EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017

Δακτύλιος: Πότε επιστρέφει στην Αθήνα

Δακτύλιος: Επιστρέφει ο Δακτύλιος στην πρωτεύουσα ύστερα από την σχετική κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υποδομών και Μεταφορών, που αναρτήθηκε στο ΦΕΚ.

Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου θα τεθεί σε ισχύ το μέτρο περιορισμού κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας. Ο δακτύλιος θα παραμείνει σε ισχύ έως και την Παρασκευή 20 Ιουλίου του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι τον δακτύλιο σχηματίζουν οι λεωφόροι και οδοί:

«Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Ανδρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη -28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας»,

Σε αυτόν θα ισχύουν οι εξής περιορισμοί της κυκλοφορίας:

Από 30 Οκτωβρίου 2017 έως και την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 για τις ημέρες Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07.00 έως 20.00 και για την Παρασκευή από 07.00 έως 15.00, επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των επιβατηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης και των φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2.200 χιλιάδων χιλιογράμμων, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους, ως εξής:

Τις άρτιες (ζυγές) ημερομηνίες κυκλοφορούν τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2.200 χιλιάδων χιλιογράμμων, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6 και 8 (δηλαδή σε ζυγό αριθμό)

και

τις περιττές (μονές) ημερομηνίες κυκλοφορούν τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2.200 χιλιάδων χιλιογράμμων, που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7 και 9 (δηλαδή σε μονό αριθμό).

Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του δακτυλίου δεν ισχύουν τα παραπάνω μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Τα μέτρα δεν ισχύουν τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Εφόσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι, τα μέτρα μπορούν να αρθούν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.
Πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ”: ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ”: ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΗΤΣΑΣ

Αυτούς καλούν τα...υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και κουνώντας λιβανιστήρια υποτέλειας.
Αυτοί οι “επενδυτές”, όπως μέτρησα πριν λίγα χρόνια, μόνο από τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων έφαγαν από το 1979 έως το 2004 πάνω από 100 δις ευρώ και δεν υπολογίζω σε αυτά όλες τις άλλες ρεμούλες.
Αυτούς καλούν τα ρεμάλια της πολιτικής και σύσσωμοι οι άνθρωποι κάθε ρυπαρής εξουσίας να σώσουν την χώρα: να επενδύσουν. Και επειδή τώρα δεν υπάρχουν λεφτά να τους δώσουν, τους δίνουν πατρίδα – γη και ύδωρ – και λαό να τον εκμεταλλευτούν , να τον στύψουν όπως θέλουν.
Και το οξύμωρο δεν είναι μόνο ότι καλείς τον κλέφτη και τον βιαστή στο σπίτι σου, το χειρότερο είναι ότι ο κλέφτης και ο βιαστής καλεί τον εαυτό του στο σπίτι σου, αφού οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι και όσοι επιδίδονται σε αυτόν τον αγώνα είναι απευθείας υπάλληλοί τους.
Δεν χάθηκε μόνο το μέτρο και ο ορθός λόγος σε αυτή την χώρα (έχει αιώνες να περάσει από εδώ), χάθηκε και η λογική, χάθηκε η ουσία που κρύβουν οι λέξεις μέσα τους, χάθηκαν οι έννοιες και το περιεχόμενό τους.
Μας μιλούσαν για ανάπτυξη που έρχεται και ήλθε ακόμα μια χρονιά ύφεση. Το παγκόσμιο ρεκόρ επεκτείνεται για να γίνει αξεπέραστο, αυτό είναι το αποτέλεσμα των μέτρων τους, το ημιθανές σάπισε και σύσσωμος σχεδόν ο εν τη Βουλή “πολιτικός κόσμος”, ο πολιτικός διαμορφωτής της νεοελληνικής χαβούζας, διαγκωνίζεται στην επιβολή μέτρων του ίδιου περιεχομένου και σκοπού. Ακόμα και σε αυτό “απέτυχαν” τα μέτρα των μνημονίων, στο πανεύκολο να προσθέσεις μια τρίχα στο απόλυτο μηδέν της Ελλάδας. Γιατί σε κάτι που είναι μηδενικό το να προσθέσεις ένα ευρώ ή ένα δολάριο μπορείς ψευδεπίγραφα να το αποκαλέσεις “ανάπτυξη”, πρόοδο, βήμα για την σωτηρία. 
Αυτοί ούτε ένα μαραμένο λουλούδι στον τάφο της Ελλάδας δεν θέλουν να εναποθέσουν. Και είναι σαφές για όσους μπορούν ακόμα να σκεφτούν ότι σκοπός τους δεν είναι να δώσουν, αλλά να απογδύσουν, να γδάρουν και να πάρουν.
Σιχαμερές κουφάλες του καπιταλισμού γιατί δεν λέτε στους αδαείς οπαδούς σας, στους πιστούς και στους αδιάφορους αυτόχειρες ότι καπιταλισμός χωρίς χρήμα δεν γίνεται και δεν υπάρχει ; Γιατί δεν τους λέτε ότι μετατρέψατε τους ίδιους και κάθε γωνία της πατρίδας σε φτηνό μέσο παραγωγής ; Το Κεφάλαιο που λείπει και ποτέ δεν βάζουν στην πραγματικότητα οι επενδυτές του καπιταλισμού το αντικαταστήσατε με ανθρώπους και με κομμάτια γης, αέρα και θάλασσας της τρικυμισμένης αυτής πατρίδας.
Και είναι αιώνια η απάτη σας : δίνετε χάντρες και καθρεπτάκια χωρίς αξία για να αγοράσετε ανθρώπους και λαούς, γη και υπέδαφος.
Ετσι υποδουλώθηκε η ανθρωπότητα στο παρελθόν και έτσι υποδουλώνεται ξανά.
Και είναι δύο “κόσμοι” που συγκρούονται στην άνιση αυτή μάχη, ο κόσμος με κέντρο το κέρδος και το χρήμα και ο κόσμος με κέντρο τον άνθρωπο.
Δεν ξέρω βέβαια, εάν ακόμα και αυτοί που παλεύουν για τον άνθρωπο έχουν καταλάβει καλά ποιος είναι ο αγώνας τους και ο σκοπός του, αλλά η αλήθεια είναι ότι στέκονται στις δικές τους άνισες μάχες με πίστη και ας είναι ολιγάριθμοι. Για αυτό τους επαινώ, ακόμα και εάν κονιορτοποιηθούν από τις ορδές των βαρβάρων του κέρδους.
Ισως να είναι η ύστατη φορά που γράφω - κανείς δεν ξέρει. Ισως να είναι και πραγματικά μάταιο και κανείς στην πραγματικότητα να μην δίνει έδαφος για να εννοήσει τα γραφόμενα ενός ανθρώπου που δεν ζητάει τίποτα και δεν ελπίζει σε τίποτα, ζώντας ανάμεσα σε πλειοψηφίες ηλιθίων, να ξέρουν όμως οι “απέναντι” ότι ο σπόρος που θα τους κονιορτοποιήσει έχει πέσει ήδη στον πλανήτη και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αποτρέψουν την εξαφάνιση του ποταπού είδους τους.
πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας για την 28η Οκτωβρίου

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, λαμβάνει η ΕΛΑΣ στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού προβλέπουν:
  • Aυξημένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς).
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων όλης της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Διενέργεια ειδικών και γενικών ελέγχων από συνεργεία της Τροχαίας, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και αντικανονικό προσπέρασμα, καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.
  • Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.
Παράλληλα, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας, κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, εκτός των άλλων, θα ισχύσει απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως εξής:
Από το πρωί της Παρασκευής, για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 16.00 έως 21.00, καθώς και το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017, για το ρεύμα εξόδου, από ώρα 08.00 έως 13.00, ισχύουν οι απαγορεύσεις:
α) Στη Νέα Εθνική Οδό (ΝΕΟ) και την Παλιά Εθνική Οδό (ΠΕΟ) Αθηνών - Κορίνθου-Πατρών, από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου.
β) Στη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι), μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας, από τη Λάρισα (ΧΘ 367+319) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (ΧΘ 410+359) και στην ΠΕΟ Ευαγγελισμού-Λεπτοκαρυάς (διαδρομή μέσω Κοιλάδας Τεμπών).
γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.
δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (ΧΘ 12+300).
ε) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, από το 11ο χλμ (ΧΘ 11+340) μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα (ΧΘ 97+650).
στ) Στην Ιονία Οδό, στο τμήμα από τη (ΧΘ 10+872) έως τον ΑΚ Αμφιλοχίας (ΧΘ 106+197), από τη {ΧΘ 134+435 (Σελάδες)} έως τη {ΧΘ 187+950 (Πέρδικα)} και στην Εθνική Οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων.
ζ) Στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Πελοποννήσου, στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από την Κόρινθο έως την Καλαμάτα και από το Λεύκτρο έως τη Σπάρτη.
Την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017, για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 15.00 έως 21.00 τίθενται σε ισχύ οι απαγορεύσεις:
α) Στη ΝΕΟ και την ΠΕΟ Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας.
β) Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (ΧΘ 410+359) μέχρι τη Λάρισα (ΧΘ 367+319), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας, από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) και στην ΠΕΟ Λεπτοκαρυάς- Ευαγγελισμού (διαδρομή μέσω Κοιλάδας Τεμπών).
γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (ΧΘ 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών- Θεσσαλονίκης.
ε) Στην Εθνική Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης, από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι το 11ο χλμ (ΧΘ 11+340) αυτής.
στ) Στην Ιονία Οδό, στο τμήμα από τη ΧΘ 187+950 (Πέρδικα) έως τη ΧΘ 134+435 (Σελάδες) και τον ΑΚ Αμφιλοχίας (ΧΘ 106+197) έως τη (ΧΘ 10+872) και στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Αντιρρίου.
ζ) Στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Πελοποννήσου, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την Καλαμάτα έως την Κόρινθο και από τη Σπάρτη έως το Λεύκτρο.
Σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με το νόμο 3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας (ΦΔΧ) και ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα, όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ (άρθρο 3 του Κεφαλαίου ΙΙ της κοινής υπουργικής απόφασης 50786/3319/2014 (Β΄ 2418), εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
β) Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα), όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
γ) Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (ΦΔΧ) και ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
δ) Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
ε) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο κλπ) όταν κινούνται για αποκατάσταση έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
στ) Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
ζ) Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.
η) Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.
θ) Τα μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.
ι) Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε ποιες περιπτώσεις η Εφορία μπορεί να αναστείλει πλειστηριασμό κατοικίας

Διευκρινίσεις αναφορικά με τα ακατάσχετα όρια καταθέσεων των φορολογουμένων σε τράπεζες και τις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι φορολογικές αρχές μπορούν να αναστείλουν τις διαδικασίες πλειστηριασμών και άλλων αναγκαστικών μέτρων είσπραξης για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο έδωσε το ΥΠΟΙΚ έπειτα από ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο ισχύον καθεστώς για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς:
Παρέχεται η ευχέρεια στον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. μετά από σχετική αίτηση του οφειλέτη να περιορίσει με αιτιολογημένη απόφασή του το ποσό ή ποσοστό της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων που του επιβλήθηκε.

Ισχύει το ακατάσχετο καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα για έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα για κάθε φυσικό πρόσωπο (κατά συνέπεια και γι' αυτόν που ασκεί ελεύθερο επάγγελμα ή έχει ατομική επιχείρηση) μέχρι το ποσό των 1.250 ευρώ μηνιαίως. 
Για την εφαρμογή της διάταξης αυτής απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης στο πληροφοριακό σύστημα της Φορολογικής Διοίκησης, με την οποία γνωστοποιείται από το φυσικό πρόσωπο ο μοναδικός ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός.

Υποχρέωση έκδοσης προγράμματος πλειστηριασμού εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος δεν υφίσταται, εφόσον συντρέχει σπουδαίος λόγος (π.χ. όταν πρόκειται για ακίνητο του οφειλέτη, το οποίο αποδεδειγμένα αποτελεί την κύρια και μοναδική κατοικία του και η οποία καλύπτει τις στοιχειώδεις ανάγκες στέγασης, η αξία της οποίας δεν απέχει σημαντικά από τα όρια που τίθενται από τις κείμενες διατάξεις για την απαλλαγή Φ.Μ.Α. ως πρώτης κατοικίας) κλπ. Σε κάθε περίπτωση, πριν από την έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού, εκτιμάται από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ., αν πιθανολογείται η κατάταξη του Δημοσίου στον πίνακα διανομής του πλειστηριάσματος του κατασχεθέντος ακινήτου καθώς και το χρονικό σημείο που κρίνεται πρόσφορο για τη διενέργεια του πλειστηριασμού από το Δημόσιο προκειμένου να εισπραχθεί σημαντικό ποσό οφειλής.

Με την υπαγωγή των οφειλών σε ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής και για όσο χρονικό διάστημα τηρούνται οι όροι αυτών, αναστέλλεται κατά περίπτωση η λήψη των αναγκαστικών μέτρων ή η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης (έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού) και λοιπών μέτρων επί κινητών και ακινήτων, εφόσον η εκτέλεση αφορά μόνο ρυθμισμένα χρέη. 
Ωστόσο, δεν προβλέπεται αναστολή των κατασχέσεων που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων ή έχουν εκδοθεί οι σχετικές παραγγελίες κατάσχεσης. Τα ποσά, όμως, που αποδίδονται από αυτές θα πιστώνονται σε δόση ή δόσεις της ρύθμισης, εφόσον καταβάλλονται εμπρόθεσμα και δεν πιστώνονται σε άλλες ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο χτύπημα Τσιρώνη: Να γίνει νόμιμη η φαρμακευτική χρήση και της ηρωίνης!

«Η απαγόρευση των ναρκωτικών δεν προσφέρει τίποτα», λέει

Όπως με τη μορφίνη, έτσι και η ηρωίνη ως ψυχοτρόπα ουσία, πρέπει να είναι νόμιμη, πάντα με αυστηρό έλεγχο της πολιτείας, δήλωσε ο υπουργός, που είχε προκαλέσει με την πρότασή του να καλλιεργείται  νόμιμα η κάνναβη στα μπαλκόνια έναντι παράβολου

Προκαλεί και πάλι με νέα συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, που προτείνει να γίνει νόμιμη η φαρμακευτική χρήση και ενός από τα πιο σκληρά ναρκωτικά, της ηρωίνης.

Ο κύριος Τσιρώνης μιλά στα «Νέα», δηλώνοντας πως «όλες οι ψυχοτρόπες ουσίες, ακόμα και η ηρωίνη, πρέπει να είναι νόμιμες, ανάλογα με την επικινδυνότητά τους και πάντα με αυστηρό έλεγχο της πολιτείας, όπως συμβαίνει με την μορφίνη». Ο κύριος Τσιρώνης, που προ ημερών είχε προτείνει να νομιμοποιηθεί η καλλιέργεια κάνναβης και μάλιστα έναντι παράβολου προς το κράτος, πλέον μιλά γενικά για τα ναρκωτικά, αναφέροντας πως είναι «προσωπική άποψή» του ότι «η απαγόρευση των ναρκωτικών δεν προσφέρει τίποτα στον περιορισμό της χρήσης, ειδικά από τους νέους». Ο ίδιος χαρακτηρίζει μάλιστα «απαράδεκτο» πως «απαγορεύονται» οι ουσίες «γιατί με αυτόν τον τρόπο γίνονται όπλο στα χέρια λαθρεμπόρων».

«Η ηρωίνη λοιπόν, θα έπρεπε κανονικά να δίνεται με φαρμακευτική αγωγή στα νοσοκομεία, ώστε να μην καταφεύγει ο κόσμος στους δρόμους και να σπάσει αυτό το παράνομο κύκλωμα. Αν αυτός ο οποίος την έχει ανάγκη, ως χρήστης, την βρίσκει νομίμως, δεν θα την πουλάει έξω από τα σχολεία. Η τιμή της, άλλωστε, είναι πολύ χαμηλή – πρόκειται για ένα παλιό, αν και επικίνδυνο και τοξικό, φάρμακο, το οποίο προκαλεί εθισμό», αναπτύσσει την σχέση του ο κύριος Τσιρώνης, προσθέτοντας πάντως πως δεν μιλα για νομιμοποίηση τύπου «»μπορώ να τη βρω στο περίπτερο», αλλά για νομιμοποίηση με ιατρική συνταγή, μόνο εντός των νοσοκομείων».

Τέλος, ο κύριος Τσιρώνης, επανέρχεται στην πρότασή του περί ιδιοπαραγωγής ναρκωτικών ουσιών, επισημαίνοντας πως αυτό μπορεί να γίνει «ανάλογα με την ουσία», ενώ η συζήτηση μπορεί να επεκταθεί και «για ειδική σφραγίδα, για κέντρα όπως αυτά στη Σουηδία». «Είναι όμως μια συζήτηση που δεν είναι της στιγμής», καταλήγει ο ίδιος.
πηγη
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

1.000.000 εκατ. Ελληνες δεν πληρώνουν την Εφορία. Το κράτος καταρρέει Η σιωπηλή επανάσταση της μη πληρωμής είναι γεγονός

Δεν είναι κάτι που κρύβεται. Το κράτος καταρρέει καθώς οι φορολογούμενοι σταμάτησαν να πληρώνουν. Η σιωπηλή επανάσταση της μη πληρωμής είναι γεγονός.

To ένα εκατομμύριο φθάνουν οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να πληρώσουν εγκαίρως τις
φορολογικές τους υποχρεώσεις και υφίστανται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως για παράδειγμα κατάσχεση και πώληση με πλειστηριασμό των ακινήτων τους.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων «γκαζώνει» σταδιακά στο μέτωπο των πλειστηριασμών ακινήτων. Μετά από μήνες «απραξίας» ανάρτησε στο διαδικτυακό της τόπο προγράμματα πλειστηριασμών για την πώληση δέκα ακινήτων.

Οι πλειστηριασμοί θα γίνονται πλέον με τιμή πρώτης εκκίνησης την εμπορική αξία των ακινήτων προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες να βρεθούν ενδιαφερόμενοι αγοραστές και να εξασφαλίσει το δημόσιο πρόσθετα έσοδα για τα κρατικά ταμεία.

Πάντως, σύμφωνα τουλάχιστον με την ΑΑΔΕ, οι φορολογούμενοι στους οποίους έχουν επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για οφειλές προς το δημόσιο δεν είναι καταδικασμένοι να χάσουν τα ακίνητά τους ακόμη και αν η εφορία έχει φθάσει στο σημείο να εκδώσει πρόγραμμα πλειστηριασμού.

Η υποχρέωση έκδοσης προγράμματος πλειστηριασμού εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος δεν υφίσταται, εφόσον συντρέχει σπουδαίος λόγος (π.χ. όταν πρόκειται για ακίνητο του οφειλέτη, το οποίο αποδεδειγμένα αποτελεί την κύρια και μοναδική κατοικία του και η οποία καλύπτει τις στοιχειώδεις ανάγκες στέγασης, η αξία της οποίας δεν απέχει σημαντικά από τα όρια που τίθενται από τις κείμενες διατάξεις για την απαλλαγή Φ.Μ.Α. ως πρώτης κατοικίας) κ.λπ., ο οποίος θα πρέπει να αναφέρεται σε αιτιολογημένη έκθεση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ.

Σε κάθε περίπτωση, πριν την έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού, εκτιμάται από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ., αν πιθανολογείται η κατάταξη του Δημοσίου στον πίνακα διανομής του πλειστηριάσματος του κατασχεθέντος ακινήτου καθώς και το χρονικό σημείο που κρίνεται πρόσφορο για τη διενέργεια του πλειστηριασμού από το Δημόσιο, προκειμένου να εισπραχθεί σημαντικό ποσό οφειλής, αφού η μη τήρηση των προθεσμιών έκδοσης προγράμματος πλειστηριασμού δεν επιφέρει την ακυρότητα αυτού.

Επιπρόσθετα, με την υπαγωγή των οφειλών σε ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής και για όσο χρονικό διάστημα τηρούνται οι όροι αυτών, αναστέλλεται κατά περίπτωση η λήψη των αναγκαστικών μέτρων ή η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης (έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού) και λοιπών μέτρων επί κινητών και ακινήτων, εφόσον η εκτέλεση αφορά μόνο ρυθμισμένα χρέη.

Ωστόσο, δεν προβλέπεται αναστολή των κατασχέσεων που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων ή έχουν εκδοθεί οι σχετικές παραγγελίες κατάσχεσης, τα ποσά όμως που αποδίδονται από αυτές θα πιστώνονται σε δόση ή δόσεις της ρύθμισης, εφόσον καταβάλλονται εντός της προθεσμίας αυτών και δεν πιστώνονται σε άλλες ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές.

Επίσης, με την υπαγωγή των οφειλών σε ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής αναστέλλεται κατά περίπτωση η ποινική διαδικασία ή αναβάλλεται η εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε ή, εφόσον άρχισε η εκτέλεσή της, διακόπτεται.
Πηγή : kourdistoportocali.com

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το χρήμα πάει Θεσσαλονίκη

«Φουντώνει» ο επενδυτικός πυρετός στη Θεσσαλονίκη, καθώς αυτή την εποχή βρίσκονται σε εξέλιξη επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες αναμένεται να αλλάξουν ριζικά το οικονομικό και επιχειρηματικό προφίλ της πόλης μέσα στην επόμενη πενταετία. Τα έργα αυτά έχουν ως κύριο άξονα τον ΟΛΘ και το σιδηροδρομικό δίκτυο της βόρειας Ελλάδας, ενώ προέκυψε εσχάτως και ζήτημα δημιουργίας ενός ενεργειακού κέντρου με τέρμιναλ υγροποιημένου αερίου, δηλαδή ενός LNG Hub.
 
Η αναζωπύρωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι στην κοινοπραξία που πλειοδότησε για το λιμάνι συμμετέχουν γερμανικοί, γαλλικοί και κινέζικοι όμιλοι, μαζί με τον ομογενή εκ Ρωσίας επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ενώ μέτοχοι της εν λόγω κοινοπραξίας έχουν διεθνή συνεργασία με την COSCO, η οποία έχει επενδύσει στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς.
 
Στόχος του νέου κοινοπρακτικού σχήματος είναι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να αποτελέσει εμπορικό κόμβο των Βαλκανίων δημιουργώντας συνέργειες με λιμάνια της Βουλγαρίας, των Σκοπίων και της Ρουμανίας, αλλά και αξιοποιώντας τις συνδυασμένες μεταφορές σε όλη τη μεταφορική αλυσίδα.
 
180 εκατ. σε τέσσερα χρόνια

Οι επενδύσεις στο λιμάνι αναμένεται να φτάσουν τα 180 εκατομμύρια ευρώ σε τέσσερα χρόνια με την ανακατασκευή της προβλήτας στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, την αντικατάσταση των γερανογεφυρών, αλλά και την αύξηση του φορτίου των εμπορευματοκιβωτίων, που αυτή τη στιγμή είναι στα 350.000 teu. 
 
Σκοπός του νέου σχήματος είναι έως τα τέλη του έτους να έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τη σύσταση του νέου Δ.Σ. του ΟΛΘ και να αρχίσουν να «δουλεύουν με ταχείς ρυθμούς οι μηχανές» για την υλοποίηση του τετραετούς σε πρώτη φάση επενδυτικού πλάνου, που περιλαμβάνει κυρίως την επέκταση της προβλήτας στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων που θα επεκταθεί στα 440 μέτρα μήκος και θα εκβαθυνθεί στα 16,5 μέτρα από 13 που είναι σήμερα, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί πλοία χωρητικότητας έως 12.000 με 13.000 teu.
Αυτή τη στιγμή το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μπορεί να εξυπηρετεί πλοία έως 4.500 teu.
 
Τα προβλήματα του λιμανιού 

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα προς επίλυση για τον ΟΛΘ είναι ότι σήμερα τα πολύ μεγάλα πλοία δεν μπορούν να δέσουν στο λιμάνι, καθώς έχουν βύθισμα 13 μέτρα, ενώ το λιμάνι δέχεται πλοία με βύθισμα έως 11 μέτρα. Πολλοί παράγοντες της αγοράς εκφράζουν την πεποίθηση ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα γίνει δεύτερης κατηγορίας αν τα κρηπιδώματα δεν αποκτήσουν μεγαλύτερο βάθος και δεν γίνουν επενδύσεις.
 
Ο λόγος είναι ότι τα πλοία αναγκάζονται πρώτα να πηγαίνουν στον Πειραιά για να ξεφορτώσουν και ύστερα να επιστρέφουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Αυτό όμως έχει κόστος στη μεταφορά των αγαθών, όπως τονίζουν οι ειδικοί, που συμπληρώνουν ότι τα κρηπιδώματα πρέπει να έχουν βάθος 16 μέτρα για να δέχονται μεγάλα πλοία. Σύμφωνα με μελέτες το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει ανάγκη επενδύσεων ύψους 833 εκατ. ευρώ έως το 2050, εκ των οποίων τα 309 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία.
 
Έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) θα αγγίξει τα όριά του το 2019 - 2020, ενώ εκείνος των συμβατικών φορτίων το 2018 και, αν δεν γίνουν έργα τα επόμενα χρόνια, το λιμάνι θα χάσει όλα τα πλεονεκτήματά του.
 
Νέο εμπορικό κέντρο

Στην τόνωση της αγοράς της Θεσσαλονίκης αναμένεται να συμβάλει και η κατασκευή μεγάλου εμπορικού κέντρου από τη ΓΑΙΑΟΣΕ στην έκταση των 100 στρ. του νέου σιδηροδρομικού σταθμού. Το έργο περιλαμβάνεται στο πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης που έχει εκπονήσει η εταιρεία για την περίοδο 2014 - 2019. Σύμφωνα με τη μελέτη το κτίριο θα ανεγερθεί στην ανατολική πλευρά του σταθμού, προς την οδό Μιχαήλ Καλού. 
 
Θα έχει μεγάλους χώρους στάθμευσης και πρασίνου, ενώ στο πλάνο της εταιρείας είναι η ανέγερση ακόμη ενός κτηρίου, που θα ανυψωθεί ακριβώς πάνω από τις σιδηροδρομικές γραμμές και θ’ αποτελεί συνέχεια του υφιστάμενου κεντρικού σταθμού. Όσον αφορά τον εμπορικό (παλαιό) σταθμό, στη δυτική είσοδο της πόλης, σε έκταση 12,82 στρ., είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη λειτουργία δύο κτηρίων πολιτισμού, μουσείου και συνεδριακού κέντρου, με θέμα το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Τραμπ δεν επέτρεψε τη δημοσιοποίηση όλων των αρχείων από τη δολοφονία Κένεντι

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε την Πέμπτη τη δημοσιοποίηση χιλιάδων φακέλων για τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι, αποφάσισε όμως να αναβάλει για 180 ημέρες την αποκάλυψη ορισμένων «ευαίσθητων» εγγράφων, δήλωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησής του.

Δημοσιοποιήθηκαν περίπου 3.100 ακόμη απόρρητοι φάκελοι, που περιέχουν δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα σχετικά με τη δολοφονία.

Σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ, ο ρεπουμπλικάνος αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να ικανοποιήσει τα πιεστικά αιτήματα της CIA, του FBI και άλλων υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας των ΗΠΑ και να αναβάλει προς το παρόν τη δημοσιοποίηση ορισμένων εγγράφων που συνδέονται με τον θάνατο του Κένεντι την 22α Νοεμβρίου 1963. Η δολοφονία του αποτελεί ακόμη, 54 χρόνια αργότερα, αντικείμενο θεωριών συνωμοσίας.

Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών αξίωναν να μην αποκαλυφθούν φάκελοι που συνδέονται με ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε το αίτημα και έδωσε στις υπηρεσίες αυτές έξι μήνες προθεσμία για να του εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει τα έγγραφα αυτά να δοθούν στη δημοσιότητα, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην κυβέρνησή του, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

«Συνεχίζουν να υπάρχουν ευαίσθητες πληροφορίες στους φακέλους» αυτούς, εξήγησε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι αφορούν πληροφοριοδότες και τους ιδιαίτερους ρόλους τους στο πλαίσιο των ερευνών.

«Ο πρόεδρος θέλει να υπάρξει πλήρης διαφάνεια» στο ζήτημα, «θέλει να δημοσιοποιηθούν αυτές οι πληροφορίες το ταχύτερο δυνατόν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μια επιτροπή έρευνας που συστάθηκε μερικές ημέρες μετά τη δολοφονία του χαρισματικού 46χρονου αμερικανού προέδρου είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δράστης ήταν ο πρώην πεζοναύτης Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ και ότι ενήργησε μόνος του.

Αλλά αυτή η επίσημη εκδοχή δεν άρκεσε ποτέ σε εκείνους που διατύπωσαν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας εναντίον του 35ου αμερικανού προέδρου που οδήγησε στον φόνο του στο Ντάλας του Τέξας.

Χιλιάδες βιβλία και ταινίες εξερευνούν αυτές τις θεωρίες συνομωσίας, που ενοχοποιούν από αντιπάλους των ΗΠΑ στον Ψυχρό Πόλεμο (Σοβιετική Ένωση, Κούβα), ως τη μαφία, πράκτορες κρατικών αμερικανικών υπηρεσιών, ή ακόμη και τον αντιπρόεδρο του Κένεντι, τον Λίντον Τζόνσον.

Οι περισσότεροι ειδικοί πάντως δεν περιμένουν να γίνει καμιά μεγάλη αποκάλυψη από τους φακέλους που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, ούτε πολύ περισσότερο να πάψουν οι υποστηρικτές των θεωριών συνωμοσίας να πιστεύουν πως η επίσημη εκδοχή δεν στέκει.

Το αμερικανικό Κογκρέσο είχε δώσει εντολή το 1992 όλα τα έγγραφα που συνδέονται με την έρευνα για τη δολοφονία του Κένεντι να δοθούν στη δημοσιότητα και όρισε ως καταληκτική προθεσμία την 26η Οκτωβρίου 2017. Ο Τραμπ είχε δηλώσει το Σάββατο ότι θα επέτρεπε να δημοσιοποιηθούν όλα τα έγγραφα.

Η δολοφονία του Κένεντι ήταν η πρώτη μιας σειράς φόνων με πολιτικά κίνητρα, συμπεριλαμβανομένων αυτού του αδελφού του, του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, αλλά και του ηγέτη του κινήματος για τα αστικά και πολιτικά δικαιώματα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ του νεότερου, που είχαν προκαλέσει σοκ στις ΗΠΑ. Ο Κένεντι παραμένει ακόμη σήμερα ένας από τους προέδρους των ΗΠΑ που προσελκύουν θαυμασμό.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παράταση λίγων ημερών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Παράταση έως τις 5 Νοέμβριου στην έκδοση προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών στα γκισέ ανακοινώσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης.

Για όσους υποβάλουν ανοιχτό φάκελο για την έκδοση προσωποποιημένης κάρτας η παράταση θα ισχύσει έως τις 10 Νοεμβρίου.

Ο κ. Μαυραγάνης διευκρίνισε στον ΑΝΤ1 ότι οι προθεσμίες δεν αφορούν τα άτομα ΑμεΑ και τους φοιτητές οι οποίοι θα εξακολουθούν προς το παρόν να μπαίνουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από ειδική θύρα.

Οι μηνιαίες κάρτες Οκτωβρίου ισχύουν κανονικά, ενώ τα χάρτινα μεμονωμένα εισιτήρια θα ισχύουν έως τις 31 Οκτώβριου.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός, όσοι έχουν απόθεμα τέτοιων εισιτήριων θα εισηγηθεί στον ΟΑΣΑ να μπορούν να τα ανταλλάξουν με ηλεκτρονικά.πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νεκρή η γυναίκα που έπεσε στις γραμμές του Ηλεκτρικού στα Κάτω Πατήσια

Σοβαρό ατύχημα συνέβη το πρωί της Παρασκευής στον σταθμό του Ηλεκτρικού στα Κάτω Πατήσια καθώς γυναίκα έπεσε στις γραμμές. Ο σταθμός του Ηλεκτρικού έχει κλείσει και πυροσβέστες επιχειρούν να απεγκωβίσουν το άψυχο σώμα της γυναίκας καθώς βρίσκεται κάτω από το συρμό. Η γυναίκα έπεσε στις ράγες μόλις το τρένο έμπαινε στο σταθμό.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν επρόκειτο για ατύχημα ή για αυτοκτονία.
Πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέλος εποχής το οκτάωρο 9 – 5

Την αρχή του τέλους για το παραδοσιακό ωράριο εργασίας 9 π.μ. - 5 μ.μ. και την υιοθέτηση μιας νέας εποχής, όπου κυριαρχούν η ευελιξία και η ισορροπία, προδιαγράφουν τα ευρήματα παγκόσμιας έρευνας που πραγματοποίησε η Manpower Group σε 9.500 άτομα από 12 χώρες και την οποία δημοσιεύει η Καθημερινή.

Η στροφή προς την «εργασία νέας γενιάς», τη μερική απασχόληση, την εκ περιτροπής εργασία, αλλά και τις συμβάσεις παροχής ανεξάρτητης υπηρεσίας (μπλοκάκια), οφείλεται μεν σε μια ποικιλομορφία αναγκών και κινήτρων, σηματοδοτεί όμως την προσπάθεια των εργαζομένων να επιβιώσουν σε ένα συνεχώς λιγότερο βέβαιο εργασιακό μέλλον. Οι εργαζόμενοι ανά τον κόσμο προσαρμόζουν τις ανάγκες τους στις ραγδαίες αλλαγές των καιρών μας.

Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι το 80% των εργαζομένων είναι δεκτικό στην «εργασία νέας γενιάς». Μάλιστα, σε παγκόσμιο επίπεδο η «εργασία νέας γενιάς» αποτελεί επιλογή για το 81% των εργαζομένων (μόλις το 19% την επιλέγει ως έσχατη λύση), οι οποίοι εκτιμούν ως σημαντικότερους παράγοντες για την επιλογή τους αυτή την αύξηση του εισοδήματος (38%), την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων (33%) και τον μεγαλύτερο έλεγχο του προγράμματός τους (32%).

Μια βαθύτερη ματιά στα αποτελέσματα της έρευνας φανερώνει την ποικιλομορφία αναγκών και κινήτρων. Έτσι, οι άνδρες είναι εξίσου πιθανό όπως οι γυναίκες να επιθυμούν ευελιξία προκειμένου να αφιερώσουν χρόνο στην οικογένεια (και τα δύο φύλα 29%) και να αναζητήσουν ένα λιγότερο στρεσογόνο περιβάλλον (21% έναντι 22%). Οι Millennials μικρότερης ηλικίας (18-24 ετών) θεωρούν την αμοιβή, την απόκτηση γνώσεων και την επαγγελματική εξέλιξη ως σημαντικό κίνητρο επιλογής της «εργασίας νέας γενιάς». Οι Boomers (ηλικίας 50-65 ετών) επιλέγουν εργασία που αφορά την επίτευξη συγκεκριμένου σκοπού που προσφέρει νόημα στην απασχόληση και ισορροπία στη ζωή τους.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!