EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

Καταστροφές μηχανημάτων στο σταθμό «Πανεπιστήμιο» (video)

Καταστροφές στ΄ ακυρωτικά μηχανήματα του σταθμού «Πανεπιστήμιο» στην Αθήνα προκάλεσε ομάδα κουκουλοφόρων, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τις κινητοποιήσεις που έγιναν λόγω της 24άωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ.

Λεπτομερέστερα, σήμερα Πέμπτη αργά το πρωί, ομάδα αγνώστων με καλυμμένα πρόσωπα κατέβηκε στο σταθμό και, χρησιμοποιώντας βαριά εργαλεία (ίσως λοστούς και/ή βαριοπούλες) έσπασαν πολλά ακυρωτικά μηχανήματα, τρομοκράτησαν τους επιβάτες κι έφυγαν ανενόχλητοι.

Αφού ο σταθμός γέμισε σπασμένα γυαλιά, οι Αρχές αποφάσισαν το κλείσιμό του, ενώ διμοιρία των ΜΑΤ έκανε την εμφάνισή της κατόπιν εορτής.πηγη


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ καλεί ξεχωριστές συγκεντρώσεις από την ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Οι «συνεπείς ταξικοί συνδικαλιστές» της διασπάσης πουθενά δεν αναφέρουν πως την 24ωρη απεργία την κήρυξε η  ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ και ούτε για το που θα κάνουν την συγκέντρωσή τους, αφήνοντας να εννοηθεί πως την 2αωρη πανελλαδική απεργία την καλεί μόνο το ΠΑΜΕ. 
 
Ντροπή… και ξεφτίλα… 

 Κώστας Οικοδόμος 

Αυτό αποδεικνύει πως οι κύριοι του ΠΑΜΕ –ΚΚΕ, ποσώς ενδιαφέρονται για την ενότητα της εργατικής τάξης για την οποία κόπτονται στα λόγια, με αποτέλεσμα τον κατακερματισμό της 24ωρης απεργίας σε τρίς διαφορετικές συγκεντρώσεις...

 Μια του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαύθμωνος, και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στο Μουσείο. Άσε που το ΠΑΜΕ στις 5μμ καλεί στο Σύνταγμα τους συνταξιούχους σε ξεχωριστεί συγκέντωση.Αίσχος και πάλι αίσχος. Και όλα αυτά την στιγμή που η ενότητα των εργαζομένων είναι αναγκαία όσο ποτέ. 

Αυτή η θλιβερή στάση του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, είναι μια συνειδητή αντεργατική θέση που όχι δεν ευνοεί το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ(τα ποσοστά που παίρνει 4-6% το δείχνουν), αλλά απεναντίας τους εργατοπατέρες της ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ, και απογοητεύει το σύνολο των εργαζόμενων οι οποίοι θα πρέπει αναγκαστικά να ταξινομηθούν και χρωματιστούν κάτω από την στέγη του κάθε συνδικαλιστικού φορέα. 

Έτσι τα συνδικάτα κομματικοποιούνται ενώ ο ρόλος τους είναι να ενώνουν τους εργαζόμενους στον κοινό αγώνα ανεξάρτητα και πάνω από τα κόμματα. 

Με αυτά τα δεδομένα η 24ωρη απεργία είναι χαμένη από χέρι. 


 Και έπεται η διάσπαση του εργατικού κινήματος με τους αγρότες καθώς τα μπλόκα των αγροτών του Μπούτα & ΣΙΑ ετοιμάζονται να κλείσουν τους δρόμους στις 17\12 ενώ θα μπορούσαν να συνεννοηθούν αναμεταξύ τους και να συντονίσουν τους αγώνες τους από κοινού. 
 Αλλά για να γίνουν όλα αυτά προϋποθέτει να υπαρχή μια επαναστατική συνδικαλιστική ηγεσία. Και αυτό είναι το ζητούμενο...πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΓΣΕΕ ΚΙ ΑΝ ΑΠΕΡΓΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ ΕΙΝΑΙ…ΑΡΓΗ! ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΕΡΑΤΖΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Σε άλλη μία 24ωρη απεργία-εκδρομή πηγαίνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου με τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα αλλά και το ΠΑΜΕ (εκδρομή) να κινητοποιούνται (και καλά) «για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα δικαιώματά τους και να σταματήσουν τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων, που και η σημερινή Κυβέρνηση εφαρμόζει».

Το δούλεμα πάει σύνεφο και οι συνδικαλιστές από δούλεμα είναι μανούλες, από δουλειά δεν ξέρουν οι άνθρωποι αφού τα υψηλά συνδικαλιστικά τους καθήκοντα δεν τους επιτρέπουν να ασχολούνται και με την εργασία…

Ο αγώνας για μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την προαγωγή της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ ήταν και είναι (τώρα ίσως περισσότερο από ποτέ) αναγκαίος , η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν φροντίσει να τον εξαντλούν σε μονοήμερες εκδρομές με την γνωστή περατζάδα από την βουλή, αυτό που στα συνδυκαλιστικά ονομάζεται «δυναμική πορεία».

Και μόλις τελειώσει η μονοήμερη όλοι πάνε ευτυχισμένοι στο σπίτι τους

«Κυβερνητικό μποναμά στους εργοδότες» χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ την επιχείρηση περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος, γιαυτό και εκείνη τους κάνει τον μπουναμά της περατζάδας όπου «οι εργαζόμενοι θα δώσουν για ακόμη μία φορά την απάντησή τους, με τη μαζική συμμετοχή στην γενική πανελλαδική απεργία της Πέμπτης», και έτσι θα πιστέψουν ότι αγωνίστηκαν και…νίκησαν!!!

«Κανένας εργαζόμενος μόνος του ενάντια στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, των εργοδοτών και των τεχνοκρατών που θέλουν τη φωνή μας να σιγήσει. Αυτό δεν έγινε μέχρι σήμερα και δεν θα γίνει ποτέ!» λέει η ΓΣΕΕ αλλά 7 χρόνια τα μνημόνια εφαρμόζονται ολοένα και σκληρότερα.

Δέν είναι τυχαίο άλλωστε αλλά άκρως συμβολικό ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προγραμματίζουν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ (εκδρομή) όπως πάντα (όχι ότι είναι διασπαστικό) θα πάει στην Ομόνοια….

Κανείς βέβαια δεν μιλάει για απεργία διαρκείας κάτι που είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα έριχνε το μνημονιακό καθεστώς…

Αλλά ποιός σας είπε πως ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ (εκδρομή) θέλουν να πέσει η μνημονιακή κυβέρνηση;

Απλώς να δώσουν για άλλη μια φορά την μάχη των εντυπώσεων και να ξεφουσκώσουν την οργή του λαού που κάθε μέρα μεγαλώνει…Έτσι αντί για την αφίσα που έβγαλαν για την σημερινή περατζάδα,αν ήταν ειλικρινείς θα έπρεπε να βγάλουν αυτήν την αφίσα: 
ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ…

ΕΛΛΗΝΑ ΠΕΡΗΦΑΝΕ,
ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ
ΑΝ ΘΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΗ!!!


πηγη
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η πέμπτη ελληνική φάλαγγα

Το θέμα μας δεν είναι ούτε οι ενδεχόμενες παραποιήσεις εκ μέρους της ΕΛΣΤΑΤ, ούτε οι γερμανικές αποζημιώσεις – αλλά ο γενιτσαρισμός και η ανόητη ή «διατεταγμένη» συμπεριφορά ορισμένων Ελλήνων οι οποίοι, ακούσια ή εκούσια, υπονομεύουν την ίδια τους την πατρίδα.

Άποψη  

«Υπογράψτε αν θέλετε να σταματήσει η πολιτικά υποκινούμενη δίωξη του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου με ανυπόστατες και εξωφρενικές κατηγορίες«, γράφει η ελληνίδα πρώην στέλεχος του ΔΝΤ (πηγή) – εύλογα φυσικά, αφού υποστηρίζει το Ταμείο, χωρίς φυσικά να σημαίνει πως θα μπορούσε η στάση της να χαρακτηρισθεί ως «γενιτσαρισμός», αφού δεν είναι σαφείς οι αιτίες. Γνωρίζοντας όμως πως η παραποίηση των στατιστικών μίας χώρας είναι η πάγια μέθοδος του ΔΝΤ όταν καλείται να τη «βοηθήσει», από το οποίο έπαιρνε επίσης μισθό ο τότε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ εάν δεν κάνουμε λάθος, δεν είναι εύκολο να πεισθούμε από την παραπάνω κυρία – πόσο μάλλον όταν πολλοί άλλα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ έχουν πιστοποιήσει επίσημα το έγκλημα, όπως η κυρία Γεωργαντά.
Εκτός αυτού έχουμε δημοσιεύσει ήδη ένα μέρος της επιστολής ενός στελέχους του ΔΝΤ, του κ. Budhoo (πηγή) – ο οποίος παραιτήθηκε μετά από 12 χρόνια υπηρεσίας, επιθυμώντας όπως ο ίδιος δήλωσε να ξεπλύνει τα χέρια του από τα εγκλήματα, στα οποία τον είχε υποχρεώσει το Ταμείο. Εν προκειμένω έγραψε τα εξής:
«Το ΔΝΤ χρησιμοποιεί τις στατιστικές ως φονικά όπλα. Ως υπάλληλος του είχα αναμιχθεί σε εσκεμμένα «στατιστικά σφάλματα», προκειμένου να διογκωθούν τα αριθμητικά στοιχεία στις εκθέσεις του για το πλούσιο σε πετρέλαιο Τρινιντάντ και Τομπάγκο, έτσι ώστε η χώρα να δείχνει πολύ λιγότερο σταθερή από όσο ήταν στην πραγματικότητα. Το ΔΝΤ διόγκωσε τα στατιστικά στοιχεία για το εργατικό κόστος, με αποτέλεσμα η παραγωγικότητα να φαίνεται χαμηλή. Σε μία άλλη περίπτωση, το ΔΝΤ επινόησε κυριολεκτικά από το πουθενά ένα τεράστιο απλήρωτο κρατικό χρέος.
Οι παρατυπίες αυτές ήταν εσκεμμένες και δεν οφείλονταν σε επιπόλαιους μαθηματικούς υπολογισμούς (όπως θέλει να μας πείσει σήμερα το ΔΝΤ με τους λάθος πολλαπλασιαστές) – ενώ αντιμετωπίσθηκαν ως αδιαμφισβήτητα δεδομένα από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, οι οποίες έκριναν την οικονομία της χώρας ως επισφαλή και σταμάτησαν να την χρηματοδοτούν. Έτσι τα οικονομικά της προβλήματα πήραν γρήγορα ολέθριες διαστάσεις, οπότε υποχρεώθηκε να ικετεύσει το ΔΝΤ για να τη διασώσει.
Αμέσως μετά το Ταμείο απαίτησε να γίνει αποδεκτό ως αντάλλαγμα το θανατηφόρο φάρμακο του: απολύσεις, περικοπές μισθών κοκ. Η διαδικασία περιγράφεται ως μία εσκεμμένη διακοπή της οικονομικής ζωής μίας χώρας μέσω τεχνασμάτων – με σκοπό, αφού καταστραφεί πρώτα οικονομικά, να υποστεί στη συνέχεια  τα μέτρα φτωχοποίησης που της επιβάλλονται«.
Υπενθυμίζουμε εδώ πως μετά τη δημοσίευση της επιστολής, η κυβέρνηση του Τρινιντάντ και Τομπάγκο ανέθεσε σε δύο ανεξάρτητες επιτροπές να διερευνήσουν τις κατηγορίες – όπου διαπιστώθηκε πως ήταν απόλυτα σωστές, αφού πράγματι το ΔΝΤ είχε διογκώσει και παραποιήσει τα στοιχεία, με ολέθριες επιπτώσεις για τη χώρα. Γιατί λοιπόν να πιστέψουμε την κυρία Ξαφά και όχι όλους τους άλλους, καθώς επίσης την ιστορική εμπειρία; Απλά και μόνο επειδή υπάρχουν κάποιοι δήθεν φιλελεύθεροι Έλληνες, οι οποίοι νομίζουν πως παίρνοντας ευθύνες, υφιστάμενες και μη, έχοντας ενδεχομένως υποστεί «πλύση εγκεφάλου» ή εκπληρώνοντας μία έμμισθη αποστολή που τους έχει ανατεθεί, θέλουν να μας πείσουν πως προσφέρουν καλές υπηρεσίες στη χώρα τους;
Προφανώς ως ώριμοι Πολίτες πρέπει να παίρνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν – αλλά όχι αυτές που θέλουν να μας επιβάλλουν. Κανένας λογικός Έλληνας δεν αρνείται τις ευθύνες του για τα προβλήματα που είχε η χώρα πριν την κυβέρνηση του 2009 – όχι όμως από εκείνη τη στιγμή και μετά που ανέλαβε απολυταρχικά την εξουσία η Τρόικα, εκβιάζοντας μας με τις δόσεις και με τις αξιολογήσεις, καθώς επίσης δρομολογώντας το εκ προμελέτης έγκλημα των μνημονίων, το οποίο μας έχει οδηγήσει στο σημερινή απίστευτη καταστροφή.
Όσον αφορά γενικότερα τις δημοκρατικές μας ευθύνες ως Έλληνες Πολίτες για τις κυβερνήσεις που εκλέγαμε, ασφαλώς δεν έχουμε πραγματική Δημοκρατία, αφού ποτέ δεν λαμβάνουμε εμείς οι ίδιοι τις αποφάσεις για το μέλλον μας – αντίθετα, καλούμαστε κάθε τέσσερα χρόνια να επιλέξουμε μία κυβέρνηση που δεν τηρεί ποτέ τα υπεσχημένα, διαλέγοντας μεταξύ αυτών που διαφημίζονται από τα διατεταγμένα ΜΜΕ, σαν να πρόκειται για καταναλωτικά προϊόντα.
Οι γερμανικές επανορθώσεις
Περαιτέρω, κάτι ανάλογο ισχύει με το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων, με την έννοια πως ξανά ορισμένοι δήθεν φιλελεύθεροι «Έλληνες» τάσσονται με το μέρος των αντιθέτων απόψεων – θέλοντας επίσης να μας πείσουν πως πρόκειται για ανυπόστατες απαιτήσεις ενός λαού που δεν θέλει να παίρνει τις ευθύνες του. Την ίδια στιγμή όμως μία γερμανική εφημερίδα (πηγή) αναφέρεται στο θέμα, ξεκινώντας από την άποψη που επικρατεί στη χώρα της, όσον αφορά την πολιτική συζήτηση σχετικά με την ανάγκη διαγραφής χρέους της Ελλάδας – σύμφωνα με την οποία δήθεν οι έντιμοι Γερμανοί αντιπαραθέτονται με μη σοβαρούς Έλληνες, ή οι υγιείς επιχειρηματίες με απατεώνες εμπόρους!
Η εφημερίδα αναλύει το βιβλίο δύο σοβαρών γερμανών επιστημόνων, των κ. K.H. Roth και H. Ruebner, οι οποίοι στο πρώτο μέρος του αναφέρουν πως όταν ο γερμανικός στρατός έφυγε από την Ελλάδα τον Οκτώβρη του 1944 μετά από κατοχή 3,5 ετών, άφησε κυριολεκτικά πίσω του «καμένη γη» – αφού η οικονομία, το νόμισμα και οι υποδομές είχαν καταστραφεί εντελώς (σήμερα ευτυχώς έχουν καταστρέψει μόνο την Οικονομία). Ακόμη χειρότερα, οι συνθήκες υγείας του εναπομείναντος πληθυσμού ήταν σε άθλια κατάσταση – ενώ έως το τέλος του πολέμου πέθαναν 140.000 Έλληνες από ασιτία (κάτι που ευρίσκεται σε εξέλιξη ξανά σήμερα). Τέλος, οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής καλλιέργησαν το έδαφος για τον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε – ο οποίος ξεκίνησε μετά την απελευθέρωση και ήταν εξαιρετικά αιματηρός.
Πάντοτε κατά τους δύο γερμανούς επιστήμονες, στη σύσκεψη του Παρισιού το 1946 η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε έναν ισολογισμό των ζημιών, ύψους 7,2 δις $ – από τα οποία στο τέλος της υποσχέθηκαν μόλις 25 εκ. $. Η συμμαχία των Η.Π.Α. με τα κέντρα εξουσίας της δυτικής γερμανικής ελίτ, οδήγησε στη για δεκαετίες συστηματική αδιαφορία απέναντι στις ελληνικές απαιτήσεις – οι οποίες τεκμηριώνονται από επίσημα γερμανικά έγγραφα που δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Για πολλά χρόνια δε οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν μία ειδική σχέση με τη Γερμανία, η οποία όμως βασιζόταν σε ασύμμετρες σχέσεις ισχύος – με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει λάβει μόλις 115 εκ. μάρκα το 1960.
Τέλος, οι επιστήμονες αναφέρονται στη «συμφωνία 2+4» του 1990, όπου ο τότε καγκελάριος πέτυχε την ένωση της Γερμανίας, χωρίς η χώρα να πληρώσει τις πολεμικές επανορθώσεις ως όφειλε – με τη βοήθεια φυσικά των Η.Π.Α. και εις βάρος των αδύναμων κρατών. Σύμφωνα δε με τον κ. K.H. Roth, το συνολικό ποσόν των γερμανικών επανορθώσεων είναι 5,9 τρις $, εκ των οποίων έχουν πληρωθεί τα 1,22 τρις $ – ενώ η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα 185 δις €, από τα οποία δεν έχει πληρωθεί ούτε το 1%. Φυσικά η κυβέρνηση της το αρνείται – ενώ διαθέτει στην έμμισθη υπηρεσία της αρκετούς Έλληνες (λόμπι) που τη στηρίζουν, με εμφανίσεις τους στα ελληνικά ΜΜΕ.
Επίλογος  
Το θέμα μας δεν είναι ούτε οι ενδεχόμενες παραποιήσεις εκ μέρους της ΕΛΣΤΑΤ, ούτε οι γερμανικές αποζημιώσεις – αλλά ο γενιτσαρισμός και η ανόητη ή «διατεταγμένη» συμπεριφορά ορισμένων Ελλήνων. Αυτών που, ακούσια ή εκούσια, υπονομεύουν την ίδια τους την πατρίδα, επηρεάζοντας δυστυχώς αρκετούς άλλους δήθεν φιλελεύθερους, έντιμους και υπεύθυνους Πολίτες – καθώς επίσης δημιουργώντας συναισθήματα ενοχής σε ολόκληρο σχεδόν τον πληθυσμό, με αποτέλεσμα να μη διαμαρτύρεται και να μην επαναστατεί.
Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν «όνειδος» για την Ελλάδα, μία πέμπτη φάλαγγα των πάσης φύσεως εχθρών της, προκαλώντας της πολύ μεγαλύτερες ζημίες, από οποιονδήποτε άλλο – οπότε πρέπει να καταλάβουν τι κάνουν και να σταματήσουν αμέσως, εάν δεν ανήκουν βέβαια σε αυτούς που χρηματίζονται εκτελώντας συνειδητά την αποστολή που τους έχουν αναθέσει οι ξένοι.
Ολοκληρώνοντας, πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε πως απέναντι σε όλους τους ξένους οφείλουμε να είμαστε όλοι Έλληνες, ειδικά τα ΜΜΕ και οι προβεβλημένοι Πολίτες – υποστηρίζοντας την πατρίδα μας που είναι το σπίτι μας, ακόμη και όταν κάνουμε λάθη εμείς ή οι όποιες κυβερνήσεις μας. Επίσης κατανοώντας πως όλοι οι άλλοι κάνουν το ίδιο – όπως διαπιστώνεται από τη χώρα που δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο: από τη Γερμανία. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν οφείλουμε να διορθώνουμε τα λάθη μας ή ότι δεν πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας – αλλά πως αφορά εμάς και κανέναν άλλο, ενώ είναι ανόητο να πιστεύουμε πως μόνο εμείς κάνουμε σφάλματα στον πλανήτη.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Ξαφνικός θάνατος» με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς από την πρώτη ημέρα καθυστέρησης!

Έτσι θα βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια από την Πρωτοχρονιά – Έκθετος ο οφειλέτης ακόμα και για χρέος 500 ευρώ στην εφορία – Τι προβλέπουν οι νέες διατάξεις για την εφορίαΑκόμα και… «τα ψιλά από τα κάλαντα» ή τον κουμπαρά των παιδιών τους ίσως χρειαστεί να φυλάξουν εφέτος κάποιες χιλιάδες οφειλέτες του δημοσίου, προκειμένου να γλιτώσουν τα σπίτια τους το 2018 από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Από 1ης Ιανουαρίου θα πρέπει να εξοφλούν εμπρόθεσμα τις δόσεις τους αλλά και όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις που ανακύπτουν κάθε μήνα (τρέχοντες φόροι κλπ) ζώντας με τον φόβο μη χάσουν τις ρυθμίσεις που τηρούν, ακόμα και για μια ημέρα μόλις καθυστέρησης.

Με το νέο καθεστώς που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές, κάθε μήνα οι οφειλέτες θα βρίσκονται «με το ένα πόδι» στον προθάλαμο των κατασχέσεων. Αν βγει ληξιπρόθεσμη νέα οφειλή, όχι μόνον θα επιβαρύνονται με τόκους, αλλά θα χάνουν τη ρύθμιση και θα γίνεται άμεσα απαιτητό ολόκληρο το ποσό των οφειλών τους. Και αυτό γιατί μετά την 31η Δεκεμβρίου 2017, οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν πλέον την δυνατότητα να εξοφλούν ακόμα και 15 μέρες μετά την λήξη της, την όποια οφειλή προέκυψε αλλά άφησαν απλήρωτη,.

Απώλεια ρύθμισης και από την πρώτη μέρα, σημαίνει ότι ο οφειλέτης μένει έκθετος στις νέες ρυθμίσεις στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) που θα ενεργοποιούν κατασχέσεις πρώτης κατοικίας και πλειστηριασμούς στην εμπορική αξία του ακινήτου ακόμα και για χρέος 500 ευρώ στην εφορία. Οι οφειλέτες έτσι θα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή με «ξαφνικό θάνατο», αν βρεθούν στο κενό χάνοντας μια ημερομηνία πληρωμής. Στον ΚΕΔΕ δεν προβλέπεται προστασία α΄κατοικίας για χρέη στο δημόσιο, ενώ οι εφορίες δεν θα μπορούν παρά να διατάζουν πλειστηριασμούς και για πολύ χαμηλές οφειλές.

Ο φόβος φυλάει τα σπίτια… Και μπορεί εχθές και πάλι ο φόβος των επεισοδίων και η αποχή των συμβολαιογράφων να γλίτωσαν τις περιουσίες περίπου 400 οφειλετών (αφού έγιναν τελικά μόνον 12 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αρκετοί που διεξήχθησαν βγήκαν άγονοι), στην πράξη όμως, έτσι, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί συσσωρεύονται, μέχρι να ξεσπάσουν μαζικά στις αρχές της νέας χρονιάς. Ήδη άλλωστε, με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τον μήνα Οκτώβριο, σχεδόν 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι ζουν με απλήρωτα χρέη 100 δισ. στην εφορία. Από αυτούς υπολογίζεται πως σχεδόν 2,5-3 εκατομμύρια χρωστάνε λιγότερα και από 3.000 ευρώ. Σχεδόν οι μισοί εξ αυτών όμως (τα 1,1 εκατομμύρια) έχουν υποστεί ήδη κατάσχεση, ενώ την σειρά τους περιμένουν ακόμη και άλλοι 1,7 εκατομμύρια οφειλέτες που έχουν μπει και αυτοί στον «προθάλαμο» των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.

Οι υπόλοιποι (σχεδόν 1,5 εκατομμύριο οφειλέτες) παλεύουν κάθε μήνα με ρυθμίσεις να μη βουλιάξουν εντελώς όπως οι άλλοι, αλλά αυτό δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τον επόμενο μήνα.

Και για μία μέρα… Το Τεχνικό Μνημόνιο προβλέπει πως κυβέρνηση και θεσμοί συμφώνησαν να έρθει μέσα στον Ιανουάριο ο εφαρμοστικός νόμος που θα αναγκάζει τους εφοριακούς υπαλλήλους να προχωρούν σε κατασχέσεις άμεσα. Ήδη όμως είναι ψηφισμένο με το 3ο Μνημόνιο και τον ν.4321/2015, ότι ακόμα και ενεργές ρυθμίσεις χρεών προς το δημόσιο που «με τα δόντια» τηρούν οι οφειλέτες για να μην υποστούν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, θα χάνονται αυτόματα εάν χαθεί έστω και μία μέρα προθεσμίας πληρωμής στην εφορία.

Καταργώντας κάθε περιθώριο καθυστέρησης από 1.1.2018, η μη εμπρόθεσμη εξόφληση των νέων -μετά την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση που τηρεί- οφειλών του, εντός της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους, έχει ως συνέπειες:

α) την απώλεια των ευεργετημάτων της ρύθμισης, δηλαδή κυρίως την αναστολή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης

β) την υποχρέωση άμεσης καταβολής του υπολοίπου της οφειλής, σύμφωνα με τα στοιχεία βεβαίωσης, συνυπολογιζομένων των προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής, τα οποία αναβιώνουν αναδρομικά και
γ) την άμεση επιδίωξη της είσπραξής της με όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα.

Προειδοποιημένη καθυστέρηση
Μόνον σε δύο περιπτώσεις θα μπορούν οι οφειλέτες να εμποδίσουν το κακό: είτε αν οι οφειλές που έχουν τελούν σε καθεστώς αναστολής είσπραξης (δηλαδή αν τηρεί την ρύθμιση), είτε εάν ο οφειλέτης αντιλαμβάνεται πως δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί και θα χάσει την πληρωμή μιας τρέχουσας οφειλής, να σπεύσει έγκαιρα να καταθέσει αίτηση πριν λήξει η διορία καταβολής της και, επικαλούμενος οικονομική αδυναμία, να ζητήσει να την μεταφέρει στην πάγια ρύθμιση με τις έως 12 δόσεις. Έτσι μόνον μπορεί να διασώσει τις ρυθμίσεις που ήδη έχει, αλλιώς θα χάνει τα πάντα και δεν γλυτώνει ούτε κι αν πληρώσει εκπρόθεσμα την δόση του (μετά πχ 2-3 μέρες) παρά μόνον εάν εξοφλήσει ολόκληρο το χρέος του – και μαζί όλες τις προσαυξήσεις!

Αυτό σημαίνει ότι στην πρώτη δυσκολία, αν δεν έχουν σαν «κάβα ασφαλείας» το ποσόν που απαιτείται, πολλές χιλιάδες από τα 4,2 εκατομμύρια οφειλέτες θα χρειαστεί να περνάνε το κατώφλι της εφορίας για να καταθέσουν αίτηση, πριν τα τέλη του κάθε μήνα που θα λήγουν οι διορίες πληρωμής. Αλλιώς οδηγούνται σε δρόμο χωρίς επιστροφή αφού από την πρώτη κιόλας ημέρα καθυστέρησης, η οφειλή τους θα καθίσταται ληξιπρόθεσμη και απαιτητό ολόκληρο το χρέος τους στο σύνολό του, ενώ θα δρομολογούνται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για την ρύθμιση που έχασαν.

«Κόφτης» Δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν όμως και για να αποδείξουν πως βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, όταν ζητούν να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση με τις έως 12 δόσεις. Και αυτό γιατί θα πρέπει να καταθέσουν οικονομικά στοιχεία, που θα πείσουν την αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξής εφορία ότι μπορεί να τους προσφέρει ρύθμιση, αντί πάρει μέτρα κατάσχεσης σε βάρος τους.

Και πάλι ο νόμος όμως δεν αφήνει περιθώρια επιλογής στους εφόρους. Βάσει των διατάξεων, η ρύθμιση δεν χορηγείται εάν οι συνολικές υποχρεώσεις του οφειλέτη είναι μικρότερες από το 30% του συνολικού εισοδήματος που δηλώνει ο φορολογούμενος. Αν πχ έχει δηλώσει στο Ε1 εισόδημα 13.500 ευρω και του προκύψει πχ ΕΝΦΙΑ ή φόρος του 2018 ύψους 4.000 ευρώ (κάτω από 30%) τότε ρύθμιση δεν μπορεί να γίνει και θα πρέπει ο οφειλέτης να εξοφλήσει ολόκληρη την οφειλή, αλλιώς θα του ασκηθεί κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων και ο έφορος δεν θα μπορεί να κάνει και τίποτα για να το αποτρέψει.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δείτε με ποια διαδικασία επιστρέφονται τα παράβολα για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Τα λεφτά τους πίσω μπορούν να ζητήσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πλήρωσαν παράβολα για ανασφάλιστα ΙΧ, μετά την διασταύρωση που έγινε το καλοκαίρι.

Κατόπιν ερωτημάτων σχετικά με την επιστροφή των ποσών των ηλεκτρονικών παραβόλων για τα ανασφάλιστα οχήματα, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017, η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε ότι τα ποσά αυτά είναι ήδη διαθέσιμα στις Δ.Ο.Υ. και οι δικαιούχοι μπορούν με αίτησή τους προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ. να ζητήσουν την επιστροφή τους.


Επισημαίνεται όμως στην ίδια ανακοίνωση ότι, σε περίπτωση οφειλής του δικαιούχου, το ποσό δεν επιστρέφεται αλλά συμψηφίζεται αυτόματα.
πηγη

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!