EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Τι συμβαίνει με την κυβέρνηση και τους επενδυτές -σωτήρες;

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Ήταν αρχές της άνοιξης όταν γνωστοί για τις σχέσεις τους με την κυβέρνηση δημοσιογράφοι (όχι δηλαδή του καθ' ύλην αρμόδιου επιχειρηματικού και οικονομικού ρεπορτάζ, αλλά πολιτικοί ρεπόρτερς) διαφήμιζαν με κείμενα τους πως «ήλθε η ώρα επαναλειτουργίας της ΕΝ.ΚΛΩ». Της πολύπαθης κλωστοϋφαντουργίας για την οποία ενδιαφερόταν λουξεμβουργιανό fund. Με βαρύγδουπους τίτλους τότε διαφήμιζαν πως το fund αγόρασε καταληκτικά τα τρία εργοστάσια της πάλαι ποτέ κραταιάς βιομηχανίας, πως έχει επέλθει λύση με τους εργαζόμενους και πως το Μαξίμου είναι ανήμερο και εγκρίνει τη διαδικασία. Μάλιστα συνδικαλιστές της εταιρείας προσκείμενοι στο κυβερνών κόμμα φιλοξενούνταν στην κρατική τηλεόραση μιλώντας για τη «νέα προοπτική» ενώ βουλευτές της βορείου Ελλάδος «στρίμωχναν» τους αντιπολιτευόμενους συναδέλφους τους για το γεγονός πως «τα ξένα funds δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα». Ο πρόεδρος των εργαζόμενων στην εταιρεία Γιάννης Μουσουλίδης μάλιστα έταζε δημοσίως σε βίντεο που είχε αναρτήσει και η ΑΥΓΗ με δηλώσεις του στην ΕΡΤ ότι «1η Σεπτεμβρίου επαναλειτουργούμε».

Να όμως που όπως αποδεικνύει το αστυνομικό αυτή τη φορά δελτίο, ο θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακας. Για την ακρίβεια ο επενδυτής που θα έσωζε την πολύπαθη εταιρεία και τους ταλαιπωρημένους από την μακροχρόνια ανεργία εργαζόμενους συνελήφθη στις 23 Οκτώβρη κι έχει να αντιμετωπίσει βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Ο λόγος για τον 53χρονο δήθεν μεγαλοεπενδυτή με το ξένο fund Aiglon SLP από το Λουξεμβούργο, που θα εξαγόραζε όπως σε κατ’ ιδίαν επαφές του στο Μέγαρο Μαξίμου έταζε ότι θα επαναλειτουργούσε την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία (ΕΝΚΛΩ) και τον οποίο το υπουργείο Οικονομίας παρουσίαζε περίπου ως νέο «ευεργέτη».

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη στο Λαγονήσι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με ένταλμα αφορούσε την κακουργηματική απάτη και καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 8 μηνών για υπεξαίρεση. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζαν ότι αποτελεί συνεργάτη μεγάλου επιχειρηματία με σχέσεις στο νομό Ηλείας και ο οποίος φέρεται το 2012 να είχε πουλήσει για 135.000 ευρώ φωτοβολταϊκά στην Ηλεία, τα οποία όμως δεν του ανήκαν αλλά ήταν του «γείτονα». Έχοντας κατορθώσει ο τελευταίος να βρει πρόσβαση στην κυβέρνηση διαφήμιζε τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και με υπουργούς του ενώ δίπλα του είχε κατορθώσει να φέρει και εκπροσώπους των εργαζόμενων – μέλη του κυβερνητικού κόμματος που με θέρμη τον υποστήριζαν είτε εντός των κόλπων των υπαλλήλων είτε ακόμα και από δημόσιο βήμα.

Τι γράφαμε τον Ιούλιο


Το πρόβλημα υπέδειξε με δημοσίευμα του πρώτο το οικονομικό site www.newmoney.gr μιλώντας στις 4 Ιουλίου για «πολιτικά παιχνίδια με την τύχη της ΕΝΚΛΩ». Γράφαμε τότε ότι τα δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου που επισήμαιναν πως «σε πλήρη συνεργασία και συνεννόηση με τους εργαζόμενους ένα επενδυτικό fund με έδρα το Λουξεμβούργο (αλλά και με ελληνικό ενδιαφέρον) αγοράζει την ΕΝΚΛΩ βάζοντας τέλος στην επί δεκαετίες αποβιομηχάνιση της Βορείου Ελλάδος» ήταν υπερβολικά. Προσθέταμε δε ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού πως «κύκλοι δε της Νάουσας μιλάνε για ένα πολύ περίεργο παιχνίδι που έχει στηθεί γύρω από το κουφάρι της ΕΝ.ΚΛΩ καθώς δεν αποκλείεται το ενδιαφέρον funds και προσώπων για την τύχη της εταιρείας και των παγίων στοιχείων της να είναι προσχηματικό με στόχο να ροκανίζουν το χρόνο, να μπλοκάρουν άλλες διαδικασίες αξιοποίησης της περιουσίας της εταιρείας με αποτέλεσμα με το πέρασμα του χρόνου, να έλθουν να πάρουν κυριολεκτικά μπιρ παρά μια βιομηχανία με ειδικό βάρος και σημαντική περιουσία».

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως βάσει των στοιχείων μας το λουξεμβουργιανό fund είχε δεσμευτεί πως στις 30 Ιουνίου, θα αγόραζε τα εργοστάσια και τον εξοπλισμό της ΕΝΚΛΩ. Πιο πριν το χρονικό όριο που είχε τεθεί ήταν η 10η Μαρτίου 2017. Όμως τελικά τίποτα δεν προχώρησε και κάποιοι προφανώς έπαιζαν τα δικά τους παιχνίδια. Ενδιαφέρον στοιχείο επίσης είναι πως μια στενή ομάδα πρώην εργαζόμενων της ΕΝ.ΚΛΩ κινούσε τη διαδικασία υπέρ του διωκόμενου και προφανώς τώρα οι ίδιοι οφείλουν να απολογηθούν στους συναδέλφους τους για τα πεπραγμένα τους. Όλα τα παραπάνω συνέβησαν με τρόπο παράτυπο καθώς το fund και η ομάδα των συνεργαζόμενων συνδικαλιστών δεν συγκαλούσαν με τον δέοντα τρόπο την Επιτροπή Πιστωτών της ΕΝΚΛΩ λαμβάνοντας αποφάσεις χωρίς να ενημερώνουν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι με το συγκεκριμένο θέμα έχουν ασχοληθεί ενεργά όχι μόνο οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άτομα που βρίσκονται ψηλά στην ιεραρχία του κόμματος (π.χ. Πάνος Ρήγας) και κοντά στον πρωθυπουργό. Να όμως που αυτή η πρόταση που προφανώς ακούστηκε κι έπαιξε επικοινωνιακά για να συνοδεύσει το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μακεδονία την περασμένη άνοιξη, τελικά δεν προχωράει λόγω διώξεων. Πρέπει να επισημάνουμε πως τέτοιο ήταν το «δούλεμα» που υπήρξε προς τους ταλαιπωρημένους εργαζόμενους ώστε ο φερόμενος ως επενδυτής και οι εργαζόμενοι υπέγραψαν έως και «μνημόνιο κατανόησης στις αρχές του Απρίλη, διασφαλίζοντας τα μισθολογικά αι εργασιακά δικαιώματα» όπως έγραφε ο φιλικός προς την κυβέρνηση Τύπος. Ειδικότερα τονιζόταν πως ο ενδιαφερόμενος επενδυτής κατέθεσε επίσημη πρόταση στο πτωχευτικό δικαστήριο για την εξαγορά του υπολοίπου της πτωχευτικής περιουσίας της ΕΝΚΛΩ. Η ιδιοκτησία της νέας εταιρείας θα ήταν κατά 80% στο επενδυτικό κεφάλαιο και κατά 20% στους πρώην εργαζομένους και οι μισθοί θα ξεκινούσαν από 751 ευρώ. Η πρόταση αφορούσε τις τρεις εργοστασιακές μονάδες, σε Μαρωνεία (Κομοτηνή), Ροδόπη (Κομοτηνή) και Στενήμαχο (Νάουσα) και από πίσω, παρασκηνιακά υποστηριζόταν από πρόσωπο της προηγούμενης διοίκησης, με σχέσεις με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σύνδικος πτώχευσης είχε προειδοποιήσει

Σε βάρος του 53χρονου όμως εκκρεμούσε το 16/2015 ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Ηλείας, με το οποίο διατασσόταν η προσωρινή του κράτηση σε περίπτωση σύλληψής του. Όπως μας έχει τονίσει η σύνδικος πτώχευσης, Ελένη Χρονοπούλου, η οποία από την αρχή αντιτάχθηκε στο θολό αυτό σχέδιο πώλησης της ΕΝΚΛΩ που τελικά αποδείχθηκε «κούφιο», «από την αρχή της υπόθεσης είχαμε εκφράσει επιφυλάξεις ως προς το ποια είναι τα ελληνικά συμφέροντα πίσω από την επένδυση. Ολο το προηγούμενο διάστημα τα μόνα νομιμοποιητικά έγγραφα που είχα λάβει από τον εκπρόσωπο του επενδυτή ήταν σε φωτοτυπία δύο σελίδες, όπου αναφέρεται το όνομα του εκπροσώπου, το κεφάλαιο σύστασης που ανέρχεται στις 12.500 ευρώ, το τραπεζικό γραφείο επενδύσεων στον Παναμά και η ημερομηνία σύστασης. Επομένως, οι όποιες αναφορές για επανεκκίνηση εργοστασίων της πτωχευμένης εταιρίας στόχευαν μάλλον στον πρόσκαιρο εντυπωσιασμό». Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε πως η κα. Χρονοπούλου για τις λογικές της αντιδράσεις είχε δεχθεί απειλές καθώς θεωρούνταν ο λόγος που «μπλοκαριζόταν η σωτήρια επένδυση». Σε δήλωσή του πάντως ο Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος της απερχόμενης Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία, Ιματισμό και Δέρμα (ΟΕΚΙΔΕ), για τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε σύλληψη του μεγαλοεπενδυτή της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝΚΛΩ) για κακουργηματική απάτη σημειώνει:«Το πρόσφατο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας ομόφωνα κατήγγειλε το άθλιο παζάρι με πολλαπλές στοχεύσεις που παίζεται στις πλάτες των εργαζομένων - ανέργων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας. Με βάση και αυτές τις εξελίξεις αποδεικνύεται περίτρανα ποιοι είναι οι νέοι “εθνικοί ευεργέτες” όπως τους παρουσιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Παραθυράκι» για σύνταξη στα 55 και 60

Έως και 12 χρόνια νωρίτερα από το προβλεπόμενο μπορούν να βγαίνουν στη σύνταξη ασφαλισμένοι που είχαν «εγκλωβιστεί» (προσωρινά, όπως φαίνεται) στα νέα όρια ηλικίας (62 και 67).

Ειδικότερα, νέα εγκύκλιος του ΕΦΚΑ (37/2017) ανοίγει τον δρόμο για πρόωρη συνταξιοδότηση στα 55 και τα 60 με διαδοχική ασφάλιση, καθώς ακυρώνει τους περιορισμούς που είχαν τεθεί στο παρελθόν. Μπορεί οι θεσμοί να άσκησαν έντονες πιέσεις στην ελληνική πλευρά για να μπει ένα «φρένο» στις πρόωρες συντάξεις, ωστόσο φαίνεται πως πάντα υπάρχει ανοικτό ένα «παραθυράκι» για όσους πληρούν συγκεκριμένες προυποθέσεις.

Σύμφωνα με άρθρο στον «Ελεύθερο Τύπο», κερδισμένοι της εγκυλίου είναι όσοι έχουν ασφαλιστεί πριν από το 1992 με ένσημα στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ ή στο ΙΚΑ και στη συνέχεια στο Δημόσιο.

Δυνατότητα εξόδου με ευνοϊκότερα όρια ηλικίας έχουν και όσοι ασφαλίστηκαν στον ΟΓΑ, προερχόμενοι από ΙΚΑ ή ΟΑΕΕ. Ειδικότερα, η εγκύκλιος ανοίγει την πόρτα για σύνταξη από τον ΟΓΑ με διαδοχική ασφάλιση στο 62ο έτος αντί του 67ου έτους, χωρίς να απαιτείται η προϋπόθεση των 40 ετών συνολικής ασφάλισης σε ΟΓΑ και άλλους φορείς.

Δεν επέρχεται, όμως, καμία μεταβολή στα όρια και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των διαδοχικά ασφαλισμένων στα Ταμεία των επιστημόνων που εντάχθηκαν στο ΕΤΑΑ, δηλαδή των Ταμείων Μηχανικών (ΤΣΕΜΔΕ), Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) και των Νομικών (ΤΑΝ). Για την κατηγορία αυτή δεν επέρχεται αλλαγή στα όρια ηλικίας με διαδοχική ασφάλιση.

Περιπτώσεις ασφαλισμένων που ευνοούνται από την Εγκύκλιο 37/2017

1. Ασφαλισμένoς που πραγματοποίησε στην ασφάλιση:

• του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 3.750 Η.Α. χρονικής περιόδου 1979-1993,
• του τ. ΟΑΕΕ 5.400 Η.Α. χρονικής περιόδου 1994-2012,
• του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 1.500 Η.Α. χρονικής περιόδου 2012-2016.

Γεννήθηκε στις 10-9-1958 και αναγνώρισε πλασματικό χρόνο δύο (2) τέκνων, 900 ημερών και στρατού, 450 ημερών.

Υποβάλλει αίτηση πλήρους συνταξιοδότησης στις 10-11-2018, δηλαδή μόλις συμπλήρωσε ηλικία 60 ετών και 2 μηνών στον ΕΦΚΑ, και η αίτησή του αυτή γίνεται δεκτή, χωρίς να λαμβάνεται πλέον υπόψη η υπ’ αριθμ. 68/2013 εγκύκλιος, βάσει της οποίας θα μπορούσε να συνταξιοδοτηθεί μόνο στα 62, δεδομένου ότι:

-Συμπλήρωσε συνολικά 10.500 ημέρες ασφάλισης εντός του έτους 2012.

-Κατοχύρωσε έτσι ως ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης το 59ο, το οποίο συμπλήρωσε το έτος 2017, δηλαδή μετά το ν. 4336/2015 και κατ’ επέκταση μπορεί να συνταξιοδοτηθεί στην ηλικία των 60 ετών και 2 μηνών.

2. Ασφαλισμένη πραγματοποίησε στην ασφάλιση:

• του τ. ΟΑΕΕ 1.950 Η.Α. χρονικής περιόδου 1989-1995,
• του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 1.430 Η.Α. χρονικής περιόδου 1996-2001,
• του τ. ΟΑΕΕ 2.150 Η.Α. χρονικής περιόδου 2003-2010,
• του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 800 Η.Α. χρονικής περιόδου 2011-2013.

Γεννήθηκε στις 3-5-1960 και το τέκνο της στις 18-7-1999. Υποβάλλει αίτηση πλήρους συνταξιοδότησης ως μητέρα ανήλικου τέκνου στις 3-5-2015 στο τ. ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και η αίτησή της αυτή απορρίπτεται λόγω της υπ’ αριθμ. 68/2013 εγκυκλίου, της αναγνωρίζεται δε στο πλαίσιο αυτό δυνατότητα συνταξιοδότησης με την εν λόγω κατοχύρωση στα 62.

Κατά της απορριπτικής απόφασης υπέβαλε ένσταση, η οποία εκδικάσθηκε και απορρίφθηκε και έχει ασκήσει προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, η οποία εκκρεμεί προς εκδίκαση.

Με βάση την εγκ. 37/2017 έχει δυνατότητα να συνταξιοδοτηθεί αναδρομικά από τότε που είχε υποβάλει αίτημα με πλήρη σύνταξη, δεδομένου ότι:

-Συμπλήρωσε συνολικά 5.500 ημέρες ασφάλισης εντός του έτους 2010.

-Είχε τότε ανήλικο τέκνο.

-Όταν υπέβαλε συνταξιοδοτικό αίτημα, είχε συμπληρώσει το απαιτούμενο ηλικιακό όριο των 55 ετών (πλήρης).

3. Ασφαλισμένη πραγματοποίησε στην ασφάλιση:

• του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 950 Η.Α. χρονικής περιόδου 1987-1990,
• του τ. ΟΑΕΕ 4.600 Η.Α. χρονικής περιόδου 1996-2011,
• του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 1.150 Η.Α. χρονικής περιόδου 2012-2015.

Γεννήθηκε στις 8-8-1958 και το τέκνο της την 1-12-1994. Υποβάλλει αίτηση πλήρους συνταξιοδότησης ως μητέρα ανηλίκου τέκνου στις 8-8-2015 στο τ. ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και η αίτησή της αυτή απορρίπτεται λόγω της υπ’ αριθμ. 68/2013 εγκυκλίου, της αναγνωρίζεται δε στο πλαίσιο αυτό δυνατότητα συνταξιοδότησης με την εν λόγω κατοχύρωση στα 62. Κατά της απορριπτικής απόφασης υπέβαλε ένσταση, η οποία εκκρεμεί. Με βάση την εγκ. 37/2017 έχει δυνατότητα να συνταξιοδοτηθεί αναδρομικά από τότε που είχε υποβάλει αίτημα με πλήρη σύνταξη, δεδομένου ότι:

-Συμπλήρωσε συνολικά 5.500 ημέρες ασφάλισης εντός του έτους 2011.

-Είχε τότε ανήλικο τέκνο.

-Όταν υπέβαλε συνταξιοδοτικό αίτημα, είχε συμπληρώσει το απαιτούμενο ηλικιακό όριο των 57 ετών (πλήρης).

4. Ασφαλισμένη που πραγματοποίησε στην ασφάλιση:

• του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 2.147 Η.Α. χρονικής περιόδου 1983-1990,

• του τ. ΟΑΕΕ 5.425 Η.Α. χρονικής περιόδου 1995 – 2013.

Γεννήθηκε στις 6-12-1952 και υπέβαλε αίτηση πλήρους συνταξιοδότησης στις 4-4-2013, δηλαδή έχοντας συμπληρώσει ηλικία 60 ετών.

Ο ΟΑΕΕ, σύμφωνα με τα προηγουμένως ισχύοντα, απορρίπτει και διαβιβάζει το αίτημά της στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ μόλις συμπληρώνει ηλικία 62, δηλαδή με ημερομηνία έναρξης της σύνταξης την 6-12-2014, με αποτέλεσμα το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να της χορηγήσει σύνταξη από την ημερομηνία αυτή και εφεξής.

Κατά της απόφασης συνταξιοδότησής της υπέβαλε ένσταση, ως προς την ημερομηνία έναρξης, η οποία εκδικάσθηκε και απορρίφθηκε, και έχει ασκήσει προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, η οποία εκκρεμεί προς εκδίκαση.
Με βάση την εγκύκλιο 37/2017, η εν λόγω ασφαλισμένη θα πρέπει να λάβει τα αναδρομικά ποσά συντάξεων από την ημερομηνία κατάθεσης αίτησης συνταξιοδότησης (4-4-2013) έως και την 5-12-2014, δεδομένου ότι:

-Είχε γεννηθεί στις 6-12-1952, συνεπώς την 31-12-2012 είχε θεμελιωμένο δικαίωμα για σύνταξη λόγω γήρατος από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεδομένου ότι είχε ήδη συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας της.

-Το 60ό έτος είναι ηλικιακό όριο στο οποίο ο ΟΑΕΕ χορηγεί σύνταξη, εφόσον, μεταξύ άλλων, αυτό έχει συμπληρωθεί προ της 18-8-2015.

-Είχε πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες από τις διατάξεις της νομοθεσίας του ημέρες διαδοχικής ασφάλισης, ήτοι τουλάχιστον 4.500 ημέρες ασφάλισης έως την 31-12-2010, συμπληρωμένο έως την 31-12-2010 το 55ο έτος της ηλικίας και ανά 100 τουλάχιστον ημέρες ασφάλισης κατ’ έτος την περίοδο 2006 – 2010.

5. Ασφαλισμένoς που πραγματοποίησε στην ασφάλιση:

• του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 3.040 Η.Α. χρονικής περιόδου 1986-1996,

• του τ. ΟΓΑ 3.600 Η.Α. χρονικής περιόδου 2005-2017.

Γεννήθηκε την 31-3-1955. Υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης την 25-9-2017 στον ΕΦΚΑ και η αίτησή του αυτή με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο απορρίπτεται από τον ΟΓΑ και διαβιβάζεται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από το οποίο μπορεί να λάβει άμεσα μειωμένη σύνταξη, δεδομένου ότι:

-Έχει συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας του.

-Είχε πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες από τις διατάξεις της νομοθεσίας του ημέρες διαδοχικής ασφάλισης, ήτοι τουλάχιστον 4.500 ημέρες ασφάλισης συνολικά και ανά 100 τουλάχιστον ημέρες ασφάλισης κατά την τελευταία προ της συνταξιοδότησης πενταετία.

(Αυτή η περίπτωση προκύπτει και από το συνολικότερο πνεύμα της υπ’ αριθμ. 37/2017 εγκυκλίου, πλην όμως ενδεχομένως να απαιτηθεί και ειδικότερη επ’ αυτού διευκρίνιση.)
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εσύ “κύριε” πρωθυπουργέ …. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!

Γράφει η Κατερίνα Χατζηθεοδώρου.

Εσύ “κύριε” πρωθυπουργέ ….

Εσύ, που πήρες την εξουσία που κατέχεις φασιστικά, γιατί η πολιτική απάτη είναι η χειρότερη μορφή
φασισμού… κι εσύ εξαπάτησες την ελληνικό λαό.

Εσύ, που δεν άφησες ψέμα για ψέμα και υπόσχεση για υπόσχεση να μην τα εκστομίσεις με απίστευτο θράσος προς τους Έλληνες για να υποκλέψεις την ψήφο τους.

Εσύ, που αφού υπέκλεψες την ψήφο των Ελλήνων με το χαλκευμένο στα ιερατεία της Νέας Τάξης προσωπείο σου, δεν πέρασαν δυο μέρες από την “υφαρπαγμένη” εκλογή σου ως πρωθυπουργού και άρχισες πόντο-πόντο να το ξηλώνεις αυτό το προσωπείο και να μας εμφανίζεις το απεχθές αληθινό πρόσωπό σου.

Εσύ, που με λουλούδια και το “χέρι στην καρδιά” (αλήθεια, που το είδες εδώ στην Ελλάδα το χέρι στην καρδιά προς απόδοση τιμής;) ενέπαιξες τους παλαιότερους Έλληνες που θυσιάστηκαν και τους νεότερους που σε πίστεψαν.

Εσύ, που ελάχιστες μέρες μετά πρότεινες τον “Πάκη” Παυλόπουλο για τη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, που σχεδόν 200 χρόνια τώρα δεν είναι ούτε Ελληνική ούτε Δημοκρατία. Ο κύριος αυτός, αν δεν κάνω λάθος, έχει βάλει την πινελιά του στο μουτζούρωμα της Ελλάδος. Μια μουτζούρα στον παγκόσμιο χάρτη που σχεδιάζει η ΝΤΠ, η πάλαι ποτέ πάμφωτη Ελλάδα!

Εσύ, που ό,τι υποσχέθηκες το αντέστρεψες, το πάνω το έφερες κάτω κι εκεί που περίμεναν οι Έλληνες ανακούφιση και απαλλαγή από τα μνημόνια, τους έθαψες μέσα σ’ αυτά.

Εσύ, που δε θα επέτρεπες “κανένα ελληνικό σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη”, εσύ παρέδωσες όχι μόνο τα σπίτια, αλλά και τη δημόσια περιουσία που χτίστηκε με το μόχθο όλων των Ελλήνων, “εκ του μηδενός του πολέμου”, στους τοκογλύφους “δανειστές”. Με ποιο δικαίωμα; Δική σου ήταν; Ο πατέρας σου σού άφησε κληρονομιά τη δημόσια περιουσία όλων των Ελλήνων;

Εσύ, που οδήγησες με οικονομικό εξαναγκασμό κλεπτομανιακής μορφής τα γηρατειά της Ελλάδος, τους γονείς μας, τους παλαίμαχους της ζωής, στη φτώχεια και στην απόγνωση.

Εσύ, που τον ανθό της Ελλάδος τον μαδάς όπως μια μαργαρίτα. Κι άλλα πέταλα τα πετάς μακριά σε ξένη γη κι άλλα στο άγιο τούτο χώμα της πατρίδος μας. Όμως εκεί (εδώ) μαραίνονται από την ανεργία και τον ολόκλειστο ορίζοντα της ζωής τους.

Εσύ, που τον μικρομεσαίο Έλληνα τον εξοντώνεις , μεθοδικά και απάνθρωπα, ενώ στους ισχυρούς τα δίνεις όλα…

Εσύ, που το εκκωφαντικό και υπερήφανο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού σε όλα αυτά, το μετέτρεψες μέσα σε μία νύχτα, με μια πρωτοφανή αναίδεια και θράσος, σε ένα επαίσχυντο, υποταγμένο, δουλικό ΝΑΙ.

Εσύ, που με μανία μισέλληνα ξηλώνεις ό,τι άγιο και ιερό γέννησε ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ: τη γλώσσα του, την Ιστορία του, την τάση του να πρωτεύει και να αριστεύει, τη λεβεντιά του -δες πώς τον καταντήσατε όλοι εσείς οι μισέλληνες “βολευτάκηδες”, να σέρνεται σαν το σκουλήκι! Το “άμμες γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες” (εμείς θα γίνουμε πολύ καλύτεροι από εσάς, -τους γονείς μας) των προγονικών του εφήβων το μεταστρέψατε σε κατηφόρα που δεν έχει τέλος. Ή μάλλον έχει, το έρεβος.

Εσύ, που σε αγαστή συνεργασία με τον μειλίχιο “Αρχι…..”(συμπληρώνετε τις τελίτσες με ό,τι προαιρείσθε), παραδίδετε την Ορθόδοξη Πίστη των πατέρων μας, την πίστη που κράτησε τους Έλληνες Έλληνες επί 400 χρόνια και τους έδωσε τη δύναμη να ελευθερωθούν και πάλι, στο εωσφορικό αμάλγαμα όλων των Θρησκειών, αρχίζοντας (Θεέ και Κύριε!) από την ηλικία των παιδιών της τετάρτης Δημοτικού. Αυτό το θρησκειολογικό κράμα ούτε ενήλικες, με γνώσεις, κρίση και συγκριτικές μελέτες πάνω στις άλλες θρησκείες, δεν μπορούν να το ξεδιαλύνουν.

Τι σπέρνετε μέσα στα παιδιά των Ελλήνων; Να σας πω εγώ τι σπέρνετε. Αθεΐα και σύγχυση. Δηλαδή “κατασκευάζετε” μελλοντικά ανθρώπινα υβρίδια, ευάλωτα σε όλα. Και ειδικά στις νεοταξίτικες “ανθρωποπλασίες” κατά τα τα εωφορικά πρότυπα. Έχουν οι νεοταξίτες πιστέψει ότι είναι θεοί στη θέση του Θεού και μπορούν να αλλάξουν την οντολογία του ανθρώπου από εικόνα Θεού σε εικόνα του εωσφόρου. Αλλά δεν είστε “κύριε” Τσίπρα μου ο Θεός. Θα το διαπιστώσετε λίαν συντόμως και θα τσούζει. Όχι απλώς θα τσούζει, θα τσουρουφλίζει!

Εσύ, που νύχτα και αξημέρωτα πέρασες το νομοσχέδιο να προσδιοριστεί ως Τουρκική η Ένωση μουσουλμάνων Ξάνθης, σαν να ήσουν αρχιπροδότης και όχι Έλληνας.

Εσύ, που μέσα σε αυτό το σκοτεινό, σαν τη νύχτα που ψηφίστηκε, νομοσχέδιο πέρασες μαζί με τα υποχείριά σου, τους “βολευτάκηδες” του Σύριζα καί τινες άλλους, το δικαίωμα αλλαγής φύλου από την ηλικία των 15 ετών! (Πάλι θα πω: Θεέ και Κύριε!) Μια ηλικία που οι έφηβοι είναι ακόμα ψυχικά, νοητικά και σωματικά ανώριμοι. Και με την παρορμητικότητα και μιμητικότητα που διακρίνει την εφηβεία, τους έβαλες στα χέρια μαχαίρι να αυτοκαταστραφούν, παρασυρμένοι από την “περηφάνεια” του “ουράνιου τόξου” που πλέον έχει κατακυριεύσει τον ουρανό της Ελλάδος.

Τον κατακυρίευσε με τη δική σου αμέριστη υποστήριξη, ως και του κόμματός σου και της νεολαίας του, που με κυνικό φασισμό πνίγει και εξοστρακίζει κάθε άλλη φωνή Έλληνα, που δε θέλει αυτά τα έκλυτα φαινόμενα στην κοινωνία του. Βλέπεις τα “ανθρώπινα δικαιώματα” δεν είναι για όλους, είναι για τους λίγους και “εκλεκτούς” της ΝΤΠ.

Εσύ, που για να αλλοιώσεις τον πληθυσμό και τη Θρησκεία των Ελλήνων έχεις καλοδεχτεί να μπουν και διαρκώς να μπαίνουν στην πατρίδα μας χιλιάδες λαθρομετανάστες, (γύρω στα 3,5 εκατομμύρια, με τους επιεικέστερους υπολογισμούς) που αποτελούν τον μέγιστο και αμεσότερο κίνδυνο για την επιβίωση των Ελλήνων, υπακούοντας στα σχέδια των ομοϊδεατών και συνάμα “προϊσταμένων” σου.

Εσύ που….Τι να πρωτοθυμηθώ και τι να πρωτοαναφέρω; Δεν έχει τέλος ο κατάλογος.

Εσύ “κύριε”, λοιπόν , δεν έχεις το δικαίωμα να κρατάς, ούτε καν να αγγίζεις τη Σημαία της Ελλάδος. Γιατί δεν πιστεύεις σε καμία από τις Αξίες που αυτή αντιπροσωπεύει: Πατρίδα, Ελευθερία, Πίστη, Δικαιοσύνη, Αριστεία, Ανδρεία, Εντιμότητα, Παιδεία, Όραμα Πνευματικής ανόδου…

Όχι μόνον δεν τις πιστεύεις, αλλά από πάλλευκες μέσα στην ψυχή των Ελλήνων τις έκανες όλες κατάμαυρες, τις ανέστρεψες και έτσι τους παρέδωσες βορά στους “άρχοντες” της Ευρώπης και γενικά της Δύσης. Συζητείται ευρέως ότι είναι σχεδόν όλοι Εβραιοσιωνιστές. Αν αυτό είναι αλήθεια, μήπως είσαι κι’ εσύ Εβραιοσιωνιστής;

Εσύ, που όταν κρατάς την Ελληνική Σημαία, τρίζουν τα κόκκαλα των ηρώων μας που έχυσαν το αίμα τους για ό,τι αυτή αντιπροσωπεύει, με ποιο δικαίωμα την παραδίδεις σε ένα Αφγανάκι και κάθε Αφγανάκι;

Δεν έχω κάτι εναντίον των παιδιών όλου του κόσμου, αλλά τι μπορεί να καταλάβουν τα παιδιά της μουσουλμανικής θρησκείας και της “κουλτούρας” που απορρέει απολύτως από αυτήν, από όσα αντιπροσωπεύει η Ελληνική Σημαία; Άλλες οι ρίζες τους, άλλη η θρησκεία τους, άλλος ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη. Αυτά ακριβώς για τα οποία θυσιάστηκαν οι ήρωες μας, για να μπορούμε να κρατάμε μια “ελεύθερη” Σημαία, άσχετα αν η Πατρίδα μας είναι ακόμα σκλάβα, γιατί ατύχησε (αλλά και το επέλεξε!) να την κυβερνούν κάτι τύποι σαν εσένα.

Εσύ, αυτά όλα, μαζί και το αίμα των προγόνων μας, τα παραδίδεις, εντελώς συμβολικά, σήμερα στο Αφγανάκι. Ό,τι εκείνοι με θυσίες και προσφορά του αίματός τους πέτυχαν, επιδιώκεις να το “ξεκάνεις” εσύ, με τις νεοταξίτικες “ειρηνικές” μεθόδους. Δε μοιάζεις να έμαθες πολλά στη ζωή σου, αλλά αυτές τις μεθόδους τις έμαθες καλά γι αυτό και μπόρεσες ως τώρα να σύρεις, όπως ένα αλυσοδεμένο σκυλάκι, τους Έλληνες εκεί που ήθελες. Θα ‘ρθει όμως στιγμή που θα ανατραπεί αυτή η κατάσταση και μήπως τότε αυτοί σε “σύρουν” όπου δεν θα ήθελες;

Και αυτή, η από αρχή μέχρι τέλους “καλοστημένη” θεατρική παράσταση που έδωσες, σαν άριστος ηθοποιός που είσαι, δεν είναι καθόλου αθώα, ούτε χωρίς συνέπειες για μας, τους εναπομείναντες ΕΛΛΗΝΕΣ.

Περνάς το μήνυμα ότι από δω και μπρος αυτή η σημαία (δηλαδή αυτή η πατρίδα) δε θα ανήκει μόνο στους Έλληνες, αλλά σε έναν ανεξέλεγκτο συρφετό άλλων λαών και φυλών , που έχουν καταντήσει την Ελλάδα χώρο πορνείας, ανωμαλίας και συνεχούς εγκλήματος.

Περνάς το μήνυμα να έρθουν κι άλλοι εδώ: ιδού οι Έλληνες, διά του “κυρίου” πρωθυπουργού τους, παραδίδουν τη σημαία τους, τουτέστιν το Κράτος τους (που το αντιπροσωπεύεις εσύ!) , την πατρίδα τους ολόκληρη και όλες τις Αξίες της στα χέρια σας . Ελάτε, ελάτε, ελάτε, εξαφανίστε τους Έλληνες… Η Ν.Τ.Π. δεν ανέχεται να υπάρχουν σε αυτό το “ζωτικό της χώρο” Έλληνες, για πάρα πολλούς λόγους (ευνόητους για όσους έμαθαν να σκέφτονται) προτιμά εσάς!

Περνάς το ίδιο μήνυμα σε αυτούς που ήδη διαβιούν εδώ, με προνόμια που ούτε τα ονειρεύτηκαν οι Έλληνες, και τους κλείνεις πονηρά το μάτι: βλέπετε πώς σας προστατεύω και παραδίδω την Ελλάδα στα πόδια σας. Θέλω την ψήφο σας, αφού θα σας δώσω ακόμα και την ελληνική ιθαγένεια! Μήπως εσύ έμαθες ποτέ τι σημαίνει η λέξις ιθαγένεια; Και ίσως δε σου χρειάστηκε αυτή η γνώση, αφού οι εδώ ιθαγενείς, ως άλλοι Ζουλού, πήραν κάτι προσωρινά γυαλιστερά καθρεφτάκια ψευτοελευθερίας και ψευτοευμάρειας και λούφαξαν ευχαριστημένοι. Ελληνική Ιθαγένεια! Τι είναι αυτό, τρώγεται; Αν δεν “τρώγεται”, τι με νοιάζει; Η ιθαγένεια των Ζουλού (που κατάντησα), ας δοθεί σε όλους!

Εναπόκειται πλέον σε όσους παρέμειναν ΕΛΛΗΝΕΣ και φέρουν μέσα στην ψυχή τους τις Αρχές και τις Αξίες που αντιπροσωπεύει η Σημαία μας, να σταματήσουν την βεβήλωσή της και να επιστρέψουν την πράξη στους βέβηλους, -δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί, οι πλείστοι θρονιασμένοι μέσα στο “Προδοτο-Βούλειο”.

Προτείνω να τους στείλουμε όλους μαζί στο Αφγανιστάν. Θα είναι κατευχαριστημένοι από την αλλαγή, γιατί θα ταιριάζουν απόλυτα με τις “αξίες” της νέας πατρίδας τους και υπερήφανοι που θα κρατούν τη σημαία της.

Κι εμείς εδώ, να αναπνεύσουμε επιτέλους, λίγο καθαρό αέρα…

Τα δε παιδιά των Ελλήνων -και μόνον- κρατούν με περηφάνεια τη Σημαία τους, αναφωνώντας προς εμάς: “Αμμες γ’εσόμεθα πολλώ κάρρονες”!


πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σπίρτζης: Καταργούνται οι σταθμοί διοδίων – Πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα χρέωσης και πληρωμής

Στόχος να έχουμε εφαρμόσει το νέο σύστημα από το 2018 αρχικά στην Εγνατία Οδό είπε ο κ.Σπίρτζης.

Την στόχευση της κυβέρνησης για κατάργηση των σταθμών διοδίων ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, ο οποίος παρουσίασε σε γενικές γραμμές πως θα λειτουργεί το νέο σύστημα χρέωσης και πληρωμής στις εθνικές οδούς.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Σπίρτζης είπε ότι «θα έχουμε μια συσκευή ή μια εφαρμογή στο κινητό, με την οποία θα χρεωνόμαστε για τα χιλιόμετρα που διανύουμε».
Όπως υποστήριξε, η συσκευή ή η εφαρμογή θα φορτίζεται με κάποιο ποσό, από το οποίο στη συνέχεια θα αφαιρούνται τα χρήματα ανάλογα με τα διόδια που έχει κάποιος διανύσει.
Σύμφωνα με τον κ.Σπίρτζη, το σύστημα θα μπει υποχρεωτικά και με κάποιο μικρό κόστος στα επαγγελματικά οχήματα, στα οποία θα μπει και GPS, ώστε να παρακολουθείται η πορεία τους και να μην μπαίνουν στους παραδρόμους των Εθνικών Οδών.
«Τα διόδια θα καταργηθούν και το σχέδιο είναι να υπάρχουν μόνο στην άκρη του δρόμου για φόρτιση και επαναφόρτιση.
Έως το τέλος του χρόνου θα γίνει ο διαγωνισμός και μέσα στην επόμενη χρονιά σκοπεύουμε να το έχουμε εφαρμόσει σίγουρα στην Εγνατία» είπε ο κ.Σπίρτζης, αναφέροντας πως το σύστημα θα ισχύσει σε όλες τις Εθνικές Οδούς, όμως για την Αττική Οδό θα πρέπει να υπάρξει κάποια άλλη χρέωση, ενώ ξεκαθάρισε ότι, «οι τιμές των διοδίων δε θα αλλάξουν».
«Οι αυτοκινητόδρομοι έχουν πάρα πολλές υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι των διοδίων θα απορροφηθούν αλλού» υπογράμμισε ο κ.Σπίρτζης.
Αναφερόμενος στο ηλεκτρονικό εισιτήριο ο κ.Σπίρτζης είπε πως σήμερα είναι η πρεμιέρα για το εισιτήριο μιας διαδρομής.
«Το εισιτήριο των 1,40 ευρώ ισχύει για 90 λεπτά, για μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως ίσχυε και πριν που είχαμε το χάρτινο» τόνισε ο κ.Σπίρτζης, επισημαίνοντας ότι στις 15/11 θα σταματήσουν να πωλούνται από τις Αστικές Συγκοινωνίες τα χάρτινα εισιτήρια και θα υπάρξει ημερομηνία λήξεως.
«Είναι προφανές, μπορεί είναι λίγες μέρες αργότερα, μπορεί να είναι και στις 15» είπε ο κ.Σπίρτζης.www.bankingnews.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε εισπρακτικές εταιρείες καταφεύγει για τα ληξιπρόθεσμα η ΔΕΗ

Σε κοινοπραξία εταιρειών με συμμετοχή της αμερικανικής FINACITY CORPORATION προσανατολίζεται η ΔΕΗ να αναθέσει το έργο της διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με αρμόδιο στέλεχος για την επικοινωνία της επιχείρησης.

Στην προσπάθεια για διαχείριση και περιορισμό των ληξιπρόθεσμων εντάσσεται και η αύξηση του επιτοκίου για τα μη ρυθμισμένα χρέη, όπως και η επιβολή τόκων στις οφειλές του Δημοσίου που αποφάσισε πρόσφατα το ΔΣ της επιχείρησης.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος η FINACITY, αμερικανικός χρηματοοικονομικός οίκος εξειδικευμένος στις τιτλοποιήσεις θα εισφέρει την εμπειρία στη διαχείριση χρεών ενώ υπεργολάβοι για νομικά, συμβουλευτικά, λειτουργικά, διαχειριστικά κ.α. θέματα θα είναι οι εταιρείες IBM Hellas A.E., Deutshce Bank London Branch, Estia Business Group, Deloitte Business Solutions A.E., KPMG, Qualco UK, KAΠA RESEARCH A.E. και NIKOΛAOΣ A. ANΔPIKOΠOYΛOΣ KAI ΣYNEPΓATEΣ ΔIKHΓOPIKH ETAIPEIA.

Σημειώνεται πάντως ότι η απόφαση για ανάθεση της σύμβασης δεν έχει ληφθεί ακόμη από το ΔΣ της ΔΕΗ.πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανοίγει ο δρόμος για δίπλωμα οδήγησης σε ανήλικους ως δόκιμους οδηγούς

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης σε συνέντευξή του ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αλλαξει τα όρια ηλικίας για την απόκτιση διπλώματος οδήγησης και την εισαγωγή του «δόκιμου οδηγού»

Ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε εκτενώς και στο ηλεκτρονικό εισητήριο. "Ήταν μία απαραίτητη μετάβαση, εάν θυμηθούμε τι συνέβαινε στο παρελθόν με πλαστά εισιτήρια, δεν υπήρχε άλλος δρόμος" δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο FM 104,9", με αφορμή τη διάθεση, από σήμερα, στα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

"Γλιτώνουμε μία πολύ μεγάλη εισιτηριοδιαφυγή, διότι υπήρχαν κάποια κυκλώματα, τα οποία τύπωναν εισιτήρια και τα πουλούσαν αντί των εισιτηρίων του Οργανισμού και από την άλλη πλευρά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε -ακριβώς επειδή δεν υπήρχε ηλεκτρονική καταγραφή- πόσοι έμπαιναν στο σύστημα" είπε ο κ. Μαυραγάνης, σημειώνοντας ότι βάσει προσεγγίσεων από ανθρώπους του ΟΑΣΑ "μιλάμε περίπου για το 20-25% των εισιτηρίων, που θα έπρεπε να κόβονται".

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, την απαγόρευση διέλευσης των μεγάλων οχημάτων από το δευτερεύον οδικό δίκτυο και τη διαμόρφωση των τελών διέλευσής τους από τα διόδια των αυτοκινητοδρόμων ο υφυπουργός σημείωσε ότι οι παραχωρησιούχοι είχαν συμφωνήσει να προβούν σε μειώσεις διοδίων προς τους επαγγελματίες και τα φορτηγά, κάτι που δεν έχει γίνει. "Εφιστώ την προσοχή προς τους παραχωρησιούχους, ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται και ότι πρέπει να επιταχύνουν αυτό που έχουν πει ότι θα κάνουν, ότι θα ενοποιήσουν τα ταμεία τους για να έχουν μία βινιέτα (κάρτα διοδίων) όλοι οδηγοί και να μην αλλάζουν βινιέτες, εάν είναι στην Εγνατία Οδό, στη Νέα Οδό, την Ιονία Οδό κ.λπ. και να μπορούν να σταθμίσουν μεταξύ τους τις μειώσεις των τιμών, που πρέπει να κάνουν. Όσο δεν ενοποιούν τα ταμεία τους δεν μπορούν να πάνε αυτοί στις προσφορές μειώσεων που πρέπει να πάνε" επισήμανε.

"Ο νέος ΚΟΚ και το νέο σύστημα εξέτασης οδηγών"

Αναφερόμενος στον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ο κ. Μαυραγάνης τόνισε ότι το υπουργείο προωθεί κάποιες διατάξεις, οι οποίες θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην περαιτέρω μείωση των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. "Κάποιες από αυτές αφορούν την επιμήκυνση του χρόνου αφαίρεσης του διπλώματος, σε περίπτωση που κάποιος είτε περάσει με κόκκινο, είτε υπερβεί το όριο ταχύτητας πάνω από 30 χιλιόμετρα, είτε οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ, τις σοβαρές παραβάσεις, αυτές που μπορεί πράγματι να προξενήσουν σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις φρονούμε ότι πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί και σ' αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται εναλλακτικά μια εξουσιοδότηση προς τον υπουργό ούτως ώστε, εάν τα υπόλοιπα μέτρα δε φέρουν αποτέλεσμα, τότε να μπορεί να συνδέσει αυτές τις συγκεκριμένες παραβάσεις και κάποιες άλλες με εισοδηματικά κριτήρια για την περαιτέρω αύξηση των προστίμων".

Σχετικά με το νομοσχέδιο για την αλλαγή του συστήματος εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψηφίων οδηγών σημείωσε ότι είναι έτοιμο κατά τα 2/3, διευκρινίζοντας ότι κινείται στην κατεύθυνση της ψηφιοποίησης των εξετάσεων. "Θέλουμε να είναι απομακρυσμένος ο εξεταστής από το όχημα στο οποίο διεξάγεται η εξέταση, να μην έρχεται σε επαφή με τον δάσκαλο και τον εξεταζόμενο και να δίνει παραγγέλματα μέσω ψηφιακού συστήματος 4G ή 5G, το οποίο θα έχει κάμερα και ήχο μέσα στο αυτοκίνητο, θα βλέπει και θα παρακολουθεί, θα δίνει παραγγέλματα και θα καταγράφει. Ένα τμήμα επιθεωρητών θα κάνει δειγματοληπτικό έλεγχο όλων των εξετάσεων. Κρίσιμο είναι ότι θα κάνουμε ουσιαστικά τυχαία επιλογή μέσα από ένα ηλεκτρονικό σύστημα -κάθε μέρα θα αλλάζει αυτό- των πόλεων, που θα διεξάγουν τις εξετάσεις σε άλλες πόλεις. Οι εξεταστές θα είναι στα monitors, δε θα ξέρει κανείς ποιος τον εξετάζει" εξήγησε.

Ερωτηθείς εάν εξετάζεται αλλαγή των ηλικιακών ορίων για τους νέους οδηγούς ανέφερε πως μελετάται το ενδεχόμενο να προβλεφθεί ο θεσμός του δόκιμου οδηγού, που για να οδηγεί θα πρέπει να έχει δίπλα του έναν ενήλικα με δίπλωμα τουλάχιστον 5 ετών. "Είναι υπό εξέταση, δεν το έχουμε οριστικοποιήσει ακόμη, το εξετάζουμε παράλληλα με ηλικιακά κριτήρια. Παίρνουμε διάφορες απόψεις και διεθνών στατιστικών αν δημιουργεί προπαιδεία η περίοδος του δόκιμου οδηγού στον τελικό οδηγό, αν τον βοηθά να αποκτήσει εμπειρίες σε ασφαλές πεδίο με έναν έμπειρο οδηγό δίπλα του", εξήγησε.

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει όσα αποκαλύπτει η διεθνής έρευνα των Paradise Papers σημείωσε: "Ένα διακύβευμα που και οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2014, πριν έλθουμε στην κυβέρνηση, είχαμε θίξει πάρα πολλές φορές είναι ότι πρέπει να επέρχεται φορολογική δικαιοσύνη [...] Δεν είναι μόνο το φορολογικό αδίκημα, αλλά το γεγονός ότι μέσω των μαύρων χρημάτων πολλά διακυβεύονταν στην Ελλάδα και έξω από αυτήν για τη μοίρα της Ελλάδας".

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Τι αλλάζει από σήμερα Δευτέρα 6/11

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Από σήμερα Δευτέρα 6 Νοεμβρίου το επιβατικό κοινό βλέπει να έχει στα χέρια του ακόμα μια επιλογή καθώς θα μπορεί να προμηθεύεται από τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου και εισιτήριο αξίας 1,40 ευρώ. Στο άμεσο χρονικό διάστημα αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα έκδοσης και μεμονωμένου μειωμένου εισιτηρίου 0,60 ευρώ.

Το τέλος του χάρτινου εισιτηρίου όπως το γνωρίζαμε στην Έλλαδα έρχεται στις 15 Νοεμβρίου. Όσοι πολίτες διαθέτουν χάρτινα εισιτήρια μπορούν να τα χρησιμοποιούν μέχρι τότε κανονικά, ενώ ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί τι θα ισχύσει μετά την λήξη της προθεσμίας. Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι και η δυνατότητα ανταλλαγής χάρτινων με ηλεκτρονικά εισιτήρια μετά το πέρας αυτού του χρονικού ορίου. Παράλληλα, έως τις 15 Νοεμβρίου θα ισχύσουν οι παλαιές κάρτες για την μετακίνηση του επιβατικού κοινού με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Αν και αρχικά ο ΟΑΣΑ είχε ζητήσει από το υπουργείο η ισχύς των παλαιών καρτών να είναι μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τις Mεταφορές, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, οι κάρτες του Οκτωβρίου θα βρίσκονται σε ισχύ έως και τις 15 του μηνός για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.Πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έχασαν 2,7 δισ. ευρώ από τα εισοδήματά τους τα νοικοκυριά το 2016

Μείωση κατά 2,7 δισ. ευρώ ή κατά 2,3% σημείωσε το 2016 το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και διαμορφώθηκε σε 114 δισ. ευρώ από 116,7 δισ. ευρώ το 2015.

Ως αποτέλεσμα, η τελική καταναλωτική δαπάνη μειώθηκε κατά 1,3 δισ. ευρώ ή κατά 1%, από 123 δισ. ευρώ σε 121,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Επίσης, το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών που εξυπηρετούν νοικοκυριά (ορίζεται ως η ακαθάριστη αποταμίευση προς το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα) ήταν -6,8% το 2016 έναντι -5,4% το 2015.

Επίσης, πέρυσι καταγράφηκε έλλειμμα στο εξωτερικό ισοζύγιο αγαθών και υπηρεσιών κατά 1,3 δισ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 0,1 δισ. ευρώ που είχε καταγραφεί το 2015.

Παράλληλα, η συνολική οικονομία παρουσίασε το 2016 καθαρή χορήγηση δανείων 1,7 δισ. ευρώ σε σχέση με την αλλοδαπή σε σύγκριση με το 2015 που η καθαρή χορήγηση δανείων ανερχόταν σε 4,2 δισ. ευρώ.

Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών διαμορφώθηκαν πέρυσι σε 54,3 δισ. ευρώ (από 55,8 δισ. ευρώ το 2015) και οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών σε 53,1 δισ. ευρώ (από 55,9 δισ. ευρώ).πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι 130 Έλληνες των Paradise Papers - Εφοπλιστές, πολιτικοί και μεγαλοτραπεζίτης

Μεγάλες αναταράξεις αναμένουν παράγοντες της αγοράς, καθώς στις αποκαλύψεις των Paradise Papers υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το «Εθνος», περισσότερα από 130 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος εμφανίζονται να συνδέονται με εταιρείες offshore.

Κάποια από τα πρόσωπα συνδέονται με πολιτικούς ενώ εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός εφοπλιστών ,υπεράκτιες εταιρείες που έλαβαν δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες και στέλεχος τράπεζας που μετείχε σε offshore fund.

Στη διαρροή εντοπίζονται 252 καταχωρίσεις διευθύνσεων επικοινωνίας στην Ελλάδα. Οι περισσότερες εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά ενώ υπάρχουν και διευθύνσεις από την Εκάλη, την Πολιτεία, τον Διόνυσο, το Παλαιό και το Νέο Φάληρο, το Μαρούσι, τη Γλυφάδα, τη Βουλιαγμένη, τη Βούλα, το Ελληνικό, την Κηφισιά, το Χαλάνδρι, τον Άλιμο και το Ψυχικό.

Τι είναι τα Paradise Papers


Τα Paradise Papers, 13,5 εκατομμύρια έγγραφα, μέρος των οποίων προέρχεται από δικηγορική εταιρεία στις Βερμούδες που ειδικεύεται στις offshore επενδύσεις, αναλύθηκαν από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists) και περιέχουν νέες αποκαλύψεις για τα δισεκατομμύρια που είναι κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους και για μερικά από τα πρόσωπα και τις πολυεθνικές που βρίσκονται πίσω από αυτά.

Οι αποκαλύψεις των Paradise Papers για τους φορολογικούς παραδείσους και τις offshore επενδύσεις δημοσιεύθηκαν πριν από λίγη ώρα από 95 μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο που συνεργάζονται με τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων, ανάμεσά τους οι εφημερίδες Le Monde, Suddeutsche Zeitung, New York Times, The Guardian.

Δεκάδες δημοσιογράφοι που συνεργάζονται με το ICIJ ανέλυσαν επί μήνες τα στοιχεία της τεράστιας νέας διαρροής εγγράφων. Το προϊόν της εργασίας αυτής θα δοθεί σταδιακά στη δημοσιότητα τις προσεχείς ημέρες.

Τα Paradise Papers είναι το προϊόν της διαρροής εκατομμυρίων εγγράφων που αποκαλύπτουν τα μυστικά του κρυμμένου πλούτου των παγκόσμιων ελίτ.

Αντίθετα με τα Panama Papers, τα Paradise Papers αφορούν λιγότερο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που προέρχεται από φοροδιαφυγή και παράνομες δραστηριότητες και περισσότερο σχήματα που βρίσκονται στο όριο της νομιμότητας και χρηματικά ποσά που διέφυγαν μέσα από τα κενά του διεθνούς φορολογικού συστήματος και αποτελούν προϊόν σχημάτων φορολογικής βελτιστοποίησης.

Η σταδιακή δημοσίευσή των στοιχείων τις επόμενες ημέρες θα αποκαλύψει μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, αρχηγούς κρατών και ισχυρές προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής, της show business και του αθλητισμού που έχουν κρύψει τον πλούτο τους στους ανά τον κόσμο φορολογικούς παραδείσους.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χειρόφρενο στο μετρό: Νέα στάση εργασίας αποφάσισαν για την Τρίτη εργαζόμενοι

Νέα στάση εργασίας εξήγγειλαν για την Τρίτη 7 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στο μετρό.

Οι συρμοί δεν θα κινηθούν, αύριο Τρίτη, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 το πρωί, διαφωνώντας με την ένταξη των συγκοινωνιών στο υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

«Άραγε η κοινωνική ευαισθησία των κυβερνόντων για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού πως συνδέεται με την αντιμετώπιση των αστικών συγκοινωνιών ως φορέων που πρόκειται να περάσουν στα χέρια ιδιωτών με σκοπό το κέρδος;», διερωτάται το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έτσι θα σώσετε το σπίτι σας από πλειστηριασμό

Οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να διευρύνουν τις επιλογές που δίνουν στους δανειολήπτες ώστε να μπορέσουν να βγουν από την λίστα των «κόκκινων δανείων». Στόχος να μπορέσουν να ρυθμίσουν το δάνειο τους για να σώσουν την κατοικία τους από πλειστηριασμό, καθώς τα «κοράκια» των fund καραδοκούν πλέον. Ολοένα και περισσότερο οι δανειολήπτες καταφεύγουν στην «ομπρέλα» του νόμου Κατσέλη αλλά και οι τράπεζες επιθυμούν όσο περισσότερα ανοικτά χαρτοφυλάκια να ρυθμιστούν εξωδικαστικά. Έτσι προσφέρουν ευνοϊκά παράθυρα μέσα από τα οποία οι δανειολήπτες μπορούν να βγουν από τις κόκκινες λίστες των τραπεζών.

Το «Split and Freeze» είναι ένα από τα προϊόντα που οι τράπεζες προσφέρουν ως δέλεαρ για τους δανειολήπτες με κόκκινες οφειλές, όπως γράφει σε ρεπορτάζ του ο «Ελεύθερος Τύπος». Η ρύθμιση αυτή είχε χρησιμοποιηθεί στη διάρκεια της κρίσης στην Ιρλανδία και επιτρέπει το διαχωρισμό ενός δανείου σε δυο κομμάτια:

1. Το ενυπόθηκο, το οποίο ο δανειολήπτης θα πληρώνει μετά από υπολογισμός της οικονομικής του κατάστασης και 2. Το υπόλοιπο του αρχικού δανείου, που δεν θα υφίσταται τόκους ενώ θα μπορεί να επιδεχτεί κουρέματος.

Εθελοντική παράδοση ακινήτου. Οι δανειολήπτες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να παραδίδουν οι ίδιοι το ενυπόθηκο ακίνητο στις τράπεζες και έτσι να «κλείνει» ο λογαριασμός και να διαγράφεται η οφειλή του.

Οι δανειολήπτες δεν είναι υποχρεωμένοι να συναινέσουν. Έχουν περιθώριο αντίδρασης σε ό,τι τους προσφέρουν ως λύση οι τράπεζες αρκεί να συναινέσουν στη διεύρυνση της εναλλακτικής πρότασης αναδιάρθρωσης, όπως σημειώνουν οι δικηγόροι, ειδικοί επί θεμάτων οφειλών και πλειστηριασμών.

Στην γκάμα των επιλογών που έχουν οι δανειολήπτες υπάρχουν βραχυχρόνιες λύσεις (καταβολή μόνων τόκων, περίοδος χάριτος, αναπροσαρμογή αποπληρωμής κ.ά.), μακροχρόνιες (μείωση επιτοκίου, επιμήκυνση διάρκειας αποπληρωμής κ.ά.) αλλά και οριστική διευθέτηση (παράδοση ακινήτου, μετατροπή σε ενοικίαση/χρονομίσθωση κ.ά).

Υπενθυμίζεται ότι για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη είναι ενεργός ο νόμος Κατσέλη για την προστασία των δανειοληπτών οπότε οι δανειολήπτες μπορούν να αξιοποιήσουν κάθε κριτήριο προκειμένου να ενταχθούν σε αυτόν.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!