EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017

DW: Φορολογικοί παράδεισοι και σωρεία περιπτώσεων φοροδιαφυγής

Σωρεία περιπτώσεων τα τελευταία χρόνια αποκαλύπτουν πως οι γερμανικές φορολογικές Αρχές χάνουν τεράστια ποσά κάθε χρόνο.

Panama Papers, Paradise Papers, φορολογικοί παράδεισοι σε εξωτικά νησιά, αλλά και σε πιο κοντινές χώρες, όπως στην Ελβετία, το Λουξεμβούργο, το Λιχτενστάιν. Σωρεία περιπτώσεων τα τελευταία χρόνια αποκαλύπτουν πως οι γερμανικές φορολογικές Αρχές χάνουν τεράστια ποσά κάθε χρόνο.

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος του Συνδικάτου Γερμανών Εφοριακών, το οποίο έχει 80.000 μέλη, Τόμας Άιγκενχαλτερ, δηλώνει σχετικά: «Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Συνδικάτου Γερμανών Εφοριακών, οι φορολογικές Αρχές χάνουν κάθε χρόνο περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα μισά έσοδα χάνονται μέσω παράνομων δραστηριοτήτων και τα άλλα μισά μέσω διαφυγής σε φορολογικούς παραδείσους, πρακτική που είναι νόμιμη ακόμα αλλά ανήθικη».

Στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, που αφορούν τα Paradise Papers, στα οποία εμπλέκονται 1.000 περίπου φυσικά πρόσωπα στη Γερμανία και πολλές μεγάλες εταιρείες, προστίθεται ένα ακόμα σκάνδαλο. Ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Ταμιευτηρίων Γκέοργκ Φάρερσον θα έθετε και πάλι σήμερα υποψηφιότητα για πρόεδρος στη γενική συνέλευση, ωστόσο την τελευταία στιγμή απέσυρε την υποψηφιότητά του. Ο 49χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, μετά από μεγάλη πίεση που του ασκήθηκε, προτιμά να περιμένει πρώτα την έκδοση της απόφασης του αρμόδιου ποινικού δικαστηρίου στο Μόναχο για φοροδιαφυγή. Χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός θεωρούνταν πρότυπο σοβαρότητας στο κόμμα του. Το 2011 αποχαιρέτησε την πολιτική για να αφιερωθεί σε πιο προσοδοφόρες δραστηριότητες ως πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Ταμιευτηρίων. Ο Χριστιανοκοινωνιστής Πρωθυπουργός Χορστ Ζεεχόφερ τον είχε χαρακτηρίσει «άνθρωπο του δολαρίου».

Ο Γκέοργκ Φάρερσον παραδέχεται ότι τις φορολογικές του δηλώσεις, από το 2012 μέχρι το 2014, τις κατέθεσε πέρυσι στην εφορία. Αρνείται, πάντως, οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και εν τω μεταξύ έχει πληρώσει τους φόρους του. Σύμφωνα, όμως, με την γερμανική νομοθεσία ακόμα και η καθυστερημένη πληρωμή των φόρων αποτελεί φοροδιαφυγή. Για τον λόγο αυτό για το ποινικό δικαστήριο του Μονάχου, η επί χρόνια καθυστέρηση πληρωμής των φόρων αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Ταμιευτηρίων Γκέοργκ Φάρερσον είναι πρόθυμος πάντως να καθίσει και στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να αποδείξει την αθωότητά του. Μέχρι στιγμής πάντως παραμένει άγνωστο το ποσό της φοροδιαφυγής για το οποίο θα δικαστεί. Εικάζεται, πάντως, πως πρόκειται για ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου.

Πηγή: Deutsche WelleΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ληξιπρόθεσμες οφειλές 130 δις. ευρώ και… συνεχίζουμε

Στα… χαρτιά θα παραμείνει για άγνωστο χρονικό διάστημα η «ενοποίηση» των μητρώων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με το αντίστοιχο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών προκειμένου το δημόσιο να αποκτήσει σαφή εικόνα για το ποιος έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο και τι ύψους. Το φιλόδοξο σχέδιο που αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση έχει «κολλήσει» στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας ενώ μόλις προ εβδομάδων το ΚΕΑΟ κατάφερε να συλλέξει τις πληροφορίες για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από τα αντίστοιχα τμήματα των ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να σχηματιστεί μια εικόνα τουλάχιστον για το ποιοι και πόσοι χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία.

Η υλοποίηση του σχεδίου για κοινούς μηχανισμούς είσπραξης εφορίας και ασφαλιστικών ταμείων θα καθυστερήσει κάτι όμως που σημαίνει πρακτικά ότι οι οφειλέτες θα έρχονται αντιμέτωποι με… διπλά πυρά. Τόσο η ΑΔΑΕ όσο και το ΚΕΑΟ έχουν εξαπολύσει σκληρό κυνηγητό για να μαζέψουν έσοδα από την τεράστια δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην οποία λιμνάζουν αυτή τη στιγμή 130 δις. ευρώ. Αξίζει μόνο να σημειωθεί ότι τα αναγκαστικά μέτρα του ΚΕΑΟ αφορούν ασφαλιστικές οφειλές 20 δις. ευρώ (όταν το σύνολο των οφειλών στα Ταμεία ανέρχονται στα 30 δις. ευρώ) ενώ η ΑΑΔΕ έχει ήδη μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου ενός εκατομμυρίου πολιτών προκειμένου να πιέσει τους δικαιούχους να προσέλθουν στις Δ.Ο.Υ για… τακτοποίηση της υπόθεσής τους.

Η κατάσταση με τις οφειλές προς το δημόσιο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις ενώ κάθε μήνα που περνάει η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη. Και μόνο το γεγονός ότι εφορία και ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία του διαχωρισμού των οφειλών σε ανεπίδεκτα είσπραξης και λοιπά –σύμφωνα με πληροφορίες προωθείται σχετική διαδικασία από το υπουργείο Εργασίας για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά Ταμεία προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο- οδηγεί σε ένα φαινόμενο οι Έλληνες φορολογούμενοι να εμφανίζονται ότι χρωστούν συνολικά περί τα 130 δις. ευρώ. Μόνο εξαιτίας των προσαυξήσεων αλλά και των καινούργιων χρεών που δημιουργούνται από την υπερφορολόγηση, κάθε μήνα προστίθενται στην δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων περισσότερα από ένα δις. ευρώ. Μόνο τον Σεπτέμβριο –κρίσιμο μήνα καθώς έληγε ταυτόχρονα και η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων- ο αριθμός των οφειλετών αυξήθηκε κατά 200.000 άτομα φτάνοντας στον απίστευτο αριθμό των 4,3 εκατομμυρίων. Τα δύσκολα είναι μπροστά: τον Νοέμβριο λήγει και πάλι διπλή φορολογική υποχρέωση (τελευταία δόση φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ) ενώ τον Ιανουάριο το υπουργείο Εργασίας θα αποστείλει τα ειδοποιητήρια για την αναδρομική καταβολή εισφορών από το 2016 σε περισσότερους από 200.000 ασφαλισμένους οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν τα αναδρομικά ταυτόχρονα με τις τρέχουσες υποχρεώσεις.

Οι φορολογούμενοι θα είναι εκτεθειμένοι στα αναγκαστικά μέτρα της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων καθώς ουσιαστικός τρόπος προστασίας αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει παρά για ελάχιστους.

Πρώτον, δεν υπάρχει τρόπος τακτοποίησης για τις καινούργιες οφειλές οι οποίες έχουν δημιουργηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2017. Τα χρέη αυτά τα οποία θα ξεπεράσουν μέχρι το τέλος του χρόνου τα 12-13 δις. ευρώ (αν προστεθούν φόροι και ασφαλιστικές εισφορές) μπορούν να αποπληρωθούν μόνο με τις 12 δόσεις. Είναι προφανές ότι η αγορά δεν μπορεί να αντέξει ένα δις. ευρώ επιπλέον ανά μήνα μόνο για τα ληξιπρόθεσμα του 2017 και χωρίς να υπολογίζονται οι τρέχουσες υποχρεώσεις αλλά και οι συσσωρευμένες οφειλές μέχρι και το 2016

Δεύτερον οι ανοικτές ρυθμίσεις (εξωδικαστικός συμβιβασμός αλλά και η ειδική ρύθμιση για τους μικρομεσαίους που έχουν χρέη από 20-50.000 ευρώ) αφορούν σε ελάχιστους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός έχει ξεκινήσει από τον Αύγουστο και μέχρι στιγμής, έχουν ενταχθεί λιγότερες από 300 επιχειρήσεις. Ειδικά για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, οι ρυθμίσεις είναι λιγότερες από… 50. Ακόμη και η νέα ρύθμιση των μικρομεσαίων, θα ευνοήσει μικρό αριθμό οφειλετών καθώς μόνο η υποχρέωση να υπάρχει μια κερδοφόρα χρήση θα «κόψει» μεγάλο αριθμό οφειλετών.

Τρίτον, από τις αρχές του 2018, θα σφίξει ακόμη περισσότερο η κατάσταση με τη ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς θα πρέπει να πληρώνονται οι τρέχουσες υποχρεώσεις πριν εκπνεύσει η προθεσμία, διαφορετικά θα χάνεται και η ρύθμιση των 100 δόσεων. Αυτό σημαίνει ότι θα απαιτηθεί ακόμη περισσότερο ρευστότητα μόνο και μόνο για να μην αναβιώσουν οφειλές από προσαυξήσεις παρελθόντων ετών.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όλα τα μέτρα εναντίον των φτωχών

Είναι η κυβέρνηση που είπε «ναι» στο να περικοπεί το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων ακόμη και κατά 40% μέσα από τις περικοπές επιδομάτων όπως το ΕΚΑΣ, την επιβολή πρόσθετων εισφορών στη σύνταξη και τη μείωση του αφορολογήτου. Υλοποίησε ένα από τα βαρύτερα πακέτα αύξησης έμμεσων φόρων κατά τη διάρκεια των μνημονιακών ετών γνωρίζοντας ότι οι φόροι στην κατανάλωση χτυπούν κατά κύριο λόγο τους φτωχότερους.

Δεν δίστασε να περιορίσει δύο φορές ακόμη και το επίδομα θέρμανσης ενώ οι περικοπές επιδομάτων μέσα από τη θέσπιση αυστηρότερων εισοδηματικών κριτηρίων είναι ακόμη στο προσκήνιο (βλέπε κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ, πολυτεκνικά επιδόματα κλπ). Αθέτησε κάθε υπόσχεση για μείωση του ΕΝΦΙΑ ενώ υποχρέωσε σε πληρωμή φόρου ακόμη και τους ιδιοκτήτες κλειστών ακινήτων που υπό το βάρος των υπέρογκων υποχρεώσεων έσπευσαν να κόψουν ακόμη και την ηλεκτροδότηση. Και όμως αυτή η κυβέρνηση θέλει να εμφανίζεται ως «προστάτιδα» των φτωχών και ως… Ρομπέν της φορολογικής πολιτικής η οποία επιβάρυνε τα μεσαία και τα υψηλά εισοδήματα για να προστατέψει τα χαμηλά.

Από τα συνολικά 14,5 δις. ευρώ των μέτρων που επιβλήθηκαν ή θα επιβληθούν στην περίοδο 2015-2020, τουλάχιστον τα μισά επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τα φτωχότερα στρώματα. Ο μύθος περί προστασίας των φτωχών καταρρίπτεται με τα ακόλουθα στοιχεία:

Το μέτρο της μετάταξης προϊόντων και υπηρεσιών από τον ΦΠΑ 13% στον ΦΠΑ 23% (που στη συνέχεια έγινε 24%) αλλά και της κατάργησης του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου (το οποίο η κυβέρνηση πασχίζει να μην εφαρμόσει το 2018 στα 32 νησιά που έμειναν εκτός λίστας) προγραμματίζεται να αποφέρει 1,576 δις. ευρώ από το 2018 και μετά φτάνοντας πλέον στην κορύφωση της απόδοσής του. Οι τιμές σε πολλά είδη πρώτης ανάγκης επιβαρύνθηκαν από αυτό το μέτρο το οποίο είναι για ευνόητους λόγους πλήττει περισσότερο τους φτωχούς σε σχέση με τους πιο εύπορους καθώς για το ίδιο προϊόν ή την ίδια υπηρεσία υποχρεώνονται να καταβάλλουν αναλογικά ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματός τους. Τώρα, η κυβέρνηση πασχίζει τουλάχιστον να διατηρήσει το ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ στα τελευταία 32 νησιά του Αιγαίου που εξακολουθούν να εφαρμόζουν τους χαμηλούς συντελεστές.

Μεγαλύτερο «χαστούκι» στους φτωχότερους από την κατάργηση του ΕΚΑΣ δεν έχει υπάρξει στην επταετία των μνημονίων. Για πρώτη φορά κόπηκε το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων ακόμη και πάνω από 30%. Συνταξιούχοι των 500 ευρώ, δεν τους έφτανε μόνο το γεγονός ότι κλήθηκαν να πληρώνουν αυξημένες εισφορές για την περίθαλψή τους, έχασαν και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης το οποίο έφτανε ακόμη και στα 230 ευρώ τον μήνα. Ισχυρό κτύπημα θα είναι αυτό που θα καταφέρει το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας μέσα στις επόμενες εβδομάδες αλλάζοντας για μια ακόμη φορά τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος. Ουσιαστικά, αυτοί που θα πάρουν ΕΚΑΣ το 2018 θα είναι μόνο μερικές δεκάδες χιλιάδες από τουλάχιστον 300.000 που ήταν οι δικαιούχοι το 2015.

Εκτός από την αύξηση του ΦΠΑ επιβλήθηκαν σειρά ακόμη νέων μέτρων στην άδικη για τους φτωχότερους έμμεση φορολογία. Μεταξύ αυτών, η αναμόρφωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα ενεργειακά προϊόντα (βενζίνες, πετρέλαια και πετρέλαιο θέρμανσης), η αύξηση του φόρου στον καφέ, στη σταθερή τηλεφωνία, στα τσιγάρα κλπ. Εξαιτίας των νέων επιβαρύνσεων, πολλά φτωχά νοικοκυριά υποχρεώθηκαν να μειώσουν ακόμη περισσότερο την κατανάλωση. Το… κερασάκι στην τούρτα θα είναι η νέα περικοπή του επιδόματος θέρμανσης. Το κουτσουρεμένο επίδομα που θα απομείνει θα καταβληθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Η μείωση του αφορολογήτου είναι μέτρο που πλήττει μόνο τους εύπορους. Ήδη οι χαμηλόμισθοι των 700-800 ευρώ έχουν υποστεί τις συνέπειες από την πρώτη περικοπή και περιμένουν το μεγάλο χτύπημα των 2 δις. ευρώ με τη μείωση της έκπτωσης φόρου στα 1250 ευρώ η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα όσοι εισπράττουν πάνω από… 400 ευρώ τον μήνα να καλούνται για πρώτη φορά στα χρονικά να πληρώνουν και φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Για πρώτη φορά στα μνημονιακά χρόνια, θα πέσει ο πέλεκυς των περικοπών και στους χαμηλοσυνταξιούχους. Η λεγόμενη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς δεν προστατεύει κανέναν. Ακόμη και οι συνταξιούχοι των 600 ευρώ, μπορεί να χάσουν ακόμη και πάνω από το 7-8% της σύνταξής τους δηλαδή μια ολόκληρη σύνταξη από τις 12 που εισπράττουν μέχρι σήμερα και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η συνέπεια από τη μείωση του αφορολογήτου.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατασχέσεις: Κινδυνεύοουν πάνω από 730.000 φορολογούμενοι!

Κατασχέσεις: Υπό την απειλή κατασχέσεων σε μισθούς, συντάξεις, λοιπά εισοδήματά τους και τραπεζικές καταθέσεις βρίσκονται πάνω από 730.000 φορολογούμενους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Η ισχύουσα νομοθεσία δίδει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να αμυνθούν με 4 διαφορετικούς εναλλακτικούς τρόπους, οι οποίοι έχουν προληπτικό χαρακτήρα, θα πρέπει δηλαδή να εξετασθούν και να επιλεγούν πριν ξεκινήσει η διαδικασία της κατάσχεσης.

Ωστόσο, όσοι χρωστούν στις ΔΟΥ ποσά μεγαλύτερα των 500 ευρώ κινδυνεύουν, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ακόμη και με κατασχέσεις σε κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τους.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ σοκάρουν

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο σύνολο των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο προστέθηκαν τον Σεπτέμβριο άλλοι 410.322 φορολογούμενοι, με αποτέλεσμα οι οφειλέτες του Δημοσίου να φθάσουν συνολικά στα 4.267.408 φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Από τους οφειλέτες αυτούς 1.724.708 είναι εκείνοι εναντίον των οποίων είναι δυνατή η επιβολή κατασχέσεων σε εισοδήματα, καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία, καθώς δεν έχουν μεριμνήσει να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις την αποπληρωμή των χρεών τους.

Ήδη, δε, σε 991.392 από αυτούς έχουν επιβληθεί τέτοια μέτρα, ενώ στους υπόλοιπους 733.316 τα μέτρα αυτά θα έχουν επιβληθεί το αργότερο εντός των προσεχών τριών ετών.

Συγκεκριμένα, κάθε μήνα οι ΔΟΥ και οι λοιπές φοροεισπρακτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ επιβάλλουν κατασχέσεις σε περισσότερους από 20.000 οφειλέτες του Δημοσίου εναντίον των οποίων δύνανται να ληφθούν τέτοια μέτρα. Με τους ρυθμούς αυτούς κι αν οι ίδιοι οι 733.316 οφειλέτες εξακολουθούν να μη συμμορφώνονται, μέσα στους επόμενους 36 μήνες, δηλαδή το αργότερο σε μια τριετία, και οι εναπομείναντες 733.316 οφειλέτες θα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με κατασχέσεις σε εισοδήματα, καταθέσεις και περιουσίες

Οι 733.316 οφειλέτες του Δημοσίου που κινδυνεύουν με κατασχέσεις θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ισχύουσα νομοθεσία για τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης του Δημοσίου κρύβει γι’ αυτούς πολλές παγίδες.

Οι παγίδες που πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι

1.Κάθε ΔΟΥ δικαιούται να κατάσχει ακίνητο οφειλέτη της, εφόσον το ληξιπρόθεσμο χρέος του προς αυτήν υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Αν ένας φορολογούμενος οφείλει στο Δημόσιο ένα ποσό άνω των 500 ευρώ και δεν έχει καθόλου καταθέσεις στις τράπεζες ούτε κάποια έσοδα ή εισοδήματα ή κινητά περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να κατασχεθούν για να αποπληρωθεί η οφειλή του, τότε υπάρχει πιθανότητα να πληροφορηθεί ότι εκδόθηκε εντολή για κατάσχεση του σπιτιού του ή κάποιου άλλου ακινήτου που κατέχει! Μπορεί να φαίνεται παράλογο, αλλά η αρμόδια ΔΟΥ έχει δικαίωμα να δεσμεύσει και να κατάσχει ακίνητο ακόμη και για ένα σχετικά χαμηλό χρέος.

2. Κάθε ΔΟΥ μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση αυτοκινήτου, σκάφους ή οποιουδήποτε άλλου κινητού περιουσιακού στοιχείου κατέχει ένας οφειλέτης της, εφόσον αυτός της χρωστάει πάνω από 500 ευρώ.

Το όριο ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι το οποίο δεν επιτρέπονται κατασχέσεις ακινήτων ισχύει και για τις κατασχέσεις κινητών περιουσιακών στοιχείων. Συνεπώς, για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 500 ευρώ επιτρέπεται στις φορολογικές αρχές να κατάσχουν οποιαδήποτε κινητά περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών.

3. Για οποιοδήποτε ποσό ληξιπρόθεσμης οφειλής προς το Δημόσιο η αρμόδια ΔΟΥ έχει το δικαίωμα να κατάσχει τα ακόλουθα ποσά που τυχόν δικαιούται να εισπράξει ο οφειλέτης:

Από ποσά μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων άνω των 1.000 και έως 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου ποσοστού 50% επί του τμήματος πάνω από τα 1.000 και μέχρι τα 1.500 ευρώ, ενώ από ποσά άνω των 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ ποσού.

Το ¼ οποιουδήποτε άλλου ασφαλιστικού βοηθήματος καταβάλλεται περιοδικά στον οφειλέτη, εφόσον αυτό υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση το ποσό που απομένει μετά την κατάσχεση δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο των 1.000 ευρώ.

Το 1/5 των καταβαλλόμενων ημερομισθίων.

Το ½ του εφάπαξ που καταβάλλεται από οποιοδήποτε ασφαλιστικό ταμείο, λόγω εξόδου από την υπηρεσία ή το επάγγελμα.

Έως και το 100% των ενοικίων των οποίων επίκειται η είσπραξη, εφόσον ο οφειλέτης δικαιούται να λαμβάνει τέτοια εισοδήματα.

Έως και το 100% των πάσης φύσεως αποζημιώσεων (π.χ. για απόλυση του οφειλέτη από την εργασία ή για ζημιά που υπέστη κάποιο ασφαλισμένο περιουσιακό στοιχείο του κ.λπ.).

Έως και το 100% των πάσης φύσεως εισπράξεων από πωλήσεις προϊόντων ή οποιωνδήποτε άλλων πραγμάτων (π.χ. ακινήτων, Ι.Χ. αυτοκινήτων, σκαφών κ.λπ.)

Ολόκληρα τα ποσά των οικογενειακών επιδομάτων που χορηγεί ο ΟΓΑ!

Οι κατασχέσεις των παραπάνω ποσών επιτρέπεται να γίνονται πριν από την καταβολή τους στους δικαιούχους-οφειλέτες του Δημοσίου, δηλαδή ενώ τα ποσά αυτά βρίσκονται ακόμη στα χέρια εκείνων που πρόκειται να τα καταβάλουν.

4. Για οποιοδήποτε ποσό ληξιπρόθεσμου χρέους προς το Δημόσιο η αρμόδια ΔΟΥ έχει δικαίωμα να κατάσχει ποσά από τις καταθέσεις του οφειλέτη στις τράπεζες. Εξαιρούνται ορισμένα κοινωνικά επιδόματα, για τα οποία οι νομοθετικές ρυθμίσεις χορήγησής τους περιλαμβάνουν ρητή διάταξη που προβλέπει το ακατάσχετο αυτών.ΠΗΓΗ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ

Βλέπω και διαβάζω πολλά άρθρα στο διαδίκτυο από ερευνητές που ψάχνουν τα πράγματα· τι συμβαίνει, πώς συμβαίνει, διάφορες ακολουθίες, εντοπισμός σκηνοθετημένων γεγονότων, εστίαση σε αριθμούς όπως τους προβάλλει το σύστημα για πιθανή αιματηρή μελλοντική ενέργεια, επισήμανση το ποιος είναι ο κακός κ.λ.π. Κάθε ένας άνθρωπος που θέλει να αφυπνίσει τον κόσμο, βάζει το λιθαράκι του σε αυτή την κατεύθυνση. Αξίζει σε όλους ένα μεγάλο μπράβο.

Πολύς κόσμος έχει αφυπνιστεί ως ένα σημείο αρκετά σημαντικό, κυρίως στις μεγάλες πόλεις. Όχι όλοι, αλλά μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Σε αυτό βοηθά και η ξεδιάντροπη πια στάση των εξουσιών που στις μέρες μας δείχνουν το πραγματικό σατανικό πρόσωπό τους, είτε με τις πράξεις τους, είτε με η σιωπή τους, είτε με όσα αφήνουν να συμβαίνουν και όχι τυχαία βέβαια.

Το θέμα όμως δεν είναι μόνο να προβλέπουμε και να ψάχνουμε την κακή είδηση που θα έρθει. Χρειάζεται και η γνώση του πώς θα προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα. Χρειαζόμαστε το στήριγμα που θα νικήσουμε το κακό σύστημα. Έχουμε ανάγκη του «όπλου» εκείνου που θα αναγεννήσει τις καρδιές μας και επί συνόλου την κοινωνία μας, καταδικάζοντας συγχρόνως και τους αχυρανθρώπους του συστήματος και τις κεφαλές του.

Το σύστημα δεν είναι τα κακά πρόσωπα· αυτοί φεύγουν, έρχονται άλλοι. «Κόβεις» ένα κεφάλι, πετάγονται δέκα. Σύστημα σημαίνει τρόπος ζωής. Ο σημερινός τρόπος ζωής που μας επιβάλλουν, για παράδειγμα, τον θεωρεί ο λαός κακό, γιατί δεν έχει καμία σχέση με τις παραδόσεις μας, τα ήθη και έθιμά μας, την παρακαταθήκη των προγόνων μας και τον Τριαδικό Θεό, που οι πλείστοι των Ελλήνων πιστεύουν. Και δεν είναι δυνατόν ο λαός να υποφέρει εξαιτίας ενός αποδεδειγμένου φτιαγμένου πια ψεύτικου χρέους, την ώρα που ο ορυκτός μας πλούτος φτάνει για να ζήσουν πλουσιοπάροχα γενεές και γενεές.

Στο πέρασμα των αιώνων, μόνο μία δύναμη νίκησε το κακό σύστημα σε όλα τα επίπεδα, και στο πνευματικό και στο υλικό. Κι αυτή η δύναμη ονομάζεται Χριστός ή αλλιώς Ανθρωπιά. Μόνο η δύναμη του να άγεις τα πάντα (Αγάπη), μπορεί να ξεριζώσει μια για πάντα τον αλλότριο τρόπο ζωής. Δεν είναι τυχαία αυτή η σύνθετη λέξη· οδηγείς τα πάντα. Στο πνευματικό επίπεδο που αμέσως πηγαίνει το μυαλό σας, δεν θα πω κάτι· έχουν ειπωθεί όλα. Θα πω όμως για το υλικό. Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα το ελληνικό κράτος τιμούσε ιδιαίτερα έναν Άγιο της Ορθοδοξίας, έχοντας και την προτομή του στην Βουλή· μετά τον ξέχασαν, για τους γνωστούς όπως βλέπουμε σήμερα λόγους. Ήταν ο Άγιος Ιωάννης Γ Δούκας Βατάτζης. Το Σύνταγμά του, με τους νόμους που θέσπισε τότε που έζησε φτιάχνοντας την αυτοκρατορία της Νίκαιας, είναι ξακουστό για την δικαιοσύνη που επέβαλλε. Όπως βλέπουμε, ακόμα και σε υλικό πεδίο, μας δείχνει ο Άγιος τον δρόμο.

Για φανταστείτε να μην υπάρχουν φτωχοί, να μην πεινά κανείς, να υπάρχουν γηροκομεία, πτωχοκομεία, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία κι ό, τι άλλο καλό και χρήσιμο δίχως ο λαός να ανησυχεί ποιος θα πληρώσει την ταρίφα. Κι αυτός ο Άγιος είναι του Χριστού Άγιος, όχι κάποιας άλλης ιδεολογίας, κάποιου άλλου τρόπου ζωής.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια το 95% των Ελλήνων πίστευε στον Χριστό. Σήμερα, με τους διαφόρους προπαγανδιστές των στοών της Σιών, την διάλυση της οικογένειας, την οικονομική πίεση που επιβάλλουν κι ένα σωρό άλλα κόλπα παιδείας και δολοπλοκίας, το ποσοστό μειώθηκε. Φούντωσαν τον εγωισμό στους συνανθρώπους μας και με τις διαστρεβλωμένες παρουσιάσεις εννοιών και ιστορικών γεγονότων ο λαός μπερδεύτηκε, χάθηκε. Ο εγωισμός… που διαβάλλει το είναι μας και ως θεοί που είμαστε μεταμορφωνόμαστε σε σατανάδες, αποχαυνωμένοι ξερόλες.

Δεν ήταν ηλίθιοι οι Πατέρες μας Άγιοι, αλλά και οι αγωνιστές μας που έχυσαν το αίμα τους για μας όταν έλεγαν «υπέρ πίστεως και πατρίδος», ούτε οι πρόγονοί μας ήταν ζώα που πίστευαν στα διαχρονικά ιδεώδη των Ελλήνων. Μπορεί σήμερα οι κεφαλές του ελληνικού κράτους να τους έχουν γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούν να τους νικήσουν. Έλληνα συνάνθρωπέ μου, μέσα στο είναι μας είναι γραμμένη η Ιστορία των προγόνων μας, η πίστη και η δόξα της Ανθρωπιάς μας. «Άνοιξε την καρδιά σου και θα βρεις κάθε είδους μεγαλείο», όπως λένε οι γέροντες του Θεού.

Στο όνομα της Αγίας Τριάδος,

Έλληνες! Τα πάντα είναι έτοιμα προς Ανάσταση του Λαού. Αρκεί να το θελήσετε. Οι Άγιοί μας, μας δείχνουν τον δρόμο. Ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός. Μην αργείτε. Ενώστε όλοι τα χέρια αγαπημένοι μεταξύ σας και απλά ζητήστε το.NASAR


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αχτσιόγλου: Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των χρεών

Φέτος όπως και πέρυσι η υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων αφήνει στην κυβέρνηση το περιθώριο να επιστρέψει στην κοινωνία την υπεραπόδοση του πλεονάσματος, δηλώνει η υπουργός Εργασίας Αχτσιόγλου στο Έθνος της Κυριακής .

Όπως υπογραμμίζει,φέτος είναι σημαντικά μεγαλύτερο το ποσό που θα διατεθεί για τη στήριξη των πιο αδύναμων αλλά και για να αποκατασταθούν αδικίες που προκάλεσαν νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως για παράδειγμα η παρακράτηση εισφορών υγείας επί πλασματικών και όχι επί των πράγματι καταβαλλόμενων συντάξεων.

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ακόμη πως ολοκληρώνεται η απαραίτητη προεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για την επιστροφή των ποσών που αναλογούν στους συνταξιούχους, για το διάστημα από 1/1/2012 έως και 30/6/2016 και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η επιστροφή των ποσών στους συνταξιούχους.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των χρεών.

«Η ρύθμιση για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα προβλέπει αποπληρωμή σε έως και 120 δόσεις με κούρεμα προσαυξήσεων έως 85%. Θα καλύπτει ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς πτωχευτική ικανότητα π.χ. μηχανικούς, δικηγόρους καθώς και αγρότες, ανεξαρτήτως ύψους οφειλής. Επίσης, ελεύθερους επαγγελματίες με πτωχευτική ικανότητα π.χ. εμπόρους, που είτε έχουν οφειλές έως 20.000 ευρώ είτε τα χρέη τους είναι κατά 85% προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για την τρίτη αξιολόγηση ανέφερε πως η διαπραγμάτευση εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, σε μια ατμόσφαιρα αρκετά ευνοϊκότερη από το παρελθόν, η οποία επικαθορίζεται από τη θετική στιγμή που υπάρχει στην ελληνική οικονομία. «Τα θέματα ένα προς ένα κλείνουν, συχνά σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων» ανέφερε και εκτίμησε πως με την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, πριν το τέλος του χρόνου, «θα περάσουμε στη φάση της περαιτέρω εξειδίκευσης των μέτρων ρύθμισης του χρέους και την ολοκλήρωση της τελικής αξιολόγησης του προγράμματος. Από την άνοιξη του 2018 θα μπορούμε πλέον να συζητάμε αποκλειστικά για τους όρους της εξόδου από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018».

«Αυτή θα είναι ταυτόχρονα και η περίοδος που θα προετοιμάσει τη δυναμική είσοδο της χώρας στην επόμενη μέρα» ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου .
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νεκρός από την κακοκαιρία στην Κέρκυρα - 55χρονος έχασε τη ζωή του όταν το ΙΧ του παρασύρθηκε από χείμαρρο

Νεκρός ανασύρθηκε από το ΙΧ αυτοκίνητό του ένας 55χρονος άνδρας, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, στην περιοχή Περιβόλι προς Σάντα Μπάρμπαρα, στη νότια Κέρκυρα, παρασύρθηκε από χείμαρρο. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν η σύζυγος και τα ανήλικα παιδιά του, που μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών κατάφεραν να σωθούν.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμης Γεωργακόπουλος, το ΙΧ αυτοκίνητο τύπου τζιπ, που οδηγούσε ο άτυχος 55χρονος πατέρας παρασύρθηκε από τον χείμαρρο, όταν γύρω στις 10 το βράδυ, έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή της νότιας Κέρκυρας.

Η κακοκαιρία "χτύπησε" την Κέρκυρα από το πρωί του Σαββάτου με καταστήματα να πλημμυρίζουν στο κέντρο της πόλης κι άλλες περιοχές, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στην ηλεκτροδότηση.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο προειδοποιώντας για επιδείνωση του καιρού.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

To δίμηνο του... τρόμου

Των παθών τους τον τάραχο έχουν να τραβήξουν έως τα Χριστούγεννα οι Έλληνες φορολογούμενοι. ΕΝΦΙΑ, φόρος εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας και έμμεσοι φόροι θα πρέπει να καταβληθούν στα κρατικά ταμεία μέχρι το τέλος του 2017. Για να πιάσει το υπουργείο Οικονομικών τα 10 δισ. ευρώ που έχουν τεθεί ως στόχος με βάση τον προϋπολογισμό για το επόμενο δίμηνο, θα πρέπει οι φορολογούμενοι να μείνουν... ταπί και ψύχραιμοι.

Στο τέλος Νοεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η τρίτη και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα, που θα είναι περίπου 1,254 δισ. ευρώ, η πέμπτη δόση του φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα και άλλα 629 εκατ. ευρώ για την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ του 2017.
Επίσης στο τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, που προβλέπεται ότι θα βάλουν στα ταμεία του κράτους περίπου 1,2 δισ. ευρώ, η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ (628 εκατ. ευρώ) και η έκτη και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος.
Επιπρόσθετα τον Ιανουάριο του 2018 θα καταβληθεί η πέμπτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ύψους 626 εκατ. ευρώ.

Ο τελευταίος μήνας του έτους θα είναι ο πιο δύσκολος για τα νοικοκυριά, καθώς περιλαμβάνει, εκτός των φόρων, και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις και τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία συνολικά αγγίζουν τα 1,1 δισ. ευρώ.
Η κυβέρνηση βέβαια έχει υποσχεθεί τη διανομή του πλεονάσματος (μέρισμα) προς τους αδύναμους, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα διευκρινίσει σε ποιες κατηγορίες θα διανεμηθεί, αν θα αφορά και φέτος τους συνταξιούχους ή αν τελικά θα δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους, πολύτεκνους με πολύ χαμηλά εισοδήματα κ.ά.

Με βάση τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος πάντως και σε συνάρτηση με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο εννεάμηνο, έως το τέλος του έτους απαιτούνται πληρωμές 7,5 δισ. ευρώ έμμεσων φόρων, εκ των οποίων το 1,1 δισ. ευρώ θα εισπραχθεί από τα τέλη κυκλοφορίας. Ακόμη ο φόρος εισοδήματος ανέρχεται σε 5,071 δισ. ευρώ, ενώ ο φόρος περιουσίας ανέρχεται σε 1,437 δισ. ευρώ (μαζί με τις δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ Ιανουάριο και Φεβρουάριο).
Όπως και να έχει πάντως στο τέλος Νοεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η τρίτη και τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα που θα είναι επίσης 1,254 δισ. ευρώ, η πέμπτη δόση του φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα και άλλα 530 εκατ. ευρώ για την τρίτη δόση του ΕΝΦΙΑ του 2017.

Τον ίδιο μήνα αναμένεται να οριστικοποιηθεί και το νέο καθεστώς για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017, που φιλοδοξεί να μεταφέρει το βάρος από τα υψηλού κυβισμού παλιά αυτοκίνητα (ηλικίας άνω των 10 ετών) στα καινούργια (παλαιότητας μέχρι και πέντε ετών) πολυτελή αυτοκίνητα. Για τα καινούργια αυτοκίνητα κριτήρια για το καθορισμό των τελών κυκλοφορίας θα είναι οι εκπεμπόμενοι ρύποι, ο κυβισμός και η τιμή αγοράς.
Στο τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, που προβλέπεται ότι θα βάλουν στα ταμεία του κράτους περίπου 1,2 δισ. ευρώ.

Ρυθμίσεις
Όσοι φορολογούμενοι βρίσκονται σε κάποια ρύθμιση, είτε την πάγια 12μηνη είτε τη ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προηγούμενων ετών, θα πρέπει μαζί με τα τρέχοντα να εξασφαλίζουν κάθε μήνα και το ποσό της δόσης. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι οι ρυθμίσεις (πάγια και αυτή των 100 δόσεων) χάνονται από 1.1.2017 έως και 31.12.2017 αν μια δόση καταστεί ληξιπρόθεσμη και δεν εξοφληθεί μέσα σε 15 ημέρες μετά την λήξη προθεσμίας πληρωμής της.
Από 1.1.2018 το περιθώριο αυτό μηδενίζεται και ο φορολογούμενος χάνει αυτομάτως τη ρύθμιση την επομένη της λήξης της προθεσμίας πληρωμής αν δεν έχει εξοφλήσει τη δόση του. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για όσους δεν πλήρωσαν φέτος την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος και προτίμησαν να μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ή σκέφτονται να μπουν σε ρύθμιση τους επόμενους μήνες.

Μικρές μεταβολές θα υπάρξουν για πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων, όπως οι πολύτεκνοι και τα ΑμεΑ.
Η ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας 2018 αναμένεται έως το τέλος Νοεμβρίου και η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής είναι η 31η Δεκεμβρίου 2017. Υπενθυμίζεται ότι τα «σενάρια» που είχαν διακινηθεί μιλούσαν για αλλαγές με βάση την άδεια κυκλοφορίας ή για μείωση των τελών με ταυτόχρονη αύξηση άλλου φόρου, ωστόσο τίποτε από αυτά δεν θα ισχύσει τελικά.

Οι προθεσμίες
Μέσα στον Δεκέμβριο λήγουν οι προθεσμίες υποβολής δήλωσης και απόδοσης ειδικού φόρου πολυτελείας (έως τις 27 Δεκεμβρίου), η υποβολή δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενων φόρων από μερίσματα και τόκους (28 Δεκεμβρίου) και η υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία (30 Δεκεμβρίου).
Στους άμεσους φόρους προστίθενται και οι έμμεσοι φόροι, οι οποίοι ξεκίνησαν ήδη από φέτος, αν και οι μεγάλες αυξήσεις έρχονται το 2017, δηλαδή τον άλλο μήνα. Από τους έμμεσους φόρους το επιτελείο της κυβέρνησης αναμένει σημαντικά έσοδα, ενώ ήδη τον Οκτώβριο αυξήθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από τα 230 ευρώ το χιλιόλιτρο σε 280 ευρώ το χιλιόλιτρο.

Θυμίζουμε ότι οι φορολογούμενοι δεν θα ολοκληρώσουν στο τέλος του έτους τις φορολογικές τους υποχρεώσεις του 2017. Θα πρέπει τον Ιανουάριο να εξοφλήσουν την πέμπτη και τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ Δεκεμβρίου οι επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία και τον ΦΠΑ τριμήνου Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που τηρούν απλογραφικά βιβλία.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κομφούζιο στο κέντρο της Αθήνας ενόψει του αυριανού Μαραθωνίου

Κλειστά είναι τα ρεύματα ανόδου στις Λεωφόρους Β. Κωνσταντίνου, Όλγας και Αρδηττού για την τοποθέτηση στηθαίων.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνα εξαιτίας των προετοιμασιών για τον αυριανό Μαραθώνιο. Αυτή την ώρα είναι κλειστά τα ρεύματα στις Λεωφόρους Β. Κωνσταντίνου, Όλγας και Αρδηττού για την τοποθέτηση στηθαίων, για τα κάγκελα και τις εξέδρες εκεί που θα γίνουν μετά την λήξη του Μαραθωνίου οι δηλώσεις και οι συνεντεύξεις. Οι εργασίες στο σημείο υπολογίζεται ότι θα κρατήσουν μέχρι τις 20:30 το απόγευμα.

Τα μέτρα της Τροχαίας και οι διακοπές στην κυκλοφορία

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και κατά τις ώρες 09.00΄ έως 17.30΄ θα διεξαχθεί ο 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών στη διαδρομή: Λ.Μαραθώνος – Μαραθωνομάχων – Τύμβος Μαραθώνα – Λ.Μαραθώνος – Λ.Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου - Λ.Β.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα και κατά τις ώρες:

07.45΄-09.15΄, θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Λ. Αμαλίας – Πανεπιστημίου – Ρήγα Φεραίου – Ακαδημίας – Λ. Βασ. Σοφίας – αναστροφή Λ. Βασ. Σοφίας (ΝΙΜΙΤΣ) – Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

08.35΄-10.30΄, θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Λ. Αμαλίας – Πανεπιστημίου – Χαρ. Τρικούπη – Ακαδημίας – Λ. Βασ. Σοφίας – Φειδιππίδου – Λ. Μεσογείων – αναστροφή Λ. Μεσογείων (Σχολές Αστυνομίας) – Λ. Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ. Μεσογείων – Λ. Βασ. Σοφίας – Η. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

08.50΄-09.05΄, θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου SPECIAL OLYMPICS HELLAS (1200μ.) από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Λ.Β.Σοφίας - δεξιά Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

10.25΄-10.40΄, θα διεξαχθεί Αγώνας Παιδιών (1200μ.) από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) προς Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Λ.Β.Σοφίας - δεξιά Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

10.35΄- 11.05΄, θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου 3 χλμ. από τη συμβολή Λ.Β. Σοφίας & Ζαχάρωφ προς το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Λεωφ. Βασ. Σοφίας - Ηρώδου Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

16.00΄-17.20΄, θα διεξαχθεί Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Λ. Αμαλίας – Πανεπιστημίου – Ρήγα Φεραίου – Ακαδημίας – Λ. Βασ. Σοφίας – αναστροφή Λ. Βασ. Σοφίας (ΝΙΜΙΤΣ) – Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ακόμη, επί της Μαραθώνιας Διαδρομής, με μέριμνα των τοπικών Δήμων θα διεξαχθούν αγώνες μικρών παιδιών.

Λόγω των αναφερόμενων αγώνων, την Κυριακή 12.11.2017 θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, περιοχής των Δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού-Παπάγου, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού και Αθηναίων, ως εξής:

Ι. Καθορισμός κατεύθυνσης κυκλοφορίας – ορίου ταχύτητας:

Λ. Μαραθώνος , στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Αγ. Παρασκευής έως τη συμβολή της με την Λ. Κάτω Σουλίου, κατά τις ώρες 05:00΄ - 08:00΄:

- Καθορισμός της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας του ρεύματος προς Αθήνα, ως λωρίδας αντίθετης ροής (αντιδρόμηση), για τα λεωφορεία μεταφοράς των αθλητών.

- Καθορισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας του ρεύματος προς Αθήνα, ως λωρίδας αποκλειστικής κυκλοφορίας οχημάτων διοργανωτών, διαπιστευμένων οχημάτων και οχημάτων εκτάκτου ανάγκης.

- Καθορισμός ανωτάτου ορίου ταχύτητας 30 χλμ/ώρα και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας.

-Καθορισμός και των δύο λωρίδων κυκλοφορίας του ρεύματος προς Λ. Μαραθώνος της Λ. Κάτω Σουλίου, ως αντιθέτου ροής με κατεύθυνση από Λ. Μαραθώνος προς και μέχρι την οδό Αγ. Μαρίνας, για τα λεωφορεία μεταφοράς των αθλητών, κατά τις ώρες 05:00΄ - 08:00΄.

-Καθορισμός της οδού Αγίας Παρασκευής στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Αρχίας έως τη συμβολή της με την οδό Αγ. Παντελεήμονα, ως αντιθέτου ροής με κατεύθυνση από την οδό Αρχίας προς την οδό Αγ. Παντελεήμονα.

-Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κίνηση των λεωφορείων και των Ι.Χ.Ε. μεταφοράς των αθλητών, θα πραγματοποιείται μέσω των κάτωθι οδικών τμημάτων:

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ:

Λ. Μαραθώνος – είσοδος στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του ρεύματος προς Αθήνα της Λ. Μαραθώνος – δεξιά Λ. Κάτω Σουλίου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μαραθώνος – ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ – συνέχεια Λ. Κάτω Σουλίου (στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μαραθώνος) – δεξιά Αγ. Μαρίνας – δεξιά Αρχίας – αριστερά Αγ. Παρασκευής (αντίθετη κίνηση) – αριστερά Αγ. Παντελεήμονα – δεξιά Φειδιππίδου – αριστερά Λ. Μαραθώνος.

Ι.Χ.Ε.:

Λ. Μαραθώνος – κίνηση στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα – δεξιά Λ. Κάτω Σουλίου – δεξιά είσοδος στον χώρο στάθμευσης οχημάτων ( parking ) – ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ - δεξιά Αγ. Μαρίνας – δεξιά Αρχίας – αριστερά Αγ. Παρασκευής (αντίθετη κίνηση) – αριστερά Αγ. Παντελεήμονα – δεξιά Φειδιππίδου – αριστερά Λ. Μαραθώνος.

ΙΙ. Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων :

Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την αφετηρία μέχρι την οδό Κάτω Σουλίου (Αγία Μαρίνα) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 05.00΄- 12.00΄ .

Αγ. Παρασκευής (πρώην Μαραθωνομάχων) , στο τμήμα της από τον Τύμβο Μαραθώνα μέχρι την Λ. Μαραθώνος και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 05.00΄- 12.00΄ .

Λ.Κάτω Σουλίου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Αγ. Αθανασίου μέχρι και την Λ. Μαραθώνος, κατά τις ώρες 05.00΄- 09.00΄ .

Λ.Κάτω Σουλίου, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Δημοκρατίας μέχρι και την Λ. Μαραθώνος, κατά τις ώρες 05.00΄- 09.00΄ .

Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την οδό Κάτω Σουλίου έως τη Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 07.30΄ - 13.30'.

Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από τη Λ. Διονύσου έως την οδό Φλέμινγκ (διαστ/ση Ραφήνας) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.00΄ - 15.10΄.

Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την οδό Φλέμινγκ (διαστ/ση Ραφήνας) έως τη Λ. Λαυρίου - Κλεισθένους (Σταυρός Αγίας Παρασκευής) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.00΄ - 15.15΄.

Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της από τη Λ. Λαυρίου - Κλεισθένους έως τη Λ. Κατεχάκη και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.30΄ - 17.00΄.

Κλάδος Εξόδου της Αττικής Οδού, προς Ραφήνα, κατά τις ώρες 07.00΄- 13.30΄.

Κλάδος Εξόδου της Αττικής Οδού, προς Παλλήνη, κατά τις ώρες 07.00΄- 15.00΄.

Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της από τη Λ. Κατεχάκη μέχρι τον Πύργο Αθηνών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.00΄ - 17.30΄.

Φειδιππίδου, στο τμήμα της από την οδό Μιχαλακοπούλου έως τη Λ. Κηφισίας , καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07.00΄ - 17.30΄ .

Θηβών, στο τμήμα της από την οδό Μ. Ασίας έως την οδό Λεβαδείας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μεσογείων, κατά τις ώρες 07.00΄ - 17.30.

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Κηφισίας έως τη Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο κατά τις ώρες 07.00΄ - 17.30΄.

Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Σινώπης μέχρι τη Λ. Μεσογείων, κατά τις ώρες 07.00΄ - 17.30΄.

Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 05.00΄ έως 17.30΄.

Αρδηττού, σε όλο το μ ήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο κατά τις ώρες 05.00΄-17.30΄.

Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, από τη 12.00΄ ώρα της 11.11.2017 (Σάββατο) έως τη 19.00΄ ώρα της 12.11.2017.

Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Καλλιρόης έως την οδό Βούρβαχη, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, κατά τις ώρες 05.00΄έως 07.00΄.

Φραντζή, στο ύψος της συμβολής της μέχρι την οδό Καλλιρόης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού, από ώρα 05.00΄ έως 07.00΄.

Βασ. Γεωργίου Α ΄, σε όλο το μήκος της, κατά τις ώρες 04.00΄ έως 17.30΄.

Αρχιμήδους, στο τμήμα της από πλ. Πλαστήρα έως την οδό Μουσούρου, από την 00.01΄ ώρα της 11-11-2017 (Σάββατο) έως 17.30΄της 12-11-2017.

- Από ώρα 14.30΄ της 11.11.2017 (Σάββατο) έως τις 20.30΄ ώρα της 12.11.2017:

Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της από τη Λ. Β. Όλγας έως την οδό Ερατοσθένους στο ρεύμα ανόδου.

Αρδηττού, στο ρεύμα ανόδου, στο τμήμα της από Λ. Βουλιαγμένης έως την Λ. Β. Όλγας.

Από 06.00΄ώρα της 10.11.2017 (Παρασκευή) έως την 20.30΄της 12.11.2017:

Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της και της καθέτους της μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Βασ. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της από την οδό Ρηγίλλης μέχρι την οδό Ηρ. Αττικού και της καθέτους της μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Κατά τις ώρες 06.00΄ έως 17.30΄ της 12.11.2017:

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κων/νου έως τη Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Ριζάρη, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Σοφίας μέχρι τη Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

Βασ. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κων/νου έως την οδό Ρηγίλλης και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο .

Μελεάγρου, στο τμήμα της από την οδό Ησιόδου μέχρι τη Λεωφ. Βασ. Κων/νου .

Ακαδημίας, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη μέχρι τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας.

Κλεάνθους, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Βασ. Γεωργίου Β΄ έως τη Λεωφ. Βασ. Κων/νου.

Από ώρες 06.00΄ έως 11.00΄ και 14.00΄ έως 17.30΄ της 12.11.2017:

Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μ ήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Αμαλίας μέχρι την οδό Βούρβαχη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Σταδίου , στο τμήμα της από την οδό Αμερικής μέχρι την πλατεία Συντάγματος.

Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.

Χαρ. Τρικούπη, στο τμήμα της από την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την οδό Ακαδημίας.

Ρήγα Φεραίου, στο τμήμα της από την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την οδό Ακαδημίας.

ΙΙΙ. Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές τους, καθώς και στις κάθετες αυτών έως την πρώτη παράλληλο των παρακάτω οδών & λεωφόρων:

- Από ώρες 06.00΄της 11.11.2017 (Σάββατο) έως τις 19.00΄ της 12-11-2017:

Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της.

Ηρ. Αττικού , σε όλο το μήκος.

Πλ. Καραϊσκάκη (Άγαλμα δισκοβόλου).

- Κατά τις ώρες 00.01΄ έως 17.30΄ της 12.11.2017:

Λ. Δημοκρατίας , στο τμήμα της από τη Λ. Κάτω Σουλίου μέχρι το Μαραθώνα.

Πανός, σε όλο το μήκος της.

Λ. Μεσογείων , σε όλο το μήκος της.

Λ. Βασ. Σοφίας , σε όλο το μήκος της.

Λ. Βασ. Κων/νου , σε όλο το μήκος της.

Αρδηττού , σε όλο το μήκος της.

Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Φειδιππίδου έως τη Λ. Μεσογείων.

Φειδιππίδου, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Σοφίας έως την οδό Μιχαλακοπούλου.

Πλ. Παναθηναϊκού Σταδίου.

Ευφορίωνος, σε όλο το μήκος της.

Ερατοσθένους, στο τμήμα της από την οδό Ευτυχίδου έως τη Λ. Βα σ. Κων/νου.

Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Αμαλίας έως την οδό Πετμεζά.

Αθανασίου Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα.

Λ. Βασ. Σοφίας , στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κων/νου έως Λ. Βασ.Αμαλίας.

Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.

Ριζάρη, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κων/νου έως Λ. Βας. Σοφίας.

Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της.

Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της.

Χαριλάου Τρικούπη, στο τμήμα της από την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την οδό Ακαδημίας.

Ρήγα Φεραίου, στο τμήμα της από την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την οδό Ακαδημίας.

Αρχιμήδους, στο τμήμα της από πλ. Πλαστήρα έως την οδό Μουσούρου από 16.00΄ της 10-11-2017 (Παρασκευή) έως 17.30΄της 12-11-2017.

ΙV. Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων στη Μαραθώνια διαδρομή κατά τις ώρες, που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:

Λ. Μαραθώνος & Διονύσου (Δήμος Μαραθώνος).

Λ. Μαραθώνος - Αρτέμιδος - Φειδιππίδου (Δήμος Μαραθώνος).

Λ. Μαραθώνος & Αγ. Μαρίνας (Δήμος Μαραθώνος).

Λ. Μαραθώνος & Φλέμινγκ (Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου).

Λ. Μαραθώνος & Πατριάρχου Γρηγορίου-Εθνικής Αντιστάσεως (Δήμος Παλλήνης-Γέρακα).

Λ. Μαραθώνος & Έξοδος Αττικής Οδού (Δήμος Παλλήνης-Γέρακα).

Λ. Μαραθώνος & Λεωφ. Λαυρίου - Κλεισθένους - Κυκλάδων (Σταυρός Αγ. Παρασκευής - Δήμος Αγ. Παρασκευής).

Λ. Μεσογείων & Αγ. Ιωάννου - Ελπίδος - Χαλανδρίου (Δήμου Αγ. Παρασκευής).

Λ. Μεσογείων & 17ης Νοέμβρη - Ζωοδόχου Πηγής (Δήμων Χολαργού-Παπάγου & Χαλανδρίου).

Λ. Μεσογείων & Αγ. Ιωάννου Θεολόγου-Παρίτση (Δήμου Χολαργού -Παπάγου & Ν. Ψυχικού).

Λ. Μεσογείων & Λ. Δημοκρατίας (Δήμου Ν. Ψυχικού).

Λ. Μεσογείων & Λ. Κατεχάκη (Αθήνα).

Λ. Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου - Φωκίδος (Αθήνα).

Λ. Βασ. Σοφίας – Παπαδιαμαντοπούλου (Αθήνα).

Λ. Βασ. Κων/νου & Βασ. Γεωργίου (Αθήνα), μόνο για τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία οι οδηγοί μπορούν να ακολουθούν τα παρακάτω ενδεικτικά εναλλακτικά δρομολόγια :

- Από Λιμάνι Ραφήνας προς Αθήνα, μέσω Αρτέμιδος (Λούτσας) :

Λιμάνι Ραφήνας – αριστερά Χρ. Σμύρνης – δεξιά Λεωφ. Καραμανλή – Λεωφ. Σπάτων – δεξιά περιφερειακός Δημάρχου Χρ. Μπέκα – δεξιά Λεωφ. Σπάτων – αριστερά Θεοτοκοπούλου (Ολυμπιονικών) και στη συνέχεια:

- Προς Χαλάνδρι, Βριλήσσια κ.λπ.:

Κόμβο Λεονταρίου – δεξιά Λεωφ. Λαυρίου – κάθετη διέλευση Σταυρού – Κλεισθένους κ.λπ.

Προς Αγ. Παρασκευή, Χολαργό, Παπάγου, Ηλιούπολη κ.λπ.:

Δεξιά Λεωφ. Λαυρίου – αριστερά Τρικάλων (πριν Κόμβο Σταυρού) – δεξιά Γραβιάς – δεξιά Αγ. Ιωάννου - αριστερά Τασσοπούλου κ.λπ.

- Προς Νότια Προάστια:

Κόμβο Λεονταρίου – αριστερά Λεωφ. Λαυρίου – δεξιά Λεωφ. Κορωπίου / Βάρης κ.λπ.

- Από Μαραθώνα προς Βόρεια Προάστια – Λιμάνι Πειραιά και Παναθηναϊκό Στάδιο:

Μέσω οδού Δημοκρατίας – αριστερά Λεωφ. Λίμνης Μαραθώνος – δεξιά Χελμού – αριστερά Κρυονερίου – αριστερά Ν.Ε.Ο.Α.Λ.- συνέχεια Λ. Κηφισού κ.λπ.

- Από Νέα Μάκρη προς Βόρεια Προάστια:

Μέσω Λεωφ. Διονύσου – Αγίου Πέτρου.

Πεζοί και ποδηλάτες δεν επιτρέπεται να διασχίζουν ή να κινούνται στο οδόστρωμα κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, κατά τις ώρες που διεξάγεται ο αγώνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και την αποτροπή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων τους στις ανωτέρω οδούς και Λεωφόρους και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία: «Μπαρούφες», «παπάτζες» και εν τέλει «Τα λεφτά δεν εκταμιεύθηκαν»...

Κενού περιεχομένου "παπάτζες" αποδεικνύονται τελικά οι δήθεν "αποκαλύψεις" για "μεσάζοντες" και "μίζες" στην υπόθεση της πώλησης πλεονασματικών πυρομαχικών από την Ελλάδα στην Σαουδική Αραβία.

Και αυτό γιατί ο μεν Βασίλης Παπαδόπουλος, είναι ο εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας και "με την βούλα" του Ριάντ, όπως αποδείχθηκε με σχετικά έγγραφα, η δε αναφορά του στο συμβόλαιο πώλησης πλεονασματικού υλικού αξίας 64 εκατ. ευρώ (η μεγαλύτερη εξαγωγή ελληνικού στρατιωτικού υλικού μετά τις πωλήσεις της τότε ΕΒΟ στο Ιράκ την δεκαετία του '80) έγινε με απαίτηση της Σαουδικής Αραβίας!

Ο συγκεκριμένος, είναι γνωστός επιχειρηματίας με καλές διασυνδέσεις στο χώρο της Μέσης Ανατολής και με "verification" από πολλές μοναρχίες του Κόλπου, όπως π.χ. από την Ιορδανία.


Από εκεί και πέρα η υπόθεση είναι πολύ απλή: Πριν από 15 μήνες περίπου, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έβγαλε έναν κατάλογο πλεονάζοντος πολεμικού υλικού με την ελπίδα να πουληθούν και να συγκεντρωθούν κάποια κονδύλια για να κλείσουν "τρύπες" σε στρατιωτικά ασφαλιστικά ταμεία, σε δαπάνες για την διαβίωση του προσωπικού κλπ.

Ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν και οι περισσότεροι δεν είχαν τις κατάλληλες πιστοποιήσεις για να ληφθούν σοβαρά υπ'όψιν.

Ενας από αυτούς που ανταποκρίθηκαν ήταν ο Βασίλης Παπαδόπουλος, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της Μέσης Ανατολής.

Το αρχικό αίτημα του Β.Παπαδόπουλου, ήταν να αγοραστεί ποσότητα πυρομαχικών (300.000 βλήματα των 105 χλστ. που ήταν απόθεμα για τα πυροβόλα των παλαιών αρμάτων μάχης Μ48A5), για λογαριασμό της Σαουδικής Αραβίας.

Η ΓΔΑΕΕ και ο διευθυντής της, απόστρατος αντιναύαρχος Κυριάκος Κυριακίδης, του ζήτησανόλες τις εξουσιοδοτήσεις και όλα τα πιστοποιητικά τελικού χρήστη από το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να προχωρήσουν σε συζητήσεις μαζί του.

Ετσι, λοιπόν, όταν έφερε ο Β.Παπαδόπουλος τα απαραίτητα πιστοποιητικά από την Σαουδική Αραβία με την σφραγίδα του βασιλιά, ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης, η οποία μάλιστα μεγεθύνθηκε εν συνεχεία, όταν από το Ριάντ ζητήθηκαν, πάντα μέσω του ιδίου συμβολαίου και της ιδίας σύμβασης 4.000 αεροπορικές βόμβες ελεύθερης πτώσης Μκ 82. Και αυτά πυρομαχικά, βρίσκονται σε αφθονία στην ΠΑ και πολύ κοντά στην ημερομηνία λήξης των πυρομαχικών.Εδωσαν και εδώ την έγκρισή τους οι ΗΠΑ (απαραίτητη η έγκριση των ΗΠΑ αφού πρόκειται για υλικό προέλευσης ΗΠΑ) και προχώρησε μετά από 1 χρόνο περίπου η υπογραφή του συμβολαίου.

Τονίζεται ότι είναι αδύνατον να πωληθεί πολεμικό υλικό σε αραβική χώρα χωρίς την ύπαρξη του οιουδήποτε ενδιάμεσου, ενώ σε ορισμένα κράτη, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η ανάγκη ύπαρξης "εκπροσώπου" που θα μεσολαβήσει στην αγορά, είναι υποχρεωτική: Απαγορεύεται να πουλήσει κάποιος απ'ευθείας στο Εμιράτο, αν δεν περάσει από κάποιες από τις εμιρατιανές εταιρείες που είναι εγκεκριμένες να αγοράζουν στρατιωτικό υλικό.

Από αυτές τις εταιρείες, οι οποίες ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια του εμίρη, αλλά "φιλοξενούν" δεκάδες εκπροσώπους, στιλ "Παπαδόπουλου", αγοράζει εν συνεχεία τα ΗΑΕ πολεμικό υλικό.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Σαουδική Αραβία.

Σε τελική ανάλυση στον χώρο των αγοραπωλησιών πολεμικού υλικού, ο αγοραστής κάνει κουμάντο ποιος θα αναφέρεται στο συμβόλαιο. Αν θα είναι ο "Παπαδόπουλος" ή ο οποιοσδήποτε άλλος.

Και έχει αποδειχθεί ότι ο ασφαλέστερος τρόπος να απωλεσθεί μία πώληση πολεμικού υλικού σε αραβική χώρα, είναι η προσπάθεια παράκαμψης του "ενδιάμεσου κρίκου".

Να αναφέρουμε το ναυάγιο της πώληση επίσης πυρομαχικών των ΕΑΣ στην αμπουνταμπιανή IGG, ύψους 75 εκατ. δολ., επειδή κάποιοι είχαν την φαεινή ιδέα να... αφαιρέσουν τους "ενδιάμεσους κρίκους" (προς ίδιον όφελος φυσικά).

Αυτή η πώληση απλά δεν έγινε ποτέ.

Ας ερωτηθεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φ.Γεννηματά. Κάτι ξέρει για το θέμα...

Στις αραβικές χώρες, ο μεσιτεία και ο "ενδιάμεσος κρίκος" είναι θεσμοθετημένα. Είναι τα "μονοπάτια" που οδηγούν στο παλάτι ή στο προεδρικό μέγαρο που θα υπογράψει την προμήθεια.

Τόσο απλά.

Αλλωστε αυτοί βάζουν το χρήμα, αυτοί κάνουν κουμάντο για το πού θα μοιράσουν το χρήμα τους.

Το ότι είναι διακρατική η συμφωνία δεν λέει απολύτως τίποτα.

Σε τελική ανάλυση και στην ελληνοαμερικανική συμφωνία αναβάθμισης των F-16, μπορεί να είναι διακρατική η συμφωνία (αν υπάρξει συμφωνία γιατί φαίνεται ότι αρχίζει να επικρατεί η λογική στο ΓΕΑ), αλλά οι άνθρωποι της Lockheed Martin στην Ελλάδα την έκλεισαν. Δεν πουλάνε οι ΗΠΑ. H LM πουλάει και το κράτος των ΗΠΑ εγγυάται.

Κάποιοι λένε ότι "Τα πυρομαχικά τα αγόρασαν για να τα ρίχνουν στους Χούτι στην Υεμένη".

"Λυπηρόν, αλλά αδιάφορον" όπως λέει και μια ατάκα παλιάς ελληνικής ταινίας.

Αν ήταν το κάθε κράτος να αναλύει το πού θα χρησιμοποιηθούν τα όπλα ή τα πυρομαχικά που θα πουλήσει σε κάποιο άλλο κράτος, τότε κανείς δεν θα πούλαγε πουθενά.

Από εκεί και πέρα έχουμε το θέμα του... Ταξίαρχου που υποτίθεται διαφώνησε.

Κατ'αρχήν δεν υπήρξε ποτέ καμία αναφορά κανενός Ταξίαρχου για το θέμα.

Ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει αφού δεν υπάρχει αντικείμενο και ότι γράφτηκε είναι απόλυτα ψευδές.

Υπήρξε ένας Ταξίαρχος, ο εν λόγω της υπόθεσης, που θεώρησε σωστό και σκόπιμο να συστήνει... μεταφορικές εταιρείες στους Σαουδάραβες για να μεταφέρουν τα πυρομαχικά. Δεν ήταν δουλειά του. Το ότι είναι κάποιος αξιωματικός δεν τον απαλλάσσει από τέτοια "φάουλ".

Κάποτε ένας άλλος Ταξίαρχος στο ΓΕΣ πλαστογράφησε ένα ΦΕΕ (Φύλλο Επιτελικής Ενημέρωσης) επειδή ήθελε να πουλήσει (με το αζημίωτο φυσικά) μια ποσότητα παλαιών πυρομαχικών σε... έμπορο χαλκού και έτσι να μην πουληθούν τα παλιά πυρομαχικά (σφαίρες διαμετρήματος 0,303 ιντσών) στους Αμερικανούς που τα είχαν ζητήσει επίσημα.

Η υπόθεση εκτός από διπλωματικό επεισόδιο με τις ΗΠΑ, παραλίγο να οδηγήσει και σε παραίτηση του τότε Β'Υπαρχηγού του ΓΕΣ.

Η πλαστογραφία αποκαλύφθηκε όταν κάποιοι επέμειναν να ρωτήσουν τον Β'Υπαρχηγό γιατί εισηγήθηκε αρνητικά την πώληση των άχρηστων πυρομαχικών στις ΗΠΑ, ενώ ο υπουργός είχε υπογράψει θετικά και αυτός απάντησε "Μα, δεν υπάρχει πουθενά η υπογραφή του υπουργού"!

Την είχε κρύψει ο επιτήδειος Ταξίαρχος βγάζοντας αντίγραφο στο οποίο είχε κρύψει με μια κόλλα χαρτί την υπογραφή του υπουργού!

Οχι ότι ο συγκεκριμένος Ταξίαρχος της υπόθεσης της Σαουδικής Αραβίας, είχε τίποτα κακό στο μυαλό του, αλλά σίγουρα υπερέβη την αρμοδιότητά του.

Σε ότι αφορά το ότι στις 12 Ιουνίου του 2017 ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ριάντ εμφανίζεται να έχει αποστείλει έγγραφο στο οποίο ανέφερε ότι "Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα Παπαδόπουλου και εξέφρασαν επιθυμία συνομιλίες να γίνονται Government to Government", αυτά, για όσους ξέρουν τον χώρο είναι ύποπτες "αερολογίες".

Οταν υπάρχει η υπογραφή του εκπροσώπου του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και του σαουδαραβικού υπουργείου Αμυνας σε μια τέτοια σύμβαση και κατονομάζουν τον Β.Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπό τους όλα τα άλλα είναι άσχετα. Οσο για το αν είναι ο συγκεκριμένος εμφανίζεται να θέλει να πουλήσει όπλα των ΕΑΣ στην... Κένυα, αυτό μόνο καλό είναι.

Μακάρι να υπήρχαν άλλοι 100 "Παπαδόπουλοι" και να πουλούσαν σε διάφορα κράτη της υφηλίου ελληνικά όπλα, όπως κάνουν δεκαετίες τώρα στην Ελλάδα οι διάφοροι εκπρόσωποι-μεσάζοντες αμερικανικών, γαλλικών, γερμανικών ιταλικών κλπ. εταιρειών κατασκευής αμυντικών συστημάτων.

Το χειρότερο ποιο είναι; Αυτό που είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος: "Τα χρήματα δεν εκταμιεύτηκαν".

Αν όντως ναυαγήσει και αυτή η πώληση παλαιών πυρομαχικών και η χώρα χάσει 64 εκατ. ευρώ, ε, τότε ισχύει το "Δεν υπάρχει ελπίδα"...πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!