EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

Αρχίζουν πλειστηριασμοί κατοικιών – Ανέστειλαν την αποχή οι συμβολαιογράφοι

Από την Τετάρτη ξανά πλειστηριασμοί – Με 158 ψήφους υπέρ και 34 κατά, έδωσαν το πράσινο φως για τη διενέργεια των φυσικών και και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών – Παραιτήσεις και αποχωρήσεις από το ΔΣΑνεστάλη η πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων κατά την σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου με μοναδικό θέμα του ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.


Έτσι, θα διεξαχθούν κανονικά 18 οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μεθαύριο Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017.

Παράλληλα, 5 από τα 13 μέλη της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, που παραιτήθηκαν εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στους χειρισμούς και στις μεθοδεύσεις της διοίκησης του Συλλόγου τους και ιδιαίτερα του προέδρου Γιώργου Ρούσκα.

Ειδικότερα, με πλειοψηφία, μετά την αποχώρηση μεγάλου αριθμού συμβολαιογράφων από τις εργασίες της έκτακτης γενικής συνέλευσης, αποφασίστηκε η αναστολή της πανελλαδικής αποχής των συμβολαιογράφων από του ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη γενική συνέλευση είχε αποφασίσει αποχή των συμβολαιογράφων έως 31 Δεκεμβρίου 2017.

Συγκεκριμένα, κατά την γενική συνέλευση δια ανατάσεως των χειρών:
●158 συμβολαιογράφοι ψήφισαν υπέρ της αναστολής της αποχής και επιπλέον: α) στον έλεγχο για την τήρηση των δεσμεύσεων των 3 υπουργών, β) στην άμεση σύσταση και λειτουργία της επιτροπής για τη βελτίωση των συνθηκών διενέργειας των πλειστηριασμών και γ) στη σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης το αργότερο έως τις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

● 7 συμβολαιογράφοι ψήφισαν τη λήξη της αποχής, χαρακτήρισαν όμως άτυπη τη σημερινή σύγκληση της γενικής συνέλευσης και ζήτησαν η απόφαση να επικυρωθεί στην επόμενη γ. σ.

●36 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής για την πρώτη κατοικία έως του ποσού των 300.000 ευρώ και άδειες για τη συμμετοχή στους υπόλοιπους πλειστηριασμούς.

●37 ψήφισαν να συνεχιστεί η αποχή, όπως είχε αποφασιστελι μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Συμβολαιογράφοι που συμμετείχαν στην γενική συνέλευση υποστήριζαν ότι με την σημερινή απόφαση, δίδεται 2μηνο περιθώριο στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που πρόσφατα έδωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί της τόσο για αυτόφωρες συλλήψεις όσων επιτίθενται σε βάρος συμβολαιογράφων κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών και για τα αστυνομικά μέτρα ως προς την ασφάλεια τους, όσο και για αλλαγή στο πλαίσιο διεξαγωγής των πλειστηριασμών.

Η επόμενη γενική συνέλευση τοποθετείται γύρω στις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου κι αν μέχρι τότε τα κυβερνητικά λόγια δεν έχουν υλοποίηση τις δεσμεύσεις τους οι συμβολαιογράφοι θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Οι παραιτηθέντες

Κατά την έναρξη των εργασιών της σημερινής γενικής συνέλευσης 5 μέλη της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, Αθηνών κ.λπ. παραιτήθηκαν και αποχώρησαν, ενώ η γενική συνέλευση συνεχίστηκε, καθώς έχει την απαιτούμενη απαρτία.

Οι 5 παραιτηθέντες κατά τις εργασίες της γενικής συνέλευσης εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στους χειρισμούς και στις μεθοδεύσεις της διοίκησης του Συλλόγου και ιδιαίτερα του προέδρου Γιώργου Ρούσκα, που οδήγησαν τους συμβολαιογράφους, μετά από ένα χρόνο εξευτελισμών, μέσα και έξω από τα Ειρηνοδικεία, να καλούνται σήμερα να πάρουν θέση και να απολογηθούν για τη σωτηρία της χώρας, εν όψει της αξιολόγησης.

Τα 5 μέλη που παραιτήθηκαν είναι: Κωνσταντίνος Βλαχάκης, Ευαγγελία Σταμέλου, Στυλιανός Ρέβελας, Φωτεινή Τριγάζη και Ελένη Τσερτσιγιάννη.

ΠΗΓΗ


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τρεις αποκαλύψεις – βόμβα για την κυβέρνηση. Η ΝΔ τις ξέρει;

Είναι πολύ εύκολο, όπως έχουμε γράψει κατά καιρούς, να ρίχνεις λάσπη στον ανεμιστήρα, να ξέρεις ότι αυτό που κάνεις είναι ανήθικο αλλά να το κάνεις για πρόσκαιρα οφέλη.

Η κυβέρνηση έχει γίνει μετρ σ’ αυτά τα κόλπα και σήμερα που είναι η συζήτηση στη Βουλή θα ακούσουμε πολλά να λέγονται και ελάχιστα να αποδεικνύονται. Κι επειδή η Νέα Δημοκρατία και η υπόλοιπη αντιπολίτευση θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένες για τις λασπομαχίες, εμείς λέμε να τους βοηθήσουμε.


Να τους δώσουμε ορισμένα όπλα να τα χρησιμοποιήσουν γιατί σαν πολύ μας έχει πρήξει η κυβέρνηση για την ηθικότητα που την περιβάλλει, για το πόσο καθαρή είναι και πώς δεν έχει σχέση με το παρελθόν, τη ρεμούλα και τη διαπλοκή.

Αν και κανονικά η ΝΔ ειδικά θα έπρεπε να έχει η ίδια ερευνήσει και να έχει φτιάξει τη «μαύρη βίβλο» των Τσιπροκαμμένων ας τους δώσουμε λίγη μασημένη τροφή μπας και ξυπνήσουν και κολλήσουν στον τοίχο την κυβέρνηση. Όμως, δεν είναι το Antinews αξιωματική αντιπολίτευση, ας το πάρουν χαμπάρι στην Πειραιώς.

Έχουμε και λέμε λοιπόν για την «ηθική» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ:
1.Υπάρχει υπουργός της κυβέρνησης που έχει πάρει πολλά εκατομμύρια ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ για το οποίο το παίζει μάγκας ο Πολάκης με συνεχείς καταγγελίες και βρομιές του διαδικτύου; Υπάρχει πρόσωπο στενά συνδεδεμένο με αυτόν τον υπουργό που έχει πάρει αυτό το τεράστιο ποσό για παροχή υπηρεσιών αμφιβόλου χρησιμότητας; Και μήπως αυτή η ηθική κυβέρνηση έχει κάνει… αβαβά αυτή την αποκάλυψη εμφανίζοντας μόνο όσα ονόματα θέλει από τη σχετική λίστα; Ας προσέξει ο υπουργός γιατί με τόσα μύρια θα πρέπει να βρει και τον τρόπο που θα τα δικαιολογήσει.

2.Υπάρχει πολύ στενός συγγενής υπουργού της κυβέρνησης που προσελήφθη σε τράπεζα χωρίς να γνωρίζει κανείς το αντικείμενο της εργασίας του; Ο υπουργός, που το παίζει καμπόσος και απειλεί θεούς και δαίμονες με δικαστήρια, είναι από τους έμπιστους του πρωθυπουργού και έχει αναλάβει το ρόλο του… παιδαγωγού. Με την έννοια ότι έχει στα χέρια του διάφορες υποθέσεις και απειλεί, εκβιάζει και νουθετεί. Ο συγγενής λοιπόν βρήκε μια καλή δουλειά χωρίς να έχει περάσει κάποιες απαραίτητα νόμιμες και τίμιες διαδικασίες και με άγνωστο αντικείμενο. Τελικά παραιτήθηκε αλλά το ερώτημα μένει. Ποιος έκανε ρουσφέτι στον μεγαλόσχημο υπουργό και με τι αντάλλαγμα;

3.Να θυμίσουμε και μια παλιά ιστορία με ονοματεπώνυμο. Πριν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβει στην εξουσία ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης ήταν αντιπρόεδρος της Βουλής. Παράλληλα, όμως, εργαζόταν σε ελληνική τράπεζα αλλά με τι αντικείμενο; Ποιες υπηρεσίες παρείχε, ποιο είναι το έργο που του ανατέθηκε και το παρέδωσε ώστε να πληρώνεται αδρά, καίτοι αντιπρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου; Αν κάνουμε λάθος ας μας το πει. Αν έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην τράπεζα κι άξιζε τα λεφτά του με γεια του με χαρά του. Αν όχι, ας μάθουμε επιτέλους τι γινόταν ώστε να ξέρουμε ποιοι μας κυβερνούν.

Αυτές οι τρεις αποκαλύψεις – βόμβα καλό είναι να ερευνηθούν από τη ΝΔ, από τα άλλα κόμματα, από τη Δικαιοσύνη ή απ’ όποιον εν πάση περιπτώσει ενδιαφέρεται για το που πάνε τα λεφτά του ελληνικού λαού. Δεν είναι λάσπη, είναι γεγονότα που κάποτε πρέπει να βγουν στο φως. Εκτός κι αν καλυφθούν κι αυτά, όπως ένα καραμπινάτο σκάνδαλο με κορυφαίο υπουργό κι ένα πόρισμα που αγνοείται…
antinews.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Bitcoin, ένα νέο αμερικανικό όπλο;

Φαίνεται πως η Ρωσία και η Κίνα υποψιάζονται ότι, οι Η.Π.Α. έχουν ανακαλύψει έναν άλλο τρόπο επίλυσης των οικονομικών προβλημάτων τους, έχοντας ήδη συγκεντρώσει πάνω από 300 δις $ – κρίνοντας από τον κερδοσκοπικό πυρετό των ψηφιακών νομισμάτων.

Άποψη

Γνωρίζουμε πως το αμερικανικό δημόσιο είναι υπερχρεωμένο – όχι μόνο ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, όπου έχει υπερβεί πλέον το 106,1% που ήταν το 2016, αφού το κράτος συνεχίζει να παράγει ελλείμματα (=ζημίες στην επιχειρηματική ορολογία, περί το -3,5%) αλλά, κυρίως, σε απόλυτο μέγεθος, πλησιάζοντας τα 20 τρις $! Γνωρίζουμε πως τα νοικοκυριά έχουν πολύ μεγάλα χρέη, ίσα με το 79,5% του ΑΕΠ τον Ιανουάριο του 2017 ή περί τα 15 τρις $ – ενώ το ασφαλιστικό σύστημα έχει μελλοντικές οφειλές που είναι αδύνατον ποτέ να εξυπηρετηθούν. Γνωρίζουμε πως ο Ισολογισμός της Fed είναι τετραπλάσιος από ότι στο ξεκίνημα της κρίσης – όπου σταμάτησαν μεν τα πακέτα ρευστότητας το 2014, αλλά τα νέα χρήματα δεν έχουν «αναρροφηθεί».
Γνωρίζουμε πως οι Η.Π.Α. τυπώνουν δολάρια χωρίς αντίκρισμα από το 1971 και μετά συνεχώς, όπου κατάργησαν μονομερώς τον κανόνα του χρυσού – γεγονός που σημαίνει ότι, πληρώνουν τα χρέη τους πατώντας απλά ένα ηλεκτρονικό κουμπί που δημιουργεί χρήματα από το πουθενά. Γνωρίζουμε πως το δολάριο στηρίζεται στο σύστημα των πετροδολαρίων, με θεμέλιο του τη Σαουδική Αραβία – κινδυνεύοντας σήμερα να χάσει το συγκεκριμένο προνόμιο του (ανάλυση), λόγω των επιθέσεων εναντίον του από τη Ρωσία και την Κίνα. Σε μία τέτοια περίπτωση θα έχανε τη θέση του ως παγκόσμιο αποθεματικό και συναλλακτικό νόμισμα – οπότε η αμερικανική οικονομία θα πληττόταν από ένα πληθωριστικό τσουνάμι άνευ προηγουμένου.
Γνωρίζουμε πως διεξάγεται ένας παγκόσμιος νομισματικός πόλεμος, παράλληλα με έναν ενεργειακό και χρηματοπιστωτικό – όπου οι Η.Π.Α. κινδυνεύουν να χάσουν την ηγεμονία του πλανήτη, καθώς επίσης να βυθιστούν σε ένα οικονομικό χάος, μεταξύ άλλων επειδή θα έπαυε να λειτουργεί το σύστημα του χρέους. Γνωρίζουμε πως η υπερδύναμη δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει για δεύτερη φορά πολιτικά (=πολεμικά) το τραπεζικό σύστημα διακανονισμού πληρωμών Swift εναντίον της Ρωσίας (πρώτη φορά το έκανε εναντίον του Ιράν το 2012), παρά το ότι δεν της ανήκει – πιέζοντας την Ευρώπη, στην οποία είναι εγκατεστημένο, να αποκόψει τη ρωσική σύνδεση μαζί του, χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρει.
Εν προκειμένω το Swift είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, μέσω του οποίου διενεργείται η μεταφορά χρημάτων από μία τράπεζα στη χώρα Α, σε μία άλλη τράπεζα της χώρας Β – όπου περισσότερα από 10.500 τραπεζικά ιδρύματα και εταιρείες σε 215 χώρες το χρησιμοποιούν εκατομμύρια φορές καθημερινά, για τη διεκπεραίωση των πληρωμών τους (μας). Ξεκίνησε δε ως μία ευρωπαϊκή πρωτοβουλία τη δεκαετία του 1970 από τις τράπεζες της Σκανδιναβίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου, με σκοπό να συνδέσει ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα του πλανήτη – ενώ λειτουργεί κατά κάποιον τρόπο σαν το διαδίκτυο, όπου η κάθε τράπεζα έχει το δικό της ΙΡ όπως ο εκάστοτε ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Επ’ αυτού θα αναφερθούμε στο μέλλον διεξοδικά, σημειώνοντας εδώ πως τυχόν αποκοπή κάποιας χώρας από το σύστημα Swift ισοδυναμεί με την αφαίρεση της πρίζας που τη συνδέει με τον υπόλοιπο πλανήτη – γεγονός που σημαίνει ότι, δεν είναι σε θέση πια να διεκπεραιώνει διεθνείς συναλλαγές. Οι Η.Π.Α. δεν κατάφεραν μεν να πείσουν την Ευρώπη να χρησιμοποιηθεί αυτό το «χρηματοπιστωτικό όπλο» εναντίον της Ρωσίας, αλλά το επιχείρησαν – με αποτέλεσμα πολλές χώρες να έχουν χάσει ήδη την εμπιστοσύνη τους, αναζητώντας άλλες λύσεις. Θεωρείται δε πως η Ρωσία τα κατάφερε να δημιουργήσει ένα εναλλακτικό σύστημα, αλλά δεν ωφελεί εάν δεν συνδεθεί με το Swift – αφού δεν θα μπορεί να έχει συναλλαγές με τις υπόλοιπες 214 χώρες.
Περαιτέρω γνωρίζουμε πως η χρεοκοπία της Lehman Brothersζημίωσε σε μεγάλο βαθμό πολλές άλλες χώρες και ειδικά τη Γερμανία, επειδή πάνω από το 50% των δραστηριοτήτων της συγκεκριμένης επενδυτικής τράπεζας ήταν εκτός των Η.Π.Α. – οπότε είναι φανερό πως η υπερδύναμη εξήγαγε τα προβλήματα της από τα ενυπόθηκα δάνεια χαμηλής εξασφάλισης σε ολόκληρο τον πλανήτη, πυροδοτώντας την κρίση του 2008 και λύνοντας τα εις βάρος αρκετών χωρών. Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους που ακολούθησε το 2010, με αφετηρία αλλά και με μοναδικό μεγάλο θύμα μέχρι σήμερα την Ελλάδα, οφειλόταν κυρίως στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 – άρα ολοκάθαρα στις Η.Π.Α.
Τέλος, γνωρίζουμε πως η προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση και η υποψήφια κυρία Clinton σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει την Ουκρανία (άρθρο) για να επιτεθεί στρατιωτικά στη Ρωσία – έτσι ώστε να εξουδετερώσει το μοναδικό ανταγωνιστή της όσον αφορά την πολεμική ισχύ και την ενέργεια, καθώς  επίσης να εμποδίσει τη συμμαχία της με την Κίνα.
Στα πλαίσια αυτά και ενώ μαίνεται ο παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος σε όλα τα επίπεδα, ο οποίος ανέκαθεν προηγούταν του στρατιωτικού, βλέπουμε να εμφανίζεται ένα νέο είδος  νομίσματος στον πλανήτη, το ψηφιακό – με ηγέτη το BITCOIN που, έχοντας ξεκινήσει μόλις το 2010 με τιμή μονάδας κάτω του 1 $, έχει υπερβεί πια τα 9.600 $, ενώ από την αρχή του 2017 που κόστιζε 964 $ η τιμή του δεκαπλασιάστηκε (πηγή).
Γενικότερα η χρηματιστηριακή του αξία υπερβαίνει πλέον τα 150 δις $ (συνολικά των κρυπτογραφημένων νομισμάτων τα 300 δις $), παρά το ότι δεν έχει κανένα αντίκρισμα, δεν υπάρχει καμία κεντρική τράπεζα που να το εκδίδει, να εγγυάται ή να το ελέγχει και κανένας δεν γνωρίζει ποιός το εκδίδει – ούτε φυσικά τι θα συνέβαινε σε περίπτωση κλοπής (υπάρχουν ήδη αναφορές, γράφημα), επιτυχημένης επίθεσης hackers εναντίον του, «σβησίματος» του λόγω ηλεκτρομαγνητικών συμβάντων, σκόπιμων ή μη κοκ. (το ανταγωνιστικό Ethereum δημιουργήθηκε μόλις το Σεπτέμβριο του 2015 και σήμερα κοστίζει 475 $!).
Αν και η εξέλιξη της τιμής του τώρα θυμίζει την ολλανδική φούσκα της τουλίπαςμία σειρά αμερικανών επενδυτών φαίνεται να το στηρίζουν – δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως η τεχνολογία του είναι εντυπωσιακή, ότι η τιμή του δικαιολογείται από την περιορισμένη προσφορά και τη μεγάλη ζήτηση, πως θα εισαχθεί στην αγορά παραγώγων έως τα τέλη του έτους οπότε θα ωφεληθεί, ότι θα διαπραγματεύεται ως ETF κλπ (πηγή). Ακόμη περισσότερο ο ίδιος ο Bill Gates το θεωρεί καλύτερο από ένα νόμισμα (πηγή) – ενώ ήδη ορισμένες εταιρείες ανακοινώνουν την προθυμία τους να το αποδεχθούν ως μέσο πληρωμής τους. Όσον αφορά τους «ειδικούς», όπως ο W. Casares, προβλέπουν πως η τιμή του θα φτάσει στα 500.000 $ η μονάδα το 2030 από 9.600 $ σήμερα – εάν όχι στο 1.000.000 $ τα λίγα επόμενα χρόνια!
Από την άλλη πλευρά τόσο η Ρωσία, όσο και η Κίνα αντιμετωπίζουν τα κρυπτογραφημένα νομίσματα πολύ επιφυλακτικά – προσπαθώντας να εμποδίσουν τους Πολίτες των χωρών τους από τη νέα αγορά που έχει δημιουργηθεί. Φυσικά κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο, αφού η απληστία παίρνει τα ηνία σε τέτοιες περιπτώσεις – όπου δεν θέλει να απέχει κανείς από κάτι που εάν είχε επενδύσει 10.000 $ στην αρχή του έτους θα διέθετε σήμερα σχεδόν 100.000 $, οπότε κέρδος 90.000 $ σε ελάχιστους μήνες, χωρίς να κάνει τίποτα. Πόσο μάλλον όταν τα 10.000 $ το 2010 θα είχαν αυξηθεί σήμερα στα 97.000.000 $ – κάτι που δεν αφήνει κανέναν άνθρωπο στον κόσμο ασυγκίνητο.
Φαίνεται λοιπόν πως οι δύο αυτές μεγάλες δυνάμεις υποψιάζονται ότι, η υπερδύναμη έχει ανακαλύψει έναν άλλο τρόπο επίλυσης των οικονομικών της προβλημάτων – έχοντας ήδη συγκεντρώσει πάνω από 300 δις $. Ταυτόχρονα μία καινούργια μέθοδο έμμεσης στήριξης του δολαρίου, αφού τυχόν κατάρρευση των ψηφιακών νομισμάτων θα οδηγούσε τους επενδυτές ξανά πίσω στο ασφαλές λιμάνι του αμερικανικού νομίσματος – όπως συμβαίνει πάντοτε σε εποχές γενικότερων αναταράξεων.
Φυσικά κανένας δεν είναι σε θέση να το τεκμηριώσει, ενώ δεν πρέπει να αναλωνόμαστε σε θεωρίες συνομωσίας. Εν τούτοις, εάν συνδέσουμε όλα όσα αναφέραμε στην αρχή του κειμένου μας με τον κερδοσκοπικό πυρετό των ψηφιακών νομισμάτων, δεν θα δώσουμε εντελώς άδικο στη Ρωσία και στην Κίνα – εκτός εάν έχει ανακαλυφθεί πράγματι η φιλοσοφική λίθος που είναι σε θέση να μετατρέπει τα πάντα σε χρυσό, αρκετούς αιώνες μετά το τέλος της πρώιμης εποχής της επιστήμης που ονομαζόταν αλχημεία.Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κομισιόν: Διαρκής βελτίωση της υγείας στην Ελλάδα – Δεν έχουν γίνει ορατές οι επιπτώσεις της κρίσης

Σταθερή και διαρκή βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του ελληνικού πληθυσμού κατά τις τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι μετά την παρέλευση ορισμένων ετών θα γίνουν ορατές οι πλήρεις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Ειδικότερα, η Κομισιόν σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τις Πολιτικές και τα Συστήματα Υγείας εξέτασαν το προφίλ των 28 κρατών μελών και πραγματοποίησαν εις βάθος ανάλυση στην αποτελεσματικότητα, την προσβασιμότητα και την ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας.

«Ενώ δαπανούμε το 80 % των προϋπολογισμών υγείας για τη θεραπεία των ασθενειών, αφιερώνουμε μόνο το 3% για την πρόληψη. Είναι προφανές ότι αυτό δεν αρκεί» δήλωσε ο Επίτροπος αρμόδιος για την υγεία και την ασφάλεια των τροφίμων, Vytenis Andriukaitis, προσθέτοντας ότι καθίσταται αναγκαία η «μεγαλύτερη πρόσβαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, ώστε οι μονάδες επειγόντων περιστατικών να μην αποτελούν την πρώτη επιλογή των πολιτών».

Αναφορικά με την Ελλάδα, εντείνονται οι ανησυχίες για την επάρκεια χρηματοδότησης του συστήματος υγείας, λόγω πίεσης στις δημόσιες δαπάνες, τη μειούμενης βάσης εσόδων του συστήματος ασφάλισης και του υψηλού ποσοστού ιδιωτικών δαπανών.

Όπως υπογραμμίζει η έκθεση, η χώρα αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες στο σχεδιασμό και την ορθολογική κατανομή των πόρων υγειονομικής περίθαλψης, γεγονός που ενέχει σημαντικές επιπτώσεις στην αποδοτικότητα και την πρόσβαση.

Από την άλλη πλευρά, παρά τη δυσχερή οικονομική συγκυρία, παρατηρήθηκαν αρκετές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες επικεντρώθηκαν στις δομές, το κόστος και την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας, με στόχο να αντιμετωπιστούν αδυναμίες και ελλείψεις σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Αναλυτικά, στις επιτυχίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η τυποποίηση της δέσμης των παροχών που αποζημιώνονται από την κοινωνική ασφάλιση και οι μειώσεις στις φαρμακευτικές δαπάνες. Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες με ιδιαίτερο αντικείμενο την αύξηση της χρήσης γενόσημων φαρμάκων, τη βελτίωση της διοίκησης των νοσοκομείων και την ευρύτερη εφαρμογή των κλινικών κατευθυντήριων γραμμών.

Τέλος, ζωτικής σημασίας επίτευγμα υπήρξε η επίλυση του προβλήματος όσον αφορά την ασφαλιστική κάλυψη υγείας, που επηρέασε περίπου 2,5 εκατ. πολίτες, λόγω της έλλειψης καθολικής κάλυψης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Κύπρος, καθώς η νομοθεσία που εγκρίθηκε τον Ιούνιο προλειαίνει το έδαφος για την δημιουργία εθνικού συστήματος υγείας με καθολική κάλυψη έως το 2020, γεγονός που θα έχει ουσιαστικές επιπτώσεις στον τρόπο χρηματοδότησης και οργάνωσης της φροντίδας υγείας.

«Με την παροχή ολοκληρωμένων στοιχείων και πληροφοριών, επιδιώκουμε να στηρίξουμε τις εθνικές υγειονομικές αρχές στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να προβούν στις κατάλληλες πολιτικές και επενδυτικές επιλογές. Ευελπιστώ ότι θα αξιοποιήσουν αυτές τις εκθέσεις», κατέληξε ο κ. Andriukaitis.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι άνεργοι του ΟΑΕΔ θα πάρουν δώρο Χριστουγέννων

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι του ΟΑΕΔ δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων απο τον οργανισμό εφόσον έχουν επιδοτηθεί το διάστημα απο 1 Μαΐου 2017 εως και 31 Δεκεμβρίου 2017. Το δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ 2017 αναμένετε και φέτος να δοθεί όπως κάθε χρόνο λίγο πριν ή μέσα στην εβδομάδα των εορτών.

Ειδικότερα ο ΟΑΕΔ όπως κάθε χρόνο παρέχει στους άνεργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, Δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ποσό της τακτικής επιδότησης εάν έχουν πάρει επίδομα από 1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου 2017 και αναλογία σε όσους έχουν πάρει επιδότηση για μικρότερη διάρκεια ίση με 3 ημερομίσθια ανά μήνα επιδότησης.

Το Δώρο Χριστουγέννων δίνεται στους δικαιούχους από τον ΟΑΕΔ, κάθε χρόνο λίγο πριν ή μέσα στην εβδομάδα των Χριστουγέννων

Το ποσό που δικαιούνται οι επιδοτούμενοι άνεργοι είναι ίσο με το επίδομα ανεργίας εφόσον έπαιρναν το βοήθημα από 1ης Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017. Εφόσον έπαιρναν επίδομα για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω θα δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία (3) ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γέρακας: Το σημείωμα που χάραξε στο έδαφος πριν αυτοκτονήσει ο 16χρονος μαθητής

Λόγω ερωτικής απογοήτευσης φαίνεται να έδωσε τέλος στην ζωή του ο 16χρονος μαθητής που έπεσε από γέφυρα της Αττικής Οδού στην περιοχή του Γέρακα (στο 33χλμ. της Αττικής Οδού) στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο αλλά και να παρασυρθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το neoslogosattikis.gr, οι αστυνομικές αρχές αποκλείουν την εγκληματική ενέργεια ή το ενδεχόμενο ο μαθητής να έπεσε από τη γέφυρα της Αττικής Οδού από απροσεξία ή εξαιτίας προσωρινής απώλειας των αισθήσεών του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 16χρονος πριν βάλει τέλος στην ζωή του πήγε σε μία παιδική χαρά κοντά στην γέφυρα, πέρασε την συρμάτινη περίφραξη ύψους δύο μέτρων, και προέβη στο απονενοημένο διάβημα.

Ο μαθητής είχε βγάλει τα αθλητικά του παπούτσια πριν πέσει στο κενό, τα οποία βρέθηκαν ένα-δύο μέτρα από το σημείο που έγινε η πτώση. Το πιο συγκλονιστικό απ΄ όλα όμως είναι πως ο ίδιος πριν πέσει από την γέφυρα άφησε ένα μήνυμα στο σημείο. Ο ίδιος σχεδίασε πάνω στο λασπώδες έδαφος μια καρδιά και στο εσωτερικό της έγραψε τα τέσσερα γράμματα του υποκοριστικού ονόματος μιας μαθήτριας.

Οι γονείς του παιδιού φαίνεται πως δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για την ερωτική απογοήτευση που περνούσε ο γιος τους, ενώ λίγη ώρα μετά την τραγική κατάληξη του γιου τους, οι ίδιοι είχαν παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης για να δηλώσουν την εξαφάνισή του.Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι θανάσιμες παγίδες της σκανδαλολογίας

Μεταξύ των δύο προτάσεων που είχε στη διάθεσή της προσφάτως η ηγεσία της Ν.Δ. – να επιμείνει σε προγραμματική αντιπολίτευση ή να «βουτήξει στη λάσπη» – είναι προφανές ότι επέλεξε τη δεύτερη. Εξ ίσου προφανές είναι ότι αυτή η επιλογή γυρίζει κατ’ επανάληψη μπούμερανγκ.
Γιατί; Οι λόγοι είναι μάλλον απλοί και τους αναδεικνύει η... αλφαβήτα της σκανδαλολογίας:
● Μια στοιχειωδώς επιτυχημένη σκανδαλολογία προϋποθέτει ότι υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο σκάνδαλο. Και ότι ο καταγγέλλων διαθέτει όσο το δυνατόν ισχυρότερη τεκμηρίωση επ’ αυτού.
● Τα ΜΜΕ, όσο φιλικά κι αν είναι προς τον... σκανδαλολόγο, δεν αποτελούν δικαστήρια. Αντιθέτως η αποσπασματικότητα με την οποία παρουσιάζουν τα όποια στοιχεία μιας υπόθεσης και ο καταχρηστικός αποκλεισμός του αντιλόγου στους ισχυρισμούς τους τα καθιστά μεν ιδανικό πεδίο για δημιουργία εντυπώσεων, αλλά... μέχρι εκεί.
● Η Βουλή επίσης δεν είναι δικαστήριο, ωστόσο έχει το... μειονέκτημα ότι εκεί υπάρχει αντίλογος και, κυρίως, έρχεσαι «πρόσωπο με πρόσωπο» με τον βαλλόμενο. Συνεπώς οφείλεις να τεκμηριώνεις στοιχειωδώς τους ισχυρισμούς σου, αλλιώς σε περιμένει ο διασυρμός.
Χθες η Ν.Δ. μπήκε στην αίθουσα της ολομέλειας «χαλαρή», με προφανή υπεροψία, σαν τη Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Αναγέννησης Άνω Καρβασαρά και με τον διαιτητή «πιασμένο». Αλλά χωρίς τους αντίστοιχους Ζιντάν, Μπενζεμά και Ρονάλντο. Με μοναδικό όπλο τα «φιλικά» προς αυτήν δημοσιεύματα και μερικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν χωνεύουν τον Καμμένο.
Επί της κοινοβουλευτικής διαδικασίας δεν προσέθεσε ούτε το ελάχιστο σε όσα είχαν ήδη δημοσιευθεί και ειπωθεί προηγουμένως και μοιραία περιορίστηκε σε ατεκμηρίωτες «βεβαιότητες», σε πομπώδεις «υποψίες» και σε χωρίς νόημα «νουθεσίες».
Όταν όμως άρχισαν να πέφτουν «χαρτιά και ντοκουμέντα» σαν το χαλάζι, έψαχνε υπόστεγο να κρυφτεί. Στο τέλος της ημέρας έφυγε με την ουρά στα σκέλια και κατηγορούμενη για σκευωρία.
Το ηθικό μειονέκτημα
Κάποιες άλλες πλευρές της σκανδαλολογίας είναι εξ ίσου ενδιαφέρουσες:
● Πρώτον, το «κύλισμα στη λάσπη» προϋποθέτει ότι ο καταγγέλλων είναι επικοινωνιακά τόσο ισχυρός ώστε να κυριαρχήσει αναμφισβήτητα στη κατά πρόσωπο αντιπαράθεση και, κυρίως, ικανός να αντεπεξέλθει εν θερμώ στο όποιο απροσδόκητο χτύπημα του αντιπάλου του.
● Δεύτερη προϋπόθεση είναι ότι ο καταγγέλλων και το κόμμα του μπορούν να προβάλουν με στοιχειώδη πειστικότητα το προφίλ του «αναμάρτητου», τουλάχιστον εν συγκρίσει με τον αντίπαλό τους. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να κρύβουν λιγότερους και σχετικά ασήμαντους σκελετούς στις ντουλάπες τους.
Στην περίπτωση της μητσοτακικής Ν.Δ. και του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ, όπως κατέδειξε (και) η χθεσινή αντιπαράθεση, ουδεμία εκ των δύο αυτών προϋποθέσεων ικανοποιείται. Αντιθέτως...
Πελάτες του...
Πάντως η στρατηγική των καταγγελλόντων ήταν σαφέστατη και είχε δύο σκέλη:
● Να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την εμπέδωση της αίσθησης ότι «όλοι ίδιοι είμαστε». Παραδόξως μάλιστα πίστευαν ότι το ματς είναι κερδισμένο από τα αποδυτήρια.
● Να αξιοποιηθεί η ιδεολογική και πολιτική απέχθεια μεγάλου μέρους των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τους ΑΝ.ΕΛΛ. και τον Καμμένο. Γι’ αυτό σημειώθηκε το πολιτικά παράδοξο ηγεσία και διάφορα στελέχη της Ν.Δ. – εκ των οποίων κάποιοι είναι δεξιοί σε βαθμό... παρεξηγήσεως – να παραδίδουν μαθήματα «αριστεροσύνης» στους συριζαίους βουλευτές.
Μόνο που η αίσθηση «όλοι ίδιοι είναι» ενδεχομένως να ανιχνεύεται με ένταση στην πολιτική εφαρμογής του μνημονίου, αλλά δεν υφίσταται στο πεδίο της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος – ή τουλάχιστον ουδείς κατάφερε να τεκμηριώσει κάτι τέτοιο έως σήμερα.
Επιπλέον, όσο και αν δυσφορούν συριζαίοι και ανελίτες για πολλά επιμέρους ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά των κυβερνητικών εταίρων τους, η μέχρι τώρα κοινή πορεία τους έχει καταδείξει μια αξιοθαύμαστη ικανότητα να ανέχονται ο ένας τον άλλον και να συμβιώνουν. Εξ άλλου τίποτε δεν έδειχνε ότι είχε φτάσει η ώρα του «διαζυγίου».
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το δίδαγμα για τη Ν.Δ. και όσους συμπαρατάσσονται με αυτήν είναι ότι – αν θέλουν τουλάχιστον να μην εκτίθενται ανεπανόρθωτα – πρέπει να απλώνουν τα ποδάρια τους μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμά τους. Σε δύο συνεχόμενες συγκρούσεις – μία για την ανομία και μία για τα «βλήματα της ερήμου» – έχουν ηττηθεί κατά κράτος.
Ήδη εξ άλλου θεωρούνται «πελάτες» των... «Τσιπροκαμμένων», οι οποίοι το γλεντάνε δημοσίως, ιδιαίτερα αναφερόμενοι στη Ν.Δ. Ως εκ τούτων οι συγκρούσεις επί ηθικών «πλεονεκτημάτων» και «μειονεκτημάτων» έχουν μετατραπεί για την κυβέρνηση σε αυτό που τόσο γλαφυρά περιγράφει η διαφημιστική ατάκα: «Η συνήθεια που έγινε λατρεία»...
ΥΓ. 1: Στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων προς τη Σαουδική Αραβία προφανώς υπάρχει σκανδαλώδης πλευρά: η παροχή όπλων που θα χρησιμοποιηθούν στη συντελούμενη γενοκτονία των σιιτών της Υεμένης. Όμως στη Βουλή μόνον το ΚΚΕ και μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να καταγγείλουν με αξιοπιστία αυτό το σκάνδαλο. Οι υπόλοιποι έχουν να λογοδοτήσουν σε κάμποσες ισχυρές πρεσβείες, συνεπώς μετρούν πολύ τα λόγια τους...
ΥΓ. 2: Στην ίδια υπόθεση υπάρχει και δεύτερη σκανδαλώδης πλευρά: Όταν μια τέτοια ιστορία γίνεται βούκινο, εκτίθεται ανεπανόρθωτα η χώρα, η οποία εμφανίζεται – κόντρα στην πολιτικής της παράδοση – ως ενεργός παράγων σε ένα πολεμικό θέατρο για το οποίο πολλοί φοβούνται ότι ίσως αποτελέσει τη θρυαλλίδα για έναν πολύ μεγάλο πόλεμο στην περιοχή – με αρκετούς ακόμη εμπλεκόμενους, πέραν του σουνιτών και των σιιτών μουσουλμάνων. Στο σημείο αυτό κυβέρνηση και αντιπολίτευση εμφανίζουν τον ίδιο βαθμό ανευθυνότητας και κυριολεκτικά παίζουν με τη φωτιά.

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!