EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

Κινεζική εταιρεία αγόρασε 300 αεροπλάνα Boeing αντί 37 δισ. δολαρίων

H κινεζική εταιρεία CASC (China Aviation Suppliers Holding Company) υπέγραψε σήμερα συμφωνία με την αμερικανική Boeing για την αγορά 300 αεροσκαφών της, αξίας μεγαλύτερης των 37 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με τη Boeing, η συμφωνία έγινε στο πλαίσιο της αμερικανικής εμπορικής αποστολής στην Κίνα και περιλαμβάνει παραγγελίες και δεσμεύσεις για 300 αεροσκάφη με έναν και δύο διαδρόμους των μοντέλων 737,787 και 777.

Στην Κίνα σημειώνεται μεγάλη αύξηση της αγοράς αεροπορικών μεταφορών τα τελευταία χρόνια. Η CASC προχώρησε σε μεγάλες αγορές αεροσκαφών της Boeing για να επιτρέψει τη σταθερή αύξηση της δυναμικότητας των αεροπορικών εταιριών, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Η συμφωνία είναι το αποτέλεσμα μίας συνολικής εξέτασης της αγοράς αερομεταφορών της χώρας και των χρονοδιαγραμμάτων παραγωγής κινεζικών εμπορικών αεροσκαφών, πρόσθεσε η CASC.

«Η Κίνα αποτελεί έναν πολύτιμο πελάτη και βασικό εταίρο και είμαστε υπερήφανοι ότι τα αεροπλάνα της Boeing θα αποτελούν μέρος του αυξημένου στόλου της στα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boeing Commercial Airplanes Κέβιν Μακ 'Αλιστερ. «Η Boeing και η Κίνα έχουν μία ισχυρή ιστορία συνεργασίας που βασίζεται σε μεγάλο αμοιβαίο σεβασμό και οι παραγγελίες αυτές κτίζουν σε αυτή τη βάση», πρόσθεσε.

Η Boeing και η Κίνα θα συνεχίσουν να εργάζονται με αμοιβαία επωφελείς τρόπους για την ανάπτυξη και τη στήριξη της αεροπορικής αγοράς, σύμφωνα με τη Boeing. Οι προσπάθειες αυτές περιλαμβάνουν τη βιομηχανική συνεργασία, την ανάπτυξη τεχνολογιών για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της αεροπορικής βιομηχανίας.

Τον Μάιο, η Boeing ξεκίνησε στην κινεζική πόλη-λιμάνι Τσουσάν την κατασκευή του πρώτου κέντρου παραγωγής της στο εξωτερικό για το πιο δημοφιλές μοντέλο της αεροπλάνων, το 737. Σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη της Boeing, η Κίνα αναμένεται να χρειασθεί 7.240 νέα αεροσκάφη τα επόμενα 30 χρόνια, αξίας σχεδόν 1,1 τρισ. δολαρίων, από τα οποία τα 5.240 με έναν διάδρομο.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το σήριαλ για την άδεια του Κουφοντίνα…

Τα κατοχικά ανδρείκελα («αριστερή» κυβέρνηση, «δεξιά» αντιπολίτευση και δορυφόροι), πρέπει να βρίσκουν ή να εφευρίσκουν και να κατασκευάζουν διάφορα γεγονότα για να διαφωνούν και να συγκρούονται, όπως οι αγοραίοι δικηγόροι στις αίθουσες των δικαστηρίων: Για τα μάτια του κόσμου και για τους αφελείς οπαδούς… 


Είναι τέτοια και τόσο καταθλιπτική η ΤΑΥΤΙΣΗ των κυβερνητικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) και των δορυφόρων τους (όλοι αυτοί ΣΥΝΑΙΝΕΝΟΥΝ στη μνημονιακή ΚΑΤΟΧΗ και εκτελούν τις ΕΝΤΟΛΕΣ και τα «συμβόλαια θανάτου» του 4ου Ράιχ)
που για να δικαιολογήσουν την ξεχωριστή ύπαρξή τους (αλλά και για να μην …πλήξει, από την ΟΜΟΦΩΝΙΑ, η ελληνική κοινωνία) ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ, εναγωνίως ή κατασκευάζουν τεχνητές συγκρούσεις: Συγκρούσεις εξαπάτησης… 

Μια τέτοια θορυβώδη θεατρική παράσταση έχει στηθεί γύρω από την άδεια που δόθηκε στον Κουφοντίνα… 

Ωρύεται ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ η ΝΔ και σηκώνει γιγάντια κύματα ξεφωνητών και ηθικών, κροκοδείλιων δακρύων… 

Κροκοδείλια ξεφωνητά για τους εξής λόγους: 

α). Γνωρίζει πολύ καλά ότι βάσει της δικής τους αστικής νομοθεσίας, ο Κουφοντίνας, όπως και κάθε άλλος «εγκληματίας», δικαιούται, μετά την παρέλευση κάποιων χρόνων, τέτοιων πλεονεκτημάτων, όπως η «άδεια εξόδου». Και αυτό έχει γίνει πολλές φορές ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ (ανάλογα με τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται ιδιαίτερα στα ζητήματα της «τρομοκρατίας») 

β). Η βαθύτερη, όμως, υποκρισία είναι τούτη: ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ εναντίον δήθεν της «τρομοκρατίας» ενώ γνωρίζουν (τουλάχιστον οι κορυφές των κυβερνητικών κομμάτων και οι δικτυωμένοι με το παρακράτος) ότι η «τρομοκρατία» είναι μια ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ των διεθνών και εγχώριων μυστικών υπηρεσιών για την προώθηση των πολιτικών παιχνιδιών της πλανητικής αυτοκρατορίας και της διεθνούς μαφίας του χρήματος… 

Ο ρόλος της «17Ν» (και άλλων «επαναστατικών» σφραγίδων), αλλά και του Κουφοντίνα έχει αποκαλυφτεί. Πολλά στοιχεία έχουν βγει στη φόρα για όλα αυτά, ιδιαίτερα στη Δίκη της «17Ν»… 

Ο ίδιος ο Γιωτόπουλος έχει μιλήσει σχεδόν ανοικτά για την καθοδήγηση της οργάνωσης από CIA… 

Συνεπώς, όλος αυτός ο θορυβώδης σκυλοκαβγάς είναι ένα σώου επικάλυψης των πολιτικών ταυτίσεων πίσω από την ΑΠΑΤΗ της «τρομοκρατίας». 

Αυτοί που πρόσταξαν την άδεια του Κουφοντίνα είναι οι ίδιοι γνωστοί μηχανισμοί της πλανητικής αυτοκρατορίας και του εγχώριου παραρτήματός της: Οι μηχανισμοί που κατασκευάζουν και σκηνοθετούν την «τρομοκρατία»… 

Σήμερα, από τη χθεσινή άρνηση προχωρούν στην «άδεια εξόδου».Σίγουρα κάποιο νέο παιχνίδι στήνεται, έξω από την πρόκληση αποπροσανατολισμού, μέσω του τεχνητών και «άγριων» ηθικολογικών συγκρούσεων … 

Βεβαίως, ΟΥΔΕΙΣ διερωτάται το γιατί δόθηκε άδεια στον Κουφοντίνα (σήμερα επιλεκτικά), ενώ στο Γιωτόπουλο την αρνούνται συστηματικά; 

Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά; Και αυτό μέρος του παιχνιδιού είναι, το οποίο όμως αποκαλύπτει και κάτι άλλο: Ότι ο Γιωτόπουλος τιμωρείται γιατί αποκάλυψε την πρακτορική καθοδήγηση της «17Ν». 

Πολλές νέες εξελίξεις διαδραματίζονται μετά από τη συνάντηση του Τσίπρα με τον Τραμπ… 

Γρήγορα θα δούμε πού το πάνε στα ζητήματα της «τρομοκρατίας»…

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Τσίμπησαν τον αδερφό του Σημίτη»

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «kontranews» οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν υποβάλει μια σειρά από αιτήματα δικαστικής συνδρομής στις αντίστοιχες υπηρεσίες χωρών που  συνδέονται με τη διαδρομή ενός εμβάσματος 845.000 ευρώ το οποίο κατατέθηκε το 2010 στην Εμπορική Τράπεζα.

Το έμβασμα, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας, προερχόταν από offshore εταιρία που είχε έδρα τις Μπαχάμες, «πάρκαρε» για ένα μικρό διάστημα στην Εμπορική Τράπεζα και στη συνέχεια τροφοδότησε λογαριασμό του Σπύρου Σημίτη, αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, σε γερμανική τράπεζα.

Οι αρμόδιοι οικονομικοί εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το έμβασμα αυτό είναι ύποπτο, γιατί η συγκεκριμένη offshore ενδεχομένως να συνδέεται με εταιρίες που είχαν συνάψει συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν, σύμφωνα πάντα με την «kontranews», ότι η Εμπορική Τράπεζα αλλά και οι αρμόδιοι μηχανισμοί της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν προχώρησαν σε κανένα έλεγχο νομιμότητας των συγκεκριμένων κεφαλαίων, παρά το γεγονός ότι το ποσό ήταν ιδιαίτερα μεγάλο και προερχόταν από μια offshore εταιρία. Στην πορεία οι οικονομικοί εισαγγελείς φαίνεται ότι ανακάλυψαν νέα στοιχεία για τον επίμαχο λογαριασμό.

Ο Σπύρος Σημίτης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ισχυρίζεται ότι είχε καταθέσει το συγκεκριμένο ποσό σε ελληνική τράπεζα μαζί με πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ που εισέπραξε από την πώληση ακινήτου στην Ελλάδα.

Η απάντηση για τη διαδρομή του λογαριασμού θα δοθεί σύντομα από τη δικαιοσύνη.

Πηγή: Εφημερίδα «kontranews»

crashonline.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ» ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Ας δούμε ένα παράδειγμα: Γνωρίζουμε πλέον ότι το χρήμα δημιουργείται ex nihilo (από το τίποτα), όταν η τράπεζα χορηγεί ένα δάνειο (π.χ. 100.000 ευρώ).

Αν αυτό το χρήμα μείνει μέσα στην οικονομία και διακινηθεί, τότε θα δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά  οικονομικά αποτελέσματα.

Όταν όμως αυτός, στον οποίο έρθουν, κάποια στιγμή, στα χέρια του αυτά τα εκατό χιλιάρικα (με νόμιμο ή παράνομο τρόπο), αποφασίσει να τα «παρκάρει» σε κάποιο φορολογικό «παράδεισο», τότε το ποσό αυτό αποσύρεται από την αγορά και την παραγωγική διαδικασία και δημιουργεί ένα κενό που πρέπει να καλυφθεί με παραγωγή νέου χρήματος με δανεικά.

Έτσι όμως δημιουργείται και αυξάνεται μια χρηματοπιστωτική «φούσκα», η οποία σκάει τελικά πάνω στα κεφάλια των απλών πολιτών των πιο αδύναμων κρατών.

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο με αυστηρό συναλλαγματικό έλεγχο. Αν όχι στην Ελλάδα, λόγω Ευρωζώνης, τουλάχιστον στην Ευρωζώνη σε σχέση με την έξοδο του ευρώ εκτός Ευρωζώνης. Όμως, σε κατάσταση παγκοσμιοποίησης, αυτό καθίσταται σχεδόν αδύνατο, λόγω της ελεύθερης διακίνησης των κεφαλαίων.


Πέτρος Χασάπης

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιχείρηση «σκούπα» στην Κίνα: 1.420 συλλήψεις

Η αστυνομία στην νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ ανακοίνωσε σήμερα ότι εξάρθρωσε περισσότερες από 130 συμμορίες και συνέλαβε περίπου 1.420 ύποπτους σε μια τεράστια επιχείρηση καταστολής του οργανωμένου εγκλήματος.

Η αστυνομία άρχισε να προετοιμάζει την επιχείρηση κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, με τις έρευνες να επικεντρώνονται σε συμμορίες που κατηγορούνται ότι τρομοκρατούν τους ντόπιους για θέματα όπως η εκμίσθωση γης, οι κατασκευές, ο δανεισμός χρημάτων και η εξόρυξη.

Την ευθύνη για την επιχείρηση είχε το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας και οι μαζικές συλλήψεις άρχισαν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Πάνω από 90 συλληφθέντες ήταν ήδη γνωστοί στην αστυνομία. Οι ύποπτοι κατηγορούνται για εγκλήματα, όπως ληστεία, επίθεση, οργάνωση τυχερών παιχνιδιών, εξαναγκαστικές συναλλαγές, διαταραχή της δημόσιας τάξης και αδικήματα που αφορούν όπλα, σύμφωνα με την αστυνομία.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στάση εργασίας την Παρασκευή στο μετρό και νέα 24ωρη απεργία

Νέα στάση εργασίας για αύριο Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί, αλλά και 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, εξήγγειλε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό.

Το σωματείο καταγγέλλει «την αδιαφορία που επιδεικνύει το υπουργείο Εργασίας, αλλά και στις άθλιες πρακτικές που εφαρμόζει η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ.». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των ηλεκτροδηγών, «το υπουργείο Εργασίας αν και διαβεβαίωνε στη συνάντησή μας, λίγες ημέρες πριν τη Δ.Ε.Θ., ότι θα μας απαντήσει άμεσα σχετικά με το αίτημά μας για την αναδρομική αναγνώριση των ασφαλιστικών εισφορών για την κατηγορία των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, αντ’ αυτού ακόμα και μετά από την πραγματοποιηθείσα στάση εργασίας της προηγούμενης εβδομάδας εξακολουθεί να σιωπά».

Το σωματείο κατηγορεί επίσης τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ότι «σε μια άθλια προσπάθεια αποπροσανατολισμού, βρήκε την ευκαιρία ακόμη μια φορά να προχωρήσει σε προαγωγές προσωπικού με πελατειακά-κομματικά κριτήρια».πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέος διαγωνισμός για τα έργα της γραμμής 4 του μετρό

Της Μαριάννας Τζάννε

Τον διαγωνισμό για τις πρόδρομες εργασίες στην γραμμή 4 του μετρό σχεδιάζει να προκηρύξει μέχρι τα τέλη του μήνα, η Αττικό Μετρό προκειμένου να προχωρήσει η ωρίμανση του μεγάλου και απαιτητικού έργου. Ο διαγωνισμός ύψους 40 εκατ. ευρώ θα περιλαμβάνει τις αρχαιολογικές ανασκαφές και την μετακίνηση των δικτύων κοινής ωφέλειας, εργασίες που όπως έχει αποδείξει η ιστορία αποτελούν τις βασικές πηγές καθυστέρησης των τεχνικών έργων. Ιδιαίτερα στην περίπτωση της γραμμής 4 οι εργασίες αυτές, θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο το έργο της Αττικό Μετρό αφού θα γίνουν μέσα στην καρδιά της πόλης και σε περιοχές όπως η Κυψέλη, τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι κ.α.
Οι πρόδρομες εργασίες είναι από τους πρώτους διαγωνισμούς του υπουργείου Υποδομών που θα γίνουν με ηλεκτρονική δημοπρασία και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έχει καθυστερήσει η προκήρυξη του έργου. Από τις 25 Ιουλίου δημοπρατούνται ηλεκτρονικά όλα τα έργα πλην ύδρευσης και αποχέτευσης που μπήκαν στο νέο καθεστώς από τις 20 Οκτωβρίου, με την διαφορά ότι όσοι διαγωνισμοί έχουν προκηρυχθεί μέχρι σήμερα είναι κυρίως μικρού προϋπολογισμού. Την ίδια στιγμή, η Αττικό Μετρό προετοιμάζεται για τον κύριο διαγωνισμό του έργου συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενδεχομένως και μέσα στο μήνα να έχει ολοκληρωθεί η α΄ φάση που είναι η προεπιλογή. Στην δημοπρασία του Αυγούστου προσήλθαν συνολικά τέσσερις ισχυρές κοινοπραξίες:. Τέρνα - Vinci-Siemens AG "TVS", J&P Αβαξ- Ghella SpA –Alstom Transport S.A., ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – Ansaldo STP S.p.A – Hitachi Rail Italy SPA και η FCC – Archirodon-Μυτιληναίος.

Επόμενο στάδιο του διαγωνισμού θα είναι η κατάθεση τεχνικών και οικονομικών προσφορών που υπολογίζεται να γίνει αρχές του 2018 ενώ εκκρεμεί η ένταξη της Γραμμής 4 στο ΕΣΠΑ.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Την κατάργηση των κοινωνικών τιμολογίων ζητά η Ε.Ε.

Την σταδιακή κατάργηση των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των φτωχών νοικοκυριών, όπως για παράδειγμα μέσω του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) στην Ελλάδα, μέσα στην επόμενη δεκαετία ή και νωρίτερα, προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την πίεση χωρών όπως η Γερμανία. Την αποκάλυψη έκανε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μιχάλης Βερροιόπουλος, στο πλαίσιο παρουσίασης έκθεσης για την Ελλάδα από το Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA).
Όπως είπε ο κ. Βερροιόπουλος, η Ελλάδα, μαζί με τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, αντιτίθεται στο σχέδιο της Κομισιόν για κατάργηση του πλαισίου προστασίας των ευάλωτων καταναλωτών (π.χ. Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο), θεωρώντας ότι η κοινωνική πολιτική δεν είναι αυτή που δημιουργεί προβλήματα στην αγορά και στον ανταγωνισμό.
Ειδικά στην Ελλάδα, αν περάσει η άποψη χωρών όπως η Γερμανία που πιέζουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα δεχθούν μεγάλο πλήγμα οι πλέον ευάλωτοι καταναλωτές. Μέσα από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας δεν επιδοτούνται μόνο μόνο οι οικονομικά ασθενέστεροι αλλά και οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών, οι οποίοι διαφορετικά θα πλήρωναν «χρυσή» την κιλοβατώρα στα μη διασυνδεδεμένα νησιά. Το κόστος θα ήταν τεράστια επειδή τα μη διασυνδεδεμένα νησιά τροφοδοτούνται από ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από πανάκριβες μονάδες μαζούτ ή ντήζελ.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δημόσιο: Στις 13 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την κινητικότητα

Την ερχόμενη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου αναμένεται να βγει στον…αέρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα της κινητικότητας για όλο το δημόσιο πλην των δήμων. Σε αυτή τη φάση η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας έχει ανάψει το «πράσινο φως» σε πάνω από 1000 αιτήματα δημοσίων φορέων και υπηρεσιών τα οποία ζητούν την κάλυψη κενών θέσεων.

Από τη διαδικασία εξαιρούνται προς ώρας οι δήμοι, οι οποίοι δεν έχουμε ακόμα διαμορφώσει τα οργανογράμματα τους. Οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συνολικά αγγίζουν τους 83.000 περίπου, δεν θα μπορούν να αιτηθούν μετάταξη ή απόσπαση από τις 13/11. Κατ’ επέκταση δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στο α΄ κύκλο κινητικότητας για την περίοδο 2017-2018.

Όμως, αρκετά πίσω στη διαδικασία έχουν μείνει και αρκετά υπουργεία, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να μην είναι το αναμενόμενο. Ειδικότερα, 3 από τα 17 υπουργεία δεν έχουν προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, γεγονός που δεν έχει ακόμα επιτρέψει σε όλους τους εργαζόμενους τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία της κινητικότητας. Πρόκειται για περίπου 500.000 εργαζόμενους, οι οποίοι με την έναρξη της πλατφόρμας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε αίτημα μετάταξης ή απόσπασης σε όποια κενή θέση αντιστοιχεί στα προσόντα του.

Η έγκριση ή μη του σχετικού αιτήματος βρίσκεται στα χέρια και πάλι της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας. Από τη στιγμή που θα εγκριθεί το σχετικό αίτημα, δηλαδή μετά από περίπου 30 ημέρες, θα μπορεί ο εν λόγω υπάλληλος να μεταταχθεί ή να αποσπασθεί.

Υπενθυμίζεται πως κάθε χρόνο θα «τρέχουν» τρεις κύκλοι κινητικότητας στο Δημόσιο.

Δεδομένου ότι ο α΄ κύκλος θα «τρέχει» την περίοδο Οκτωβρίου–Δεκεμβρίου 2017 (ή ενδεχομένως μέχρι τον Ιανουάριο του 2018), ο επόμενος (β΄) κύκλος θα «τρέξει» την περίοδο Φεβρουαρίου /Μαρτίου-Μαίου/Ιουνίου 2018, ενώ ο γ΄ κύκλος της κινητικότητας θα «τρέξει προς το τελος του καλοκαιριού –τέλος Φθινοπώρου του ίδιου έτους.Πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Bόμβα μεγατόνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο για τα στημένα

Βόμβα μεγατόνων» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς το Συμβούλιο Εφετών με παραπεμπτικό του βούλευμα, παραπέμπει σε δίκη 28 άτομα, για την υπόθεση διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου_όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο… σκαμνί για σύσταση συμμορίας και για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται και παλιά στελέχη της ΕΠΟ και πρώην διεθνείς διαιτητές.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κι ενώ αύριο (8/11) αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση του δικαστηρίου, μεταξύ των κατηγορουμένων υπάρχει ο ιδιοκτήτης μίας εκ των κορυφαίων ομάδων της χώρας, καθώς και άλλοι δύο μεγαλομέτοχοι ΠΑΕ των Αθηνών και της επαρχίας.

Όπως έγινε γνωστό η παραπομπή έγινε κατά πλειοψηφία (2-1) για 28 από τους 35 κατηγορούμενους. Το βούλευμα αποκλείει την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αλλά παραπέμπει 8 από τους κατηγορουμένους για σύσταση συμμορίας. Ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, Το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος προσωρινής κράτησης του ιδιοκτήτη της μεγάλης ΠΑΕ.

Για τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις ενημερώθηκε άμεσα και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης!
O Γιώργος Βασιλειάδης πληροφορήθηκε για τις εξελίξεις την ώρα που βρισκόταν σε πάνελ συζήτησης για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, όπου ήταν ένας εκ των ομιλητών, σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Στελιος Κούλογλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Αναλυτικά όσα δήλωσε μπροστά στην κάμερα του ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Βασιλειάδης:

«Έμαθα κι εγώ τις πληροφορίες μέσω δημοσιευμάτων για το ζήτημα της παραπομπής 27 παραγόντων του ποδοσφαίρου σε δίκη για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων. Περιμένω κι εγώ να δω το βούλευμα και αντίστοιχα να πράξουμε τα δέοντα. Εφόσον τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα ισχύουν, τότε μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα πρέπει οι κατηγορούμενοι, αυτοί που έχουν παραπεμφθεί με βούλευμα στο ακροατήριο, να σταματήσουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό και εφόσον μιλάμε για ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες, να μεταβιβάσουν και το μετοχικό τους μερίδιο.

Κι εφόσον αυτό δεν γίνει μέσα στις επόμενες 15 μέρες, μπορεί να γίνει με διαπιστωτική πράξη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, δηλαδή δική μας κρατική παρέμβαση, με βάσει τον αθλητικό νόμο 2725 όπως ισχύει και όπως ισχύει και στο καταστατικό της ΕΠΟ πλέον. Περιμένουμε να δούμε, δεν μιλάμε ακόμη με σιγουριά και με βεβαιότητα, αλλά εφόσον αυτό ισχύει, τότε τα επόμενα βήματα είναι αυτά που σας περιέγραψα.»Nωρίτερα το SDNA μετέδιδε>

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, εξέδωσε βούλευμα, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 28 πρόσωπα!

Οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι που κάθονται στο σκαμνί για σύσταση συμμορίας και για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων, είναι:

Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής.

Και ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης.

Στο σκαμνί για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων, θα καθίσουν επίσης:

Τα πρώην στελέχη της ΚΕΔ, Γιώργος Δούρος και Θανάσης Μπριάκος.

Τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Άρης Σταθόπουλος, Νίκος Προύντζος και Γιάννης Παπακωνσταντίνου.
Μόνο για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνων, παραπέμπονται και οι:

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης.

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός.

Οι πρώην διαιτητές Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Θανάσης Γιάχος, Απόστολος Αμπάρκιολης, Κώστας Ιωαννίδης και Γιάννης Κάμπαξης.

Ο πρώην μεγαλομέτοχος της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης.

Ο τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου, Γιάννης Αγγελόπουλος και ο γενικός αρχηγός της Βέροιας, Γιώργος Λαναρής.

Ο πρώην προπονητής του Ατρομήτου, Ρικάρντο Σα Πίντο.

Οι ποδοσφαιριστές της Βέροιας, Καλογέρης, Μάνος, Σκαθαρούδης, Μπάρμπας, Ιωάννου, Παυλίδης, Αμαραντίδης και Γκιγιέρμο Πέρεθ.

Απαλλακτικό είναι το βούλευμα για τα πρώην στελέχη της ΕΠΟ, Παυσανία Παπανικολάου και Χρήστο Υφαντή, καθώς και για τα πρώην μέλη των πειθαρχικών επιτροπών του ποδοσφαίρου Ζυγογιάννη, Παντελοπούλου, Βλάσση, Αναστασάκη και Ζάμπρα που δεν βρίσκεται εν ζωή.

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η UBER υπογράφει συμφωνία με τη NASA και σχεδιάζει τον κόσμο του μέλλοντος

Uber ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει υπογράψει μια συμφωνία με τη NASA για την ανάπτυξη νέων concepts μη επανδρωμένης διαχείρισης κυκλοφορίας (Unmanned Traffic Management – UTM) και μη επανδρωμένων συστημάτων αεροσκαφών (Unmanned Aerial Systems) που θα επιτρέψουν την ασφαλή και αποδοτική λειτουργία μικρών μη επανδρωμένων συστημάτων αεροσκαφών (UAS) σε χαμηλά ύψη από το έδαφος.


Η συμμετοχή της Uber στο έργο UTM της NASA θα βοηθήσει στον στόχο της εταιρείας να ξεκινήσει επίδειξη πτήσεων της uberAIR σε επιλεγμένες πόλεις των ΗΠΑ μέχρι το 2020. Αυτή είναι η πρώτη συνεργασία της Uber με μια ομοσπονδιακή κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ που στοχεύει στη λειτουργία ενός παγκόσμιου δικτύου διαμοιρασμένης εναέριας μετακίνησης.


Η Uber σήμερα κυκλοφόρησε επίσης ένα video που παρουσιάζει πως θα είναι μια πτήση με την υπηρεσία uberAIR: UberElevate video.
Η Uber σκοπεύει να διερευνήσει και άλλες ευκαιρίες συνεργασίας με τη NASA, οι οποίες θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο άνοιγμα μιας νέας αγοράς αστικής μετακίνησης από αέρος. Αυτή η συνεργασία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της NASA για τα UTM, η οποία περιλαμβάνει πολλούς δημόσιους, ακαδημαϊκούς και ιδιωτικούς εταίρους.


Ο Εθνικός Νόμος για τη Αεροναυτική και το Διάστημα παρέχει στη NASA τη μοναδική εξουσιοδότηση να συνάπτει Συμφωνίες Δράσης για το Διάστημα (SAAs) με εταίρους για να προωθήσει τους στόχους της αποστολής και του προγράμματος της NASA, επιτρέποντας στα δύο μέρη να μεταφέρουν πληροφορίες και να συνεργαστούν πάνω σε συγκεκριμένους στόχους. Ο Dr Parimal Kopardekar, ο οποίος είναι Ανώτερος Τεχνολόγος Συστημάτων Αερομεταφορών στη NASA, στο ερευνητικό κέντρο Ames, θα είναι το βασικό πρόσωπο που θα προΐσταται της ομάδας εργασίας μεταξύ της Uber και της NASA.Βάσει της συμφωνίας, η Uber θα συμμετάσχει σε μια ομάδα συνεργατών από τη βιομηχανία που συνεργάζονται με τη NASA για την ανάπτυξη νέων ιδεών και τεχνολογιών UTM που θα επιτρέψουν την ασφαλή και αποδοτική λειτουργία μικρών UAS σε χαμηλά ύψη από το έδαφος. Οι δραστηριότητες πτήσης του UTM, η ανάπτυξη λογισμικού και οι συναφείς επιθεωρήσεις αερομεταφορών και τεχνολογίας λαμβάνουν χώρα στα σημαντικά επίπεδα “τεχνολογικής ικανότητας” (TCL). Η Uber θα επικεντρώσει τις προσπάθειες συνεργασίας της ειδικά στο TCL-4, το οποίο αναπτύσσει απαιτήσεις και τεχνολογικές επιδείξεις για τις αστικές αεροπορικές πτήσεις/λειτουργίας.
Ο Chief Product Officer της UberJeff Holden, δήλωσε: “Αυτή η Συμφωνία στο πλαίσιο του Διαστημικού Νόμου ανοίγει το δρόμο για την Uber να συνεργαστεί με τη NASA για την ανάπτυξη της νέας γενιάς τεχνολογίας διαχείρισης του εναέριου χώρου. Το uberAIR θα εκτελεί πολύ περισσότερες πτήσεις στις πόλεις σε καθημερινή βάση από ποτέ άλλοτε. Οι πτήσεις αυτές για να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα θα απαιτηθεί μια θεμελιώδη αλλαγή στις τεχνολογίες διαχείρισης του εναέριου χώρου. Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας της Uber στην τεχνολογία λογισμικού με την εμπειρία της NASA για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού είναι ένα κρίσιμο βήμα προς τα εμπρός για το Uber Elevate”.
H UBER φέρνει το uberAIR στο Los Angeles


Τo Los Angeles επιλέχτηκε ως μια από τις πρώτες πόλεις στον κόσμο για το uberAIR: για γρήγορη, ασφαλή και αθόρυβη μετακίνηση στην πόλη από ψηλά!
 Στις 8 Νοεμβρίου η Uber ανακοίνωσε ότι επέλεξε το Los Angeles ως τη δεύτερη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες για την υπηρεσία uberAIR της, με στόχο να ξεκινήσει δοκιμαστικές πτήσεις το 2020. Ο Chief Product Officer της Uber, Jeff Holden, το ανακοίνωσε στην έκθεση Web Summit στη Λισαβώνα. Στο πλαίσιο της ευρύτερης πρωτοβουλίας Elevate για την αεροπλοΐα, η Uber σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί ένα δίκτυο μικρών, ηλεκτρικών αεροσκαφών σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο για να καταστήσει δυνατή την πραγματοποίηση πτήσεων με τετραθέσια αεροσκάφη σε πυκνοκατοικημένες αστικές αγορές. Αυτά τα ηλεκτρικά οχήματα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOLs) διαφέρουν από τα ελικόπτερα καθώς είναι πιο ήσυχα, ασφαλέστερα, πιο προσιτά και πιο φιλικά προς το περιβάλλον.
Η Uber σήμερα έδωσε στην δημοσιότητα επίσης video που παρουσιάζει για πρώτη φορά μιας εμπειρία πτήσης με uberAIR: UberElevate video.
Χρησιμοποιώντας δεδομένα από τις πιο δημοφιλείς Uber διαδρομές και την κυκλοφορία αυτοκινητοδρόμων, το uberAIR θα δημιουργηθεί με στόχο να μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση, τον χρόνο μεταφοράς των επιβατών και μακροπρόθεσμα να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η ανάλυση της Uber εκτιμά ότι μια διαδρομή με ένα ηλεκτρικό όχημα με ταχύτητα 200 μίλια/ώρα στους αιθέρες του Los Angeles θα είναι ανταγωνιστική με διαδρομή uberX για την ίδια απόσταση. Τα επόμενα χρόνια, η Uber θα συνεργαστεί στενά με τα ενδιαφερόμενους φορείς στις πόλεις και στην περιφέρεια ώστε να διασφαλίσει ότι ζητήματα γύρω από την ασφάλεια, τον θόρυβο, τον εναέριο χώρο, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και την πολυτροπική μεταφορά αντιμετωπίζονται σωστά. Ο στόχος μας είναι η UberAIR να έχει εμπορικές δραστηριότητες αρκετά χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028, που πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα διεξαχθούν στο Λος Άντζελες.
Η δεύτερη ετήσια διάσκεψη Elevate της Uber θα διεξαχθεί επίσης στο Los Angeles την άνοιξη του 2018. Οι πληροφορίες για RSVP είναι διαθέσιμες στο uber.com/air, το οποίο θα ενημερωθεί με πρόσθετες λεπτομέρειες όταν αυτές θα είναι διαθέσιμες.
Η Uber ανακοίνωσε επίσης ότι έχει υπογράψει συμφωνία με την Sandstone Properties για την ανάπτυξη της υποδομής Skyport για να λειτουργήσει ως κόμβοι απογείωσης και προσγείωσης για πτήσεις uberAIR. Η Sandstone διαθέτει πάνω από 20 στρατηγικές τοποθεσίες με προβλήματα κίνησης στους δρόμους στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες, οι οποίες είναι αποκλειστικές επιλογές για το Uber Elevate Network. Με το Sandstone, το uberAIR μπορεί να εξυπηρετήσει επιβάτες σε ολόκληρο το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, στο κέντρο του LA, στη Santa Monica και στο Sherman Oaks. Η Uber προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν από το LAX για το Staples Center σε ώρας αιχμής, η διαδρομή αυτή μπορεί να μειωθεί από 1 ώρα 20 λεπτά που μπορεί να φτάσει όταν γίνεται μέσω εδάφους σε λιγότερο από 30 λεπτά μέσω ενός συνδυασμού που περιλαμβάνει μεταφορές uberX από/προς το Skyports και πτήσης 4 λεπτών στο LA. Η Uber προβλέπει να συνεργαστεί με περισσότερες εταιρείες διαχείρισης Real Estate τους προσεχείς μήνες, δημιουργώντας περισσότερες διαδρομές επιβατών καθώς η υπηρεσία μεταφέρεται στον ουρανό.
“Το Los Angeles ήταν πάντα ένας τόπος όπου οι πρωτοπόροι έρχονται να χτίσουν νέες ιδέες που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής μας”, δήλωσε ο δήμαρχος Eric Garcetti.To LA είναι το τέλειο μέρος για τη δοκιμή αυτής της νέας τεχνολογίας και ανυπομονώ να τη δούμε να μεγαλώνει τα επόμενα χρόνια”.
Ο Chief Product Officer της UberJeff Holden, δήλωσε: “Φέρνουμε το uberAIR στο Los Angeles επειδή ο δήμαρχος Garcetti έχει αγκαλιάσει την τεχνολογία και την καινοτομία, καθιστώντας τον L.A. κόμβο για το μέλλον. Στην περίπτωση αυτή, η τεχνολογία θα επιτρέψει στους κατοίκους του LA να πετάξουν κυριολεκτικά πάνω από τη συνήθως μποτιλιαρισμένη πόλη, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να περνούν τον χρόνο τους πιο παραγωγικά ,είτε κερδίζοντας περισσότερο χρόνο με φίλους και οικογένεια ή περισσότερο χρόνο για εργασία. Σε κλίμακα, αναμένουμε ότι το uberAIR θα εκτελεί καθημερινά δεκάδες χιλιάδες πτήσεις στην πόλη – σε αυτά τα επίπεδα, όλη η εξοικονόμηση χρόνου θα έχει αξιοσημείωτα θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της περιοχής. Μέχρι το 2028, τη στιγμή που οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα έρθουν στην πόλη, πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι του Los Angeles θα χρησιμοποιούν πολύ συχνά το UberAIR, καθιστώντας το ως ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα αστικών συγκοινωνιών στον κόσμο και επειδή το uberAIR θα είναι ηλεκτρικό από την πρώτη μέρα, θα έχει σημαντικά θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον”.
Νωρίτερα φέτος, στη σύνοδο κορυφής Elevate τον Απρίλιο, η Uber ανακοίνωσε συνεργασία με τη μητροπολιτική περιοχή του Ντάλλας, το Φορτ Γουόρθ και το Frisco TX, καθώς και πέντε εξέχοντες αεροπορικούς κατασκευαστές, τους Embraer, Bell Helicopter, Pipistrel, Aurora Flight Sciences και Mooney Aviation.


πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Grexit; Ποιο Grexit;», λέει τώρα ο Βαρουφάκης

Την απόφαση του να κατέβει στις ευρωεκλογές το DiEM25 γνωστοποίησε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στην εκπομπή «Αυτοψία».

«Δεν θα κρατούσα τίποτα από τη θητεία μου ως υπουργός, δεν έχεις εξουσία ως πρωθυπουργός ή ως υπουργός στην Ελλάδα, είμαστε σε μια ιδιότυπη κατάσταση όπου ο δήμαρχος Φιλιατρών έχει περισσότερη εξουσία από τον πρωθυπουργό», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Επανέλαβε πως δεν απείλησε με Grexit αλλά αρνήθηκε να πάρει δάνειο που δεν θα μπορούσε να αποπληρωθεί.

Αναφερθείς στη θητεία του σε κυβερνητικό θώκο, σημείωσε πως στον αποψιλωμένο δημόσιο τομέα βρήκε εργαζόμενους-ήρωες.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε πως εκείνο που τον ενόχλησε περισσότερο ήταν τα συντροφικά μαχαιρώματα. Υπενθύμισε πως μετά την παραίτηση του από την κυβέρνηση, λίγες μέρες μετά μέσα ενημέρωσης τον κατηγορούσαν όταν δεν είχε «plan B», εναλλακτικό σχέδιο, και κατόπιν τον κατηγορούσαν επειδή... είχε - όπως και πολλοί συνάδελφοι του.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απεργούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί

Πανελλαδική εικοσιτετράωρη απεργία, συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11π.μ. και πορεία προς την Βουλή θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ, οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν χθες η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, (ΟΕΝΓΕ), Αφροδίτη Ρέτζιου, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Πάνος Παπανικολάου και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ηλίας Σιώρας, έκαναν λόγο για νομοσχέδιο «έκτρωμα», που ανατρέπει τον σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών και κάθε κανονικότητα στο ωράριο, λέγοντας χαρακτηριστικά «Όχι στο ελαστικό ωράριο. Όχι στην ελαστική ζωή».

Εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για την διαδικασία, αναφέροντας ότι δεν υπήρξε ούτε μία ημέρα δημόσιας διαβούλευσης. Έκαναν λόγο για «πραξικοπηματικές διαδικασίες που επιλέγει η κυβέρνηση για να προωθήσει "fast track" το απαράδεκτο, καταστροφικό νομοσχέδιο για το "χρόνο εργασίας" των νοσοκομειακών γιατρών».

Πρόκειται, όπως είπαν, για ένα νομοθέτημα το οποίο ενσωματώνει όλες τις αντιδραστικές Ευρωπαϊκές οδηγίες που ελαστικοποιούν το ωράριο, καταργεί το σταθερό, ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών, καθιερώνει το «opt out», δηλαδή με ατομική συναίνεση του γιατρού ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας θα μπορεί να αυξάνεται από 48 στις 60 ώρες, η εφημερία ετοιμότητας θεωρείται χρόνος ανάπαυσης.

Η Ομοσπονδία όπως είπαν θα εξετάσει όλες τις δυνατότητες, προκειμένου να προσφύγει στα αστικά δικαστήρια, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων και ζήτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, επαναλαμβάνοντας τα αιτήματα τους για πενθήμερο - εξάωρο - τριαντάωρο, με μία εφημερία την εβδομάδα, με ρεπό την αμέσως επόμενη μέρα. Επίσης, διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πόσα χρήματα θα χάσουν οι ένστολοι από την 1η Ιανουαρίου 2018

Μέρος των αποδοχών τους θα δουν να χάνονται αστυνομικοί, στρατιωτικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες. Η αιτία είναι η αλλαγή στον υπολογισμό των εισφορών.

Οι μειώσεις έρχονται από την αρχή του 2018 και θα υπολογιστούν αναδρομικά από την 1/1/2017.

Για όσους υπηρετούν στο Δημόσιο από 1/1/2017 οι συντάξιμες αποδοχές επί των οποίων υπολογίζονται οι εισφορές για κύρια και επικουρική σύνταξη, περίθαλψη και εφάπαξ είναι το σύνολο των μηνιαίων τακτικών αποδοχών.

Εξαίρεση αποτελούν η προσωπική διαφορά και η αποζημίωση πενθημέρου μαζί με τα νυχτερινά.

Πρόκειται για διάταξη που πέρασε ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως θα τεθεί σε ισχύ από την αρχή Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα και καθώς θα υπολογιστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2017 οι απώλειες να φθάσουν ως και τα 450 ευρώ το μήνα σε ορισμένες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, οι απώλειες βάσει των αποδοχών υπολογίζονται σε 77 με 225 το μήνα με βάσει τους μισθούς των ενστόλων.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΟΣΜΗ ΤΗΣ SIEMENS, ΤΗΣ INTRACOM ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
http://www.egerssi.gr

Στο “κόκκινο πιπέρι” της Τρίτης ανέφερα: «Στην δίκη της Siemens στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, έχει καταθέσει ήδη ο Ευάγγελος Σέκερης και ξεκίνησε την κατάθεσή της και η Αικατερίνη Τσακάλου!

Τα Μέσα της Πατρίδος μας αρχικά απέκρυψαν τις βόμβες που ακούστηκαν στην αίθουσα του Δικαστηρίου κατά την εξέταση των δυο μαρτύρων και οι μαρτυρίες των οποίων ενόχλησαν τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Όμως επειδή, η Ελεύθερη Ώρα δεν έχει εξαρτίσεις από κανέναν, ανέδειξε σε όλες της τις πτυχές το σκάνδαλο της Siemens, ανάγκασε και κάποια άλλα Μέσα να δημοσιεύσουν τις καταθέσεις των δυο μαρτύρων, από τη στιγμή μάλιστα που το θέμα έφτασε και στη Βουλή! Γι΄ αυτό δειλά – δειλά ανάδειξαν τις καταθέσεις των Σέκερη και Τσακάλου!

Μετά από αυτήν την εξέλιξη – σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας – οι κ.κ. Σαμαράς και Μητσοτάκης έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα αποσιώπησης και απόκρυψης των ειδήσεων από τα ΜΜΕ»!

Φοβερές καταγγελίες που τις απέκρυψαν επιμελώς

Αναζητώντας κάποια στοιχεία στο διαδίκτυο για την εξάρτηση και την υποταγή των ΜΜΕ στους ιδιοκτήτες τους, που αποσιωπούν την αλήθεια των γεγονότων ή την εκφράζουν σύμφωνα με το δικό τους οικονομικό συμφέρον, βρήκα το παρακάτω κείμενο στην διαδικτυακή σελίδα Zoornalistas το οποίο όπως διαπίστωσα, το Σύστημα το απέκρυψε επιμελώς! Θα διαπιστώσετε τις ίδιες διαχρονικές τακτικές του Συστήματος των πολιτικών, των ιδιοκτητών των Μέσων και πολλών δημοσιογράφων!

Απολαύστε το (22 Οκτωβρίου 2012):

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το κείμενο του δημοσιογράφου Νίκου Ρούσση που εστάλη στο mail μας χθες και στο οποίο εκθέτει τις απόψεις του αναφερόμενος στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και στη στενή συνεργασία που είχε τη δεκαετία του ΄90, με τον ίδιο τον Κίτσο Τεγόπουλο. Ο αείμνηστος εκδότης, όπως αναφέρει ο Ρούσσης, του είχε προτείνει μάλιστα να παραδίδει στον ίδιο όλο το υλικό και τα στοιχεία της δημοσιογραφικής του έρευνας για το σκάνδαλο Κοσκωτά.
Ο δημοσιογράφος αναφέρεται στις σχέσεις του με τον Ντένη Αντύπα, τον Σεραφείμ Φυντανίδη και αποκαλύπτει το πως και το γιατί δεν τον έβαλαν τότε στο μισθολόγιο ενώ του το είχαν αρχικά αναγγείλει. Μάλιστα, όπως λέει, ο Τεγόπουλος του είχε προβάλει τότε ως δικαιολογία ότι δεν έκανε αυτός κουμάντο για τις… προσλήψεις και πως υπεύθυνος ήταν ο Φυντανίδης.

Την διετία 1990-92 – λέει ο Νίκος Ρούσσης – μετά το κλείσιμο της εφημερίδας “Η ΠΡΩΤΗ”, δούλεψα, με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και έναντι 15.000 δραχμών το “κομμάτι”, ως τακτικός συνεργάτης της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας”, διευθυντής της οποίας ήταν ο Ντένης Αντύπας.

Τότε το παιχνίδι το μοίραζε η Siemens και η Intracom

Κάθε Κυριακή, λοιπόν, η αφεντομουτσουνάρα μου “φιγουράριζε” με αποκλειστικά, ως συνήθως, θέματα, που είχαν να κάνουν κυρίως, με αποκαλύψεις για την συμμετοχή της Ελλάδος στο εμπόριο όπλων προς Ιράν και Ιράκ, για τον πόλεμο που είχε ξεσπάσει μεταξύ ΣΗΜΕΝΣ και ΙΝΤΡΑΚΟΜ, για το ποιός από τους δύο θα έχει το πάνω χέρι στις χρυσοφόρες προμήθειες του ΟΤΕ και ιδιαίτερα, με “κρυμμένα χαρτιά και ντοκουμέντα”, που συνέδεαν τον Γιώργο Κοσκωτά με εταιρίες-σφραγίδες στο Λουξεμβούργο, που είχαν “στηθεί” με εμβάσματα από αμερικάνικες επιχειρήσεις οι οποίες είχαν σχέση με την Μαφία!

Ένα καλοκαιρινό Σαββατόβραδο, καθόμουνα έξω, στα σκαλιά του σπιτιού μου στον Κορυδαλλό, μαζί με τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου και πίναμε ουίσκι, όταν χτύπησε το τηλέφωνο.

Καλησπέρα κύριε Ρούσση, άκουσα από την άλλη άκρη της γραμμής. Θα ήθελε να σας μιλήσει ο κύριος Κίτσος Τεγόπουλος.

Πολύ ευχαρίστως είπα στην ιδιαιτέρα του Κίτσου, ξεπερνώντας πολύ γρήγορα τον…αιφνιδιασμό. Ο μακαρίτης ο Τεγόπουλος, με βραχνή φωνή και μακρόσυρτη ομιλία, μπήκε αμέσως στο θέμα.

Κάποιοι που παριστάνουν τους δημοσιογράφους και τα “παίρνουν”


Κοίταξε, μου λέει, μ’ ενδιαφέρουν πάρα πολύ τα στοιχεία που έχεις ή μπορείς να βρεις, για τις διεθνείς προεκτάσεις του σκανδάλου Κοσκωτά και την εμπλοκή εταιρειών της αμερικανικής μαφίας στην όλη υπόθεση. Δεν θα τα δίνεις, όμως για δημοσίευση. Ότι ντοκουμέντα μαζεύεις, θα τα φέρνεις και θα τα παραδίδεις στην ιδιαιτέρα μου. Δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν απ’ όλους αυτούς που έχω μαζέψει εδώ μέσα και παριστάνουν τους δημοσιογράφους. Ξέρω πολύ καλά ότι οι περισσότεροι τα παίρνουν και ότι, πολλές φορές, εμπορεύονται τα ρεπορτάζ τους. Λοιπόν, είσαι, κατέληξε με τον άμεσο και αφοπλιστικό τρόπο που τον διέκρινε.
Είμαι, του είπα κι’ εγώ και από εκείνο το βράδυ άρχισα τα τηλέφωνα και τις επιστολές στο Λουξεμβούργο, τα ραντεβού με τους ορκωτούς λογιστές που είχαν ελέγξει τα οικονομικά της Τράπεζας Κρήτης, τις διασταυρώσεις.

Μάζεψα αρκετό και πολύτιμο υλικό που, όπως είχα συμφωνήσει, το παρέδιδα στην ιδιαιτέρα του Κίτσου, συνεχίζοντας, όμως, να γράφω και να δημοσιεύω θέματα άλλου αντικειμένου στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, διότι μου ήταν απαραίτητες για την επιβίωσή μου οι 60 χιλιάδες δραχμές τον μήνα.

Οι αργυρώνητοι και οι απατεώνες


Κάθε Σάββατο βράδυ δε, ο ίδιος ο Κίτσος, έχοντας δει και διαβάσει την “πραμάτεια” μου, μ’ έπαιρνε τηλέφωνο στο σπίτι, μου έδινε συγχαρητήρια, μου έλεγε το πόσο εκτιμά την ακεραιότητα μου ως δημοσιογράφου και δεν έπαυε να θάβει τους υψηλούς συνεργάτες του, όπως ήταν ο Σεραφείμ Φυντανίδης, ο Κώστας ο Τσουπαρόπουλος, ο Σπύρος Καρατζαφέρης και άλλοι, που τους χαρακτήριζε «αργυρώνητους και απατεώνες».
Ύστερα από μία δημοσιογραφική επιτυχία που είχα τον Οκτώβριο του 1992, με φώναξε καταχαρούμενος ο Αντύπας και μου ανακοίνωσε ότι, από την πρώτη Γενάρη του επόμενου χρόνου, θα έμπαινα στο μισθολόγιο της “Ελευθεροτυπίας”, με την σύμφωνη γνώμη του Φυντανίδη.

Έγινε μάλιστα και η σχετική μάζωξη στο γραφείο του Αντύπα όπου ο Φυνταντίδης (ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που τον είδα), επισημοποίησε την πρόθεση της διεύθυνσης της εφημερίδας, να με εντάξει στο μισθολόγιο, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Βρήκαμε τον αντικαταστάτη του Καρατζαφέρη”!

Έχοντας ακούσει το τι έσερνε ο Κίτσος στον Καρατζαφέρη, που στο μεταξύ είχε αποχωρήσει από την εφημερίδα, δεν μπορώ να πω ότι αισθάνθηκα και πολύ υπερήφανος μ’ αυτή την προσφώνηση αλλά δεν είπα τίποτα…
Είχα απόλυτη ανάγκη μία έμμισθη σχέση μ’ αυτήν την εφημερίδα, που θα μου εξασφάλιζε έναν ικανοποιητικό μισθό και κρατήσεις για την ασφάλιση μου και τα συντάξιμα.

Σήμερα δικάζεται η Siemens όχι όμως η Intracom, γιατί;


Το δίμηνο που μεσολάβησε μέχρι το τέλος του 1992, συνέχισα να εφοδιάζω με στοιχεία και ντοκουμέντα το γραφείο του Κίτσου και εξακολούθησα να δημοσιεύω ρεπορτάζ που αφορούσαν, την τότε προσπάθεια του Μητσοτάκη να περάσει από την “Οικουμενική” τη σύμβαση για την προμήθεια-μαμούθ του ΟΤΕ για τα ψηφιακά, μοιράζοντας την και στις δύο εταιρίες, ΣΗΜΕΝΣ και ΙΝΤΡΑΚΟΜ.
…και βέβαια, κάθε Σαββατόβραδο, ήμουνα πιστός στο τηλεφωνικό ραντεβού που είχα με τον Κίτσο όπου, βαρέθηκα είναι η αλήθεια, το δριμύ κατηγορώ του κατά των “απατεώνων” δημοσιογράφων που είχε στη δούλεψή του.

Όταν ενοχλείς το Σύστημα σε αφανίζει

Εκείνη την Πρωτοχρονιά του ΄93 ήμουνα στο κρεβάτι με γρίπη. Το πρώτο τηλέφωνο της χρονιάς ήταν από τον Αντύπα που, με εντελώς περίλυπο ύφος, μου ανακοίνωσε ότι, θα ΄πρεπε να ξεχάσω την υπόσχεση του Φυντανίδη ότι θα έμπαινα στο μισθολόγιο της εφημερίδας.

Γιατί του είπα, τι συνέβη, τι άλλαξε;

Δεν μπορώ να σου πω Νίκο, δεν μπορώ, κατάλαβέ με μου απάντησε.

Τουλάχιστον, είπα από την πλευρά μου, θα μπορώ να συνεχίσω να συνεργάζομαι με την “Κυριακάτικη”;


Όχι, όχι Νίκο δεν κατάλαβες, μου είπε ο Αντύπας. Το όνομα σου δεν πρόκειται να ξανα-υπάρξει στην εφημερίδα και μου ευχήθηκε …καλή χρονιά.

Την επόμενη μέρα το πρωί, από το “Galaxy” ένα μπαρ σε μια στοά της Σταδίου, όπου σύχναζα, πήρα τηλέφωνο το γραφείο του Τεγόπουλου. Η ιδιαιτέρα του που, προφανώς δεν είχε πληροφορηθεί τις εξελίξεις, μου πέρασε αμέσως τη γραμμή στον Κίτσο. Θα ήθελα μια εξήγηση, του είπα. Τόσοι έπαινοι για τη δουλειά μου και τον χαρακτήρα μου, τόση απαξίωση για τους απατεώνες που πληρώνεις κι’ αυτοί τα παίρνουνε απ’ άλλες μπάντες και αυτή είναι η αμοιβή μου κύριε Τεγόπουλε;
Δεν κάνω εγώ κουμάντο για τις προσλήψεις, υπεύθυνος είναι ο Φυντανίδης, μου είπε μονολεκτικά.
Καλά, πρόλαβα να του πω πριν κλείσει το τηλέφωνο, μου λες ότι είσαι ο ιδιοκτήτης του “Μινιόν” και κάνει κουμάντο στην επιχείρηση ο υπεύθυνος “πωλήσεων” του τετάρτου ορόφου;

Ποιο αόρατο χέρι προστατεύει τον Κόκκαλη;

…Αργότερα, πολύ αργότερα, όταν ο Ντένης είχε φύγει από την διεύθυνση της “Κυριακάτικης”, τον συνάντησα στην μοναδική δεξίωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας (Στεφανόπουλος) που πήγα στη ζωή μου και απέξω-απέξω τον ρώτησα, τι ήταν εκείνο που είχε ματαιώσει την τότε πρόσληψη μου στην εφημερίδα.

Ο Κόκκαλης, μου είπε ψιθυριστά ο Αντύπας, έβαλε ζεστό χρήμα στην επιχείρηση, αγοράζοντας κάμποσες μετοχές, βάζοντας έναν όρο: Να μην ξαναδεί το όνομα σου και τις σχετικές αποκαλύψεις περί ΟΤΕ στην εφημερίδα.

* Το παρόν ντοκουμέντο αποτελεί “συνεισφορά” στην διαμάχη που ξέσπασε στο διαδίκτυο, μεταξύ του Σεραφείμ Φυντανίδη, που δείχνει να το παίζει τίμιος και ανιδιοτελής και μιας αγνώστων στοιχείων κυρίας, που ανέλαβε να συντάξει την νεκρολογία της “Ελευθεροτυπίας” και την απαξίωση της Μάνιας Τεγοπούλου.
Έχω περάσει πολλά και διδακτικά στη δημοσιογραφική ζωή μου…

Το ίδιο παιχνίδι εξάρτησης των εφημερίδων και των δημοσιογράφων τους…

…παίζεται και σήμερα! Η είδηση καταγράφεται από τα Μέσα σύμφωνα με τις ορέξεις και τις επιθυμίες της διαπλεκόμενης με το πολιτικό Σύστημα, εργοδοσίας! Έτσι, παραπλανάται ο λαός και προσέρχεται στις κάλπες για να ψηφίσει τον βιαστή και δολοφόνο της ζωής του!!πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο ΣΦΥΡΙ τα ΣΠΙΤΙΑ 8 ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ… Από τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ που τους ΔΑΝΕΙΖΑΝ Απλόχερα… !!!

Στο σφυρί βγαίνουν σπίτια 8 πλούσιων και επώνυμων Ελλήνων που πριν μερικά χρόνια το όνομά τους ήταν συνώνυμο του πλούτου, της χλιδής και σε ορισμένες περιπτώσεις και του life style.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι οι τράπεζες θα έβγαζαν σε πλειστηριασμό σπίτια των Φραγκίσκου Λεμονή (εκ των ιδιοκτητών των καταστημάτων Καλογήρου), Κυριάκου Γριβέα (εμπλέκεται στα δάνεια του Τ.Τ.), Κωνσταντίνου Δαφέρμου (από τους ισχυρότερους εμπόρους όπλων), Κώστα Πηλαδάκη (πρώην πρόεδρος της ΑΕΛ και ιδιοκτήτης καζίνο), Βασίλη Σταθοκωστόπουλου (διαθέτει αλυσίδες εστιατορίων και άλλων καταστημάτων αναψυχής), Μπάμπη Βωβού(του άρχοντα των γυάλινων πύργων της Κηφισίας) , Εφης Μαροσούλη (κόρη του βασιλιά των νυχτερινών κέντρων), Αντώνη Λυμπέρη (μεγαλοεκδότης στο χώρο του life style).

Ηταν σίγουρα και ορισμένοι μπορεί να είναι ακόμα πλούσιοι Eλληνες, με καταθέσεις εκατομμυρίων, με βίλες στην Αθήνα, εξοχικά σε νησιά και βουνά. Αλλά τώρα χρωστούν τεράστια ποσά δανείων, με αποτέλεσμα να βλέπουν την περιουσία τους να βγαίνει στο… σφυρί.

Βίλες εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων, με πισίνες και δεκάδες υπνοδωμάτια εκποιούνται από τράπεζες μέχρι το τέλος του 2017. Το εντυπωσιακό, βέβαια, είναι το ύψος των βαρών που φέρουν όλα τα ακίνητα, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ!

ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΜΟΝΗΣ

Ο πρίγκιπας των παπουτσιών, Φραγκίσκος Λεμονής, δεν άντεξε την κρίση και η επιχείρηση «Καλογήρου», που διατηρούσε με τα αδέλφια του, έβαλε λουκέτο φέτος το χειμώνα. Η ζωή της οικογένειας Λεμονή λέγεται ότι ήταν υπερβολική τα τελευταία χρόνια, αφού διέθετε ακόμα και ιδιωτικό αεροπλάνο. Αυτή η υπερβολή και κάποιοι λάθος χειρισμοί οδήγησαν σε δυσβάστακτα χρέη τον Φραγκίσκο Λεμονή, η μεζονέτα του οποίου στο Καστρί βγαίνει σε πλειστηριασμό από τράπεζα στις 22 Νοεμβρίου 2017 με τιμή πρώτης προσφοράς τις 870.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι θα πλειστηριασθούν και τρεις θέσεις πάρκινγκ που κοστολογήθηκαν σε τιμές μεταξύ 8.000 – 15.000 ευρώ! Η μεζονέτα συνολικού εμβαδού περίπου 600 τ.μ. διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, τρία μπάνια και φυσικά δύο walking closets, δηλαδή δωμάτια-ντουλάπες.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΡΙΒΕΑΣ

Μετά την εγγραφή κατάσχεσης σε ένα από τα «παλάτια» του ζεύγους Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα στο Παλαιό Ψυχικό από τράπεζα, τώρα ο άλλοτε ισχυρός επιχειρηματίας καλείται να αντιμετωπίσει τον πλειστηριασμό της ψιλής κυριότητας που έχει σε διαμέρισμα που την επικαρπία έχει… η μητέρα του. Αυτή τη φορά το ποσό της απαίτησης τράπεζας φτάνει τις 330.000 ευρώ και βγάζει στο… σφυρί ένα διαμέρισμα 84 τ.μ., με την τιμή πρώτης προσφοράς για την ψιλή κυριότητα τις 45.700 ευρώ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ

Η περίπτωση του Κωνσταντίνου Δαφέρμου καταγράφεται στην ιστορία των εξοπλιστικών ως η πρώτη φορά που κάποιος από τους εμπλεκομένους παραδέχεται ότι έδωσε μίζα προκειμένου να προωθήσει το προϊόν του. Ο 75χρονος έμπορος όπλων βρίσκεται πια εκτός φυλακής, αλλά οι προσημειώσεις που έχει εγγράψει σε ακίνητά του φτάνουν τα 18 εκατ. ευρώ. Αποτέλεσμα είναι η εκποίηση δύο ακινήτων του από τράπεζα. Το πρώτο είναι ένα ισόγειο διαμέρισμα 203 τ.μ. στη συνοικία Ιλίσια για το οποίο δόθηκε τιμή εκκίνησης 223.00 ευρώ. Η δεύτερη ιδιοκτησία του Κωνσταντίνου Δαφέρμου εκτιμήθηκε στις 14.350.000 ευρώ, αφού πρόκειται για μια οκταώροφη οικία, που βρίσκεται στη συνοικία Λυκείου και συνορεύει με το Προεδρικό Μέγαρο!

ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ

Η εμπλοκή του με το ποδόσφαιρο τα χρόνια που υπήρξε πρόεδρος της ΑΕΛ έφερε στον επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη δυσβάστακτα χρέη σε τράπεζες και ΔΟΥ. Στις 13 Δεκεμβρίου 2017, τράπεζα βγάζει σε πλειστηριασμό την τριώροφη κατοικία του στο Πανόραμα της Βούλας, η οποία εκτιμήθηκε στο 1.081.000 ευρώ. Η βίλα περιλαμβάνει υπόγειο 88 τ.μ. με χώρο στάθμευσης, πλυσταριό, δωμάτιο υπηρεσίας με W.C. και χώρο τύπου playroom, ισόγειο συνολικής επιφάνειας 246 τ.μ. με εσωτερική πισίνα, καθιστικό, κουζίνα και γκαρνταρόμπα, πρώτο όροφο συνολικής επιφάνειας 126,14 τ.μ. με δύο υπνοδωμάτια master και καθιστικό, αλλά και δεύτερο όροφο 101 τ.μ. με ακόμη δύο master υπνοδωμάτια.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΘΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Σε μπελάδες έβαλε τον επιχειρηματία Βασίλη Σταθοκωστόπουλο η σύμπραξή του με τον Δημήτρη Παππά, γιο της γνωστής ηθοποιού Χριστίνας Παππά, για τη δημιουργία του εστιατορίου «Hamma» στην Κηφισιά. Γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο βγάζει σε πλειστηριασμό, στις 13 Δεκεμβρίου 2017, την ψιλή κυριότητα του μισού ακινήτου στο οποίο στεγαζόταν το εστιατόριο. Μάλιστα, όπως αναφέρει το έγγραφο του πλειστηριασμού, ως οφειλέτης εμφανίζεται «ο Βασίλειος Σταθοκωστόπουλος, ατομικά και υπό την ιδιότητά του ως εγγυητής των: 1) εταιρίας με την επωνυμία “ΗΑΜΑ Κηφισιάς & Σία Ε.Ε.”, ΑΦΜ 997242257 και 2) Δημητρίου Παππά του Ευσταθίου, διαχειριστή και ομόρρυθμου εταίρου της ως άνω εταιρίας». Το αρχιτεκτονικό γραφείο κατάφερε να εκδώσει διαταγή πληρωμής ύψους 66.206 ευρώ, ενώ πλειστηριάζεται η ψιλή κυριότητα του ½ εξ αδιαιρέτου καταστήματος του ισογείου, εμβαδού 86,3 τ.μ., το οποίο είχε περιέλθει στον επιχειρηματία μέσω γονικής παροχής.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ

Το φθινόπωρο του 2012 ήρθε η κάθοδος για την οικογένεια του βασιλιά των γυάλινων πύργων Μπάμπη Βωβού και του γιου του, Αρη, όταν κατατέθηκε η αίτηση πτώχευσης της εταιρίας. Το τέλος της αυτοκρατορίας στο χώρο των κατασκευών και η «πτώση» της οικογένειας που έζησε μεγάλες στιγμές glam στα χρόνια της υπερβολής οδηγούν σε πλειστηριασμό της πολυτελούς κατοικίας του Μπάμπη Βωβού στην πλατεία του Παλαιού Ψυχικού. Η βίλα βγαίνει στο… σφυρί στις 13 Δεκεμβρίου 2017 με τιμή εκκίνησης τα 2.560.000 ευρώ, ενώ φέρει αρκετά βάρη, όπως μια προσημείωση τράπεζας ύψους 7,5 εκατ. ευρώ. Το οικόπεδο έχει συνολική έκταση 1.053,61 τ.μ. και η μονοκατοικία εντός του έκταση περίπου 900 τ.μ. Στο υπόγειο των 340 τ.μ. συναντά κανείς λουτρό, πισίνα και μπαρ, ενώ ανεβαίνοντας στο ισόγειο υπάρχουν δύο σαλόνια με τζάκι, λουτρά και κουζίνα. Στον πρώτο όροφο βρίσκονται έξι υπνοδωμάτια, εκ των οποίων το ένα έχει και εσωτερικό W.C. και τρία ακόμη λουτρά, εκ των οποίων το ένα μαρμαρόστρωτο, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει ένα σαλονάκι και βεράντες.

ΕΦΗ ΜΑΡΟΣΟΥΛΗ

Προβλήματα αντιμετωπίζει, όπως φαίνεται, και η οικογένεια Μαροσούλη, καθώς βγαίνει σε πλειστηριασμό το εκπληκτικό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, που διαθέτει η κόρη του βασιλιά των νυχτερινών κέντρων, Ηλία Μαροσούλη, Εφη. Σε περίπου ένα μήνα, στις 12 Ιουλίου 2017, εκποιείται από τράπεζα το 380 τ.μ. ρετιρέ του 6ου ορόφου που ανήκει στην Εφη Μαροσούλη για οφειλή δανείου 150.000 ευρώ, με τιμή πρώτης προσφοράς το 1.310.000 ευρώ. Οι βεράντες του σπιτιού εκτείνονται σε 139 τ.μ. με ασύλληπτη θέα, ενώ το υπόλοιπο σπίτι διαθέτει ιματιοθήκη, λίβινγκ ρουμ – σαλόνι, τραπεζαρία, δύο κοιτώνες, οφίς, μαγειρείο, δωμάτιο υπηρεσίας, αποχωρητήριο υπηρεσίας, αποχωρητήριο ξένων, δύο λουτρά, ένα διάδρομο υπνοδωματίων, αλλά και δώμα 62 τ.μ. που συγκοινωνεί με σκάλα από τη βεράντα του διαμερίσματος.

Αντώνης Λυμπέρης: Ιδού το παλάτι των θρυλικών πάρτι στο Κεφαλάρι

Ηταν 1981 όταν ο Αντώνης Λυμπέρης καθόταν σ’ ένα γραφειάκι στην πλατεία Βικτωρίας, όπου σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί πως τριάντα χρόνια αργότερα θα διηύθυνε έναν εκδοτικό κολοσσό στο Κορωπί. Ηταν η εποχή που η Ελλάδα ζούσε με τα δάνεια. Δάνεια που πολλαπλασίαζαν το εισόδημα του μέσου Ελληνα και η εκδοτική ελίτ της χώρας υιοθετούσε τον τρόπο ζωής μεγαλοεπιχειρηματιών του εξωτερικού.

Η κρίση χτύπησε την πόρτα και σήμερα ο άλλοτε πανίσχυρος Αντώνης Λυμπέρης βλέπει την υπερπολυτελή βίλα του στο Κεφαλάρι να βγαίνει στο… σφυρί στις 18 Οκτωβρίου 2017. Το ποσό της οφειλής για το οποίο επεβλήθη η κατάσχεση είναι εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ (150.000,00 €), αν και τα βάρη του ακινήτου είναι μερικά εκατομμύρια. Η τιμή πρώτης προσφοράς κατά την ημέρα του πλειστηριασμού ορίστηκε η εμπορική του αξία, δηλαδή το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων τετρακοσίων ογδόντα εννέα χιλιάδων τετρακοσίων τριάντα τεσσάρων ευρώ (4.489.434,00 €)!

Η βίλα στην οποία έχουν δοθεί θρυλικά πάρτι βρίσκεται στο Κεφαλάρι και όπως αναφέρει το έγγραφο του πλειστηριασμού είναι: «Μια διώροφη οικία μετά του οικοπέδου της, το οποίο βρίσκεται στην Κηφισιά Αττικής και έχει επιφάνεια δύο χιλιάδες τριακόσια ενενήντα έξι (2.396) τ.μ. Το ισόγειο στεγάζει χολ, μεγάλο σαλόνι, τραπεζαρία, γραφείο, καθημερινό, κουζίνα, λουτρό, W.C. και χώρο ύπνου του βοηθητικού προσωπικού. Υπάρχει πέργκολα, η οποία έχει προσαρτηθεί στον κυρίως χώρο και έχει κυρία χρήση, ως χώρος γυμναστηρίου. Στον ακάλυπτο χώρο και παραπλεύρως της πισίνας υπάρχει κεραμοσκεπές κτίσμα, το οποίο χρησιμοποιείται ως καθιστικό – χώρος ξεκούρασης των λουομένων. Ο Α’ όροφος στεγάζει καθιστικό, 5 κοιτώνες, 5 λουτρά και ιματιοθήκες».

Εκποιούνται 14 ιδιοκτησίες σε πολυώροφο ακίνητο της επιχείρησης στο Κολωνάκι

Στα χρόνια που η Ελλάδα δεν είχε περάσει στην περίοδο της κρίσης υπήρχε μια σειρά καταστημάτων με ρούχα διάσημων οίκων που επί σειρά ετών ήταν από τα πιο αγαπημένα της ελληνικής ελίτ. Ο λόγος για την εταιρία ενδυμάτων Καρούζος, που βγάζει στις 8 Νοεμβρίου 2017 στο… σφυρί 14 ιδιοκτησίες σε πολυώροφο ακίνητο της επιχείρησης στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Σέκερη 8 και Κανάρη 14. Το χρέος σε τράπεζα ανέρχεται περίπου στο 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ σε πλειστηριασμό βγαίνουν ξεχωριστά οι ιδιοκτησίες της εταιρίας στο συγκεκριμένο κτίριο. Για παράδειγμα, υπάρχει υπόγεια αποθήκη 7 τετραγωνικών με τιμή εκτίμησης 3.000 ευρώ, αλλά και διαμερίσματα από 211.000 έως 302.000 ευρώ.
πηγη: eretikos.gr
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!