.

Ο.Υ.Α. Κρήτη .Πυρηνικές δοκιμές μικρής ισχύος ; θερίζει ο Καρκίνος , απλησίαστες οι Αμερικανικές βάσεις που είναι αμερικανικό έδαφος

Ραδιενεργά απόβλητα στη Σούδαπηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!