12/10/17
«Το ρωσικό κανάλι R.T. κρατάει απλώς έναν καθρέφτη στο πρόσωπο της αμερικανικής κοινωνίας… Το σκοτεινό μήνυμα διαπερνά σε βάθος.»

M.K. Bhadrakumar, Asia Times,3-12-17

Για την έμμεση φίμωση του ρωσικού καναλιού R.T.στις ΗΠΑ, με το στίγμα του «οργάνου ξένης δύναμης», κρίνει σημαντικό να τοποθετηθεί ο διακεκριμένος συνεργάτης των «Τάϊμς της Ασίας», πρώην στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας και κατ’ επανάληψιν πρεσβευτής, τα άρθρα του οποίου αποτυπώνουν αλάνθαστη αξιολόγηση  γεγονότων, οξεία παρατηρητικότητα των αποκαλυπτικών στοιχείων τους για αίτια, συνέπειες και εξελίξεις, μιαν ινδουιστική φιλοσοφημένη αυτοσυγκράτηση στις κρίσεις, που, σε συνδυασμό με την υψηλή καλλιέργεια του ανδρός, κάνουν την ανάγνωση των κειμένων του -πέραν της πολύτιμης ενημέρωσης- μιαν δυσεύρετη πνευματική εκδρομή από την επικράτεια της σκουπιδολογίας.

Παρουσίαση Μιχαήλ Στυλιανού

Ο «πόλεμος των ΜΜΕ» μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, που εκτυλίσσεται εδώ και ένα μήνα, μπορεί να μην κοπάσει σύντομα.

Όλα άρχισαν όταν το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι R.T. θα πρέπει να καταγραφεί σύμφωνα με τον Νόμο περί Καταγραφής Ξένων Πρακτόρων (του 1939).

΄Οχημα-συνεργείο της ρωσικής τηλεόρασης RT, στην Μόσχα.

Αυτός ο νόμος ορίζει ότι εκπρόσωποι συμφερόντων ξένων δυνάμεων «υπό πολιτική η ημι-πολιτική ιδιότητα,» οφείλουν να αποκαλύψουν την σχέση τους με την ξένη κυβέρνηση και πληροφορίες για την δράση τους και τους οικονομικούς τους πόρους. Η νομοθεσία αποβλέπει να διευκολύνει την «αποτίμηση από την κυβέρνηση και τον αμερικανικό λαό των δηλώσεων και δραστηριοτήτων αυτών των προσώπων».

Ο Νόμος ψηφίστηκε αρχικά σαν φραγμός κατά της ναζιστικής προπαγάνδας, αλλά στράφηκε επιλεκτικά εναντίον χωρών τις οποίες οι ΗΠΑ θεωρούσαν ως αντιπάλους (όπως η πρώην Σοβιετική ΄Ενωση).

Στις τελευταίες δεκαετίες ο νόμος εξειδικεύτηκε στο να θέσει υπό έλεγχο προαγωγούς συμφερόντων ξένων χωρών («λομπίστες») – ένα είδος χημειοθεραπείας για το κυνήγι υποβοσκόντων καρκινικών κυττάρων. Η μετά-Σοβιετική Ρωσία στοχοποιείται για πρώτη φορά, ενδεικτικά της αντιπαλότητας των δύο εθνών.

Η Μόσχα προειδοποίησε για την λήψη αντιποίνων, αλλά η Ουάσιγκτον επέμεινε και τελικά η RT, η οποία πράγματι αντλεί κρατική χρηματοδότηση, καταγράφηκε ως ξένο όργανο , εντός της ορισμένης προθεσμίας 13 Νοεμβρίου.

Η Μόσχα αντέδρασε αμέσως, περνώντας έναν νόμο αντίστοιχο με τον 80χρονο αμερικανικό και κάλεσε την «Φωνή της Αμερικής» και τους σταθμούς «Radio Free Europe και Radio Liberty» να συμμορφωθούν. Αμέσως η χορωδία των Δυτικών ΜΜΕ κατήγγειλε πως το Κρεμλίνο επιβάλλει λογοκρισία της ενημέρωσης στη Ρωσία.

Η στάση της Αμερικής αντικατοπτρίζει περισσότερο ένα αυξανόμενο συναίσθημα ανασφάλειας και άγχους στην σημερινή της κατάσταση εμφυλίου πολέμου.

Το αμερικανικό Κογκρέσο προχώρησε ένα βήμα περισσότερο την περασμένη εβδομάδα, αφαιρώντας από τους ρεπόρτερ της RT την άδεια εισόδου και παρακολούθησης των συνεδριάσεων των σωμάτων. Η RT δεν θα μπορεί πια να καλύπτει απ’ ευθείας τα καμώματα των Αμερικανών νομοθετών.

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως είναι «εξαιρετικά απογοητευμένο» και πρόβλεψε πως θα προκύψει μια «συναισθηματική αντίδραση» από τους Ρώσους βουλευτές. Ο Πρόεδρος της ρωσικής Ντούμα (Βουλής), Βιατσεσλάβ Βολόντιν, δήλωσε πως μελετά «αντίστοιχα μέτρα».

Σε επίσκεψή του στη Ρώμη, ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρώφ, έδωσε ωστόσο μιαν πιο αμφίλογη απάντηση: «Μελετούμε την κατάσταση… Είμαι πεπεισμένος πως (η ενέργεια) είναι απολύτως απαράδεκτη για μια λίγο-πολύ σοβαρή, πολιτισμένη χώρα. Δεν μπορώ να πω τώρα ποια θα είναι η απάντησή μας, αλλά δεν θα ήθελα να μπούμε στην κούρσα των απαγορεύσεων, που θα βλάψουν τα μέσα ενημέρωσης όσο και τον κόσμο που περιμένει να μάθει από τα ΜΜΕ τι συμβαίνει στον κόσμο».

Ο Λαβρώφ είναι ένα γέρικο άλογο του πολέμου. ΄Εχοντας ζήσει και υπηρετήσει επί δεκαετίες τόσο ως Σοβιετικός όσο και ως μετά-Σοβιετικός διπλωμάτης στις ΗΠΑ, αντιλαμβάνεται προφανώς ότι αυτός ο πόλεμος δεν είναι σαν της Συρίας ή του Αφγανιστάν. Η Ουάσιγκτον εσκεμμένα προκαλεί την Μόσχα, σπρώχνοντας ολοένα περισσότερο την RT να αποσυρθεί στην Ευρασία.

Είναι ένας άνισος πόλεμος. Ακόμη και αν οι Ρώσοι ρίξουν τα αμερικανικά κανάλια στις παγωμένες θάλασσες, δεν πρόκειται να βλάψουν τα αμερικανικά συμφέροντα.

Επιπλέον, οι Ρώσοι δεν εξαρτώνται πια από την Φωνή της Αμερικής και τα Radio Liberty- Radio Free Europe για εναλλακτικές ειδήσεις. Τέτοια αμερικανική προπαγάνδα σκοντάφτει σε σφαλισμένα ακουστικά τύμπανα. Η δημοτικότητα του Προέδρου Πούτιν ξεχειλίζει τα 80%. Του φτάνει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στις εκλογές του Μαρτίου και είναι τελειωμένη υπόθεση.

Αντίθετα η R.T. χτυπά το αμερικανικό Κατεστημένο εκεί που πραγματικά πονάει. Το εκπληκτικό με την R.T. είναι ότι δεν χρησιμοποιεί μόνο αμερικανικών πηγών πληροφορίες αλλά και την τεχνική των αμερικανικών ΜΜΕ στην σοβιετική περίοδο. Η R.T. απλώς κρατάει έναν καθρέφτη στο πρόσωπο της αμερικανικής κοινωνίας –στην οικονομία της, στην πολιτική, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό. Και η εικόνα που οι Αμερικανοί βλέπουν να αντικατοπτρίζεται είναι και πνευματικά ερεθιστική και συναισθηματικά βαρύνουσα. Το σκοτεινό μήνυμα διαπερνά σε βάθος.

Η R.T. προβάλλει ζωντανά την βία στην αμερικανική κοινωνία, τις ρατσιστικές διακρίσεις και την σκληρότητα απέναντι στην φτώχεια και στους «αποτυχημένους», μαζί με το αργυρώνητο και τον εκφυλισμό του αμερικανικού δημόσιο βίου. Αντίθετα με την Σοβιετική εποχή, όταν το Κρεμλίνο έπνιγε την ελευθερία και την δημιουργικότητα των ΜΜΕ και ξεφούρνιζε προπαγάνδα πρωτόγονη στα όρια του κωμικού , η R.T. έχει εκπομπές κλασικής τάξεως.

΄Εχει εξαιρετικά επαγγελματικό προσωπικό, που συγκρίνεται με οποιοδήποτε πρώτης κατηγορίας Δυτικό Τηλεοπτικό Οργανισμό από την άποψη του διανοητικού επιπέδου, της ευρυμάθειας και του λεπτού πνεύματος. Και δεν νοιάζεται το παράπαν για τις εισπράξεις. Δεν είναι επομένως εκπληκτικό ότι στα δώδεκα χρόνια από την ίδρυσή της ανεβαίνει συνεχώς στην κλίμακα δύναμης, κερδίζοντας την συμπάθεια και εμπιστοσύνη παγκόσμιων ακροατηρίων και ειδικότερα Δυτικών. Αρκετά για να κατανοηθεί το στρατηγικό συμφέρον της Μόσχας για την παρουσία και άνθηση της R.T. στο γόνιμο έδαφος της Αμερικής!

Σε μιαν φιλοσοφική υποσημείωση, δεν είναι θλιβερό ότι τα πράγματα έφθασαν έτσι ώστε μια χώρα που καυχάται για το ΄Αγαλμα της Ελευθερίας να είναι στην πραγματικότητα τόσο μισαλλόδοξη;

Η στάση της Αμερικής εκφράζει περισσότερο ένα αίσθημα ανασφάλειας και άγχους στην σημερινή της κατάσταση εμφυλίου πολέμου, με τις ηγετικές ελίτ να αλληλοσπαράσσονται και την υπερδύναμη να υποχωρεί ανελέητα από την παγκόσμια σκηνή. Βασικά η R.T. απειλεί το ηθικό και την αυτοεκτίμηση των ΗΠΑ.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Στο φως της δημοσιότητας έρχονται δύο περιπτώσεις προγραμματισμένων πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέσα στο 2018, αλλά και μία κατάσχεση ακινήτου για χρέη προς το Δημόσιο ύψους μόλις 9.323 ευρώ.

Από τους δύο πλειστηριασμούς, ο πιο άμεσα προγραμματισμένος (14.2.2018) αφορά σε ακίνητο, 82,62τ.μ., στην περιοχή της Πτολεμαΐδας και θα διεξαχθεί για οφειλές προς την τράπεζα ύψους 124.570,55 ευρώ. Ετερος πολίτης στη Θεσσαλονίκη χάνει το σπίτι του (68,46 τ.μ.), στις 2.5.2018, οπότε και έχει οριστεί η ημερομηνία ρευστοποίησης, καθώς προ ετών έλαβε δάνειο σε ελβετικό φράγκο και λόγω της αλλαγής στην ισοτιμία (ευρώ-ελβετικό φράγκο) δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις δόσεις του, με αποτέλεσμα να χρωστάει σήμερα στο συνεργαζόμενο πιστωτικό ίδρυμα 134.039,2754 ευρώ.


Δημότης Θεσσαλονίκης χάνει το σπίτι για χρέη στην τράπεζα ύψους 134.039,2754 ευρώ.

Πρόσθετα, η κατάσχεση αφορά σε σπίτι, 52 τ.μ., αξίας, 70.000 ευρώ, στην περιοχή του Αλίμου και πραγματοποιήθηκε (22/11) για χρέος ύψους 9.322,90 ευρώ στη ΔΟΥ της περιοχής λόγω αδυναμίας πληρωμής του ΕΝΦΙΑ. Το συγκεκριμένο ποσό προέκυψε από συσσωρεμένες δόσεις περασμένων ετών στις οποίες δεν μπόρεσε, λόγω οικονομικής δυσχέρειας, να ανταποκριθεί η κοπέλα που διέμενε στο σπίτι. Ακριβώς επειδή δεν είχε τη δυνατότητα να το συντηρήσει μετακόμισε στη μητέρα της, γι’ αυτόν το λόγο και το ακίνητο δεν είναι δηλωμένο ως πρώτη κατοικία.
Δήμευση περιουσίας… Το κατασχετήριο ακινήτου λόγω απλήρωτων δόσεων ΕΝΦΙΑ, ύψους 9.322,90 ευρώ.Τα γεγονόταΗ κοινωνική… μολότοφ που άναψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. στις 29 Νοεμβρίου επιτρέποντας τη διεξαγωγή φυσικών και ηλεκτρονικών πλειστηριασμών προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τις συλλογικότητες που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν στα Ειρηνοδικεία της χώρας.

Στο… σφυρί ακίνητο, 82,62 τ.μ., στην Πτολεμαΐδα για οφειλές προς την τράπεζα, ύψους 124.570,55 ευρώ.

Παρά την ανακωχή της περασμένης Τετάρτης, όταν δεν πραγματοποιήθηκαν πλειστηριασμοί, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν επί ποδός λόγω της επετείου του Γρηγορόπουλου και της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρ. Τ. Ερντογάν, ο πόλεμος που ξέσπασε θα μαίνεται για πολύ καιρό ακόμα.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως βάσει νόμου προβλέπεται η διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τρεις ημέρες την εβδομάδα: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 14:00 ή από τις 14:00 έως τις 18:00. Προς το παρόν, οι πλειστηριασμοί (φυσικοί και ηλεκτρονικοί) θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι την άνοιξη του 2018 η πλειονότητά τους να γίνεται με την καινούργια, αυτοματοποιημένη, διαδικασία.

Νόμος ΚατσέληΗ κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως ασπίδα στις βολές περί πλειστηριασμών το νόμο Κατσέλη (3869/2010). Ωστόσο, ακόμη και το τελευταίο οχυρό για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως αποκαλείται, αναμένεται να πέσει στις 31.12.2018, οπότε και λήγει ο νόμος, με τους θεσμούς να δείχνουν τα… δόντια τους στις προθέσεις της κυβέρνησης για παράτασή του.

Αλλωστε, οι εκπρόσωποι των δανειστών εξακολουθούν να πιέζουν για τη διεξαγωγή όλο και περισσότερων ρευστοποιήσεων, ως μία από τις πλέον ενδεδειγμένες επιλογές για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων προς αποφυγήν της τέταρτης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), που είδε το φως της δημοσιότητας μέσα στην εβδομάδα, τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας στοχεύουν σε μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) κατά 37% τη χρονική περίοδο Ιουνίου 2017 – Δεκεμβρίου 2019, διαμορφώνοντας το αναμενόμενο υπόλοιπο στα 64,6 δισ. ευρώ στο τέλος του 2019.

Στο μεταξύ, ο ν. 3869/2010 αναμένεται να υποστεί ακόμη ένα «λίφτινγκ» κατά τους πρώτους μήνες του 2018, αφού οι θεσμοί δεν είναι ικανοποιημένοι από τις αποδόσεις του. Για να υπάρξουν αποτελέσματα για όσο διάστημα βρίσκεται ακόμη σε ισχύ ενδεικτικά αναφέρεται πως στις τομές που συμφωνήθηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου μεταξύ κυβέρνησης-θεσμών συμπεριλαμβάνεται η άρση του τραπεζικού απορρήτου, προκειμένου να αποδεικνύεται εξαρχής και όχι στα δικαστήρια αν ο αιτών πληροί τα κριτήρια ένταξης στο νόμο, δηλαδή αν όντως βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί δόλος από πλευράς οφειλέτη (π.χ. πώληση ακινήτου σε συγγενή), η αίτηση υπαγωγής στο ν. 3869/2010 θα απορρίπτεται. Επίσης, έπειτα από δύο αναβολές δικασίμου της αίτησης του οφειλέτη θα πραγματοποιείται έλεγχος, αφού βασική επιδίωξη αποτελεί η παραπομπή από το νόμο όσων τον χρησιμοποιούν για να αποφύγουν την αποπληρωμή των χρεών τους.

Τα funds σε θέση ετοιμότηταςΑπό 1.1.2018 που αναμένεται να απελευθερωθούν πλήρως οι πωλήσεις δανείων στο… χορό των πλειστηριασμών θα μπουν δυναμικά και οι εξειδικευμένες εταιρίες στην αναζήτηση και την αγορά περιουσιακών στοιχείων και δανείων από ιδιώτες και επιχειρήσεις, πρόκειται πολύ απλά για τα λεγόμενα funds. Η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να αποτελεί αποδέκτη επικριτικών σχολίων επειδή άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» και τα funds θα κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά… Θα αγοράζουν δάνεια πολύ φτηνά (ακόμη στο 5% της αξίας τους) και θα μπορούν -στο πλαίσιο της διαχείρισής τους- όπως και οι τράπεζες να κινήσουν διαδικασίες πλειστηριασμού.

Σημειώνεται πως τα funds υποχρεούνται να τηρούν την ελληνική νομοθεσία (π.χ. νόμο Κατσέλη), όχι όμως και τις όποιες συμφωνίες κυρίων (εξαιρούνται των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, προς το παρόν, ακίνητα αξίας έως 300.000 ευρώ). Κυρίως, μάλιστα, όταν αυτές δεν επιβεβαιώνονται, επισήμως τουλάχιστον, και από τις δύο πλευρές (κυβέρνηση-τράπεζες).

Με άλλα λόγια, μέχρι το τέλος του 2017 προστατεύονται από τις πωλήσεις σε funds δάνεια που συνδέονται με πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 140.000 ευρώ. Ωστόσο, η προστασία από πώληση σε fund δεν σημαίνει και προστασία από τον πλειστηριασμό. Με στόχο να γλιτώσει το… σφυρί ο δανειολήπτης στο… κόκκινο θα πρέπει προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες (π.χ. δεν έχει υποβάλει αίτηση ένταξης στο νόμο Κατσέλη) για τη ρύθμιση του δανείου του.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
«Albaleaks: Έγγραφα πληροφοριών της Αλβανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SHISH) για συμμετοχή της κρατικής αστυνομίας στην εμπορία ναρκωτικών», γράφει το δημοσίευμα

Ένα σημαντικό στοιχείο προέκυψε από τη δημοσίευση απόρρητων εγγράφων των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών, καθώς η υπηρεσία αυτή έχει συγκεντρώσει δεκάδες πληροφορίες για τη δίωξη σοβαρών  εγκλημάτων σε υπηρεσιακά άτομα του υπουργείου Εσωτερικών για τη συμμετοχή τους στην καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης κατά την περίοδο 2015 έως Δεκέμβριο του 2017, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι οι αντιδράσεις πολιτών και αναγνωστών των δημοσιευμάτων αυτών ήταν άμεσες, ενώ δεν υπήρξαν αντιδράσεις από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από την πλευρά της κυβέρνησης και εφαρμόσθηκε μια σιωπηρή προσήλωση των κυβερνητικών μέσων ενημέρωσης.

Οι πολίτες με τις παρεμβάσεις τους, δείχνουν ότι έχουν κουραστεί να ζούνε σε μια χώρα που διοικείται από την εμπορία των ναρκωτικών, ενώ συγχρόνως πολλοί αναγνώστες αμφιβάλουν για την πραγματικότητα του εγγράφου.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος της δημοσίευσης των εγγράφων των μυστικών υπηρεσιών, ώστε να γίνουν γνωστά σε όλον τον κόσμο, ως πρώτη ανάγνωση, αφού έχουν καλυφθεί τα στοιχεία της ταυτότητας των προσώπων που καταγγέλλονται, αλλά, εις βάρος τους δεν έχει εκδοθεί καμία εισαγγελική έρευνα…Στοιχεία από exit.al
echedoros-a.grΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο FacebookΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Για δύο γερμανικές εταιρείες υπάρχει η υπόνοια ότι λαδώθηκαν και δεν εργάσθηκαν επαρκώς για τη συντήρηση του υποβρυχίου «San Juan» της Αργεντινής το οποίο εξαφανίστηκε στις 15 Νοεμβρίου στον νότιο Ειρηνικό, σύμφωνα με την δημόσια βαυαρική ραδιοφωνία (Bayerische Rundfunk / BR). Εκτιμάται οτι έγινε έκρηξη στο σκάφος λόγω βραχυκυκλώματος.

Ο Oscar Aguad, ο υπουργός Αμυνας της Αργεντινής, είχε ήδη υπαινιχθεί τον περασμένο μήνα ότι πιθανόν να πρόκειται για περίπτωση διαφθοράς, κάτι για το οποίο τώρα υπάρχουν ενδείξεις: μετά από έρευνα της βαυαρικής ραδιοφωνίας δύο γερμανικές εταιρείες, η Ferrostaal και η EnerSys-Hawker, φέρονται να έχουν δωροδοκήσει για να κλείσουν το επικερδές συμβόλαιο της αλλαγής μπαταριών του υποβρυχίου. Αυτή δεν είναι όμως η μοναδική κατηγορία: κατά τις εργασίες οι οποίες έλαβαν χώρα μεταξύ 2007 και 2011 πρέπει να χρησιμοποιήθηκαν ανταλλακτικά κακής ποιότητας. Πρόκειται ακριβώς για αυτά που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει την καταστροφή, διότι ο καπετάνιος του υποβρυχίου διεβίβασε μέσω ασυρμάτου ότι υπήρχε πυρκαγιά στον χώρο των μπαταριών της πλώρης.

Το συμβόλαιο ήταν ύψους 5,1 εκατομμυρίων ευρώ και αλλάχτηκαν περίπου 1000 μπαταρίες. Ηδη το 2010 υπήρχε η υποψία ότι έχουν γίνει παρατυπίες. Κατατέθηκε μάλιστα αγωγή αλλά οι κατηγορίες δεν ερευνήθηκαν, πιθανόν διότι οι ανακριτές δωροδοκήθηκαν. «Ολες οι υποψίες οδηγούν στην υπόθεση ότι πρόκειται για περίπτωση διαφθοράς», είπε στην βαυαρική ραδιοφωνία ο υπουργός Αμυνας της Αργεντινής.

Εκπρόσωπος της εταιρείας Ferrostaal απέρριψε κάθε ευθύνη, ενώ η εταιρεία EnerSys-Hawker, η οποία προμήθευσε της μπαταρίες δεν έχει μέχρι στιγμής προβεί σε ανακοίνωση.

Πάντως, για να συγκεντρωθούν επαρκείς αποδείξεις θα πρέπει να βρεθούν τα συντρίμια του υποβρυχίου, τα οποία αναζητούν εμπειρογνώμονες από 13 χώρες, ενώ δραστηριοποιούνται για το σκοπό αυτό στην περιοχή του ναυαγίου αεροπλάνα, πλοία, αερικανικά υποβρύχια και το ναυτικό αλλά και ένα ρωσικό υποβρύχιο ρομπότ.
Πηγή: Sueddeutsche Zeitung, ΑΠΕ
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!
Επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο στην περιοχή του Μετς μετά τη λήξη του αγώνα βόλεϊ ΠΑΟ - Εθνικός Πειραιώς, καθώς οι οπαδοί του ΠΑΟ δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους που δεν έφεραν διακριτικά κάποιας άλλης ομάδας.

Από την επίθεση, πέντε αυτοκίνητα υπέστησαν φθορές και κάηκαν επτά μοτοσυκλέτες, με τα περισσότερα οχήματα να ανήκουν στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ενώ σε έντεκα προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστα άτομα επιτέθηκαν σε οπαδούς που έβγαιναν από το γήπεδο. Ακολούθησαν επεισόδια και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μάχες σώμα με σώμα.

Την ίδια ώρα, ένα βίντεο ντοκουμέντο παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος, αποτυπώνει τις στιγμές αμέσως μετά τα επεισόδια.πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!