EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

Ποια προστασια στην πρωτη κατοικια ρε απατεωνες ;

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, χαρίζει ή αίρει ποινές σε κρατούμενους, αλλοδαπούς και μη, προκειμένου είτε να αποκτήσουν ελληνική ιθαγένεια είτε να διοριστούν σε δουλειές, όπως ο σημαντικός τομέας της Υγείας.

Η είδηση είχε προκαλέσει πάταγο!

Το να χαρίζονται ποινές είναι θέμα ανθρωπισμού και φυσικά προβλέπεται από τον νόμο.

Ωστόσο, εγείρει ερωτηματικά το γεγονός, πως γίνεται γνωστό στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, το όφελος που θα έχει ο κάθε καταδικασμένος, μετά την απόδοσης χάρης, όπως για παράδειγμα διορισμός στην ΔΕΗ ή στον Δήμο.

Την ίδια ώρα, το «Κράτος Δικαίου» λειτουργεί με δυο μέτρα και σταθμά και δεν δίνει χάρες σε πολίτες που χάνουν την πρώτη κατοικία τους για λίγα ευρώ!

Για παράδειγμα, συνταξιούχος καταγγέλλει πως βγαίνει σε πλειστηριασμό η πρώτη της κατοικία, ένα ημιυπόγειο διαμέρισμα στου Γκύζη.

Η κ. Μπεμπόνη χρωστάει στην Εφορία 15.000 ευρώ και σύμφωνα με την ίδια οι 2.000 εξ αυτών οφείλονται σε λάθος της υπηρεσίας. Η σύνταξη της είναι 588,26 ευρώ.

Και πόσα είναι τα παραδείγματα άλλων συμπολιτών μας, των οποίων τα σπίτια βγαίνουν στο σφυρί.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει Κράτος Δικαίου! Το Κράτος αίρει ποινές για να διορίσει, αλλά δεν χαρίζεται σε ανθρώπους που χάνουν το σπίτι τους.

Δείτε βίντεο και μετά

Τα σχόλια, όπως πάντα, δικά σας!


πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μεταβολές δρομολογίων Λεωφορείων, Τρόλεϊ και Τραμ λόγω Ερντογάν – Γρηγορόπουλου

Λόγω των εκδηλώσεων-κινητοποιήσεων για τη συμπλήρωση εννέα ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αλλά και της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στην Αθήνα, θα υπάρξουν τροποποιήσεις δρομολογίων Λεωφορείων, Τρόλεϊ και Τραμ από την Τετάρτη 6 έως και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017.

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΣΑ θα προβεί σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ στο κέντρο της πόλης των Αθηνών από την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. έως τις Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 07:00 π.μ., σταδιακά και ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της Τροχαίας και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Λόγω της επίσκεψης Ερντογάν, ο ΟΑΣΑ θα προβεί σε προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας και τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεï στο κέντρο της πόλης της Αθήνας σταδιακά και ανάλογα με τα μέτρα και τις υποδείξεις της Τροχαίας, από την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και ώρα 06:00 π.μ. έως τη λήξη της επίσκεψης την Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα για την οδό Πανεπιστημίου στην λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής (από Σίνα έως Πλ. Συντάγματος) και για την οδό Βασ. Γεωργίου Α’ θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των διερχόμενων ΜΜΜ καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Περισσότερες πληροφορίες, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, θα δίδονται από την τηλεφωνική γραμμή 11185.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΙΔΟΥ Η DEFACTO ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

«Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να ΣΥΜΦΩΝΕΙ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη ΝΟΜΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.»


ΤΣΙΠΡΑΣ κ.λ.π. – ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Νόμος 4336/14-8-2015 (ΦΕΚ 94). Άρθρο 3 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ, του Μνημονίου Συνεννόησης [(αριθμός 1 παρ. β (σελίδα 1014)]

Με απλά λόγια, το πιο πάνω κείμενο μας λέει ότι δεν μπορεί να νομοθετήσει η Βουλή στα πλαίσια ισχύος του μνημονίου, χωρίς τη σύμφωνη απόφαση της τρόϊκας.

Υποτίθεται πως έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία, δηλαδή ο ανώτατος θεσμός αυτού του πολιτεύματος είναι το κοινοβούλιο, η αντιπροσωπεία του λαού. Όταν λοιπόν με το μνημόνιο η αρμοδιότητα νομοθέτησης του Κοινοβουλίου έχει εκχωρηθεί στους δανειστές (θεσμούς σικ), τότε απλά έχει καταλυθεί το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, έχει καταλυθεί το Σύνταγμα που την θεσμοθετεί και επομένως οποιαδήποτε εξουσία και οτιδήποτε αποφασίζεται και γίνεται είναι όλα άκυρα.
Πέτρος Χασάπης


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πωλήσεις πυρομαχικών: Άλλα λέει ο Καμμένος άλλα το ΓΕΕΘΑ – Τι συμβαίνει;

Πωλήσεις πυρομαχικών: Άλλα λέει ο Καμμένος άλλα το ΓΕΕΘΑ – Τι συμβαίνει; Γιατί ο Καμμένος αρνείται ότι έγιναν πωλήσεις και το ΓΕΕΘΑ μιλάει για πωλήσεις στα Εμιράτα;

Αντικρουόμενα στοιχεία για τις πωλήσεις πυρομαχικών δίνουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ! Ο κ. Καμμένος υποστηρίζει ότι όσο είναι αυτός πολιτικός προϊστάμενος στο υπουργείο, δεν έχει γίνει καμία πώληση πυρομαχικών – «ούτε σφαίρα πουθενά» ήταν η ακριβής έκφραση.

Μάλιστα για του λόγου του το αληθές επικαλείται σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.
Το ΓΕΕΘΑ από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι από το 2015 μέχρι και σήμερα έχουν πουληθεί πυρομαχικά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πιο συγκεκριμένα, το ΓΕΕΘΑ στην ανακοίνωσή του την οποία μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ,αναφέρει:


 Από διερεύνηση που έγινε στη συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων, γνωρίζεται ότι από το 2015 μέχρι σήμερα το μόνο στρατιωτικό υλικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχει πουληθεί είναι βόμβες ΜΚ 82 της Πολεμικής Αεροπορίας, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


Δεν γνωρίζουμε τι μεσολάβησε στα ελάχιστα λεπτά από την στιγμή της δημόσιας δήλωσης του υπουργού και της ανακοίνωσης του ΓΕΕΘΑ.

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το ΓΕΕΘΑ «άδειασε» τον υπουργό. Άλλοι πάλι αποδίδουν την διαφορά στην έμφαση που ήθελε να δώσει ο κ. Καμμένος.
Ο,τι και να έχει συμβεί πάντως, οι δυο δηλώσεις είναι σαφώς αντιφατικές και η μια αναιρεί την άλλη και το ζητούμενο είναι η αλήθεια.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τοκογλύφοι : Σας παρακολουθούμε -Συνεχίστε τους πλειστηριασμούς σε όλη την Ελλάδα

Υπό το αυστηρό βλέμμα των τοκογλύφων θα συνεχιστούν οι πλειστηριασμοί, τόσο οι ηλεκτρονικοί όσο και οι φυσικοί.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, οι δανειστές, αν και μιλούν με θετικά λόγια για τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών, έχουν κάνει ξεκάθαρο στην ελληνική πλευρά πως έως τις 22 Ιανουαρίου (το τελευταίο χρονικό ορόσημο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης) η διαδικασία είναι ουσιαστικά υπό επιτήρηση. «Εως τις 22 Ιανουαρίου θα παρακολουθούμε το θέμα για να είμαστε βέβαιοι», ανέφερε.

Οι θεσμοί ζητούν από την κυβέρνηση η διαδικασία να συνεχιστεί κανονικά και να μην είναι μια κίνηση on-off, δηλαδή να πραγματοποιηθούν για μερικές εβδομάδες και μετά να σταματήσει η διαδικασία.

Παράλληλα, η ίδια ευρωπαϊκή πηγή είπε πως αίτημα των δανειστών είναι να πραγματοποιούνται πλειστηριασμοί σε όλοι την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αθήνα. «Θέλουμε να δούμε ότι συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί παντού και όχι μόνο στην Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον αριθμό των ακινήτων που εκπλειστηριάζονται, είπε πως «το 1/3 των πλειστηριασμών που είχαν αναγγελθεί δεν έγινε γιατί οι ενδιαφερόμενοι πλήρωσαν τις οφειλές τους», κάτι που ερμηνεύεται, κατά την ίδια πηγή, ως αποτέλεσμα της πίεσης στους κακοπληρωτές, οι οποίοι εμφανίζονται και συμμορφώνονται.

Κλείνοντας το θέμα των πλειστηριασμών, σημείωσε ότι αποτελεί ένα από τα εκκρεμή προαπαιτούμενα να ξεκινήσουν πλειστηριασμοί και για χρέη προς το Δημόσιο. Η τελευταία αυτή παράμετρος αποτελεί προαπαιτούμενο για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης και θα πρέπει η σχετική διάταξη να ψηφιστεί το αργότερο εντός Ιανουαρίου.

Το κοινωνικό μέρισμα προήλθε από υποχρηματοδότηση κοινωνικών δαπανών

Σε ό,τι αφορά το κοινωνικό μέρισμα και από πού προήλθαν τα 720 εκατ. ευρώ, η ευρωπαϊκή πηγή ανέφερε «δεν τα βλέπουμε σαν καινούργια λεφτά, αλλά ως μέρος της υποχρηματοδότησης κοινωνικών δαπανών το 2017, όπου μεταξύ άλλων προβλεπόταν ότι θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΚΕΑ 700.000 δικαιούχοι αλλά χρηματοδοτήθηκαν 500.000».

Δηλαδή, οι δανειστές υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται για «καινούργιο χρήμα», όπως αναφέρει η κυβέρνηση, αλλά ως κεφάλαια τα οποία προέκυψαν είτε από υποχρηματοδότηση κοινωνικών δαπανών, είτε από δικαστικές αποφάσεις, είτε από ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Κανονικά οι περικοπές στις συντάξεις

Το να παραμείνουν όλες οι πλευρές πιστές στη συμφωνία που έχουν υπογράψει δεν είναι θέμα προτιμήσεων, είναι γραπτή δέσμευση στο Μνημόνιο, και όχι μόνο με το ΔΝΤ. Σε αυτή τη δήλωση προχώρησαν σήμερα ευρωπαϊκές πηγές σε ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσουν οι περικοπές στις συντάξεις. Μάλιστα, συμπλήρωσαν ότι «αν αρχίσουμε να ξηλώνουμε κομμάτια της συμφωνίας, αυτό θα περιέπλεκε πάρα πολύ τις διαδικασίες».

Για την πορεία της αξιολόγησης

Αναφορικά με την πορεία της αξιολόγησης, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι έως τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην υλοποίηση του 1/3 των 110 προαπαιτουμένων. Πρόσθεσε, δε, πως περίπου το 1/3 των μέτρων της τρίτης αξιολόγησης απαιτεί νομοθετική ρύθμιση πριν από το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Ακόμη μια εκκρεμότητα στις συζητήσεις είναι το αίτημα της ελληνικής πλευράς για αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά. Εδώ οι ίδιες πηγές εκτίμησαν ότι το ενδεχόμενο αναβολής της προβλεπόμενης αύξησης 30% των συντελεστών από την 1η/1/2018 περιορίζεται, ωστόσο υπάρχει σαφής ευρωπαϊκή πρόθεση να ενισχυθούν τα νησιά που πλήττονται από το προσφυγικό.

πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυστρία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο νομιμοποιεί τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας ζήτησε να επιτραπεί ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου ως το 2019 το αργότερο στο όνομα της απαγόρευσης των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Η απαγόρευση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου «παραβιάζει την αρχή της ισότητας και της μη διάκρισης μεταξύ των ανθρώπων βάσει προσωπικών χαρακτηριστικών, όπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός», ανέφερε το Δικαστήριο στην απόφασή του που ελήφθη έπειτα από προσφυγή ενός ζευγαριού γυναικών. Έτσι τα ζευγάρια ατόμων του ιδίου φύλου «θα μπορούν να παντρεύονται το αργότερο από τις 31 Δεκεμβρίου του 2018».

Με αυτό τον τρόπο η Αυστρία γίνεται η 16η χώρα στην Ευρώπη που αναγνωρίζει στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια το δικαίωμα να παντρεύονται. Ήδη από το 2010 τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην Αυστρία μπορούν να συνάπτουν ένα πολιτικό σύμφωνο συμβίωσης και μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένταση με το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας – Συμπλοκές με την αστυνομία

Τραυματίας ένας αστυνομικός – Σήκωσαν τα ρολά και εισέβαλαν στην στοά του κτιρίου Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 12:30 στο υπουργείο Εργασίας όπου μέλη του ΠΑΜΕ, αφού σήκωσαν το ρολό στην είσοδο εισέβαλαν στην στοά του κτιρίου. Οι διαδιλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας που βρισκόταν στο κτίριο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ αντιδρούν στην τροπολογία, που κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας και έπειτα από τις αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργάνων «πήρε» πίσω η κυβέρνηση, με την οποία θα νομοθετήσει τα προαπαιτούμενα που συνδέονται με αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και με τον τρόπο κήρυξης απεργιών.

Νωρίτερα τα μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στην πλατεία Κοραή είναι αυτή την ώρα μέλη της ΑΔΕΔΥ, ενώ θα πραγματοποιήσουν πορεία προς την Βουλή.

Δείτε την έφοδο του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας

Ένταση με το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας - Συμπλοκές με την αστυνομία - Εικόνα 0

Ένταση με το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας - Συμπλοκές με την αστυνομία - Εικόνα 2

Ένταση με το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας - Συμπλοκές με την αστυνομία - Εικόνα 1


Η ρύθμιση κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για τον δορυφόρο «ΕΛΛΑΣ ΣΑΤ» που ψηφίζεται σήμερα και μεταξύ άλλων προβλέπει πως η κήρυξη των απεργιών θα γίνεται με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μελών (50%+1). Να σημειωθεί πως σήμερα η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να ληφθεί υπό προϋποθέσεις και από το 1/5 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών των συνδικάτων.

Ένταση με το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας - Συμπλοκές με την αστυνομία - Εικόνα 3


Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργάνων που με ανακοινώσεις τους εξαπολύουν δριμύα επιθέςη στην κυβέρνηση καλώντας την ίδια ώρα σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Οι δορυφόροι του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε σήμερα στην Βουλή, σαν το λαγό το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, της ωμής παρέμβασης με νόμο στα συνδικάτα. Αίσχος! Να πάρουν άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση!», ανέφερε σε χθεσινή του ανακοίνωση τονίζοντας ακόμη ότι: «Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο! Κάτω τα χέρια από την απεργία!».


Ένταση με το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας - Συμπλοκές με την αστυνομία - Εικόνα 4Την ίδια ώρα Πανελλαδική στάση εργασίας για την από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, προκήρυξε για σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ενώ αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι συγκεντρώνονται στην πλ. Κοραή και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να φέρει εσπευσμένα στη Βουλή τροπολογία στον συνδικαλιστικό νόμο, με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία, ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα!».

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, «το απόγευμα της Δευτέρας 4/12 η κυβέρνηση έφερε, κατά την πάγια τακτική της, εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο, τη σχετική τροπολογία που συμφώνησε με τους θεσμούς στα κρυφά και ερήμην των εργαζομένων, με σκοπό να ψηφιστεί από την Βουλή την Τρίτη 5/12».


Ένταση με το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας - Συμπλοκές με την αστυνομία - Εικόνα 5


«Μάλιστα, στην ίδια τροπολογία η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμη δώρο στους εργοδότες, καθώς περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει πως για την καταβολή αποζημίωσης σε εργατικό ατύχημα απαιτείται η διαπίστωση με δικαστική απόφαση πως το ατύχημα οφείλεται σε δόλο του εργοδότη», προσθέτει η ΑΔΕΔΥ.

Ωστόσο αργά το βράδυ της Δευτέρας και έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις των συνδικάτων έγινε γνωστό πως θα αποςυρθουν σήμερα από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, οι τροπολογίες του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με:

-Το ποσοστό της απαρτίας για συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας στις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων σωματείων.

-Την αποζημίωση για εργατικά ατυχήματα με ευθύνη του εργοδότη.

-Τον προγραμματισμό και την παροχή εργασίας του προσωπικού των ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τροπολογίες θα κατατεθούν εκ νέου σε επόμενο νομοσχέδιο, έπειτα από νομοτεχνικές βελτιώσεις και θετικές τροποποιήσεις στις προβλέψεις τους.


Ένταση με το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας - Συμπλοκές με την αστυνομία - Εικόνα 6
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Άρον Άρον» Αποσύρει Την Τροπολογία Για Τις Απεργίες Το Υπουργείο Εργασίας

Όπισθεν ολοταχώς έκανε το υπουργείο Εργασίας για τις διατάξεις σχετικά με την αλλαγή του καθεστώτος για τις απεργίες καθώς όπως ανακοινώθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αποσύρονται από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, οι τροπολογίες που αφορούν:

– Το ποσοστό της απαρτίας για συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας στις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων σωματείων.
– Την αποζημίωση για εργατικά ατυχήματα με ευθύνη του εργοδότη.
– Τον προγραμματισμό και την παροχή εργασίας του προσωπικού των ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τροπολογίες θα κατατεθούν εκ νέου σε επόμενο νομοσχέδιο, έπειτα από νομοτεχνικές βελτιώσεις και θετικές τροποποιήσεις στις προβλέψεις τους.

Με την εκ νέου κατάθεση των τροπολογιών, θα δοθεί ο χρόνος για ευχερέστερη συζήτηση του περιεχομένου τους στο Κοινοβούλιο, ώστε να μην υπάρχουν προσχηματικές ενστάσεις επί της διαδικασίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναφέρεται ακόμη στο τηλεγράφημα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τροπολογία που προβλέπει πως η κήρυξη των απεργιών θα γίνεται με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μελών (50%+1) είχε ήδη προκαλέσει αντιδράσεις, με το ΠΑΜΕ να καλεί σε συλλαλητήριο απόψε στις 12:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και το ΚΚΕ να τονίζει: «Κάτω τα χέρια σας από την απεργία!».

Την τροπολογία καταδίκασε νωρίτερα και η ΑΔΕΔΥ, κηρύσσοντας πανελλαδική στάση εργασίας για σήμερα Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου.crashonline.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκάνδαλο «koriopolis»: Την ενοχή Μπέου-Τσακογιάννη ζήτησε η εισαγγελέας

Ενοχή για επιμέρους κατηγορίες του Αχιλλέα Μπέου και του Γιώργου Τσακογιάννη στην υπόθεση του koriopolis ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εισηγούμενη παράλληλα απαλλαγή για τις βασικές κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και απάτη για όλους τους κατηγορούμενους που είναι αντιμέτωποι με αυτές.

Πλην των δύο θεωρούμενων στη δικογραφία ως βασικών κατηγορούμενων, η εισαγγελική πρόταση περιλαμβάνει την κήρυξη ως ενόχων άλλων 29 από τους 84 κατηγορούμενους για κατηγορίες που κατά περίπτωση αφορούν δωροδοκία και δωροληψία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος. Για όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους η Εισαγγελέας ζήτησε απαλλαγή είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω αμφιβολιών.

Η εισαγγελική λειτουργός ζητά από το δικαστήριο να κηρύξει τον Αχιλλέα Μπέο ένοχο για την πράξη της δωροδοκίας-δωροληψίας που αφορά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Πανσεραϊκός-Αστέρας Τρίπολης, στις 27 Φεβρουαρίου 2011 που είχε λήξει με αποτέλεσμα 0-1. Όπως τόνισε, στον επίμαχο αγώνα σαφέστατα προκύπτει από τις συνομιλίες πως είναι χειραγωγημένος.

Για τον Γιώργο Τσακογιάννη η εισαγγελέας κρίνει ότι πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος, νομιμοποίηση παράνομης δραστηριότητας, παράνομη κατοχή όπλων καθώς και δωροδοκία-δωροληψία που αφορά δύο ποδοσφαιρικούς αγώνες της Ηλιούπολης, έναν με τον Εθνικό Αστέρα και ένα με τον Λεβαδειακό το 2011.

Η εισαγγελέας θεωρεί πως από την ακροαματική διαδικασία και το υλικό της υπόθεσης αποδεικνύεται ότι χειραγωγήθηκαν επτά από τους 25 αγώνες που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο. Σύμφωνα με την ίδια χειραγωγημένοι αγώνες ήταν επίσης και οι: Διαγόρας-Ατρόμητος 0-1 για το Κύπελλο Ελλάδος, Διαγόρας-Πιερικός 3-0, για την Football League, ΠΑΣ Γιάννινα-Διαγόρας 5-0, για την Football League και Απόλλων Καλαμαριάς-Αχιλλέας Τριανδρίας 3-1, για την Γ' Εθνική.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ουκρανία: Συνέλαβαν τον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας – Τον ελευθέρωσαν οπαδοί του (Video/Photo)Ουκρανοί υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι τον απελευθέρωσαν σήμερα από αστυνομικό φορτηγό έπειτα από την σύλληψή του που προκάλεσε συγκρούσεις με την αστυνομία στο κέντρο του Κιέβου, όπως προκύπτει από τηλεοπτικά πλάνα.

"Σας καλώ να ξεκινήσετε μια ειρηνική διαμαρτυρία για να απομακρύνετε τον (πρόεδρο Πέτρο) Ποροσένκο, δεν θα πρέπει να φοβάστε τίποτα", είπε ο Σαακασβίλι προς το συγκεντρωμένο πλήθος μιλώντας από τηλεβόα έπειτα από την απομάκρυνσή του από το όχημα παρά την αντίσταση που προέβαλαν οι αστυνομικοί που έφεραν στολές ειδικών επιχειρήσεων.Νωρίτερα σήμερα, η ουκρανική υπηρεσία κρατικής ασφαλείας SBU συνέλαβε τον Σαακασβίλι έπειτα από έφοδο που πραγματοποίησε στην κατοικία του στο Κίεβο στο πλαίσιο έρευνας για εγκληματική υπόθεση.
Ο Σαακασβίλι κατηγορείται ότι βοήθησε εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με την SBU, ένα αδίκημα που τιμωρείται με έως και πενταετή ποινή φυλάκισης.

Αυτή είναι η τελευταία εξέλιξη στη διένεξη ανάμεσα στις ουκρανικές αρχές και τον Σαακασβίλι, ο οποίος διορίστηκε κυβερνήτης της Οδησσού χάρις στις μεταρρυθμίσεις που έκανε στην Γεωργία, αλλά πολύ σύντομα ήρθε σε ρήξη με τον πρώην σύμμαχό του πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επίθεση Ρουβίκωνα σε εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων του εξαδέλφου Τσακαλώτου

Επίθεση σε εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων που πρόσφατα ανέλαβε τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ πραγματοποίησαν κουκουλοφόροι.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, περίπου πέντε άτομα, τα οποία δηλώνουν μέλη της αναρχικής ομάδας του Ρουβίκωνα, έσπασαν τις τζαμαρίες στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Qualco, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στο εμπορικό κέντρο Αίθριο στο Μαρούσι.Σημειώνεται ότι μέτοχος στην Qualco είναι ο Ορέστης Τσακαλώτος, εξάδελφος του υπουργού Οικονομικών.

«Είμαστε τρομοκρατημένοι, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κάποιος» δήλωσε στο protothema.gr υπάλληλος της εταιρείας.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χημικά και ένταση με μέλη του ΠΑΜΕ που ήθελαν να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου (Video)

Επεισοδιακή είναι η σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ κατά των κυβερνητικών ρυθμίσεων για τις απεργίες. Η πορεία πριν λίγο έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον δρόμο έκλειναν κλούβες των ΜΑΤ.

Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στην Ηρώδου Αττικού, όπου είχαν παραταχθεί κλούβες των ΜΑΤ, προκειμένου να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο, αυτήν τη φορά, οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να πλησιάσουν, κάνοντας χρήση χημικών.


 

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε στο υπουργείο Εργασίας, καθώς οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ έσπασαν την πόρτα του κτηρίου όπου στεγάζεται.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί κινητοποίηση υπέρ του δικαιώματος στην απεργία, καταγγέλλοντας την τροπολογία που κατέθεσε, αλλά στη συνέχεια απέσυρε η κυβέρνηση.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χωρίς Τραμ το Σύνταγμα για τρεις μήνες

Χωρίς σύνδεση με το Τραμ θα μείνει το Σύνταγμα αφού διακόπτεται η κυκλοφορία στο τμήμα Σύνταγμα – Λεωφ. Βουλιαγμένης του Τραμ από την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 έως και το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018. Η διακοπή γίνεται προκειμένου να γίνουν οι εργασίες αναβάθμισης της αποβάθρας του Συντάγματος στα πλαίσια της επέκτασης του Τραμ ως τον Πειραιά.


Κατά τη διάρκεια των τρίμηνων εργασιών όλα τα δρομολόγια του Τραμ θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «Λεωφ. Βουλιαγμένης» και οι επιβάτες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν (με το ίδιο εισιτήριο) τόσο από τις υπάρχουσες λεωφορειακές και τρολλει γραμμές όσο και από τους συρμούς της γραμμής 2 του Μετρό (σταθμός Συγγρού – Φιξ).πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Aργύρης, ο blanco!

Πλήθος υποθέσεων διασπάθισης δημοσίου χρήματος και παρατυπιών δημοσίων λειτουργών περιλαμβάνονται στην ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων για το 2016 της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης-όπως αποκαλύπτει η ΑΥΓΗ. Ανάμεσα σ΄αυτές τις παρατυπίες και το σβήσιμο με μπλάνκο από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο της αρχικής υπογραφής του υπέρ των διεφθαρμένων της ΑΕΠΙ!

Γράφει λοιπόν o Νίκος Μορφονιός στην ΑΥΓΗ: Την έκθεση παρουσίασε μέσα στην εβδομάδα η ΓΕΔΔ Μαρία Παπασπύρου, δημοσιοποιώντας παράλληλα πολλαπλές πιέσεις με μηνύσεις, αναληθή δημοσιεύματα και προσωπικές απειλές, προκειμένου να ανακοπεί το ελεγκτικό έργο της Αρχής σε σημαντικές υποθέσεις διαφθοράς, όπως στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Στη λίστα της ΓΕΔΔ για το 2016, εκτός φυσικά του ΚΕΕΛΠΝΟ, του οποίου το ανακριτικό υλικό ανέρχεται στις 250.000 σελίδες, περιλαμβάνεται και η γνωστή υπόθεση της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. που αφορά στην υπεξαίρεση ποσού συνολικού ύψους 1.156.000 ευρώ από υπαλλήλους της εταιρείας στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό με τη διάθεση εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών της εταιρείας για το έτος 2015 χωρίς την έκδοση των αντίστοιχων παραστατικών στοιχείων διακινήσεων.
Η περίπτωση της Νέο Αθήναιο Α.Ε.

Κατά 462.375,83 ευρώ ζημίωσε, σύμφωνα με την Έκθεση, το Νοσοκομείο Καλαμάτας υπάλληλος που εργαζόταν επί 20 χρόνια ως ταμίας, εισπράττοντας τα ποσά αυτά από τα ασφαλιστικά ταμεία, που τα κατέβαλλαν ως όφειλαν, χωρίς όμως αυτά να αποδίδονται ποτέ από τον εν λόγω υπάλληλο.

Προκλητική είναι και η περίπτωση της περιβόητης κλινικής Νέο Αθήναιο Α.Ε., στην οποία υπάλληλοι της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Τομέα Υγειονομικών του ΕΤΑΑ εξόφλησαν χρηματικά εντάλματα της τάξεως των 250.057,71 ευρώ, χωρίς η κλινική να διαθέτει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, αλλά και χωρίς τη διενέργεια του απαιτούμενου συμψηφισμού των απαιτήσεων του ταμείου προς την κλινική. Χαρακτηριστικά, οι οφειλές της κλινικής προς το ΕΤΑΑ, κατά την εκτίμηση του ταμείου την ελεγχόμενη περίοδο, υπερέβαινε το ποσόν των 1.367.059,77 ευρώ. Εκτός από την περίπτωση του Νέο Αθήναιο Α.Ε., εντοπίστηκαν από τον εσωτερικό έλεγχο στο ΕΤΑΑ 66 περιπτώσεις παρόχων στους οποίους κατεβλήθη συνολικό ποσό 1.065.304,68 ευρώ, χωρίς την επισύναψη κατά περίπτωση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας…

Ο γαλάζιος με το πλαστό πιστοποιητικό

Στην Έκθεση περιλαμβάνεται και η υπόθεση με το πλαστό πιστοποιητικό του γαλάζιου συνδικαλιστή Β. Πολυμερόπουλου, η οποία ήρθε ξανά στη δημοσιότητα μέσα στην εβδομάδα, λόγω του διορισμού του στο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων, απ’ οπου και παραιτήθηκε μετά τις αντιδράσεις. Στην Έκθεση διαπιστώνεται ότι κατέθεσε το 2006 στον Δήμο Αθηναίων πιστοποιητικό παρακολούθησης μαθημάτων μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών και όχι μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών επιπέδου master. Μάλιστα, για τον λόγο αυτόν, η ΓΕΔΔ ζήτησε την ανάκληση του επιδόματος μεταπτυχιακών σπουδών, όπως και την επανακατάταξη του Β. Πολυμερόπουλου τόσο στα μισθολογικά κλιμάκια όσο και στα χρόνια υπηρεσίας.

Όταν ο υπουργός “εξαφάνιζε” την υπογραφή του


Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε και την υπόθεση της αμαρτωλής, όπως έχει διαφανεί από τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, ΑΕΠΙ (εταιρεία διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων των μουσικών), σε σχέση με την οποία ο τότε υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος επιχείρησε με διορθωτικό υγρό (μπλάνκο) να αφαιρέσει την υπογραφή του σε σχετικό έγγραφο. Το τελευταίο προοριζόταν να ανακαλέσει απόφαση γενικής διευθύντριας του ΥΠΕΣ, η οποία ακύρωνε προηγούμενη απόφαση δίνοντας εντολή στους δήμους να αποδέχονται τις συντασσόμενες από τους υπαλλήλους της εταιρείας ΑΕΠΙ Α.Ε. βεβαιώσεις παράβασης και να ανακαλούν τις άδειες ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κι ενώ ο τότε υπουργός Εσωτερικών στις 2/9/2015 υπέγραψε κανονικά την ανάκληση της προκλητικής απόφασης, που “βάπτιζε” αυθαίρετα και παρανόμως την ΑΕΠΙ δημόσιο όργανο, το οποίο μπορεί να βεβαιώνει διοικητικές παραβάσεις, κατόπιν ο υπογράφων άλλαξε γνώμη και επιχείρησε με μπλάνκο να σβήσει (πράγμα που παραδέχτηκε) την υπογραφή του από το έγγραφο, με αποτέλεσμα να μην διεκπεραιωθεί ποτέ.

Σύμφωνα με την έκθεση, το μεγάλο χρονικό διάστημα που φέρεται να παρήλθε από την αρχική υπογραφή του επίμαχου εγγράφου (2.9.2014) μέχρι την επιστροφή του διοικητικού φακέλου στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες (23.12.2014) δεν επιτρέπει την εξαγωγή σαφών συμπερασμάτων σχετικά με το πότε και υπό ποιες συνθήκες ο εκδότης – τελικώς υπογράφων έκρινε σκόπιμη την ανάκληση της υπογραφής του.
Το έργο της ΓΕΔΔ για το 2016 σε αριθμούς
Σύμφωνα με την έκθεση της Γενικής Επιθεωρήτριας, από τον μεγάλο αριθμό καταγγελιών που περιήλθαν στη γνώση των επιθεωρητών έτυχαν διερεύνησης και επεξεργασίας συνολικά 1.688 υποθέσεις. Μάλιστα, ο αριθμός ελέγχων, όπως αποκαλύπτεται από τα στοιχεία των προηγούμενων ετών, αυξήθηκε ραγδαία, καθώς το 2011 διενεργήθηκαν 1.364, το 2012 1.073, το 2013 1.531, το 2014 1.570 και το 2015 1.388.

Στην πλειονότητά τους, οι υποθέσεις για το 2016 σχετίζονται με θέματα οικονομικής διαχείρισης, παραβίασης διοικητικών διαδικασιών, πολεοδομίας, δημοσίων έργων, προμηθειών, αδειών λειτουργίας καταστημάτων καθώς και με θέματα μεταφορών και επικοινωνιών. Εκ των ανωτέρω, σημαντικές υποθέσεις κατέληξαν στην έκδοση Έκθεσης Ελέγχου. Επίσης, μεταξύ των ελέγχων που διενεργήθηκαν, οι περισσότεροι αφορούν σε εποπτευόμενους ιδιωτικούς φορείς σε ποσοστό 46,3%, ακολουθούν οι δήμοι – κοινότητες με 22,2%, τα υπουργεία με 7%, οι δημόσιες υπηρεσίες με 6,9% κ.λπ.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της πειθαρχικής διαδικασίας την περσινή χρονιά, σύμφωνα με την Έκθεση, οι αποφάσεις των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, που εκδόθηκαν και κοινοποιήθηκαν στον ΓΕΔΔ το έτος 2016, ανήλθαν στις 1.821. Ωστόσο, η Έκθεση σημειώνει ότι “σε πολλές περιπτώσεις παρατηρείται δυσανάλογη επιείκεια κατά την επιβολή ποινών από τους πειθαρχικώς προϊσταμένους των διωκόμενων υπαλλήλων καθώς και από τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά όργανα, στα οποία δεν προΐστανται δικαστές”.

Σχετικά, τέλος, με το ποινικό σκέλος των υποθέσεων που εμπλέκονται δημόσιοι λειτουργοί, σύμφωνα με την έκθεση κι όπως παρουσιάζονται στον πίνακα της “Αυγής”, σε σύνολο 1.267 ποινικών υποθέσεων, ασκήθηκαν 1.214 ποινικές διώξεις, ενώ εκδόθηκαν 14 παραπεμπτικά βουλεύματα και 39 καταδικαστικές αποφάσεις. Από τις 1.214 ποινικές διώξεις, οι 466 ασκήθηκαν σε δημοσίους/δημοτικούς υπαλλήλους, 378 σε αιρετούς, 159 σε μέλη της ΕΛ.ΑΣ. και άλλων σωμάτων ασφαλείας, 34 σε υπαλλήλους του ευρύτερου δημοσίου τομέα, 56 σε μέλη οργάνων επί θητεία – μετακλητούς, 46 σε γιατρούς και 75 σε εκπαιδευτικούς / καθηγητές.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΠΕΙΔΗ η ΞΕΥΤΙΛΑ δεν εχει οριο..!

«Βόμβα» Τσακαλώτου: Δεν μπορούμε να νομοθετήσουμε για την προστασία της πρώτη κατοικίας

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να φέρει σχέδιο νόμου στη Βουλή για την προστασία της πρώτης κατοικίας όσων δεν έχουν υπαχθεί στο λεγόμενο νόμο Κατσέλη ή στο καθεστώς του εξωδικαστικού συμβιβασμού, όπως στελέχη της -επειδή φοβούνται την αντίδραση της κοινής γνώμης- αφήνουν να διαρρεύσει.

«Δεν μπορούμε να φέρουμε νέο νόμο» ήταν η θέση των κ.κ. Τσίπρα και Τσακαλώτου στην έκτακτη σύσκεψη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Τετάρτη, όπου το ζήτημα της περαιτέρω προστασίας της πρώτης κατοικίας τέθηκε από τον Νίκο Φίλη και άλλα στελέχη.

Μπορεί οι κυβερνητικές διαρροές, αμέσως μετά τη σύσκεψη του Πολιτικού Συμβουλίου, να έλεγαν ότι ο κ. Φίλης δεν πήρε απάντηση στην πρότασή του για νέο νόμο που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία, τα πράγματα όμως δεν είχαν γίνει έτσι. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να εξήγησε στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου -έχοντας την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού- ότι αν η κυβέρνηση έβαζε τώρα στη διαπραγμάτευση για την τρίτη αξιολόγηση θέμα νέου νόμου έναντι των πλειστηριασμών, αφενός δεν θα είχε πιθανότητες αυτό να γίνει δεκτό από την τρόικα, αφετέρου θα ξόδευε πολύτιμο χρόνο, ρισκάροντας τη μη έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και, ως εκ τούτου, τη χρονική μετάθεση των επόμενων σταθμών, θέτοντας σε κίνδυνο όλο το κυβερνητικό αφήγημα για την έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

Στη συζήτηση που έγινε, η ηγεσία της κυβέρνησης έθεσε και το επιχείρημα ότι το ενδεχόμενο «πάγωμα» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τώρα, λόγω της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία επί νέου νομοθετικού πλαισίου με τους θεσμούς, θα έθετε σε μεγάλους κινδύνους τις τράπεζες που προετοιμάζονται για τα κρίσιμα stress tests, καθώς οι θεσμοί παρακολουθούν από πολύ μικρή απόσταση τις εξελίξεις στον τομέα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και βάζουν πολύ ψηλά στην ατζέντα των ελέγχων αυτό το ζήτημα.

Κατόπιν όλων αυτών, ελήφθη η απόφαση να υπάρξει επικοινωνιακή εκστρατεία για τους όρους και τα κριτήρια του λεγόμενου νόμου Κατσέλη, αλλά και για τους όρους και τα κριτήρια για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, χωρίς καμία αναφορά σε νέο νόμο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη όχι με την ελπίδα να τρέξει ο κόσμος να υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη ή στον εξωδικαστικό συμβιβασμό τώρα, αλλά για να φανεί στην κοινή γνώμη πως η κυβέρνηση μεριμνά και δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια έναντι των μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων.

Κριτική και πολλά ερωτήματα υπήρξαν και για την περίφημη -όσο και σκοπίμως αόριστη και γενικόλογη- δέσμευση περί «προστασίας της λαϊκής κατοικίας», καθώς είναι γνωστό ότι από 1/1/2018 οι πλειστηριασμοί θα απελευθερωθούν και δεν θα υπάρχει κανένα πλέγμα προστασίας για τους εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που δεν έχουν μπει στο νόμο Κατσέλη ή τις δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που δεν έχουν υπαχθεί στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Δεν είναι τυχαίο που και οι τρεις υπουργοί που μίλησαν μετά την έκτακτη σύσκεψη του Πολιτικού Συμβουλίου, που είχε προκαλέσει ο πρωθυπουργός, ο κ. Τζανακόπουλος, ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Κοντονής, έκαναν αναφορά στην προστασία της «λαϊκής κατοικίας» μόνο μέσω των ασφαλιστικών δικλίδων του νόμου Κατσέλη, ενώ την Παρασκευή το απόγευμα η αντιπροεδρία της κυβέρνησης έβγαλε ανακοίνωση με ερωταπαντήσεις, προσπαθώντας να πείσει την ελληνική κοινή γνώμη ότι ο νόμος Κατσέλη προστατεύει τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα από τους πλειστηριασμούς. Αφενός τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πείσουν τώρα, όταν δεν έχουν πείσει εδώ και τόσον καιρό, αφού οι υπαχθέντες στο ισχύον προστατευτικό πλαίσιο είναι μειοψηφία σε σύγκριση με τους δανειολήπτες με «κόκκινα» δάνεια, αφετέρου, ο λεγόμενος νόμος Κατσέλη λήγει στις 31-12-2018. Σε μόλις ένα χρόνο, δηλαδή…

Μετά την ανθρώπινη τραγωδία της Μάνδρας, όπου η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός εμφανίστηκαν ως ανίκανοι να στηρίξουν τον απλό πολίτη σε έκτακτη κατάσταση, η κυβέρνηση τρέμει μήπως εξελιχθεί η υπόθεση των πλειστηριασμών σε τσουνάμι αντιδράσεων της κοινωνικής πλειοψηφίας. Μεγαλύτερη ανησυχία υπάρχει για το διάστημα μετά την 1/1/2018, οπότε λήγει η άτυπη συμφωνία μεταξύ των τραπεζών να μην εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες αντικειμενικής αξίας κάτω των 300.000 ευρώ, όσων δεν είναι στο νόμο Κατσέλη ή τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Η κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαίτερα και για την κατάσταση στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, καθώς ένας από τους λόγους της στήριξης που απολαμβάνει ο κ. Τσίπρας από τους δανειστές -πλην της αποδοχής των μέτρων που προτείνουν τα στελέχη των θεσμών χωρίς την ύπαρξη κοινωνικών αντιδράσεων- είναι η εσωκομματική ακινησία του κυβερνώντος κόμματος, που για το ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες διασφαλίζει σε ένα βαθμό την υλοποίηση του προγράμματος χωρίς αναταράξεις.

Η κυβερνητική ηγεσία συνεχίζει να εκτιμά ότι ουδείς από το εσωτερικό της Κ.Ο. ή από τα εσωκομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να αμφισβητήσει ουσιαστικά την κυβέρνηση και να διακινδυνεύσει την εκ των έσω πτώση της.

Από την άλλη πλευρά, δεν άκουσαν θετικά την προειδοποίηση Σκουρλέτη ότι η κυβέρνηση πρέπει να θέσει τα όριά της στους θεσμούς στο θέμα των πλειστηριασμών, θεωρώντας ότι ακόμα και αν ο υπουργός Εσωτερικών δεν είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, θα πληροφορήθηκε το περιεχόμενο της συζήτησης. Επιπλέον, παρακολουθούν τις δημόσιες παρεμβάσεις του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, γνωρίζοντας ότι έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τους «53+», οι οποίοι είναι γνωστό ότι ετοιμάζουν κείμενο συνολικής διαφοροποίησης από την κυβερνητική ηγεσία εν όψει της συνεδρίασης της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα, αν το αποφασίσει ο κ. Τσίπρας που την έχει αναβάλει από τον Σεπτέμβριο ήδη δύο φορές.


Ομολογία Μάρδα

Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, ένα βίντεο από την εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Κεντρικής Μακεδονίας Atlas TV έκανε το γύρο του Διαδικτύου. Μετέχοντας σε εκπομπή του σταθμού, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν δύναται να νομοθετήσει για τους πλειστηριασμούς, λόγω αντίδρασης των θεσμών. «Από τη μια πλευρά έχουμε το “δεν πρέπει”, αλλά από την άλλη έχουμε και το “δεν μπορούμε”, όπως δεν μπορούσε κανείς προηγουμένως», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «ούτε και οι τράπεζες μπορούν να κάνουν κάτι».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακή

Να θυμισουμε τι λεγαμε σε βιντεο πριν μερικες μερες ;πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!