EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

Παράταση για το ηλεκτρονικό εισιτήριο μετά το αλαλούμ-Τι θα ισχύσει

Μετά το απίστευτο αλαλούμ που έχει στηθεί εδώ και μέρες με τις πολύωρες ουρές αναμονής στα εκδοτήρια εισιτηρίων στους σταθμούς, ο ΟΑΣΑ ζήτησε παράταση λίγων ημερών από το υπουργείο Μεταφορών για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των ηλεκτρονικών καρτών. Η κατάσταση έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της ανθρώπινης αντοχής ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα νεύρα είναι τεντωμένα, καθώς οι χρονικές περίοδοι πιέζουν.

Οι κάτοχοι των μηνιαίων καρτών θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν έως τις 10 Νοεμβρίου, ενώ οι κάτοχοι των παλιών εισιτηρίων έως τις 6 Νοεμβρίου, όταν και θα είναι διαθέσιμο το ηλεκτρονικό εισιτήριο των 1,40 ευρώ. Από το δελτίο τύπου του Οργανισμού Συγκοινωνιών πάντως δεν διευκρινίζεται πότε ακριβώς θα κλείσουν οι μπάρες στους σταθμούς, οπότε και δεν θα μπορεί πλέον κανείς να μετακινηθεί εάν δεν έχει εισιτήριο ή κάρτα ηλεκτρονικής μορφής.

Αναλυτικά, ο ΟΑΣΑ αναφέρει πως «εξετάζοντας την πορεία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών και λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που δημιουργούνται για το επιβατικό κοινό και προκειμένου αυτές να εξομαλυνθούν εισηγήθηκε προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενιαία παράταση ισχύος των καρτών Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2017. Μετά την ημερομηνία αυτή οι επιβάτες πρέπει να κινούνται με ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονικές κάρτες.

Ο ΟΑΣΑ από την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα επιτρέψει την έκδοση μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων του 1,40 στα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων αντικαθιστώντας πλήρως τα παλαιά χάρτινα εισιτήρια. Οι επιβάτες που έχουν στην κατοχή τους παλαιά χάρτινα εισιτήρια, μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία.
Εντός του Νοεμβρίου 2017 θα αρχίσει το κλείσιμο των πυλών στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ».

Υπολογίζεται πως περισσότερες από 100.000 προσωποποιημένες κάρτες (κατά άλλους ακόμη και 200.000) θα χρειαστεί να εκδοθούν επιπλέον τις επόμενες μέρες. Σήμερα, με τα περίπου 40 τερματικά που έχουν τοποθετηθεί στα εκδοτήρια (από τα 15 των πρώτων ημερών), μπορούν να εκδοθούν σύμφωνα με τους εργαζόμενους έως 10.000 κάρτες την ημέρα. Στον ΟΑΣΑ υπολογίζουν ότι έχουν τυπωθεί περίπου 140.000. Για να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό που εκτιμάται ότι θα είναι μεγαλύτερο από τις περίπου 250.000 που χρησιμοποιούσαν μέχρι σήμερα την κάρτα απεριορίστων διαδρομών.

Σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται χιλιάδες πολίτες, δικαιούχοι των ελευθέρας (ένστολοι, ΑΜΕΑ, άνεργοι) που θα αποτελέσουν το δεύτερο κύμα έκδοσης προσωποποιημένων καρτών για να μπορούν να μετακινούνται με τα ΜΜΜ.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο εδώλιο ο δήμαρχος Χαλανδρίου - Είχε αρνηθεί να παραδώσει στοιχεία για τις συμβάσεις εργαζομένων του Δήμου

Σε δίκη παραπέμπεται ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, επειδή το 2014 αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για τον επανέλεγχο των συμβάσεων των υπαλλήλων του Δήμου στο τότε υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η δίκη πραγματοποιείται την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στο Γ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ενώ μαζί με τον κ. Ρούσσο δικάζεται και η διευθύντρια Προσωπικού του Δήμου Στέλλα Μπακόλα.

Σημειώνεται ότι η άρνηση του δημάρχου Χαλανδρίου είχε προκύψει ως αποτέλεσμα ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο -επίσης ομόφωνα- δήλωσε τη συμπαράστασή του, με ψήφισμα αλληλεγγύης προς τον δήμαρχο.

Στάση εργασίας

Ανάλογη συμπαράσταση στους δύο διωκόμενους εκφράζει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία στηρίζει τη στάση εργασίας που αποφάσισε να πραγματοποιήσει το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου την ίδια ημέρα, από τις 08.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι και ταυτόχρονα καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Εξεταστική Επιτροπή ζήτησε το άνοιγμα των λογαριασμών στο «Ερρίκος Ντυνάν»

Τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία, πλην των τεσσάρων βουλευτών της ΝΔ, αποφάσισαν την Τρίτη να ανοίξουν οι λογαριασμοί προσώπων που σχετίζονται με το «Ερρίκος Ντυνάν».

Σύμφωνα με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάππα, αφορά στο άνοιγμα των λογαριασμών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που υπέγραψαν το μνημόνιο για την παραχώρηση του «Ερρίκος Ντυνάν», των προέδρων της επίμαχης περιόδου, εκπροσώπων της κυβέρνησης στο ΔΣ, υπουργών, πολιτικών προσώπων και όποιων άλλων προκύψουν κατά τη διάρκεια των ελέγχων.

Στην εισήγησή του ο κ. Λάππας υποστήριξε ότι «οι εξεταστικές επιτροπές έχουν όλες τις αρμοδιότητες των εισαγγελικών αρχών», υπογραμμίζοντας πως «η εξεταστική επιτροπή έχει τη δικαιοδοσία να ζητήσει το άνοιγμα των λογαριασμών φυσικών και πολιτικών προσώπων και όποιων άλλων εμπλέκονται».

Η θέση της ΝΔ


Στην εισήγηση της πλειοψηφίας αντιτάχθηκε η ΝΔ, διά του εισηγητής της Γιώργου Γεωργαντά, ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί η εξεταστική επιτροπή να ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών καθώς «στο κράτος δικαίου υπάρχουν κανόνες συγκεκριμένοι που όλοι οφείλουμε να τηρούμε με βάση τα καθήκοντά μας».

Ο κ. Γεωργαντάς πρότεινε να ζητηθεί η γνώμη του επιστημονικού συμβούλιου της Βουλής με το ερώτημα «εάν μπορεί ή όχι η εξεταστική επιτροπή να ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών προσώπων».

Συνεχίζοντας την εισήγηση του, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι «η ΝΔ για το "Ερρίκος Ντυνάν" υποστηρίζει πως το άνοιγμα των λογαριασμών πρέπει να συνδέεται με αξιόποινη πράξη. Ο κ. Γεωργαντάς και οι τρεις άλλοι εκπρόσωποι της ΝΔ υπεραμύνθηκαν της άποψης ότι «δεν μπορεί να ζητήσει η εξεταστική επιτροπή το άνοιγμα λογαριασμών» και ζήτησαν την «τήρηση των νόμων» ενώ κατηγόρησαν τα μέλη της πλειοψηφίας ότι κάνουν την παραπάνω πρόταση για επικοινωνιακούς λόγους.

Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ

Η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου τοποθετήθηκε, λέγοντας: «Δεν πρέπει για το φαίνεσθαι να εμφανιστούμε ότι θέλουμε να κουκουλώσουμε τίποτα. Είμαστε υπέρ μιας ουσιαστικής διαδικασίας ανοίγματος λογαριασμών». Ωστόσο, σημείωσε ότι «η διερεύνηση των λογαριασμών είναι εργαλείο και όχι επικοινωνιακό τέχνασμα και για αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο σωστό και ουσιαστικό. Ναι στο άνοιγμα αλλά με νόμιμες διαδικασίες».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης: ο οποίος ανέφερε: «Μπορούμε να ζητήσουμε άνοιγμα λογαριασμών και φυσικών και πολιτικών προσώπων».

Η θέση των ΑΝΕΛ

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος τοποθετήθηκε, λέγοντας: «Άκουσα την πρόταση του κ. Λάππα και συμφωνώ να γίνει δεκτή με την υποσημείωσε να ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών με ιδιότητα» ενώ πρόσθεσε πως όσον αφορά στα πολιτικά πρόσωπα «πρέπει να είμαστε προσεχτικοί να μην τους κάνουμε ήρωες».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με τη σειρά του, υποστήριξε πως «τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την απόφαση. Προτείνω και πολιτικά πρόσωπα».

Ο εισηγητής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς τοποθετήθηκε λέγοντας: «Η επιτροπή μας μπορεί να προχωρήσει στο άνοιγμα των λογαριασμών».

«Το άνοιγμα των λογαριασμών και πολιτικών προσώπων» ζήτησε επίσης ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων Δημήτρης Καβαδέλλας, αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης από τη Χρυσή Αυγή.

Δεν εμφανίστηκε ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου

Επίσης, την εξεταστική επιτροπή απασχόλησε και η «άρνηση» να παρευρεθεί και να καταθέσει ως μάρτυρας ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου, επί σειρά ετών επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ ο οποίος επέλεξε να απαντήσει στην επιτροπή διά υπομνήματος. Η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής θεώρησε μη σύννομη τη συμπεριφορά αυτή και αποφάσισε να ζητήσει εκ νέου από τον κ. Παπαδημητρίου να προσέλθει, τονίζοντάς του τις συνέπειες τυχόν αρνήσεώς του.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στον «αέρα» η πρώτη κατοικία από την Πρωτοχρονιά του 2018

Πού τα βρήκαν Τσακαλώτος και θεσμοί για το πώς θα μοιραστεί το κοινωνικό μέρισμα. Το καθεστώς που θα ισχύει από την Πρωτοχρονιά του 2018 για την προστασία της πρώτης κατοικίας είναι το μεγάλο διακύβευμα του δεύτερου γύρου των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς που θα αρχίσει στο τέλος  Νοεμβρίου.

Στις επαφές που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στο ξενοδοχείο Χίλτον καταγράφηκαν συγκλίσεις σε διάφορα θέματα ωστόσο ανοιχτό παραμένει το τι θα συμβεί με την πρώτη κατοικία με δεδομένο ότι η προστασίας όσων έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη λήγει στις 31.12.2017 και μέχρι στιγμής δεν έχει ανανεωθεί.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβεβαιώνει από τον Αύγουστο ότι μέσα στο Δεκέμβριο θα υπάρξει ρύθμιση για την παράταση του καθεστώτος προστασίας. Ωστόσο από τις διαπραγματεύσεις του Χίλτον προκύπτει ότι οι θεσμοί πιέζουν για τον δραστικό περιορισμό των προβλέψεων που ισχύουν σήμερα, άρα και για τη μείωση του αριθμού των ιδιοκτητών που θα προστατεύονται, συνδέοντας το το όλο θέμα με την ανάγκη αντιμετώπισης των «κόκκινων» δανείων ενόψει και των stress test των τραπεζών που αρχίζουν τον Φεβρουάριο.

Παραλλήλως η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι στις 29 Νοεμβρίου θα αρχίσει να λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους πλειστηριασμούς ακινήτων (για χρέη προς τις τράπεζες), ακόμη και της πρώτης κατοικίας. Οι θεσμοί από την πλευρά τους δέχτηκαν τη διαβεβαίωση ωστόσο κράτησαν μια επιφύλαξη μέχρι να δουν πως θα «τρέξει» στην πράξη το σύστημα κατά την επόμενη επίσκεψή τους.

Δέχτηκαν το 50%

Στα εργασιακά, από τις επαφές της προηγούμενης εβδομάδας προκύπτει επίσης ότι η κυβέρνηση αποδέχτηκε οριστικά το καθεστώς της προκήρυξης απεργιών με τη σύμφωνη γνώμη του 50% των ταμειακώς ενήμερων μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Ιδιωτικοποιήσεις – χρέος
Παρά το καλό κλίμα των επαφών, ανησυχία εκφράζεται από την ευρωπαϊκή πλευρά για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Ο ρυθμός δεν θεωρείται ικανοποιητικός και Ευρωπαίοι παράγοντες εκφράζουν τον προβληματισμό ότι το ζήτημα αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στην ελληνική πλευρά προς το τέλος του προγράμματος αναφορικά με την ελάφρυνση του χρέους.

Πιο απλά, στα μάτια του Eurogroup, δηλαδή των χωρών που εκπροσωπούν τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, η πρόοδος στις ιδιωτικοποιήσεις ισοδυναμεί με την συνεισφορά της Ελλάδας στη διαδικασία για την μείωση του χρέους. Αν η Ελλάδα δεν δείξει ότι προχωράει σε αυτή την κατεύθυνση, οι πιθανότητες οι χώρες της Ευρωζώνης να κάνουν ένα βήμα παραπάνω για τη μείωση του χρέους μειώνονται, εξηγεί ο ίδιος παράγοντας.

Πού τα βρήκαν για το μέρισμα
Οι διαρροές της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο να μην πληρωθούν οι δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ φαίνεται ότι δεν έχουν καμία σχέση με το πλαίσιο που συμφώνησε ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους θεσμούς στις διαπραγματεύσεις της προηγούμενης εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσό του πρωτογενούς πλεονάσματος πάνω από τον στόχο του 1,75% του 2017 συμφωνήθηκε ότι μπορεί να δοθεί σε τρεις κατευθύνσεις. Πρώτον, για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, δεύτερον, για το μαξιλάρι ρευστότητας που έχει ανάγκη χώρα για την έξοδο από το πρόγραμμα και, τρίτον, στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης το οποίο έχει σχεδιαστεί για να καλύψει πανελλαδικά 700.000 δικαιούχους.

Άλλωστε αυτό αναφέρεται και στην επιστολή του κ. Τσακαλώτου προς το Eurogroup τον Δεκέμβριο του 2018. Μετά από σειρά δηλώσεων και διαρροών που δημιούργησαν σύγχυση, η απόφαση της κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι η χορήγηση κοινωνικού μερίσματος σε συμφωνία με τους Θεσμούς. Για πολλούς ενδεικτική ως προς αυτό είναι και η χθεσινή ανάρτηση του Πρωθυπουργού στο Twitter. O κ. Τσίπρας παραπέμπει στην επίσημη ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού όπου σημειώνεται ότι «το Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης στηρίζει ήδη περισσότερους από 630.000 συμπολίτες μας με προοπτική να φτάσουν τους 700.000 ως το τέλος του έτους». Όσον αφορά, τέλος, στο ποσό που θα διανεμηθεί κυβερνητικές πηγές το ανεβάζουν ακόμη και ως το 1,2 δις ευρώ.
phgh


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΜΑΖΙ ΕΠΙ…ΣΚΗΝΗΣ!

Τρία από τα μεγαλύτερα μαργαριτάρια της ελληνικής πολιτικής σκηνής που έχουν… «δοξάσει» αυτόν τον τόπο, οι αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αξιότιμος κ Άδωνης Γεωργιάδης, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, αξιότιμος κ Γιωργάκης Παπανδρέου και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αξιότιμος κ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε κοινή εκδήλωση για την παρουσίαση ενός βιβλίου της κ Μιράντα Ξαφά.

Ο μεγαλύτερος κολουτούμπας και καραγκιόζης της ελληνικής πολιτικής, ο πρώην πρωθυπουργός που έφερε την μνημονιακή κατοχή στην Ελλάδα και ο πρώην υπουργός Οικονομικών που στερέωσε με κάθε μέσο αυτή την κατοχή για να υποφέρουν σήμερα εκατομμύρια Έλληνες,… «αγκαλίτσα» μαζί και… εμπρός για την νέα Ελλάδα!!!

Το κατάντημα σε αυτό το κόμμα που κάποτε ήταν η Νέα Δημοκρατία και που σήμερα θέλει να γίνει ξανά κυβέρνηση έχοντας τέτοιο χαμαιλέοντα αντιπρόεδρο από τον οποίο άγεται και φέρεται.

Να τους χαιρόμαστεwww.nikosxeiladakis.gr
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σπίρτζης: Αλλάζουν όλα σε ταξί, ΚΟΚ, πωλήσεις μεταχειρισμένων και μεταφορές

Με στόχο να εκσυγχρονίσει τον κλάδο των εταιριών για την ηλεκτρονική διαμεσολάβηση μεταφορικού έργου (και για τα ΔΧ και για τα ΙΧ) εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, παρουσιάζοντας το σχέδιο νόμου για τις μεταφορές το οποίο θα μπει σε διαβούλευση (όχι προσχηματική όπως υπογράμμισε) με τους αρμόδιους φορείς και τις εταιρίες, τις επόμενες μέρες, ώστε να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Με εξαίρεση την διαδικασία απόκτησης διπλωμάτων, ζήτημα που θα συμπεριληφθεί σε επόμενο 2ο νομοσχέδιο, το σχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε σήμερα περιλαμβάνει τις αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), τους νέους κανόνες στις οδικές μεταφορές, τον τρόπο εισαγωγής και διάθεσης των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, την απαγόρευση κυκλοφορίας των τετράτροχων οχημάτων («γουρούνες») στο οδικό δίκτυο όλης της χώρας, την αύξηση των ορίων ταχύτητας στους νέους αυτοκινητοδρόμους, την λειτουργία των δημόσιων ΚΤΕΟ, ρυθμιστικό πλαίσιο για την κυκλοφορία των ποδηλάτων, τα σχολικά λεωφορεία, τα όρια ηλικίας για την κατοχή διπλωμάτων, την μείωση της γραφειοκρατίας και τον καλύτερο έλεγχο με την θέσπιση πλέον, νέων ηλεκτρονικών μητρώων.

Ακόμη και ο τρόπος απόκτησης κρατικών πινακίδων αλλάζει -φιλοδοξώντας να τερματιστεί το «πάρτι» στις Περιφέρειες- με τη θέσπιση της μη αυτοπρόσωπης έκδοσής τους.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η θεσμική πλέον αντιμετώπιση των μεταφορικών εταιριών «Βουλγαρίας», με ίδρυση παρατηρητηρίου συντελεστών κόστους μεταφορικού έργου και πληροφοριακό σύστημα πιστοποίησης φορέων και επιθεώρησης.

Τέλος, δημιουργία ψηφιακού αρχείου καταχώρησης πινακίδων, που έχουν είτε κατατεθεί από τους ιδιοκτήτες, είτε έχουν αφαιρεθεί από την τροχαία, είτε έχουν αποσυρθεί ολοκληρωτικά.

Φιλοδοξία όμως του υπουργείου και της κυβέρνησης, είναι να μπούνε για πρώτη φορά κανόνες και ως προς την λειτουργία των εταιριών ηλεκτρονικής διαμεσολάβησης -ως προς τον τρόπο λειτουργία τους και την φορολόγηση τους- μιας και στην Ελλάδα (μοναδική χώρα της ΕΕ) δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για κάτι τέτοιο.

Για τις ψηφιακές πλατφόρμες στο σχέδιο νόμου προβλέπονται τα εξής:

Ορίζεται υπεύθυνος διαμεσολάβησης (η νόμιμος εκπρόσωπος του) που πρέπει να υποβάλει αίτηση μαζί με τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα. Ο υπεύθυνος διαμεσολάβησης στην Ελλάδα θα ευθύνεται για όλη την λειτουργία της εταιρείας.

Το νομοσχέδιο προβλέπει η ότι κύρια οικονομική δραστηριότητα είναι αυτή που επηρεάζει και την τιμή της υπηρεσίας ανάμεσα σε άλλα και πρέπει να έχει άδεια διαμεσολάβησης μεταφορικού έργου.

Τα δικαιολογητικά είναι η σύμβαση ορισμένου χρόνου με τους οδηγούς, η οποία θα είναι δίμηνη, με σκοπό να δηλώνουν στην πλατφόρμα με ποιους οδηγούς συνεργάζονται (τουλάχιστον τρεις).

Ιδρύεται μητρώο με τους φορείς διαμεσολάβησης, τόσο με τα οχήματα, όσο και με τους οδηγούς, ενώ προβλέπονται και κυρώσεις στον αντίστοιχο ηλεκτρονικό φορέα διαμεσολάβησης. Εάν δεν έχει άδεια μεταφορικού έργου το πρόστιμο είναι 50.000 ευρώ και σε υποτροπή 100.000 ευρώ με ανάκληση της άδειας.

Στον οδηγό που δεν έχει επαγγελματική άδεια, προβλέπεται αφαίρεση της άδειας οδήγησης για δύο χρόνια και στους κύριους τους οχημάτων διοικητικό πρόστιμα 5.000 ευρώ ανά όχημα που διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής. Ειδικά για την περίπτωση της χρήσης οχήματος με το οποίο δεν έχει καταρτιστεί σύμβαση προβλέπεται αφαίρεση της άδειας για δύο έτη.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο ρόλο των εταιριών για την ηλεκτρονική διαμεσολάβηση μεταφορικού έργου ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι «έχουνε φτιάξει μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή που αρέσει σε όλους μας, παρόλα αυτά έχουν προκύψει νέα ζητήματα που πρέπει να βρούνε λύση».

Υπογράμμισε πως ως κυβέρνηση «δεν θεσμοθετεί για συγκεκριμένες εταιρίες, αλλά γιατί η χώρα πρέπει να έχει πλαίσιο ισονομίας και αξιόπιστους μηχανισμούς ελέγχου, αφού για παράδειγμα, δεν νοείται επιχειρηματικότητα όταν δεν φορολογούνται οι εταιρείες στην χώρα μας».πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη φυλακή επιστρέφουν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγος και η κόρη του

Στη φυλακή επιστρέφει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η οποία τον καταδικάζει σε κάθειρξη 19 ετών για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από τα εξοπλιστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον Άκη Τσοχατζόπουλο, όπως εκείνα του προτέρου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι σε σύγκριση με την πρωτόδικη απόφαση, στην οποία το δικαστήριο του είχε επιβάλλει 20 χρόνια κάθειρξη, τώρα του επιβλήθηκαν 19 έτη. Επιπλέον, το δικαστήριο του επέβαλε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τρία έτη.

Επιπλέον, πίσω από τα κάγκελα της φυλακής επιστρέφουν η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου (8 έτη κάθειρξη), η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη (8 έτη κάθειρξη), ο Αστέριος Οικονομίδης (8 έτη κάθειρξη), ο Γεώργιος Σαχπατζίδης (9 έτη κάθειρξη), ο Κωσταντίνος Αντωνιάδης (6 έτη κάθειρξη), ο Γιάννης Σμπώκος (ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή μέχρι σήμερα – 8 έτη κάθειρξη), ο Γιώργος Κωνσταντάτος (6 έτη κάθειρξη) και ο Νίκος Γεωργαλάκης (6 έτη κάθειρξη).

Από την δικαστική αίθουσα απουσίαζε η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη.

Το Δικαστήριο όρισε πως ο επιχειρηματίας Οράτιος Μέλας θα εκτίσει την ποινή του στο σπίτι του καθώς διανύει το 81ο έτος της ηλικίας του.

Η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών, η λογίστρια του πρώην υπουργού, έχει ήδη εκτίσει την ποινή της, είναι ελεύθερη εδώ και διάστημα και δεν επιστρέφει στις φυλακές.

Για όσους καταδικασθέντες επιστρέφουν στην φυλακή ο εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών είναι ο αρμόδιος για να ελέγξει το χρόνο παραμονής τους στις φυλακές και να αποφανθεί εάν οι κρατούμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για την υφ´ όρων απόλυση. Κάτι που αναμένεται να συμβεί τα επόμενα 24 ώρα. Πρακτικά, όπως εκτιμάται, κάποιοι εξ αυτών θα παραμείνουν για ελάχιστο διάστημα κρατούμενοι.

Ο Γιάννης Σμπώκος είναι ο μόνος από τους καταδικασθέντες ο οποίος βρίσκεται στην φυλακή και παραμένει γιατί ήδη εκτίει ισόβια για άλλη υπόθεση.

Το δικαστήριο αποφάσισε τη μετατροπή των ποινών που επιβλήθηκαν σε πέντε καταδικασθέντες. Πρόκειται για τους Νίκο Ζήγρα, Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζόπουλου, Ταλίτα- Μαρία Τσεκούρα και Νίκο Καρατζά. Η ποινή τους μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ ημερησίως ενώ το Δικαστήριο όρισε για τους τέσσερις πρώτους να καταβάλλουν τα χρήματα της μετατροπής της ποινής τους σε 36 δόσεις, οι οποίες θα αρχίσουν να τρέχουν από την 1η Ιανουαρίου 2018. Επίσης, έδωσε προθεσμία για την καταβολή του ποσού στον Νίκο Καρατζά.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο σχετικά με αιτήματα των καταδικασθέντων για επιστροφή κατασχεθέντων και παρεμφερή θέματα που έχουν τεθεί.

Και την Πέμπτη θα παραμείνουν στο Τμήμα Μεταγωγών όσοι παρόντες κατηγορούμενοι πρόκειται μετά το πέρας της διαδικασίας να οδηγηθούν στη φυλακή.


ΑΠΕ-ΜΠΕ


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!