EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ! Τι έρχεται μετά το ηλεκτρονικό εισιτήριο – ΒΙΝΤΕΟ

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία αφού χρησιμοποιείται ακόμα και από τα κινητά τελευταίας τεχνολογίας.

Του Κίμωνα Χαραλάμπους
Όπως μεταδίδεται, το Ινστιτούτο Ρομποτικής του Μπρίστολ αναπτύσσει ένα τρισδιάστατο σύστημα αναγνώρισης προσώπου το οποίο θα μπορούσε να φέρει την «επανάσταση στις μεταφορές»!

Η είδηση αναπαράγεται μάλιστα από την ιστοσελίδα «Athenstransport, την μεγαλύτερη ιστοσελίδα για τις συγκοινωνίες της Αθήνας.

Το εν λόγω σύστημα, που αναμένεται να φτάσει σε λειτουργικό επίπεδο σε δύο με τρία χρόνια! Μεταξύ άλλων, θα επιτρέπει την απομάκρυνση των πυλών επικύρωσης εισιτηρίων σε σταθμούς του Μετρό ή αεροδρόμια με τους επιβάτες να αναγνωρίζονται από το σχήμα του προσώπου τους!

Με άλλα λόγια το Κράτος θα είναι σε θέση να επιλέγει, αν το θέλει, ποιοι θα χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς. Οι «καταζητούμενοι» ενδεχόμενα θα «μπλοκάρονται». Όλοι δε, θα είναι φακελωμένοι!

Καθώς το σύστημα θα είναι τρισδιάστατο, μία φωτογραφία δεν θα μπορεί να το ξεγελάσει, κάτι που κάποιες φορές συμβαίνει με παρόμοια συστήματα που υπάρχουν σήμερα.

Πέρα από τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λένε, πως θα μπορούσε να βρει εφαρμογή γενικότερα στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών, αντικαθιστώντας τις πιστωτικές κάρτες!!!!

Το Ινστιτούτο Ρομποτικής του Μπρίστολ έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το σύστημα από την Επιτροπή Σιδηροδρομικής Ασφάλειας και Προτύπων της Μεγάλης Βρετανίας (Rail Safety and Standards Board)!

Φυσικά συνεργάζεται και με πολυεθνικές, όπως η εταιρεία Cubic Transportation Systems που συμμετείχε στην ανάπτυξη του συστήματος Oyster Card για τις συγκοινωνίες του Λονδίνου και πλέον έχει την άδεια να το εξάγει και σε άλλες πόλεις, με πρώτο πελάτη την Νέα Υόρκη.

Αυτό είναι το επόμενο βήμα! Μετά το ηλεκτρονικό εισιτήριο στην Ελλάδα, ετοιμάστε το πρόσωπό σας!πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διαρροή - φωτιά από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τον βρώμικο πόλεμο που δέχεται η κυβέρνηση από τον Μαρινάκη

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης απαντούν στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδος «Τα Νέα», ιδικοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, υπό το τίτλο: «Στο σφυρί μικρά και φθηνά ακίνητα».

«Βασικό στοιχείο για την κατασκευή του δημοσιεύματος είναι ορισμένες φωτογραφίες εγγράφων που δεν αφορούν πραγματοποιημένο πλειστηριασμό, αλλά αποτελούν μια νομική προϋπόθεση της πορείας προς τον πλειστηριασμό, ο οποίος τελικά δεν πραγματοποιήθηκε για τους λογούς που αναφέρονται στη συνέχεια (όπως και ο μεγαλύτερος αριθμός πλειστηριασμών που αναρτώνται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα). Πρέπει λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάποια κρίσιμα νομικά ζητήματα ώστε να καταδειχθεί το κατασκευασμένο και εσφαλμένο περιεχόμενο του άρθρου.

Η αξία εκτίμησης του ακινήτου είναι πλέον η εμπορική, που την ορίζει πραγματογνώμονας ο οποίος διορίζεται από τον δανειστή (και όχι η αντικειμενική αξία). Η έκδοση της κατασχετήριας έκθεσης και η ανάρτηση του αποσπάσματος στην Ιστοσελίδα Δημοσιεύσεων Ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών (από την οποία πήρε στοιχεία το άρθρο) ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός θα διενεργηθεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, αφού προβλέπονται ένδικα μέσα που μπορεί να ασκήσει ο οφειλέτης πριν τη διενέργεια του πλειστηριασμού, τα οποία, αν τελεσφορήσουν, ο πλειστηριασμός ματαιώνεται ή αναβάλλεται, όπως έγινε και στην περίπτωση των ανωτέρω.

Οι πλειστηριασμοί ομοίως, ως επί το πλείστον ματαιώνονται ή αναβάλλονται, αφού πέραν των ενδίκων μέσων υπάρχει δυνατότητα ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ της οφειλής του οφειλέτη με τον δανειστή. Στην περίπτωση αυτή της συναινετικής ρύθμισης, ο πλειστηριασμός μπορεί να αναβάλλεται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην πράξη, από τους 10 πλειστηριασμούς που αναρτώνται, οι 3 ή οι 4 το πολύ φτάνουν στην αίθουσα των Ειρηνοδικείων – όσοι πλειστηριασμοί δηλαδή, των οποίων οι οφειλέτες δεν έχουν ασκήσει τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα ή δεν έχουν προβεί σε συναινετική ρύθμιση της οφειλής τους.

Επί των επιμέρους ψευδών στοιχείων που αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι:

–Δεν αναφέρει ποιος είναι ο επισπεύδων, αν είναι τράπεζα ή πρόκειται για ιδιώτη επισπεύδοντα. Είναι γνωστό ότι στο πεδίο των ιδιωτικών διαφορών όπου ο ιδιώτης έχει στα χέρια του δικαστική απόφαση, το κράτος δεν είναι δυνατόν να παρέμβει, όπως δεν παρεμβαίνει και κανένα κράτος στο οποίο ισχύει η αρχή του κράτους δικαίου, πράγμα που αποκρύπτει η εφημερίδα.

–Δεν διεξήχθησαν 10 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, αλλά 2.

-Στο Ειρηνοδικείο Αθήνας είχαν προγραμματιστεί 29 πλειστηριασμοί. Οι 9 με πρωτοβουλία του επισπεύδοντος δεν διενεργήθηκαν, και από τους 20 οι οποίοι διεξήχθησαν, γόνιμοι ήταν οι 12. Για το ακίνητο στο Μοσχάτο, συγκριμένα αναρωτιόμαστε αν υπάρχει σχετικό πρόγραμμα του πλειστηριασμού που να έφτασε στα χέρια συμβολαιογράφου, καθώς οι πληροφορίες από τους υπαλλήλους των πλειστηριασμών δείχνουν το αντίθετο, ότι δηλαδή δεν υπήρχε πλειστηριασμός στο Μοσχάτο.

–Σημασία έχει και το ποσό οφειλής, ασχέτως αν η αρχική προσφορά σε ένα πλειστηριασμό φαίνεται χαμηλή. Υπάρχουν περιπτώσεις μεγαλοφειλετών, οι οποίοι κατά τη στιγμή της κατάσχεσης είχαν φροντίσει να τους έχουν απομείνει μόνο πολύ χαμηλής αξίας ακίνητα στην ιδιοκτησία τους, και σε κάθε περίπτωση, οφειλή της τάξης του εκατομμυρίου δεν αποτελεί δείγμα αδύναμου οικονομικά οφειλέτη.

-Εκτός από τις κατοικίες (που δεν διευκρινίζεται αν μιλάμε για πρώτη κατοικία, ή γενικά για μια από τις πολλές κατοικίες ενός μεγαλοφειλέτη ή μεγαλοϊδιοκτήτη) η εφημερίδα μέμφεται το σύστημα που επιτρέπει να γίνονται πλειστηριασμοί για την ικανοποίηση απαιτήσεως σε καταστήματα, γραφεία και αποθήκες, θεωρώντας ότι η τιμή της πρώτης προσφοράς είναι πολύ μικρή, πέραν του γεγονότος ότι τα ανωτέρω δεν έχουν καμία σχέση με πρώτη κατοικία. Επισημαίνουμε και πάλι ότι η τιμή προσδιορισμού της πρώτης προσφοράς, είναι σε συνάρτηση με την εμπορική πλέον αξία του ακινήτου η οποία προσδιορίζεται από ειδικό πραγματογνώμονα».πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκρηξη σε εν κινήσει λεωφορείο του ΟΑΣΑ!

Ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ, σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύθηκε εχθές στον ιστότοπο της Ανεξάρτητης Παρέμβασης ΕΘΕΛ – ΟΑΣΑ. Μάλιστα, το εν λόγω συμβάν θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό σε επιβάτες εάν ο οδηγός δεν είχε αντιδράσει έγκαιρα και υπεύθυνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο κινητήρας λεωφορείου της γραμμής 608 (Γαλάτσι - Νεκροταφείο Ζωγράφου) εξερράγη ενώ το όχημα βρισκόταν εν κινήσει, γύρω στις 5 το απόγευμα, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να εγκλωβιστούν για λίγη ώρα στο λεωφορείο επειδή μπλόκαραν οι πόρτες.

Το λεωφορείο ερχόμενο από Γαλάτσι προς νεκροταφείο Ζωγράφου και στο ύψος της πλατείας Κάνιγγος άρχισε να παρουσιάζει θόρυβο από το χώρο του κινητήρα.

Ο οδηγός, σύμφωνα με την μαρτυρία του, επικοινώνησε με το συνεργείο στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού και πήρε οδηγίες να κατευθύνει το λεωφορείο κανονικά προς το τέρμα, όπου και θα γινόταν η αντικατάστασή του. Ο οδηγός όμως ανέφερε ότι ο θόρυβος ήταν πάρα πολύ έντονος και ανησυχούσε.

Ενώ κατευθυνόταν προς το Νεκροταφείο Ζωγράφου στο ύψος της 9ης στάσης έγινε έκρηξη από τον κινητήρα του λεωφορείου.

Ακολούθησαν στιγμές πανικού με τους επιβάτες μέσα σε καπνούς και έντονη δυσοσμία να προσπαθούν να βγουν από το λεωφορείο.

Όμως, οι πόρτες λόγω της έκρηξης και της εκτεταμένης ζημιάς στα ηλεκτρικά του οχήματος δεν άνοιγαν μέχρι που παρενέβη ο οδηγός και τις άνοιξε χρησιμοποιώντας την βαλβίδα απασφάλισης θυρών.

Σύμφωνα με το protothema, οι επιβάτες κατέβηκαν με ασφάλεια και ο οδηγός αφού βεβαιώθηκε οτι κανείς δεν είχε τραυματιστεί, προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της βλάβης και να έρθει σε επικοινωνία με τις αρχές και την υπηρεσία του.Αξίζει να σημειωθεί ότι το όχημα είχε μείνει επί της Γ. Κουσίδου, έναν από τους λίγους κεντρικούς δρόμους του Ζωγράφου. Ο κινητήρας του Mercedes έσπασε, άνοιξε, πετώντας στο θάλαμο των επιβατών καυτά λάδια και μεταλλικά μέρη του!

Οι τελευταίες σειρές των καθισμάτων είναι όλες λερωμένες απο το λάδι του κινητήρα. Η εικόνα στο δρόμο ανάλογη, να έχει πλημμυρίσει λάδι και κομμάτια του κινητήρα να έχουν αποκολληθεί απο τη έκρηξη.

Μετά από αρκετή ώρα και αφού διεκόπη η γραμμή 608 στο ύψος της Ούλωφ Πάλμε για περίπου δυο ώρες, κινητό συνεργείο της ΟΣΥ με γερανοφόρο όχημα απομάκρυνε το αρθρωτό λεωφορείο Mercedes ΥΜΙ 1104 για να το οδηγήσει στο αμαξοστάσιο.

Σύμφωνα πάντα με τους εργαζόμενους η βλάβη που προκλήθηκε ειναι αμφίβολο εάν θα αποκατασταθεί λόγω του υψηλού κόστους επισκευής της.


Δεν είναι η πρώτη βλάβη

Όπως λένε οι εργαζόμενοι, το ΥΜΙ 1104 έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σοβαρών βλαβών που παρουσιάζουν την τελευταία πενταετία τα λεωφορεία της ΟΣΥ. Η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη προσωπικού, η επιλογή και αγορά ανταλλακτικών αμφιβόλου ποιότητας μαζί με την γήρανση του στόλου έχουν καταστήσει την ΟΣΥ εταιρεία συνώνυμο της ανασφάλειας.

«Έχουμε καταγγείλει σε παλαιότερες ανακοινώσεις μας και δελτία τύπου την προχειρότητα που οι διοικήσεις της ΟΣΥ χειρίζονται το τμήμα της συντήρησης και επισκευής τους στόλου της. Έχουμε καταγγείλει και τα σκάνδαλα με προμηθευτές που προτιμά σταθερά η ΟΣΥ τα τελευταία χρόνια, παρά τα «σκουπίδια» που την προμηθεύει. Έχουμε καταγγείλει και διευθυντές ανεύθυνους που δεν διστάζουν να βγάζουν λεωφορεία με βλάβες προκειμένου να παρουσιάζουν άριστη εικόνα οι ίδιοι, αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει στους δρόμους», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φρίκη στο Μιζούρι: Έβαλαν το τεσσάρων μηνών παιδί τους στο φούρνο και τον άναψαν

Οι αρχές του Μιζούρι έχουν απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος ζευγαριού που φέρεται να έβαλε το 4 μηνών γιο του στο φούρνο μικροκυμάτων. Ο Derick και η Mikala συνελήφθησαν την Τρίτη και κρατούνται από τις αρχές με την εγγύηση να έχει οριστεί στις 500.000 δολάρια.

Το δικαστήριο αναφέρει ότι το 4 μηνών αγοράκι υποβλήθηκε σε θεραπεία τον Απρίλιο για εγκαύματα στο πρόσωπο. Είχε επίσης υποστεί κάταγμα κρανίου και υποδόριο αιμάτωμα λόγω της συγκέντρωσης αίματος μεταξύ εγκεφάλου και κρανίου.

Η Mikala φέρεται να είπε σε κοινωνικό λειτουργό ότι ο Derick έριξε κάτω το παιδί για να κάνει αναπαράσταση τηλεοπτικής διαφήμισης.

Τι είπαν στους γιατρούς

Το ζευγάρι είπε στους γιατρούς ότι το κάψιμο στο πρόσωπό του ήταν στην πραγματικότητα εξάνθημα. Σημάδι που προκλήθηκε από χημικό καθαριστικό.
Η κοινωνική λειτουργός ωστόσο υποστήριξε ότι η Mikala της είπε πως ο σύζυγός της έβαλε το μωρό στον φούρνο μικροκυμάτων και τον άναψε για λίγο.

Δεν είναι σαφές γιατί οι αρχές στο Μιζούρι χρειάστηκαν 7 μήνες για να καταθέσουν κατηγορίες εναντίον των γονιών.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η άποψη της κυβέρνηση για την πρώτη κατοικία, τα δάνεια και τους πλειστηριασμούς

Αναλυτικές απαντήσεις στις επτά συχνότερες ερωτήσεις που θέτουν όσοι διαθέτουν πρώτη κατοικία και ανησυχούν ότι μπορεί να βγει σε πλειστηριασμό, δίνει η αντιπροεδρία της κυβέρνησης, μετά τη σχετική επεξεργασία του σχετικού νομικού πλαισίου που ισχύει στο θέμα.


Ερώτηση 1η: Η προστασία πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς λήγει το Δεκέμβριο 2017;

Απάντηση: «Όχι. Η προστασία της πρώτης κατοικίας ισχύει μέχρι και τις 31/12/2018 και εξασφαλίζεται μέσω αίτησης στο «Νόμο Κατσέλη», όπως τροποποιήθηκε από τον «Νόμο Σταθάκη».

Η οριζόντια προστασία πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς έληξε τον Δεκέμβριο 2014 καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μερίμνησε να την ανανεώσει, γεγονός που έγινε δεκτό από τους Θεσμούς ως σιωπηρή συγκατάθεση της τότε κυβέρνησης να αρθεί η προστασία. Έκτοτε υπήρξε προειδοποίηση από τους Θεσμούς ότι δεν θα επιτραπεί νέα παράταση πριν αναδιαμορφωθεί ο νέος «Νόμος Κατσέλη». Τελικά η σημερινή κυβέρνηση πέτυχε και η τροποποίηση αυτή ολοκληρώθηκε με νέες πρόνοιες από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το 2015», υπενθυμίζουν πηγές της Αντιπροεδρίας, που συνεχίζουν εξειδικεύοντας:

«Πλέον η προστασία της πρώτης κατοικίας παρέχεται με αίτηση στο αναθεωρημένο πλαίσιο, το οποίο όμως παράλληλα έλαβε διευρυμένο και ολιστικό χαρακτήρα για να ρυθμίσει οριστικά το πρόβλημα της στέγασης αλλά και της ρύθμισης των βαρών όλων των χρεών. Διευρύνθηκε σημαντικά για την αντιμετώπιση όλου του φάσματος του ιδιωτικού χρέους δίνοντας όχι μόνο τη δυνατότητα να ρυθμιστούν χρέη προς Τράπεζες, αλλά και προς ασφαλιστικά Ταμεία, Δημόσιο, ΟΤΑ και προς λοιπούς ιδιώτες. Οι συνολικές υποχρεώσεις του αιτούντος συγκρίνονται με το πραγματικό του εισόδημα και το επίπεδο των προστατευόμενων εύλογων δαπανών διαβίωσης και ρυθμίζονται μαζικά ούτως ώστε τα νοικοκυριά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να βρίσκουν οριστική λύση διαγραφών και επιμηκύνσεων για όλα τους τα προβλήματα χρέους χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα της ζωής τους».

Ερώτηση 2η: Ποιους προστατεύει ο τροποποιημένος νόμος Σταθάκη;

Απάντηση: «Οι διατάξεις του «Νόμου Σταθάκη» (του αναθεωρημένου Ν.3869/2010 ή «Νόμου Κατσέλη») που ισχύουν από 1ης Ιανουαρίου 2016 έως την 31η Δεκεμβρίου του 2018, προστατεύουν αποτελεσματικά την πρώτη κατοικία των πολιτών που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία», διαβεβαιώνει η Κυβέρνηση και εν προκειμένω η Αντιπροεδρία, εξηγώντας το «πώς» και το «γιατί»:

Συγκεκριμένα, «ο Νόμος ορίζει ότι ο οφειλέτης μπορεί να υποβάλει στο δικαστήριο αίτηση και σχέδιο διευθέτησης οφειλών ζητώντας να εξαιρεθεί από την εκποίηση κύρια κατοικία με ή χωρίς προσημείωση ή υποθήκη, αν ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις:

Α. Εφόσον η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας δεν υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ για έναν ενήλικα (ποσό που προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του οφειλέτη σε 220.000 για ζευγάρι, 240.000 για οικογένεια με 1 τέκνο, 260.000 για οικογένεια με δύο τέκνα και 280.000 για οικογένεια με τρία τέκνα) και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του οφειλέτη δεν υπερβαίνει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης προσαυξημένες κατά 70%, δηλαδή κυμαίνεται μεταξύ 13.906 ευρώ και 40.800Euro ευρώ ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα ενήλικα: 13.906 ευρώ, ζευγάρι: 23.659 ευρώ και κάθε παιδί: 5.714 ευρώ), τότε αναδιαρθρώνονται τα δάνεια με βάση τις δυνατότητες αποπληρωμής και τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης του οφειλέτη και του προσφέρεται πλήρης δικαστική κάλυψη».

Β. Για τις περιπτώσεις που το Δημόσιο παρεμβαίνει πληρώνοντας μέρος της δόσης, «εφόσον συντρέχουν κάποιες πρόσθετες προϋποθέσεις δηλαδή:

Η αντικειμενική αξία κύριας κατοικίας κυμαίνεται μεταξύ 120.000 και 220.000 ευρώ, προσαυξημένη ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του οφειλέτη (ένας ενήλικας: 120.000 ευρώ, ζευγάρι: 160.000 ευρώ και 20.000 ανά τέκνο),

καιτο ετήσιο εισόδημα δεν υπερβαίνει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης, δηλαδή κυμαίνεται από 8.180 έως 24.000 ευρώ (άγαμος: 8.180 ευρώ, ζευγάρι: 13.917 ευρώ και κάθε παιδί: 3.361 ευρώ), το Δημόσιο καλύπτει έως και το 95% των μηνιαίων καταβολών επί τριετία».

Με βάση αυτές τις διατάξεις, «η περίοδος αποπληρωμής δύναται να επιμηκυνθεί έως 35 έτη και η συνολική οφειλή να προσαρμοστεί στα επίπεδα της μειωμένης εμπορικής αξίας της κύριας κατοικίας του.

Για όλες τις κατηγορίες προβλέπεται η δόση να υπολογίζεται εκ νέου, με βάση την εμπορική αξία του ακινήτου (το χρέος μειώνεται μέχρι την εμπορική αξία του ακινήτου) και τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η προοπτική διαγραφής των οφειλών κατά το ποσοστό της μείωσης της εμπορικής αξίας των κατοικιών και η έως 35 χρόνια παράταση της αποπληρωμής του υπολοίπου, με βάση τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής», διευκρινίζεται σχετικά.

Ερώτηση 3η: Κινδυνεύω από πλειστηριασμό ή κατάσχεση ή με απειλούν με αυτό οι εισπρακτικές. Με προστατεύει ο αναθεωρημένος «Νόμος Κατσέλη-Σταθάκη»;

Απάντηση: «Με την κατάθεση της αίτησης προστατεύεται ο αιτών, από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, με αυτόματη αναστολή αυτών των αναγκαστικών μέτρων. Προστατεύεται αυτομάτως τόσο η πρώτη κατοικία όσο και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία και οι καταθέσεις», σύμφωνα με την κυβερνητική απάντηση.

Ερώτηση 4η: Όσοι δεν μπορούν να ενταχθούν στο «Νόμο Κατσέλη», όπως τροποποιήθηκε από το «Νόμο Σταθάκη» και έχουν αδυναμία αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους είναι εκτός προστασίας;

Απάντηση: «Δεν υπάρχουν κατηγορίες του πληθυσμού (φυσικά πρόσωπα και ελεύθεροι επαγγελματίες) που δεν μπορούν να ενταχθούν στον αναθεωρημένο ?Νόμο Κατσέλη’ (?Νόμο Σταθάκη’) εφόσον έχουν αποδεδειγμένα αδυναμία αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους».

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «πολλοί επιλέγουν να μην ενταχθούν αν έχουν περίσσευμα περιουσιακών στοιχείων και ακολουθούν την εξωδικαστική οδό. Σε αυτήν την περίπτωση τα φυσικά πρόσωπα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη έχουν την προστασία, που απορρέει από τον Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος, που οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να ακολουθούν σε περίπτωση που ο δανειολήπτης το ζητήσει.

Σε γενικές γραμμές προστατεύονται με βάση το στατιστικό δεδομένο των εύλογων δαπανών διαβίωσης που επικύρωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΚΥΣΔΙΧ) και δεν υποχρεώνονται να πληρώσουν πάνω από τη διαφορά των εισοδημάτων μείον τις δαπάνες διαβίωσης, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση (εύλογες δαπάνες διαβίωσης μηνιαίως: ενήλικας 682 ευρώ, ζευγάρι 1.160 ευρώ, Οικογένεια με ένα παιδί 1.440 ευρώ, με δυο παιδιά 1.720 ευρώ, με τρία παιδιά 2.000 ευρώ και με τέσσερα παιδιά 2.280 ευρώ).

Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ενημερώνουν τις τράπεζες και να ζητούν εγγράφως τις προτάσεις, που τους κάνουν, για ρυθμίσεις των οφειλών τους», επισημαίνεται επίσης.

Όσον αφορά τις ατομικές, μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, αυτές «προστατεύονται αυτόματα από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις από την αίτηση τους στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό εφόσον έχουν έστω και ένα ευρώ κέρδος πριν τις αποσβέσεις και πριν την πληρωμή των τόκων και των φόρων σε ένα από τα τελευταία τρία χρόνια. Εάν δεν πληρούν τις προηγούμενες προϋποθέσεις, προστατεύονται σε προπτωχευτικό στάδιο από τη διαδικασία εξυγίανσης του τροποποιημένου Πτωχευτικού Κώδικα».

Ερώτηση 5η: Ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν από τον δανειολήπτη για να τύχει της προστασίας, που προσφέρεται με βάση το «Νόμο Κατσέλη», όπως τροποποιήθηκε με το νόμο Σταθάκη;
Απάντηση: «Προϋπόθεση είναι ο δανειολήπτης να έχει πλήρη ενημέρωση για τις δυνατότητες που προσφέρονται με βάση το Νόμο και να υποβάλει αίτηση ένταξης στο δικαστήριο μέσω δικηγόρου. Η προστασία δεν μπορεί να είναι χωρίς αίτηση μέσω δικηγόρου γιατί απαιτείται έκδοση δικαστικής απόφασης.

Για τα χαμηλά εισοδήματα παρέχεται δωρεάν δικηγόρος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσω του θεσμού της νομικής βοήθειας με απλή αίτηση στο Πρωτοδικείο της περιοχής διαμονής», αναφέρεται ακόμη.

Ερώτηση 6η: Οι δανειολήπτες που τα δάνειά τους θα μεταβιβαστούν στις εταιρίες διαχείρισης για εξυπηρέτηση ή ολοκληρωτική πώληση θα χάσουν την προστασία από τους παραπάνω νόμους;

Απάντηση: «Όχι. Ο νόμος για τις μεταβιβάσεις δανείων από τις τράπεζες στις εταιρίες είτε για είσπραξη είτε για πώληση περιέχει όρο, σύμφωνα με τον οποίο, ισχύει η ίδια προστασία που προσφέρεται μέσω του ?Νόμου Κατσέλη’ ή του Κώδικα Δεοντολογίας στους δανειολήπτες αυτούς.

Ειδικά πριν από την πώληση δανείων, ο Νόμος υποχρεώνει τις τράπεζες σε διαπραγμάτευση ρύθμισης με τον δανειολήπτη, με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις του Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών. Ακόμα και αν δεν αποφέρει καρπούς η διαπραγμάτευση με την τράπεζα και το δάνειο μεταβιβαστεί, το fund έχει εκ νέου την υποχρέωση να αναδιαπραγματευτεί με τους κανόνες του ΚΔΤ.

Δηλαδή θα πρέπει και οι εταιρίες να ακολουθούν τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κώδικα Δεοντολογίας, να σεβαστούν τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης καθώς επίσης και τις αποφάσεις ένταξης στο ?Νόμο Κατσέλη’ όπως τροποποιήθηκε από το ?Νόμο Σταθάκη’. Επιπλέον, οι δανειολήπτες θα έχουν τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν τους όρους ρύθμισης των δανείων τους και να ζητήσουν διαγραφή του υπολοίπου που αποδεικνύεται αντικειμενικά ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν», γνωστοποιεί στους ενδιαφερόμενους η κυβέρνηση.

Ερώτηση 7η: Δεν έχω κύρια κατοικία. Μένω στο ενοίκιο και δεν έχω σημαντικά περιουσιακά στοιχεία. Με προστατεύει ο αναθεωρημένος «Νόμος Κατσέλη» («Νόμος Σταθάκη»);

Απάντηση: «Ο αναθεωρημένος ?Νόμος Κατσέλη’ (?Νόμος Σταθάκη’), ιδίως σε περιπτώσεις οφειλετών που δεν έχουν κύρια κατοικία και ανεπαρκή περιουσιακά στοιχεία (υπολογίζεται ότι είναι το 80% των περιπτώσεων των κατόχων καταναλωτικών δανείων-πιστωτικών καρτών), μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα ευεργετικός, εξασφαλίζοντας ελάχιστες δόσεις, στο επίπεδο της διαφοράς των εισοδημάτων του αιτούντος μείον τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης. Οι δόσεις αυτές θα καλύπτουν όλο το φάσμα των οφειλών, όχι μόνο προς τράπεζες, για μία τριετία. Ειδικά για όσους αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας και των χρόνιων προβλημάτων υγείας, ο Νόμος δίνει τη δυνατότητα στον δικαστή να διατάξει μηδενικές δόσεις ή ελάχιστη δόση 40 ευρώ για μία τριετία. Μετά την τριετία και αν δεν έχει βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση του αιτούντος μπορεί να αποφασιστεί οριστική ή σημαντική διαγραφή χρεών. Το ύψος της διαγραφής προσδιορίζεται από τον δικαστή και η νομολογία ως τα τώρα μας έχει συνηθίσει σε σημαντικές διαγραφές οφειλών», αναφέρουν πηγές της Αντιπροεδρίας, που καταλήγουν συμπερασματικά:

«Με άλλα λόγια, με την εισαγωγή από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης του εισοδηματικού κριτηρίου των εύλογων δαπανών διαβίωσης (στην αναθεώρηση του ‘Νόμου Κατσέλη’ στα τέλη του 2015, προστατεύονται τα εισοδήματα έως το ύψος των εύλογων δαπανών διαβίωσης».πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτο: Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να απαγορεύσει τον γύρο!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τον γύρο και το ντονέρ!

Τα διαχρονικά και διάσημα εδέσματα σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν από μία διαπίστωση που έκαναν οι Πράσινοι.

Η ομάδα των Πρασίνων μετά από ελέγχους διαπίστωσε πως τυχαίνει πολλές φορές στα κρέατα που προορίζονται για γύρο και ντονέρ να υπάρχει φωσφορικό άλας.

Το συγκεκριμένο συστατικό είναι επικίνδυνο για την υγεία όταν ψηθεί και ξαναζεσταθεί.

Η πρωτοβουλία σκάει σαν… κεραυνός εν αιθρία στους απανταχού Έλληνες καλοφαγάδες και όχι μόνο…πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παρέμβαση της δικαιοσύνης για τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο

Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ξεκινά, μετά από εντολή που έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Ο κ. Ζαγοραίος παρήγγειλε σε εισαγγελικό λειτουργό τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, κατά την έναρξη της διαδικασίας πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, μεταξύ αστυνομικών και μελών οργανώσεων.

Η έρευνα θα στραφεί προς πάσα κατεύθυνση, καθώς ο εισαγγελέας θα αναζητήσει ενδεχόμενες παράνομες πράξεις και των αστυνομικών, αλλά και των διαμαρτυρόμενων για τους πλειστηριασμούς.

Υπό εισαγγελική διερεύνηση τίθενται, επίσης, όσα ισχυρίζεται στην αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στην αναφορά της ΛΑΕ, που στρέφεται κατά των αρμόδιων υπουργών και των επικεφαλής της αστυνομίας, επισημαίνεται ότι λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών και βίας από τους αστυνομικούς τέθηκε σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Hμερίδα του ΕΚΑ για τις Δημόσιες Συγκοινωνίες

Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα με θέμα : «Οι Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες ως κοινωνικό αγαθό – Παρόν και προοπτικές», που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην πολυετή ενασχόληση του ΕΚΑ με το ζήτημα των Δημοσίων Αστικών Συγκοινωνιών στο Λεκανοπέδιο και την ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου τους, παράλληλα με την αναπτυξιακή τους διάσταση.
Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξ αιτίας της κρίσης η οποία επιβαρύνει την καθημερινότητα των πολιτών, οι Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες έρχονται να καλύψουν την ζωτική ανάγκη της μετακίνησης, με τρόπο πρόσφορο για όλους και ιδιαιτέρως για τους οικονομικά ασθενέστερους, προσφέροντας ένα σημαντικό και πολύπλευρο κοινωνικό έργο.
Στόχος της ημερίδας είναι να εξετάσει την υπάρχουσα κατάσταση και να αναδείξει τις προοπτικές εν όψει των νέων αναγκών και προκλήσεων».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Δήμος Παπάγου- Χολαργού, Στάση ΜΕΤΡΟ Εθνική Άμυνα, με ώρα έναρξης εργασιών 10:30.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς «εκτροχιάστηκαν» οι συγκοινωνίες

Μνημείο των πελατειακών σχέσεων που εξέθρεψε το ελληνικό μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα αποτελεί η περίπτωση της εταιρείας λειτουργίας του μετρό και ο εγγενής σε αυτήν «συνδικαλισμός». Και το αποτέλεσμα ήταν η επαπειλούμενη κατάρρευση, που με τη σειρά της οδηγεί σε αλλαγές που έπρεπε να έχουν γίνει από καιρό. Οπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο αλλά και η μεταφορά των αστικών συγκοινωνιών στο ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, έναν οργανισμό οιονεί εκτός άμεσου κυβερνητικού ελέγχου, προκειμένου να αναδιαρθρωθεί.

Και όμως, η συγκεκριμένη θυγατρική του οργανισμού αστικών συγκοινωνιών που έχει ενταχθεί στις ΣΤΑΣΥ μαζί με τους ΗΣΑΠ και το τραμ, η Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας (ΑΜΕΛ), θα μπορούσε να είναι υγιής ή έστω ισοσκελισμένη. Πλησίασε κοντά σε αυτόν τον μετασχηματισμό το 2014, έστω και με «υπεράριθμο» προσωπικό από τους πολιτικούς διορισμούς του παρελθόντος. Αλλά η κουλτούρα τού «δεν πληρώνω» που αναζωπυρώθηκε από την πρώτη κυβέρνηση ΣΥPIΖΑ-ΑΝΕΛ αποτέλεσε για πολλούς τη χαριστική βολή. Τώρα οι πιέσεις από τους δανειστές εντείνονται και οι εργαζόμενοι στις ΣΤΑΣΥ ανησυχούν για την προοπτική ιδιωτικοποίησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία λειτουργίας του μετρό έγινε δεξαμενή πολιτικών διορισμών κατά την πρώτη δεκαετία λειτουργίας, ενώ τοποθετήθηκαν και άτομα που δεν είχαν τις απαιτούμενες δεξιότητες. «Πολλά άτομα γραφείου και λίγα στις σήραγγες», αναφέρει χαρακτηριστικά στέλεχος της εταιρείας. Για παράδειγμα, έρευνα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας διαπίστωσε εκατοντάδες προσλήψεις κατά την προηγούμενη περίοδο (2000-2009), κάποιες χωρίς διαγωνισμό και πολλές λίγο πριν από τη διεξαγωγή εκλογών.

Το 2013 και καθώς η κρίση βάθαινε και η εισιτηριοαποφυγή θέριευε, τα πράγματα είχαν ήδη φθάσει στο απροχώρητο. Η διοίκηση Γρηγόρη Δημητριάδη στον ΟΑΣΑ (μετά και την ενοποίηση δύο χρόνια νωρίτερα των ΕΘΕΛ και ΗΛΠΑΠ στην Οδικές Συγκοινωνίες και των Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας, Ηλεκτρικοί Σιδηρόδρομοι Αθηνών Πειραιώς και Τραμ στις ΣΤΑΣΥ) αποφάσισε να καταρτίσει πλάνο εξυγίανσης που όχι μόνον δεν προέβλεπε απολύσεις, αλλά μείωνε τις τιμές των εισιτηρίων, σε πλήρη αντίθεση με τις επιταγές των δανειστών. Παρουσίασε το σχέδιό της στην τρόικα, το συμφώνησε και το εφάρμοσε.

Κατόρθωσε έτσι κάτι τελείως απροσδόκητο: ενώ τον Δεκέμβριο του 2013, το δεύτερο μνημόνιο υποχρέωνε τον ΟΑΣΑ να απομακρύνει 800 εργαζομένους και να αυξήσει το εισιτήριο στο 1,80 από 1,40 ευρώ για να πάψουν οι συγκοινωνίες να είναι ζημιογόνες, προχώρησε σε περικοπή των τιμών στο 1,20 ευρώ από τον Σεπτέμβριο του 2014 και ενοποίησε τη μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς κοστολογώντας την 30 ευρώ τον μήνα και 15 ευρώ για τους φοιτητές.

Οι χρήστες των καρτών απεριορίστων διαδρομών αυξήθηκαν κατά 20,8% εκπλήσσοντας και τους πιο αισιόδοξους, διασφαλίζοντας παράλληλα και τις ταμειακές ροές. Εισήχθη η εφαρμογή mobile ticketing για αγορά εισιτηρίων από το κινητό τηλέφωνο και υπογράφηκαν δύο έργα ΣΔΙΤ (τηλεματική και ηλεκτρονικό εισιτήριο), τα οποία τώρα, περισσότερο από δύο χρόνια μετά, υλοποιούνται. Το 2014 ο κύκλος εργασιών του ΟΑΣΑ είχε ενισχυθεί από τα 232,8 εκατ. ευρώ του 2013 στα 247,5 εκατ.

Και κάπου εκεί φθάνουμε στο πρώτο εξάμηνο του 2015, στη σύγκρουση με τους δανειστές, στα capital controls και στο δημοψήφισμα. Τι έγινε στο δημοψήφισμα; Η κυβέρνηση επέτρεψε δωρεάν μετακινήσεις που εκτιμάται ότι αποστέρησαν τον ΟΑΣΑ από έσοδα της τάξης των 9,5 με 10 εκατ. ευρώ. Πάνω απ’ όλα όμως, κλιμάκωσαν την κουλτούρα εισιτηριοαποφυγής – τον Σεπτέμβριο 2013 τα έσοδα του ομίλου ήταν 19,5 εκατ. ευρώ και τον ίδιο μήνα του 2014, με μείωση στην τιμή του εισιτηρίου, τα έσοδα ήταν 19,8 εκατ. Τον Σεπτέμβριο του 2015 τα έσοδα έπεσαν στα 17 εκατ. ευρώ.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς θα ανταλλάξετε τα χάρτινα εισιτήρια με ηλεκτρονικά

Ο ΟΑΣΑ ενημερώνει τους κατόχους όλων των ειδών χάρτινων εισιτηρίων ότι έχουν τη δυνατότητα ανταλλαγής με ηλεκτρονικά ως εξής:
α. Οι κάτοχοι εισιτηρίων έως και 10 τεμάχια (όλων των ειδών) τα ανταλλάσσουν στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ ΑΕ στον σταθμό της Ομόνοιας όλες τις ημέρες της εβδομάδας κατά τις ώρες από 7 πμ έως τις 9.30 μμ και στον σταθμό «Εθνική Άμυνα», Δευτέρα με Παρασκευή κατά τις ώρες από 8 πμ έως τις 4 μμ.
ή στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΣΥ ΑΕ (Παρνασσού 6, Άγιος Ιωάννης Ρέντης) τις εργάσιμες ημέρες από τις 8 πμ μέχρι τις 2 μμ.
β. Οι κάτοχοι 11 εισιτηρίων και άνω τα ανταλλάσσουν στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15, Αθήνα) τις εργάσιμες ημέρες, από τις 8 πμ μέχρι τις 2 μμ.
Η διαδικασία ανταλλαγής των χάρτινων εισιτηρίων πραγματοποιείται σύμφωνα με τα κάτωθι:
Συμπληρώνεται σχετικό έντυπο με τα είδη και των αριθμό των επιστρεφομένων χάρτινων εισιτηρίων.
Η αξία των επιστρεφομένων χάρτινων εισιτηρίων ανταλλάσσεται με αποθηκευμένη αξία προσωποποιημένης κάρτας (ATH.ENA Card).
ή
Η αξία των επιστρεφομένων χάρτινων εισιτηρίων ανταλλάσσεται με αποθηκευμένη αξία απρόσωπης κάρτας (ATH.ENA Card).
ή
Η αξία των επιστρεφομένων μονών χάρτινων εισιτηρίων αντιστοιχίζεται αθροιστικά με πολλαπλό ηλεκτρονικό εισιτήριο (ATH.ENA Τicket) 5 διαδρομών ή 10+1 διαδρομών ή 2πλό.
Επισημάνσεις:
  • Οι δικαιούχοι μετακίνησης με μειωμένο κόμιστρο φέρουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά (π.χ. οι κάτω των 18 και οι άνω των 65, Δελτίο Ταυτότητος ή έγγραφο με την ημερομηνία γέννησης).
  • Οι ανταλλαγές με πολλαπλά ηλεκτρονικά εισιτήρια, θα πραγματοποιούνται μόνο με συνδυασμούς των 5 διαδρομών, 10+1 διαδρομών, 2πλό και 1 μεμονωμένο.
  • Τα εισιτήρια ελέγχονται με ηλεκτρονικό εξοπλισμό ως προς τη γνησιότητά τους. Εισιτήρια μη γνήσια δεν αντικαθίστανται.
  • Η ανταλλαγή χάρτινων εισιτηρίων με αντίστοιχα ηλεκτρονικά θα πραγματοποιείται έως το τέλος του 2017.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Από τον Ιανουάριο οι αυξημένες κρατήσεις υπέρ ΜΤΠΥ σε 310.000 δημοσίους υπαλλήλους

Το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η αναδρομική παρακράτηση των νέων εισφορών υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ). Το υπουργείο Εργασίας έχει αποφασίσει η παρακράτηση, που αφορά εισφορές του συνόλου του 2017, να γίνει σε δύο δόσεις.

Η αρχή αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου διμήνου της νέας χρονιάς, γεγονός που θα επηρεάσει τους μισθούς 310.000 δημοσίων υπαλλήλων. Επισημαίνεται ότι η νέα εισφορά υπέρ ΜΤΠΥ είναι στο 4,5% από 4% που ίσχυε έως το τέλος του 2016. Επίσης, αλλάζει και η βάση υπολογισμού της εισφοράς. Η διαφοροποίηση γίνεται ανάμεσα σε «παλαιούς» ασφαλισμένους, δηλαδή όσους έχουν έναρξη ασφάλισης πριν από την 1.1.1993 και νέους ασφαλισμένους.

Στους παλαιούς ασφαλισμένους η εισφορά επιβάλλεται στο βασικό μισθό, όπως προέκυψε με το μισθολόγιο του 2015. Επίσης, η εισφορά για όσους υπηρετούν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α’ βαθμού και έχουν ενταχθεί στα βαρέα ένσημα, επιβάλλεται και στα επιδόματα θέσης ευθύνης και ανθυγιεινής εργασίας που λαμβάνουν.

Στους νέους ασφαλισμένους, δηλαδή σε όσους έχουν έναρξη ασφάλισης μετά την 1.1.1993, η εισφορά θα επιβληθεί στο βασικό μισθό, στην οικογενειακή παροχή, αλλά και στα επιδόματα θέσης ευθύνης και ανθυγιεινής εργασίας, ανεξάρτητα εάν έχουν ενταχθεί στο καθεστώς των βαρέων ενσήμων ή όχι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικά στην οικογενειακή παροχή η εισφορά έως 31.12.2016 ήταν 1% και τώρα θα αυξηθεί στο 4,5% όπως ορίζει ο σχετικός νόμος.

Οι ένστολοι, οι πανεπιστημιακοί και οι γιατροί, τα λεγόμενα «ειδικά μισθολόγια» θα έχουν επίσης επιβάρυνση, η οποία θα προκύψει στις εισφορές που υπολογίζονται για την κύρια σύνταξή τους. Γι’ αυτό και καταργείται η εισφορά 5,63 ευρώ που πλήρωναν όλοι στο έξτρα ποσό 140,8 ευρώ που λάμβαναν στο μισθό τους, αλλά δεν μετρούσε για τη σύνταξή τους. Σύμφωνα με ειδικούς στην κοινωνική ασφάλιση, όσοι έχουν έως 20 έτη προϋπηρεσία και έως δύο παιδιά, δεν θα έχουν την παραμικρή επιβάρυνση στο μισθό τους, από την αυξημένη εισφορά υπέρ ΜΤΠΥ. Ελάχιστη επιβάρυνση της τάξης του 1-2 ευρώ το μήνα θα έχουν όσοι εργαζόμενοι έχουν πάνω από 20 έτη. Τη μεγαλύτερη επιβάρυνση θα την επωμιστούν οι διευθυντές με 35αετία, οι οποίοι θα απολέσουν ποσά έως 7 ευρώ το μήνα.


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΡΕΓΓΕΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται, πρωθυπουργό και λοιπούς παρατρεχάμενους, χρειάζεται 5-6 εισαγγελείς με αρχίδια.-

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ;

Σήμερα ξεκινάνε οι πλειστηριασμοί ηλεκτρονικά παρακαλώ. Δηλαδή ο αρπάχτουλας θα πίνει το εσπρεσάκι του την ώρα που θα αρπάζει την εναπομείνουσα περιουσία των ΝΕΟΡΑΓΙΆΔΩΝ. Διαβάζω στο ιντερνέτι και οι περισσότεροι είναι οι πραγματικοί νεοέλληνες, ραγιάδες, κατσαπλιάδες, ρουφιάνοι και ανίκανοι του στυλ «πεινάω εγώ να πεινάσει και ο δίπλα. Είμαι άνεργος εγώ να χάσει τη δουλειά του και ο δίπλα. Πριν απο 20-25 χρόνια, με ΟΛΑ τα τότε κόμματα που υπήρχαν, εάν κάποιος έχανε τη δουλειά του, οι άλλοι φώναζαν να μην την χάσει. Γέμιζαν οι δρόμοι με κόσμο που φώναζε για δουλειά. Σήμερα οι ἀχρηστοι, ανίκανοι, τεμπέληδες φωνάζουν να την χάσουν κι άλλοι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ. Θυμίζει πλοίο που βουλιάζει και ο ένας πατεί πάνω στον άλλο για να σωθεί, μέχρι που το πλοίο βουλιάζει. Κάποιοι οδήγησαν την Ελλάδα σκόπιμα στην εξαθλίωση. Εάν παίρνεις 1900 ευρόπουλα μισθό λες μπορώ να πάρω ένα σπίτι σιγά σιγά. Εάν απο τα 1900 σε πάνε στα 500 τότε σε βουλιάζουν.

Το σπίτι είναι η βάση του Έλληνα. Είχαμε απο το 1930 το μεγαλύτερο ποσοστό σε όλη την Ευρώπη ιδιόκτητων κατοικιών. Και δεν ήταν φούσκα όπως σε άλλα κράτη. Όταν ο Νταισεμπλουμ είπε πριν 3 χρόνια «εδώ είστε Βαλκάνια, σας φτάνουν 400 ευρώ το μήνα» οι ηλίθιοι νεοραγιάδες γελούσαν. Σήμερα χάθηκε το γέλιο και μεσουρανεί το γελοίο. Όταν πριν 2 χρόνια, γράφαμε ότι γερμανικά επενδυτικά funds ελέγχουν στις τράπεζες τα δάνεια για σπίτια το περάσατε στα ψιλά. Οι τράπεζες δεν δίνουν χρήμα τσάμπα, αλλά κάνουν και κατασχέσεις. Όπως είπε και ο πρόεδρος της Eurobank είναι αναγκαίο. Τα λεφτά όμως πάνε στις τράπεζες που ήταν και είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Τα χαρτόσημα πάνε στο κράτος.

Στις τράπεζες που πήραν 198 δις ευρώ απο το ΔΝΤ και την ΕΕ. είναι περισσότερα απο τα μισά που χρωστάμε στα μνημόνια. Με εγγυητή το κράτος δηλαδή ΕΜΑΣ, βλακάκο, για να στηρίξουν επιχειρήσεις, επαγγελματίες, αγρότες, νέους που ήθελαν να κάνουν μια δουλειά. Είδατε τα λεφτά στην αγορά; ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ. Όχι μόνο δεν μπήκαν στην αγορά, αλλά αυτές οι επιχειρήσεις, ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ επιχειρήσεις, έστειλαν τα αποθεματικά και ΟΛΑ τα λεφτά που πήραν απο το ΔΝΤ στο Λουξεμβούργο. Για να μην πληρώνουν φόρο στην Ελλάδα. Η Eurobank μάλιστα, έκανε συμφωνία για μηδενική φορολογία. Και τα λεφτά πήγαν εκεί. Τα λεφτά που πήραν και χρεωστάει η Ελλάδα. Δηλαδή ΕΜΕΙΣ βλακάκο κι έμεινε απο ρευστό η χώρα, που την έβγαλαν στο σφυρί.
Σκότωσαν την αγορά και τώρα κάνουν και κατασχέσεις. Και ποια εταιρεία έχει πάρει τη διαχείριση των κόκκινων δάνειων ΟΛΩΝ των τραπεζών με απευθείας ανάθεση χωρίς να βάλει ούτε ένα ευρώ; Μα φυσικά η εταιρεία του ξάδελφου του Τσακαλώτου.

Του ίδιου που με άλλη εταιρία του πήρε προχθές απο τη ΔΕΗ την εργολαβία για όσους χρεωστάνε. Και εσείς άχρηστοι κι ανίκανοι μαλάκες, λέτε μπράβο. Μπράβο γιατί αυτοί που σέρνονται σε «μυστικές εταιρίες» και έρπουν σε «λαγούμια» θα θησαυρίσουν πάνω στη πλάτη του νεοραγιά. Γελάνε και οι ρέγγες μαζί σου αιώνιε μαλάκα!!!

Είναι η Ευρώπη, Τσίπρα

Το ότι απευθύνθηκε στον Τσίπρα η παραφρασμένη ρήση «είναι η εφαρμογή, ανόητε» το ένιωσε και το τελευταίο μπρόκολο στην υφήλιο. Το έδειχνε η χαιρεκακία στο στυγνό πρόσωπο του φασίστα Σόιμπλε αλλά και η γλώσσα του σώματος του κατά τα άλλα αξιοπρεπούς πρωθυπουργεύοντος διορισμένου υπαλλήλου του ιδίου φασίστα στην αποκαλούμενη ακόμη Ελλάδα. Κάτι έπρεπε να απαντήσει και το κουρδιστό λούτρινο της αριστεράς, έτσι αφού αερολόγησε μέσα στον εξευτελισμό του ζήτησε περισσότερη Ευρώπη. Θα μπορούσε βέβαια στα πλαίσια της διπλωματίας να απαντήσει ως ελεύθερος άνθρωπος πολύ απλά παραφράζοντας κι αυτός την παράφραση του ναζιστή: «Είναι η Ευρώπη, ανόητε».

Ως ελεύθερος και σκεπτόμενος θα μπορούσε να του θυμίσει την ανοιχτή πληγή του πλανήτη που ονομάζεται Ευρώπη. Μια πληγή που αιώνες τώρα δεν αφήνει σε ησυχία τον οποιονδήποτε λαό από την Ασία μέχρι την Αφρική και την Νότια Αμερική μόνο και μόνο για το κέρδος. Από όπου και να την πιάσεις την «πολιτισμένη» Ευρώπη βρωμάει σαπίλα και αίμα. Πουλώντας «πολιτισμό» και Θεό, σκότωσε λεηλάτησε διέλυσε και σκλάβωσε λαούς και ηπείρους.

Αν ήθελε και για να μην μπλέξει με την αιματοβαμμένη ιστορία της Ευρώπης θα μπορούσε να προσθέσει στην παράφραση το «Είναι η Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία, ηλίθιε». Να του κάνει μια ανασκόπηση με λίγα λόγια για την πορεία και τα θέλω αυτής της χώρας από τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα. Να του θυμίσει πόσο αίμα και πόνος στον βωμό της κυριαρχίας ενός λαού που κάθε λίγο και λιγάκι σκοτώνει, σφάζει, λεηλατεί. διότι θέλει τον πλούτο για πάρτη του. Όλον τον πλούτο, όλων των λαών. Αυτή ήταν είναι και θα είναι η πολιτική της Γερμανίας έστω κι αν σήμερα ο ναζίστας Σόιμπλε αντί για την σβάστικα φοράει γραβάτα. Αντ’ αυτού ζήτησε περισσότερη Ευρώπη.

Δεν χόρτασαν θάνατο οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα, δεν χόρτασαν δυστυχία, θέλουν κι άλλα συνεπικουρούμενοι από στρατιές Ευρωπαϊστών ελληνόφωνων ανδρείκελων. Αν ήταν θέμα πολιτικής ή ιδεολογίας θα μπορούσες να τους αντιπαλέψεις. Όμως δεν είναι τίποτε από αυτά. είναι απλά θέμα δουλοπρέπειας και ραγιαδισμού. Είναι θέμα κουκουλοφορίας. Τόσο απλά όπως έδιναν τους αγωνιστές την περίοδο της Ναζιστικής κατοχής, έτσι σήμερα συντάσσονται με τα Ευρωπαϊκά κόμματα (ναι, υπάρχουν) στην Ελλάδα και προσκυνάνε τους πάντες για το τομάρι τους.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να καυχηθεί πως τα τελευταία διακόσια χρόνια υπήρξε ανεξάρτητο κράτος, όμως όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν και τα προσχήματα που κρατούσαν τόσον οι εξουσιαστές όσο και οι εντόπιοι εντολοδόχοι. Οι λόγοι ήταν πολλοί, από την χρησιμοποίηση του στρατού της (λέγε με ΑΝΤΑΝΤ) μέχρι και την εκμετάλλευση της γεωστρατηγικής θέσης. Από την στιγμή που εξέλειπαν οι λόγοι αυτοί τα προσχήματα δεν έχουν θέση στο αλισβερίσι κατακτητών και υπόδουλων. Είναι ο έβδομος χρόνος που ο κάθε «πολιτισμένος» Ευρωπαίος βγαίνει και λοιδορεί ένα λαό που μπορεί να ζήσει και να μεγαλουργήσει όπως κάθε λαός άλλωστε, αν δεν έχει στο κεφάλι του κεχαγιά ή θεσμούς όπως τους αποκαλεί ο Τσίπρας.

Σημερα λοιπόν εκποιούν και το τελευταίο καταφύγιο του ελεύθερου ανθρώπου, το σπίτι του. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟΣ ΗΛΙΘΙΕ.
Ηω Αναγνώστουhttp://terrapapers.com/?p=36367
το διαβάσαμε εδώ 

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!