EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017

«Δημοσιογραφικές πόρνες»: Οι μεταπράτες της εξουσίας του χρήματος

Η δημοσιογραφική πρακτική έχει τα χαρακτηριστικά της πορνείας («δημοσιογραφικές πόρνες»), για τον παρακάτω απλούστατο λόγο: Είναι μια πρακτική άκρως εξουσιαστική, αλλά μεταπρατική, δηλαδή ΠΛΗΡΩΣ υποταγμένη στην εξουσία των μαφιόζων του χρήματος, η οποία «μεταπουλάει» την εξουσία των οικονομικών «νταβάδων» και την εξουσία του συστήματός τους… Η δημοσιογραφική πορνεία εμπεριέχεται μέσα στο ίδιο το σύστημα της μονοπωλιακής λειτουργίας της αγοράς, όπου κυριαρχεί η ΕΞΟΥΣΙΑ του χρήματος και των πολυεθνικών…


Οι δημοσιογράφοι, ως μεταπράτες και «διαχειριστές» της ΕΞΟΥΣΙΑΣ του χρήματος, λειτουργούν κι αυτοί μονοπωλιακά: Μονοπωλούν το προνόμιο στη δημόσια θέα και στην έκφραση σε ευρεία κλίμακα, μονοπωλούν την ΕΞΟΥΣΙΑ της «διαχείρισης» και χειραγώγησης των πολιτών… 

Ασκούν δηλαδή και οι δημοσιογράφοι ΕΞΟΥΣΙΑ. Βεβαίως ως μεταπράτες («πόρνες») της κυρίαρχης οικονομικής εξουσίας, δηλαδή ως«οργανικοί διανοούμενοι» του κεφαλαίου για την παραγωγή και αναπαραγωγή των ιδεών, της ηθικής, της αισθητικής και της πρακτικής της εξουσίας της αγοράς. 

Διευκρίνιση:
 Το γεγονός ότι κάποιες «δημοσιογραφικές πόρνες», όπως αυτές του Αλαφούζου και άλλων, είναι ΞΕΦΩΝΗΜΕΝΕΣ δεν αναιρεί τη ΣΥΝΟΛΙΚΗ δημοσιογραφική πορνεία. Απλώς οι «ξεφωνημένες» καταγράφουν πιο εύγλωττα τη ΓΕΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ στο χώρο της δημοσιογραφίας, και χρησιμοποιούνται για το «ξέπλυμα» των άλλων… 

Σήμερα η δημοσιογραφική πορνεία είναι πλήρως ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ στους νόμους και στις επιταγές της Παγκοσμιοποίησης και της πλανητικής ΕΞΟΥΣΙΑΣ (Νέα Τάξη), γι αυτό και είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ, ΜΟΧΘΗΡΗ και ΜΑΚΑΒΡΙΑ…  

Αυτό που δεν αποσαφηνίζει ο Στάθης είναι ότι αυτή η εξέλιξη στο δημοσιογραφικό χώρο δεν είναι «συμπτωματική», ούτε λόγω των «κακών» χειρισμών της πολιτικής εξουσίας, δεν αποτελεί δηλαδή παρέκκλιση και «ανωμαλία»… 

Είναι μια εξέλιξη συνυφασμένη με τη ΛΟΓΙΚΗ και τις «ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΕΣ» της Παγκοσμιοποίησης: ΛΟΓΙΚΗ και «αναγκαιότητες» που έχουν οδηγήσει και στην ΥΠΟΤΑΓΗ και ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ της «παραδοσιακής αριστεράς», στη μετατροπή της στον πλέον ΧΡΗΣΙΜΟ «οργανικό διανοούμενο» του 4ου Ράιχ… 

Η ίδια η φύση και η λειτουργία της δημοσιογραφικής ΕΞΟΥΣΙΑΣ οδηγεί στη σημερινή ΤΡΑΓΩΔΙΑ της ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ πορνείας αυτής της εξουσίας. 

Και φυσικά καμία «διόρθωση»
 ή καλυτέρευση (αλλά μόνο χειροτέρευση) μπορεί να υπάρξει μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια της αυθάδους δημοσιογραφικής πορνείας. 

Ο Αγώνας για μια καλύτερη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
συνδέεται άρρηκτα με τον ΑΓΩΝΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτού του δημοσιογραφικού συστήματος, για μια Άλλη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ που θα καθορίζεται από τον κοινωνικό έλεγχο, τα λαϊκά ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ και την ΕΞΟΥΣΙΑ αυτών των συμφερόντων… 

Στη συνέχεια θα αναδημοσιεύσουμε ένα παλιό μας κείμενο που ανιχνεύει τα βαθύτερα αίτια της δημοσιογραφικής πορνείας…

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσοχή! Fake αξιολόγηση ενόψει

Του Βασίλη Γεώργα

Τέτοια αξιολόγηση – «φυσέκι» δεν έχει ξαναγίνει. Μια εβδομάδα ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε, είναι κάτι μοναδικό με την τρόικα. Δεν θυμόμαστε άλλη φορά στα επτά χρόνια μνημονίων οι πιστωτές να  χτυπούν τόσο φιλικά την πλάτη σε ελληνική κυβέρνηση και να σφυρίζουν αδιάφορα που 8 στα 10 προαπαιτούμενα δεν έχουν εκπληρωθεί και ο προϋπολογισμός έχει υστέρηση εσόδων σχεδόν 1 δισ. ευρώ από άμεσους φόρους…

Στο παρελθόν τέτοιες αστοχίες τιμωρούνταν παραδειγματικά από τις «ομάδες κρούσης» του Schaeuble και του Thomsen. Ήταν τέτοια η πίεση που μέσα σε λίγες ώρες άδειαζαν σειρές εδράνων στη Βουλή από διαμαρτυρόμενους βουλευτές οι οποίοι αναζητούσαν στέγη στον λαϊκισμό και στα αυτοσχέδια ειδικά δικαστήρια των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Αυτή τη φορά κάτι άλλο σοβαρότερο συμβαίνει. Η εικόνα είναι πως υπάρχει πλέον μια «ομερτά» των δανειστών προς τον Αλέξη. Μια υπόγεια συμφωνία μεταξύ του ΔΝΤ, της ευρωζώνης και της κυβέρνησης Τσίπρα, να κατέβει ο πήχης τόσο χαμηλά ώστε να περάσουν όλοι από πάνω χωρίς να εκτεθεί κανείς.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι οδεύουμε σε μια «ψεύτικη» αξιολόγηση, που ακόμη κι αν καθυστερήσει μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου 2018, θα έχει επιτύχει τον σκοπό της. Να παραδώσει την Ελλάδα τυπικά «καθαρή» στις αγορές βγάζοντας το βάρος από τις πλάτες των ευρωπαίων και του ΔΝΤ, αλλά χωρίς να έχουν αντιμετωπιστεί τα δομικά προβλήματα της οικονομίας μας. Το γεγονός ότι το κόστος δανεισμού παραμένει απαγορευτικό (στο 5,5%,) είναι μια σαφέστατη ένδειξη πως οι αγορές δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη ούτε στα ψεύτικα πρωτογενή πλεονάσματα που παρουσιάζει η κυβέρνηση για να μοιράζει «κοινωνικό μέρισμα», ούτε σε όσα έχουν συμφωνήσει το ΔΝΤ και η τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση.

Παρότι ο Wolfgang Schaeuble επιβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απόφαση για αναδιάρθρωση του χρέους, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα συνολικό deal που εξυπηρετεί όλες τις πλευρές. Μια συμφωνία που δίνει το χρόνο στον Τσίπρα να χτίσει το αφήγημα του για να πάει σε εκλογές το αργότερο ως Φθινόπωρο του 2018, και στη ευρωζώνη να κρύψει το ελληνικό πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Το ερώτημα είναι γιατί και μέχρι πότε θα συμβαίνει αυτό. Ταυτίζεται πλέον τόσο πολύ ο Τσίπρας με την τρόικα ώστε οι δανειστές να κάνουν τα στραβά μάτια; Υπάρχει πλέον τέτοια βεβαιότητα πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι σε τέτοιο βαθμό «αφοσιωμένη» ώστε κανείς να μην ανησυχεί ότι θα δημιουργήσει προβλήματα μέχρι να τελειώσει το μνημόνιο; Η κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον για το τι θα κάνει η Ελλάδα από εδώ και πέρα από τη στιγμή που ο στόχος είναι να μπει η Ελλάδα σε καραντίνα για να μην «ακούγεται»;

Αν πρέπει να αναζητήσουμε απαντήσεις, θα τις βρούμε στο γεγονός ότι με τα δημοσιονομικά μέτρα που ψήφισε το 2016 η κυβέρνηση Τσίπρα ως 4ο μνημόνιο, έδεσε τη χώρα χειροπόδαρα για μια πενταετία. Η τρόικα έχασε το νόημα της ύπαρξής της από τη στιγμή που η κυβέρνηση συμφώνησε σε πρωτογενή πλεονάσματα 7 δισ. ευρώ το χρόνο , και ψηφίστηκαν προκαταβολικά οι μειώσεις των συντάξεων, οι περικοπές στο κοινωνικό κράτος και οι αυξήσεις των φόρων ως το 2022. Τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουν κλειδώσει με όλους τους πιθανούς τρόπους.

Οι αξιολογήσεις που απομένουν ως τη λήξη του τρίτου μνημονίου έχουν έναν και μόνο λόγο: όχι να προωθήσουν απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ή να επιδράσουν ως καταλύτες για να αλλάξει πορεία η χώρα, αλλά να λειτουργήσουν ως τροφοδότες λογαριασμοί της «εξόδου» από το πρόγραμμα. Αυτό απαιτεί την εκταμίευση τουλάχιστον 10 – 15 δισ. ευρώ για τη δημιουργία «αποθεματικού ασφαλείας» ενόψει των λήξεων του χρέους το 2019, πλέον της συμφωνίας για κάποια προληπτική πιστωτική γραμμή που θα είναι η εγγύηση απέναντι στους ιδιώτες επενδυτές να μας δανείσουν.

Από τούδε και στο εξής η τρόικα μπορεί σε κάποια μορφή της να συνεχίσει να παίζει το ρόλο του επόπτη, αλλά ούτε η ευρωζώνη, ούτε το ΔΝΤ έχουν σοβαρούς λόγους να κάνουν τους κακούς της ιστορίας, από τη στιγμή που τα συμφέροντά τους έχουν διασφαλιστεί.

Οι πιστωτές μας ενδιαφέρονται μόνο για τα λεφτά τους και όχι για το πώς θα τα μεταφέρει η δική μας κυβέρνηση στους δικούς τους εθνικούς λογαριασμούς. Για τα επόμενα χρόνια επελέγη συνειδητά η υπερφορολόγηση σε βάρος της ανάπτυξης με τον ορατό κίνδυνο η χώρα να γονατίσει.

Η ανάκαμψη της οικονομίας, οι μεταρρυθμίσεις και η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου για να δημιουργηθούν αυτοί οι πόροι, είναι πλέον αντικείμενο της επόμενης κυβέρνησης.

Η σημερινή έχει αποτύχει και το μόνο στο οποίο ελπίζει είναι ότι το deal με τους δανειστές θα της εξασφαλίσει το χρόνο που χρειάζεται για να μην καταρρεύσει.
πηγη
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πυροβόλησαν λεωφορείο του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη (εικόνες)Στόχος άγνωστων μέχρι στιγμής δραστών έγινε εχθές το απόγευμα λεωφορείο του ΟΑΣΘ το οποίο δέχτηκε πυροβολισμούς με αεροβόλο όπλο.


Όπως αναφέρει στο facebook η σελίδα Think Simple «ένα απίστευτο γεγονός έγινε στις 27/10/17 και ώρα 17:00 στην Ιατρού Γωγούση στον Δήμο Παύλου Μελά…»

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καταλονία: Κάλεσμα Πουτζντεμόν σε «δημοκρατική αντίσταση»

Ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν κάλεσε σε "δημοκρατική αντίσταση" στην ανάληψη από τη Μαδρίτη του ελέγχου της περιφέρειας μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας της.
"Είναι πολύ σαφές πως ο καλύτερος τρόπος να υπερασπιστούμε τα κέρδη που έχουμε αποκομίσει μέχρι τώρα είναι η δημοκρατική αντίσταση στο άρθρο 155", ανέφερε ο Πουτζντεμόν σε σύντομη δήλωσή του.
Ο Πουτζντεμόν δεσμεύθηκε επίσης ότι θα συνεχίσει να "εργάζεται για την οικοδόμηση μιας ελεύθερης χώρας".
«Προετοιμάσου για τις προσεχείς εκλογές»
Η ισπανική κυβέρνηση γνωστοποίησε σήμερα ότι θα χαιρέτιζε τη συμμετοχή του αποπεμφθέντος προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν στις περιφερειακές εκλογές που προκηρύχθηκαν για την 21η Δεκεμβρίου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ινίγο Μέντεθ ντε Βίγο είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters TV ότι εάν ο Πουτζντεμόν θέλει να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα «κάτι που είναι δικαίωμά του, νομίζω ότι θα πρέπει να προετοιμάζεται για τις προσεχείς εκλογές».
Νωρίτερα σήμερα, ο Κάρλες Πουτζντεμόν απηύθυνε κάλεσμα σε δημοκρατική αντίσταση εναντίον της ανάληψης του ελέγχου της περιφέρειας από τη Μαδρίτη μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της.
«Είμαι αρκετά σίγουρος ότι εάν ο Πουτζντεμόν συμμετάσχει σε αυτές τις εκλογές, θα μπορεί να ασκήσει αυτή τη δημοκρατική αντίσταση», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο κυβερνητικός αξιωματούχος υπογράμμισε επίσης την πεποίθησή του ότι η καταλανική αστυνομία θα υπακούσει στις επιταγές του νόμου μετά την απομάκρυνση των ηγετικών στελεχών της.
Ο ίδιος τόνισε ότι εάν ο πρόεδρος της Καταλονίας αρνηθεί να εγκαταλείψει το γραφείο του, η κυβέρνηση θα αντιδράσει με «εξυπνάδα και βάση της κοινής λογικής».
Ερωτηθείς τι θα συμβεί εφόσον ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Κάρλες Πουτζντεμόν, ο Μέντεθ ντε Βίγο απάντησε ότι στην Ισπανία οι δικαστικές και πολιτικές εξουσίες λειτουργούν αυτόνομα και ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω.ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!